THE LEGEND OF KYRANDIA

 Game Team
 

In het fantasierijke koninkrijk van Kyrandia, werden Koning William en zijn gemalin vermoord door Malcolm, de kwaadaardige hofnar die over grote magische krachten beschikte. Brandon, de prins, werd in de bossen verscholen gehouden door Kallak, een raadsman van de koning die de prins had opgevoed als zijn kleinzoon. Malcolm beleeft veel plezier aan het vernietigen van Kyrandia en zijn bossen, en loopt kallak tegen het lijf, die hij al gauw in steen verandert. Wanneer Brandon hem in deze gedaante terugvindt, ontdekt hij al snel de ware aard van zijn verleden. Hij komt te weten dat Malcolm de Kyragem heeft gestolen, een mystieke steen die de energie van het koninkrijk bevat. Het is nu de taak van Brandon om de Kyragem terug te vinden en Malcolm te verslaan.

Je start in grootvaders boomhut, pak garnet en briefje van de tafel, de zaag onder de tafel en de appel uit de grote pot, verlaat de hut en ga Oost. Pak druppel water, ga Oost, pak peridot, ga 2x Zuid, ga grot in en geef Herman de zaag. Grot uit, Noord, praat nog even met Herman en ga 2x Noord, dan Oost. Pak lavender rose, naast het altaar, Oost, pak amethyst. Ga nu terug naar de voet van de boomhut en ga West. Stop hier de waterdruppel in de boom, ga West (en niet achter Merith aan), ga Noord. Je bent nu bij de tempel van Kyrandia, ga deze in, praat met Brynn en geeft het briefje, daarna de lavender rose, verlaat hierna de tempel. Nu kom je Merith weer tegen en je volgt hem totdat je hem kwijt bent, ga Noord. Als het goed is, zie je Merith nu en anders moet je hem even gaan zoeken. Pak Marble en ga naar het altaar en plaats de Marble erbij.

Leg dan de zilveren roos op het altaar. Ga nu terug naar de grot en verlaat deze aan de westzijde. Ga West, ga huisje binnen en praat met Darm. Verlaat het huisje en ga Zuid. Vanaf hier kun je verschillende kanten op, zoek naar walnut, pinecore, acorn. Gooi deze in het gat in de grond in Deadwood Glade. Ga nu naar de Serpent's grot en ga deze in. Na een leuke act haal je het mes uit de boom. Verzamel alle edelstenen, die je onderweg vindt en leg deze zolang bij het Marble altaar neer.

Pluk uit de boom met het bordje Danger de edelstenen en activeer daarna je amulet (geel). Ga nu naar de boom met het gewonde vogeltje, activeer ook hier je amulet en pak de Feather. Ga nu naar Darm's huisje, geef hem de Feather en je krijgt van hem een scroll. Ga nu naar Bubbling Spring en haal uit het beekje de Sunstone. Ga nu nog even over de hangbrug naar het vorige bos, want hier kunnen nog edelstenen liggen. Ga dan weer terug naar het Marble altaar. (SAVE het nu).

Ik heb de edelstenen in deze volgorde in de schaal gelegd: Sunstone, Aquamarine, Onyx, Ruby, maar dit is per spel verschillend, dus even uitproberen. De schaal verandert nu in een fluit. O ja, je kunt de appel wel opeten en het klokhuis uit je menu gooien. Ga nu naar Serpent's grot en speel hierop de fluit (gooi de fluit maar uit je menu). Nu ga je de grot in met alleen in je menu de scroll.

Je ziet nu een plas water, ga 2x Oost Het hek zakt achter je dicht Ga Oost, pak 3 vuurbesjes, ga Noord, leg hier vuurbes, ga Oost. Leg hier vuurbes, ga Zuid, leg hier vuurbes, ga Zuid. Pak 3 vuurbessen, ga oost. Leg hier vuurbes, ga Noord. Leg hier vuurbes en pak Steen. Ga Noord, leg hier vuurbes, ga Oost, pak 2 vuurbesjes, ga Noord, leg hier vuurbes, ga Oost, leg hier vuurbes, ga Oost. Je bent nu in het Pantheon of Moonlight Praat tegen de purple wisps, ga Oost, Pak 3 vuurbesjes, ga zuid, leg hier vuurbes en pak steen.Ga Zuid. Leg hier vuurbes, ga West, leg hier vuurbes, ga Zuid, pak 2 vuurbesjes, ga Zuid. Leg hier vuurbes, ga Zuid, leg hier vuurbes, ga oost Je bent nu bij de Cavern of Twilight.

Pak gouden munt en de steen in de hoek. Ga Oost, pak 3 vuurbesjes, ga Oost. leg hier vuurbes, ga Noord, leg hier vuurbes, ga West, leg hier vuurbes, ga Noord en pak 1 vuurbes. Ga Noord, leg hier vuurbes en pak de Steen. Ga Zuid, pak 3 vuurbessen, ga Oost. leg hier vuurbes, ga Noord, leg hier vuurbes, ga Oost, leg hier vuurbes, ga Zuid, pak 2 vuurbesjes, ga Oost, leg hier vuurbes, ga Noord en je bent in de cavern of Emerald. Pak 2 emeralds, ga Noord, leg hier vuurbes, ga Oost en pak 2 vuurbesjes. Ga Oost, leg hier vuurbes, ga Noord, leg hier vuurbes en pak de Steen. SAVE nu.

