18-09-2004

The Fifth Desciple

De Vijfde Discipel

Ons verhaal begint in de hoofdstad van het grote koninkrijk Arte, Moharn. Engeor is een student van de Universiteit van Magic, zoon van een arme man die nog net de studies voor zijn zoon kan betalen. Het vreedzame studentenleven van Engeor veranderd wanneer hij een willekeurig slachtoffer wordt van de tirannie van Wahargem, welke door de koning wordt getolereerd. Engeor staat voor de grootste uitdaging van zijn leven, hij moet dingen leren alvorens hij de vrijheid terug wil brengen aan de mensen van zijn koninklijke stad.

Het spel speel je met de muis. Klik op een persoon/voorwerp en zie 3 pictogrammen waarmee je  met het handje iets kan pakken/gebruiken/bekijken, met de lippen pictogram praat je en met de andere pictogram gebruik je de toverformule (spells) die weer onderverdeeld zijn in de soortformule. Klik op elke voorwerp om het  te bekijken gebruiken of  te pakken. Ook kan je iets bekijken met de rechtermuis knop. Soms zal dit een hint geven wat je daarna zou moeten gaan doen. Als je iets probeert en er gebeurt niets zegt Engeor (de karakter) 'nothing - niets '. Klik met de rechtermuis ergens in het scherm en hij loopt daar naar toe. Vraag altijd alles tot ze niets meer te zeggen hebben of zich herhalen. Boven in het scherm is het menu, bij je karakter naam zie je hoe sterk je bent en andere informatie over welke toverformules je geleerd hebt, punten van de ervaring die je opgedaan hebt enz.. Onder in het scherm is de inventaris. 

Gevangeniskamp

Praat met beide gevangenen: oude man (old man) en devastated man. Pak de kom (bowl).
Ga links buiten naar de openplaats van het kamp (to camp) en onderzoek alles in het gebied. Pak rechts van de hut een platte steen (flat stone). Je kan niet naar links, de bewaker (guards) zal je tegenhouden. Als je alles onderzocht hebt ga dan Noord naar de kooien (to cages).

Praat met de gevangen (Druid) in de kooi die dorst heeft. Bekijk de kooien. Ga links, praat met de vrolijke man (cheerful man) , bekijk de zak (sack) die bij hem ligt, pak een steen bij de dode boom (pile of stones), pak een takje  (branch) van de dode boom. Ga rechts in het scherm. Pak een papaver (poppy-head). Leg de plattensteen op de grond (yard), (klik op de plattensteen in je inventaris en klik de steen die aan de cursor plakt op de grond), pak met het takje de slang die op de plattensteen is gekropen (snake). Ga terug naar de openplaats.

Praat met de prostituee (prostitute) en praat met de bewaker. Klik de kom op de prostituee en je vraagt of zij wat water voor je wil pakken. Ga dan links van de boom met de rode kristal staan en wel zo dat je links de opslaghut ziet (warehouse). Als je te ver links gaat komt de bewaker. Zorg dat het scherm naar links schuift zodat je de opslaghut goed ziet. Of je kunt de donker plaats ook zien als je rechts van de boom staat bij de prostituee. Aan de linkerzijde van die hut (is een donker plaats (dark place behind warehouse). Zorg dus dat je die donker plaats kan ontdekken met de muiscursor. Pak de steen uit je inventaris en gooi (klik) de steen naar die donker plaats. De bewaker loopt dan naar de donkere plaats.Gebruik dan de kom op de ton met water (barrel with water). Ga terug naar de kooien.

 

 

 

Geef de kom met water aan de Druid in de kooi, de Rat (vrolijke man) verraad je en je wordt terug in de cel gegooid.

Praat weer met de 2 medegevangen. Ga daarna terug naar de openplaats en naar de kooien.

Praat met de Druid, praat links met de Rat en pak een nieuwe steen (stone). Ga terug naar de openplaats.

Gooi weer de steen naar de donker plaats en pak dan het geroosterde vlees boven het kampvuur (roast).

Ga naar de Rat en gebruik het vlees met de zak die bij zijn voeten ligt. Ga terug naar de openplaats voor een scène.

