27-09-2013

The Raven - Legacy of Master of Thief

The Raven is de bijnaam voor een kunstdief die zwarte veren achterlaat na een succesvolle diefstal. Het spel speelt zich af in de jaren 60 waarin we afwisselend de dief en de politie spelen. Het is een driedelig verhaal. Parijs werd in 1960 opgeschrikt door een erg lieve maar geslepen dief die als The Raven door het leven ging. Een Franse onderzoeker, Nicolas Legrand, slaagde erin om de charmante dief voor altijd te laten zwijgen. Niet veel later, ergens in 1964, wordt er in Londen, één van de legendarische Eye of the Sphinx gestolen. De dader zorgt voor opzetting door de veer van een raaf op de plaats delict achter te laten en dat was de handtekening van The Raven. Legrand wordt terug op de zaak gezet. Wij kruipen in de rol van een ervaren politieagent, Anton Jakob Zellner. Hij zit momenteel op de Orient Express richting Istanbul en loopt daar de Franse inspecteur tegen het lijf. The Raven is een soort stijlvolle mix van game, boek en video en vertelt een verhaal over de karakters die je in de game zult tegenkomen.

Duitstalige titel: Vermächtnis eines Meisterdiebs

 

Chapter I – The Eye of the Sphinx
Chapter II – Ancestry of Lies
Chapter III – A Murder of Ravens

Website

Steam

 

 

Chapter 1: The Eye of the Sphinx

 

Je kan tijdens het spel avonturen punten verdienen, waarmee je hints en hotspots kan kopen. Rechtsboven in het scherm is de puntenbalk.

Klik op het vergrootglas onder de puntenbalk of klik op de spatiebalk, om de hotspots te tonen in het scherm.

Rechtsboven is een aantekeningboek waar ook je opdrachten in worden geschreven. Daarin kan je ook hints kopen.

Je krijgt en kan prestaties verdienen (achievement) door bepaalde acties uit te voeren tijdens het spel.

Tandwielpictogram = spelmenu. Praat altijd met iedereen over alles. Onderzoek alle hotspots.

Dit is de oplossing uit 2013, maar deze kan ook gebruikt worden voor de The Raven Remastered uit 2018.

In de Legacy of Master of Thief steam versie kan je 35 prestaties verdienen (Achievement).

In de The Raven Remastered steam versie kan je 34 prestaties verdienen.

 

A train in the alps

 

Oriënt Express

Constable Anton Jakob Zellner is in het eerste zitrijtuig. Na het gesprek met de jongen, Matt Miller en de inspecteur, Nicolas Legrand kan je de speluitleg volgen of niet. Als je het volgt kijk je naar het broodpapier op het tafeltje en neem dan het broodpapier. Open de inventarisbalk door de muiscursor onder in het scherm te verplaatsen. Selecteer het broodpapier in je inventaris en het plakt aan je muiscursor. Klik het broodpapier op het klokhuis om het te nemen. Open weer de inventaris en rechtermuis klik op het broodpapier/klokhuis, om het te onderzoeken. Combineer in je inventaris het broodpapier/klokhuis met het servet, door het broodpapier uit de inventaris te nemen en klik het dan op het servet om het te combineren. Leg dan de afval (litter) in de asbak op de tafel en het avontuur begint.

Kijk naar het boek op het tafeltje. Kijk en praat met de violist. Loop door het gangpad. Je loopt tegen de professor. Praat met Edgar Lucien. Na het gesprek heb je er een nieuwe taak bij gekregen. De professor krijgt zijn deur niet open. De deur heeft een vreemd slot. Klop op de andere deur. Dit is de coupe van Barones van Trebitz. Praat met de butler. De Barones is haar handtasje verloren of is bestolen. Ga achter verder naar de salonrijtuig (saloon car).

 

Praat met actrice Lady Westmacott en met Mrs Miller, de moeder van Matt. Neem een tandenstoker (toothpick) op de tafel aan de rechterzijde. In de inventaris heb je een  portemonnee en pillen. Loop naar de bar in het achtergedeelte. Kijk in de snoepkom op de bar en neem er een boterbabbelaar uit (butterscotches). Ga achter de bar (look behind the bar). Neem het potlood. Ga terug voor de bar (go back). Praat met Doctor Gebhardt over alles. Hij geeft je een deel van zijn krant. Lees de krant (newspaper) in je inventaris. Lees alle artikelen en kijk naar alle foto's. Ga door de deur naar buiten (go outside).

 

Kijk naar de blauwe gereedschapkist. Het is afgesloten met een hangslot. Probeer het te openen. Dan staat ineens Matt met een houtenpistool achter je. Je pakt zijn houtenpistool af. Ga naar de goederenwagon (freight car). Praat met Inspecteur Legrand en politieagent, Robert Oliver over alles. Ze bewaken de kluis. Na het gesprek sta je buiten. Ga naar de salonrijtuig. Praat met Mrs Miller en je geeft het houtenpistool aan haar. Ga naar het gangpad en naar de eerste zitrijtuig (go into the next carriage). Neem het boek (detective story) op het tafeltje. Probeer met Matt te praten, maar hij is boos. Geef hem de boterbabbelaar, om het weer goed te maken. Praat met Matt over alles. Hij beschuldigt de violist het handtasje van de barones genomen te hebben. Praat met de violist, David Kreutzer over het handtasje (purse). Hij weigert om zijn vioolkoffer te openen. Kijk uit het raam en open het raam. De violist klaagt en wil dat je het raam sluit. Gebruik dan de tandenstoker op het raam. Je opent het raam, zet de tandstoker er tussen en laat het raam openstaan. De violist zal zelf het raam sluiten. Open en doorzoek dan zijn vioolkoffer. Zie een viool en pistool en neem het handtasje. Ga naar de goederenwagon.

 

Praat met inspecteur, Legrand en Oliver over het handtasje. Ga naar de salonrijtuig. Praat met Lady Westmacott en vraag of ze het boek wil ondertekenen. Praat met Mrs Miller. Vraag over de haarspelden en ze geeft je een haarspeld (hairpin). Ga achter de bar. Gebruik de haarspeld op de lade en open dan de lade. Je neemt een kleine sleutel uit de geopende lade. Gebruik nu het potloot op de schaar om grafietpoeder (graphite powder) te krijgen. Ga naar het gangpad. Klop weer op de deur van de Barones. Je geeft het handtasje aan de butler. Praat dan met de Barones. Ga buiten naar de blauwe gereedschapskist, tegen de goederenwagon. Gebruik het kleine sleuteltje (key) op het hangslot aan het gereedschapkist. Je neemt de tang uit de geopende gereedschapkist. Ga terug naar het gangpad. Gebruik de tang (pliers) op de gesloten deur van professor Lucien. Samen gaan ze naar binnen. Praat in de coupe met professor Lucien. Gebruik het grafietpoeder op het raam, om vingerafdrukken op te sporen. Er zijn geen sporen te ontdekken. Ga naar de goederenwagon. Praat met inspecteur, Legrand. Filmpje. Er volgt een bomexplosie en ze vinden een zwarte veer. De trein zit vast in een brandende tunnel.

 

Na het filmpje sta je in de salonrijtuig. Kijk naar de alcoholflessen op de plank achter de bar. Neem een fles en je zet een fles rum op de bar. Kijk naar de snoepkom op de grond aan de voet van de barkruk en je zet de snoepkom op de bar. Neem dan de fles rum in de hand en giet de rum in de snoepkom. Loop naar de zitrijtuig en je bots tegen de dokter. Praat met hem en krijg een luciferdoosje. Pak het gordijn (curtain) aan de rechterkant. Kijk naar de omvergevallen stoel in de hoek. Zie een brandblusapparaat. Neem de brandblusapparaat in de hand en gebruik het op de stoel, om er een stoelpoot vanaf te slaan. Neem de stoelpoot (chair leg) op de vloer en Zellner legt de stoelpoot op de bar. Gebruik het gordijn op de fles rum, en krijg een met alcohol doorweekte gordijn. Steek een lucifer aan (klik op het luciferdoosje in je inventaris) en gebruik de brandende lucifer (neem de brandende lucifer uit de inventaris) op de rum in de snoepkom, om het aan te steken. Gebruik het doorweekte gordijn op de stoelpoot op de bar om een fakkel te maken. Neem de fakkel (torch) in de hand en steek het aan in het vuur in de snoepkom. De brandende fakkel dooft snel.

Ga naar buiten en klim van de trein. Probeer de goederenwagon te ontkoppelen, maar het is te donker. Gebruik het doorweekte gordijn op de smeerolie en vet op de koppeling. Je hebt dan een geolied gordijn. Klim terug op de trein en ga naar de salonrijtuig. Gebruik het geoliede gordijn op de stoelpoot op de bar en steek de fakkel aan in het vuur van de snoepkom. Deze brandende fakkel brand langer. Ga terug naar buiten en ga van de trein. Kijk naar de hendel en koppeling. Gebruik de hendel en ontkoppel dan de goederenwagon. Filmpje.

 

Ga naar het voorgedeelte van de salonrijtuig. Kijk onder de tafel. Praat met Matt. Kijk naar de handtas van zijn moeder. Doorzoek de handtas en je neemt het houtenpistool. Ga naar de coupe van professor, Lucien (archeoloog ). Open de hoekkast. Kijk naar de handdoek die aan de binnenkant van de linker deur hangt, en neem de handdoek (towel). Gebruik de handdoek op de waterkraan van het wastafeltje in de hoekkast en krijg een natte handdoek. Ga naar de zitrijtuig en neem het gevallen boek weer terug. Ga naar de salonrijtuig. Trek aan de noodrem boven het tafeltje waaronder Matt zich verstopt. De noodrem werkt niet. Ga naar de zitrijtuig. Neem de bijl in de hand (axe), in de tussengang achter de bank waar de violist zat. Ga naar het ondergedeelte van de zitrijtuig.

 

Probeer de deur naar de locomotief te openen, maar het handvat is te heet. Gebruik de natte handdoek op het handvat, maar de deur is gesloten. Neem de bijl weer terug in je hand en breek de deur met de bijl. Zellner kruipt door de deur. Gebruik de bijl op de hendel van de koppeling tussen de zitrijtuig en locomotief (klik op de bijl in de hand van Zellner om de bijl te gebruiken). Gebruik dan de bijl op de koppeling om de treinstellen te ontkoppelen. Filmpje.

 

Na de ontkoppeling praat je met Matt. Hij vertelt wat hij gezien heeft. Hij heeft een schaduw gezien in de donkere, rokerige rijtuig. Vraag over de envelop die de schaduw verloren heeft. Matt geeft je de envelop. Daarin is contant geld,ticket voor de cruise en een Italiaans paspoort. Samen met de inspecteur rijden ze naar de haven. Praat in de auto met de inspecteur over alles wat er gebeurd is in de trein en tunnel.

 

Venetië - Haven

Ze komen in de haven met het cruiseschip, MS Lydia. De inspecteur krijgt een telegram van Oliver. Praat met de inspecteur over alles. Ga naar de rode sportwagen aan de rechterzijde. Kijk naar de rode cabriolet, de bagage op de sportwagen en de bestuurster. Kijk nogmaals naar de bagage. Je gaat er dichterbij staan en je doet net of je je schoen moet strikken. Ze opent de passagiersdeur en de deur knalt tegen je aan. Praat dan met de dame, Patricia Mayers. Je helpt haar met de koffers en ze gaat aan boord. Praat met Oliver. Hij bewaakt de kluis. Praat ook met Doctor Gebhardt. Zie de violist, Kreutzer aan boord gaan. Praat dan met de barones. Ze wordt niet goed en valt op de grond. Dan helpt de butler haar met opstaan en ze gaan aan boord. Neem dan de gevallen verrekijker op de grond. Je kijkt door de verrekijker naar het cruiseschip. Zie een kist opgeladen worden op het schip met een hijskraan. Ga op het cruiseschip en praat met de kapitein, Mario Di Conti . Omdat de barones je uitgenodigd heeft, mag je mee met het cruiseschip.

 

Bug: Gebruik (klik) niet de verrekijker in je inventaris in de haven, want anders loopt de karakter naar de auto en loopt zich daar vast.

Het spel loopt dan ook vast en kan je niets meer doen.
 

Murder on the mediterranean

 

Cruiseschip

Je loopt naar de laadruimte van het cruiseschip. Onderzoek het ronde voorwerp (cylindrical object) en je neemt de zaklamp. Loop achter naar de vrachtruimte met de opgestapelde kratten, rechts van de rode cabriolet. Kijk naar de krat op de grond en open de krat. Je hoort een geluid. Ga terug naar de grote laadruimte. Op de grond liggen nu scherven, links van de rode cabriolet. Onderzoek de scherven (shards). Dan word je neergeslagen.

 

Je wordt wakker in de vrachtruimte. Je bent gekneveld en vastgebonden aan een stoel. Probeer het mes op de krat te nemen, maar het mes valt onder de krat. Trek aan het doek (cloth) achter je. Een platte staaf (flat iron) valt op de grond voor je voeten. Neem de staaf en gebruik het op de lage krat recht voor je. Je opent de kist met je voeten. In deze kist liggen zagen. Zaag je voetketting door met een zaag in de kist. Gebruik dan de kraanbediening (crane controls) achter je, om je te bevrijden van de stoel.

 

 

Terug in de grote laadruimte, neem je het bloedige pijpstukje op de grond. Ga de trap op. Gebruik het pijpstukje op de deur en verlaat de laadruimte. Filmpje. Je vertelt wat je meegemaakt hebt aan de inspecteur. Je volgt de inspecteur. Je wordt naar de scheepsdokter gebracht. Praat met de kapitein. Ga na het filmpje links door de schuifdeur naar het gangboord/looppad. (side deck). Filmpje. Er is ingebroken bij de barones en ze is vermoord. Een Arabische man wordt gearresteerd.

 

De volgende dag praat je met politieagent, Oliver. Ga naar het gangboord en rechts naar het voordek/hoofddek (forecastle). Praat weer met Oliver. Kijk naar zijn waterfles. Ga terug naar het gangboord, en ga de trap op naar het bovendek. Hier is de brug. Kijk naar de deur, bijl , krat, ventilatieschacht en reddingsboot. Ga terug naar beneden. Ga naar binnen (into the ship). Ga via de trap naar het benedendek (downstairs). Ga naar de ziekenboeg (medical center).

 

Praat met Doctor Gebhardt. Hij geeft je de kogel, uit het lichaam van de barones. Verlaat de ziekenboeg. Ga rechts naar de cabine van de inspecteur. In het gesprek met de inspecteur geeft Zellner de kogel aan de inspecteur. Hij geeft je dan een zakje voor bewijsmateriaal in te verzamelen (sachet). Wie gaf de glas champagne met gif aan Zellner! Ga de trap op. Ga links van de trap en loop een beetje verder naar beneden naar de cabine van de barones. Breek de zegel op de verzegelde deur en ga naar binnen.

 

Kijk naar het kladblok (notepad) op het bureau. Gebruik het potlood op het kladblaadje, om een bericht van de barones zichtbaar te maken. Je neemt het kladblaadje met het bericht van de barones. Onderzoek 2x de vaas, zodat je erin kijkt en er veren uitvallen. Neem de veren op de grond (ze komen in het bewijszakje). Onderzoek de bagage (luggage) op het tafeltje. Onderzoek dan het handtasje van de barones, en lees het dagboek (diary). Kijk onder het bed en je neemt de veren die onder het bed liggen. Kijk naar het bed en onderzoek de bloedvlek op het matras. Kijk in de lage kast naast het bed. Onderzoek de bandrecorder tot je de geluidsband (spoel) op de kast legt. Neem dan de geluidsband (audiotape reel). Onderzoek de verplaatsbare kast (portable cupboard), open de kast en kijk in de open kast. Het is een barretje. Verlaat de cabine.

 

Ga verder naar de salonruimte (saloon). Praat met Lady Westmacott. Praat met de kapitein aan de bar. Kijk naar de ijsemmer op de bar. Open de ijsemmer en Zellner neemt de ijstang. Ga beneden naar de cabine van de inspecteur. Praat met de inspecteur over de voortgang van het onderzoek. Zellner geef hem de veren. Ga boven naar de cabine van de barones. Gebruik de ijstang (ice cube tongs) in de vaas en je neemt er een kussensloop met verbrande vlekken uit. Met dit nieuw bewijs ga je terug naar de inspecteur. Je loopt naar binnen. Je vertelt wat je gevonden hebt, maar Legrand stuurt je weer weg en ze verlaten de cabine.

 

Kijk naar de plant voor de ziekenboeg. Onderzoek de steentjes in de plantenpot en neem er dan enkele kleine steentjes uit. Ga naar het voordek. Praat met Matt en speel een spelletje "shuffleboard" met hem. Lees de spelregels en start het spel. Dit is een spel waarbij je middels een gevorkte stok 6 schijven over een baan met puntenverdeling schuift met als doel zoveel mogelijk punten te behalen. Klik op de blauwe schijf, bepaal de snelheid en richting met ingedrukte muis en laat het los om de schijf te schuiven. Speel tot je wint en krijg dan de katapult van Matt.

 

Praat achter op het voordek met Miss Miller en professor Lucien. De professor reageert vreemd als je over de vermoorde barones praat en dat ze geprobeerd hebben je te vergiftigen. De professor loopt weg en blijf praten met Miss Miller tot je alles gevraagd hebt. Combineer de kleine steentjes (stones) met de katapult (slingshot). Gebruik dan de katapult op de waterfles naast politieagent, Oliver. Praat met Oliver. Hij bewaakt de deur naar de laadruimte en mag zijn post niet verlaten. Hij heeft honger. Ga naar de salon. De inspecteur ondervraagt Kreutzer. Praat met Lady Westmacott en vraag ​​ook over het manuscript. Loop naar de tafel met het eten. Neem wat te eten voor Oliver en je brengt meteen het eten naar hem. Nu heeft hij dorst. Zijn waterfles is kapot dus moet hij het zelf regelen. Zellner wacht tot hij zijn post verlaat en gaat dan snel naar de laadruimte.

 

De verdachte Arabier is opgesloten in een cel. Praat met Adil. Kijk daarna naar de opbergkastjes (lockers). Open het eerste opbergkastje. Je neemt er een gereedschapkist uit en zet het op de vloer. Onderzoek de gereedschapkist en je neemt er een draad en schroevendraaier uit. Onderzoek de krat met het kogelgat rechts van het opbergkastje. Gebruik de schroevendraaier in het kogelgat om de kogel (bullet) eruit te nemen. Verlaat de laadruimte. Oliver wacht je boven op. Praat met hem en ga dan naar de cabine van de inspecteur. Gebruik de draad (wire) op het slot van de cabine. Je moet de draad zo buigen dat als je de draad door het slot schuift de pinnen omhoog getild worden. Klik op de draad om de draad te buigen en te vormen en schuif het dan door het slot.

 

Kijk in de cabine van de inspecteur op het bureau. Neem de Luger kogel. Deze kogel is uit het lichaam van de barones genomen. Ga uit de close-up en kijk dan naar de microscoop op het bureau. Leg beide kogels uit de inventaris (Luger bullet en bullet from de cargo hold) onder de microscoop. Kijk dan in de microscoop om de kogels te analyseren. Draai de rechtse kogel tot het profiel (lijnen) overeenkomt met de linkse kogel. Kijk daarna in de forensische koffer (box) links van het bureau. Neem het kleine zakje op de plank (sachet) en je neemt er een wattenstaafje uit. Ga naar de cabine van de barones. Gebruik het wattenstaafje (cotton swabs) op de bloedvlek op het bedmatras, om een bloedmonster te nemen. Ga terug naar de cabine van de inspecteur. Kijk weer naar de forensische koffer.

 

 

Open de lade en lees het groene handleiding boekje over het bloed. Giet luminol en waterstofperoxide (hydrogen peroxide) in de glazen kom (klik op de flesje en je giet het automatisch in de kom). Neem de pipet op de plank in de hand en gebruik het in de kom. Je legt de pipet met de chemische oplossing op de plank. Gebruik het wattenstaafje met het bloedmonster op de pipet met de chemische oplossing, om het bloed te analyseren. Het is geen bloed. Verlaat de cabine.

 

 

Breek de deur open van de ziekenboeg (pick the lock). Doorzoek achter in de ziekenboeg het kastje en je neemt er een bebloede rubberen handschoen uit. Je legt de handschoen op het werkblad. Doorzoek de lade en neem dan de geluidsband uit de lade. Je legt de geluidsband op het werkblad. Neem de geluidsband (tape reel) in de hand en gebruik het op de bandrecorder op het werkblad (load the audiotape). Hoor een geweerschot. Kijk naar de bandrecorder. Verlaat de ziekenboeg. Je wordt neergeslagen?

 

Chapter II – Ancestry of Lies

 

We vervolgen onze reis door de ogen van Jakob Zellner, de Zwitserse agent die zich wil bewijzen tegenover hoge pief Legrand. The Raven – die dood werd gewaand – is in zijn ogen misschien een imitator. De man die hem vroeger pakte en naar alle waarschijnlijkheid neerschoot, Legrand, denkt dat hij is teruggekeerd. Aan het einde van de eerste episode werd de bewijsdrang van Jakob hem bijna fataal. Ondanks een vergiftigd drankje stak hij zijn neus nog verder in The Raven zijn zaken en zo eindigde de vorige episode met een moord én een bewusteloze Jakob. De moordenaar van de barones heeft Jakob te pakken en door de verdoving zien we alles gebeuren in een wat psychedelische sfeer. Uiteraard moeten we zien te ontsnappen en gaan daarna verder naar het Egyptisch museum, waar The Eye of the Sphinx tentoongesteld zal worden.

 

Madness

 

Cruiseschip

Dr Gebhardt heeft Anton Zellner met chloroform bedwelmd. Hij is vastgebonden in een rolstoel. Praat met Dr Gebhardt over alle onderwerpen - je moet 3 keer met hem praten.

Dr Gebhardt heeft de Barones gedood en wil je ook opruimen, omdat je teveel weet. Hij denkt na hoe hij je zal doden, door een hartinfarct of je overboord gooien. Klap na het gesprek de voetsteunen van de rolstoel omhoog, zodat Anton de rolstoel kan bewegen. Kijk dan naar de schaal (bowl) en neem de schaar. Kijk naar de bruine fles met chloroform. 

Anton rolt de rolstoel weer terug. Neem de schaar uit je inventaris en gebruik de schaar op de riemen (straps) om ze door te knippen. Grijp naar de chloroform, maar je valt op de grond. Dr Gebhardt wil  de spuit op je gebruiken. Neem dan snel de spuit met chloroform, links van je. Je steekt de spuit in de nek van Dr Gebhardt en hij valt op de grond.
 

Anton was na de actie flauwgevallen. De passagiers hadden hem gevondenen en naar de salon gebracht. Dr Gebhardt hebben ze niet gevonden en ze doorzoeken nu het hele schip naar hem. Vertel alles over de moord op de barones en wat je meegemaakt hebt. Dan heeft Robert weer een brief voor Legrand. Legrand leest de brief en herkent het handschrift van De Raven. De Raven schrijft dat Legrand de valse Raaf gedood heeft, omdat de Raaf zich teruggetrokken had omdat hij wilde stoppen. Maar dan begon het weer te kribbelen, zodat hij weer een nieuwe roof pleegde, in de hoop dat Legrand de zaak zou krijgen. Hij wilde weten wie van hen de beste was. Maar nu Legrand te dichtbij gekomen is, heeft de Raaf zelfmoord gepleegd. Ze lopen naar het achterdek. Praat daar verder.


Legrand concludeert dat Dr Gebhardt de Raaf is, en na de actie met Anton in de zee gesprongen is. De verkeerde Raaf die neergeschoten werd was William Jackson. Deze man had Legrand eerder doodgeschoten op het dak en was slechts een kleine boef. De zaak is voor Legrand gesloten. Maar Anton is nog steeds niet overtuigd. Het schip ligt een dag in de haven van Cairo. Legrand zegt tegen Anton dat hij die dag in Cairo moet gebruiken om zijn eigen Raaf te vinden, omdat Legrand zijn Raaf al gevonden heeft.
 

The eye of the Sphinx


Cairo Museum - Buiten
Het schip is aangekomen in Caïro en Anton gaat naar het museum. Legrand, Robert en professor Lucien bewaken in de tussentijd de transport van de kluis. Bij de ingang van het museum treft hij directeur Abbas Mokhtar, die zijn teckel Grace zoekt. De galatentoonstelling is nog niet geopend. Het oog van de Sfinx was voor de tweede keer gestolen. Het beveiligingssysteem van het museum is zeer modern. De edelsteen is in de speciale schatkamer uitgestald, die bovendien extra beveiligd is. Hij vertelt ook over een goede artikel over Legrand in de krant van de moord op de barones. Anton wordt niet genoemd in het artikel. Iemand aan boord moet het incident onmiddellijk na aankomst gemeld hebben, of zelfs tijdens de reis. Dan wil Anton het museum inlopen en botst tegen Mr Inch. Hij zal vanavond namens de barones een onderscheiding uitreiken, omdat zij de tentoonstelling gefinancierd heeft.
 

Cairo Museum - Voorgedeelte
Miss Miller staat voor de bewakingskamer. Praat met Mary. Morgen wil ze samen met Lady Westmacott, Matty en prof. Lucien een Nijlcruise maken. Maar ze weet niet wat Matty daarvan vindt. Anton zal het aan hem vragen. Professor Lucien is nog steeds nerveus, en had tegen Mary gezegd dat het snel voorbij zou zijn. Wat hij daarmee bedoelde weet Mary niet. De bewakingskamer (guardroom) is gesloten. Ga links naar het achtergedeelte (rear area).


Cairo Museum - Achtergedeelte
Zie een bewaker voor de ingang naar de schatkamer. Kijk naar de banner en vitrine  (showcase) met oude Egyptische sieraden. Anton ziet een zegelring. Kijk naar de krant op de zitbank met een grote afbeelding van Legrand. Praat met de violist, David Kreutzer. Nu de echte moordenaar gevonden is staat hij niet meer onder verdenking. Lady Westmacott kan hij niet uitstaan. Hij kent haar zoon, die voor zijn moeder naar Amerika is gevlucht. De akoestiek in dit gebouw is matig. David zorgt voor de muziek tijdens de galatentoonstelling en stemt zijn viool. Ga terug naar het voorgedeelte en onder naar de grote zaal (main hall).


Cairo Museum - Grote Zaal
Kijk naar alle hotspots totdat ze niet meer onderzocht kunnen worden. Kijk naar de vitrine met woestijn glas, naar de vitrine met dolken (daggers), standbeeld van Akhenaten/Achnaton, en naar het Imhotep figuur. Praat dan met Lady Westmacott over alle onderwerpen. Matt is haar kleinzoon. Haar zoon is de man van Mary en Lady Westmacott wil Matt alles geven, omdat hij geen vader heeft. Ze geeft haar theorie over de Raaf. Ondertussen is Matthew in de grote zaal gekomen. Praat met Matt. Hij  zegt dat het Akhenaten standbeeld spreekt. Geloof hem. Je zegt dat stenen standbeelden niet kunnen praten en dat je zal uitzoeken wie gesproken heeft en waar het vandaan kwam. Zeg Matt over de Nijlcruise en maak hem duidelijk dat anders zijn moeder ongelukkig is als hij niet toestemt.


Voorgedeelte
Dan wordt het oog binnengebracht. Professor Lucien vraagt Mary over de Nijlcruise. Matt maakt duidelijk dat hij het niet erg vindt.

Professor Lucien gaat dan naar de schatkamer en Lady Westmacott , Mary en Matt gaan een ijsje kopen. Ga naar de grote zaal.
 

Grote Zaal
Kijk naar het Akhenaten standbeeld - het is te zwaar om het te verplaatsen. Ga terug naar het achtergedeelte en naar de schatkamer (treasure chamber).

 

Cairo Museum - Schatkamer
Professor Lucien geeft zijn sleutel, zodat Legrand de kluis kan openen, maar deze is leeg. Professor Lucien vertrouwt niemand en heeft het oog in zijn zak meegedragen. Hij legt het oog in de grote vitrine. Legrand en Robert staan de verslaggevers te woord. De directeur legt Anton het beveiligingssysteem uit. Kijk naar de kleine vitrine en de sarcofaag. Kijk naar de bewakingscamera boven de ingang. Kijk naar de grote vitrine in het midden - het is van gewapend glas met een dikte van 1 cm. Het is met bouten aan de vloer vastgeschroefd en weegt ongeveer 100 kg. Praat met de directeur, Mokhtar. Het alarmsysteem is pas twee weken geleden aangelegd. Het is van een Italiaans bedrijf en werd door plaatselijke werknemers ingebouwd. Geheime doorgangen zijn er volgens de directeur niet in het gebouw. Verlaat de schatkamer en de directeur zal je volgen.
 

Achtergedeelte
Ze lopen de schatkamer uit. Plotseling wordt het alarm geactiveerd. De metalen deur van de schatkamer sluit. Er ontploft iets in de schatkamer.

Probeer met de directeur te praten. Kijk naar de metalen deur en probeer het te openen. Ga naar het voorgedeelte.

 

Voorgedeelte - Bewakingskamer

De deur van de hoofdingang is ook gesloten. Ga in de bewakingskamer. Robert hoort Anton en richt een pistool op hem. Praat met Robert. Anton kan hem met moeite overtuigen dat hij de Raaf niet is. Kijk naar de apparaten (devices) op de achtergrond. Anton ziet knoppen waarvan er drie met een cameranummer gelabeld zijn. Camera 3 is van de schatkamer. Klik op de knoppen. Anton spoelt de band terug en ziet zichzelf met de directeur in de schatkamer. Onderzoek de bewaker op de grond. Je neemt zijn sleutelbos. Zie een koffiezetapparaat in de keuken. Open het kleine metalen kastje (metal case) tegen de muur, maar het is gesloten. Open het kastje met de sleutelbos (keychain). Kijk in het schakelkastje en gebruik het schakelkastje. Anton drukt op een schakelaar, maar de poort van de schatkamer opent niet. Verlaat de bewakingskamer.

 

Achtergedeelte

Probeer samen met Robert de metalen poort van de schatkamer te openen, maar dat werkt niet. Ga naar het voorgedeelte en neem de vlaggenstok (flagpole) bij de hoofdingang.

Gebruik de vlaggenstok op de metalen poort, maar dat lukt ook niet. Je legt de vlaggenstok op de grond. Ga naar de grote zaal. Open achter de vitrine (showcase) met de sleutelbos. Neem de dikke houten stok uit de vitrine. Je loopt terug naar de schatkamer. Gebruik de houten stok op de poort en Robert gebruikt de vlaggenstok als een hefboom.
Tenslotte kunnen ze de poort een beetje verhogen. De directeur legt de prullenbak in de opening zodat de poort opengehouden wordt. Anton en Robert kruipen eronder door.

 

Schatkamer
Kijk in het gat, de bewakingscamera, vernieling (destruction) en de sarcofaag. Zie rechts een rode koord (cord) op de grond onder de brokstukken. Trek het koord onder de brokstukken los. Zie links een paaltje met koord en zet dit paaltje aan de rand van het gat. Kijk in het gat. Anton wil naar beneden klimmen. De poort drukt de prullenbak in elkaar zodat je er niet meer onderdoor kan kruipen. Neem het losse koord in je hand en knoop het aan de koord aan het paaltje. Gooi het lange touw (rope) in het gat. Op de vraag of je Robert Oliver vertrouwt, antwoord je met "Ja". Robert houdt dan het touw vast, zodat Anton naar beneden kan klimmen.


Cairo Museum - Geheime kelder
Loop naar rechts. Onderzoek de vernielde vitrine. Robert verlicht je met zijn zaklamp. Kijk rechts naar de kaart (map). Het is de stadskaart van Cairo, met gaten erin en heeft het jaartal 1940. Op de vloer liggen pinnen. Kijk naar het bureau (desk) linksachter de kaart. Daarop liggen brieven , documenten en kaarten, die allemaal 20 tot 30 jaar oud zijn. Zie op de achtergrond een houten deur (hatch) met scharnieren en een metalen haak. Open de deur. Het is achter het standbeeld van Akhenaten in de grote zaal. Een beetje licht valt nu in de kelder. Kijk naar de muur (wall) achter het bureau. Het is daar nog vrij donker. Anton ontdekt een geheime deur, scheuren, krassen en sleepsporen. Het is te donker.

Hij gaat terug naar Robert om hem te bewegen naar beneden te komen. Robert vertrouwt hem niet. Zeg wat Legrand in deze situatie gedaan zou hebben. Robert gooit zijn zaklamp naar beneden. Anton legt de zaklamp op de krat. Loop naar rechts. Probeer het mechanisme op de geheime deur te gebruiken. Het bestaat uit vier schijven met vier Arabische tekens. Je kan niets doen. Ga door de deur naar de grote zaal.
 

Grote Zaal
Kijk naar de vier canopen vazen (canopic jars). De dierlijke en menselijke afbeeldingen helpen je ook niet verder. Ga boven naar de directeur .
 

Achtergedeelte
De directeur vertelt je dat de vier vazen voor vier verschillende organen staan die bij het graf geplaatst werden:

  • Man (human) = lever

  • Baviaan (baboon) = longen

  • Jakhals (jackal) = maag

  • Valk (falcon) = darmen

Het museum werd gebouwd rond 1900 door een Fransman. In de Eerste Wereldoorlog hadden de nazi's het museum als hoofdkwartier gebruikt.

Ga beneden naar de grote zaal.

 

Grote Zaal
Kijk weer naar de vier canopen vazen. Kijk naar het informatie bordje naast de vazen. De vier zonen vertegenwoordigen de vier windrichtingen.
Kijk naar de sarcofaag naast de trap en kijk naar het informatie bordje van de sarcofaag:
 

zoon Horus kop godin orgaan windrichting
Amset man Isis lever zuid
Doeamoetef jakhals Neith maag oost
Hapi baviaan Nephtys longen noord
Kebehsenoef valk Selket darmen west

Ga terug naar de geheime kelder.
 

Geheime kelder

Gebruik weer het mechanisme. Je moet de vier tekens naar de juiste plaats draaien:

 

  • Bovenste schijf = Baviaan in het onderste veld

  • Rechtse schijf = Jakhals in linker veld

  • Onderste schijf = Man in het bovenste veld

  • Linkse schijf = Valk in het rechtse veld

 

De geheime deur opent. Anton zegt tegen Robert dat hij verder gaat. De directeur moet Legrand inlichten.
 

Geheime schuilplaats
Anton komt via 200 ladder treden in een stoffige kamer. Kijk naar de stoel - de stoel is niet bedekt met stof en Anton ziet handboeien. Dan hoor je een stem. Er staat een man in de schaduw. Anton vraagt ​​de raaf om naar voren te komen. Je moet daarvoor de juiste naam zeggen. Het is Mr Alfred Inch. Met de dood van de barones heeft hij niets te maken, maar was wel blij dat ze dood was. De nepbrief met betrekking op de zelfmoord van Dr Gebhardt was gewoon een afleidingsmanoeuvre. Hij wilde het tweede oog niet uit de trein stelen, maar hier in Cairo. Hij wist van de geheime doorgang en verzamelde informatie over het beveiligingssysteem. De diefstal zou eigenlijk op de gala-avond gebeuren, maar door omstandigheden en met name door Anton had hij zijn plan gewijzigd. Omdat zijn arm stijf is, heeft Inch een partner die binnenkomt. Het is Adil , die we al kennen als verstekeling. Adil is niet blij dat Inch levens in gevaar brengt. Adil is boos en richt zijn pistool op Inch. Hij schiet, maar het magazijn is leeg. Dan gebruikt Inches zijn pistool. Hij richt eerst op Adil, maar richt dan op Anton en we horen een schot....
 

Zürich, main station
 

Zürich - Centraalstation
We zijn terug in Zürich en gaan met de Orient Express naar Venetië. Deze keer, spelen we de rol van Adil. Hij wacht op het perron. Mr Inch stapt uit de trein en loopt naar Adil. De jongen is boos dat tijdens de inbraak in Londen een bewaker gewond raakte. Maar Inch maakt Adil duidelijk dat hij geweld niet schuwt. Hij geeft Adil een envelop. Kijk in de envelop en krijg je reispapieren. Adil moet een envelop op de kluis leggen als de trein tot stilstand komt. Adil geeft hem de robijn, die Inch in een geheime vakje in de bagage van de Barones wil opbergen. Adil heeft ook een zakmes in zijn inventaris. Kijk naar de reispapieren. Het paspoort heeft geen naam en foto. Een zekere heer X is zijn contact in Cairo. Deze man weet waarschijnlijk ook niet voor wie Inch werkt.

 

Kijk naar de prullenbak, kiosk, kranten, lege krat, treindeur, conducteur en de goederenwagon (freight car). Kijk naar Dr Gebhardt. Zie de dokterstas op de bagagewagen. Gebruik je zakmes op de lege krat om de bodem te verwijderen. Neem dan de krat in de hand en zet de krat over de dokterstas. Adil neemt dan de krat met de dokterstas en zet het in een donkere hoek. De conducteur zegt dat de trein zo vertrekt en dat ze in moeten stappen. Dr Gebhardt wil zijn tas pakken, maar die is dus verdwenen. De conducteur zal naar de dokterstas zoeken en de twee mannen stappen in de trein. Praat met de conducteur. Adil geeft hem een tip en samen lopen ze naar de donkere hoek. Hij slaat de conducteur neer en trekt zijn uniform aan. Je krijgt zijn sleutelbos in je inventaris.

 

The Train Robbery
 

Oriënt Express

Intussen vertrekt de trein. Adil springt op de trein, klimt op het dak, klimt in de coupe van Professor Lucien en sluit de deur. Hij hoort professor Lucien en Anton aan de gesloten deur. Kijk naar de bagage op de stoel. Open de hoekkast en kijk naar de spiegel en wastafel. Kijk naar de handdoeken, neem een handdoek waarvan Adil een soort touw kan vormen. Open het venster. Kijk naar buiten en Adil klimt naar buiten. Adil staat in het raamkozijn. Kijk naar het dak. Gebruik dan de handdoek (touw) op de luchtkokers (air ducts). Je loopt automatisch naar het einde van de rijtuig en klim daar naar beneden. Je kan niet de goederenwagon binnengaan, dus ga in de salonrijtuig.

 

Je moet zorgen dat Professor Lucien je niet ziet, want hij herkent je. Dr. Gebhardt is in de salonrijtuig. Hij is boos omdat je zijn tas niet gevonden hebt en vraagt om ​​een ​​kopje koffie. Neem uit de snoepkom een paar boterbabbelaars. Kijk naar de flessen op de planken achter de bar en ga dan achter de bar. Kijk naar de radio, pak de radio en je neemt de antenne. Open de lade met de sleutelbos en neem er een kleine spiegel uit. Kijk naar het schone koffiekopje naast het koffiezetapparaat. Neem de pot koffie in de hand en giet de koffie in het schone kopje. Adil geeft de koffie aan Dr Gebhardt. Ga naar het voorgedeelte van de salonrijtuig. Zie op de tafel van Lady Mary Westmacott een bolgaren. Adil praat niet met de twee dames. Pak de bolgaren. Ga naar het achtergedeelte en ga naar buiten.

 

Zie aan de zijkant van de goederenwagon de gereedschapskist. Je hebt niet de juiste sleutel. Klim op het dak van de goederenwagon. Je loopt naar de ventilatieschacht. De schacht ligt precies boven de kluis. Combineer een boterbabbelaar met de spiegel. Adil plakt het op de achterkant van de spiegel. Combineer dan de antenne met de spiegel. Gebruik de verlengde spiegel in de ventilatieschacht. Adil ziet Robert en daarna komt Legrand. Adil moet wachten tot Mr Inch de trein stopt en een stroomstoring veroorzaakt, zodat hij de envelop op de kluis kan leggen. Probeer het rooster te openen om door de ventilatieschacht naar beneden te klimmen, maar het rooster is vastgeschroefd met twee bouten. Klim weer naar beneden. Adil springt op het dak van de salonrijtuig, omdat Anton en Matt buiten staan. Ze openen de gereedschapskist en vertrekken. Klim dan naar beneneden. Neem nu de ​​moersleutel uit de geopende gereedschapskist. Klim weer op het dak van de goederenwagon. Gebruik de moersleutel (wrench) op het rooster (cover) van de ventilatieschacht. De moer valt in de wagon. Het valt op een porselein bordje en Legrand en Robert horen het vallen. Adil moet iets verzinnen voor de tweede moer.

 

Ga naar de salonrijtuig. Ga verder naar het gangpad van de couperijtuig. Kijk naar de coupedeur van de barones. Daarin is Mr Inch. Professor Lucien zal na het incident zijn coupe niet meer verlaten, zodat je verder naar de zitrijtuig kan gaan. Kijk naar de vioolkoffer en naar het boek. Ga onder naar het einde van de zitrijtuig. Open het posterkastje met de sleutelbos. Kijk naar de notities en mappen en je neemt een magneet. Combineer de magneet met de bolgaren. Ga buiten naar de goederenwagon. Klim op het dak van de goederenwagon. Gebruik het magneet aan de draad in de ventilatieschacht. Adil kijk met de spiegel in de goederenwagen en gebruikt het magneet om de moer op te vangen. Hij opent het rooster. Dan stopt de trein en het licht valt uit. Adil legt snel de envelop op de kluis. Wat er volgt, weten we al... Filmpje.


