13-05-2009

Wallace & Gromit's Grand Adventures

In deze tweede episode verpest het slechte weer de vakantieplannen van Wallace en Gromit. Maar Wallace heeft de oplossing en brengt het strand naar zijn kelder. Hij nodigt de hele buurt uit, maar het is lastig om ze tevreden te houden. Zeker wanneer een onbekend persoon ťťn van zijn gasten knock-out slaat. Gelukkig kan Wallace zijn nieuwste uitvinding gebruiken, de Deduct-omatic om de dader op te sporen. We ontmoeten ook weer nieuwe karakters zoals de schotse Duncan McBiscuit en Pudgie-Woo en Tinkie-Wee, de schattige hondjes van buurvrouw Felicty.

  1. Fright of the Bumblebees
  2. The Last Resort
  3. Muzzled!
  4. The Bogey Man

Oplossing: Episode 1: Fright of the Bumblebees: Episode 2: The Last Resort: Episode 3: Muzzled!: Episode 4: The Bogey Man

Episode 2: The Last Resort

Woning - Gromit: Wallace schreeuwt uit de kelder en Gromit loopt naar de kelder. Er is een lek in de waterleiding en de kelder staat onder water. Ga de vlotters over en pak de moersleutel. Zie een stroomonderbreker tegen de muur. Geef de moersleutel aan Wallace en hij zal de lekke buis repareren. Hij stoot tegen de brandstoftank. Deze vliegt door de kelder richting de stopcontacten en het water staat onder stroom. Een aantal vlotters zijn nu ondergedompeld en onbruikbaar. Ga in het opblaasbootje zitten en peddel richting de stroomonderbreker. Je kan er niet bij omdat de stroming daar te sterk is. Peddel naar de hoek van de kelder (links van de trap) en pak de brandstoftank. Peddel naar de vonkende stopcontact in de achterwand en gebruik de tank erop. Gromit wordt naar de stroomonderbreker gelanceerd en schakelt de stroom uit. Vanwege de slechte weersomstandigheden kunnen ze niet naar het strand, maar ze komen op het idee om een binnenstrand te creŽren.

Hoofdstuk een: Ocean Notion

Woning - Wallace: Wallace toont Gromit de schets voor de "Seashore by the cellar" strand. Hij heeft hiervoor drie dingen nodig: zon, zand, en strandparasol. Pluk een oranje bloem uit de tuin van Miss Flitt. Open het tuinhekje. Een onbekende man met een grote strandparasol, loopt naar Miss Flitt. Felicity lijkt een een nieuwe minnaar te hebben. Probeer de parasol te pakken. Felicity pronkt met haar twee kleine puppy's, Poodgie-Woo en Tinkie-Wee. Ze gaat niet met Duncan naar het strand, omdat er onweer opkomst is. Duncan is daar niet overtuigd over en zal niet weggaan totdat er bewijs is van een aankomende storm. Probeer weer de parasol te pakken. Je mag het van Felicity lenen, maar niet van Duncan. Open weer het tuinhekje en nu gaan we naar de stad.

Stad: Paneer heeft een felle schijnwerper voor zijn winkeltje staan. Kijk naar de kratten met kaas, waardoor je maag begint te knorren. Kijk naar het bord van de "Kaas van de Week". Paneer zal uitleggen dat dit de nieuwe Stilton kaas is. Omdat Wallace lid is van de club zal er ook een bestelling afgeleverd zijn in West Wallaby Street. Hij klaagt over gebrek aan klanten. Kijk naar zijn schijnwerper en Wallace zal erover vragen. Paneer zegt dat Wallace het kan lenen als het weer slechter wordt. Loop naar de krantenkiosk en kijk naar de tijdschriften. Kies de "Weekly Weather Forecast" tijdschrift. Toon het weertijdschrift aan Paneer en pak de schijnwerper.

Midden op het plein hebben agent Dibbins en Major Crum een meningsverschil. De majoor is ervan overtuigd dat er een dreigende overstroming komt en wil zandzakken dumpen, maar Dibbins laat dat niet toe, omdat er geen tekens zijn dat de stad zal overstromen. Dibbins zal dan aan Wallace vragen wie er gelijk heeft. Van beiden kan je zand krijgen, maar zodra een zegt dat het okť is, krijg je het van de andere niet. Het maakt dus niet uit aan wiens zijde je staat met hun meningsverschil, want het resultaat zal hetzelfde zijn dat je geen zand krijgt. Kijk naar de Steak & Kidney Pie poster op de achtergrond tegen de muur. Het heeft een prachtige reclame tekst - 'deze twee smaken werken goed samen'. Praat weer met Crum en klik op de poster. Ze zullen nu samenwerken, maar Crum heeft het over spionnen uit het buitenland en zal niet toestaan dat je het zand krijgt. Je moet hem een order tonen. Ga terug naar West Wallaby Street.

