11-10-2008

The Hardy Boys: The Hidden Theft

The Hardy Boys zijn al jaren bekend in de boekenwereld als hoofdrolspelers en gelijktijdig detectives in de reeks van Franklin W. Dixon: de auteur van The Hardy Boys-verhalen. Sinds 1927 zijn de kinderdetectiveboeken over The Hardy Boys zeer populair. In de boeken beleven Joe en Frank Hardy allerlei spannende avonturen. In The Hardy Boys: The Hidden Theft probeer je aan de hand van speurwerk achter de dader te komen die verantwoordelijk is geweest voor het leegroven van een goed gevulde kluis.

Patch US 2.0

Hoofdstuk 1: Business as Usual

Hardy Woning

Na het stripverhaal en de uitbrander van je moeder en Tante Trudy, komt agent Eric Peidmont binnen. Hij werkt ook voor de ATAC (American Teens Agains Crime). Na hij alles uitgelegd heeft en het pakje afgegeven heeft, zal hij de slaapkamer van de boys weer verlaten. Moeder Laura is boos. Ze geeft jullie huisarrest en pakt de motorsleutels af. Open het pakketje in de inventaris met een dubbel klik. Je hebt dan een video game disk in de inventaris. Gebruik de CD in de Cd-speler naast de TV. Zie het verhaal over de diefstal van 200 miljoen Dollar aan obligaties uit de safe in het herenhuis van Samuel Spencer in Bayport. De inbreker moet de combinatie van de safe hebben geweten!. Ze moeten de zaak onderzoeken. Om het huis te kunnen verlaten moeten we contact zien te krijgen met je vader, Fenton. We moet hem opbellen,maar we hebben de mobile telefoon in de motor achtergelaten. Verlaat de slaapkamer.

Zie op het einde van de gang een venster met een boom. Ga rechts en neem de trap naar beneden. Je moeder stuurt je weer terug naar boven. Ga naar het venster. Nu moeten we samenwerken om moeder af te leiden. Switchen van karakter doe je via de karakter afbeelding in het spelmenu.

 • Joe: klim uit het raam en via de boom klimt hij naar beneden.
 • Frank: Tante Trudy hoort iets op de gang. Frank rent naar de slaapkamer. Verlaat daarna de slaapkamer. Ga rechts naar de trap.
 • Joe: Bel aan de voordeur.
 • Frank: Terwijl moeder naar de voordeur loopt, ren je naar beneden. Pak de motorsleutels uit de schaal. Ren terug naar boven, voordat moeder je ziet. Ga naar het venster in de slaapkamer. Joe staat onder het venster. Gooi de motorsleutels naar Joe.
 • Joe: Gebruik de motorsleutels op de achterklep van de motor. Pak de mobile telefoon.
 • Frank: Pak de papagaai, Playback. Geef de papagaai aan Joe door het venster.
 • Joe: Combineer de papagaai met de mobile telefoon. Klik op het venster van de slaapkamer. Frank komt voor het venster staan. Geef de papagaai/mobile telefoon aan Frank.
 • Frank: Demonteer de combinatie papagaai/telefoon in de inventaris met een dubbel klik. De batterij van de mobile telefoon is leeg. Laad de batterij met de oplader, rechts van de TV. Frank belt dan automatisch zijn vader. Vader belt moeder en je mag het huis verlaten.

Buiten overleggen we wat we moeten doen. Stappen op de motor en rijden naar het herenhuis van Spencer.

Hoofdstuk 2: Brother Against Brother

Spencer Mansion

Praat buiten met agent Riley en met Samuel Spencer. Samuel verdenkt zijn broer Thomas Spencer van de diefstal, omdat alleen hij de combinatie van de safe weet. Ga het huis in. Praat met Lily Spencer, dochter van Thomas. Ondervraag daarna Thomas Spencer. Zie rechtsachter grootvaders klok en een deur. De klok staat stil op 3 uur. Pak rechts van de deur de wig. Ga de studeerkamer in. Onderzoek het bureau. Open de papierversnipperaar, links tegen het bureau. Pak de snippers. Zie de safe. Pak een glasscherf van de vloer onder het venster. Ga buiten terug naar Samuel.

