Tales of Bingwood Chapter 1

15-12-2008

Tales of Bingwood Chapter 1: To Save a Princess

Dit is het eerste deel van The Tales of Bingwood serie wat uiteindelijk een trilogie moet worden.

Er zijn verschillende karakters voorzien van stemmen, een originele soundtrack en vele locaties om te verkennen.
 

Je speelt Tom, de zoon van een visser. Niet echt de held die je zou verwachten om een ontvoerde prinses te redden.

Toch gaat hij op avontuur om haar uit de klauwen van de slechte tovenaar te halen.

Het spel is direct te downloaden van de officiŽle site voor $7.95.Tevens is er een demo te downloaden.

 

Winkel -Boetiek: De Koninklijke omroeper van Bingwood leest een mededeling voor. Prinses Liliana is ontvoerd door de gemene tovenaar, 'Evil Wizard' tijdens het jubileumfeest van de Koning en de Koningin. Tom wordt als vrijwilliger aangewezen door zijn stadsgenoten, om de prinses te redden. Pak de verkondiging van de schuur. Lees de verkondiging in de inventaris - wie de prinses redt, mag met haar trouwen. De schuurdeur is afgesloten met een hangslot. De winkel is ook gesloten. Onderzoek altijd eerst alle hotspots met de oogpictogram. Probeer de sleutel bij de raaf te pakken. De raaf vliegt weg met de sleutel. Ga links naar de boerderij.

Boerderij: De raaf zit op het dak van de boerderij. Probeer de sleutel van de raaf af te pakken. De raaf vliegt weer weg met de sleutel. Zie rechts een wegwijzer. Het pad gaat richting bos 'Shady forest'. Pak de roestige heggenschaar en de schop. Zie tegen de boerderij een zak met pastinaken (witte wortels). Ga links naar de akker en praat met boer Gaston Granberry. De tovenaar leeft achter het bos. Vraag altijd alles aan de karakters. Ga naar de wegwijzer en neem het pad naar het kruispunt.

Kruispunt: Pak de kaart van Bingwood van de informatie bord. Je kan nu via de kaart naar andere plaatsen reizen. Je moet eerst op de plaats geweest zijn voordat die plaats op de kaart geactiveerd wordt. Lees een mededeling op het tolhuisje. In het tolhuisje zit Hawk-eye. Praat met hem. De slagboom opent hij alleen, als je tol betaalt, maar de brug is ook ingestort over de kloof. Aangezien hij niet goed ziet, sluipen we achter het tolhuisje om en gaan naar de kloof.

 

Kloof: Praat met de onderhoudsman - Ze staken, want ze worden niet uitbetaald. Kijk naar de kloof, vruchtbare grond en rotssteen.

Ga via de kaart naar het kruispunt (of te voet) en bij het tolhuisje naar het kasteel.

Kasteel: Praat met de bewakers. Als je zegt dat je hier voor zaken komt, zeg dan dat je vis komt afleveren voor de keuken.

Je kan ook eerst de ander dialogen gebruiken voor de leuke reacties. De bewaker wil de vis eerst controleren. Ga onder in het scherm naar de molen.

Molen: Praat met de molenaar, Lommy Turnip - Zijn maalsteen is gescheurd. Neem de brug achter het waterrad naar de weide.
Weide: Kijk naar de eikenboom, bladeren van de eik en zie eikels. Er staat een ram in de wei. Ga links naar de smid.

Smederij: Zie buiten een hoefijzer boven de deur hangen. Praat binnen met Arnold Smith. Check de boeken. Pak de lege fles naast de boeken, als Arnold met zijn rug naar je toe staat. Pak ook zo de koevoet, naast de deur opening. Zie een slijpsteen. Gebruik de heggenschaar op de slijpsteen en krijg een scherpe heggenschaar.

Ga naar buiten en links naar de herberg.

Herberg 'o Cent': De 3 piraten lachen je uit en zijn zeer vervelend. Praat met de piraten barkeepster, Miss Welt. Haar voormalige bemanning heeft geen respect meer voor haar. Help Miss Welt om haar van de piraten te ontdoen. Ze geeft je een schatkaart van een begraven schatkist. Kijk in de schatkaart om te zien dat het op een eiland ligt. Praat met de piraten. Verlaat de herberg en links naar de brug.

 

Brug: Hier is niets te halen, maar het komt op de stadskaart. Ga naar de smederij en vandaar rechts naar je hut.

