Zanzarah: Het verborgen Portal

Originele Engelstalige walkthrough door MOJO

Nederlandse vertaling door: Louis Koot

NB: ik weet verder helemaal niets over dit spel. Ik heb het niet en ik heb het ook nooit gespeeld. Het is wel een PC-Game. Louis Koot

De walkthrough bevat zo veel mogelijk informatie als Mojo maar kon vertellen. Mojo gelooft echter niet dat hij alle gebieden in het spel heeft ontdekt. De walkthrough vertelt je hoe Mojo het spel heeft kunnen uitspelen. Mojo's advies is echter wel dat je je Fairies eerst traint, in ieder geval van elke type fairy dien je er 1 goed te trainen. In het spel pak je alles op wat je maar kunt oppakken en maak je alles open wat je maar kunt openmaken. Save vaak en save vooral voordat je een grotere tegenstander dan de BOOM en de STONE FAIRIES, te lijf gaat.

Proloog: Londen:

Je begint dit spel met Amy. Amy ligt in haar bed en ze leest een boek.
We horen dan Amy's moeder roepen dat zij even het huis uit gaat.
Dan hoor je een geluid, boven op de zolder, en zie je in een filmpje hoe Rabi, de Kabouter, een Kist neerzet op de zolder.

Je kunt nu eerst Amy's huis gaan onderzoeken, dus via de trap naar beneden gaan, maar er is echt totaal niets te doen of iets te vinden. Je kunt echter uit het raam kijken om even van het uitzicht op Londen te genieten. Bemerk ook dat Amy een computer en een TV op haat kamer heeft maar dat in de kamer van haar moeder alleen maar een kast en een bed staat.
Dus ga maar gelijk de trap op naar de zolder.
Op de zolder gekomen ziet Amy vanzelf de Kist staan op een plank.
Open de kist en je pakt er dan de Rune Bag uit.
De Rune Bag stelt je in staat om snel van het ene naar het andere gebied te reizen.
Gebruik gelijk deze Rune Bag, door er op te klikken, om naar de Fairy Garden te reizen.
Je kunt op elk moment in het spel via je F2 toets in het Rune Menu komen.

Rabi's Grot

Je komt hier aan en staat voor de ingang van een grot.
Ga naar de grot ingang.
Rabi, de Kabouter, verschijnt en hij vertelt je dan over de Voorspelling en hoe de Schaduw Fairies er genoegen in scheppen om het leven van de Kabouters te verpesten.
Rabi vertelt dat JIJ bent uitgekozen om de kabouters te verlossen van die verschrikkelijke Schaduw Fairies.
Rabi geeft je dan een Fairy Zak. Dit is je Inventory en hierin worden alle items die je oppakt in het spel opgeslagen. Je kunt deze Zak altijd openen via je F5 toets.
Rabi vertelt dan verder dat, wil je dit avontuur overleven, jij een EIGEN Fairy nodig zult hebben en dat je hiervoor moet gaan praten met de Bos Fairy in het dorp Endeva.
Maak het gesprek met Rabi af en loop dan naar links en de grot uit.
Lees het Zwevende Boek. Het Boek vertelt je dat Magie de oorzaak is dat er nu chaos heerst in de Fairies wereld en dat alleen een MENS de Fairies kan redden.
Ga de vervolgens de helling af naar beneden en dan naar links en raap het Healing Potion op.
Draai dan terug naar rechts en loop dan zo gewoon door zover als je kan. Je komt dan in het:

Dorp Endeva:

