15-02-2009

The Lost City of Malathedra

Onderzoek de verdwijning van je vader in The Lost City of Malathedra. Je speelt de 26-jarige geschiedkundige Rebecca Wolfe. Je vader heeft Rebecca en je moeder tien jaar geleden alleen gelaten om op zoek te gaan naar het geheim van Malathedra, een geheim dat het eeuwige leven zou kunnen bieden. Jaren lang leef je gewoon door, totdat je een aanwijzing krijgt dat je vader iets gevonden heeft en je wilt weten wat er nu precies gebeurd is.

Klik met de linkermuis op hotspot, houdt de knop ingedrukt om het opdracht venstertje te openen met een oog, hand en mond.
Rechtermuis knop opent de inventaris. Rechtsonder in het scherm is een knop om het menuvenster te openen.

Proloog

Malathedran poort: Jonathan: Veeg de bladeren links en rechts tegenover de poort weg en zie 2 voetstukken. Onderzoek en probeer op beide voetstukken te gaan staan. Loop over beide voetstukken. Ze worden ingedrukt als je erop staat. Schud links tegen een palmboom en pak een kokosnoot. Pak links de steen. Leg de kokosnoot en steen op het linker voetstuk en ga op het rechter voetstuk staan. De poort wordt geopend en ga door de poort.

Pijlers Grot: Duw tegen de 4 metalen pijlers en hoor een geluid uit elke pijler. Kijk midden in het rooster en trek aan het rooster.
Kristal grot: Verlicht de kristallen door op de kristallen te klikken: linksonder, linksboven, rechtsboven, rechtsonder en in het midden.

Loop door de geopende poort en het verhaal begint. Start het spel opnieuw en selecteer "skip" proloog.

Deel 1

 

Culuco Island - Port Placid

Rebecca is opzoek naar haar vader. Hij verblijft in "The Bread & Board" hotel. Ga links naar het hotel.

Hotel: Pak voor de deur het luciferdoosje. Je hebt al wat geld in de inventaris. Ga  het hotel binnen. Praat met de receptioniste, Ethel. Geef Ethel je geld.

Ga links naar de kamer. Lees op het dressoir de notities van je vader. Verlaat het hotel. Loop naar het zuiden en ga links de "Fabricated Fortunes" winkel binnen.

Fabricated Fortunes: Gebruik de gokmachine. Praat met, Ethen: Hij verkoopt nep schatkaarten van het eiland Culuco.

Je kan een zeekaart en duikuitrusting winnen op de gokautomaat. Pak links van de grond het lege rode inkt potje. Verlaat de winkel.

Ga rechts en rechts van het hotel verder en ga de winkel van Murray binnen.

 

Mad Miner Murray’s Excavation Outfitters: Praat met Mad Murray. Verlaat de winkel, ga rechts en pak onder aan de kust het plastiek schepje bij het zandkasteel.

 

Age Old Antiques: Praat met Maddie. Ze geeft je de kaart van het eiland. Verlaat de winkel. Loop links naar het welkom bord.

Ga achter het welkom bord naar het bordje met de rode pijl van het jungle pad. Klik op de rode pijl en je ziet de kaart van het eiland.

 

West Beach: Praat met Bob. Loop links naar de kust en onderzoek het zand kuiltje. Probeer in het zand te graven. Ga terug onder naar het pad/kaart.

Ruïnes: Pak een lantaarn. Ga rechts tot je achter bij een zwakke plek in de muur komt. Kijk naar de zwakke plek. Verlaat de ruines.
Shady Lake: Pak wat rode bessen. Ga boven naar het huisje. Probeer de deur te openen, maar er is niemand thuis.
Bongo Beach: Kijk in de collectie schotel. Praat met de muzikant, Javas. Praat met schattenjager, Larry. Kijk naar het zand hoopje.

Ga links naar de Tiki Bar. Kijk naar de Tiki Bar en slapende verkoper.
 
