12-08-2009

 

Chronicles of Mystery: Scorpio Ritual/ The Tree of Live

Testament of Sin

Soldaten dragen een zware kist over een bergpad, als er plots een steen op het pad valt. De eerste soldaat waarschuwt de anderen, maar die zijn zo druk bezig met het gewicht van de kist dat ze de waarschuwing te laat horen. Een van de soldaten struikelt en rolt van de helling iets naar beneden. De andere verliezen daardoor de greep en de kist valt op de grond. Een schroef in de zijkant van de kist raakt los en een mysterieus fel licht straalt uit de kist. De soldaten sterven ter plaatse. Slechts de ene soldaat die van de helling naar beneden rolde, kan zich op het laatste moment omhoog trekken en kan de schroef terug in de kist duwen. Het licht dooft langzaam, maar ook voor de laatste soldaat is het te laat. Alle mannen sterven op deze bergpas. We maken een sprong in de tijd en zijn nu in het appartement van Sylvie Leroux.

Je kruipt in de huid van de Franse archeologiestudente Sylvie Leroux. Bij toeval valt ze in een gevaarlijk avontuur. Tijdens het werken aan haar nieuwe boek valt ze in lichte slaap en schrikt wakker van de telefoon. Het is haar oom, Olivier. Hij vertelt dat hij onder de Ru´nes in Gozo, een geheime ingang van een ondergrondse tempel ontdekt heeft. Natuurlijk is ze ge´nteresseerd in deze ontdekking. Ze pakt haar koffer in, om opreis te gaan naar haar oom, opzoek naar een eeuwenoud geheim van de Orde van Malta, dat waarschijnlijk verborgen ligt in de tempel.  Ze moet hiervoor naar Istanboel, Rome en Malta reizen. Hoe verder ze in het onderzoek komt, des te gevaarlijker het voor haar wordt. Ze beseft dat ze dan al in levensgevaar is.

20-11-2008

Chronicles of Mystery: Scorpio Ritual  (Testament of Sin)

Duitstalige demo - 441 mb

 

Klik je rechtsonder in de inventaris op de ?, worden alle actieve hotspots "?" in het scherm getoond.

Beweeg de muiscursor door het scherm en de muiscursor verandert als je over een object gaat.

Gebruik de rechtermuis knop op objecten in de inventaris, om ze vergroot in het scherm te tonen.

Ga met de muiscursor boven in het scherm om het spelmenu en notities te openen.

 

Parijs, 3. November 2008

Pak de koffer. Open de bureaulade. Pak je identiteitskaart, pasfoto,creditkaart en de vliegticket van het bureau. Bekijk de foto's op de openhaard. Schuif het luchtventilatie rooster van de openhaard dicht. Verlaat de kamer en we vliegen naar Malta.

 

Malta: La valletta, 4. November 2008

Valletta is de hoofdstad van de republiek Malta

 

Huis van je oom - Werkkamer: Je rijdt met je huur scooter, naar de woning van je oom. in de inventaris heb je de scootersleutel en pasfoto. Je oom is niet aanwezig en heeft geen bericht achtergelaten! Open de bureaulade. Pak het flesje met droge Arabische gom, zaklamp, een afbeelding van je oom en een balpenpatroon. Ga naar het kleine bijzettafeltje, links van de deur. Open het juwelenkistje en pak de 2 Maltese munten. Kijk links van de deur naar het houten wandpaneel. Hier is een geheime compartiment. Verlaat de werkkamer.

 

In de hal is links een nis met een urn. Draai de verschillende onderdelen naar hun oorspronkelijke positie, door erop te klikken. Je hoort een klik. Ga terug naar het wandpaneel in de werkkamer. Gebruik de scootersleutel in de spleet om het geheime compartiment te open. De scootersleutel is nu verbogen. Pak en lees de brieven van je oom en het oude boek over de orde. In de brief schrijft je oom over James Anderson, die de Maltese schrifttekens voor hem zou vertalen. Je moet James bezoeken. Ook schrijft hij over de ondergrondse tempel met 4 sokkels en symbolen. De laatste pagina van het oude boek is in een onbekend schrift geschreven! Leg het boek terug en je ziet een visioen. Verlaat de werkkamer en ga boven naar de slaapkamer. Het ziet eruit dan je oom snel vertrokken is. Pak de slaappillen van het nachtkastje. Zie een familiefoto op het schrijftafeltje en links op het kastje een parfumflesje. Als je alles onderzocht hebt ga je terug naar beneden. Open de brievenbus tegen de voordeur. Het is leeg. Verlaat de woning.

