07-12-2008

Episode 2: Strong Badia the Free

 

 

In Strong Badia the Free wordt Strong Bad geconfronteerd met de nieuwe e-mail belasting van de King of Town en wordt zonder waarschuwing onder huisarrest geplaatst met een bomhalsband om ontsnapping te voorkomen. Dit houdt hem echter slechts voor korte tijd gevangen en vervolgens besluit hij zijn eigen republiek, Strong Badia, op te richten om de King of Town's regime te verwijderen. Strong Bad brengt echter de complete populatie op dit idee met als gevolg dat iedereen zijn eigen staat op richt. Het is aan Strong Bad nu de taak om de diverse mini staten te verenigen onder de heerschappij van Strong Badia en zijn eigen leger te creëren zodat de King of Town van de troon kan worden verwijdert.
 

Net als bij Homestar Ruiner zijn er naast het oplossen van de puzzels weer diverse side quests te doen, zowel tijdens als na het voltooien van het spel. Zo kunnen we weer diverse kledingsstukken en voorwerpen opsporen en kun je aan de slag met de Cave Girl Squad en Videlectrix's Math Kickers, waarin Bad Dudes Dex en Ryu ninja's verslaan en creëren om zo wiskundige formules op te lossen met een tal van briljante aanvallen.

 

Episode 1: Homestar Ruiner - Episode 3: Baddest of the Bands - Episode 4: Dangeresque 3 - Episode 5: 8-Bit Is Enough
 

Strong Badia the Free

 

House of Strong

De episode begint met Strong Bad. Hij beantwoordt een e-mail, dit keer van Roy T. Castle Hill, die schrijft hoe dom de King of Town is. Alvorens Strong Bad tijd heeft om zijn reactie te verzenden, komen de Koning en Poopsmith de computerkamer binnengestormd. Hij heeft een nieuwe e-mail belasting ingevoerd - één "Creamy Ding Snack Cake" voor elke verzonden e-mail of ontvangen e-mail - die Strong Bad niet betaald heeft. Poopsmith bindt een toezichtbom om Strong Bad's hals. Hij is onder huisarrest! Als hij buiten door het elektronisch oog probeert te lopen, zal de bom afgaan. Om het erger te maken, eet de Koning Strong Bad's kaart op.

Kijk uit het venster om te zien wat er buiten gebeurt. De inwoners van "Free Country USA" hebben zich voor je huis verzameld, om te protesteren tegen Strong Bad's oneerlijke opsluiting. Praat met de menigte over de elektronische poort en de stok naast de poort. De stok moet een beeltenis van de Koning voorstellen. Ze zouden de beeltenis kunnen verbranden, maar aangezien het ook maar niet een beetje op de Koning lijkt, heeft dat geen nut en daarom doen ze dat niet. Selecteer het venster om terug te keren. Bekijk de tekening van de Koning op de muur. Er zijn vier details die hem tot KOT maken: Kroon, Baard, Vet en Rode Robe.

Ga naar Strong Sad's kamer. Vraag Strong Sad over de elektronische poort - De beste manier om het te vernietigen is om het in de fik te steken. Ga naar de badkamer. Pak de rood/witte handdoek. Ga naar beneden. Open de voordeur. Strong Bad loopt door de elektronische poort en wordt terug het huis ingeblazen. Ga naar Strong Bad's slaapkamer. Pak de papieren kroon uit de trofeeënkast. Pak ook de zwarte Taranchula metaal detector. Als je zin hebt om het Math Kickers (wiskunde/algebra) spel te spelen, klik je op de fun machine (je kan hier later altijd terugkomen om Kickers te spelen).

