Still Life 2

15-04-2009

Still Life 2 - The new Victoria McPherson's adventures is het vervolg op de point-and-click adventure-game Still Life. Je stapt wederom in de schoenen van de vrouwelijke FBI agente Victioria McPherson en bent opzoek naar de lugubere seriemoordenaar uit het eerste deel. In het najaar van 2008 word je naar Maine, een van de staten van de Verenigde Staten gestuurd, waar een seriemoordenaar genaamd "East Coast Killer", moorden pleegt die heel erg lijken op die van de eerste seriemoordenaar.

Net als in het vorige deel wissel je tussen twee personages. Het tweede personage in Still Life 2 is een van de slachtoffers van de seriemoordenaar: de journaliste Paloma Hernandez. Zij nam contact op met Victoria en speelt een belangrijke rol in het onderzoek. De East Coast Killer  neemt Hernandez echter gevangen. Als zowel Victoria McPherson en Paloma Hernandez beleef je het avontuur vanuit twee verschillende perspectieven. Als Victoria moet je de seriemoorden onderzoeken en als Paloma moet je zien te overleven nadat je gevangen bent genomen.

Demo

 

Oplossing bijgewerkt 15.05.2009
 

Het lichaam van Audrey Dunnigan wordt gevonden. Er waren geen aanwijzingen gevonden bij de autopsie, omdat de seriemoordenaar, het lichaam van het slachtoffer zorgvuldig schoongemaakt heeft.  Wel heeft de moordenaar weer een video-opname gemaakt. Na de intro belt Victoria McPherson naar Claire.

Met de rechtermuis open je het hoofdscherm. Hierin open je de inventaris door op het zwarte vierkantje te klikken. De computer pictogram opent het hoofdmenu. Klik op de smartphone (mobile telefoon/PDA), voor toegang te krijgen. De smartphone heeft ook een voice recorder. In de inventaris heb je je FBI legitimatiekaart en pistool.

Kijk/onderzoek zeker alle hotspots, want als je iets niet kan vragen, of je switcht niet van karakter, of het hoofdstuk eindigt niet, dan ben je iets vergeten. Objecten of dialogen worden geactiveerd  als je iets gezien hebt of er iets over zegt.

Los Angeles, 2. Januari 2005

We spreken met Claire. Vraag ook om het wachtwoord voor de FBI Computer database. Ze zal het via een Sms'je sturen. Ga op bed zitten en lees alle documenten en krantenknipsels. Je registreert het in je smartphone. Je kan het teruglezen in de documenten map:  Rapport over de moord in Los Angeles. Brochure over de Ackerman expositie, dat Richard georganiseerd heeft.. Krantenknipsel van 19 Maart 1956 en krantenknipsel van 22 Maart 1956.

Gebruik je laptop op het bureau. De accu is zwak. Zie rechts op het bureau een foto van het masker van de moordenaar. Zie links van het bed foto's op de grond liggen. Pak van het dressoir de transformator met snoer. Steek de stekker van de transformator in het stopcontact, links van het bureau. Gebruik dan weer de laptop.  Zoek op internet alle namen die in het scherm getoond worden. Kijk dan in de FBI database, maar we hebben het wachtwoord nog niet.  Ga uit de laptop. Klik op je smartphone in het menuscherm om toegang te krijgen.  Lees alle Sms'jes. Claire heeft het wachtwoord van de FBI computer naar je gemaild. Gebruik je laptop. Kijk in de FBI database. Selecteer het juiste  wachtwoord - 96Ha)7Mn, en zoek op alle getoonde namen. De gevonden informatie verrast je en we gaan naar Chicago.

Jackman - 22 Oktober 2008

Victoria McPherson: Je wordt wakker van het geluid van  je smartphone. Claire geeft de laatste onderzoeksrapporten door. Dan zien we op TV verslaggeefster Paloma Hernandez. Ze bericht dat de "East Coast Killer" weer toegeslagen heeft. Na de reportage belt Paloma Hernandez. Ze heeft een belangrijke informant en spreekt af om je in het Bishop Motel te ontmoeten om een deal te maken. Je wijst haar erop dat belangrijke informatie achterhouden strafbaar is en je hangt op. Je krijgt een ander gesprek op je smartphone, maar is waarschijnlijk verkeerd verbonden.

Paloma Hernandez: We kruipen dan in de huid van Paloma Hernandez. Ze probeert opnieuw Victoria McPherson te bereiken. Er wordt aan de deur gebeld. We doen open en schrikken ons rot, want de "East Coast Killer" staat voor de deur. Hij slaat de telefoon uit je hand en je vlucht in paniek naar de badkamer om je te verbergen. De moordenaar weet je te vinden. Hij schiet een gat in de deur, spuit slaapgas naar binnen en ontvoert je.

Woning van de moordenaar - 23 Oktober

Paloma Hernandez: We worden wakker in de woning van de moordenaar. De moordenaar heeft een videocamera in de hand en filmt het hele gebeuren. Praat met de moordenaar. We proberen hem te overtuigen dat hij je vrij moet laten, maar helaas zonder succes. Hij kent de informant. Na het gesprek verlaat hij de woning om de informant op te zoeken. Doorzoek de slaapkamer.

Slaapkamer: In de spiegel op het bureau, zie je dat je een elektronische halsband om je nek hebt. In de hoeken staan 2 sensoren. Als je te dicht bij de deur of venster komt krijg je een stroomstoot. Open de lade en pak de nagelvijl. Pak de TV antenne. Trek de stekker/contactdraadjes van de TV uit het stopcontact. Onderzoek de sensor achter de TV. Zie aan de onderkant een plaatje. Gebruik de nagelvijl op de 4 schroeven om het te openen. De printplaat van de sensor is zichtbaar. Druk met de antenne op de lichtschakelaar, links van de deur. Gebruik dan de TV stekker op de printplaat. De sensoren zijn nu uitgeschakeld. Pak bij het kacheltje de pook. Zie in de kachel een half verbrande prospectus. Zie camera's aan het plafond. Verwijder met de pook de planken voor het venster. Door deze actie heb je de sloop/afbreek vaardigheid. Het venster is nu toegankelijk. Kijk door het venster. Het is te hoog om naar beneden te springen. Het matras kan misschien nuttig zijn.  We kunnen het matras niet pakken, omdat er niet genoeg ruimte in de inventaris is. Open de kast en leg de objecten uit de inventaris in de kast. Op sommige plaatsen zijn van deze opbergkasten, waarin je tijdelijk je spullen kan opslaan, om ruimte in de inventaris te maken. Onthoudt dus in welke opbergkast je de spullen legt, voor als je ze later nog gebruiken moet. Pak nu het matras. Gooi het matras door het venster.  Je klimt door het venster en springt op het matras voor een zachte landing.

Binnenplaats: Loop naar de pick-up wagen. Kijk in de pick-up en zie je mobile telefoon. Zie achter in de laadbak een gesloten gereedschapskist. Naast de woning vinden we een ladder.  Zie voor het hek een dwarsligger liggen. Op de dwarsligger lees je de letters B.A.R. Plaats de ladder voor het venster en klim terug naar de slaapkamer. Pak je spullen uit de kast. Klim terug naar de binnenplaats.

Zie dat de passagiersdeur van de pick-up gesloten is. Gebruik de pook op de deur. Pak je mobiele telefoon en de kleine sleutel op de passagiersstoel. De batterij van je mobiele telefoon is leeg. Open de gereedschapskist met het kleine sleuteltje. Kijk in de kist en pak de acculader met dictafoon. Ga terug naar de slaapkamer. Ontkoppel de acculader van de dictafoon in de inventaris  -  klik de acculader op de ontkoppel pijl. Combineer in de inventaris de mobiele telefoon met de acculader  - klik op de telefoon, klik de telefoon op de combineer pijltjes en klik de telefoon dan op de acculader om ze te combineren. Links van de deur is een tweede stopcontact. Laad de mobile telefoon. Je belt meteen Victoria McPherson. Je probeert voor het zo ver mogelijk is uit te leggen waar je bent. De deur wordt geopend, de moordenaar is terug en slaat je neer.

Einde demo

Jackman, 23 Oktober - Victoria McPherson

Bishop Motel: Victoria en collega Garris doorzoeken de motelkamer van Paloma Hernandez. Praat met Garris. Hij geeft je een koffertje - CSIA test kit. (Control System Integrators Association). Het koffertje bevat een laptopcomputer met de FBI database en heeft opsporinginstrumenten waarmee je bewijzen en monsters kan nemen om ze in de database te registeren. In de computer kan je lezen waar de instrumenten voor dienen door op het ? te klikken.  Je neemt monsters met verschillende instrumenten en deze worden dan geregistreerd in de computer. De geregistreerde monsters kan je dan analyseren/vergelijken/matchen: Oranje knop voor een computer analyse - Paarse knop voor chemische analyse - groene knop voor database analyse.

Gebruik de 3D-scanner, op de voetafdruk naast het bed. Kijk op het nachtkastje en luister naar de berichten op het antwoordapparaat. Je neemt de stem automatisch op met je voice recorder. Ga naar de badkamer. Kijk naar de ventilatie boven het toilet. Gebruik de elektronische neus op het ventilatiesysteem, om de gasgeur te registreren in de computer. Onderzoek de douchecel. Gebruik de luminol sprayfles (revealer spray) op de vlek.

