SPACE QUEST 5: The Next Mutation.

 

Doorloop.

STAR CONFEDERATIE.

 

Ga naar school en maak de test.

Nadat Roger door kapitein Quirk uit de simulator is gezet staat Roger in een ronde gang. Verlaat het beeldscherm aan de achterkant zodat je bij een deur komt waar twee cadetten staan te praten (links van de deur hangt een bruin prikbord).

Klik met de handcursor op de deur. Roger komt in de klas. Nadat hij van de professor op zijn donder heeft gehad omdat hij te laat was, krijgt hij een test voor zijn neus.

De antwoorden op de test zijn: a, e, e, b, a, c, e, a, a, a. (Ik weet niet of al de antwoorden goed zijn, maar Roger komt wel door de test heen met deze antwoorden). Als Roger de opdracht krijgt om het Star embleem schoon te maken heb je genoeg goede antwoorden gegeven, anders wordt Roger uit het schip gezet.

Het schoonmaken van het embleem.

Verlaat het beeldscherm (als Roger voor het leslokaal staat) aan de onderkant. Klik met de handcursor op de deur met het hologram (dat niet werkt) ernaast. Er vallen schoonmaakspullen uit de kast. Klik met de handcursor op het grote rode ding (de 'scrub-o-matic') en op de oranje veiligheidskegels zodat je ze in de inventaris krijgt.

Verlaat het beeldscherm aan de onderkant. Ga in het volgende beeldscherm rechts. Ga op het ronde platformpje staan en Roger gaat naar beneden.

Klik in de inventaris op de rode veiligheidskegels en klik ermee op een van de hoekpunten van het embleem. Klik in de inventaris op de rode 'scrub - o -matic' en klik ermee op het embleem.

Klik op de scrub-o-matic zodat hij open gaat en klik er nogmaals op zodat Roger er op gaat zitten. De cursor veranderd in een schrobber. Klik zodanig met de cursor op het embleem dat Rober over elk onderdeel van het embleem heen gaat. De scrub-o-matic houdt vanzelf op als je ieder onderdeel van het embleem hebt gehad.

Op dat moment verschijnt Quirk met zijn vrouwelijke gast. Roger herkent haar als de vrouw van het hologram uit Space 4 (de moeder van zijn zoon. Doordat Space 4 zich in de toekomst afspeelde heeft Roger zijn zoon al ontmoet).

De uitslag van de test.

Verlaat het beeldscherm aan de linkerkant als iedereen weg is (laat de veiligheidskegels staan). Roger komt nu weer boven. Ga naar links. We zien nu dat Roger slaagt door een computer storing en vervolgens zien we dat Roger de conferentie afluistert. Als Roger weer in de gang staat zegt een leerling dat de uitslag van de test binnen is.

Ga een scherm naar onderen (naar het leslokaal) en klik met de handcursor op het bruine bord naast de deur. Klik op de test als je hem gelezen hebt. Daarna gaat alles vanzelf tot Roger in zijn schip komt.

HET VUILNISSCHIP.

Roep Starcon op

Leer vliegen

Roep Starcon op.

Klik als het filmpje is afgelopen met de handcursor op de commandostoel. Je kunt voor de gezelligheid met de gesprekscursor op Flo en Droole klikken en de vragen stellen. Voor het spel is het niet nodig.

Klik met de commandocursor (gesprekscursor met uitroepteken) op Flo (de dame aan je linkerhand). Klik op 'hail starcon'. De opdracht van Starcon komt binnen. Je moet naar Gangularis, peeyu en KU.

Leer vliegen.

Klik met de commandocursor op Droole (de heer aan je rechterhand). Klik op 'lay in a course'. Je krijgt nu een toetsenbord te zien. Kijk op blz. 29 van het spelboekje dat bij de cd werd geleverd en toets de code in die achter Gangularis staat. Klik na het intoetsen van de code op ent. Klik weer met de commandocursor op Droole. Klik op 'lite speed'. Het schip verlaat Starcon. Er volgt nu een filmpje van een robot die achter Roger aanzit.

GANGULARIS.

De vuilnis van Gagularis ophalen

Spike

De gereedschapskist

Vang Spike

De vuilnis ophalen.

