04-08-2009

Wallace & Gromit's Grand Adventures

In de laatste aflevering, wordt Wallace uitgenodigd om het nieuwste lid van een exclusieve country golfclub te worden. Dit is zijn kans om te ontspannen en zijn zorgen even te vergeten, over de verloving met Felicity. Maar er is meer aan de hand met de club. Het herbergt een geheim.

 1. Fright of the Bumblebees
 2. The Last Resort
 3. Muzzled!
 4. The Bogey Man

Oplossing: Episode 1: Fright of the BumblebeesEpisode 2: The Last Resort:  Episode 3: Muzzled!: Episode 4: The Bogey Man

Episode 4: The Bogey Man

West Wallaby Street - Gromit: Trek aan de hendel en Wallace komt voor zijn ontbijt naar beneden. Wallace leest in de krant over zijn verloving met Felicity. Nu moet hij haar uitleggen dat dit een vergissing was. Dan belt Major Crum aan de voordeur en heeft een opdracht voor Wallace. Gromit moet nu het probleem met Felicity oplossen. Ga naar buiten. De tante van Felicity arriveert om met haar over de bruiloft te praten. Tante Prudence en Felicity bespreken het binnen, want ze denken dat ze afgeluisterd worden. We willen wel horen wat er in de woonkamer van Felicity besproken wordt. Ga terug naar de eetkamer. Pak de schaar bij de radio. Uit de kist pak je de luistervink, schroefsleutel en hint zoeker. Knip met de schaar de foto van Wallace uit de krant.

Buiten gebruiken we de luistervink op het raam van Felicity. We horen dat de tante alleen haar toestemming geeft, als Wallace geen lid van de country golfclub, Prickly Thicket is. Dus moeten we lid worden van deze golfclub, om een ramp te voorkomen.

Stad: Paneer heeft een brief van de country golfclub gekregen. De lege enveloppe kunnen we niet pakken. Paneer vertelt tegen agent Dibbins, dat hij een nieuwe lid voor de country club kan voorstellen. Als eerste denkt hij aan Wallace, maar agent Dibbins zegt dat Wallace bepaald geen sportman is en hem lid moet maken. Paneer zet dan de kratten met pindakaaspotten in zijn winkel. Probeer hem te helpen en krijg een potje kleverige pindakaas. Kijk in de kiosk van Edwina. Onder tegen de toonbank is een golftijdschrift. Paneer heeft deze besteld. Plak de foto van Wallace op de cover. Wallace is de 'Talent van het Jaar'. Panneer is nog steeds niet overtuigd, omdat de agent hem vaak met sommige dingen helpt en ook nog een kans heeft.

Wallaby Street: Zie in de boom van Felicity de eekhoorn in zijn boomholletje. Gebruik de kleverige pindakaas onder op het voerderbakje.

De eekhoorn wordt gevangen in het potje. Pak het potje met de eekhoorn.

Stad: Praat met Paneer en toon hem het pindakaaspotje. Zet het potje met de eekhoorn terug in de krat. Paneer etaleert de potjes pindakaas voor zijn etalage. De eekhoorn kruipt uit het potje. De agent ziet de eekhoorn in de winkel, en sluit de winkel. Paneer is nu zo boos op Dibbins, dat hij Wallace voorstelt als nieuw lid van de golfclub.

Dibbins is ook de postbode en bezorgt een pakket van de country club. Het is een trui met het Wapen van de golfclub.

Wallace trekt de trui aan. Felicity komt vertellen dat tante haar zegen gegeven heeft. Dan ziet ze het embleem op de trui.

Hoofdstuk 2

Golfclub -  Wallace: We worden vriendelijk ontvangen als lid van de country club en krijgen een golfclub. We slaan een golfballetje, maar dat wordt verstoord door Dibbins. Hij wil de country club sluiten omdat de club geen golfbaan heeft. Wallace weet dat er een akte is, die bevestigt dat de country club wel een golfbaan heeft. Men heeft deze al eeuwenlang niet gebruikt. Men weet niet waar de golfbaan ligt en waar de akte is. Kijk naar het schilderij met 3 hangsloten -achter Duncan. We moeten opzoek naar 3 sleutels. Wallace verkent de hele club met de hint zoeker naar de 3 hint sleutel briefjes.

Rechts van de 5 portret schilderijen ligt een hint over de gouden sleutel onder de muziekdoos. Wallace vindt de hint over de porselein sleutel op de receptiebalie. Achter in de boekenkast, bij de snookertafel de hint over de zilveren sleutel. Lees daar ook het handleidingboek op de lessenaar. Pak een biljart keu. Zie een klok tegen de muur.

Trek aan de 'Tee time' bel naast het schilderij met de 3 hangsloten. We spelen dan een golfpartijtje tegen de voorzitter, Duncan. Na de slag van de voorzitter kiezen we de rode golfclub uit de golftas. Pak dan deze golfclub uit de inventaris en klik de golfclub op de Tee om ermee te slaan. Na de mislukte slag verwissel je de rode golfclub met de gele golfclub achter de lachende Duncan - naast de openhaard. Duncan slaat nu mis en wij slaan raak met de golfclub van Duncan. Nu zijn er 3 portret schilderijen geraakt. De voorzitter vreest voor zijn eer en onderbreekt het spel.

Trek aan de 'joke time' bel rechts van de snookertafel. Het is tijd om een grap voor te lezen. Open de wijzerplaat van de klok. Open rechts in de kast de muziekdoos. Pak de zilveren sleutel uit de klok. We spelen nog een golfspel tegen Duncan, door weer aan de 'Tee tijd' bel te trekken. We kiezen de blauwe golfclub en verwisselen de blauwe golfclub met die van Duncan. Weer stopt hij het spel. Alle portret schilderijen zijn nu geraakt.

Stad: Praat met agent Dibbins. Hij weet iets over de geheime 'Ganges Grip' handgreep. Omdat hij nog steeds lid kandidaat is wil hij er niets over verraden. Praat met Edwina. Ze kan niet meer praten en mommelt iets over melk.

Wallaby Street: In de eetkamer zitten Felicity en haar tante. Ze zijn tegen golfen en geven je een anti-golf brochure 'Tale of The Bogey-Man'. Pak het glas melk van de tafel.

Stad: Geef de melk aan Edwina en ze kan weer praten. Dip je golfclub (driver) in de pindakaas pot.

Toon de plakkerige golfclub aan Dibbins. Hij toont dan de 'Ganges Grip' handgreep aan Wallace.

Golfclubhuis: Gebruik de 'Ganges Grip' golfclub op de snookertafel. Je pot met een slag alle rode ballen en krijg de porselein sleutel. Kijk naar alle portret schilderijen. Speel weer een partijtje golf met Duncan, door aan de 'Tee time' bel te trekken.

 • Duncan treft met de gele golfclub het middelste portret.

 • Wallace pakt de rode golfclub uit de golftas en treft het portret ernaast - linkerzijde.

 • We verwisselen de rode golfclub met de gele van Duncan.

 • Duncan slaat met de rode tegen het linker portret.  

 • We pakken de blauwe golfclub uit de golftas en zetten de gele van Duncan in de golftas.

 • We slaan met de blauwe tegen het portret aan de rechterzijde.

 • Verwissel de blauwe met de rode van Duncan.

 • Duncan slaat met de blauwe tegen het rechter portret.

 • Pak de gele uit de golftas en we slaan met de gele tegen het middelste portret.

 • De butler spuugt de gouden sleutel uit zijn mond.

Gebruik de 3 sleutels in de hangsloten in het schilderij. We hebben de akte gevonden.

De golfbaan parcours loopt door de hele stad en de laatste hole, 18 is op 62, Wallaby Street.

 

Hoofdstuk 3

 

Stad - Wallace: We moeten het golftoernooi winnen. Wallace moet nog 2 holes spelen. Hij is ver achter, maar we winnen als we als eerste hole 18 gespeeld hebben. We hebben een automatische caddie. Het maakt niet uit, of we nu met de korte of lange afstand starten. Laten we beginnen met de korte afstand: Wallace slaat, maar de bal belandt in de riool.

 

Korte afstand:
 

Gromit: Pak het naambordje van het score bord, voor de kiosk. "How is Wallace doing'. Pak en lees de ontbrekende pagina op de grond. Open de rioolputdeksel en klim naar beneden. Wallace klimt ook in de riool. De golfbal kan niet gemakkelijk gevonden worden, want de schimmels die hier groeien lijken allemaal op een golfbal. Achter kunnen we een zwam pakken.
 

Wallaby Street: Gromit gaat naar het huis van Wallace. Duncan is hole 18 in de gang aan het zoeken en Paneer is de radioverslaggever. Toon het naambordje "How is Wallace doing' aan Paneer. Paneer gaat dan naar de stad om verslag te doen over de benarde situatie van Wallace. Ga naar de eetkamer en zet de radio aan.

Felicity gaat Wallace helpen. 

 

Stad: Gromit gaat terug naar de riool. Felicity gebruikt haar antischimmel spray op de zwammen. De golfbal is weer zichtbaar. Gromit klimt terug naar boven. Draai de ventilator, voor de kiosk naar de straat kant en ga terug naar de riool.

Wallace gebruikt dan de 'Ganges Grip' golfclub op de golfbal. Door de ventilator komt de golfbal in hole 17.

Lange afstand:

 

Stad - Gromit: Ga naar het clubhuis. Trek aan de bel voor grappen tijd en pak het grappenboek. Ga naar huis. Pak van het pakketje op de eettafel de postzegel en adres label. In de gang, gebruik de ontbrekende pagina op de golfberichten. Ga terug naar Wallace. Plak de adres label op de lange afstand golfbal (de postzegel wordt er automatisch opgeplakt). Ga naar de riool en draai aan het rode wiel. Er spuit nu water uit de fontein. Ga terug naar boven. Gebruik een golfclub uit de golftas. Wallace slaat de golfbal in de mailbox. Dibbins bezorgt dan de golfbal in het huis van Wallace.

 

Wallaby Street - Gromit: Wallace staat in de tuin en kan hole 18 niet vinden. Ga naar binnen. De golfbal van Wallace wordt door de brievenbus bezorgd. Duncan slaat de golfbal weer naar buiten. Toon de grappenboek aan Paneer. Duncan ligt weer dubbel van het lachen en Gromit kan dan snel de meet golfclub pakken. Gebruik buiten de meet golfclub op de boom. Gromit meet de afstand tussen de boom en tuin en graaft hole 18 op. Gebruik weer een golfclub en Wallace slaat de golfbal naar hole 18. De eekhoorn steelt de golfbal want denkt dat het een champignon is. Leg de zwam uit de inventaris in het voederbakje en de eekhoorn gooit de golfbal terug. Gebruik weer een golfclub en Wallace slaat nu de golfbal in hole 18. We hebben gewonnen. Wallace wordt de nieuwe voorzitter van de Country Club.

 

Hoofdstuk 4


Golfclubhuis: Wallace wil de akte vernietigen, maar uiteindelijk komen alle karakters vast te zitten in een bunker vol met zand. We moeten de mensen zo verplaatsen naar de lege ruimte zodat Wallace niet in de buurt van zijn vijanden komt en zich zelf stap voor stap naar het venster kan bewegen. Het kan zijn dat dit per spel verschillend is. Verplaats:

 

 1. Major Crum

 2. Paneer

 3. Duncan

 4. Crum

 5. Paneer

 6. Dibbins

 7. Edwina

 8. Tante Prudence

 9. Felicity

 10. Duncan

 11. Crum

 12. Paneer

 13. Wallace

 14. Edwina

 1. Dibbins

 2. Felicity

 3. Duncan

 4. Crum

 5. Paneer

 6. Wallace

 7. Edwina

 8. Dibbins

 9. Prudence

 10. Duncan

 11. Crum

 12. Paneer

 13. Wallace.

Is dit gedaan, en Wallace staat voor het raam, schreeuwt hij om hulp en Gromit moet je weer redden. Het clubhuis slaat op hol door een enorme stoommachine boven de openhaard en Gromit moet naar de deur. Ga op de veilige plaats bij de klok staan. Blokkeer het klapperende hek met de meet golfclub. Loop over de lopende band en pak het golfbalreiniger apparaat. Klim door het hek naar de snookertafel kamer. Gebruik de golfbalreiniger apparaat op de 'thee time' bel aan de rechterzijde. Ga terug en pak de meet golfclub terug. Gebruik de meet golfclub aan het slingeruurwerk. De theekopjes blussen het haardvuur. Open de zandvaldeur en zie hoe het afloopt met onze vrienden.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com