Time Machine 1:

 

Introductie:

Jij bent Wales (spreek uit als Wells), een wetenschapper en je hebt een tijdmachine uitgevonden. Je bent erin geslaagd dat ding aan de praat te krijgen en het heeft je 800.000 jaar de toekomst in geslingerd en toen is ie verdwenen en daar zit je nu vast. Je moet je tijdmachine zien terug te vinden en zien te reparen om weer terug er mee naar je eigen tijd te kunnen gaan. Maar dat gaat natuurlijk zo maar niet, dus hou er maar rekening mee dat je nog wel een aardig tijdje hier in deze vreemde toekomst wereld zult moeten ronddarren.

De mensen gaan hier nooit dood, zij worden alleen maar ouder, of juist weer jonger en dit door toedoen van de grillen van Khronos. Deze Khronos heeft over alles en iedereen controle. Je moet de weg zien te vinden in deze vreemde omgeving en keiharde tegenstanders zien te overwinnen, die totaal geen behoefte hebben aan vreemdelingen.

Neem dus de tijd om gewend te raken aan de besturing van dit spel, hoe je moet bewegen bijvoorbeeld: Dit doe je met de pijltjes toetsen, je kunt constant op je Up Pijl blijven drukken terwijl je gelijkertijd naar links of rechts gaat met behulp van de links/rechts pijltjes toetsen. Raak vooral gewend aan de camera view in dit spel en zorg er voor dat je al in het begin van het spel goed leert hoe je moet bewegen. Want als je later wordt aangevallen is dat natuurlijk erg handig.

Je spatiebalk fungeert als de toets waarmee je allerlei acties uit voert zoals: deuren openen; items op pakken, items gebruiken en een gesprek beginnen. Om een deur te openen loop je tot aan de deur, kijk naar de deur en druk op je spatiebalk. Dit zelfde gaat ook op voor een gesprek beginnen.

De "I" toets opent je inventory en om een item, uit je inventory te gaan gebruiken gebruik je dan je Enter toets om het item te selecteren; ESC om de inventory te sluiten en dan de spatiebalk om het geselecteerde item te gebruiken waar je dat wilt/kunt in het spel.

Tijdens het spel kom je in het bezit van een aantal wapens en magic spells. Je hoofd doel in dit spel is het, om met behulp van de juiste wapens en spells, elke gevaarlijke situatie zien te overleven op een zo efficiënt mogelijke manier en uiteindelijk terug te keren naar je eigen tijd.

Episode 1:

Grave New World

In deze eerste episode is je doel ten eerste om je chronomantic power te activeren. Te leren over de Shekandars en om hun Klooster te bereiken. De krachten van de monniken daar kunnen je helpen om je terug naar huis te laten gaan en om je weer een volwassen uiterlijk te geven. Dit eerste level speelt zich af in de City of the Hourglass

Aan het einde van de openingsfilm ben jij dus gestrand in een stad 800.000 jaar in de toekomst. Pak het Nautilus Kristal welke vlak naast je ligt (druk op je spatiebalk om dingen op te rapen, deze verdwijnen in je inventory).

NB: Links onder in je scherm verschijnt er nu een Nautilus Schelp. Deze heeft twee gebieden: Het buitenste, witte, segment geeft je hoeveelheid "Jad Garrûl" aan, dat is dus de hoeveelheid ruwe energie die je hebt. Elke keer als je een Spell uitspreekt, of een game gaat saven, kost je dat een zekere hoeveelheid Jad Garrûl. Dit is erg jammer want hierdoor kun je niet zo vaal saven als jezelf wilt op het moment dat jij dat wilt. Saven is dus afhankelijk van het gegeven of je Jad Garrûl bezit en hoeveel ervan. Maar probeer toch niet zuinig te zijn met saven, het is vaak toch wel van vitaal belang om te saven. Het binnenste, groene, gebied van de schelp is je "Sand". Dit Sand geeft je Health weer en je verliest het in gevechten, dus hou dit gebied van de schelp goed in de gaten tijdens gevechten. Tijdens gevechten zal je Health eerst kleiner worden, dan geel kleuren en uiteindelijk rood kleuren en als dat gebeurt ga je naar je onvermijdelijke dood en moet je restarten. Een suggestie is het om, voordat je echt dood gaat, snel op je ESC toets te drukken om in het spelmenu te geraken.

Ga naar links en praat met de jongen. Put altijd elke dialoog helemaal uit als je met iemand gaat praten! Je vindt ook een oude man in dit gebied en deze zal met je spreken. Hij heeft rugpijn en wil dat jij hem helpt. Ga door de steeg, rechts, en je komt in Hourglass City. Loop door de straten en onderzoek en praat met iedereen die je tegenkomt. De enige die met je wilt praten is de tuinman. Ieder ander is te druk met zijn eigen zaken bezig om met je te praten en vertelt je om maar de Priester te gaan opzoeken. De stad is halfcirkelvormig met, in het midden, een gigantische Zandloper omgeven door exits welke in het begin meestal gesloten zijn. Dit is Hourglass Square. Kijk overal rond. Als je richting de exit gaat 2 deuren links van de ingang, gebeurt er een TIME WAVE en deze verandert je in een kind. Ga naar Temple Square, en dan rondom de tempel naar de andere zijde en ga de tempel binnen. Spreek met de priester en ga de Chronomantic Sphere binnen. Je vindt jezelf terug in een grot. Spreek met Lemur en raak alle 3 de kristallen aan om de spreuken te leren. De 2e Nautilus zorgt er voor dat je, terwijl je in de Sphere bent, dit ongelimiteerd kunt oefenen (het kost je dus geen energie). Benader de Lemur en kies een spreuk uit. Hij zal je leren hoe de spreuk te gebruiken. Doe dit daarna met al de andere spreuken, en herhaal dit dan net zo lang tot je er zeker van bent dat de Lemur helemaal niks heeft te zeggen. Je leert hoe je de De-Harmonizer moet gebruiken en ook hoe je Warp en Hourglass Ointment spells moet uitvoeren d.m.v aanraken van de Quartz Prisma's.

NB: Leer ook even zgn Sneltoetsen te gebruiken: de cijfertoetsen 1 t/m 9, op je toetsenbord, kun je instellen als Sneltoets. Aan elke cijfertoets kun je een object of een spreuk toewijzen en ook weer veranderen. De 0 (nul) toets is de sneltoets waarmee je snel een object dat je draagt opbergt. Je MOET leren hoe je de Spreuken kunt verkrijgen en wapens en hou ze te gebruiken. Soms moet je heel snel je wapen trekken en gebruiken of een bepaalde spreuk gebruiken en als je dan niet snel genoeg bent en de spreuk moet herhalen, dan kost je dit energie punten. Je zou ook er goed aan doen, nu je in deze Sphere bent, om de lay-out van de Sphere goed in je geheugen te prenten. Gedurende dit spel, zal je in nog een aantal van deze Spheren terecht komen en de lay-out is dan altijd hetzelfde en omdat je soms wel een grote haast zult hebben is het makkelijk als je meteen weet waar je in de Sphere moet wezen.