 

Pak links achter de plantenpot het blanco velletje papier. Praat met Samuel. Ga rechts naar de oprit en praat met agent Riley. Ga terug naar de studeerkamer. Leg het blanco velletje op het bureau. Verlaat de kamer. Gebruik de wig op de studeerkamerdeur, om het open te houden. Open de voordeur. Het tocht. Het blanco velletje waait door het  venster naar buiten.  Praat weer met agent Riley, om uit te leggen dat iemand anders de safe combinatie gevonden kan hebben. Thomas is vrij om te gaan, maar wordt nog wel verdacht. Open de motorkap van de auto. Zie een koelvloeistofreservoir en de V-snaar. De autoportier is afgesloten. Kijk onder de auto. Ga rechts naar de oprit en links naar het oude verlate verplegingsgebouw.

 

Nurses' Station: Zie het kruis van het graf, voor het verplegingsgebouw. Je kan binnen alles onderzoeken, maar komen hier later terug. Je kan nu ook de map in het menu gebruiken om je te verplaatsen naar de plaatsen die geactiveerd worden als je ze bezocht hebt. Ga terug naar het herenhuis. Loop naar de oprit, links van de motors. Ga op de eerste splitsing rechts en op de tweede splitsing, links naar de gereedschapschuur.

 

Utility Shed: Zie op de grond schoenafdrukken. Pak wat modder. Ga de schuur in. Zie een gesloten gereedschapskist. Verlaat de schuur. Loop terug naar de eerste splitsing en ga boven in het scherm naar de woning van de huisbewaarder.

 

Caretaker's Residence: Pak een wieldop naast de autobanden. Ga de woning in. Praat met Thomas. Praat met Mary Spencer. Op de map zijn nu alle locaties rondom het herenhuis geactiveerd. Open de map. Klik op Bayport en ga via de map naar de middelbare school van Bayport.

Bayport High School - Computer Lab: Neem de eerste deur aan de linkerkant van het computer lokaal. Praat met Phil over de problemen met de airconditioning (AC) van de Nexus. De temperatuur moet onder de 75 graden zijn. Verlaat het lokaal en ga de tweede deur aan de linkerzijde binnen.

Utility Room: Praat in de onderhoudsruimte met onderhoudsman, Mark. Open links de kast van de airconditioning. De AC heeft geen koelvloeistof meer. Pak de deksel van de pedaalemmer. Zie naast Mark een rode gereedschapskist. Pak uit de gereedschapskist de platte schroevendraaier en moersleutel. Verlaat de kamer. Loop rechtdoor en ga links naar het laboratorium.

 

Science Lab: Lees de tekst op het school bord tegen de muur. Pak achter van de werkbank een maatbeker. Ga via de map terug naar het herenhuis.
 

Spencer Mansion: Open de motorkap van de auto. Gebruik het glasscherf op de plastic antivriesreservoir. Het vloeistof lekt eruit. Kijk onder de auto. Gebruik de pedaalemmerdeksel op de druppelende antivries om wat antivries op te vangen.

Bayport High School - Utility room: Open de kast van de AC. Combineer de antivries op de deksel met de maatbeker. Open de dop van de antivries. Giet de antivries in het koelapparaat. Verlaat de kamer. Loop naar rechts of links en dan in het midden naar het grasveldje.

 

Gazon: Praat 2x met Iola. Ze is boos op de leerkracht omdat hij de studenten verboden heeft om aspirine te maken.

 

Science Lab: Ga naar de werkbank. Bestudeer de chemische formule van Aspirine. Onderzoek het bureau van de leraar. Bekijk de plaat onder de bakjes van het structuur: Wit (H) = waterstof, rood (C) = koolstof, geel = stikstof. Links in het scherm zie je een bak met rode, gele en witte ballen. Plaats de juiste gekleurde ballen in de bakjes met hulp van de aspirine formule op de muur. Als je dat gedaan hebt, zal Frank zeggen of het correct is.

 

 

Ga terug met Iola praten over haar aspirine probleem. Ga naar het politiebureau.

Bayport Police Station: Ga in het politiebureau rechts en eerste kamer aan de linkerkant. Praat met hoofdagent Ezra. Agent Riley heeft alleen toegang tot de Crime Lab.
 

Spencer Mansion: Praat met agent Riley als je dat niet eerder gedaan hebt. Hij moet bewijzen vinden van de dader.

Nurses' Station - Slaapkamer

Ga de slaapkamer aan de linkerkant in. Onderzoek het bed. Klik op het hoofdkussen. Pak de blonde pruik met enkele zwarte haren erin en de lap. Dubbel klik op de pruik in de inventaris, om de zwarte haren uit de pruik te verwijderen. Schuif het matras tegen de muur opzij. Zie een ventilatierooster. Het is vastgeschroefd met kruiskopschroeven. Kijk uit het raam. Zie een schaduw weglopen. Verlaat de slaapkamer. Ga de kamer tegenover in.

Opbergruimte: Open het middelste opbergkastje aan de linkerzijde. Pak uit het kastjes, rubberen handschoenen, rol gaasverband en fles waterstofperoxide. Bekijk de gastanks. De tweede tank van links heeft methaangas CH4. Gebruik de moersleutel op de methaangastank. Gebruik de rubberen handschoenen op de tank om ze te vullen met methaangas. Sluit de tank.

Spencer Mansion: Praat met agent Riley.

Nurses' station: Praat met Riley.
 

Utility Shed: Gebruik de platte schroevendraaier op de gereedschapskist. Pak de kruiskopschroevendraaier.

Nurses' station - Slaapkamer. Gebruik de kruiskop schroevendraaier op de schroeven van het ventilatierooster. Pak de modderige laarzen. Praat met Riley over de misdaadplaats. De plaats is niet afgesloten met gele politie tape.

 

Utility Shed: Bekijk de schoenafdrukken op de grond. Gebruik de modderige laarzen op de schoenafdrukken. Ze matchen.

 

Police Station: Vraag aan Ezra over de politietape - Riley heeft de tape in de Crime Lab.

Nurses' station: Praat met Riley. Gebruik de gele verbandgaas aan de bomen bij de deur. Praat met Riley. We krijgen toegang voor de Crime Lab.

Police Station - Crime Lab: Ga naar de gang aan de achterzijde van het bureau en ga de Crime Lab binnen. Praat met Riley. Hij kan niet toe laten dat de jongens de instrumenten gebruiken. Hij kan wel verdachte bewijzen voor je onderzoeken, maar heeft daarvoor fysieke kenmerken nodig, zoals bloedgroep of schoenmaat of kleur van het haar.

Bayport High School - Lab: Praat in het laboratorium met Iola over het analyseren van de bewijzen. Ze weet niets over de procedure van bloedtesten.
Ga naar het computer lokaal. Praat met Phil. Nu de kamer afgekoeld is, kan de Nexus gebruikt worden. Klik op de computer links van Phil. Type in "Blood Test". Klik op zoeken. Exit. Ga terug naar Iola en praat met haar. In de lap zitten ook glasstukjes en een vingernagel. Het bloed is AB-negatief. Ze geeft je het bloedgroep bewijs. Praat weer met Iola. De modder die je bij je hebt en de modder op de laarzen zijn afkomstig uit hetzelfde gebied. Ze geeft je het schoenmaat bewijs. Praat met Iola. Ze geeft je het glasscherf bewijs. Praat met Iola. De zwarte haren zijn niet lang geleden geknipt. Ze geeft je het haarkleur bewijs.


Police Station: Praat in de Crime Lab met Riley. Vertel Riley over de bloedgroep, haarkleur en schoenmaat. Hij geeft je een foto van de verdachte -John Johnson. We moeten nu de verdachten opsporen. Bel je vader (Fenton) en vraag of hij het verleden van Samuel Spencer kan natrekken. Als je wil kan je de andere op de telefoonlijst ook bellen.

Bayport Street - Get Snippy: Ga de kapperszaak binnen. Praat met kapper Gus. Je toont hem de foto van de verdachte.

