Toonstruck


Na de intro kom je in het paleis van King Hugh terecht, vanaf nu is Flux jouw partner. Ga naar de Trophy room en praat er met de butler (footman). Ga naar het Lab beneden en praat er met Bricabrac, hij is zijn bril verloren. Ga terug naar boven, praat er nogmaals met de butler (hij zal je een hint geven over de bril). Ga terug naar Bricabrac. Die zal je nadat hij zijn bril terug heeft een blueprint geven. Ga naar buiten en praat er met de wachters. Als ze gedanst hebben, praat er dan nogmaals mee. Neem tijdens hun tweede dans de sleutel die valt en ga terug naar binnen. Gebruik de sleutel op de gesloten deur links van de trap. Eén- maal binnen in de slaapkamer rol je het tapijt opzij. Open en sluit de laden van de spiegelkast in alle mogelijke combinaties tot je een klik hoort. Er zal een geheime opening verschijnen naast, de ladder. Ga erin, zo kom je beneden in de kelder. Gebruik de losse vloerplank. Gebruik nu Flux op de losse plank. De val boven je hoofd zal opengaan. Ga terug naar boven, rol het tapijt terug op zijn plaats en trek aan de koord om zo de butler te roepen. Deze zal recht in de val lopen. Gebruik Flux op de ladder en hij zal een bon vinden voor een kostuum.

Ga naar de Pub in het dorp en praat er met de waard over de muis. Probeer de muis te vangen tot ze aan de muizenval staat. Speel op het orgel en als de muis danst gebruik je Flux op de muizenval. Neem de muis. Neem de beker van de waard in ontvangst als beloning. Ga terug naar de Trophy room, neem er de gieter en plaats de beker in de plaats. Ga naar buiten en als je terug langs het dorp komt kun je er in de bakkerij een praatje gaan maken. Neem de twee toetsen van de piano mee. Ga daarna naar de schuur, Onderweg kun je een babbeltje slaan met Fluffy het konijn en de vogelschrik. Praat in de schuur met de koe over het defecte apparaat dat de boter maakt. Schep met de gieter wat Fertilizer uit het vat rechts. Ga naar de Shuttle die je naar Zanydu kan brengen. Plaats de bewusteloze muis in de rechterhand van de Shuttle. Gebruik de gieter (met de Fertilizer in) op de muis en stap in. Zet de pook in vooruit en hop we go! In Zanydu praat je eerst met de strenge bewaker (rechts naast Jim's Gymzaal) tot je het uur te weten komt dat hij naar huis mag. Ga naar de defecte klok naast het Wacme gebouw en zet ze op zes uur. De bewaker zal vertrekken. Lees de poster naast Jim's ingang betreffende de puzzel prijsvraag. Ga naar het Wacme gebouw (rechterdeur) en praat met de hond en de kat. Ga naar de pub, maak gebruik van de telefoon. Er zijn drie toetsen:

Rood, Geel en Blauw.

Rood en Geel = Oranje.

Rood en Blauw = Paars.

Geel en Blauw = Groen.

Om de telefoon te laten werken moet je de volgende combinatie intoetsen:

Blauw - Paars - Rood - Oranje - Geel - Groen - Oranje.

Nu heb je verbinding. Om de vragen correct te beantwoorden toets je de volgende volgorde in:

Blauw - Geel - Oranje - Rood - Groen - Blauw.