Je gaat het dorp via een brug binnen.
Op de brug zit een Uil.
Praat 2 keer met deze Uil.
Hij vertelt je dan dat je in Zanzarah op diverse plaatsen en momenten andere Uilen kunt ontmoeten en dat deze Uilen er zijn om je te helpen.
Ga verder over de brug en spreek dan met de Elf.
De Elf vertelt je dat de Pixies (Toverfairies/Kabouters?) zijn Zilveren Sphere hebben gestolen en deze ergens in het dorp hebben verstopt. Hij weet echter niet waar.
Loop verder voorbij de Elf en ga dan door de eerste deur, rechts, die je open kunt maken naar binnen. Praat hier binnen met Rufus. Dat is degene die links staat. Hij vertelt je dat, als je bent gekomen om hem te helpen die verdomde Pixies te verslaan, je beter eerst even naar zijn huis kunt gaan om daar n van de 3 Fairies uit te zoeken als jouw eigen Fairy. Hij geeft je de sleutel van zijn huis.
Ga weer naar buiten en loop de heuvel op en dan naar links. Het huis met de grote Hangslot is het huis van Rufus. Gebruik de sleutel die je van Rufus hebt gekregen op dit hangslot om de deur te openen. Binnen in Rufus huis zul je 3 Fairies zien. Het is aan jouw om te bepalen welke van deze 3 Fairies je zult kiezen. Mojo vertelt dat hij de Natuur Fairy "Sillia" heeft gekozen, maar je kunt ook n van de andere twee kiezen.
Aan het einde van het bed ligt een Rune. Pak deze op. Het is een TERUGKEER RUNE en als je deze gebruikt dan brengt het je terug naar plek waar je bent geboren.
Loop naar het achterste raam in kamer. Hier staat een Kist. Open de kist. In deze kist vindt je nog een paar Healing Potions.
Verlaat Rufus huis weer en ga naar het huis dat naast het Waterwiel staat. Achter dit huis zul je de Zilveren Sphere vinden. Je bent dan nu in staat om Fairies met een Experience level 20 te vangen.
Ga terug naar Rufus en praat weer met hem. Hij vertelt je dat hij je nu niet verder kan helpen en dat je met ene Lucius moet gaan babbelen.
Loop de heuvel op naar de top. Lucius staat dan in de poort. Hij zegt je dat ie een Pixies Bag voor je zal gaan halen en dat hij je dan aan de andere kant van de Fairies Tuin weer zal ontmoeten om je dan uit te leggen hoe je de Pixies Bag dient te gebruiken.
Volg Lucius voetstappen en je komt dan vanzelf in de Fairies Tuin. In de tuin zijn tenminste twee grote bomen. In deze grote bomen leven Fairies. Kom je te dicht bij zo'n boom dan zul je de Fairy die in de boom leeft moeten bevechten. Probeer dus om zo ver als je kunt van deze grote bomen vandaan te blijven terwijl je rondom door de tuin gaat lopen. Je zult dan een ELF ontmoeten en deze daagt je dan uit tot een Fairy gevecht. Je hebt geen andere keuze dan om dit gevecht daadwerkelijk te gaan doen. Als je erin slaagt om de Fairy van deze Elf te verslaan dan geeft hij je een Mana Potion.
Blijf lopen en je komt dan in een ander deel van de tuin. Rechtsonder aan de klif kun je dan een Healing Potion oprapen.
Helemaal achterin de tuin staat een Richtingaanwijzer. Deze wijst je de weg naar Lucius. Dus volg deze weg en je komt bij Lucius. Lucius geeft je dan de Pixie Bag. De Pixie Bag stelt je instaat om Pixies te vangen. Nu kun je dus het dorp bevrijden van al die kleine vervelende Pixies. Er is er n in de Spell Shop bezig.
Ga terug over de brug bij het waterwiel en dan terug over de brug naar het dorp. De Elf daar zal je vertellen hoe je Pixies moet vangen en laat je dan even oefenen in het trainen van Fairies. Omdat je nu dus de Pixie Bag bezit kun je nu door de ingang die wordt bewaakt door Seamus.
Ga door deze ingang en je komt bij een aantal Richtingsaanwijzers. Je kunt nu alle kanten naar waar deze aanwijzers wijzen. Deze walkthrough gaat nu eerst naar TIRALIN.
De weg naar Tiralin brengt je in het Betoverde Bos. Praat hier met de Elf. Hij legt je uit dat er Fairies zijn die Toverspreuken kunnen uitspreken. Een uitgesproken toverspreuk, zoals Vergif, heeft een doorlopend effect. De Elf geeft je een Medicijnflesje, voor het geval dat.
Ga verder over het stenen pad tot je bij een STENEN DEUR komt. Er verschijnt een Dwerg. De Dwerg vertelt dat Rabi hem heeft gezegd om naar jouw uit te kijken. Hij zegt echter ook dat het hem spijt maar dat hij weg moet gaan om zijn vader Quinlin te gaan zoeken. Quinlin is al een tijdje zoek.
Ga verder door de Stenen Deur. Je komt dan in:

Tiralin: De Fairies Stad:

Bij aankomst in de stad zie je een Moeras Kabouter zitten, op de rand van de fontein.
Zeg cello tegen hem en ga dan door de deuropening, rechts van de fontein.
De Kabouter zal je volgen en je vertellen dat het Moeras Dorp wordt belegerd door de Schaduw Elfen.
Het Moeras Dorp is dus van de buitenwereld afgesloten en de Kabouter vraagt je om hulp om de inwoners te redden.
Loop rond door de stad om deze even te verkennen. Er is een Winkel en een Taveerne. Praat met alle Elfen en Kabouters die je tegen komt. Zij kunnen je belangrijke info verschaffen en je kunt belangrijke items bij ze kopen.
Je zult nog een tweede Moeras Kabouter tegen komen. Praat ook met hem. Hij vertelt je dan dat de enige manier waarop je het Moeras kunt in gaan is met een Moeras Rune.
De dame in de Taveerne zal je een Moeras Rune verkopen voor 5 Kristallen.
De Elf die voor de Town Hall (het stadhuis, dat is het grote gebouw achter de fontein) staat zal je 3 Moeras Runes verkopen. Dit kost je dan wel 23 Munten.
In het Stadhuis kun je met de Burgemeester praten en op de bovenverdieping zul je daar een Kist vinden. Open deze kist en je vind er de Plattegrond in. Pak deze dus uit de kist. Ook vindt je hier weer een "Zwevend Boek" die je weer wat meer over het verhaal vertelt.
Als je weer uit het Stadhuis komt om dan door de doorgang aan de linker kant te gaan, moet je Seamus en zijn Fairies bevechten. Je kunt niet door de deze linker doorgang voordat je Seamus hebt verslagen.
Als je Seamus hebt verslagen dan ga je door de doorgang en loop je door naar de grote deur aan het einde. Hier zal Eirik, de Fairy Meester je uitdagen. Ook hem dien je te verslaan.
Eirik zal, nadat je hem hebt verslagen, je vertellen dat hij nog steeds op zoek is naar die onzichtbare combinatie van Fairies.
De Ingang van de Catacomben vindt je als je door de Boogdoorgang gaat (vanaf de Hoofdpoort) en dan gelijk weer naar rechts. Loop dan de helling omlaag naar beneden en naar de gesloten door en je staat voor de ingang van de Catacomben.
Je kunt een klein stukje van deze catacomben onderzoeken. Je zult dan, op de bodem, in een grote kamer komen. Hier kun je dan niet verder zonder een Sleutel omdat de Dwergen de rest van de catacomben hebben afgesloten.

