Tony Tough and night of roasted moths

Je kunt het spel gemakkelijk "easy" of moeilijk "hard" spelen. Deze oplossing is voor hard.

Praat (talk) met iedereen en vraag alles want er is veel humor in het spel. Bekijk (examine) en gebruik (use) alles (ook items die je niet op kan pakken) want anders mis je toch de humor van het spel (met je rechtermuisknop krijg je het menu). In je inventaris combineer je items door een item te pakken en op een ander item te plaatsen. Om een item te bekijken, gebruiken of praten in je inventaris klik je met je rechtermuisknop op de item in je inventaris en je ziet dan een bril (examine), ?! (talk) en een pistool (use). Om een item in het spel te combineren klik je op een item in je inventaris en klik die dan op de item in het scherm die je wil combineren. Je kunt je verplaatsen (later meer hierover) naar een andere scherm, als je handcursor in een vogeltje veranderd. Ik gebruik de "Engelse" woorden die je in het spel ziet. De vette gedrukte woorden zijn de items die je in je inventaris stopt.

Het kantoor van Tony

Praat met je hond "Pantagruel" en hij verlaat het kantoor. Pak (take) de zak met snoep "bag of candies" dat op het bureau (desk) ligt.
Open de deur (door) en verlaat het kantoor, pak de scheurpapier "waste paper" dat op de grond ligt,open de deur tegenover je kantoor. Sluit de deur, pak de kiel "smock" dat aan de deur hangt, gebruik de "waste paper" uit je inventaris op de "brochure" die aan de muur hangt. Open de deur van de kast (closet) en je valt in het riool. Pak de pruik "wig" van het lijk (corpse). Ga links de rioolbuis (sewage) in. Ga de trap (stairs) op. Trek aan de staart (tail) van de trofee (trophy) die aan de muur hangt. Ga terug je kantoor in en pak de bloemen "flowers" die nu op de grond liggen. Ga terug naar boven (zoals gezegd praat met iedereen). Pak de rode sjaal "scarf" en de brief "letter"die op de grond liggen. Lees de "letter" in je inventaris. Open de deur en verlaat het gebouw. Combineer de "scarf" met de "smock", dan combineer de "flowers" op het gedeelte van het kostuum "part of a costume " en als laatste combineer je de "wig" op het kostuum "costume", Je verkleed je achter het bosje "bush". Geef de "bag of candies" aan de oude vrouw "old lady" en ga het pretpark in. 


Het Park

Na het filmp je tekent Tony een map, hij tekent de plaats waar hij staat in een notitieboekje "notebook ". Dit doet hij ook op andere plaatsen waar hij terecht komt. Je kunt je dan verplaatsen naar de plaats met je notitieboekje. Je kunt eerst het hele park rond lopen (hoeft niet kan ook laten doen als je in het spel op die plaats komt) en de plaatsen laten noteren in je boekje zodat het wat sneller met het verplaatsen gaat. Als de plaatsen in het boekje staan klik je met de rechtermuis op de "notebook" in je inventaris, klik dan op de bril, je ziet de map en klik dan op de plaats waar je na toe gaat. In het spel zie je ook pijlen "arrows" die de richting aangeven. 

 


Ga links de tent in van de vrouw met de baard "Bearded Lady". Open de deur achter in de tent en ga naar binnen. Praat met de "Bearded Lady". Geef haar de "flowers" en je krijgt een kunstgebit "false teeth" van haar. Verlaat haar, pak een tomaat "tomato" , ui "onion" die op het podium liggen. Ga het podium af en pak een wortel "carrot" rechts van de grond. Verlaat de tent. Ga linksboven richting de pijlen "Lorenz" , "Pirates". Praat met de jongen "boy" die in de circus tent aan het gluren is. Als hij weg is pak je een stukje doek (gat) van de tent "hole in the tent".