Math Kickers is een vechtspel met Dex en Ryu. Dex (de blonde kerel) vermindert en Ryu voegt toe. Het doel is om het aantal ninja's te verminderen en te vermenigvuldigen, om elke kant gelijk te krijgen. Maar kijkuit, als zij je met vliegende maal (X) of deeltekens (/) raken, zal je gezondheid dalen (hartjes boven in het scherm). Telkens als je het in balans brengt, gaat je score omhoog. Na een paar ninja's gevechten, krijg je het hoofdgevecht. Tijdens dit gevecht, moet je enkel de wiskundige vergelijking schoppen en slaan tot je hem doodt. Af en toe zal de vergelijking naar de bovenkant van het scherm gaan. Ga dan snel naar de bodem van het scherm zodat het je niet raakt (Als het je raakt, zal je gezondheid verliezen). Zodra de vergelijking terug in het centrum van het scherm is, kan je terugkeren en het slaan tot het sterft. Na het hoofdgevecht ga je een niveau hoger. Als al je gezondheid op is, is het spel over.

Je beste score wordt opgeslagen op Strong Bad's "awesomeness" grafiek, maar daarin heb je pas toegang als je de kaart terug krijgt! Wanneer je uitgevochten bent, ga dan beneden naar de wasserijruimte. Pak het hoofdkussen van de wasmachine. Ga naar de TV kamer. Pak wat bankvulling, achter het plakband. Je hebt nu alles dat je tot KOT maakt. Ga naar de computerkamer en kijk uit het venster. Gebruik de handdoek, de kroon, het hoofdkussen, en de vulling op de groep onder het venster. The Cheat zal elk onderdeel op de beeltenis plaatsen, om het op de KOT te laten lijken. Daarna zal de menigte de beeltenis verbranden. Het vuur vernietigt ook de elektronische poort. Strong Badia…is vrij! Kijk ook tijdens het spel onder alle dozen en hoeken en gaten om iets te vinden voor je "awesomeness".

Strong Badia

Strong Bad verzamelt de menigte en probeert een opstand tegen de Koning te organiseren. Het blijkt dat hij niet de enige persoon is die zijn eigen staat wil. Pak de Kaart/Minions bord naast de betonblok (cinderblock). Dit is een perfecte vervanger voor Strong Bad's kaart. Je doel is om door "Free Country USA" te trekken, naar King of Town's kasteel. De kaart zal ingevuld worden tijdens de trektocht naar het kasteel. Op de kaart staan al de volgende staten: Strong Badia met "The Cheat and Tirerea", Bleak House, Concessionstan, en Pompomerania. Nu je een kaart hebt, kan je ook je  "Awesomeness" pagina's bekijken.

Pak de stapel bankbiljetten bij de game box. Praat met The Cheat. Hij heeft ook een staat. De naam van zijn land is "Cheat and Tirerea". Je kan proberen hem over te halen om zich aan te sluiten bij Strong Badia, maar Cheat is niet onder de indruk van je woorden. Je zal iets anders moeten verzinnen. Ga links naar Bubs' stand.

Concessionstan

Je kan proberen hem over te halen om zich aan te sluiten bij Strong Badia, maar hij zegt dat Concessionstantinople neutraal grondgebied is. Hij verkoopt 100% legale invoerproducten uit diverse landen. Vraag Bubs voor een goedkope souvenir, door tweemaal over de concessiestand te vragen. Hij heeft een defecte Strong Bad pop te koop. Als je het geld in je inventaris hebt koop je het automatisch, anders zal je eerst het geld moeten gaan halen.

Hij heeft het ook over de zwarte markt, maar zegt dat hij daar niets mee te maken heeft. De manier waarop hij dat zegt is zeer verdacht. Ga achter de concessiestand. Er is een deur met een kijkgat. Klop op de deur om de aandacht van Bubs te krijgen. Dit is de zwarte markt dat hij liet doorschemeren! Hij heeft wapens en organen, maar hij heeft maar één artefact over. Het is van een illegale opgraving uit de Homsar Reservation, en hij is niet bereid om het te verkopen, maar wel het wel tegen iets waardevols ruilen. Als je het terrein rondloopt, zal je zien dat de plaatsen onafhankelijke staten geworden zijn. Nu je toch hier bent, bezoek dan ook het fotohokje en zie welke kostuums er beschikbaar zijn. Ga op de kaart naar Bleak House.

