Syberia 1

Advocate Kate Walker verlaat het flitsende New York om naar het Franse plaatsje Valadilène te reizen.

De grote speelgoedfabriek die ze vertegenwoordigt, heeft haar zinnen gezet op de fabriek van de familie Voralberg, waar mechanische poppen worden gemaakt.

Kate zal in Valadilène, waar de fabriek staat, de overname regelen. Wanneer Kate in het dorpje arriveert, is ze getuige van een nogal vreemde en zelfs griezelige begrafenis.

Tot haar grote schrik ontdekt ze dat het om de uitvaart van Anna Voralberg, de vrouw met wie ze de deal zou sluiten, gaat. Wat nu?

Kate ontdekt dat Anna nog een jongere broer heeft. Als het haar lukt Hans Voralberg op te sporen, kan ze de overname alsnog afronden.

Hans blijkt, zelfs met de hulp van de mechanische pop Oscar, niet eenvoudig te vinden.

Zodra Kate de zoektocht in gang zet, wordt ze door mysteries en intriges omhuld.

Vergezel haar tijdens een bijzondere reis door Centraal- en Oost-Europa en beland uiteindelijk in het verre Rusland.

Geniet van het prachtige uiterlijk van dit beroemde spel en spoor alle aanwijzingen die je nodig hebt om jouw reis te vervolgen op.

Lukt het jou alle puzzels op te lossen en de laatste erfgenaam te vinden?
 

Oplossing

Je arriveert in de Franse Alpen in de straat van het stadje Valadilène. Ga het hotel binnen. Pak de krantenknipsels rechts van de prikbord en lees ze door (klik onder op de pijltjes om te bladeren). Praat met Momo die aan het tafeltje zit (loop naar onder in het beeld). Ga naar de receptie. Pak de sleutel van de balie en gebruik het op de robot met de bel. Klik op de rode knop. Praat (probeer altijd bij iedereen alles te vragen) met de receptionist. Als er nog geen help bij de vragen staat probeer dan je koffer te pakken en vraag dan om help. Pak de Fax (1) van het tafeltje en noteer het telefoonnummer. Klik op je gsm telefoon (rechtermuisknop en klik op de telefoon), bel het nummer van Mr.Marson (12 458 902) en klik op send. Of blader via de pijltjes op de telefoon naar office en klik op send. Ga naar de receptie, vraag alles aan de receptionist je krijgt Fax (2). Pak 4 tandwielen (cogwheels) bij het tafeltje waar Momo zat, 2 op de grond en 2 liggen er op het tafeltje. Verlaat het hotel. Ga zuid, links en praat met de man die op de bank zit. Ga rechts, 2x links en praat met de bakker. Ga een scherm naar links en pak de krant dat op het linkerbankje ligt. Ga de trap op naar het huis van de notaris. Plaats Fax 2 (rechtermuisknop, personal file, take (handje), klik op fax 2 en je ziet het linksonder in het scherm, met consult (oogje) kan je alles bekijken) in de hand van de robot links tegen de muur, klik op de hendel in het midden en dan op de hendel van zijn schouder. Binnen in het gebouw van de wachtkamer ga je naar onder en ga het kantoor van de notaris binnen. Ga op de stoel zitten en vraag alles aan de notaris. Ga naar de wachtkamer en pak de sleutel die aan de kapstok hangt. Verlaat het gebouw, 2x naar rechts en je man Dan belt. Ga rechts in het scherm naar de poort van de Voralberg fabriek. Plaats de telescopic key (rechtermuisknop en klik op de sleutel) in de hand van het bovenste robot, draai aan de sleutel van de onderste robot en klik op de hendel in het midden van de poort. De poort gaat open, ga vooruit en je komt bij een fontein met 5 paden.

