29-04-2011

The Rockin 'Dead

Inleiding
In de intro zie je iemand in een duister kasteel met skeletten experimenteren...

 

Alyssa is de bandleidster van de meidenrockband, Deadly Lullabyes. De band bestaat uit 3 meisjes: Alyssa, Cassandra en Sahara. Zoals elke dag fietst ze naar de repetitieruimte. Als Alyssa die ochtend bij de repetitieruimte komt, heeft ze een uitnodiging voor een muziekfestival in de brievenbus.  Ze worden uitgenodigd om op een kasteel een paar honderd kilometer verderop een concert te geven. Het festival heeft de naam van hun bekendste nummer gekregen: Creator's Creation. Onderweg worden ze echter belaagd door een ondood leger van rock-skeletten en andere bizarre wezens.

 

Duitstalige website The Rockin 'Dead

Engelstalige website The Rockin 'Dead

The Rockin' Dead Duitstalige Patch  1.02

Bijgewerkt 07/2011

 

Linksboven in het scherm is een keuze menu. Rechtsboven een knop om in en uit te zoomen in het scherm. Linksonder een rugzak waarmee je de inventaris kan openen en sluiten. Rechtsonder kan je het spel opslaan, 3D beeld in en uitschakelen en spel verlaten. Sommige objecten die je pakt en meedraagt in je inventaris zijn niet belangrijk voor het spel. Objecten in de oplossing met een (!) erachter zijn niet belangrijk voor het spel. Praat meerdere malen met karakters om alle gespreksdialogen te selecteren.

 

Dark City - Straat

Alyssa staat voor de repetitieruimte. Het is een oud fabrieksgebouw. Buiten staat een oude ambulance, die ze omgebouwd hebben als hun tourbus. Kijk naar de bus - de accu is defect. Open de motorkap. Ga naar rechts. Kijk in de telefooncel. Kijk onder in het munten teruggavenbakje en neem de 1 dollar munt. Kijk naar de krantenautomaat. Gebruik de dollar in de krantenautomaat. Krijg de krant en neem het wisselgeld,  50 cent. Lees de krant in je inventaris - beweeg de muiscursor over de krant (niet klikken). Alyssa leest een contactadvertentie. Iemand met een rode oldtimer zoekt iemand om samen in het weekend een ritje te maken. Het telefoonnummer is: 555-3379. Praat met Quentin. Hij schreeuwt tegen je, omdat je te dicht bij zijn rode sportwagen komt.

 

Ga terug naar de telefooncel. Gebruik de 50 cent munt in de telefoon. Draai het telefoonnummer uit de krant door op de cijfers op de draaischijf te klikken: 5553379.  Quentin is aan de andere kant van de lijn. Alyssa zegt dat ze interesse heeft voor een ritje met hem en spreekt af in de Pool caf. Quentin gaat naar zijn appartement om zich om te kleden. Open de motorkap van zijn rode sportwagen en neem de accu. Plaats dan de accu in de motor van de tourbus. Open de brievenbus naast de repetitieruimte. Neem de uitnodiging voor het muziekfestival eruit. Open de schuifdeur van de repetitieruimte en ga naar binnen.

Repetitieruimte
Neem bij de ingang de volleybal (!) op de grond. Praat met Cassandra tot je alle gespreksdialogen gebruikt hebt . Ze wil deelnemen aan het festival als de tourbus startklaar is. Kijk rond. Bruno, een gigantische trol, is hun bandmascotte die ze gebruikt hebben in hun hitsingel, Creator's Creation. Kijk naar de gitaren, magazine met informatie over de drie bandleden en tourposter tegen de muur.
 

Straat
Open de deur van de toerbus en de reis begint...

Autoweg

De band is op weg naar het festival. Onderweg stoppen ze bij een benzinetankstation om te tanken. Ze rijden verder door de bergen met vele haarspeldbochten. Het weer wordt steeds slechter en de wegen smaller. Als Alyssa een tunnel uitrijdt duiken er plotseling skeletten op en een wegblokkade. De bus zwenkt en crasht tegen een boom. Als Alyssa bij bewustzijn komt, zijn de twee bandleden en alle apparatuur verdwenen. Controleer de bus, die helemaal leeg is. Ga naar rechts.

Brug
Zie een ingestorte brug, een adelaar rond vliegen en aan het einde van de brug plantenresten. Ga terug naar de bus.


Autoweg

Neem bij de wegversperring een verkeerspion (!). Neem een beetje links van de verkeerspion de ankerhanger op de grond. Het komt van de halsketting van Cassandra. Kijk links van de bus naar de wegwijzer. Het toont de weg naar het Zwijnenkop kasteel en de begraafplaats. Kijk tegenover de bus naar het waarschuwingsbordje. Alyssa draait het om en ziet cijfers op de achterkant. De cijfers 1, 2 en 3 zijn niet omlijst. Ga bij het waarschuwingsbordje naar links.

Begraafplaats poort
Neem voor de muur de verfblik met kwast. Ga naar de poort. Je ziet voor de poort stenen tegels op de grond. Alyssa moet op bepaalde tegels gaan staan om de poort te openen. De aanwijzing is op de achterkant van het waarschuwingsbordje. Ga je op een verkeerde tegel staan, kleurt de tegel rood. Ga je op een goede tegel staan, hoor je een geluid.

 

  1. Ga op de linkse tegel in de bovenste rij staan.
  2. Ga op de 4de linkse tegel in de bovenste rij staan.
  3. Ga op de 2de linkse tegel in de onderste rij staan.

De poort opent. Ga er doorheen.


Begraafplaats - Voorkant
Loop naar links. Hier staat een skelet voor een graf. Het is de portier/uitsmijter van het graf. Praat met de portier. Stervelingen worden niet toegelaten. Hij vraagt of je vuur hebt. Zie aan de rechterkant een gebroken schop en paddenstoelen. Alyssa weet niet of ze giftig zijn. Ga een beetje naar rechts en ga in de achtergrond de trap op naar het bovengedeelte van de begraafplaats.


