13-05-2009I

 

Tales of Monkey Island

 

The Trial and Execution of Guybrush Threepwood brengt je terug naar Flotsam Island. Naast een flinke meute boze gepoxte piraten zal Guybrush in de rechtszaal belanden waar hij zichzelf moet verdedigen. Een oude bekende uit de eerdere Monkey Island-spellen zal opduiken: Verkoper, Stan!

 

Tales of Monkey Island verschijnt in 5 episodes.

 1. Launch of the Screaming Narwhal

 2. The Siege of Spinner Cay

 3. Lair of the Leviathan

 4. The Trial and Execution of Guybrush Threepwood

 5. Rise of the Pirate God

Episode 4: The Trial and Execution of Guybrush Threepwood

 

Morgan levert Guybrush af aan Markies De Singe. Dan komen er piraten die Guybrush dagvaarden voor de piraten rechtbank van Flotsam Island. De markies ontsnapt. We eindigen op het proces van Captain Threepwood. De officier van justitie is ... Stan! Guybrush pleit 'Not Guilty', en hij zal zichzelf verdedigen..

 

Rechtbank

 

Rechter Wallace P. Grindstump roept de aanklager Stan.

Stan beschuldigt Guybrush van 4 misdaden tijdens gevechten:

 1. Je hebt de kat van Hemlock McGee beschadigd.

 2. Het X merkteken van Hardtack geruÔneerd.

 3. Door de nacho saus heeft Krebbs brandlittekens op de dij.

 4. Guybrush verkocht samen met Joaquin D'oro vervalste piraat poppen.

Zeg dat je onschuldig bent. Je kiest om jezelf te verdedigen. Stan geeft Guybrush de instructie brief voor de pleiter. Lees over de getuigen. Kijk op de tafel van de gerechtsdeurwaarder naar al het bewijsmateriaal tegen Guybrush: X, Elaine's ring, La Esponja Grande, Ninja Action pop, Leeg nachos bord en Hemlock's kat. Praat met de rechter en roep de getuigen naar voren.

Getuige - Hardtack:

 • Hardtack verklaart zijn aanklacht en zegt dat hij geruÔneerd is door de X merkteken.

 • Ondervraag Hardtack. Zeg dat hij liegt tot hij bekent.

 • De zaak wordt geseponeerd.

 • Als straf moet Hardtack een pruik dragen.

Getuige - Bosun Kathryn Krebbs:

 • Praat met de rechter. Roep getuige Bosun Krebbs

 • Aanklacht: Dij mishandeling en vergrijp.

 • Ondervraag Kathryn Krebbs.

 • Krebbs toont de dij litteken veroorzaakt door de nacho saus.

 • Guybrush krijgt een tekening van het litteken.

Getuige - Hemlock McGee:

 • Praat met de rechter. Roep getuige Hemlock McGee.

 • Aanklacht voor de mishandeling van de kat Felonious Feline.

 • Ondervraag McGee.

Getuige - D'Oro:

 • Praat met de rechter. Roep getuige D'Oro.

 • Aanklacht vervalsing.

 • Ondervraag Joaquin D'Oro.

Praat met de rechter en vraag om een pauze, om met je cliŽnt te overleggen. Guybrush wordt naar de gevangenis gebracht.

Gevangenis: Praat met Hardtack over alles en zeg dat je je advocaat wil spreken. Guybrush wordt dan als de advocaat vrijgelaten uit de gevangenis om bewijzen te verzamelen. Loop naar rechts. Klop op de deur van Club 41 en ga naar binnen.

Club 41: Markies De Singe en Morgan zijn hier. De Singe wil nu Elaine als experiment voor zijn pokken. Praat met Morgan Le Flay. Ze heeft niet de pokken, omdat ze geen piraat is. Praat met de barman/rechter, Wallace P. Grindstump. Bestel een drankje. Kies voor een  'Volcano Shots' en krijg 5 lege glaasjes en een volle 'Blood Island Volcano schot'. Kijk naar het dartbord, schilderij aan de muur, provocerend schilderij boven de bar, teken aan het einde van de bar, de 'Narwhal' en 'Manatee' aan de muur. Ga beneden naar het midden van de Club. Kijk boven naar de kroonluchter en zie een zak suiker. Kijk naar de schedelkaars. Gebruik een leeg glas op de blauwe kaarsvet op de vloer en krijg een glas met warme blauwe kaarsvet. Verlaat Club 41.