 

Straat: Op straat ontmoet je een vreemde man, die je blijkbaar kent. Het is politie-inspecteur, Granc. Hij zoekt je oom. Hij wordt verdacht de stenenplaat gestolen te hebben. Praat met hem en gebruik altijd bij iedereen waarmee je praat, alle dialogen. Een andere archeoloog, Henri Simon heeft de taak gekregen alles te bewaken. Pak na het gesprek de draad van de grond. Ga naar het plein.

 

Plein - Piazza Skola: Praat met Stefano Kawlata, die voor zijn Workshop staat te werken. Geef hem de verbogen scootersleutel. Hij zal die later repareren. Pak de tang van de tafel. Gebruik de tang op het draad, om het in stukjes te knippen. Leg de tang terug. Praat bij het standbeeld met de oude man. Het schoolgebouw is gesloten. We kennen niemand in het appartementengebouw. Ga naar het achterzijsteegje en vandaar naar de binnenplaats.

 

Binnenplaats: Pak links het kapotte schepnetje en rechts een oude krant. Ga naar de jachthaven.

 

Jachthaven: Praat met Tore Kawlata, de broer van Stefano. Geef (zeg) hem de boodschap van zijn broer, die je aan hem moest doorgeven "vanavond niet". Praat tegen de papagaai. Vraag of hij James Anderson kent. Hij kent zijn adres, maar wil eerst een vis. Om de jachthaven te betreden kost je dat 5 euro, maar dat hebben we niet.

 

Plein: De oude man is vertrokken. Pak zijn wandelstok onder de bank. Gebruik de wandelstok op de gietkan in het bloemenperkje rondom het standbeeld. Leg de wandelstok terug onder de bank. Onderzoek de gietkan in de inventaris (rechtermuis) en pak de zeef uit de gietkan. Praat met Stefano Kawlata. Hij heeft de scootersleutel gerepareerd. Beloon hem - je geeft hem automatisch de 2 munten.

 

Jachthaven: Combineer in de inventaris de zeef met de draadjes en dan met het schepnetje. Schep de dode vis makreel uit het water met het schepnetje. Verpak de vis in de oude krant. Geef de vis aan de papagaai. Hij wil geen rotte vis maar zegt toch het adres van James Anderson - Piazza Skola 5-R. Ga naar het plein. Je legt onderweg op de binnenplaats, het schepnetje terug.

 

Plein: Ga naar de ingang van het appartementengebouw. Druk op de bel van appartement 5-R. Anderson is niet thuis! We zullen het later nog eens proberen.

 

Straat: Stap op je scooter. Gebruik de scootersleutel in het contact, start de scooter en op naar Gozo.

Einde Demo

 

Gozo

Gozo is een van de drie bewoonde eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep Malta.

 

Kampeerplaats: Het is avond geworden. Pak op de parkeerplaats onder in het scherm de perslegitimatiekaart en een cactusblad. Ga links naar de kampeerplaats. Praat met archeoloog, Henri Simon. Open het lijmflesje in de inventaris. Combineer het lijmflesje met de cactusblad. Gebruik dan het lijm op de perskaart en plak dan de foto op de perskaart. Toon dan de perskaart aan Henri Simon en praat met hem. Ga links naar de ru´ne.

 

Ru´ne - Tempel: Zie rechts een waterbron. Vul de gietkan met bronwater. Ga naar de tempel. Praat voor de ondergrondse ingang met de agente. Ze denkt dan Simon zelf de stenenplaat gestolen heeft. Zie een stroomgenerator, de opgraving en een portal. Probeer de ondergrondse ingang in te gaan, maar de agente stopt je. Praat weer met de agente. Ze heeft zin in koffie.