Als Droole zegt: 'we are approaching our destination captain' (we naderen onze bestemming, kapitein), klik je met de commandocursor op hem en daarna op 'regular speed'. Flo zegt dat er een vuilnis signaal is (waste beacon). Klik met de commandocursor op Droole en daarna op 'activate RRS'. De vuilnis wordt binnengehaald.

Spike.

Als je de vuilnis bij Gangularis hebt binnen gehaald geeft Flo meteen aan dat er een wezen in het vuilniscompartiment zit. Cliff meldt zich via een beeldscherm en zegt dat hij lawaai hoort in het vuilniscompartiment.

Klik op exit op de achterkant van de stoel. Klik met de handcursor op de deur achter Roger, zodat je in de gang komt. Het vuilniscompartiment is de halve deur rechts vooraan in de gang. Links van dit compartiment zit een grijze knop. Klik met de handcursor op de knop zodat het compartiment open gaat en Spike komt tevoorschijn.

Ga terug naar de commandoruimte (deur achter in de gang) en ga op de commandostoel zitten door er met de handcursor op te klikken. Cliff deelt via een beeldscherm mee dat het beest gaten in de vloer brandt. Klik op exit en ga terug naar de gang.

De gereedschapskist.

De gereedschapskist staat links van de deur naar het laboratorium. De deur van het lab is links in de gang. Klik met de handcursor op de kist. Je krijgt nu een close-up van de kist met drie mogelijkheden eronder. Je kunt vier dingen uit de gereedschapskist pakken. De andere dingen heb je niet nodig en kun je ook niet pakken, maar je kunt ze wel verplaatsen. Je hebt nodig: groen buisje met zuurtabletten, een laserlasser, een kniptang en een stop (klein paddestoeltje). Klik met deze voorwerpen op 'put in inventory' (doe ze in de inventaris). Klik als je alles hebt gepakt op 'clean up' (ruim op), anders krijg je Cliff op je dak. Klik daarna op 'exit'.

Vang Spike.

Ga naar het lab (deur links in de gang) en loop richting 'transporter' (soort loopplank in het midden van het lab). Spike komt tevoorschijn en Roger stopt hem in de inventaris.

Klik met de handcursor op de rode tank aan de rechterwand, zodat hij open gaat. Open de inventaris en klik op Spike. Klik met Spike op de rode tank. Open de inventaris en klik op het groene buisje met zuurtabletten. Klik met de tabletten op de rode tank. Ga terug naar de commandoruimte.

PEEYU.

De vuilnis van Peeyu.

Klik met de commandocursor op Droole. Klik op 'Lay in Course'. Kijk op blz. 29 van het spellenboekje en toets de code achter Peeyu in en klik daarna op ent. Klik met commandocursor op Droole en klik op 'lite speed'. Als Droole aangeeft dat je in de buurt van de planeet komt klik je op 'regular speed'. Flo geeft aan dat er vuilnis is. Geef Droole de opdracht: activate RRS. Als de vuilnis binnen is onderschept Flo een vreemd bericht.

DE PLANEET K.U.

 

Transport naar de planeet.

Zet de koers uit naar KU, nadat je met de commandocursor op Droole hebt geklikt (boekje blz. 29). Ga over op 'lite speed'. Als je in de buurt van de planeet KU komt wordt de Eureka overvallen door de robot.

Ga naar het laboratorium (deur links in de gang). Ga op de transporteur staan (soort loopplank in het midden van het lab). Klik met de commandocursor op het groene roostertje voor aan de loopplank, zodat Roger naar de planeet wordt gestraald.

De robot te slim af.

Zet het spel als Roger beneden is iets sneller. Ga achter de waterval staan en ga door de linkernis door nogmaals met de voetcursor op de nis achter de waterval te klikken. De robot verschijnt waarschijnlijk al. Ga boven rechts zodat je in het beeldscherm komt met een holle boom over de kloof. Klik met de handcursor op de tak die achter de holle boom is (dus niet op de holle boom). Roger klimt op de tak en valt naar beneden. Klik als Roger uit het water is met de handcursor op de tak en ga zo snel mogelijk weer door de (linker) nis achter de waterval. Ga boven weer rechts naar de holle boom.

