31-10-2006

Tony Tough: A Rake's Progress

Prequel op Tony Tough and the Night of the Roasted Moths, waarin een jeugdige Tony in allerlei onfortuinlijke situaties belandt. Tony is terug in een totaal nieuw avontuur met 3d-graphics. Echter, Tony Tough 2: A Rake’s Progress is geen vervolg, maar eerder een terugblik. Je wordt terug genomen in Tony’s jeugd, terug naar het jaar 1953, toen Tony 13 jaar oud was. Het spel vertelt een dag uit het leven van de jonge Tony. Waar hij dus meerdere malen in kleine en grote moeilijkheden komt, hij ontrafelt ook een mysterie over een dief, oude Indiaanse culturen, UFO’s, een ontvoering en zijn hobby van pruiken en paarse honden. Het spel start in de Drogisterij van Alexis. Hier kan je het spel laden, het spel instellen (optionen) en scènes terug kijken. Praat met Alexis en start het spel. Klik boven in het scherm op een ballonnetje om te antwoorden. Met de Escape toets kom je in het spel menu.
 

Oplossing Duitse versie

Deel 1: The Arrival

7 September: 8:25 am

De dag begint met je ouders en huishoudster, Cornelia. Je mist de bus en zoals gewoonlijk kom je te laat op school en je hebt je huiswerk niet gemaakt. Verzin een smoesje en ga op je stoel zitten. Bekijk, onderzoek altijd alles en als je met iemand praat, vraag je alle dialogen, blijf doorvragen tot je niets meer te vragen hebt. Praat met je klasgenote, Seymour. Open je lunchbox en pak er de Limonade uit (gebruik de tangafbeelding om het kistje te openen en hand om te pakken). Ga met de cursor boven in het scherm, om de inventaris te openen. Bestudeer het reageerbuisje. Pak de limonade uit je inventaris en giet het in het reageerbuisje. 

 

Deel 1A: Receiving the inheritance 

7 September: 1:06 pm

Na de scène ben je alleen in de klas omdat je 3 uur moet nablijven. Praat met Meester, Van Horn. De Meester verlaat de klas. Onderzoek alles in de klas. Open, achter in de klas, de onderlade van de kast. Pak uit de la het Touw, Punaise (Reißzwecke) en het Plakmiddel (kleistrepulver). Verplaats de karntonnendoos. Pak de Kikker,Harold. Scène. 

 

Deel 2: Meeting the Good People

7 September: 1:24 pm

 

Je wordt wakker in het ziekenhuis. Praat met de zuster. Je hebt een Identificatie armband omgekregen (in je inventaris). Open de deur en zie een gesprek van je vader, Dokter, Tough met de dikke man, Juarez. Probeer uit de douchecabine het zeep te pakken. Praat met de kamergenote. Pak de Bloeddrukmeter. Pak het laken van je bed en knoop het aan de kroonluchter vast. Duw tegen de kast en probeer het zeep eraf te laten vallen. Gebruik de bloeddrukmeter op de kast, duw opnieuw tegen de kast en je pakt het Zeep. Gebruik het zeep op de rolstoel en verplaats de rolstoel voor de deur. Knoop het laken aan de rolstoel vast. Druk op de bel, die op het nachtkastje ligt. Scène

 

 

Deel 2A: The Gospel Singing

7 September: 6:50 am

Scène

 

Deel 3: The start of the Spending Spree And The Door Opening For A Blonde

7 September: 1:42 pm

Praat met de postbode. Ga na het gesprek verder de Arroyo Road. Praat met Jessica en Philip. Vraag aan Philip wat de spelregels van het raadsel zijn. Speel het spel: Maak met de spijkers 4 gelijke vierkanten door 2 spijkers te verplaatsen. Heb je dat gedaan krijg je 40 Cent van Philip

 

 

Ga terug naar het ziekenhuis en links van het ziekenhuis ga je naar het boomhuis. Praat met Seymor. Als je aan hem vraagt wat hij aan het lezen is, geeft hij je een Handboek over 'Hoe wordt ik een goede Privé Detective'. Blader door het boek - je leest het voor. Vraag door en je belandt voor een gesloten tankstation. Ga terug naar het dorp en verken het dorp. Ga naar je eigen woning (de hond ligt vóór het huis). Ga boven naar je slaapkamer en pak de Kaars van het nachtkasje. Ga in het dorp naar de kerk, probeer naar binnen te gaan, maar de priester houdt je tegen. Lees onderaan de trap het bord. Pak een magnetische letter - Je pakt de Letter F. Ga links van de kerk naar de toren van begrafenisondernemer, Juarez. Praat met hem. Je krijgt zijn Visitekaartje en pak ook de Fles van zijn bureau. Ga tegenover de toren naar de begraafplaats. Zie om de hoek een bord en pak de Schop van het bord. Ga terug naar je woning. Tussen het trapje en de hond is een gereedschapskistje. Voor het gereedschapskistje is een hoopje zand, waarop je met de schop een gat graaft. Pak uit het gat een Moersleutel. Bevrijd de hond van zijn hondriem - Pak de Hondenriem.