Begraafplaats - Bovengedeelte
Zie een kinderwagen op en neer rijden. Open de metalen poort in de achtergrond. Achter de poort was een lift. De waterpomp aan de linkerkant van Alyssa werkt niet. Neem de vislijn naast de grafsteen. Kijk op de twee grafstenen. Ga naar rechts. Ook deze metalen poort kan je openen. Probeer de basilicum op de grond te nemen - Alyssa heeft iets nodig om het kruid te kunnen nemen. Hier ligt ook een steen op de grond. Neem de steen - Alyssa schuift de steen opzij, zodat de kinderwagen stil komt te staan. Kijk nu in de kinderwagen. Er ligt een skelet in met een speelgoedkat. Het skelet wil het speelgoed niet afgeven. Ga naar rechts.

Hier speelt een skelet met een modelvliegtuigje. Loop een beetje terug naar links. Neem de schop tegen de grafsteen. Zie onder in het scherm bij het kruis peterselie en neem de 3D-fotocassette. Probeer met het skelet te praten. Een blikseminslag treft het skelet. Neem de afstandsbediening en een gloeiende bot. Op de grond ligt een leeg luciferdoosje, een leeg fruit kistje en een vuile doek. Het houten vat is zwaar. Ga rechts naar het mausoleum.


Mausoleum

Bij binnenkomst springt er een mummie uit een doodskist. Alyssa vlucht naar buiten. Ga weer naar binnen. Open onmiddellijk rechtsachter de deur, zodat de deksel van de doodskist geblokkeerd wordt. Kijk nu rond. Neem links het lege glas en rechts de plumeau (!). Kijk in de rommel en vind een 3D-fotocamera. Combineer de 3D-fotocassette met de 3D-fotocamera. Verlaat het mausoleum. Ga terug naar de portier.

Begraafplaats - Voorkant
Praat met de portier en kom te weten dat Cassandra en Sahara hier geweest zijn. Ze hadden het graf weer snel verlaten. Iemand van het kasteel was bij hun, dus denkt de portier dat ze in het kasteel zijn. Voor een lading nicotine zal hij alles voor je doen (selecteer dus ook de dialoog over nicotine). Ten slotte, geeft Alyssa de portier vuur. Door een trek aan de sigaret stort het skelet in elkaar. Neem de lederen pet, gloeiende sigaar, zonnebril en zilveren bal. Ga het graf in.

Tombe
Zie aan de voet van de trap een muizenval met kaas. Ga naar rechts. Hier is de hele uitrusting van de Deadly Lullabyes. Een beetje verder naar rechts praat je met de dansende Elvis. Hij vraagt of je een foto van hem wil maken. Gebruik de 3D-fotocamera op hem en krijg een foto van Elvis in de inventaris. Toon de foto aan Elvis. Provoceer hem door te zeggen dat je de foto aan de paparazzi zal geven. Vraag hem om een wens en laat hem de foto ondertekenen. Nu heb je een gesigneerde foto van Elvis. Ga naar rechts.

Hier ontmoet je twee pool spelende skeletten. Praat met hen - ze missen de 8-ball. Combineer in de inventaris de zilveren bal met de verfblik en krijg een 8-ball. Geef de 8-ball aan de pool spelers en krijg een pool trofee. Hier zijn weer twee metalen poorten die je kan openen. Links van de linker poort is een ijzeren wielklep. Draai aan het wiel en de waterpomp op de hoge begraafplaats is nu voorzien van water. Ga rechts naar de bar.

Neem op de grond de wijnkurk. Neem een pool keu. Ga naar Harry's bar. Neem links van de barman de poster. Kijk op de poster in je inventaris. Op de achterkant is een foto van de band. Toon de poster aan Harry. Hij zegt dat Cassandra en Sahara hier geweest zijn. Praat met Harry en vraag naar het gastentoilet. Praat weer met Harry en vraag om een drankje. Bestel een Bloody Mary - een Bloody Marry is blijkbaar een persoon! Hij zoekt onder de bar naar een kettingzaag. Zodra hij onder in de bar kijkt neem je snel de fles wijn op de bar en de rol Wc-papier. Gebruik de rol wc-papier op de kleverige vlek op de bar en krijg een plakkerige vel wc-papier. Verlaat de close-up. Ga terug naar de ingang van het graf. Gebruik de pool keu op de muizenval en neem dan de muizenval met een brokje kaas. Verlaat het graf en ga terug naar het bovengedeelte van de begraafplaats.

Begraafplaats - Bovengedeelte
Uit de waterpomp stroomt nu water. Ga rechts naar de wandelwagen. Kijk nogmaals in de kinderwagen.

Ruil de speelgoedkat tegen de fles wijn. Ga naar rechts en Noord door de poort naar de bootaanlegsteiger.

Bootaanlegsteiger
Neem rechtsonder in het scherm het modelvliegtuig. Onder de aanlegsteiger zwemt een grote vis. Loop naar het einde van de aanlegsteiger. Zie hier steekmuggen vliegen.

Gebruik het lege glas op de muggen, om een mug te vangen.

  1. Combineer de pool keu met de vislijn en krijg een hengel.

  2. Combineer de wijnkurk met de hengel, om het als dobber te gebruiken.

  3. Combineer de ankerhanger met de hengel, om het als vishaakje te gebruiken.

  4. Combineer de mug met de hengel als lokaas.

Gebruik dan de vishengel op de grote vis onder de aanlegsteiger. Werp de vislijn in het water en vang de grote vis. Klik op het water iets voor de grote vis, zodat de vis naar het aas hapt.

Stap daarna in de rubberboot. Neem een lege benzinekan. Klim terug op de aanlegsteiger. Ga naar rechts, en Noord naar het gastentoilet.