Waar je staat is de uitgang en dan van links naar rechts gaat het pad naar

fabriek:  fabricage van automatisme mechanisme robots

opslagplaats

treinstation

huis van Voralberg

 

Ga naar het huis van Voralberg. Probeer de deur te openen. Ga rechts de achtertuin in en verder naar rechts. Probeer het apparaat met de ladder te gebruiken maar je hebt de sleutel niet. Loop verder naar rechts en je komt bij een tuin uit. Ga de tuin in en praat met de vrouw die het onkruid aan het wiedde is. Ga links de poort door. Ga rechts, rechts naar het fontein. Pak de sleutel uit de fontein. Ga naar het apparaat met de ladder, gebruik de Voralberg key op het apparaat en klim naar boven. Je belandt in de zolderkamer. Ga links, open de lessenaar, pak de inktpot en het dagboek van Anna eruit. Ga 2x rechts en dan rechtsboven in het scherm. Klik op de lamp die er hangt. Momo komt naar de zolder. Praat met Momo, je krijgt een pen en papier om een Mammoet voor hem te tekenen. Vraag alles aan Momo. Ga naar de plaats waar de lamp hangt. Klik op de balk tegen de muur en je ziet een tekening van een mammoet gegraveerd. Plaats je pencel and paper in je inventaris schermpje, klik op de mammoet en je tekent een mammoet voor Momo. Geef de tekening aan Momo en volg hem naar de geheime plaats. Loop naar de uitgang bij de fontein want daar staat Momo je op te wachten. Volg hem op straat en blijf maar door lopen tot je Momo ziet bij een poort. Hij opent de poort van het park en volg hem maar weer. Blijf hier ook maar doorlopen tot je hem op een steen ziet zitten (lange route). Vraag dan alles aan Momo. Ga rechts de trap op en draai aan het wiel. Ga naar Momo en vraag of hij je helpt met het draaien van aan wiel. Momo draait aan het wiel en de stok breekt af. Raap de stok op. Ga naar de boot waar je langs bent gekomen. Gebruik je broken lever op de roeispaan van de boot en je trekt het dichterbij. Ga naar Momo, vraag "help" en hij pakt de natte roeispaan. Vraag weer om "help" aan Momo en hij draait de sluisdeur open met de roeispaan. Ga naar de plaats waar Momo op de steen zat (hij is nu weg) en ga noord.

Steek de droge rivierplaats over, ga linksboven en de grot in. Loop naar achter in de grot en pak de mammoetpop die onder de zonnestralen ligt. Verlaat het park (onderweg krijg je een telefoontje van je vriendin Olivia). Ga naar de fontein van de fabriek en neem het pad naar de opslagplaats. Klik op de hendel die aan een ijzeren paal vast zit. Een robotarm komt een soort metalen bougie van de pallet halen. Ga naar de fabriek en ga naar binnen. Ga rechts, linksboven en ga de deur door. Loop naar achter, trek aan de ketting van de machine rechts, een wiel gaat buiten draaien, het pompt water in de rivier, trek dan aan de hendel links op de grond. Verlaat de ruimte en ga naar de ingang van de fabriek terug. Ga dan 2x naar links (niet de trap op), je krijgt een telefoontje van je moeder en ze praat over ene Franck. Ga naar de heftruck en klik op de heftruck. Hij plaats de bougie in de machine. Ga boven de deur door. Draai aan de hendel achter de hangende robot. Vraag alles aan de robot Oscar, je krijgt zijn ponskaart en hij wil zijn houtenbenen terug. Ga naar de ingang en ga de trap op. Op de eerste verdieping tegenover de trap waar je staat ga je het kantoor van Anna in. Bekijk en lees alle documenten die op het bureau liggen. Ga naar de staande kast rechts, klik op het tweede boek van rechts, een geheime plaats met een muziekdoos komt tevoorschijn en je hebt een muziek cilinder. Verlaat het kantoor, ga de andere trap op naar het bedieningspaneel. Plaats Oscar card in de schuifslot, activeer alle rode knoppen rechts, klik op de linkse knop tot de plaat beige is (3x) en klik dan op de rechtse knop. Het mechanisme begint te werken en maakt 2 houtenbenen. Ga naar de ruimte waar de heftruck de bougie plaatste, ga daar rechts en pak de 2 houtenbenen. Geef de wood legs aan Oscar. Ga naar het treinstation. Op het perron loop je naar onder, ga rechts de trein in en door de deur. Praat met Oscar en je moet een treinkaartje hebben. Ga naar het loket, praat met Oscar die nu achter het loket staat en je krijgt je treinkaartje en een treindocument met een vergunning voor de trein. Ga de trein in en loop naar achter naar de coupe met een vitrine in de hoeken. Klik op de linkse vitrine en plaats je music cylinder op de links bovenste plateau. Plaats je mammoth toy doll op de onderste tafel rechts op het plateau. Praat met Oscar en geef de train ticket en de train release permit aan Oscar. De vergunning moet ondertekend zijn. Verlaat het terrein van de fabriek en ga naar het huis van de notaris.                  

 

 

Ga onder naar het bureau van de wachtkamer. Plaats de train release permit op het bureau, Klik op de hoed van de robot, gooi je inkt in de open hoed, klik op de rode knop en pak het goedgekeurde document. Verlaat het gebouw, ga rechts, loop alsmaar rechtdoor tot je bij een poort van de kerk komt, ga de poort door en je krijgt een telefoontje van Marson je baas. Voor de kerk ga je rechts, boven de hoek om, links de trap op en ga de achterdeur van de kerk door en je staat in de sacristie . Ga naar onder, ga naar het kruis dat tegen de muur achter het altaar hangt. Klik op het kruis en pak de sleutel. Ga naar de staande kast links tegen de muur, gebruik je key op het slot, open alle laden en pak er 4 gekleurde ponskaarten uit, rode, groene, paarse en blauwe ponskaart. Open de middelste lade, klik op de hendel dat rechts tegen de kast zit, pak uit de geheime lade de Voralbergsleutel en een brief over de priesters geloofsbelijdenis. Verlaat de sacristie, ga boven in het scherm de hoek om en klik op de nis in de muur. Plaats de 4 tandwielen (cog) in het mechanisme en klik op de hendel. Je stapt in de lift die je naar de beltoren brengt. Ga naar de robot, plaats de ponskaarten in de gleuf (achter op de rug) van de robot en de klokken beginnen te luiden. Stap in de lift en ga links naar het kerkhof. Ga naar de graftombe van Voralberg (linkse pad op het kerkhof). Plaatst de Voralberg key in de hoed van de robot, ga de tombe in, open de kist van Hans. Er zit geen lijk in maar pak er een krantenknipsel en een andere muziek cilinder uit de lijkkist. Verlaat het terrein van de kerk en ga naar de fabriek. In de fabriek ga je naar het kantoor van Anna. Plaats de Valadilène voice cylinder in de muziekdoos en je hoort en ziet het verhaal van Anna over het ongeluk van Hans. Pak daarna de schijf met de poppen van de muziekdoos. Ga naar het station, ga de trein in en naar de vitrine. Plaats de Valadilène voice cylinderin in de linker kast op de bestemde plateau en plaats de Hans-Anna mecanical toys op de ronde standaard in het midden van de coupe. Geef de train release permit aan oscar en daarna de train ticket. Oscar kan pas vertrekken als je de veer van de machine opwind. Ga naar buiten en ga nu rechts de trein af. Ga naar onder, ga naar de machine, draai aan het wiel, klik op de hendel langs de machine en draai weer aan het wiel. Ga de trein op en je krijgt een telefoontje van Dan je man. Ga de trein in en geef weer je train ticket aan Oscar. Eindelijk vertrekt de trein en je komt aan in barrockstadt.       