Woning: De kratten met de Stilton kaas staan voor je deur, en er is een bestelformulier aan de voorkant van je huis. Pak de bestelbon en onderzoek de Stilton kratten. Wallace's maag zal knorren, waardoor Felicity denkt dat ze donder hoort. Praat met Felicity. Ze zullen wachten of ze het donder geluid weer horen. Klik weer op de Stilton kaas om Wallace te laten knorren. Dit overtuigt Felicity. Ze gaat naar binnen en stuurt Duncan weg. Pak de strandparasol. Ga naar de stad.

Stad: Toon de kaasbestelbon aan Crum, en hij zal de zandzakken voor je deur dumpen.

Woning: Crum kiept de zandzakken in de vijver. Klik op de tuinkabouter met het stopbord om het zand in de kelder te krijgen. Wallace heeft al het materiaal voor de opbouw van een overdekte strand.

 

Hoofdstuk twee: The Guest House Mutiny

Woning - Kelder: Ze hebben de 'West Wallaby Street Water world' vrij snel opgebouwd, maar de gasten zijn niet tevreden en vertrekken snel weer weg. Wallace moet hun klachten goed behandelen, zodat ze weer terugkomen. Duncan lijkt te genieten. Wallace zal een 'smile' gezichtje voor zijn naam in de gastregister noteren. We moeten zorgen dat iedereen het naar hun zin hebben. Praat met Felicity, Paneer en Major Crum. Felicity is gelukkig. Paneer is echter niet tevreden. Hij blijft proberen om een zandkasteel te bouwen, maar Duncan trapt het in elkaar zodra het gebouwd is. Major Crum is blij met de accommodaties en zal je een verhaal vertellen over de belegering van Aqaba, van een Britse soldaat die door het vijandelijke leger gevangen werd gehouden (hier gespeeld door een speelgoed tinsoldaat met een scherpe bajonet). Hij mist wel een paar belangrijke rekwisieten: keien, het geluid van gieren en thee.

Ga boven naar de hal en ga naar de keuken. Gromit is bezig met het avondeten en zal niet toestaan dat je de keuken in mag, maar geeft je een kopje thee. Ga naar de woonkamer. Hier wordt agent Dibbins door Poodgie-Woo en Tinkie-Wee aangevallen. Praat met hem over de hondjes. Hij geeft Wallace een officiŽle vermaningbon , die je aan Felicity moet geven. Probeer het speelgoed kauwbot te pakken, maar de hondjes zijn sneller. Kijk rond in de woonkamer. Zie een paar foto's op het prikbord, een souvenirfoto decor met wisselende achtergronden en een suikerspinmachine. Pak links in de kamer de bolgaren. Ga terug naar de hal en boven naar de slaapkamer.

Duncan maakt gebruik van de glijbaan. Pak Gromit's zonnebril op het nachtkastje. Ga terug naar beneden. Ga naar de eetkamer. Winnie Gabberley is boos over Duncan's verbaal geweld jegens haar. Praat met haar. Ze zegt dat ze een vergoeding eist en naar huis gaat vanwege McBiscuit. Je moet reageren op wat zij zegt en met behulp van de voorwerpen op de tafel het juiste antwoord geven. Luister naar wat zij zegt en kies het juiste voorwerp. Als je 3 keer op een rij juist reageert, zal ze zich beter voelen en McBiscuit een koekje van eigen deeg geven. Hier zijn de dialogen en hoe te reageren:
 

Winnie's verklaring Voorwerp

Wallace's Antwoord 

"What do I know! I'm going soft in the head, aren't I?" Knife "Sharp as a knife."
"I should count me blessings. At least me new hat fits. That's something, isn't it?" Sign "It's a sign."
"It's not just me, is it? What do you think of Duncan McBiscuit?" Cheese "That's a stinky cheese!"
"It's a sorry old world, isn't it? Thanks to the buillies." Crumbs "A sad thing."
"I'd go home to Mr. Gabberley but there's no point. Won't get no sympathy from 'im indoors, will ah?" Romance Novel "A bit of romance."
"Yer in a right mess you are Winnie Gabberley and no mistake! What to do, what to do?" Tea "There's nothing like a cup of tea."
"'Appen I may be knockin' on. Too old for a beach holiday, that's for sure." Daisy "Fresh as a daisy!"
"Am I making sense? D'you catch ma drift?" Glass "Clear as glass!"