 

Gastentoilet
Neem rechts de ijzeren staaf op de grond, links van het toilethokje een bloempotje en rechts de roestige emmer. Achter het toilethokje ligt een verroest stukje van een regengootpijp - (!, voor het spel niet noodzakelijk wanneer je de ijzeren staaf hebt. In sommige situaties kan je de ijzeren staaf gebruiken in plaats van de regengoot). Gebruik de lege benzinekan op de brandstoftank achter het toilethokje, om een volle benzinekan te krijgen. Open de deur van het toilethokje. Neem het toiletboekje (!). Zie ook rechts van het toilethokje de bieslook. Je kan het nog niet pakken. Ga terug naar de begraafplaats.

 

Begraafplaats - Bovengedeelte

Gebruik de emmer op de waterpomp om een volle emmer met water te krijgen.
 

Bootaanlegsteiger
Stap in de rubberboot. Gebruik de volle benzinekan op de buitenboordmotor. Verwijder met de ijzeren staaf de planten achter de buitenboordmotor. Klik dan op de buitenboordmotor om het te starten.

Alyssa zit in de boot. Vaar links naar de overkant.

Bootaanlegsteiger - Overkant
Alyssa stapt automatisch uit de boot. Op de aanlegsteiger loopt een hand op en neer. Neem aan het paaltje de ijzeren ketting. Gebruik de muizenval op de hand. Loop iets terug naar links, zodat de hand gevangen wordt in de muizenval. Neem dan de hand met handboei. Ga Noord door de poort.

Hier blokkeert een tentakel de weg naar de broeikas. Hij verschijnt eerst aan de voorkant, dan rechts en dan linksachter. Aan de voorkant is een paal. Combineer de ijzeren staaf met de hand, om de handboei van de hand te verwijderen. Combineer de ijzeren ketting met de handboei. Gebruik de ijzeren ketting met handboei op de paal wanneer de tentakel uit het gat aan de rechterzijde komt, want wanneer hij linksachter of aan de voorkant verschijnt, staat Alyssa te dicht bij hem. Als nu de tentakel uit het gat aan de voorkant verschijnt, is hij gevangen in de handboei. Ga naar de kas op de achtergrond.

 

Broeikas - Buiten
Neem de sportschoenen (!) op de grond. Kijk door het raam. Alyssa ziet planten en boekenkasten. De deur van de kas is gesloten. Ga naar rechts. Neem de rode roos (!) .  Ga terug naar de deur.

Zie rechts van de deur een gaatje in het venster. Gebruik de ijzeren staaf in het gaatje en Alyssa vist er een kleine sleutel uit. Gebruik de sleutel op de deur en ga de kas binnen.

Broeikas - Binnen
In de kas, liggen een paar boeken op de grond. Een beetje verder naar links is een droge waterbron. Ga naar rechts.

Neem de tomaat (!). Aan de rechterkant is een boekenkast. Als je erop klikt, kom je in de kantoorruimte.

 

Broeikas - Kantoor
Kijk rond. Neem de plattegrondkaart bovenop de boekenplank. Kijk op de plattegrondkaart en zie een X in het midden van het meer. Kijk uit het raam. Alyssa ziet het bos achter de kas, en zal daar later gaan rond kijken. Op het bureau neem je het zakhorloge (!). De klok is gestopt om 4:01. Kijk links van het zakhorloge naar een notitie: "7 eeuwen + opent de weg in een kluisje". Open de bureaula en neem de sleutelbos. Verlaat het kantoor. Ga tegenover de ingangsdeur van de broeikas de trap af, naar de kelder.
 

Broeikas - Kelder
Ga rechts naar de kluisjes. Gebruik je sleutelbos op het hangslot op het linker kluisje. Je moet het drie keer proberen, om de juiste sleutel voor het kluisje te vinden. Neem een leeg blikje en duikuitrusting uit het kluisje.

Zie in het kluisje een cijfertoetsenbord - je moet een code invoeren. Aanwijzing is de notie op het bureau in het kantoor.

  • 7 eeuwen = 700: Plus een kwart = een kwart eeuw = 25

  • 700 + 25 = 725. Voer deze code in en druk op enter.

  • Een geheime deur opent. Ga er doorheen.

Broeikas - Portal kamer
In deze geheime kamer is een grote machine. Aan de rechterkant is een besturingeenheid waarin een buis geplaatst moet worden. Deze buis is gelijk aan een elektronenbuis uit de versterker van de band.

Ga terug naar de kelder.

Kelder
Ga naar de linkerzijde. Hier zijn drie testcilinders en een apparaat met drie hendels. Schuif de drie hendels omhoog. De linker cilinder wordt gevuld met vloeistof. De middelste cilinder ook, maar met een grote plant en de rechtse is ook vol met een kleine plant. De vloeistof in de middelste cilinder is een soort mestvloeistof. Gebruik het lege blik op de lek van de middelste cilinder, om een vol blik met mestvloeistof te krijgen. Ga terug naar de hendels. Schuif de linker hendel terug omlaag, zodat de linker cilinder leeg is. Leg dan het stukje kaas in deze cilinder. Schuif de linker hendel weer omhoog, om de linker cilinder weer te vullen. Het stukje kaas groeit tot een groot stuk kaas. Ledig weer de linker cilinder met de hendel en neem het grote stuk kaas uit de cilinder. Open beide metalendeuren met je sleutelbos. Ga dan door de linker deur naar het lab.

Broeikas - Laboratorium
Ga iets naar rechts en zie in de achtergrond twee kleine zuilen. Neem uit de linker zuil wat vruchtenschillen. Ga dan terug naar het startpunt aan de linkerkant. Van hieruit moet je een weg naar de werkkamer vinden. Ga de ladder op aan de linkerkant. Ga op de eerste verhoging een beetje naar rechts. Zodra je voorbij de dikke zuil bent, neem je de volgende ladder op de achtergrond naar de tweede verhoging. Loop verder naar rechts. Passeer de twee kleine zuilen aan de achterkant en passeer de volgende grote zuil. Neem de ladder naar de derde verhoging. Loop iets naar rechts. Je staat nu op een punt waar de spin aan het plafond op de voorgrond hangt. Achter deze zuil is een ladder. Neem deze ladder in de achtergrond naar de bovenverdieping en je komt in de werkkamer.

