The Watchmaker

 

Het spel kan met het toetsenbord en met de muis gespeeld worden. De persoon kan je harder laten lopen door Shift ingedrukt te houden of Caps Lock indrukken om constant hard te lopen. Je laat de personen lopen met je pijltjestoetsen of met een muisklik. Met de Tab toets kom en verlaat je de inventaris. Klik op een object met de linkermuisknop in je inventaris om het te selecteren, met de muis draai je het object in 3d, klik op het object met de rechtermuisknop (cursor verandert met een +) sluit "close" de inventaris en zo geef je het aan een persoon of je combineer objecten. Je kunt ook objecten uit de inventaris transporteren van Darrel naar Olivia of andersom. Ga naar de inventaris, klik op de naam boven en je komt in de inventaris van de andere. Klik op het object(en) en ze gaan naar de andere inventaris. Om objecten of plaatsen dichterbij te bekijken in het scherm druk je op de spatiebalk (heel belangrijk), de persoon kan dan niet lopen, met pijltjestoets kan je dan rondraaien, Z om te bukken , A om omhoog te kijken en met Shift, links en rechts te schuiven. Om van karakter te veranderen gebruik je de F8 toets, F1 = saven, F2 - laden, F3 = voor Audio of in de option menu. Om in je PDA te komen druk je op P of op de telefoon in je inventaris. Met de linkermuisknop bekijk je een object in het spel en met de rechtermuisknop pak je het op of om een handeling te doen. Om te praten met een andere karakter klik je met de rechtermuisknop op een persoon en je krijgt een aantal rijen met vragen. Om het gesprek te beŽindigen klik je in het scherm buiten de tekst venster. Het spel speel je niet in een bepaalde tijdschema. De tijd veranderd alleen als je een goede actie hebt ondernomen in die tijdschema die in beeld is. Bekijk en vraag alles. Wat tussen "" staat is de Engelse tekst wat je in het scherm ziet als je er met de muiscursor overheen gaat of een plaats waar je na toe gaat. Let op de rode pijl langs het tekst venster om te bladeren en meer vragen te kunnen stellen. De richtingen rechts en links in deze oplossing zijn die je op het scherm gaat dus niet vanaf de persoon.   

 

  Plattegrond huis

 

 

 

 

 

Vierde-etage - 9.Am

Darrel:

Ga je kamer in en ga naar het balkon. Linksachter in de hoek staat de "clock tower"  met een gat in de muur. Klim op de kloktoren (rechtermuisknop op de "crack"). Bekijk de tegelafbeelding ("bas-relief") in de muur. Ga iets naar rechts, bekijk boven in de muur de "plaster" (gips) en probeer het te pakken. Klim terug "gap" van de toren. Ga terug naar de hal.

Neem de gasten "lift"(de service lift kan je nog niet gebruiken), klik op de "lift" (bruine deur) en ga naar de begane grond ("foyer") (0). Ga naar de "dining room". Pak de kloksleutel hangend aan de kleine "clock" die boven op de haard staat (kijk met spatie dichtbij naar de klok en met de rechtermuisknop pak je de sleutel). Ga naar de aangrenzende kamer, open de "cupboard" en pak een mes uit de "cutlery". Open de deur naar de "guest bathroom" (wc), ga naar de aangrenzende ruimte (douche hal)  en open de "door" onder van de "cupboard"en probeer de fles met "acid" te pakken.

Victoria:

Neem de lift naar de begane grond. Ga naar het "Nautorium", zwembad. Probeer de houtendeur te openen. Greta de huishoudster komt en vertelt over de old wing. Vraag alles aan Jude de "supervisor's wife".

Ga buiten naar de "castle gardens" via de voordeur van de "foyer" (hal).  Praat rechts met de "gardner" Raul. Bekijk de "tree" vlak bij de "caretaker's house" (opzichterhuis) en naar het "nest" (eksternest) in de boom. Je kan het niet bereiken en als je de "plant stand" probeert te pakken die bij de tuinman staat zegt Raul dat je eraf moet blijven. De "chapel" (kerk) en de "caretaker's house" zijn gesloten. Als je probeert het "house" vlakbij de kerk in te gaan, komt Raul je vertellen dat het zijn huis is.