 

Na Winnie zich beter voelt ga je terug naar de kelder. Toon Felicity de officiŽle vermaning van Dibbins. Ze zegt dat haar hondjes zich nooit misdragen. Ze zal meegaan naar de woonkamer. Door Felicity's aanwezigheid in de woonkamer zullen Poodgie-Woo en Tinkie-Wee zich lief gedragen. Felicity is dus niet overtuigd, tenzij ze daadwerkelijk zelf ziet dat de honden zich misdragen. Ga terug naar de kelder. Kijk naar het tijdschrift dat Felicity op haar kist heeft liggen. Ze is opzoek naar een nieuwe look en de cover van het modetijdschrift ziet er goed uit. Deze look heeft een zonnebril en een blauw / witte sjaal op het hoofd.

Ga terug naar de woonkamer.

 

Gebruik de 'kies een bestemming' knop naast het souvenirfoto decor om het landschap te veranderen.

Er is een tropisch Tiki eiland, Blackpool strand decor met een strandbal en zeemeeuw en een Grieks eiland met een Griekse vlag. Kies totdat je het Griekse landschap hebt en pak dan de vlag. Ga terug naar de kelder.

Geef de vlag en zonnebril aan Felicity. Ze heeft een nieuwe look. Toon haar weer de officiŽle vermaning. Door de nieuwe look herkennen de hondjes haar niet. Ze ziet dat de hondjes zich misdragen en neemt de hondjes mee. Dibbins is tevreden met zijn vakantie. Ga naar de kelder. Geef de bolgaren en het kopje thee aan de Majoor. Kijk naar het paneel naast de trap (achter de strandstoel). Het regelt de soundeffecten. Selecteer "Seaside Songbirds" op het paneel. Praat met Major Crum en hij gaat verder met zijn verhaal over de belegering van Aqaba. Met alle rekwisieten en geluidseffecten zal hij tijdens zijn verhaal inslaap vallen. Pak het tinsoldaatje.

Onderzoek de vier zandtorens waaraan Paneer werkt. In de close-up kijk je naar elke toren. Ze stellenvoor de 'Royal Court', de 'Enchanted Tower', de afschuwelijk 'Dungeon' en de 'Tower of Groceries'. De volgorde van deze torens zijn verschillend en zal elke keer veranderen als Duncan het zandkasteel in elkaar trapt. Belangrijk is om goed te luisteren welke toren Paneer de kruideniers toren 'Tower of Groceries' noemt en met een "P" markeert en Duncan deze dan in elkaar trapt. Plaats de tinsoldaat op de 'Tower of Groceries'. Verlaat de close-up view. Paneer zal zijn toren markeren. Duncan trapt nu op de bajonet van de tinsoldaat. Alle gasten zijn nu tevreden! Het is tijd voor een lekker diner.

Hoofdstuk drie: Hounds of Horror

Kelder - Gromit: Iedereen geniet van een goede avondmaaltijd bereid door Gromit. Echter, wanneer Duncan aan Wallace's toaster komt, valt de stroom uit en wanneer de lichten weer aan gaan wordt McBiscuit vermist. Iedereen is in paniek en Gromit ziet een paar puppy pootafdrukken op het tapijt in de eetzaal. Hij volgt de sporen naar de kelder. Hij ziet Poodgie-Woo en Tinkie-Wee dicht bij een gele strandemmer. Ze grommen tegen Gromit en keren terug naar boven. Duncan's stem roept om hulp onder de emmer. Kijk onder de gele emmer en je vindt McBiscuit begraven tot zijn nek in het zand. Help Duncan met gebruik van het speelgoed schepje in je inventaris.