Broeikas - Werkkamer
Hier liggen vele boeken. Op de vloer ligt een stapelboeken met een groen boek. Klik je op het groene boek, krijg je een aanwijzing: links=groen: midden=rood: rechts=blauw - je pad is paars.

Vooraan rechts hangen drie ijzeren kettingen. Door aan de kettingen te trekken meng je een kleur. Je moet een paarse kleur mengen. De paarse kleur krijg je door rood en blauw te mengen. Trek dus aan de middelste en rechtse ketting. Je moet dit snel achter elkaar doen, omdat de kettingen niet lang naar beneden blijven hangen. Ze moeten gelijktijdig naar beneden hangen, zodat je een paarse kleur mengt. Op de achtergrond wordt dan een geheime doorgang geopend. Ga er doorheen. Alyssa loopt door de geheime tunnel. Aan het eind staat ze voor een muur. Je ziet aan de rechterkant een gitaar in een kamer. Je moet een andere manier vinden om deze gitaarruimte te betreden. Ga terug naar de werkkamer en terug naar het lab.

Laboratorium
Blijf op de derde verhoging en loop naar rechts. Hier is op het einde onder in het scherm in de rechtse hoek een ladder naar beneden en een ladder op de achtergrond, naar de bovenverdieping. 

Ga op de achtergrond de ladder omhoog.

Broeikas - Gespiegelde werkkamer
Alyssa zegt dat in deze werkkamer alles gespiegeld is. Kijk weer naar het groene boek. Deze keer is alleen het woord "geel" te lezen. De kleur geel kan niet gemengd worden, omdat het een van de drie primaire kleuren is. Maar er is ook het additief kleurenrad, om de kleur geel te mengen met de kleuren rood en groen. We weten uit het boek in de eerste werkkamer dat de volgorde van de kettingen van links naar rechts: groen - rood - blauw is. Maar omdat deze kamer gespiegeld is zijn deze kettingen van links naar rechts: blauw - rood - groen. Trek dus aan de middelste en rechtse ketting om de kleur geel te mengen. Ook hier opent in de achtergrond een geheime doorgang. Ga door de geheime tunnel.

 

Broeikas - Gitaarkamer
Nu kom je in de kamer met de gitaar. Dit is Alyssa's gitaar, die aangesloten is aan de twee versterkers. Als je op de gitaar klikt, geeft Alyssa een rockconcertje. De gitaar komt in de inventaris.

Kijk dan boven naar een van de twee versterkers. Neem de middelste elektronenbuis. Ga terug naar de gespiegelde werkkamer en naar het lab.

Laboratorium
Loop terug naar de linkerkant naar het midden van het laboratorium. Op het punt met de ladder in de achtergrond naar de eerste werkkamer is daaronder een ladder. Ga de ladder af, naar de tweede verhoging. Loop naar rechts en ga de ladder af naar de eerste verhoging. Loop weer iets naar rechts tot twee grote bomen. Tussen de bomen is een andere ladder naar beneden. Ga naar beneden en je bent weer aan de voorkant van het scherm. Ga naar rechts en rechts in de hoek ga je de ladder af en je bent terug in de kelder.

Portal kamer

Ga in de kelder rechts naar de kluisjes. Ga door het geopende kluisje naar de kamer met de grote machine. Ga rechts naar de besturingeenheid. Gebruik de elektronenbuis in de besturingeenheid.

De machine start. Het is een portal/toegangspoort, dat je naar de begraafplaats brengt, maar je gebruikt het alleen als je daar iets vergeten bent. Verlaat de portal kamer, de kelder en de kas.

Bootaanlegsteiger
Stap in de rubberboot, en start de buitenboordmotor. Als je nu de muiscursor naar rechts over het meer verplaatst, verandert de muispictogram in een duikende Alyssa (aanwijzing de X op de plattegrondkaart). Klik daar en Alyssa duikt in het meer.

 

Meer
Alyssa zwemt onderwater, waarbij je de muiscursor onder bij de bodem aan de rechterkant moet houden en moet blijven klikken, zodat Alyssa niet door de stroming naar de oppervlakte drijft maar naar de bodem van het meer zwemt, tot ze verder naar rechts zwemt. Daar zwemt ze vervolgens door een stenen boog. Eenmaal op de bodem komt ze bij een metalen sluisdeur. Draai aan de wielklep aan de linkerzijde vr de sluisdeur. De sluisdeur opent. Zwem er doorheen en je komt in een onderwater laboratorium.

Onderwater Laboratorium
Binnen in het lab, trekt Alyssa het duikpak uit. Gebruik de schakelaar op de muur om een brug uit te schuiven. Ga de brug over naar de achtergedeelte van de kamer. Kijk naar de metalen poort. Het is gesloten, maar het heeft geen slot. Het moet aan de andere zijde geopend worden. Ga rechts naar de trap. Hier gebruik je het schakelbord. Dit activeert iets in het bovengedeelte. Ga de trap nog niet omhoog, maar rechts verder het lab in. Je ziet Alyssa door een glazen venster door het laboratorium lopen, dus het zicht is een beetje wazig. Hier zijn drie experimentenstations, die je kunt bekijken in de close-up. In elke zie je een ander monster uit de diepte omhoog stijgen. Als je alles onderzocht hebt ga je terug naar links. Ga nu de trap omhoog.

 

Loop links achter de gebogen stenen naar een verborgen pad. Je komt in de machinekamer van het laboratorium. Gebruik het schakelbord. Het platform beweegt met Alyssa naar de linkerkant. Ga de trap op en je komt op de verhoging. Boven ga je naar het midden en controleer het bedieningspaneel van de reactor. De reactor is niet actief. Neem de koperen sleutel op het bedieningspaneel. Ga terug naar de linkerzijde, ga naar beneden, gebruik het schakelbord om terug te gaan naar de rechterkant. Ga naar rechts en de metalen trap af. Verlaat het onderwater laboratorium, door naar de linkerkant te gaan, brug over en door de sluisdeur. Zwem naar de oppervlakte. Terug in de boot vaar je naar de rechtse aanlegsteiger. Stap uit de boot en ga naar het toilet.

 

Gastentoilet

Gebruik de ijzeren staaf op de houten deur aan de linkerkant. Ga door de deur het bos in.

 

Bos
Alyssa loopt alleen over verharde paden. Zie tijmkruid op de grond. Loop links naar de eerste twee vaten aan de voorkant. De verharde weg eindigt hier. Gebruik de ijzeren staaf op het drijvende vat om het vat naast het andere vat te schuiven. Alyssa kan nu over de 2 vaten achter naar het andere stukje verharde pad lopen. Ga naar links. Gebruik de ijzeren staaf op het drijvende vat en loop naar het derde pad. Loop op het derde pad naar links.

 

Distilleerderij
Hier kom je bij een distilleerderij, maar het pad wordt geblokkeerd door een reusachtige rat. Zie rechts in de achtergrond een boomhut. Ga over de 2 vaten en geef de kaas aan de rat. De rat valt dood neer. De kaas was blijkbaar vergiftigd. Ga over de volgende 2 vaten. Kijk naar de destillatieketel in close-up. Neem de lege benzineketel aan de rechterkant. Neem uit een vat de rode kom met moutbeslag. Open het metalen deurtje van de rechtse oven (bovenop de ketel). Zet de kom met de moutbeslag erin. Giet het water uit de emmer in je inventaris in het grote vat. De distillatie duurt even. Ga uit de close-up.

Praat met Bloody Mary. Ze is verliefd op Elvis. Geef haar de gesigneerde foto van Elvis. Praat dan met haar. Zeg dat Elvis de foto voor haar ondertekend heeft en dat hij vanavond op de bootaanlegsteiger op haar wacht. Als ze vertrokken is neem je de kettingzaag. Kijk weer naar de destillatieketel. Neem nu de met moonshine gevulde alcoholvat, links van de destillatieketel. Ga over de vaten terug en rechts terug naar het derde bospad.

 

Bos
Loop naar rechts. Gebruik de ijzeren staaf op het drijvende vat. Ga over de drijvende vaten naar het vierde pad. Loop naar rechts. Gebruik de ijzeren staaf op het drijvende vat. Ga over de drijvende vaten naar het vijfde pad. Loop naar links. Loop over de drijvende vaten, ga op het zesde pad naar links en je komt bij de boomhut.

Boomhut
Naast de boomhut is een portal. Deze portal brengt je naar de hoge begraafplaats. Ga eerst naar de boomhut. Trek aan het touw, die waarschijnlijk wordt gebruikt om het toilet te doorspoelen. Neem links van de boomstam de metalen sleutel. Kijk naar de gaten in de boomstam. Je hebt iets nodig om een ladder te bouwen om naar de boomhut te klimmen. Combineer de kettingzaag met de schop, om de steel in stukje te zagen en krijg kleine latjes. Steek de latjes in de gaten en nu kan je omhoog klimmen.

 

Boven is de eigenaar van de boomhut. Kijk naar de grote ketel, kolen en de dode ratten. Ga dan naar links, en het trapje op naar de man. Kijk naar de poster voor kippensoep. Alyssa ziet dat de poster een gat in de muur bedekt. Praat met Uncle Waldo. Vraag over de heerlijke geur van de kippensoep en het recept. Spreek over het onderwerp van de werknemer en bied je hulp aan. Zeg dat je kan koken, poetsen en geheimhouding. Dan krijg je de baan, en de eerste taak. Je krijgt een kruidensikkel, waarmee je de kruiden kan verzamelen: basilicum, bieslook, tijm en peterselie. Ga de houtenladder op. Kijk naar de houtenkist, maar Waldo schreeuwt dat je er vanaf moet blijven. Kijk naar het geweer en de boeken. Kijk naar de leren stoel en je vindt een munt. Onderzoek de munt en je ziet dat beide kanten gelijk zijn. Ga terug naar beneden en verlaat de boomhut. Stap in de portal, naast de boomhut.

Begraafplaats - Bovengedeelte
Ga naar rechts. Neem met gebruik van de sikkel de basilicum bij de kinderwagen. Ga verder naar rechts. Neem onder bij de stenen kruis de peterselie met de sikkel.

Ga achter naar de bootaanlegsteiger en daar naar het gastentoilet.

Gastentoilet
Neem hier de bieslook met de sikkel. Vul dan de benzineketel met benzine uit de grote brandstoftank achter het toilethokje. Ga door de houtendeur, terug naar het bos.

Bos
Neem hier de tijm met de sikkel. Ga over de vaten terug naar de boomhut en ga naar Uncle Waldo.

Boomhut
Praat met Waldo en je geeft hem de 4 kruiden. Nu moet je naar de keuken gaan en toezicht houden op de soep productie. Waldo gaat in zijn hut. Gebruik de bloempot op de soepposter. Alyssa hoort Waldo op en neer lopen in zijn hut. Hij lijkt op iets te wachten. Ga de houtenladder weer op. Open nu de houtenkist met de metalen sleutel. In de kist ligt een heel wapenarsenaal. Alyssa legt de wapens naast de kist als je erop klikt. Neem het vuurwerk. Lees het dagboek van Waldo. Hij schrijft over zijn gevangenisverblijf. Zijn neef, de huidige eigenaar van het kasteel, heeft hem verraden. Nu wil Waldo wraak op hem nemen en niet alleen op hem, maar op de gehele mensheid. Hij maakt soep van rat karkassen, die hij beschrijft als kippensoep en met kruiden specerijen. Uit de winst wil hij de macht krijgen. Klim de ladder af en ga naar de rat karkassen. Ga daar rechts naar de soepproductie.