Port Placid - Fabricated Fortunes: Combineer in de inventaris de rode bessen met het inkt flesje en geef de rode inkt aan Ethen. Hij markeert een rode X op je kaart.
X Marks The Spot: Gebruik het plastic schepje op het hoopje modder. Pak de glinsterende schat. Je krijgt een kandelaar en vieze lap.
Bongo Beach: Praat met Larry. Zeg "Have you checked over there".  Gebruik dan als hij weg is de kandelaar op het zand hoopje. Pak daarna zijn metaal detector.

Kijk in de Tiki-bar en pak de bamboestok (handcursor in de Tiki bar).
 

West Beach: Gebruik de metaal detector in het zand kuiltje. Pak het mes. Geef het mes aan Bob. Geef ook de bamboestok en hij maakt er een fluit van.
Bongo Beach: Geef de fluit aan Javas. Pak het geld uit de schaal.
Port Placid -
Mad Murray: Pak een dynamietstaaf en geef het geld aan Murray.
Ruïnes: Gebruik de dynamietstaaf in de zwakke muur en steek het aan met een lucifer. Ga door het gat. Scène.

Zie je dode vader, Jonathan Wolfe. Pak het metalen ding en brief. Verlaat de ruïnes.

Port Placid -Age Old Antiques: Praat met Maddie.

 

Deel 2

Hotel: Ga naar je kamer en je gaat naar bed. Pak de koevoet van de vloer. Kijk naar de modderige voetafdrukken op de vloer.

Verlaat het hotel en je gaat automatisch naar Shady Lake.

Shady Lake: Ga naar het huis. Gebruik de koevoet op de deur en je bent binnen. Pak de kan met ijswater en sleutel onderdeel van het salontafeltje.

Pak de magneet tegen de koelkastdeur. Gebruik het ijswater op de kleine dievegge om haar wakker te maken. Je hebt een gesprek met Ivy en ze zal je helpen.

Port Placid - Age Old Antiques: Praat met Maddie. Nieuwe locatie op de kaart.
McKellin Estate: Praat in de intercom, links van de poort. Je hebt een lang gesprek met Malcolm  Je ruilt het sleutel onderdeel met het dagboek.
Port Placid - Age Old Antiques: Praat met Maddie en geef haar het dagboek.
Fabricated Fortunes: Gebruik de magneet op de gokautomaat. Je wint en Ethen geeft je twee duikpakken.

Lake Luna: Ga rechts naar het meer. Gebruik een duikerspak op Rebecca. Ze duiken in het meer en zwemmen naar een grot. Zie een gesloten poort en vreemd slot.

Zie links in de grot een metalenhaak. Hang de lantaarn aan de haak. Zie een graftombe. Probeer het te openen. Gebruik de koevoet op de graftombe.

Kijk in de graftombe. Doe het licht van de lantaarn uit. Zie nu iets glanzend in de graftombe liggen. Pak de gloeiende staaf uit de graftombe.

Steek de staaf in het vreemde slot en ga door de geopende poort.

Lift Grot: Hier is een ronde lift met in het midden een voetstuk, omgeven door zes schakelaars.

Kijk naar het voetstuk en gebruik dan de staaf op het voetstuk.

Druk op elke schakelaar en je krijgt meer informatie over de Malathedran geschiedenis.

Je moet de schakelaars in de juiste volgorde indrukken om de geschiedenis in de juiste volgorde te horen.

Hints worden beschreven in het verhaal. Klik op de schakelaars in deze volgorde: 2 - 6 - 1 - 3 - 5 - 4:

 

 • 2: Malathedra owes it’s birth to fire

 • 6: With science dominating through it’s second age

 • 1: And at the behest of the tri-elder council

 • 3: The four ministries obsessed over immortality

 • 5: Not even a fifth of our people were granted this gift

 • 4: And in the end the jealous majority delivered the final blow

 

 

Als je dit goed doet, stappen we op de lift en komen in de lava grot.

Lava grot: Probeer de brug over te steken - het is te heet. Trek links aan de hendel, steek dan de afgekoelde brug over, maar de brug is weer snel heet.

Vraag aan Ivy om de hendel naar beneden te houden en steek de brug over. Aan de overkant houdt Rebecca de hendel omlaag, zodat Ivy de brug kan oversteken.

Ga naar de volgende grot.


Skelet poort:
Loop niet te dicht naar de skeletpoort, want anders word je gedood. Ga naar de kapotte machine en pak de aangetaste metalen plaat.

Kijk naar de skelet wachters aan weerszijden van de poort. Poets in de inventaris de metalen plaat schoon met de lap en krijg een gepolijste metalen plaat.

Gebruik de gepolijste metalen plaat op een van de wachters. Ga door het gat in de skeletpoort.
 
Controle grot: Hier ontmoet je Malcolm. Kijk naar de twee sokkels. Praat met Malcolm. Hij geeft je het sleutel onderdeel terug.
Praat met Ivy. Zie een scène. Pak daarna het derde sleutel onderdeel bij Malcolm. Rebecca en Ivy gaan daarna automatisch terug naar huis.

Port Placid: Mad Murray: Praat met Murray. Ruil de duikerspakken tegen een bom.
X Marks The Spot:  Gebruik de bom op het hoopje modder. Gebruik de Malathedra sleutel op de Malathedra poort.

Deel 3

Je komt op de kaart van de stad Malathedra. Ga naar het stadhuis.

City Hall: Pak het Malathedra mechanische onderdeel.

The Grand Commons: Ga naar het vreemd apparaat. Zie gekleurde cirkels eromheen. Loop terug naar de uitgang pijl. Loop omhoog en pak een ander Malathedra mechanische onderdeel. Combineer beide onderdelen met elkaar. Praat met de hologram. Vraag alle dialogen. Als de hologram verdwijnt en je hebt niet alles kunnen vragen, combineer je beide onderdelen weer met elkaar en vraag verder. Je kunt de hologram ook oproepen op ander plaatsen voor meer informatie.

The Pit: De hologram verschijnt weer. Ivy drukt op de rode knop van de machine en verongelukt. Loop door de poort van de "Infernal" machine.

Pak uit de stapel botten een sleutelkaart. Pak links van de poort de metalen halsband.
 

Service Area: De dienstlift is geblokkeerd en de massieve deur is vergrendeld. Gebruik de sleutelkaart op de lift en gebruik de dienstlift.
Reactor Kamer: Zie achter de reactor zes schakelaars. Klik een paar keer op de schakelaars en het geeft verschillende kleuren.

In Grand Commons heb je gekleurde cirkels om het vreemd apparaat gezien. Plaats deze kleuren op dezelfde plaats als in de gekleurde cirkel:

 

 1. Groen

 2. Licht blauw

 3. Rood

 4. Geel

 5. Paars

 6. Donker Blauw

Als je dat juist gedaan hebt, heb je stroom.

Grand Commons: Het vreemde apparaat werkt nu. Gebruik de halsband op het apparaat en zie een scène met de hologram.
The Pit: Gebruik de halsband op Ivy en ze is weer spring levend.
Service Area: De grote massieve deur is nu geopend, maar sluit weer. Combineer de Malathedran machine onderdelen om de hologram op te roepen.

 

Tram Kamer:  Zie vier consoles. Ze zijn uitgeschakeld. Klik op de schakelaar aan de linkerkant. Ivy zal je helpen. De consoles werken nu.
De consoles hebben symbolen, als je erop drukt. Kijk in de inventaris naar de sleutelkaart en zie 4 symbolen op de sleutelkaart.

Plaats deze symbolen in de juiste volgorde op de consoles als op de sleutelkaart. Van links naar rechts:

 

 • zwarte cirkel

 • witte cirkel van zwart lijn en zwarte stip in het midden

 • wit vierkant van zwarte lijnen

 • zwarte cirkel met een witte ster in het midden

 

 

Einde


© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com