Hij heeft gisteren zijn haren geknipt. De verdachte heeft 1 visitekaartje achtergelaten, terwijl andere bezoekers er 2 achterlaten. Hij kent Thomas Spencer. Bekijk de vissenkom op het kastje naast het venster. Klik op de visitekaartjes in de vissenkom. Dit is een match spel. Vind de 2 gelijken tot er slechts een overblijft. Dit is het visitekaartje van de verdachten. Dougal Siepp's Masquerade Emporium in New York. Praat weer met Gus.
 

 

Hoofdstuk 3: It's in the Blood

 

Masquerade Shop

De boys staan buiten voor de winkel te praten over hoe ze het zullen aanpakken. Ze stappen de winkel binnen. Praat met Val. Val wil dat de boys hem eerst helpen met het opruimen van de winkel, voordat ze Dougal Siepp mogen spreken. De boys moeten de etalagepoppen in de winkel voorzien met de juiste accessoires. Ga achter Val naar het zitje. Bestudeer de kostuumcataloog gids op het salontafeltje. Het toont afbeeldingen van de etalagepoppen met de bijbehorende accessoires. Pak de puntige heksenhoed van het tafeltje. Ga links en onder in het scherm naar de etalagepoppen.

 

Pak de accessoires:

 • Fee: Pruik en laarzen

 • Vampier: Kaakbot en hooivork

 • Piraat: Snor en tiara

 • Ridder (harnas): Toverstaf en dijbeen

 • Heks: Ooglapje en gescheurd shirt

 • Duivel: Helm en bezem

 • Skelet: Broche

 • Weerwolf: Sabel en zwaard

 

 

 

Praat met Val. Nu wil hij dat je de draairekken (displaystandaard) voor de etalagepoppen sorteert. Je ziet de winkel vanaf de bovenkant. Klik op een etalagepop. Zie het draairek dat geassocieerd wordt met de etalagepop. Draai het rek naar de bijbehorende dingetjes die bij de betreffende etalagepop behoort. In het kostuumcataloog gids, zie je de bijbehorende dingetjes onder de etalagepopafbeelding. Klik met de rechtermuis knop om terug te gaan naar de winkeloverzicht. Heb je ze allemaal goed gesorteerd, lees je "Bingo, het is je gelukt!".

 

Plaats de accessoires op de etalagepoppen:

 • Weerwolf: Laarzen en gescheurd shirt

 • Skelet: Kaakbot en dijbeen

 • Duivel: Hooivork en snor

 • Heks: Hekshoed en bezem

 • Ridder: Helm en zwaard

 • Piraat: Ooglapje en sabel

 • Vampier: Pruik en broche

 • Fee: Toverstaf en tiara

 

 

Praat met Val. Nu zal hij het alarm afzetten en mag je naar de achterkamer. Ga achter naar de opslagruimte. Er gebeurt iets in de winkel. Ga terug naar de winkel. Ga naar de voordeur en zie dat Val de jongens opgesloten heeft. Ga terug naar de opslagruimte. Pak wat velletje pakpapier van de vloer. Bekijk de mijter links van het hek. Til de mijter op en pak de ebbenhouten loper schaakstuk. Het hek voor de trap is afgesloten. Onderzoek het slot en zie de vorm van het slot. Ga naar de ridder etalagepop. Onderzoek de ridder. Plaats de loper in zijn handschoen. Pak de ivoren witte koning schaakstuk. Ga terug naar het hek en gebruik de witte koning in het slot. Het hek opent en neem de trap naar boven.

De zolderkamer heeft een glazenkoepeldak en 3 gordijnen. Onder in de kamer staat een boekenkast. Bestudeer de correlatie van de sterrenbeelden in het constellatie boek. Pak het krijt van de onderste boekenplank. Trek de 3 gordijnen open. Achter een gordijn is een apparaat, de andere heeft een blanco muur en de andere een tegel met een uitdrukking. De uitdrukking is een aanwijzing.
 

Uitdrukking en sterrenbeeld
Open de mobiele telefoon en lees de 15 "Tetrabiblos " pagina's in het dagboek (journal) over de sterrenbeelden. Met de aanwijzingen in het dagboek kan je de uitdrukking op de tegel ontcijferen, om de namen van de sterrenbeeld te krijgen.
 