Kampeerplaats: Henri slaapt in de caravan. Bekijk de kisten. Pak de benzinekan. Probeer de caravan binnen te gaan. Gebruik de penpatroon in het rooster van het opstapje. Gebruik de verbogen penpatroon in de deurslot en stap de caravan in. Wees voorzichtig want Henri slaapt lichtjes. Het is donker. Hang de zaklamp aan de haak boven het schrijfbureau. Pak links van het bureau de metaaldetector. Van het bureau pak je de thermoskan met koffie. Open de bovenste lade en pak de vier sculptuur foto's en 2 foto's  van de stenenplaat. Zet de laptop aan. Klik op het scherm om een afbeelding van de 4 symbolen uit te printen. Zet de laptop weer uit. Pak de uitgeprinte afbeelding uit de printer. Pak de kwast en de troffel, naast de linker bank. Verlaat de caravan - je pakt automatisch de zaklamp terug.

 

Ru´ne - Tempel: Open de thermoskan. Combineer de slaappillen met de geopende thermoskan. Geef dan de koffie met slaapmiddel aan de agente. Verlaat de ru´ne. Ga terug en zie dat de agente inslaap gevallen is. Probeer de ondergrondse ingang in te gaan. Het is te donker. Bekijk de stroomgenerator. Open de dop van de benzinetank. Giet er benzine in en sluit de dop. Open links de dop van de radiatorkoeler. Giet er water in en sluit de dop. Druk op de rode knop en de generator start. Ga de nu verlichte ondergrondse tempel in.

 

Ga beneden naar de kamer en loop naar de cirkel in het midden van de kamer. Zie 4 sokkels van 4 ronde stenen ringen. Bekijk de bovenste ring en zie een symbool. Vergelijk het symbool in de steen met het symbool op een sculptuur foto. Zie achter een ander portal. Je ziet weer een visioen. Verlaat de tempel. Je ziet een schaduwpersoon in de tempel.

 

Gebruik de metaaldetector in het opgravinggebied. Het slaat uit. Gebruik de troffel op het ontdekte plekje.

Gebruik de kwast op het metaal en pak de zegelring. Ga naar je scooter op de parkeerplaats en ga terug naar valletta.

 

La valletta, 5. November 2008

 

Plein - Appartementengebouw: De volgende dag wordt Sylvie wakker in de slaapkamer van haar oom. Ga naar het plein. Bel aan op 5-R. James Anderson doet open en ga naar binnen. Praat met James. Je geeft hem de brieven van je oom. Ga terug naar de werkkamer van je oom. Pak het oude boek uit het geheime compartiment. Ga terug naar James en geef hem het oude boek. Je geeft ook de stenenplaat foto's. Hij zal proberen de code in het boek te ontcijferen en de tekst op de stenenplaat te ontcijferen. Ga naar het plein en praat met Stefano Kawlata.

 

Binnenplaats: Praat met de oude man. Je toont hem de zegelring.

Jachthaven: Praat met Tore Kawlata. Praat met de papagaai - Angela.

Straat: Stap op je scooter en ga naar Gozo.

 

Gozo

 

Ru´ne - Tempel: De politie is vertrokken. Praat bij de ru´ne met een toerist. Praat beneden in de ru´ne met Simon. Na het gesprek wordt je opgebeld door James. Hij heeft ontdekt dat de kunstgalerie van Faina Flatow in Instaboel iets met de diefstal te maken heeft. Hij geeft het adres - Galatesaray 23. Stap op op je scooter en we vliegen naar Istanboel.

 

Istanboel, 6. November 2008

 

Praat in de straat met de riksja bestuurder. Ga naar de binnenplaats. Praat met de bewaker. Pak de pook van de grond.

Ga terug naar de straat en rechts naar het kuispunt. Praat met de handelaar. Hij verkoopt tabak. Ga de kunstgalerie binnen.

 

Kunstgalerie: Praat eerst met de bewaker. Ga dan achter naar Faina Flatow en praat met haar.

Sylvie toont haar de zegelring. Verlaat de galerie en zie in de kleine straat een auto.