Als het goed is heb je een scroll, gouden munt, 5 stenen en 2 emeralds. Zoek nu de weg terug naar het hek, dat achter je dicht viel. Gooi 5 stenen in de schaal en het hek gaat open. Ga nu naar buiten en naar de (water)put. Gooi de gouden munt er in en je krijgt de Moonstone. Ga terug de grot in, naar het Pantheon of Moonlight en leg de Moonstone hierin. Als je het amulet nu aktiveert (paars) kun je de hele grot doorvliegen zonder gebruik te maken van de vuurbesjes. Zoek naar de subterrean volcanic river en activeer de scroll op jezelf. Ga dan Noord en je vindt een iron key. Ga nu terug naar de uitgang van de grot, ga even met Darm praten. Zorg dat je nu in je menu hebt sleutel, scroll, sapphire, 2 rubies, topaz en pluk bij de waterbron nog 2 tulpen. Ga de grot weer in, na de schaal met de stenen, 2x Noord, activeer amulet(paars) en steek over, ga dan oost. Je vindt hier weer een appel. Eet deze niet op.

Na een noodlottig ongeval kom je bij Zanthia weer bij bewustzijn. Drop hier wat items uit je menu, behalve de scroll en neem de fles mee. Laat de ogen in het moeras met rust. Je komt bij een fontein, die je moet herstellen. Zoek in dit bos naar een brandend vuurtje, activeer hier de scroll op jezelf en pak de Crystal Ball. Ga naar de fontein, plaats de Crystal Ball op het voetstuk en vul de fles met water. Ga weer naar Zanthia's huis en geef de fles met water (neem de lege flessen mee in je menu). Zoek nu naar een waterval met een struik, zoek blueberries en pluk er wat van. Ga weer naar het huis van Zanthia, haal het vloerkleedje weg en je vindt een luik Ga hierin en je komt uit in een nieuw bos. Onderzoek de holle boomstronk en je vindt een Rainbowstone. Ga nu 2x Noord, 3x Oost en lx Noord, waar je een platformziet met 2 gouden paarden. Pluk hier links wat exotic flowers (orchid) en ga weer naar Zathia's huis. Nu kun je wat gaan mixen in de ketel op het vuur.

SAPPHIRE + BLUEBERRY = BLAUW DRANKJE (1 fles).
TOPAZ + TULP = GEEL DRANKJE (1 fles).
RUBY + ORCHID = ROOD DRANKJE (2 flessen).

Ga nu naar de waterval en plaats de Rainbowstone hierin. Je krijgt nu een zilveren statuette. Vul nog een fles met water uit de fontein en drink deze zelf leeg. Je hebt er nu weer een spreuk op je amulet bij. Weer naar het huis van Zanthia. Zorg dat je de 4 flessen met drankjes bij je hebt. Ga door het luik, dan 2x Zuid, lx West, 2x Zuid, 1x Oost, lx Noord. Plaats de blauwe fles in 1 van de uitsparingen en een rode fles in de andere. Je krijgt nu een purple lotion. Doe dit nogmaals met de rode en de gele flessen en je krijgt een oranje potion. Terug naar Zanthia's huis.

Zoek nu de zwevende beker in het bos, activeer je amulet (blauw) en de beker is bijna in je bezit, als niet iemand hem voor je neus wegkaapte (had je zoiets bij Monkey 2 ook niet?). Ga naar de boom met het deurtje, zorg wel dat je de appel bij je hebt. Drink het paarse drankje en ga naar binnen. Praat met het manneke en geef hem de appel. Nu zal de beker buiten staan.

Je moet nu in je menu hebben: sleutel, gele tulp, statuette, orange potion. Ga naar het plateau met de gouden paarden, drink het oranje drankje, ga Oost. Leg hier de tulp op de grafsteen, ga Oost. Loop tot aan het hek van het kasteel, activeer je amulet (rood) en steek de sleutel in het slot. In het kasteel, trap op, oostzijde. Hier vind je in een slaapkamer een ankh. Westzijde: een fish. Je komt Herman tegen met een zaag, activeer je amulet(geel) en Herman doet een tukje. Ga West, pak zandloper, Pak hamer en speel op de kiokken: DO-FA~Ml-RE. Pak de sleutel, nu naar bedenen, oostzijde.

In de keuken vind je de Royal Sceptre en mutton leg, westzijde. Je komt hier bij een kop en boeken uit. Klik de boeken aan met de letters OPEN. Pak de Royal Crown, klik op de kop en je verdwijnt in een gang. Ga West, West, Noord, West, 2x Noord, Oost. Activeer je amulet (blauw) en ga Noord, West. Hier zit een losse tegel in de vloer. Pak de sleutel. Ga terug naar de grote hal van het kasteel. Stop nu de sleutels in de deuren achterin de hal. Leg van links naar rechts de Royal Sceptre - Royal Crown - Royal Chalice op de plateaus. Na enig duw- en stompwerk kom je in de slotkamer. Activeer je amulet (rood) en ga voor de spiegel staan.

COR VINK

GameSolves
NL Forum

www.000webhost.com