Ga links bij de voordeur van het kasteel en probeer de garage binnen te gaan. Ga achter naar het "mausoleum" en ga naar binnen "gate". Bekijk het "plateau" over Anna's dochter tegen de muur en de "chess-board" standaard. Loop naar het "greenhouse". Je ziet een explosie van de greenhouse, 9:20 am. Bekijk de "glass splinters" op de grond en bekijk de "hole" in de greenhouse. Ga terug naar de mausoleum en bekijk de "chess-board" buiten in de muur die de explosie veroorzaakt heeft. Ga het greenhouse binnen. Bekijk de "hole" aan de overkant van het gat bij het kastje (dichtbij met spatiebalk kan je die zien). Ga door de andere deur en bekijk het "statue" beeld achter de fontein. Verlaat de greenhouse en ga naar het "aviary" (vogelhuis) met de duif. Bekijk het "padlock" (hangslot). Bekijk het "window" (raam) van het huis rechtsboven bij het vogelhuisje, Anderson's kantoor. 

Darrel:

Bekijk de "well" (waterput). Open de deksel van de put, Raul komt je waarschuwen en gooit een fles in de afvalbak. Pak de "bottle" uit de "bin". Ga goed voor de afvalbak staan, bekijk het met de spatiebalk dichtbij, gebruik de A,Z en shift toets om de fles te zien liggen in de bak. Ga naar het zwembad. Kijk in het zwembed en je ontdekt dat er iets glinsterends op de bodem van het zwembad ligt. Ga naar de service lift die je nu kan gebruiken en ga naar de 2de etage. Ga rechts de deur door naar de "gym" (sportzaal). Bekijk de sporttoestellen. Bekijk het bedieningspaneel van de sportfiets. Bekijk de "battery compartment" en pak een "battery" uit de battery compartment. Ga met de servicelift naar de eerste etage en ga de "sauna" in. Pak de "bag". Ga met de lift naar de kelder ("basement")(-1). De boilerkamer is gesloten. Ga de houtenkelderdeur in. Bekijk de "bottles" links en pak een fleswijn. Verlaat de kelder, ga rechts en ga de deur in naar de laundry room (wasserij). Bekijk de dispenser (zeephouder) tussen de 2 wasmachines. Gebruik je "empty bottle" uit je inventaris op de dispenser en je hebt een fles met "detergent" (wasmiddel) in je inventaris (Tab, klik op empty bottle, klik met de rechtermuisknop op de fles (+), close en klik op de dispenser, 9:30 am. Ga naar de "kitchen" keuken, bekijk alles in de keuken, praat met de "cook" kok Stephen. Haal Victoria naar de keuken (Tab en klik op de foto van Victoria). Probeer de "key" te pakken die bij de "hook" (haak) aan de muur hangt. Geef de "wine bottle" aan de kok en samen ga je een glaswijn aan een tafeltje drinken. Ondertussen pakt Victoria de sleutel, 9:45 am. Transporteer de "cook's key" in de inventaris van Victoria aan Darrel (Tab, klik op telephone, klik op je naam en klik op "cook's key" en de sleutel zit in Darrel's inventaris. Neem de servicelift naar de kelder en gebruik de "cooks key" op de deur van de boilerkamer. Bekijk het "console" bedieningspaneel van dichtbij achter in de kamer. Klik op de "switch" om de pompen te stoppen. Open een "filter" langs de blauwe pompen met je "knife", gebruik de "detergent" in de filter, sluit de filter en klik weer op de "switch", 10:00 am. Jude roept Raul omdat het zwembad vol met schuim is gelopen. Ga naar het zwembad, ga het droge zwembad ("steps") in en je pakt de gouden armband van Carla, 10:15 am. Ga naar het opzichterhuis (caretaker's house). Pak de "plant stand" die vlakbij het huis ligt, Darrel verschuift het naar de boom, klim op de stand, bekijk het nest en pak de bril, 10:30 am. Ga het huis van de opzichter in en praat met Henry. Bekijk de beeldjes op de plank boven de "writing desk" (schrijftafel) en de "glass-case" op de schrijftafel. Geef de "glasses" aan Henry, 10:40 am en pak de beitel die op de plank ligt. 