Klik met de handcursor op de boomstronk zodat Roger op de boomstronk klimt en klik vervolgens met de handcursor op de liaan die daar hangt zodat Roger naar een nis aan de overkant slingert. Klik met de voetcursor in de nis zodat Roger door de nis loopt en boven op de berg komt te staan.

Klik aan de overkant van de kloof, zodat Roger naar de overkant springt en ga daar in de nis. Roger komt nu achter een waterval uit. In dit scherm verschijnt de Robot. Ga door dezelfde nis (links) weer de berg in. Spring weer naar de overkant en klik met de voetcursor op de grote rots die boven op de berg ligt, zodat Roger nog verder naar boven klimt en bij de grote steen komt te staan. Wacht tot de Robot Roger is gevolgd in de nis en dus in de tunnel in de berg is. Klik dan met de tak op de steen (achterkant steen op het punt waar berg en steen elkaar raken), zodat de steen naar beneden door de tunnel rolt en de robot raakt. Je bent de robot nu even kwijt, maar ze is nog niet verslagen.

Je moet nu een banaan te pakken zien te krijgen zonder dat je in het scherm komt waar je was neergekomen toen je op de planeet kwam. Als je daar komt, komt de robot weer tevoorschijn.

Spring weer naar de overkant (nadat je van de rots bent geklommen door met de voetcursor op het plateautje net onder de rots te klikken) en ga beneden door de rechternis. Ga bovengekomen naar rechts zodat je in het scherm met de boomstronk komt.

Klik met de voetcursor op de boomstronk zodat Roger in de boomstronk is en klik aan de overkant met de voetcursor.

Klik met de tak op de middelste tros bananen waardoor de onderste tros gaat slingeren. Klik met de handcursor op de slingerende tros als de tros dicht bij Roger is, zodat hij een banaan kan plukken. Ga nu terug door de boomstam naar de overkant (klik met de voetcursor op het midden van de boom). Ga naar links zodat je in het volgende beeldscherm komt en ga door de rechternis naar beneden, zodat Roger beneden bij de waterval komt. De robot komt nu uit het water. Ga snel weer terug naar boven door de linkernis en ga in het volgende beeldscherm rechts zodat je bij de boomstronk komt. Klik met de voetcursor op de boomstronk, zodat Roger halverwege de boomstronk blijft zitten. Wacht tot de robot boven Roger staat en klik met de banaan uit de inventaris op de bibs van de robot. Nu is ze echt verslagen. Ga links uit de boomstam en klik op het robothoofd dat op het pad ligt. Ga links uit het beeldscherm en ga door de rechternis zodat je weer bij de waterval komt. Cliffy is daar de brokstukken van de robot bijeen aan het rapen en straalt je weer naar het schip.

Op het schip nadat de robot is verslagen.

Ga door de deur van het lab naar de gang. Als je in de gang bent komt Cliff ook weer op het schip. Ga terug naar het lab. Roger gooit nu het hoofd van de robot naar Cliff en krijgt een apparaatje terug.

Het onzichtbaarheidsapparaat van het schip van de robot halen.

Ga weer op de transporteur staan en klik met de commandocursor op het groene roostertje voor in de loopplank. Cliffy gaat mee. Roger komt vlak bij het onzichtbare schip van de robot terecht. Ga een beetje richting onzichtbaar schip, zodat Roger tegen een onzichtbaar scherm oploopt. Hij klimt er over heen. Klik nu met het apparaatje op Roger (zijn rug is een goede plek). Er komt een liftje uit het schip naar beneden. Ga op het liftje staan. Roger komt in het schip. Klik met de handcursor op de rechterwand van het schip ongeveer voor de plek waar Roger staat als hij met het liftje boven komt. Je krijgt nu een close-up van een puzzeltje.

Klik op het onderdeel dat midden boven is (er gaat nu een alarm af).

Klik op het onderdeel dat midden onder is.

Draai de knop links boven.

Draai de knop rechts onder.

Open het paneel links boven.

Open het paneel rechts onder.

Draai de knop links onder.

Draai de knop rechts boven.

Open het paneel rechts boven

Open het paneel links onder.

Pak het apparaatje en ga snel weer op het liftje staan.

Roger en Cliffy maken dat ze wegkomen.

Ga terug naar de commandoruimte en ga op de commandostoel zitten.

