24-09-2007

Yoomurjak's Ring

Download Demo: 650 mb

De Ring van Yoomurjak. De hoofdkarakter van ons verhaal is Jonathan Hunt, een jonge journalist uit New York. Van zijn vaders kant, is hij de grootkleinzoon van Professor Samuel Hunt, de hoofdpersoon van AGON, en van moeders kant liggen zijn wortels in Hongarije. Na zijn moeders dood besluit hij voor het eerst in zijn leven Hongarije te bezoeken. Hij wilde zeker de stad Eger bezoeken, dat de achtergrond is van één van zijn favoriete kinderboek, ’The Eclipse of the Crescent Moon". Het is een antiekboek waarvan de eerst uitgave in 1901 uitkwam.

Het begon met de mysterieuze bronnen van grootgrootvader, door twee brieven, die aan Samuel Hunt door Professor Pál Ábray langgeleden werden geschreven. Jonathan, die een fonds voor mysterieuze-geschiedenis erfde, besloot in Eger naar de nakomelingen van de Hongaarse professor te zoeken. Hij vond snel een aanwijzing in de onbekende stad maar de oude man, die Professor Ábray kende, vertelt eveneens een eigenaardige legende. Volgens zijn theorie, modelleerde de auteur Géza Gárdonyi Yoomurjak, de Turkse karakter in het boek als zijn grootvader en Zsigmond Jámbor, die Professor Ábray’s assistent was tot de eeuwjaarwisseling, die door geheimzinnige omstandigheden stierf. De oude man beweert dat tijdens die periode Ábray aan een tijdmachine werkte en wegens een vervloekte reis in de tijd zijn assistent in de 16de eeuw bleef. De realistische jonge Hunt, die niettemin openstaat voor fantasie, lacht lichtjes om deze theorie maar zal later toegeven dat het verhaal veel correspondeert met de inhoud van de twee brieven die hij in zijn bezit heeft. Het is eigenlijk precies de extra informatie dat het begrijpelijk maakt. M. Mihály Jámbor belooft meer bewijsmateriaal en nodigt Jonathan de volgende ochtend uit voor een ontmoeting, dat echter nooit plaats vindt: omdat de oude man plotseling sterft. In een bericht, dat hij achtergelaten heeft, vertrouwt hij de jonge man toe om zijn onvolledige onderzoek te verwezenlijken en zijn nalatenschap inzameling te bewaken. Jonathan verkrijgt uiteindelijk het bewijsmateriaal en realiseert dat M. Jámbor inderdaad op het juiste spoor was.
 

Demo oplossing

De spraak is in het Hongaars met Engelse ondertitels en Engelse tekst.

 

Hongarije - Eger

 

Dag 1: Hotel

Lees in de inventaris (I - rechtsboven in het scherm) de eerste en tweede brief van Professor Abray Je hebt ook "The Stars of Eger" boek in de inventaris.

Lees in notitie (N) de brief aan Allison. Ook in notitie kan je alle gesprekken nalezen. Klik op het menu om het spelmenu te openen. Klik weer op de I om de inventaris te sluiten. Draai (houd de muiscursor ingedrukt) naar links en bekijk het schilderij aan de muur met de familiewapens. Draai naar rechts, vooruit en pak de afstandbediening van het tafeltje. Gebruik de afstandsbediening op de TV - Zie een toeristenfilmpje over de stad Eger. Verlaat de slaapkamer. Zie op de gang de 2 portretten aan de muur en ga naar beneden. Ontvangsthal: Praat met de receptionist - krijg de stadsmap van Eger. Verlaat het hotel.

Nu kan je te voet de stad bekijken op rechtstreeks op de map (M) naar de plaatsen gaan. De map kan je alleen buiten openen en gebruiken. 

 

 

Reisbureau (I) : Praat met het meisje achter de balie. Vraag aan Juli over Professor Ábray - Een man in het reisbureau reageert op de naam Ábray. De man, genaamd Mihály Jámbor nodigt je uit voor een ontmoeting in het Francesco Café. Vraag verder door aan Juli - ze raad je aan om een mobiletelefoon te kopen. Verlaat het reisbureau en ga op de map naar de telefoonwinkel. Je loopt naar binnen en koopt automatisch een mobiletelefoon

 

Café Francesco: Heb een lang en informatief gesprek met M.Jámbor. 