Victoria:

Pak de "bracelet" uit Darrel's inventaris. Ga naar de vierde etage, praat met Carla het dienstmeisje. Geef Carla de "bracelet", 10:50 am. Praat weer met haar en vraag alles. Je krijgt van Carla een visitekaart, 11:00 am. Bekijk de "banknote" in je inventaris, draai het om en noteer de 4,17,30 die verborgen zijn door casino chips.  Ga de kamer in die Carla net schoon heeft gemaakt "fireplace bedroom". Open de "desk" lade en pak de twee enveloppe. Ga met de gastenlift naar de "lounge" (hal) op de 3de etage en praat met de huishoudster Greta die achter de bar staat. Ga naar de "Multinational offices", ga de blauwe deur in naar de "meeting room ", vergaderkamer. Open de onderste deur van de tweede rij in de boekenkast. Pak de "walkman". Verlaat de kamer en ga de gele "bureau" deur in naar de "Supervisor's office" en praat met Christopher.

Darrel:

Ga buiten naar de waterput , open de deksel en klim in de put, 11:15 am. In de "Underground cistern" ondergrondse waterreservoir kan je niet veranderen van karakter. Loop naar het einde van de tunnel. Klim op de "rubble " door de opening. Bekijk alles in de ruimte. Haal de "lever" hendel over van de machine, bekijk de "indicator" (alle nummers staan op 6), de nummers veranderen als je de hendel over haalt, haal de hendel nog een keer over, bekijk de "indicator" (nummers staan op L-R 2, 7, 4, 11 en  9), klik op de "button" en de laserstraal maakt een andere opening in de muur, 11:25 am. Ga de opening in naar de "gardener's cellar". Pak de kniptang van het dressoir "sideboard". Open de deur van de dressoir en pak de "briefcase", koffer. Bekijk de koffer van dichtbij, klik op de "switch" knop en toets van L-R 4,1,7,3,en 0 in. Klik op de "button" rechts langs de nummers, 11:40 am. Bekijk het geld in de koffer en pak de cassette uit de binnendeksel van de koffer. Sluit de koffer. Verlaat de ruimte, ga via de tunnel naar de ladder en klim uit de put. Raul ziet je en rent naar het greenhouse, 11:50 am. Ga de greenhouse in en kijk of je Raul kan vinden. Waar is Raul ? Ga naar het vogelhuis, gebruik de "cutter" op de hangslot van de deur, 12:00 pm. De "patlock" zit dan in je inventaris. Open de deur en de duif vliegt weg, 12:15 pm. Anderson ziet dat de duif is ontsnapt en roept Henry om de duif te vangen. Ze staan samen bij een boom naar de duif te kijken, dus kan je zijn kantoor doorzoeken. Ga naar de guest bathroom en zie dat Henry de wasbakken aan het repareren is. Ga naar de keuken, open de deur rechts van de kok, via de trap kom je op de "Multinational offices" en ga het kantoor van Anderson in. Bekijk en pak de foto van Jude. Bekijk de "photo of Jude" in je inventaris, draai de foto om en noteer de datum september 7  '95. Bekijk de "filing cabinet" en zie een factuur over de safe van Anderson met het nummer 12480. Ga naar de deur in de hal naast het toilet. Bekijk de "keypad" dichtbij, toets het nummer 9,7,9,5 in en klik op "key" met de pijl. Secret lab 12:30 pm. Klik op de "red button" van de "metal box" vlakbij de deur. Pak de zak met bloed, bekijk het hart en hersenen in de "container", 12:35 pm. Open de lade van de tafel met de computer en pak de spuit. Gebruik de "syringe" met de "acid "(salpeterzuur) die op de tafel bij de microscoop staat, 12:40 pm. Ga het kantoor van Anderson weer binnen en praat met hem over "stolen organ" maar Darrel zegt dat hij het aan Victoria wil overlaten. Transporteer de "walkman" uit Victoria's inventaris. Combineer de "batteries" met de "walkman" in je inventaris en combineer de "casette" met de walkman. Selecteer de "walkman" en luister het bandje af, 12:55pm. Op het einde hoor je op het bandje dat ze een telefoonnummer draaien. Combineer de "walkman" met de "telephone", ( Tab, rechtermuisknop op "telephone" (+) en klik op "walkman"), klik op "acquire" en dan op "process' en je ziet het nummer 231074, 1:00 pm.     

