KYRANDIA 3: Malcolm's Revenge
Game Team

 

Nadat Malcolm in Book On werd verslagen door Brandon, werd hij in een standbeeld veranderd, maar als hij op een dag getroffen wordt door een bliksem, werd de betovering verbroken. Malcolm beslist dan om wraak te nemen op Brandon en Kallak met behulp van Gunther, zijn slecht geweten. Ook al heeft hij zijn magische krachten verloren, doet hij beroep op zijn gemene karakter om uiteindelijk zijn onschuld te bewijzen over de moord op Brandon's ouders.

Je kunt de voorwerpen op verschillende manieren in je bezit krijgen. Bijvoorbeeld: een monkey jumper, door use scissors broken flask of toy soldier. Ook het samenvoegen van voorwerpen kan op verschillende manieren, Malcolm's score kun je op voeren door personen met items aan te klikken, en met de jester's staff, als je deze gevonden hebt. Je zult zien; door de gekste dingen te doen gaat de score omhoog. Praten veel praten. Je kunt dus sommige delen van het spel op verschillende manieren spelen om naar een volgend deel van het spel te gaan.

ISLAND OF KYRANDIA

Catle dump: pickup o.a. bent nail, Brandon's shoe, empty flask, broken saw, broken flask, orange peel.
Castle gate: use bent nail op hek (leuk bedacht).
Bluff: ga west.
Crossroads: use broken flask op monkey jumper, ga noord.
Graveyard: use broken flask op monkey jumper, zet je meter op nice en plaats de twee monkey jumpers op het graf van Katherine, en voer een gesprek.
Crossroads: ga nu west.
Pegasus landing: praat met Zanthia.
Crossroads; ga zuid.
Dock: use broken flask op embleem tussen de palen, praat met dog. Ga naar bluft en kruip in de teleportmachine.
Town square: open met bent nail het grote hangslot en ga naar binnen.
Toy factory: klik op blueprintboek, en zie wat eruit komt, is dit geen bal, zet dan de twee zwarte hendels op de machine om, put Brandon's shoe in de machine en druk op groene knop bij de paal, pickup leather ball, ga noord door de deur.
Malcolm's appartment: klik op boek en blader het door, klik voeteneind onder het bed, en Jesters staff, klik op de derde la van de kast, van bovenaf geteld, en nut on a string, klik op bed, even een tukje doen, ga terug naar Town square en laat het gat in de vloer nog even met rust.

Town square: use nail op deur (bij teleport machine) en een bent nail, use deze op nut on a string, en je hebt bent nail on a string,
ga Oost.
City limits: als hier de boy staat doe dan wat ik in het voorwoord geschreven heb, en doe dit waar je hem ook tegen mag komen,
en gebruik ook je moodometer op verschillende standen, laat het firewood nog even liggen, trap op huisje in
Dairy: pickup vijf sesame seeds (zonodig plaats je even wat items op de vloer om ruimte te krijgen in je menu), naar buiten
richting zuid.
Town arena: use empty flask op kikker, use flask of water op sesame seeds, herhaal dit nog vier maal, dan pickup nail uit scheve plank van tribune, nu weer naar dairy.
Dairy: put de vijf small sprouts in de machine, use nail op melkvat, use empty flask op straal, pick up je items van de vloer, en nog twee sesame seeds, ga vanaf hier naar Castle dump.
Castle dump: put sesame seed op richel bij squirrel (even de goede plek zoeken), dan use bent nail on a string op squirrel, pickup hypnotized squirrel en zet deze op je hoofd, nu op weg naar outskirts of town.
Outskiits of town: use bent nail on a string op de box.

Public baths: zet je meter op lying, en klikde warmtemeter bij de boom aan, zet deze pijl door nog twee maal op het rode of blauwe veld te klikken om, pickup uit het raam van de theepot jerkin, eenmaal weer buiten trek je dit aan, en praat wat met de mime speler, dan naar dock
Dock: loop noord het pad af naar de zee, use bent nail on a string op het water, pickup eel, doe dit nog een keer, use een eel op sesame seed, dan weer naar town square.
Town square: ga nu het huis in rechts naast de teleport machine.   
Magician's lodge: praat ook hier wat, (zou je hier naar binnen gaan zonder verkleed te zijn dan word je als je bij bluff komt gevangen genomen en om daar uit te komen moet je tien borduurwerkjes knippen, leuk om een keer uit te proberen), als je in je menu nog geen firewood hebt, haal dit dan even in city limits, dan naar toy factory.
Toy factory: klik blueprintboek, zet de hendels zo, dat er uit het boek een toy soldier verschijnt, put firewood in de machine en druk op knop, pickup toy soldier, naar buiten en op zoek naar de boy, geef hem de toy soldier of de leather ball, weer naar toy factory en ga in het gat in de vloer.
Cellar: ga op het kleed staan en klik links boven de appel aan en deze licht dan groen op, doe hetzelfde met de appel rechts boven op het kleed
Darm's hut: give fish cream sandwich aan Darm, use jester's staff drie maal op hem, praat daarna met draak, en door weer op de appels te klikken verlaat je deze kamer, weer in cellar, use fertilized seed op stenen in de muur, pickup empty ftask en vul deze met water, use dit water op item in de muur.
Catacombs: open grote kwik en vul empty flask met portal potion, door muur terug, trap op naar buiten.
Town square: ga het huis in met de hoed op.
Fish cream parlour: use bent nail on a string op je eigen hoofddeksel, na paniek, put eel, flask of cream, sesame seed, in de machine, pickup fish cream sandwich, ga naar town hall.
Town hall: give sandwich aan beeld, daarna op weg naar town arena, (als je een eel in de hoed van de mimespeler stopt als hij van je weg loopt, gaat deze een douche nemen, dan kun je zijn kostuum pakken, mits je wel de squirrel op je hoofd hebt, en door de dog bij de boot dan een sancwich te geven kan je ook van dit eiland af komen), maar we waren gebleven bij Town arena: ga bij de voetafdrukken staan en drink portal potion, goede reis.