NAAR DE SPACEBAR.

Flo wil naar de Spacebar.

Klik op Flo met de gesprekscursor en vraag naar de volgende opdracht ('..Ummm I kinda forget where we'r supposed to be going Flo'). Alle opdrachten zijn gedaan en Flo wil naar de SPACEBAR.

Ga naar de spacebar door de coördinaten van blz 29 van het spellenboekje die achter spacebar staan in te toetsen. Als je aangekomen bent en op 'regular speed' bent overgegaan moet je Droole de opdracht geven 'standard orbit'.

Ga naar het lab. Je trouwe bemanning gaat vlak voor je neus weg. Pak Spike uit de container en ga met de transporteur naar de bar.

In de bar.

Klik met de voetcursor op het tafeltje links tegen de wand, zodat Roger bij Flo en Droole aan tafel gaat zitten. Ze bestellen wat te drinken. Er komt een verkoper naar het tafeltje die Roger Space Monkeys en zijn visitekaartje geeft. Quirk komt naar Roger toe en daag hem uit voor een spelletje zeeslag.

Zeeslag.

Klik op play.

Er zijn drie sectors waar je vier stukken moet plaatsen. Klik op het eerste stuk, zet het op het veld en klik op 'next'. Als je vier stukken hebt geplaatst klik je op 'done'.

Er zijn twee soorten projectielen. Je kunt een torpedo afvuren, maar je hebt ook de beschikking over twee 'probes' (proefschoten). Met een 'probe' vuur je niet echt, maar er worden zes velden afgezocht. Als je raakt met een 'probe' verschijnt er een paars hokje, waar je vervolgens op moet schieten. De volgende keer kun je daar met een torpedo schieten. Als je een heel schip van Quirk hebt afgeschoten krijg je een nieuwe 'probe'.

Eerst is Roger aan de beurt en vervolgens schiet Quirk. Klik op 'done' als Quirk geschoten heeft, daarna ben je weer aan de beurt. Het maakt niet uit of je wint.

Cliffy wordt gearesteerd.

Als Roger en Quirk hun spelletje uit hebben wordt Cliffy gearresteerd. Ga weer aan het tafeltje bij Droole en Flo zitten. Open de inventaris en klik op de space monkeys (geel zakje). Klik met de space monkeys op het glas dat voor Roger staat.

Ga rechts het beeldscherm uit naar de cellen. Wacht tot de bewakers weg gaan. Ga naar het paneel waar de bewakers bij stonden en klik op het oranje knopje. Het krachtveld verdwijnt. Ga naar de tweede cel aan de linkerkant en klik er op met de handcursor. Open de inventaris en klik met Spike op de tralies. Roger en Cliffy maken dat ze weg komen.

KLOROX.

 

Een nieuwe opdracht.

Flo ontvangt een bericht van Starcon dat ze naar Klorox moeten. Voer de coordinaten van de planeet in en ga naar Klorox. Flo krijgt geen signaal van de planeet. Geef Droole de opdracht 'standard orbit'.

Ga naar het lab. Droole gaat mee. Ga op de transporteur staan en klik met de commandocursor op het roostertje. Droole en Roger worden naar de planeet gestraald.

Op Klorox.

Ga naar het grote gebouw in het midden van het beeldscherm en ga er binnen. Je bent in de plantenkas. Sla je spel op. Klik met de handcursor op de computer (midden in de kas) en Roger wordt overvallen. Klik links en rechts om het groene kwijl van de overvaller te ontwijken tot Droole je komt redden. De man is stervende en vertelt dat de hele planeet is besmet door gif. Het gif is te vinden door over het geheime pad te lopen.

Raap het papiertje op dat de man heeft laten vallen (voor de computer in de buurt van de deur). Klik met de handcursor op de computer. Klik het getal 80869 in en klik daarna op enter. Klik op next tot je alle files gehad hebt en klik daarna op 'exit'. Verlaat het gebouw en ga naar het pad voor in het beeldscherm. Je moet nu naar links om op het geheime pad te komen: het is nogal moeilijk om Roger naar links te laten lopen. Je moet even de goede plek zoeken. Roger vindt nu een container met gif. Klik op de container met de oogcursor en noteer de coordinaten 41666. Klik met de handcursor op de rots voor roger om uit het beeldscherm te komen. Ga op de plek staan waar Roger neerkwam (ongeveer op het kruispunt). Open de inventaris en klik op het kleine apparaatje met toetsen. Klik met het apparaatje op Roger. Flo zet Roger weer terug in het schip (als het niet werkt sta je op de verkeerde plek).