Victoria:

Transporteer de "photo of Jude" uit Darrel's inventaris. Praat met Anderson over "stolen organ". Laat de "photo of Jude" aan Anderson zien en je krijgt de sleutel van de old wing, 1:15 pm. Ga naar het "Nautorium", zwembad. Pak het boek dat in de stoel ligt. Bekijk het in je inventaris en klik op de "pamphlet", 1:25 pm. Open de houtendeur met de "key".

Old Wing

Ga rechts door de dubbele witte deur "old wing salon". Kijk rond en klik op de "nail" boven de "dresser". Klik met de rechtermuisknop op de "painting", schilderij onder de "dresser", bekijk de "painting" goed in je inventaris, 1:35 pm. Ga terug naar de old wing hal en bekijk alles wat er hangt en staat. Ga dan rechts de trap op en rechts de deur door "study". Open de "showcase" aan de muur, bekijk het "portrait" van Anna, 1:45 pm en pak de "cylinder". Gebruik de "cylinder" in de "phonograph" rechts op het tafeltje en klik (rechtermuisknop) op de "phonograph". Verlaat de kamer.

Darrel:

Ga via de "guest bathroom" naar de douche hal. Open de deur van de "cupboard" (of hij staat nog open), gebruik de "nitric acid" spuit op de fles "acid" in de kast , 1:55 pm. Ga naar het Mausoleum. Bekijk het "chess-board" buiten in het gat van de muur en bekijk waar de positie van de schaakstukken staan die je hebt gezien in het portret van Anna's handen. Ga de mausoleum in en klik op de "chess-bord". Klik op de positie "square" waar de schaakstukken staan die je buiten gezien hebt, zwarte pion, witte paard en zwarte toren. Onder het bord gaat een luik open en pak alles, 2:15 pm. Bekijk de nieuwe objecten in je inventaris.       

 

Victoria:

Ga naar beneden en ga naar de klok in de nis met de dubbelwijzers. Zet de wijzers zoals je die gezien hebt in de "paper scroll" van Victoria - L-8:55, R-7:10. De muur achter het schilderij van Chronos beweegt en Victoria betreed de ruimte "Arcanium", 2:30 pm. Bekijk alles, pak de "parchment" dat op het altaar ligt. Lees het "parchment" in je inventaris. Klik (rechtermuisknop) op de "diary" om het te lezen. Het boek is in het Latijns geschreven, 2:50 pm. Je kunt het Latijns laten vertalen door Victoria. Probeer de "sphere", bol op te pakken, bekijk de 2 kandelaren van dichtbij, schuif ze opzij en bekijk de plaat "slab". Bekijk de "box" langs het altaar. Open de "bag" langs het altaar en je leest het dagboek van Krenn, 3:10 pm. Luister en bekijk het filmpje goed voor aanwijzingen. Pak meer items uit de "bag" en bekijk ze in je inventaris. Trek aan de "lever" hendel bij de deur om de ruimte te verlaten.                

