20-11-2012

 

Sunrise: The Game

 

Drie jonge New Yorkers, Rydec, Max en Brian zijn sinds de schooltijd al vrienden en hebben een gemeenschappelijke droom: Een beter leven en de Nobelprijs winnen. Om dit doel te bereiken werken ze dag en nacht in hun loft van een stilgelegde fabriek. Een loft is een grote woning die doorgaans uit n ruimte bestaat die de bewoner naar eigen inzicht kan indelen. In die zin lijkt het principe op een studio met dien verstande dat een studio veel kleiner is. Lofts worden vaak multifunctioneel gebruikt door wonen en werken te combineren. Lofts zijn te vinden in voormalige industrile gebouwen, fabriekshallen, pakhuizen, et cetera, die voor bewoning geschikt zijn gemaakt.

 

Ze werken aan een machine die de wereld zal veranderen. Ze willen een potplant van een platform op een andere platform teleporteren. De plant mag hierdoor niet benvloed worden. Maar als tenslotte de uitvinding getest wordt, gaat er iets grondig verkeerd. De plant heeft zich geen millimeter bewogen. Na het experiment zijn alle mensen en dieren met uitzondering van de drie en een onbekende vrouw, van de aardbodem verdwenen en is alles uitgestorven en donker. Nu ligt het lot van de 4 in de handen van de speler in de rol van Rydec, om alles goed op te lossen. Maar wat is er gebeurd? Is er een weg terug?

Na het experiment vinden ze voor de deur een jonge, mooie vrouw in de regen. Met vereende krachten dragen ze de vrouw naar binnen en leggen haar op de bank! Brian bekommert zich over het mislukte experiment. Max let op de onbekend vrouw in natte kleren. Ze moeten droge kleren of warm materiaal vinden voor de vrouw om haar warm te krijgen. Een deken wordt niet gevonden dus moeten ze iets anders verzinnen.

 

Webpage Sunrise

Download Duitstalige Demo (1,8 Gig)

 

Oplossing Duitstalige versie


Je hebt een gereedschap dat je met de rechtermuis opent.

Selecteer via het gereedschap een onderdeel: Mes - tang - schroevendraaier om deze te gebruiken.

In het speelscherm is het groene pijltje om alles te onderzoeken /bekijken/opdrachten uitvoeren.

Rood muispijltje praten, blauw muispijltje toegang tot ander gebied en oranje muispijltje opdrachten uitvoeren. 

Door een dubbelklik op Rydec, open je de inventaris en hint scherm.

Dubbelklik blauwe pijl om je snel naar het volgende scherm te verplaatsen.

Vaak kan je pas iets ondernemen , gebruiken of pakken alles je daar een reden voor hebt.

Ook kan je pas iets pakken als je het eerst onderzocht hebt.

Onderzoek, bekijk dus altijd eerst alles en praat volledig met de karakters. 

 

 

Hoofdstuk 1 - Warmte voor het meisje

 

Loft

 

Woongedeelte

Bekijk alles. Praat met Max over het meisje. Vraag altijd door tot de karakters niets meer te zeggen hebben.

Ga bij Max naar rechts (onder) en neem de trap beneden naar de kelder. Onderweg bekijk je alles wat je tegenkomt. 

 

Kelder

Ga onder in het scherm verder de kelder in. Onderzoek alles. Ga rechts naar Brain. Brain werkt aan de schakelkast van het apparaat. Praat met Brain. We praten over het mislukte experiment en over het meisje. Brian zegt dat we het meisje misschien warm kunnen houden met warme lucht van een ventilator of met een warme lamp! Bij de trap staat een ventilator op een opbergkastje, maar daar kunnen we niet bijkomen. Ga terug naar Brain en vraag om hulp. Hij zegt dat die ventilator kapot is, maar dat er nog een andere ventilator in de loft moet zijn. Hij zal de ventilator gaan zoeken en bij het meisje neer zetten.

 

Woongedeelte
Bekijk de luchtventilator bij het meisje. De luchtventilator geeft slechts koude lucht. Ga rechts (boven) naar de keuken. In de keuken staat een magnetron met grill. Met behulp van je gereedschap voor alle doeleinden (rechtermuis knop), selecteren we de schroevendraaier. Gebruik de schroevendraaier (oranje pijl) op de magnetron. Je schroeft er de grilspiraal uit. Ga terug naar de luchtventilator. Bekijk weer de luchtventilator. Je bouwt later alle objecten automatisch in de ventilator, als je alle objecten ervoor hebt. Je zegt dat je nog een draad moet hebben om de spiraal vast te binden en een stroomkabel met stekker. 