Ga terug naar rechts, praat met "Timothy" rechts in hetzelfde scherm, Ga rechts, praat met het beest "beast", pak het stukje kauwgom "chewing-gum" links van de deur, ga rechts en bij het romantische hoekje "romantic corner " ga je weer rechts. Praat met de "clown smiley". Ga links in hetzelfde scherm naar de afvalbak "trash can" bij de wagen van de "hot dogs" verkoper "vendor". Gebruik de "hole hole in the tent" op de "trash can", gebruik dan de "false teeth" op de "trash can" en duw "use" de "trash can " naar de clown. Pak de hamer "hammer" bij de clown. Ga terug via de "notebook" naar de "entrance" (entrťe) van het park. Volg de pijlen "Lorenz", "Pirates". Ga links bij het grote hoofd "big head". Volg de pijlen "Rufus" en "Rocket". Praat met "Rufus", neem de uitdaging "challenge" aan over wie de sterkste is (praat tot die optie in de lijst staat), zeg dat je je eigen hamer "own hammer" gebruikt en je wint een "dollar". Ga links, pak de stok "stick" die tegen de pijlen staat. Ga rechts, gebruik de "dollar" in de "slotmachine" en ga de "big head" in. Praat met de waarzegger "Lorenz" en je krijgt een lijst "formula" met ingrediŽnten voor een drankje die je voor hem moet maken. De ingrediŽnten zijn, melk "milk", koffie "coffee", fruitsap "fruit juice", galblaas " gall blatter", peper "pepper", kers "cherry" en schut de mix. Verlaat de waarzegger, ga links, of via de "notebook" naar de aanlegplaats "wharf" naar de piraten. Praat met de kapitein "captain".

Kijk in het gat "hole" en pak uit de ton "barrel" een visstick "fishsticks". Gebruik de "onion" op de zwaardvis "swordfish" om het door te snijden. Ga via de trap naar boven. Praat met "Polly" de papagaai. Probeer de deur rechts van "Polly" (kajuit van de kapitein) te openen. Ga links van "Polly" de bar binnen. Praat met de sombere piraat "sad pirate". Geef hem de "onion" en je krijgt een beker met "rum". Kijk naar de poster "sighnboard" van de werknemer van de maand "employee of the month". Praat met de presentator "anchorman". Verlaat het schip (ga rechts in het scherm van de kapitein). Praat met het eihoofd "egghead" en speel een spel met de meloenen. De bedoeling is wie als laatste de zet in nummer 13 doet. Jij mag als eerste een zet doen, je kunt een of twee zetten per beurt doen. Begin met een zet naar nummer 1, dan zorg dat je op 4 komt, dan op 7, dan op 10 en als laatste op 13 en je wint een "tapir". Ga boven richting het kasteel "castle". Pak uit het aas "bait" bakje bij de visser "fisherman" er een worm "eartworm" uit. 

Ga naar de wagen van de "hot dogs", ga via de zijkant de wagen in, open de diepvriezer "freezer", gebruik de "earthworm" in de diepvriezer en hij komt er bevroren uit. Ga naar de kruising van de pijlen "pirates ", "rufus", "rocket". Daar rechts staat een deur, kijk onder naar een spleet "crack" in de deur, gebruik de "formula" op de "crack", gebruik de "eartworm" in het slot "keyhole" en je hebt een sleutel "key". Open de deur met de "key" en ga naar binnen. Pak een fles "bottle" die achter je staat, gebruik de "bottle" op het marmer borstbeeld "marble bust", gebruik de kapotte "bottle" op de knop "knob" waar het touw aan vast zit, pak het bot "bone" van de grond, gebruik de "bone" op de rechtse hefboom "lever", haal de "lever" met het bot over en ga vooruit.