Het Betoverde Bos

Ga hier naar de Runes/Bos Hut.
De Dwerg Lady zal je hier vragen om de 5 Prik Bosjes van haar land te verwijderen.
Slaag je daarin dan krijg je van haar de Lift Sleutel voor de Lift.
Dus ga die 5 Prik Bosje van haar land verwijderen en verkrijg de Lift Sleutel.
De Dwerg Lady vertelt je dan dat haar man nog in het Moeras Dorp is, omdat hij niet weet dat de bosjes nu weg zijn.
Ze zou het fijn vinden als jij hem dit even gaat vertellen.

Moeras Dorp:

Onderzoek hier alle hutten.
In n van de hutten zul je dan de Taralin Rune vinden en de Plattegrond van het Moeras.
Praat met alle Kabouters die je rondom de hutten tegen komt.
En van de Kabouters zal je vertellen dat hij niet het moeras in zal gaan voordat de Schaduw Elf Generaal verdwenen is.
Dus ga het Moeras in en vecht met al die vreselijke Rode Schaduw Elfen. Als je eenmaal de Generaal hebt verslagen dan krijg je de Water Schelp.
Ga dan terug naar het Moeras Dorp en de Kabouter vertelt je dan dat je de Spook Lichten moet gaan volgen om de Natuur Kaart te vinden..
Dus volg de Spook Lichtjes en je komt dan in het Mistige Moeras.

Het Mistige Moeras:

Hier zul je de Natuur Kaart vinden.
Loop gelijk over het pad, zodra je dit Moeras betreed.
Praat met de Uil.
Ook deze Uil vertelt je om de Spook Lichten te gaan volgen.
Als je de Spook Lichten dan verder gaat volgen, ga dan linksom rond en na een korte afstand dien je over een paar Moeras stukjes te springen. Ga naar het grootste Eiland. Op dit grootste Eiland vindt je dan de Natuur Kaart, midden tussen de bomen.
Je moet dan ook met een Schaduw Elf gaan vechten.
Heb je deze Schaduw Elf ook weer verslagen dan ga je verder door het moeras.
Je pakt dan nog een aantal Spheres op en tenminste drie Pixies.
Ga verder totdat je er zeker van bent dat je het gehele Moeras Gebied goed hebt onderzocht en je alles hebt gevonden wat er maar te vinden is.
Transporteer je zelf dan naar de Fairy Garden.

De Fairy Tuin:

Ga weer met Rabi praten.
Rabi vertelt je dan dat als je een Aarde Kaart vindt en deze dan combineert met een Steen Fairy je dan de rotsblokken op het pad kunt laten verdwijnen.
Rabi gelooft dat je de Aarde Kaart in de Realm Of The Clouds kunt vinden.
Rabi raad je aan om de Dwergen in de Dwergen Toren een bezoekje te brengen.
Werk je dan een weg door de Fairy Tuin naar de Cottage:

Voor de Cottage staat een vogelverschrikker.
Praat met de vogelverschrikker.
De vogelverschrikker vraagt om hem te helpen die Chaos Fairy te "verwijderen" die zijn leven tot een hel maken.
Versla de Chaos Faries in een duel.
De Vogelverschrikker vertelt je dan dat hij je Fairies Mana voor je kan opwaarderen. Je hoeft het hem alleen maar te vragen.
Als je Lucius 10 Pixies geeft dan krijg je van hem de Sleutel van zijn kelder. Dit is de Guardian Of Pixies Sleutel.
Ga zijn trap trap af en open de kelder deur.
Volg het houten pad omlaag.
Er zijn hier veel Kristallen te verzamelen en aan het einde van het houten pad staat een Kist.
Om deze kist te openen moet je alle panelen zo draaien zodat ze OF allemaal Rood zijn OF allemaal uit zijn.
Is dit gelukt dan krijg je de Evolutionary Magic of Nature.
Ga terug omhoog naar de Cottage.
Verlaat de Cottage en ga tussen de rotsen door en blijf rechtdoor gaan.
In dit deel van de Tuin is de Cottage Rune te vinden.
Ook kun je hier in dit deel vele Munten en Zakken vinden
Ook is er een Dwerg waar je een Chaos Fairy kunt kopen voor 400 Munten.
Volg het pad vanaf de Cottage en hou dan rechts aan. Blijf verder gaan tot je bij een Uil komt die op een boomstronk zit. Je bent dan vlakbij de ingang van Dwergen Toren.
Praat met de Uil. De uil vertelt je over de vreemde Air Eddies die steeds verschijnen (sorry, ik weet niet wat Air Eddies zijn).
Draai weer het rechter pad op en volg deze nu naar de Toren. Ga door en je komt dan vanzelf terecht in de:

Berg Wereld:

Eenmaal aangekomen in deze Mountain World moet je de Steen Elf verslaan die op de Stenen Brug staat.
Als je deze Steen Elf op de Stenen Brug hebt verslagen dan ga je verder over het pad.
Je komt dan bij een tweede Steen Elf die op een Houten Brug staat.
Versla ook deze Elf en dan volg je het pad verder rond tot je bij een gebied komt met Rots Pilaren, links van je.
Loop naar achteren dit gebied in en ga dan door de opening. Beneden je ligt dan een open vallei.
Ga omlaag deze vallei in en grijp er alle Pixies die hier rond rennen.
Ga dan terug de helling op tot waar je eerder stond toen je door de opening kwam. Linksvoor je is dan een richel. Loop deze richel op en loop dan door naar het einde van deze richel.
Loop dan de Magische Lichten in en dan verschijnen er Stap Stenen boven je hoofd.
Loop terug naar het oorspronkelijke pad en naar deze Stap Stenen. Naast deze Stap Stenen is een hele smalle richel. Loop over deze richel naar een "Eenzame" Stap Steen. Spring op deze Stap Steen en dan in de Magische Lichten.
De Spheres verschijnen op die andere Stap Stenen.
Ga dus terug en spring nu op die andere Stap Stenen en raap die Spheres dan op.
Ga dan de helling weer op en dan door de opening links van je.
Direct rechts van je zie je dan Zonnestralen door een opening komen. Ga door deze opening. Links van je is dan een pad. Volg dit pad en ga dan door de eerste opening die dan links van je is en je komt dan op een hoog Plateau.
Op dit plateau kun je naar links of naar rechts.
Het Rechter Pad: Loop de helling af naar beneden en loop dan naar links naar de bomen. Hier kun je wat items oprapen die je waarschijnlijk wel van nut kunnen zijn. Heb je hier tussen de bomen alle items gevonden, ga dan terug en volg het pad dan verder. Je komt dan vanzelf in de:

Donkere Grotten:

NB: uit de Engelse tekst begrijp ik dat je nu in een soort doolhof terecht bent gekomen. De nu volgende beschrijving is een exacte vertaling van wat Mojo over dit stukje zegt. Louis Koot

Op dit punt volgde ik het rechter pad en elke keer dat ik bij een kruising kwam ben ik steeds rechtsaf gegaan.
Je komt dan in een ander deel van het Betoverde Bos terecht, waar je dus nog niet eerder bent geweest.
Je kunt hier op dit moment niet veel doen, behalve dat je hier wat Munten kunt oprapen.
Als je vanuit hier echter de vallei in kijkt dan zie een serie Air Eddies.
Ga terug de grotten in en volg de route die je kwam terug tot een punt waar je van pad kunt veranderen.
Je kunt dan de diverse andere paden gaan bewandelen en onderweg wat items oprapen, maar al deze paden brengen je dan toch in hetzelfde stuk van het Betoverde Bos.
Dus ga de grotten uit via de ingang waar je de grotten ook de eerste door binnen kwam en je bent terug in de:

Berg Wereld:

Ga dezelfde weg terug tot je weer bij een Schaduw Elf bent gekomen.
Versla deze Elf en ga dan over de smalle Houten Brug en volg dan het pad rond.
Ga door de opening aan het einde van het pad, links, en je bent dan in de Dwergen Toren.

De Dwergen Toren:

Praat met de Uil en ga dan verder over de brug en de toren binnen.
Praat met de Dwerg. De Dwerg legt uit dat je hem, en zijn 3 broers, in een duel moet verslaan. Lukt je dat dan verkrijg je de Aarde Steen.
De Dwerg loopt dan een kamer in en zegt dat je hem moet volgen.
Voordat je echter de dwerg volgt, loop je eerst naar de Boekenkast en grijp je daar de Tower of Dwars Rune uit.
Volg dan de Dwerg door de deur, ga de trap op en dan door de eerste deur links.
De Dwerg vertelt dan dat Quinlin hem, lang geleden, de Aarde Steen heeft gegeven om er op te passen. Hij vertelt je nu ook dat er drie Elementen nodig zijn om de liften te laten werken.
Verlaat deze kamer en ga verder de trap op.
Boven heb je een ontmoeting met een andere Dwerg. Versla hem en volg hem dan zijn kamer in.
Deze Dwerg nodigt je dan uit om rond te kijken.
Net bij de deur vindt je een Boek. Als je dit Boek leest dan leer je dat je de 3 Elementen Stenen moet hebben om de Realms of te Clouds binnen te kunnen gaan. Deze 3 Elementen Stenen zijn: De Aarde Steen, de Natuur Steen en de Lucht Steen.
De Aarde Steen is in het bezit van de Dwergen maar de andere 2 Stenen bevinden zich ergens anders in Zanzarah.
Versla de 3e broer en ga dan ook zijn kamertje binnen. Rechts in dit kamertje staat een Kist. Open deze kist en je verkrijgt de Plattegrond van de Mountain World. Praat weer met broertje 3 en ga dan verder de trap op naar de top van de toren.
Helemaal bovenin de toren versla je de laatste Dwerg en ga je naar de Kist. Open deze kist (zelfde procedure als in de Catacomben) en je hebt dan de Aarde Steen te pakken.
Verlaat nu de toren.
Ga terug over de brug en dan door de opening recht voor je (ietsjes links).
Versla de Schaduw Elf en dan ben je bij een splitsing met 3 Paden.

De 3 Paden:

Rechterpad: Dit pad splitst zich weer in tween. Het rechter pad gaat naar Monaghan maar wordt geblokkeerd door een grote Ronde Steen. Het linker pad brengt je naar de Berg Pieken.

Berg Pieken:

Volg het pad tot je weer buiten in het open gebied komt. Je kunt dan of naar links of naar rechts gaan. Als je naar links gaat dan kom je uiteindelijk bij een doodlopend einde waar je alleen kunt oversteken via de Air Eddies.
De afslag naar rechts brengt je echter in de Ijsgrotten.

De IJsgrotten:

Ga het linker pad volgen.
Je dient hier de Rune of the Ice World te vinden en als je deze hebt gevonden dan dit pad terug te volgen tot de ingang.
Dus als je die Rune of the Ice World hebt gevonden dan keer je terug op je schreden en dan ga je de linker tunnel volgen. Volg deze naar een grote grot.
In deze grot is Lasse.
Lasse is nog steeds op zoek naar Quinlin, zijn vader, maar hij zit hier vast in deze grot omdat de Wilde Fairies hem maar blijven aanvallen.
Er zijn 4 Fairies die je hier moet verslaan en je dient de Water Schelp op n van deze Fairies te gebruiken.
Heb je deze 4 Fairies verslagen, ga dan terug naar Lasse en praat met hem.
Lasse geeft je dan de Elemental Key of Air. De Lucht Sleutel dus.
Ga nu helemaal terug naar de Dwergen Toren.
Als je weer voor de Dwergen Toren staat ga dan het Linker Pad volgen en dan door de eerste opening links.
Je komt dan bij een platform met Groene en Blauwe Lichten.
Dit is de LIFT.
Ga erop en de lift brengt je nu naar de:

Realm of the Clouds:

Praat met de Uil.
Uiltje vertelt je dat deze plek vroeger door iedereen werd gebruikt en bezocht, maar dat er nu alleen nog maar Wilde Fairies te vinden zijn.
Je dient deze plaats weer in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.
Ga de brug over en dan naar links over de Witte Brug naar de achterkant van dit gebied.
Achter wat rotsen zul je dan een kist vinden.
In deze kist vindt je de Plattegrond van de Realm of the Clouds.
Ga dan door het "draaiende" Portal en blijf dan verder gaan tot je bij een volgende Portal bent gekomen.
Ga ook door deze tweede Portal en vervolgens gewoon maar steeds rechtdoor.
Je zult dan een Witte Brug zien en aan het einde ervan staat dan de Witte Drude.
Praat met deze Drude.
Hij vertelt je dat je de Schaduw Elfen moet verslaan.
Dus ga dat doen. Dan zegt de Witte Drude dat je nu de Elf op de Witte Brug moet gaan verslaan en ook de Elf op het gras.
Dus ga dat doen.
Ga dan terug naar de Drude. Je krijgt dan van hem de Aarde Kaart.
Er van uitgaande dat je nu een Steen Fairy bezit, kun je nu alle rotsen opruimen die steeds je weg blokkeren.
Ga terug naar het gebied met de Grote Pilaar, aan het begin, en ruim dan nu die rots op die het pad blokkeert.
Ga dan verder recht door en je komt dan weer bij de Witte Drude uit en de Arena.
De Drude vertelt dan dat ede Schaduw Elf de controle over het gebied hebben genomen met enige wilde Fairies.
Ga de Arena in en versla deze Schaduw Elf.
Je krijgt dan de Dwergen Staf.
Praat met de Fairy die voor je staat.
Dit is Suane. Zij bied je aan dat als je de Chaos Fairy verslaat welke haar steeds "martelt" zij overal met je mee naar toe zal gaan.
Dus versla Segbuzz, de Chaos Elf.
Je bezit nu dan Suane.
Gebruik je Runes om terug te keren naar de Feen Tuin.
Praat hier weer met Rabi. Hij vertelt je dat je nog steeds de Air Card nodig hebt en dat deze verborgen is in een Boom, ergens in het Mistige Moeras.
Draai rechts en verwijder de rots dat je de verdere doorgang belet.
Ga naar binnen. Hier binnen is een Pixie te vangen en er is een Lift.
Ga op deze Lift en deze brengt je dan naar een andere Eiland van de Realms of the Clouds.
Versla de Fairy welke de 3 kisten staat te bewaken en als je dan deze 3 kisten open maakt vindt je het Dwergen Gereedschap.
Nu dien je Suane te ruilen voor Segbuzz.
Gebruik je Taralin Rune om naar Taralin te reizen.
Ga naar de winkel met de Roze Bloemen.
Ruil hier Suane voor Segbuzz.
Gebruik dan je Runes weer om naar Dunmore, het Moeras Dorp te gaan.

Moeras Dorp:

Ga over de brug, links.
Janus vraagt je dan om Segbuzz.
Ruil met hem en ga dan verder door het Mistige Moeras.
Blijf doorgaan tot je komt bij de GROTE BOOM.
Praat hier met de Dwerg.
De Dwerg vertelt dat degene die de top van de boom bereikt dan de Lucht Kaart zal krijgen.
Dus je moet de boom inklimmen. Onderweg naar de top versla je alle 4 tegenstanders en helemaal bovenin de boom zal de Witte Drude je dan de Lucht Kaart geven.
De Drude zegt dan ook dat de verrader, Quinlin, zich nu nergens meer kan verbergen en vraagt je om de Lucht Kaart met verstand te gebruiken om Zanzarah terug te "toveren" naar hoe het vroeger was.
Gebruik je Runes om terug te keren naar de Cottage. Het is de hoogste tijd om enige Pixies te gaan "opruimen".
Laat je Pixies achter bij Lucius en ga dan door de opening en dan naar de Uil die onder bij een helling zit.
Loop deze helling op en verzeker je er van dat je wordt gevolgd door een Air Fairy.
Gebruik de Eddies om de Munten te kunnen pakken en verander dan naar een Stone Fairy.
De Stone Fairy zal die rots voor je verwijderen die je de verdere doorgang belet.
Loop dan door de opening en dan naar links over de Stenen Brug.
Versla de Elf en hij geeft je dan de Sleutel van het Stadhuis.
Loop dan terug rond naar links en je gaat dan weer de Donkere Grotten binnen.
Helaas is het hier niet mogelijk om je de juiste route te vertellen. Het is veel te ingewikkelde. Maar je moet nu, in deze donkere grotjes, de Evolutionary Stone of Fire zien te vinden en als je deze gevonden hebt de grotten weer verlaten. ( Ja.nou..Sorry.Maar Mojo beschrijft de route in de grotjes nu eenmaal niet in zijn walkthrough. Ik kan daar ook verder niets aan doen. Louis).
Gebruik dan je Runes om terug te keren naar de Dwergen Toren.