 

Kleine straat: Kijk in de auto. Een kat zit op de passagiersstoel. Leg de vis naast de handrem.

Net als de papagaai lust de kat geen rotte vis en rent weg. De auto is van Faina Flatow.

Binnenplaats: Ga naar de achtertuin. Onderzoek de omvergegooide vuilnisemmer. Pak met de pook de bal uit de vuilnisemmer.

Kleine straat: Leg de bal tegen het voorwiel. Kijk in de auto. Gebruik de versnellingspook. Gebruik dan de pook op de bal voor de autowiel om de lucht, langzaam uit de bal te laten lopen. Sylvie loopt vervolgens terug naar de binnenplaats, terwijl de auto de helling afglijdt tegen de reling. De 2 bewakers nemen contact met elkaar en gaan onmiddellijk kijken wat er gebeurd is met de auto.

Binnenplaats: Ga op de binnenplaats naar de achtertuin. Je moet een vuilnisemmer en een kist, zo plaatsen dat je erop kan klimmen en door de galerievenster naar binnen kan klimmen. Het is het achterste raam bij de derde stoeptegel vanaf de rechterkant. Schuif en trek eerst de rechtse vuilnisemmer naar die tegel en schuif dan de linkse houtenkist ervoor. Zorg dat je altijd een ruimte hebt, zodat Sylvie de vuilnisemmer of houtenkist kan verschuiven. Klik op de vuilnisemmer en plaats de handcursor in de richting waarheen je het wil schuiven. Staan ze goed klik dan op het venster.

Kunstgalerie: Je komt in de achterkamer. Onderzoek het bureau. Pak uit de handtas een visitekaartje en een poederdoos. Pak ook de sjaal van het bureau. Kijk op de achterkant van het visitekaartje en zie Hebreeuwse karakters. Kijk achter de kast. Pak de fietsketting en fietspomp. Zie links en rechts van de kapstok lichte bakstenen. Combineer de poederdoos met de sjaal om er een hanger van te maken. Hang de hanger aan de derde jas haak van links. Draai een keer aan de poederdoos en de lichtstraal, straalt via de poederdoos de kamer in. Volg de lichtstraal naar de linkerzijde en klik op de lichtschakelaar.

Onderzoek de 2 kisten. Open de 2 kisten met de pook. In de grote kist, ligt de stenenplaat. Het is te groot om mee te kunnen nemen. Pak uit de kleine kist de 4 sculptuur kubussen. Ga uit de close-up. Terwijl Sylvie de kubussen onderzoekt, wordt ze neergeslagen en gevonden door de bewakers. Sylvie moet uitleggen aan Faina wat ze hier doet. Daar Sylvie de kubussen niet meer bij zich heeft , gooien ze haar op straat. Maar wie heeft dan de kubussen van haar afgenomen?

Binnenplaats: James belt. Hij heeft ook iets op de stenen gevonden en vraagt Sylvie om onmiddellijk terug te komen.
Straat: Geef de fietsketting aan de Riksja bestuurder. Praat met hem. In het gesprek geef je hem de fietspomp.

Hij brengt je gratis naar de luchthaven, vanwaar Sylvie terug naar La Valetta vliegt.

La Valetta, 7 November 2008

 

Huis van je oom: Iemand heeft de woning doorzocht. De woonkamer is volledig verwoest. De slaapkamer lijkt in orde.

Verlaat de woning. Praat buiten met inspecteur, Granc en zeg dat er ingebroken is in het huis van je oom.

 

Plein - Appartement: Bel aan (5-R) en James opent de deur. Sylvie vertelt hem van het avontuur in Istanboel. Zijn Hebreeuws is niet zo goed dat hij het aan een vriend zal vragen. De inscriptie, heeft hij kunnen ontcijferen. Het handelt over een kracht, dat tot de vernietiging van Sodom en Gomorra leidde en de 4 sculptuur kubussen zijn de sleutels van deze kracht. Om de 4000 jaar wordt deze kracht herboren. James gaat voor een paar dagen weg. Hij wil in een klooster wat gaan mediteren, en zal daarna verder gaan met zijn werk. Hij adviseert Sylvie terug naar Parijs te gaan, maar dat is ze niet van plan. Ze wil eerst Henrie Simon spreken.

Binnenplaats: Hier ziet Sylvie weer een schaduw. Snel rent ze terug, omdat ze weer niet neergeslagen wil worden.

Ga naar je scooter en ga naar Gozo.

Gozo

Kampeerplaats: Op het parkeerterrein onderzoek je de bestelwagen. De deuren zijn vergrendeld. Ga naar de caravan. Sylvie luistert een gesprek af van Henri. Hij heeft je neergeslagen in Istanboel en de kubussen meegenomen. Hij beweert tegen zijn gesprekspartner dat ze nu veilig opgeslagen zijn en dat alles goed voorbereid is. Na het gesprek kijk je naar de reistas en pak de autosleutel.

Parkeerplaats: Met de autosleutel open je de achterdeur van het busje en stap naar binnen. Open de blauwe gereedschapkist en pak de hamer en beitel. Gebruik de hamer op de spijkers van het kleine kistje en open de kist met de beitel. Pak de 4 sculptuur kubussen. Gebruik de hamer op de spijkers aan de voor en achterkant van de grote kist en open het met de beitel. Hierin ligt de stenenplaat. Probeer nu de bestelwagen te verlaten. Helaas komt Henri aangelopen. Sylvie moet zich verbergen achter in de bestelwagen. Henri sluit de achterdeur, zonder Sylvie op te merken. Hij rijdt de bestwagen (toch vreemd dat hij zijn autosleutel niet mist) een vliegtuig in. Sylvie zit gevangen en vliegt mee.

Rome, 8 November 2008

Vaticaanstad - binnenplaats: Gebruik de beitel op de achterdeur om de bestelwagen te verlaten. De beitel breekt. Ga op de binnenplaats achter naar het portiek. Hier hoort Sylvie een gesprek tussen Henri en de kardinaal. Henri is lid van de Maltese orde en heeft de sculptuur kubussen en de stenenplaat hier naar het Vaticaan gebracht omdat ze hier veilig zijn. De kardinaal is dankbaar, maar spreekt ook van een Apocalyps. Ga na het gesprek op de binnenplaats naar de ingangspoort, aan de rechterzijde. De deur in de poort is natuurlijk afgesloten, maar is niet erg stabiel. Terug op de binnenplaats, ga je achter naar de vensters met de planken. Gebruik de hamer op de 2 spijker van de schuine plank en pak dan de plank. Pak rechts de bezem. Op de binnenplaats staat links een plantenpot. Pak wat zand uit de pot.

Onderzoek de fontein. Sluit de tuinslang aan de kraan en draai de kraan open. De tuinslang is verstopt, maar aan het uiteinde naast de fontein komt toch een klein plasje water. Naast de plas ligt een stukje van een pilaar. Sylvie is te zwak om het te rollen. Leg het zand in de waterplas. Gebruik de bezem op het zand om het wat te verspreiden, zodat de grond glad is. Plaats dan de plank links van het stukje pilaar en gebruik het als hefboom om het stukje pilaar in de richting van de poort te rollen. De zware steen rolt door de deur en je kan de binnenplaats verlaten.


Straten van Rome: Ga naar links. Hier is een taxi. Praat met de taxichauffeur. Hij wil Sylvie wel een stukje meenemen, maar momenteel hebben we daar geen behoefte aan. Breek een tak af van de plant tegen de muur. Ga terug en rechts naar het cafÚ. Sylvie ziet wederom de man die haar de hele tijd schijnt te volgen. Pak de vochtige zakdoek van de tafel en ga terug naar de binnenplaats van het Vaticaan.

