20-07-2010

The Filmmaker

De filmmaker is een first-person puzzel-based horror adventure-game. In het spel, verkent de speler het spookachtige Carson Stiles Gateway Theater in een poging om het 'geheime verleden', van het theater te ontdekken, een ontdekking die zal leiden tot afschuwelijke verschrikkingen ...

Op een ochtend stap je uit bed. Je neemt een douche en je bent klaar voor de dagelijkse dingen. In de mailbox, vind je een vreemde envelop van het Carson Stiles Gateway Theater. Bizar, gezien het feit dat, voor zover je weet het theater gesloten werd, na de omstreden gebeurtenissen van een jaar geleden.

De Carson Stiles Gateway Theater werd gebouwd in de jaren 1930. Oorspronkelijk ontworpen voor toneelstukken en musicals. Het theater kreeg financiële problemen. Dan kwam de raadselachtige filmmaker, Claude Ferucil om het theater te redden. Het theater kreeg de exclusieve rechten op zijn klassieke zwart-wit films uit de vroege dagen van de cinema. De stoelen in het theater waren elke avond bezet, en het theater maakte grote winst. Dan vond er een tragedie plaats. Het gehele personeel van het theater werd op gruwelijke wijzen vermoord, vermoedelijk door de eigenaar zelf, die vervolgens zelfmoord pleegde. Het was ook een schande. Het theater werd gesloten en Claude Ferucil was verdwenen.

Je opent de envelop. Binnenin is een uitnodiging voor de grote première van een nieuwe Claude Ferucil film, getiteld Primal AtmosFear. Inbegrepen zijn twee kaartjes voor het evenement. Enthousiast bel je je beste vriend om hem over de film te vertellen. Je besluit om naar de nacht première te gaan, en je keert na jaren weer terug naar het Theater.

Het spel zal uitgebracht worden in oktober 2009 - op Halloween.

Voorafgaand aan de grote tragedie, het personeel van de Carson Stiles Gateway Theater bestond uit de volgende personen

Todd Wickerman

Manager en eigenaar van het Theater

Melanie Gustonson

Actrice

       

Heather Wickerman

Dochter van Todd.

Ze helpt na schooltijd in het theater.

Ze had een sterke vriendschap met Jeremy.

Eric Salvis

Acteur

       

Jeremy Rebus

Vriend van Heather. Hij werkte na schooltijd in het theater. Hij speelde veel video games (in het theater).

Claude Ferucil

Er is niet veel bekend over filmmaker Ferucil,

behalve dat hij het theater van de faillissement redde.

In deze demo kan je alvast de spookachtige bioscoop Carson Stiles Gateway Theatre verkennen. Je kan enkele puzzels oplossen om de duistere geheimen te ontrafelen.

Download demo ( 563 mb)

Carson Stiles Gateway Theather

 

In de inventaris heb je de uitnodiging, bioscoopkaartje en mobile telefoon. Klik op de vergrootglas in de inventaris, sleep de vergrootglas over een object in de inventaris, om het object te onderzoeken of te lezen. Loop naar de bioscoop ingang. Kijk naar alle filmposters. Kijk in de kaartenverkoop kassa. Kijk naar de rode deur aan de linkerzijde. Klik op de rechterkant en zie vakjes. Klik op een vakje en zie een cijfer. Klik op het volgende vakje van het getoonde cijfer. Is de cijfer bv 4 tel je 4 vakje vooruit en klik op dat vakje. Op sommige vakjes hoor je een klik. Doe dit tot de deur opent.

 

In de bioscoop foyer wordt je ontvangen door, Claude Ferucil. Leg (sleep) het bioscoopkaartje op de ticketbox. Ga stap vooruit. Claude zegt dat je 3 prisma scherven moet vinden en deze in de mozaïekafbeelding moet plaatsen. Kijk naar boven en zie in het plafond de mozaïekafbeelding. Loop naar links en ga dan achter de snacktoonbank. Kijk naar de kassa. Zie naast de kassa een bericht. Om de kassa te openen, moet je een code ingeven. Ga linksachter naar de toiletten. Ga naar het dames toilet. Zie in de spiegel een horror visioen. Kijk in het toilethokje. Zie linksboven een afbeelding van puzzelblokjes. Ga naar het heren toilet. Kijk in het achterste toilet. Zie op de grond een tegelpuzzel. Zie boven het toiletpapier een hint voor de tegelpuzzel. Ga terug naar de foyer.

 

Ga naast de trap aan de rechterzijde naar de speelautomatenhal. Zie links een hijskraanautomaat met beertjes en een sleutel op een beer. Kijk naar de waarzegsterautomaat. Kijk onder naar de gleufopening en zie een kaartje met een getal - 174. Kijk rechts naar de afvalemmer en zie iets op de speelautomaat. Ga terug naar de kassa achter de snacktoonbank. Open de kassa. Hint van de waarzegster was 174. Zie het bericht naast de kassa met hints hoe je de kassa moet openen. Type de cijfers in op de kassa.

 

 • 58x3=174

 • 29x6 (=174)

 • 583174296

Pak de munten en prisma scherf (3) uit de kassa

 

Ga terug naar de speelautomatenhal. Gebruik een munt in de hijskraanautomaat en grijp de sleutel uit de 'super crane' automaat.

 • Eerste klik op de joystick - De grijper beweegt naar achteren.

 • Tweede klik - de grijper stopt en beweegt naar rechts.

 • Derde klik - de grijper stopt en grijpt wat eronder ligt.

Gebruik onder in de waarzegsterautomaat een munt en selecteer de kleur van het balletje, waaraan de waarzegster denkt.

 

Ze verwisselt de bekers met de gekleurde balletje - blauw, geel en groen. Dan gaat er een gordijn omhoog.

Ze verwisselt de bekers achter het gordijn. Gordijn gaat weer omhoog.

Dan verwisselt ze weer de bekers. Selecteer dan de kleur waaraan zij denkt.

 

Volg de beker met het gele balletje. Gordijn gaat omhoog en je ziet niet welke 2 bekers ze verwisselt. Het gordijn zakt en ze verwisselt weer de bekers, maar blijf de beker met het gele balletje volgen, vóór het gordijn omhoog ging. Dan toont ze de gekleurde balletjes, maar je weet niet welke  bekers ze verwisselt heeft achter het gordijn. Maar als je het gele balletje blijft volgen weet je waar het gele balletje onder zal moeten liggen. Is het een andere kleur dan heeft ze dus het gele bekertje verwisselt met de kleur die nu onder het bekertje ligt, en is dus de andere kleur de juiste.

 

BV - Vóór het gordijn zakt is de beker met het gele balletje aan de rechterzijde. Gordijn zakt. Gordijn gaat weer omhoog, maar blijf het bekertje aan de rechtzijde volgen en staat als het stopt aan de linkerzijde. Als de keuren getoond worden en het gele balletje is aan de linkerzijde dan is geel dus de juiste kleur. Is de kleur bv groen (waar het gele balletje onder zou moeten liggen), dan heeft ze dus de gele met de groene verwisselt en is blauw de juiste kleur. Je kan dit zo blijven doen (want je hebt genoeg munten), om hint kaartjes te krijgen voor de tegelpuzzel en filmprojector puzzel.

 

Ga terug naar de tegelpuzzel in het herentoilet. Plaats alle blokjes in de puzzeltegel. De stukjes kan je draaien.

Een hint heb je in het dames toilet gezien en van de waarzegster gekregen. Pak prisma scherf (2).

 

 

Ga terug naar de foyer. Ga links of rechts door het rode gordijn. Ga in de bioscoopzaal de bühne op. Zie een horror scène. Pak van de spreeklessenaar een theaterfolder. Ga terug naar de foyer. Je hoort een schreeuw. Ga boven naar de balkonzaal. Pak bij de eerste rij een 3d bril. Verlaat de balkonzaal en ga naar de personeeldeur. Open de personeelsdeur met de sleutel. Ga de trap op en ga de projectorkamer binnen.

 

Zie rechts op de audio apparatuur een Country muziek cd van Eric Salvis. Zie links op het kastdeurtje een filmposter. Open het kastje en lees het instructie puzzelboek van Todd. Draai rechts van de kast en lees een bericht in de prullenbak. Heather moet van haar vader vanaf nu de projector op  maandag bedienen. Ga naar het controlepaneel, rechts van de projector. Klik op het blauwe werkschema paneel.

 

Vul de werkschema in van de personen. Hints heb je overal kunnen vinden. Lees het rooster goed door.

Door de aanwijzingen op het dienstrooster en verzamelende hints krijg je het volgende:

 

 • Todd - Puzzles - "Count" - Friday

 • Jeremy - Vid.Games - "Fuzzies" - Wednesday

 • Heather - Poems - "Primal" - Monday

 • Melanie - Books - "Aliens" - Tuesday

 • Eric - Music - "Detective" - Thursday

 

 • Eerste klik = X

 • Tweede klik = O

 • Derde klik verwijdert het rondje

 • 5 O's in een vierkant van 5x5 vakjes

 

Als je dit goed ingevuld hebt, opent onder een lade en pak prima scherf (1).

Ga terug naar de foyer. Kijk in het midden omhoog. Plaatst de 3 prisma scherven in de mozaïekpuzzel.

 

Einde demo

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com