Zodra McBiscuit veilig uit het zand, is, komt agent Dibbins en claimt de ontdekking van het slachtoffer. Terug in de eetkamer zal hij aankondigen dat iedereen in het huis een verdachte is en dat niemand het huis mag verlaten totdat de 'dader' gegrepen is. Crum zegt dat het werd gedaan door spionnen uit het buitenland. Wallace ziet het als een perfecte gelegenheid om zijn nieuwste prototype: de 'Deduct-o-Matic Mystery Solver' uit te proberen. Helaas werkt het niet goed en Wallace zal aan Gromit vragen om de dader aan te wijzen. Selecteer de puppy's van Miss Flitt. Iedereen lacht erom, maar Dibbins is van mening, dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn. Hij wil een motief, wapen en getuige. Selecteer de "getuige" knop op de uitvindingmachine. Gromit selecteert Major Crum als getuige. Dibbins zegt dat hij niet geloofwaardig is. Wallace moet eerst uitzoeken wat er mis is met zijn uitvinding. Gromit zal meer bewijzen moeten opgraven voor Dibbins te overtuigen de geloofwaardigheid van de getuige, wapen, en motief.

Wapen

Woning: Praat met Dibbins om een kijkje te nemen in zijn notitieboekje over de zaak. Hij kan Mrs. Gabberley, Paneer of Major Crum ondervragen. Ondervraag Mrs Gabberley uit de verdachtenlijst. Hij verlaat de kamer. Volg hem naar de kelder. Winnie vraagt aan Duncan wat hij nog weet over zijn overval. De ondervraging is kort en onthult niet veel. Na Dibbins weg is praat je met Duncan. Winnie zal het grootste deel met hem praten. Duncan probeert de overval te herinneren, maar weet niets over het wapen. Hij was boven om de glijbaan te gebruiken. Toen de hondjes begonnen te blaffen pakte hij hun speelgoedbot af. Hij heeft een geluid gehoord maar kan het geluid niet thuisbrengen. Trek na het gesprek aan de hendel van de Punch & Judy Show. Het piep geluid van de hendel zorgt ervoor dat Duncan het geluid kan herinneren. Nadat hij de bot afgepakt had, heeft hij de hondjes op de glijbaan gezet, en vervolgens heeft hij een foto genomen op de souvenirfoto decor. Ga naar de woonkamer.

Na het gesprek tussen Paneer en Miss Flitt, kijk je naar de foto's op het prikbord boven de openhaard. Er zijn twee foto's van Duncan. Een waarop hij zijn spieren toont en de andere met een suikerspin. Gebruik de suikerspinmachine naast Paneer en krijg een suikerspin. Ga terug naar de kelder. Toon de suikerspin aan Duncan. Meer herinneringen komen nu terug. Na zijn foto werd genomen, hoorde hij de gonggeluid voor het diner. Bij binnenkomst in de eetkamer herinnert hij zich dat Felicity iets mooi droeg dat lekker ruikt, maar opnieuw weet hij niet wat het was. We hadden tijdens het diner gezien dat Felicity een bloem in haar haren had. We kunnen niet naar buiten om dezelfde bloem te gaan plukken, want de politie heeft alles met politie tape afgeplakt. Ga boven naar de slaapkamer. De 2 hondjes staan op Wallace's bed. Loop naar hen toe, provoceer ze en ze gooien Gromit het raam. uit Zo zijn we nu buiten. Later als je iets vergeten bent kan je door het venster in de slaapkamer naar buiten klimmen. Pluk een oranje bloem uit de tuin van Felicity. Loop naar de stad.

Stad: Mr Gabberley beheert nu de krantenkiosk en je mag pakken wat je wilt. Pak het nieuw nummer van de modemagazine.

Ga terug naar de woning. Gebruik de tuinkabouter bij de vijver om terug in de kelder te komen.

Woning: Toon de bloem aan McBiscuit. Hij herinnert zich nu alles. Hij weet niet wie hem sloeg, maar hij zag wat: De houtenhamer van de gong sloeg hem op het hoofd. De hondjes huppelen nu door de kelder met de houtenhamer in de bek. Volg hen naar boven. In de hal gaat de hond met de hamer de woonkamer in. Hij plaats de hamer in de suikerspinmachine. Paneer zal de suikerspin om de hamer pakken. Ga naar de eetkamer en praat met Dibbins. Ondervraag Paneer uit de lijst van verdachten en volg hem terug naar de woonkamer. Dibbins zal Paneer ondervragen en hij moet zijn suikerspin neerleggen tijdens de ondervraging. Pak dan de suikerspin en we hebben de houtenhamer. Ga naar de eetkamer.

 

Steek de stekker van de 'Deduct-o-Matic' machine in het stopcontact. Dibbins verzamelt iedereen in de eetkamer. Selecteer de "wapen" knop en geef de houtenhamer een Wallace. Na de tussenscene ga je uit de close-up en Gromit trekt de stekker uit het stopcontact.