Boomhut - Soepproductie
Alyssa ontdekt hier op het einde van de loopbrug een bewakingscamera. Om de soepproductie stop te zetten, moet je eerst de bewakingscamera uitschakelen, zodat Waldo je niet kan volgen. Gebruik het plakkerige vel wc-papier op de bewakingscamera. Ongeveer in het midden van de productie, is een lege doorzichtige container. Leg de fruitschillen in deze lege container. Alyssa loopt naar de open doos aan het eind van de transportband, om deze te markeren. Bedien hier, de hoofdschakelaar. De productie begint. Wacht totdat de doos bij de transportband gevuld wordt met volle conservenblikken. De doos wordt vervolgens op de aan de ketting hangende pallet geplaatst en weggevoerd. Ga terug naar Waldo's boomhut.

Boomhut
Gebruik weer de bloempot op de soepposter. Deze keer hoor je een telefoongesprek waarin Waldo zijn gesprekspartner mededeelt dat hij de levering  op de autoweg bij de ingestorte brug kan ophalen.

Dit is de plaats waar Alyssa en de meisjes met de tourbus crashten. Ga terug naar de soepproductie.

Soepproductie
Ga naar rechts. Klim daar de ladder naar beneden.

Moeras
Praat met de skelet veerman. Je moet hem met iets betalen als je op zijn vlot mee wil varen door het moeras. Geef hem het vat met de moonshine alcohol. Zeg dat het zelfgebottelde alcohol is. Hij wil de drank graag hebben, maar je wil er wat voor terug. Doe mee met de door hem voorgestelde drinkwedstrijd. De munt zal beslissen wie als eerste begint. Aangezien je munt aan beide zijden gelijk is, begint het skelet. Hij drinkt het hele vat leeg en valt vervolgens neer. Neem de roeispaan. Klim dan op het vlot en vaar door het moeras.

Moeras - Machine
Je komt bij een grote machine. Ga naar links en achter in het scherm dichter naar de generator. Onderzoek de generator. De generator produceert elektriciteit voor Waldo's soepproductie. Kijk naar de stapel pallets links in het scherm. Klik een voor een op alle pallets totdat Alyssa ze allemaal weggelegd heeft. Onder de pallets is een metalen deksel. Open de deksel met de ijzeren staaf. Onder de deksel is een schacht met een hendel. Druk op de hendel. De stroom wordt bij Waldo uitgeschakeld en omgeleid naar een andere locatie. Ga uit de close-up. Dan komt Harry door het portal en neemt je mee naar de bar. De skeletten geven een rockconcert, want door de hendel om te zetten is het graf voorzien van stroom. Alyssa keert na het optreden terug naar de generator. Stap weer door de portal, want we gaan naar de soeplevering op de autoweg.

Begraafplaats - Voorkant
Via het portaal kom je in het graf. Verlaat de bar en graf. Ga buiten op de begraafplaats rechts naar de poort. Ga rechts naar de weg.

 

Autoweg

Een stevige man is de soeplading in zijn truck aan het inladen. Combineer het modelvliegtuig met de afstandbediening. Gebruik het modelvliegtuig met afstandbediening op de man, en de man vlucht weg.

Nadat hij weg is, onderzoek je de soepdozen. Neem de gemarkeerde X soepdoos. Ga rechts bij de tourbus naar de ingestorte brug.

 

Brug
Loop naar het einde van de brug. Leg de grote vis op het einde van de brug. De adelaar pakt de vis en zal je nu met rust laten. Kijk naar de vreemde plantenresten. Gebruik het blik met mestvloeistof op de plantenresten.

De plant groeit snel, en bereikt het andere uiteinde van de kloof. Loop over de kloof naar de linkerkant.

Taxistandplaats
Alyssa komt op een taxistandplaats. Onderzoek de prullenbak. Alyssa vindt een oud brood. Ga naar de schuur.

Taxistandplaats - Schuurtje
Open de schuur. Zie een motorfiets met zijspan. De tank is leeg. Gebruik de volle benzineketel uit je inventaris op de motorfiets, om de tank van de motorfiets te vullen. Verlaat de close-up.

Taxistandplaats
Praat met de skelet taxichauffeur. Hij rijdt geen taxi meer en zegt dat de goede oude dagen op de pooltafel voorbij zijn. Toon hem de pooltrofee. Hij vraagt hoe je aan deze trofee gekomen bent. Zeg dat je de trofee bij de 8-ball poolwedstrijd gewonnen hebt. Vraag of hij de huidige poolkampioen is. Praat dan over zijn werk als taxichauffeur en zeg dat je een klant bent. Hij wil er alles voor doen om de pooltrofee te krijgen. Vraag of hij je naar het kasteel brengt. Hij weigert.  Zeg dat je de pooltrofee om zal smelten. Hij stapt op zijn motorfiets en zal je naar het kasteel brengen. Voordat je je naar het kasteel gaat, ga je eerst naar het uitkijkpunt achter in het scherm.

Uitkijkpunt
Bij de ingang van het paviljoen neem je een juwelensieraad (!). Kijk naar de vreemde schaduw. Neem het bloedzakje, voedseldienblad en de verrekijker. De prullenbak is leeg. Kijk naar de schaduw op de bank en sigarettenpeuken op de vloer. Verlaat de close-up. Op de achtergrond zie je het oude kasteel. Kijk met de verrekijker naar het kasteel. Op het kasteel staan Cassandra en Sahara en een man die een postduif los laat. De postduif vliegt naar je toe. Kijk nogmaals naar de vreemde schaduw.