ISLAND OF CATS

Ancient ruins: ga west.
Dog fort: pickup machete, pak geen sesame seeds, maar verzamel zoveel mogelijk bones, neem regelmatig een modderbad tegen de vlooien, je kunt ook de vlooien van Malcolm's lijf afhalen.
Ga oost: kap hier alle planten die mogelijk zijn, en dood de slangen, in dit veld zie je dan een small hole rechts onder in beeld, verder op in het spel zal je het nut van dit gat inzien.
Ga noord, oost, oost, west, noord, praat in dit veld met Fluffy, maar zet je meter op lying, en hij geeft je een leather mouse. Ga oost.
The altar of cats: ga west.
Colossus ruins: ga oost.
Colossus ruins: use leather mouse op de balls, zoek nu zelf de weg terug naar dog fort.
Dog fort: de grot waar de dog tegen aan leunt, kruip daar in.
Ancient mins: door in dat veld de plant voor de hole weg te kappen is het hier licht geworden. Ga oost.
Hieroglyphic room: use leather mouse op achtergrond, use mouse op elk beeld en je ziet wat voor weer ze geven, op naar dog fort.
Dog fort: geef de dog bones net zolang totdat hij twee edelstenen opgegraven heeft, breng deze naar de colossus ruins, (je kunt ook gebruik maken van de kattenkar door je meter op nice te zetten, maar dat is je eigen Keuze), en je komt dan langs the altar of cats, dan kun je door de edelstenen hier even op te plaatsen zien wat ze voorstellen. De volgorde van plaatsing van de stenen in de beelden is van links naar rechts: Diamond, Topaz, Amenethyst, Emerald, Sapphire, Ruby. Dus wel een paar maal heen en weer lopen, en veel bones geven, bij de inleg van de laatste steen krijg je een crystal mouse, als je dan in het veld the altar of Cats bent ga je, oost, noord, noord, noord.
North beach: use crystal mouse op piraat die op 1 been staat, na demo.

THE ENDS OF THE EARTH

Koop uit machine spullen, in deze volgorde: swim fins, cleats, en trek deze aan, dan hou je een shoehorn over, stel de machine in op umbrella en use de shoehorn op machine en de umbrella komt eruit, trek je cleats weer uit, en stop de laatste penny in de machine er naast, en een insurance policy, use umbrella op Malcolm, en Spring bij item machine naar beneden, ga dan grot in, demo, spring daarna met umbrella zoveel mogelijk links van het pad naar beneden, ga weer grot in, demo, wissel de umbrella
om voor swim fins,use dan bungee strap op oog zijkant rots, en koorddans naar de overzijde, wissel de swim fins om voor cleats en klim via de rots naar boven, dan in het volgende veld klim je weer via de rots naar boven, trek dan de cleats uit, en use de umbrella op hook, aan de overzijde aangekomen, trek je je swim fins weer aan, en zwem je via de waterval naar boven, weer een grot in en hou je zeer goed vast.

