01-09-2014

 

The Journey Down

 

In het tweede hoofdstuk van The Journey Down storten onze helden Bwana, Kito and Lina neer in de mistige en verraderlijke stad Port Artue.

Ze worden in het nauw gedreven door piraten en moeten vluchten voor de wet.

 

Oplossing Journey Down hoofdstuk 1: Over the Edge

Oplossing Journey Down hoofdstuk 2: Into The Mist

Oplossing Journey Down hoofdstuk 3

 

 

 

Hoofdstuk Twee: Into The Mist

 

Praat met iedereen over alles. Onderzoek alles in het scherm.

Verplaats de cursor boven in het scherm, om het spelmenu te openen.

Verplaats de cursor onder in het scherm, om de inventaris te openen.

Sleep de voorwerpen uit de inventaris, om ze in het scherm te gebruiken.

 

Trawler in de mist
We zijn op een trawler in de mist met palingvissers. We zijn verdwaald, hebben honger en kunnen geen vis vangen. Praat met Joe - we  zijn op de M.S Biko palingvissersboot. De vuurtoren is defect.
Praat met Lina. Onderzoek/kijk (rechtermuis klik) naar de boei (Buoy) in de mist, naar de naam van de trawler en naar de losse draden (wires) links van de cabine deur. Ga rechts naar beneden en loop over het net naar het vliegtuigje. Praat met Kito. Neem de schroevendraaier uit de gereedschapskist en de rol tape van de pilootstoel. Gebruik de schroevendraaier op het kompas van het bedieningspaneel, om het te nemen. Ga terug naar de trawler. Geef (sleep) het kompas aan Joe - hij heeft een kaart nodig. Gebruik de tape op de losse draden. Ga in de cabine.

Druk op de lichtschakelaar (button). Praat met Gimbo - de kapitein is bang voor de bloeddorstige Sisulus piraten en grote paling (The Hungries). Neem de spiraalveer (spring) boven Gimbo. Zie links een spoelbak (sink). Verlaat de cabine. Ga de trap op, boven naar de brug van de trawler. Zie de kapitein door de patrijspoort. De deur is afgesloten. Gebruik de schroevendraaier op de patrijspoort (porthole), om het glas eruit te nemen. Gebruik de spiraalveer op de sleutel (key) boven de lade, om het te nemen. Gebruik de sleutel op de deur. Ga in de brug.

 

Kijk naar de kapitein. Open de lade (drawer) en krijg het navigatieboek "Lost - Verdwaald". Lees het navigatieboek. Lees alle informatie over Port Artue, vuurtoren en vangst. Palingjenever wordt op de McFerrin Distilleerderij gebrouwen. Lees over mistkreeft, zeepokken en miswier. Mistschepen hebben een hoge romp. Kleine palingen worden met een net gevangen en grote met een harpoen. Om te navigeren zonder vuurtoren heb je een barometer nodig voor de diepte, kompas voor de richting en kaart voor de locatie. Zie een kaart met beschrijvingen, kaart van de mist en uitleg over astronomische navigatie. Het "Path Star" is het enige hemelse repeterend patroon? in de mist. Met behulp van de locatie van de ster ten opzichte van de "Celestial Navotorium, kan de lengte- en breedtegraad worden gebruikt met behulp van de Age-index. Lees over de gevaren van de mist: de hungries, kliffen en piraterij. De Outer Cross heeft kliffen die de scheepvaart onmogelijk maakt. Hier verbergen zich ook de piraten. Verlaat de brug. Geef het navigatieboek aan Joe. Hij weet nu dat ze in Noord Rubble zijn. Hij vaart naar huis. Inleidingfilmpje.

Port Artue
Bij aankomst neemt politie-inspecteur Barlow, Kaonandodo's boek van Lina af en ze wordt meegenomen voor ondervraging.
Bwana en Kito worden gearresteerd en in de cel gegooid.

Gevangenis - Cel
Praat met Kito tot Bwana hem uit zijn stapelbed trapt. Kito hangt ondersteboven aan zijn kettingen. Kijk naar het celraampje, bal met ketting (ball and chain), vloerrooster, skelet en de deur. Neem de bal met ketting. Praat met Kito. Gebruik de bal met ketting op het celraampje. Gebruik dan de bal met ketting aan het celraampje 3x tot er een gat in de muur is gemaakt. Verlaat de cel door het gat.