Luminol is een chemische stof die bij forensisch onderzoek wordt gebruikt voor het vinden van bloedsporen..

Luminol licht namelijk op als het in contact komt met bloed of vlekken.

Gebruik een wattenstaafje op de bloedvlek om een bloedmonster te nemen. Onderzoek de deurspijl van de badkamerdeur. Pak met de pincet een vezeldraadje. Kijk onder het bed. Je ziet een afstandsbediening. Gebruik de vingerafdrukpoeder op de afstandbediening om de vingerafdrukken zichtbaar te maken. Gebruik de 3D-scanner om de vingerafdruk te registreren. Zie in de garderobe kast, naast de badkamer een afgesloten koffer. Praat met Garris en krijg een elektronische slotenkraker. Gebruik de elektronische slotenkraker op de afgesloten koffer. Pak de mini-dvd uit de geopende koffer. Zie naast de TV een camcorder. Gebruik de mini-dvd in de camcorder. We zien een interview met onze voormalige collega Hawker. Je vraagt aan Garris om informatie over hem op te zoeken. Zie op de vloer voor de TV een kapotte laptop. Gebruik de computer key (USB stick?) op de laptop om de beschadigde geheugenkaart  te registreren. Analyseer nu alle geregistreerde bewijsstukken in de FBI computer. Open dus de CSIA test kit.

 • Data base analyse: Voetafdruk - 100%. Vingerafdruk, 100%.
 • Chemische analyse: Bloed, Vezel, gasmonster - 100% - Bloed 50 %.
 • Analyseer het 50 % bloed dan in de database. Het bloed is van Paloma - 100%.
 • Computer Analyse: Laptop computer bestand.
 • Computer Analyse: Opgenomen stemmen - Klik links op de voice recorder.
  Klik op de opgenomen stemmen om ze over te brengen naar de  database.
  Analyseer dan de stemmen in de computer - 100%.

 

De computer kon het tekstbestand repareren. We kunnen nu de notities van  Paloma Hernandez. lezen.

De smartphone gaat over en we switchen terug naar Paloma.

Woning van de moordenaar, 23 Oktober - Paloma Hernandez

Gevangeniskamer: Je wordt wakker door het geluid van een mobiele telefoon. Pak de mobiele telefoon van de vloer. Je moet uitkijken, want het ligt vol met glasscherven. Helaas is het niet de FBI , maar de moordenaar die je belt. Hij zegt dat je mag proberen te ontsnappen, maar hij heeft je een dosis gif toegediend en enkele vallen uitgezet. We moeten een tegengif vinden. De klok tikt nu mee, dus we moeten snel handelen.

Leg de mobiele telefoon in het wandkastje - links van de poster. Pak het matras en leg deze ook in het wandkastje.

Zie rechts van de poster een medicijnkastje. Schuif het bed onder het medicijnkastje. Pak nu uit het medicijnkastje 4 reageerbuisjes en een flesje met groene vloeistof. Neem de reageerbuisjes uit het rekje (separate) in de inventaris. Elk buisje heeft een vloeistof. Combineer je de vloeistof uit een buisje met het groene vloeistof, krijg je door de chemische reactie een tegengifmiddel. Save het spel. Combineer de groene vloeistof met een vloeistof uit een van de 4 buisjes. Het buisje met de juiste vloeistof is per spel verschillend. Drink het tegengif - klik het reageerbuisje met tegengift op de perskaart van Paloma om het te drinken. De moordenaar feliciteert je.

Leg de reageerbuisjes en flesje in de wandkast en pak het matras. Kijk naar de glasscherven voor de deur en leg het matras op de glasscherven. Nu kan je naar het kistje op de plank. Pak uit het kistje een geheugenkaart (inhoud wordt geregistreerd) en een zeshoekige sleutel. Zie links van het kistje een stoppenkast. Open het opbergkastje met de zeshoekige sleutel. Pak de poeder brandblusser. Gebruik de brandblusser op de metalen gesloten deur om het open te rammen. Ga naar de andere kamer.

Elektrische stoel kamer: De moordenaar verwelkomt je. Sluit de deur. Druk op de rode "0" knop. Zie rechts een schakelkast. Raak het aan en krijg een stroomstoot. Ga terug naar de gevangeniskamer. Gebruik de brandblusser op de stoppenkast om kortsluiting te maken. Leg alle spullen in de wandkast, zodat je inventaris weer leeg is. Ga terug naar de elektrische stoel. Druk op de "1" knop en open nu het deurtje van de schakelkast. Trek aan de hoofdschakelaar en pak de ijzerdraad. Duw de elektrische stoel naar voren. Ga op de elektrische stoel zitten. Trek aan de hendel. De stoel draait naar een deur. Kijk op de deur. Draai door tot je op een deur je naam ziet met het getal - 129. Open dan het grijze klepje onder de hendel. Stel de stoel af op 129 volt:

 • + 5 volt - tweede witte blokje =  totaal 10 v
 • + 50 volt - tweede witte blokje =100 v
 • + 20 v - eerste witte blokje = 20 V
 • Totaal 130 v. Schuif het balkje naar (min) - 1 = totaal 129 V.
 • Druk op de rode knop. Je wordt geëlektrocuteerd en deur 129 opent.

Ga door de geopende deur. Open in de gang in de muur de opbergkast en pak de lege sprayfles. Ga via de trap omhoog en ga naar het mortuarium.

Mortuarium: De moordenaar meldt zich weer. De lijk koelcellen zijn afgesloten. Kijk naar de muurtegeltjes bij het rode licht.

Pak achter van de autopsietafel een chirurginstrument en zakje luminol poeder. Ga terug naar de gevangeniskamer.

 

Gevangeniskamer:  Combineer de luminol poeder met de sprayfles. Vul de sprayfles/poeder met water. Kijk op de muren. Zie inscriptie teksten en een getal - 2324. Kijk in de spiegel boven de wasbak. We moeten de halsband om onze nek verwijderen. Kijk naar de gaatjes. Gebruik het  ijzerdraadje in de gaatjes om de cijfers te vormen. De code is op de muur te lezen - 2324. Eindelijk zijn we van de halsband verlost.

 

 

Zie links een rooster in de vloer. Je ziet een afgesneden hand. Je moet iets hebben om het rooster op te tillen. Duw het bed terug. Pak de stang. Duw het bed weer opzij. Gebruik de stang op het rooster. In de afgesneden hand ligt een sleutel maar wordt bewaakt door ratten. Neem de brandblusser, sprayfles, ijzerdraad en chirurginstrument mee in de inventaris.

Mortuarium:  Er zijn 3 koelcellen die je kan openen. Zie naast de deur een toetsenbord. Hiermee open je de koelcellen. Kijk in je de voice recorder. Open de documenten (oranje knopje). De code van een koelcel  is de datum van een interview: 1022 - 0229 - 0113. Druk na elke code op "OK". Kijk in de 3 koelcellen en zie in elke koelcel een etalagepop. Kijk op de label - McPherson, Hernandez en Hawker. Er zijn 3 letters onderstreept: P - E - H. Gebruik de sprayfles met op de muurtegeltjes bij het rode licht.  De letters op de tegeltjes worden zichtbaar "PRESS HERE" De moordenaar meldt zich weer.

Druk op de letters P - E - H, en de deur wordt geopend.

 

 1. PRESS HERE = Paloma

 2. PRESS HERE = Hernandez

 3. PRESS HERE = Exit

 

Open de deur en probeer er door te gaan. Het is een fake deur met een muur erachter.  Luister opnieuw naar de moordenaar. Hij laat je een beetje op adem komen. Gebruik de brandblusser op de stierafbeelding op de muurplaat. Achter de plaat is een liftschacht  Stap erin, maar het is te donker. Ga terug naar de schakelkast van de elektrische stoel. Pak de kleine gloeilamp uit de schakelkast. Ga terug naar de liftschacht en stap erin. Draai de gloeilamp in de fitting boven de stoppenkast. Nu we licht hebben schroeven we de schroeven los met het chirurginstrument. Open de stoppenkast. Gebruik het chirurginstrument  op de stoppen en dan het ijzerdraadje om het circuit te onderbreken.

 

Keuken: Je komt via het goederenliftje in de keuken. In de keuken ligt een krant met een artikel over de moordenaar.  Verder is er niet veel te zien.

Open achter (links van de liftschacht) de deur en ga naar buiten. Je trapt in de val die de moordenaar uitgezet heeft.

 

Woning van de moordenaar, 24 Oktober - Victoria McPherson

 

Woonkamer: Je start met het onderzoek. Praat buiten met sheriff, Kate Halloway en krijg een geheugenkaart. Praat met Garris. Vraag of hij iets gevonden heeft over James Hawker. Krijg het bestand van Hawker. Ga de woning in. Doorzoek de woonkamer naar aanwijzingen. Zie in de boekenkast een kluisje. Zie vingerafdrukken op het toetsenbord. Gebruik de vingerafdrukpoeder op het toetsenbord. Cijfer 1, 4, 6. 9 en A hebben een vingerafdruk. Zie op de bank een videocassette liggen - "The Blue Dahlia" een film uit 1946.  Open de kluis met deze combinatie - 19A46 en klik op 'OK".

 

Zie in de kluis een draaiboek. Gebruik de vingerafdrukpoeder op het draaiboek en scan de vingerafdruk met de 3D-scanner. Pak het kistje uit de kluis en je zet het op tafel. Open het kistje met de slotenkraker. In het kistje liggen 3 haarplukjes van de slachtoffers. Kijk naar het boek op de tafel. Pak met de pincet een haar uit de boek, dat functioneert als boekenlegger. Onderzoek het wandkastje met de glazendeurtjes. Het heeft een geheim vakje. Gebruik de vingerafdrukpoeder en 3D-scanner op het lijstwerk, om een vingerafdruk te registreren.  Verlaat de woonkamer en ga naar de keuken. Zie onderweg  in de Inganghal voor de keukendeur een paar losse vloerplanken.
 

Keuken: Kijk naar de vuile vaat in de gootsteen. Neem de vingerafdruk op het pannetje (gebruik dus eerst bij alle vingerafdrukken eerst de vingerafdrukpoeder en dan de 3D-scanner om het te registreren). Lees een bericht op de keukentafel. Voor de liftschacht staat nu een rek. Schuif het rek opzij. De deur van het goederenliftje is gesloten. Gebruik de slotenkraker op het slot.  Verlaat de keuken en ga in de Inganghal door de metalendeur.

 

Wijnkelder: Rechts van de trap zie je iets, maar je kan het niet herkennen in het donker. Ga links verder naar beneden. Kijk in de wijnkelder naar het schoolbord. Zet het schoolbord op de grond en kijk naar de muur waaraan het schoolbord hing. Je ziet een verse verflaag - wat kan daarachter zitten. Pak de sloophamer uit de andere ruimte. Gebruik de sloophamer op de muur met verflaag. Kruip in het goederenliftje en je komt in het mortuarium.

Mortuarium: Neem een bloedmonster met een wattenstaafje en analyseer het. Het is afkomstig van Olivia Wong! Analyseer ook de andere geregistreerde bewijsstukken die je nog niet geanalyseerd hebt (100%).  De vingerafdruk van de kluis kan de computer niet identificeren (50%). Kijk naar de muurtegeltjes "dead". Zie een vlek op het witte laboratorium jasje. Gebruik de sprayfles op de vlek. Het is een bloedvlek. Pak met een wattenstaafje een bloedmonster en analyseer het. Er is geen match in de FBI database. Dit bloedmonster moeten we opsturen naar Claire.

Bel Claire via de smartphone  - open de  smartphone, klik op de witte envelop en klik op 'call Claire'.  Je zendt het bloedmonster en onbekend vingerafdruk naar haar. Open achter de fake deur. Je ontdekt een vlek op de muur. Onderzoek de vlek met de digitale microscoop. Neem een monster van de rode vlek met een wattenstaafje, en analyseer het in de chemisch database. Het zijn sporen van nagellak. Ga via de goederenlift naar de wijnkelder en ga naar de begane grond. Ga naar de eerst verdieping. Praat in de bovenhal met de sheriff. Ga naar de slaapkamer.

 

Slaapkamer:  Zie naast het bed, verband op de grond liggen. Neem een bloedmonster van het verband en analyseer het bloed. Het  is van Paloma Hernandez. Neem een vingerafdruk op de gebroken spiegel. Als je de vingerafdrukpoeder op het glas gebruikt hebt, lees je een bericht op de spiegel: "onder de aarde opgesloten". Analyseer de vingerafdruk. Het is van Paloma Hernandez. Verlaat de slaapkamer en ga naar de badkamer.
 

Badkamer: Open het medicijnkastje met de slotenkraker. Pak het medicijnrecept en een tegengif Serum box. Kijk in de lege terrarium - waar zal de bewoner van het terrarium gebleven zijn? Onderzoek de badkuip. Pak met de pincet het vezeldraadje. Neem een bloedmonster van het bloed op de vloer. Analyseer beide. De vezel is van de politie en het bloed is ook van Paloma Hernandez. Pak de droge oude spons van de wasbak. Verlaat de badkamer.

 

Bovenhal: Open de kast. Zie vrouwenkleding. Gebruik de digitale microscoop op de handdoeken. Pak met de pincet het haartje op de handdoek en analyseer het haartje. Het is van slachtoffer, Susan Giarelli. De metalendeur heeft een elektronisch slot en de ander deur een schuifslot. Sla met de sloophamer het schuifslot van de deur en ga naar het balkon.

 

Balkon:  Onderzoek het apparaat op de balustrade. Pak met het pincet de kauwgom van de satellietschotel en analyseer de kauwgom. De computer kan geen DNA identificeren. Gebruik de computer key op het toetsenbord van het apparaat en analyseer het apparaat. Het apparaat is een stoorzender met ADSX Software. We bellen Claire en vragen haar om hulp. Ga weer via het goederenliftje in de wijnkelder naar het mortuarium. Ga vandaar naar de kamer waar Paloma Hernandez opgesloten zat.

 

Gevangeniskamer: Maak de spons nat. Pak de elektronische halsband van de vloer. Kijk naar de inscripties op de muur en maak er een foto van. Analyseer de inscriptie - links van de laptopscherm wordt je smartphone getoond. Klik op de inscriptie foto. De foto wordt in de computer geregistreerd en je kan het dan analyseren. Schuif het bed onder het medicijnkastje en open het medicijnkastje. Nu weet je waar de bewoner van het terrarium gebleven is. In de inventaris drinken we snel het tegengif - klik dus het tegengif op de FBI kaart "use on Vic". Pak met de wattenstaaf een bloedmonster op het matras en analyseer het bloed. Verlaat de kamer.

 

Elektrische stoel kamer:  In de kamer waar de elektrische stoel stond ontdek je met gebruik van de digitale microscoop glasscherven op de vloer.

Pak de glasscherven met de pincet en analyseer het glas. Ga door de deur van Palona 129.

 

In de gang zie je een grote rode vlek op de vloer. Gebruik de sprayfles op de vlek. Pak met een wattenstaafje een bloedmonster en analyseer  het bloed.

Het is bloed  van Janet Connelly. Ga weer met het goederenliftje in het moratorium naar de wijnkelder. Loop naar boven en ga naar buiten.

 

Binnenplaats: Praat met de sheriff, Halloway. Vraag over het medicijnrecept. Ze belt de apotheker en ze geeft alle informatie. Wij bellen Claire om haar over alles te informeren. Vraag ook over sheriff Halloway. Praat met sheriff Halloway. Ze geeft je 3 bewijsmaterialen, die ze achtergehouden heeft. Een elektronische sleutel, een bloedmonster en vezeldraadje. Analyseer alles. Het vezeldraadje komt van het maters. Het bloed is van Paloma.

 

Rechts van de trap is een opbergkist. Kijk naar de sporen op de grond, links van de trap. Gebruik de 3D-scanner op de voetafdruk en analyseer de voetafdruk. Het komt van de moordenaar - schoenmaat 44. Gebruik de 3D-scanner op de bandenspoor en analyseer het spoor. Het is van een motorfiets. Je belt Claire en vraagt via haar antwoordapparaat of ze de bandenspoor kan traceren.  Claire Sms't de uitslagen van de onderzoeken.  Als je smartphone knippert in de linker bovenhoek heb je een bericht gekregen. Probeer de kofferbak van de politieauto te openen.

 

Zie voor de ingangpoort autobandsporen, voetsporen en glasscherven. Het glas is afkomstig van een windscherm of autoglas. De voetafdruk en bandenspoor worden geregistreerd met de 3D-scanner. De voetafdruk is van  Paloma - schoenmaat 38. De bandenspoor is van de pick-up van de moordenaar. Ga links van het huis.  Kijk op de stutpaal van het afdakje. Maak een foto van de ingegraveerde symbool en analyseer het in de database. Het is een militair symbool. Vic belt automatisch Claire om het symbool te verifiëren. Kijk naar het rooster en natte grond. Ga door het open hek.

Achterplaats: Voor de trap, vind je explosiesporen van een granaat. Registreer de voetafdruk met de 3D-scanner en analyseer het. Deze maat is 44 en is van de moordenaar. Neem een bloedmonster van de stukjes kauwgom. Analyseer het bloed . Het is van Paloma. Ga naar de aanhangwagen achter het huis. Het is vergrendeld met een roestig hangslot. Kijk naar de kentekenplaat. Het is te vies om het te kunnen lezen. Sla met de sloopkamer het hangslot van de aanhanger kapot. Als je ruimte hebt pak je het touw. Heb je geen ruimte leg dan de sloophamer in het keukenkastje en pak dan het touw. Gebruik de natte spons op het kenteken, om het vuil ervan af te vegen.  Het kenteken kan je nu duidelijk lezen - RZZ 354 New Hampshire. Bel Claire over het kenteken en ze zal het aan collega Kingsley vragen. Tussendoor kan Claire ook nieuwe berichten naar je gestuurd hebben, over de kauwgom en bandenspoor. Kijk dus op je smartphone naast je Kit als je die opent en registreer(overbrengen) het in je database. Het bandenspoor van de motorfiets en kauwgom zijn niet geregistreerd in de FBI Database.

