13-05-2009I

Tales of Monkey Island

 

De zoektocht van Guybrush naar La Esponja Granda om zichzelf en de rest te genezen van de Pox of LeChuck gaat onverminderd door. Marquis De Singe heeft nog steeds de mooie piratenjager Morgan LeFay achter hem aangestuurd en aan het einde van de tweede aflevering werden ze opgeslokt door een gigantisch lamantijn. Hier komt hij een aantal verdachte zeelieden tegen, waaronder de zeer oud bekende ontdekkingsreiziger Coronado De Cava. Zal Morgan uiteindelijk bewijzen een meedogenloze vijand te zijn of een bondgenoot? Guybrush moet er uiteindelijk voor zorgen om de vertrouwen van deze zeelieden te winnen en samen zullen ze op zoek moeten gaan naar Esponja La Grande om Elaine te redden van de vloek van LeChuck.

 

De Leviatan (of Leviathan) is een Bijbels monster stammend uit de oertijd.

In andere religies echter wordt het fabeldier voorgesteld als een onverwoestbare, zevenkoppige walvis-demon en tevens koning van leugens.
 1. Launch of the Screaming Narwhal

 2. The Siege of Spinner Cay

 3. Lair of the Leviathan

 4. The Trial and Execution of Guybrush Threepwood

 5. Rise of the Pirate God

Episode 3: Lair of the Leviathan

Hoofdstuk 1: Ontmoet Coronado De Cava

Guybrush start deze episode in de mond van een reusachtig Lamantijn/zeekoe. Morgan is bewusteloos. Guybrush moet een uitweg vinden uit dit zeemonster. Ga rechts naar een kamp. Praat met Coronado De Cava. Guybrush geeft de medaillon aan hem, waardoor hij bezeten wordt door de Voodoo Lady. Zodra hij op de knop drukt, komt de Voodoo Lady in zijn lichaam en volg het gesprek van Threepwood met de Voodoo Lady. Guybrush moet nu bewijzen dat hij een gelukkige getrouwde man is. Ga terug naar het schip en praat met Winslow. Morgan is nog steeds niet wakker, dus volg Winslow's eerste hulp aanwijzingen.

 • Voel aan de pols - GUS tatoeage op de arm - ze mompelt, 'dit is voor Jugbender'.
 • Pak het zwaard. - Naam van Dante Dragotta op het zwaard - ze mompelt, 'Gomez niet op het tapijt'.
 • Klik op haar laars/voet - een lijst valt uit de laars..

De 'te doen lijst':

 • Gustavo free personal
 • Prince Hipolito de Toro +10000
 • New ship -10000
 • Lunch -5
 • Gideon Gimpleg +300
 • Funeral payment to Noonie -6000
 • Guybrush Threepwood

Deze acties helpen niet. Guybrush moet ruikzout vinden. Ga op het schip. Klim in de rubberboom mast. Pak wat oorsmeer uit de oorschelp. Ga terug naar Morgan. Gebruik het oorsmeer op haar. Na de conservatie stemt ze toe om zich als Mrs Threepwood voor te doen. We gaan terug naar De Cava om ons als echtpaar voor te doen. Alleen, hij laat zich niet zo gemakkelijk belazeren! Om te bewijzen dat Guybrush en Morgan elkaar goed kennen zal De Cava een reeks vragen stellen. Morgan antwoort correct, dus is het aan Guybrush om correct te antwoorden. We worden gevangen gezet in een kooi. Antwoord zijn vragen in typische Guybrush stijl:

 • The name of Morgan's first ship; The Knave of...? - Choose an answer. Selecteer Toro.
 • Who trained her in the ways of combat? - Selecteer Dante Dragotta.
 • What is the name of her first love? - Selecteer Gustavo.
 • Who is her greatest Idol? - Selecteer Guybrush.
 • What is the name of her favorite pet? - Selecteer Gomez.
 • Death of an Uncle... what? - Selecteer Jugbender.

Je hebt hem overtuigd van je eerlijkheid. Hij heeft een plan. Je mag mee reizen naar het paringsgebied van de Lamantijn. Hij heeft voor een nieuw slakkenhuis vaartuig, larven nodig. Morgan duwt Guybrush in de keel.

Hoofdstuk 2. Join de Broederschap en genees de Lamantijn.

In de buik is de bemanning. Praat met Morgan. Guybrush moet Morgan overtuigen om ze niet te vermoorden. Zie in de tussentijd Elaine en LeChuc. Guybrush moet lid van de Broederschap worden. Praat met de skelet piraat Santino, bar piraat Moose en Bongo piraat, Noogie. Ga naar het lager gebied in de buik en praat met Bugeye over toetreding in het broederschap. Vraag na het stemmen over zijn stem, om informatie over de legendarische Face-Off piraat te krijgen. Je krijgt een nieuw lid handleiding van Noogie.