Bleak House

Onderzoek de doos voor het huis. Je vindt een modelvleugel. Ga naar binnen. Strong Sad heeft het huis van Strong Bad veranderd in zijn eigen staat. Ga boven naar de kamer van Strong Sad. Hij heeft zelfs een Bleak House vlag gemaakt. Je kan proberen om Strong Sad te overtuigen om zich bij Strong Badia aan te sluiten, maar hij is niet geïnteresseerd. Hij zal ook zeggen dat het geven van medailles aan personen hen een belangrijk gevoel zal geven. Pak het nepzwaard van Sad's bed.

 

Strong Badia

Geef de modelvleugel aan Cheat. Hij zal zich bij Strong Badia aansluiten, en geeft je de aansteker terug. Je hebt je eerste land geüsurpeerd! (door overmacht toe-eigenen).

 

Pompomerania

Deze staat wordt beheerst door Pom Pom met disco, Club Technochocolate. The Cheat is de DJ en Bubs is de barman. Praat met Pom-Pom over het toetreden bij Strong Badia. Hij zal het niet doen, omdat Strong Bad niet cool genoeg is. Gebruik het nepzwaard op het Samurai zwaard achter Pom-Pom, om het te verwisselen. Pak één glowstick/lightstick uit de doos op de draaitafels. Praat met Bubs. Hij zal je vertellen dat het werken voor Pom-Pom niet gemakkelijk is, maar je zou een goede indruk op hem kunnen maken, door te tonen dat je een groot danser bent. Klik op de dansvloer en toon je danskunsten. Geen geluk: Pom-Pom wil weer actie en dans met iets in je handen. Praat weer met Bubs en vraag om een drankje. Hij heeft drie drankjes: bier, energiedrank en een Glowing drankje. Je kan ze alle drie proberen, maar zelfs met een drankje in de hand, zijn Strong Bad's dansbewegingen niet cool genoeg voor Pom-Pom. Nadat je met het glowing drankje gedanst hebt, zal Bubs zeggen dat dit niet genoeg is om indruk te maken op Pom-Pom. Bestel opnieuw een glowing drankje, plaats een glowstick in het glas en pak dan het drankje. Strong Bad zal de dansvloer opnieuw betreden, en dit keer is Pom-Pom gefascineerd. Hij is bereid om zich bij Strong Badia aan te sluiten.

 

Bleak House

Strong Sad heeft 3 drie zeer belangrijke punten die Bleak House als onafhankelijke staat bevestigen: de vlag, grondwet, en rechten. Gebruik de aansteker op de vlag, de grondwet en de rechten. Strong Sad is verslagen. Er zijn nu 2 nieuwe staten op de kaart toegevoegd: Country en Homsar Reservation.

 

Homsar Reservation

Strong Sad is hier, als adviseur van Strong Badia. Rechts zweeft Homsar. Probeer met Homsar te praten, maar hij is moeilijk te verstaan en te begrijpen. Zie rechts een vreemde rots met gekleurde kristallen. De rots heeft een gat in het midden. Verder naar rechts, is een grot met een muurschildering op de muur. Het is het spel "Cave Girl Squad!". Om te spelen, gebruik de voorwerpen onder in het scherm, op de tienermeisjes. Het doel is dat je alle tienermeisjes op het einde van het stripverhaal gedood hebt. Dit is niet noodzakelijk voor het spel, maar je kan je "Teen Girl Squad" score verhogen.