 

Links van de metalenvaten pak je de oliekan. Kijk naar de elektrische afrastering en schietschijf. Ga terug door het open hek en praat nu met Garris. Informeer hem over de gevonden bewijzen. Je geeft hem de elektronische halsband om het te controleren. Hij is een elektronica-expert en kan je helpen met de metalendeur op de eerste verdieping. Samen gaan we naar de elektronische metalendeur.

Bovenhal: Garris verklaart dat hij waarschijnlijk de deur kan openen, maar dat kan wel even duren.

Vraag hem over sheriff Halloway. Ga beneden naar de Inganghal en via de metalendeur naar de donkere keldertrap.

Keldertrap: Zie tegen de muur een olielamp. Vul de olielamp met olie uit de oliekan. Ga naar de woonkamer en nu kan je het luciferdoosje op de schoorsteenmantel pakken. Ga terug naar de donkere keldertrap. Steek de olielamp aan met een lucifer en we hebben licht. Schuif de planken opzij. Zie een deur met een elektronisch slot. Gebruik de elektronische sleutel op het slot en open de deur.

Kelder - Computerkamer: Kijk naar het houtenbureau. Op de plank liggen een paar cd's. Kijk naar de tas en lippenstift. De lippenstift is vermoedelijk gebruikt om mee te schrijven. De schoenen zijn maat 38, en zijn waarschijnlijk van Paloma. Kijk op de autopsie verslag, van Paloma. Open de middelste lade en lees het proefschrift van Film Studies en het logo is van een universiteit in Californië. Bel Claire en vraag haar over deze informatie. De radio kan je aanzetten. Pak de linker luidspreker. Als je geen ruimte meer hebt in de inventaris kan je de spullen opbergen in de wandkast in de gevangeniskamer of in een kist in de kelder of wandkast in de keuken.  Zie op de plank dierlijke schedels en in de hoek een rekje met boeken over films uit de jaren 40. Kijk naar de computertafel. De telefoon werkt. Zet de computer aan en gebruik de computer. Het is beveiligd met een wachtwoord. Gebruik de computer key uit de Kit op de computer. Open je nu de Kit kan je via de smartphone de nieuwe bestanden van Claire in je database laden. Het symbool is een reproductie van een militaire badge van de Scout Sniper Platoon, een Amerikaanse Marine Corps. Onderzoek de autopsietafel. Neem een bloedmonster en analyseer het in de database. Het is weer bloed van Paloma.

Zie achter in het rek flesjes met chemische stoffen. Open links een lijk koelcellade. De hand van het lijk is afgesneden. Pak met het pincet een huidmonster. Analyseer het huid. De vrouw overleed in 1993. Je vraagt je af waarom ze hier 15 jaar gehouden wordt? Ga naar de grote blauwe metalenkast. Open de kast met de slotenkraker. In de kast hangt de kleding van de moordenaar. Boven op de plank staat een kartonnen doos met een riem en ketting. Gebruik de sprayfles om bloed op de doos zichtbaar te maken. Neem een bloedmonster op de doos en analyseer het bloed. Het  is van  Ellen Dunnigan met bloedgroep A negatief. De deur naast deze kast kan je openen met de elektronische sleutel en we zijn terug bij de trap naar de kelder.

Keuken: Gebruik het touw in de liftschacht. Ja kan beneden naar het mortuarium klimmen of in de keuken wachten tot Claire je opbelt. Ze heeft informatie over de vorige eigenaar van de aanhangwagen gevonden. Ze belt je later terug voor de naam. Wacht tot ze terug belt. De eigenaar van de aanhangwagen heet David Karson. Leg de sloophamer in het keukenkastje als je dat nog niet gedaan hebt.

Bovenhal: Garris heeft eindelijk de deur open gekregen. Samen gaan we een uitgebrande kamer binnen. Ligt hier een lijk of een pop.

Met getrokken pistool controleert Vic de kamer. Dan heeft ze herinneringen van een soortgelijke situatie...

 

Chicago,  3 Januari 2005

 

Studio van Richard Valdez: Ga naar de onderkant van het scherm. Pak tegenover de trap een flexibel gereedschap. Kijk in de wastafel. Zie links vaten met oplosmiddelen. Ga rechts naar het andere deel van de kamer. Zie aan de rechterzijde een gesloten blauwe ladekast. Op de plank ernaast zie je een foto van Richard met zijn moeder Maria. Ga naar de werkbank ernaast. Pak een scherp gereedschap. Kijk naar de schets van Vladanna. Het moet de moordenaar voorstellen. Neem een foto van de moordenaar. Kijk links naar de beeldhouwwerk van Richard en het schilderij. Het schilderij toont een vreselijke scène uit het leven van Vics grootvader en de waanzin van de moordenaar. Ga terug naar de ladekast.

 

Combineer de twee gereedschappen met elkaar om een slotenkraker in de inventaris te krijgen. Gebruik de slotenkraker op de slot van de ladekast. Trek de bovenste lade open. Hierin liggen brieven, die Vic fotografeert met haar smartphone. Brief van Mark aan Beatrice, waarin hij schrijft dat zijn vriend Harold snel ontslagen wordt. De tweede brief is van Beatrice aan Mark. Hierin wordt duidelijk dat Henry Allen de zoon van Beatrice en Mark is en Richard dus de kleinzoon van de moordenaar uit de jaren'30 is. Open de onderste lade. Maak een foto van het document met bekentenissen van Herbert Ackermann, de dokter waarmee Kelly onderhandeld heeft, zodat zijn zoon geen andere moorden meer kon plegen.

We gaan verder naar de kast aan de linkerkant naast de oven. Open de kast met de slotenkraker. Onder in de kast leg je de doek opzij en pak de cape van de moordenaar. Op de cape is nog bloed te zien. Zodra je alles hebt gevonden, komt Richard tevoorschijn. Eerst zegt hij dat hij niet wist dat Mark zijn grootvader was, maar daarna zegt hij dat hij het al 2 jaar wist. Hij ontkent ook niet dat hij een valse naam gebruikt heeft, maar hij is niet de moordenaar. Vic is overtuigd van zijn onschuld en wil het bloed op de cape onderzoeken. Het kan bloed van Richard zijn door een kogelwond,  want eerder heeft ze op de moordenaar geschoten. Richard toont Vic een schilderij.

 

Woning  van de moordenaar  24 Oktober 2008, Vervolg

 

Uitgebrande kamer: We maken een sprong in de tijd en keren terug naar het heden. Vic  kan zich deze kamer nog herinneren van 3  jaar geleden. Praat met Garris. Hij zal naar beneden gaan, omdat James Hawker zo meteen arriveert. Pak de pook bij het kacheltje. Onderzoek de kamer. Kijk op tafel naar de console van het  bewakingsysteem. Het systeem is van het type Fisheye 406 F01. De computer is defect. Kijk naar de kapotte afstandsbediening. Pak onder de tafel de transformator zonder snoer.  De console/toetsenbord heeft op de rechterzijde een aansluiting voor hoofdtelefoon of luidspreker. Sluit de luidspreker uit de inventaris aan op de console. Open de balkondeur met de slotenkraker en ga naar het balkon.

 

Balkon: Links op de balustrade ontdek je een spoor. Gebruik de sprayfles op het spoor om het zichtbaar te maken. Neem een bloedmonster.

Analyseer het bloed. Het bloed is van Gary Anderson - bloedgroep 0 positief. Verlaat de uitgebrande kamer en ga naar buiten.

Binnenplaats: Vic gaat automatisch naar buiten. Hawker komt aangereden. Praat met Garris. Je geeft hem de namen van alle verdachten en je hebt een kort gesprek met hem over Kate. Als je eerder met Garris gepraat hebt over de computer zal je ook vragen of hij de computer van het bewakingsysteem kan repareren en zal hij er naar toe gaan. Praat dan met James Hawker. De ex-collega had het geld nodig dat hij aangeboden kreeg van Paloma voor de informatie. Zeg dat de moordenaar ook nu achter hem aan zit., maar Hawker wil niet over de Killer praten en gaat naar binnen. 

Keuken: Ga via de keukenachterdeur of voordeur terug de woning in en praat in de keuken met sheriff, Kate Halloway. Ze heeft nog steeds niets van het kadaster gehoord. Vic en Kate sluiten een overeenkomst. Vic helpt haar om het geval van Anderson op te lossen, in ruil dat Kate druk uitoefent op het kadaster. Vertel Kate over het bloed op de balkonbalustrade. Ze neemt onmiddellijk contact op met het kantoor. Onder de woning was ooit een atoombunker met twee ingangschachten van staal gebouwd. De vraag is nu waar zijn deze ingangen. Het kadaster werkt eraan.

Woonkamer: Praat met Hawker. Hij wil eerst uitrusten en dan verder praten. Ga boven naar de uitgebrande kamer.

Uitgebrande kamer: Praat met Garris over de toegang tot computers. Helaas kan hij ze niet hacken en je dus niet helpen. Hij heeft een handleiding voor de console type Fisheye 42e nodig. Bel Claire voor meer informatie over Hawker en zijn huidige werk.  Hij heeft een baan als veiligheidsadviseur.

 

Woonkamer: Praat met Hawker en vraag over zijn verleden. Wanneer de discussie te fel wordt praat je opnieuw met hem en zet het gesprek in vrede voort. Dan is hij bereid om samen te werken. Hawker heeft al ontdekt dat de moordenaar veel om oude films geeft, en met name geobsedeerd is van actrice Veronica Lake. Dat komt overeen met wat Vic in de kelder gezien heeft. Vraag of Hawker je wil helpen met de computer in de kelder.

Kelder - Computerkamer: Hawker vindt het wachtwoord - Ockelman. Dit is de echte naam van Veronica Lake.

Gebruik dan de computer en we gaan alles op internet opzoeken:

 • Internet search - Technical Manual Fisheye 460-F01 model 42 - de handleiding wordt uitgeprint.

 • internet search - Veronica Lake. De echte naam van de actrice is Constance Ockelman en leefde van 1922-1973.
  Haar carrière eindigde in 1948. Ze stierf op 53 jarige leeftijd. Ze heeft 4 films gemaakt:

 1. I Wanted Wings, 194I

 2. The Glass Key, 1942

 3. This Gun for Hire,1942

 4. The Blue Dahlia, 1946 

 • Return to the main menu: Ga terug naar het hoofdmenu.

 • Photos and videos. Photos: Kijk naar de foto's van de slachtoffers.

 • Video (OCT 24 2008 3:56 AM): Op de video is een kamer met een bed te zien. Je kan de video maar eenmaal zien.

 • Access control: Alleen de 'East hatch (locked)' kan geopend worden, maar is beveiligd met een wachtwoord.

 • Codes: In het tekstbestand kan je details over de moordenaar lezen , maar de tekst is gecodeerd.

 • Surveillance cameras: Een groep bewakingscamera's is actief. De camera's uit groep 6 tonen beelden in de bunker.

 • Quit

Pak de technische handleiding uit de printer.

Uitgebrande kamer: Praat met Garris over de handleiding. Hij zal proberen de instructies te volgen, maar kost wel wat tijd.

 

Keuken: Vraag aan Kate of ze een metaaldetector heeft. Je krijgt de sleutel van de politiewagen.
Binnenplaats: Open de kofferbak van de politieauto met de sleutel en pak de metaal detector. Als je geen ruimte in de inventaris hebt, kan je wat spullen in de kist naast de trap leggen. Bv. spons en de sleutels van de politiewagen.  De handleiding en standen van de metaaldetector luidt:

 1. Grote niet metaalhoudende voorwerpen.

 2. Kleine niet metaalhoudende voorwerpen.

 3. Grote metaalhoudende voorwerpen.

 4. Kleine metaalhoudende voorwerpen.

De bunker is van staal gemaakt. Open de inventaris en zie in de linkerbenedenhoek de metaaldetector. Zet het op stand 3.

 

Achterplaats: Gebruik de metaaldetector op de vaten. Vic duwt de vaten opzij, zodat de houten planken vrij zijn. Gebruik de pook op de houten planken om ze te verwijderen. Kijk naar het luik. Onderzoek het luik. Je leest op de metalenplaat een codenummer - H103123.

Leg nu de metaaldetector in de kist om meer ruimte te krijgen in de inventaris -

(of je kan het ook opbergen in het keukenkastje).


Kelder - Computerkamer: Gebruik de computer key uit de kit op de computer om het tekstbestand te ontcijferen.

Gebruik dan de computer en selecteer Codes: Selecteer dan het ontcijferde tekstbestand. Het bevat wachtwoorden en codes:

 

 

Dit bestand bevat de eerste namen van alle slachtoffers + Victoria en Paloma. De wachtwoorden voor de cellen zijn de achternamen van de rollen die Veronika gespeeld. Vic laadt het wachtwoord bestand in haar smartphone. Ga dan weer in 'Access control' en selecteer 'east hatch'. Het codenummer van het oost luik is H103123. De codes vermelden dat daarbij D55 toegevoegd moet worden. Selecteer dus H103123D55 als wachtwoord om het luik te ontgrendelen. Verlaat de kelder.

Er volgt een scène. Vic ontmoet Kate in de Ingang hal. Samen gaan we het luik openen. Garris zal meegaan als versterking. Zodra we de woning verlaten wordt er op ons geschoten. Kate wordt getroffen door een pijl in haar hart en valt dood neer. Vic wordt ook getroffen door een pijl, maar de pijl komt gelukkig in haar arm. Het is niet dodelijk, maar waarschijnlijk bevat het vergif, want Vic zakt in elkaar.
 

Chicago, 3 Januari 2005


Studio van Richard Valdez: We maken een sprong terug in de tijd en keren terug naar de gebeurtenissen van 2005. Richard onthult zijn laatste meesterwerk van zijn grootvader - "het verraad". Kijk weer naar de foto van Marie, de schets, het beeldhouwwerk en het schilderij om Richards gedachte te kunnen begrijpen. Praat dan uitgebreid met Richard over zijn grootvader en hoe hij een moordenaar geworden is. Hij ziet zijn moorden als een voortzetting van de moorden van zijn grootvader. Probeer hem te overtuigen dat hij zo niet verder kan, maar Richard wil niet luisteren. Dan breekt er brand uit in de studio. Je bent weer terug in het heden.
 

Woning van de moordenaar 24 Oktober 2008, Paloma Hernandez

 

Atoombunker - Palomas cel: De moordenaar draagt Vic naar een cel. Hij komt terug om met Paloma te praten. Hij heeft Hawker aan een boom opgehangen. Na het gesprek kijk je door het rooster aan de onderkant van de celdeur en praat met de man in de andere cel. Gary Anderson zit al maanden opgesloten. Hij was op jacht, toen hij de oude woning vond en wilde alleen maar wat rond kijken. De moordenaar pakte hem, toen hij over de balkonbalustrade op de bovenverdieping wilde ontvluchten. Daarna werd hij opgesloten in Palomas cel. Hij knutselde een soort schroevendraaier uit een vork en kon daarmee het ventilatierooster in de cel verwijderen. Toen hij ontsnapte, kwam de moordenaar en werd vervolgens opgesloten in de cel waar hij nu in zit. Hij heeft de vork nog en gooit het naar Paloma. Helaas valt de vork in de gang buiten bereik van Paloma. Klik op de traliedeur om de vork te zien liggen. Doorzoek de cel.

 

Trek de grote kist voor de muur weg en pak de metalenbuis. Zie een scheur in de muur. Trek het bed weg voor de kast. Open de kast met de metalenbuis. Pak uit de kast een plastic vat en op de grond de magneet. Pak een rol touw uit het rek. Schuif het bed terug voor de kast. Gebruik de magneet op de scheur in de muur en je pakt zo een ring uit de scheur. De ring is gegraveerd met de namen: John en Susan. Ga nu naar de andere hoek en kijk naar het ventilatierooster aan de bovenkant van de muur. Plaats het plastic vat eronder. Combineer de magneet met de rol touw. Kijk weer door het rooster onder in de deur. Gebruik de magneet met touw op de vork. Klim op het vat naar het ventilatierooster. Gebruik de vork op de 2 schroeven en verwijder het ventilatierooster. Kruip in de ventilatieschacht en je komt uit op de gang.

 

Gang: Ga naar Garys cel en probeer met hem te praten. Hij ziet geen mogelijkheid om te ontsnappen. Hieronder is een andere cel met een elektronisch slot. Kijk onder in de deur door het rooster. Je ziet Vic, versuft op de grond zitten. Praat met Vic. Vic zegt tegen Paloma dat de cel codes verbonden zijn met de rol naam van Veronica Lake. Ze noemt de namen Martin en Stanton. In de hoek hangt een camera. Loop rechts naar de ladder. Ook in deze hoek hangt een camera. Naast de ladder is een schakelaar. Als je naar boven klimt krijg je boven het luik niet open. Klik op de '1' knop en klim weer naar boven. Je krijgt het luik nu wel open, maar je bent bang beschoten te worden, dus klim je terug naar beneden. Ga rechts verder de gang door. Hier hangt links een kastje, waarin je tijdelijk je inventaris spullen in kan opbergen. In de hoek hangt ook een camera. Open rechts het medicijnkastje.

Kijk naar de lege amfetaminen doos. De desinfecterende spray en EHBO doos neem je mee. Met de EHBO doos kan je je genezen mocht je gewond raken, dus altijd handig als je er een bij je hebt. Gebruik de kleurige desinfecterende spray op de 3 camera's, zodat de moordenaar niet meer kan zien wat er gebeurt in de bunker. Praat weer met Gary. Hij heeft gezien hoe de moordenaar de deur codes indrukte. Het zijn 5 of 6 cijfers. Palomas deur code begint met een 4 en eindigt op een 5. Meer weet hij helaas niet. Praat met hem over de amfetaminen. Hij heeft er nog een paar. Geef hem de ring en krijg een amfetaminepil. Ga naar Palomas cel. Kijk naar het elektronisch slot.

 

 • We weten dat de code "Martin" is. Als de M een 4 is en de N een 5, kunnen we de ander cijfers uitpuzzelen:

 • Cel van Paloma

 • Het wachtwoord is M A R T I N = 4 1 9 2 9 5

 • Voer de code in het slot en bevestig het met de 'OK' knop.

 • Cel van VIC.

 • Het wachtwoord is S T A N T O N = 1 2 1 5 2 6 5

 • Voer de code in het slot en bevestig het met de 'OK' knop.


Vics cel: Ga de cel van Vic in. Praat met Vic. Je geeft haar de amfetaminepil, waarvan ze opknapt. Praat met haar.

Vic neemt het weer over van Paloma. De inventaris spullen van Paloma liggen nu in de opbergkast.

 

Victoria McPherson: Pak in de cel de peperkoek van de tafel en de metaaldetector, naast de tafel. Praat met Paloma. Ga naar Gary.

 

Gang: Praat met Gary en geef hem de peperkoek. Pak de EHBO doos uit het opbergkastje. Praat met Paloma.  Druk op de '1' knop naast de ladder en klim via de ladder boven naar de achterplaats. Paloma wilde mee naar boven gaan, maar Vic  zegt dat ze moet blijven om het luik te sluiten. 

Achterplaats: Kijk achter het hekwerk. Hawker is aan de boom opgehangen. Loop richting keuken. Zie dat de bodem voor de trap zacht is. Kijk op de grond en zie een landmijn. Ga uit de close-up. Kijk naar de mijn om het te markeren. Pak achter de schietschijf. Leg de schietschijf op de mijn om het af te dekken.  Zet de metaaldetector in de inventaris op 1. Gebruik dan de metaaldetector rondom de mijn. Je vindt een nieuwe mijn. Kijk naar de mijn en je markeert de mijn. Je ontdekt nog een derde mijn. Er ligt ook een zilveren lepel. Loop rechts naar de open poort van het hek. Ga er niet door. Pak het rooster voor het hek. Leg het rooster op de tweede landmijn voor de trap naar de keuken. Trap je op een mijn gebruik dan de EHBO doos op Vic (klik het op de FBI kaart). Kijk voor de poort naar de grond. Vic hoort een zoemend elektriciteit geluid. Zie links van de poort , een stroomkastje tegen het hekwerk. Zet de metaaldetector op 4 en zoek het gebied voor de poort af. Je ontdekt iets van metaal. Klik op dat gebied. Het is een fietswiel. Pak een spaak van het wiel. Je kan het als slotenkraker gebruiken. Ga nu naar de keuken.

 


Keuken: Je krijgt een bericht van de moordenaar in je smartphone. Lees het bericht. Open de koelkast. Pak de rode envelop met een geheugenkaart en lees dat Gary Anderson benoemd is tot captain van het honkbalteam 'The Red Stags'. De liftdeur is vergrendeld. Leg de metaaldetector en slotenkraker in het opbergkastje boven de aanrecht. Ga naar de achterplaats en terug naar de bunker.

Bunker: Ga naar de cel van Paloma en pak het rooster. Ga terug boven naar de achterplaats en leg het rooster op de derde mijn. De drie mijnen zijn nu onschadelijk. Heb je op een mijn getrapt zal je het rooster niet pakken. Ga dan terug naar de bunker. Pak uit het opbergkastje de metalenbuis, touw/magneet, vork en de desinfecterende spray. Praat met Paloma.

Keuken: Leg het touw/magneet, vork, metalenbuis en EHBO doos in het opbergkastje. Ga naar de Ingang hal.

Ingang hal: Onderzoek de linker post van de metalendeur, want hier is een val uitgezet. Gebruik de desinfecterende spray op de val en zie gespannen draden voor de trap. Zie voor de ingang naar de woonkamer een dode rat liggen. Gebruik hier ook de desinfecterende spray op de opening naar de woonkamer want hier is ook een val. Verlaat de woning via de voordeur.

Binnenplaats: Kijk voordat je naar onderen loopt naar de linker post naast de trap. Je ziet een kogelgat. Ga naar onderen. Onderzoek de vier dode politieagenten. Bij de agent naast de politiewagen vind je een gebroken kwarts horloge met batterij. Bij de agent in de buurt van de hoofdpoort een zakmes. Combineer het zakmes met het horloge om de batterij eruit te halen. Het horloge verdwijnt uit de inventaris. De hoofdpoort staat ook onder stroom. Open de kofferbak van de politiewagen. Kate ligt hierin opgeborgen. Pak de UV lamp (multispectral).

Ingang hal: Gebruik je zakmes op de twee vallen en neem de trap naar de bovenhal.

Uitgebrande kamer: Naast de pop ligt weer een rode envelop met een geheugenkaart. Het is een verslag van doctor Carnby over Dr. David Karson. Karson heeft ook een enorme psychische stoornis ondergaan en heeft ook een afkeer van vrouwen. Maar de slang fobie past niet helemaal in het beeld, want in de badkamer is een terrarium. De bewakingconsole op de tafel is niet te gebruiken.

Badkamer: Pak uit het medicijnkastje de EHBO doos. Ga naar het balkon (rechts van de metalendeur van de uitgebrande kamer).

Balkon: Op de grond zie je iets liggen. Kijk ernaar en pak de afstandsbediening.

Keuken: Leg de EHBO doos, mes en desinfecterende spray in de opbergkast.
Woonkamer: Zet de TV aan. Je ziet hoe iemand op de elektrische stoel gefolterd wordt. Pak bij het venster de reflector en laserzender (transmitter).

 

Kelder - Computerkamer: Voor de deur naar de computerkamer, ontvang je een bericht van de moordenaar - 'vergeet niet dat je maar een kans krijgt'. Ga naar de computerkamer. Wees nu voorzichtig want hij heeft weer een val opgezet. Naast de jerrycans is een stopcontact in de muur. Kijk naar de reflector in de kamer, dat iets kan reflecteren wat niet met het blote oog zichtbaar is. Boven aan het plafond hangt een gastank. Kijk naar de stang tegen de muur. Hang daar de UV lamp aan. Kijk naar de laserstralen, reflector en links naar de laserzender. Boven de computer hangt een ander signaalzender. De laserzender kan 90 graden gedraaid worden. Verlaat de close-up en kijk opnieuw naar het stopcontact. Vic wil de laserzender op dit stopcontact aansluiten. Gebruik dus de laserzender uit de inventaris op dit stopcontact om het aan te sluiten.

 

De gele laserstralen worden nu omgeleid. Loop een stukje naar voren om de kamer weer van de bovenkant te zien. Draai de linker laserzender 90 graden. Plaats de reflector uit de inventaris nu in de groene laserstralen. Draai dan de laserzender van de groene laserstralen 90 graden. Loop dan onder in de linkerhoek naar de signaalzender en schakel deze uit. Loop vervolgens naar de computer en schakel deze signaalzender boven de computer ook uit. Gebruik dan de computer. Het wachtwoord is opnieuw veranderd. De telefoon rinkelt. De moordenaar meldt zicht. Hij is onderweg naar je toe, en heeft een kogel met jouw naam in zijn pistool. Je moet snel een plaats vinden om je te verstoppen. Open de lijk schuiflade in de muur en klim erin. De moordenaar doorzoekt de kamer, maar niet grondig genoeg. Nadat hij weg is klim je uit de lade. Nu heb je het GSM nummer van de moordenaar in je smartphone en kan je hem altijd opbellen. We gaan nu een val voor de moordenaar uitzetten. 

 

 

Keuken: Pak de slotenkraker, een EHBO doos en de vork uit het opbergkastje.

Achterplaats: Gebruik de slotenkraker op het stroomkastje tegen het hekwerk, links van de poort. Open het deurtje. Je moet een code vinden om de elektriciteit uit te schakelen. Gebruik de vork op de schroef van de toetsenbordbedekking. Pak het toetsenbord. Plaats de afstandsbediening in de houder aan de linkerkant en plaats het toetsenbord weer terug. Nu heb je de juiste code nodig om de afstandsbediening te activeren. Zie onder SSP. Kijk op de foto die je gemaakt hebt van de SSP logo. De 7 kan ook een 1 zijn, want het is niet duidelijk te zien. Zal dit de code zijn! Toets de code in 8541 en bevestig het met OK. Neem de afstandsbediening weer terug. De stroom is uitgeschakeld. Ga uit de close-up van het stroomkastje. Bel nu de moordenaar via de smartphone. Vic lokt de moordenaar naar de achterplaats en zet op het juiste moment de stroom van het hek weer aan. De moordenaar wordt elektrocuteert en sterft. Onderzoek het lijk. In zijn jaszak zie je een briefje met het wachtwoord: NAMLEKCO = Ockelman achteruit. Pak de elektronische sleutel naast zijn linker voet. Kijk naar de initialen in de handschoen SSP. Probeer het luik naar de bunker te openen. Het is afgesloten.

Keuken: Neem nu alles mee uit de opbergkast. De metaaldetector kan je laten liggen.

Kelder - Computerkamer: Gebruik de computer en selecteer het nieuwe wachtwoord NAMLEKCO. Een nieuw bestand is toegevoegd: Karson bestand. Het bevat zijn persoonsgegevens en op de tweede pagina een foto van David Karson. Vic herkent de man op de foto, die zich uitgeeft als Gary Anderson, en beneden in de bunker cel zit. Paloma is nu alleen met hem. Selecteer Access Control, en open het oost luik met het wachtwoord H10123D55.

 

Achterplaats: Klim via het luik de bunker in.

 

Bunker - Karsons cel: Vic roept Paloma. Niemand antwoord. Ga naar de cel waar Karson (Gary) in verbleef. Kijk naar de foto's en graffiti op de muren. Het ventilatierooster is vast gelast in de muur De tralies van de deur zijn niet geforceerd. Kijk naar de filmboeken voor het bed..

Gang: Ga naar de opbergkast. Leg de metalenbuis, touw/magneet, vork, desinfecterende spray, slotenkraker en EHBO-dozen in het opbergkastje. De celdeur onder in de gang naast de cel van Vic, open je met de elektronische sleutel die je bij de moordenaar gevonden hebt.

 

Cel van de moordenaar: Pak de elektronische slotenkraker, maar het heeft geen batterij en spanningdraad. Combineer in de inventaris de batterij met de elektronische slotenkraker. Kijk op de schrijftafel. Pak het kleine spanningdraadje en combineer deze met de slotenkraker. Kijk naar de foto's, computer boeken, Brain Jack 1884 kauwgom en politie rapport in de lade. Het politierapport bevat een verslag over Terence Curtis. De foto toont de man, die je net met een elektrische schok gedood hebt. Het verslag beschrijft ook de werkwijze van de moordenaar. Hij maakt gebruik van een decodersleutel:

A = 1, B = 2, J = 10 = 1 +0 = 1.


Ga naar de muur met de kruisboog. Op de kruk hieronder liggen elektronische boeken. Ga naar de volgende tafel. Pak hier de tape, klos nylon draad en zakmes. Naast de tafel staat je Test-kit. Nu kunnen we weer alles opsporen. Ga links naar de kist naast het bed. Open de kist. Pak de EHBO-doos, landmijn en patroonhouder. Vic laadt direct haar pistool. Aan de muur hangt een spandoek met de militaire insignes. Kijk ook naar de blauwe kaart tegen de muur. Het toont waar de vallen in de woning zijn geïnstalleerd. Pak het verlengsnoer aan de draagbare radio. Voor het bed liggen tijdschriften. Neem de vingerafdruk op het tijdschrift ( vingerafdruk poeder en 3D-scanner). Analyseer de vingerafdruk in de database. Ze zijn van Terence Curtis.

Karsons cel: Neem de vingerafdruk op de tralies en film boek. Ze zijn van David Karson. Combineer de mijn met de tape. Plak de mijn tegen de ventilatierooster en gebruik dan de nylon draad op de mijn. De ventilatierooster wordt uit de muur geblazen. Klim in de ventilatieschacht.

 

Gang: Aan de andere kant aangekomen, probeer je de deur achter in de gang te openen. Dit slot van de deur heeft een andere kleur dan de andere deursloten. De deur links kan je openen met de slotenkraker en ga naar binnen.

 

Computerkamer - bunker: De computer is uitgeschakeld. Op de tafel ernaast is een computer toetsenbord. Pak het toetsenbord en de schroefsleutel.

De biometrieapparaat vereist een vingerscan, maar niet die van Vic. Zie achter in de linkerhoek een ladder. Verlaat de kamer.

 

Gang: Onder in de gang zijn 2 deuren. De linkerdeur gaat terug naar de bunker, vanwaar je gekomen bent. Naast de deur met het rode licht is een bord met een codenummer - T082445. Op de grond voor de deur neem je een bloedmonster met een wattenstaafje. Het is van David Karson, bloedgroep A +. Ga door deze deur en neem een bloedmonster op de grond. Deze is ook van David Karson. Ga de trap op en kijk naar de muur met een slot waarvan het mechanisme  verwijderd is. Ga naar de deur. Deze is ook gesloten en heeft geen slot. Het codenummer van deze deur is onleesbaar. Vic hoort geluiden van een cirkelzaag. De deur leidt waarschijnlijk naar de wijnkelder van de woning. Ga naar de ladder in de bunker computerkamer. Druk op  knop 1 naast de ladder om het luik te openen en klim dan naar buiten.

Achter het hekwerk: Je komt in het gebied waar het lijk aan de boom hangt. Kijk naar het codenummer H061914 naast het luik. Snij het touw door aan de boom met het zakmes. Vic verwijdert de zak over zijn hoofd en ziet dat het Garris is. Hij heeft de kleding van Hawkes aan. Dus waarschijnlijk leeft Hawkes nog! Pak de geheugenkaart, naast het lichaam. Laad het geluidsbestand in de smartphone naar de Kit en analyseer het in de computeranalyse database. Helaas is het geluidsbestand beschadigd en kan niet worden gereproduceerd. Ga terug in de bunker en via de Oost-luik weer naar buiten.

Achterplaats: Ga naar het lijk van Terence en snij met het zakmes een vinger van zijn hand.

Computerkamer - bunker: Gebruik de vinger op de biometrieapparaat. Gebruik de computer.

De gebruikersnaam is Brainjack. Deze naam hebben we gezien op de kauwgomverpakking. Dan zal het wachtwoord 1884 zijn. Selecteer:

 • Cameras system:

 • Groep A = Buiten, rondom de woning

 • Groep B = Karsons cel

 • Groep C = keuken

 • Groep D = computerkamer in de kelder

 • Groep 4 is beveiligd (gecodeerd)

 • Access control: Alle deuren/luiken zijn open, behalve de boven deur. Deze deur vraagt om een toegangscode.

 • Quit.

Gebruik de computer key uit de kit op de biometrieapparaat en gebruik opnieuw de computer.

 

Cameras system: Groep 4. Nu kan je in de wijnkelder rondkijken. Paloma is vastgebonden op een stoel. Je hebt een gesprek met Karson.

Paloma neemt het over, terwijl de moordenaar afgeleid is.

 

Palomoa - Wijnkelder: In de korte scène, zie je op de tafel in de linker bovenhoek van de wijnkelder een sleutel liggen. Nu moet je snel handelen, want je hebt weinig tijd. Rij/schuif de stoel naar de cirkelzaag aan de rechterzijde, om je handboeien door te zagen. Let op dat je niet over de glasscherven kan rijden. Rij dan als de handboeien doorgezaagd zijn links naar de tafel met de sleutel en pak de sleutel (deze actie is best vervelend , omdat Paloma traag of vreemd reageert om de stoel voort te bewegen). Paloma maakt zich los uit de stoel en vlucht naar de computerkamer in de kelder. Karson achtervolgt haar. Vic moet nu opnieuw helpen, want de deur naar de computerkamer moet worden afgesloten, zodat de moordenaar niet naar binnen kan.

 

 

Vic: Bunker- Computerkamer: Gebruik snel de computer en selecteer weer de camera van groep 4 in de wijnkelder. Vic zoemt in op een plaat met de codenummer voor de deur achter de wijnrek, waarvan je eerder het zaaggeluid gehoord hebt. Selecteer 'Access control' en selecteer de deur code van de boven deur D090746 B2. Je had eerder in de kelder computer gezien dat de boven deur B2  was. Vic opent de deur. Door het geluid van de vallende rekken loopt de moordenaar terug naar de wijnkelder. Vic vlucht naar de keldertrap. Ze loopt naar de computerkamer, maar door een paar vlammen gaat ze niet verder. Vic staat op de keldertrap, Paloma in de computerkamer en de moordenaar staat er tussen.

Paloma: Kelder - Computerkamer: Nu de moordenaar zich even bezighoudt met Vic heeft Paloma de kans om iets te ondernemen. Ga snel naar de grote blauwe metalen kast en pak de metalenplank uit de kast. Gebruik de metalenplank op de deur, om de deur te vergrendelen. Paloma heeft zo wat tijd gewonnen. Loop naar de computer tafel en gebruik de nu aangesloten telefoon. Paloma belt Vic. Vic zal proberen om hen uit deze benauwde situatie te redden. Plotseling verschijnt Hawker en schiet op  Karson. Hawker neemt Paloma gevangen en verdwijnt.

Vic: Bunker  - Computerkamer: Verlaat de bunker via het oost-luik in de bunker gang.

 

Achterplaats: Buiten belt Hawker en zegt dat hij in de kelder is. Het gesprek wordt onderbroken.  Ga via de keuken de woning in en ga naar de wijnkelder. Neem links van de opbergkist een geurmonster met de elektronische neusinstrument en analyseer het. Het is chloor. Ga richting computerkamer. Kijk naar het lijk van Karson. Pak de elektronische sleutel. Pak de kogel uit de muur. Analyseer de kogel en bloed  in de database. De analyse is onvolledig. Het is een 9mm kogel en bloed is afkomstig van David Karson.

Buiten: Verlaat de woning via de voordeur. Kijk weer naar de trappost en pak de kogel uit de post. Analyseer het. Het is ook een 9 mm kogel. Het bloed komt van Garris. Hawker belt weer (of heeft al eerder gebeld), en zegt dat hij bij het elektronisch hek staat, maar daar is hij niet, als je daar gaat kijken. Dan belt hij weer. Hij heeft alles verzonnen en zegt dat je in de  kelder computer moet rondkijken.

Kelder  - Computerkamer: Lees het uitgeprinte velletje op de printer - 'de waarheid ligt achter het masker'. Gebruik de computer. Je ziet Hawker met Paloma. Ze zit op de elektrische stoel. Er volgt een telefonisch gesprek met Hawker. Hij geeft je een kans om Paloma te redden. De camera werkt nog steeds niet en de luiken naar de bunker zijn gesloten. Het wachtwoord van de computer is weer veranderd.  De gebruikersnaam is "Truth".

Wijnkelder: Ga naar de wijnkelder, want vanuit daar kunnen we ook in de bunker komen. Je kan weer niet verder door vlammen uit de muur. Aan de andere kant staat Hawker. Hij weet dat je angst voor vuur hebt. Vic zal wederom teruggaan in het verleden.

 

Chicago, 3 Januari 2005

 

Studio van Richard Valdez: Vic arresteert Richard, maar hij kan nog net een mes pakken. Door het gevecht raakt hij een oplosmiddelvat. De studio staat in brand. Vic ontsnapt. Richard komt haar achterna. Het lukt Vic nog om hem een schop te geven en hij valt in de vlammen. 

 

Pak de ketting en haak van de grond en combineer beide in de inventaris. Je hebt dan een enterhaak. Kijk naar de wastafel en houd de cape onder de kraan. Probeer de stang achter de brandende vaten te bereiken. De vlammen zijn te hoog. Gebruik dan de natte cape op de vlammen en pak de stang. Kijk omhoog naar een stalen steunbalk. Ga uiterst rechts van de wastafel staan. Gebruik de stang op het dakvenster om het te openen. Ga onder de steunbalk staan en werp de enterhaak om de steunbalk. Je klimt op de steunbalk en slingert je naar buiten om te ontsnappen van de vlammen.

 

 

 

Woning van de moordenaar 25 Oktober 2008
 

Wijnkelder: Nadat Vic zich deze scène herinnert, neemt ze de moed om door de vlammen te lopen, naar de wijnkelder. Nu heb je weinig tijd, om niet door de gaslucht in de wijnkelder te stikken. Draai de kraan van de gasfles dicht - links van de oven. Loop naar de oven. Druk achter op de knop in de muur om de vensters te openen. Ga rechts naar de distillatieketel. Druk daar ook op de knop in de muur om de vensters te openen. Als het goed is heb je nu genoeg frisse lucht. Kijk naar de distillatieketel. Pak het toetsenpaneel. Kijk naar het slot naast de deur, achter het omgevallen rek. Via deze deur kom je in de bunker. Plaats het toetsenpaneel in het slot. De code voor de deur is niet veranderd - D090746B2.

 

Voor je deze deur door gaat, ga je eerst terug naar de oven. Gebruik de schroefsleutel op het handwiel van de oven, om het los te schroeven. Pak dan de handwiel. Ga nu door de deur naar de bunker. Hier in de gang komen nog vlammen uit de muur. Schroef de handwiel in het slot - rechts in de muur. Draai aan het handwiel om de vlammen te doven. Ga onder naar de bunker computer.

 

 

Bunker - Computerkamer: Gebruik de computer. Selecteer 'Cameras system' en groep C. Hawker is in de keuken.
Wijnkelder: Pak van de werkbank de soldeerbout, naast de doos, want nu zal je daarvoor ruimte in de inventaris hebben.
 

Keuken: Vic trekt haar wapen voordat ze de keuken in gaat. Hawker kan ontsnappen. Kijk op de aanrecht waarmee hij bezig was. Het is een ontsteker en C-4 staven. Leg alles in de opbergkast. Neem in je inventaris mee de slotenkraker, computer toetsenbord, verlengsnoer en soldeerbout. Pak nu de ontsteker en C-4 staven van de aanrecht en combineer beide in de inventaris. Je hebt nu een C-4 bom

Bunker - Gang: Ga via de wijnkelder naar de bunker. Er is een deur die we nog niet open hebben gekregen. Het is gelegen pal naast de bunker computerkamer. Deze deur heeft een andere kleur slot dan de andere deursloten. Leg de bom voor de deur. Combineer de soldeerbout met de verlengsnoer en sluit de soldeerbout/verlengsnoer aan op de bom. De stekker van het verlengsnoer ligt bij het stopcontact, links van de computerkamer deur. Steek de stekker in het stopcontact om de deur op te blazen. Ga naar binnen.

 

Elektrische stoel kamer - Bunker: Paloma zit achter kogelvrij glas in een elektrische stoel. Klik op de intercom. Ze zegt dat Hawker in de aangrenzende kamer is. Rechts staat een opbergkast. Kijk naar de computer. Het toetsenbord is beschadigd bij de explosie. Gebruik ons toetsenbord uit de inventaris op de computer en gebruik dan de computer. Kies camera groep E. Je ziet Hawker in de andere kamer en hij kijkt naar iets dat hij in zijn hand heeft. Vic ziet dat het een ontvanger is. Blijkbaar heeft Hawker een zender in haar smartphone ingebouwd en Vic legt deze op de computer tafel. Pak het elektronisch traceer mechanisme. Ga door de deur de kamer binnen.

Opslagruimte: Hier zijn grote tanks opgeslagen. Je moet Hawker afleiden en uitschakelen. Van de deur draai je naar links. Daar zie je aan het einde een ventilator. Loop naar die ventilator en druk op de knop. De ventilator draait nu sneller en maakt meer lawaai, zodat hij je voetstappen niet zo goed kan horen. Ga terug naar de ingang (voet pictogram aan de rechterkant). Draai nu naar rechts en ga vooruit tot de muur. Je draait naar links. Ga vooruit richting de 2 deuren. Je stopt voor de laatste rij tanks. Hawker zit achter deze rij tanks. Bevestig het traceer mechanisme op de onderste tank. Draai je om en loop terug naar de ventilator. Loop als je bij de ventilator bent verder door naar de open deur aan het einde. Als er niets gebeurt loop je daar wat op en neer tot een tussenscène start. Vic overmeestert Hawker en schiet hem neer. Pak de beschadigde PDA en geladen pistool van de grond. Kijk naar het lichaam en pak zijn elektronische sleutel.  Ga achter/zijkant  naar het kleine kantoortje.

 


 

Hawkers kantoor: Pak van het bureau de slotenkraker van Hawker en verbindingskabel. Op het bord hangt een foto van Karson en een Nemesis checklijst van Hawker. Open de bureaulade met de slotenkraker. Pak de Stanleymes. Kijk naar de foto van Paloma. Zie onder in het kantoortje een bed. Open de gereedschapskist onder het bed en pak alleen de isolatie tang.

Bunker - Computerkamer: Combineer de PDA met de verbindingskabel en sluit het aan op de biometrieapparaat. Gebruik dan de computer. Selecteer PDA data. Code is Nemesis. Open het Nemesis bestand. Boven aan de pagina is een code: A64571. Ga terug naar de opslagruimte -als je de deur in de elektrische stoel kamer doorgaat naar de opslagruimte,  ga je meteen links naar de gesloten deur van de elektrische stoel kamer. Open deze deur met de blauwe elektronische sleutel en ga naar binnen. 

Elektrische stoel kamer: Paloma zit op de elektrische stoel. Hawker heeft een video-opname gemaakt en wordt op het scherm getoond. Hij heeft voor zijn dood uit voorzorgsmaatregelen vallen uitgezet. Alles wat Vic en Paloma nu doen word live uitgezonden over internet. Vic heeft maar één kans om Paloma te bevrijden. Probeer je Paloma van de handboeien te bevrijden, krijgt ze een elektrische schok en sterft.

 

Ga links in de hoek naar de elektrische dimmer op de vloer. Kijk naar de dimmer. Ga uit de close-up en schiet dan op het isolatiekastje. De schuim isolatie valt ernaast. Gebruik het Stanleymes op de Isolatie, om er een stukje uit te snijden en pak het stukje isolatie schuim. Klem de isolatie schuim in de elektrische dimmer. Bevrijd nu Paloma met de slotenkraker van de 4 boeien op de handen en voeten.

 

 

Als je niet snel genoeg bent, sterft Paloma. Dit opent automatisch de luiken in de bunker, en Vic is vrij. Maar dit is een slecht einde. Zodra dit gebeurd is kan je niet meer je save game laden. Je zal het ook niet op je harde schijf vinden. Ga naar het laadmenu van het spel en klik rechtsonder op het vraagteken. Type het wachtwoord: Veronicalake in, om de opgeslagen save sloten weer vrij te geven en een nieuwe poging te starten.

 

Maar het is nog niet afgelopen. Er is nog een val uitgezet, want de luiken openen alleen vanzelf wanneer Paloma sterft. Paloma zal naar de computer gaan om proberen de luiken te open, terwijl Vic zich om de val bekommert. Ga naar de schakelkast in de rechter hoek. Open deze en neem het toetsenbord eruit. Verlaat de kamer.

Opslagruime: Ga links naar de kast. Plaats het toetsenbord in het slot en voer de code: A64571 in. Open de kast. Er ligt een bom in verborgen. Onderzoek de vloeistof tanks, de batterij en onder de tank. Klik op de klep in het midden.

Linksonder lees je 24mA op het plaatje. De stroomampère moet op 24 Am staan, zodat de bom niet explodeert. Tegelijkertijd moeten de 3 dioden uitgeschakeld worden. Je moet daarvoor drie kabels door knippen. Je mag 2 fouten maken, maar bij de derde explodeert de bom.

Knip drie kabels door met een totaal waarde van 24. Gebruik hiervoor de tang.

 

 

 1. Kabel 01

 2. Kabel 07

 3. Kabel 16

 

 

Eindelijk is het je gelukt. Paloma heeft de luiken geopend, zodat beiden uit de bunker kunnen klimmen

 

EINDE

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk 

www.000webhost.com