Verlaat de Pub om uw prijs in ontvangst te nemen (pakje met doos springende bonen). Ga naar de Wacme en laat de hond de doos bonen zien om te bewijzen dat je een klant bent. Je mag nu gratis op het cadeau machine spelen (rode knop indrukken om te starten en te stoppen). Speel tot je de drie prijzen hebt gewonnen. Vraag om de bokshandschoen te demonstreren. Neem de sterren boven het hoofd van de kat na de punch. Ga naar de schuur en gebruik de magneet op de hooiberg om het ontbrekende stuk terug te vinden. Gebruik het op de boter machine (churnatron). Je neemt dan automatisch twee pakjes verse boter in ontvangst. Ga naar de bakkerij en geef een pakje aan de bakker. Daar krijg je een vers gemaakte deeg voor. Ga naar Jim's Gymzaal en gebruik de boter op het paard (aan het begin van de brandende cirkels). Vraag aan de hond een demonstratie. Gebruik daarna de Pump-O-Tron om uw spieren te versterken. Ga dan terug naar de Arcade zaal in het dorp. Praat met de Octopus en gebruik uw hamer op het hamerslag spel, zo win je de fles wijn. Neem ook de bellen van de grond die ooit van boven hingen aan het hamerslagspel voor je er een mep op gaf. Speel daarna een partij Wacman om de gouden ketting te winnen. Ga naar de Wolf B.B. (links van de rode peperstruik) en geef hem de fles wijn. Stank voor dank, en als beloning ga je de soepketel in. Schud de ketel flink van links naar rechts(door op je muis te klikken als de hand links en rechts wijst). Doe dat aan een tempo dat je trouwe muis er bijna van verschroeit, dan zal de ketel omslaan en ben je vrij. Neem de gril bar en het boek. Ga naar het veld en neem naast de vogelschrik wat maats. Ga terug naar de wolvengrot en gebruik het maïs op het vuur om popcorn te bekomen.

Ga naar de inmiddels slechte schuur en gebruik de gieter op de ton met de groene gifstof. Ga naar het pad waar je B.B. voor het eerst tegenkwam. Ga verder door tot je in Malevo komt. Neem het stuk vlees van de grond in het dorp. Gebruik de gieter met het gif op het vlees. Reis naar Zanydu en geef het stuk vlees aan de gier die op het pijlvormig bord zit. Neem daarna een pluim van de gier en het pijlvormig bord mee. Reis terug naar Cutopia en geef de pluim aan het SM schaap in de schuur. In ruil krijg je de tube lijm. Gebruik de gieter een tweede maal op het vat met gif. Ga naar de doornstruik waar de rode paprika in zit en giet er met de gieter op om zo de peper te kunnen plukken. Ga naar het kasteel van King Hugh, gebruik de gril bar op het gat in de rolluikkast onder de trap. Neem de speelkat eruit. Gebruik de 2 pianotoetsen met de lijm op de speelkat. Ga naar Fluffy het konijn en geef het popcorn. In ruil krijg je een suikerspin. Gebruik de lijm en de suikerspin op de speelkat. Gebruik tenslotte de doos springende bonen op de speelkat. Ga naar de boom met noten en gebruik de speelkat op de deur. Als het paartje weg is laat je Flux de noten halen. Ga naar de gevangenis van Malevoland en neem het stempelkussen van het bureau. Los de schuifpuzzel op van de luis naast de monitor en neem de port hole ruit (dit is een handig reismiddel om tussen de drie werelden op een vlugge manier heen en weer te reizen). Je moet het dan wel op de daarvoor voorziene plaats op de grond leggen. Gebruik de muziekdoos op het stempelkussen.

Stempel met de muziekdoos de bon voor het kostuum af. Ga naar het dorp, handel hier snel! Ga de kostuumwinkel binnen en maak lat je in het pashok verdwijnt. Als de slechteriken weg zijn geef je de bon aan de eigenares. Je ontvangt een gratis geschenk. Kies het harlekijnspak. Vraag daarna om haar boek e ruilen met uw boek. Ga naar de vogelschrik, geef hem het harlekijnskostuum. Je krijgt nu de zwarte mantel. Ga naar Malevoland Dorp en gebruik de mantel op jezelf om zo voorbij de buitenwipper van de Seedy's club te geraken. Hier moet je snel zijn. Van zodra je binnen bent in de club verdwijn je rechts achter de klapdeuren. Als de robots weg zijn gebruik je de lijm op de bowlingbal. Gebruik daarna Flux op de kegelbaan. Strike! Neem je prijs in ontvangst. Ga nu naar de winkel rechtover de Seedy's Club. Praat met de Robot en gebruik het Enigma boek op hem. Neem de ontstopper van de toonbank. Ga naar Cutopia en neem de vis van de muur in de Trophy room. Moest je nog bij de bakker binnenwippen onderweg en de robots komen binnen, maak dan dat je verdwijnt in het achterkamertje. Reis naar Zanydu en ga naar het toilethuis naast Jim's Gym. Gebruik de ontstopper op het toilet en spoel dan de rode vis door. Er spoelen nu verschillende vissen door de leiding. De kunst is: doorspoelen als de groene vis passeert. Neem je een gele of paarse, gooi hem dan gewoon terug en herbegin. Als je de groene vis hebt reis dan naar de wolven grot, plaats het spit even terug en gebruik de deeg op het spit. Neem het spit terug en ga naar het Paleis. Nu is het tijd om daar de verzamelde items te gaan plaatsen in het vertrek naast het labo, hier is de volgorde:

Sugar=Spice - Dagger=Cloak - Stripes=Stars - Heart=Sole(vis) - Whistle= Bells - Polish=Spit - Needles=Pin(strike prijs) Bolts=Nuts - Ball=Chain - Bow=Arrow - Salt=Pepper - Rock=Roll(deeg).

In het totaal zijn dit 12 Items! Geef nu een druk op de knop en bekijk de film. Meteen komen we aan CD#2. Deze begint al goed, gevangen in een cel en geen bezittingen meer. Praat met de bewaker Snout tot hij zich omdraait. Nu kun je onder de mat kijken, het kristal nemen en laarna de mat. Gebruik de mat op Drew om een stofwolk te maken en zo Snout uit te schakelen. Neem de sleutel van de muur achter je en gebruik hem op de deur. Ga naar rechts, de vogel zal aanwijzingen geven betreffende de boekpuzzel. Klik op de clown. De clown zal bepaalde delen van zijn gezicht laten bewegen. Je moet ze nadoen, telkens in de juiste volgorde. Daar deze proef telkens anders is moet je het zelf doen anders kom je er niet in. Slagen in je test opent de mond. Ga binnen en praat met de clown. Meer is er momenteel niet te doen. Verlaat de clown en ga naar boven. Ga naar rechts, the Chequered Floor. Hier is de boekpuzzel. Klik op de boeken, de juiste volgorde is:

Blauw l - Rood l - R3 - B2 - B3 - R4 - R2 - B4.

Ga door de geopende ruimte. Gebruik de muziekdoos op Drew om de bewaker in slaap te doen. Gebruik nu de monitor en zap met de knop alle lokaties af. Laat het beeld van de zaal met harnas staan, je kunt dan de bewegingen volgen op het scherm. Gebruik de magneet op de plaat aan het plafond en beweeg zo het harnas op de verhoogde dals(vier)in volgorde. Als het op de vierde dal staat, zal het hek opengaan. Je bent nog niet klaar om naar de Ridderzaal te gaan, dus ga terug naar de hoofdtrap. Links is een ontspanningszaal voor de bewakers en boven staan er ook nog bewakers. Aan de trap staan er twee drakenhoofden, één links en één rechts. Neem uit de linker een tweede kristal. In de rechter zit ook een kristal maar die kun je er momenteel nog niet uit nemen. Ga nu terug naar de kelder en ga voor de cel naar rechts. Zo kom je in de Climatron Room. Druk er op de knop van de ventilatieschacht om hem te openen. Stap erin en gebruik het insect kostuum op Drew om langs de wand omhoog te kruipen tot in de badkamer. In de badkamer klik je eerst op de stop van de waterbak en daarna op de kraan. De waterbak loopt over. Klik op het kastje boven de waterbak en neem er de chloroform uit. Gebruik de gieter uit je inventaris met de waterbak om hem te vullen. Je moet de badkamer terug verlaten langs de ventilatieschacht want er staan bewakers aan de andere kant van de deur(vergeet niet het insect kostuum te gebruiken telkens je langs de schacht wil). Ga naar de Clown en wacht tot hij zijn neus op de tafel legt voor een poederbeurt. Gebruik de chloroform op de neus. Nadat hij de neus terug heeft opgezet zal hij K.O zijn. Neem de ballon en de pin. Gebruik de ballon en de rode handschoen op de heliumfles om ze te vullen. Ga naar de Climatron Room. Bekijk de Controle en steek de pin in de gleuf. Zet het op koud. Ga via de ventilatieschacht naar de badkamer.

Klik op de deur om de bewakers kwijt te spelen. Verlaat de badkamer via de deur en ga naar de tweede verdieping. Klik op het linkerhoofd van de trap en je zult zien dat de hoorn tevoorschijn komt uit het rechterhoofd. Dat moet zo blijven! Ga je naar het rechterhoofd dan zal de hoorn weer naar het linker ver- huizen. Dat mag niet want de hoorn moet rechts blijven wil je het derde kristal uit het hoofd nemen. Je moet nu helemaal rond gaan. Via de badkamer langs de schacht naar beneden, en dan zo naar de kelder tot in de Climatron Room. Verzet daar de pin op de controle naar rechts. De vis zal uit zijn bokaal wippen omdat hij er niets voor voelt om gekookt te worden. Zet dan de controle op medium en neem de pin terug uit de gleuf. De vis is ondertussen pogingen aan het ondernemen om terug in zijn bokaal te geraken. Snel handelen is dus de boodschap (bewaar hier je spel). Spoed je naar de bokaal en neem de schatkist eruit. Klik op de kist en je hebt de sleutel.

Ga naar het tweede verdiep en klik op de rechterkop aan de trap om het derde kristal eruit te nemen. Ga naar de ridderzaal en dan naar boven. Gebruik de pin op de kist om de kikker te bevrijden. Van hem krijg je het vierde kristal. Klik op de kist om erin te kruipen en zo beetje bij beetje tot aan het TNT te geraken. Beweeg niet als de robots omkijken! Als je dicht genoeg bent heb je het TNT. Ga terug naar de hoofdtrap en daar naar links tot in de keuken. Gebruik de gieter op de keukenrobot. Hij zal roesten. Neem een kalkoen, steek er de TNT in en open de kacheldeur. Gebruik de kalkoen op de hete kolen in de kachel en gebruik dan vlug de kalkoen op het keukenliftje links. Na de film ga je naar boven tot in de ontspanningszaal. Neem de biljart keu. Ga naar de ridderzaal en klik op de handschoen van het harnas. Ga naar verdieping drie. Gebruik de sleutel uit de kist op de rechterdeur. Klik op de bril boven op het boekenrek. Klik op de schakelaar (die achter het rek stond) om de ventilator te stoppen. Klik op de bureaustoel. Klik op de bril en op het Eland hoofd. Gebruik nu het insect kostuum om de vleesetende plant te misleiden. Gebruik de hamer op de vaas. Neem de bril. Ga naar de hoogste verdieping. Gebruik de biljartkeu met harnas handschoen om op de knop te drukken aan de andere kant van de tralies. Ga naar binnen en gebruik de ballon of de rode handschoen op Drew om de spraakherkenner te misleiden.

Kies de stem van Lugnut. Ga binnen maar zet de bril op of je wordt gehypnotiseerd. Praat na de film met de kat. Klik op haar en dan op de deur om haar buiten te krijgen. Klik nogmaals op haar en dan op de scanner om de deur te openen. Ga binnen tot aan het controle center. Klik op het paneel onder de monitor. Plaats de vier kristallen één voor één in de daarvoor voorziene plaats. Als ze juist zitten lichten ze op. Trek aan de hendel in het midden en neem het Warp Device uit het hokje. Klik op de monitor aan de deur en bedien hem met de vier schakelaars op de hoeken tot je deze volgorde hebt:

ON - OPEN - OPEN - DEACTIVATED.

Ga nu naar links en klik op de Malevolator. Bekijk de eindfilm. 

GameSolves
NL Forum

www.000webhost.com