 

Praat met Strong Sad over Homsar en zijn taal. Hij zal je vertellen dat archeologen oude artefacten gevonden hebben en die zouden de sleutel kunnen zijn voor de geheimentaal van Homsar. Vraag ook over het drankje. Strong Sad denkt dat door het drinken van het water, hij een vreselijke ziekte heeft. Vraag door hoe hij zich voelt, en hij zal je over zijn "acute aphasic pretendacitis" symptomen vertellen. Eerst krijg je een hoge koorts en dan begin je te bibberen. In de allerergste stadium, kan je zelfs geen taal meer verstaan. Onderzoek de eerste hulp doos, op de kist van Strong Sad. Strong Sad zal de thermometer in zijn mond steken om zijn temperatuur te meten. Gebruik de aansteker op de thermometer. Nu denkt Sad dat hij hoge koorts heeft! Geef dan de Strong Bad pop aan Sad en je stopt het in zijn buikriemtasje. Hij begint te bibberen. Praat nu weer met Homsar en selecteer het pictogram van Strong Bad met de gele hoed. Strong Bad zal zeggen dat hij de taal van Homsar verstaat. Strong Sad wordt er ziek van en gaat weg om een arts te vinden. Hij komt terug met zijn blinde darm (pretendix) in een pot! Pak de pot met het orgaan.

 

Concessionstan

Ga achter naar de "zwarte markt" deur. Geef de orgaanpot aan Bubs en hij ruilt het voor een scherfpot uit Homsar Reservation.

 

Homsar Reservation

Werp de scherfpot in de kristallenrots. Een kristal begint te flitsen. Praat opnieuw met Homsar. Homsar zal zeggen dat je 3 andere heilige artefacten moet vinden voor de kristallenrots? Deze artefacten liggen in de andere staten.

 

Gebruik de metaaldetector om de artefacten te vinden. Hier kan je ze vinden:

 • Power strip: Strong Badia - Rechterzijde van het witte grote hek.

 • Stemvork: Strong Badia - Links van de Stick.

 • 3 bindringen: Strong Bad huis - Links van de brievenbus.

Breng deze artefacten terug naar Homsar Reservation en werp ze één voor één, in de rots met de kristallen. Nu flitsen alle kristallen. Praat daarna met Homsar. Nu je dezelfde taal spreekt, kan je Homsar overtuigen om zich bij je aan te sluiten. Strong Bad, Strong Sad en Homsar gaan de grot in. .....  en komen in de achtertuin van Marzipan.

 

Marzistar

Je bent de vreedzame volksrepubliek van Marzistar ingegaan. Praat met Marzipan. Zij is niet geïnteresseerd in het toetreden tot Strong Badia, maar zij zal je over haar Verenigde Naties Model vertellen (grote structuur aan de linkerzijde). Zij verzamelt schatten van de landen om één of ander punt te maken voor gelijkheid en samenwerking. Praat daarna met Homestar. Hij is enthousiast om het leger in te gaan, maar Marzipan zal dat niet toelaten. Vraag door om Homestar een leger te vormen. Hij heeft vijf militairen nodig om zijn Homestarmy te vormen. Je hebt er al 4: Strong Sad, Pom-Pom, Homsar en The Cheat. Vraag Homestar over het model ontwerp. Hij zal het V.N. model omdraaien om een soort rad van fortuin te openbaren. Om leden voor de Homstarmy te werven wordt bepaalt door aan het rad te draaien. Maar het rad is een beetje scheef, aangezien het altijd op Tom Benedetto landt, relatie van Frank Benedetto, een militair die in dienst van zijn land was tijdens de eerste slag van Strong Badia. Homestar weigert om hem op te stellen, dus komen we nooit aan 5 soldaten.

