07-12-2008

Episode 3: Baddest of the Bands

 

In Battle of the Bands blijkt Limozeen's hot babelien oddyssee te heet te zijn voor Strong Bad's geliefde fun machine en de enige officiŽle Videlectrix reparateur in de buurt, Bubs, vraagt een zak vol geld voor de reparatie. Een poster van Limozeen brengt hem op het idee zijn eigen Battle of the Bands te organiseren om aan een zak vol geld te komen en vervolgens aan Strong Bad de taak om drie bands te regelen en Limozeen als jury te strikken. Helaas vergeet hij echter de kosten van het concert te berekenen en eindigt hij slechts met een halve zak geld en is hij gedwongen zijn eigen battle of the bands zien te winnen door zelf een band te vormen, maar gezien al het Ďtalent' al in de andere bands zit zal de nodige sabotage moeten worden toegepast. Kan hij een podium regelen en de eerste prijs winnen? Of zal hij verslagen worden door de concurrentie?

 

Een toevoeging aan deze episode, is dat zodra de battle of the bands van start gaat als je een locatie niet meer nodig hebt deze van de kaart verdwijnt, zodat je geen tijd hoeft te verdoen om op die locaties te zoeken of je wat gemist hebt. Aan de andere kant geeft dit ook een indicatie dat er op overgebleven locaties nog wat te doen is. Net als bij de andere episodes zijn er naast het oplossen van de puzzels weer diverse side quests te doen, zowel tijdens als na het voltooien van het spel.
 

Episode 1: Homestar Ruiner - Episode 2: Strong Badia the Free - Episode 4: Dangeresque 3 - Episode 5: 8-Bit Is Enough

 

Baddest of the Bands

 

 

House of Strong
Strong Bad begint dit avontuur in zijn slaapkamer, waar hij gewoon zit te spelen met zijn nieuwe game: "Limozeen: Hot Babelian Odyssey". Echter, blijkt vrij snel dat er iets niet klopt met de Fun Machine. Bovendien wordt Strong Bad belaagd door mysterieuze vleermuizen die weer snel vertrekken als ze verschenen. Strong Bad realiseert zich dat hij de game console naar Bubs moet brengen, want hij is de enige man in de stad die overweg kan met de technologieŽn van de Fun Machine.

In de inventaris heb je de Fun Machine en een microfoon. Je kan de microfoon gebruiken om verborgen objecten op verschillende locaties te vinden. Pak de "Taranchula" metaaldetector met een ingebouwde schop. Open in de keuken de koelkast en pak de kaasspuitbus "aerosol cheese". Ga boven naar de computerkamer. Pak de aansteker van je bureau. Controleer je e-mail. Strong Bad heeft een e-mail ontvangen van de "band zonder naam". Ze vragen of SB een leuke naam voor hun band kan bedenken. Klik op de lichtschakelaar en zie wat er gebeurt. Ga naar de kamer van Strong Sad.

Praat met hem. Hij heeft vandaag geen tijd voor je, maar vraag toch maar alle beschikbare onderwerpen. Vraag over hemzelf, de Fun Machine en de vleermuizen. Over zichzelf zal hij zeggen dat hij plannen heeft om een uitstekende rockjournalist te worden. Over de aanval zegt hij dat het Von Blaubloods vleermuizen zijn, familie van de vliegende honden (fruit bat). Zie het vleermuishuisje in zijn kamer. Zie een camera in de boekenkast. Zie een nepzwaard in de douche. Ga links in de badkamer naar de kamer van Strong Mad.

Praat met Mad. Hij zal je vertellen dat hij samen met Marzipan en the Cheat aan het repeteren zijn met hun band de Cool Tapes. Pak de platenalbum van het nachtkastje. Open de linker kastdeur en zie Mad's dinosaurus "Poodonkis". Open de rechter kastdeur en je ziet een verschrikkelijk schilderij. Open je kaart. Plaats Bubs stalletje en het huis van Marzipan op de kaart.

Bubs' Stand
Vertel Bubs over de Fun Machine. Hij kan het voor een volle zak met geld voor je repareren.

 

Strong Bad moet een baan nemen, om aan genoeg geld te kunnen komen. Er is een veel betere manier om aan geld te komen. Richt zelf een band op: "The Battle Royale of the Bands". Organiseer een wedstrijd en verdien zo een volle zak met geld. Zorg voor veiligheid en jury "Judges".