Darrel:

Ga naar de garage, gebruik de "cook's key" om de deur te openen. Ga in de garage, rechts naar de "van" wagen, gebruik de "acid mixture" op de "lock" van de wagen, 3:20 pm, klik op de "bags" en je schuift ze weg. Onder de zak ligt een computer en als je die wil gebruiken (rechtermuisknop) heeft het een code van de Cia nodig. Bekijk de computer dichtbij en verbindt de "telephone" uit je inventaris met de "lead" modem, 3:40 pm. Het vraagt om een gebruikersnummer, gebruik het nummer van het toonsignaal van de cassette uit de het koffertje van Corona 231074 en klik "ok". Klik op "new mail", lees de "Re: ARL-1998-1 (Operative Instructions)", klik op "search", "subject", toets ARL in "case name" en 1998-1 in "year". Lees de instructies goed over de A.R.L.U.X. Ga naar de keuken. Transporteer van Victoria de "mold, red en blue phials en de plates" naar Darrel. Open de "microwave oven" magnetron onder de "work surface", plaats de "blue phial"in de magnetron en sluit de deur. Bekijk het van dichtbij, buk (Z) om het toetsenbord te zien, klik op de "knob" om de magnetron aan te zetten, klik op de "+" of "-" toets om de temperatuur op 70 te zetten. Open de magnetron en pak het blauwe flesje eruit. Als het goed is gegaan is het veranderd in "phial B", 3:50 pm. Open de deur van de "fridge" koelcel, open de glazen "freezer" vrieskist, plaats er de "red phial"in, sluit de vrieskist, bekijk het van dichtbij en zet de temperatuur op -25 "+". Open de vrieskist en pak de "phial A", 4:00 pm. Verlaat de koelcel, combineer de " full phials" met de "mold" en je hebt 4 "medaillons". Ga via de gastenlift of per trap naar de derde etage "lounge". Geef de "plates" aan Anderson die aan de bar zit te drinken om ze te laten ontwikkelen, 4:15 pm. Ga naar je slaapkamer, ga naar het balkon, klim op de kloktoren, bekijk het "plaster" gips dichtbij, gebruik de "chisel" beitel op de "crack" en het toont een "clock face" , 4:35. Bekijk de "clock face" dichtbij, gebruik de "clock key" op de "clock face", de tegel met de afbeelding schuift open en ga daar in. Bekijk de machine rechts, open de deur en pak de "bonze ring". Bekijk de "tube" en de "trunk" kist. Open de "trapdoor" en pak de "broken disk" die je er langs legt. Ga via de "stairs"trap naar de "catacombs". 

Loop rechtdoor, klik op de "lever" rechts in de muur, een stenenplaat gaat een beetje open, klik dan op de " stone slab" stenenplaat. Dat werkt niet, je hebt hulp nodig. Haal Victoria naar de catacombs. Laat Victoria aan de "lever" trekken en Darrel duwt dan tegen de stenenplaat (de andere volgorde werkt niet omdat Victoria niet sterk genoeg is), 4:50 pm. Darrel gaat de "crypt" in. Bekijk het "altar" altaar dichtbij en de "cup" bekers die de "statue" engelenbeelden vasthouden. Als je op de bekers klikt bewegen ze en de rechterengel draagt een armband die we meer gezien hebben? Ga via de trap boven naar de "chapel" kerk, loop naar de voordeur van de kerk, klik op de "lock", open de deur en je komt in de kasteeltuin uit. Ga naar het greenhouse en naar de achtertuin van het greenhouse. Bekijk het "statue" beeld van de engel met leeuw dichtbij en plaats een "medaillon" in de "mouth" mond van de leeuw (linkerzijkant van het beeld). Een passage opent en Victoria arriveert. Je loopt de trap af en komt in de "labyrinth entry". Je vindt Raul's lijk en raapt een "silver object"op met 6 knoppen boven en onder, een zwarte vlak links en een witte vlak rechts, 5:00 pm. Save the game. Bekijk de deur en het lijkt gelijk aan het silver object wat je net opgeraapt hebt. Klik op de knop (rechtermuisknop) van de deur, je gaat dan op een donkere tegel staan en de ruimte wordt volgespoten met zand. Je roept om hulp aan Victoria. Laat Victoria dan een "medaillon" in de mond van de leeuw plaatsen. Als ze dat niet op tijd doet is het game over. Darrel klimt eruit, praat met Victoria en loopt weg, 5:15 pm. Darrel gaat het kasteel in via de deur van het zwembad en een boze Greta spreekt je aan. Na het filmpje ga je naar de "dining room". Bekijk het "tray" dienblad met kop en schotel en een roos in een vaas. Plaats het "blood" bloed op de "rose", 5:30 pm. Greta komt en brengt het dienblad naar Jude in het supervisor's vertrek. Ga met de servicelift naar de tweede etage, ga links in het scherm, klop op de deur en bekijk het filmpje, 5:45 pm. Aan het einde van het filmpje geeft Jude je een "necklace" halsketting. Ga opnieuw de deur door naar de "supervisor's quarters". Bekijk het "painting" groene schilderij aan de muur achter in de zitkamer. Bekijk de achterkant en je zet het schilderij op de grond tegen de bank. Toets de nummers in de "keypad" van Anderson's fractuur 1,2,4,8,0 en klik op de knop met de pijl. Pak de "coin"oude munt, 5:55 pm en plaats het schilderij terug aan de muur ( rechtermuisknop op het schilderij (+) die tegen de bank staat en klik dan op de safe).              

