05-08-2009

Wallace & Gromit's Grand Adventures

Deze derde episode zal zich afspelen op een fancy fair. Monty Muzzle gaat geld inzamelen om een lokaal hondenkennel te herbouwen. Maar Gromit ontdekt dat Muzzle's intenties helemaal niet zo goedaardig zijn. Hij zal er alles aan doen, om het geld van de inwoners te beschermen en zijn soortgenoten te redden.

  1. Fright of the Bumblebees
  2. The Last Resort
  3. Muzzled!
  4. The Bogey Man

Oplossing: Episode 1: Fright of the Bumblebees: Episode 2: The Last Resort: Episode 3: Muzzled!: Episode 4: The Bogey Man

Episode 3: Muzzled!

West Wallaby Street

 

Wallace toont zijn nieuwe uitvinding, een ijscowagentje met ijs van verschillende smaken. Hij wil ermee op de fancy fair gaan staan, om de ijsjes te verkopen en het geld te gegeven aan de wederopbouw van de hondenkennel.

 

Kelder: De hondjes vallen het ijscowagentje aan en ze nemen wat onderdelen van het ijscowagentje.

Wallace vraagt aan Gromit om de onderdelen terug te nemen en de honden te kalmeren.

 

Gromit: Links zit de hond, Filcher met de zwengel in zijn bek en Twitch bijt in het achterwiel. Zie links op de tafel een blik met blauwe verf, een krant over de verwoesting van de hondenkennel en ijscoposter tegen de muur. Probeer de zwengel af te pakken. Wallace controleert het ijscowagentje, Filcher schrikt van het lawaai en valt even dood neer. Pak dan snel de goudkleurige zwengel. Pak links van de trap het speelgoed konijntje. Geef het speelgoed konijntje aan Twitch om hem te kalmeren. Gebruik de goudkleurige zwengel op het ijscowagentje. Filcher pakt de zwengel opnieuw. Inspecteer het ijscowagentje en pak dan weer snel de zwengel van Filcher. Zie achter Filcher goudkleurige ijsgerij liggen. Hij is gek op goudkleurige objecten. Gebruik de zwengel in de verfblik om het blauw te verven. Gebruik dan de blauwkleurige zwengel; op het ijscowagentje. Nu zal Filcher de zwengel negeren. Ga boven naar de woonkamer.

 

Je kan niet naar binnen. Hier wordt voor de melkproductie gezorgd. Pak het hondentijdschrift op de deurmat. Zie op de trap de vele suikerpakken. De eetkamer kan je ook niet binnen, want hierin wordt het roomijs gemaakt. Verlaat de woning via de voordeur.

Voortuin: Digger begraaft de hendel (bot) in de tuin van Felicity Flitt. Lees in het hondentijdschrift over hongerige honden en het graven van kuilen. Loop naar de straat en praat bij de bushalte met Major Crum. Hij eet koekjes. Hij is de enige deelnemer voor de taart eten wedstrijd. Probeer een koekje te pakken. Ga rechts naar de stad.

Stad: Praat met Mr. Paneer. Zie links een poster over de hondenkennel geldinzameling. Kijk in de stad op de andere posters. Pak de taart eten wedstrijd aanmeldingsformulier bij het fontein. Ga naar de krantenkiosk en praat met Winnie Gabberley. Toon haar het aanmeldingsformulier. Ze schrijft zich ook in voor de taart eten wedstrijd. Praat met agent Dibbins en ga terug naar huis.

 

West Wallaby Street

Voortuin: Geef bij de bushalte de taart eten wedstrijd aanmeldingsformulier aan Major Crum. Hij gaat oefenen voor de wedstrijd. Pak de koekjes. Ga naar de voortuin. Kijk over het tuinhekje in de tuin van Felicity. Gebruik de koekjes op de grond, rechts van de tulpen. Gromit pakt automatisch de hendel en Digger is uit de tuin van Felicity. Ga het huis in en ga naar de kelder.
 
Kelder: Gebruik de hendel op het ijscowagentje. De moer is verdwenen, maar Twitch vind de moer en we repareren het ijscowagentje. We gaan naar boven. Er wordt geklopt aan de deur. Het is Monty Muzzle. Hij vertelt over zijn fondsenwerving en neemt de 3 hondjes mee.

 

De fancy fair

 

Monty toont de tenten, kramen en attracties. Gromit vindt zijn speelgoed konijntje en een stukje van de hondenactie poster, waarvan 'Save the Dogs' is omcirkeld. Bekijk de attracties, tenten en kramen. Loop rechtsom de fancy fair over. Eerste kraam is van Monty, 'Pies for pups' en 'Life of Muzzle' tent. Bij deze tent staat Felicity. Volgende is de 'Gumball ' kraam van Paneer. Rechts van deze kraam kan je terug naar de stad. Volgende is de 'Will it Fry?' kraam. Dan de 'fortune cookies' tent met Duncan McBiscuit en 'Are you smarter than a chicken' kraam. In het midden is de Muzzler acttractie waarin agent Dibbins zit.

Monty Muzzle: Taartbakken wedstrijd

Gromit: Ga naar de kraam van Monty voor de taartbakken wedstrijd. Probeer het podium op te lopen. Alleen hij en de winnaar van de taartbakken wedstrijd mogen op het podium. De 'Master of Ceremonies' wordt gekozen uit de gebakken taarten. Zie de taarten met ijs op de tafel. Kijk rechts in de 'Life of Muzzle ' tent. Kijk naar de 'Happy Childhood', 'Heroics' en Life's Calling ' showkasten. Monty houdt van vis en aardappelen. Ga naar de stad.

 

Ga naar de krantenkiosk en pak de vogelzaad op de grond. Ga naar huis. Je gaat automatisch naar de keuken. Kijk in het recepten bakje. Bak een aardappeltaart. Ga terug naar de fancy fair. Geef de aardappeltaart aan Monty. Het moet lekkerder gemaakt worden. Ga naar de 'Will it Fry?' kraam. Gebruik de aardappeltaart op de bakoven, om een krokante taart te krijgen. Ga naar de 'Are you smarter than a chicken' kraam en speel het '3 op een rij' spel tegen de kip. Je kan niet winnen. Na een paar keer gespeeld te hebben, komt Monty de kip voeren met wat zaadjes. Speel weer het spelletje. Leg nu de vogelzaadjes uit de inventaris op een leeg vakje dat geen 3 op een rij zal maken, en de kip zal dat vakje omdraaien, zodat jij nu kan winnen. Krijg de goudvis als prijs. Ga naar het ijscowagentje. Gebruik de goudvis op de 'Infiniflavour' en krijg een ijsco met vissmaak. Geef de krokante taart aan Monty. Er ontbreekt nog iets. Gebruik de vissmaak ijs op de krokante taart als de taart op de tafel ligt. Gromit wint en wordt de 'Master of Ceremonies'.

Mr. Paneer en de kauwgomballen raden wedstrijd

Paneer heeft een stukje van de poster in zijn hand. Klik op de kauwgomballenpot. Klik op de cijfers. Klik op de hendel en Paneer trekt aan de hendel. Natuurlijk raden we het fout. Ga naar de stad. Kijk in de afvalemmer voor de 'Mill gate Inn'. Zie een 300 kauwgomballen zak met nog 9 kauwgomballen erin (is per spel verschillend). Ga terug naar Paneer op de fancy fair. Gebruik de kauwgomballenpot. Omdat er nog 9 (?) kauwgomballen in de zak lagen, tik je 291 (?) in. Klik op de hendel en Paneer trekt aan de hendel. Monty komt en geeft als prijs een kauwgombal aan Paneer en een aan Gromit. Gromit pak het stukje poster met 'Help' omringd.
 

Duncan McBiscuit en de waarzegsterautomaat

Praat met Felicity bij de 'Life of Muzzle' tent. Ze zegt dat niemand haar nieuwe kapsel ziet. Ga naar Duncan bij de waarzegster tent - 'fortune cookies'. Praat met Duncan. Hij schrijft een gedicht voor Felicity. Hij moet de laatste zin rijmen dat rijmt op 'bold'. Ga achter de waarzegsterautomaat. Een kip bedient de automaat. Probeer de automaat. Klik op de woorden om een zin te vormen:

  • Your hair

  • Could be mistaken for

  • Pirates gold

Druk op de rode knop. Duncan pakt het gelukskoekje. Hij heeft de laatste rijm regel voor zijn gedicht en leest het voor aan Felicity. Gromit pakt het stukje poster met 'Inside' omringd.

 

Monty Muzzle en de muzzler attractie

Ga het podium op en pak het stukje poster, waarvan 'Muzzle' omringd is. Monty geeft Gromet het startpistool en de taart eten wedstrijd start. Kijk naar de complete poster in de inventaris. De honden zijn in de 'Muzzler' attractie. Gromit controleert de 'Muzzler'. De hondjes draaien de 'Muzzler' attractie rond. Gromit wordt in een kooi opgesloten. Alles wordt bewaakt door een kip. Pak de beker en Gromit gebruikt het automatisch op de deur van de kooi. De kip slaat alarm. Monty komt kijken en toont de gouden sleutel. Filcher springt naar de gouden sleutel. Gebruik daarna het startpistool op Filcher en hij valt dood neer. Gebruik vervolgens de beker. Filcher heeft daarna de gouden sleutel in zijn bek. Gebruik dan het startpistool opnieuw op Filcher. Pak de gouden sleutel. Open de kooi met de gouden sleutel. 

Loop naar de beveiligingskip. De kip slaat weer alarm en Gromit gaat snel terug de kooi in. Verlaat weer de kooi. Klim op de ladder. Gebruik de vogelzaad op kip. De kip is voorlopig zoet. Zie dat je nog verder naar boven kan klimmen via de andere ladder. Klim terug naar beneden. Zie en blikje op een doos. Kijk bij de deur in het gat van de vloerplanken. Pak uit de zak onder de kip een gelukskoekje. Pak uit de gereedschapskist naast de kooi van Twitch de moersleutel. Pak rechts van de kooi de emmer met smeerolie. Gebruik de moersleutel op Digger. Hij denkt dat het een bot is en zal een gat graven. Filcher neemt het over van Digger, om de attractie rond te draaien. Geef het gelukskoekje aan Twitch. Gromit gooit het in de kooi en Digger komt uit de grond gegraven. Pak een nieuw gelukskoekje uit de zak. Gebruik het gelukskoekje in het gat in de vloer tussen de planken. Digger komt uit het gat gekropen en pak dan de moersleutel. Klim op de lader en klim verder omhoog naar de top van de 'Muzzler'. Zie een ventilatierooster in de wand. Gebruik de moersleutel op de bout en open het ventilatierooster. Gromit probeert Twitch door de ventilatieopening te duwen. Gebruik de smeerolie op Twitch en nu kan Gromet hem wel door de opening duwen. Twitch gaat hulp halen.

 

Wallace: Ga 3 geluksbriefjes uit de waarzegsterautomaat halen. Ga naar de taart eet wedstrijd kraam. Edwina geeft je een briefje voor Paneer. Ga het podium op en geef Paneer het 'duty" geluksbriefje. Agent Dibbins stapt uit de attractie om terug naar zijn werk te gaan. Geef Paneer het 'hair" geluksbriefje. Felicity zegt tegen Duncan, dat hij zijn gedicht uit de waarzegsterautomaat gekopieerd heeft. Ze vertrekken. Geef Paneer het 'mold" geluksbriefje. Edwina Gabberley is beledigd. Geef het briefje van Edwina aan Paneer. Ze geeft een overwinning feestje. Loop naar beneden. Zie de lege taart borden. Praat met Winnie. Pak een stapel lege taart borden en zet ze voor Winnie op de tafel. Major Crum is verslagen.

Major Crum wil een ritje in de Muzzler nemen maar is te zwaar voor het vliegtuigje. Ga naar de stad en pak een ballon. Ga terug naar de fancy fair. Geef de ballon aan Major Crum. Na het wegen mag hij een ritje nemen. Door zijn zware gewicht breekt de Muzzler. Monty vlucht in de hete luchtballon en neemt de kippen, Twitch en het geld mee. We stappen in het ijscowagentje en vliegen naar de luchtballon.

 

Gromit: Klim op het dak van het ijscowagentje. Gebruik de kauwgombal op het luik, om het in het schepijs te gooien. Klim terug naar binnen. Kijk op het dashboard. Druk op de rode 'churn scanned flavour' knop. Gebruik de ijsschep hendel. Wallace schiet een gomachtig ijsbol op de propeller van de ballon. Klim weer op het dak en pak de zwengel. Klim naar beneden. Gebruik de zwengel op het achterwiel. Nu we wat lichter geworden zijn, komen we dichter bij de ballon. Gromit probeert in de ballon te klimmen, maar haalt het net niet. Twitch probeert de kist naar voren te schuiven, maar Molty verhindert dat. Gebruik de vogelzaad op Monty. De kippen pikken het zaad en Monty hangt aan de ballon. Kijk op het dashboard. Gebruik de rode 'extend serving arm' knop. De arm grijpt de kist en Twitch., maar we hebben een ander probleem. We zweven door de lucht.

 

Pak het pak papiergeld. Monty vliegt op een gele heliumtank door de lucht en wil zijn geld terug. Pak de uitschuifbare arm en gebruik het op de zak met geld. Gebruik de geldzak op de propeller. Monty probeert zijn geld te redden en verliest zijn heliumtank. Pak de heliumtank en je vliegt automatisch naar Wallace. Gebruik de heliumtank op Wallace en we landen veilig op de grond. Monty wordt in de gevangenis opgesloten en Felicity vraagt Wallace ten huwelijk ???

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com