 

Stan: Zie rechts op de lantaarnpaal een olielek. Gebruik een leeg glas op de olie en krijg een glas met warme Manatee olie. Praat met Stan. Vraag over alle souvenirs. Stan gooit de baard speelgoed met ijzervulling weg omdat het geen magneet heeft. Pak het baard speelgoed. Kijk in de inventaris naar het baard speelgoed en krijg een ijzer lekkend baard speelgoed.

 

Cel - D'Oro: Ga rechts van de rechtbank naar de cel. Praat met D'Oro. Hij verloor een oog. Hij zal niet tegen je getuigen als je een gekleurd pokkenpiraten glazenoog voor hem hebt. Ga links van de rechtbank naar de haven.

Haven: Loop helemaal naar links naar het einde van de pier. Pak met een leeg glas hete vet. Praat met Hemlock McGee. Hij geeft de kat eten. Gebruik de ijzer lekkende baard speelgoed op de kom met kattenvoer. Kijk dan naar de kat.

 

De Singe: Ga links naar het huis van De Singe. Zie links van de deur Jacques, de elektromagnetische aap, opgesloten in een kooi. Gebruik de haakhand op de kooi en krijg Jacques. Pak rechts van de deur met een leeg glas rode mysterieuze bijtende vloeistof.

 

Glasblazer: Loop terug en ga naar rechts. Zie voor het huis een been-vormige lamp. Gebruik een leeg glas op de plas onder het linker raam en krijg een glas met gesmolten glas. Gebruik het gesmolten glas op de been lamp en krijg de been lamp met zwart ingebrand glas. Klop op de deur en praat met glasblazer Crimpdigit. Krijg een glazen oog. Hij geeft ook informatie over het verkrijgen van de pokken oogkleur. Praat achter met Hardtack. Hij bewaakt de doorgang naar de jungle.


We hebben de bewijzen. Onderzoek de tekening van de litteken in de inventaris. Het is een paarse Jolly Rogers litteken. Combineer in de inventaris de rode bijtende vloeistof met de been lamp met ingebrand zwart glas en krijg dan een been lamp met een rode ingebrande papegaai. Combineer dan de been lamp/rode papegaai met de warme blauwe kaarsvet en krijg een been lamp met een ingebrande violet Jolly Roger. Je kan ook ander vormen creŽren met de been lamp door andere kleur ingrediŽnten (vet, rode hotshot,blauwe kaarsvet) te gebruiken. Combineer de been lamp met warme gesmolten glas om de originele been lamp weer terug te krijgen.

Rechtbank

Ga naar de rechtbank en zeg tegen Hardtack dat je het proces wil hervatten, om je cliŽnt te verdedigen.

 • Praat met de rechter en roep getuige Guybrush Threepwood.

 • Vraag een willekeurige vraag. De rechter barst in pokken woede uit.

 • Gebruik de glazen oog op de rechter om de 'Pox of LeChuck' glazen oog te krijgen.

Praat met de rechter en vraag om een pauze, om met je cliŽnt te overleggen. Guybrush wordt naar de gevangenis gebracht.

Gevangenis: Praat met Hardtack en zeg dat je je advocaat wil spreken. Guybrush wordt dan als de advocaat vrijgelaten.


Cel - D'Oro: Ga buiten rechts naar de cel en geef D'Oro de 'Pox of LeChuck' glazen oog. Hij geeft je een kaart.

 

Rechtbank

Ga naar de rechtbank en zeg tegen Hardtack dat je het proces wil hervatten, om je cliŽnt te verdedigen.

 

Getuige Kathryn Krebbs:

 • Praat met de rechter en roep getuige Bosun (Bootsman) Kathryn Krebbs.

 • Toon de been lamp met de violet Jolly Roger als bewijs aan de rechter.

 • De zaak wordt geseponeerd.