 

Bubs geeft je een "security jack". Zie de diamantenplaat op de toonbank. Pak wedstrijdformulieren van het stalletje. Pak rechts het "Security" bord. Lees het wedstrijdformulier in de inventaris. Het is voor de "Limozeen" albumhoes wedstrijd, waarbij je een ontmoeting met de groep kan winnen op een plaats naar keuze. Loop over het terrein om het te verkennen en om te kijken of er verborgen objecten te vinden zijn (met gebruik van de microfoon). De locaties komen op de kaart als je deze bezoekt.

Marzipan's
Zie in de voortuin een zen-zandbakje. Pak de grote Zen-rock. Ga het huis binnen. Je ontvangt een ingekomen e-mail bericht, die je later kan lezen in je computer. Strong Sad is hier als rockjournalist. De leden van de "Cool Tapes" zijn aan het repeteren. Praat met Strong Sad over wat hij hier doet, en hij zal je zeggen dat hij opzoek is naar informatie over alle nieuwe groepen. Misschien kan hij worden ingehuurd als bewaker voor het concert. Praat met hem over de "security jack", en gebruik de "duivel" optie. Strong Bad overtuigd Sad dat "Security" een opkomende Indie rockband is, maar Strong Sad zegt dat "streetbands", teams hebben die hun woord via de guerrilla marketing verspreiden. Praat met Marzipan over "Cool Tapes". Ze zijn uitgenodigd voor een benefietconcert voor bedreigde "Lithuanian Albino Vegan" vleermuizen. Een van die vleermuis "Pazquel" verblijft momenteel in een kooi in haar woonkamer. Controleer Marzipan's antwoordapparaat.

 

Strong Badia
Zie dat het hek beschildert is. Iemand heeft namen van verschillende bands op het hek geschilderd. Plaats het security bord op het hek. Gebruik de kaasspuitbus op het bord. Sad zal verschijnen, opzoek naar nieuwe bands. Geef hem de security jack. Hij zal Bubs tonen, dat hij als security man voor Strong Bad werkt.

Om "Limozeen" te ontmoeten moeten we de wedstrijd winnen. We moeten een unieke albumhoes creŽren. Bekijk de platenalbumhoes in de inventaris. Op achtjarige leeftijd heeft Strong Bad het beste albumhoes ooit gemaakt. De spelregels zeggen dat je een foto moet insturen. Dus maken we deze albumhoes na, maken er een foto van en sturen het op. We moeten de volgende kenmerken verzamelen:

 • Een auto in vlammen

 • Een gevaarlijke dinosaurus

 • Een ster

 • Een zwaard

 • Een hete blondine

Loop het terrein rondom Strong Badia over, opzoek naar de spullen. Tussen de stok "Stick" en blauwe walvis "whale" pak je de zeester van het stokje met het bordje: "Eat at Bub's". Ga naar de auto "cool car". Zie een enorme olievlek onder de auto. Gebruik de aansteker op de olievlek. De in vlamstaande auto kunnen we voor onze albumhoes gebruiken.

House of Strong
Ga boven naar de kamer van Sad. Pak de camera van de boekenplank. Pak het vleermuishuisje "Bat Hutch".

Pak het nepzwaard uit de badkamer. Ga naar de kamer van Mad. Pak uit de linkerkast, dinosaurus "Poodonkis".

 

Cool Car

Gebruik de zeester en dinosaurus "Poodonkis" op de vlammende auto. Nu nog een blond meisje met een zwaard.

Marzipan's
Gebruik de nepzwaard op Marzipan. Strong Bad zal haar vragen of ze op de cover wil. Ze heeft geen interesse.

Gebruik het zwaard op "The Cheat". Hij is wel enthousiast.

 

Cool Car

Ga terug naar de auto en maak een foto (met de camera in je inventaris).

 


House of Strong
Post de foto door het in de brievenbus te leggen - "sb_snailmail.exe". Limozeen reageert meteen.

Strong Bad heeft gewonnen en ze zullen als jury optreden. Vertel Bubs het goede nieuws.