The scuttling scourge of Hercules: Cancer

The Queen of vanity: Cassiopeia

Orion's poison nemesis: Scorpius

A sacrifice to sea: Andromeda

De scuttling plaag (?) van Hercules: Kreeft
De Koningin van ijdelheid: Cassiopeia
Orion's vergif nemesis: Schorpioen
Een offer aan zee: Andromeda

 

Open weer het constellatie boek in de boekenkast. Leg het pakpapier op een constellatie pagina. Gebruik dan het krijt om de afbeelding op het papier over te trekken. Doe dit op de 4 constellatie sterrenbeelden:

Consellation 1: Scorpius

Consellation 2: Cassiopeia

Consellation 3: Cancer

Consellation 4: Andromeda

Ga naar het apparaat achter het gordijn aan de linkerzijde. Klik op het apparaat en zie een bord met cirkels. Elke cirkel is een ster. Teken de 4 constellaties na, zoals je die gezien hebt in het boek. Klik op een ster en trek de lijn naar de andere ster. Klik je op een verkeerde ster, kan je het ongedaan maken met een rechtermuis klik.


Zie de 4 constellaties op de glazenkoepel. Een geheime deur opent in de blanco muur. Ga naar binnen en ontmoet Dougal Siepp. Praat met hem. Hij zegt dat hij niet de dief is. Hij heeft ook bloedgroep AB-negatief. Hij wijst de jongens op Richard Llewellyn. Hij verblijft in het Crescent Theater. Hij geeft de jongens een puzzelbox. Na het gesprek sta je buiten. Later openen we de puzzelbox. Open Manhattan op de map en ga naar het theater.

The Crescent Theatre
Ga het theater binnen. Ga de kamer aan de rechterzijde binnen. Bekijk het sleutelbord tegen de muur. Pak de galerijsleutel van de onderste rij.  Verlaat de kamer. Ga naar links en ga de zaal binnen. Ga links of rechts van het podium een van de zijdeuren door.

 

Backstage: Loop rechtdoor. Klop achter in de gang op de deur - links van het zitje. Praat met Harold Morley. Hij komt de kamer niet uit, voordat hij zijn tekst kent en alles op het podium klaarstaat. Ga op de gang naar de andere kant (rechts van het zitje) en ga de eerste deur binnen.

 

Kleedkamer: Pak het "Hamlet's Twin Brother" Script. Open de mobiele telefoon en lees in het dagboek de 9 "Hamlet's Twin Brother" script pagina's. Lees vanaf pagina 6 de 10 opdrachten die de toneelmeester moet uitvoeren of moet nakijken, vr de opening scne.

 1. 1. ? Turn on Backstage Breaker in Fuse Box (Backstage).

 2. 2. ? Load 'Spooky' Music Roll in Player Piano (Stage).

 3. 3. ? Turn Player Piano on (Stage).

 4. 4. ? Set backdrop to 'Castle Battlement' (Stage).

 5. 5. ? Get Gallery Key from Box Office.

 6. 6. ? Get Script from Dressing Room.

 7. 7. ? Unlock Padlock, Extend Gallery Stairs (Backstage).

 8. 8. ? Set Lights to 'Spooky' at console in Gallery.

 9. 9. ? Set Moon to 'Full' at console in Gallery.

 10. 10. ? Ring 'Clock Tower' bell 3 times on the Bell Board (Gallery).

Verlaat de kleedkamer. Ga links en dan rechts via de trap naar het toneelpodium.

 

Stage: 

Opdracht 2: Pak de muziekrollen, bovenop de automatisch spelende piano.
Opdracht 3: Plaats de spookachtige 'Spooky" muziekrol met de groene code in de piano.

Opdracht 4: Zie de achtergrond van het podium - "Castle Battlement".
Opdracht 5 en 6: zijn al gedaan galerijsleutel en script.

Backstage:

Opdracht 1: Bekijk het witte zekeringkastje, links van de Exit deur. Open het kastje.

Klik op de schakelaar rechtsboven.
Opdracht 7: Ga naar de trap achter het zitje. Zie dat de trap naar de galerij toegankelijk is.

 

Beklim de trap. Gebruik de galerijsleutel op de deur bovenaan de trap. Loop naar de achterzijde.

Bedien de knoppen op het paneel.

 

Gallery:

Opdracht 8: Druk op de "Spooky" knop voor spookachtig licht. Zie het podium met gedimd licht (rechtermuis voor terug).
Opdracht 9: Druk op de "Full" knop. Zie de volle maan op de achtergrond.
Opdracht 10: Druk op de "Clock Tower" knop.

 


Alle opdrachten zijn uitgevoerd. Harold loopt naar het podium en zegt zijn tekst. Ga naar beneden en loop naar zijn kamer. Op de gang ontmoet je Harold. Praat met Harold. Richard Llewellyn is Dougal Siepp's zoon. Richard heeft een auto-ongeluk gehad en ligt in het St. Ambrose Ziekenhuis. Ga via de Manhattan map naar het ziekenhuis.

St Ambrose

Receptie hal: Ga het ziekenhuis in. Praat met de bewaker. Victor staat binnen, want het is koud buiten. Praat met de receptionist, Ellen. Ze heeft geen tijd om te praten omdat ze een puzzel aan het oplossen is. Help haar met het oplossen van de puzzel. Lees de spelregels van de puzzel.

 

 • Je moet de 10 geometrische vormen in het rooster plaatsen.

 • Ze kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden.

 • De niet volle geometrische vormen kunnen naast elkaar staan (diagonaal, horizontaal of verticaal).

 • De nummers naast het rooster vertellen je hoeveel vormen er geplaatst moeten worden.

 • Geel gekleurde cijfers betekenen hoeveel juiste vormen geplaatst zijn in de kolommen of rijen.

 • Rood gekleurde cijfers betekenen hoeveel onjuiste vormen geplaatst zijn in de kolommen of rijen.

Heb je dat voor haar gedaan wil ze tv kijken. Praat met Ellen. Ze vertelt dat Richard in kritieke toestand opgenomen is op de ICU afdeling (intensive care unit). Ga links van de balie en achter naar de lift. De receptionist zegt dat alleen personeel toegang heeft. Ga rechts van haar naar de personeelskamer. Pak de doktersjassen. Pak van het karretje de opgevouwen laken. Verlaat het ziekenhuis. Ga buiten rechts naar de afvalcontainer. Gebruik de laken op de schotelantenne boven de afvalcontainer. De receptionist loopt naar de TV. Ga terug naar binnen en links naar de drank en snoep automaat. De koffieautomaat is stuk. Pak een bekertje warm water van de linker drankautomaat. Pak een reep chocolade uit de snoepautomaat. Combineer warm water met de chocola en krijg warme chocolademelk. Praat met bewaker, Victor om hem de warme chocolade te geven. Hij gaat nu naar buiten. Ga naar de lift en ga naar de ICU verdieping.
 

ICU verdieping: We trekken automatisch onze doktersjas aan. Ga boven in het scherm naar de gang. Zie een bewaker voor kamer 305 staan. Praat 2x met de bewaker en zie dat Dr. Casper de kamer binnen gaat. Ga naar de gang aan de overkant - links van de balie. Ga de kamer aan de linkerkant binnen. Controleer de opbergkasten. Zie dat alleen het kastje van Edward Casper afgesloten is. Ga naar de computer op het bureau. Pak de foto van Bobby. Klik op de computermonitor. Het vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik het toetsenbord en type:

 • Login name: edwardcasper

 • Wachtwoord: bobby

 • Klik op "Login".

 • Lees de "Call Code":

 • 113 - code blauw, 116 - beveiligingsgevaar, 119 - arts nodig, 122 - verpleegkundige nodig, 125 - versterking nodig.

 • Naast de code moet het kamernummer erbij gegeven worden.

Lees het rapportverslag over het ongeval van Richard Llewellyn. Gebruik de rechtermuis om uit de computer te gaan. Verlaat de kamer. Zet achter in de gang de oranje afzetpionnen weg - tegenover kamer 310. De pionnen staan er omdat daar een gevaarlijke gladde plek op de vloer is. Gebruik de telefoon links op het kastje. Druk in 116 310 (116 beveiligingsgevaar en 310 kamernummer). De bewaker hoort het alarm en loopt naar kamer 310. Dr. Casper volgt hem. De bewaker is op de vloer uitgegleden.

 

Kamer 310: Praat met Richard. Hij heeft ingebroken en vertelt hoe hij de kluis geopend heeft. Hij heeft de "Rothschild bearer bonds" aandelen in zijn huis verstopt. Richard sterft. We staan weer buiten en zien Siepp het ziekenhuis binnen gaan.

 

Hoofdstuk 4: What Goes Around, Comes Around
 

Hardy Woning
Ga naar de keuken en ga onder in het scherm naar de woonkamer. Praat met je vader, Fenton. Samuel heeft gelogen want hij is geboren in het Ingram Sanitarium. Fenton wil dat de jongens een ontbijt voor moeder maken. Haar favoriete ontbijt is wentelteefjes. Ga naar de keuken. Pak aan de zijkant van de koelkast het papiertje onder het magneet. Je pak ook meteen de magneet. Lees in het dagboek het "Frence Toast" recept. Open de koelkast en pak eieren, melk en sinaasappelsap. Pak van het linker keukenblad het vanille-extract flesje en zakmes.

 • Gebruik de eieren in de kom.

 • Voeg daarbij toe melk, sinaasappelsap en vanille-extract.

 • Roer het mengsel met de garde.

 • Pak een sneetje brood en sop het in het beslag.

 • Draai je om, naar de oven. Zet de temperatuur tussen minimum en maximum.

 • Klik het brood met beslag op de ovendeur.

 • Zet de oven aan. Pak het geroosterd brood.

Ga terug naar Fenton. Praat met Fenton en Laura komt binnen. Praat opnieuw met Fenton.

 

Spencer Mansion
Ga het huis in en praat met Samuel. Samuel zegt dat zijn auto beschadigd is. Weer liegt hij over waar hij geboren is. Ga naar buiten en controleer de auto. Zie dat er een deuk aan de voorzijde van de auto zit. Klik op de deuk en krijg een stukje weefsel. Open de motorkap van de auto. Gebruik het mes op de V-snaar/distributieriem om het te krijgen = Timingbelt.

Nurses' station: Zie Mary Spencer bij het graf staan. Wanneer Mary weggaat pakken de boys de witte lelie bloem.

Caretaker's Residence: Praat met Thomas. Hij zegt dat hij en zijn broer hier geboren zijn. Lily is naar de koffieshop, Mug Shots. Praat met Mary. Richard is haar zoon. Ze is hier geboren. Haar ouders werkte hier in het Psychiatrisch Ziekenhuis - "Ingram Asylum". Haar ouders zijn gestorven in de brand die uitgebroken was in de west vleugel. Samuel veroorzaakte de brand. Richard heeft een bekentenis aan Mary gegeven. Lees Richard's bekentenis in het dagboek.

Bayport High School: We moeten het bloed nog laten onderzoeken op het weefsel. Zie dat Iola niet in het laboratorium is.

Bayport Street

Mug Shots: Ga aan de linkerzijde de koffieshop binnen. Praat met Chet. De jongens vragen of hij aan Iola wil doorgeven dat ze haar in het laboratorium willen ontmoeten. Praat met Lily. Vraag hoe je het herenhuis binnen kunt komen. Vraag dan of je haar medaillon mag zien.

Medaillon

Lees de bekentenis van Richard in het dagboek. Lees op pagina 2 dat moeder de medaillon aan Lily moet geven met een code:

 

 • Haar linkerhand

 • Haar rechterhand

 • Haar linkerhand

 • Haar bovenkant

 • Haar rechterkant

Klik op het linkse blad, rechtse blad, linkse blad, bovenste blad en klik op de knop aan de rechterkant. Pak het kleine sleuteltje.

 

Bayport High School

 

Science lab: Iola is nu aanwezig. Praat met Ilola. Ze onderzoekt het bloed op het weefsel. Het bloed is AB-negatief.

Krijg het "Hit and run" bewijs.

Computer Lokaal: Praat met Phil. Krijg een elastisch draadje uit zijn sok.

The Spencer Mansion

West Wing: Ga het uitgebrande Psychiatrisch Ziekenhuis binnen. Pak het "Ingram Asylum" pamflet van de vloer. Lees het in het dagboek. Ga aan de linkerzijde de deur door.


Apotheek wachtkamer: Kijk door het rolluik venster. Controleer de deurslot. Kijk omhoog naar het openstaande raampje. Joe klimt op Frank's schouder. Zie rechts het rolluik mechanische. Gebruik de riem (V-snaar) op het mechanisme. Stap van Frank's schouders. Kijk in het venster en trek aan de riem, om het rolluik omhoog te trekken. Klim door het venster. Open in de apotheekruimte de deur aan de linkerzijde.

 

Patintenverblijf: Zie op de linkermuur een sleutelbord. Zie onder het bord een gat in de vloer. In het gat ligt een sleutel. Combineer de magneet met het elastisch draadje. Gebruik dan de magneet aan het draadje op de sleutel in het gat. Je hebt dan de sleutel van kamer 6. Zie achter in de gang aan de rechterkant een deur. Open de deur met kamersleutel 6 en ga naar binnen.


Kamer 6: Zie dat de houtenwand bij het bed beschadigd is. Verplaats het bed. Sla tegen het beschadigde deel. Ga naar de andere kamer. Zie een plank tegen de wand. Duw tegen de plank. Joe duwt dan tegen de achterkant. Frank loopt terug naar kamer 6. Trek aan de plank. Pak uit het geheime vakje Dougal's metalenkistje. Open het kistje met het kleine sleuteltje. Dubbelklik op het metalenkistje. Luister en lees Orin Ingram Spencer's bekentenis. Lees het dagboek van Dougal Siepp in de mobiele telefoon. Voeg de 2 boys weer samen in het karakter menu. Verplaats Joe en Frank naar het herenhuis.


Spencer Mansion: Open de motorkap van de auto. Gebruik het zakmes weer op een V-snaar. Ga het herenhuis binnen.


Puzzelbox

Nu gaan we Dougal's puzzelbox eens openen. Dubbelklik op de puzzelbox. De puzzelbox heeft een lange en korte zijde die actief zijn. De plaat van de korte en lange zijde kunnen naar boven of beneden geschoven worden. Deze 2 platen zijn weer onderverdeeld in 2 helften. Een bovenhelft en onderhelft. Op de box verschijnen pijltjes als je de handcursor er overheen beweegt. Open de puzzelbox. Klik op:

 

 • Korte zijde: Verplaats de bovenhelft omhoog. Verplaats de onderhelft naar beneden.

 • Lange zijde: Verplaats de onderhelft naar beneden.

 • Korte zijde: Verplaats de bovenhelft een positie omlaag. Verplaats de onderhelft een positie omhoog.

 • Lange zijde: Verplaats de bovenhelft naar beneden.

 • Korte zijde: Verplaats de bovenhelft naar beneden. Verplaats de onderhelft omhoog.

 • Lange zijde: Verplaats de onderhelft naar beneden.

 • Korte zijde: Verplaats de bovenhelft een positie omhoog. Verplaats de onderhelft een positie omlaag.

 • Lange zijde: Verplaats de bovenhelft naar beneden.

Bingo! In de inventaris krijg je dan een soort breekijzer. Ga naar grootvaders klok. Gebruik het breekijzer op het slot van de klok.

 

Tandwielenpuzzel:

Plaats de tandwielen zodat ze allemaal bewegen. Je pakt een bureausleutel uit de geopende lade.

 

 

Studeerkamer: Bekijk het bureau in close-up. Zie de afgesloten lades aan de rechterzijde. Gebruik de bureausleutel op de bovenste lade. Pak de "Crown 8" autosleutels en de 3 brieven. Lees de 3 correspondentie brieven van Samuel aan zijn advocaten "Samuel's Attorney correspondence" in de mobile telefoon. Lees dat Samuel's obligaties niet gestolen zijn. Hij probeerde via zijn advocaten het verzekeringsgeld te innen.

 

Ga buiten naar de auto. Gebruik de autosleutel op de deur van de auto. Pak de "New Jersey Turnpike stub" - " Hit and run" bewijs 2.

Samuel was gisteren in New York.

Bayport - Police Station

Praat met hoofdagent, Ezra over alle verzamelde bewijsmaterialen. Zie het stripverhaal.

 

Einde

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com