27-03-2009

Wallace & Gromit's Grand Adventures

Deze nieuwe serie is gebaseerd op de animatie films van Aardman Animation met twee komische karakters in de hoofdrol. Je zal in het spel zowel de rol van de uitvinder als zijn trouwe hond op je nemen. In Wallace & Gromit's Grand Adventures gaan de onhandige uitvinder Wallace en zijn hond Gromit op avontuur. De kleifiguren hebben eerder geschitterd in een televisieserie en een speelfilm. Daarnaast blijkt de game zich uitstekend te lenen om alle knotsgekke uitvindingen van Wallace te demonstreren. Van de beroemde wekker van Wallace tot de grasmaaier en zijn eieren ontbijt.

De besturing is zeer intuïtief: Wallace heeft een nieuwe uitvinding, de “interact-o-vision”, waarmee jij als speler in staat bent zowel Wallace als Gromit te besturen. In de PC-versie gaat dit door middel van de pijltjes of WASD-toetsen terwijl je met de muis alle acties uitvoert. Door het relatief vaste camerastandpunt voelt dit soms wat onwennig. Wallace en Gromit hebben beide een inventaris, die op te roepen is met de Shift-toets.

Op de officiële site is een demo te downloaden. Wallace & Gromit's Grand Adventures verschijnt in 4 episodes.

  1. Fright of the Bumblebees
  2. The Last Resort
  3. Muzzled!
  4. The Bogey Man

Oplossing: Episode 1: Fright of the BumblebeesEpisode 2: The Last Resort: Episode 3: Muzzled!: Episode 4: The Bogey Man

Episode 1: Fright of the Bumblebees

 

In deze eerste aflevering start uitvinder Wallace een honingproductiebedrijf om uit de schulden te raken. Er is alleen een klein probleempje. De honingbijen van Wallace produceren niet genoeg honing en de uitvinder moet nog diezelfde dag tweehonderd liter honing afleveren. Uiteraard gaat Wallace op zoek naar een ingenieuze oplossing, dat niet helemaal het gewenste effect blijkt te hebben. Het is aan Wallace’s hond Gromit om alles weer op zijn pootjes terecht te laten komen.
 

Hoofdstuk I: Ontbijt! (Gromit)
 

Eetkamer: Gromit is in de eetkamer, terwijl Wallace wacht om uit zijn bed gekiept te worden. Trek aan de hendel naast de deur en zo komt Wallace uit zijn bed en belandt aangekleed aan tafel. Hij wil een ontbijt van ei, toast en honing. Links bij het venster is een tap waar honing uitkomt. In de inventaris heb je een lege honingpot. Vul de honingpot met honing, door de tap te gebruiken. Onderzoek zeker in alle schermen de actieve hotspots voor grappige opmerkingen. Verlaat de eetkamer. Pak in de hal de brieven en geef ze aan Wallace in de eetkamer. De rekeningen stapelen zich op en de uitvindingen van Wallace werken niet zoals hij het voor ogen had. Wallace drukt op de rode knop en een ingewikkeld apparaat bezorgd een penhouder over een katrol met een das (dier). Pak snel de das. Verlaat de eetkamer en ga door de hal naar de achterste deur.

 

Keuken: Open achter de koelkast en pak de boter. Loop terug en open rechts de broodtrommel. Je pakt er 2 sneetjes brood uit en rooster ze in de broodrooster. Een eekhoorn zal de toast afpakken en ontsnapt. De eekhoorn laat vette pootafdrukken achter op de aanrecht. Leg de boter op de pootafdrukken. Pak twee verse sneetjes brood. Deze keer, als de eekhoorn de toast probeert te stelen, glijdt hij uit over de boter voordat hij de toast kan pakken. Je hebt nu de toast. Zie bij het fornuis een koekenpan apparaat en een rode knop naast de koelkast. Druk op de knop. Er volgt weer een ingewikkeld apparaat dat een ei breekt op het keukenkastje. In close-up van het apparaat met de kip, gebruik dan de das op de draad. Ga uit de close-up. Ga rechts naar het schakelbord naast de deur van de voorraadruimte. Draai de schakelaar van "Bash" naar "Tap". Druk weer op de rode knop om het apparaat terug in positie te zetten. Druk dan nogmaals op de rode knop om een ander ei te produceren. Als alles goed gaat, krijg je een ei op een bord geserveerd.