Getuige - Hemlock McGee:

 • Praat met de rechter. Roep getuige Hemlock McGee.

 • Gebruik de elektromagnetische aap Jacques op de kat op de tafel van de gerechtsdeurwaarder.

 • De zaak wordt geseponeerd.

Getuige - D'Oro:

 • Praat met de rechter. Roep getuige D'Oro.

 • Gebruik D'Oro's kaart op D'Oro.

Guybrush wint alle zaken, maar er zijn meer strafrechtelijke aanklachten tegen hem: Elaine wordt door het hof opgeroepen. Ze zal een dagvaarding krijgen voor haar Voodoo praktijken. Ze ruikt een geurtje op Guybrush. Ze gaat opzoek naar de vrouw van het geurtje. Guybrush wordt weer in de cel opgesloten, maar Hardtack bevrijdt hem. Hij geeft de dagvaarding van Elaine aan Guybrush.

Club 41: Elaine en Morgan staan boven op de bar te vechten. Praat met de dames. Praat met Krebbs over alles tot ze je een klap geeft - Tellme, did it hurt? De dames worden boos op Krebbs en verplaatsen het zwaardgevecht naar de buffettafel. Krebbs gaat naar het toilet. De zak met suiker is van de kroonluchter gestoten. Pak de suikerzak. Pak het stukje papier op de tafel bij de deur. Het is een recept voor de 'Phuzzy Nostril' cocktail. Pak het stukje papier op de bar. Het is een recept voor de 'Scabb Island Sling'. Praat met de barman W.P., en bestel een van de cocktaildrankjes. Het zwaardgevecht verplaatst zich weer terug naar de bar. Krebbs verlaat het toilet.

Loop naar de toiletdeur en zie een plas op de vloer. Kijk naar de plas. Pak dan het stukje papier dat onder de zool van Guybrush plakt. Het is een recept voor de 'Tuna Colada'. Deze cocktail ziet er ingewikkelder uit dan de andere twee. Praat met Krebbs, zodat ze je weer een klap geeft en het zwaardgevecht zich weer naar de buffettafel verplaatst. Geef de ingewikkelde 'Tuna Colada Recipe', aan de barman. Gebruik dan de voodoo dagvaarding op het dartbord. De dames gaan weer terug op de bar strijden. Praat met Morgan en Elaine over alles. Elaine zal dan de dagvaarding moeten aannemen.. Kijk naar het schilderij, links van het dartboard. Hemlock heeft de 'jungle beast' geschilderd.

Rechtbank: Guybrush ondervraagt Elaine. Ga naar de tafel van de gerechtsdeurwaarder. Pak de ring van Elaine en de 'La Esponja Grande'. Guybrush gebruikt de ring en de 'La Esponja Grande', op Elaine maar ze is niet genezen. Elaine gaat op jacht naar de schat. LeChuck komt de rechtszaal binnen en redt Guybrush. LeChuck zegt dat de Voodoo Lady achter al deze problemen zit.. LeChuck en Voodoo Lady worden opgesloten in de cel.

Cellen: Praat met de Voodoo Lady over de 'La Esponja Grande'. Ze zegt dat het gevoed moet worden om groter te worden. Ze geeft Guybrush een feestmenu van 6 gangen. Op de achterkant van de menukaart is een kaart van de jungle. Vouw de menukaart open en lees de 6 gangenmenu.


Eerste menugang - Klik op het oog
"Put on a napkin that's a SIGHT

A garish cloth grotesquely bright".

 

Cellen: Praat met de Voodoo Lady over het servet. Praat met LeChuck.

Stan: Praat met Stan over zijn jas en souvenirs. Hij geeft zijn jas niet. Hij verkocht een schatkaart aan Elaine en ze is nu in de jungle.

Haven - Huis van de markies: De markies rent zijn huis uit en loopt naar de jungle. Ga boven naar zijn huis en ga naar binnen. Morgan ligt zwaargewond op de grond. Ze fluistert wat in het oor van Guybrush. Onderzoek de woning. Kijk naar het stroomapparaat, de merkwaardige helm aan het plafond en plank met chemische middelen. Aan de muur hangt een lijst over Flotsam motten. Open de achterkamerdeur met de haakhand. Guybrush pakt een zak met afgehakte benen uit de achterkamer. Kijk naar het skelet. Kijk naar de geprojecteerde afbeelding op de muur. De Singe gebruikt de pokkenhand als bron voor 'Jus de Vie' - levenssap. Klik op de diaprojector en zie de geprojecteerde afbeelding van de 'Vaycalian' windapparaat. Kijk naar de pot met dode vuurvliegjes op de tafel op de voorgrond. Kijk nog naar de bananen pedaal en microscoop. Verlaat het huis. Loop naar beneden, dan rechts naar het huis van de glasblazer en achter naar de Jungle.

 

Jungle: Ga op de eilandkaart naar de griezelige hut van de Voodoo Lady.

Creepy Shack: Praat met D'Oro. Kijk naar de hut resten, tapijt en motten. Gebruik de been lamp op de motten om ze te vangen in de been lamp. Ga terug naar de ingang van de jungle (klik linksonder op de afbeelding) en ga rechts naar de eilandkaart. Ga naar de haven

 

Stan: Terug in het dorp ga je naar Stan. Gebruik de been lamp met motten op Stan. De lamp dooft en de motten vliegen naar de neonreclame bord. Praat met Stan. Vraag of hij zijn nieuwe gadgets toont die hij verkoopt. Vraag naar de LeChuck pop. Het licht van de pop trekt de motten aan en vallen de jas van Stan aan. Pak daarna de flarden van Stan's jas van de grond voor de deur.

Combineer de 'La Esponja Grande' met de jas. Krijg een grotere 'La  Esponja Grande'.

Tweede menugang - Klik op de neus

"Antepasta jungle meat

Gives off a SMELL like stinky feet".

 


Cellen: Praat met de Voodoo Lady over de 'antepasta.

Haven: Ga naar de linkerkant van de pier. Praat met Hemlock over de jungle beest.

Jungle: Klik op de eilandkaart op de ingang van de jungle. Ga naar links en zie Elaine op zoek naar de gemarkeerde X op de schatkaart. De Singe arriveert en probeert Elaine neer te schieten. Lees het stukje papier links bij het 'Pistalibre' skelet. Neem het pad boven in het scherm (Noord). Kijk in de waterput. Gebruik de suikerzak op de waterput. Een zwerm vuurvliegjes komen af op het suikerwater. Gebruik de zak met afgehakte benen op het suikerwater en krijg een in suiker gedompeld been.

Neem het pad onder in het scherm (Zuid) en ga in het scherm met de skelet naar rechts. Leg de suikerbeen op het altaar. De vuurvliegjes vliegen nu naar het suikerbeen. Guybrush loopt weg, want hij hoort een jungle beest grommen. Ga naar links en zie dat het suikerbeen verdwenen is. Volg de vuurvliegjes. Ga links van het altaar en links van skelet. Zie De Singe en Elaine. Ga Noord bij de waterput. Hier ligt de 'Vaycaylian' kalender. De vuurvliegjes zweven rechts over het gras. Klik op de vuurvliegjes over het gras.

Jungle beest: Zie een vleesetende jungle beest plant. Het heeft een leeuwenklauw in zijn mond. Gebruik de gedoofde been lamp op het jungle beest en pak dan de stinkende leeuwenklauw. Guybrush pakt automatisch de been lamp terug.

 

Combineer de  'La Esponja Grande' met de leeuwenklauw en krijg een nog grotere 'La Esponja Grande'.


Derde menugang - Klik op de mond

"Before the main course, cleanse your palate

With TASTE that hits you like a mallet"


Cellen: Praat met de Voodoo Lady en vraag over de 'palate cleanser?'.

Club 41: Controleer het bord rechts op de bar - 'Fugu Jolokia' uitdaging. Zie de hete peper in de glazenpot.

Praat met de barman W.P. over de uitdaging. W. P. trekt de glazenpot omhoog. De hete peper is nu tastbaar.

Huis van de markies: Morgan's lichaam is verdwenen. Klik op de merkwaardige helm aan het plafond. Guybrush trekt de 'Auto Trepanation' helm over zijn hoofd. Druk op de verschillende knoppen en zie wat elke knop doet. Gebruik de helm en druk op de eerste knop (links) voor een gevoelloze tong.

Club 41: Ren onmiddellijk terug naar de 'Fugu Jolokia' peper waarvan de glazenpot reeds omhoog getrokken is. Terwijl de tong nog steeds verdoofd is, gebruik dan de haakhand op de peper. Guybrush gebruikt zijn tong op de peper, om de uitdaging te winnen. Hij krijgt dan de 'Fugu Jolokia' peper. Als de tong niet meer verdoofd is, moet je het opnieuw proberen of het opgeslagen spel laden. De peper kan je niet met je blote handen aanraken, want de peper is te heet.

Combineer de 'La Esponja Grande met de 'Fugu Jolokia' peper. Zie een groter rode 'La Esponja Grande'.

Vierde menugang - Klik op de hersenen
"The main course will cause quite a flap

To find the SIXTH SENSE, use your map"

Cellen: Praat met de Voodoo Lady en vraag over de zesde zintuig en vraag meteen over de 2 andere menugangen.

Jungle: Ga naar de jungle ingang. Vouw de menukaart open. Vouw dan delen van de menukaart, zodat je de kaart op de achterkant van de menukaart te zien krijgt.

 

Vouw kaart 1:

Vouw de 'top right, top left, bottom right en bottom left' delen. Vouw dan de 'bottom en top' delen. Zie dan drie gekleurde 'Idols' (afgoden) op de kaart. Hoor een geluid als de kaart verandert. Ga links naar het skelet. Ga rechts naar het altaar. Ga rechts tot een paarse Idol bedekt met glas. Ga Zuid naar de groene Idol. Ga Noord naar de rode Idol.

Vouw kaart 2:

Vouw de 'top right, top left en bottom right'. Vouw dan de 'bottom and top'. Zie een ? onder de rode Idol. Hoor een geluid als de kaart verandert. Ga links bij de rode Idol. Open de gesloten kist met de haakhand. Pak de tarotkaarten.

Combineer de 'La Esponja Grande' met de tarotkaarten.

Vijfde menugang - Klik op de hand

"Now engorged, a small dessert

A TOUCH so shocking it might hurt"


Club 41: Kijk naar het niet-meer rood tapijt op de vloer bij de deur. Loop heen en terug over de niet-meer rode loper. De rode loper is nu statisch geladen. Verlaat de Club. Guybrush krijgt een schok en valt naar beneden. De 'La Esponja Grande' is nu statisch geladen.

Zesde menugang - Klik op het oor
"Your meal finished, let out a cheer

Or belch so loud that all can HEAR"


Markies De Singe: Verlaat de Club. Hoor de 'Vacaylian' windmachine. De Singe speelt op een piano, die verbonden is met de 'Vacaylian' windmachine. Zijn tulband heeft de pokkenhand van Guybrush op de voorkant. Elaine komt en wordt vastgeklemd in een schelp. Guybrush arriveert en wordt ook vastgeklemd in een schelp. Gebruik de 'La Esponja Grande' op de opening van de windmachine. Het raakt de pyriet papegaai en stuitert tegen de pokkenhand van Guybrush op de tulband van De Singe.


Hij wilde alle piraten infecteren met deeltjes van Elaine's lichaam, om veel 'Jus de vie' te krijgen om zich onsterfelijk te maken. Gebruik de suikerzak op de emmer met water, links van Guybrush. De vuurvliegjes komen af op het suikerwater. Gebruik de 'Fugu Jolokia' peper op De Singe. De Singe steekt zijn hoofd in de emmer met suikerwater. De vuurvliegjes zweven nu om hem heen. Praat met De Singe over Elaine. Elaine raakt het snoer van het licht. De motten vallen De Singe aan. Guybrush's pokkenhand duwt De Singe in de windmachine en speelt op de piano. De Singe wordt over het eiland geblazen. Gebruik de 'La Esponja Grande' op de windmachine. De wind verspreidt de kuur over het eiland en op de piraten.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com