Gevangenis
Kijk naar het bordje (plaque) tegen de muur - voor het beveiligingssysteem van de machine zijn 2 operators nodig. Zie onder het bordje een hendel (lever) - het activeert de mijnwagentjes van de machine. Als je de hendel los laat stoppen de mijnwagentjes. Zie 3 knoppen op de balustrade en een knop rechts tegen de wand. Zie een leeg mijnwagentje (cart) bovenaan de helling. Zie een mijnwagentje met pikhouweel aan de rails. Zie een wachttoren (guard tower). Zie een gesloten deur aan de bovenkant van de helling. Ga terug in de cel. Neem de arm van het skelet. Verlaat de cel. Gebruik de skeletarm op de hendel onder het bordje. De mijnwagentjes rijden nu. Met de 3 balustrade knoppen bedien je de 3 mijnwagentjes. Met de knop tegen de wand draai je het wiel in het midden van de rails voor de richting van de mijnwagentjes.

 

 1. Druk op de wandknop.

 2. Druk op de linkse knop.

 3. Druk 2x op de wandknop.

 4. Druk op de rechtse knop.

 5. Druk 2x op de wandknop.

 6. Druk op de middelste knop.

 

Neem de pikhouweel (pickaxe) uit het mijnwagentje. Ga naar de cel. Gebruik de pikhouweel op Kito's ketens. Gebruik de pikhouweel op het vloerrooster (grate). Ga door het rooster naar het riool. Bwana en Kito klimmen via de boom over de gevangenismuur. Kito zal het vliegtuig gaan controleren. Bwana gaat Lina zoeken.

Downtown

Steegje - Arnie's bar
Neem een leeg kreeftblikje uit de afvalbak (dumpster). Kijk naar de poster op de muur, tegenover de bar "Down With Morobo". Probeer Arnie's bar in te gaan - Bwana heeft de gevangeniskleren nog aan en wil zich eerst omkleden. Zie een duif in de boogdoorgang. Verlaat de steeg door de boogdoorgang.

Hoofdstraat
Een vrouw gooit een luciferdoosje uit het raam. Bwana neemt het luciferdoosje. Praat met de vrouw. Kijk naar de krantenautomaat (newspaper rack). Lees de kop van de krant over de vuurtoren sabotage. Gebruik de pikhouweel op de krantenautomaat en neem dan de kranten eruit. Onderzoek de telefooncel (phone booth) en zie een telefoonboek. Zie rechts van de telefooncel, Lonnie's gebruikte matrassen winkel. Ga linksonder verder door de hoofdstraat. Zie links de Cinema Rex (bioscoop) en rechts Club Temba met een portier. Ga verder naar het einde van de hoofdstraat.

Haven
Hier in de haven ligt de Biko trawler. Achter is het treinstationgebouw. Ga rechtsachter naar het donker steegje.

Donker steegje
Praat met de 2 havenarbeiders, Moe en Vince. Ze bevriezen en wachten op schepen met goederen. Ze hebben leren kleding te koop. Vraag ook over de vakbond petten (union hats). Neem een Nacho's zakje uit de krat. Praat weer met Moe en Vince. Sinds dat de vuurtoren gesaboteerd is komt er geen goederenschip meer binnen. Ze hebben warmte nodig. Leg de kranten in de lege ton (barrel). Gebruik de lucifers (matches) op de kranten om vuur te maken. Praat dan met Moe en Vince over de kleding. Ze geven Bwana kleding. Bwana kleedt zich om. Verlaat het donker steegje. Ga links naar de vuurtoren (lighthouse).

Vuurtoren
Ga naar binnen en praat met Morten - de Sisulus piraten zijn met een luchtschip gearriveerd en hebben de lantaarn en andere dingen vernietigd. Morten moet de blauwdruk hebben om de tandwielen te repareren. Hij vertelt hoe je de vuurtoren in de mist moet gebruiken. De schepen zijn de enige uitweg op dit moment. De treinen zijn verboden terrein voor publiek. Neem de betonschaar (boltcutter) onder de "doohickey". Onderzoek de "doohickey", theepot met palingbladder brouwsel in de open haard en het anker boven de open haard. Neem het modelschip boven de open haard. Het is het model van de Mistraker, het spookschip. Ga de trap op naar de top van de vuurtoren.