Vaticaanstad - kamer: Ga achter naar de portiek. De kardinaal en Henri zijn er niet meer. Ga de kamer binnen. Pak de draad bij het meubel, linksonder in het scherm. Onderzoek de openhaard. Kijk naar de onderkant. Pak het kleine schepje. Veeg met de bezem het zwarte roet op de bodem weg. Zie 6 symbolen. Noteer de volgorde. Bekijk dan de bovenkant van de openhaard. Hier zie je 9 symbolen. Het middelste symbool is erg vies en nauwelijks herkenbaar. Combineer in de inventaris de vochtige zakdoek met de tak en draai dan de draad eromheen. Gebruik de vochtige zakdoek aan de tak op het vuile symbool om het schoon te maken. Nu moet je de juiste symbolen indrukken, om een geheime deur te openen. De volgorde kan je zien aan de onderkant van de openhaard. Druk de symbolen in met gebruik van de kleine schep: Van links naar rechts 1t/m 9:

 • 7
 • 4
 • 9
 • 6
 • 2
 • 5

 

Een geheime deur schuift open. Plaats snel de kleine schep tussen de deur om het open te houden.

Schuift de deur dicht probeer je het opnieuw.

 

Geheime ingang: In de tunnel liggen 2 bewegende stenenschijven. Pak links van de stapel 2 stenen. Plaats een steen op de eerste bewegende stenenschijf (de cursor verandert in een soort pijl en boog), wanneer de stenenschijf naar beneden beweegt. Als je het goed doet, klemt de steen ertussen. De schijf beweegt niet meer en kan je naar de tweede waar je hetzelfde doet. Lukt het de eerste keer niet pak je nieuwe stenen en probeer het opnieuw. Nu kan je via de trap, boven naar de bergruimte.

Bergruimte: Pak de dop van de vloer bij de stoelen. Pak de tape van de doos, links bij de deur en de plumeau rechts van de deur.

Pak uit de kast het pakpapier en een nonnen habijt. Trek het nonnen habijt aan, achter het scherm - ga achter het scherm staan en Sylvie trekt automatisch het habijt aan en heeft een perfecte vermomming. Ga door de deur naar de gang.

Gang: Zie een postwagentje. Pak links van het wagentje de kaars. Combineer de kaars met de dop, om het te vullen met was en zet de kaars terug op het tafeltje. Misschien kunnen we de 4 sculptuur kubussen verzenden via het postwagentje. Combineer in de inventaris de 4 kubussen, een voor een met het pakpapier. Bekijk het pakje dan in close-up in de inventaris en vouw het pakpapier om de 4 kubussen om ze bij elkaar in te pakken. Plak het dan dicht met de tape. Nu nog het adres erop, maar we hebben geen pen. Praat met de beveiligingsman. Je vraagt of je de kamer van de kardinaal kan schoonmaken. Als je alles op zijn plaats laat staan, mag je de kamer schoonmaken. Ga dus naar de werkkamer.

Werkkamer: Je kan rustig alles onderzoeken, maar niets doen. Bekijk het portret boven de openhaard. Het moet nodig afgestoft worden, maar de plumeau is te kort om erbij te komen. De ladder mag je niet verschuiven van de kardinaal. Praat met de kardinaal. Hij vertelt over je schutspatroon en vraagt over het nonnen leven. Dan krijgt hij een telefoontje. Sylvie luistert terwijl ze schoonmaakt. De kardinaal hoort nu pas van de verdwijning van de professor en is daar zeer kwaad over - we hebben hem nodig om de tekens te ontcijferen. Bovendien hoor je dat zelfs inspecteur Granc bij de zaak betrokken is. Sylvie heeft genoeg gehoord en wil terug naar Gozo. De kardinaal wil zijn rust en stuurt je weg. Ga op de gang links naar de tuin. 

Vaticaanstad - tuin: Pak rechtsonder in het scherm de tuinschaar. Zie achter op de lage muur bij het standbeeld, 8 steenblokken. We komen hier later terug. Ga naar links. Je komt in een nis. Hier gaat de telefoon. James heeft ontdekt wat de tekens op de achterkant van de kaart betekenen: "Loyaliteit is een deugd van de rijke ..." Hij wil je bij de citadel van Acre treffen. Ze spreken af om elkaar de volgende dag in Gozo te ontmoeten. Ga na het gesprek verder de nis in. Knip met de tuinschaar een bloemenstruik af van de rozenstruik. Verwijder met de tuinschaar de stengels tegen de muur. Zie nu 5 gaten in de muur. Hierin moeten de 8 steenblokken in de juiste volgorde gelegd worden, zodat Sylvie over de muur kan klimmen. Sylvie kan slechts 4 stuks in de inventaris meenemen. Ga dus naar de tuin, pak vier steenblokken en plaats ze in het juiste muurgat:

 

 • 1ste Steen van links.

 • 4de Steen van links.

 • 2de Steen van rechts.

 • 2de Steen van links.

 • 3de Steen van rechts.

 • 4de Steen van rechts.

 • 1ste Steen van rechts.

 • 3de Steen van links.

 

In deze volgorde leg je de stenen in de muurgaten van onder naar boven. De Latijnse uitdrukking luidt als volgt: "In labore virtus et vita".
Daarna kan je over de muur klimmen. Boven moet je een touw hebben om beneden op straat te kunnen komen. Ga terug naar de werkkamer.


Vaticaanstad - Werkkamer: De kardinaal is niet meer in de kamer. Onderzoek het bureau. Pak het lege doorgedrukte bovenste vel uit de blocnote. Met de pen kan je het doorgedrukte niet zichtbaar maken. Bekijk de plumeau in de inventaris nauwkeurig en trek er een veer uit. De bezem bevat nog zwarte roet van het vegen in de openhaard. Combineer de veer met de bezem. Gebruik dan de veer met roet op het velletje om het doorgedrukte zichtbaar te maken. Bekijk dan het velletje in de inventaris. Het heeft de cijfers 1565. Pak nu de balpen van het bureau. Gebruik de pen op het pakketje met de 4 sculptuur kubussen, om je adres erop te schrijven en leg dan de pen terug op het bureau. Schuif de ladder naar rechts. Klim op de ladder naar het portret schilderij - klik op het portret. Gebruik de plumeau op de spielatten (lijst). Een sleutel valt. Pak de sleutel. Gebruik de sleutel in het sleutelgat op de linker spielat. Draai aan de sleutel en zie een safe. De cijfer combinatie is de cijfers op het doorgedrukte velletje. Klik op de cijfers - 1565. Open de safe. Pak de zegelring. Druk hem in de was in de dop, om er een afdruk van te krijgen en leg de zegelring terug in de safe. Lees de Vaticaan documenten. Op de laatste pagina zijn tekeningen. De documenten zijn aan paus Pius IV gericht. Daarin wordt verzocht de Maltese te steunen tegen de Turken, omdat ze vreesden dat het "object" niet langer veilig is. Ze wilden het op een andere locatie onderbrengen. Sylvie heeft weer een visioen. Leg alles terug in de safe. Verlaat de kamer.


Gang: De bewaker is nu ook verdwenen. Leg het geadresseerd pakketje in het postwagentje en ga terug naar de werkkamer.

Werkkamer
Schuif de ladder naar de linkerzijde. Klim op de ladder naar het gordijn. Knip met de tuinschaar beide koorden van het gordijn.

Knoop beide koorden in de inventaris aan elkaar en combineer het dan met de hamer.

Tuin
Nu terug naar de tuin en klim weer in de nis over de muur. Gebruik boven de koorden/hamer in de muurspleet en klim naar beneden.

Straat: Praat met de taxichauffeur, die je graag naar de luchthaven brengt. Er is echter een probleem: we hebben geen geld.

Sylvie geeft hem de bloemenstruik voor zijn vriendin. Hij brengt je naar de luchthaven.

 

La Valetta, 9 November 2008
 

Huis van je oom - gang: Ga naar beneden en kijk in de brievenbus. Het pakketje is aangekomen. Pak het pakketje, de brief van James en een rekening voor de scooter. Open het pakketje om de 4 sculptuur kubussen uit te pakken. Lees de brief van James. Hij heeft het opschrift van de stenenplaat vertaald. Toen de paus de Tempeliers ontbond, gaf hij opdracht om de kisten op een veilige plaats op te bergen en dat ze goed bewaakt moesten worden. Men moet de kubussen op de juiste sokkels plaatsen, zodat de ringen een constructie vormen. Wanneer Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus, een constructie vormen, en dan een Maltese wapen er 2x opgebruikt wordt, zal de kracht vrijgegeven worden en teruggegeven worden aan God, die dan Sodom en Gomorra zal vernietigen. Echter, gebruikt men de  schroeven aan de zijkant, treedt de kracht naar voren en zal de aarde vernietigen. Iets wordt nog geheim gehouden, de laatste zin was onleesbaar, zodat James het niet kon vertalen.