Victoria:

Ga naar de old wing hal (houtendeur in het zwembad), ga met de trap naar boven en ga naar de "mirror" spiegel die in de hal hangt. Op de tafel voor de spiegel staat een "scale" weegschaal. Transporteer van Darrel de "coin" en de "bag of incense". Bekijk de "picture" in je inventaris en zie de hoeveelheid munten in de handen en de armband. Plaats een "coin" in de "left scale" linkerschaal van de weegschaal en de "bag of incense" zak met wierook op de "right scale" rechterschaal. Gebruik een lege "envelope" op de rechterschaal en je hebt een envelope van 1 dose incense. Gebruik nog een keer de "bag of incense" in de rechterschaal, gebruik dan de "1 dose incense" daarop en je hebt een "2 dose incense" enveloppe. Doe deze handelingen nog een keer met de andere "envelope" zodat je 2 enveloppe met "2 dose incense" in je inventaris hebt en pak het geldstuk terug van de linkerschaal. Betreed de kamer links aan het einde van de hal vol met klokken "orologia". Bekijk de klok die in het midden staat van dichtbij, klik (rechtermuisknop) op de "angel" engel en het hoofd draait. Bekijk de achterkant van de klok en open de "compartment" luik. Je ziet 3 gaten. Verlaat de kamer en ga links de andere deur in "planetarium". Bekijk de "display case" achter, lees het "manuscript" en je leest de coŲrdinaten van de "stellar  4h, 15m en -14 degrees

Darrel:

Ga naar de "crypt" onder in de kerk (trap achter het altaar in de kerk, je kunt nu de voordeur van de kerk in). Transporteer van Victoria de 2 "2 dose incense en de "coin". Plaats een "2 dose incense" in de linker "cup" beker van de engel, plaats de andere "2 dose incense" in de rechterbeker en de "coin" ook in de rechterbeker. Een vakje opent in het altaar en pak de "metal plate" metalen plaat. Bekijk de "metal plate" in je inventaris, klik met de rechtermuisknop op de metalen plaat en ze scheiden zich in tweeŽn, 6:10 pm.

Victoria:

Ga terug naar de klok met de twee wijzers in de hal beneden. Zet de wijzers weer op L-8:55, R-7.10 en ga de kamer in achter het schilderij dat open gaat "Arcanium". Transporteer van Darrel de 2 "metal plate". Bekijk het altaar en plaats een goede "metal plate" in de linker en rechter "slab" plaat. Je kunt nu de "sphere" verlichte bol pakken, 6:25 pm. Ga terug boven naar de kamer met de klokken. Transporteer van Darrel de "necklace en de crystal". Bekijk de achterkant van de klok in het midden, open het luikje als je dat nog niet gedaan had, plaats de "crystal" in het bovenste gat "rectangular hole", "sphere" in de middelste "round hole", "necklace" in de onderste "semicircular hole", klik op de "angel" engel boven op de klok, 6:45 pm,  je ziet een filmpje en let op de sloten positie van de kist die je in het filmpje ziet. Pak de crystal uit het bovenste gat die nu geactiveerd is door de klok "activated crystal". Ga via de slaapkamer,balkon naar de kloktoren. Bekijk de "trunk" kist van dichtbij, plaats de "activated crystal" in het slot van de kist, klik op de halters en zet ze in de positie die je in het filmpje gezien hebt ( witte gedeelte van links naar rechts , NE,W,SE,SW,NW), 7:00 pm. Kijk in de kist en pak de "metal disk". Ga naar de "trap door" en plaats de "new metal disk" in het gat om de gebroken disk te vervangen. Ga naar je slaapkamer.         

