25-03-2008

The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure

The Lost Crown is een point-and-click adventure dat gebaseerd is op klassieke ghoststories en de moderne ghosthunting paranormale techniek van nu. De werken van Charles Dickens, M.R. James, Arthus Conan Doyle en E.F.

Benson gecombineerd met camera’s met night-vision camcorder, E.V.P en andere ghosthunting gadgets. Je speelt Nigel Danvers (die je waarschijnlijk nog kent uit Dark Fall 1) die op Vrijdag, 28 April: naar een dorpje gaat langs de Oostkust in het Verenigd Koninkrijk. 

Leer hier omgaan met de geavanceerde technieken waarvan gebruik wordt gemaakt bij paranormale onderzoeken en ontrafel een oud mysterie, en oude schatten.

 

Nigel Danvers komt in een mistige nacht aan in SedgeMarsh, een verlaten treinstationnetje vlabij zijn eindbestemming Saxton. Door het hoge water kan de trein niet verder en zit er voor Nigel niets anders op dan het moeras te doorkruisen om Saxton te bereiken.

Daar aangekomen blijkt ook nog eens het enige hotel van de stad vol te zitten, waardoor hij moet verblijven in een klein schuurtje bij de haven. Blijken er ook nog eens spoken in dat hutje te zitten. Nigel is een spokenjager, dus daar weet hij wel raad mee.

In de game speel je met Nigel Danvers en Lucy Reubans, samen jagen ze op geesten, maar hun jacht verloopt chaotisch. Danvers wordt tijdens de jacht achtervolgd door twee agenten van The Hadden Corporation, zijn vorige werkgever.

Danvers heeft het bedrijf verlaten na de diefstal van verschillende documenten die een duister plot op de voorgrond brengen. Ook de geesten in Saxton, het dorpje waar de game zich afspeelt, zijn niet blij met de aanwezigheid van Danvers en Reubans.

Ze zoeken namelijk een legendarische kroon en de geesten willen deze kroon verborgen houden

 

Verplaats de cursor boven in scherm om een Tarotkaart te zien waarmee je het spelmenu opent. Rechtsonder op de tarotkaart is een munt om het spel te verlaten. Klik eerst op Go Back en dan op Quit.

Verplaats de cursus onder in het scherm om de inventaris te openen. Klik op een voorwerp met de rechtermuis voor een beschrijving. Dubbel klik versnelt de overgang naar het volgende scherm. 

Het is belangrijk dat je buiten en binnen alles onderzoekt en de volledige dialogen met de karakters gebruikt.

The Lost Crown update to 1.1

 

Day 1: On the run

Saxton Train Station - SedgeMarsh

Nigel praat met de stationschef en vraag alles. In je inventaris heb je 3 documenten, 2 foto's, identiteitskaart en een notitieboekje. Lees de documenten, je identiteitskaar van Hadden Industrie met op de achterkant het telefoonnummer van je werk:.In het notitieboekje is de "wat te doen lijst". Ga boven in het scherm, naar het eind van het station. Onderzoek alles. Ga terug naar de voorzijde van de trein. Neem het linkerpad en probeer verder de houtenbrug over te gaan - je weet niet waar het naar toe gaat. Praat weer met de stationschef - het pad leidt naar de moerassen en hij praat over een schat. Hij geeft je de portefeuille van een meisje. Open de portefeuille: Student Lucy Reubans van de UCEA Universiteit. Ga terug over de houtenbrug om naar de moerassen van het natuurreservaat te gaan - Fens SedgeMarsh Nature Reserve. Je hoort de trein vertrekken.

 

 

Moerassen

Bekijk en bestudeer het bord van het natuurreservaat. Ga links. Zie Lucy tussen het riet lopen. Bekijk het water. Ga Noord verder en volg de houtenbrug. Bekijk de gravure op de steen. Ga op de splitsing rechtdoor. Probeer met de vogelaar te spreken. Kijk door de opening om te zien dat hij een reiger observeert. Ga rechts naar de zeekust. Pak het stukje bord op het zand. Ga terug en linksboven terug naar de splitsing. Ga 2x links, naar de toren.

 

Martello Tower

Ga links verder om de toren. Pak het tweede stukje bord. Ga rechts. Zie een grot met een stukje bord tegen de rotswand. Ga rechts en pak het derde stukje bord. Ga terug naar het bord voor de grot. Bekijk het bord in close-up. Draai het stukje naar de goede positie. Gebruik de 3 andere stukje uit de inventaris in het bord en draai alles naar de juiste positie om het waarschuwingsbord te lezen. Ga de grot in.

 

Fenland Eye - Grot

'Je leest een krant over schatjagers van de slapende stad, Saxton. Professor Hardacre is de deskundige van Saxton. Bekijk dicht het monster dat op de muur wordt afgeschilderd. Ga links van het monster en lees de krant. Kijk door de poort door op de bovenkant van de staven te klikken. Zie een schaduw. Verlaat de grot aan de zeekust kant. 

 

Saxton Shores

Zie een jonge jongen met zijn driewieler, die zijn teddy beer uit het water probeert te vissen. Bekijk het oude vervallen gebouw bovenop de klippen. Ga links verder naar de Saxton zeekust . Praat met de dame met haar hond. Zie iets in het water. Ga terug en zie dat de jongen er niet meer is. Ga rechts van de grot naar het strand.

 

Beach - Saxton Caverns

Ga rechts en ga een andere grot binnen. Nigel gaat niet verder, omdat het te donker is. Ga terug naar het strand. Ga 2x rechts. Zie kreeften op een vissersboten. Ga terug, neem de trap omhoog, om naar de havenmuur van de stad te gaan. 

 

Harbour wall: Een man staat door zijn verrekijker te kijken. Ga links en loop naar het einde van de havenmuur. Lees het bord op de muur. Ga terug. Zie het affiche van een verloren Kat. Nigel noteert het telefoonnummer. Ga rechts naar pub The Bear.

 

The Bear

Als je buiten alles onderzocht hebt ga je de pub in. Praat met waardin, Morgan. Bestel een fles water. Huur een plattelandshuisje aan de haven. Krijg de sleutel van het huisje en een kaart van de stad. Bestudeer de kaart. Je kan inzoomen op de kaart. Zie een kat voor de openhaard. Bekijk alles en ga richting toilet. Ga rechts naar de eetzaal. Controleer de klok die op 9 uur stilstaat. Ga rechts. Pak een Saxton Snappers  folder . Lees beide kanten. Verlaat de pub. Ga boven in het scherm naar de kade.

 

Quayside

Praat met de man. Hij is een verslaggever en heeft een PDA zakcomputer. Ga rechts naar de kade en zie achter een man. Je kan niet naar hem toe. Ga terug. Ga links. Professor Hardacre roept Nigel en heb een gesprek met hem. 

 

Harbor Cottage - Havenhuisje

Ga rechts naar je gehuurde huisje. Open de deur met de sleutel. Home sweet home. Onderzoek alles in de woonkamer. Controleer de telefoon en zie dat het niet werkt. Controleer de schakelaar links van de kast en zie dat er geen elektriciteit is. Ga naar de gang. Onderzoek de muur op het  einde van de gang "hier klopt iets niet en is niet in orde?". Doorzoek de keuken en badkamer. Lees in de keukenla informatie over de veiling van het plattelandshuisje. Ga terug naar de woonkamer. Je hoort iets vallen. Ga naar de keuken. Er is een bord uit de kast gevallen. Lees nu het dagboek van Eduardo DeMolina uit 1952. Ga naar de woonkamer. Neem rechts de trap boven naar de overloop en ga rechts naar de slaapkamer. Op de grond ligt een leeg fotoboek. Open de garderobekast. Nigel prikt de Hadden documenten binnenin de garderobekast vast. Bekijk de gesloten kist bij de voet van het bed. Een kat is daar in? Onderzoek het hertenbokgewei aan de muur. Klik op zijn oog en krijg een sleutel. Bekijk opnieuw het hertenbok en zie dat het was geschonken door Frederick Ager. Gebruik de sleutel op de kist. Het is leeg? Controleer het bed en Nigel gaat slapen. Gaat Nigel niet naar bed, dan ben je vergeten iets te onderzoeken of niet alles gevraagd aan een karakter. 

 

Night 1: First Impressions

 

Nigel wordt wakker van een klok uit Saxton. Controleer regelmatig "wat te doen lijst", in het notitieboekje. Klik op de aangestoken kaars. Ga beneden naar de woonkamer. Iemand is hier geweest. Je leest automatisch de brief van Morgan Mankle. Je hoort iemand op de deur kloppen. Verlaat het huis. Zie Prof. Hardacre weglopen. Zie licht knipperen uit het keukenvenster. Het is een morsecode: 3x kort, 3x lang en 3x kort - SOS. Volg Prof. Hardacre. Hij waarschuwt Nigel over de moerassen. Hij zegt om morgen door het FenLand Eye te lopen. Ga naar de pub. 

Pub

Nigel ziet buiten voor de pub, de PDA van Alex Spitmoor bovenop het vat liggen. Gebruik de PDA en controleer het nieuwe bericht. Ga naar het hoofdmenu terug. Klik op een pictogram en zie een logboek. Het gaat over Nigel. Ga de pub in. Praat met Morgan Mankle en ze vertelt over de May Day Fayre. Ga richting toilet. Ga naar de eetkamer. Het is leeg, maar je had toch geluiden gehoord?. Controleer de klok. Verlaat de pub.

Ga richting huiswaarts. Praat met de man op de de ladder. Ga rechts naar de kade. Ga rechts over de brug naar een kruising met richtingborden. Neem het pad rechts richting zeekust. Praat met Lucy Reubans. Je geeft automatisch haar portefeuille. Kijk door het venster naast de telefooncel. Zie een schrijfmachine en wijn. Ga de telefooncel in. Je pakt automatisch de perskaart van Alex Spitmoor. Zijn telefoonnummer is op de achterkant van de perskaart. Gebruik de perskaart van Alex Spitmoor op de telefoon. Alex heeft het te druk op dit moment. Gebruik de identiteitskaart van Nigel op de telefoon. Praat met Hadden. Hij zal morgen een pakketje naar Nigel verzenden. Ga  terug naar je huisje. 

 

Havenhuisje

Open de deur met je huissleutel. Ga naar de donkere badkamer. Zie een schaduw in de linkerhoek. Schakel het licht aan en onderzoek het paspopmodel. Bekijk de badkuip. Bekijk de spiegel. Gebruik de waterfles op de spiegel. Zie een vrouw met lang haar verschijnen. Ga naar de keuken. Zie de knipperende lamp. Ga naar het eind van de gang en zie een grote frame op de muur - Het stinkt naar rot vlees. Ga terug naar de woonkamer. Séance: Klik op het kopje. Vraag alles aan het kopje. Het kopje antwoordt en schuift van plaats voor ja en verder weg voor nee. De geest wil hulp maar is hier niet opgesloten. Nigel is niet alleen. Controleer de telefoon. Je hoort iemand zeggen "Is anybody there". Controleer opnieuw de badkuip in de badkamer. Zie haar in de badkuip.

Ga naar bed. 

 

Zaterdag, 29 April

Day 2: A new face in an old town

 

Nigel had een nachtmerrie. Ga beneden naar de woonkamer. Je pakt de Saxton Times krant en een dreigbrief. Lees de krant over de verloren katten en de dreigbrief. Verlaat het huisje. Ga naar de kruising op de kade met de richtingborden en ga richting museum. Je komt eerst bij eetcafé The Lighthouse. Kijk door het venster en zie voedsel. Ga het eetcafé in en je hebt een snack in je inventaris. Ga rechts verder. Zie de dame met haar hond, George die je bij de kust ontmoet hebt. Kijk door het ronde venster dat een cirkel en een kruis heeft. Praat met Nanny Noah. Toon haar iets uit je inventaris om daarover wat informatie te krijgen. Klik opnieuw op haar om van dialoog te veranderen. Ga boven in de steeg verder. 

 

Museum

Controleer het museum. Het is in 1890 gebouwd. Klik op de Saxton klok boven het museum. Ga naar het museum, klop op de deur en zie dat het museum gesloten is. Bekijk de gravure op de steen van een gevleugeld hertenbok met kroon erboven en een om de hals. Zie het uithangbord van de Saxton Food Stores. Het heeft 3 kronen. Ga terug naar de kruising en richting kustpad. Praat bij de telefooncel met journalist, Alex Spitmoor. Ga rechts verder.

 

Station Lane

Ga de eerste opening aan de linkerzijde binnen. Zie in de stal het varken, Cairan. Geef Cairen het voedsel uit je inventaris door het op de plank te plaatsen (eerst inzoomen op de plank). Ga de smederij van Bob tawny binnen.

 

Bob tawny - Smid

Bekijk de foto's op de muur van Rose and Cole. Lees het gedicht dat achter de fotolijst van Cole geschoven is.

Ga terug naar je huisje.Lees de brief achter de regenpijp van Lucy. Ga links en praat met Lucy Reubans. Ga richting pub en ga links naar het strand. Ga op het strand links en ga de grot in. 

 

Saxton Grot

Zie een lantaarn. Ga verder de grot in en praat met Professor Hardacre. Ga rechts dieper de grot in. Het wordt te donker verder om te gaan. Verlaat de grot. Hardacre zal tegen je zeggen dat de stationchef een pakketje voor je heeft. Ga terug naar de kade.

 

Ga links van de brug. Ga bij de Antiquairwinkel rechts door het steegje naar het stationsgebouw. Bekijk het affiche op de muur. Ga het stationsgebouw binnen en praat met de stationschef. Pak na het gesprek het kratje, links op de stoel. Ga terug naar je huisje en ga naar binnen. Je zet het kratje op tafel. Open het kratje. Lees de brief van Hadden. Pak het materiaal uit het kratje.

 

Day 2: We have the technology

Havenhuisje

Neem het materiaal op tafel in close-up. Lees de folder onder het EMF meetapparaat.

Lees de folder in de inventaris om meer over het materiaal te bestuderen.

 • De EMF meter wordt gebruikt om elektromagnetische gebied te ontdekken en te meten.

 • De night-vision camcorder ontdekt en geeft infrarood licht.

 • De digitale camera neemt foto's en ontwikkelt de foto's.

 • De dictafoon neemt geluiden op.

Badkamer: Hoor een stem die "here“ zegt. Gebruik de digitale camera op de badkuip. Zie een lichtstraal en krijg de foto in de inventaris van de badkuip. Gebruik de digitale camera op de spiegel en krijg een foto van een gezicht.

Gang: Gebruik de camcorder en digitale camera op de muur aan het eind van de gang. Zie op de foto een deur.

Woonkamer: Gebruik de digitale camera en camcorder op de grote leunstoel. Zie een foto van een droevige persoon? Ga boven naar de overloop. Klik op het plafond. Gebruik de digitale camera op het dakvenster. Is dat een gezicht op de muur?

Slaapkamer: Klik op de tafel en Nigel plaatst de foto's in het fotoalbum en de cassettes in het kistje. Klik op het fotoalbum en het kistje om te zien wat je verzameld hebt. Verlaat het huis en ga terug naar de grot.

 

Saxton Grot

Hardacre is hier nog aan het werken. Ga rechts tot het donkere gebied. Gebruik de night-vision camcorder en ga verder door. Bij elke voorwaartse stap, kijk rechts en links om oude gravures op de muur te zien. Bij de derde stap zie je op de rots aan de linkerzijde een kroon. Ga een stap verder. Op de linkerzijde liggen planken waarvan je een plank pakt. Ga een stap verder en zie een zeemonster dat op de muur is geëtst. Aan de linkerzijde is een opening en een aan de rechterzijde. Ga rechts. 

 

Zie een kloof. Klik op de linkerzijde en zie een geëtste hand. De hand wijst naar rechts. Klik terug naar rechts en zie links een smalle passage van de kloof. Ga rechtdoor en zie op de linkermuur een kroon. Kijk naar rechts en zie achter een stapel keien. Kijk naar beneden en plaats de plank over de kloof. Steek de kloof over en pak de plank terug. Gebruik de plank op de keien. De keien worden weggerold en de plank is niet meer bruikbaar. Ga rechtdoor en je komt in de verbergplaats van de smokkelaars met al hun buit. Op de kaart is dit "Grindles Maw".

 

Smokkelaargrot

Ga links. Hoor "here“. Gebruik de dictafoon op het kampvuur en krijg een geluidsopname cassette. Luister de cassette opname van de smokkelaars af in de inventaris (rechtermuis klik op de cassette) en hoor de smokkelaars rond het kampvuur zingen. Gebruik de EMF meter op het kampvuur. Noteer de cijfers die op de wijzerplaat onder de meter worden getoond - 2513. Bekijk de gesloten kist met een slot met Romeinse cijfers knoppen. Gebruik als cijfercode de cijfers van de EMF meter om de kist te openen: 2513. Lees het dagboek. Als je het dagboek teruglegt, hoor je een geluid.  Pak de peddel. Verlaat de verbergplaats. Kijk omhoog en zie een haak in het plafond, boven de kloof. Gebruik de peddel op de haak. Klik op de peddel om naar de overkant te zwieren.

 

Draai links en 2x vooruit, terug naar de grote grot. Ga rechtdoor, rechts, 2x vooruit naar een lichtstraal en je spreekt automatisch met het licht. De geest toont zich - Sirene Emily (zeemeermin). Neem een foto van het geestmeisje. Neem ook een geluidsopname van het geestmeisje. Luister naar de opname van de Getijde grot - "Breng me een Pasque bloem". Draai je om en voorwaarts. Draai naar links, voorwaarts, draai naar links en verlaat de grot. 

Day 2: A link to the legend

Strand

Ga links naar het strand. Probeer met de kunstschilder te praten. Bekijk het schilderij en zie dat Doctor Black iemand geschilderd heeft naast het oude vervallen gebouw bovenop de klippen.

 

Fenland Eye

Ga linksboven in het scherm met de kunstschilder naar het smalle paadje en ga rechts de grot in. Ga in de grot links naar de poort.  Gebruik de camcorder op de bovenkant van de poort (niet in close-up van de poort). Gebruik de dictafoon, tussen de spijlen. Luister naar de opname van de Saxton poort. Het zegt "help ons". Maak een foto tussen de spijlen, bekijk de foto en zie 2 figuren op de foto. Ga terug naar de kade in de stad. 

 

Gruel's Antiques

Ga links van de brug naar de antiekwinkel. Zie achter het winkelvenster, 3 kronen op een bord - "een link naar de legende". Ga de winkel in. Ga naar de achterzijde en praat met Gruel. Vreemde man. Hij praat via zijn pop, Jemima.  Zie een boek voor Gruel, die 3 kronen op de kaft heeft. Terwijl Gruel de pop voor zijn gezicht houdt en Jemima zingt, pak je snel het gesloten dagboek. Verlaat de winkel. Controleer het gesloten dagboek in de inventaris en zie dat het niet geopend kan worden. Ga naar de smid.  

 

Bob Tawny

Vraag Bob om het dagboek te openen. Volg de kat die passeert als je de smederij verlaat.

 

Celtic Corne

Praat met Rhys Branwen.  De kat heet Mr. Tibbs. Controleer de kristalbal. Zie een toekomstige gebeurtenis, van Nigel met Hardacre op een klip. Controleer de boekenkast.

 • Lees de 3 boek uitgave van Unknown Anglia.

 • De 4 middelste boeken tonen twee pagina's van Anglo Saxon symbolen. Je kan iets met de pagina's doen?

 • De 2 boeken op de rechterzijde gaan over "Countryside Festivals of Antiquity". Lees over het Beltane festival, dat op deze Maandag is - 29 april.

Zie linksachter in de winkel een doos voor de fotowedstrijd. Hij kan je foto's in schuiven, die je genomen hebt. Verlaat de winkel. Lees de 2 tijdschriften, die buiten liggen en de folders op het mededelingsbord. Ga links en je komt buiten de stad. Vanaf de brug zie je de stad. Ga links en ga naar de vuurtoren.

 

The old Lighthouse

Klik in de zee. De Saxton klok slaat 1 uur. Ga terug. Ga links en zie een open weide.

Ga terug de stad in en ga naar de smid.

 

Bob Tawny

Bob heeft het dagboek voor je geopend en geeft je het dagboek van William Ager.

Verlaat de smid en je gaat automatisch naar huis.

 

Havenhuisje

Lees het dagboek van William Ager. Agers leefde in Raven Lane, Northfield. Klik op alle afbeelden en hoofdtitel, zodat je de volgende pagina kan lezen. Ga naar het strand met de kunstschilder. Ga linksboven naar de Saxton kust en ga de grot in. Ga rechts en links naar de Martello toren. Ga rechtsachter naar de moerassen.

 

Fens - SedgeMarsh Nature Reserve

Loop naar de man die vogels aan het observeren is. Neem een foto van de kikker. Klik ook door de opening waar de man met zijn verrekijker door kijkt. Maak een foto van de reiger. Als de foto vaag is, probeer je het opnieuw wanneer de reiger dichtbij aan de linkerzijde staat. Je kan de foto voor de fotowedstrijd gebruiken, door deze foto later in de wedstrijddoos in Rhys winkel te schuiven. Ga naar het station.

 

Saxton Station - Sedgemarsh

Ga naar het einde van het station. Nu je een aanwijzing voor deze plaats hebt die in het dagboek van William vermeld wordt kan je verder het spoor opgaan. Zie de kapotte signaalpaal. Ga dicht bij de signaalpaal staan. Neem een foto van de signaalpaal. Bekijk de foto in de inventaris. Ga verder door en zie appelen en kisten naast de rails. Herinner het verhaal van de stationschef over het ongeluk met de appeltrein. Ga de spoorbrug over en ga links langs het spoor.

 

Raven Lane

Je komt op een kruising. Het rechter zijpad leidt naar een onbekende plaats en het pad door het bos is de ingang van Carrion Wood. Neem het pad aan de linkerzijde (rechtdoor dus). Aan het eind, lees je een brief van BG. Het pad aan de linkerzijde gaat naar Carrion Wood. Ga rechtdoor.

 

Ager Huis

Zie een huis met een vrouw die tuiniert. Ga links en Noord naar de voortuin van het huis. Praat met Katherine Karswell.

Robert is in zijn workshop. Ze nodigt je uit voor een lunch. Bekijk Jasper de papegaai die in de kooi voor de deur hangt. Bekijk het bord met symbool naast de deur - de lente. Ga rechts en ga de workshop in. Probeer met Robert te praten. Hij is niet in de stemming.

Ga het huis in, via de deur bij de papegaai.

 

Keuken: Ga naar de plank, links van de openhaard. Lees het kookboek en zie het recept voor de 7 duiven lunch "Seofan Bridd and Hnut Breorvan". Lees ook het losse papiertje dat tussen de pagina ligt. Het verklaart dat de winter niet het eind van het jaar is; het is het begin van het jaar. Verzamel ingrediënten voor het 7 duiven gerecht: knoflookwortel, bieslook, bospaddestoelen en grote hazelnoten.

Verlaat het huis, ga links en links naar een paard in het weiland. Links van het weilandhek pak je paarse bieslook. Ga rechts, diagonaal rechts naar Raven Lane, rechts en verder door naar de spoorbrug. Pak links van de spoorbrug wat hazelnoten,van de kleine boom. Pak ook links van de spoorbrug, bij de rails een witte knoflook plant. Ga terug naar Raven Lane en neem het linkerpad door het bos.

 

Carrion Wood

Pak wat bospaddestoelen, rondom een kapotte molenmaalsteen. Zie een molensteen aan de linkerzijde. Ga links verder het bos door. Zie een bloedende tak. Ga links. Zie een andere molensteen. Ga links en zie nog een andere molensteen. Ga onder in het scherm verder en je komt terug op het pad - Raven Lane. Ga terug naar de keuken van het huis.

 

Ager Huis

Keuken: Praat met Katherine. Neem een close-up van de snijplank op de keukentafel. Snijd het bieslook, de paddestoelen en het knoflook door ze op de plank te leggen. Gebruik de hazelnoten in de kom en stamper. Plaats alle voorbereide ingrediënten in de kookketel, bovenop het fornuis. Zie een bord met symbool, rechts van het fornuis - de winter. Je moet nog wat Hedgerow kruid (haag?) aan het bouillon toevoegen. Neem de trap aan de rechterzijde en ga boven naar de slaapkamer. Bekijk het venster. Zie een afbeelding van het Hedgerow kruid. Je herkent het en hebt het in de heg gezien. Bekijk het bord met het zomer symbool. Verlaat het huis. Ga naar de voorzijde van de heg. Pak hedgerow kruid, aan de linkerzijde van de witte madeliefjes in het midden van de heg. Je kan ook bloemen pukken. Gebruik het kruid in de kookketel. Je rust 2 uur tot de bouillon klaar is. Katherine zorgt voor de lunch. Ga na het eten terug naar de werkplaats.

 

Werkplaats: Praat met Robert. Hij vertelt over de molenstenen en over een kerk? De borden met de symbolen zouden de richtingen kunnen geven. Onderzoek de werktafel en kijk door de microscoop. Draai aan de knoppen om het beeld scherp te krijgen. Zie een stukje steen van de kapotte molensteen met  herfstbessen vlekken. Bekijk het kapotte bord met symbool in de doos, links van de microscoop - de herfst. Controleer alle perkamentrollen. Bestudeer de tekening en krijg een kaart van Carrion Wood. Pak de stevige eikenstokken achter Nigel. Ga naar het pad - Raven Lane. Ga links, in het scherm met de brief op de paal, het bos in.

 

Carrion Wood

Zie op de kaart waar de molenstenen staan - Stone1; Stone 2; Stone 3; Broken Stone.  

Gebaseerd op de eerst uitgave van het boek Countryside Festivals of Antiquity in Celtic Corner en het document in het kookboek van Katherine, wordt de winter beschouwd als het begin van het jaar.

 • Molensteen 1: Gebruik de eikenstokken op de molensteen.

 • Draai de molensteen naar het wintersymbool. Kijk door het gat op de bovenkant en zie de volgende molensteen.

 • Molensteen 2: Ga rechts naar de volgende molensteen.

 • Draai de molensteen naar het lentesymbool. Kijk door het gat op de bovenkant en zie dennentakken.

 • Molensteen 3: Ga 2x rechts naar de volgende molensteen die naast de kapotte molensteen staat.

 • Draai de molensteen naar het zomersymbool. Kijk door het gat op de bovenkant en zie het bos.

Winter

Lente

Zomer

Northfield Kerk

 

Ga terug naar de eerste molensteen (winter) en kijk door het gat. Zie de kerktoren van Northfield. Het wordt toegevoegd op de kaart van Carrion Wood. Ga naar de spoorbrug op - Raven Lane. Neem nu het pad rechtsboven. Je komt op een begraafplaats.

 

Day 2: The last of Northfield

 

Begraafplaats

Doorzoek de begraafplaatsen. Bekijk het graf voor je met een lage grafsteen en pak de metalen letter N. Ga links naar de kerk. Neem het pad linksonder. Bekijk de grafsteen van William Ager. Ga links. Hier is de ingangsdeur van de kerk en is niet afgesloten. Bekijk de grond aan de rechterzijde van de kerkdeur. Pak letter E. Ga boven in het scherm verder en rechts naar North Yard. Praat met grafdelver, Mr. Russet.  Hij heeft het druk om met je te praten. Zeg dat je hem zal helpen. De raven hebben letters van Tom's graf geroofd en hij vraagt of je de letters terug op zijn grafsteen wil plaatsen. De E en N hebben we al gevonden.

Ga terug naar het pad, opzoek naar de andere letters.

 • Ga links. Bekijk de grond en pak letter M.

 • Ga aan de linkerzijde verder. Zie onder in het scherm de grafsteen van Tom. Hier moet je de letters in plaatsen.

 • Ga verder, ga dan Noord en rechts naar de kerkdeur. Bekijk de grond en pak letter T onder de regenpijp.

 • Ga terug van de kerk. Ga rondom de kerk (linkerkant), zie een stapel puin in de hoek van de kerk.

 • Ga naar de linkerzijde en bekijk de onderkant van de kerkdeur. Pak letter O en het dagboek van Thomas Ager.

 • Ga links en terug naar de grafdelver op North Yard.

 • Bekijk de emmer naast hem. Schuif het kakebeenderen opzij en pak letter H.

 • Ga terug naar de grafsteen van Tom - terug naar het pad en links verder.

 • Zie het grafsteen met de ontbrekende letters.

 • Plaats de letters op zijn plaats om de naam Tom Henry Oliver compleet te maken.

Lees het Dagboek van Thomas Ager. Thomas Ager doodde Gurney.

Ga terug naar Mr. Russet en nu kan je met hem praten. Hij vertelt over Nick Gurney.

Nick loopt nachts over de begraafplaats om iets te zoeken.

Russet zal kaarsen aansteken wanneer Nigel vanavond terugkomt.

Ga naar de ingang van de kerk (waar je letter E gevonden hebt) en ga de kerk binnen.

 

Kerk

Bekijk in de voorhal, het mededelingsbord. Zie dat Evelyn Ackland een herdenkingsdienst op Donderdag, 4 Mei heeft. Controleer de geschiedenis van de kerk. Het graf van Nicholas Gurney is achter in de kerk. Ga de kerk in en kijk rond. Zet de digitale camera op de tafel, naast de deur. Ga 2x links. Hoor een stem. Gebruik na de stem de camcorder en zie het spook van Thomas Ager door de kerk lopen. Gebruik de dictafoon op de kerkbanken en luister in de inventaris naar de geluiden van de kerkbanken cassette. Ga rechts tussen de kerkbanken en zie links een wapenschild op het eind van de kerkbank voor Nicholas Gurney's graf. Zie dat de 3 decoratieve panelen onder het standbeeld verdwenen zijn. Bekijk het beeld van Gurney en zie dat het zijn handen mist. Gebruik de camcorder en de dictafoon boven het standbeeld van Gurney en zien orbs. Luister naar de cassette van Gurney - hij nam mijn handen. Hoor een klik van de digitale camera dat een foto neemt. Bekijk de stenenplaat die naast het venster hangt. Zie 2 vrouwen en een wapenschild. Ga naar de linkerzijde. Gebruik de camcorder en dictafoon op de rectorplaquette (kruisbeelden?) en zie een lijst van rectoren. De naam van Thomas Ager wordt benadrukt. Gebruik de dictafoon op de rectorplaquette. Kijk omhoog en zie een wapenschild. Ga terug naar de ingang terug. Pak de digitale camera en de genomen foto. Bekijk de foto van het kerkspook. Ga opnieuw 2x links en dan links in het midden naar de sacristie.

 

Bekijk het kleed met 3 kronen. Gebruik de camcorder op het portret van Thomas Ager. Klik op de ogen om de ogen dichterbij te zien - "puur haat in de ogen". Praat met de priester. Hij is iets verloren maar weet niet meer wat. Hij verloor het tussen Woensdag en Vrijdag. Ga terug naar de voorhal van de kerk. Bekijk nogmaals het mededelingsbord. Pak het Thursday, 4th May Memorial service of Evelyn Ackland document. Het is de Donderdag die de priester verloren heeft. Ga weer met de priester praten. Geef automatisch het Herdenkingsdocument en zijn week is weer compleet. Hij vraagt om het Herdenkingsdocument aan Nanny Noah te geven. Vraag daarna alles aan de priester. Het schilderij is een voorvader van de priester. Verlaat de begraafplaats en als je genoeg informatie gekregen hebt ga je terug naar de stad.

 

Day 2: Research is the key

 

Saxton Museum

Ga het museum in. Pak een kaart van het museum van de balie. Praat met Prof. Oogle, achter het loket. Overal hangen veiligheidscamera's. Camera's zijn verboden, er mag niet gefotografeerd of gefilmd worden. 

Bezoek alle zalen en onderzoek alles.

 • 1: Lokale voorwerpen

 • A: Controleer het roterende standbeeld van "The three kings of Saxton".

 • B: Schilderijen.

 • 2: Lees over het Northfield skelet. Lees over de "Mystery Man?". Je noteert het telefoonnummer van de "Crime Line". Gebruik de dictafoon op het skelet? Luister naar het skelet opname. Bekijk de hoed, sikkel en boek.

 • C: Klik op de kaart van Saxton, naast Nigel. Zie dat er een gat in de kaart is. Maak een foto van de Saxton kaart - Je kan een foto nemen omdat de veiligheidscamera, Nigel hier niet kan observeren. Lees over de verloren schat. Ga de hoek om. 

 • 3: Lees alle borden en zie de zonnebril van Emily Travers.

 • 4: Bibliotheek: Lees het boek over de "Olden Families of Anglia". Het groene boek in de boekenkast toont Keltische symbolen.

 • 5: Bekijk het schilderij met de dame. Zie dat de ogen je volgen. Gebruik de dictafoon op het Trilobiet fossiel  "The saxton Monster", naast de bibliotheek.

 • 6: Zie de telescoop - "Spivey's Scope". De deur naast de telescoop is gesloten.

 • D - E: Zie de helm van "The saxton Warrior". Gebruik de dictafoon op de helm. Klik op de hand, aan de linkerzijde van de helm, en zie een videofilmpje van de Northfield kerk. 

 • Filmzaal: Ga links door de deur opening. Hier kan je een film over Saxton bekijken. Ga terug en links verder. 

 • 7 - F: De zelfmoord strik van Edward Molina: Druk op de knop om informatie over de zelfmoord en strik te horen. Gebruik de dictafoon op de strik. Luister naar de strik opname.

 • G: Ga achter in de zaal en ga de lift in. Ga naar de eerste verdieping (2).

 • 8: Ga rechts en bekijk het wapenschild bovenop de doorgang opening. Ga naar het eind van de gang.

 • H: Klik op de hand op het schilderij met vogel en zie een filmpje. Bekijk tegen de achtermuur het schilderij van de kraaien boom -  "The Tree of Crows". Gebruik de dictafoon op het schilderij. Luister naar de kraaien boom opname en hoor de kraaien.

 • Ga terug naar de lift en druk op 0 om naar de kelder te gaan. De kelder is afgesloten. Ga met de lift naar de begane grond (1). Als je door het museum loopt hoor je dat het museum over 10 minuten gaat sluiten. Verlaat het museum.

The Ark

Ga rechts naar het steegje en klop links op de deur van Nanny Noah's huis "The Ark". Aai de hond George. Bekijk alles in de woonkamer. Praat met Nanny Noah en drink een kopje thee samen. Praat daarna opnieuw met Nanny. Ze geeft je een amulet (charm) wanneer je vertelt dat je iets op het spoor bent. Toon haar interessante voorwerpen uit je inventaris en ze zal daar wat informatie over geven. Geef Nanny het "Thursday, 4th May Memorial service of Evelyn Ackland" document. Nanny leest de palmhand van Nigel.

Het wordt avond in saxton en Nigel loopt naar huis.

 

Havenhuisje

Slaapkamer. Leg het bewijsmateriaal op tafel. Bekijk de foto's en luister naar de opnames als je dat wilt.

Klik op het bed. Klik op de schaar, die onder de dekens te voorschijn komt en ga naar bed.

 

Night 2: A return to the Carrion Woods

 

Slaapkamer: Je wordt om 3 nachts wakker. Ga naar beneden en hoor een rammelend deur geluid.

Badkamer: De badkamerdeur rammelt. Bekijk het handvat van de deur. Kijk door het sleutelgat. Je ziet een schaduw. Open de deur en ga naar binnen. Zie een schaduw in de hoek. Schakel het licht aan en zie dat het de schaduw van het paspop model is. Zie iets in de wasbak liggen, dat op haren lijkt. Onderzoek de wasbak. Het licht gaat uit, hoor een knorrig geluid en het haar op de wasbak is weg. Gebruik de digitale camera op de spiegel en krijg een spiegel foto van Nigel.

Woonkamer: Gebruik de digitale camera op de leunstoel en zie een vrouw. Gebruik de dictafoon op de leunstoel. Luister naar de stoel cassette. Verlaat het huisje. Lees de uitnodigingsbrief van de stationschef over poltergeistactiviteit in het Saxton station.

 

Saxton Station

Gebruik de camcorder op de foto's achter tegen de muur. Klik tweemaal op het beeld van de trein. Zie mensen op het perron. Gebruik dan de digitale camera op de foto's. Zie dat er 3 andere personeel leden op de foto bijgekomen zijn! Gebruik de dictafoon op de foto's. Luister naar de cassette van een trein geluid.

 

The Bear

Praat met de, Bob Tawny, die nu achter de bar staat. Bob geeft je een boek over "The Legend of Grindle and Ganwulf.  Open het boek en zie dat het gesigneerd is door Rose (Nanny Noah, 958), aan Robert. Verlaat de stad.

Ga terug naar de moerassen, door naar het station en achter naar de spoorrails.

 

Spoorrails

Ga over de spoorrails. Hoor waarschuwingen tijdens de nacht. Zie dat er iets vreemds gebeurt bij de signaalpaal.

Zwarte schaduwmist verschijnt. Zie spoken uit de zwarte mist komen. Gebruik het amulet op de spoken alvorens zij je bereiken.

Ga voorwaarts, steek de brug over naar Raven Lane en ga naar de begraafplaats.

 

Begraafplaats

Gebruik de camcorder als het te donker wordt alvorens de begraafplaats op te gaan. Je moet naar de kerk. Je begint bij een grafsteen met bloemen. Draai rechts en zie achter de kerk. Ga vooruit, draai naar links, 3x vooruit naar de kerk. Draai links en ga rondom de kerk naar de ingangsdeur. Ga de kerk in.

 

Northfield Kerk

Lees de brief van Wesely Russet. Lees het boek "Hedge Wych Learner 1734". Lees het boek van de zware dood, achter in de lage boekenkast. Ga onderaan de doorgang en zie dat de zwarte schaduwmist het pad blokkeert.

 

Begraafplaats

Verzamel de ingrediënten uit het "Hedge Wych" boek om de zwarte schaduwmist te verdrijven. Verlaat de kerk. 

Als je buiten de kerk staat gebruik je automatisch de camcorder.

 • Draai naar rechts en pak een blad van de klimopplant, tegen het grafsteen - III: Creeping Ivy

 • Draai terug naar de linkerzijde. Ga 2x vooruit en draai 2x naar links. In de hoek pak je plant  - I: Binding Nightshade.

 • Draai rechts, vooruit naar de gesloten zijkerkdeur, draai rechts, vooruit, draai naar rechts en pak plant - II: Preachers Fear.

 • Draai terug naar de linkerzijde. Ga vooruit, draai naar links en pak plant - V: Ash Thorn.

 • Draai terug naar rechts. Ga vooruit, draai naar rechts, vooruit, draai naar links en pak plant - IV: Wychs Bane.

Ga terug naar de kerk - Draai naar links, vooruit, draai naar links en vooruit naar de gesloten zijkerkdeur. Als je probeert om het hoopje afval te controleren, links van de deur, komt zwarte mist te voorschijn. Draai 2x naar links, vooruit, op de hoek draai je naar rechts, vooruit en draai 2x naar rechts. Zie de andere gesloten kerkdeur van de buitenkant onder ogen. Herinner de positie van de planten zoals aangetoond in het  "Hedge Wych" boek. Ze hoeven niet in een volgorde op de deur geplaatst worden maar wel op de goede positie. Ga dicht bij de gesloten kerkdeur staan. Zwarte schaduwmist verschijnt.  Plaats de planten snel op de deur.

 
 1. Binding Nightmare boven op de boog van de deur.

 2. Preachers Fear op de oost positie - rechterzijde.

 3. Creeping Ivy op de zuidoost positie.

 4. Wychs Bane op de zuidwest positie.

 5. Ash Thorn op de west positie.

 

Northfield Kerk

Ga terug naar de linkerzijde en ga de kerk in. De kerk is nu mistvrij. Ga terug naar het graf van Nicholas Gurney.

Gebruik de camcorder boven het graf: "Hij nam mijn handen. Zij namen mijn wapenschilden".

 

Handen: In het dagboek van Thomas Ager vermeldt hij dat de handen diep onder stenen begraven zijn. Ga naar buiten en ga naar de de gesloten zijkerkdeur. Draai voor de deur, links naar het hoopje afval. Bekijk het afval en pak de stenenhanden. Ga terug naar het graf in de kerk. Bekijk de borst van het beeld op het graf. Plaats de handen op de steenachtige stompen.

 

Wapenschild: Ga onder in het scherm en neem een foto van het wapenschild aan het eind van de kerkbank. Ga onder in het scherm, diagonaal rechts, naar het rectorplaquette met de kruisbeeldjes? Kijk omhoog en neem een foto van het wapenschild. Ga noord naar het graf. Bekijk dicht de stenenplaat boven het graf en rechts van het venster. Neem een foto van het wapenschild boven de 2 vrouwen. Ga onder in het scherm en neem een close-up van de onderkant van het graf van Nicholas Gurney. Plaats het wapenschildfoto van de rectorplaquette op de linkerzijde, van de 2 vrouwen in het midden en van de kerkbank op de rechterzijde.

 

 

Gebruik de camcorder op het beeld. Zie de geest van Gurney verschijnen en zeggen: "Met olie en haar, ving ik de kraaien. Zoek de boom". Je gaat automatisch naar het strand in de stad. Zoek de boom.

zwarte mist

Night 2 : Seek the tree

 

Museum

De deur van het museum is gesloten. Ga rechts naar het steegje met het huis van Nanny Noah. Nanny woont tegenover de zijkant van het museum. Pak de spade, voor de deur van Nanny's huisje. Bekijk het venster van het museum, met het ronde glas. Gebruik de spade op het venster. Je gaat automatisch door het venster naar de kelder.

 

Kelder: Onderhoudskamer: Bekijk de ladekast op de rechterzijde. Pak een 40A zekering. Verlaat de kamer en ga naar de toiletruimte. 

Toilet: Onderzoek de afvalbak en lees de krant. Er klop iets niet. Katherine en Robert stierven 20 jaar geleden, door een huisbrand.

Het Ager huis wordt geveild. Gebruik onder in het scherm, de EMF meter op de spiegel -  rechts van het toilethokje. Gebruik de digitale camera op de spiegel en zie een klein spookmeisje naast Nigel in de fotospiegel. Gebruik de camcorder op de spiegel. Nigel praat met de geest. De geest antwoord met tikgeluiden,  ja of nee. Gebruik de dictafoon op de spiegel. Luister naar de cassette van het museum toilet in de kelder. Verlaat de toiletruimte.

 

Ga boven in het scherm en rechts naar de lift. Zie het spookmeisje in de lift. Gebruik de liftknop en zie dat de lift niet werkt.

Ga rechts terug, ga onder in het scherm verder door en ga dan links. Zie een kopieerapparaat dat documenten uitprint.

Ga rechts de bewakingskamer binnen.

 

Bewakingskamer: Zie verschillende monitors en kijk of er ergens paranormaal activiteit te zien is. Bekijk de monitor op het bureau. Duw op de knoppen om de zalen in het museum te controleren. Van de zevende knop (boven van links naar rechts) zie het lokethokje met de kassa's. Klik op het klembord en zie een getal - 4581. Bekijk het zekeringkastje op de rechtermuur. Ga in close-up van het cijfertoetsenbord. Druk de cijfercode van het klembord in: 4581. Zie een doorgebrande zekering. Vervang de doorgebrande zekering met de 40 A zekering uit de inventaris. De lift werkt nu. Ga naar de lift terug. Druk op de liftdeurknop en ga naar de begane grond (1).

 

 

Begane grond: Nu kan je foto's in het museum nemen.

 • Ophang Strik: Gebruik de camera op de strik van Molina.

 • Helm: Gebruik de camera op de helm in de vlinderzaal.

 • Trilobiet (Trilobite): Bij de bibliotheek. Gebruik de camera op het Trilobiet fossiel.

 • Northfield Skelet: Gebruik camcorder en de camera op het skelet in de vitrine. Zie op de foto een gezicht.

 • De 3 koningen van Saxton: Neem een scherpe foto van de 3 ronddraaiende koningen.

Klik op het ventilatorrooster, boven de 3 koningen en neem het rooster in close-up door 2x te klikken. Praat met Lucy, die achter het rooster is. Lucy komt uit de deur naast de telescoop en je ontmoet haar in de zaal. Praat met Lucy. Nigel geeft de EMF meter aan Lucy.

 

Opslagruimte: Ga de kamer, links van de telescoop in. Bekijk de schilderijen op de vloer. Zie op het achterste schilderij een plattegrond van "The Boat Store & Net Hut". De "Net Hut" is het oude vervallen gebouw boven de Saxton kust. Het werd gemaakt door Frederick Ager. Schuif de dossierlade opzij, links van de schilderijen op de vloer en zie de dienstingang van het museum. Ga er door en hoor een kind huilen. Ga links en zie gaten in de muur. Kijk door de bespioneergaten. Door een gat zie je de zonnebril van Emily en door het andere gat de Saxton kaart. Kijk in de doos op de vloer. Zie een foto van een politieagent. Lees de 2 krantenknipsels over het vermiste kind, Verity Church en waar het lichaam gevonden is. Het spook in de keldertoiletruimte is Verity. Ga 2x rechts. Kijk hier ook door de gaten. Door de 2 gaten op de rechterzijde, zie je het schilderij van de vrouw met de vreemde ogen. Door het linker gat zie je pijpen, die ergens naar toe kunnen leiden. Ga terug naar de opslagruimte. In de gang hoor je een telefoon of alarm en je loopt terug naar de ruimte met de 2 gaten. Kijk weer door de 2 gaten en zie dat Lucy met iemand door de telefoon praat.

 

Verlaat de opslagruimte en praat met Lucy in de vlinderzaal. Ga naar de lift. Druk op de liftdeur knop en druk in de lift op knop 2.

Verity speelt met de lift. Ga de lift in en ga naar de kelder (0).

 

Toilet: Gebruik de camcorder op de spiegel. Praat met Verity. Kom over de nare man, William te weten. Iemand klopt op de deur.

Verlaat het toilet. Ga naar de lift en je kan nu naar de eerst verdieping (2).

 

Eerste verdieping: De kraaien boom: Ga naar het eind van de gang. Gebruik de camcorder op het schilderij van de boom met de kraaien. Lucy komt naar je toe. Neem een foto van het schilderij symbool. Je gaat automatisch naar huis. 

 

Havenhuisje

Keuken: Lees het dagboek van Molina. Het is veranderd. Er is een foto van kraaien bijgekomen. De datums zijn 3, 11 en 18 April. Woonkamer: Er wordt op de voordeur geklopt. Open de deur en praat met Lucy. Klik op de Environmeter op de tafel. Nigel zal Lucy helpen. Klik op het scherm van de Environmeter om het wachtwoord van Nigel in te typen. Klik op elke monitor en geef Lucy de juiste aanwijzingen door, om de zender aan te passen.

 

Zie de vierkanten linksboven in het scherm en geef Lucy de richtingen door. Ga door alle vierkantjes.

Nigel zal zeggen wanneer het goed gedaan is. Doet dit bij alle monitors. 

 

Dan krijg je 4 monitors te zien die opgezet zijn in de badkamer, keuken - gang en overloop.

Let op de gele/blauwe meterbalk op de linkerzijde van elke monitor. Het meet en toont de activiteit in die ruimte.

Zodra de geelblauwe meter aan de top is, wordt de activiteit gezien. Klik op die monitor om in die kamer in te zoomen.

Zie wat er gebeurt. Klik rechtsboven op de X om uit te zoomen.

Mogelijke activiteiten in de kamers zijn: 

 • Badkamer - De activiteit die zouden kunnen worden gezien is van zwevende orbs (bolletjes).

 • Keuken - gang: Activiteiten: Orbs die uit de muur in de keuken geschoten worden. Jurk in de gang. Omgevallen rolstoel.

 • Orb activiteit: Nigel zegt dat er een activiteit in de gang is maar kan niet bepalen of het stof of een orb is. Wacht op grote cirkels die door de gang zweven. Klik op de cirkels tot je de droevige Eduardo Molina door de muren ziet lopen.

 • Slaapkamer: Er zijn verschillen in de slaapkamer. Een klein schermpje wordt rechtsboven getoond. Klik op het kleine schermpje om in te zoomen. Zoek en klik op de verschillen:

 • Schaduw van het hertengewei.

 • Naambordje onder het hertenkop.

 • Vlek op de muur.

 • Hoofd van Christina op de muur.

 • Open lade van de garderobekast.

 • Muntstuk op tafel.

Zie dan Christina, huilend op bed. 

 

Overloop: Na het doen van de verschillen in de slaapkamer en de orb activiteit in de gang, ziet Lucy activiteit in de stralen op de overloop, bij de slaapkamer. Lucy controleert het met de EMF meter. Wanneer het sterker wordt, stelt Nigel vragen. Stel vragen tot er een andere activiteit gebeurt of tot de spook verdwijnt. Lucy gaat weg en Nigel gaat naar de slaapkamer.

Slaapkamer: Plaats het verzamelde bewijsmateriaal op de tafel. Plaats het paranormaal materiaal op de vensterbank. Ga naar bed. Nigel beleeft weer een nachtmerrie in de kamer met sikkel en de foto van de Agers.

 

Zondag, 30 april

Day 3: Deception

Havenhuisje

Pak je paranormale instrumenten van de vensterbank. De dictafoon en EMF meter zijn verdwenen?

Zie een foto dat tijdens de nacht genomen werd. Één van de Agers kwam uit de garderobekast.

Woonkamer Je pakt automatisch de krant en de tweede dreigbrief. Lees de krant en de dreigbrief.

Keuken. Pak de dictafoon uit de linkerlade.

Badkamer: Pak de EMF meter uit de badkuip.

Verlaat het huisje, ga links naar de kade en praat met Nanny Noah. Ze zag Lucy naar het kustpad lopen.

Ga naar het strand en via de grot in Fenland Eye naar de toren.

 

Martello Tower

Zie Lucy met een man bovenop de toren. Ga naar de andere kant van de toren. Klik op de toren om Lucy af te luisteren.

Ga naar de haven in de stad.

 

Harbour Wall

Zie bij de havenmuur, Nanny Noah de eendjes voederen. Praat met haar.

 

Coast Path en Celtic Corner

Als je onderweg honger hebt, neem je een ontbijt in eetcafé "The Lighthouse". Je hebt dan een kruimig koekje in je inventaris. De kat Tibbs is weg. Je kan een van je foto's (maakt niet uit welke) in de wedstrijddoos op eind van de toonbank deponeren. Ga naar de boekenkast aan de rechterzijde. Bekijk een boek met symbolen. Klik de "Tree of Crows" symboolfoto uit de inventaris op het boek. Nigel identificeert het Tree of Crows symbool als stad of dorp. Ga links van de winkel achter via het kustpad naar de open weide, bij de vuurtoren. Neem een foto van een paarse bloem - je kan de bloem niet identificeren.

 

Harbour Wall

Praat weer met Nanny Noah. Toon haar de foto van de bloem. Het is een Pasque bloem. Ze wil Nigel testen voor de schattenjacht van morgen op May Day. Ze geeft aanwijzing 1 en lees de aanwijzing in de inventaris (rechtermuis klik).

 

Schattenjacht:

 • Aanwijzing 1: De aanwijzing klinkt als een trein en foto van het stationpersoneel! Ga naar het stationsgebouw naast de antiekwinkel. Pak de saxton lokale map van de stoel. Praat met de stationschef. Neem een close-up van de foto's aan de rechtermuur. Pak aanwijzing 2.

 • Aanwijzing 2: Klinkt als de vlinderverzameling in het oude stadhuis dat nu het museum is. Ga naar het museum. Zie een jongetje voor het museum staan. Ga het museum binnen. Praat met Professor, Oogle. Ga naar de vlinderzaal. Klik aan de linkerkant van de vlindervitrines en pak aanwijzing 3 en een draad van de zijkant van een vitrine.

 • De EMF meter slaat uit. Nigel krijgt een sterk signaal bij de telescoop en Nigel wil een andere meting doen. Bekijk de bewakingscamera op de linkermuur. Neem een foto van het voetstuk waarop de telescoop staat, terwijl Nigel onder de bewakingscamera staat, zodat hij niet gezien wordt. Je hebt een foto van de zaal genomen. Gebruik de draad op de bewakingscamera. Gebruik de zaalfoto op de draad. Pak de telescoop. Bekijk de telescoop in de inventaris. Het is kapot.

 • Bob Tawny: Ga naar de smid op het kustpad. Als je voedsel hebt, geef het dan aan het varken, Cairan om het lekker vet te mesten. Maar waarom? Praat met Bob over de telescoop en andere onderwerpen.

 • Aanwijzing 3: Het beschrijft de oude Saksische vuurtoren. Ga naar de vuurtoren aan de kust. Praat met Lucy. Ze geeft je een walkietalkie. Pak aanwijzing 4 bovenop het vat.

 • Aanwijzing 4: Klinkt als een slang. Ga naar de "Celtic Corner". Bekijk de slangkaars houder op de toonbank. Pak aanwijzing 5.

 • Aanwijzing 5: Klinkt als de sirene (zeemeermin) van de getijde grot in de Saxton grot. Ga naar de Saxton grot, links van de trap op het strand bij de havenmuur. Voor de grot waait aanwijzing 6 de grot binnen. Ga de grot in. Gebruik de camcorder in het donkere gebied. Ga dan 2x vooruit, draai links, 7x vooruit naar het geëtste zeemonster. Draai naar links, vooruit, draai naar rechts en verder door naar de Getijde grot. Praat met Emily. Vraag alle dialogen. Je vraagt dan om zich te tonen en of je haar kan helpen. Klik linksonder op de actieve spot op de muur. Plaats de Pasque bloem foto op de rots. Neem een foto van het symbool dat Emily toont. Emily en Gurney zijn nu bevrijd. Zij zijn het die in de dreigbrieven worden vermeld. Verlaat de grot en buiten de grot pak je aanwijzing 6 van de rots. Nanny Noah wil Nigel vanmiddag ontmoeten.

The Pinnacles: Zie Prof. Hardacre, het scherm uitlopen. Volg hem naar het rotsengebied. Ga links, noord door de grot van Fenland Eye, buiten de grot ga je rechts naar de openplaats, ga onder in het scherm en volg hem verder. Hardacre kijkt door een theodoliet (meetinstrument uit de landmeetkunde). Praat met Hardacre. Hier is een noodklok zonder handvat. Ga rechts en ga dan rechts onder in het scherm. Kijk in de kist en zie rotte vissen. Vind een foto tussen de rotte vissen. Het is een foto met Nigel. Ga rechts, 2x vooruit en zie een anker. Ga achter het anker en onderzoek de hoek. Zie een handvat in de vervuilde visnetten. Klik op de staaf, onderaan op de punt, midden gebied en 2x op het handvat om het pakken. Ga terug en neem het noordelijke pad. Volg het pad en zie de noodklok. Ga in close-up van de onderkant van het metalenconstructie. Gebruik het handvat in het gat en je draait automatisch aan het handvat. De klok luidt. Hoor echo's die op de keien weerkaatsen. Ga linksboven in het scherm verder door, en dan rechtsboven in het scherm. De rotsen in dit gebied geven een vreemd geluid van de echo? Ga terug naar de klok. Luid de klok nogmaals en ga meteen terug naar de rotsen die een vreemd echo geluid laten horen. Het geluid beïnvloedt Nigel en hij krijgt een visioen van een Angelsaksische Saxon. Ga links terug en praat met Hardacre. Ga tweemaal naar links en onder in het scherm naar de instrumenten van Hardacre. Kijk door de theodoliet. Klik onder in het scherm op een getal om de theodoliet te bewegen.

 • -180: Ingang van de Saxton grot.

 • -135: Zie een gedenkteken.

 • +135: Je ziet een figuur bij de "Old Net Store". Lucy zoekt iets.

Hardacre komt ter plaatsen. Ga naar rechts. Nigel krijgt een oproep van Lucy via de walkietalkie. Klik op de walkietalkie in je inventaris met de rechtermuis knop om met Lucy te spreken. Je gaat automatisch naar de "Old Net Store".

 

Old Net Store

Praat met Lucy. Ga terug naar het pad. Bekijk de rotsenkant, aan de rechterzijde. Zie bloedvlekken. Ga links via de trap naar onderen en ga het gebouw binnen. Onderzoek de troep en het venster. Ga terug en praat weer met Lucy. Ze leent je camcorder. Ga beneden het gebouw weer in. Lucy heeft een manier gevonden om het gebouw in te komen. Het luik sluit het venster en het is donker. Zeg tegen Lucy hoe ze de camcorder gebruiken moet. Lucy navigeert Nigel door de troep.

 • Ga Links - Vooruit - Rechts - Vooruit. Zwarte mist komt uit de vloer.

 • Ga Links - Links - Vooruit naar de deur. Zwarte mist komt door de deur.

 • Ga Rechts - Rechts -Vooruit - Rechts -Vooruit. Sta stil en beweeg je niet.

 • Lucy zegt dat er iets komt. Zeg tegen Lucy om naar de andere kant van het balkon te lopen.

 • Nigel draait zich om. Ga Rechts - Rechts - Vooruit - Links - Vooruit - Links - Vooruit -Vooruit.

Klik op de ketting aan de linkerzijde. Trek dan aan het handvat om het venster te openen en licht te krijgen in de kamer. Bekijk het vat met olieblikken. Klik op het halsbandje van de kat Mr Tibbs. Ga onderaan de helling naar een deur. De kat krabt tegen de deur en miauwt. Schuif het slot open en ga naar binnen. De deur valt achter je dicht.

 

Nachtmerriekamer

Dit is de kamer die je beleeft in je nachtmerries. Zie de gevelde katten. Bekijk de foto's op de muur. Het zijn foto's van Lucy en Nigel. Pak de sleutel vanachter de bovenste linkerfoto. Ga links en lees de boeken in de boekenkast. Bekijk het schilderijportret van de Ager Broers - Het gezicht van William is bewerkt. Bekijk de bureauladen. Open de lade met de sleutel. De deur wordt af gesloten. Een zwerm vliegen valt Nigel aan. Probeer de deur te openen. Gebruik de walkietalkie. Lucy komt. Lucy neemt foto's van de foto's voor bewijsmateriaal. Lees de 2 dagboeken in de lade. Pak Frederick Ager;s dagboek van de boekenkast. Lees het dagboek. Bekijk het schilderijportret van de Ager Broers opnieuw en zie dat het gezicht van Thomas is bewerkt. Praat met Lucy. Lucy vertrouwt Alex Spitmoor. Je gaat automatisch naar Nanny.

 

The Ark

Praat met Nanny Noah en drink een kopje thee met haar. Ze geeft je een kaartje met nummer 142 voor de loterij op May Day Fayre.

Nanny leest de theeblaadjes van Nigel.

 

Havenhuisje

Op weg naar je huisje, praat je met Bob, die op een ladder staat. Hij is met de luidsprekers bezig. Molina was een smokkelaar.

Ga naar je huisje. Leg het bewijsmateriaal en Saxton kaart op tafel. Ga naar bed en zie opnieuw de schaar.

Je wordt op 3 uur nachts wakker door de telefoon.

 

Night 3 : Nocturnal Surveillance

 

Havenhuisje

Ga naar beneden en beantwoord de telefoon. De Environmeter toont activiteit. Klik op het scherm om het wachtwoord in te geven.

 • Overloop: Hoor woordgeluiden. Klik op gebieden om woorden op te nemen met het vierkantje in het scherm.

 • De gebieden zijn: Bovenkant in het scherm; Onderkant; Linkerzijde; Midden; Rechterzijde en Rechtsboven.

 • Klik op elk woordgeluid om een zin te vormen. Als je dat correct doet, zal Nigel de zin voorlezen:

 1. Evil

 2. Which

 3. Lives

 4. Within

 5. The

 6. Walls"

"Evil which lives within the walls".

 • Slaapkamer: Zie Molina uit de garderobekast komen of in bed liggen of een rolstoel.

 • Gang: Zie Molina door de spookdeur op het eind van de gang gaan of een rolstoel of paspop.

 • Badkamer: Klik op 5 orbs die door de badkamer zweven. Zie dan Christina zonder haar bij de wasbak.

Ga uit het environmeter apparaat door op "Quit" te drukken. Ga naar de gang.

Krijg een oproep van Lucy via de walkietalkie. Lucy bemant de environmeter.

 • Badkamer: Hoor en zie Christina huilen.

 • Keuken: Lees het dagboek van Molina. Hij schrijft over de ziekte van Christina.

 • Gang: Ga achter in de gang. Zie zwarte mist in de keuken en de Agers in de gang.

 • Slaapkamer: Zie de open garderobekast en orb activiteit.

 • Overloop: Lucy vraagt aan Nigel om de monitor op de overloop te bekijken. Je ziet een schaduw persoon die aan een touw hangt. Ga terug naar de overloop en klik linksboven op een balk en je ziet ook het dakraam. Gebruik de camcorder en zie een touw. Neem een foto en zie de schaduw van het touw. Gebruik de dictafoon op de balk. Nigel luistert naar de cassette van de overloop. Molina zegt 3418.

 • Slaapkamer: Leg het verzamelde bewijsmateriaal op tafel. Plaats de instrumenten op de vensterbank. Ga naar bed. Nigel beleeft weer een nachtmerrie. Zie de deur aan het eind van de gang. Nigel wordt nu toegevoegd aan het schilderij met de Ager broers. Nigel stapt uit zijn lichaam. Ga beneden achter in de gang naar de deur in de muur. Klik op de muur en Nigel wordt door de zwarte mist en het geluid overweldigd.

Maandag, 1 Mei

Day 4: May Day

 

Havenhuisje

Pak je paranormaal materiaal van de vensterbank. De dictafoon en EMF meter zijn weer verdwenen. Zie een foto die tijdens de nacht genomen werd. Één van de Agers was hier. Ga naar beneden. Je pakt automatisch de krant en dreigbrief 3. Lees de brief en krant.

Badkamer: Pak de dictafoon uit het kastje.

Gang: Zie dat de spookdeur verwoest is. Ga door de opening.

Kelder: Klik op het schakelbord tegen de muur, om het licht aan te doen. Bekijk het water. Bekijk de brandkast aan de rechterzijde. Tik de cijfercode in, die je hoorde van Molina - 3418. Druk op de windmolentegel om de brandkast te openen. Neem een foto van Christina. Gebruik de camcorder op de foto en neem dan een foto van het symbool op de foto van Christina. Pak uit de brandkast de EMF meter. Lees het dagboek van Molina. Het zijn, zijn laatste aantekeningen alvorens Molina zelfmoord beging. De ziekte van Christina, werd veroorzaakt door het water. Kijk onder de trap en klik op de dichtgemetselde boog.

 

Strand: May Day Fayre

Ga naar het strand onder bij de havenmuur. De "May Day Fayre" viering is begonnen.

We gaan kijken of er leuke attracties zijn.

 • Bob: Het varken Cairan, dat je goed vetgemest hebt, hangt aan het spit. Praat met Bob. Ga links.

 • Ghost Train: Praat met Lucy. Neem een rit met de spooktrein. Praat na de rit weer met Lucy.

 • Punch and Judy Show: Zie de poppenkast voorstelling. Ga links.

 • Lucky Dip: Pak van het vat achter de huifkar, tussen de kranten een oude zilveren lepel.

 • Mystic Morgan: Ga de huifkar binnen. Geef de zilveren lepel aan Mystic Morgan en zie je toekomst in de kristalbol.

 • Verlaat de huifkar en hoor dat het winnende kaartje 142 is. Ga links.

 • Praat met Prof. Oogle, bij de loterijkraam "Raffle". Je hebt een schilderij gewonnen.

 • Bekijk het gewonnen schilderij. Het is de vuurtoren van de oude stad Ulcombe. Praat met Nanny Noah.

 • Ga terug naar Bob. Vraag over de telescoop en krijg de gerepareerde telescoop.

Celtic Corner

Praat met Rhys. Kijk weer in de symboolboeken in de boekenkast.

Gebruik de symboolfoto van de Sirene (zeemeermin) op de pagina. Het is een oogsymbool.

Gebruik de symboolfoto van Christina op de pagina. Het is het grote moerassymbool.

Verlaat de winkel en ga achter de winkel naar de vuurtoren.

 

Vuurtoren

Gebruik de telescoop rechtsonder in het water en zie de stad.

Gebruik de telescoop linksonder in het water en zie de kerktoren van Ulcombe stad.

Ga ga links door de weiden tot een gedenkteken.

 

Ulcombe

Bekijk het gedenkteken met zijn elegie - geschreven woorden als eerbetoon aan een overleden persoon (eulogy). Ga links naar de kerktoren. Ga naar de toren en zie dat het gesloten is. Ga links, ga verder door tussen de toren en kerk en ga door de boogdoorgang.

 

Kerk

Ga de kerk in. Ga onder in het scherm verder de kerk in. Praat met het meisje dat naar een grammofoonplaat luistert. Haar naam is Nancy Brewer. Ze heeft een broer Timmy. Timmy heeft de sleutel van de toren ergens verstopt. Verlaat de kerk en ga rechts tot een schuurtje. Vind Timmy in het schuurtje en praat met hem. Ga terug en praat met Russet.

Ga terug naar de kerkdeur en ga links door de boogdoorgang.

 

Raadsel 

Zie rechts op de lage stenenmuur een Keltische symbool. Zie dat de tekst bij het symbool in een oude taal geschreven is. Het is een raadsel. Lees de eerste zin. Ga terug naar Russet en vraag of hij kan helpen met het raadsel op de stenenmuur. Hij zal het vertalen, als je de tekst hebt. Ga terug naar het raadsel. Gebruik je notitieboekje op het raadsel om het op te schrijven. Ga terug naar Russet. Praat met hem. Vraag of hij je kan helpen met het raadsel. Lees hem dan de zinnen voor en luister naar de vertaling. Hij zal niet het antwoord geven. De vertaling van het raadsel is in de inventaris. Ga terug naar Timmy. Timmy en Nigel proberen om het raadsel samen op te lossen. Wanneer Nigel aan de beurt is, geef je de vertaling uit de inventaris aan Timmy. Na het oplossen van het raadsel vraagt Timmy naar de naam van de vogels. Selecteer "Swallow". Timmy geeft de torensleutel. Ga terug naar Nancy in de kerk en praat met haar.

Ze vraagt hulp om naar huis te gaan. Ga naar de kerktoren.

 

Kerktoren

Gebruik de torensleutel op de deur. Zie een stoommachine op de tafel. Lees de 2 boeken op de vloer. Klim naar de top van de toren via de ladder. Gebruik de telescoop op het gedenkteken en zie een persoon bij het gedenkteken. Ga naar het gedenkteken en lees de elegie onder op het gedenkteken. De spook was de vader van Nancy en Timmy. Gebruik het notitieboekje op de elegie om op te schrijven wat de vader schreef. Ga terug naar het schuurtje. Klik het elegiedocument op Nancy. Nancy leest het aan Timmy voor en zie wat er allemaal gebeurt. Ga terug naar de kerktoren. Ga beneden naar de kelder. Pak het wiel. Zie een metalendeur met een knoppenslot. Ga terug naar Russet en vraag of hij je kan helpen met de stoommachine. Het is een stoommachine die hij voor het orgel gemaakt heeft. Het orgel is vervloekt. Vraag over de metalendeur. Het is een crypte. Ga het schuurtje in. Je pakt in het schuurtje het dagboek van Nathanial Arger. Lees het dagboek en lees over het orgel. Pak de benzinekan. Bekijk de stoommachine. Bekijk de tank op de linkerzijde. Gebruik de benzinekan op de tank. Druk op de knop van de stoommachine om de pompen te starten.

 

Kelder: De stoompijp van de metalendeur is nu actief. Bekijk de deur. Het heeft een 5 knoppenslot. Druk op de knoppen en luister aan het geluid. Knoppen die je in de correcte volgorde indrukt, geven een hoger klikgeluid.

Als je de verkeerde knop indrukt hoor je een doffer geluid.  De correcte volgorde is:

Rechtsboven, Linksonder, Midden, Rechtsonder en Linksboven.

 

De crypte van Ulcombe

Ga de crypte in. Gebruik de camcorder om de donkere gang te zien. Ga vooruit en zie een skelet opflitsen.

Ga 2x vooruit. Zo nu en dan wordt er een steen naar je gegooid. Controleer de cellen op de linkerzijde. Zie in de gangen kandelaars staan. Gebruik de kandelaars als richtingspunt. Ga de hoek om en kijk in de volgende cel. Pak van de vloer, een stukje staaf van een gebroken kandelaar. Ga de volgende hoek om. Open de doodskist met de staaf. Lees het "Dance of Death" boek. Het vertelt over de maansstanden. Draai naar rechts en ga verder vooruit. Zie aan de rechterzijde een versierde stenendeur. Draai naar de linkermuur. Zie 3 panelen met een schilderij afbeelding en maan aan de bovenkant. De panelen kunnen gedraaid worden. Draai de panelen om de manen te tonen die in het "Dance of Death" boek beschreven worden.

 

Linkerzijde  - afnemende maan

Midden -  wassende maan

Rechterzijde  - nieuwe maan.

Ager Tombe

De stenendeur opent. Ga naar binnen en zie een skelet op het graf liggen. De doorgang wordt door zwarte mist geblokkeerd. Ga de tombe uit. Ga rechts en verder door. Bekijk de schilderijen op de muur. Draai de hoek om, vooruit, links en vooruit tot de ingangsdeur.

 

Kerk

Ga terug de kerk in. Ga rechts naar het orgel. Zie dat er nu stoom door de pijpen vloeit. Ga naar de zijdoorgang van het orgel en ga door tot het eind. Plaats het wiel op de knop van de pijp. Draai aan het wiel om stoom voor het orgel te krijgen. Het orgel werkt nu. Ga terug naar het orgel. Ga links en onder in het scherm naar de grammofoon. Draai aan de zwengel. Gebruik de dictafoon op de grammofoon. De muziek is gecomponeerd door Nathanial. Luister naar de opgenomen muziek en hoor verschillende deuntjes. Draai aan de zwengel en maak een foto van de grammofoon. Ga verder onder in het scherm. Lees het boek op de tafel. Lees dat het bekendste werk van Nathaniel met F# begint. Zie ook de toetsnoten van het orgel. Ga terug naar het orgel. Lees het dagboek van Nathanial. Zie dat de slang noten heeft. Van boven naar beneden zijn dat: F#  - A - ? - B - A# - ?  - D. Luister naar de muziek opname en hoor 7 orgelnoten. Het dagboek toont 5 noten plus 2 gewiste noten. Luister welke de 2 ontbrekende noten zijn.

 

Speel de noten op het orgel

F# - A - G - B - A# - C- D

 

Ager Tombe

De muziek weerkaatst door de kerk en naar de crypte. Ga terug naar de toren. Gebruik de camcorder in het donkere deel van de crypte. Ga op de eerst kruising rechts. Ga links en ga de tombe van Agers aan de linkerzijde in. Neem boven het skelet van Nathanial, een foto van het crypte symbool op de muur. Verlaat de crypte en toren.

 

Bij de grafstenen bij de toren, zie je de kat, M. Tibbs. We moeten proberen om de kat, Nigel te laten volgen. Ga de kerk in. Ga naar het middenpad (tegenover het orgel) en kijk op de vloer tussen de kerkbanken. Zie een muizenval. Gebruik de staaf op de val en je pakt het stukje kaas. Ga terug naar Tibbs. Klik de kaas op de kat. Ga naar de stad. Wanneer de kat je niet meer volgt, klik je de kaas weer op de kat, zodat hij je weer volgt. 

Celtic Corner

Ga automatisch de winkel binnen en praat met Rhys.Bekijk weer de symbolenboeken in de boekenkast.

Gebruik de foto van het grafsymbool op de pagina. Het is een symbool van bergen.

Lees de beschrijving rechtsonder van de pagina. Het verklaart dat wanneer de symbolen gedraaid worden ze een verschillende betekenissen hebben. Ook kunnen zij een zin vormen wanneer de symbolen gecombineerd worden en kunnen richtingen geven.

 

Havenhuisje

Slaapkamer: Leg het bewijsmateriaal op de tafel. Nu je de 4 symbolen hebt en ze geïntensifieerd hebt in het symbolenboek, open je de lokale map van Saxton die op tafel ligt. Gebruik de foto's met symbolen op de lokale map.

 

Symbolen

Plaats de foto's met symbolen op de lokale map.

 • Stadsymbool linksboven.

 • Oogsymbool rechtsboven.

 • Moerassymbool rechtsonder.

 • Heuvelsymbool linksonder.

Draai elk symbool en noteer de richtingen. Met alle bewijsmateriaal en aanwijzingen die door gesprekken en boeken verzameld werden, gebruik het symbool om de richting te beschrijven naar de plaatslocatie, waar de kroon is. Draai de symbolen naar:

Onder de stad, door het oog, onder de heuvel en door de moerassen. De schat is onder Carrion Wood.

Prof. Oogle vermeldde al dat er daar mijnen zijn en dat het geheimzinnigheid skelet daar ook gevonden werd.

 

 

Day 4: The treasure revealed

 

Carrion Wood

Ga naar het strand, Saxton grot, Fenland Eyeg, moerassen door, treinstation, spoorrails over naar Raven Lane en ga het bos in. Ga naar links naar het middenkruispunt. Pak een denappel van de grond. Ga links naar molensteen 2. Neem het pad onder in het scherm.

 

Mijn

Ga de mijn in. Pak tussen de vaten aan de linkerzijde een metalen steekhandvat (plunger). Ga rechts. Zie op de plank een ontsteker (detonator) verbonden aan een kabel. Lees de perkamentrol van T.G.  Pak onder de plank wat Glycerine springstofstaven (Nitroglycerine). Ga verder de mijn in. Zie aan de linkerzijde, dat de doorgang geblokkeerd wordt door keien. Een kabel is aan de keien bevestigd. Leg de springstofstaven op een kei. Ga terug naar de ontsteker . Gebruik het handvat op de ontsteker. De keien worden opgeblazen. Ga door de vrijgeven doorgang en lees het boek bovenop een kei. Het zijn de laatste woorden van Alistair Farleigh. Klik op zijn naam. Nu ken je de identiteit van het Northfield skelet. Ga verder de mijn door tot een hangbrug. Zie op de rechtermuur een muurschildering. Gebruik de dictafoon op de muurschildering. Luister naar de cassette en hoor 3 tonen. Ga de hangbrug over en verder tot een andere hangbrug. Steek de brug over en ga links van de hangbrug. Zie een gat in de houtenwaterleiding. Gebruik de denappel in het gat en het water bereikt nu het waterwiel. Ga terug en ga nu rechts van de hangbrug. Zie een tegeltje in de muur. Druk op het tegeltje en de stenenmuur zakt (waterwiel moet werken, anders wordt het tegeltje niet geactiveerd).

 

Geheime Koninkrijk

Ga door de opening en zie een ander tegeltje op de muur. Als je op het tegeltje drukt gaat de muur weer omhoog. Laat de muur omlaag Ga verder door. Ga links en bekijk het waterwiel van dichtbij. Zie op de muur een afbeelding van een vis met het lentesymbool. Ga rechts terug. Bekijk de gesloten stenendeur aan de linkerzijde. Het heeft het oude symbool van de 4 seizoenen. Ga terug naar het tegeltje. Druk op het tegeltje om de muur omhoog te plaatsen. Ga terug naar de 4 seizoenendeur en de deur is nu geopend.

Ga naar binnen en ga verder door. Zie een 4 seizoenenrad met seizoenschijven op elke kant en 2 ringen. Draai de ringen naar de positie van de aanwijzing die je achter het waterwiel gezien hebt. De schijven zijn:

 

Winter op de bovenkant.

Lente op de rechterzijde.

Zomer op de linkerzijde.

Herfst op de onderkant.

De buitenring heeft de draak, vissen, vogel en konijn.

De binnenring heeft de elementen: vuur, water, wind en aarde.

 

Lente, vissen en water

Binnenring: Draai het water naar de lente aan de rechterzijde.

Buitenring: Draai de vissen naar de lente en water.

Pak schijf 1.

 

 

Ga terug naar het waterwiel: Ga door de boogdoorgang, links van het waterwiel. Bekijk het skelet op de grond en pak schijf 2. Ga links.

Kijk tussen de gebroken rotsblokken en pak schijf 3. Ga rechts naar de onderkant van het waterwiel en ga de boogopening door. 

Zie aan het eind van de kamer een vaandel met 3 kronen.

 

Windraadsel

Bekijk op de linkerzijde de 3 opeengestapelde cilinders met gaten.

Hoor de wind door de gaten suizen en een geluid maken.

Luister naar de opname van de muurschildering die je bij de eerste hangbrug opgenomen hebt.

Draai de cilinders om de geluiden van de opname te reproduceren.

 

 • Draai de bovenste cilinder naar 2 gaten

 • Draai de middelste cilinder naar 4 gaten in een vierkant.

 • Draai de onderste cilinder naar 3 gaten.

 • Pak schijf 4.

 

Verlaat deze kamer en ga terug boven naar de gang. Ga nu rechts. Je komt in een ruimte met 9 voetstukken. De zwarte mist is in het centrum. Elk voetstuk toont een gebeurtenis in het avontuur van Nigel in Saxton. Je kan de gebeurtenissen in het voetstuk veranderen naar een andere gebeurtenis. Voetstuk 1 onder de ingang toont de aankomst van Nigel bij het treinstation SedgeMarsh en is niet te veranderen. Voetstuk 9 aan de andere kant van de ingang toont Nigel die het Geheime Koninkrijk ingaat en is niet te veranderen. 

Het doel van het raadsel is om de gebeurtenissen in de goede volgorde te plaatsen in de voetstukken. 

Draai met de wijzer van de klok mee:

 

 
Voetstuk 1 - Treinstation SedgeMarsh - staat al goed.
Voetstuk 2 - Nanny Noah met hond aan de Saxton kust.
Voetstuk 3 - De geopende kist in de smokkelaargrot.
Voetstuk 4 - Ager Karswell's huis aan Raven Lane.
Voetstuk 5 - Northfield Kerk.
Voetstuk 6 - Bewakingskamer in het Saxton museum.
Voetstuk 7 - Prof. Hardacre en Nigel op Pinnacle.
Voetstuk 8 - Zigeuner huifkar op May Day Fayre
Voetstuk 9 - Nigel betreed het Geheime Koninkrijk - staat al goed. 

 

De zwarte mist in het centrum verdwijnt. Bekijk het ronde mechanisme de vloer. Plaats de 4 gevonden schijven in het mechanisme.

Het doel van het raadsel is om in 5 draaien het patroon van de 4 buitenste schijven zo te draaien dat het tegen hetzelfde patroon van de middelste schijf ligt. Klik op de middelste schijf om het raadsel terug te zetten in de begin positie.

Klik 1x op de 4 buitenste schijven en klik dan nog 1x op de schijf linksonder.

De vloer opent en een voetstuk komt omhoog.

 

Tombe

Ga in het midden staan en het voetstuk daalt naar de tombe. Ga links en zie het graf met een zwevend licht boven het graf. Open het graf. Bekijk de binnenkant. Wanneer een lichtflits komt, zie je de schedel van Ganwulft. Pak dan snel in de lichtflits de kroon. Ganwulf spreekt. Ben automatisch bij de ingang naar het geheime koninkrijk. Verlaat de mijn.

 

Night 4: To share a secret

Carrion Wood

Verlaat het bos en neem de juiste paden om de zwarte mist te vermijden, afkomstig van stenen. Voor de mijn staande ga je linksboven in het scherm, rechts het bos in. In dit scherm zie je de zwarte mist aan de rechterzijde. Ga links. Ga links van de molensteen, ga dan rechts verder door naar de kruising met denappels. Neem hier het rechterpad, op de onderkant van het scherm en rechts verder door om het bos te verlaten. Ga naar de stad.

 

Havenhuisje

Slaapkamer: Leg het nieuwe bewijsmateriaal op de tafel. Gebruik de roestige sleutel op de kist aan de voet van het bed.

Leg de kroon in de kist. Als je de slaapkamer uitloopt, gaan de kastdeuren open.

 

The Bear

Ga naar het achterkamertje. Je hebt de Saxton Snappers foto wedstrijd gewonnen. Praat met Lucy.

Lucy heeft de kristalbol gekregen en toont het aan Nigel. Je gaat automatisch naar huis.

 

Havenhuisje

Slaapkamer: De slaapkamer is doorzocht en de kroon is uit de kist gestolen.

Woonkamer: Kijk in de kristalbol en stel vragen. Zie de dader naar Pinnacle rennen.

Hij wordt achtervolgd door een man met een sikkel. De dader wordt met de sikkel aangevallen.

De volgende ochtend is Nigel alleen in het huisje.

 

Dinsdag, 2 Mei

Day 5: A shadow across the land

 

Pak de krant en dreigbrief. Lees de krant en dreigbrief van E.G. Verlaat het huisje. Ga rechts en hoor een hond blaffen.

Ga naar het strand, Saxton grot en rechts naar Pinnacle.

 

Pinnacle

De politie heeft de doorgang onder in het scherm afgeplakt. Ga rechts en praat met Nanny. Zij weigert om Nigel te kennen.

Praat met de politieagent. Praat daarna met Alex, de detective. Professor Hardacre is vermoord? Ga terug naar de stad.

 

Stad

Praat met de stationschef in het stationsgebouw naast de antiekwinkel. Praat met Prof. Oogle in het museum.

Praat met de smid Bob Tawny. Zie dat hij een ander varken heeft. Nigel wordt genegeerd door de stadslui.

Ga naar de telefooncel. Gebruik het telefoonnummer van de "Crime Line" op de telefoon.

Rapporteer dat het Northfield skelet, Alistair Farleigh is. De ziel van Alistair is vrij.

Ga naar het bankje, links van het havenhuisje. Praat met Lucy.

Ga naar de pub The bear. Ga rechts en zie dat E.G gearresteerd wordt.

Praat met Alex. Je gaat automatisch naar Pinnacle.

 

Pinnacle

Ga rechts tot je op de plaats van de misdaad bent. Bekijk het bewijsmateriaal achter de politieagent van dichtbij. Bewijsstuk A: Schoenen. Gebruik de camera op de zool van de schoen. Ga links en dan rechtsonder in het scherm. Onderzoek het zand voor de klok. Zie voetafdrukken. Gebruik de schoenzoolfoto op de voetafdruk. Ga linksonder naar de kreeftvallen. Onderzoek hier ook het zand voor voetafdrukken. Gebruik de schoenzoolfoto op de voetafdruk. Een perfecte match. Zie het spook van Hardacre. Hij wijst naar iets.

Bekijk het holletje van dichtbij, links van waar de spook stond. Pak de kroon. Je gaat automatisch terug naar het bankje in de stad. 

 

Havenhuisje

Bankje: Praat buiten met Lucy. Ze zal je vanavond helpen. Ga je huisje in.

Kelder: Ga op het einde van de gang door het deurgat naar de kelder. Open de brandkast  - 3418. Kijk in de brandkast en plaats de kroon erin. De lamp gaat uit en zie een licht bij de trap. Pak het document uit het water, onder de trap. Lees de brief van Christina aan haar moeder. Ze denkt dat Edward haar probeert te doden. Ze heeft haar dagboek verstopt. Noteer de plaatsen waar ze de vreemde klik geluiden gehoord heeft van het mechanisme van Edward. Ga naar boven en zie dat alles veranderd is. Je vindt de verbergplaats van Christina, door op de windmolens (Molina) te klikken die rond in het huis gezien worden, in de volgorde die in de brief van Christina beschreven wordt. Ga in close-up van een windmolentegel en klik dan op de windmolentegel. 

 1. Overloop: Bovenkant  trap.

 2. Woonkamer. Linkerzijde van de deurpost naar de gang.

 3. Woonkamer: Trap naar boven. 

 4. Gang: Linkerzijde op de deurpost van de badkamerdeur.

Windmolentegel: Overloop                         Woonkamer                  Gang

 

Hoor een deur open piepen. Ga naar de keuken en zie dat de kastdeur aan de linkerzijde geopend is.

Kijk naar binnen en lees het CM dagboek van Christina. Nigel praat met Christina. Christina en Edward zijn nu vrij.

Woonkamer: Er wordt op de deur geklopt. Open de deur om Lucy binnen te laten.

Beantwoord de telefoon. Hadden wil met Lucy spreken.

 

Séance: Ga naar de slaapkamer. De garderobekast beweegt. Zie Hardacre naar de brandkast in de kelder lopen en Nigel volgt hem.

Licht komt uit de brandkast. Klik op de brandkast. De kroon zweeft. Nigel wordt meegetrokken door het licht. Ganwulf spreekt en Nigel is in de tombe. Zie hier de hele bevolking van Saxton. Klik op elk van hen. Ga naar het graf. Kijk in het graf.

Plaats de kroon op het skelethoofd van Ganwulf, als het licht in het graf flitst.

 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com