Onderzoek voorbij de 3e Prisma en je vindt het midden gebied met de brug, zoek hier naar een kleine doodlopende weg, tegenover de kristallen formatie voorbij de brug en kijk in de meest verre kamer waar de gouden stalagmieten zijn. Er is hier verder niks te doen binnen deze Sphere, maar in volgende Spheren dien je wel sneller te zijn. Praat nogmaals met de Lemur op je weg naar buiten. Ga de Sphere uit en praat nogmaals met de priester en verlaat dan de tempel. Ga naar links (het lijkt alsof je naar rechts van het scherm gaat) en vindt het 2e altaar in de schaduwen; ga rondom naar de linkerkant ervan en pak daar de Wrist Jadgar. Dit is je "straal-geweer". NB:Om deze te gebruiken moet je het in je hand hebben. Dit doe je door het inventory scherm te openen, het object daar te selecteren en dan op ENTER te drukken. Ik raad je aan om een toets als sneltoets aan deze Wrist Jadgar te koppelen: Dit doe je als volgt: Selecteer de Jadgar in je inventory en toets dan één van de cijfertoetsen 1 t/m 9 in, (neem 1) en deze is dan vanaf nu de toets waarmee je de Wrist Jadgar snel kunt "trekken". Dus als je de Jadgar nodig hebt druk je gewoon op de 1 toets om hem in je hand te krijgen en om er dan mee te schieten druk je op CTRL terwijl je het slachtoffer dus aankijkt.

Ga nu naar de kiosk en praat daar met de mopperende oude vrouw. Je moet van haar het object achter de toonbank jatten. Spreek de Onzichtbaarheid spreuk over jezelf uit en pak dan dat object, het is de Vissahid Ointment. Ga de tempel rond naar de andere altaar welke je van dicht bij kunt zien. Ga naar links en aan het eind is er een schaal die je mee kunt nemen. Optioneel: je kan door de steeg gaan voorbij de handelaar en een bezoekje brengen aan de bewakers bij de stadspoorten. Op de weg terug naar de U-vormige straat, waar de jongen was, zoek je de tuinman weer op en praat je weer met hem. Hij zal je wat Sand Herbs geven. Praat daarna met de oude man met rugpijn. Ruil je Vissahid Ointment voor een kompas.

NB: Als je Sand Herbs hebt kun je deze ook nog ruilen voor een Hourglass of Ashes. (de oude vrouw geeft je Herbs voor de Hourglass, maar je zou de Hourglass moeten houden, deze is veel meer waard dan Herbs). Als je de Schaal hebt kun je deze inruilen voor een mes, maar heb je de schaal niet, geen nood verder op in het spel zul je ook een mes vinden op het moment dat je er een nodig hebt.

Ga naar de stadspoorten (voorbij de kiosk van de oude vrouw) en je krijgt nu een automatische scène te zien waarin de bewaker een kind zapt. Daarna besluit deze bewaker dat het tijd wordt om jou aan te vallen. Je moet nu dus je kwaliteiten maar eens gaan bewijzen op het gebied van de magie….Je kan onzichtbaar worden en dan de bewaker benaderen. Hou dichter bij je staat hoe effectiever je hem kunt raken. Je kan dan dus de De-Harmoniser gebruiken (De-Harmonize is de officiële term voor KILL), maar dat kost je Jad Garrûl of je Wrist Jadgar en er mee op hem schieten. De bewaker draagt geen harnas, dus 2 goed gerichte schoten moeten voldoende zij. Is ie het haasje, benader dan de Caretaker of the Tripodons, en berijd de Tripodon, een 3-voetig creatuur, naar de Paddock en ga naar het Klooster.

Waar vindt je in dit level de objecten en welke zijn dat:

  1. Nautilus Kristal = U-vormige straat
  2. Schaal = Tempel Square
  3. Wrist Jadgar = Tempel Square
  4. Vissahid Ointment = Koopvrouw op Tempel Square Optie is: Ruilen voor as
  5. Mes = U-vormige straat bij de Koopman: Optie is: Ruilen voor een schaal.
  6. Sand Herbs = Tuinman op Hourglass Square
  7. Sand Herbs= Tempel Square. Koopvrouw: Optie: Ruil voor As
  8. Sand Herbs = City Gates: Caretaker: Optie: Ruilen voor mes
  9. Hourglass of Ashes= U-vormige straat bij de Koopman: Ruil voor Herbs
  10. Chronomantic Compas= U-vormige straat: Koopman: Ruil voor Ointment.

 

Episode 2:

In the Monestery:

Doel: Ontsnap uit de Tetradon Logor Shar. Ga terug naar de City of the Hourglass en praat daar met Vel Subek. Plaats: Het Klooster van de Shekandars:

De Tripodon brengt je door de Dodelijke Woestijn, naar de top van de kloof. Daal af, loop naar het Sign en leest het (spatiebalk) en luister naar de 6 Geluiden. Je ziet een inscriptie en daarboven 6 tekeningetjes (iconen). Deze tekeningetjes vertegenwoordigen de geluidjes die je hoort. Je hoort ze maar 1 maal. Om ze nogmaals te horen moet je een stap achteruit doen en dan, met hulp van je spatiebalk, het Sign nogmaals lezen.

NB: Om de geluiden goed te kunnen onderscheiden, is het misschien handig om in het optiemenu van het spel het volume van de MUZIEK heel laag te zetten en het volume van de GELUIDSEFFECTEN zo hoog mogelijk te zetten omdat je soms door de muziek de geluiden niet goed kunt herkennen.

De 6 geluiden staan voor 6 items, te weten: Nautilus=Wave of Time; Gong=van de grote Zandloper; Tempel=ontsnappent Stoom; Mijn ingang=Machine geluid; Orgel en nogmaals Nautilus.

NB: Het idee achter het overgaan van de Bridge-Maze (doolhof) is dat je op de juiste volgorde van de transporters gaat staan. Als je aan het onderzoeken bent, krijg je de mogelijkheid om via een andere trap te gaan en deze brengt je dan naar de Mijn ingang. Er is eigenlijk niks te doen hier, maar je krijgt dan wel een beter gezicht op de Web of Time (Bridge-Maze)

Het 1e platform waar je terecht komt is de Nautilus. Stap, voorzichtig, van dit platform en op het Houten gebied, doe dit stap voor stap en LUISTER. Je bent op zoek naar het Gong geluid. Als je dat hoort, ben je op de goede weg. Loop vooruit om te worden getransporteerd naar het "Gong" platform. Heb absoluut geen haast want dan lukt het niet. Elke keer als je op een nieuw platform arriveert moet je behoedzaam de exits testen om uit te vinden welke de juiste exit is. Dit doe je op Gehoor, dus met je oren.

NB: Er is hier geen eenduidige oplossing voor te geven omdat de volgorde volkomen willekeurig wordt bepaald en dus elke keer als je dit moet over doen, omdat je de geluidjes niet goed kunt onderscheiden, weer anders zal zijn. Roep de hulp in van iemand die een goed gehoor heeft!!!!

Onthoud dat je begint op de WAVE en dan is de volgorde: Gong; Stoom; Mijn; Orgel en weer Wave. Gebruik de onzichtbaarheid spreuk op je zelf VOORDAT je de laatster stap, dus op het WAVE platform, zet en neem de Nautilus uit je inventory ter hand. Als je bij het Klooster aan komt staat er iemand te wachten. Als hij jou kan zien dan zal ie op je gaan schieten maar als je onzichtbaar bent dan kan hij dat niet omdat hij je dan niet kan zien. In feite is HIJ een illusie maar zijn wapen brengt echte schade aan je toe, dus blijf niet staan maar loop stevig verder en gebruik dan zelf de Nautilus op hem en hij verdwijnt.

NB: Even een opmerking over het willekeurig gedrag van dit spel: Waarschijnlijk worden sommige van de Games Variabelen willekeurig ingesteld, telkens als je een NEW GAME start. In het gebied, NA deze Geluidstransporters, dat is dan het Klooster, zul je meestal niet veel problemen ondervinden. Er is daar een Bewaker op de 1e verdieping die met je zal praten en er is een Chronomancer, vlak bij een groot blok en deze ie relatief vriendelijk. Als jij het treft dat één (of allebei) van deze figuren JOUW toch aanvalt zonder dat jij ze hebt geprovoceerd, zal de kracht van hun aanval dodelijk voor jouw zijn. Je kunt het gewoon dan niet van ze winnen. De suggestie is dan om het spel af te sluiten en gewoon dan een geheel NEW GAME te starten. Je weet nu hoe je snel en makkelijk door Episode 1 kunt komen en het enige probleem wordt dan dat je opnieuw door het Web Of Time moet geraken, maar dan heb je alle kans dat daarna in het klooster de 2 figuren jou niet zullen aanvallen. Nogmaals dit KAN gebeuren, het hoeft NIET zo te zijn.

Ga meteen het klooster binnen en kijk rond. Net als de Spheres, is het binnen een stuk groter dan het aan de buiten kant leek. Reed de informatieve panelen op de muur. Je zult 3 trappen-exits vinden. Eén wordt bewaakt en een andere brengt je op een catwalk en er is er een die je naar een fabriekachtige ruimte, de Salt Processing Room, brengt. Deze moet je nu hebben. Om deze te vinden, start bij de hoofdingang en ga van hier naar, JOUW, rechts (lijkt als of je naar links gaat). Neem de eerste trap die je tegen komt, ga hierin, ga links, rechts en rechts en ga de trap op naar een aantal werktafels. Pak de Oliekan. Ga de trap weer af (blijf van de Kopermachine af, want je krijgt dan een schok). Ga terug de treden af en ga met de Chronomancer vrouw babbelen. Zij is een slavin en heeft niet veel te vertellen. Je kunt met de Chronomancer Monnik (groen) praten en als je hem je items in je inventory laat zien, geeft hij je daar over wat info en les. VAL HEM NU NIET AAN. Je zou hem kunnen DE-Harmonizen, maar daarmee zal je zelf intelligenter voordoen dan je op dit moment verwacht wordt te zijn (je bent nog steeds een KIND) en geeft, straks, grote problemen.

Pak de Salt Crystal op van de tafel bij de trap. Je kan deze gebruiken op jezelf om je Jad Garrûd te herstellen, als dat nodig is. Gebruik de Ointment Spreuk om je Sand te herstellen vóórdat je je Jad Garrûd gaat herstellen. Als je bij de deur even goed rond neust zul je daar een smalle doorgang vinden, een kind kan hier doorheen maar een volwassene niet. Probeer het eens, maar je kunt er aan de andere kant niet uit. Ga terug naar de hoofdruimte, via de treden naar beneden en ga dan rechts. Ga terug langs de hoofdingang tot aan een andere trappenhuis (niet die met de bewakers) en ga er binnen. Ga over de catwalk en dan het gebied, links, binnen. Praat NIET met de monnik en ook moet je NOG niet die hendel aanraken. Als de monnik je, overigens zonder aanleiding, aanvalt, KUN je het overleven als je dan je Wrist Jadgar gebruikt, maar het zal niet makkelijk zijn. Ga naar links, achter het trappenhuis en onderzoek dat kanaalrooster vlak bij de vloer. Het moet even geolied worden. Als je het kanaal ingaat kom je erachter dat dit het andere einde is van die passage in de Salt Processing Room. Je HOEFT er nu niet in te gaan, maar geef het rooster wel vast wat olie zodat je er strakst snel doorheen kan ontsnappen. Hier is ook de Cylinder Of Knowledge te vinden. Je kan het onderzoeken en iets van de geschiedenis leren. Naar rechts van de ingang vindt je een tafel waarop je een Sand Sphere vindt. Pak op en gebruik het als je Sand (dus je health) laag is. Je health poins worden dan hersteld. Heb je het niet meteen nodig, bewaar het dan voor later. Denk er ook aan dat je de Hourglass Spreuk op je zelf kunt gebruiken om hetzelfde effect te verkrijgen, maar dat kost je dan wel een beetje Jad Garrûd .

Ga terug door het centrale gebied en ga dan de Sphere gebied binnen. Kijk naar links en vindt een Opgeladen (groen) Hourglass op de tafel. Deze kan je Jad Garrûd verhogen of je kunt het ruilen voor een spreuk. Ga terug naar het centrum gebied en trek nu aan die hendel (ja het MAG) net links van de catwalk waarover je heen kwam. Er start nu een klok. Had je al aan deze hendel getrokken dan zal de monnik met je praten en hoef je deze hendel niet nogmaals te bedienen, maar ga dan niet de sphere binnen VOORDAT je al de andere dingen, die hierboven zijn genoemd, hebt gedaan. DE andere ongeladen Hourglass kan nu geladen zijn, nu je de Chronomantic Klok aan gezet hebt. "Gebruik" de Hourglass op de klokken en het glas wordt actief. Als je de ongeladen hourglass aan de monnik laat zien, zal deze je vertellen dat je de klokken moet gebruiken. Je hebt nu 2 geladen Hourglasses. Als je Strength laag is, kun je er 1 op jezelf gebruiken, maar is je Strength nog steeds "groen" doe dat dan nu niet want je hebt het straks misschien nodig om een paar zware gevechten te overleven. De Hourglass kun je ook ruilen bij de Lemur in de Crystal voor Spreuken.

Raak niet de Blauwe Crystal, vlak bij de ingang van de sphere, aan. Dat ding ontsluit de sphere en laat er dan de GEEST uit en omdat je nog geen vriendjes met deze geest bent zal hij je zappen. Ga de Sphere binnen en praat met de Lemur. Er zijn 3 kristallen te vinden, maar de eerste waar je tegen aan loopt blijft niet stil staan. Het springt weg als je het probeert aan te raken. Loop helemaal naar achter de grot in om de andere 2 kristallen te vinden. Gebruik de spreuken op de Lemur om ze te leren. Het is belangrijk om te leren wat wel/niet werkt tegen verschillende vijanden. Roep de Stop Time Spreuk uit over de 1e kristal om deze beschikbaar te krijgen. Bied de Lemur een Hourglass aan en hij bied je een Spreuk aan als ruil….kies de Eye of Jad Garr6ul Spreuk uit. Deze heb je straks echt nodig. Je kunt, als je wilt. Je andere Hourglass ruilen voor een spreuk, neem dan de Grip of Khronos of de Sand Ashes spreuk. Maar je kunt deze Hourglass ook voor eigen gebruik houden. Aan jouw de keuze. Voor nu: SAVE HET SPEL VOORDAT JE DE SPHERE VERLAAT!

NB: De kans is vrij groot dat je het volgende stuk moet overdoen en dan kun je maar beter eerst gesaved hebben en de eerste keer als oefening beschouwen.

Als je de sphere uit komt. Praat dan met de monnik. Hierna volgt er een automatische scène met Tetradon. Hij zal proberen je te vermoorden. Stap vooruit naar de Chronomatic Lock, die gloeiende Crystal in de pole. Raak het aan om de Sphere te openen en om zo de Lemur er uit te laten. De Lemur zal dan met Tetradon gaan vechten waardoor jij de kans krijgt om, via dat kanaal waarvan je eerder het rooster oliede, te ontsnappen naar de Salt Processing Room. SAVE weer VOORDAT je door het rooster gaat! Dit is tevens een goede les voor je geweest, Je kunt Tetradon niet verslaan en dus is het altijd een goed idee om anderen die gevechten met hem te laten opknappen.

NB: Als Tetradon je dusdanig aanvalt dat je Strenght verdwijnt, kun je beter je laatste save moment herladen en opnieuw proberen er door te komen met minimale schade.