Eetkamer: Geef het ontbijt (toast, honing, ei) aan Wallace. Dan staat Mr Paneer voor het venster en heeft een zakelijke voorstel voor Wallace. Hij neemt de enorme opdracht aan. Maar hij is daar helemaal niet klaar voor is. Hoe gaat hij zich hier uit redden? Misschien dat zijn nieuwe uitvinding de "Sniffer 3000 kaasopsporing prototype muisrobot", hem kan helpen, of levert dat alleen maar meer problemen op? Hij moet voor vanavond vijftig gallon honing leveren (een US gallon = 3,785 liter).

Hoofdstuk II: Vijftig gallon (Wallace)

Kelder: Wallace en Gromit gaan beneden naar de kelder om te kijken hoe ze aan zo veel honing aan het eind van de dag kunnen komen. Hier zien we de gigantische uitvinding machine van Wallace, een kunstmatige bijenkorf, met actieve bijen. Echter, produceren ze niet genoeg honing om te voldoen aan de grote opdracht. Pak de bloemen van de tafel en pak de afstandsbediening met de antenne van de bovenste plank tegen de muur. Gebruik de bloemen in de buis van de groene honing machine in het midden van de kelder. Ze produceren een druppel honing. We hebben meer bloemen nodig, om de productie te verhogen. Ga terug naar boven.

 

Woning: Eenmaal in de hal, valt er een folder door de brievenbus van Rex Armstrong over een wonder spiergroei formule. Pak links van de voordeur de hondenpenning van Gromit uit de paraplumand. Ga boven naar Wallace's slaapkamer. Pak de Gorgonzola kaas op het nachtkastje. Ga terug naar de keuken. Open het deurtje van het hangkastje. Je pakt een 'Strongium' theezakje, maar dezelfde vervelende eekhoorn pikt het uit je handen. Pak het sneetje koude toast. Verlaat de woning door de voordeur in de hal.

Voortuin: Je buurvrouw, Miss Felicity Flitt, begroet je. Praat met haar. Ze vertelt over haar paarse bloempjes. Wallace vraagt of hij een aantal van haar bloemen zou kunnen gebruiken voor zijn honing opdracht. Ze geeft je een zakje bloemzaadjes die je in je eigen tuin moet planten. Draai aan de 2 kabouters - een vijvertje draait om in de tuin. Draai aan de windmolentjes bij het hek - het hek draait. Plant de zaadjes in het geschoffelde zand. Het duurt 2 weken voordat de bloemen bloeien en dat duurt ons te lang. Wallace leest nog eens de folder. De wonder groeiformule zal misschien ook wel op de bloemen kunnen werken, zodat ze sneller groeien. Hij heeft voor de groeiformule nodig: 'Grotein, Strongium en Energides '.

 

West Wallaby Street: Open het tuinhekje. Loop in de straat naar Majoor Crum en praat met hem. Hij heeft een theorie over een dreigende vijandelijke invasie, gebaseerd op een aantal bewijselementen die hij in een pot bewaart. Klik op de pot om zijn bewijs te onthullen. Pak de slak. Kijk naar de koffer. In de koffer heeft hij een aantal 'Grotein' rantsoen repen in geval van noodsituaties.

 

Voortuin: Toon de slak aan Felicity. Ze denkt dat ze slakken in haar tuin heeft, begint te gillen waardoor Crum denkt dat het een sirene van een luchtaanval is en vlucht de woning van Wallace binnen. Open het tuinhekje en je loopt naar de winkel in de stad.