Vissershut: Je bent weer thuis. Kijk naar het verwilderd visnet en het kleine bootje. Vader heeft de roeispanen verborgen. Pak de vishengel. Ga naar binnen.

Pak links de kapotte katapult - bovenop de kast. Kijk naar de vis versiering boven de kist  - Tom is allergisch voor vis. Open de kist en pak de koekoeksklok.

Verlaat de hut. Ga rechts van de hut naar de weide. Ga rechts naar het bos.

Bos - Hut van de wijze man: Onderzoek de exotische planten, de vreemde paddenstoelen en de vuurvliegjes rondom de boom. Praat met de wijze man, Eldridge Rootbeard. Je kan de hut van de wijze man binnen gaan en alles bekijken en de handschoenen meenemen, maar kan ook later. Ga via de kaart naar de boerderij en links naar de klif pad - de boer waarschuwt je voor het gevaar.

Klif pad: Zie de raaf met de ring wegvliegen. Zie een struik bewegen en hoor een geluid vanachter de struik.

Gebruik de geslepen heggenschaar op de bewegende struik. Ga de vreemde spelonk in.

 

Vreemde spelonk: Het is donker. Je ziet 2 ogen glinsteren. Tom heeft licht nodig om verder naar binnen te gaan. Ga boven op de klif, naar de hut.

Klif - Oude hut: Kijk over de klifrand. Zie een ravennest met de sleutel. Praat met de kluizenaar.

Vissershut: Klik de schop op het bootje. Je gebruikt het als roeispaan en je roeit naar het schatteneiland.
Eiland: Pak de zeeschelp. Kijk in de inventaris op je schatkaart. Je zoekt de plek van de schat. De kaart waait uit je handen.

Gebruik de schop op de mogelijke plek van de begraven schat. Je graaft de schatkist op.

Herberg: Je geeft automatisch de schatkist aan Miss Welt. Ga na het gevecht de herberg binnen. Voor je hulp geeft ze je gratis maaltijdbonnen.

Je krijgt de lege schatkist terug. Pak de mok van de tafel.

Kasteel: Praat met de bewaker. Vraag naar de kluizenaar. Hij geeft informatie over Lord Alun Cutlass, een oud militair ingenieur.
Klif: Praat met de kluizenaar, Alun Cutlass. Hij geeft je een ontwerp schets van een soort katapult, waarmee je over de kloof kan komen.
Hut van de wijze man: Praat met de man en vraag of hij je kan helpen met het boom probleem. Ga nu de hut in. Pak de handschoenen. Kijk in de ketel. Kijk in het boek voor het venster. Je krijgt een lijst van de ingrediŽnten voor de 'Perpendicular Produce'. Praat buiten met de wijze man over alle ingrediŽnten. Vraag ook over het Agaric sprookje en kom meer te weten over kabouters 'hobgoblins' -  Arnold weet meer over kabouters.

Klif:. Pak wat mos van de muur tegen de hut.
Boerderij: Gebruik de schop in de omgeploegde akker. Pak met de mok een regenworm. Pak de maskerbril van de vogelverschrikker.
Eiland: Combineer de regenworm met de vishengel. Gebruik dan de vishengel met aas in de zee en je vangt een vis.

Pak snel de forel van de vishaak met je handschoenen. Vang een tweede forel.

 

Winkel: De winkel gaat nu open. Winkelier, Angus Goble geeft een beloning voor de sleutel van zijn schuur. Onderzoek alles in de winkel. Praat dan met Angus. Vraag ook over de chocolade verrassingeieren. Hij geeft je een gratis laxeermiddel. Het touw kan je gratis krijgen als je de sleutel van de schuur vindt. Hij krijgt van de kasteel kok nog 20 zilveren kronen voor de specerijen. Als je het geld voor hem kan krijgen, krijg je de blaasbalg gratis.

Kasteel: Praat met de bewaker over de vis levering. Nu je 2 forellen hebt mag je naar binnen. Bekijk alles in de tuin. Zie de bloemenstruik met paarse roze. De bewaker drinkt regelmatig uit de fontein. Probeer een paarse roos te pakken. Gebruik de laxeermiddel in de fontein. De bewaker drinkt uit de fontein en moet nodig naar het toilet. Pak nu een paarse roos. Ga naar de troonzaal. Praat met de Koninklijke omroeper. Ga rechts naar de troonzaal, maar de omroeper wil het juiste document. Toon hem de verkondiging en praat dan met de Koningin en Koning. Ze vertellen de hele geschiedenis. De Koning geeft je een zwaard.

