STARSHIP TITANIC

Geschreven door Louis Koot

Deze oplossing veronderstelt dat de speler, nadat hij aan boord is gekomen van de Titanic en zich gemeld heeft bij de DeskBot, door het schip gaat dwalen en zo in alle ruimtes komt waar hij opdat moment mag komen en dus weet waar dan bijvoorbeeld de ruimte met de papagaai is. Anders moet ik steeds een route beschrijving geven en daar heb ik geen zin in. Je komt er vanzelf wel achter waar de verschillende ruimtes zijn waar je volgens deze oplossing moet wezen. Ook verwacht ik dat men van te voren de handleiding heeft gelezen en dus weet hoe de PET te bedienen en wat je met de CHEVRON’S (de Designer Room Numbers) kunt doen etc.

WalkTrhough. Na de introductie ben je in je woonkamer. Er klinkt rustgevende klassieke muziek. Met die rust is het nu snel gedaan. Zet even de tv aan om een kribbige Douglas Adams te ontmoeten. Ga dan naar de computer en open de cd-romlade. Naast de computer liggen 3 cd-romschijfjes. 2 ervan doen niets maar de derde (de gekleurde) is de TITANIC cd. Stop de STARSHIP TITANIC cd-rom in de cd-rom speler. Nu volgt de eigenlijke intro; er boort zich een ruimteschip in je woning en de DoorBot vraagt je om je hulp. Nadat je van hem de PET hebt gekregen beantwoord je zijn vraag (het maakt niks uit wat je intypt, want er is toch geen ontkomen aan) en pak je nog even de foto van je huis mee (waarschijnlijk pakt de DoorBot deze wel voor je). Denk erom, deze foto is cruciaal om het spel uit te kunnen spelen!

Je gaat het ruimteschip binnen alwaar de DoorBot probeert de liftknoppen in te drukken. Dit lukt hem niet en alweer vraagt hij je om hulp. Druk dus de bovenste knop in en de lift gaat onhoog en komt aan in de EMBARKATION LOBBY. Tijdens de liftreis goed luisteren naar het gebrabbel van de DoorBot (je kunt alles ook in je PET weer nalezen) want hij geeft je een aantal aanwijzingen. (save de Chevron van deze kamer, doe dat in elke kamer) Ga naar het voetstuk en druk op de knop om de credits te zien. Ga daarna naar de desk en druk op de bel. De DeskBot verschijnt. Deze is al net zo geschift als de DoorBot.

Om eerlijk te zijn, alle Bots die je in dit ruimteschip tegenkomt zijn compleet geschift, dus vertrouw niet te veel op hun meedewerking. In de handleiding kun je lezen hoe je de Bots zo kunt afstellen dat ze tot wat meer meedewerking bereidt zijn. Beantwoord alle vragen van de DeskBot over welke soort kamer, soort bed, soort ontbijt etc, en je krijgt een Super Galactic Traveler Class Room (STG) toegewezen. Dit kamernummer wisselt per spel, dus noteer even het liftnummer, de verdieping en het kamernummer. Deze gegevens kan je ook nog in je PET teruglezen. Ga naar de kamer met de papagaai, grijp de vogel en stop hem in je PET. Enige tijd later vliegt de gaai weer weg, maar je houdt er een veer aan over. Ga terug naar de Embarkation Lobby, ga in de lift en klik op het middelste knopje. Je komt aan in de Bilge Room (save de Chevron) ga naar de Mother Suc-U-Bus ( dit is dus het zeer geavanceerde postverzend-systeem hier op dit maffe schip).

Suc-U-Bus voelt zich een beetje ziek. Eenmaal aanklikken om te activeren, stop de papegaaiveer in het laatje en druk op Send. Na een niesbui ligt er een pop in het laatje. Via het vergrootglas kun je nu Titania’s Olfactory Center en de Bleu Fuse. Ga, via de lift, terug naar boven, door de Embarkation Lobby naar de Top Of the Wel, ga door de grote deuren en draai je om en ga door het kleine deurtje. Je gaat naar beneden en beland in de Dome. ga verder naar beneden (dit gaat vanzelf) en je komt in Titania’s Room. hier zie je Titania lang uit gestrekt liggen. Ze is niet helemaal in orde. Je komt hier dus bij de bedoeling van dit spel. Je moet de verschillende onderdelen, neus, oren, mond, ogen enz, van Titania bijeen zoeken en uiteindelijk hier Titania weer in elkaar knutselen om zo toegang tot de Brug (het kamertje achter Titania, waar je nu niet in mag) te krijgen om daar je weg naar je eigen huis weer te vinden.

Ga hier de eerste kamer in. en ga naar het witte kastje. Druk op de rode knop, i oje…..s dat een BOM?…..ja, dat is een bom en omdat je natuurlijk niet van de rode knop af kon blijven, is de bom nu geactiveerd en loopt de klok af te tellen. Door telkens weer op de rode knop te klikken kun je het aftellen weer opnieuw laten beginnen, maar het is wel degelijk de bedoelen om de bom onschadelijk te maken doormiddel van het intoetsen van de juiste zinnen. Maar ja, welke? Wil je wachten tot het einde…? Of wil je het nu al weten…ik zal het hier nu in symboolschrift opschrijven en als je het wilt weten moet je in je tekstverwerker dit stukje tekst even selecteren en dan een ander lettertype er voor kiezen. …….NOBODY LIKES A SMARTASS………

Zoals gezegd, als je nu gespiekt hebt weet je de code voor de bom en kun je die nu uitzetten. Leuker is het om daarmee tot het einde te wachten en de bom op scherp te laten staan. Doe je dat, dan moet je wel regelmatig hier terugkomen om op de rode knop te klikken zodat het aftellen steeds weer opnieuw kan beginnen. Ik was een lafaard, dus ik koos ervoor om de bom meteen onschadelijk te maken, dus ik weet eerlijk gezegd niet wat er gebeurd als je de bom helemaal laat aftellen. Ik geloof dat dat wel even duurt. Kijk ook even in het andere kamertje (waar de computer staat) en ga door de deuren waar de waarschuwingen opstaan. Je komt dan in de FUSEROOM. Kijk even rond. Je weet dan nu tenminste waar deze kamer is.

De computer kun je nu niet in want je moet hiervoor een gebruikersnaam en een wachtwoord weten. Ga terug naar Top of the Well en loop er omheen (door de gangen aan de zijkant). Hier zijn 4 liften. Probeer uit te vinden welke je naar de verdieping brengt waar jou kamer is welke je door de DeskBot is toegewezen en zeg dan tegen de LiftBot dat je daar naar toe wilt. (typ het Floor nummer, dus bijvoorbeeld Floor 28). Zoek dus je kamer op. In de gang op jouw verdieping kun je, met je gezicht naar de deuren omhoog kijken en de deuren aanklikken. De PET verteld je dan het kamernummer. Als je kamer één van de bovenkamers is dan kun je met de kleine liften naar boven. Ga je kamer in en richt hem in.

Via je PET kies je voor de volgende meubels: Personal Maintenance Hub, Horizontal Worksurface, Horizontal Mobile Storage Compartment, Fully Recumbent Relaxation Device, Opblaasbare bed en het Visual Entertainment Device (TV). Klim op het bed en zet de tv aan. Bekijk, via de up/down knopjes van je PET, naar Channel 3. Je krijgt een verhaal over een magazine en over hoe je een UPGRADE kunt krijgen. (je moet dus ervoor zorgen dat je promoveert naar 2e Class en later nog naar 1e Class passagier). Ga terug naar de gang buiten je kamer en ga naar de Suc-U-Bus. Druk op Recieve en pak het tijdschrift. Ga naar de DeskBot in de Embarkation Lobby en geef haar het tijdschrift. Je krijgt een Upgrade tot 2e Class en dus een nieuwe kamer toegewezen. Ga naar een lift langs Top of the Well en zoek uit welke je naar Bottom of the Well kan brengen. Ga daar dan nu naar toe. Hier vindt je op de vloer iets liggen. Dit is de kop van een LiftBot.

Pak deze op en neem mee. Ga op zoek naar een tv (Parrotsroom of in je eigen kamer) en kijk naar Channel 5. Je ziet een nummer. Dit is het nummer van een FLOOR (Verdieping) en hier moet je nu naar toe. Ga naar de liften. 1 van de 4 liften werkt niet. Ga in de lift ernaast en ga naar de verdieping welk nummer je net op Channel 5 zag. ga hier in de kapotte lift en verwissel hier de bol van de LiftBot en plaats de KOP van de LiftBot uit Bottom of the Well op de LiftBot. De bol die je zojuist hebt opgepakt is in werkelijkheid: Titania’s EYE. Ga nu op zoek naar je nieuwe kamer en kijk daar even rond. Ga naar de papegaaikamer. Je zult de vogel regel-matig om pistachenootjes horen zeuren en aangezien je de nootjes (uit je kamer) niet naar de vogel kunt krijgen, gaan we de vogel maar naar de nootjes brengen. pak 'm op en stop ‘m in de Suc-U-Bus.

Sleep het Chevron =Designer Room Nummer van je 2e class kamer naar de Suc-U-Bus en druk op send. Ga nu met de lift naar je 2e class kamer en druk op Recieve van de Suc-U-Bus, pak de cilinder en de gaai vliegt door de kamer. Klik op de schaal met nootjes en gaai eet de schaal leeg. Klik op de hendel en pak de schaal = Titania’s EAR. Nu gaan we proberen om het raadsel van de Titanic te ontrafelen. Hiervoor moeten we toegang krijgen tot de computer in Titania’s room (bij de Fuse kamer, weet je nog). Ga dus naar de FuseBox Room en draai aan de rode knop en pak de rode zekering. Ga weer naar boven naar Top of the Well en naar de tegenoverliggende zijde.

Hier zijn twee kamer, de ene is de Creators Room en de andere is de Sculpture Room. Ga de Creators Room binnen, kijk naar de positie van de drie hoofden ( noteer de namen) en trek dan aan de hendel. De hoofden storten in elkaar en je kunt de boodschap achter de hoofden lezen = this-that other….. dit zijn de Passwords. De namen van de hoofden zijn de gebruikersnamen. Ga terug naar de computer in de FuseBox Room en vul een naam en een wachtwoord in (Leovinus, Scraliontis en Brobostigon, bij elke naam hoort dus ook een wachtwoord (This, That, Other) maar welke bij welke wisselt per spel. LEES ALLE E-MAIL om te begrijpen wat er in hemelsnaam aan de hand is op dit maffe ruimteschip. Het is weer tijd voor een Upgrade (naar 1e class) dus ga naar de DeskBot. Waarschijnlijk wil ze niet erg meewerken, dus we moeten haar stemming verbeteren. Ga naar de Sculpture Room en zoek hier het beeld dat nog het meest op de DeskBot lijkt.

Je ziet een paar hendels aan dit beeld en in je Pet zie je links een drietal "KLOKKEN" met de hendels van het beeld moet je er nu voor zorgen dat de wijzers van de bovenste 2 "KLOKKEN" in je pet in het geel komen te staan. Is dat gelukt, ga dan weer om een Upgrade vragen aan de DeskBot. Waarschijnlijk wil ze die nu wel verlenen. Vraag dus "can I have a upgrade?". Nu gaan we op zoek naar het andere oog van Titania. Zoek een tv en bekijk Channel 4. Haar oog kijkt naar het plafond in één van de First Class staterooms. Gebruik nu je PET om het Designers Room Number dat je op het plafond ziet, zelf te maken = houd Shift ingedrukt en klik op het juiste pictogram (Chevron), deze staat op de kop. Bewaar dit Chevron en ga met een lift naar deze kamer (misschien is het: Floor 7, lift 2, Room 3).

In deze kamer klik je op elk van de 4 metalen staande lampen. Eentje heeft een losse lamp. Roep de BellBot en zeg tegen hem: "get the broken light". Nu heb je Titania’s tweede oog te pakken. Ga naar Top of the Well en zoek hier in één van de gangen de Pellerator. (dit is een soort Subway) ga hierin en klik op het controlepaneel het plaatje van de Bar aan. Je gaat dus naar de Bar. Kijk hier naar de tv (op de toonbank in een hoek) en let op de ingrediënten van het drankje dat je op één van de Channels ziet. Deze moet je dus te pakken zien te krijgen. Gebruik e bel en pak het glas dat de BarBot op de bar zet. Praat met hem over de ingrediënten van het drankje. Ga, via de Pellerator, naar de papagaaien kamer en roep de BellBot en vraag hem: "throw the television down the well". ga dus nu naar the Bottom of the Well en pak de kapotte tv. Ga naar de FuseBox Room en duw de Bleu Fuse op zijn plaats en draai aan de blauwe knop. Draai vervolgens aan de gele knop en pak de Yellow Fuse.

Ga met de Pellerator naar het Promenade deck en naar de Ventilator aldaar. Zet deze aan en op Maximum. Ga terug naar Top of the Well en via een lift naar één van de SGT-Class Floors (28 tot 38). Ga naar het restaurant, druk op de knop voor een kippetje en plaats de kip onder de linker dispenser. Hou het lege glas onder de kip en je krijgt een glas vol PUREED STARLINGS. Ga terug naar de Papegaaikamer en grijp de stang die klem zit tussen de koffers. Ga met de Pellerator naar het Promenade Deck en naar de HAMMER DISPENSER. Druk met de stang 3 maal op de knop en pak de hamer. Ga terug naar de SGT-verdieping en gebruik de hamer in het kleine kamertje aan het einde van de gang om het glas te breken en de stok te pakken. Ga naar Topp of the Well en ga naar de GONDOLA (waar je als STG nog niet in mocht). Ga met de GONDOLA naar de andere kant naar het Arboretum.

Klik op de deur en gebruik dan de lange stok om een citroen te pakken. Ga met de citroen terug naar de BAR, druk op de bel, geef de citroen, de tv en het glas Pureed Starlings aan de BarBot. Hij zal je nu vragen: "What is this?", dus je antwoo5d: "Pureed Starlings". Vraag de BarBot "Get the vodka" en hij zal het drankje gaan mixen. Vraag hem tenslotte "get the vision center", die je dan van de bar op kunt pakken. Ga met de Gondola weer naar het Arboretum en naar de ruimte tegenover de Pellerator en pak hier de brandslang. Ga terug naar papanaaikamer en gebruik het ene gedeelte van de slang op Succ-U-Bus en het andere gedeelte op de lamp. Succ zal nu in de slang blazen.

Ga naar de lamp en pak de hier nu verschenen NEUS van Titania op. Misschien ben je ondertussen ook al, via de Pellerator, in het First Class Restaurant geweest en heb je daar de Maître D’bot ontmoet welke je attent maakte op de afschuwelijke muziek. Je mag hier niks tot dat je er voor gezorgd hebt dat de Maître betere muziek te horen krijgt. Ga dus met de Pellerator naar de Music Room. KIJK NAAR DE TWEE STOELEN EN BEMERK DE TEKENS OP DE ZITTING. NOTEER EXACT DE POSITIES VAN DE SCHUIVEN EN DE KNOPPEN ZOALS JE ZE OP DE ZITTING ZIET STAAN. Ga dan naar voren en naar het muziekcontrollepaneel. Zet hierop nu de schuiven en de knoppen precies zo als op de stoelzittingen en druk dan op de rode knop. Miziek gaat spelen. Als je het goed hebt gedaan wordt het muziekstuk helemaal gespeeld. Heb je het niet goed dan hoor je abrupte onderbrekingen. Is de muziek mooi, ga dan naar de Phonograag (links van de stoelen) en druk hier op de RONDE = RECORD knop. Ga terug naar het controlepaneel en start met de rode knop weer het muziekstukje. Deze wordt nu opgenomen.

Als het stukje af is ga je terug naar de Phonograaf, druk op de vierkante = Stopknop, druk dan op het driehoekknopje om de opname te beluisteren. Is deze goed druk dan 2* op stop en pak de cilinder. PAK HET OOR = TITANIA"S OOR, van de PHONOGRAAF mee. Ga terug naar het First Class Restaurant en trek die ene overgebleven arm uit de Maître. Stomp hem enige malen in zijn achterwerk, net zo lang tot dat hij je toestemming geeft om aan het tafeltje van Scraliontis plaats te nemen. pak hier het Servet, Green Fuse en de andere arm met sleutel op. Ga naar het voorkamertje van het restaurant en naar de desk. Dit is het Music Center. Open deze met de Sleutel arm druk 2* op de Stopknop en verwijder de cilinder (stop deze in de doos aan de zijkant). Plaats nu jouw eigen cilinder met de door jouw gemaakte opname en druk op de playknop. Ga het restaurant weer in, en als nu jouw opname volgens de Maître goed is, zal de sleutel en Titania’s Auditory Center uit beide armen loslaten en apart in je baggage verschijnen.

Is de Maître niet tevreden over de muziek, dan vrees ik dat je het hele gedoe in de Music Room over moet gaan doen. We gaan ervan uit dat het gedoe met de Maître goed is gegaan en gaan dus verder. Als het goed is hoor je nu de papagaai (als die rond vliegt) zuren over een "Hot Chicken". De stok waarop gaai in zijn kooi zit is in werkelijkheid Titania’s Central Intelligence Core. Deze moet je dus te pakken zien te krijgen. Ga naar een SGT restaurant. Waarschijnlijk heb je al een kippetje in je baggage. Stop deze in Succ-U-Bus buiten in de gang en gebruik de hendel in het restaurant om de kip tevoorschijn te laten komen. Klik de kip op het servet in baggage en dan de kip op de middelste dispenser om er mosterd over heen te laten komen. Stop deze HOT PLAIN CHICKEN nu weer in Succ-U-Bus en klik het Chevron van de papanaaikamer erop. De kip wordt dan daar naar toe gestuurd. Ga terug naar de papanaaikamer.

Binnen SAVE SPEL SAVE SPEL SAVE SPEL want nu komt er een moeilijk gedeelte. Ga naar Succ-U-Bus en klik op Recieve, pak de cilinder en verkrijg de kip. Klik kip weer op servet en ga naar de gaaikooi. Probeer nu gaai naar de linkerkant van de kooi te lokken, door de kip links naast de kooi te houden, ter hoogte van de stok. Gaai steekt kop uit kooi om kip te vreten, jij nu snel de stok uit kooi pakken. Je moet de kip dus echt uiterst links NAAST de kooi houden en vast houden tot dat gaat hem pakt. Dan zeer snel met handje klikken op de stok in de kooi. Waarschijnlijk moet je dit een aantal malen proberen, dus doe steeds RESTORE SAVE GAME. Als dit allemaal gelukt is ga dan met DeskBot praten (of misschien zegt ze het uit zichzelf). Zij zal je vertellen dat er iets mis is met de stem van de RowBot van de Gondola. Ga naar de FuseBox en plaats de Green Fuse. Ga terug naar boven en met de Gondola naar Arboretum.

Als het goed is deze nu in werking, dus wijzig het seizoen in Autum. Nu kun je met de stok Titania’s Speech Center losslaan. Wijzig het seizoen in winter en ga naar de RowBot (aan de kant tegenover Pellerator). Klik op zijn borst en je ziet twee schakelaars. Deze moeten beide naar beneden worden gezet en dit lukt alleen als je, tegelijkertijd, beide armen van Maître gebruikt. De RowBot stopt met zingen en je kunt zijn mond pakken welke dus Titania’s Mouth is. Wissel het seizoen weer in willekeurig welk ander. Als het goed is heb je nu ELF onderdelen van Titania. 2 ogen, 2 oren, mond, neus, de Core en 4 CENTRES = geel, rood, groen en blauw. Ga naar Titania en zet haar even in elkaar. Dit is lastig maar met TRAIL AND ERROR kom je een heel eind. Het lastigste zijn de 4 gekleurde centers.

De ogen, oren neus, mond en core klikken vanzelf wel op de goede plaats, maar de positie van de centers moet precies goed zijn. Ik geloof dat het volgende wel juist is, maar het kan zijn dat het elk spel weer anders is, bij was het: GEEL ROOD BLAUW GROEN Is Titania gemaakt dan staat ze op en vertelt het een en ander. Nu heb je ook toegang tot het kamertje achter haar = de BRIDGE. LUISTER GOED NAAR WAT ZE ZEGT en bemerk vooral de zin: Nobody Likes a Smartass. Jawel….dit is de code waarmee je de bom uitschakelt Ik hoop dat je zo af en toe eraan gedacht hebt om het aftellen opnieuw te laten beginnen? Nadat je de bom hebt uitgeschakeld, ga je de Bridge binnen. Na een ritje sta je voor een stuurwiel. Draai naar rechts en je komt bij een apparaat. Stop in de gleuf nu de foto van jouw huis. Met de PET kun je het Navigation Controll bedienen. Druk op de TABtoets om te schakelen tussen de foto van jouw huis en de Starview. Dus ga naar de Foto van je huis. Je ziet jouw huis en de sterrenhemel. De bedoeling is het om nu 3 sterren aan te klikken welke in een kleine driehoek ten opzichte van elkaar staan, overeenkomstig de driehoek van de foto van jouw huis. Dus klik een ster aan, ga via Tab naar Starview. Hier zie je nu deze ster gemarkeerd door een geel diamantje. Zorg er nu voor dat het kruisje en het diamantje samenvallen. Op de Pet gaat een lampje flikkeren. Druk op de L-toets van je toetsenbord om de coördinaten van deze ster vast te zetten. Doe deze procedure nu ook met nog twee andere sterren (zolang ze maar een driehoek vormen). Als alle drie de lampjes branden, ga je naar het stuurwiel en klik je op GO. Als je het allemaal goed hebt gedaan beland je weer op aarde midden in je kapotte huis en krijg je het eindfilmpje met Douglass Adams te zien. (vervelende vent).

Einde...


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves