De Torins Passage: oplossing


 

The Lands Above.

Na de intro pak je rechts wat bessen en ga je terug naar het huisje. Pak de bijl en het touw. Ga naar binnen en pak uit de naaimand de worm. Pak naast de stoel het tabakszakje. Ga naar de ophaalbrug van Christal City en klik op het raam naast de ophaalbrug. Praat met de wachter tot hij niet meer verschijnt. Loop helemaal naar rechts en sla bij het wachtershuisje met de bijl op het kristal. De wachter verschijnt maar laat je niet binnen. Klop op de deur en meld je als vervanger. Praat met de wachter en je moet een maaltijd maken. Geef eerst de bessen. Meng de bessen in de witte beker op het kastje. Ga terug naar het bos en ga naast de bomen naar het moeras. Bind het touw aan de bovenste tak en aan jezelf. Spring naar beneden en pak wat pead mos.

Ga slingeren tot je op de hoogte bent van de tak rechts. Pak deze vast en je bent weer terug. Boogie pakt je tas. Ga terug naar de weg en praat links met de slakken in de boom. Zij vragen om een nieuw blad. Ga links tussen de bomen met de messen door en zet de worm uit je inventory op het grootste blad. Breng het blad naar de slakken en neem ze mee naar de stadsgracht. Leg het blad in het water en je krijgt moat scum. Breng dit naar de boom met de rupsen. Gebruik de moat scum op de boom. Klik op Boogie en gebruik deze op de moat scum en je hebt de slakken gevangen. Geef de slakken en de moat scum aan de bewaker. Als dessert wil hij roat. Deze vind je naast de boom op het pad en krijg je met de bijl. Breng deze naar de bewaker. Pak als je een kristal mag kiezen het middelste. Ga naar het paneel en plaats het kristal in de vier kleuren tot alle kolommen zijn gezakt. Gebruik de tabakszak op de schaal met zand en dan op de blauwe poort links. (158 punten).

Escarpa.

Je valt door de bomen en pakt een puzzelstuk op. Ga terug naar boven en pak een tweede puzzelstuk. Ga nu naar links door de deur en praat met de moeder tot ze hetzelfde zegt. Ga buiten via de trappen naar de grot beneden links, ga naar binnen en pak puzzelstuk drie. Ga verder naar beneden en praat met de gieren. Ga door de deur naast het wasvrouwtje, steek de brug over en praat met de koning. Blijf praten tot je het medaillon krijgt van de koningin. Bekijk het medaillon en maak het open. Bekijk het puzzelstuk voor de troon. Plaats het blauwe kristal in het platfond en je krijgt een uitnodiging voor het bal. Pak links de kip van de tafel en ga terug naar het gezin. Geef daar de uitnodiging voor het bal aan de moeder. Je mag nu het puzzelstuk pakken. Ga naar beneden langs het wasvrouwtje en gooi tegenover de grot de kip op de glijbaan. De gieren gaan erachteraan. Ga de grot in en verander Boogie in een worm. Klik met de worm links achterin de grot. Verander Boogle in een lamp en dan in een schep. Hou de schep op de drakenpoep. Verander Boogie in een worm, ga terug naar rechts en je hebt nu een beetje drakenpoep. Ga terug naar het nest van de gieren en gebruik de scroll-knop. Je ziet een klein boompje. Gebruik hierop de drakenpoep en de boom groeit. Ga via de boom naar beneden en de trap op. Plaats de vier puzzelstukken op de muur en je ziet dat je nog een vijfde nodig hebt. Klim via de boom terug naar boven en ga naar het wasvrouwtje. Pak van de waslijn een knijper en ga naar het gierennest.

Ga rechts van het nest naar boven en spring over het ravijn. Klim dan rechts naar beneden. Pak hier het puzzelstuk, de waaier, het kussen en het vloerkleed. Ga terug naar boven en ga de grot binnen. Gebruik de knijper op je neus en het kleed op de stinkdieren. Ga nu door naar achteren. Praat met de kluizenaar en geef hem het kussen. Je krijgt weer een puzzelstuk. Ga terug en klim naast de grot naar beneden. Gooi het kleedje op het balkon onder je (scroll rechts) en gebruik er de waaier op. Als de dames zijn vertrokken ga je naar rechts en gebruik je Boogle als jojo naast de trap om beneden te komen. Laat Boogie het puzzelstuk pakken en door de spleet vertrekken. Pak naast de trap het bordje en breng dit naar de wasvrouw. Als je het terug krijgt blijkt het een puzzelstuk te zijn. Het laatste stukje vindt je op de vloer voor de troon van de koning. Als je ze allemaal hebt ga je via de gegroeide boom naar de geheime kamer. Plaats de stukken en vorm met de stukken een gezicht. De bovenste stukken hebben vier verticale strepen. Als je de puzzel goed hebt gaat het beeld open en kan je met je zand naar Pergola. (460 punten).

Pergola.

Als je bent geland klik je op jezelf en volg je de mieren. Praat met de prinses en laat haar het medaillon zien (open). Pak uit haar laars een mes en snij haar los. Na de nodige verliefdheid moet je een puzzel oplossen. De bedoeling is dat je alle gelijke poppetjes op een rij zet. Let op het poppetje met de twee kleuren. Zet dit boven in de punt. Werk zo verder tot je op alle rijen dezelfde kleuren hebt (geel, blauw, rood en groen). Doe je dit goed dan krijg je een tweede puzzel. Plaats eerst vijf vrouwen links en de mannen rechts. Je krijgt nu een lucifer. Hiermee kun je de mieren laten zingen. De vrouwen moeten een toonladder omhoog zingen en de mannen een ladder omlaag. Als je zonder de lucifer op de mieren klikt zingt er 1 zijn noot en twee andere verplaatsen zich. Als je alles goed hebt gaat Lena terug naar haar ouders en jij gaat naar Asthenie. (539 punten).

Asthenia.

Als je bent geland pak je uit het kastje een pot met zijdezachte verfrissingdoekjes. Open het potje door middel van de holographic projector en gebruik dit boven op het kastje. Druk de knop op het kastje in en er gaat een deur open. Ga door de deur en loop naar links. Druk op de rode knop en als de bal gaat rollen stap je naar rechts. Vang de bal en doe dit nog drie keer. Ga dan naar rechts en plaats de vier ballen in de katapult. Ga in de andere bak zitten en er verschijnt midden op het eiland een katapult. Haal een kanonskogel uit het bakje en ga dan naar de katapult. Span de katapult en snij met je mes het touw door. Als je voor het eiland in de sloot belandt gooi dan de kogel weg. Beland je over het eiland haal dan nog een kogel. Als je bij de doolhof bent ga je naar rechtsboven. Ongeveer in het midden glinstert een steeksleutel. Haal deze op en ga terug. Loop nu door de doolhof naar het gebied rechtsboven en bekijk het waterkanon. Gebruik de sleutel op de bout van het kanon en er verschijnt een pad dat je oversteekt. Je krijgt weer een doolhof. Werk door de tunnels naar linksonder, daar zit de uitgang. Je belandt voor een oversteekplaats. Haal de hendel rechts over en er verschijnen stenen. Begin op de tweede steen links en naar voren. Werk zo alle stenen één voor één af, maar je moet wel aan de overkant komen. Loop over de brug en je komt bij de uitgang. Aan de rechterkant zie je een aantal kristallen. Plaats deze zó, dat de straal er van links naar rechts doorgaat, maar wel door alle kristallen. De poort opent zich. Gebruik het zand op de poort en je gaat naar Tenebrous. (723 punten).

Tenebrous.

Na de landing klik je op het zusterkapje in de inventory van Boogle. Klik op Torin en je bent er weer. Gebruik je mes op het luik linksboven en ga de pijpen in. Kruip helemaal naar links en je wordt gearresteerd. Je komt er met een waarschuwing vanaf. Alleen ben je Boogie kwijt. Praat met de zonnebloem tot hij in herhaling valt. Pak een blad van de bloemen links. Ga naar links en praat met de boom. Als deze huilt haal je het blad door de tranen. Praat verder tot de boom zich herhaalt. Ga terug naar de zonnebloem en bekijk de bladeren aan de voet van de plant. Smeer op de bladeren wat boomtranen en pak dan de zijdewormen weg. Praat met de zonnebloem en ga dan terug naar de tranenboom. Klik op het gras naast de boom en je hoort afwisselend 'ja' en 'nee'.

Volg via de 'ja' het pad naar de overkant. Je komt dan bij een deur. Ga erdoor en pak de hoed en de stok van de tafel. Ga naar links en pak bij het konijn de boog. Praat met het konijn tot hij zich herhaalt. Ga naar links en praat met de dame met de rode bril tot zij zich herhaalt. Praat nu rechts met de timmerman tot hij zich herhaalt. Ga verder naar rechts tot je bij de goochelaar in de box komt. Praat met hem en pak dan achter hem de poster en naast hem uit het rek de doedelzak. Ga rechts naar de man met de puntbaard en ruil jouw stem met die van Lycentia. Plaats het kristal van Lycentia in de crystcorder en plaats deze op de hologram en speel hem af.

Let goed op en maak een notitie van de tekst.

Ga terug naar de timmerman en pak daar de zaag. Geef de hoge hoed aan het konijn en daarna aan de goochelaar in de box. Gebruik in je inventory de zaag op de wandelstok en geef de stok aan de goochelaar. Hou in je inventory de zijderups op de poster en geef de verschenen zijde aan de goochelaar. Je krijgt een boek met magische spreuken. Loop een rondje rechtsom tot je bij de acrobatenbank komt. Pak naast de bank de hars. Gebruik dit op de boog en je wordt verzocht op het podium te treden. Gebruik in je inventory de boog op de zaag en jawel, weer gearresteerd. In het luchtledige gebruik je de doedelzak om te sturen. Stuur naar rechts en naar onder tot je op de stoep voor de deur belandt. Plaats de crystcorder op het hologram in je inventory en maak met vier stukken tekst de zin CREEP COME HERE. Begin met het kleinste stukje. Ga terug zweven en gooi de crystcorder in de ruimte. Ga nu weer naar de stoep, bel aan en stap onder het stoepje. Creop gaat op zoek naar het geluid en je kan naar binnen. Gebruik het magische boek op Lycentia en verwijder de halsband van haar nek. Als Pecard Lycentia vastpakt ga je naar rechts en klik je op Creeps kookpot. Als je op de rand staat gebruik je het boek op Pecard. Hij valt dan in jouw plaats in de kookpot. Lycentia redt daarna de boel en je komt weer terug in THE LAND ABOVE. (Score = 997 punten). Einde.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolveswww.000webhost.com