THRAKUS.

Naar Thrakus om de Goliath te hulp te schieten.

Ga naar de commandokamer.

Flo krijgt een signaal op het scherm dat de Goliath in de problemen zit. Het signaal komt uit de buurt van Thrakus. Kijk op pag 29 van het spellenboekje. Klik met de commandocursor op Droole, klik op 'lay in course', toets de code van Thrakus in, geef Droole het commando 'lite speed' en als je Thrakus nadert 'regular speed'. Geef nadat Flo het signaal van een reddingssloep op heeft gevangen Droole de opdracht 'standard orbit.

Klik op de oranje knop voor Rogers rechterhand zodat je de robot te spreken krijgt. Geef de opdracht 'scan planet' (onderzoek de planeet). De robot zegt dat de atmosfeer van de planeet giftig is.

Zuurstofmasker en fles.

Verlaat de commandoruimte zodat je in de gang van het ruimteschip komt te staan. Klik op de rode knop aan de linkerwand zodat er een cirkel in de vloer van de gang oplicht. Ga op de ronde cirkel staan en Roger gaat naar beneden.

Klik met de handcursor op het luikje in de achterwand (hoek), zodat je de zuurstoffles in de inventaris krijgt en klik vervolgens op het luikje ernaast zodat je het zuurstofmasker in de inventaris krijgt. Klik op het paneel voor in het beeldscherm (dakje). Klik op 'elevator door'. Ga in de lift staan.

Ga naar het lab. Ga op de transporteur staan. Klik met het zuurstofmasker op de buik van Roger.

Op de planeet Thrakus.

Ga links uit het beeldscherm. Ga in het volgende beeldscherm rechts door het bladerpad. Je komt nu bij het reddingsschip. Klik met de oogcursor op de open deur van het reddingsschip. Klik met de handcursor op de jas en vervolgens op de rode knop (anders komen de mutanten heel snel). Klik met de handcursor op het zwarte vlak naast het filmschermpje, zodat je weer in het spelscherm staat.

Verlaat het beeldscherm aan de linkerkant. Loop in het volgende beeldscherm naar links totdat Roger overvallen wordt door Walkmeister. Ze komen in een hachelijke situatie.

Open als de cursor verschijnt de inventaris. Pak de jas en klik met de jas op Walkmeister. Open opnieuw de inventaris en pak het kleine apparaatje met toetsen. Klik ermee op Roger. Klik met de handcursor op de liaan als Walkmeister die toewerpt. Vlak voor Roger en Walkmeister gepakt worden door de mutanten worden ze naar het schip getransporteerd. Walkmeister is echter geraakt tijdens de hachelijke hangpartij en is ziek. Om het proces te vertragen moet Roger haar in de diepvries stoppen.

Het invriezen van Walkmeister.

Klik op de rode knop aan de rechterwand (naast de tank met Spike). Klik met de handcursor op de diepvrieskamer die tevoorschijn is gekomen zodat de kamer draait en open gaat. Klik met de handcursor op Walkmeister en klik daarna op de diepvrieskamer. Klik met de oogcursor op de diepvrieskamer zodat je een close-up krijgt van Walkmeister in de diepvrieskamer. Klik met de oogcursor op het paneel rechts en klik op 1 en daarna op 0. Kijk of chyofreeze verlicht is en klik vervolgens op start. Walkmeister wordt ingevroren.

De Goliath ontwijken.

Ga naar de commandoruimte en ga in de stoel zitten. Droole deelt mee dat de Goliath er aan komt. De Goliath schiet. Geef Droole de opdracht 'evasive action en klik daarna op het antwoord: 'ok. Let's risk a almost certain death in the asteroid field (we gaan een bijna zekere dood in het asteroïdenveld riskeren).

In het asteriodeveld.

Flo ontvangt een bericht van de Goliath. Cliffy gaat de buitenkant van het schip repareren. Hij wordt de ruimte in geslingerd en moet gered worden.

Verlaat de commandokamer. Klik op de rode knop aan de rechterwand en ga op het ronde verlichtte platform staan. Klik als Roger beneden is op het paneel (dakje voor in het beeldscherm). Klik op 'pod rotation'. Sla je spel op.

De redding van Cliffy.

Klik met de handcursor op het reddingssloepje, zodat Roger er in klimt. De deur naar de ruimte gaat nu automatisch open.

Het rode puntje op het schermpje van het reddingssloepje is Cliffy en het groene puntje is de Eureka. De besturing is niet eenvoudig. Klik als de pijl bij de linkerhand in de richting van Cliffy wijst en klik meteen daarna weer op de hand, zodat je weer stilstaat, anders blijf je draaien. Ga met zo min mogelijk bewegingen naar Cliffy (het rode puntje moet precies in het midden van het beeldscherm komen), anders raakt je zuurstof en brandstof op. Als de grijparm dicht genoeg bij Cliffy is, verschijnt er een groen vierkantje op Cliffy. Klik nu op de rechterhand als de pijl naar boven staat. Klik daarna op met 'claw' twee maal op de duim. Sla je spel op als je Cliffy te pakken hebt en nog een behoorlijke hoeveelheid zuurstof en brandstof over hebt.

Stuur nu naar het groene puntje, zodat het precies midden in het beeldschermpje komt. Het reddingssloepje gaat automatisch naar binnen als je precies op dat punt komt. Klik op het paneel en klik op 'elevator door'. Ga naar de commandoruimte.

HET GENETISCHE ONDERZOEKSCENTRUM.

 

Naar het onderzoekscentrum.

Geef Droole de opdracht 'lay in course'. Klik de coordinaten 41666 in (gevonden op de planeet K.U (container met gif). Geef vervolgens de opdracht 'lite speed' en als je in de buurt van het onderzoekscentrum komt 'regular speed' en vervolgens 'standard orbit'.

Verlaat de commandoruimte en ga naar het lab van het schip. Ga op de transporteur staan en klik met het commandoteken op het groene roostertje.

Als vlieg bij het onderzoekscentrum.

Roger is niet helemaal goed doorgekomen. Hij is veranderd in een vlieg. Sla je spel op. Klik voor in het beeldscherm met de 'vliegcursor', zodat de kikker opspring (zorg dat hij je niet pakt). De kikker spring op de communicator, zodat Flo zich meldt. Klik op de communicator zodat de vlieg er op gaat zitten. Klik met de gesprekscursor op Flo. Vlieg na het gesprek van de communicator af.

Vlieg links uit het beeldscherm zodat je in het scherm met de waterval komt. Ga op het paneel naast de rotsdeur zitten. Loop door alle stralen in het slot en kijk welke stralen met het slot te maken hebben en welke niet. Ga nu het genetische onderzoekscentrum in.

De computer.

Ga op de computer (blauw scherm) zitten in de ruimte met kooien. Loop over 'restart'. Loop nu over 'activity log' (activiteiten) onder in het beeldscherm en vervolgens over 'next' (volgende) aan de linkerkant tot je alle bladzijden hebt gezien. Loop nu over 'main menu' (hoofdmenu) en vervolgens over 'project' onder in het beeldscherm. Loop over 'next' tot je alle bladzijden hebt gelezen. Loop vervolgens weer over 'main menu'. Loop over 'accounting' onder in het beeldscherm en loop weer over 'next' tot je alle bladzijden hebt gehad. Loop over 'main menu'. Loop over 'systems'. Loop over de cirkel met 3. Loop over 'security' (links). Je ziet hoe het lichaam van Roger in de vuilnisbak klikt. Loop over camera 2 en 3. Je ziet Cliffy en de robot neerkomen op de planeet.

Klik als de cursor 'fly away' (vlieg weg) aangeeft (links onder in het beeldscherm). Klik op het rode paneel naast de deur en loop via de stralen naar buiten. Klik op Cliffy. Klik op de grote rots rechts van Cliffy als Roger en Cliffy zijn uitgepraat. Cliffy opent nu de vuilnisbak. Klik op Roger als Cliffy is uitgepraat.

Als Roger in het onderzoekscentrum.