 

 

Schuin, tegenover je huis staat in de voortuin een wasdroogmolen. Aan de droogmolen hangt een doekje. Als je die probeert te pakken draai de molen. Gebruik de hondenriem op de droogmolen en je pakt het Schouderdoekje ( Schultertuch)  Als je naar je woning loopt ontdekt Tony dat de hond is weggelopen. Ga terug naar de postbode. Gebruik de moersleutel op de fiets en je biedt je aan om zijn fiets te repareren en hij zal je er ook geld voor geven. Gebruik de moersleutel op de fiets. Gebruik de moersleutel op de rolstoel. Pak het Wiel en plaats het wiel op de fiets. De postbode betaalt je. Ga terug in de boomhut. Duw de kist opzij en je vindt het spaarvarken van Seymor. Klik op de kist waarop Seymor zit en hoor het verhaal over de kist. Praat met Seymor over de pruik (Perücke), die je nodig hebt als je je wilt verkleden en over toestemming zijn huis te mogen betreden. Om de pruik in de winkel te kopen heb je niet genoeg geld. Aangezien je nu toestemming hebt gekregen om het huis van onze vriend te mogen betreden ga je naar zijn huis - links van de boomhuis. (als je ineens weer bij de tankstation belandt en niet over de toestemming gevraagd hebt, ga je eerst terug in de boomhuis om daarover met Seymor te praten, zodat je toestemming krijgt om zijn huis te mogen betreden). Pak in de badkamer, boven op het toilet de Valse Wimper. Dichtbij het tankstation, staat een plaatsnaambord. Pak daar het Krijt. Ga naar de drogisterij van Alexis (moeder van Seymor). De drogisterij is rechts van de kerk, waar luide muziek uit de winkel komt. Vraag of ze een pruik te koop heeft en blijf onderhandelen tot ze uiteindelijk, 50 cent van de prijs afdoet -  van $ 5 voor $ 4.50. Ze is een keiharde zakenvrouw dus zal moeilijk gaan. Ga desnoods terug in de winkel en zeur door tot je die 50 cent reductie krijgt. Niettemin moet Tony geld zien krijgen, omdat hij niet genoeg geld ervoor heeft. Ga naar de kerkdeur. Hier staat leraar, Van Horn. Gebruik het krijt op Tony (selecteer de hoofdafbeelding met de rechtermuis knop op het krijt). Je verkleedt je als oude man en je kan zo de kerk binnen lopen. Steel het Collecte Geld. Ga weer in de boomhuis met je kameraad praten en vraag of hij zijn spaarvarken slacht en jou het geld geeft. Nu kan Tony de Pruik kopen - Praat met Alexis en je koopt automatisch de pruik. 

 

 

Deel 3A: The 7 Stones Weakling

7 September: 7:00 pm

Het gaat verder bij de boomhut. Ga naar je woning. Huishoudster, Cornelia, is ontvoerd en je krijgt een Gedeelte van een Armband. Zie, na de scène, in het rioolputje (Gully) iets blinken. Combineer de letter F met de hondenriem. Gebruik de magnetische letter (F), op het rioolputje en je hebt het andere gedeelte van de Armband

 

Deel 4: The Drinking Scène

7 September: 10:39 pm

Scène

 

Deel 4A: Marries an Old Maid

7 September: 5:45 pm

Combineer de 2 armbanden aan elkaar en je ontdekt dat de vermoedelijk ontvoerder, je kamergenote van het ziekenhuis is - toen je in het ziekenhuis lag. Ga naar het ziekenhuis en praat met verpleegsters, Lorraine. Ze kan je niet helpen, maar vraag of ze een Pepermuntbonbons voor je heeft.

 

Thuis in de keuken wordt de fles gevuld met water. Open de oven. Gebruik de kaars op de bakplaat. Plaats de bakplaat terug in de oven om de kaars te smelten. Gebruik dan snel de pepermuntbonbons op de verwarmde gesmolten kaars om de inhoud van de bonbons over de wax eruit te drukken. Leg het krijt op de andere bakplaat en plaats die in de oven om het krijt te smelten. Giet het water op het gesmolten krijt en combineer dit met de wax. Je hebt dan een Krijt Bonbon gemaakt (let wel op dat de wax warm moet zijn als je de bonbon erop gebruikt en dat als je water bij het krijt giet het meteen met de wax  pakplaat combineert voordat het krijt weer hard is. Ben je te laat en het krijt is weer hard, sluit je de oven en pak opnieuw water. Open de oven, giet het water weer over het krijt en giet dan snel het vloeibare krijt over de wax).

