DOORLOOP VAN HET SPEL

SPACE QUEST 6.

 

 

 

OP DE VUILNIS PLANEET.

 

Uit de grond komen, verkenning en verzamelen van de benodigde voorwerpen.

Uit het gat komen.

Wacht tot de wandelende robot vlak achter of opzij van Wilco is. Klik erop met de handcursor en de robot trekt Wilco uit het gat.

De fiets en de identiteitskaart.

Klik met de oogcursor op de fiets die tegen de lantaarnpaal staat. Klik met de handcursor op de identiteitskaart die in de buurt van het zadel aan de fiets zit. Klik op de voetcursor.

Het fotohokje.

Verken het stadje (ga omhoog, omlaag, rechts) en wacht tot je een fotohokje ziet. Het fotohokje kan overal verschijnen, want het is een lopend hokje. Als je het ziet klik er dan op met geld uit de inventaris (pocket = inventaris). (De 'exit' aan het eind van de straten is soms moeilijk te vinden)

Een nieuwe identiteitskaart maken.

Klik op pocket. Klik met de foto op de identiteitskaart. De foto van Wilco wordt nu op de identiteitskaart geplakt.

De man met de grijze regenjas.

Wandel rond en zoek naar de man in de grijze regenjas. Klik met de mondcursor op hem. Hij loopt weer weg. Volg hem en klik weer met de mondcursor op hem. Blijf dat doen totdat hij een uitgebreid gesprek begint en je een datarecorder in de inventaris krijgt.

Het vangen van de robot die in de Orion's Belt bar is en het innen van het geld van de robotjager.

Ga naar de Orion's belt bar. (Er staat een wachter met inktvispoten voor de deur). Ga naar binnen. Ga helemaal naar rechts als je binnen bent. Het beeld verschuift en je krijgt nog een gedeelte van de bar te zien. Helemaal rechts is de lift.

Ga met de lift naar boven. Laat je identiteitskaart zien aan de wezens die aan de tafel in de hoek zitten. Ze gaan verschrikt weg.

Klik met de handcursor op de slangetjes die op tafel aan de opiumpijp zitten. Klik op de tank met nitro die onder het tafeltje staat. Wilco blijft gebukt staan met de tank nitro in de hand. In de buurt van de vloer onder de ronde bol is een open pijp (soms zie je hem niet als de dienster er voor staat, maar de pijp is er). Klik met de tank nitro op de open pijp.

Ga met de lift naar beneden. Naast de lift is een deur. Klik met de voetcursor op de deur tot Wilco hem open heeft gekregen. De robot zit in deze ruimte. Kom niet te dicht bij hem in de buurt, want dan keert hij je binnenste buiten. Pak de ijzeren staaf van de vloer in de buurt van de trap en ga snel terug naar de bar.

Ga naar de barkeeper. Laat hem de identiteitskaart zien. De barkeeper biedt Roger iets te drinken aan. Kies een 'special', daar is de barkeeper nogal lang mee bezig.

Klik op de ijskast achter de bar als de barkeeper bezig is. Klik in de ijskast zodat je plateautje om ijsklontjes in te vriezen in de inventaris krijgt. Klik op de vier kranen rechts naast de ijskast. De derde kraan spuit niets. Klik op de buis net onder de kraan die niet spuit. Wilco buigt de pijp naar voren. (Dat gebeurt alleen als je eerst op alle vier de kranen hebt geklikt.)

Ga nu naar de linkerhoek in de bar bij de schijnwerper. Er zitten daar twee kranen. Klik in de inventaris met de handcursor op de slangen, zodat Wilco ze uit de war haalt. Klik nu in de inventaris 'choose' en vervolgens 'play'. Klik met de slangen op de linker kraan.

Wacht tot de barkeeper klaar is met zijn 'special'. Hij moppert dat je achter de bar staat. Klik weer (voor de balie) met de identiteitskaart op hem.

Ga terug naar de linkerhoek. Klik op de slang die en klik vervolgens op de buis die Wilco heeft omgebogen achter de bar. Je moet nu een beetje opschieten. Als je de robot niet gevangen hebt voordat de barkeeper klaar is met zijn 'special' haalt hij de slang uit de omgebogen pijp.

Ga dus regelrecht met de lift naar de tweede verdieping. Klik met de handcursor op de tank met nitro en ga weer met de lift naar beneden. Ga naar de kelder (deur naast de lift). De robot is bevroren. Klik op hem met de ijzeren staaf (die had je in de kelder op de grond gevonden) en veeg met het blik en veger de ijsklontjes op. Klik in de inventaris met het blik en veger met de ijsklontjes op het ijsklontjes plateau.