Kelder

Beneden bij de trap aan de linkerzijde is een draad om een stang. Gebruik de tang op de draad om het te krijgen. Ga naar Brain. Op de tafel voor de machine snij je met je mes een stukje stroomkabel af van de kabelkatrol. Gebruik de schroevendraaier op het defecte oscilloscoop instrument,onder de tafel om de stekker te krijgen. Een oscilloscoop is een meetinstrument uit de elektrotechniek dat cyclische variaties in een elektrische grootheid goed zichtbaar kan maken. Ga achter de machine verder naar achteren. Zie een boor op de grond en stroomverdelerapparaat. Ga rechts. Zie links in het rek een doos. Als alternatief kan je uit de doos een stekker pakken, als je de andere stekker niet hebt gepakt. Nu je alle hulpstukken hebt kan je de luchtventilator installeren voor warme lucht. 

 

Klik op de luchtventilator.

Je installeert automatisch alles in de ventilator. 

Hopelijk ontwaakt het meisje.

Einde Demo

 

Hoofdstuk 2 - Cijferslot van de stalendeur
 

Woongedeelte
Praat weer met Max.

 

Kelder

Ga beneden naar de kelder en praat met Brian. Hij werkt aan de computer. De meeste gegevens werden vernietigd door de trillingen. Ga rechts naar het einde van de kelder en probeer de stalendeur te openen. Het codeslot is defect. Ga terug naar Brian. Hij geeft je het advies om het toetsenbord om te ruilen, omdat deze door een kortsluiting defect is geraakt. Ga naar het scherm met de werktafel en boor. Bovenop de opbergkast staat een doos, waaruit je een toetsenbord pakt. Ga terug naar de staaldeur. Gebruik de schroevendraaier op de schroef, rechts op het toetsenbord. Brian zegt dat je de platte kabel los moet maken. Klik op de platte verbindingskabel, links tussen het kastje en deur. Het toetsenbord past er niet in. Ga terug naar de keuken. Gebruik de schroevendraaier op de telefoon en krijg het telefoontoetsenbord. Ga terug naar de staaldeur en klik weer op de platte kabel om het telefoontoetsenbord erin te bouwen. Rydec sluit het kastje, maar het deurslot heeft geen stroom.Praat met Brian. Hij geeft je een microzekering. Open het kastje weer met de schroevendraaier. Gebruik de tang rechtsonder op de microzekering, om het te verwisselen. Sluit het kastje en zie een, rood verlicht codeslot. Brian had de code al naar je geroepen: 7429. Type de code in door op de pijl onder het cijfer te klikken. Deze cijfercode werkt niet. Praat weer met Brian.

Door de verwisseling van het toetsenbord, moet de werkcode worden ingegeven. Deze code is in de vernietigde laptop. Op de brochure bevindt zich de Mastercode, maar deze is niet te vinden. Praat met Max, misschien kan hij je helpen. Aangezien hij vaak problemen met zijn mobiele telefoons had, gebruikte hij twee hoofdcodes 1234 of  1111. Gebruik deze cijfercode op het codeslot: 1111. Het slot opent de deur. Praat met Brian, om hem te vertellen dat de staaldeur nu geopend is. Ga door de staaldeur en je loopt automatisch buiten naar de straat. Rydec kijkt automatisch rond en gaat terug naar Max.

Hoofdstuk 3 - Laptop voor Brian
 

Kelder
Praat met Brian. Hij heeft een nieuwe laptop nodig omdat hij de verwisselbare harddisk van de laptop kon redden.

Rydec moet inbreken in de computerwinkel, die niet ver van de loft is, om een andere laptop te krijgen.

Ga door de staaldeur naar de opslagloods.

 

Opslagloods

Onderzoek weer alles. Zie opbergkastjes, pallets, kratten en een vorkheftruck. Achter op de vorkheftruck liggen olieachtige handschoenen. Ga rechts naar buiten.

Achterplaats van de loft

Ook in de achterplaats onderzoek je alles. Ga rechts naar de straat.

Straat

Gebruik het voetgangersverkeerslicht, steek het zebrapad over en je komt bij de computerwinkel.

De computerwinkel is afgesloten met een rolluik waaraan 3 hangsloten zijn bevestigd. Klik op een hangslot. Hoe krijg je de sloten geopend. 

Loft

Uit het opbergkastje in de opslagloods pak je een zaagblad. Ga terug omhoog en pak uit de gereedschapskist een olieachtige vod.
Ga boven naar Max. Ga links naar de biljarttafel en ga door de deur op de achtergrond naar de badkamer. Op de wasbak ligt een vuile handdoek.

Dit is een alternatief voor het olieachtige vod. Bekijk het medicijnkastje en de douche. 


Computerwinkel
Klik op de drie hangsloten (links,rechts en onder), om de sloten met het zaagblad te bewerken en je duwt het rolluik omhoog.

Bekijk de glazenraam en deur. Ga terug naar de kruising en ga rechts. Je komt bij de liftdeur van de loft. Pak een baksteen van de stapel.

Ga terug naar de computerwinkel. Je raadt het al, gebruik de baksteen op het grote raam (klik dus op het raam). Het alarm gaat af.

Klim naar binnen. Het is donker. Wacht tot een lichtflits en vind dan de lichtschakelaar die je gebruikt om het licht aan te doen - achter tegen de muur, links van de achterdeur. Pak als het licht aan is de laptop. Ga terug naar Brian en geef hem de laptop. 

 

 Hoofdstuk 4 - Maaltijd voor Max
 

Loft
Max heeft honger gekregen en Rydec moet bij het tankstation wat eten gaan halen. 
Hoe hij daar komt, weet Max ook niet. Ga terug naar de computerwinkel.

 

Tankstation

Ga links verder en verder door naar de kruising. Ga rechts op de kruising en naar het tankstation.

Als je alles onderzocht hebt (deur is gesloten), ga je verder naar rechts. Ga linksonder en terug naar de kruising. Ga nu op de kruising links en verder naar links.  

Schrootplaats
In de ingang van de schrootplaats staat een sleepwagen. Stap in de wagen aan de bestuurderskant. De sleutel zit niet in het contactslot. Kijk achter de zonneklep en krijg de autosleutel. Klik dan weer op het contactslot om de wagen te starten maar de auto start niet. Klik op de hendel om de motorkap te openen. Stap uit en open de motorkap. Onderzoek de auto-onderdelen - accu, luchtfilter, ontstekingskabels, verdelerkap, cilinderkop en de hals van de olie. De ontstekingskabels zijn defect. Onderzoek de zijklep, tegen de achterbak van de sleepwagen - de klep is gesloten. Stap in de wagen en trek de sleutel uit het contactslot. Open dan de zijklep. Daarin ligt een autokrik.

Ga terug naar het tankstation. 

Autogarage
Ga vandaar uit verder boven in het scherm. Je komt bij een autogarage. Onderzoek de roldeur van de autogarage.

De spleet onder de roldeur is te klein om er onderdoor te kunnen kruipen. 

 

Schrootplaats
Pak nu de autokrik uit de zijklep.
Autogarage
Nu kan je de roldeur opkrikken en er onderdoor kruipen. Binnen onderzoek je alles grondig. Bekijk de kratten in het rek in de close-up. De kratten met ontstekingskabels zijn genummerd. De twee grijze rechtse kratten hebben ontstekingskappen. Daar de ontstekingskabels een typenummer hebben, moet je die van de sleepwagen weten. Rechts op de het werkbank ligt een typelijst voor ontstekingskabels en een typelijst voor de verdelers. 

Schrootplaats
Bekijk de ontstekingskabels in de sleepwagen voor het typenummer: 4397992
Autogarage
Bekijk opnieuw de typelijst van de ontstekingskabel  - de gezochte ontstekingskabels liggen in krat Nr. 3.

Rydec gaat dan automatisch naar het rek. Klik op krat 3 binnen en je pakt de ontstekingskabel.
Schrootplaats
Klik opnieuw op de ontstekingskabel om de kabels te verwisselen. Stap in de sleepwagen en start de motor. Hij start nog niet!

Klik op de verdelerkap maar die zit goed vast. Gebruik de tang erop om het los te draaien.

De tang breekt en is nu niet meer te gebruiken. Klik dan op de verdelerkap, om het typenummer te krijgen: AC45678

Autogarage

Bekijk weer de typelijst van de verdelerkap. Het typenummer dat je zoekt ligt niet in de grijze kratten.  

Loft

Onderzoek de vorkheftruck in de opslagloods. Deze heeft een verdeler aan de achterkant.

Gebruik de schroevendraaier op de verdelerkap om het eruit te schroeven. 

Schrootplaats

Klik op de verdelerkap om het te verwisselen. Start nu de sleepwagen en je rijdt door de muur van het tankstation. 

Tankstation

Onderzoek achter tegen de muur het rek met de Sushi gerechten en pak een paar Sushi gerechten.

Loft

Ga boven in het woongedeelte naar Max en geef hem het eten. Hij lust geen vis en stuurt Rydec terug. 

Tankstation

Pak nu uit het rek een zakje chips en uit de koeling een pizza doos. 

Loft

Terug in het woongedeelte zijn Max en het meisje er niet meer? Ga beneden aan Brain vragen waar ze zijn. Brain heeft niemand gezien. Doorzoek alle kamers.

Max zit op het toilet in de badkamer. Het meisje is weg. Brain komt binnen. De harddisk is defect. Max geeft de creditcard van de vrouw aan Rydec.

 

Hoofdstuk 5 Het adres van Jennifer en waar is Max?

 

Loft

Max gaat buiten naar het meisje zoeken. Brain blijft knutselen aan de schakelkast van de machine. Ga met Brain over de creditcard praten.

De creditcard staat op de naam van Jennifer Smith. Brain komt op het idee om het adres op te zoeken in een politiecomputer.

Verlaat de loft en ga op de eerste kruising naar links. Onderweg onderzoek je alles wat je tegenkomt.

Ga bij de winkels verder naar links, volgende scherm discotheek voorbij en weer links, rechts de hoek om en ga het politiebureau binnen.