 

Country

Dit is de staat van Strong Mad en hij wil niet onderhandelen. Strong Bad vraagt aan The Cheat om als vertaler te dienen. Sprekend via The Cheat, probeer om Mad zich bij Strong Badia aan te sluiten. Hij wil eerst een test van sterkte en moed. Een vreselijk monster legt afval neer in het land en Strong Bad moet hem verslaan. Het machtige monster, is Strong Mad achter een kartonnen Taranchula bord. Het Taranchula monster heeft twee hoofden: een ijshoofd (in Mad's linkerhand) en een vuurhoofd (in zijn rechterhand). Probeer met het zwaard de stok aan het ijshoofd doormidden te slaan. Mad repareert de stok. Zie terwijl hij bezig is om het ijshoofd aan de stok vast te maken, dat hij daarvoor zijn beide handen gebruikt, zodat hij het andere hoofd niet meer vasthoudt. Gebruik dan snel het zwaard op het vuurhoofd. Het zal in de rivier vallen. Mad begin dan met ketchup van achter het monster te spuiten, om het als bloed te laten lijken. Gebruik de aansteker op de stapel papieren schedels naast Mad. Gebruik dan het zwaard op het ijshoofd. Het zal in de vlammende schedels vallen. Je hebt het monster verslagen! Strong Mad geeft Strong bad een gift een: Tony Stony, zijn vicevoorzitter. Je hebt zijn land geüsurpeerd!

 

Marzistar

Vraag Homestar over zijn Homestarmy. Homestar zegt dat hij nog niet genoeg militairen heeft - Strong Mad en The Cheat tellen als één. Onderzoek het V.N. model. Het heeft acht vakken. In elk vak is een schat van één van de naties. Het Strong Badian vak is leeg. Plaats Tony Stony in het lege vak. Het rad is nu weer in balans. Vraag weer aan Homestar om aan het rad te draaien. Met de zware rots in het model, zal het rad op Homestar Runner uitkomen. Jammer, hij is al bij Homestarmy. Naast Homestar, is de enige andere persoon op het rad, Coach Z. Je moet het rad zo monteren dat het op Coach Z draait. Het vakje van Coach Z's op het rad is tweede links van Homestar, en direct tegenover Tom Benedetto. Verplaats Tony Stony naar het vak van Poopslavakia. Het evenwicht is verschoven, en nu landt het rad op Coach Z. Je hebt nu een volledige Homestarmy ter beschikking! Praat met de soldaten en op naar het kasteel om het aan te gaan vallen.

 

Het kasteel

Homestar zal het verhaal van de lange belegering navertellen. The Cheat en Coach Z zijn verraders. Je bent nu in het kasteel met de 3 resterende soldaten van Homstarmy: Praat met Mad, Sad en Homestar. De King of Town heeft het huis van Strong Bad ingenomen. Je mag het kasteel niet verlaten.

 

Bekijk het game bord naast Sad. De koning heeft zijn eigen "Maps and Minions deluxe" met tinnensoldaten speelstukken. Je kan het gebruiken om commando's aan Homestarmy te geven, maar zij zullen niet naar je luisteren. Ga door de deur op de rechterzijde. Dit is de computerkamer van de Koning. Gebruik de Snacky 186 computer en lees de verzonden e-mail (misschien moet je eerst de stekker van de computer in het stopcontact steken). De KOT verzond e-mail van deze episode!. Ga terug naar de e-mail van KOT en bekijk zijn "Templates". Selecteer "Tax Decree". Je kan de e-mail invullen door de spaties in te vullen. Selecteer "theoftown@strongbadshouse.res" en "Creamy Ding Snack Cakes" voor de eerste twee spaties (in de derde spatie kan je een van de opties kiezen) en verzend dan de e-mail. De e-mail gaat naar de Koning, die akkoord gaat met dit en dat betekent oorlog! Ga terug naar de troonkamer en klik op het "Maps and Minions" speelbord. De koning is nu aan zet, en volgens Strong Bad, is zijn leger veel slechter dan die van Homestarmy. Strong Bad zal de Koning helpen om een weg terug naar het kasteel te maken.