Om deel te nemen, maak de meest angstaanjagende piraat gezicht dat je kunt! Guybrush kan alleen grappig gezichten maken met de wenkbrauw, ogen en mond gezichtuitdrukkingen. Selecteer de Bugeye gezichtuitdrukkingen: Stinky, lazyeye en Meanie. We verliezen. We moeten meer gezichtsuitdrukkingen leren. Morgan is niet onder de indruk met de piraten show van Guybrush en gooit de gesigneerde foto van Guybrush op de grond. Pak de foto, bij Noogie. Ga via de keel terug naar de mond.

Praat met De Cava. Hij geeft je een mok en vraagt om een drankje. Ga terug in de buik en praat met Noogie, de Bongo speler. Vraag naar zijn stem - hij heeft interesse in Morgan. Praat met Morgan. Doe je piraten Face-Off vaardigheden test door ARRR! te schreeuwen. Vraag wat ze van Noogie vindt en dat je een 'date' kan regelen. Zeg dan dat je haar voor een 'recon missie' nodig hebt. Ten eerste moet ze Noogie ondervragen, dan zijn handgreep testen, en hem controleren op wapens. Ze gaat dan naar Noogie. Ga terug naar Noogie om te zien hoe ze het gedaan heeft. De 'date' heeft geholpen en Noogie zal op Guybrush stemmen. Probeer ook je ARRR piraat gezichtsuitdrukking, en zie wat Noogie te bieden heeft.

Kijk naar de goudstapel onder bij Bugeye. Zie een pratende schatkist. Gebruik je haak hand op de schatkist om het te openen. Murray is in de schatkist. Je neemt Murray mee. Kijk naar het schilderij, naast de goudstapel. Het is bedekt met vuil. Kijk naar het boegbeeld van de boot, voor een nieuw piraat gezichtsuitdrukking. Zie vreemde uitsteeksels in de grond. Klik op de 'Weird Bum' en we reizen via de ingewanden naar Noogie. Guybrush kan deze uitsteeksels gebruiken om zich te verplaatsen. Praat met Noogie. Vraag of hij een vrolijk sneller tempo deuntje kan drummen. De gal zet op in de maag. Gebruik weer snel de 'Weird Bum' en gebruik de mok in het gele bijtende maagzuur achter Guybrush voordat Noogie een andere ritme drumt. Gebruik het maagzuur in de mok op het schilderij en zie nog een ander piraat gezichtsuitdrukking - de legendarische Fish Eyes!

Er is nog een doorgang via de 'Odd Protuberance' uitsteeksel, maar deze is verstopt. Gebruik de maagzuur op deze uitsteeksel. Spring er in en je komt bij de 'Iron Monkey'. Open de 'Iron Monkey' en pak de handleiding voor foltering. Ga terug en spring dan in de 'Strange Growth' uitsteeksel. Ga terug naar de mond.

Geef de mok met gele maagzuur aan De Cava. Hij weigert hij te nemen, omdat het geen geel drankje mocht zijn. Wacht tot hij zijn "monoculaire" bril op het bureau legt, en pak het dan van het bureau. Combineer de 'monoculaire' bril met de 'Manatee' visoog in je inventaris en geef het dan aan De Cava terug. Geef het gele maagzuur aan hem. Hij ziet nu dat het roodachtig is en zie een ander piraat gezichtsuitdrukking. Ga naar de buik.

Praat met Moose en Santino. Hij stemt hetzelfde als wat Santino stemt. Santino is niet zo spraakzaam. Guybrush gebruikt weer de ARRRR uitdrukking op Moose om een nieuw Face-Off-techniek te leren. Trek aan de bar tap. Praat weer met Moose en zeg dat je wil toosten op een speciale gelegenheid. Gebruik dan het zwaard op Santino, als Moose afgeleid is. Plaats het hoofd van Murray op het hoofd van Santino, om het te switchen en je hebt een Murray skelet. Probeer de piraten Face-Off test op Murray. Gebruik de foltering handleiding op Murray. Kijk in de inventaris op de nieuw lid handleiding van Noogie. De cover is los. Ruil de covers door de handleidingen te combineren, en toon ze aan Murray. Dit overtuigt hem dat het een betere marteling is. In zijn sadistische enthousiasme zal hij voor je stemmen.

Word lid van de Broederschap:

Praat met Bugeye en vraag om een 'Pirate Face-Off!' Deze keer zijn er meer uitdrukkingen.

Eerste ronde:

 • Bugeye: Noteer de uitdrukkingen van Bugeye (is per spel verschillend). - BV Stinkey, Fisheyed en Geezer
 • Guybrush: Selecteer de uitdrukkingen die Bugeye niet gebruikt heeft - BV Hooded, Lazyeyed en Monkey
 • Win de eerste ronde.