 

Politiebureau

Ook hier binnen doorzoek je alles grondig. Gebruik de computer. Er zijn 387 gegevensbestanden met de naam Jennifer Smith.
Loft
Praat met Brian. Je komt op het idee om de magneetstrip op de creditcard te onderzoeken. Rydec moet n kaart scannerapparaat bezorgen.
Computerwinkel/Tankstation

Je hebt nu 2 mogelijkheden om de kaartscanner te krijgen. In de computerwinkel of in het tankstation. Ga in n van deze twee en pak een kaartscanner.
Loft
Praat met Brian om hem de kaartscanner te overhandigen. Rydec gaat dan opzoek naar Max. 
Joeys
Ga terug richting politiebureau. Op de kruising ga je niet rechts naar het politiebureau, maar naar de linkerzijde.

Je komt vr de bar van Joeys. Ga naar binnen en praat met de dronken Max. Rydec brengt Max terug naar de loft.

Hoofdstuk 6 - Bezoek Jenny en organiseer een bestelbus
 

Loft
Max neemt een koude douche. Voor de kater zal Rydec een hoofdpijntablet of sterke koffie voor hem gaan halen. Ga naar de keuken en klik op het koffiezetapparaat.

Max komt erbij zitten. Ga in de kelder met Brain praten. Hij heeft het adres van Jennifer kunnen achterhalen.

Parkstreet 634
Ga naar de achterplaats en daar linksonder in het scherm verder. Volg de straat in het achtergedeelte, om in het park te komen. Bekijk het paviljoen en het water. Ga links, volg het parkpad en je komt bij een appartementencomplex. Ga dicht naar de ingang van het gebouw. Bekijk het venster en de kelderingang. Ga dan het appartementcomplex binnen. Rydec neemt automatisch de trap omhoog tot de woning van Jennifer. Bekijk de voordeur en klop op de deur. Rydec probeert Jennifer te spreken, maar zij antwoordt niet. Tot slot schuif je de creditcard onder de deur door. 

Loft
Praat met Brian. Rydec moet voor een grote bestelbus zorgen.
Politiebureau
Bekijk de gesloten poort van de politieparkeerplaats. Ga het politiebureau binnen. Klik op de poortopener knop, op het zendapparaat. Ga naar buiten. De poort is nog steeds gesloten. Pak de afvalbak en je plaatst het voor de poort. Ga weer naar binnen en druk weer op de poortopener knop. Ga nu door de geopende poort. Bekijk de rode bestelbus. De bestelbus is afgesloten. Ga terug naar het politiebureau. Je kan nu naar de achterkamer bij het prikbord. Hier vind je een kopieerapparaat en een autosleutelkastje. Welke is de correcte sleutel. Pak een sleutel en probeer de sleutel op de bestelbus. Past de sleutel niet dan pak je een andere tot je de juiste sleutel gevonden hebt. De correcte autosleutel hangt linksonder. Rydec start de auto en brengt de bestelbus naar de loft. 

Hoofdstuk 7 - Rotor voor de helikopter
 

Loft
Deze keer is Brian weg. Praat met Max. Brian is naar de bibliotheek gegaan. Max zal voor een speciale elektromotor zorgen en Rydec moet de rotors bezorgen. Daarnaast moet je de helikopter naar de Hudson River brengen. Ga weer op de achterplaats, linksonder uit het scherm en stap in de bestelbus. Klik op het navigatiesysteem en het opent de stadskaart. Klik op de locatie waarnaar je toe wil rijden. De locaties komen op de navigatiekaart als je er naar toe kan gaan.

 


 

 

Heliport
De poort is natuurlijk voorzien van een slot en het hekwerk kan je zonder tang niet bewerken. Ga naar het rechts.
Werf
Deze poort is open. Bekijk het bord "pier 61, de grote metalendeur, doorgang naar het water, ladder, kleine deur van het boothuis en stroomkastje van het boothuis. Probeer de kleine deur van het boothuis te openen. Het klemt. Gebruik het mes op de kleine deur en ga naar binnen. Het mes is afgebroken. Onderzoek alles. Klik op het contactslot van de motorboot. Geen sleutel. Gebruik de schroevendraaier op het contactslot om de motorboot te starten. De benzinetank is leeg. Stap in de bestelbus.
 

Autogarage
Pak uit het rek de lege benzine kan van de plank. Pak van de werkbank in de voorgrond het tankpistool
Benzinestation
Gebruik de benzinepomp, om een volle benzinekan te krijgen. 
Werf

Klik aan de linkerkant van de motorboot op de benzinedop, om de tank te vullen met benzine.

Je start de motorboot en je vaart weg. Het is niet je dag.

Je kan de rem niet vinden en botst tegen de pier. De boot explodeert.

Rydec overleeft het en komt eraf met een paar schaafwonden.

 

Heliport
We gaan eerst de schaafwonden verzorgen. Bekijk de barak en ga naar de ingang van het houtenbarak. Ga naar binnen en schakel het licht aan. Bekijk en open het eerste hulp verbandkastje. Rydec verzorgt zijn schaafwonden. Ga links naar het bureau. Bekijk het telefoonboek en druk op de schakelaar van de bureaulamp. Open de bureaulade en zie een sleutel. Als je alles onderzocht hebt ga je naar buiten. Ga terug onder in het scherm naar de pier met de helikopter. Zie een blauwe signaallamp, schop en de houtenkist. Onderzoek dan de helikopter en het rotorblad. Rydec is zuur op Brian, daar hij het noodzakelijke gereedschap mist om de rotorblad te ontmantelen. Ga terug naar het bureau in de barak en nu kan je de sleutel uit de bureaulade pakken. Ga weer naar buiten en onder in het scherm naar de gesloten poort. Je opent automatisch de poort. Ga rechts naar de bestelbus en selecteer de bibliotheek op de navigatiekaart.

Hoofdstuk 8 - Verzamelen in de bibliotheek
 

Bibliotheek
Ga de bibliotheek binnen. Neem rechts de trap omhoog. Volg de gang tot het einde en je gaat de leeszaal binnen. Praat met Brian.

Aangezien je geen nieuwe taken hebt, wil je wat uitrusten. Je verlaat de leeszaal en komt Max op de gang tegen.

Hij wil de bestelbus lenen en Rydec moet te voet verder. Verlaat de bibliotheek en ga naar de linkerzijde. 

 

Straat

Je komt op een grote kruising. Ga rechts verder. Rydec loopt voorbij een kiosk. Plotseling materialiseert zich uit het niets een krant. Rydec leest de krant en beslist om onmiddellijk naar Brian terug te gaan, omdat in de krant staat dat de fabriek in de lucht is gevlogen en dat Brian, Max en Rydec als vermist vermeld worden.

De explosie zou gisteren gebeurd zijn. Loop terug naar de bibliotheek. 

Bibliotheek
Praat met Brian. Hij is verbaast over het krantenartikel. Het heeft verscheidene theorien. En n van de theorien wordt door het artikel bevestigd.

Rydec moet Max en Jenny halen zodat Brian hen kan verklaren wat er gebeurd is.

Straat
Ga naar de loft. Van de bibliotheek ga je naar de linkerzijde. Op de kruising rechts naar de de kiosk. Bij de kiosk ga je verder naar rechts.

Op de volgende kruising ga je links naar Joeys bar. Rechts verder tot de volgende kruising en dan vind je de weg zelf wel. 

Loft
Praat in de kelder met Max. Stap in de bestelbus om Jenny te halen.
Parkstreet 634
Max wacht in de auto, terwijl Rydec naar de woning gaat. Klop 5x op de huisdeur tot Jenny snikkend antwoordt.

Het kost wat moeite om haar te overtuigen maar uiteindelijk gaat ze mee naar de bibliotheek.
Bibliotheek
Ga naar de leeszaal. Brian komt met een verklaring. Hij bericht zijn vrienden van de derde, vierde en 5de dimensie. Ze zijn door het experiment via een tijdstroomgolf in de vijfde dimensie geraakt. Brian is vol vertrouwen om in de oude wereld terug te keren. Hij moet terug naar de loft om de machine te onderzoeken. 

Hoofdstuk 9 - Gegevens herstellen van de laptop schijf
 

Loft
Terug bij de loft is het gehele gebouw ingestort. Brian heeft vergeten om de energiecel uit te schakelen. Praat met Brian om te weten te komen, hoe je hem kan helpen. Er zou een mogelijkheid moeten zijn om aan de gegevens van de harddisk te komen. Ze komen op het politielaboratorium. Praat weer met Brain en krijg de harddisk.

Rydec zal het adres opzoeken en de gegevens van de harddisk proberen te redden. Stap in de bestelbus.

Politiebureau
Onderzoek op het kastje tegen de muur, de papieren van het bewijsmateriaal. Je noteert het adres van het politielaboratorium. De plaats komt ook op de navigatiekaart.
Politielaboratorium
Loop naar de ingang van het gebouw. Zie op de grond een schachtrooster van de ondergrondse metro. Ga dan links in het beeld het gebouw binnen.

Binnen ga je naar de linkerzijde. Bekijk bij de liften de verdiepingsborden. Rydec leest dat het politielaboratorium op de 64ste verdieping is. Druk op de liftknop. Druk in de lift op het  toetsenbord om naar de 64ste verdieping te gaan. Aangekomen zie je dat de deur een irisscanner heeft om de laboratoriumdeur te openen. Druk op de liftknop om de lift weer te roepen. Druk op de bovenkant van het toetsenbord op de dak knop. Ga daar door de deur naar buiten om op het dak te komen. Onderzoek het airconditioningsysteem: de schakelkast, ventilatieschacht Nr. 47 en de laddertrap bij de ventilatieschacht. Ga naar de linkerzijde en kijk naar beneden. Er is geen mogelijkheid om via de buitenkant op de 64ste verdieping te komen. Daarom kijk je nogmaals in ventilatieschacht 47. Rydec ziet een mogelijkheid om met de juiste uitrusting in de ventilatieschacht te dalen.