 

Strategie

Het doel is hier om de KOT terug naar het kasteel te krijgen, zonder onderschept te worden door een lid van de  Homestarmy. Als een ander karakter onderschept wordt, moeten zij een vak terug, maar als de Koning verslagen wordt, start het spel opnieuw, dus moeten we hem beschermen. Tijdens je zet kan je de rebellen (de speelstukken met rode voet) één vak verplaatsen. Wanneer je de zetten gedaan hebt klik je op "End Turn" en Homestarmy is dan aan zet. Als Homestar, Strong Sad, of Strong Mad op één vak van de rebellen belandt, zal de rebel teruggaan (of vliegt verscheidene vakken terug in het geval het verslagen wordt door Strong Mad). En als zij de KOT ontmoeten, zal de Koning terug naar Strong Badia moeten en het spel zal van bij het begin beginnen. Enkele karakters aan de kant van de Koning kunnen worden gebruikt om Homestarmy af te leiden om de Koning in veiligheid te brengen. Mad wordt verward door Homsar, en als zij op hetzelfde vakje landen, zullen geen van beiden zich opnieuw bewegen tenzij je verkiest om Homsar te verplaatsen. En als Mad en Cheat samenkomen, zullen zij zo gelukkig zijn om elkaar te zien dat ze besluiten om niet verder te vechten. Homestar is altijd op weg naar de Koning. Poopsmith laat een donkere rookwolk achter, wanneer hij zich verplaats. De Koning kan zich in deze rookwolk verbergen van Homestar. Als hij de koning niet kan zien, zal Homestar naar een andere rebel gaan, met voorkeur naar Coach Z (als hij en een andere rebel op dezelfde afstand zijn. Je kan Coach Z gebruiken om Homestar van Poopsmith af te houden. Zodra je de Koning in het kasteel krijgt, win je!

 

Strategie in 9 zetten

Hier zijn de zetten om de koning veilig naar het kasteel te loodsen. Het kan voorkomen dat misschien de tegenstander per spel ander zetten maakt.

 

Start

Eerste Zet

Tweede Zet

Derde Zet

Vierde Zet

Vijfde Zet

Zesde Zet

Zevende Zet

Achtste Zet

Negende Zet

 

Things set on fire:

 • Kasteel: Kaarsenkandelaar. 

 • Bleak House: Vlag, grondwet en rechten formulieren. Rookdetector. Bed van Strong Bad

 • Marzistar: VN Model (alleen in extended mode)

 • Country: Twee papieren schedels en stapel schedels.

 • Pompomerania: Kimono tegen de muur.

 • Strong Badia: Game Box

 • Homsar Reservation: Struik

Teen Girl Squad Cards:

 • Kasteel: Vis tegen de muur bij het bordspel.

 • Bleak House: Gebruik de aansteker in het tralievenster. Boekenkast - kamer van Sad.

 • Homsar Reservation: Gebruik de metaaldetector bij de grot.

Algebros Manuel Pages:

 • Marzistar: Brievenbus.

 • Pompomerania: Doos bij de bar.

 • Concessionstan: Doos bij het fotohokje.

 • Bleak House: Brievenbus.

Flags of the World:

 • Marzistar: Gebruik de metaaldetector in de achtertuin.

 • Country: Gebruik de metaaldetector dicht bij een schedel.

 • Pompomerania: Bestel een energie drankje.

 • Concessionstan: Achter een struik.

 • Strong Badia: In de autoband en een achter de rode muur.

 • Bleak House: Doos op Sad's bed.

 • Homsar Reservation: Struik.

Kledingstukken:

 • Kasteel: Plaats The Cheat op "An Open Field" op het speelbord.

 • Strong Badia: Gebruik de metaaldetector op het grasgebied -links van Cheat

 • Bleak House: Cereal doos (keuken). In de droogtrommel.

Strategie Cave Girl stripverhaal:

 1. Geef dinosaurus ei aan meisje met zwarte bril.

 2. Geef lint aan meisje met lang haar.

 3. Geef de stenentablet en daarna de beitel aan meisje met gele strik.

 4. Geef de hond aan meisje met lang haar.

 5. Geef de zwarte vis aan het blonde meisje.

 6. Geef de Alien aan meisje met zwarte bril.

 7. Geef witte vis aan de Alien met gele strik.

 
 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk 

www.000webhost.com