The university city of Barrockstadt

Praat met Oscar. Verlaat de trein aan de linkse kant, 3x links, praat met de stationschef, pak de haak die voor op de grond ligt. Ga terug naar de splitsing boven op de trap, op de splitsing ga je 2x rechts, ga dan naar linksachter, zoom in op het bedieningspaneel. Zoom in op het bordje boven de kapotte telefoon en schrijf het telefoonnummer op. Gebruik je telefoon in je inventaris en bel dat nummer, 2766-6742. Klik op #,en op 4 voor de Barrockstadt lock, onthouw dat 1 is voor het water te laten stijgen en 2 voor het water te laten zakken, code #41 en code #42. Ga terug naar de trein. Ga bij de trein rechts en rechtdoor tot je bij een muur met poort en de opwind machine bent. Ga terug naar de trein, Oscar roept je dat hij wat te zeggen heeft. Ga de trein in en Oscar vertelt je dat de rectors van de universiteit je wil spreken. Terug naar de trap splitsing, 3x rechts, links met de trap naar beneden. Praat met het echtpaar die op een woonboot staan. Ga naar boven via de trap, rechts het station uit en rechtdoor tot je in de universiteit bent. In de universiteit ga je rechts, links, rechts de deur door naar de bibliotheek. Ga naar beneden, pak het blauwe boek van de onderste rechtse tafel en lees het boek. Ga links de trap op, naar onder, klik achter op de ladder en je klimt naar boven. Pak het rechtse gele boek met de ondersteboven bruine label en lees het. Verlaat de bibliotheek, ga links, ga de rectors kamer binnen en vraag alles aan hun. Verlaat de kamer, rechtdoor en ga rechts tot je een man ziet die mammoetsskeletten aan het bekijken is. Praat met Professor Pons. Ga terug naar de stationschef, onderweg krijg je een telefoontje van Marson. Praat met de stationschef over Sauvignon. Ga terug richting universiteit, je komt de stationschef tegen en vraag weer over Sauvignon. Ga de trein in en pak de mammoetpop van de tafel in de coupe. Ga naar de universiteit en geef de mammoth toy doll aan de professor. Ga de laboratorium in, zoom in op de kast links, pak een muziek cylinder van de derde plank. Ga naar onder in het scherm, zoom in op de gootsteen rechts, pak een fles cola poeder en een tang. Praat met de professor over Sauvignon. Verlaat de laboratorium en praat met de stationschef die nog op de trap in het station staat over Sauvignon. Ga naar de rectors en praat over Sauvignon. Ga weer naar de stationschef over Sauvignon praten. Volg de stationschef, links, links over de brug, volg het pad rechtdoor (links) tot je de stationschef ontmoet. In de tuin ga dan 3x links, pak voor je wat rode Sauvignon druiven van de struik. Loop terug naar de trap van de brug.

Ga niet de brug op maar neem het pad rechts in het scherm. Ga rechts en gebruik de Sauvignon grapes op de vogels. Klim op de ladder en klim verder op de andere ladder. Zoom in op de achterkant van de mechanische vogel, pak de rode koekoeksei met de tang (test tube holder). Ga naar het plein voor de universiteit, onderweg krijg je een wijnfles van de stationschef. Op het plein ga je naar het gebouw met water eromheen, ga links naar een deur met een wiel, plaats je cocoo's egg in de rechtse houder, draai aan het wiel en ga naar binnen. Ga naar beneden via de trap, trek aan de hendel. Ga terug naar de rectors en vraag om money (geld). Ga naar het echtpaar op de woonboot, geeft de money aan hun en hij gooit een sleutel die je opraapt. Ga naar het bedieningspaneel met de kapotte telefoon, onderweg krijg je weer een telefoontje van je moeder die weer over Franck vertelt.