 

Strand: Ga naar huis (vissershut) en links naar het strand. Pak wat steentjes (3). Probeer wat zand te pakken.

Gebruik de lege schatkist op het zand om het te vullen met zand.

Kasteel: Ga naar de tuin. Gebruik de cement zak op de fontein. Gebruik het zand in de schatkist op de fontein. Gebruik de koevoet op de fontein en pak de zelfgemaakte maalsteen. Ga naar de keuken. Praat met de keukenhulp. Hij is de zoon van de boer. Praat met de kok. Gebruik de maskerbril op Tom. Praat opnieuw met de kok. Hij geeft je een zak met geld. De bril valt. De kok gooit het hakmes tegen de wc deur. Tom trekt automatisch het hakmes uit de deur en krijgt een kapotte hakmes.

Molen: Praat met de molenaar en vraag over roddels. Geef de maalsteen aan de molenaar. Geef hem dan de zeeschelp en krijg zeeschelp poeder.
Smederij: Praat met Arnold over het hoefijzer en 'hobgoblins'. Arnold heeft een blaasbalg nodig, om een talisman te maken.

Gebruik het kapotte hakmes op de slijpsteen en krijg een scherp mesje.

Herberg: Klim buiten op de klimplant tegen de muur. Gebruik het mesje op het venster en je klimt naar de slaapkamer.

Pak een blad van de rubberboom voor het bed. Gebruik het mesje op de boomstam en krijg een rubber elastiekje.

 

Winkel: Geef Goble de zak met geld en je pakt de blaasbalg.
Smederij: Geef de blaasbalg aan Arnold. Hij geeft je een talisman.
Strand: Een tintel effect creŽert een pad door het bos. Ga het bos in.

Open plek in het bos: Zie vuurvliegjes. Kijk naar de steen. Leg een vis op de steen als een offer. Maak kennis met de kabouter op de paddenstoel van het Agaric sprookje. Praat met de kabouter en vraag om een stukje van de paddenstoel. Hij heeft 3 raadsels maar Tom moet eerst goud inzetten. De kabouter betovert Tom en je komt op het eiland terecht.

Eiland: Gebruik de chocolade verrassing op Tom. Hij eet de helft op en krijg een gouden ring.
Open plek in het bos: Praat met de kabouter en start de 3 raadsels. Ongeacht wat je antwoord het is allemaal fout. Tom geeft de gouden ring.

Gebruik de talisman op de kabouter. Tom pakt automatisch een stukje van de paddenstoel.

Hut van de wijze man: Ga de hut in Leg alle ingrediŽnten in de ketel: Paarse roos;zeeschelp poeder;mos;regenworm;paddenstoel "Agaric";blad van de rubberboom en forel. Als alles doorgestreept is op de lijst en de kleur verandert in de ketel, pak je met het lege flesje wat van het "Perpendicular Produce" toverdrankje uit de ketel.

 

Weide: Combineer het elastiekje met de katapult en dan met een steentje. Gebruik de geladen katapult op de ram. Je schiet op de ram. Doe dit 3x.

De ram ramt tegen de boom en pak de eikel.

Kasteel: De keukenhulp,Matt krijgt een uitbrander van de kok. Praat met Matt. Pak de glazen pot van de plank.

Strand: Pak een steentje.
Open plek in het bos: Combineer het stukje chocolade ei met de glazen pot.  Gebruik het potje met chocolade op Tom.

Tom vangt zo de vuurvliegjes in het glazen potje.

Klif pad: Ga nu je licht hebt de spelonk in.
Spelonk: Ga naar links totdat je buiten bent. Je komt bij het ravennest. Probeer de sleutel te pakken.

Combineer de steen met de katapult. Gebruik de katapult op de raaf en pak dan de sleutel.

Winkel: Geef de schuursleutel aan de winkelier en krijg het touw.

Kloof: Praat met de onderhoudsman. Geef hem de gratis maaltijdbonnen en ze vertrekken. Gebruik de schop op de vruchtbare grond. Leg de eikel in het gat. Giet het toverdrankje "Perpendicular Produce" op de eikel in het gat. De eikenboom groeit snel. Gebruik de koevoet op de rotssteen. Gebruik het touw op de boom of rotssteen. Duw de rots omlaag om het touw strak te spannen. Klim in de geÔmproviseerde katapult. Gebruik het zwaard op het touw en je schiet over de kloof. Tom wordt wakker in het bos. Of het goed komt met Tom zullen we te weten komen in het tweede hoofdstuk: The Shady Forest.

 

 

Einde


 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com