We moeten een getuige vinden en een motief voor het misdrijf.

Getuige en Motief

 

Woning - Gromit: Praat in de eetkamer met Dibbins en ondervraag Major Crum uit de lijst van verdachten. Volg Dibbins naar de keuken. Crum heeft een matroospetje als bewijs. Dibbins tekent een schets van de spion verdachte volgens de beschrijving van de Major. Als de agent de keuken verlaat pak je de schets van de vloer. Pak de matroospet van het keukenblad. Ga naar de woonkamer.

Felicity heeft een kofferbak vol kledingstukken voor haar puppy's. Onderzoek de kofferbak. Kies de kledingstukken die voldoen aan de beschrijving van de spionnen van Major Crum. Selecteer de matroospet. Felicity zegt dan dat de honden dezelfde outfits dragen en er is maar een matroospet. Toon de matroospet in je inventaris aan Felicity en leg het dan bij de andere in de kofferbak. Selecteer dan de trendy bril (met donkerblauwe frame). Felicity zegt dat ze deze niet gebruikt, of ze moet weten dat ze nog steeds in de mode zijn. Ga uit de close-up en toon haar de modemagazine. Kijk weer in de kofferbak. Selecteer de trendy bril, de 2 matrozenpetten en de Bandana met anker patroon. Verlaat de kofferbak zodra deze drie geselecteerd zijn, en Felicity zal de hondjes aankleden. Terwijl zij de hondjes aankleed ga je naar de slaapkamer.

Er is een losse veer in het matras. Wanneer Gromit de veer repareert, dan springt er een andere veer op een andere plek uit het matras. Druk op de veer totdat de veer aan de voet van het bed uit het matras steekt. Observeer het bord met een geschilderde versie van Gromit. Zodra je dit doet komen de twee hondjes binnen en springen op het bed. Druk op de grote rode 'fun' knop en we sturen de 2 voor een ritje in de glijbaan. Gromit kan nu de speelgoed kauwbot pakken. Ga naar de eetkamer.

Steek de stekker van de 'Deduct-o-Matic' weer in het stopcontact. Dibbins verzamelt de verdachten.

Kies de "Getuige" knop en Major Crum wordt geselecteerd als getuige. Deze keer matchen de hondjes met de outfit van de beschrijving van Crum en hij is dan een geloofwaardige getuige. Gromit kiest daarna de 'Motief' knop en geef dan de speelgoed kauwbot aan Wallace. Agent Dibbins bepaalt dat dit een geldig motief is en dat Duncan het speelgoed van de hondjes gestolen heeft. Met alle stukjes in elkaar sluit Dibbins de zaak.

Hoofdstuk vier: Down the Drain 

Gromit - Kelder: Door het zien van hun speelgoed in Wallace's handen, Poodgie-Woo en Tinkie-Wee springen naar hem en we tuimelen allemaal in de glijbaan. Wallace en de twee hondjes komen in de kelder in een draaikolk terecht en drijven in de grote omgekeerde strandparasol, met de bot op de top van de parasol. De hondjes springen naar het speelgoed, waardoor de parasol wankelt. Gromit volgt hen in een opblaasbootje. Gebruik de toetsen die je normaal gebruikt om vooruit en achteruit te gaan, nu als versnellen en vertragen in de draaikolk. Er drijven een paar objecten in het kolkende water.

Pak alles wat je kunt bereiken - suikerspin, strandbal, theepot, de emmer en decoratie zeester. Zodra Gromit de emmer met zeesterren heeft, kan hij een zeester op andere objecten in het scherm gooien. Gooi een zeester tegen de brandstoftank, zodat de tank in het water valt. Pak dan de branstofank. Probeer een zeester op de speelgoed bot te gooien, maar de hondjes bewegen de parasol te hard om het te kunnen raken. Gooi een zeester op de hendel van de Squeaky Punch & Judy kraam. Dit zal de aandacht van de hondjes voor een moment afleiden, maar lang genoeg voor Gromit om een zeester tegen de bot te gooien. De bot valt in het water en de hondjes duiken naar hun speelgoed. Gromit springt in de parasol. Wallace heeft de vonkende helm van zijn 'Deduct-o-Matic' in de parasol gelegd. Gebruik de brandstoftank op de vonkende helm om Wallace en Gromit veilig aan land te krijgen.

Ze kunnen op het einde van deze aflevering nu zelf genieten van een strandvakantie.

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com