Zoom in het bedieningspaneel, zoom in op het toetsenbord links van de telefoon, gebruik de lock key in het slot, toets #42* in. Ga terug naar het echtpaar op de woonboot en vraag over locks. Terug naar het bedieningspaneel en toets #41* in. Ga naar de trein en rechts richting de muur. Vraag help aan het echtpaar, gebruik je hook op de ketting die ze gegooid hebben. Ga verder rechts naar de muur en naar het opwind apparaat. Je krijgt een telefoontje van de professor en ga de universiteit in. In de universiteit ga je rechts, rechtdoor naar het skelet van de mammoet, links de trap op, rechtdoor in de college zaal en de professor gaat een lange lezing houden. Ga naar het laboratorium, pak de aantekening en de mammoetpop van de tafel voor de professor. Ga naar de trein die voor de muur staat. Stap in de trein en stap er de andere kant uit. Draai aan het wiel van de opwind machine en haal de hendel over. Je krijgt een telefoontje van Dan. Ga de trein in naar de coupe. Plaats de mammoth toy doll terug op de tafel rechtsonder, plaats de Barrockstadt voice cylinder in de ronde standaard van de afspeler onder de Anna-Hans poppen. Na het filmpje plaats je automatisch de cilinder in de vitrine. Vraag aan Oscar over mission (opdracht). Verlaat de trein rechts, ga naar het hokje en praat met Oscar. Ga links voor het hokje naar de achterkant van het hokje. Ga naar de deur achter in de muur van de toren. Ga de trap op, je krijgt een telefoontje van Olivia. Ga naar onder, links en ga de uitkijkpost in. Praat met de kapitein, kijk in de telescoop, klik op de rechtse rode knop tot de dode boom duidelijk zichtbaar wordt. Praat met de kapitein over mission. Zoom in op de tafel rechts tegen de muur, klik op de bril, schenk de bottle wine in het glas dat op tafel staat en daarna schenk je de Yangale-cola powder in het glas. Zoom out en na het filmpje krijg je een visa. Ga naar het hokje. Plaats je exit visa in je inventaris schermpje en klik op Oscar. Ga de trein in en geeft de train ticket aan Oscar en de trein gaat weer verder.

Komkolzgrad

Ga de trein uit, ga noord richting robotreus en je praat met Oscar. Ga links, rechts, klim op de ladder langs de voet van de robotreus. In de bedieningskamer van de robot zoom je in op het kastje boven het bed. Pak de muziek cilinder, de robots blauwdruk en de hendel. Zoom in op het bedieningsapparaat rechts. Gebruik de handle in het slot midden van het bedieningsapparaat, duw de hendel 2x naar boven (de robotreus rijdt 2 keer naar voren), druk op de rode knop en de trein wordt opgewonden. Trek de hendel 2x terug. Verlaat de robot en ga terug de trein in. Ga naar de coupe met het bed. Oscar zit vastgebonden op het bed, pak de kniptang die op de grond ligt, klik op Oscar om hem te bevrijden en praat met hem. Oscars hand is gestolen. Plaats de Komkolzgrad voice cylinder onder de Anna-Hans poppen om de cilinder te beluisteren. Ga terug naar de bedieningskamer in de robotreus. Duw de hendel nu 1x naar boven. Verlaat de robot en spring naar rechts. Zoom in op het gat in de muur, gebruik je metal sheers en ga naar binnen. Ga rechts, zoom in op de kast links en pak de witte bougie. Zet de robotreus een stap terug. Ga naar de trein en ga daar rechts naar de andere kant van het perron. Klik op de hendel linksachter, stap in de lift, je gaat naar een mijn en Dan belt. Zoom in op de krachtgenerator links. Plaats de spark-plug in de generator, schuif de hendel naar rechts onder de bougie. Ga naar het scherm onder, 2x rechtdoor, stap in de lift achter bij de hendel en je gaat omhoog. Klik op het kastje links langs de deur en de deur schuift open. Ga nog niet door de deur maar ga rechts voor de lift, ga de trap op en loop naar de robot die op de muziekorgel zit te spelen. Pak de schroevendraaier die op het orgel ligt. Ga terug naar de deur die je net open hebt gemaakt, ga daar 2x links. Zoom in op de ladder links, gebruik de screwdriver op de 4 schroeven van de ladder en klim omhoog. Ga links in het kantoor en praat met de directeur. Klim naar beneden via de ladder en ga naar de nieuwe kamer boven in het scherm. In de Helena kamer ga je een scherm naar onder, rechtdoor, zoom in op de open lade links, pak het dagboek en lees het. Pak de brieven en lees het. Bel je moeder met je telefoon en ze vertelt dat Helena misschien in Aralbad is.

Ga terug naar de directeur, Dan belt je weer op. Vraag aan de directeur over Aralbad en mission. Verlaat het kantoor, stap in de monorail rechts, ga rechtsonder, Olivia belt. Ga vooruit, linksachter de trap op, ga rechts om de ruimteveer, ga de korte trap op en ga de ruimtecapsule in. Loop naar achter en vraag alles aan de kosmonaut. Pak de fles wodka achter de kosmonaut. Ga de ruimtecapsule weer in, loop naar onder, zoom in op het kastje rechts van de foto, pak de sleutel en een brief uit het kastje. Verlaat de capsule, ga linksachter de trap af, rechtdoor en draai links aan het wiel. Ga links de korte trap weer op, zoom in op het bedieningsapparaat langs de hijskraan. Gebruik de key in het slot, schuif de rechtse hefboom naar links, duw de linkse hefboom omhoog, duw de middelste hefboom omhoog. Als alles goed gaat wordt de kosmonaut ontnuchterd. Ga met de kosmonaut praten. Ga rechts, linksom, rechts de trap op en ga de bedieningsruimte van het ruimteschip in. Zoom in op het bedieningsapparaat rechts, pak links de sleutel, plaats de Voralberg key in het kruisslot, open een rechthoekige grijze plaat rechts, onder de I/O (ON/OFF) knop. Verbind de 2 draden. Klik op de I/O knop en het beeldscherm licht groen op. Pak een bloed test toestel rechts uit het vakje langs de 2 draden. Verlaat de ruimte, ga links, ga nu rechtsom, rechtdoor en open de deur van het luchtschip. Je moet een sleutel hebben. Ga terug naar de kosmonaut en vraag over airship en bird. Ga terug naar het luchtschip, gebruik de airship key op de deur en ga naar binnen. Trek aan de hendel en ga naar de kosmonaut die nu onder bij de bedieningsruimte is. Praat met hem en geef hem de blood testing apparatus. Ga boven weer de bedieningsruimte in. Zoom in op het bedieningsapparaat, plaats de blood testing apparatus rechts in het vakje, klik op de linkse knop met de up en down pijl, klik op tweedeknop van links met de spuit erop, klik op het ronde gat van het blood testing apparatus (pak het niet op), klik weer op de knop met de spuit, klik dan op de derdeknop met de pijlen in het rond en als laatste klik je op de vierdeknop met de driehoek. Verlaat de ruimte, ga links en pak de slinger die voor op de grond ligt. Ga onder in het scherm, ga links, rechtdoor en ga linksachter de startmotor de trap op, ga boven naar de zijkant van de raket. Gebruik de crank handle in het gat van de sirene. Ga terug naar het luchtschip en trek aan de hendel. Het luchtschip vertrekt en brengt je naar Aralbad.

Aralbad

Ga het schip uit, ga links en je krijgt een telefoontje van het kantoor. Ga links het hotel in en praat met de receptionist aan de balie. Ga 2x onder in het scherm en open de deur links. Pak de groene fles met wasmiddel van de plank. Ga naar de fontein buiten voor het hotel en gebruik de detergent in de fontein. Ga terug in het hotel, klik op het koord rechts op de rood/bruine gordijn. Ga naar de balie, klik op de bel in de hoek van de bali. Ga achter de balie, zoom in op het gastenboek, pak de brochure van de balie, lees het gastenboek, je ontdekt dat Helena in het hotel is en de toegangscode 1270 is. Druk op de rode knop en de deur met de ijzeren stangen gaat open. Ga die deur door naar de badplaats. Ga rechts, links, rechtdoor, links naar de hal, boven de gang door en pak een kristalglas van de tafel. Ga door de gang terug naar de hal, ga daar links en zoom in op het witte kastje van de deur rechts. Toets 1270 in trek aan de hendel. Ga terug naar de hal, ga rechts en rechtdoor de geopende deur door. Pak de toegangskaart 0968 van de grond. Ga terug naar het kastje bij de deur, toets 0968 in en trek aan de hendel. Ga de geopende deur door, pak rechts de gasmasker die aan een haak hangt. Ga de deur boven in het scherm door, ga rechtdoor, loop naar achter over de pier tot je Helena op een bank zit zitten en praat met haar. Verlaat Helena en een boze receptionist komt eraan. Verlaat Helena weer onder in het scherm, zoom in op de bel onder de lantaarnpaal links, pak de bel. Ga terug naar de deur maar ga niet naar binnen. Zoom in op de belhouder bij de lantaarnpaal links voor. Hang de James Bell op en trek aan de ketting. Ga het hotel in, hang de gasmasker terug (klik op de haak), ga onder in het scherm, rechts naar de butlerrobot, praat met James en je krijgt een telefoontje van je moeder. Vraag daarna alles aan Helena en bij de vraag Hans vertelt ze iets over een cocktail Blue Helena. Ga achter de bar, zoom in op de schuifdeuren van een kast onder in de bar (tegenover onder waar Helena zit), pak er een potje met honing en een citroen uit. Bekijk je hotel brochure en speciaal naar het nummer dat met rood omtrokken is. Bel dat nummer 46433643 met je gsm. Je krijgt het recept van Blue Helena, BLUE HELENA recept – 1 VODKA, 1 BLUE CURACAO, 1 HONEY, 1 LEMON, 1 ICE and SHAKE.

Verlaat de bar onder, ga 2x rechts, links en links naar het bubbelbad. Draai aan het wiel achter tegen de muur om het water heet te maken in het bubbelbad . Gebruik de crystallized honey in het hete water. Ga terug achter de bar. Zoom in op de bar mechanisme. Pak het stukje papier met muziek aantekeningen boven de shaker tussen de hangende flessen. Plaats de lemon in de linker lege houder, de liquid honey en de fles vodka in de rechter lege houders.

 Druk op de rode I/O knop (eerste van links). Van links naar rechts klik op de tweede witte muziektoets onder. Klik op de kleine hendel rechts met de 2 muzieknoten en je zet het naar rechts. Klik op de derde muziektoets. Druk op de knop met de zwarte honing tekening (5). Druk op de knop met de citroen (4). Druk op de knop met het ijsblokje (2). Druk als laatste op de shaker knop (6). Plaats de crystal dish (glas) op de hoek van de bar en praat met Helena. Ga het hotel uit, loop naar je luchtschip, ga het schip in en je krijgt een telefoontje van olivia.

 

 

Terug in Komkolzgrad

Ga boven naar de metalen kooi. Zoom in op de deur, gebruik de metal sheers op het slot en je bevrijdt Helena. Zoom in op de pianistrobot, gebruik de screwdriver op de hand van de pianist en je pakt zijn handen. Verlaat de kooi links en je loopt naar beneden. Loop onder in het scherm. Bij de lift ga je onder in het scherm en ga boven in het scherm de andere lift in. Ga rechtdoor, je hoort een geluid, ga verder rechtdoor naar het einde van de tunnel. Haal rechts de hendel over. De lift komt met een tijdbom, je vlucht en na de knal loop je terug. De knal heeft de deksel van de luchtventilatie eraf geknald. Klim in de tunnel van de luchtventilatie, zoom in op de kisten linksonder en pak de dynamiet uit de kist. Ga rechts, boven in het scherm en praat met Oscar. Ga rechts en stap in de trein. De robotreus verspert de doorgang en Dan belt je weer op. Verlaat de trein en loop richting de robotreus. Plaats de dynamite op de rechtervoet van de robotreus.     

Terug in Aralbad

Verlaat de trein, ga links, rechts, draai aan het wiel van de opwindapparaat en dan haal de hendel over. Praat met Oscar over mission. Ga het hotel binnen en loop naar de receptie balie. Zoom in op de open kist links op de balie, pak de mammoetrobot eruit en het kantoor belt. Ga naar de hotelbar en praat met Helena. Ga naar buiten via de deur naar de pier. Praat met Hans die op de bank zit. Je krijgt een telefoontje van het kantoor en einde Syberia.

©GameSolves
NL Forum

www.000webhost.com