Bubs' Stand
Praat met Bubs en vertel hem over "Limozeen". Nu je over veiligheid en jury gezorgd hebt, kan je beginnen met scouting voor bands, terwijl Bubs het podium opstelt. Hij adviseert je om drie bands te boeken. Hij geeft je een tip om te kijken naar de Cool Tapes en naar Pom-pom. Als je naar zijn oude groep vraagt, de "Two-o-Duo" wordt hij erg boos, en wil er niet over praten Coach Z (het andere lid van het duo) beschouwt hij als een verrader. Misschien kunnen we deze 2 weer herenigen.

Einde Demo

Ga na het gesprek, rechts naar het podium en praat weer met Bubs. Vraag over Pom-Pom en of hij bij de groep wil. Hij geeft je een kopie van de "Two-O-Duo" albumhoes en vertelt over Coach Z. Hij geeft je inschrijfformulieren. Open de map en plaats het sportveld op de kaart.

The Track
Kleedkamer: Coach Z is zijn logo aan het afstempelen op rollen wc-papier en is verliefd op Marzipan. Praat met hem over Marzipan, en hij zal zeggen dat hij te bang is om naar haar toe te gaan en zijn gevoelens voor haar te vertellen. Hij wacht tot zij hem een teken geeft. Als je hem vraagt over "Two-o-Duo", zal hij zeggen dat hij teveel bezig is met andere dingen (Marzipan). Onderzoek de opbergkastjes en de kleedkamer. Het bleekwater en een rol WC papier mag je niet meenemen. Pak de antenne hanger uit de doucheruimte. Bekijk de Two-o duo albumhoes in de inventaris. Drie teksten zijn gemarkeerd:

 • Stealin' Stuff From My Own Store
 • Let's T.P. the Stick
 • Throwin' Rocks Through Ol' Man Marzipan's Windows

Misschien kunnen we Bubs overtuigen dan Coach Z, Cool is als we deze 3 teksten uitvoeren?

 

Marzipan's House
Zie in de voortuin een geleegd aquarium. Ga naar binnen. Pak een "glossy foto" naast het antwoordapparaat. Praat met Marzipan. Vraag of ze wil mee wil doen aan de wedstrijd. Ze heeft wel belangstelling, maar zegt dat ze al geboekt is voor een albino vleermuis benefietconcert. Geef de glossy foto aan Marzipan. Zeg dat het voor Coach Z is, en ze zal het ondertekenen.

The Track
Geef de glossy foto aan Coach Z. Hij zal naar Marzipan gaan. Pak een rol WC papier en uit een opbergkastje het bleekmiddel.

Club Technochocolate - Club T-C
Je ontvangt een e-mail bij binnenkomst. Praat met Pom-Pom. Hij heeft het te druk met audities. Praat met Homestar. Hij zegt dat Pom-Pom een duo probeert te vormen met een zanger die goed rijmend kan improviseren op zijn teksten. Homestar vergat zijn muziek, en is te nerveus om auditie te doen. Op sommige tafels staat wat voedsel en bij Pop-Pom een lege hete kookpot. Spray wat van die spuitbuskaas erin om een kaasfondue te creŽren. Pak van het tafeltje naast de DJ draaitafel de "Food Related Love" plaat. Leg de plaat op de draaischijf. Homestar doet zijn auditie maar Homestar kan geen rijmwoorden improviseren. Praat 2x met hem over zijn prestaties. Strong Bad zal visuele signalen aan Homestar doorgeven. Draai de plaat weer op de draaitafel en help hem met het rijmen. Elke keer als Homestar geen rijm weet, kijkt hij naar Strong Bad die bij het juiste voedsel zal staan dat rijmt met het einde van de vorige regel. Als bijvoorbeeld Homestar zegt: "... and it makes me want to sing" moet je Strong Bad aan de tafel met de "Buffalo wings" plaatsen. Klik dan op de "Buffalo wings" als de regel van Homestar blanco is, zodat hij daarna door kan rijmen. De volgorde waarin je Homestar zijn rijm volgt is:

 1. Klik op de "Buffalo wings": "Like a Buffalo Wing." (Bleu cheese or ranch, girl?).

 2. Klik dan op de wijnfles: "ÖLike a pint of Merlot." (I used to think it was Mer-LOT, 'till you told me it's not.).

 3. Klik op de escargots: "ÖLike these hot buttered snails!" (So nasty.).

 4. Klik op de kookpot gevuld met kaas: "Like a pot of Fondue!" (It's warm and it's gooÖey. Fondue-y. So True-y.).

Homestar imponeert Pom-Pom genoeg om een duo te vormen. Toon het inschrijvingsformulier aan Pom-Pom, en Homestar zal hem overtuigen het te ondertekenen. Je hebt een groep geboekt!

House of Strong
De vleermuizen die je in de inventaris hebt zijn geen Pazquel types. Misschien kunnen we Marzipan overtuigen dat Von Blaubloods ook albino's zijn, zodat ze het benefietconcert kan afzeggen omdat ze niet bedreigt worden. Ga beneden naar de kelder. Stop de vleermuizen in de wasmachine en giet er bleekmiddel bij.Zet de wasmachine aan en krijg gebleekte vleermuizen.

Marzipan's House
Praat buiten met Coach Z. Ga naar binnen. Geef de gebleekte vleermuizen aan Marzipan. Ze vliegen door de kamer. Marzipan zal Pazquel uit de kooi loslaten. Ze zegt het benefietconcert af. Geef haar een inschrijfformulier en de "Cool Tapes" zijn geboekt voor de Battle of the Bands. Nu nog Coach Z overhalen om opnieuw een duo te vormen. Praat buiten weer met Coach Z.

Om attentie te krijgen van Marizipan zeg je dat hij wat steentjes tegen het raam moet gooien. Dit lukt zo niet. Leg de grote zen-rock tussen de aquarium steentjes en zeg dat hij het nogmaals moet proberen. Hij gooit de grote steen door het raam. Bubs ziet dit en bewonderd zijn actie, maar hij is nog niet helemaal overtuigd - (gemarkeerde tekst op de Two-o duo albumhoes).
 

The Stick
Gebruik de rol WC papier op de stok. Bubs is weer onder de indruk dat dit het werk van Coach Z is.

 

Bubs' Stand

Probeer de diamantenplaat te pakken. Bubs heeft een alarmrobot als beveiliging.

Pak snel het rode lichtalarm boven de robot, voordat Bubs arriveert.

 

The Track
Gebruik het rode lichalarm op de kantoordeur van Coach Z. Strong Bad activeert in het kantoor het "ingebouwde binnenalarm" en legt het rode lichtalarm in het kantoor. Bubs zal vervolgens de kleedkamer binnenkomen. Ziet dat Coach Z het rode lichtalarm uit zijn stalletje gestolen heeft en denkt om toch maar weer een duo te vormen met hem.

Bubs' Stand

Ga rechts naar het opgebouwde podium. Praat met Bubs over de groepen die ingeschreven hebben, en vraag of hij bereid is tot hereniging van de Two-o-Duo. Hij zal dat doen en we zijn klaar voor de wedstrijd!

Strong Bad zal informeren over zijn inkomsten uit het opzetten van dit concert. Bubs zal hem zeggen dat na aftrek van de kosten hem netto een halve zak met geld zal opbrengen. Om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen, die hij nodig heeft voor het repareren van de Fun Machine, zal SB moeten uitgroeien tot de beste nieuwkomer op de wedstrijd zelf. Helaas, alle Coole mensen zijn al aangemeld voor andere bands, dus je bent over met Homsar en de King of Town als je bandleden!

D. O. I. podium
Neem een naam voor de band (het maakt niet uit welke opties je kiest), en beoordeel de kwaliteit. Het klinkt dat jullie niet gaan winnen op muzikaal vakmanschap. Het is tijd om de andere optredens te saboteren!

Limozeen is aanwezig als jury, of liever gezegd een kartonnen bord van de band met een ingebouwde webcam. Praat met de "Limozeen band". Op de "Squeedily-dee-o-meter", kan je zien wie er momenteel aan het winnen is: Het ziet ernaar uit dat het gaat tussen de drie bands. Pak na het gesprek het Limozeen kleurboek naast het bord.

 

Cool tapes podium
Klinkt goed. Vraag aan "Limozeen" wat zij ervan vinden. Ze vinden de muziek goed, maar hebben een probleem met Marzipan's overdreven prekerig lyriek. Ze is tegen de mishandeling van zeezoogdieren, de vernietiging van het platteland en de uitbuiting van vrouwen in de media. Pak de gummiknuppel "Billy club",tegen het podium naast Strong Sad.


Two-o-Duo podium
Praat met Limozeen over deze groep: De jury vinden de dansbewegingen interessanter dan de rijmende vaardigheden van Coach Z. Controleer de platenbak naast de platenspeler op het podium. Je kan de platen verwisselen, en Coach Z zal de dansbewegingen doen in de volgorde waarin de platen liggen. Zijn bewegingen komen overeen met de richting of de actie die wordt weergegeven op de platentitel. Bubs zal elke keer om een andere dansbreak vragen dat je de platen anders mixt. "Left Shift-Alt-Delete", "Roll Wit' Da' Punches", "Slide to the Right Y'all Bridesmaids", en "Doin the Wigglie" is de huidige mix. We zullen ervoor zorgen dat Coach Z niets meer kan presteren. Het huidige muziek assortiment is behoorlijk klein. Bekijk het vijvertje. Giet wat bleekwater in het water. Gebruik de bleekwater op het Limozeen jurybord. Zij doen het voor je en de vis wordt gedood. Pak de camera uit je inventaris en maak een foto van het Limozeen jurybord. Je hebt nu bewijsmateriaal dat zij bleekwater in de vijver gieten.

PomStar podium

Homestar kent zijn lyriek beter dan tijdens de auditie. Iets lijkt een beetje vreemd. Wat is er met deze draadloze hoofdtelefoon? Praat met Limozeen, en zij zullen zeggen dat het lijkt alsof Pom-Pom op een of andere manier zijn stijl via Homestar overbrengt en wel met verschillende woorden en beelden. Interessant is dat de walvis hier naast het Limozeen jurybord staat. Geef Marzipan de foto van de vervuilde vijver. Ze is erg boos, maar niet goed genoeg voor invloed op haar prestaties. Pak de gummiknuppel uit je inventaris en plaats deze in de hand van de Limozeen jurybord. Het ziet eruit dat men de walvis knuppelt. Maak hiervan een foto en toon de foto aan Marzipan.

House of Strong
Kijk in de woonkamer in de doos met de oude platen van Strong Sad. Je pakt 2 platen uit de doos: "Hugo Left me Miserable" en "The 3 O'clock Twist". Ga naar de kamer van Strong Bad. Leg de Limozeen kleurboek op de tekentafel. Wat zij Marzipan over de uitbuiting van vrouwen in de media? Het is tijd voor de "Teen Girl Squad" ramp! Na het stripverhaal ga je terug naar de bands.

PomStar podium
Praat met Strong Sad. Strong Sad praat door zijn walkie-talkie. Homestar herhaalt de woorden,die Strong Sad net sprak. Praat met de walvis. Coach Z en Marzipan erge zich wat de walvis zegt. Plaats de hanger antenne op de walvis. Draai de antenne (door erop te klikken) totdat het richt naar het podium, en klik vervolgens op de walvis. De tekst van de walvis zal worden getransporteerd via radiogolven. Homestar herhaalt de tekst, waardoor het publiek PomStar de rug toe keren. De groep daalt in de meter. Geef Marzipan het Limozeen kleurboek met de mishandeling van de Teen Girl Squad. Dit is de druppel! De scŤne zal zich verplaatsen naar de Cool Tapes podium, waar Marzipan zal aankondigen dat ze een nieuw lied hebben. De jury en het publiek vinden het verschrikkelijk. De meter van Cool Tapes daalt.

Two-o-Duo podium
Kijk in de platenbak,naast de draaitafels. Vervang "Slide to the RightÖ" en "Doin the Wigglie" met de nieuwe platen uit de inventaris. Sorteer dan de platen in deze volgorde:

 

 1. Left Shift-Alt-Del (of Hugo Left me Miserable). Coach Z danst naar links.
 2. 3 O'Clock Twist. Coach Z draait een kwart.
 3. Hugo Left me Miserable (of Left Shift-Alt-Del). Coach Z danst naar de voren.
 4. Roll Wit' Da' Punches. Coach Z zal Bubs herhaaldelijk in zijn gezicht stompen.

Heb je de platen in deze volgorde gesorteerd ga je uit de close-up en de voorstelling kan beginnen. Bubs is woedend, verbreekt de samenwerking en stormt het podium af. Coach Z probeert het solo, maar niemand is onder de indruk. Alle drie de bands zijn gedaald in de "Squeedily-Dee" meter, maar ze zijn nog allemaal op een lijn met D.O.I. Strong Bad zal alles op alles zetten moeten zetten om ervoor te zorgen dat hun groep de winnaar wordt.

D. O. I. podium
Het is tijd om een goed concert te geven op het podium. Strong Bad heeft een mooie stunt bedacht. Achter het rode gordijn heeft hij een eigengemaakte rekwisiet hangen. Het rode gordijn kan hij tijdens het concert, activeren door op een rode knop te drukken, maar de King of Town heeft de elektrische kabel doorgebeten. Je moet het gordijn nu opendraaien. De draaihendel is boven in de nok. In de nok is ook een stoppenkast. Om in de nok te komen moet je de ladder gebruiken, maar de krachtige ventilator op het podium blaast SB terug en de enorme luidspreker in de nok bij de verlichting hangt ook in de weg.

Pak de puntige helm van de kapstok. Na een mooie "moonwalk" scŤne, geef je de helm aan Homsar. Klik weer op Homsar, en hij geeft een solo op de "Therimaxxx" machine. Loods Homsar naar de stoppenkast boven hem. Homsar zal rond de paal van de Therimaxxx blijven zweven, maar je kan hem sturen met de muis. Je doel is om hem opwaarts te loodsen en met een ruime zwaai naar de stoppenkast, zodat hij met zijn puntige helm in de stoppenkast blijft hangen. Na een indrukwekkende show met de gebleekte vleermuizen, zal de ventilator uitgaan.

Probeer de kreeft uit de emmer met boter, naast de King te pakken, maar de King laat dat niet toe. Kondig de King of Town aan, door op hem te klikken. Hij geeft een gitaarsolo en slaat met zijn gitaar de kreeft uit de emmer. Pak de kreeft.  Gebruik de kreeft op de luidsprekerkabel. De kreeft kan de kabel niet door knippen, maar de King zal met zijn gitaar tegen de kabel slaan en de luidspreker valt op het podium.

Klim op de ladder. Loop naar rechts. Open het gordijn door aan de draaihendel te draaien. De mist en vleermuizen belemmeren het zicht op de rekwisiet. Pak de boter kreeftemmer terwijl de koning is afgeleid, en giet de boter in de mistmachine. Je hebt een nieuwe favoriete snack voor de King gecreŽerd: gebleekte beboterde vleermuizen. Hij zal ze allemaal opeten en het publiek is razend enthousiast. De Squeedily-dee-o-meter stijgt naar de top. Strong Bad heeft gewonnen. Zijn Fun Machine kan nu eindelijk gerepareerd worden.
Einde

The Rockin "Awesomeness"

En Verzamel objecten.

Limozeen Mini Glasses

 1. Larry: Onderzoek de luxe ligstoel in de woonkamer van Strong Bad.
 2. Perry: Gebruik de microfoon in Strong Bad's voortuin voor een verborgen doos.
 3. Gary: Gebruik de metaaldetector in Marzipan's voortuin - rechterkant van de zen zandbak.
 4. Mary: Vijver met bleekwater bij de "Two-o-Duo" podium. Onderzoek een dode vis (kan alleen in normal play??).

Rare Band Posters

 1. Two-o-Duo: Gebruik de metaaldetector aan de rechterzijde van Bubs stalletje.
 2. Cool tapes: Kijk in het linkse opbergkastje in de kleedkamer van het sportveld "The track".
 3. Pom Pom: Gebruik de microfoon in Club "Technochocolate" voor een verborgen doos.
 4. D.O.I.: Gebruik de metaaldetector voor het D.O.I. podium.

Limozeen: Hot Babelien Odyssey Manual Pages

 1. Gebruik in Strong Bad's computerkamer de gewone lichtschakelaar.
 2. Gebruik de microfoon voor het podium van "CoolTapes".
 3. Gebruik de metaaldetector voor het "Two-o-Duo"podium.
 4. In "extended play": Gebruik de "Doin' the Wigglie" plaat op de platenspeler in Club T-C. 

Costume Items

 1. Leopard Print Pants: Onderzoek de bank in Strong Bad's kelder.
 2. Sloshy T-Shirt: Gebruik de microfoon in de waskamer in Strong Bad's kelder.
 3. Leopard Print Headband: Gebruik de microfoon naast de rode muur in het Strong Badia gebied.
 4. Hollywood boots: Gebruik de metaaldetector bij het witte hekje in het Strong Badia gebied.

Bonus: Als je de rang van "Impossibly Rocked Out" bereikt, dan krijgt je een Limozeen T-Shirt.

Strong Bad Abuse

Het doel is, straf Strong Bad fysiek, en je krijgt punten in deze categorie. In het algemeen wordt hij mishandeld of geŽlektrocuteerd. Een aantal moet je tijdens de "Normal Play" doen.

 1. Onderzoek de stekker van de Lappy computer in de computer kamer.
 2. Kijk in de magnetron in Strong Bad's keuken.
 3. Geef het nepzwaard aan Marzipan, als je een "hot blonde" voor de hoesalbum zoekt.
 4. Praat met Strong Sad bij het "Cool Tapes" podium, en hij zal je met zijn "stun gun" een shock geven (als je de knuppelpakt).
 5. Voordat je het bleekwater aan "Limozeen" bij het "Two-o-Duo" podium geeft, giet je eerst zelf bleekwater in de vijver.

Musical Moments

Hoewel er veel muziek te horen is in deze episode, zijn er een paar gevallen die je zullen helpen om je score in deze categorie op te waarderen. Vier van hen moeten gedaan worden tijdens de "normal play", en drie zijn beschikbaar tijdens de "extended play".

Normal play

 1. Voordat je Cool Tapes inschrijft voor de "Battle of the Bands", ga je naar Marzipan. Geef The Cheat een inschrijfformulier.
 2. Geef dan een inschrijvingsformulier aan Strong Mad.
 3. Geef nogmaals een inschrijvingsformulier aan The Cheat.
 4. Praat voor het huis van Marzipan met Coach Z. Selecteer de optie van de draagbare radio.

Extended Play

 1. Praat in Strong Badia met Strong Sad. Hij heeft nog steeds de "Security" jack aan.
 2. Club T-C. Draai het "Slide to the Right, Y'all Bridesmaids" plaatje op de draaitafel.
 3. Club T-C: Vervolgens draai je het "Doin' the Wigglie" plaatje voor de tweede maal op de draaitafel. De eerste keer, krijg je waarschijnlijk de "manual page". Als je deze hebt, draai hem nog een keer om de B-kant te draaien.

Expressions of Affection

Deze categorie is gebaseerd op het woord 'love' in een gesprek. Deze punten moeten bijna allemaal verzameld worden tijdens "normal play". Praat dus met alle karakters en let op het woord "love". Zegt een karakter tijden de "normal"play geen "love", dan zegt hij het in "extended play".

 1. Als je voor de eerste keer met Bubs praat.
 2. Praat met Strong Sad over zijn vleermuizen.
 3. Geef Marzipan een glossy foto en praat met haar over Strong Bad.
 4. Geef Marzipan weer een glossy foto en praat met haar over Coach Z.
 5. Praat in de kleedkamer met Coach Z, voordat je de ondertekende glossy foto aan hem geeft.
 6. Praat met Coach Z, voor het huis van Marizpan over gedichten, voordat hij een steen in het heeft raam gooit.
 7. Na de Battle of the Bands Royale gestart is, ga je naar het "Two-o-Duo" podium en praat met Limozeen over de groep.
 8. Praat met Coach Z in de kleedkamer in "extended play"
 9. PomStar podium - Praat met "The Whale" totdat hij zegt: "Er is geen liefde als bonobo liefde".
 10. Deze is alleen beschikbaar tijdens de "normal play", voordat Cool Tapes gesaboteerd is en voordat je het kleurenboek geeft aan Marzipan van de Teen Girl Squad. Maar nadat je Marzipan de twee foto's van de walvisvangst en de vijver vergiftiging geven hebt. Pak het kleurboek bij het D.O.I. podium, en zet de hints helemaal naar boven op "High". Ga naar het "Two-o-Duo" podium. Klik op een object (de banner met de band naam moet lukken). Herhaal dit ongeveer 10-15 keer, totdat Strong Bad een hint geeft. Hij zal iets zeggen van "The Teen Girl Squad would love this".

Limozeen: Hot Babelien Odyssey

Dit spel is beschikbaar op de Fun machine in "extended play". Je "awesomeness", score moet 45000 punten of meer zijn.

Episode 4: Strong Bad is 'Dangeresque'

 
 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk 

www.000webhost.com