Wacht tot de barkeeper klaar is met de special en de slang uit de buis verwijdert. Bestel een special en ga naar de ijskast achter de bar. Open de ijskast met de handcursor en klik de ijsklontjes in de ijskast. Sluit de ijskast. Open de ijskast weer en haal de ijsklontjes eruit. Sluit de ijskast en verlaat de bar aan de linkerkant zodat je op straat komt.

Klik met de ijsklontjes op de man met de regenjas die buiten de bar tegen een lantaarnpaal leunt. Je krijgt na een lang gesprek 50 buckazoids

Het spelen van Rumble in de Arcade hal en hoe je kunt winnen.

Ga de arcade speelhal in (links van de bar). Klik met de mondcursor op de grijze vent met de grote hoorns. Hij nodigt je uit voor een spelletje Rumble. Klik op 'let's Rumble'. Kies een van de spelers en verlies het spel (je kunt niet winnen). Klik als de man vraagt of je nog eens wilt spelen op nogmaals op 'let's Rumble' en verlies nog een keer. (De tweede keer is niet perse nodig, maar ik geloof dat je dan makkelijker kunt winnen als je eenmaal het spiekbriefje hebt). Kies na het tweede spelletje 'no thanks'.

Ga nu de speelhal uit en zoek de dronkenlap (Elco). Klik op hem met de mondcursor. Je moet niet te ver weg staan, dus soms moet je hem volgen). Wilco vraagt hem om een spiekbriefje.

Ga naar de drankwinkel (in het beginscherm achter de fiets). Klik met de handcursor op de alien die tegen de kast aan zit. Klik met het geld uit de inventaris op de verkoper achter de balie. Je krijgt een fles drank en wisselgeld.

Verlaat de drankenwinkel en zoek Elco de dronkenlap weer op. Hij zit waarschijnlijk voor de winkel op de grond. Klik op hem met de fles drank. Je krijgt een spiekbriefje en een vis van hem.

Ga terug naar de arcade speelhal. Lees voor je de hal ingaat het briefje van Elco en schrijf de code op (abbacaca). Klik met de mondcursor op de baas van de speelhal (de vent met de hoorns). Klik op 'Let's Rumble'. Klik voor je een speler kiest de code in met behulp van de knoppen die op de machine in het spel zitten (niet op het toetsenbord). Er verschijnt een nieuwe knop op de speelkast. Kies nu een speler. Klik als het spel begint zo veel mogelijk op de nieuwe knop en je wint het spel. Als je nog verliest: niet erg. Loop de zaak uit en ga weer naar binnen en speel opnieuw. Je kunt winnen en dan krijg je je geld

Gesprek met de organenhandelaar.

Ga naar de organenhandelaar. (Naar onder als je uit de speelhal komt: tegenover het hotel. Het hotel is het gebouw met de hoer ervoor). Klik met de oogcursor op het paarse neonbord aan de linkerkant van het beeldscherm (boven de Apple computer). De winkelier vertelt een belangrijk verhaal. Verlaat de winkel

Hotel.

Ga naar het hotel (het gebouw met een hoer voor de deur) en ga naar binnen. Als je nog niet binnen bent geweest moet je wachten tot er een hotelgast met de lift naar boven is gegaan. Klik dan met het geld op de manager achter de balie.

Klik met de handcursor op de knoppen bij de lift. Kamer 1220 j is aan de linkerkant van de hal als je boven komt. Klik met de keykaart op het slot van die kamer en Wilco wordt ontvoerd

Ontsnappen aan de ontvoerders.

Klik als de ontvoerders aan het werk zijn met de handcursor op de sleutel die aan een spijker achter Wilco hangt. Klik als de ontvoerder de sleutel heeft opgeraapt weer op de spijker. Klik met de spijker uit de inventaris op de handboeien van Wilco.

Klik 2x met de handcursor op de poster van Elvis (rechts aan de muur), zodat hij op de grond valt. Klik weer met de handcursor op de poster als hij op de grond ligt zodat je hem in de inventaris krijgt. Klik met de poster uit de inventaris op de grond achter de ontvoerder. Klik met de handcursor op de poster zodat Wilco gaat dansen. Klik als Wilco is uitgedanst met de handcursor op de metalen plaat in de nek van de ontvoerder. Klik met de handcursor op hem als hij op de grond ligt zodat je de sleutel in de inventaris krijgt.