Reisbureau: Zeg tegen Juli dat je een mobiletelefoon hebt en je krijgt haar telefoonnummer in je mobiletelefoon. Verlaat  het reisbureau.

 

Dag 2: Hotel

 

Huis van Mihály Jámbor: Voor de deur staat een ambulance. Praat met de hulpverlener. Draai je om, vooruit om de map te openen. Ga terug naar het huis. 

De ambulance is verdwenen. Klop op de deur maar er wordt niet open gedaan. 

 

Reisbureau: Praat met Juli en krijg een nieuwe locatie op de map - H; bovenkant op de map. 

Markhot Ziekenhuis: Praat met de zuster achter de balie. Praat met dokter,Ostoros. Mihály Jámbor is gestorven aan een hartaanval.

De dokter geeft je een envelop. Open de envelop. Lees de brief en krijg de huissleutels van Mihály Jámbor. 

 

Huis van Mihály Jámbor (8 op de map): Open de deur met de huissleutel. Pak het touw, onder het kasje tegen de rechtermuur. Doorzoek het bureau. Bekijk de plattegrond en klik op de plattegrond. Lees de brief van Samuel Hunt aan Abray. Lees ook 2 andere brieven, agenda en strookje papier met vreemde code tekens. 

 

Reisbureau: Praat met Juli en krijg een nieuwe locatie op de map.

Café Francesco: Praat met historicus, Klára  Bakonyi. Vraag over de Géza Gárdonyi code en over de bibliotheek. Nieuwe locatie op de map. 

 

Lyceum/Museum: Loop naar de achterzijde en zie links en rechts voor de trap een bord. 

Klik op de verdieping, op het bord om naar die verdieping te gaan. 

 

 

  • Eerste verdieping: De Bishop's Bibliotheekmuseum.

  • Tweede Verdieping: Observatoriummuseum

  • Derde Verdieping: Terras/Balkon

  • Vierde Verdieping: Camera Obscura Lyceum 

 

 

Eerste verdieping: Bishop's Bibliotheek. Op de gang ga je eerste deur aan de rechterzijde binnen. Praat met de Bibliothecaris. Vraag over het codeboek. Hij heeft geen codeboek maar weet wel hoe je de stad, Eger in die code schrijft en geeft je een papiertje met Eger in Encryptie tekst.  

Tweede Verdieping: Observatorium: Bekijk alles in de kamer. 

Derde Verdieping: Balkon Terras: Ga naar buiten en zie op het balkon de uitzicht over de stad. Ga naar het andere balkon.

Zoem in op het grote gebouw - zie Latijnse woorden en Romeinse cijfers op het gebouw. 

Vierde Verdieping: Camera Obscura: Ga de deur door. Draai je om, druk op de lichtschakelaar om het licht te doven en zie een projector in

"The Eye of Eger". Klik op Francesco Kavezo en je zoemt in op het café. Doet dat ook zo met Senator Haz.

Klik op de bovenste regel om de projector te verlaten. Doe het licht weer aan. Verlaat het museum. 

 

Taxi: Praat met de taxichauffeur. 

Wijnkelder (Istenes Cellar): Ga naar de wijnkelder. Praat met de kelner. Ga naar de middelste tafel. Pak de kaars. Ga links tussen 2 tafels naar de donkere achtermuur. Klik op de muur - je gebruikt automatisch de kaars om wat licht te krijgen. Zie geëtste woorden op de muur. Ga terug naar de taxi.

 

Huis van Mihály Jámbor: Bureau - Klik op het code strookje en ontcijfer de code: Zie boven in het scherm de strook met de tekens. Klik op een teken in de vel met het alfabet, dan op een letter en die letter wordt in het witte codepapiertje bij geschreven. De E,G en R letters zijn al genoteerd op het papiertje.

De gecodeerde tekens maakt de zin:

 

I have found the fifth sign. It was carved in the stone of the Hatvani gate. I cannot lose this Mercury guards it. 

 

Einde demo

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 GameSolves

Forum NL
 Henk

www.000webhost.com