 

Stadsplein: Praat met Paneer voor zijn winkel. Hij zal je een stadskaart geven waarmee je je sneller naar het centrum van de stad, West Wallaby Street en je woning kan verplaatsen. Pak een gratis brokje 'Wensleydale' kaas. Loop naar de agent voor het politiebureau. Praat met agent Dibbins. Op de zijkant van het politiebureau, kijk je door de tralies van de gevangenis. In de cel zit je onschuldige muisrobot 'Sniffer 3000'. Loop terug naar de voorzijde van het politiebureau en kijk naar het mededelingsbord naast de deur. Het is een verzoekschrift ingediend door Wallace voor vervroegde vrijlating van de 'Sniffer 3000'. Dibbins zal de gevangene opnieuw verhoren.

Dibbins probeert de muisrobot te ondervragen. Aangezien de robot niet reageert, is Dibbins niet bereid hem vervroegd vrij te laten. Ga uit de close-up van de cel en praat weer met Dibbins. Merk op dat de agent constant zijn helm op en af zet. Praat met hem over zijn helm door er op te klikken. Hij zal hem afzetten. Leg dan de Gorgonzola kaas in zijn helm als hij de helm in zijn hand heeft. Kijk opnieuw door de celtralies. Gebruik het brokje ' Wensleydale' kaas op het bed in de cel. Je gooit het onder het bed.

Praat met Dibbins en Wallace vraagt of hij de robot nogmaals wil ondervragen. Wanneer nu de agent de robot ondervraagt, gebruik je in de inventaris de afstandsbediening voor de 'Sniffer 3000'. Als de agent aan de robot vraagt om naar hem te kijken, zet je de schakelaar op de kaassoort die je in zijn helm gelegd hebt "Gorgonzola". De robot zal nu de agent aankijken. Als de agent vraagt of hij spijt heeft wat hij gedaan heeft, zet je de schakelaar op "Wensleydale". De robot zal het brokje kaas onder het bed proberen te pakken. De agent denkt dat hij in de hoek staat te huilen en spijt heeft. Ten slotte vraagt de agent of hij het weer zal doen. Zet dan de schakelaar op "Rotterdam". Omdat deze kaassoort nergens te vinden is, zal de robot nee schudden. Dit alles overtuigd de agent en zal de robot vrij laten. De robot muis hoest een reserve batterij uit 'Energide', die Wallace in zijn zak steekt. Ga via de kaart naar de woning van Wallace.

 

Woning: Ga beneden naar de kelder - deur onder de trap. Praat met Crum. Hij toont drie foto's uit zijn oorlogsverleden. Op een foto heeft hij een hondenpenning om zijn nek hangen en een helm op. Crum zou graag terug willen keren naar het slagveld. Geef hem de hondenpenning van Gromit. Nu nog een helm. Het bovenste deel van de bijenkorf lijkt op de juiste vorm, maar Wallace is niet in staat om daar bij te komen, omdat de bijen rondom de bijenkorf vliegen. Loop naar de uiterst rechtse kant van de kelder. Kijk naar de poster van de bijenkoningin. De bijen zullen ernaar toe vliegen. Pak dan bijenkorf deksel. Geef de helm (deksel) aan Crum. Hij is klaar om te gaan, maar hij heeft iemand nodig, die op zijn 'Grotein' rantsoenen past. Praat/klik met Gromit. Wallace stelt hem voor als vrijwilliger om zijn rantsoenen te bewaken. Crum gaat akkoord, neemt afscheidt en laat zijn koffer met de 'grotein' repen liggen. Open de koffer, maar Gromit neemt zijn taak serieus en stopt je. Praat met Gromit. Je geeft hem de commando als soldaat om een reep uit de koffer te pakken. Gromit pakt een 'grotein' reep uit de koffer en geeft het aan je. Nu nog de 'Strongium' van de eekhoorn.