 

Onderzoek de kapotte lantaarn, roestige spoel en katrol. Onderzoek de radio/draaitafel en zie dat het op de frequentie 96.9 uitzendt. Je kan van plaat veranderen door op de verlichte knoppen te drukken en je kan de frequentie veranderen door op de pijlknoppen te drukken. Ga naar beneden. Praat met Morten. Vraag over de kloktoren en burgemeester. Ga terug naar de hoofdstraat.

Club Temba
Onderzoek de gevel (facade) van Club Temba. Het is een grote stenen olifantenkop. Ga de trap op. Praat met de portier. Vraag over de telefoon en verlichting. Zie een stroomkastje (wire box) rechts van de trap. Open het stroomkastje met de pikhouweel. Gebruik de betonschaar op de dikke kabels. Een lamp in de club gaat uit. Praat weer met de portier over de verlichting. Hij heeft niets over een reparatie gehoord. Ga naar de telefooncel. Kijk op het luciferdoosje in je inventaris en noteer het telefoonnummer van Club Temba - 634000. Druk het telefoonnummer in, 634000. Zeg: "this is management speaking". Ga terug naar de portier van Club Temba. Bwana neemt de schijnwerker/spolight. Ga naar het steegje naast de telefooncel en ga nu in Arnie's bar.

Arnie's bar
Praat met de bemanning van Biko. Lina is gezien in Club Temba met politie-inspecteur Barlow. Krijg meer informatie over alles. Probeer het navigatieboek op de tafel te nemen - daarin is een blauwdruk van de vuurtoren. Gimbo wil het niet geven omdat ze naar de kreeftafbeelding kijken, want ze hebben honger. Onderzoek de almanak tegen de muur en je mag het nemen van de barman - het heeft foto's van St. Armando. Praat met de barman. Hij serveert drankjes voor de VIP lounge in Club Temba en bezorgt ze met het eetliftje achter de bar. Krijg meer informatie over alles. Zie dat de radio afgestemd is op de zenderradio in de vuurtoren. Onderzoek de barkruk en de afvoer (drain) in de vloer. De afvoer is voor palingafval. Verlaat de bar en ga terug naar de vuurtoren.

Vuurtoren
Ga naar de top van de vuurtoren. Vervang de kapotte lantaarn met de schijnwerper (lamp) en er is weer licht. Ga naar beneden. Gebruik het lege kreeftblikje (can) op de theepot in de open hard, om wat kreeftensoep te nemen. Ga terug naar Arnie's bar. Geef de kreeftensoep aan Gimbo. Neem het navigatieboek (book) op de tafel. Ga terug naar de vuurtoren. Geef het navigatieboek aan Morten. Hij repareert de tandwielen en ze draaien weer. Ga naar Arnie's bar.

Arnie's bar
De bemanning van Biko gaan naar de trawler omdat ze nu in de mist kunnen vissen, omdat de vuurtoren weer werkt. De barman staat niet achter de bar. Kruip in het eetliftje (food shaft) achter de bar. Filmpje. Barlow en Lina praten over Kaonandodo's boek. Barlow zal Bwana niet doden omdat Lina zegt dat hij de zoon van Kaonandodo is. Bwana wordt gepakt door de portier en wordt in de afvalbak gegooid. Onderzoek bovenaan het trapje de gesloten achterdeur van Club Temba. Praat met de zeeman voor Arnie's bar. Ga in de bar. Controleer de 2 slaperige zeemannen. Neem de lege fles op de vloer. Praat met de barman. Verlaat de bar en ga naar de hoofdstraat.

Kantoor Burgemeester
Praat met de vrouw in het raam. Ga het gebouw in van de vrouw. Dit is het kantoorgebouw van de burgemeester. Andiswa is de secretaresse van de burgemeester. Praat met haar. Controleer de trap naar het kantoor van de burgemeester. Onderzoek de stadskaart tegen de muur. Klik op een locatie en Andiswa zegt er iets over. Zie een doos sigaren onder de stadskaart, brandblusser, terminal en rookmelder (alarm) naast het raam. Verlaat het gebouw. Zie een dure auto. Ga naar de vuurtoren.

Praat met Morten over Kaonandodo en de expeditie naar Onderland. Kaonandodo werkte voor Barlow en ze waren betrokken bij duistere zaken. Er is een politierapport. De laatste keer dat Morten, Kaonandodo zag was dat hij in de mist verdween. Ga naar de haven. Biko's trawler is vertrokken. Zie een boot met een hoge kraan en rubberbootje. Probeer het rubberbootje te pakken en het loopt leeg. Neem het leeggelopen rubberbootje. Ga terug naar de burgemeester.

 

Praat weer met Andiswa. Geef de almanak aan Andiswa. Gebruik met toestemming van Andiswa de terminal. Type in met je eigen toetsenbord - Expedition. Lees het politierapport opgesteld door Leroy McIgbo, het voormalige hoofd van de politie. Hij schrijft over de corruptie van de "Underland"expeditie. Andiswa zegt dat gerubriceerde rapporten verplaatst worden van hier naar het archief. Ga naar de vuurtoren en vraag Morten over McIgbo. Ga naar Arnie's bar en vraag de barman over de expeditie en McIgbo. Ga naar de telefooncel in de hoofdstraat. Kijk in het telefoonboek en noteer het telefoonnummer van mevrouw McIgbo onder M. Bel mevrouw McIgbo: 510 842. McIgbo verdween 10 jaar geleden. De politie en het Armando energiebedrijf namen zijn papieren uit zijn kantoor. Het energiebedrijf heeft een kantoor op Charnel Road.

Hoofdstraat
Onderzoek de dure auto voor Lonnie's gebruikte matrassen winkel. Ga naar de taxi voor Cinema Rex tegenover Club Temba. Praat met Ride Reynolds de taxichauffeur. Hij heeft een lekke autoband. Onderzoek de kassa van Cinema Rex en filmposter. Ga terug naar de dure auto. Gebruik het leeggelopen rubberbootje onder de dure auto. Bwana legt deze onder de dure auto. Ga naar het kantoorgebouw van de burgemeester. Probeer de brandblusser links van de deur te nemen. Gebruik de lucifers op het rookalarm rechts van het raam.
Door de rookmelder gaan de klemmen van de brandblusser open. Neem nu de brandblusser. Verlaat het gebouw. Gebruik de brandblusser op de rubberen boot onder de dure auto. Neem dan het wiel van de dure auto. Ga terug naar de taxi voor Cinema Rex. Geef het wiel aan Reynolds. Praat met hem en je krijgt een gratis ritje. Ze verlaten de stad en een vrachtwagen volgt hen.
 

Industriepark

Bwana wordt afgezet voor het energiebedrijf (power Company) op het industriepark. De grote vrachtwagen parkeert tussen de fabrieken. Onderzoek de gesloten kantoordeur van het Armando energiebedrijfgebouw aan de rechterkant. Onderzoek het raam boven de deur en het andere raam tegenover het kantoorgebouw. Onderzoek de sleepwagen (truck) met een politieauto. Onderzoek de poort (gate) met een hangslot. Gebruik de betonschaar op de poort en ga door de poort.

 

Staalfabriek
Het is donker in de staalfabriek. Onderzoek het energiekastje (power box).

Draai de 4 knoppen tot de meternaald helemaal naar rechts staat.

 

 • Draai de knop linksboven naar de 6 uur positie

 • Rechtsboven naar 9 uur

 • Linksonder naar 3 uur

 • Rechtsonder naar 10 uur

 • Druk op de knop onder de meter


Neem de sleutels uit het sleutelkastje. Gebruik onder het bedieningspaneel (control panel). Met deze machine wordt staal gesmolten. Onderzoek de smelterij (smelter). Draai aan het handwiel aan de zijkant (handwheel). Er is niet genoeg ijzer om een stalenbalk te maken. Ga terug naar de sleepwagen. Gebruik de sleutels op de sleepwagen. De roestige politieauto is los. Ga terug naar de staalfabriek. Gebruik het bedieningspaneel en zie dat de politieauto omgesmolten wordt. Gebruik het handwiel van de smelterij. Een stalenbalk wordt geproduceerd. Gebruik weer het bedieningspaneel. Ga naar buiten en zie dat de stalenbalk vastzit tussen de 2 gebouwen. Ga terug naar de staalfabriek en ga de trap op, rechts van het bedieningspaneel.

Ondertussen op het treinstation: Zie de aankomst van de baas van het Armando energiebedrijf en zijn mannen. Barlow wil ze niet in zijn stad. Hij berispt Barlow voor het verliezen van het meisje en de gevangenen. Hij bedreigt Barlow dat hij hetzelfde lot als McIgbo zou ondergaan. Hij wil het boek.

Armando Energiebedrijf
Bwana loopt over de stalenbalk het energiebedrijfgebouw binnen. Hier is Lina. Ze verklaart de reden waarom ze met Barlow is. Het boek is in de kluis van Club Temba. Ze zoeken naar de vermiste politierapporten. Onderzoek de boekenkast naast het raam en alle lades aan de rechterkant. Het energiebedrijf was ooit een mijnbouwbedrijf en ze wilden een mijn in 'Onderland'. Bwana leest in een krantenartikel dat Barlow en Kaonandodo de eersten waren die terugkeerden van Onderland. Ze werden niet geloofd omdat ze geen bewijs konden tonen. Er is waarschijnlijk een oud boek met schetsen en tekeningen - "the Journal of the Journey down". Barlow gaf interviews maar Kaonandodo weigerde te praten. Het bedrijf huurde Barlow als gids. Ze konden Kaonandodo niet kopen, zodat ze hem gevangen namen. Hij verdween daarna. Bwana zegt dat Kaonandodo hem en Kito adopteerde. Lina vindt iets in de computer (als je alle lades onderzocht hebt). De lades bewegen en zie een muurkluis. Nummer van linksboven naar rechtsonder de knoppen op het toetsenbord 1-9. Het is een soort memoriespel. Als je 4 knoppen indrukt branden er boven 4 lampjes.

Rode kleur betekent verkeerd cijfer; oranje juiste cijfer maar op de verkeerde plaats en groene kleur juiste cijfer op de juiste plaats. Druk 4 keer op een knop en kijk of een van de lichten op groen springt. Doe dit op alle knoppen.

Je hebt dan 4 cijfers die groen licht geeft. Gebruik dan deze 4 cijfers in een volgorde, om de kluis te openen.

Druk 4 5 7 1 in. Ze nemen het politierapport uit de kluis.


Bwana en Lina rijden in de taxi terug naar de stad. Lina leest in het politierapport dat het energiebedrijf McIgbo vermoorde en over de corruptie. De grote vrachtwagen duwt de taxi van de brug. De taxi wordt opgevangen en in een groot luchtschip gebracht. Madame Sisulu de hoofdpiraat wil het boek. Lina vertelt haar dat het in de kluis in Club Temba ligt. Haar mannen zullen inbreken in de club, om het boek te krijgen.

Downtown- Arnie's bar
Bwana en Lina worden vrijgelaten door de piraten, omdat Madame Sisulu hun hulp nog nodig heeft. Club Temba is omheind en wordt bewaakt. Ze gaan naar de achterdeur van de club. Lina zal proberen om de achterdeur te openen terwijl Bwana het vliegtuig en Kito gaat zoeken. Ga in de bar en praat met de barman. Praat met de verdrietige matroos. Hij is verliefd op Andiswa en Bwana zegt dat hij haar mee moet nemen naar de bioscoop. Hij heeft een romantische- actie video. Ga naar de hoofdstraat.

Hoofdstraat
Praat met de verdachte man bij de vrachtwagen tegenover Lonnie's winkel.

Ga naar het kantoor van de burgemeester en praat met Andiswa.

Ga naar Cinema Rex en praat met het paar (couple) voor de bioscoop.
Praat met de kassier (cashier) van de bioscoop.
Onderzoek de popcornmachine - er is geen popcorn meer.
Ga naar de 2 havenarbeiders in het donkere steegje bij de haven.
Praat met Vince en Moe. Ze willen maïs (corn) ruilen voor drank en sigaren.
Ga naar het kantoor van de burgemeester en praat met Andiswa.
Neem met toestemming van Andiswa 2 sigaren uit de sigarendoos.
Ga naar de steeg van Arnie's bar. Geef de nachos aan de duif. Neem de ontstopper (plunger).
Ga in Arnie's bar. Gebruik de ontstopper op de vloerafvoer (drain).
Gebruik dan de lege fles op de afvoer. Zie in je inventaris dat de fles maar voor de helft gevuld is met palingafval.
Neem de ontstopper terug. Ga naar de vuurtoren.

Gebruik de halfvolle fles op de theepot in de open haard en krijg een volle fles met palingafval/spoeling (eel rinse).
Ga naar de 2 havenarbeiders in het donkere steegje bij de haven.
Geef de volle fles aan Moe en de sigaren aan Vince.
Neem enkele maïskolven uit de krat (crate) voor de ton. Ga naar Cinema Rex.

Geef de maïskolven aan de kassier. Gebruik dan de maïskolven op de popcornmachine.
Neem de 2 bioscoopkaartjes. Ga naar Arnie's bar.
Geef de 2 bioscoopkaartjes aan de verdrietige matroos.
Krijg zijn "romantische- actie film! " video cassette "The Stud in the Mud".
Ga naar het treinstation bij de haven.

Treinstation
Hier zijn de Power Company troepen. Ze krijgen bevelen over de radio op een bepaalde frequentie.
Ga naar Arnie's bar. Onderzoek de radio. Zet de radio op 99.4. Ga naar de vuurtoren. Klim naar de top. Kijk naar de radio.
Neem eerst de plaat van de draaitafel (klik op de verlichte knop). Wijzig met de pijltjesknop de frequentie naar 99.4.
Leg de derde plaat van links op de draaitafel. Het is een commerciële opname van Lonnie's gebruikte matrassen winkel.
De leider in het treinstation gaat met zijn mannen naar Lonnie's winkel. Ga naar het treinstation.

 

Zie kratten van Rosa's bloemenwinkel. Ga naar de achterkant.

Onderzoek de schroothoop (junkpile) en krijg een oliekan.
Zie een lift. Kijk naar beneden vanaf het platform. Praat met Kito.

Hij repareert het vliegtuig. Je moet het vliegtuig uit de puinhoop hijsen.
Gebruik de lift en je gaat naar de toren van de kraan.
Het is pikdonker. Ga naar de vuurtoren.
Probeer de "doohickey" tegenover Merton te openen.
Je moet Merton afleiden. Praat met Merton. Hij kijkt uit het raam om schepen waar te nemen.

Ga boven naar de lantaarn. Onderzoek de roestige spoel (reel) en katrol (pulley).
Gebruik de oliekan op de roestige spoel. Gebruik de Mistraker modelschip op de katrol.
Draai aan de spoel om het modelschip te verlagen. Merton ziet de oude Mistraker.
Ga naar beneden. Merton kijkt uit het raam. Open de 'doohickey'. Trek aan de hendel om de lantaarn te stoppen.
Trek aan de hendel totdat het licht op de kraan schijnt - pijl tussen oost en zuid.

Ga naar de kraan met de lift. Als het licht op de kraan schijnt, hijst Bwana het vliegtuigje omhoog. Hij plaatst het vliegtuigje in de haven. Kito blijft op het vliegtuigje en Bwana gaat naar Lina. Ze moeten het boek uit de kluis krijgen. Ga naar de vrachtwagen in de hoofdstraat. De vrachtwagen is nu omringd met politietape. Kijk in de krantenautomaat en lees de kop van de krant. Ga naar het steegje van Arnie's bar.

Club Temba - VIP Floor
Lina heeft de achterdeur van Club Temba geopend. Ga naar binnen. Praat met Lina. Lina opent de lift. Lees het bordje tegen de muur. Zie een camera tegen het plafond. Kijk naar het toetsenbord op de deur. Zie 3 cijfers met vlekken. Begin met de cijfer met de smerigste vlek en zo naar de cijfers met een lichtere vlek. Druk op 8 5 1.  Ga in de controle kamer en zie een bewaker met hoofdtelefoon op. Hij kijkt naar de monitoren. Lees het briefje op de muur bij de deur. Kijk naar de video-opslag (storage) en zie een rode alarm knop voor de bewaker. Gebruik de romantiek- actie videocassette in je inventaris op de video-opslag. Bwana record automatisch de hal camera en speelt het af. Verlaat de controle kamer. Onderzoek de deur - er staan bewakers bij de deur. Probeer het raam te openen. Gebruik de ontstopper op het raam en ga door het raam.

Bwana loopt over de richel, naar de olifantgevel.
Klik op de bakstenen muur, totdat je een groot gat hebt.
Ga naar binnen. Neem het boek op de drukplaat. Een alarm gaat af.
Bwana springt naar beneden en loopt naar de haven.

Haven
Filmpje: Lina wordt vastgehouden door een soldaat. Hij wil het boek.
Barlow komt en helpt Lina. Hij wordt neergeschoten.
Kito, Lina en Bwana ontsnappen en storten neer op een strand.
Madame Sisulu beveelt haar piraten om terug naar de basis te keren.

Ze gaan naar 'Onderland'.

Strand
Neem een kapmes (machete) uit de tent (klik op de tent). Zie vogeltje in de boom.
Lina probeert de grote poort te openen. Praat met Lina.
Kijk naar Kaonandodo's boek op de tafel. Bestudeer Kaonandodo's krabbels (doodles).

Noteer de patronen van 4 zuilen en de andere figuurtjes.
Zie op de klok dat het 10 uur is. Onderzoek de poort en bestudeer de figuurtjes op de poort.

Ze lijken iets op de tekeningen in het boek. Ga naar het andere strandgedeelte.

Praat met Kito. Het vliegtuig is een wrak. Hij kon de pontons (drijvend platform) nog redden.

Hij maakt er een vlot van. Hij kon ook nog zijn cactussen redden.
Onderzoek de runen op de pilaar bij de jungle achter Kito.
Kito en Bwana denken dat ze Kaonandodo hier kunnen vinden. Praat weer met Kito.
Gebruik de machete op de planten voor de jungle, tot je een stenen trap ziet. Ga de trap op.
 

Zie een stenen hoofd. Onderzoek de 4 zuilen (pilllar). Zie een patroon op de zuilen.

De zuilen kan je draaien naar ander patronen.
Draai de 4 zuilen naar de patronen die je in Kaonandodo's boek zag.
De zuilen schuiven omhoog en ga naar binnen.


Observatorium
Zie een runen cirkel op de grond. Zie 3 runen in het midden met daarom heen symbolen. De 3 runnen zijn 'draaikolk (swirl), maan (moon) en ster (star)'. Links is een steen met een knop. Ga in de achtergrond naar een observatorium. De sterrenwacht in het midden is omgeven met runenstenen en aan de voet van de sterrenwacht zijn symbolen vergelijkbaar met de symbolen in de runen cirkel. Je kan de sterrenwacht draaien door links op de knop in de steen te drukken. Druk op de knop op de linkse steen. De sterrenwacht draait en onder aan de voet wijst het naar een ander symbool. Kijk (klik) door de sterrenwacht (observatory) en zie het water en de hemel. Draai de sterrenwacht tot je de maan aan de hemel ziet - draai de sterrenwacht naar het symbool dat eruit als een soort boomwortel?

Kijk door de sterrenwacht, zie de maan en klik op de maan. Ga terug naar de runen cirkel op de voorgrond. Druk op de maan rune in het midden, totdat de maan rune op het buitenste wiel boven het symbool staat, dat de sterrenwacht aanwees wanneer het gericht op de maan is - ziet eruit als een boomwortel. Druk op de knop op de steen aan de linkerkant - er gebeurd niets.

Lees je navigatieboek in je inventaris. Blader naar pagina 7, 'Celestial Navigation'. Zie dat de 'Path Star' de draaiende runen cirkel is.
Je zag op de klok bij het boek dat het 10 uur was. Noteer de Pad Star van 9:00-13:00 - Path of the Wave. Ga naar de runen cirkel. Druk op de ster rune in het midden totdat de ster rune op het buitenste wiel boven het symbool staat dat op tralies lijkt. Druk op de knop links op de steen. Een symbool op de zuilen van de ingang wordt ingedrukt - blad symbool. Kijk naar de runen cirkel. Druk op de draaikolk rune in het midden (swirl) totdat het draaikolk symbool op het buitenste wiel boven het blad symbool staat. Druk op de knop op de linker steen. Een ander symbool in de zuil wordt ingedrukt. Draai de draaikolk rune naar dat symbool en druk op de knop. Doe dit tot alle symbolen in de zuilen ingedrukt zijn. Een voetstuk stijgt uit de rune cirkel. Neem de oude idool op het voetstuk. Ga beneden naar Lina.Lina heeft het druk om de grote poort open te krijgen.
Zie het figuur (figure), rechts van de poort - is een soortgelijk figuur als in het boek en hetzelfde als de idool.
Gebruik het idool op de figuur in de poort. De poort opent. Water stroomt naar binnen.
Kito pakt snel het vlot, ze springen allemaal op het vlot en varen door de poort voordat de poort sluit.
Op naar 'Underland' in hoofdstuk 3

 

Einde


 

©: Henk. Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

Forum

www.000webhost.com