Na de scène pak je de bovenste gedeelte van de gebroken kooi (cage's top). Praat met de Druid (zorg dat je alles vraagt tot je jezelf herhaalt). 

Combineer de papaver met de kom, gebruik de steen met de papaver en je hebt opium
Klik/geef de kom met opium op/aan de prostituee. Geef daarna de slangenhuid (snake) aan haar en ze zal je helpen. Ga de celhut in en ga terug naar de openplaats. De bewaker en de prostituee zijn nu weg. Ga de opslaghut in (warehouse).

Pak een fles wijn (bottle of wine). Bekijk de boeken. Pak een lege linnenzak (linen sacks - empty bag). Gebruik de lege zak op de zak met bloem/meel (bag of flour). Bekijk het papiertje (sheet) op de muur. Bekijk het vlees (meat). Ga naar de openplaats en achter in het scherm (linkse kant) naar de verboden cel (to forbidden cell).

Pak wat stokken (logs), klim via de ladder boven op de cel (klik met de rechtermuis op de ladder en dan boven op het dak). Klik op de tralies (bars) om ze weg te schuiven, gebruik de touwladder (rope ladder) en klik op de touwladder om de cel in te dalen. 

Praat met de geketende gevangene (chained-up prisoner). Klik (rechtermuis) op een naald die in zijn lichaam steekt (needles), praat opnieuw met hem en kom er achter dat hij een tovenaar is.
Bekijk de heilige amuletten (sacred amulets) en de magische diagram (magic diagram). Pak een amulet die rechts in het scherm hangt (soort dolk). Praat dan weer met de tovenaar en hij leert je hoe je de vuurbol moet gebruiken (kan zijn dat hij je dat al geleerd hebt zodat je niets meer kan vragen). In je karakter options zie je dat je deze toverformule (spell) nu kan gebruiken (fireball). Deze karakter options moet je maar meerdere malen bekijken en zelf bijhouden. Klim op de touwladder. Wanneer je weggaat zal de kwade tovenaar je aanspreken. Klim naar boven, klik op de touwladder en gebruik het amulet (deze gebruik je als een mes) op de touwladder om het te pakken (rope ladder)
Ga naar de openplaats. 

Geef de naald aan de prostituee. Ga naar de kooien.

Geef de zak met bloem aan de Druid. Praat met de druid over arsenicum. Pak weer een steen en ga naar de openplaats. Gebruik de kooibovenkant in het kampvuur (campfire) om er hete kolen mee te pakken (live coal). Gebruik de steen met de kooibovenkant/hete kolen om arsenicum te krijgen (arsenic). Geef het arsenicum aan de prostituee. Praat met de Druid als je niet meer weet wat je moet doen: Je moet greep krijgen op de bewakers, een mistletoe en eik offeren en een manier zien te vinden dat een vogel de kristal kan dragen. Pak weer een nieuw steen. Ga naar de openplaats.

Gebruik het mes (amulet) op de bel die in de uitkijktoren (watchtower) hangt, je klimt dan naar boven en pakt de klepel uit de bel (clapper). Ga naar beneden. Gebruik het mes met de touwladder in je inventaris en je hebt dan touwen (ropes), stukjes touw (remainder of rope) en latten (steps), combineer de stukjes touw met de latten (steps with ropes en step), combineer de lat met een stukje touw (a step with a rope), combineer de stokken met de latten/touw en je hebt een ladder gemaakt (step ladder). Gebruik het mes met de wijnfles om een kurk te krijgen (cork stopper).

Gebruik de klepel met de lat/touw om een geïmproviseerde hamer te maken. Gebruik de ladder met de kristalboom, gebruik het touw met de rode kristal boven in de boom. Ga naar de kooien.
 

Geef de kurk aan de Druid. Gebruik de geïmproviseerde hamer met de kooi. Praat dan met de Druid en hij zal een ritueel uitvoeren. Je hebt nu 5 les (lessons) punten in je karakter menu. Gebruik deze om je te verstreken (klik op de +). Je kan nu het kamp verlaten en nu krijg je ook gevechten :(. Ga rechts in het scherm bij de celhut om het kamp te verlaten (Away from camp). 

 

Moorland 
Gebruik het menu van Engeor om de symbolen voor de toverformules te leren. Ik heb een hekel aan gevechten zodat ik een cheat (trainer) gebruikte en niet dood ging :). Als je de cheat wil gebruiken dan download het hier. Start de trainer.exe en dan het spel. Gebruik F4 voor health (rood) - F5 voor mana - F6 vijand is met een slag dood - (blauw) - F7 ervaringspunten - F8 les punten en F9 geeft je 9999999 aan geld. Je moet eerst wat vechten of kopen voordat je ziet wat de trainer doet. Je vecht om de beurt. De pijlen geven aan waar je naar toe kan lopen om van je vijand afstand te nemen. Versla de 2 slangen. Klik op de slang (zie in een venster dat je de slang geselecteerd hebt) en sla met de handcursor of gebruik een toverformule. Als je niets meer kan doen klik dan op het pijltje onder de rode en blauwe bol en de slangen zijn dan aan de beurt. Hoe sterker je bent hoe meer slagen achter elkaar je kan uitvoeren Is je blauwe mana leeg dan kan je geen toverformules meer gebruiken en als de rode heling op is dan ben je dood.

Heb je de 2 slangen verslagen dan kom je op een map. Kies een pad naar het Eiland (island). De schilden die een pad blokkeren daar moet je weer vechten tegen slangen of skeletten en kan je je eigen versterken. Ben je op het eiland staan er nog 2 skeletten op je te wachten.

Heb je die verslagen ga dan de geopende poort door. 

Je wordt ontvangen door 2 Necromants die je een toverformule leren. Dan geeft hij opdracht om je te doden,  (mocht je de trainer gebruiken zal deze in deze situaties niet werken). Loop snel naar de ladder boven het trapje (niet de ladder meteen rechts van de poort) en klim op de ladder en zorg dat de Necromant je niet kan doden. Boven komt de Necromant die boven staat als je boven van de ladder afstapt, als je op de ladder staat dan heb je pauze en lopen de Necromants terug op hun plaats. Klim weer naar beneden, links van de ladder is een lift waar vaten met buskruit voor liggen, pak snel een vat en je rolt die op de lift. Klim op de ladder, draai aan de hendel van de lift (lever) om de lidt naar boven te draaien. Als de Necromant op je afkomt en je haalt het niet ga dan snel terug de ladder op en probeer het opnieuw. Klim daarna weer naar beneden en pak de bijl (axe), klim op de ladder, gebruik de bijl links op de houtenbrug (wooden gallery), duw dan tegen het vat (rechtse kant van het vat) en het vat zal op de hut rollen. Zorg dat de Necromant je niet pakt.  Draai weer aan de hendel van de lift om de lift te laten zakken. Doe nu hetzelfde met de 2 andere vaten. Rol ze dus boven op de hut via de lift. Heb je dat gedaan en je staat op de ladder moet je nog snel rechts van de poort de fakkel pakken en terug de ladder op (torch). Gebruik de fakkel op de hutten, het geeft een explosie en je kan het eiland verlaten. Ga over de brug naar Moorland. Hier ook weer gevechten. Ga door tot buiten Moorland voor een scène. 

Rovenland

Je belandt op een plein in een Onzichtbare Stad van Rovenland. Loop naar rechts in het scherm,  pak de draad die achter op een tafel ligt (wire). Ga terug in het midden van het scherm en ga de winkel in (store). 

Praat met de Handelaar (merchant). Bekijk de goederen. Je hebt nog geen geld om iets te kopen (als je de cheat gebruikt dan kan je kopen wat je wil). Vraag hem alles en je kan bij hem spullen kopen en verkopen. Ga terug naar het plein (to square). Bekijk de planken (boards) van de huizen. Bekijk de fontein aan de linkerzijde. Bekijk nog meer naar links een hoopje puin (old junk) en je pakt een wiel/katrol (wheel) en een touw (rope). Ga links het verlatenhuis in (deserted house). Het is te donker dus ga weer naar buiten. Probeer de gebroken katrol te bekijken die boven uit het raam hangt (broken pully) maar het blijft te donker. Ga het paleis in (palace). Bekijk het altaar (altar). Gebruik het draadje met het altaar. Een geheime kist opent (secret box). Gebruik de geheime kist en je pakt een boek (book), een Rol van Griffin en een Rol van de Strijder (warrior). Klik elke rol op Engeor om de toverformules te leren en de ervaring  (griffin is een vliegend beest?). Kijk in je karakter wat je erbij hebt geleerd en versterk je.Verlaat het paleis. Ga helemaal rechts in het scherm en verlaat de stad.

 

In het bos (map) kan je naar de toren Skeldal, Village (Dorp), Volcano (Vulkaan), Wind mountain (Wind Berg) en naar twee kloven (Gorge) boven op de map. Je zal weer diverse gevechten moeten doen om deze plaatsen te bereiken. In gevechten met beren of panters krijg je de huiden. Verkoop deze huiden in het dorp bij de handelaar in bont/huiden (bear skin - apagh skin). Met gevechten tegen bandieten pak je hun sabels (sabre) die je in de stad kan verkopen. Er zijn nog meerder soorten monsters. Bekijk per gevecht welke toverformule bij welk dier het beste uitpakt. Klik op de formule en houw het ingedrukt, je ziet puntjes verlichten rondom de formule die je geselecteerd hebt die de sterkte aangeeft. 

 

Dorp

Praat met de bonthandelaar (furrier) en verkoop de huiden aan de bonthandelaar. Geef hem het boek en je krijgt een paar schoenen van draken leer (dragon-skin-shoes), (als je niet genoeg geld hebt kan je de schoen later kopen). Praat 2x met de timmerman (carpenter) en koop houtenplanken van hem (prism - zo wordt het in je inventaris genoemd Ga naar de linkerzijde, pak de oude Vodden (old rags) en pak de kaars bij het graf (candle). Verlaat het dorp om in het bos terug te komen (to forest). Als je genoeg geld hebt ga je terug naar de Onzichtbare Stad (invisible city). 

Ga naar de winkel, verkoop je spullen en koop een bijl (axe), een tang (pliers) en een zaag (saw). Als je de sabels verkoopt blijft er altijd een sabel in je inventaris (sabre). Koop een Rol als je geld genoeg hebt en leer die toverformule (klik Rol op Engeor). 

Gebruik de tang op de planken van het huis links van de winkel en je hebt dan spijkers (nails) en planken in je inventaris. Combineer de spijkers met de prismaplanken (prism), gebruik de bijl met de planken/spijkers en je bouwt een constructie (consruction). Ga nu naar de toren Skeldal.

Skeldal

Gebruik de Detection of Magic spell met Engeor om een brug over de afgrond te toveren. Ga snel de brug over voordat hij weg is. Bekijk links de steenblokken (stone blocks). Loop iets verder naar links en zie een trap (stairway) en een zwaard (sword of Damocles). Aan de rechterzijde van het scherm hangen er nog 2 zwaarden. Ga NIET onder de zwaarden staan (A spot under the sword). Ga met de trap naar boven. Ga rechts en gebruik de grot ingang (cave-in) om een steen te pakken (stone). Engeor zal zeggen dat hij iets moet vinden om de muur te breken. Ga verder naar boven met de andere trap. Bekijk de gaten in de vloer (caved-in floor). Gebruik de planken met de gaten in de vloer. Gebruik dan de constructie met de gaten in de vloer. Bekijk het houten framewerk en Engeor zal zeggen dat het iets mist. Ga nu naar de Windberg. Je moet eerst weer de Detection of Magic spell gebruiken om een brug over de afgrond te toveren. Onderweg kom je in het bos sterken Golems tegen, zorg dus dat je sterk bent of probeer een andere route. 

 

Windberg

 

Pak het kreupelhout (brushwood). Bekijk de beslagen grond (beaten ground). Ga aan de rand van de klip staan. De hond aan de andere kant blaft zo hard dat Engeor er koppijn van krijgt (loudly barking dog). Gebruik het kreupelhout op de beslagen grond, gebruik een vuurbal op het hoopje hout om het aan te steken (fireball van de toverformule, klik op het hoopje hout en dan selecteer de vuurbal in het menu), gebruik de kaars in het vuur om zachte was te krijgen (soft wax). Gebruik de zachte was op Engeor om het in zijn oren te stoppen. Gebruik dan de Spinnenweb formule op de hond (spider web). Ga met de muiscursor over het scherm aan de overkant om de plek te zoeken van de (other side). Gebruik op die plek de transport formule (Teleportation) en je wordt naar de overkant getransporteerd (zorg dat alle lichtjes om de formule aan zijn). Ga links in het scherm, pak de lantaarn die aan de hut hangt (lantern), pak de staff die tegen de hut aan leunt, gebruik de staff op de hond, gebruik de hond en hij is nu halve dood, (half-dead dog), klik op de hond en je pakt de halsband (collar). Ga dan naar de onzichtbare stad (helemaal links in het scherm terug het bos in). 

 

Onzichtbare Stad:

Gebruik de lantaarn in het verlatenhuis en je pakt een emmer (pail), gebruik de emmer buiten in het fontein, ga opnieuw het verlatenhuis in, gebruik de zaag met de gebroken katrol  (je ziet hem dat niet doen) en pak buiten de gebroken katrol (two wheels).

Combineer het wiel met de 2 wielen in je inventaris om er 3 te krijgen (three wheels). Gebruik het oude vodje in de emmer met water om een nat vodje te krijgen (wet rag)

Ga de winkel in en gebruik de Detection of Magic spell en koop de helm die je onzichtbaar maakt als je die opzet (invisibility helmet). Ga naar de vulkaan.

Vulkaan 

Gebruik de draakschoenen op Engeor. Gebruik het natte vodje op Engeor. Ga de vulkaan verder in (rechts). Pak het koele drankje dat tussen de beenderen ligt (cool potion), klik op de beenderen van de oude avonturier om de Golem rol formule te krijgen en die je leert. Ga snel de vulkaan uit vóórdat het te heet wordt. Ga terug naar Skeldal, onderweg verkoop je je spullen en koop je drankjes manna en heling (health) als je die nodig hebt. 

Skeldal 

Ga naar de tweedeverdieping. Gebruik de drie katrollen met de houtenconstructie. Gebruik het touw met de katrollen zonder touw. Kom te weten dat het touw te kort is. Ga naar de benedenverdieping. Ga bij het eerste Zwaard van Damocles staan maar zorg dat het zwaard niet op jou valt. Gebruik de steen uit je inventaris op de plek onder het zwaard (A spot under the sword) en het zwaard valt. Gebruik de sabel op het zwaard en je pakt het korte touwtje waar het zwaard aanhing (short rope). Combineer het korte touwtje met het touw van de katrol (long rope from pulley). Doe dit ook bij het andere zwaard dat er hangt en je hebt een lang touw (long rope)

Ga terug naar de tweede verdieping. Gebruik het lange touw met de houtenconstructie en kom te weten dat je eerst het ingestorte puin (cave-in) van de eerstenverdieping moet opruimen. Ga naar de eerstenverdieping, gebruik de halsband van de hond op Engeor. Praat tegen de instorting en je schreeuwt het weg. Ga terug naar de tweedeverdieping.
Gebruik nu het lange touw op de katrollen. Ga naar de benedenverdieping, ga links van het zwaard staan dat voor de ingang naar de eerstenverdieping hangt zodat het valt, gebruik weer de  sabel op het zwaard voor een kort touwtje (short rope).
Gebruik het korte touwtje op de bokkensteen en ga terug naar de tweedeverdieping.

 

Gebruik de katrol. Doe dit nog 2 keer om de andere 2 blokken op te hijsen om een trap te maken naar de derdeverdieping. 
Ga dan via de gemaakte trap naar de derdeverdieping. Bekijk het vuur. Gebruik het koele drankje op Engeor en ga door het vuur. Bekijk de spiegel (mirror). Ga voor de spiegel staan, als de spiegel veranderd gebruik je de helm op Engeor en je komt aan de andere kant van de spiegel.

 

Praat met het Meisje. Gebruik de boekenkast. Krijg een kaart (maps) en drie rollen; Armageddon, Magische Ziekte en Illusie. Gebruik elke rol op Engeor om ze te leren. Gebruik de kaart op Engeor om het te bekijken. Klik rechtsonder in de hoek op de kaart om de volgende kaarten te zien (next map). Om de kaart te verlaten klik links of rechts aan de rand van de kaart.. 
 

Pak de kleine houtenbalk van de grond (small wooden beam), gebruik de bijl op de balk om er een scherpe punt aan te maken, bekijk de spiegel, kijk uit het raam, bekijk/pak het boek op het voetstuk en je ziet in een scène over de geschiedenis van Skeldal (Bezra' diary).
Bekijk de magische apparaten (magic device) in het centrum van het pentagram. Elk magisch apparaat heeft betrekking met een element:Vuur, Aarde, Lucht, Water en Geest/gedachten. Elk apparaat heeft getallen van een niveau die geassocieerd moet worden met het element. 

Gebruik de kaarten om te bepalen welk getal bij welk element hoort die je op het magisch apparaat moet plaatsen.

Langs het apparaat en op de kaart zie je de logo van het element. Je kan het niveau bepalen van elk element via de stad Moharn op de kaart. Tel de ringen, begin met de buitenringen tot de ring van de stad Moharn. Plaats het getal van de bijbehorende element op het apparaat (het zijn Romeinse cijfers):

 

Aarde - IV Vuur - III Lucht - III Water - I Geest - II

 

Gebruik handcursor op het centrum van het pentagram en je wordt naar Moharn getransporteerd. Je wordt aangevallen door het meisje maar je dood haar met je puntige balk, ze was een vampier.

Moharn

Bekijk de poster. Bekijk het pub teken. Probeer met de bedelaar (beggar) te praten..
Ga de pub in. Praat met de barvrouw en neem de baan. Je komt in de kelder, dood de beesten (beast) die je in de kelder tegen komt en pak onderweg uit de kelder een:. touw, emmer en vlees. Ook moet je achter in de kelder de sterke Koningin van de Beesten verslaan (Queen Beast).

Bekijk achter in de kelder het gat in de vloer (caved-in floor), combineer het touw met de emmer, gebruik het vlees met de emmer, gebruik de emmer met het vlees in het gat en je haalt er een jonge hond uit (young lady). Ga naar boven als je alle beesten gedood hebt en je krijgt je geld. Je kunt uit de pub gaan en terug gaan en met de barvrouw praten om meer geld te verdienen en punten. Praat ook met Kalak die in de pub zit.

Ga buiten met de bedelaar praten (hij spreekt je eerst aan en praat dan met hem), gebruik de helende formule op hem (healing touch) en praat dan weer met hem.. Geef hem de jonge hond. Ga naar het plein. Praat met Pied Piper. Bekijk het paleis, de paleiswachters, stadhuis (town hall) en het balkon waar een kantoor is (office). Ga naar de Universiteit of magic. 

Probeer met de bewaker te praten, bekijk de monolith steen, bekijk de soldaten (army), bekijk de Universiteit grond en keer terug naar het plein. Ga naar doodlopende straat (dead-end street).
Gebruik de Detection of Magic formule en een paarse steen wordt zichtbaar. Gebruik de paarse steen (brick), gebruik de schildformule op je, loop door naar achteren, de muur verdwijnt en je komt bij een muislabyrint. Gebruik de snelheidformule (speed) op de muislabyrint en loop door het labyrint en ontmoet de professor. Praat met de professor en je leer (je krijgt een rol) de krachtformule (power-up). Ga terug naar het plein en praat opnieuw met Pied Piper. Ga naar de Universiteit. 

Ga naar de uiterste linkerzijde van het scherm en gebruik de Illusieformule (Illusion) op de Universiteit Grond. De illusie moet op niveau 4 worden gezet om deze te laten werken. Gebruik drie Vuurballen op de Monolith. Pak de geheugensteen (memory stone) die voor de Monolith komt te liggen. Ga terug naar het plein. Ga dicht in de steeg staan die naar de Universiteit leidt en gebruik de teleportformule op het balkon. Ga het kantoor in, bekijk de tafel, bekijk rechts de boekenkast en krijg de Demonformule die je leert. Bekijk het schilderij. Gebruik de geheugensteen met de tafel. Ga naar het balkon en gebruik de teleport formule in de donkere hoek (dark corner) van de steeg
Ga ergens naar toe, ga dan terug naar het plein en teleporteer je weer terug op het balkon. Ga het kantoor in en klik op de tafel om de geladen steen terug te pakken (loaded memory stone). Ga dan via de donkere hoek terug het plein op.  Geef de geladen geheugensteen aan Pied Piper. Na de korte scène met Piper ga je de Universiteit in.

Universiteit

Bekijk het schilderij van de stichter. Bekijk de focal point. Bekijk de drankjes, de kristalmolen (crystal grinder) en het systeem van de lenzen (system of lenses) waar het licht door straalt. Ga trap op naar de eerstenverdieping.
Bekijk de kruiden (herbs). Pak de beschermhandschoenen (protective gloves). Bekijk het Kryzmor instrument. Bekijk de panelen (desk) op de Kryzmor (er zijn er 5 en een van hen is gebroken). Bekijk de opening in de Kryzmor (box). Bekijk de rest in de kamer. Ga verder omhoog met de trap naar de tweedeverdieping. 

Bekijk de magic staff (6 stuks). Gebruik de sabel op de linkse staf met de rode kristal die tegen de boekenkast staat en je pakt het rode kristal (red crystal). Bekijk alle planken van de boekenkasten en begin met de uiterste rechtse. Pak een boek uit de tweede boekenkast van rechts (the dust of time), klik de boek op Engeor om het boek te lezen, pak vier rollentoverformules uit de derde boekenkast (.depth/Abyss, Deadly Rain, Mastery en Confusion) die je dan leert. Pak uit de 3de boekenkast van de linkerkant een rol genoemd Idee van het Doel (scroll with the idea of purpose). Ga terug naar de eerstenverdieping. 

Pak een kruide (herbs of Defocusing). Pak een kristal uit de kist (tears of the dawn of ages). Ga naar de benedenverdieping. Gebruik de beschermhandschoenen met de drankjes links op de plank om een flesje met drakenbloed te pakken (dragon blood). Gebruik de kristal 'tears of the dawn of ages' in de kristalmolen. Gebruik het kristallenstof (dust) met de Focal point. 
Gebruik de Defocusing kruid met de Focal point, gebruik het drakenbloed met de Focal point, gebruik de rol 'idea of purpose' op de Focal point en je pakt het stof van de tijd (dust of time). Ga naar de eerstenverdieping. 

Gebruik de sabel op het voorste paneel (desk) van de Kryzmor die gebroken is. Gebruik het Rode Kristal met het gebroken paneel. Gebruik het dagboek van Bezra (diary) in de opening (box) van het Kryzmor instrument Gebruik de Bliksemformule (lightning) op één van de panelen van Kryzmor. Gebruik de Stof van de Tijd op Engeor en je hebt een karakter Engeor erbij. Doe deze bliksemformule en stof van de tijd op Engeor nog 3x zodat je 5 Engeors hebt. Gebruik dan de bliksemformule op het voorste paneel die gebroken was. Verlaat de Universiteit. Ga naar de doodlopende steeg.
Je moet nu weer met de Professor gaan praten. Doe hetzelfde wat je eerder hebt gedaan om daar te komen (Gebruik de Detection of Magic formule en een paarse steen wordt zichtbaar. Gebruik de paarse steen (brick), gebruik de schildformule op je, loop door naar achteren, de muur verdwijnt en je komt bij een muislabyrint.Gebruik de snelheidformule (speed) op de muislabyrint en loop door het labyrint en ontmoet de professor). Praat met de professor en hij geeft je een gedenkplaat van de Stad Millenial. Ga terug naar de Universiteit. Gebruik de gedenkplaat van de Stad Millenial met het schilderij van de Stichter (founder) en klik op het schilderij om je te teleporteren.. 

Poort van de draak:
Bekijk alles. De inscriptie boven de poort verteld hoe je de poort moet openen. Pak rechts uit het drakenbeeld een lege kelk (goblet). Gebruik de kelk met de draak op de deur om het te vullen met zijn tranen. Onder elke scène portret is een afvoerbak (drain) met een kraan (drain outlet). Vul de afvoerbak onder elk portret met de drakentranen uit de kelk volgens de positie van de zon op het portret. Klik de kelk op de afvoerbak en hij giet er 1/4 in (one-quarter). Daarna moet je de kelk weer 1/4 vullen met de drakentranen midden op de deur. 

Links Boven:1/4, Links Onder:1/2 (half-full), Rechts Boven:3/4 (three-quarter) en Rechts Onder:4/4 (full)
Gebruik dan de lege kelk op beide fakkels om ze te doven en ga dan op de 9de golf staan - dit is de grootste golf in het middendeel van het scherm.

Stad Millenial
Er zijn heel wat moeilijke gevechten voor de rest van het spel. Zorg dus dat je goed uitgerust bent en gebruik goede strategieën. Mijn strategie was de cheat :)
 

Ga na het eerste gevecht rechts en naar boven. Dit is de snelste weg naar de kathedraal. Volg het pad naar boven, ga rechts en achter ga je een kapel (chapel) in. Bekijk de muis, de schaal met water (plate) en het teken (sign). Gebruik de snelheidformule op Engeor en gebruik dan de sabel op de muis. Pak de schaal met water (water filled plate). Ga terug naar het pad, ga rechts het pad op, links en rechts de kathedraal in. 
 

Bekijk alles in de kathedraal. Gebruik de schaal met water op de schaal onder de guillotine. Bekijk poort en de deur. Bekijk de guillotine. Bekijk de hefboom (lever). Bekijk opnieuw de guillotine en je komt binnen in de kathedraal. Bezoek alle kamers en versla de vijand.

Ga rechtdoor en open achter in de gang een deur van de 'nave'. Bekijk het licht (shaft of light). Verlaat de kamer, ga links en einde gang rechts de 'vestry' in. Bekijk de boekenkast en krijg de toverformule rol van 'mana drain'. Pak de fles met schoonmaakmiddel van de vloer (cleaning liquid) en pak de kaarsendover rechts in de hoek (candle snuffer). Ga de kamer uit, rechtdoor en ga rechts de deur in. In deze ruimte met boekenkasten is niets te doen, je ziet een andere ruimte met boekenkasten maar er is geen ingang. Gebruik de Detection of Magic toverformule en ga de andere ruimte in. Deze ruimte heeft drie boekenkasten - twee van hen hebben onbeperkte gezondheid en mana drankjes. Verlaat de kamers (loop door de muur) en ga op de gang verder naar onder, bocht om en je bent terug op de plaats waar je starten. Ga rechtdoor (rechts) en het loopt dood. Gebruik weer de Detection of Magic toverformule en de muur verdwijnt. Ga rechts waar de muur was, ga dan rechts en achter de grafkelder in (tomb).  

Bekijk het schild en je pakt het vieze schild van de muur (dirty shield). Gebruik de kracht toverformule (power-up) op Engeor en schuif de deksel van het graf eraf. Gebruik het graf en je pakt er doeken uit (rags). Gebruik een doek op het vuile schild om het schoon te poetsen. Gebruik de  kaarsendover op het harnas (armor) en pak de constructie die bij het harnas ligt (stand). Ga terug naar de 'nave' kamer (ook nu kan je door de muur lopen die je net even weg hebt getoverd). Gebruik de constructie (stand) met het licht. Gebruik het gepolijste schild met de stand en loop in de lichtstraal een geheime hal in (secret hallway). Volg de rode loopmat en op het einde krijg je het gevecht met Big Boss Bezra. Probeer zijn magic te verminderen met de healing touch toverformule. Heb je hem verslagen is de stad gered en einde game :)
 

 

 

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://gamesolves.proboards23.com/

Henk

www.000webhost.com