Dwergen Toren:

Loop door naar het einde van het linker pad.
Je zult dan een Elf ontmoeten.
Hij wil je alleen door laten als je met hem duelleert maar daarvoor dien je wel een PSI Fairy in je Fairy collectie te hebben.
Als je deze Elf eenmaal hebt verslagen dan volg je hem door de tunnel en deze tunnel brengt je dan in een volgend deel van de Berg Wereld.

Berg Wereld:

Loop het Felle Heldere Licht binnen dat je gelijk recht voor je ziet.
Dit is een Transporter en het brengt je naar plaatsen waar je voorheen niet naar toe kon gaan.
Loop dan rond naar links en over de brug.
Praat met de Dwerg. Hij vertelt je dat hij je op weg zal helpen en hij plaatst wat Stepping Stones verder op de bergen.
Kijk op je plattegrond en je ziet dat je nu naar de Witte Kathedraal moet gaan.

De Witte Kathedraal

Gebruik je Runes om terug te gaan naar de Realms of the Clouds.
Nu je de Air Card bezit kun je dus naar de Witte Kathedraal gaan.
Eenmaal in de Witte Kathedraal gekomen verschijnt de Witte Drude weer. Hij zegt dat hij bewijs heeft dat de Dwergen achter alle problemen zitten. De Drude heeft een Dwerg gevangen in een Magische Spreuk.
Ga met deze Dwerg praten en je merkt dat dit Lasse is.
Lasse zegt dat hij alleen maar probeerde een aanwijzing te vinden over de verblijfplaats van Quinlin.
Lasse geeft je dan de Dwergen Sleutel en hij vertelt je dat je naar Monaghan moet gaan. Daar zul je alle antwoorden kunnen vinden.
Gebruik je Runes om terug te gaan naar de Dwergen Toren.
Weer bij de Toren draai je links en ga je door de eerste opening aan de linker kant.
Je komt dan bij de Houten Brug met de 3 Paden.
Neem nu het Rechterpad en hou rechts aan en je zult dan bij een Rots komen.
Breek deze rots met je Stone Fairy en volg dan het pad verder rond.
Blijf doorgaan en je zult dan uiteindelijk in Monaghan, het Dwergen Dorp, terecht komen.
Monaghan:

Loop over de brug en dan het dorp in.
Praat met de Dwerg en deze vertelt je dat je nog steeds de Fire Card moet zien te bemachtigen.
De Fire Card zal je beschermen tegen de grote Hitte. Dwergje weet echter niet waar je deze Fire Card zou kunnen vinden.
Volg de weg rondom de berg en je komt dan bij de Dwergen Fabriek.
De Oude Dwerg Fabriek:

Ga naar binnen en ga dan naar de trappen.
Dueleer en versla de bewaker Fairies en lees dan het Boek.
Het boek legt uit dat de Dwergen een Wezen hebben gecreerd om hen te beschermen. Dit wezen bestaat voor een deel uit Metaal. Maar dit Wezen heeft zich nu tegen de Dwergen gekeerd.
Spreek met de Dwerg. Deze vertelt je dan dat de enige die de macht heeft om het WEZEN "Op te Roepen" de Witte Drude is.
De Dwerg geeft je dan de "Zware IJzeren Dwergen Sleutel".
Ga de fabriek weer uit en draai dan links en ga dan het linkerpad in.
Je komt dan bij een huis.
Trek aan de Hendel en de huisdeur gaat open. Ga naar binnen.
Binnen in het huis is een LIFT, maar deze doet het niet. Er zijn maar 2 van de lichten aan.
Loop verder over de weg en je komt dan bij de Smid.
Praat met de Smid en ga dan verder naar het Huis bovenop de top.
Vraag hier de Dwerg over Fire Fairies, maar hij zegt dat de lift, waarmee je bij deze Fire Fairies kunt komen, stuk is.
Ga nu dan naar de huisjes op het lager gelegen level.
In het eerste huis vindt je dan Jani, Lasse's vrouw. Zij vraagt je om Lasse te redden.
In het tweede huis vindt je Quinlin en een Dwerg. Quinlin wil je bedanken en de Dwerg geeft je een Zak Kristallen.
In het derde huis is weer een Dwerg en deze wil zijn Energy Fairy ruilen voor Fatherael de Air Fairy. Kijk hier ook even in het achterkamertje want daar ligt de Rune of Monaghan. Pak deze dus mee.
Ga nu terug naar Tiralin.
Terug in Tiralin steek je de binnenplaats over naar de afgesloten Metalen Deur waar voorheen Eirik stond.
Gebruik je "Zware IJzeren Sleutel" om deze deur te openen en ga er dan door het Betoverde Bos in.

Het Betoverde Bos:

Loop door de deuren en volg het pad.
Ga over de brug en blijf dan door lopen over het pad dat door de beeldachtige rotsen gaat.
Je komt dan bij een grote Air Eddie. Gebruik deze om de Pixie die bovenop het beeld zit te kunnen grijpen.
Ga dan verder over het pad en je komt dan vanzelf in de Runes terecht.

De Runes:

Volg het pad verder naar de Runes.
Pak daar dan de Fairy Card of PSI Magic op.
Kijk even goed rond hier want je kunt hier een paar items oprapen.
Ga terug naar Tiralin.

Tiralin:

Ga weer de Catacomben in.
Beneden in de catacomben zul, naast enige andere items, de FAIRY HORN vinden. Hiermee kun je dan slapende Fairies wakker maken.
Ook vindt je 2 Kristallen Spheres en een Gouden Sphere.
Onderzoek nu alles hier beneden en als je echt deze catacomben goed hebt doorzocht reis je naar ENDEVA.
Als je even op je plattegrond kijkt dan zou je nu een Uitroepteken moeten hebben vlakbij de Bos Hut. Dus zorg dat je daar terecht komt.

Bos hut:

Loop naar de achterkant van de hut en volg dan het pad naar een Gesloten Poort.
Open deze poort met je IJzeren Sleutel en volg dan het pad verder, grijp de Pixie en ga verder tot je een groepje van 5 Fairies ziet.
En van deze 5 Fairies zal tot je spreken en daagt je uit voor een duel. Win je dit duel dan zal zij de Geheime Plek openen.
Versla dus deze Fairy en zij laat dan Stepping Stones verschijnen.
Klim via deze Stepping Stones naar boven alwaar je dan de Magic Fairy Card of Fire kunt oprapen. Als je vanaf nu dan een Active Vuur Fairy bezit dan kun je dus al die echt hete plaatsen betreden. Kom je een andere Fairy tegen voordat je deze Vuur Kaart kunt oprapen, dan verdwijnen de Stepping Stones en dien je eerst weer met die eerste Fairy te gaan praten om de Stepping Stones weer te laten verschijnen.
Gebruik je Runes om terug naar de Berg Wereld te gaan.

Berg Wereld:

Loop over de brug en ga dan de rechter richel op en volg deze tot je bij een grote spleet komt.
Ga via de Air Eddies over deze spleet en grijp dan de Pixie en het Evolutionary Magic of Air op.
Gebruik je Runes weer om terug te keren naar de Dwergen Toren.
Bij de Toren ga je nu het linkerpad weer volgen en dan over de Houten brug.
Spreek met de Dwerg. Deze vertelt je nu dat hij je zal helpen.
Ga terug over de brug en loop dan de Licht Bal in.
Deze Bal brengt je op een richel. Je dient dan via de bewegende Stepping Stones naar de Kist te springen. Val je omlaag dan dien je terug te gaan naar de Dwerg om weer met hem te praten zodat de Stepping Stones weer zullen verschijnen.
Open de Kist.
Nu zegt MOJO het volgende: "Nadat ik de kist had geopend kon ik er maar niet achter komen hoe ik terug moest gaan. Lukt dit jouw ook niet SAVE je Spel dan nu en neem dan gewoon een duik het "Niets" in.
Bekijk de plattegrond weer. Hierop zou dan nu de LAVA GROTTEN gemarkeerd moeten zijn.
Om langer dan 2 minuten te kunnen overleven in deze Lava Grotjes heb je een Fire Fairy nodig. Je verkrijgt een Fire Fairy door eerst TINEFOL te vangen en hem dan, door middel van de Evolutionary Stone of Fire, te veranderen in TINEZARD. Verzeker je er dan van dat deze dan je Actieve Fairy is.
Gebruik dan je Runes om naar Monaghan te reizen.
In Mohaghan praat je met de Smid. Smid is erg blij dat jij nu het Dwerg Gereedschap bezit.
Ga dan naar het huis waar die kapotte lift zich in bevind. Deze lift zou nu wel moeten werken.
Dus stap de lift in en je komt terecht in de:

Lava Grotten:

Volg het pad en zorg dat je Fire Fairy actief is.
Blijf het pad volgen tot je bij een splitsing in het pad komt.
Hier zie je een Koepelvormige structuur in het midden van de splitsing.
Ga hier het RECHTDOOR pad volgen via de Stepping Stones en dan rechts door de tunnel. Je komt dan bij 2 Kisten die je kunt openen en er zijn 2 Evolution Magic Fire Stones die je hier kunt oprapen.
Ga dan terug en volg dan het andere pad en je komt dan uit de tunnel, vlakbij het begin van de grotten.
Volg dan het linkerpad en ga door de eerste tunnel die je dan tegen komt.
Deze tunnel gaat omlaag en dan raap je weer een Evolutionary Stone of Fire op.
Blijf dan verder dit pad volgen en het brengt je dan terug bij de Stepping Stones.
Gebruik je Runes om naar het Moeras Dorp Dunmore te reizen.
Baan je een weg door het moeras naar de GROTE BOOM, maar ga dan voorbij deze boom en je komt dan uiteindelijk bij een geopende IJzeren Poort.
Ga door deze poort en praat met de Uil. De uil vertelt je dan dat je op het punt staat om de SHADUW REALM binnen te gaan en dat je daar helemaal op jezelf bent aangewezen.

Shadow Realm:

Ga hier naar binnen en volg dan het pad en versla de Schaduw Elf.
Ga dan verder en versla de volgende Schaduw Elf.
Ga dan weer verder het pad volgen en je komt dan bij de LEIDER van de Schaduw Elfen. Versla hem.
Als je de Schaduw Elfen baas hebt verslagen dan ga je de kamer achter hem binnen.
Deze kamer is omgeven door dichte poorten. Elke poort heeft een andere kleur Schedel.
In n van de hoeken van deze kamer bevinden zich enige Magische Fairy Lichten. Loop deze binnen en er verschijnen 2 Stepping Stones.
Ga uit de kamer, links, en je ziet de Stenen. Spring op een Stepping Stones en dan op de volgende om aan de overzijde te geraken.
Open dan de Kist en pak de Rood Benen Sleutel. Ook als je hier nu je spel Saved en dan omlaag valt dan zul je toch weer opnieuw via de Stones naar deze Kist moeten gaan om deze Benen Sleutel opnieuw te pakken.
Ga terug naar de kamer met de gekleurde schedels.
De Rode Benen Sleutel is uiteraard om er de poort met de Rode Schedel mee te openen. Dus doe dat en:

De Rode Schedel:

Gewoon het pad volgen en hoe rechts aan wanneer dat kan en je zult dan uiteindelijk bij de Toverspreuken Koopman komen.
Net rechts van deze vent staat een Kist, bovenop een Tomb. Uit deze kist haal je dan de Groene Benen Sleutel.
Ga terug de route die je kwam en dan zie je links van je weer twee bewegende Stepping Stones. Ga daar naar toe en via deze stenen naar de Rots en pak daar de Rune of the Shadow Realm op.
Gebruik deze Rune nu om terug te keren bij de Gekleurde Schedels poorten.

De Groene Schedel:

Wel, gebruik de Groene Benen Sleutel op deze poort en volg dan het linkerpad.
Versla de Schaduw Elf en neem dan het pad dat dan recht vooruit gaat.
Je komt weer bij een Kist. Pak hier de Map van de Shadow Realm uit.
Draai dan terug en ga naar het Houten pad.
Neem het Houten pad dat naar rechts gaat en versla dan de Schaduw Elf.
Loop door de kamer, achter de Elf, en je komt dan bij een splitsing van paden.
Neem hier het Linkerpad en je zult dan een Skelet zien boven op een rots.
Spring naar het skelet. Het Skeletje legt uit dat hij hier gevangen zit omdat de Schaduw Elfen hem niet willen laten gaan. Maar zijn vriend is er erger aan toe.
Loop naar links en je komt bij het vriendje van het skelet. Hij geeft je het enige ding dat hij heeft. Een Blauwe Benen Sleutel en jij mag deze van hem hebben als je hem nog even een blik gunt op de Vuur Elf PIX.
Heb je PIX niet in je collectie dan kun je hem alsnog vinden in de Lava Grotjes.
Toon Pix dus aan het skelet (dat doe je door Pix je actieve Fairy te maken).
Je krijgt dan de Blauwe Benen Sleutel.
Gebruik je Rune om terug te keren bij de Schedel Poorten en gebruik dan deze Blauwe Sleutel op de Blauwe Schedel.

De Blauwe Schedel:

Ga door de boogdoorgang en volg het pad.
Je komt dan in een gebied vol met paden en items. Het is een soort doolhof.
Helaas zegt MOJO dat hij je nu niet de exacte route kan beschrijven, behalve dan dat je uiteindelijk rechtdoor moet gaan om dan uiteindelijk bij een grote Houten Brug terecht te komen waar een Schaduw Elf op staat,
Deze Schaduw Elf vertelt dan dat je je moet prepareren voor je laatste gevecht.
2 andere Elven verschijnen dan op deze brug.
Je dient al hun Fairies te verslaan. Dit zijn er een stuk of 10.
Eenmaal dit gevecht gewonnen kun je de brug over gaan en kom je bij de:

DONKERE KATHEDRAAL:

Ga door de grote ijzeren deuren.
Binnen in de kathedraal is er een heel groot rooster in de vloer.
Spring er over heen en ga dan door de volgende deuren.
Je ontmoet de Witte Drude.
Hij vertelt je dat hij je haat en het duel begint.
Versla de Drude.
Hij zal echter weer verschijnen boven op een richel. Hij vertelt je dan dat terwijl jij met hem in gevecht bent, jij niet naar de BEWAKER zult kunnen gaan.
Ga naar de BEWAKER en je komt erachter dat deze wordt beschermt door een zeer krachtige toverformule.
Je dient weer met de Drude te duelleren.
Er zijn hier vele items die je kunt oprapen. Neem de tijd om dat ook te doen.
Ga dan door de deur welke net rechts achter de Bewaker is.
Volg de gang omhoog tot je weer bij de Witte Drude bent gekomen.
Dueleer weer met Drudje.
Eenmaal verslagen zal hij je uitleggen dat hij nooit heeft gewild dat het "pad" tussen de Fairy wereld en de Mensen wereld wordt heropend omdat hij weet wat de MENSEN zijn soort heeft aangedaan. Hij zegt dan dat de toekomst van Zanzarah in jouw handen ligt.
Ga terug omlaag de gang naar de BEWAKER en dueleer nu met hem.

Om je enige idee te geven van de Fairy Levels..Zijn Fairy is GIGAREX level 60.
Versla de BEWAKER en.Kijk dan op je gemak naar:
HET EINDE

GameSolves
HTTP://leden.brabant.chello.NL/~h.vangompel/
Forum
HTTP://pub24.ezboard.Com/bgamesolves

 

www.000webhost.com