 

Ga terug naar het ziekenhuis. Leg de krijtbonbon tussen de pepermuntbonbons - (zorg dat zij dat niet opmerkt). De verpleegster eet van de krijtbonbon en gaat water drinken. Pak uit de geopende la een map en je leest de naam van de andere patiënt, die bij je op de kamer lag - Micky Mouse!. 

 

Deel 5: The Election Campaign

7 September: 7:00 pm

Nu onderzoeken we het kerkgebied. Ga naar het huis van de Dominee, Mr.O'lantern - tegenover je woning. Zie links van het huis een auto. Klim op de auto en je komt achter de kerk. Zie, rechts, op de achterkant van de kerk, rode bakstenen. Pak een Baksteen, Ga naar de Bazaar winkel - rechts van het plein - de winkel die afgeplakt is door de politie. Gooi de baksteen door het raam. De sheriff houdt je op tijd tegen en je wordt opgesloten in de gevangenis. 

 

 

Deel 5A: Viewing A Prison Scène:

7 September: 8:01 pm

In de tussenscène, ontvangt Tony nieuwe informatie van zijn vriend. 

 

Deel 6: Death In Harlem

7 September: 8:05 pm

Praat met sheriff, Irving, over alles en tenslotte krijg je een Pispot. Pak de Bezem, in de hoek buiten de cel. Gebruik de bezem, op de hoofdkussen van de aangrenzende cel en pak de Kussen. Leg de kussen op je eigen bed. Leg de pispot, ook op je bed en leg dan de pruik op het bed. Scène. 

 

Deel 6A: The Wallet Begins To Empty

7 September: 8:24 pm

Terug in het bureau van de Sheriff, pak je je Tas terug en een Sigarettenpeuk  Ga dan naar de kerkruïne en heb een gesprek met de postbode. Hij brengt je naar je dode hond. Het is nacht. Ga weer met de postbode, bij de kerkruïne, praten: Je kan zijn fiets niet lenen, hij heeft zijn fiets nodig, omdat hij naar de hoogste berg moet en daarvoor de fiets nodig heeft. Je mag wel zijn fiets huren. Ga naar de begraafplaats en links van het bord vindt je een Munt, op de grond. Je hebt nu geld om de fiets te huren maar het geld glijdt uit je hand en rolt, onder in het veld. Praat met de graver, Chucho.

 

Munt - Begraafplaats

Veld

 

Ga naar het tankstation. Zie rechts van het tankstation, tegen de boom een bestelwagen. Gebruik je fles op de benzine langs de bestelwagen en je vult het met benzine. Ga naar het veld. Gebruik de fles met benzine op het veld, gebruik dan de brandende sigaret op het veld en vind je Munt terug (vergeet het niet om de munt te pakken).

 

Ga naar de toren van de begrafenisondernemer. Bekijk de deur en probeer het opstapje met zeep in te smeren. De begrafenisondernemer zal dat zien. Ga naar huis. Gebruik de telefoon en bel begrafenisondernemer, Chucho Juarez. Dan ren je zo snel mogelijk naar de torendeur en gebruik het zeep op de trapjes van het opstapje, voordat Juarez de deur uitkomt. Is dat gelukt zal Chucho de toren verlaten en uitglijden en je pakt de Munt die hij laat vallen. Nu kan je de fiets van de postbode huren ( 3 munten). Geef de munten aan de postbode.

 

 

Deel 7: Disintegration

7 September: 8:11 pm

Scène

 

Deel 7A:

7 September: 9.00 pm

Bijaankomst op de berg, vind je een Citroen. De poort is met een ketting gesloten die je niet kan openen. Stap op de fiets en fiets terug naar huis. Je legt de fiets bij het tankstation en gaat te voet naar je huis. Vul de fles weer met Water. Terug naar de berg en gebruik eerst het water en dan de schop met het bord (schild). Trek het bord uit de grond en zo klim je via het bord over het hek. Je hebt ineens een fles met Maagzuurmiddel in je inventaris gekregen. 
 

Deel 8: Meeting The Other People

7 September: 10:10 pm

Hier tref je de ontvoerder en Conelia. Gebruik de citroen op de pijp (rohr), die links op de grond ligt. Gebruik dan het maagzuur op de pijp en je blaast met de citroen, de ontvoerder omver. 
 


 

Deel 8A: Bedlam

7 September: 10:55 pm

Ontmoet de ontvoerder en geniet van de lange conclusie scène. .
 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

http://www.gamesolves.nl.tt/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

henk

www.000webhost.com