De duif fladdert boven de prullenbak en heeft een bericht. Gooi het brood in de prullenbak, om de duif erin te lokken. Zet het dienblad op de prullenbak, om hem in de prullenbak vast te houden. Klik dan op de prullenbak en neem in de close-up het bericht uit de poot van de duif. Bob is de eigenaar van het kasteel. Hij is een fan van de rockband. Hij heeft alle meiden gerepliceerd, om Alyssa Song 'Creator's Creation', uit te beelden. Helaas, is er iets mis met de besturingconsole en is alles verkeerd gegaan. Bob heeft de twee meisjes naar het kasteel gebracht. Alyssa moet hen zo spoedig mogelijk bevrijden.

Taxistandplaats
Ga terug naar de taxistandplaats. Klik op de taxichauffeur, zodat hij je met zijn motorfiets naar het kasteel brengt.

Voor het huis
De taxichauffeur stopt bij een huis. Op de bank ligt Sahara's datarecorder. Pak de datarecorder. Ga eerst bij de ingang van het huis naar rechts. Hier is een gat in het hek, maar je kan er niet door omdat enorme muggen het pad blokkeren. Zie een wateropslagtank. Voor het hek is een boomstronk. Leg het bloedzakje op de boomstronk. De muggen vliegen erop af en vliegen daarna weg. Ga nu terug en door de deur het huis in.

In het huis
Neem het kruisbeeld (!) bovenop de kast. Neem op het bureau de doodskopsleutel. Neem links bij de oude ketel de smeeroliekan. Verlaat het huis via de trap. Ga naar rechts en ga nu door het gat in het hek.

Tunnel - Ingang
Zie voor de tunnelingang boomstammen aan een ketting hangen en daaronder een bedieningsapparaat. Gebruik de lasthendel, om de ketting met de boomstammen te verplaatsen. Ga naar de roestige lorrie (railvoertuig). Gebruik de smeerolie op de lorrie. Loop rechts naar een plankenmuur. Gebruik de kettingzaag op de plankenmuur, om een opening te maken. Ga dan de mijntunnel in.

 

Mijn
Onderzoek in de tunnel de vaten die aan de rand van de rails staan. Deze vaten zijn leeg. Ga rechts naar de andere vaten. Als je deze vaten onderzoekt vind je een six pack bierblikjes.

Verlaat de tunnel en ga naar de wateropslagtank naast het huis.

Wateropslagtank
Klim op de watertank. Er zweeft een luchtballon. Stap erin. Gebruik de gloeiende sigaar op de brander bovenin de luchtballon. Ga dan omhoog met de luchtballon.

Luchtballon
Alyssa zal niet uit de luchtballon gaan, want er staat een bewaker die het pad van de berghelling bewaakt. Daarboven is een zender. Boven de bewaker handen de boomstammen aan de ketting.

Ga terug omlaag met de luchtballon. Ga op de watertank naar beneden. Loop naar de taxichauffeur en ga langs hem naar links.
 

Dwergen
Hier word je gestopt door de dwerg, Ronald. Hij wil tolgeld. Er zijn 6 dwergen. Geef hem de six pack bierblikjes als tolgeld. Hij vraagt om hulp. De houtenhelling voor de watertoevoer moet weer opgebouwd worden. Zeg dat je hen helpt en de dwergen zullen weggaan. Ga nu naar links en achter het huis. Alyssa loopt rond het huis en klimt op het dak. Op het dak loopt ze naar de waterval. Klik op de metalen ketting die vastgebonden is aan een rots van de waterval, om het los te hangen. Klim weer naar beneden. Gebruik nu de metalen ketting, zodat Alyssa de ketting aan de houtenhelling vastbindt. Klik op de houtenhelling, om de  houtenhelling te repareren.

De dwergen komen kijken. De baas bedankt je, en nu wil hij de kolenproductie opnieuw starten. Vraag of je nog iets voor hem kan doen. Dan vraagt hij een nieuwe outfit, om er als een baas uit te zien. Geef hem de leren pet met zonnebril. Ronald zet dan drie koffers op de grond. Open de koffers. In koffer 1 is een ijscoupe, in koffer 2 een pompoen en in koffer 3 dynamiet. Neem de dynamietkist uit koffer 3. Ga dan terug naar de mijntunnel.

Mijn - Ingang
Gebruik weer de lasthendel, om de boomstammen te laten vallen, want de bewaker staat onder de boomstammen en ze vallen op de bewaker. Onderzoek de bewaker.

Alyssa vindt een helm met een Ultrasone zender. Ga weer naar de watertank, klim omhoog, stap in de luchtballon en ga omhoog.

Zender
Stap uit de luchtballon. Loop naar rechts en ga in de achtergrond verder naar rechts. Je komt bij de zender. Alyssa overweegt om hun muziek de lucht in te sturen via de zender. Gebruik Sahara's datarecorder op de zendercontroller. Ga daarna terug naar de luchtballon, ga naar beneden, ga op de watertank naar beneden, ga het gat in het hek door, en loop naar de lorrie voor de mijntunnel.

 

Mijn - Ingang
Stap in de lorrie en rij dieper de mijntunnel in.

Mijngrot
Gebruik de schakelaar in de muur. Een haak zakt naar de lorrie, zodat de lorrie later omhoog gehesen kan worden. Onderzoek de vaten. Je krijgt een houten handvatstaf. Ga naar de linkerkant. Hier in het midden liggen zwarte rotsen achter de spinnenweb. Leg de ultrazender helm in de zwarte rosten. Door de muziek in de helm, die door de zender uitgezonden wordt, vliegen de vleermuizen in het grote spinnenweb. Alyssa wil de vleermuizen verzamelen, maar kan ze niet bereiken. Je kan de ultrahelm weer terugpakken. Loop een beetje verder naar links. Onderzoek hier ook de vaten en krijg een lustouw. Loop terug naar de lorrie en rechts van de lorrie in de achtergrond naar achteren. Alyssa komt dan bovenop de bouwsteiger aan de achterkant van de tunnel.

Onderzoek de vaten en krijg een oude linnenzak. Ga naar rechts en terug naar onderen. Combineer de houten handvatstaf met de lustouw en dan met de hand en krijg een verlengde hand. Gebruik de verlengde hand op de gevangen vleermuizen. Alyssa legt de vleermuizen in de linnenzak. Ga weer terug op de steigers aan de achterkant. Loop nu naar links. Je komt in de volgende mijngrot.

Onder op de loopbrug blokkeert een reuzenspin de doorgang. In de achtergrond is een portal. Hierin kan je terug naar het huis en de taxichauffeur. Ga de trap af. Neem de speelgoed trompet (!) op de grond. Ga links naar het hangende skelet. Hier is de loopbrug instabiel. Zie de reuzenspin aan de overkant van de instabiele loopbrug. Combineer de doodskopsleutel met de speelgoedkat. Zet de speelgoedkat op de instabiele deel van de loopbrug. De spin loopt naar de speelgoedkat en valt in de diepte. De loopbrug is nu in het midden ingestort. Klik op de ketting aan het plafond, om naar de overkant te swingen. Loop dan verder naar het spinnenweb.

 

Mijn - Kasteelpoort
Je staat voor een grote poort. Rechts en links van de poort zijn twee stenen slangen. Kijk naar de stenen slangen. De linkse slangen staan iets naar voren gebogen. Voor de poort is een voerderkom.

Als je naar de voederkom kijkt, komt er een gigantische trol door de poort. Giet de soep van Uncle Waldo in de voederkom. De trol eet de soep en valt om. Ga dan door de poort.


Kasteel - Lift
Je staat voor een gesloten liftcabine. Rechts en links zijn weer twee slangen. Alyssa had gezegd bij de vorige slangen dat elke linkse slang iets naar voren gebogen stonden. De vier slangen naast de lift kunnen iets naar voren gebogen worden. Je moet de juiste twee slangen naar voren buigen. Buig je de verkeerde slangen, richten zij zich naar een kort tijd weer op. Buig je de juiste 2 slangen, opent de liftcabine. Buig de linkse slang van de linkerzijde en snel daarna de linkse slang van de rechterzijde. Stap in de lift.

 
Kasteel - Foyer
Bovenaan de trap staat een bewaker voor de deur. De grote houten deur beneden is gesloten. Ga naar links. Tussen de twee harnassen ligt een oude stalen helm (!) op de grond, die je kan meenemen.

Iets verder naar links is een andere houten deur. Deze houten deur kan je met de koperen sleutel openen. Ga onder naar de kerker.

Kasteel - Kerker
In de kerker liggen Cassandra, Sahara en Bob vastgebonden op een martelbed. Ze worden door twee gevangenis bewakers bewaakt. Laat de vleermuizen los uit de linnenzak, door de zak met de vleermuizen op de bewakers te klikken. De geluiden van vleermuizen verstoren de zender in hun helmen en ze worden uitgeschakeld. Tegelijkertijd, wordt ook de bewaker in de foyer uitgeschakeld. Ga naar onderen via de kleine ladder aan de rechterkant van Bob. Praat met Bob. Waldo moet gestopt worden. Bob wilde de songtekst van Alyssa in werkelijkheid brengen. Maar dan kwam Waldo uit de gevangenis. Bob had het onderzoek van zijn oom in de computer geprogrammeerd. Nu is Waldo daar en zendt Sequensen (toonhoogte) uit die het leger tot leven brengt. De voorziening komt van de reactor in het onderwater laboratorium. Je krijgt een kasteelsleutel, waarmee je alle deuren kan openen. Je moet naar de computerkamer en Waldo stoppen. Je kan ook met Cassandra praten, maar ze vinden het belangrijk dat je eerst naar de computerkamer gaat voor je ze bevrijdt. Ga terug naar de foyer.

Foyer
Ga de trap op. Open boven de deur met de kasteelsleutel. Ga de controle kamer in. Alyssa loopt terug, want ze wil niet ontdekt worden door Waldo. Waldo heeft zojuist de reactor ingeschakeld.

Ze verlaat de kamer weer automatisch. Ga de trap af. Open beneden in het midden de houten deur met de kasteelsleutel. Ga naar de vertigo kamer (Vertigo/Draaiduizeligheid).

 

Kasteel - Vertigo
Hier is een portal naar de geheime tunnel achter de kast in de broeikas. Ga er niet doorheen, maar verlaat de kamer.

Foyer
Ga naar rechts. Hier is nog een houten deur. Open deze houten deur met de kasteelsleutel. Klim op het dak.

Kasteel - Dak
Klim op de schoorsteen. Er komt rook uit de schoorsteen. De rook komt van de open haard in de controlekamer. Gooi het vuurwerk in de schoorsteen, om Waldo bang te maken.

Ga terug naar de foyer en boven naar de controle kamer.

Kasteel - Controle kamer
Waldo zit versuft is zijn stoel. Kijk op de drie monitoren en zie Waldo's strategie op een monitor. Voor de linkse monitor is een toetsenbord. Gebruik dit toetsenbord, om de ingangpoort van het onderwater laboratorium te open. Verlaat de controle kamer. Ga naar beneden en in het midden terug naar de portal kamer.

Vertigo
Stap nu in de portal.

Onderwater laboratorium - Reactor
Ga naar links. Je komt nu bij de poort die eerst gesloten was en nu open is. Ga door de opening en rechts naar de trap. Ga de trap op. Loop links achter de gebogen stenen naar het verborgen pad. Gebruik het schakelbord. Het platform beweegt met Alyssa naar de linkerkant. Ga de trap op, naar de verhoging. Boven ga je in het midden naar het bedieningspaneel van de reactor. De reactor is actief. Plaats de dynamietstaven op het bedieningspaneel. De lont komt aan de linkerzijde te liggen. Ga naar het einde van de lont en gebruik de gloeiende sigaar op de lont. Kijk hoe dit afloopt in het eindfilmpje...

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
Henk

www.000webhost.com