Pak de verfpot "paint", ga de trap op, open deur 206, ga naar binnen, pak de pop "doll", open de lade "drawer" , pak er het slaap drankje "sleeping draught" uit, verlaat de kamer. Klop op "use" deur 207 en praat met de vrouw over de kat "cat". Ga naar beneden, open de deur rechts met "exit" en ga naar buiten. Ga boven richting "rocket", ga rechts en stap het raket "rocket"in. Links voor de groene "aliens" ligt een "skateboard", als de bediende "Randall" zijn blad, die hij aan het lezen is voor zijn gezicht houwt pak je de "skateboard". Verlaat de raket. Ga rechts in hetzelfde scherm en ga de "pizzaria" in. Pak de hete peper "hot pepper". Ga naar buiten, doorzoek "use" de "trash can" rechts voor de deur van de pizzeria, pak het stukje droog brood "crust of dry bread" van de grond, ga naar onder (rechts) in het scherm bij de "trash can". Gebruik de "stick" op de ketel "cauldron" boven op het grote fontein "fountain". De ketel zit te vast om het los te maken. Ga naar de "hot dogs" wagen en ga linksboven naar "Mortimer' s Bazaar". Pak de kip "chicken" die voor de deur hangt, ga de bazaar binnen (vogeltje wijst naar beneden), praat met "Mortimer", pak de lasso "noose" die bij de ingang tegen de muur hangt. Verlaat de bizaar, ga naar boven, gebruik de "tapir" op het kleine fonteintje "fountain". Ga naar boven richting wc, praat met "Wally", bekijk de deurmat "doormat" voor de wc, gebruik de "skateboard" op de "doormat". Ga voor het hek "gate" staan, open de "gate" en de krokodil verlaat de wc. Ga terug naar de grote fontein met de ketel. Gebruik weer je "stick" op de "cauldron" en pak de "cauldron".

Ga naar de pizzeria en ga richting "tunnel of love". Praat met "Isabella", geef haar de "doll", gebruik de "smock" op de "doll", geef dan de "doll" aan "Isabella" en je krijgt een "lollypop". Ga naar de "romantic corner ", loop onder het padje af, pak wat rioolwater "nasty liqueur sewage" en je hebt een "drinking glass" in je inventaris. Pak de scherpe steen die voor op de grond ligt "sharp stone" en het veranderd in je inventaris in een gipsafdruk "plaster cast". Ga naar "Polly" de papagaai op het piraten schip, gebruik de "chewing-gum" op de "crust of dry bread" en geef het aan "polly". Open de kajuit van de kapitein en ga naar binnen. Pak het dagboek "journal" op het bed, lees de "journal", pak het stukje behang "wallpaper" van de muur onder de patrijspoort, bekijk de "wallpaper" in je inventaris, lees de "map" en je noteert een plaats in je notitieboekje, de stortplaats "dump". Ga via je "notebook" naar de "dump". Gebruik links de "lever", de wijzers van de klok gaan nu draaien, als de kleine wijzer op XI staat haal je de "lever "weer over. Open rechts de ijskast "fridge" en pak er een stok kaarten "cards" uit. Ga terug naar de kapitein en gebruik de "cards" op hem en je krijgt een groene edelsteen "gemstone". Ga naar "Mortimer' s Bazaar" en ruil de "gemstone" voor een potje met een galblaas "kamaro gall bladder". Ga naar de ingang "entrance" van het park. Gebruik de "lollypop" in de beker met "rum" om de rum zoet te maken. Je hebt nu alle ingrediŽnten voor het drankje.

 

De cherry (tomato), coffee (rioolwater in een drinking glass), juice of fruit (rum), milk (paint), hot pepper en de gall bladder , gooi al deze ingrediŽnten in de "cauldron". Stap in de attractie "organs Reassembler", je drankje wordt gemixt en je hebt een "cocktail" gemaakt.

 

 

Ga naar "Lorenz" in de "big head", geef de "cocktail" aan hem. Na het filmpje gebruik je de "carrot" op de toverhoed "top hat" en je tovert er een konijn "rabbit" uit. Ga weer de wagen in van de "hot dogs" open de "oven" en gebruik de "chicken" in de "oven". Ga naar de bar op het piraten schip, gebruik de "sleeping draught" op de "chicken" en geef de "chicken" aan "Biff" die aan de bar zit. Pak de "keys" die aan zijn broek hangen. Ga naar het beest "beast" in de kooi, gebruik de "keys" op de deur om het beest te bevrijden, gebruik de "fishstick" in de schaal "bowl" die in de kooi ligt. Als de kat komt om van de visstick te eten sluit "use" je snel de deur en je pakt de kat "cat". Ga naar kamer 207 (via de deur bij de pijlen "pirates ", "rufus", "rocket"). Klop op de deur, vertel over de kat "about the cat", je geeft de kat aan de oude vrouw en je krijgt 3 munten "nickels". Ga naar de Phot-o-Matic, gebruik de "nickels" in de "slot machine" van het fotohokje en pak daarna de foto "photograph" uit de "photo delivery slot". Ga naar de bar, gebruik de "photograph" op de poster van de "employee of the month", praat met de "anchorman", je krijgt je prijs een zak "bag", open de "bag" in je inventaris en er zit een plaat "plaque" in. Ga naar de pizzeria, gebruik de "plaque" in de "oven", pak de "plaque", open de "plaster cast" in je inventaris, gebruik de "plaque" op de "plaster cast", open de "plaster cast" en je hebt een fluit "whistle". Ga naar het kasteel (ga naar de visser en boven in het scherm ga je naar de ingang van het kasteel). Praat rechts met de poortwachter "gatekeeper". Ga links naar de boom "tree", gebruik je "noose" op het bosje van gras "tuft of grass" dat voor de boom ligt, stop de "rabbit" in de "hole" van de boom en ga linksboven naar het reuzenrad "panoramic wheel". Gebruik het einde van het touw "end of the rope" en je bindt het aan het reuzenrad "ferris wheel" vast. Ga terug naar de boom met het konijn, gebruik de "whistle" en de poortwachter met de hond komen bij de boom staan. Ga terug naar het reuzenrad, open de deur links van de cabine, gebruik daarin de "lever" en je ziet een filmpje. Ga naar de ingang waar de poortwachter met zijn hond stond en ga de brug over het kasteel in.

Het Kasteel

De items die je niet meer nodig hebt zijn nu verdwenen in je inventaris. Ga iets naar rechts, (voorbij de katapult "catapult" en meer naar rechts een "machine" waar we later terug komen), ga boven in het scherm het pad op, ga rechts, pak de gieter "watering can"  en de "jerry-can". Loop verder naar boven, open de deur van de schuur en ga naar binnen. Pak een stukje van een pijp "pipe" links achter de schaap "sheep", verlaat de schuur, ga rechts (langs de hooistapel "haystack"), praat met het standbeeld "statue", dat zijn "Ham en Actor", ga verder naar rechts, open de voordeur van het kasteel, ga naar binnen en praat met de huishoudster "housekeeper". Vraag ook dat ze zich moet omdraaien (door praten tot deze optie erbij zit) "turn around" en als ze zich omdraait pak je snel een fles schoonmaakmiddel "washing-up liquid" van het wagentje van de huishoudster. Open rechts de deur van de kast bij de spiegel "wardrobe doors" en pak er een blaasbalg "bellows" uit. Betreed de kamer boven in het scherm, pak een kaarsje "candle" die links in de taart "cake" staat. Betreed boven in het scherm de keuken, pak de luidspreker "loudspeaker" langs het staande kastje "cabinet", bekijk de "loudspeaker" in je inventaris en je merkt op dat er geen batterijen in zitten. Pak links in het kastje van de plank de deeg tube "pastry tube". Gebruik de "watering can" in het water van de "fountain" waar de duiven zitten (die vliegen weg). Verlaat de keuken, ga links, praat met "Gwendel". Als hij zijn hoofd in de waskuip "tub" stopt gooi je snel wat "washing-up liquid" in het water van de "tub". Als hij weg is duw dan de "tub" weg. Waar de waskuip stond is nu een luik zichtbaar, open het luik "trapdoor" en ga naar beneden. Druk op de rode knop links in de muur "push button", gebruik de "bellows" op de rook "smoke" die de draak "dragon" uit zijn neusgaten blaast (ben je te laat en de rook is weg druk je weer op de rode knop). Ga naar rechts in hetzelfde scherm, in de achterkant van de draak zit een "door", open die deur, gebruik de "pipe" in de "hole" die achter het deurtje zit, gebruik de "jerry-can" op de "pipe" en je haalt gas uit de draak. Praat rechts in de waterput "well", gooi de "jerry-can" met gas in de "well", gebruik de "candle" op de vlammen "flames" om de kaars aan te steken.

 

Ga terug naar boven, ga naar de hooistapel bij de schuur met de schaap (laat Gwendel maar zitten als je er langs komt) , gebruik de "candle " in de "haystack" en pak de naald "needle". Open de deur die achter de hooistapel nu zichtbaar is, ga naar binnen en gebruik de gewichten "weights" om wat te trainen. Verlaat de kamer, ga naar links, gebruik de "hammer" op de sleedoorn "blackthorn" boom en je pakt de pruim "plum" die van de boom gevallen is. Ga terug het kasteel in en loop naar de taart. Gebruik je "needle" in de "cake", praat met het meisje dat in de taart zit, vraag over de batterij "battery for the loudspeaker" en je krijgt een "battery" van haar. Gebruik de "battery" in je inventaris in de "loudspeaker" (praat voor de gein in de luidspreker). Ga links naar de ruimte met de waskuip, open de deuren van de kast "doors" en een "zombie" springt naar voren. Geef hem de "loudspeaker", praat met hem en loop weg zodat de deuren sluiten. Open de "doors" weer en de zombie maakt een helse kabaal zodat er ergens items door het geluid vallen. Ga links de toren in, ga de trap op, gebruik je stok "stick" op de sleutel "key" die boven op een plank ligt, ga naar beneden, gebruik dan je "bellows" met rook in de muishol "mouse hole" linksonder in de muur en de muis spuugt de sleutel uit het raam op de keukendak, (met het kistje "box" die daar staat kan je nog niets mee doen). Ga weer de trap op, ga daar met de trap naar boven en je komt op dak van de toren. Duw tegen het voor rechtse beeld van een waterspuwer "gargoyle" en het valt naar beneden. Ga terug naar de keuken, pak de voet "foot" die voor de beer "boar" op de grond ligt. Ga naar het standbeeld en pak het mes "knife" die boven op het voetstuk "pedestal" ligt.

Ga naar Gwendel, die rechts van de voordeur voor het kasteel zit. Praat met "Gwendel" en probeer zijn hond "dog" te pakken. Kijk omhoog naar de klok "clock", ga het kasteel in en ga naar de toren met het kistje en de muishol. Gebruik de "foot" op het kistje "box" en pak de rolsteen "boulder". Gebruik je "knife" op het touw "rope" dat achter het raam "window" hangt, Ga terug waar Gwendel zat en pak de "dog". Ga naar de schuur met de schaap, gebruik je "knife" op de schaap "sheep" en je hebt wol "wool". Gebruik de "watering can" vol met water op de schaap, het schaap hoest slijm uit zijn bek, gebruik de "pastry tube" op het slijm "phlegm". Ga naar de katapult voor de ingang van het kasteel. Gebruik de "boulder" op de katapult "catapult" en daarna gebruik je je "knife" op de "catapult". Ga terug de keuken in. Pak de klink "latch" die op de grond ligt, is als "key" in je inventaris. Open het kastje "cabinet", stop er de "dog" in en sluit de deur. Gebruik de "plum" in het water waar de duiven "pigeons" van drinken, loop weg zodat de duiven terug komen en van het water drinken en loop weer naar ze toe zodat ze weer weg vliegen. Als daarna de duiven wat hebben laten vallen pak je de riem "leash" die uit het kastje met de hond hangt. De huishoudster komt de boel opruimen en valt een gat in de vloer! Gebruik de "pastry tube" met slijm in de "hole", gebruik er de "bellows" op en pak het masker "mold". Ga naar de ingang van het kasteel (bij de katapult). Gebruik rechts op de "machine" de "mold". Ga rechts de lift in.  Boven ga je verder te voet omhoog en ga rechts naar binnen. Praat, gebruik en doe hier maar wat om humoristische filmpjes te zien. Gebruik dan de "wool" op je hond "pantagruel", duw dan tegen hem, haal de hefboom "lever" achter in de wand over, "pantagruel" is dan bevrijdt en loopt weg. Iets rechts voor je is een slot "lock" in de wand, gebruik de klink "key" in de "lock" en ga door de opening. Je ontmoet een man met een pompoen "pumpkin" en bekijk de eind film. Ik hoop dat je met het praten en vragen de humor in het Engels kan volgen (te veel om het te vertalen), want dit is echt een humoristische spel :).

 

© GameSolves

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com