Tweede ronde:

 • Bugeye: Noteer de uitdrukkingen van Bugeye - BV Hooded, Crossyed en Meanie.
 • Guybrush: Selecteer de uitdrukkingen die Bugeye niet gebruikt heeft en Guybrush niet eerder gebruikt heeft.
  BV Bugged Out, Tweaking en Gomer.

Derde ronde:

 • Voor de derde ronde, maakt Bugeye de zelden bugeye .
 • Na de discussie, krijgt Guybrush de pokken ziekte en maakt de winnende pokken gezichtsuitdrukking.

Praat weer met Bugeye en vraag om een stem ronde. Noogie, Santino, Moose en Bugeye stemmen ja. Je eerste opdracht als nieuwe lid van de broederschap is om het slakkenhuis te bewaken en Noogie geeft Guybrush het slakkenhuis. Ga terug naar het schip. Winslow roept door de patrijspoort. Guybrush eet een koekje en pakt het zeepaard hoofdje. Klim in de mast. Gebruik het slakkenhuis in de wond, in de oorschelp van de Lamantijn. De Broederschap hoort van dit verraad en jaagt Guybrush naar de buik. Praat met De Cava en zijn bemanning. Morgan zal te hulp komen..

Hoofdstuk 3: Ontmoet de Leviathan

Schip: De Cava heeft een onsmakelijk vloeistof toegediend in het maag-darmkanaal van de Lamantijn en we zijn nu op de oppervlakte op het schip in de oceaan. De Cava zegt dat Santino hun duiker is. Guybrush kan zijn adem 10 minuten onderwater inhouden en duwt hem naar de oceaanbodem, om opzoek te gaan naar de La Esponja Grande.

Oceaanbodem. Zie links een reusachtige Lamantijn. Open de schatkist.Krijg een kroon, 6000 dubloenen en een gouden moersleutel
Lees het waarschuwingsbord en de La Esponja Grande bord. Ga rechts naar de grot. Guybrush ontmoet een reusachtig monster en vlucht terug naar het schip.

Schip: De Cava vermeldt over de hoedster van de Esponja Grande - een reusachtige vrouwelijke Lamantijn. Santino is door een wetenschapper op Flotsam Island, getraind om Lamantijn geluiden te begrijpen. Guybrush zal de taal moeten leren en heeft een Lamantijn tong nodig om de geluiden te maken. Praat met de bemanningsleden en vraag aan Morgan over de Leviathan situatie. Pak de vis. Ga boven naar De Cava. De medaillon op de ton heeft magische krachten. Open de medaillon en druk op de knop. De Voodoo Lady neemt het lichaam van De Cava. Gebruik de gouden moersleutel op de knop, om de pijl op de knop om te draaien. Druk weer op de knop. De Cava zegt dat de Voodoo Lady in de hut is. Gebruik de foto van Guybrush (inventaris) op de foto van De Cava in de medaillon. Druk op de knop. Guybrush komt in het lichaam van de Voodoo Lady.

Hut van de Voodoo Lady: Kijk op de Voodoo mat. Op de mat liggen 3 kaarten:

 • De 'Fracture' kaart met de afbeelding van markies De Singe.
 • De 'Curse' kaart met de afbeelding van de Voodoo Lady.
 • De 'Journey' kaart met de afbeelding van Guybrush.

De mat heeft 3 kaart frames: De 'Actor', 'Action' en 'Target'.

 1. Leg de 'Fracture' kaart op de 'Actor' frame.
 2. Leg de 'Journey' kaart op de 'Action' frame.
 3. Leg de 'Curse' kaart op de Target' frame.
 4. Druk linksboven op de Voodoo bel.

Markies De Singe arriveert. Praat met hem. Hij heeft een boek over de Lamantijn taal.

Vraag of je het boek mag hebben - dreig hem te beheksen 'hex'. Kijk weer op de Voodoo mat.

 1. Leg de 'Journey' kaart op de 'Actor' frame.
 2. Leg de 'Curse' kaart op de 'Action' frame.
 3. Leg de 'Fracture' kaart op de 'Target' frame.
 4. Druk op de Voodoo bel.

De Markies wordt geschopt. Hij geeft het boek aan de Voodoo Lady.

Bestudeer het boek: 'Giant Manatee in 12 Easy Steps'.

Guybrush leert Lamantijn taal. Kijk op de Voodoo mat.

 1. Leg de 'Journey' kaart op de 'Actor' frame.
 2. Leg de 'Fracture' kaart op de 'Action' frame.
 3. Leg de 'Curse' kaart op de 'Target' frame.
 4. Druk op de Voodoo bel.