Klik met de handcursor op de datarecorder die aan de rechterkant op de rode boeken op het bureau ligt. Klik op de cd's die achter op het bureau staan totdat Wilco er een in zijn zak stopt (je krijgt die in de inventaris). Je moet een keer of zeven klikken voor je de goede hebt. Klik op de chip die op de bevochtiger ligt die naast het bureau staat. Klik met de handcursor op de computer. Klik met de cd uit de inventaris op de gleuf in het midden van de computer. Op het scherm van de computer in het spel verschijnt tekst.

Klik op Goto. Je kunt dan het artikel lezen: 'Hoe maak je van een datarecorder een sein om naar huis te gaan'. Er staat niet beschreven hoe. Klik op Eject en klik met de handcursor op de gleuf. Klik op exit.

Het instellen van de datarecorder zodat je een home-beaken krijgt.

Klik met de handcursor in de inventaris op de datarecorder zodat je een close-up krijgt van de datarecorder. Klik met de handcursor op 'open' (rechtsonder). Aan de linkerkant zitten grote chips, met daarop kleinere chips. Zet al die onderdelen aan de rechterkant van het beeldscherm. Plaats ze opnieuw als volgt:

Rij Grote plaat Kleine plaat IRK
A RF SPN 9
B TT DEN 7
C PS FER 1
D FC REP 5
E SE DIM 3

Als je alles goed hebt staan klik je op close (zelfde knop als open). Klik op exit (links in taakbalk) zodat je weer in het speelscherm komt

Ontsnapping en redding door Stellar.

Klik met de keykaart (van de ontvoerder) uit de inventaris op het paneel naast de deur.

Klik in de andere kamer op de doos die naast Nigel staat. Wilco haalt er een chip uit met de label 'Chrulish'. Klik in de inventaris met de handcursor op de label 'chrulish'. De label wordt verwijderd. Klik met de losse label op de chip met 'Burlesque'. Geef de chip nu aan Nigel. Nigel begint te dansen en doet zijn riem af (en nog meer).

Nadat Nigel gedanst heeft en weg is gegaan klik je op zijn riem (bij de voet van Wilco). Klik in de inventaris met de handcursor op de riem. Je krijgt een vergroting. Klik op het apparaatje aan de rechterkant van de riem. Klik exit (verschijnt onder de vergroting in het spelscherm). Klik met de handcursor (je bent nog in de inventaris) op het knopje van het losse apparaatje. De buitendeur gaat open.

Ga naar buiten. Klik in de inventaris met de handcursor op de datarecorder zodat je een close-up krijgt. Klik op on (rechtsboven). Er moet nu 'home beaken' in het middenschermpje verschijnen.

Je wordt nu gered en je krijgt je vis terug. Na een lange film sta je in het ruimteschip.

IN HET RUIMTESCHIP.

 

 

In de ziekenboeg.

Klik in de inventaris met de handcursor op de riem van Nigel in de inventaris. Klik op het apparaatje zodat het los komt van de riem. Klik op de exit die verschijnt als je de cursor onder de vergroting van het apparaatje houdt. Klik op play om weer in het spel te komen.

Klik met het apparaatje (uit de inventaris) aan de linkerkant van de grote computer in de ruimte op het rode kruis. Wilco wordt tegengehouden door een van de 'dokters'. Klik met de mondcursor op het grote beest dat in het midden achter de machine staat totdat Wilco toestemming krijgt om de machine te gebruiken.

Klik opnieuw met het apparaatje op het rode kruis. Klik als je in de close-up bent nogmaals met het apparaatje op het rode kruis van de machine. Klik op 'scan'. Klik op 'inprint datacard' en pak de kaart uit de machine. Klik op het computerpaneel aan de linkerkant van de kamer (het paneel van de lift). Wilco haalt de kaart door de gleuf van de computer. De naam Nigel Rancid verschijnt, maar verder is er geen informatie te krijgen. Wilco praat vanzelf met Stellar en komt vanzelf in zijn kamer terecht.

In de kamer van Wilco.

Klik op het paneel in de achterwand van de lift. Wilco heeft een boodschap. Klik op de boodschap. Klik na de boodschap op 'intraship transport'. Klik op 5 op het toetsenbord aan de rechterkant van het apparaat (more) en daarna op enter. Klik vervolgens op 4, enter, daarna op 1, enter. Je wordt getransporteerd vanuit de transportkamer naar de planeet voor oude mensenOP DE PLANEET VOOR OUDE MENSEN.

 

 

Wilco komt vanzelf in de lift terecht.

In de lift.

Klik met de handcursor op het rode plaatje achter in de lift en klik vervolgens op 'quarters'. Klik op de voetcursor en verlaat de lift aan de rechterkant

In de kamer van Sharpei.

Luister naar Sharpei. Klik met de handcursor op de dweil die naast Wilco staat. Wilco gaat dweilen. Als Sharpei vraagt om de handel van de wc in te drukken houdt Wilco op met dweilen. Klik met de handcursor op de wc (je ziet hem nog net). Als je dat gedaan hebt vraagt Sharpei om haar medicijnen. Klik met de handcursor op het spiegelkastje boven de wastafel in de badkamer. Er staan geen medicijnen, maar Sharpei laat gas in de kamer.

Je moet nu wat opschieten. Klik met de handcursor op de zuiger midden onder aan het bed van Sharpei. Wilco breekt de zuiger af. Klik met de zuiger uit de inventaris op de deur en kijk naar de dramatische scène.

De begrafenis.

Klik met de handcursor in de inventaris op de grafrede tijdens de begrafenis en klik ermee op Wilco.

IN HET RUIMTESCHIP NA DE BEGRAFENIS.

 

Hologramkamer.

Klik in de hologramkamer (waar je terecht komt na de begrafenis) op de liftcontrole. Klik op 'intraship transport'. Klik op het toetsenbordje rechts op 5 (je weet nu wel dat je na een getal op enter moet klikken). Klik vervolgens op 1 (Rogers quaters) en nogmaals op 1 om het transport te bevestigen.

Weer een boodschap in Wilco's kamer.

Klik op het liftpaneel in Roger Wilco's kamer. Er is een boodschap. Klik op play en kijk naar de boodschap van Stellar. Klik op 'intraship transport'. Klik op 1 (Bridge) en klik nogmaals op 1. Gesprek met de commandant op de brug.

Klik met de mondcursor op de commandant die in een vreemde stoel zit.

Ga nadat de commandant heeft gezegd dat je de brug moet verlaten naar de ziekenboeg (sickbay) met het 'intraship transport' (intraship transport: 5 enter: 3 enter: 1 enterZiekenboeg.

Klik met de handcursor op het kastje dat aan de rechterkant van de grote computer in het midden zit. Je ziet alleen de handvaten van het kastje dat je moet openen. Wilco pakt morfine uit het kastje.

Hologramnummer van de Vulcars.

Ga naar de lift en klik op het liftpaneel. Klik op database. Klik op 'entity database' (1, enter). Klik vervolgens op 2 (known races). Klik op 4 (s-z). Klik weer op 4 (vulcars). Klik op 1 (next page) tot je het 'holojoint' nummer 5551212 ziet. Klik op intraship transport. Klik op 4 (holocabana) en op 1 om de opdracht te bevestigen.

Hologramkamer.

Klik in de hologramkamer op het controlepaneel (rechts van het liftpaneel). Klik op 'on'. Klik 5551212 in en klik op enter. Kijk naar de les van de Vulcar. Klik na de les op het controlepaneel van de lift.

Arm en oog van de robot in de kantine.

Ga naar 8-rear met de lift (de kantine: 3,1). Praat met de man in het gele pak die alleen aan een tafeltje zit totdat je een arm en een oog van hem krijgt (je moet dus een keer of drie met de mondcursor op hem klikken). Vergeet niet op de arm op het tafeltje te klikken als je weg gaat zodat je die ook in de inventaris krijgt

Shuttle bay entrance.

Ga met de lift (je weet nu wel hoe de lift werkt) naar 'shuttle bay entrance' (5,2,1). Klik met de handcursor op de kleinste man en je komt in de gevangenis terechtIn de cel.

Wacht tot de vent met de slurf (hij is slechtziend) je voedsel geeft. Klik met de handcursor op het voedsel zodat het in de inventaris komt. Het plateau wordt weggehaald.

Klik op de inventaris. Je kunt naar beneden scrollen zodat je alle voorwerpen ziet. Maak van het voedsel een namaakpop. Klik met de vijgachtige vruchten (onderaan) op de satéprikkers. Klik met de verzameling op de ribben (cilinderachtig ding) en klik daarmee op de twee broden en vervolgens op de aardappelen, op de meloen en tenslotte op de spaghetti.

Klik als de vent met de slurf weg is met de pop op de bank. Hij denkt dat je een bezoeker hebt als hij terugkomt en rijdt het plateau weer binnen. Klik met de handcursor op het plateau zodat Wilco onder het laken verdwijnt (laat de donut liggen: je hebt er al een en het kost tijd waardoor je weer moet wachten tot de volgende ronde).

Weer in de Shuttle bay na de ontsnapping uit de cel.

Ga terug (met de lift) naar de 'shuttle bay entrance' (5,2,1). Blijf even bij de lift staan.

Klik in de inventaris met de morfine op de donut. Ga in de volgende nis staan in de buurt van het bord met donuts (waarvan de grote kerel er zo nu en dan een neemt). Klik met de donut uit de inventaris op het bord met koeken en wacht tot de bewaker de koek opeet.

Klik met de handcursor op de kleine kerel. Wilco pakt vanzelf de sleutels als het manneke bewusteloos is.

Klik met de arm uit de inventaris (van de gele robot in 8-rear) op de rechter knop van de deur. IN DE SHUTTLE.

 

 

Een shuttle kiezen.

Klik als je buiten bent in de inventaris op het knopje van de sleutel (handcursor). Je ziet nu welk ruimtevaartuig je moet hebben (2e aan de rechterkant). Loop er naar toe en klik met de handcursor op de deur.

Opstijgen.

Klik met de handcursor op het briefje dat in de achterkant van de linkerstoel is gestoken. Klik met de handcursor op de linker stoel. Klik op de knop power (de bovenste knop voor Wilco). Klik op ICD (links van grote beeldscherm).

Het mengen van de brandstof.

Zet fuel tank # 1 op Lanthanum door op de rode knop in het midden te klikken. Fuel tank #2 moet op sulfar staan. Fuel tank #3 op Silver en de Catalyst op Neon. De confirmatie code is Lasagne. Het misleiden van de PTS zodat je 'authorisation' krijgt.

Klik op initiation. Je moet het kleine knopje naast het woord hebben (onder power). Klik nu zo snel mogelijk met het oog (gekregen van de robot in het gele pak in 8-rear) op de lamp van het PTS toestel (midden boven het hele paneel) die is gaan branden. Als je snel genoeg bent stijg je op en krijg je een vis nageslingerd. Als je te langzaam bent moet je het opnieuw proberen. Wilco trekt zich niets aan van de commandant die zegt dat hij terug moet komen.

Het schip strandt.

Klik op het knipperende lichtje vlak bij de vinger van Wilco als het schip kapot is. Je krijgt gezelschap van Manuel (handboek). Klik op het handschoenenkastje (onder het grote beeldscherm) en haal er alles uit: plak, pomp plakband. Klik op trunk en hood (onder Wilco's handHet kristal repareren.

Klik op exit zodat Wilco uit de stoel opstaat. Klik met de handcursor op de datarecorder in de inventaris zodat je een close-up krijgt. Klik op open. Haal het groene kristalletje dat links onder in de datarecorder zit eruit. Klik op close en exit. Klik in de inventaris met elmo's gluzall (plak: uit het handschoenenkastje) op het kristalletje. Aan de linkerkant van de cabine zijn 4 luiken. Een groot lang luik en 3 kleinere luiken onder elkaar. Klik op het middelste kleinere luik. Klik met de plak op het grote kristal. Klik het kleine kristal uit de inventaris op het grote kristal. Klik met de handcursor op het luik om het te sluiten

Naar buiten.

Klik op het lange luik en haal er het pak uit. Pak ook de helm die aan de deur van de kast hangt. Klik in de inventaris op het pak en klik ermee op Wilco. Zet ook de helm op. Klik (handcursor) op de buitendeur (links).

Klik met de handcursor op het bagageruim aan de achterkant van het schip. Het luik staat open als je in de cabine op 'trunk' en 'hood' hebt geklikt. Pak de accukabels en de opgerolde vlag.

Klik met de opgerolde vlag op de staartvin van het ruimteschip. Je moet nu even op hulp wachten. Wilco geeft vanzelf de kabels aan het meisje en gaat met de kabels naar de accu.

Je krijgt een close-up van de accu's te zien. Klik met de cursor op de (van links naar rechts) onderste knop van de eerste rij en dan op de 4e knop van de bovenste rij (je kunt dat zien op het papier dat je uit het zakje van de stoel in de cabine hebt gepakt).

Klik als het meisje weg is op de vis die aan de voorkant van het schip op de steun ligt. Klik op de deur van het ruimteschip zodat Wilco weer naar binnen gaat. Klik met de handcursor op de linker stoel. Klik op 'initiation'OP BURKSILON V (DE PLANEET VOOR OUDE VAN DAGEN).

Je komt op de planeet Delta Burksilon V. Klik met de handcursor op de deur van het ruimteschip. Klik met de handcursor op het paneel in de lift.

Ga naar lab A (je kunt nergens anders naar toe). Verlaat de lift aan de rechterkant. Klik met de mondcursor op de geleerde die aan de computer zit te werken, zodat hij weggaat. (Je kunt nu aan de computer gaan zitten, maar we hebben eerst een 'Cyberspace jack' nodig voor we iets kunnen doen).

Klik met de handcursor op de doos (links van de computer) met 'high tech stuff'. Pak de chip die voor in de doos ligt (als je op iets verkeerds klikt komt er niets in de inventaris, het is dus gewoon een kwestie van volhouden). Ga uit de close-up van de doos. Klik met de handcursor op het paneel van de lift. Klik op 'docking bay'. Verlaat de lift aan de linkerkant.

NAAR DE VUILNISPLANEET VOOR EEN CYBERSPACE JACK.

 

 

Het bedonderen van het navigatiesysteem.

Je komt weer in het ruimteschip. Klik met de handcursor op de linker stoel. Manuel zegt dat hij in het PTS systeem heeft ingebroken.

Klik op de knop PTS aan de linkerkant van het grote beeldscherm. Klik op het rode knopje onder PTS op het apparaat dat in het midden boven het instrumentenpaneel staat. Er komt een foto uit het apparaat. Klik op de foto zodat hij in de inventaris komt. Klik nogmaals op het knopje. Je hebt nu twee foto's.

Klik in de inventaris met de handcursor op de foto's zodat het negatief en de foto van elkaar gescheiden worden. Klik op PTS aan de linkerkant van het grote scherm tot het kleine beeldschermpje erboven blauw met witte strepen is (waarschijnlijk staat het al goed). Klik met een foto op het beeldschermpje en vervolgens met het negatief van de andere foto. Als je het goed hebt gedaan werkt het besturingssysteem van het schip.

Klik op 'initiation'. Je hebt nu een aantal keuzes. Klik op 'Polysorbate LX'. Klik op exit als je bent geland zodat Wilco in de cabine staat. Klik met de mondcursor op Manuel in de rechterstoel. Klik op 'Beam me down'. Je krijgt een apparaatje van Manuel en komt op de planeet terecht waar je in het begin was.

Op de planeet in de winkel voor organen.

Ga naar de winkel met 'implants and stuff' (een scherm naar links vanaf het begin). Ga de trap af. Klik als je dat nog niet gedaan had op het paarse neonbord met een plaatje van hersenen en de letters BD ( links in het beeldscherm). Klik met de chip (callahan) uit de inventaris op de verkoper. De handelaar ruilt de chip voor een 'cyberspace jack'.

Klik na de ruil op exit om de winkel te verlaten. Ga een scherm naar rechts zodat je op de landingsplaats staat en klik in de inventaris met de handcursor op het apparaatje dat je van Manuel had gekregen. Je komt weer in het schip.

IN CYBERSPACE.

 

Met het Cyberspace jack op Delta Burksion V.

Ga weer op de linker stoel zitten. Klik op initiation en ga naar Delta Burksilon V. Verlaat het schip en ga naar lab a. Klik op de computer (rechts).

Klik op 'power' en vervolgens op cyberfunctions en klik dan de cyberspace jack uit de inventaris in het aansluitpunt.

Op de vierbaansweg.

Ga op de weg naar rechts en volg de weg tot je aan de andere kant van de brug komt. Ga links door de tunnel en ga verder tot je bij een bouwkeet komt. Pak de schroevendraaier die voor Wilco's voeten op de grond ligt. Pak de plank die tegen de U-balken aan staat.

Het verkrijgen van het goede nummer in de bouwkeet.

Klik met de handcursor op de deur zodat je naar binnen gaat. Pak een nummer aan de rechterkant van het beeldscherm. Klik met de mondcursor op de receptioniste. Klik met de schroevendraaier op nummer 5 boven 'number changer'. Wilco zet het nummer op drie. Klik met de mondcursor op de receptioniste. Ze laat je nu in het filedossier.

In het filecabinet 'Rancid'.

Ga de gang in rechts van J-R. Loop naar de R (Rancid). Klik met de handcursor op de eerste la met de R. Hij zit bovenaan en je kunt er niet inkijken. Maak een trapje van laden aan de linkerkant van de la met de R. Klik met de voetcursor op de onderste la. Klik dan met de handcursor op de bovenste la. Je krijgt de dossierkast te zien. Klik op het dossier Rancid, Nigel. Je krijgt het in de inventaris. Klik met de oogcursor in de inventaris op het dossier. Lees de references: Beleauxs, Sharpei, Santiago (je komt niet verder als je dat niet doet). Klik exit en play.

In het filecabinet 'Santiago'.

Ga links naar het begin van de hal (ga daar niet naar links: als je dat per ongeluk wel hebt gedaan klik dan met de handcursor op 'files'). Zoek de letter S op de dossierkasten. Ga de gang aan de rechterkant van de S in. Open de la met S onder de groene sliert. Klik op het dossier Santiago, Stellar. Lees het dossier in de inventaris.

In het filecabinet 'Sharpei'.

Klik op de middelste la die vijf rijen verder is. Maak een trapje door op twee laden aan de linkerkant van die la te klikken. Klik met de voetcursor op de onderste la en dan met de handcursor op de la waar je in wilt kijken. Klik op het dossier 'Sharpei'. Lees het dossier. Ga terug naar het begin van de gang.

In het filecabinet 'Beleauxs'.

Neem de gang links van de letters J-R en je komt in de gang met Beleauxs. Klik op de tweede onderste la van de rij die met de letter B begint. Klik op het dossier Beleauxs. Lees het dossier (je komt niet verder als je dat niet doet). Ga terug naar het begin van de gang. In het filecabinet 'Project immortality'.

Ga de rechter gang in van J-R. Klik op de onderste la van de eerste rij met O en maak een trap naar boven. De la die je moet hebben kun je van de grond af niet bereiken. Je moet dus eerst de trap van laden op door er met de voetcursor op te klikken en vervolgens op de bovenste la van de P in de 3e rij met P met de handcursor klikken. Klik op het dossier Project 'immortality'. Lees het dossier in de inventaris.

Printen voordat je de bouwkeet verlaat (anders moet je alle dossiers weer opnieuw zoeken).

Loop naar het begin van de gang. Ga daar links en je komt weer bij de receptioniste. Klik met de dossiers op de printer. De printer doet zijn werk, maar het papier komt ergens in de echte wereld terecht. Verlaat de bouwkeet als je alle dossiers op de printer hebt geklikt.

Weer terug naar lab A.

Ga naar het gat in de weg. Klik met de plank (gevonden bij de bouwkeet) aan de linkerkant van de weg en je kunt oversteken. Ga aan de overkant omhoog. Je komt weer bij de computer uit. Pak de papieren aan de rechterkant van de tafel die uit de printer komen. Klik met de papieren uit de printer op de dokter. (

IN HET LICHAAM VAN STELLAR.

 

 

De shuttle verlaten.

Klik exit om uit de stoel op te staan. Klik op de grote deur en pak er het pak en de helm uit. Klik in de inventaris op het pak en klik ermee op Wilco. De helm hoef je niet op te zetten, die heb je later nodig.)

Spullen pakken die aan het schip zijn blijven hangen.

Klik met de handcursor op de deur. Klik op de slierten die aan de voorkant van het schip plakken (alveoli) en de slierten (bloedvaten) die aan de rechtervleugel in de buurt van het knipperlicht hangen.)

In de maag.

Ga in het gat dat vooraan in het beeldscherm is. Klik langs de maagwand naar beneden (klik met de voetcursor naar beneden). Pak de smarties van de bodem van de maag en gooi ze in de poel maagzuur die vooraan in het beeldscherm is. (Je moet ze een voor een pakken).

Pak de groene sliert (tegen de maagwand), de haak (die in de wand steekt) en de veer (die op de grond ligt).

Combineer in de inventaris de sliert selderij (groene sliert tegen de maagwand) en de haak.

Klik naar boven maar ga het gat niet uit. Klik met de haaksliert op de bobbel in het midden van het beeldscherm. Als Wilco niet naar beneden valt, klim (gebruik voetcursor) dan naar beneden en klim (voetcursor) langs de sliert weer omhoog.

Ga bij het grote stuk snoepgoed verder omhoog en stop bij de pil. Klik met de handcursor op de pil zodat de pil naar beneden valt. Klik met de veer op de keelwand (gewoon aan de zijkant van de buis). Het snoepgoed dat in de keel was blijven steken valt naar beneden en de robotjes verzuipen in het maagzuur. Klik weer naar beneden. Pas op dat je niet op het maagzuur kliktHet verzamelen van verteringssappen en het vergroten van de doorgang naar de eilandjes van Langerhans.

Ga door het gat dat in de linkerkant van de maagwand zit. Ga naar beneden tot je in de rechterwand een gat ziet. Ga daar in. Neem het pad naar boven tot je bij een plas komt. Combineer in de inventaris het plakband (handschoenenkastje ruimteschip) met de bloedvaten (lange slierten die aan de rechtervleugel van het ruimteschip zaten). Klik met de plakband-vaten op de pomp (handschoenenkastje ruimteschip). Klik met de pomp-bloedvat-plakbandcombinatie op de plas. Wilco pakt de helm en pompt het vocht erin.

Ga weer naar beneden. Wilco wordt belaagd door een grote galsteen. Pak een paar van de kleine galsteentjes van de grond en ga de rechter buis in.

Ga verder tot de vernauwing. Ga erin tot Wilco niet meer verder kan. Klik met de alveoli (gevonden op de voorkant van het schip: dingen met blaasjes eraan) op de vernauwing. Klik met de mondcursor op de alveoli.

Ga verder tot de groene poel. Klik met de helm op de plas. Je hebt nu een mix van groen spul en blauw spul. Terug in de maag met verteringssappen.

Ga terug naar de maag (ga de buis weer door en ga omhoog als je uit het gat komt). Klik met het spulleke uit de helm op de pil. Pak een paar van de pilletjes.)

Het berijden van de worm.

Ga het gat in de linkermaagwand weer door. Ga helemaal naar beneden. Klim naar beneden tot je bij de worm komt. Ga niet te dicht bij, maar dicht genoeg om de pillen aan de worm te geven. Geef de worm de pillen en klik erop met de handcursor. Wilco maakt een ritje. De blinde darm.

Loop de rechter buis in tot de blinde darm. Pak de vingernagel, een stuk van de klomp zilver en breek een stuk van de paperclip af.

Ga nu terug naar de worm en klik erop met de handcursor zodat je terug wordt gebracht. Ga terug naar de maag en klim daar naar boven tegen de maagwand. Ga door het gat en ga naar het schipHet repareren van het schip.

Klik met de klomp zilver op het knopje net boven het knipperende lichtje. Klik op het kleine patrijspoortje op de deur (anders blijft Wilco steeds iets doen aan de voorkant van het schip) en ga het schip in. Ga in de stoel zitten. Klik met de cd op de gleuf (subroutine programs). Klik op de 'initiation knop'. Je gaat naar de hersenen. De hersenen.

Pak het pak uit de kast. Trek het aan, neem de helm voor de zekerheid mee en verlaat het schip. Klik met de vingernagel op het vlies waar Wilco op staat.

Ga naar links tot je bij een afgrond komt.)

Over de kloof.

Klik aan de linkerkant in het beeldscherm met de voetcursor. Wilco neemt een aanloop en springt. Hij blijft aan de overkant aan de wand hangen. Klik met de voetcursor links van Wilco tot hij staatHet verslaan van de robotten bij de lift.

Ga verder tot je bij de robotten komt. Je kunt voor de robotten naar achteren lopen. Zoek die plek en ga naar achteren. Klik met de galsteen op de grootste robot. De robot denkt dat de andere robot het deed. Klik nu met de galsteen op de kleinere robot en dan nog een op de grootste robot. De robots vernietigen elkaar.)

Het openen van de doorgang op de onderste verdieping.

Klik met de handcursor op het controlepaneel van de lift (de robots staan er achter). Stop bij iedere verdieping: klik met de oogcursor op het bord dat bij sommige verdiepingen staat en klik weer op down tot je het 'cough control centrum' gevonden hebt. Klik terwijl je op het liftje staat met de paperclip in de achterwand)

Sharpei verslagen.

Ga nu helemaal naar beneden. Ga door het gat waar het licht uitkomt door er met de handcursor op te klikken. Klik, als de robotsharpei is uitgepraat en de cursor verschijnt, met het stuk paperclip op de zenuwen rechts in het beeldscherm (ze geven al elektrische stromen af). Wilco vernietigt de robot. Het spel is nog niet afgelopen. De geest van Sharpei verschijnt. Klik als Wilco is vastgegrepen en de cursor verschijnt met de vis op de geest van Sharpei. Het spel is nu echt afgelopen.

8 juli1998. Sierra game.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

 

www.000webhost.com