In de Salt Processor Room moet je nu met de Monnik vechten, en ook hier moet je dus snel zijn met de DE-Harmonizer, vandaar dus die save VOOR dat je door het rooster vlucht.. Een manier om deze monnik uit te schakelen is om eerst op hem de Stop the Time spreuk te gebruiken en hem weg te zappen met de de-harmonizer.. Ga dan de treden op, draai het wiel en draai dan zelf om en spring in het mijnwagentje VOORDAT deze wegrijd zonder jou. Als je het wagentje mist zal er heus wel weer een volgende komen. Je gaat naar beneden, naar de kloof en op je weg naar beneden gebeurt er weer een Time Wave en deze verandert je weer in een volwassen man.

OBJECTS en waar ze te vinden:

Black Salt Gem Salt Processing Room

Oilcan

Salt Processing Room
Charged Hourglass of Ashes Chronomancer Room
Sand Globe Chronomancer Room

 

EPISODE 3:

Much Work to Do

Doel in deze episode is om met Vel Subek te spreken en te horen over de TEMPOROL VORTEX en om te horen hoe je terug kan keren Khronos. Je moet ook objecten vergaren die je nodig hebt in het volgende deel. Deze episode speelt zich af in: City of the Hourglass.

Bemerk dat je strenght weer vanzelf op maximale sterkte is gebracht.

Vindt de trap en ga naar boven en berijd de Tripodon terug naar de stad. Praat met de boer en hij zal verder voor dat beest zorgen. Praat nogmaals met hem totdat hij je het aanbod doet om je de stad in te brengen. Als je probeert nu alleen de stad in te komen, zal je dat niet overleven. Ga dan naar Temple Square. Als je, in hoofdstuk 1, via ruilhandel geen mes hebt verkregen, doe dat dan nu alsnog. Ga naar Hourglass Square en neem de exit naar de U-vormige straat (waar je dit spel ook begon). Praat met de tuinman op je weg door de straat. Wees voorzichtig want er zijn nu 2 nieuwe exits beschikbaar vanuit Hourglass square welke je terug brengen naar Temple square. Praat met de jongen en je hoort dat hij, per ongeluk, een pop van een klein meisje heeft weg gegooid. Jij zal de pop voor haar gaan zoeken. Links van de plek waar je met de jongen praatte, kun je een steeg in gaan en daar vindt je dan Hamiata's huis. Kijk hier rond. Praat met haar en pak het mes op. Onderzoek de kist. Deze is op slot. Ga dan naar de L-vormige straat, genaamd Crossover 1, (deze komt dus uit op Temple square) en ga hier in. Bij de hoek in deze straat vindt je een paar kratten en een cactus. Gebruik je mes om wat Honey-cactus te snijden. Nu moet je dus de kratten gaan gebruiken. Hierover eerst even het volgende:

NB: Kratten gebruiken: Je zal op diverse momenten in het spel de houten kratten moeten gebruiken om je doel te bereiken. Om een krat te verplaatsen loop je er tot dicht tegenaan en dan druk je op je spatiebalk. Hierdoor grijp je de krat vast en kun je de krat voor je uit duwen met je vooruitpijl toets, of achteruit trekken met de achteruitpijl toets terwijl je al die tijd de spatiebalk ingedrukt houdt. Je kan gewoonlijk een krat met duwen/trekken verplaatsen naar waar je wilt. Als je een krat op de plek hebt gezet waar je hem nodig hebt zul je er meestal op moeten klimmen. Om op een krat te klimmen, loop je er weer tot dicht tegenaan en dan druk je snel 1* op de spatiebalk. Goed dat weet je en je gaat dat nu hier toepassen.

Je moet de kratten hier nu even reorganiseren. Klim op de grote krat helemaal links. Trek dan die grote krat die rechts van je is. Klim weer naar de grond en klim dan aan de andere zijde op deze krat. Duw deze dan helemaal naar links. Klim er weer af en trek dan de kleine krat, in het midden, naar "buiten", maar net te ver. Duw dan deze krat tegen de muur zodat het een verlengstuk is geworden van die krat aan de andere kant. Stap tussen de grote en kleine kratten en klim over de muur. Je vindt een Tripodon pen. De pop is ook hier, op de grond maar de tripodon staat je niet toe de pop te pakken omdat hij honger heeft. Geef hem wat cactus hart (in zijn slurf) en hij is tevreden gesteld. Pak de pop en ga deze brengen naar het meisje welke je vindt in het huis met de geopende deur. Dit is ietwat moeilijk te zien maar het is in dezelfde staag als waar de kratten zijn. Praat met het meisje, geef haar de pop en je krijgt van haar een Effahid Flute als dank. Pak de Sand Herbs uit de vensterbank en pak de ongeladen Hourglass uit de andere vensterbank. Ga naar Temple Square. De priester is bezig met ijsberen in cirkels. Stop hem en praat met hem. Ga ook naar die verkoopster en praat ook met haar. Zij is haar sandscraper (één van die kleine, springende, diertjes) kwijt en zij smeekt om een nieuwe voor haar te vinden. Als je er 7 of meer van vindt krijg je van haar, als beloning, een Stemvork (tuning fork). Dit is een optionele uitdaging die je niet HOEFT te vervullen. Er is ook , hier op Temple Square, een vrij vervelend kind die een soort balletje-balletje spel met je wil spelen. Je kan er wat Sand Herbs e.d. mee winnen. Ook dit HOEF je niet te doen. Tevens is er een beitel te vinden op Hourglass Square en deze kun je dan aan de Adhamid gaan geven die je er een Black Salt Gem voor zal terug geven. Ook dit is optioneel.

Praat met de man, in de doodlopende steeg in Crossroad 2. Deze vertelt je dat je het Hierarch's Seal moet vinden. Je vindt dat ding dan in een kistje in Hamiata's huis. Je moet wat Merthweed Bladeren voor haar gaan vinden. Hamiata is gek op thee, maar ze heeft er niet de juiste ingrediënten voor in huis. Ga naar Hourglass Square, bijna helemaal naar links, en je vindt er een emmer met verse bladeren. Als je weer aan de rechterzijde van het plein bent, neem je de exit naar het kruispunt en ga je naar de oude vrouw bij de pomp. Praat met haar over haar slechte rug. De pomp werkt niet goed en zij moet de zware emmers dragen. Je moet dus de pomp repareren. Zet de hendel op de laagste stand. Nu hoor je de machinerie (van de pomp) in werking treden. Ga dan naar de linker kant van de machine en draai er aan het wiel (spatiebalk-linker pijl toets.) Ga dan terug naar de voorkant en klim boven op de rechter krat. Vindt de "adjustable spanner" en gebruik deze op de lekkende pijp. Ga dan dat wiel weer naar links draaien. Terug naar de voorzijde en ga achter de linker krat staan, en trek deze naar links. Ga dan naar de andere zijde ervan, tussen de 2 kratten, en duw dan de linker krat verder naar links. Nu kun je bij die nieuwe lekkende pijp en kun je deze maken. Praat daarna nogmaals met het vrouwtje. Haar rug doet nog steeds zeer maar ze is dankbaar genoeg en geeft je één van de 2 sleutels die je nodig hebt om dat kistje in Hamiata's huis open te krijgen. Om de 2e sleutel te krijgen moet je eerst de thee bladeren drogen en een ander stukje cactus zien te vinden. De cactus vindt je in dezelfde crossroad waar je nu bent en de plek om de thee bladeren te drogen is Prison Square. Daar ben je waarschijnlijk nog niet geweest. Prison Square vindt je als volgt: Ga terug naar de U-vormige straat (dus waar je dit spel begon) en zoek hier naar een nieuwe geopende deur. Vlak bij de ingang naar Prison Square is er een grote metalen plaat en daarop liggen noten te drogen. Plaats je thee bladeren er ook op en wacht. Je hoort ze droger worden en als het geluid ophoud zijn ze droog. Kijk hier verder niet rond want de bewakers zijn hier niet al te vriendelijk. Nu kun je terug gaan naar Haimata's huis. Maak daar voor haar een kopje cactus-merthweed thee en zij geeft je dan de 2e sleutel voor haar kistje. Open deze dan met de 2 sleutels en pak er de Hierarch's Zegel uit. Ga terug naar Prison Square en ga hier naar de trap waar de bewakers staan. Je speelt even voor luistervink en beluisterd hun gesprek. Als zij klaar zijn, bevrijd je de gevangene. Ga hiervoor op het platvorm, en zet daar die, kleine, rechter hendel in de laagste stand, dan zet je de 3 grote hendels, rechts op het platvorm, ook in hun laagste stand. Deze dien je dus 2 maal naar beneden te trekken. Draai daarna het wiel naar links. Doe dit wel allemaal snel. Als je de bewaker hoort zeggen dat hij zich even gaat opfrissen, zal hij naar de fontein toe gaan, jou dan zien, en ZAP….je bent dood. Je kan dat dan weer voorkomen door onzichtbaar te worden , maar dan moet je die bewaker nog 2 of 3 maal zappen en dat kost je dus onnodig veel Jad Garrûl. Beter is het om de bewaker maar te vermijden.

Ga naar de 2e crossroad en druk op de bel van de RODE deur. DE bewaker wil je zegel zien, dus laat hem die zien en ga dan naar binnen. Kijk even rond. Er is een tafel met een Sand Globe en een Zwarte Salt Gem en deze kun je pakken. Als je nu een ongeladen Hourglass bezit, kun je deze opladen bij de klok. Praat met Vel Subek. Hij weigert met je te praten, je moet hem eerst je Nautilus laten zien. Lees de scroll welke je boven aan ziet, door eerst dat trapje er onder te zetten. Het trapje kraakt, heeft olie nodig. Praat met Vel Subek totdat hij je al het goede toe wenst en verder niks meer te zeggen heeft. Ga de Sphere binnen en leer enige nieuwe spreuken (Voyage of the Arch en Veil of the Nautilus) De Lemur wil de Voyage of the Arch spreuk niet af staan, dus verbergt hij de prisma ervan tussen 3 valse prisma's. Jij wilt die spreuk per se hebben, maar als je een valse prisma aanraakt zal je punten verliezen. Dus, spreek eerst even de Eye of Jad Garrûl spreuk uit en je ziet de valse prisma's verdwijnen. Exit de Sphere en verlaat deze Sanctuary en er start een automatische scène waarin je wordt gearresteerd.

OBJECTEN EN WAAR ZE TE VINDEN

Item Setting
Bucket Gates of the City
Chisel Hourglass Square
Knife Inside Hamiata’s House, on the U-shaped street (if no knife earned in the beginning of the episode)
Black Salt Gem Scroll Room
Black Salt Gem Lords of the Wave Room
Black Salt Gem Hourglass Square (given by the Adhamid, who will sculpt if the hero has used the chisel to rectify the stone plate inscriptions)
Shell of Time (illusion) Lemur Cavern, sphere of the Lords of the Wave Room (while conversing with the Lemur)
Doll Crossing 1
Effahid Flute Inside house, Crossing 1
Charged Hourglass of Ashes Lords of the Wave Room, behind the statue of Khronos where a fake wall appears (use the Eye of Jad Garrûl spell to dissipate the illusion)
Charged Hourglass of Ashes Crossing 1 or 2 (by acquiring a good score in a rainy Nautilus contest)
Hourglass of Ashes Inside house, Crossing 1
Tuning Fork Magic Object (given by the Adhamid Merchant Woman, if the hero catches 7 sandscrapers in the various scenes)
Adjustable spanner Crossing 2
Oilcan Scroll Room
Honey-Cactus Heart Crossing 1 (use the knife)
Honey-Cactus Heart Crossing 2 (use the knife)
Fresh Merthweed Leaves Hourglass Square
Dried Merthweed Leaves Prison Square (place the fresh leaves on the plate of musthyme walnuts)
Hamiata’s Gold Key Inside Hamiata’s House, in the U-shaped street (make tea to acquire the key)
Ataimah’s Gold Key Crossing 2 (repair the machine to acquire the key)
Hierarch’s Seal Inside Hamiata’s House, Crossing 2 (open the chest with the two gold keys)
Vissahid Ointment U-shaped street (Effahid, the Merchant—barter for the bucket)
8 Sandscrapers (special "objects") The hero can collect Sandscrapers if he has spoken to the Merchant Woman in Temple Square and triggered the "Quest of the Seven Sandscrapers"
Sand Globe Scroll Room
Sand Globe U-Shaped Street (Effahid, the Merchant—barter for the Doll
Sand Herbs Inside house, Crossing 1
Sand Herbs Crossing 1 or 2 (by winning a rainy Nautilus contest)
Sand Herbs Temple Square (the Adhamid Merchant Woman—barter for the (charged or uncharged) hourglass of ashes
Sand Herbs Temple Square (the Adhamid Merchant Woman—barter for the sand globe)
Sand Herbs Temple Square, behind the Adhamid Merchant Woman’s stand

 

EPISODE 4:

Get out of Jail

Doel: Ontmoeting te hebben met Ashamira en met haar te vluchten naar het rebel kamp.

Je bent gevangen genomen en zit, samen met Ashamira, in een cel. Spreek met haar tot dat er weer een Time Wave plaats vindt die jullie allebei in kinderen verandert. De bewaker is even weg gelopen en heeft zijn sleutel laten vallen vlak voor de deur. Je hebt weinig tijd, dus pak snel de sleutel op, ontsluit er de deur mee en ga , rechts, door de exit. Ga dan de cel in, 2 deuren verder, deze moet je dus eerst met de sleutel open maken. Kijk hoe de bewaker terug keert en jouw cel binnen gaat. Om je nieuwe cel uit te kunnen, moet je eerst de sleutel opbergen (0) want anders sluit je jezelf op. Exit naar links, loop meteen naar je oude cel, pak de sleutel weer te voorschijn, en sluit de bewaker nu op in je oude cel. (dit gaat makkelijker als je eerst even een sneltoets aan de sleutel koppelt). Ga daarna terug, langs je vorige schuilplaats en ga door de deur, bij de bel en het volgende celblok binnen. Ga naar de 1e cel en maak deze open. Het kind, dat hier gevangen zit, blijkt de man te zijn die jij eerder bevrijde van de martelmachine. Zijn geheugen moet even worden opgefrist. Geef hem een Salt Crystal. Hij heeft een plan om je te helpen. Hij zal voor een afleidingsmanoeuvre gaan zorgen. Praat met Ashamira en zij zegt, heel terecht, dat je niet veel tijd hebt. Je moet wachten totdat de bewakers de cellen gaan inspecteren. Dan exit en ga naar de Bewakersruimte, trek hier aan de hendel om het te sluiten en nu heb je zeer zeker niet veel tijd meer. SAVE SAVE. Want het volgende is erg moeilijk en je zal het waarschijnlijk een paar maal opnieuw moeten doen, beschouw de eerste keren maar als oefening. Heb je het allemaal dan goed in "de vingers" laad dan je laatste save weer in en ga dan voor het echie.

Ga naast Ashamira staan en hou de Stop Time spreuk gereed en spreek deze uit over de vrouw als deze binnen komt. Pak dan onmiddellijk je Wrist Jadgar, loop naar de vrouw en Zap haar. Als je dicht genoeg bij haar bent zal 2* zappen genoeg moeten zijn. Kijk even goed naar je Health punten. Je moet ongeveer nog de helft van je leven hebben om goed door het volgende stuk te kunnen komen. Er zijn hier 4 deuren, in deze ruimte, Exit door de meest rechter deur (niet die waar de vrouw door naar binnen kwam). Hou de Onzichtbaarheids spreuk gereed en gebruik deze dan zodra Ashamira exits. Duw de krat, links, zover dat ie vrij van de andere kratten komt, duw hem dan door de deur. Je wordt beschermt tegen het vuur van de bewakers door de overige kratten en/of door de muur. Eenmaal door de deur ben je veilig, in ieder geval voor een tijdje. Duw je krat nu tegen de andere kratten en klim dan helemaal omhoog, naar het dak. Ashamira volgt je. Spring op het liftplatform (loop er naar toe en druk op de spatiebalk). Je gaat vanzelf naar boven. Ga over het dak en spring over de kloof naar het andere dak en raak daar de plank aan. Deze plank vormt nu een brug. Ga terug naar de 2 kratten en snij het touw door. Breng de krat (je kunt er maar 1 bewegen) over de "brug" en duw hem dan tegen de steun aan de verste einde en klim dan, via deze krat naar het volgende dak. Raak hier weer de plank aan, maar deze keer is de "brug" te kort. Duw nu de grote krat OP het begin van deze plank, als een anker, klim dan over de krat tot op de plank en spring naar het poorthuis en draai hier aan het wiel. Ashamira komt nu ook naar boven, ga op de lift en je gaat weer naar beneden. Ga nu naar die eerste krat, die je met je mee nam door de deur en duw deze op de lift en je gaat tezamen met de krat weer omhoog. Neem de krat van de lift en draai weer aan het wiel om de lift weer te laten zakken en zo het TEGENGEWICH omhoog te laten komen. Zet nu de krat OP het tegengewicht en je ontsnapt.

 OBJECTEN EN WAAR ZE TE VINDEN:

Iron Key Hero’s prison cell
Black Salt Gem Imprisoned guard’s cell
Wrist Jadgar Guard Room
Bucket Cultivated land (if the hero has no bucket when the episode begins)

 

EPISODE 5:

RebelCamp

Doel: Verover de Sounding Stick. Leer over de CrystalFlask en activeer en gebruik de Arch.

Plaats: Het Rebel Camp.

Praat met de Rebel Caretaker van de Tripodons. Als je een beetje aanhoudt krijg je misschien zelfs wat te drinken als je deze rebel een cactus hart laat zien. Praat met Dahjaroun, bij de tent. Hij probeert een Wrist Jadgar op te laden. Raak het wapen aan: het zal dan vanzelf opladen. Praat dan nogmaals met Dahjaroun. Je krijgt dan de Sounding Stick. Ga de grote tent binnen naast de eerste paddock. Als Ashamira hier niet is zal ze gauw bij je komen. Praat met haar. Neem de Black Salt Gems uit de kist. Ga naar de Arch en spreek de Voyage of the Arch spel uit. Als je liever je Nautilus gebruikt, ga dan door de arch zolang je het geluid van de Sea of Eternity hoort.

OBJECTEN EN WAAR ZE TE VINDEN:

Sounding Stick Rebel Camp (given by Dahjaroun, if you have recharged the wrist Jadgar)
Honey-Cactus Heart Rebel Camp (use the knife)
Charged Hourglass of Ashes Rebel Camp (given by the Warrior Effahid, if you show him an hourglass of ashes)
2 Black Salt Gems Inside the arch tent

 

Episode 6:

Watch Your Step

Doel: Ontmoet een Mermaid of Time en maak een deal met haar: King Ulmoreth in ruil voor de sleutel van de Poort der Eeuwigheid. Verzamel de Conch of Kronos om de Guard s bij de City of the Hourglass te verslaan.

Plaats: De kliffen op The Edge of the World.

Drijfzand; Je komt in een moeilijk gebied. Wees voorzichtig. Het is een open, maar verraderlijk gebied met stukken drijfzand, maar die ZIE JE NIET!!. Als je geen Sounding Stick bij je hebt, luister dan aandachtig naar het geluid van je eigen voetstappen terwijl je dit gebied doorkruist. Je voetstappen zullen anders KLINKEN op zachte (dus drijfzand) grond dan op harde (dus ongevaarlijke) grond. Hoe dit in gedachten en ga voorzichtig te werk en gebruik cactussen en/of rotsformatie als je baken.

Heb je wel een Sounding Stick, wel gebruik die dan. Als je er een Drijfzand stuk mee aanraakt, dan zie je dat drijfzand gebiedje ook even verschijnen en dan kun je het dus vermijden door er omheen te gaan. Dit hele gebied is dus in feite een doolhofvariant.

NB: De volgende scenes zijn moeilijk om doorheen te komen. Die eerste Lemur zal "betovert" worden door je fluitspel, maar de volgende, die je zal ontmoeten terwijl je die richel probeert omhoog te klimmen, zal dat niet zijn en deze zal je met volle kracht aanvallen en je moet hem doden voordat hij jou dood. Ik zal je nu toch aanraden om van sneltoetsen gebruik te gaan maken. Koppel de fluit aan een sneltoets en ook je Wrist Jadgar. Om de fluit te bespelen druk je dan op de desbetreffende sneltoets en dan op je spatiebalk. Om de Wrist Jadgar te vuren druk je ook op de desbetreffende sneltoets en dan op CTRL. Je kan ook Spreuken binden aan een sneltoets, misschien een spreuk om jezelf van een schild te voorzien en één om de Lemurs langzamer te maken. De onzichtbaarheids spreuk en ook de Stop Time spreuk werken niet op deze Lemurs. Het is hier een kwestie van FLUITEN EN SCHIETEN

Goed: Je ziet een Rock Fall met een gat erin. Ga recht voor dat gat staan en gebruik dan je actietoets. Je kruipt dan onder de rots door en komt aan de andere kant uit. Je komt bij een volgende Rock Fall en wordt aangevallen door een Lemur vanaf de andere kant van een spleet. Je moet eigenlijk daar naar toe springen maar die Lemur staat in de weg. Je hebt dan de volgende opties:

-Gebruik de Effahid Fluit als je deze hebt. Hierdoor wordt de Lemur voor een klein tijdje "bedwelmd" en heb jij tijd om door de spleet te springen.

-Gebruik je Spells op de Lemur.

Je komt bij een derde Rock Fall. Je kan verder door op de richel te klimmen maar een volgende Lemur staat er al op je te wachten. De-harmonize deze en ga over die richel. Je hebt nu twee opties: Of naar rechts en dan verder naar de Shores of Eternity, Of naar links naar het hol van de Lemur.

Lemur's Lair

3 Lemurs wachten je hier op. Bevecht ze of gebruik de fluit. Wordt je weg door een spleet geblokkeerd: spreek dan een Eye of Jad Garrûl uit en er zal een brug verschijnen. Aan de overzijde herwin je de Chronophore. Deze is verborgen in een donkere hoek van de grot. Als je door de gangen loopt ontmoet je de Ancient Woman of the Cavern. Deze lemur is veel sterker dan de andere en zal je dan ook direct aanvallen. Gebruik de fluit en praat dan met de Lemur en je verkrijgt de Spectral Body Spell een erg krachtige spreuk. NB: Laat haar niet helemaal uit praten, maar gebruik je spatiebalk om haar lange monoloog af te breken, zodat jij verder kunt praten. Het schijnt zo te zijn, dat als je haar wel helemaal laat uit praten je dan de conversatie niet kunt hervatten

Je kan ook een Charged Hourglass of Ashes gaan jatten achter de Ancient Woman, maar pas op, als je de fluit niet hebt zal zij je bevechten.

Verlaat de Cavern door de andere exit. Je komt bij een serie van spleten waarover je heen moet springen om door de Mountain Pass te komen. Vergeet niet, rechts, de Quartz Flask mee te nemen.

Een Lemur wacht op je vlakbij de spleten. Gebruik de fluit en hij valt je niet lastig. Je komt bij de kust uit. Raap de Shell of Time op en ga dichter nasar het water. Er start een filmpje waarin je een Time Wave ziet "geboren" worden die jou weer tot volwassene zal terug brengen. Er verschijnen ook vreemde wezens: The Mermaids of Time. Ze staan op de rotspunten. Als je naar ze toe gaat beginnen ze te zingen en daar kan jij niet tegen. Je health en Strength punten schieten er door naar beneden Je kan er op 2 manieren aan ontkomen: Gebruik de Veil of the Nautilus spell, deze geeft een tijdelijke bescherming tegen het gezang en geeft je de kans om een gesprek te beginnen met de dichtstbijzijnde Mermaid, OF laat de Mermaid de Quartz Flask zien en ga door met het gesprek. Vul de Quartz Flask met water van de Sea of Eternity. Dit kun je doen in het oplichtende "gat" in de zee en pak de Conch (Schelp) of Khonos op.

OBJECTEN EN WAAR ZE TE VINDEN:

Shell of Time Cracking Rocks Pass 2
Shell of Time Shores and Sea of Eternity
Charged Hourglass of Ashes Lemur Cavern (if the Ancient Woman is de-harmonized)
Chronophore Lemur Cavern
Conch of Khronos Shores and Sea of Eternity
Empty Quartz Flask Cracking Rocks Pass 3

 

Episode 7:

Home Again

Plaats: City of the Hourglass.

Film: Vergezeld van Ashamira en de Rebels, arriveer je bij de poorten van de City of the Hourglass. Je blaast op de Conch. Er wordt een Wave gevormd en deze spoelt over de stad. De bewakers, volledig verrast, worden getransformeerd en raken hun geheugen kwijt. De rebels zijn niet getroffen door de kracht van de Schelp. Als de Schelp zijn diensten bewezen heeft, verdwijnt ie. De Rebels gaan de stad in, vastbesloten om hun koning Ulmoreth te vinden en te bevrijden. Net Ashamira naast je, volg je hen. Maar er wacht je een onaangename verrassing……

Episode 8:

Ready for Battle

Doel: Bevrijd Koning Ulmoreth. Ontdek dat de Vortex is gemaakt door de Chronoeider en dat het totale Universum met vernietiging wordt bedreigt. Ga akkoord om Ulmoreth te begeleiden. Hij wil de slaven bevrijden uit het Klooster.

Plaats: City of the Hourglass.

Er wordt vanuit gegaan dat je, door de vorige episodes, nu dus wel bekent bent met de weg en de diverse locaties in deze stad. Er wacht je hier nu veel gevechten. Probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.

Ga, op Temple Square de Lords of the Wave Room binnen. De-harmonize de Chronomancer en spreek tot de biddende Effahid, die in werkelijkheid de hardhorende bewaker is van Sancutuary Square. Dring er bij hem op aan dat hij je de Gouden Sleutel geeft. Ga naar Sanctuary Square en gebruik de Gouden Sleutel om binnen te komen. Pas op…..Shekandars staan op je te wachten, en ze zijn niet vriendelijk gestemd. Ga de Sanctuary binnen en spreek met Vel Subek. Hij heeft ietwat beangstigend te vertellen. Verlaat de Sanctuary en ga naar Hourglass Square. Kijk naar de machine en naar Ashamira, zij is doodsbang nu. De machine verspert je de weg. Ga terug naar Vel Subek: Hij zal je helpen om de machine te vernietigen en volgt je. Ga terug en benader de machine. Gebruik je adjustable spanner om het centrale paneel van de machine te openen en trek daar dan de middelste kabel uit, Ashamira komt vrij. Met haar hulp ga je nu de Palace Shekandars bevechten welke hun post hebben verlaten op het moment dat je de machine aanraakte. Beweeg, met hulp van Ashamira, TERGELIJKERTIJD BEIDE HENDELS. Ga dan het paleis in, bevecht de Hiërarch ga de Sphere in. De Lemur valt aan en probeert je uit de grot te teleporteren. De Quartz Flask helpt je om de Spells in de prisma's te verkrijgen. Activeer de Bas-Relief Hourglass in de volgende volgorde:

Adhamid (Bas-relief van een volwassen vrouw); Vissahid (Oude man); Effahid (Kind); Shekandar (Chronomancer). De muur, waarachter Koning Ulmoreth gevangen zit, is geopend. Ga de cel binnen en spreek met de Koning. Je besluit om samen met hem naar het Klooster te gaan om de slaven te bevrijden. Daarna zal Ulmoreth je volgen tot aan de kust met de Mermaids. Vel Subek voegt zich bij je in de Trone Room. Hij spreekt met Ulmoreth en geeft jou dan een sleutel welke vast nuttig zal zijn. Je vertrekt naar het Klooster met Ashamira en Ulmoreth.

Objecten en waar ze te vinden.

Sand Herbs Temple Square (behind the Merchant Woman’s stand)
Sand Herbs Gates of the City (conversing with the Rebel Caretaker of the Tripodons)
Sand Globe Scroll Room
Sand Globe Crossing 1 (returning the sounding stick to Dahjaroun)
Black Salt Gem Throne Room
2 Black Salt Gems Scroll Room
Chronophore Lords of the Wave Room
Vapor-Thrower Scroll Room (special weapon that can paralyze your adversaries)

 

Episode 9

the Mines

Doel: Het doolhof van de Nautilus uitschakelen om zo mogelijk te maken dat de Rebels het Klooster binnen kunnen gaan. Vinden van de Arch of the Tetradon en dan, begeleid door Ulmoreth, er over te gaan naar de kust van de Sea of Eternity.

Plaats: Het Klooster van de Shekandars.

NB: De sleutel laat je de mijn ingang binnen gaan. STOP. Het is handig als je nu meteen een strategie klaar hebt. Als je een stap vooruit doet start er een scène met een Chronomancer vrouw en een mijnwerker. Na deze scène zal de vrouw je ogenblikkelijk AANVALLEN. De nieuwe Armor spreuk beschermt je maar een paar seconden maar kost heel wat Jad Garrûl punten. De Stop Time spreuk vertraagt haar aanval wel maar ook niet voor lang. Het wordt dus vechten.

Dus gebruik de sleutel om de mijn binnen te gaan en SAVE onmiddellijk VOORDAT je die stap vooruit doet. Hou de Armor Spreuk gereed voor gebruik meteen nadat het filmpje is afgelopen. Spreek hem dan uit en deze spreuk geeft je dan de tijd die je nodig hebt om dicht bij de vrouw te kunnen komen. Gebruik dan snel de Stop Time spreuk om haar aanval te vertragen en gebruik dan de De-Harmonize Spreuk. Maak het karwei dan af met je Chromophore. Als je alles optimaal weet te timen kost dit alles je niet al te veel gezondheid. Als je dus gesaved had meteen na dat je de mijn binnen kwam, kun je dit alles dus eerst een paar maal oefenen om daarna voor het echie te gaan.

DUS:

Ga de mijn in en gebruik de sleutel die je van Vel Subek hebt gekregen om de Gates of the Mines te openen. De-harmonize de Chronomancer Woman, maar ga niet te dicht bij de robot. (Robots ontdekken je als je op 3 meter afstand). Er zijn 3 controll Panels. Activeer de middelste en je krijgt controle over die robot. Breng deze robot nu achterwaard van de brug af. Dan, activeer de rechter controle paneel om de brug te laten weggaan. Neem weer controle over de robot en gooi hem in de afgrond. Herstel dan de brug tot zijn eerste positie. Zet de power aan door middel van het derde paneel. Neem de dalende lift en ga er mee naar het laagste level. Onderzoek de overblijfselen van de robot en je vind een Disrupter. Ga met de lift naar de 3e verdieping, nader de robot en gebruik je disrupter. Ga naar het controle paneel en leidt de robot naar de lift, ga met de robot de lift in en ga naar de 2e verdieping. Ga, via de lopende banden, terug naar de 3e verdieping. Nader de lopende banden bij het punt waar er een stuk "hek" weg is, time je sprong goed en spring op de lopende band op het juiste moment, en er ook weer af…..

Ga naar het controle paneel en gebruik de robot om de stuck tip truck opzij te schuiven. Gebruik de lopende band om af te dalen naar de bodem van de mine en gebruik dan een andere lopende band om terug te gaan naar de 2e verdieping. Spring hier meteen van de lopende band af in de "bevrijde "tip truck. Als deze tot stilstand komt binnen in de Salt Processing Room, heb je maar een paar seconden de tijd om er uit te klimmen voordat je wordt getroffen door een gasstoot. Bevecht de Chronomancer Monnik.

Achter in de ruimte open je de controle Station gate. Wees niet vriendelijk, schiet de Shekandar maar in zijn rug. Als je het geluk aan je zijde wil blijven houden gebruik dan dat controle paneel waar deze shekandar mee aan het werk was. Met dit paneel kun je de camera's bedienen en dus zien wat er voor je gebeurd. Activeer het controle paneel achterin rechts. Een filmpje start. Na het filmpje ben je een oude man en sta je in de Main Hall. Gebruik de disrupter op de robots zodat je er niet mee hoeft te vechten. Ga de Chronomancer Room binnen; het is de enige onbewaakte kamer. Je gaat door een teleportal en daagt de Chronomancer uit tot een duel. Ga langs de smalle trap, naast de Cylinder of Knowledge en ga de Pulpit in. Neem controle over de robot, de-harmonize de guards en vecht met die robot die voor de goederen lift staat. Beide robots exploderen. Ga naar de Organ Room, welke daarstraks nog door de guards geblokkeerd was. Hier binnen wacht je een niet zo'n leuke verrassing. Koning Ulmoreth en Ashamira worden "geneutralizeerd" door een vliegende robot en de Tetradon. Je moet die robot vernietigen. Je vernietig deze vliegende robot door hem op de grond te laten vallen. Achter in deze kamer is er een controle paneel voor deze robot, deze wordt bewaakt door een Chronomancer. Activeer de 4 hendels, welke je zag door de camera's. Pas op, als je door de straal van die robot wordt geraakt is het GAME OVER.

De Tetradon valt je aan. Het is van het aller grootste belang dat je Ulmoreth bevrijd want jij bent niet sterk genoeg om deze Tetradon in je eentje te verslaan. Ga naar Ulmoreth's kooi en draai aan het wiel. Luister, gedurende de vlucht van de Tetradon naar het orgelgeluiden. Je moet in staat zijn deze volgorde van geluiden na te kunnen doen. Ga naar het orgel en zet de hendels als volgt:

-Hendel A (rechts van de hero als hij naar de geheime deur kijkt) Low positie

-Hendel B (middelste) Low positie

-Hendel C (Aanval) High positie.

Dan, speel die orgeltonen nu na. Het orgel heeft 2 toetsenborden: A en B (het A bord is rechts van de Hero als deze kijkt naar de geheime deur). Op elk toetsenbord kun je 1 toon spelen links (L) en 1 rechts. DE oplossing is dan: AR-AL-BL-BL-BR

Raak je in de war kijk dan in de Eye of Khronos: de tonenserie wordt dan herhaald.

Volg de gang die nu is open gegaan en je komt in de Bust Room. In het midden van deze kamer een Arch die je moet activeren. Een kleine piramide "zweeft" boven het gezicht van elk van de 14 bustes. In de arch zijn 11 gaten in de vorm van een piramide. 3 piramides zijn dus nep en kosten je veel punten als je deze 3 aanraakt. Dus, gebruik een Spectral Body spell om jezelf hier tegen te beschermen. Pak de piramides op en zet ze in de gaten en je hebt de arch geactiveerd. Spreek de Voyage of the Arch spell uit en ga onder de Arch door en je vindt jezelf terug met Ashamira en Koning Ulmoreth bij op het strand van de Sea of Eternity.

Objecten en waar ze te vinden:

Disrupter Black Salt Mines
Sand Globe Chronomancer Room
Black Salt Gem Chronomancer Room
Black Salt Gem Bust Room
Black Salt Gem Salt Processing Room

 

Episode 10

Watch Your Back

Doel: pak de Foam Key en gebruik deze om door de Gates of Eternity te gaan. Elimineer de Tetradon en red Ashamira van de Lemurs.

Plaats: de Cliffs on the Edge of the World.

Praat met de Mermaid, zij geeft je de Foam Key en wat adviezen. Als ze klaar is verdwijnt ze met Ulmoreth. Ga de grot in door de deur onder de rock pillars. Ga naar de trap die leid naar de tweede grot. De Tetradon verschijnt in de hoofd grot. 2 Lemurs komen uit de mijnschacht en bedreigen Ashamira. Deze blijft verlamd staan en kan zich niet verdedigen. De Tetradon beveelt je om hem jou sleutel tot de Gates of Eternity te geven. Als je weigert zal Ashamira gedood worden. Geef je Foam Key aan de Tetradon. Er start weer een filmpje….Hierin zie je wat je moet doen met die sleutel. Sluit de schacht om de weg voor de Lemurs af te sluiten: activeer de stenen hendel voor de 1e grot en een kwart van de schacht word af gesloten en een andere hendel verschijnt. Activeer deze nieuwe hendel. In totaal moet je dus zo 4 hendels activeren om de schacht geheel te sluiten. Als Ashamira gedurende je gevecht wordt gedeharmonized zal ze toch weer verschijnen als je er in slaagt de schacht op tijd te sluiten. Geef haar te drinken van het water van de Sea of Eternity uit je fles. Herpak de sleutel. De tetradon stak deze in het verkeerde sleutelgat. Ga binnen in de cirkel staan die wordt gevormd door de foam pillars. Gebruik de Crystal Nautilus. Er verschijnt nu een Aura rondom die pilaar waarin het juiste sleutelgat zich bevind. Dus steek de sleutel dan in dat sleutelgat. Er start weer een filmpje en je wordt terug een volwassene.

Objecten en waar ze te vinden:

Shell of Time Shores and Sea of Eternity
2 Shells of Time Caverns of the Gates of Eternity

 

Episode 11

The FinalConflict

Doel: Vernietig de Lemur Tetradon. Ontmoet Khronos en ontdek zijn identiteit. De-harmonize Khronos om de Chronoeider te pakken te krijgen en ontsnap naar het Einde van de Wereld.

Plaats: Sanctuary of Khronos.

Neem de Shell of Time van de ton. Klim de trap op en ga naar de Chronoeider. De Lemur Tetradon verschijnt, vastbesloten om nu eens en vooral met je af te rekenen. Je bevecht hem. Het enige dat je kan helpen in dit gevecht is de Quartz van de Clock aan de linker muur van het laboratorium. Pak dit dus en gooi het naar de Tetradon en FINISH HIM OF. Als je de Chronoeider benaderd zal Khronos verschijnen. Praat met hem. Val Khronos aan en ga na elke aanval meteen weer uit de weg om de zijn tegen aanval te ontwijken. Je ziet Ashamira sterven. Ga nu niet zitten rouwen en treuren maar nader de Chronoeider voordat hij stopt met slaan.

Het is je gelukt en je keert terug naar je eigen wereld in de slot film.

Einde.

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com