Schip: Guybrush is terug op het schip. Open de dossier kist en lees alle dossiers van de bemanning. Lees waar hun bang voor zijn. Noogie is bang voor zuster Agnes. Klik op de afbeelding van zuster Agnes. Praat met Noogie en toon hem de gezichtsuitdrukking van zuster Agnes: Stinky, Crosseyed Geezer! Noogie weet niets over de tong. Praat met Bugeye, Moose en Murray, maar zij zijn niet bang. Praat met Morgan en vraag of je haar zwaard mag lenen. Gebruik het zwaard op Murray. Moose zegt nu waar de tong is. Jimbo, de  'ichor funnel' is de tong van de Lamantijn. Duik terug in het water.

Terug in de Lamantijn: Toon het zeepaard hoofd aan de reusachtige Lamantijn, en je wordt de mond ingezogen. De tong ligt in het maagzuur. Gebruik de bongo's, om het maagzuur te verhogen, maar als Guybrush stopt met drummen zakt het maarzuur. Gebruik de hoppende vis op de bongo's, om het maarzuur te verhogen. Spring snel in de ''Weird Bump' uitsteeksel en pak de Lamantijn Tong uit het maagzuur. Gebruik dan het 'Manatee' laxeermiddel in het maagzuur, om via de ingewanden de Lamantijn te verlaten.

Praat op de oceaanbodem met de reusachtige mannelijke Lamantijn. Guybrush gebruikt de Tong, om met hem te praten. Probeer hem te koppelen aan de vrouwelijke Leviathan. Als Guybrush langer dan 10 minuten onder water is, zwemt hij terug naar de oppervlakte. Spring dan terug in de oceaan. De vrouwelijke Leviathan stelt wat vragen. Geef de correcte antwoorden. Wil je een vraag herhalen selecteer dan 'Courtesy' en 'please repeat that'.

Enkele vragen en antwoorden:

Vraag: Giving you the time of day?
Antwoord: Emergencies - I've lost my watch.

Vraag: Let's say I let you keep your pathetic life and I take a swim with you, where will we go?
Antwoord: Getting around - I'd like to visit the aquarium.

Vraag: You're not nervous are you?

Antwoord: Emergencies - Where is the bathroom?

 

Vraag: What will you say when I rip off your head for my collection?

Antwoord: Emergencies - Stop, thief!


Vraag: All you males are imbeciles. Why do I even bother?

Antwoord: Hotel & Restaurants - The TV doesn't work.


Vraag: I don't want anyone with a lot of baggage.

Antwoord: Money & Customs - I have nothing to declare.


Vraag: You know what I'll say after I devour your bloody heart?

Antwoord: Hotel & Restaurants - The meal was excellent.
 

Vraag: This mating ground is as dead as my victims. You males are a bunch of cold fish.

Antwoord: Hotel & Restaurants - I prefer it hot and spicy.

Vraag: Watch where you swim. Nobody knows the way to my heart.

Antwoord: Getting around - Do you have a map?


Vraag: You think you're clever, don't you. You should know that I detest know it alls. 

Antwoord: Courtesy - I'm sorry, I don't understand.
 

Vraag: Would you like me to dye the ocean depths with your blood?
Antwoord: Courtesy - No, Thank you.


Vraag: I'm not going to let some lummox buy my love with clever words.
Antwoord: Money & Customs - Do you accept traveler's cheques?


De lamantijnen zwemmen weg. Ga de grot binnen. Guybrush pakt de La Esponja Grande spons.

Guybrush zwemt terug naar het schip.

Schip: De Cava wordt boos als hij het geknoei met de medaillon ziet. Guybrush en Morgan worden opgehangen in een kooi en De Cava vlucht met zijn bemanning. Geef het zwaard aan Morgan terug. Klik op het touw boven aan de kooi en Guybrush zakt een beetje. Praat dan met Morgan en zeg dat ze het touw boven je kooi moet door snijden. Guybrush is bevrijd.

De La Esponja Grande spons is nog aan boord! De Cava komt terug voor een aanval op de Screaming Narwhal. De Cava schiet met zijn kanon op de Screaming Narwhal. Probeer in de rubberen mast te klimmen. De Cava schiet op de rubberen mast. De kanonskogel stuit terug en verwoest het kanon van De Cava. Het kanon op de Narwhal is nutteloos. De Cava heeft vele reserve kanonnen aanboord.

Probeer weer in de rubberen mast te klimmen. Gebruik dan snel het zeepaard hoofd op de kanon en gebruik het kanon, om de Lamantijn nog eens te verleiden met het zeepaardje. Het schip van De Cava verdwijnt in de ingewanden van de Lamantijn. Nu kunnen we rustig over de oceaan verder varen naar de volgende episode.

Einde


© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com