Werkkamer: De woonkamer is netjes opgeruimd. Dat zal de vrouw van Kawlata gedaan hebben!

Plein - Workshop: Praat met Stefano. Vraag of hij een replica van de zegelring in de was kan maken.

Hij vraagt of je weer een bericht aan zijn broer doorgeven wil - 'Vanavond - ja".

Jachthaven: Praat met Tore. Geeft hem het bericht door - het is voor een diner.

Plein - Workshop: Krijg de replica zegelring. Stap op je scooter en ga terug naar Gozo.

 

Gozo
 

Ruine -Tempel: Op de parkeerplaats is weer een andere auto. Het is de auto van James. Ga beneden naar de tempel.

Zie een telescoop en tuinstoel bij de opgraving - Henri moet ergens in de buurt zijn. Ga de ondergrondse tempel binnen.

Tempel - kamer
James is er niet. Maar hij wilde Sylvie hier ontmoeten? Ga naar het midden van de kamer. Kijk naar de bovenste steen van de sokkel.

In elke bovenste steen moet een bijpassende kubus gelegd worden. De kubussen in de inventaris, kunnen gedraaid worden.

Plaats de kubus in de juiste sokkel:

 

 • Mercurius = Linksachter

 • Venus = Rechtsachter

 • Saturnus = Linksvoor 

 • Jupiter = Rechtsvoor

 

Herinner je nog de tekeningen in de safe van het Vaticaan? Zo niet, kan je die in je documenten (onder notities) nalezen.

Daarin wordt de constellatie van de drie planeten vermeld. Van links naar rechts: Mercurius - Venus - Jupiter-Saturnus.
 

Bekijk nu het onderste gedeelte van de sokkels. Elk sokkel bestaat uit 4 ringen, waarvan slechts de onderste drie geroteerd kunnen worden. De bovenste ring ligt vast. De onderste drie ringen moeten, nadat de kubussen erin gelegd zijn, zo gedraaid worden, dat de symbolen op de ringen in de volgorde als op de tekening aangegeven wordt ook in die volgorde gedraaid worden. Aangezien het  bovenste symbool al vastgesteld is, moeten de andere symbolen altijd achter elkaar aaneengesloten worden, zonder de volgorde te veranderen. Daarbij moet je constateren dat de symbolen op de tekening van de Vaticaan van linksonder naar rechtsboven getekend zijn, en dus het symbool op de sokkel van onder naar boven!

 

 

 • Linksvoor: Saturnus = van onder naar boven: Mercurius - Venus - Jupiter - Saturnus =

 • Eerste bovenste ring draait dus niet

 • Tweede ring van boven - 2x draaien

 • Derde ring van boven - 3x draaien

 • Onderste ring - 1x draaien

   
 • Rechtsvoor: Jupiter = Saturnus - Mercurius - Venus - Jupiter =

 • Tweede ring -1x draaien

 • Derde ring - 3x draaien

 • Onderste ring - 2x draaien

 • Linksachter: Mercurius = Venus - Jupiter - Saturnus - Mercurius =

 • Tweede ring - 3x draaien

 • Derde ring - 1x draaien

 • Onderste ring - 2x draaien

 • Rechtsachter: Venus = Jupiter - Saturnus - Mercurius - Venus =

 • Tweede ring - 2x draaien

 • Derde ring  - 1x draaien

 • Onderste ring - 3x draaien

 

Zodra je alle sokkels juist ingesteld hebt, duiken oom Olivier, James, Henri Simon en Inspecteur Granc op.

Wie is de vriend en wie de vijand? Hoe zal Sylvie dit oplossen! Dit alles zal je in de eindscŔne zien.

 

Einde

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk