The Bad, The Ugly and The Sober

01-05-2008: V 1.1  

The Bad, the Ugly and the Sober is een adventure-game waarin je terecht komt in het Wilde Westen, een wereld vol gekke overvallers, vijandelijke gangsters, saloongevechten en heftige pistoolgevechten. De hoofdpersonage in de game is een boer genaamd Jack, voorheen een ervaren schutter. Op een dag komt een gewonde indiaan, die achterna wordt gezeten door Black Bills bandieten naar zijn boerderij. Jack weet zijn leven te redden, maar als dank hiervoor branden de bandieten zijn hele boerderij af. Om geld te verdienen om zijn boerderij weer op te bouwen besluit Jack mee te doen in een bandietentoernooi in Westtown. Dit schiettoernooi wordt georganiseerd ter ere van een dode bandiet genaamd James Starr en de hoofdprijs is een flinke zak geld en een portret van de bandiet. Om te winnen zal Jack een aantal mini-quests moeten oplossen, onderwijl de strijd aangaand met oa Black Bill.

 

Het spel is op moment (Mei 2008) uitgebracht in Rusland en UK met Engelse ondertiteling en Russische spraak?

 

 

Oplossing

 

Inleiding
Jack zit thuis aan zijn tafel, als een Indiaan volledig uitput op zijn paard bij hem aankomt rijden met twee bewapende bandieten. De Indiaan valt van vermoeidheid van zijn paard en blijft op de grond liggen. De bandieten schieten op Jack. Jack redt de Indiaan, wordt neergeslagen en uit zijn boerderij geworpen. Hij blijft buiten bewusteloos op de grond liggen, terwijl de bandieten zijn boerderij in puin en as leggen.

Dag 1 - Op naar Westtown

Jack's Farm
Als Jack weer bijkomt is zijn boerderij kompleet afgebrand. Ben, de buurman is langs gekomen om te kijken wat er gebeurd is. Bekijk meerdere keren het verbrande bord "Jack's Farm". Bekijk de brievenbus meerdere keren, zodat Jack de gescheurde "wordt gezocht (Wanted)" poster pakt. Praat dan met Ben, tot hij je een kaart geeft waarmee je de weg naar Westtown kan vinden. Jack heeft geen andere keus, dan in de stad werk te gaan zoeken. Jack wil aan een schiettoernooi deelnemen, daar de winnaar veel geld kan winnen. Eens was hij een scherpschutter en schat zijn kans hoog, om het te winnen. Slechts als je in het bezit van de kaart bent, verschijnt aan de rechterkant van het scherm een rode pijl, zodat je vertrekken kan.

Woestijn
Op weg naar de stad zie je een skelet liggen. De man moet hier lang geleden gestorven zijn. De postkoets houdt zich in dit gebied niet aan zijn tijdschema. Open de tas en je pakt er een scheermes en visitekaartje uit. Bekijk de aasgier. Pak de laars van een reishandelaar, onder de tak waarop de aasgier zit. De aasgier vliegt weg. Bekijk het bord en de cactus en ga dan rechts verder. Je ziet een postkoets aankomen rijden.

Postkoets

Opnieuw onderzoek je eerst alles grondig. Rechts in het scherm ligt een ronde steen met een gat. Misschien is het een Indianen amulet ? Het blijkt eerder een slijpsteen te zijn, daarom gebruik het scheermes op de slijpsteen, om een scherpe scheermes te krijgen. Op de steen achter de grote cactus komt regelmatig een groene leguaan te voorschijn. Iemand heeft Jack ooit eens verteld dat deze dieren lekker smaken. Praat met de Mexicaan, Miguel. De postkoetsier wil je niet meenemen omdat een reishandelaar de ticket gekocht heeft en je dit kaartje niet kan tonen. Miguel vertelt je ook van het schiettoernooi, waaraan slechts misdadigers deelnemen kunnen. In de stad strijden regelmatig de Indianen tegen de cowboys. Geef Miguel het visitekaartje, om je uit te geven als reishandelaar Alloisias Marsh. Je hebt geen ticket. Gebruik/combineer het scherpe scheermes op de laarshak en krijg de ticket. Geef de ticket aan Miguel en geniet van de rit met de postkoets.

Postkoets - Schedel
De postkoest stopt bij de volgende post. Bekijk de schedel op de grond, het 19 inch wagenwiel tegen de boom, het kampvuurtje en het touw waarmee Pater Sanches vastgebonden is. Snijd het touw door met het scheermes,om de pater te bevrijden. Praat dan met de pater. Hij bedankt je maar heeft nog een verzoekje. De bandieten van Black Bill, willen de trein overvallen, die het prijzengeld van het toernooi vervoert. De sheriff is de enige, die het treinstation bewaakt. Daarom moet je helpen. Ook Miguel wordt gevraagd mee te helpen.

Treinstation
Kijk in de kar en afvalemmer. Pak achter de afvalemmer een munt en een whisky fles. Kijk door het verlichte raam. De sheriff wordt door een bandiet met een wapen gevangen gehouden. Jack wil hem bevrijden. Bij de achterste wagon staat een bewaker. Praat met pater Sanches - hij kan je niet helpen, hij vertrouwt op de hulp van God. In het midden van het perron kan je iets dichterbij komen. Rechts staat bandiet Chunk. Kijk in de open wagon. Probeer de bandiet aan de linkerzijde te overvallen. De man is sterker dan Jack, daarom zal onze held hem uitschakelen met zijn blote handen. Aldus werp je de munt naar de bandiet, hij bukt en Jack kan hem neerslaan. Nu n van de bandieten uitgeschakeld is, doorzoek je hem en pak je zijn masker. Klik het masker/zakdoek op Jack, zodat hij zich als bandiet vermomt. Nu kan je naar bandiet Chuck gaan en hem aanspreken. Hij stuurt je het stationsgebouw in, om de Sheriff te controleren.

Binnen wacht de volgende bandiet. Hem kan je niet overtuigen dat je een bandiet bent. Je krijgt een vuistgevecht met hem. Met de rechter muisknop buk je om de klappen te ontwijken en met de linker muisknop deel je de klappen uit. Zowel Jack, als zijn tegenstander hebben een energiebalk boven hun hoofd. Is n balkje leeg, verliest de aangewezen persoon de strijd. Als Jack verliest, zal het gevecht automatisch opnieuw starten. Als je wint, ligt de bandiet op de grond en reageert niet meer. En denk niet dat je zo gewonnen hebt want de tegenstander is best sterk! Onderzoek daarna alles. De kist is leeg. Links in het rek is een brander en voor de Sheriff een pistool vastgebonden aan een touw. Trek maar niet aan het touw, maar snijdt het door met je scheermes. De Sheriff vertelt dat het prijzengeld van $10.000 dollar en het portret van James Starr met zijn handtekening al veilig opgeborgen zijn in een brandkast in Westtown. De winnaar krijgt het prijzengeld en het portret. Opnieuw moet Jack helpen en ze gaan naar de stad - Westtown.
 

Dag 2 - Revolver, graf en "wordt gezocht" poster

Klik op de stadskaart om het te vergroten

Stadsingang
Praat kort met Miguel en praat met de blinde Mike. Praat altijd meerdere keren met personen, om alle dialogen te vragen. Als Jack aan het toernooi mee wil doen moet hij eerst goed oefenen, omdat de concurrentie groot is. Mike heeft zijn zicht bij een explosie verloren. Hij weet wel wat over de stad. Silvio is de eigenaar en barkeeper van de saloonbar. Hij is een goed man. Benjamin Peck is de hoteleigenaar. Het is een vreemd persoon. Jack zal dat wel merken, als hij hem ontmoet. Lester Orano is de bankdirecteur. In vroegere tijden was hij n van de beste schutters. Mike verdient zijn geld met de verkoop van tabak. We gaan de stad maar eens onderzoeken.

Hotel Macintosh
Boven de daken is een grote heteluchtballon. Praat met de Sheriff, vr het hotel. Je mag het hotel niet in, omdat Benjamin Peck weer zijn maandelijkse aanval heeft. Eens in de maand wil Benjamin zelfmoord plegen, maar tot dusver heeft hij dat nog nooit gedaan.

Station en bureau van de Sheriff
Ga naar rechts. Aan het eind van de weg is het treinstation en het bureau van de Sheriff. Praat met het jongetje, Snoopy. De jongen leeft op straat en kan je veel vertellen. Zijn moeder is gestorven en zijn vader is koopman, maar de jongen weet niet veel over zijn vader en weet niet waar hij is. Momenteel spaart hij zijn geld, om een revolver te kunnen kopen, als hij groot is. Hij heeft al 10 cent gespaard. Er is al tweemaal een revolver op hem gericht. De eerste keer was het een oude man, die hem slechts bang wilde maken. De tweede keer was het bankdirecteur Mr. Orano. Er waren muntstukken uit zijn zak gevallen, die de jongen opgeraapt zou hebben! De sheriff en Jane van de apotheek zijn allebei zeer aardig en geven hem vaak wat te eten. Hij weet niet wat hij later wil worden, want zijn wens verandert per dag!

Saloon
Ga naar de linkerzijde en bij het hotel verder naar de linkerzijde Hier staat Maiden, vr de saloon. Ze doet ook mee aan het toernooi. Ze noemt zichzelf "Deadly Maiden", omdat zij vele overvallen gepleegd heeft, maar ze heeft nooit iemand neergeschoten. Ze wordt in 13 staten gezocht. Ze neemt deel aan het toernooi, om met Black Bill af te rekenen, omdat hij en zijn bende haar plan geruneerd heeft om het Ford aan te vallen. Met de winst van het toernooi wil Maiden naar Parijs gaan. Ga de Saloon binnen. Op de voortafel liggen de resten van een maaltijd. Een kaars op de middelste tafel schijnt de enige verlichting te zijn. Of de papegaai echt is? Het geeft hoe dan ook geen geluid. Achter in het kastje staan wijnvaten. Aan de garderobekapstok, vr het linkergordijn van het venster hangt een hoed. Aan de tafel zit krantenredacteur Henry Parker. De redacteur en de Indiaan aan de bar hebben geen behoefte om met Jack te praten. Praat met Silvio, barkeeper en de eigenaar van de saloon. Om aan het toernooi deel te nemen moet je 3 dingen hebben: Een revolver, een graf en een bewijs van je criminele activiteiten. De revolver kan je in de winkel van Antonio kopen. Voor het graf moet je bij pater Sanches zijn en een bewijs van criminele daden is het enige probleem van Jack.De uitgang van de saloon, is onder in het scherm, bij de Indiaan. 

Antonio's Shop
Ga naar de winkel, gelijk naast de saloon. Zie een schop, hooivork, dynamietvaten, geweren, bizonschedel, cowboy hoeden en aardappelzakken. Praat met Antonio. Hij heeft een revolver voor 30 dollar. Hij vertelt de vr geschiedenis van de revolver.

Bank
Ga verder bij de shop en de apotheek voorbij tot de bank. Aan de linkerzijde van de bank hangt een bericht, dat je lezen moet. Een oude dronken probeert de bank te beroven en gaat op de trap zitten. Praat met de man - hij laat je niet voorbij. Naar verluid heeft hij in vroegere jaren vele banken beroofd. Maar het schijnt dat hij nu meer aan de whisky zit. Je biedt hem een slok aan, uit je whisky fles. De oude man neemt een grote slok. Ondanks zijn houten been en bovenmatig alcohol gebruik valt hij niet om.

Apotheek
Ga links de apotheek in. Zie op de toonbank een schedel - er ligt iets in de schedel. De apotheker zegt dat je overal vanaf moet blijven. Hier ligt ook een vergrootglas en achter de toonbank, staat op het kastje een portret. Je kan de klep in de toonbank omhoog doen, maar dan zal Jane weer reageren. Onder de glazenvitrine van de toonbank is een sleutelgat. Praat met Jane. Haar man, Archie, stierf enige jaren geleden. Hij heeft daarvoor de medicamentenkast afgesloten. Daarom kan Jane niet bij de geneesmiddelen komen. De distilleermachine, waaraan zij werkt, zou eigenlijk uit de suikers, whisky/alcohol moeten gisten, maar de hoofdklep is kapot, waardoor de machine de suikers niet gist. Jack zal haar een moersleutel bezorgen.

Galg
Verlaat de apotheek en ga rechts verder. Je komt bij de galg. Hier worden de deelnemers aan het toernooi geregistreerd. Bekijk op het tafeltje het scheersetje, het schoolbord, de poster van James Starr en achter de kerk met de dorpsklok. Momenteel is hier niets te doen, daarom ga we aan de rechterzijde verder.

Gerechtsgebouw
Ga het gerechtsgebouw binnen. Bekijk op een bank een vergeten hoed, paraplu, klok, fotoschilderijen, brandkast en weegschaal. Je wil de rechter niet storen in zijn slaap. Pak naast de weegschaal het kleine houten kistje. Je kan het kistje niet openen. Onderzoek de paraplu tot je een sleutel vindt. Open in de inventaris het kistje met deze sleutel en krijg $15. Verlaat het gebouw en ga achter naar de begraafplaats.

Begraafplaats
Vr de ingang van de begraafplaats staat Pater Sanches. Zijn voorganger werd gedood, daarom is hij hier naar toe gezonden. Aangezien hij ook nieuw in de stad is, kan hij je niet over alles vertellen. Hij raad Jack af om aan het toernooi deel te nemen. Maar hij wil je wel aan een graf helpen als je hem eerst opnieuw helpt. Pater Juan had de begraafplaatsregister bij zich, toen hij neergeschoten werd. Nu kan Pater Sanches dit register nergens vinden. Daarom weet hij niet wie en waar begraven is. Pater Juan was neergeschoten in zijn graf. Misschien is daar ook het register. Zie de raaf op de doodskist aan de linkerzijde van de poort en ga dan naar de begraafplaats. Zie de raaf op de begraafplaats. Het graf vooraan rechts is van Dirty Harry. Links vooraan ligt Bill Gates begraven. En direct daarachter ligt Bill B. Bekijk zijn bord op het houtenkruis - een hand komt uit het graf te voorschijn. Je kan er niets meedoen, omdat je het nodige materiaal er nog niet voor hebt. Harry Houdini ligt achter aan de linkerzijde begraven en op de rechterzijde Archie. Je kan de rode crypte niet in. Daarom gaan we terug naar de saloon.

Saloon
Praat met Silvio over zijn gasten. De Indiaan zit altijd aan de bar en drinkt zijn "vuurwater". Aan het tafeltje zit Henry Parker. Onlangs verloor hij zijn verslaggever en daarom zoekt hij een vervanger. Praat met de krantenuitgever. Het lukt Jack om de baan te krijgen. Voor zijn eerste verhaal ontvangt hij $25. Met een perskaart en fotocamera moet hij een goed artikel kunnen schrijven (Henry geeft de spullen aan Jack en is in de inventaris). De hoteleigenaar zou een goed verhaal kunnen opleveren. Praat opnieuw met Silvio om de nieuwtjes te horen. De rodeo is reeds begonnen en het schiettoernooi begint morgen.

Hotel
Praat opnieuw met de Sheriff. Omdat je nu een perskaart hebt mag je het hotel in. Ga naar binnen. Pak de schaar van het bureau en zie de briefen. Zie ook de laarzen vr het bed, het bed zelf, de lerentas op de stoel, de paraplu vr de garderobekast, de hoed op de garderobekast, het keteltje op de plank en het horloge op het nachtkastje. Praat met Benjamin. Jack huurt eerst een hotelkamer voor de tijd van het toernooi. Praat met Benjamin om hem te interviewen over waarom hij zelfmoord wil plegen, over racisme, Republikeinen, mode en of je een foto mag nemen van zijn zelfmoord. Spreek je hem voor de derde keer aan, vraagt hij je om het testament door de rechter te laten onderteken. Als dit gedaan is, is hij klaar voor de foto.

Saloon
Gebruik de schaar op de verenhoofdtooi van de Indiaan en krijg een veer.
 

Gerechtsgebouw
Maak de rechter wakker door tegen hem te blijven praten tot hij wakker wordt. Hij heeft geen pen, maar je geeft automatisch het testament en penveer, om hem het te laten ondertekenen.

Hotel
Praat met Benjamin. Je geeft hem het ondertekende testament. Je stelt de fotocamera op en je maakt een foto van zijn zelfmoord. Pak de camera en je hebt ook de foto in de inventaris. Vr het hotel praat je kort met de Sheriff, die verbaasd is dat Benjamin toch zelfmoord gepleegd heeft. Het lichaam moet verwijderd worden.


Saloon
Praat met Henry om je verhaal en foto af te leveren. Als dank ontvang je de beloofde $25 dollar. Totaal heb je nu $40. Ga terug naar de stadsingang.

Stadsingang
Praat met Mike en koop voor 5 dollar tabak.

Begraafplaats
Ga naar het graf van Bill B. Klik op het bord om de hand uit het graf te laten steken. Zet het tabak doosje in de hand. Klik opnieuw op het bord, zodat de hand verdwijnt en klik opnieuw, zodat het opnieuw verschijnt. Pak nu het registerboek uit de hand. Geef het registerboek aan Pater Sanches. De pater kijkt direct in het boek en heeft een goed en slecht bericht voor je. Er zijn twee vrije graven, maar allebei behoren ze aan de bankier. Als je er n van hebben wil, moet je met hem spreken.

Shop
Praat met Antonio en koop de "Peacemaker revolver voor $30. Je hebt nog 5 dollar over.

Apotheek
Gebruik de revolver op de schedel. Pak de sleutel. Gebruik de sleutel in de slotvitrine. Pak uit de lade een flesje met onbekend vloeistof en een potje met slaappillen.

Bank
Combineer de whisky fles met de slaappillen en geef dan de whisky fles aan de dronken man. Hij drinkt de fles leeg, leunt tegen de trapleuning en valt achterover. Pak zijn pistool van de grond en ga dan de bank binnen. Zie de metronoom op het tafeltje, harnas, de foto's tegen de muur en een rekenmachine op het bureau. Praat dan met Lester Orano. Jack vraagt om een lening, maar Lester geeft dat niet. Aangezien het sterftecijfer met het toernooi zeer hoog is en dat Jack niet zal winnen, omdat ook Lester mee doet geeft hij je geen lening. Vraag door en Lester zal een graf aan Jack geven, als hij morgen op de rodeo zijn stier berijdt, die Lester onlangs gekocht heeft. Hij zegt er wel bij dat het een killer stier is. Lester biedt Jack het graf kosteloos aan, mocht Jack daardoor zijn hals breken. Jack heeft geen andere keus en zal het opnemen tegen de stier voor het graf. Lester is wel opgelaten met de gedachte dat de oude dronken man de bank wilde beroven. Hij was zelf vroeger een gevreesde bankrover. Na hij in Texas tegen de lamp was gelopen, besloot hij zijn eigen bank te openen. De trap naar boven, gaat naar zijn priv kamer, maar als je probeert daar naar toe te gaan, bedreigt hij je met zijn revolver. Ga maar naar het hotel, om uit te rusten voor de rodeo van morgen.

Hotel
Je gaat meteen naar je hotelkamer. Spring in bed en geniet van je slaaprust.

 

Dag 3 - Het schiettoernooi

Westtown - Sheriff

De volgende morgen ga je rechtstreeks naar het bureau van de sheriff - rechts van het hotel. Zie in de wandrek de Winchester geweren en een sheriffhoed aan de kapstok. In het kastje, links van de sheriff bewaart hij zijn bewijsmateriaal. Open de lade van het kastje en pak er een moersleutel uit - Je pakt ook meteen een stokje. Op het prikbord hangt een "wordt gezocht" poster. Praat met de sheriff. Hij registreert de deelnemers in zijn lijst, als ze aan de drie voorwaarden voldoen. Aldus moeten we het bewijs voor het graf en de criminele activiteiten van Jack zien te krijgen.

Saloon
Silvio heeft niet veel tijd, omdat hij een cocktail van whisky, whisky en whisky aan het mixen is. Henry wil je helpen om aan het toernooi deel te nemen. Jack heeft slechts een oude kapotte poster van zichzelf, maar is geen echte "wordt gezocht" poster. Henry geeft je daarom de poster van Black Bill. Je moet alleen de foto van Jack met die van Black Bill verwisselen. Bovendien is Henry enthousiast over het idee dat Jack als Insider van het toernooi een verslag schrijft. Als Jack het overleeft, betaalt Henry je 200 dollar. Natuurlijk na de wedstrijd. Praat ook met Kolonel Anderson. Hij is gast op het toernooi. Jack heeft een appeltje te schillen met hem, maar dat is voor later.

Apotheek
Geef Jane de moersleutel. Open de klep en ga achter de toonbank. Open de rechter lade en pak uit de lade een flesje met een brandend zuur vloeistof. Pak van de toonbank het vergrootglas. Gebruik het zuur op de poster van Black Bill in de inventaris. Het brandt een gat in het midden. Combineer dan de poster van Black Bill met de gescheurde poster van Jack, om een echte "wordt gezocht" poster van Jack te krijgen. Nu gaan we naar de rodeo.

Rodeo
Ga terug naar de stadsingang en ga onder in het scherm verder. Je komt automatisch bij de rodeo. Bekijk de duffe stier. Praat met de oude man. Hij is de baas van de rodeo en hij wil je niet zo op de stier te laten rijden, omdat hij vandaag te mak is. Je moet iets verzinnen om de stier wild te maken. Geef de man het flesje met het onbekende vloeistof. Dan kan het losgaan.

 

Jack stijgt op de stier en de stier komt meteen los.

Zodra een rode pijl verschijnt, moet je reageren.

Toont de pijl naar rechts, druk je kort op de rechter muisknop.

Toont de pijl naar links, druk je kort op de linker muisknop.

Dit gaat zo door, tot Jack de stier bedwongen heeft.

Praat daarna met de man en je gaat dan automatisch terug naar de stad.Bank
Vraag aan Lester het grafcertificaat. Pak het grafcertificaat uit de onderste lade. Pak uit de bovenste lade een aansteker en notitie.

Sheriff
Praat met de sheriff. Jack toont de revolver, geeft het grafcertificaat en de Wanted poster. Ga naar de galg, omdat daar de deelnemers zich verzamelen.

Galg
Wanneer Jack daar aankomt, zijn de sheriff en Black Bill daar. De sheriff wil Black Bill arresteren, maar Bill loopt weg. Praat 2x met de Sheriff. Je eerste duelpartner is Lester. De locatie is het badhuis waar het duel plaatsvindt. Je gaat automatisch naar het badhuis.

Badhuis

Lester verschijnt in n van de 7 vensters. De cursor wordt een vizier.

Richt het vizier snel op het correcte venster om met de linkermuis knop een schot op Lester te lossen.

Maar pas op! Er verschijnt ook een vrouw in de vensters, waarop je niet mag schieten.

Je verliest een hart als je op een vrouw schiet of als je te laat bent met het schot of Lester mist.

Win je dan sta je weer bij de galg.

 

 

 

Galg
Maiden is nu ook hier. Praat met Maiden en met de sheriff. Morgen is de grote finale. Waarschijnlijk moet je het opnemen tegen Maiden. Je gaat daarna automatisch terug naar het hotel. Ga naar bed om de dag af te sluiten.

Dag 4 - Nieuwe krantenkoppen

Westtown - Galg
Praat met de sheriff. Je volgende tegenstander is Chuck Sanders. Hij is in de saloon.

Saloon
Praat kort met de vette Chuck. De locatie is bij de stallen.

Stallen

Je gaat automatisch naar de stallen.

Het duel is wie het snelste zijn revolver trekt en raak schiet op zijn tegenstander.

Er wordt bij elk schot afgeteld van 5 naar 0.

Klik bij 0 op je revolver in je holster die je om je boek draagt en schiet (linker muisknop) dan snel op Chunk.

Heb je gewonnen, onderzoek je Chunk om te kijken hoe hij erbij ligt.

Ga onder in het scherm terug naar de galg.
 

 

 

 

Galg
De sheriff verklaart dat er morgen twee duels zijn. Maiden zal tegen Black Bill duelleren. Je laatste tegenstander zal n van deze twee zijn. Voordat je rust neemt, wil Henry nog wat van je. Daarom ga je automatisch terug naar de saloon.

Saloon
Praat met Henry. Hij heeft gehoord dat Mad Dog, een scalpjager (schedelhuid met het hoofdhaar, vroeger door indianen als trofee buitgemaakt) in de stad is en dit geeft een goed verhaal. Jack moet hem vinden. Nu kan je met de Indiaan praten. Flying Arrow (Indiaan) heeft een scalp en geeft het aan je. Hij heeft het in een duel gewonnen. Mad Dog is een slechte man maar Flying Arrow kent hem niet persoonlijk.

Stadsingang
Geef de scalp aan Mike. Hij vertelt alles over de scalp. Hij is niemand anders als Mad Dog zelf. Mike was in de bende een bekende ster. Men reisde naar volksstammen om scalpen en schatten te verzamelen. Ook behoorden Lester en Pater Sanches, die later pater werd, tot de bende. Mike zegt tegen Jack om hierover niets tegen te sheriff te vertellen. Hij wil de stad zo snel mogelijk verlaten. Natuurlijk ga je onmiddellijk naar Pater Sanches, die vr de begraafplaats staat.

Begraafplaats
Ook hij zegt dat je zijn verleden tegen niemand moet vertellen, omdat hij dat achter zich wil laten en opnieuw wil beginnen. Geld kan hij je niet aanbieden. Jack wil wel weten, waar de Indianenschatten verborgen zijn. Maar dit weet alleen Lester. Hij heeft het geheim in zijn graf meegenomen. Misschien is er toch nog n hoop. Hij kan de documenten in zijn priv kamer verstopt hebben.

Sheriff
Praat met de sheriff. Jack zegt dat hij zijn geld gestort heeft op de bank, maar de deursleutel is nergens te vinden. De sheriff zegt dat als de sleutel ergens gevonden zou zijn, zal zeker de bank al beroofd zijn. Buiten zit nog steeds Snoopy. Als je regelmatig met hem gepraat hebt, is het je opgevallen dat hij elke dag zijn beroepwens verandert. Eerst wilde hij met het toernooi mee doen, dan wilde hij postkoetsier worden en nu is hij een bankier. Jack komt op het idee dat de jongen de sleutel van de bank wel eens zou kunnen hebben. Aldus probeert hij de jongen te overtuigen om de sleutel aan hem te geven en een ander beroep moet wensen. Maar de jongen is niet dom. Hij wil het ruilen tegen een pistool, net zoals Jack een heeft. Geef hem het pistool van de oude dronken man. Snoopy geeft dan de sleutel van de bank aan je.

Bank
Ga naar binnen - Jack opent automatisch de deur met de sleutel. Nu je Lester in het duel doodgeschoten hebt, ga je boven naar de priv kamer. Zie een zwijnenkop tegen de muur. Open de rolklep van het bureautje en pak een leeg bladpapier (of is het niet leeg?). Op het bureau zit een groene Kameleon op een bruin boek. Zeer vreemd, aangezien dit dier de kleur van hun omgeving altijd aanpast. Steek de kaars op het bureau met de aansteker aan en houd het lege bladpapier boven de brandende kaars. Je leest instructies over een safe. Zie de omgevouwen tapijthoek. Klik daarop om het verder om te slaan en zie losse latten. Ga op de latten staan, de zwijnenkop draait open en zie een safe. Open de safe. Volgens de safe instructie moet je als volgt te werk gaan:

 

  1. Het aantal tenen van de linkervoet naar het westen = 5 x de pijl naar links draaien (pijl komt op 4).
  2. Het aantal patroonhulzen van je revolver naar rechts = Je revolver heeft een magazijn van 6 patronen = 6 x de pijl naar rechts draaien (2).
  3. Pijl 1 x naar links draaien (1).
  4. C - naar rechts  = C is de derde letter in het alfabet = 3 x de pijl naar rechts draaien (4).
  5. Het tweede cijfer van het aantal Apostelen naar links = 2x de pijl naar links draaien (2).
  6. Druk op de knop in het midden en als je correct gehandeld hebt, opent de safe. 
  7. Pak de documenten van Lester Orano uit de safe.

 

Saloon
Praat met Henry. Je geeft hem het dossier van Orano. Hij heeft weer een nieuwe opdracht. Je moet naar het kamp van Black Bill om daar foto's te nemen. De fotocamera komt terug in de inventaris. Als je weigert, omdat het eigenlijk zelfmoord is, dreigt Henry om de sheriff te vertellen over de vervalste "wordt gezocht" poster van Black Bill. Ga terug naar Snoopy bij het treinstation.

Treinstation
Hij vertelt je over een afgelegen spookhuis. Na het gesprek ga je daar onmiddellijk naar toe.

Schuilplaats van Black Bill
Je staat vr het huis. Zie het verlichte venster aan de bovenkant - je moet daar zien te komen. In de bovenleuning is een stevige balk in het midden van de leuning. Onderzoek het gras, links van het trapje en pak het touw. Gebruik het touw op de middenbalk en klim naar boven. Kijk opnieuw door het venster en gebruik de fotocamera op het venster, omdat Black Bill zijn middenvinger toont. Helaas, werkt de camera alleen met flitslicht. Klim naar beneden. Jammer genoeg is het geluk niet aan jouw kant, omdat Jack door de mannen van Black Bill gevangengenomen en vastgebonden wordt in de wijnkelder. Daarnaast is je inventaris duidelijk kleiner geworden.
 

Dag 5 - De schat van de Indianen

Schuilplaats van Black Bill

Je hebt nu slechts de stok en een sigaar in de inventaris. Jack heeft de sigaar in de mond. Klik op het rode blikje op de plank aan de rechterzijde. Klik de sigaar op het rode blikje. Jack spuugt de sigaar op het blikje, dat dan op de fles valt. Pak een glasscherf en je snijdt het touw door, om je te bevrijden. Zie de lamp op het vat. Pak achter van het halve vat een lat. De deur is natuurlijk gesloten. Op de linkerzijde zie je 2 vaten op een helling. Gebruik de lat tussen de 2 vaten en de vaten rollen door de deur.

Ook is de deur in de schuur gesloten. Bekijk het venster. Iemand gooit een dynamietstaaf door het venster, die Jack helpen wil. Gebruik de dynamietstaaf op de deur. Je hebt niets om de lont aan te steken. Bekijk het grote vat. Er ligt iets in het vat. Met de stok krijg je het vat niet open. Schuif wat hooi opzij, onderaan de hooiberg en pak het breekijzer. Open het vat met gebruik van het breekijzer en dit had je niet verwacht. Maiden springt uit het vat en geeft je onmiddellijk een klap in je gezicht. Praat met haar over de situatie. Ook zij werd ontvoerd en hier opgesloten. Waarschijnlijk wil iemand verhinderen om ons aan het toernooi te laten deelnemen. Praat weer met Maiden en krijg haar aansteker. Gebruik de aansteker op de lont van de dynamietstaaf en je bent vrij.

Buiten wacht Flying Arrow op je. Hij heeft de dynamietstaaf door het venster gegooid. Praat met hem. James Starr heeft ooit  het Indianenkamp overvallen. Hij roofde de schat en schreef op zijn portret, waar hij de schat verstopt heeft. Maar toen stierf hij en het portret ging verloren. Nu nemen allen aan het schiettoernooi mee, omdat het portret de prijs voor de winnaar is. Ze zijn allen achter de schat aan. Jack wil de Sheriff spreken. Ga onder in het scherm en je gaat automatisch naar de galg.

Galg
Daar bedreigt Black Bill opnieuw de Sheriff. Bill dreigt allen neer te schieten, als Jack en Maiden hun wapens trekken. Dus kijken ze maar toe zonder iets te ondernemen. Bill verdwijnt. Praat kort met de sheriff, omdat Jack, Black Bill wil volgen. Je komt dan automatisch bij een brug achter in de stad.

Brug

De brug is doorgebrand en vernietigd. Vr de linker stutpaal pak je een Indianen boog.

Een beetje rechts ervan, pak je een pijl uit de paal. Vr de rechter stutpaal pak je het touw.

Combineer de pijl met het touw. Onderzoek de huifkar. Het mist het linker wiel. Pak de stenenvelg.

Klim op de ladder en gebruik de pijl met touw op de rechter paal, aan de andere kant van het ravijn.

Jack gebruikt automatisch de boog. Combineer de velg met de stok, om er een roller van te maken.

Gebruik dan de roller op het touw, om naar de andere kant van het ravijn te komen - klik op de I toets om de inventaris te sluiten zodat je het touw goed ziet.

 

Het Stoomschip
Je komt bij het wrak van een stoomschip. Op de grond ligt een anker. Naast het anker pak je een stukje slang. Bekijk het waterrad van het stoomschip en de haak van de hijskraan. Klim op het schip, door boven op de trap/ladder te klikken (rode pijl). Je komt in de cockpit. De kapitein snurkt. Bekijk het kacheltje, waterketel, flessen en gedroogde vissen. Om de kapitein te wekken, steek je het vuur hoger in het kacheltje met je aansteker. Het water in de ketel begint te koken en de ketel begint te fluiten. Gebruik de slang op de ketel, om het te verbinden met de praatbuis. Het hevige lawaai zal de kapitein nu wekken. Black Bill was hier geweest en is onderweg naar het oude Indianenkamp. Hij heeft de verrekijker van de kapitein meegenomen. Je moet snel de achterstand inhalen en de verrekijker zien te krijgen. De kapitein valt weer inslaap. Verlaat de cockpit en stap van de boot, door linksonder voor het schip te klikken (rode pijl).

Indianenkamp
Zie een waterput, ketel bij het kampvuurtje, Indianententen en stenentroon bovenaan een stenentrap. Pak het Indianen jasje en Indianen broek van de waslijn. Klik boven op de stenentroon. Jack loopt de trap op, gaat op de troon zitten en geniet van het uitzicht in de vallei. Er schijnt daar iets te zijn. Combineer het jasje met de broek om een soort kabel te krijgen. Gebruik de kabel in de waterput. Flying Arrow komt uit de waterput. Praat met hem. Nu hebben we een probleem. Flying Arrow wil de schat terug brengen en Jack wil de schat voor zich zelf houden. Zonder de hulp van de Indiaan, zal Jack de schat nooit vinden. Praat weer met hem, om een overeenkomst af te spreken, dat niet goed voor Jack uitpakt. Na de twee overeengekomen zijn, geeft Flying Arrow het zonneamulet van Black Bill aan Jack. Het is niet anders dan de verrekijker van de kapitein. Klim weer naar de stenentroon en klik dan de telescoop op Jack. Nu moet je iets in de vallei ontdekken. De gezochte plaats is moeilijk te vinden. Beweeg de muis naar rechts tot bijna op de rand van het lensscherm en blijf in het centrum. Daar zie je een kleine grotingang in de berg. Heb je de correcte plaats gevonden, plaatst Jack automatisch de verrekijker terug in de inventaris. Praat opnieuw met Flying Arrow, om de gevonden grot te vermelden en hij zal je daar naar toe brengen. Verlaat het Indianenkamp, door rechtsonder uit het scherm te lopen.

Schattengrot
Aangekomen in de grot, staat Black Bill op je te wachten. Jack probeert Bill om te praten maar Bill is bezeten van de schat. Aldus komt het op een vuistgevecht aan. Dit keer heeft alleen Jack een energiebalk boven zijn hoofd. Bill gaat bij elke klap van Jack een stapje terug (klik de handcursor als die in het scherm komt iets achter Bill). Drijf Bill naar de rand van kloof. Het doel is dat je hem in de kloof slaat. Heb je dat gedaan komen Flying Arrow en de sheriff de grot binnen. Wat er dan allemaal gebeurt zal ik niet vertellen.

EINDE

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk 

 

www.000webhost.com