Neem de lift naar de foyer, verlaat het gebouw en stap in de bestelbus. 

Loft
Vraag aan Max of hij een idee heeft waar je aan een abseiluitrusting kan komen. Bij de brandweer natuurlijk!. 
Brandweerkazerne
Ga naar binnen. Pak achter het touw. Pak rechts uit een grijze kist een klimuitrusting
 

Politielaboratorium
Ga weer via de lift naar het dak. Gebruik het klimuitrusting op de abseil houder van ventilatieschacht 47. Klik op het stroomkastje om de stroom uit te schakelen. De bladen in de ventilatieschacht worden stil gezet. Klik op ventilatieschacht 47 om naar beneden te abseilen.

Ga rechts naar het laboratorium. De laboratoriumdeur kan ook alleen geopend worden met de irisscanner. Onderzoek de deur en scanner. Zie een brandalarm in het plafond. Bekijk de beschermklep van het brandalarm, achter de routeaanwijzers - laboratorium en office. Gebruik de schroevendraaier erop, waardoor alle deuren openen. Ga het laboratorium binnen. Pak van de tafel de speciale tang, speciale schroevendraaier en de wisselbare schijf - je pakt er een magnetische cd-rom schijf uit. Bekijk dan het speciale apparaat voor het herstellen van de gegevens. Verlaat het laboratorium en ga rechts naar het kantoorruimte. Onder elk bureau staat een computer. Gebruik de schroevendraaier op n computer en je haalt er de schijf uit. Ga terug naar het laboratorium en druk nu op de schakelaar van het speciale apparaat om het apparaat in werking te stellen. Na een korte periode ontvang je de schijf met de herstelde gegevens. Verlaat het laboratorium en dan naar de linkerzijde. Open de deur. Je staat weer voor de lift. Druk op de liftknop om de lift te roepen. Ga naar de foyer en ga met de bestelbus terug naar de loft. 
 

Loft
Praat met Brian. Jenny stelt voor om naar haar woning te gaan, omdat ze daar een computer heeft.

Hoofdstuk 10 - Toegang vliegdekschip
 

Parkstreet
Brian bouwt onmiddellijk de schijf in de computer. Na Brian de gegevens van de schijf onderzocht heeft, zegt hij dat ze een groot metalen voertuig moeten hebben.

Max stelt voor om het vliegdekschip te gebruiken, dat bij de Hudson River ligt. Praat met Max, verlaat de woning om samen de woning te verlaten.

Stap in de bestelbus en rij naar het vliegdekschip.

Vliegdekschip
Onderzoek weer alles. Bekijk het hekwerk en probeer de grote ijzerpoort te openen. Overleg met Max hoe je op het terrein kan komen.

Het beste is om de poort op te blazen. Rydec ziet dat niet zitten en verkiest, om het met een grote slijpmachine te doen. Dit vereist stroom. 

Brandkarzerne
Pak de grote slijpmachine. Stap in de bestelbus en ga nu naar de gemeentewerkplaats - rechterzijde op de navigatiekaart.  
Gemeentewerkplaats
Ga het gebouw binnen. Zie een grote stroomverdelerapparaat (stroom koe?). Praat met Max om het apparaat in de bestelbus te laden. 
Vliegdekschip
Samen tillen ze automatisch het apparaat uit de bestelbus. Klik onder op de paal met het waarschuwingsbord op de stroomaansluiting om het apparaat daaraan te verbinden. Klik op de grote ijzerpoort. Rydec en Max gaan naar het vliegdekschip. Onderzoek alles en ga terug naar de woning.
Parkstreet
Praat met Brian en we gaan naar het vliegdekschip.

Hoofdstuk 11 - Organiseer transformatoren
 

Vliegdekschip
Brian wil een nieuwe machine bouwen en heeft er een elektromagnetisch veld voor nodig. We kunnen hiervoor transformatoren gebruiken. Daar op Timesquare vele reclameborden aangebracht zijn, zal daar wel een transformator zijn. Praat opnieuw met Brian, om op de gevaren te wijzen. Hij zegt tegen Rydec, dat de hoofdschakelaar eerst uitgeschakeld moet worden. Praat met Max zodat hij met je mee gaat. Verlaat het klaslokaal. Max loopt in de gang naar het achtergedeelte, maar jij gaat onder in het scherm verder. Ga dan in het achtergedeelte naar rechts, rechtdoor en laddertrap omhoog. Je komt in de ladingruimte. Precies achter Rydec is de deur, die naar buiten leidt. Stap in de bestelbus en rij samen met Max naar Timesquare - klein lichtje aan de linkerzijde op de navigatiekaart. 

Timesquare
Ga naar de linkerzijde en zie daar de grote metaaldeur van het transformatorgebouw. Ga terug in de bestelbus en rij met de bestelbus naar het transformatorgebouw  (stroomvoorziening), dat nu op de navigatiekaart is gekomen. 

Transformatorgebouw
Ga het transformatorgebouw binnen. Bekijk zeker de hoofdschakelkast. Gebruik dan de hoofdschakelkast om de stroom uit te schakelen. Praat dan met Max.

Ze komen tot de conclusie, dat ze een kraanwagen moeten organiseren. Terwijl Max de spullen demonteert, moet Rydec voor de kraanwagen zorgen.

Straat
Verlaat het transformatorgebouw en ga te voet, rechts naar Timesquare. Ga hier rechts, waar je vr het politielaboratorium komt.

Ga verder rechts en je komt op de grote kruising. Achter in het scherm is een bouwterrein. Bekijk het en betreed dan het bouwterrein. 

 

Bouwterrein

Voor de ingang staat een kraanwagen. Stap in de kraanwagen. Zie dat er weer geen sleutels op het contactslot zitten. Pak achter de zonneklep de autosleutel - aan de kant van de bestuurder. Klik op het contactslot om de sleutel erin te steken, start dan de kraanwagen en je rijdt de wagen naar het transformatorgebouw. 

Transformatorgebouw
Ga naar binnen en zeg tegen Max dat de kraanwagen voor de deur staat. Ga dan naar buiten en stap in de kraanwagen.

Start de kraanwagen en gebruik de schakelaars op het paneel.

 

  1. Tweede schakelaar van rechts = achtersteunen worden uitgeklapt.

  2. Rechterschakelaar = voorsteunen worden uitgeklapt.

  3. Derde schakelaar van rechts = hijskraan draait.

  4. Tweede schakelaar van de linkerzijde = hijskraan wordt verder uitgeschoven. 

  5. Linkerschakelaar = hijskraan wordt vastgehaakt en de transformatoren worden geladen.

 

 

(Met de derde schakelaar aan de linkerzijde kan je de hijskraan opheffen, maar is niet zinvol, omdat je zo het transformatorgebouw zou grijpen)
Stap weer in de kraanwagen, start de wagen om naar het vliegdekschip te rijden. Je bent een beetje wild het vliegdekschip ingereden en hebt wat dingen veroorzaakt. Jennifer kon zich nog net redden en vlucht naar de keuken. n moet Jennifer kalmeren en de ander moet blauwdrukken uit het kadasterregister bezorgen, zodat Brian te weten kan komen, waar het geheime onderzoek laboratorium is. Save nu. Je kan dan beide varianten spelen.

Als je kiest dat Rydec, Jenny kalmeert, dan hebt je een paar romantische uren met haar. Of selecteer het kadaster.


Hoofdstuk 12a - Jennifer kalmeren
 

Vliegdekschip
Als je voor Jenny gekozen hebt sta je in de gang. Ga achter de gang verder in en dan vooraan aan de linkerzijde door de deur van de keuken. Praat met Jenny. Rydec verontschuldigt zich en biedt haar hulp aan. Jenny wil naar haar boetiek in de nabijheid van de loft. Zij is de eigenaar en heeft de sleutel van de winkel. Daar wil zij nieuwe kleren halen, omdat de kleren die ze aanheeft door jouw wilde gedrag gescheurd zijn. Verlaat de keuken. Op de gang ga je rechts in het achtergedeelte, dan onder in het scherm verder en laddertrap omhoog. Je bent in een andere gedeelte van de laadruimte. Ga onder in het scherm waar Brian aan het werken is. Ga linksachter verder door en dan door de deur naar buiten. Jenny wacht bij de poort. Stap in de bestelbus. 

Boetiek
Ga de Super Fashion winkel binnen en praat dan met Jenny. Ze kan niet beslissen. Ze vraagt aan Rydec of hij een outfit wil uitzoeken van een van de modelpoppen voor de etalage. De kleren, die je selecteert, zal Jenny aantrekken. Jenny neemt je mee naar haar favoriete plek in het park.

Park
We gaan naar het paviljoen in het park en speken over het een en ander. Tot slot wordt het te koud en Jenny wil naar huis.

Verlaat dus het park aan de onderkant van het scherm en stap in de bestelwagen.

Parkstreet
Praat buiten voor het huis met Jenny. Ze nodigt Rydec uit op een kopje koffie. Nadat Jenny het huis in gaat, volg je haar.

Ze staat onder de douche, terwijl Rydec in de woonkamer wacht. Ze vraagt om een handdoek. Zal Rydec verlegen zijn of misschien niet?

Hoofdstuk 12b - De blauwdrukken van het geheime onderzoek laboratorium
 

Kadasterbureau
Je verlaat het vliegdekschip. Stap in de bestelwagen en ga naar het kadastergebouw. Ga naar binnen. Binnen bekijk je het verdiepingsbord, stap in een lift en selecteer een verdieping. Naar de archievenverdieping gaan we later, omdat we de sleutel nog niet hebben. Op de gang neem je de tweede deur aan de linkerzijde. De archievenkast is natuurlijk gesloten. Rydec wil de achterkant losschroeven om bij de archieven liftsleutel te komen. Daarvoor moet je eerst de tijdschriften, boeken en de documenten uit de kast verwijderen in de kast naast de archievenkast. Je kan dan de kastplank pakken. Gebruik het om de archievenkast neer te leggen. Verwijder de schroeven met behulp van de schroevendraaier en pak dan de archievensleutel. Ga terug in de lift en ga nu naar de archievenverdieping. Klik op de lichtschakelaar om licht te krijgen. Bekijk de archievendozen. In archiefdoos 3 (vooraan linkerzijde) vindt Rydec de blauwdrukken. Gebruik weer de lift. Druk op een verdieping, stap in de bestelwagen en ga terug naar het vliegdekschip.


Hoofdstuk 13 - Toegang in het geheime laboratorium
 

Vliegdekschip
We zijn weer bij elkaar. Brian heeft de blauwdrukken bestudeerd en is te weten gekomen dat het geheime laboratorium langs een ondergrondse metro ligt. Hij stelt voor met behulp van een metro de muur open te breken, omdat men onmogelijk via de deuren binnen kan komen. Voorzorgsmaatregelen en veiligheid staan voorop. Brian zal de rails verbuigen, zodat de metro door de muur kan rijden. Max vindt het idee onmogelijk uitvoerbaar, maar zal toch met Rydec eerst alles gaan onderzoeken.
Verlaat het vliegdekschip en praat buiten opnieuw met Max om samen naar Timesquare te rijden
 

Timesquare
Praat met Max, zodat hij met je meeloopt. Ga achter in het scherm naar het metrostation. Bekijk het kaartjesautomaat, de kaartjesscanner en de draai toegangspoorten.

Ga onder in het scherm door de toegangspoort.

Ondergrondse metrotunnel

 

 

Op het perron ga je rechts en volg de tunnel. Passeer de stroomkast en ga verder tot het bord met een sectienummer. Onderzoek hier de wand. Max komt naar je toe. Terwijl de twee discussiren hoe ze de wand kunnen laten instorten, rijdt een metro uit de derde dimensie door de tunnel. Ze besluiten om een snijbrander, een grote autokrik en een dunne moersleutel te gaan halen.

Max zal voor de moersleutel zorgen.
 

 

 

 


Autogarage

Laad 2 grote autokrikken in de bestelwagen.
Bouwterrein
Bekijk weer de snijbrander. Rydec kan het niet alleen in de bestelbus laden.
Vliegdekschip
Brian is buiten. De kraanwagen hangt in de lucht. Brian heeft geprobeerd om de wagen van het vliegdekschip te rijden. Praat met Brain.
Bouwterrein
Klik op de snijbrander om het samen in de bestelwagen te laden. 
Timesquare
Ga naar het metrostation. Max is al terug. De snijbrander past niet door de toegangspoort. 
Politielaboratorium
Bekijk weer het rooster van de ondergrondse metroschacht vr de glazenvoorzijde. Rydec moet iets hebben om het rooster te verwijderen. 
Bouwterrein
Pak het lange breekijzer van de grond. 

Politielaboratorium

Klik weer op het rooster. Nu moet je iets hebben om de snijbrander naar beneden te laten zakken. 
Werf
Pak in het botenhuis nu het lange touw
Politielaboratorium
Nu is Rydec klaar om het rooster te verwijderen. Brian komt erbij om samen de spullen in de tunnel te krijgen en alles voor te bereiden. 
Ondergrondse metrotunnel
Max gaat onmiddellijk aan het werk. Rydec moet een metrotrein organiseren. Gebruik de ladder en stap in de bestelwagen.

Metrostation 5th. Ave
Daal naar het metroperron. Ga links en volg het perron tot het eind. Je komt dan in de Toren. Bekijk het tijdschema en de lichtjes op het trajectbord. Onder zijn hendels. Je moet de hendels gebruiken om de metro van route te veranderen, zodat de metro naar de  correcte rail wordt geleid. Gebruik de hendel aan de rechterzijde. De metro rijdt door de wand. Verlaat de Toren en ga terug naar je vrienden. 
 

Hoofdstuk 14 - Geheime laboratorium

 

Politielaboratorium
Ga onder naar de metrotunnel. Ga door het puin rechts en dan de deur door. 
 

Geheime laboratorium

In het laboratorium staat Brian te dansen. Max en Rydec willen Brian niet storen, aangezien hij je een nieuwe opdracht gegeven heeft. Je moet voor droogijs zorgen. Ga in het linker achtergedeelte door het luik naar de grote ijscontainers. Maximum waarschuwt Rydec om het droogijs niet met de blote handen aan te raken. Daarom pak je eerst de laboratoriumhandschoenen vooraan in het scherm. Praat dan opnieuw met Max en open de ijscontainer, om wat droogijs te pakken. Stap terug door het witte luik, om het ijs te bezorgen. Dit was de laatste actie. De vrienden rijden naar het vliegdekschip en Brian start zijn experiment.

Zal het ze lukken om terug te keren naar de derde dimensie? 


EINDE

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com