The Stowaway

 

Venetië - Haven

DeVerstekeling: In de haven spreekt Inch met Adil. Adil wil Mr Inch wederom duidelijk maken dat hij niemand wil vermoorden. Had de Raaf niet altijd gezegd dat hij de mensen geen pijn zal doen? Is Mr Inch misschien niet de echte Raaf of hij heeft zijn gedachte zo drastisch veranderd en zo ja, waarom ? Omdat Adil zijn papieren verloren is, moet hij een andere manier vinden om aan boord van het schip te komen. Hoe hij aan boord komt weten we ook al - in de kist via de ladingkraan.


Cruiseschip - Lydia MS
Adil is in de kist in de laadruimte. Probeer de deksel van de kist te openen, maar dat lukt niet. Onderzoek de deksel totdat je het slot vindt (lock). Onderzoek het slot en raak het aan. Gebruik dan je zakmes op het slot om de schroeven eruit te draaien. Open dan de deksel. De deksel kan je niet vergenoeg openen, door een plank erboven. Onderzoek de plank (shelf) en gebruik dan je zakmes op de riem (strap), om de riem door te snijden en te nemen. Gebruik de riem op het kleine gereedschapskistje en trek het naar je toe. Het gereedschapskistje valt om en een pijpstukje rolt naar je toe. Je kan het niet bereiken. Combineer het zakmes met de riem. Gebruik dan de riem/zakmes op het pijpstukje om het te nemen. Combineer het pijpstukje met de riem. Gebruik dan de riem met het pijpstukje op de metalen buis (metal pipe) tegenover je. Adil gooit het om de buis en trekt de kist uit het rek. Dan komt Anton in de laadruim en Adil slaat hem neer. Adil vlucht naar de cabine van Patricia Mayers. Adil is de mysterieuze vriend van Patricia. Ze waarschuwt je voor de gevaarlijke Mr Inch...

Chapter III – A Murder of Ravens

 

A thief and a murder
 

Cruiseschip Lydia MS - Cabine van Alex
Alex, aka Patricia Mayers en Adil praten over hun plan. Ze weten dat
Mr Inch de robijn in een geheime bergplaats in de cabine van de barones bewaart. Ze willen de robijn verwisselen tegen de nep edelsteen die er precies uitziet als de echte robijn. Alex en Adil hebben elkaar leren kennen in een hotel in Zuid-Frankrijk (lees het dagboek). Alex gaf zich uit als de rijke dochter Patricia Mayers en Alex als ober. Ga naar de cabine van de Barones.

 

Cabine barones
Luister aan de deur. De Barones is boos en stuurt Mr Inch weg. Alex loopt naar het gangboord/looppad.

 

Gangboord
Kijk naar de loopplank (gangway). Ga naar het voordek.

 

Voordek
Kijkrond en ga naar het bovendek.
 

Bovendek
Kijk naar de vlag. Pak de vlaggenstok (pole), en Alex zet het tegen de wand. Kijk naar de ventilatieschacht - het rooster (cover) is er tegenaan geschroefd.

Ga terug naar beneden en ga naar het achterdek (rear).


Achterdek
Neem de grote badhanddoek (bath towel), in een vorm van een touw. Ga naar de salon.
 

Salon
David Kreutzer geeft een concert. Neem daarna de houten salade tang (salad tongs) op de eettafel. Praat met Lady Westmacott over alles.

Als je over David Kreutzer vraagt zegt ze gemene dingen tegen hem. Ga na het gesprek naar het benedendek (downstairs).

 

Benedendek
Kijk naar het modelschip en de tijdschriften (magazines). Ga naar de ziekenboeg.

 

Ziekenboeg

Praat met Dr Gebhardt. Ga boven naar je cabine.

 

Cabine van Alex
Kijk in het handkoffertje op de ronde tafel (suitcase). Alex neemt er de halsketting van haar vader uit.
Adil slaapt. Verlaat de cabine en ga naar het gangboord.

 

Gangboord
Praat met David Kreutzer over alles. Hij heeft altijd gedroomd om een beroemde violist te worden, maar de alcohol eiste zijn tol. Zijn vingers beginnen al te trillen.

Mocht hij er niet meer tegen kunnen, wil hij zichzelf doden met het pistool van zijn vader. Hij wil Alex het pistool tonen, en merkt dat het pistool gestolen is.

 

Bovendek

Gebruik de halsketting op het ventilatierooster om de schroeven met de penning los te schroeven, maar Alex kan de schroeven niet losdraaien. Combineer de penning (penny) met de salade tang en gebruik deze geïmproviseerde schroevendraaier op het ventilatierooster om de schroeven los te draaien. Gebruik de badhanddoek op de vlaggenstok. Neem dan de vlaggenstok/badhanddoek in de hand en gebruik het in de ventilatieschacht. Alex kan via de ventilatieschacht beneden naar de cabine van de barones gaan.
 

Cabine van de barones
De barones zoekt een foto van Dr Gebhardt. Zijn echte naam is Jacob Aust. Als ze de foto vindt verlaat ze de cabine. Alex gaat dan in de cabine. Kijkrond. Kijk naar de mannequin, foto's op de grond, kast naast het bed, bagage achter in de kamer en handtasje. Kijk naar de verplaatsbare kast en open de kast. Kijk naar alles en open de lades. Kijk naar de leren riem (strap). Alex trekt aan de riem. Een geheim vakje roteert en zie een deurmechanisme. Kijk naar de deur tot er geen informatie meer gegeven wordt. Om de deur te openen moet je vier diersymbolen in het mechanisme invoeren. Lees achter het mechanisme het papiertje (slip) met een aanwijzing: Nefertiti , Guernica , Buonarroti en AD. Je moet hierover  informatie vinden. Sluit de kast en verlaat de cabine door de ventilatieschacht, maar op dit moment komt er iemand binnen. Alex verstopt zich onder het bed. Wij weten dat het Dr Gebhardt is en nepbloed op bed legt en de bandrecorder aanzet. Maar Alex ziet alleen de benen van de man en denkt dat het een steward is. Nadat Dr Gebhardt verdwenen is, kijk je weer naar het bed en kast met de bandrecorder. Duw dan de stoel onder de ventilatieschacht, en klim via het touw weer terug naar boven.
 

Salon

Ga naar beneden en ga in het schip. Voor de salon staat Dr Gebhardt. Praat met hem over alles. Als je over Guernica vraagt klinkt hij geïrriteerd en praat over de Tweede Wereldoorlog. AD zijn de initialen van Albrecht Dürer. Ga in de salon. Praat met Lady Westmacott over alles. Praat met Captain DiConti over alles. Kom meer te weten over Lady Westmacott, zijn ziekte en het schip. Hij weet dat Buonarroti de naam van Michelangelo was. Je komt te weten dat het wapen van de laatste paus een leeuw was. Je hebt je eerste symbool. Hij vertelt dat Albrecht Dürer in Spanje bekent is als Alberto Durero. Kijk naar Barones Von Trebitz.

 

Cabine van Alex

Adil is nu wakker en staat onder de douche. Praat met hem.  Alberto Durero is een kunstschilder van zelfportretten. Het beroemdste schilderij is in het Museo del Prado in Madrid. De berin is in het wapen van Madrid en je weet het tweede symbool. Guernica is een Spaanse stad dat in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd werd. Picasso heeft er een schilderij van geschilderd.
 

Benedendek
Kijk weer in de tijdschriften. Daarin vind je een artikel over Nefertiti, wiens buste in Berlijn te zien is.

De beer is ook het wapen van Berlijn, en je weet het derde diersymbool.

 

Salon
Praat weer met Lady Westmacott. Vraag over Picasso en ze vertelt dat de Guernica (bombardement schilderij) in New York te zien is. Ze denkt dat de adelaar het wapen van New York is. Verlaat de salon. Dr Gebhardt staat nog steeds voor de saloningang. Kijk naar de poster tegen de muur achter hem. Zie het wapenschild van New York. New York heeft wel de adelaar in het wapenschild, maar in het wapen van New York Stad zijn twee bevers. Nu weet je de vier diersymbolen.

 

Cabine van Alex

Praat met Adil en vertel hem dat je het raadsel opgelost hebt.

 

Cabine van de barones

Ga naar het bovendek en via de ventilatieschacht in de cabine van de barones. De Barones ligt op bed in het nepbloed. Alex klimt snel weer omhoog.
 

Filmpje: Boven is Adil, want hij had het schot op de bandrecorder gehoord. Adil helpt Alex snel om op het dak van de brug te klimmen.

Adil wordt gevangen genomen door Legrand en Zellner en opgesloten in de cel, onder in de laadruimte.

 

Under pressure
 

Laadruimte (cargo)
De volgende ochtend, krijgt Adil bezoek van Mr Inch. Hij weet dat Dr Gebhardt op de Barones geschoten heeft. Maar zegt dat niet tegen Legrand, want hij wil met deze kennis dat Dr Gebhardt ofwel Anton of Legrand uitschakelt. Dit bevalt Adil helemaal niet. Je kruipt in  de huid van Adil. Je moet uit de cel ontsnappen, om Anton te waarschuwen. Onderzoek het slot op de celdeur. Kijk dan meerdere malen naar de scharnier (hinge). Probeer de bout (bolt) uit de schanier te drukken. Zie buiten de cel een plank (board) met een spijker. Neem de deken (blanket) in de cel in de hand en gebruik het op de plank, om het naar je toe te trekken. Adil trekt de spijker uit de plank. Gebruik de spijker op de bout in de schanier. Adil trapt de celdeur open.

 

Kijk naar Alex 's auto en 2x naar de brandslangrol (hose). Je legt de brandslang op een krat. Ga naar links en kijk om je heen. Kijk naar de bovenste plank op de opgestapelde kratten aan de linkerkant (shelf). Adil ziet iets aan de bovenkant en klimt erop. Zie een ventilatieschacht, met een vastgeschroefd rooster. Klim naar beneden. Kijk naar de kraanbediening (crane controls) tussen de opgestapelde kratten aan de linkerkant. Alex laat de takelhaak zakken. Zie een ring in de vloer. Kijk op de plank aan de rechterkant en zie een katrol (pulley). Neem de katrol en haak het in de ring in de vloer. Neem de brandslang in de hand en knoop het vast aan het rooster (bars) aan de bovenkant van de opgestapelde kratten aan de linkerkant. Neem het uiteinde van de brandslang in de hand en maak het vast aan de haak in de vloer. Neem nogmaals het uiteinde van de brandslang in de hand en maak het vast aan de haak van de takelkraan. Bedien dan de kraanbediening en het rooster wordt uit de schacht getrokken. Klim op de kratten. Kruip door het rooster en je komt in de ziekenboeg.

 

Ghost of the Past
 

Ziekenboeg
Je komt net op tijd om Dr Gebhardt tegen te houden, die Anton een dodelijke gif wil injecteren.

Hij kalmeert Anton en achtervolgd Dr Gebhardt, die gevlucht is.


Gangboord
Adil is bij de ingang van de salon. Ga naar het gangboord. Hier is Dr Gebhardt niet te zien, dus ga verder naar het voordek, maar dan valt hij plotseling Adil aan. Dr Gebhardt wil echter Adil niet verwonden, hij wil met rust gelaten worden. Adil begrijpt de houding van Dr Gebhardt niet en loopt hem achterna naar het voordek.
 

Voordek
Dr Gebhardt wil van het schip springen. Praat met hem over zijn verleden en kom alles van hem te weten. Tijdens de oorlog had hij een joodse liefde, de zuster van de barones. Hij deed alles voor haar familie, werd lid van de partij en beschermde haar en haar familie. Alleen de barones was er niet bij omdat ze in die tijd kunstgeschiedenis studeerde in New York. Toen hij vernam dat zijn grote liefde zwanger was van een andere man, vermoorde hij de hele familie. De barones heeft hem herkend vanwege de foto's die haar zus naar haar in New York gestuurd heeft. Dr Gebhardt veranderde na de oorlog zijn naam. Hij herkende ook de barones. Adil krijgt de dokter zover dat hij niet springt, als Inch verschijnt. Adil werkt niet mee, waarna de butler zijn pistool trekt. Praat met hem. Hij richt het pistool op Dr Gebhardt en Adil, maar schiet niet. Hij geeft Dr Gebhardt een stevige duw, zodat hij in het water valt. De Butler heeft Adil nog nodig, dus laat hem in leven. Adil wordt teruggebracht naar de cel. Inch schrijft een afscheidsbrief van Dr. Gebhardt om Legrand op het verkeerde spoor te lokken.
 

A Simple Plan
 

Cairo Museum - Steegje
Ondertussen is het schip in Cairo en zijn ze allemaal op weg naar het museum. We weten dat Inch al in het museum geweest is en daarna naar het hotel wilde. Maar hij is niet naar het hotel gegaan, want hij wachtte in een zijstraat op Adil. Adil heeft Alex met de auto gezien voordat hij naar Inch ging. De butler heeft de pers op de hoogte gebracht van wat er op het schip gebeurd is en maakte Legrand als een held, zodat hij de vragen in de namiddag van de pers moest beantwoorden​​. Eigenlijk zou de diefstal van het tweede oog in de avond plaats vinden, maar Inch heeft zijn plan gewijzigd. De geheimzinnige Mister X, heeft een plattegrondkaart van het museum met alle geheime gangen en kamers onder het standbeeld van Imhotep gelegd. Adil moet de plattegrond zoeken en dan Inch in de kelder ontmoeten. Het museum is s' avonds gesloten voor bezoekers. Mr Inch vertrekt.
 

Kijk naar de bakwagen (van). Kijk achter naar de trekhaak (hitch) en neem de tennisbal. Zie een brandladder tegen de muur, die je niet kan bereiken. Probeer de portier van de bakwagen te openen, maar die is gesloten. De wagen staat op de handrem, zodat je de wagen niet kan verplaatsen. Doorzoek de vuilnisbak en je neemt er een paraplu uit. Controleer de paraplu en Adil neemt een draad. Ga naar de ingang van het museum.
 

Cairo Museum - Buiten
Zie een rioolputje (drain) in de weg. Gebruik de draad in het rioolputje en krijg een gebogen draad. Ga terug naar het steegje.

 

Steegje
Gebruik de gebogen draad op de portier van de bakwagen. Stap in de geopende wagen. Zet de radio aan en zet de wagen van de handrem (handbrake). Zoek in de voetenruimte (footwell). Adil ziet schilders kleren die hij aantrekt. Duw dan de wagen onder de brandladder. Stap weer in de wagen en zet de wagen op de handrem. Stap uit de wagen en klim op de brandladder naar het dak.


Cairo Museum - Dak
Kijk door het dakraam (skylight) - je ziet beneden de schatkamer. Legrand en de andere zijn nog niet te zien. Kijk 2x naar de schoorsteenpijp (chimmey) tegen de muur aan de rechterzijde. Adil ontdekt dan op een baksteen een driehoek. Kijk naar de muur en zie de baksteen. Klim weer naar beneden. Ga naar de ingang van het museum.

 

Cairo Museum - Ingang

Loop naar de ingang. Kijk naar het bord en praat tegen de hond. Kijk naar de hond en speel met de hond, met het tennisballetje.

Gebruik 3x het tennisballetje op de hond. Ga daarna in het museum.


Cairo Museum - Voorgedeelte
Adil wordt door de bewaker in de
bewakingskamer tegengehouden en hij vraagt wie je bent. Zeg dat je de werkman bent (craftsman).

De bedrijfsnaam Hamid, staat niet op zijn lijst (hij ziet de bedrijfsnaam op je overall). Ga naar buiten.
 

Buiten
Gooi nu de tennisbal in het museum. De hond loopt weer achter de bal en wordt door de bewaker er weer uitgejaagd. 

Gooi weer de tennisbal in het museum. Zodra de hond en bewaker buiten staan sluip je snel het museum in.


Cairo Museum -
Bewakingskamer
Adil verstopt zich in de
bewakingskamer onder een bureau. De bewaker komt terug en zet het koffiezetapparaat aan. Knoei (tamper) met het koffiezetapparaat. Open voorzichtig de bureaulade van de bewaker. Doorzoek de lade. Adil neemt er een pen uit en legt de pen op het bureau. Sluit de lade. Gebruik de pen op het bureau om de bedrijfsnaam in de lijst te schrijven. Sluip naar buiten. De bewaker loopt dan naar het koffiezetapparaat, drinkt de koffie en spuugt het uit, omdat je eraan geknoeid hebt. Vervolgens verlaat hij de bewakingskamer. Adil loopt dan snel naar buiten.


Cairo Museum - Voorgedeelte

Ga terug in het museum. Nu ziet de bewaker de bedrijfsnaam van Hamid op de lijst. Hij geeft Adil een toegangspasje en laat hem passeren.

Ga onder naar de grote zaal (main hall).

 

Cairo Museum - Grote Zaal
Kijk onder het kleine standbeeldje van Imhotep in de linkerbovenhoek. Adil vindt de plattegrond/blauwdruk en bestudeert de plattegrond. Hij vindt een gesloten ingang achter het grote standbeeld van
Akhenaten/Achnaton. Hij ontdekt ook een tweede ingang. Dan komt Alex. Adil vertelt haar wat er op het schip gebeurd is en de plannen van Inch. Dan kijkt hij weer op de plattegrond en ziet een toegang vanaf het dak naar de zolderkamer en trap direct naar de kelder. Hij ziet ook op de plattegrond een kleine driehoek en de cijfers 3 , 6 en 2. Alex gaat weg. Kijk naar het standbeeld van Achnaton. Adil kan geen mechanisme ontdekken. Verlaat het museum, loop naar het steegje en klim weer op het dak.

 

Dak
Kijk opnieuw naar de schoorsteenpijp tegen de muur. Je ziet de muur in close-up. Zie op een baksteen een driehoek en onder op 4 bakstenen een cijfer: 3, 5, 2, 6. Het vreemde eraan is dat 6 gespiegeld geschreven is. In een Arabisch land wordt altijd van rechts naar links gelezen. Lees de code 3 , 6 en 2 (op de plattegrond) dus ook van rechts naar links: Druk op de baksteen met het cijfer: 2,6,3. Adil zegt dat de volgorde misschien verkeerd is. Trek de bakstenen er weer uit. Druk nu op: 2,3,6. Een geheime deur opent en ga naar de zolderkamer (attic).

 

A Nasty Surprise
 

Cairo Museum - Zolderkamer
Kijk naar het apparatuur (equipment) en zie een gloeilamp erboven hangen. Gebruik je zakmes (army knife) op de kabel, om de gloeilamp te nemen.

Zie een rol dakleer/teerhoudende dakbedekking (coil/tar paper). Daal de ladder af in de vloerluik en je loopt naar de kelder.

 

Cairo Museum - Kelder
Het is pikdonker. Zie links een lichtschakelaar in de muur, maar het doet niets als je erop drukt. Combineer je zakmes met de gloeilamp, om de isolatie van de kabel te verwijderen en twee draden te ontbloten. Zie een kabel aan het planfond hangen, rechtsboven het standbeeld (moeilijk te zien). Gebruik ook je zakmes op deze kabel, om de isolatie te verwijderen. Gebruik de gloeilamp op die kabel. Druk weer op de lichtschakelaar, maar nog geen licht! Onderzoek de gloeilamp. Adil  neemt de gloeilamp terug, omdat de contactpuntjes roestig zijn. Ga terug boven naar de zolderkamer. Gebruik de gloeilamp op de rol dakleer. Ga terug beneden naar de kelder. Gebruik weer de gloeilamp op de kabel, druk op de lichtschakelaar en er is licht in de kelder. Kijk naar de tafel. Ga verder de kelder in. Zie in het achtergedeelte de geheime deur achter het standbeeld.

 

Kijk naar het mechanisme. Open de deur. Alex is aan de andere kant, maar niet alleen. Inch houdt Alex en Adil onderschot en gaan terug naar de zolderkamer.
Adil moet Alex/Pat op de stoel vastboeien. Neem de handboeien op de vloer in de hand en probeer ze op Inch te gebruiken. Helaas lukt dat niet. Gebruik de handboeien op Alex om haar op de stoel vast te boeien. Praat met Inch en hij vertelt wat zijn plan verder is. Hij heeft een tas met een inbreekuitrusting voor Adil. Hij moet vanaf het dak beneden in de schatkamer glijden, en een explosie veroorzaken. Inch zal ervoor zorgen dat alleen het schot naar de schatkamer gesloten wordt. Adil kan dan in de kelder rondkijken, waar Inch een tas met levensmiddelen voor hem en Alex zal neerzetten. De politie zal het hele museum afzetten, en volgens naar de dief zoeken, maar ze zullen niet in het museum zelf kijken. Alex en Adil kunnen veilig een paar dagen in de kelder verblijven. Dan moeten ze eruit sluipen met de bezoekers. Adil neemt de tas en vertrekt. Alex denkt dat Inch hun niet vrij zal laten. Adil wordt gebruikt als zondebok.
 

Dak
Adil is op het dak. Doorzoek de tas en je legt de klimuitrusting (climbing) en een lange touw naast de tas. Je neemt er een stoffen zak en een pakje kauwgom uit. Onderzoek de klimuitrusting en trek het dan aan. Het masker ontbreekt. Zou Inch willen dat Adil door de bewakingscamera's herkent zou worden? Kijk door het dakraam in de schatkamer. Het oog wordt net afgeleverd. Kauw in de inventaris op de kauwgom. Je krijgt dan een stukje kauwgom, kauwgomwikkel en een diamant. Heeft Inch de diamand opzettelijk in de verpakking verborgen ? Neem de slinger (crank) op de kist voor het dakraam en je legt het dichter bij het dakraam. Kijk naar het zeildoek (tarp) onder in het scherm. Je verwijdert het zeildoek en eronder ligt werkgereedschap van een glazenwasser. Onderzoek het werkgereedschap en je neemt alleen een doek (rag). Kijk opnieuw naar het dakraam. Adil ziet twee contactpuntje die het alarm activeren als het dakraam geopend wordt.

 

Gebruik je zakmes op het dakraam, om de rubberen afdichting eruit te snijden en een gat te krijgen in het dakraam. Gebruik de kauwgomwikkel (wrapper) op het dakraam, om ze via het gat in het dakraam om de contactpuntje te wikkelen, maar de wikkel valt in de schatkamer. Gebruik je doek achter op de waterkraan van de watertank en je legt de natte doek bij het dakraam. Gebruik de natte doek op het dakraam zodat de contactpuntje verbroken worden, en het alarm niet geactiveerd kan worden. Open nu het dakraam met de slinger. Neem dan het touw, om beneden naar de schatkamer te glijden.

 

Cairo Museum - Schatkamer
De directeur toont Anton het alarmsysteem en ze verlaten de schatkamer. In de schatkamer hangen twee bewakingscamera's. Gebruik de stoffen zak (bag) op de bewakingscamera onder je. De rechtse andere camera is niet belangrijk. Klim dan naar beneden in de schatkamer. Kijk naar de vitrine met de 'Eye of the Sphinx. Het kogelvrije glas is erg dik. Probeer met de diamant er een gat in te snijden, maar de diamant is te klein, om ermee te kunnen draaien. Plak de kauwgom op het kogelvrij glas en druk dan de diamant erin. Kijk naar de afzetting (cordon), neem dan een metalen paaltje (metal stand) van de afzetting in de hand en gebruik het paaltje op de diamant om het in het glas te drukken. Nu kan je er een gat insnijden, maar Inch gooit het touw naar beneden en sluit de deur. Adil is gevangen in de schatkamer. Anton en Robert rennen naar de schatkamer. Adil heeft zich verstopt in de sarcofaag. Anton klimt naar beneden in de kelder. Ga uit de sarcofaag. Kijk naar beneden in het gat en kijk naar agent Robert Oliver. Neem rechts van Robert de steen in de hand en gebruik de steen op Robert. Adil slaat hem neer. Klim dan in het gat naar beneden.
 

Zolderkamer
Wat er toen gebeurde weten we al. Anton is in de zolderkamer met Inch. Adil schiet met het pistool dat hij van Robert genomen heeft op Mr Inch, maar het pistool is niet geladen.
Inch schiet dan op Anton. Adil is nu overtuigd dat Inch de Raaf niet is. Zijn broer en hij werkten alleen voor de Raaf, maar ze hebben hem nooit ontmoet. Omdat zijn broer zijn leven verloor en Inch zijn arm verwondde, wilde hij wraak nemen en door de diefstal de Raaf uit zijn schuilplaats te lokken. Alex wist te ontsnappen. Hij werpt het pistool naar Adil, zodat hij als de moordenaar van Anton gezien wordt en Alex als medeplichtige. Inch verlaat dan de zolderkamer.
 

Dak
Maar ver komt Inch niet, want daar is ineens Legrand. Inch probeert via de ladder te vluchten, en Legrand schiet op hem. Inch valt naar beneden.

De twee ogen vallen ook naar beneden en verbrijzelen op de grond. Waren ze van glas? Had Inch niet de echte ogen bij zich? Wie is de ware Raaf ?

Kijk naar het eindfilmpje.

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
 henk

www.000webhost.com