Voortuin: Zie eekhoorn, Mr. Nutter met het theezakje in de dode boom van Felicity. Gebruik de toast op Nutter. Nutter laat het theezakje vallen, en zo onhandig als je bent, probeer je het theezakje op te vangen, maar belandt op de boezem van Felicity. Praat met Felicity over het theezakje. Wallace probeert de situatie uit te leggen, maar zonder succes. Wallace kan maar niet uitdrukken waar het theezakje op haar zit zodat Felicity niet naar beneden kijkt om het theezakje te zien. Geef een complement over haar paarse 'Pansies' bloempjes (zaadzakje - tussen de paarse rozen en de dode boom). Je zegt dat je een bloem ziet, zodat ze zal bukken om eraan te ruiken en zo het theezakje van haar boezem zal vallen, maar helaas dat lukt ook niet. Ga via de kaart naar de stad.

Stadsplein: Loop naar de krantenkiosk van Winnie Gabberley. Praat met haar. Ze is enthousiast over je honing zaken, maar haar man is minder enthousiast. Kijk boven naar de 2 bloempotten op de richel voor het venster. Miss. Gabberley heeft dezelfde interesse voor paarse bloemen als Felicity, maar haar man, Mr Gabberley heeft een hekel aan planten, sluit het venster en de gele bloemenpot valt naar beneden. Je kan de gele bloem pakken, maar is niet noodzakelijk. Praat weer met Winnie en ze vraagt of je een woord zegt ... dan een ding ... dan een beschrijving en tenslotte een ander voorwerp of persoon. Ze is een aantal nieuwe beledigingen voor haar man aan het samenstellen en je kan haar daarbij helpen door woorden te selecteren via objecten in de krantenkiosk. Het doel van de puzzel is om haar man zo kwaad te krijgen dat hij het venster weer sluit en de andere bloempot naar beneden valt. Selecteer voor de eerste 2 woorden iets willekeurig uit de krantenkiosk. Zeg dan voor de 2 laatste woorden in deze volgorde "Mouth Melters - Mild" en "Stuff for Gentlemen", zodat ze haar man een "Mild Gentleman" vindt. Hij sluit weer het venster en de paarse bloem valt. Pak de paarse bloem.

Voortuin: Zet de paarse bloem in de tuin van Felicity (klik de paarse bloem op het zaadzakje in haar tuin).

Ze ontdekt de paarse bloem, ruikt eraan, theezakje valt van haar boezem en je pakt het 'Strongium' theezakje.

Keuken: Je hebt nu de drie ingrediënten voor je wonder groeiformule. Op de aanrecht staat een mixer. Leg de 'Grotein ' reep, 'Energides' batterij en 'Strongium' theezakje in de mixer. Wallace mix het spul. Als dat maar goed gaat. Gromit redt zijn meester weer uit deze gevaarlijke situatie. Wallace gebruikt de wonder groeimiddel buiten op zijn geplante zaadjes. De formule werkt en er groeien gigantische grote bloemen. Pak de bloemen.

Kelder: Gebruik de grote bloemen in de honingmachine. Dit levert voldoende honing op voor Paneer, maar de formule heeft ook de bijen gigantische groot gemaakt. De bijen vallen de hele stad aan.

Hoofdstuk III: Gevecht tegen de bijen (Gromit)

Eetkamer: Majoor Crum heeft plaats genomen in de eetkamer en probeert met zijn pudding pistool de bijen aan de voorkant van het huis te bestrijden. Hij beveelt Wallace om de eetkamer uit te gaan, en Gromit neemt het opnieuw over. Ga naar de hal.

Keuken: Wallace en Gromit vragen zich af of het groeimiddel iets te maken heeft met de reusachtige bijen. Een van deze bijen wandelt naar de kelder. De telefoon rinkelt in de keuken en Wallace neemt het op. Ga ook naar de keuken. Mr Paneer klaagt en je moet proberen om met de bijen te overleggen. Hij zal met hen gaat praten, maar is binnen een paar seconden terug in zijn onderbroek. Dan belt agent Dibbins, en in zijn paniek trekt hij het antwoordapparaat uit de muur. Onderzoek het en Gromit speelt het af. Op de band staat een verzoenend boodschap van Mr Gabberley. Gromit neemt het antwoordapparaat mee. Pak ook de automatische timer koekenpan apparaat bij het fornuis. Ga naar de hal.

Woning: Onderzoek de kleren van Wallace op de vloer voor de kelder deur. Pak de stadskaart en de 'Sniffer 3000' afstandsbediening. Ga boven naar de slaapkamer. Een bij legt een langspeelplaat op de platenspeler, gaat op bed liggen en valt in slaap door de slaapmuziek. Pak de tennisracket naast het nachtkastje. Als Gromit de langspeelplaat van de platenspeler wil pakken, wordt de bij wakker, legt het terug op de platenspeler en gaat verder slapen.

Voortuin: In de tuin zijn drie bijen. Felicity is in haar boom geklommen. Praat met haar. Ze geeft je een SOS bericht die je aan je meester moet afgeven. Zie de twee kabouters. Gebruik de tennisracket op de meest linker kabouter die een cricket bat mist, om het als vervanging te gebruiken.

Eetkamer: Trek weer aan de hendel om het bed om te kiepen met de bij. Van deze bij hebben we geen last meer. Crum lijkt niet veel vooruitgang te maken op de voorkant situatie, dus laten we hem een handje helpen door op hem te klikken. Gromit kan nu in de voortuin, op verschillende doelen schieten. We moeten eerst vallen voor de bijen uitzetten, voordat we op de bijen gaan schieten. Schiet op de stop bord van de kabouter. Een vijvertje toont zich in de tuin. Schiet dan op de metalen vuilnisemmer om de deksel ervan af te schieten. De deksel valt in de tuinhek van de buurvrouw. Schiet op het kleine huisje boven in de dode boom van de buurvrouw, om Mr Nutter en zijn voorraad noten in het spel te krijgen. Hij komt zijn huisje uit en gaat op de tak zitten waar Felicity aanhangt. Schiet op de schuurdeur aan de rechterkant van het scherm. De beroemde grasmaaimachine komt uit de schuur gereden.

Nu gaan we de bijen uitschakelen. Wacht tot een bij dicht boven de vuilnisemmer zweeft. Schiet dan op die bij zodat de bij in de vuilnisemmer valt. Schiet dan op de eekhoorn, zodat de boze eekhoorn op de grasmaaier springt, die op zijn beurt de deksel op de vuilnisemmer gooit. Schiet op een bij als die boven de grasmaaier zweeft en in de gasmaaier valt. Schiet op de grasmaaier en hij gaat terug de schuur in met de bij. Wacht tot de laatste bij boven het vijvertje zweeft. Schiet dan snel op het stop bord, zodat de vijver omdraait en de kabouter met de tennisracket slaat de bij in de hol van de dode boom. Als je ze allemaal uitgeschakeld hebt neemt Crum een welverdiende dutje.

Keuken: Probeer het SOS bericht aan Wallace te geven, maar hij heeft het te druk met de boze beller. Ga naar de stad.

Stadsplein: Paneer wordt aangevallen door 3 bijen en vlucht de winkel in. Schud links van de winkel aan de losse regenpijp. De bijen worden nat en vliegen naar Miss. Gabberley die ze weer weg slaat. Gebruik het antwoordapparaat op Edwina in de krantenkiosk. Ze denkt dat het verzoeningsbericht van haar man op het antwoordapparaat voor haar is. Ze sluit de krantenkiosk en gaat naar haar man.

Zet de automatisch koekenpanapparaat op de stapel kranten onder de luifel. Je stelt de timer in. Schud opnieuw aan de regenpijp. De bijen vliegen weer naar de krantenkiosk. De koekenpan slaat de bijen onder de luifel en zijn uitgeschakeld. Doe je dit te traag en de koekenpan slaat voordat de bijen er zijn of terug vliegen, moet je het opnieuw afstellen en sneller aan de regenpijp schudden. Paneer is bevrijd. Pak een brokje 'Wensleydale ' kaas. Ga naar het politiebureau en kras tegen de deur. Dibbins komt, zet zijn helm af en de Gorgonzola valt op de grond. Pak de Gorgonzola kaas.

Keuken. Praat met Wallace. Geef hem nu het SOS bericht. Hij zal Felicity gaan redden, maar de bijen in het huis vallen hem aan.
Slaapkamer: Nu de bij niet meer in bed ligt kan je de langspeelplaat met slaapmuziek van de platenspeler pakken.

Kelder: De reusachtige bijen houden een dansfeest in de kelder. Boven op de bijenkorf is de platenspeler. Gromit kan er niet naar toe lopen. De muisrobot zit boven op de tafel. Je kan de 'Sniffer 3000' afstandbediening gebruiken en een kaassoort selecteren, zodat de muisrobot naar je toe komt rijden. Hij wordt wel aangevallen door de bijen, maar de angels van de bijen gaan toch niet door het metaal.

Ga naar de tuin. Ga door de grote houten poort, naast de groene garagedeur. Aan de zijkant van het huis is een luik. Kijk door het luikgat en je ziet de platenspeler. Gooi een stukje kaas door het luikgat ( bv de Gorgonzola) , zodat de kaas boven op de bijenkorf bij de platenspeler valt. Ga terug naar de kelder. Zorg dat de muisrobot al bij je staat. Moet je hem nog roepen gebruik je de afstandbediening en selecteer de kaassoort die je in je inventaris hebt, zodat hij naar je toe komt. Open het klepje op de muisrobot en stap in de muisrobot. Gebruik de afstandbediening. Selecteer de kaassoort die naast de platenspeler ligt (Gorgonzola in dit geval). Je komt dan boven op de bijenkorf. Wissel snel de plaat op de platenspeer met de slaapmuziek. De bijen vallen allemaal in slaap.

Ga terug naar de keuken om het goede nieuws tegen Wallce te vertellen. Zodra Wallace Miss Flitt probeert te redden, wordt hij opgepakt door de reusachtige bijenkoningin en vliegt met hem weg. Gromit moet zijn meester weer redden.

Hoofdstuk IV: Gromit moet wederom zijn meester redden (Gromit)

Honing tankwagen: Gromit zit achter het stuur van de "From Bee to You" honingtankwagen, en boven de tankwagen vliegt de bijenkoningin. Kijk op het dashboard. Open het handschoenkastje en pak de autoslinger. Druk op de groene knop voor de automatische piloot. Druk op de middelste knop om het zonnedak open te schuiven. Exit de close-up. Kijk in de achteruitkijkspiegel. Klim door het zonnedak. Gebruik de slinger in de houder boven op het dak aan de rechterzijde. Draai aan de slinger om de ladder omhoog te draaien. Dat ging niet goed. We rijden door een boerenschuur. Klim na de scène op de ladder en kietel de bij. Een kip is tegen de vooruit meegenomen. Klim terug in de auto en kijk naar het dashboard. Druk op de linkerknop van de ruitenwissers met de kip. Pak de veer van de ruitenwissers. Klim op de ladder en kietel de bij met de veer.


Hoofdstuk IV: Tunnel (Wallace en Gromit)

 

Tunnel: Wallace valt achter het stuur van de tankwagen. De tankwagen rijdt door een tunnel en de bijenkoningin vliegt achter de tankwagen. Gromit staat op het dak en heeft de honingtap omgevormd naar een honingkanon. Helaas kan hij de bijenkoningin niet met de honing stoppen. Schakel over naar Wallace. Zet de radio aan en zoek naar de comedy zender. De bijenkoningin moet ervan lachen met haar mond wijd open. Open het klepje buiten bij de passagiersstoel en giet het wonder groeimiddel in de honingtank (klik de pot met groeimiddel op de klep). Schakel terug naar Gromit door in de achteruitspiegel te kijken. Als ze moet lachen en haar mond wijd open heeft, schiet je snel in haar mond. Ze groeit zo snel dat ze op het einde van de tunnel er niet doorheen kan.

Wallace en Gromit zijn verlost van de bijenkoningin.

Woning: Wallace brouwt een tegengif, tegen het groeimiddel, die hij per ongeluk op zichzelf gebruikt.

Hoe hij zich hier weer uitredt beleven we in de volgende aflevering "The Last Resort".

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com