ISLAND OF FISH

The fish court: je krijgt hier een collar om je nek
Fish world: pickup gold key, ga oost, telefoon gaat.
The fish court: zet je meter op lying, en speel het spel tic tac toe, maar laat haar winnen, en na afloop, praat met haar.
Fish world: weer oost.
The fish world dump: je meter op lying en praat met blinde vis, en hij geeft je twee gold coins, use gold key rechts onder in beeld, (als je hier met je pijlcursor op klikt zal Malcolm wat zeggen) nu zal de blinde vis uit zijn hol zwemmen?, en je kunt items uit zijn hol stelen, (klik ongeveer net iets boven de houten versperring van zijn hol) ga met items die je steelt net zolang door tot je een newspaper hebt, anderen items kun je aan hem verkopen, ga west.
Fish world: ga boven west, weer telefoon.
The fish court: speel het spel, of geef de vis op de achtergrond een gold coin.
Fish world: ga boven west.
Perch university: use jester's staff op een van de vissen, en pak na act de appel, ga west, weer telefoon.
The fish court: speel het spel of geef gold coin, of eet zelf de appel op, en geef de worm aan de vis.
Fish world: ga boven west, en via de school west.
Fish world (kanon): links boven begint de waterglijbaan, klik hier tweemaal op, en dan tweemaal op de handel en, glijen maar.
The fish world dump: pickup items van de berg, weer met blinde vis praten en uit zijn hol lokken, net zo lang tot je in je menu hebt: newspaper, zes gold coins, twee wormen, ga west.
Fish world: voer de twee wormen aan de onderste vis, ga dan naar Fish world (kanon) en stap weer in de waterglijbaan.
Door to the underwond: klik hier de vrouw achter de computer aan en praat net zolang totdat ze de uitleg geeft van de seance, weer telefoon.
The fish court: zorg dat op het speelbord zeven vissen staan, leg dan een gold coin op de vloer en use newspaper op gold coin, daarna naar Fish world (kanon), zet je meter op normaal en praat met vis voor de poort. geef hem vijf gold coins.
Door to the Underworld: use gold coin rechts van de man op de vloer en Malcolm kan voordringen, even wachten, klik dan de vrouw aan.
The lobby: veel praten, kijk daarna op receptie balie, weer praten, kijk weer receptie balie, weer praten, dan word je geroepen, er is een error gemaakt.
The boondocks: stap op de fietsboormachine.

ISLAND OF KYRANDIA BIJ NACHT

The crossroads: klik het item boven je hoofd weg, pickup firewood, ga naar The Castle gate: ga kasteel in.
The castle foyer: veel praten, dan naar The dump: pickup nail of bent nail en empty flask, verder niets (mocht je dit niet gelijk krijgen, loop dan een paar maal het beeld uit en weer in).
Downtown Kyrandia use nail op the magician's lodge, binnen aangekomen, use nail op hangslot, (laat de drie items staan).
The toy factory: klik op blueprintboek, en zet de handels in de stand voor paard, put firewood in machine, pickup item, via gat in de vloer en trap op naar:
The old town hall: praat met Zanthia en geef haar rocking horse, use empty flask op brouwsel, naar de cellar en via gat in plafond naast de trap, op weg naar:
The pegasus landing: use pegasus potion op malcolm.

ISLAND OF CATS BIJ NACHT

North beach: pickup machete, en zoek nu zelf de weg door het woud, (verzamel wel weer zoveel mogelijk bones) op zoek naar
onze vriend Flufly. Eenmaal gevonden, praat met hem en geef hem dan alvast de gevonden bones. Hij vertelt je wel hoeveel hij er nog moet. Als je de tiende bone afgeleverd hebt, dan geeft hij je een cheesemaker, ga twee maal oost.
The cat colossi: use cheesemaker op Malcolm, en geef cheese aan mouse, pickup de zes edelstenen, en vergeet je cheesemaker niet, weer naar Fluffy, praat met hem, use dan empty can of tuna op Malcolm.

ISLAND OF KYRANDIA BIJ NACHT

The crossroads: ga eerst op zoek naar de collar (bij the dump). Als je deze gevonden hebt, ga je naar:
The castle foyer: geef nu de kapitein een edelsteen en dan de collar, loop nu even naar the dump, en dan terug naar:
The castle gate: pickup edelsteen, use cheesemaker op Malcolm en geef cheese aan de muis achter het hek, nu naar:
Malcolm's appartment: klik onder het bed en een crumpled portrait, dan naar:
The fish cream parlour: use cheesemaker op Malcolm, en geef cheese aan barmuis, praat daarna even met de barman.
The magician's lodge: pickup item. Nu moet je zelf wat items verzamelen. Zorg dat je dan in je menu hebt: rocking horse, toy soldier, twee empty flasks, nail, een sesame seed, crumpled portrait, bent nail on a string.
Door aan Herman, o.a. gemaakt speelgoed aan te bieden. (wel vaak naar buiten en naar binnen lopen) krijg je namelijk van hem, sesame seeds, daar heb je er in totaal drie van nodig, je moet namelijk een fish cream sandwich maken, en om dit te maken moet je ook een cream drankje hebben, en een large sprout maak je zo, use eel op sesame seed, use flask of water op fertilized, doe dit twee maal en gooi deze in de voeder machine, je weet de rest vast nog wel. Ga nu weer even The fish cream parlour in, en dan via ex baths naar Herman's pawn shop: save het spel, (praat met hem en hij zal je een zeer groot mes te koop aanbieden, zo niet even naar buiten en op nieuw proberen, geef hem een edelsteen, en pak het mes, maar dan gebeurt het! Nu was ik oud genoeg?!) Wat hier tussen haakjes staat is niet de bedoeling, maar wel leuk om even te spelen.
Ga nu naar the toy factory, en via het gat in de vloer naar beneden, trap op naar:
The old town hall: use crumpled portrait op Marko's old magic cabinet, give fish cream sandwich aan beeld, teleporteer dan naar:
The fish cream parlour: use crumpled portrait op magic cabinet, en Malcolm kan aan een welverdiende rust beginnen. of toch niet?

Cor Vink

GameSolves
NL Forum

www.000webhost.com