Darrel:

Ga naar het huis van de opzichter "caretaker's house". Praat met Henry over Anna. Toon hem de "bronze ring" en hij kan een houtentandwiel maken als je de afmeting weet. Ga naar de Multinational Offices, ga de Supervisor's office in en zie dat Anderson uit de donkere kamer komt. Hij geeft je een oude foto, een schets en verlaat het kantoor,7:10 pm. Bekijk de "old photo en de photo plan" in je inventaris. Gebruik de "photo plan" in de "scanner", 7:30 pm. Bekijk de computer van dichtbij, klik op "preview" en dan op "select area". Schuif het vakje over het donkere deel van de machine onderdeel en klik op "scan". Klik op het vakje rechtsboven om de computer te verlaten en je pakt de vergroting uit de scanner (als je niet het goede vakje hebt uitvergroot print hij het niet uit). 

 

Ga terug naar het huis van de opzichter, geef Henry de "bonze ring en de enlargement", 7:50 pm. Henry gaat aan het werk en geeft je het tandwiel met de bronze ring. Ga naar de kloktoren. Plaats de "cog gear" in de "machine" die aan de muur hangt en trek aan de "lever" hendel, 8:00 pm. De vloer beweegt en Darrel gaat naar beneden "Labyrinth Entrance". Bekijk het "symbol" in de deur. Bekijk het "silver object" in je inventaris en zie hoe de knoppen in gedrukt zijn. Bekijk weer het "symbol" in de deur en druk op de "buttom" knop in de goede volgorde als die je zag in het silver object (bovenste rij van links naar rechts 2,4,5 en 6, onderste rij 1,2 en 5), 8:15 pm. De deur opent en je ziet een trap. Darrel telefoneert naar Victoria om haar naar hem toe te laten komen en geeft alles uit zijn inventaris aan haar behalve de telefoon. Darrel gaat de deur door en de deur sluit achter hem. Klik op de "lever" lings in de muur maar er gebeurd niets. Ga naar beneden "Labyrinth hallway", loop rechtdoor, voorbij de gesloten poorten links en rechts en naar de open ronde ruimte "Astrologium". Bekijk het plafond. Bekijk de grote klok en je moet via de 3 hendels rechts in de muur de coŲrdinaten instellen, 4h, 15m en -14 degrees . Bekijk de 3 "levers" in de muur, de eerste hendel verplaats de wijzer een uur, klik 4x op de "first lever", de tweede hendel verplaats de wijzer 5 min, klik 3x op de "second lever", de derde hendel verplaats de graden onder op de klok, klik 6x op de "third lever" en je hoort een geluid, 8:30 pm. Ga naar de poorten die eerst gesloten waren en nu open zijn. De trap waar je mee binnen kwam is nu gesloten. Kijkend naar die gesloten poort neem je de linker doorgang en met de trap naar beneden "clockwork room". Bekijk alles in de kamer. Ga terug naar de hal, ga de andere doorgang in "watchmaker's study" en Victoria belt, 8:40 pm. Bekijk hier ook alles. Pak de "envelope" van het "desk" bureau en lees de "letter" in je inventaris. Open de "drawer" lade, pak de "parchment" perkament en lees het. Lees alle "old record" (7) boven op het bureau. Lees de "old record" die op het bureau ligt. Als je die oppakt zie je een metalenster op het bureau liggen, 8:55 pm. Darrel belt naar Victoria        

Victoria:

Victoria staat in de tuin naar het raam van Anderson te kijken. Gooi de "padlock" tegen de "window" om hun aandacht te krijgen, 9:05 pm. Ren na het filmpje naar de "greenhouse" en ga de achtertuin in. Gebruik een "medallon" in de mond van de leeuw, 9:15 pm. The Hunter komt en ziet de geheime doorgang en loopt erin. Victoria belt Darrel.

Darrel:

Pak de "metal star" van het bureau. Ga terug naar de "clockwork room".  Bekijk de "machine" en plaats de "watchmaker's star" in de "cavity", 9:15 pm. Een luik onder opent zich en je ziet "indicators" meters die de tandwielen in beweging zetten. Zet de meters op de stand die je gezien hebt op de machine in de ondergrondse waterreservoir L-R 2,7,4,11 en 9, 9:40 pm. Save

Ga links de geopende passage achter door, je ziet dat Corona gedood is, zijn bediende ziet je en hij schiet op je. Je rent weg en je gaat voor de machine staan. Zet nu alle meters op 6, de tandwiel sluit de doorgang en neemt de bediende mee, 9:45 pm. Darrel belt Victoria en nu staan jullie constant met elkaar in verbinding. Ga weer links door de opening naar Corona ( zet de meters weer op de open stand). Bekijk hem. Volg het bloedspoor naar de "pendulum" slingerkamer, 9:55 pm. Bekijk de klok en Darrel wordt neergeslagen door Krenn.   

Victoria:

Laat Victoria de deur openen op dezelfde manier zoals Darrel dat heeft gedaan (bovenste rij van links naar rechts 2,4,5 en 6, onderste rij 1,2 en 5), 10:00 pm. Klik op de "lever" hendel links in de muur en loop naar de "pendulum" slingerkamer, save eerst voor je de kamer in gaat. Als je binnen stapt sta je achter een zuil, bekijk Darrel van dichtbij (space bar) en zie dat hij vastgebonden is, kijk naar het bloedspoor links in de kamer dat doorloopt naar een opening. Bekijk Krenn van dichtbij terwijl jij dus achter de zuil staat (neem een goede positie achter die zuil om hem te zien maar niet te ver want anders ziet hij jou). Zie dat hij naar jou richting kijkt, dan kijkt hij naar de klok en dan kijkt hij naar de andere kant. Zodra Krenn naar de klok en dan de andere kant kijkt ga je uit de dichtbij scherm (space bar) en ren dan snel (Shift vasthouden of Caps Lock aanzetten) naar de opening waar het bloedspoor door gaat "leyline room". Als je het niet snel genoeg doet schiet hij je neer. 

Bekijk Duke's lichaam en pak de "lighter" aansteker. Bekijk de afbeelding "bas-relief" in de muur, bekijk het beeld "lion's head" van de leeuw met zijn mond open en plaats er een "medaillon" in, 10:05 pm. Ga de trap op naar boven "Astrologium Passage". Klik op de "lever" in de muur bij de trap, 10:20 pm, ga de opening door aan het einde van de hal en je bent terug in de "Astrologium". Ga naar de "clockwork room". Pak een "star" van de machine. Ga naar de "watchmaker study". Pak een "candle" kaars van de kandelaar op het bureau, leg de "candle" op de "brazier" komfoor, gebruik de "lighter" om de kaars te laten smelten, gebruik de "watchmaker star" op de "wax" was en je hebt een "mold". Gebruik de "half empty phials" in de mold en Victoria pakt de nieuwe ster op, 10:25 pm. Ga terug naar de "leyline room". Plaats de "watchmaker star en de new star" in de "cavity" langs de afbeelding in de muur, 10:30 pm. De afbeelding schuift naar beneden en lees de "parchment". Klik op de "blue, green en yellow phials" flesjes en Victoria giet het spul in de schaal onder op het altaar, 10:40 pm. Na het filmpje klik je op het lichaam van Krenn en je pakt een sleutel. Gebruik de "key" op de "handcuff" handboeien van Darrel, 10:50 pm en bekijk het eindfilmpje.        

©GameSolves

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com