Volg Cliffy naar de waterval. (De robot brengt Roger zijn communicator). Open de inventaris. Klik met de tang (gereedschapkist Eureka) op het visitekaartje (gekregen in Space bar). Je kunt nu gaatjes knippen in het visitekaartje. Maak de gaatjes als volgt:

space5.jpg (8603 bytes)

(Het is wat lastig om de gaatjes op de goede plek te krijgen. Blijf volhouden door met de tang net een ander plekje te vinden in het kleine vierkantje totdat het zwarte puntje aangeeft dat je geknipt hebt). Klik daarna op exit.

Open de inventaris. Klik met het visitekaartje op het paneel en de deur gaat open. Ga door de deur naar binnen en loop de trap af. Blijf staan voor de ronde muur achterin in het beeldscherm. Klik met de handcursor op het zwarte paneel (links van het luik). Pak de twee containers. Verlaat het lab. Klik na het gesprek met Cliffy op 'Beam back to the Eureka' (transporteer ons naar de Eureka).

Het genezen van Walkmeister.

Als Roger en Cliffy terugkomen wordt Spike onrustig en springt uit de container. Klik als je Cliffy een antwoord moet geven op de onderste (langste) mogelijkheid. Roger doet Spike nu weer in de container. Klik met de oogcursor op de diepvrieskamer. Klik met de oogcursor op het linkerpaneel. Klik op 1 en daarna op 0. Klik op 'defrost' en daarna op 'start'. Klik als Walkmeister ontdooit is met de handcursor op de diepvrieskamer. Klik op Walkmeister en daarna op de transporteur. Bea is genezen maar moet nog rusten. Klik met de gesprekscursor op de robot. De robot heeft een heel plan om de Goliath tegen te houden.

NAAR DE GOLIATH.

 

Waar is de Goliath.

Ga naar de commandoruimte. Klik op de oranje knop bij de rechterhand van Roger. Klik op 'scan for ships' en daarna op 'thats all'. Klik op Droole met de commandocursor en voer de coordinaten in naar Gingivitus. Ga naar 'lite speed' en in de buurt van de planeet naar 'regular speed'. De robot deelt mee dat de Goliath in de buurt is. Klik op de groene knop bij de rechterhand van Roger. Geef Cliffy de opdracht 'claok ship' en daarna 'forget it'. Ga naar het lab van het schip.

De beste plek om met de reddingssloep naar de Goliath te gaan.

Cliffy laat een afbeelding van de Goliath zien. Klik op verschillende gedeeltes van het schip. Als je op het gedeelte klikt net voor het achterste gedeelte van het schip (het achterste deel van het schip is het meest vooraan op het plaatje) in het middenstuk, geeft Cliffy aan dat dit het beste deel is om het schip binnen te gaan. Klik op exit als je de plek gevonden hebt.

Verlaat het lab en ga in de hal naar beneden (rode knop, ronde paneel). Klik beneden op het controlepaneel en klik op 'pod rotation'. Klik met de handcursor op de reddingssloep. Klik met de handcursor op de plek van de Goliath (net voor het achterste deel in het middenstuk). Het reddingsscheepje plakt zich nu daar tegen de wand van de Goliath aan.

Klik op het blauwe paneeltje rechts van het luik. Open de inventaris en pak de laser (laser cutting torch). Klik ermee op de wand van de Goliath. Klik met de handcursor op het gat zodat Roger in de Goliath komt.

In de Goliath.

Blijf op de trap staan tot er een wachter is geweest. Ga daarna naar het controlepaneel van de Goliath (groot blauw rond ding) en klik met de handcursor op het paneel. Open de inventaris en klik met de 'warp distruibutor' (gekregen van Bea Walkmeister) op de standaard.

Wacht tot de wacht geweest is en ga weer op de trap staan waarop je stond toen je in het schip kwam. Wacht tot de wachter is geweest en ga door de deur achter in het beeldscherm. Klik zo snel mogelijk op het rooster (2e vanaf voorkant beeldscherm) op de grond. Je komt nu in een doolhof.

Doolhof.

Je moet van de 8e naar de 2e verdieping zien te komen. Met de pijlen rechts in het beeldscherm kun je door de gangen kruipen.

8e verdieping.

Klik als volgt op de pijlen: boven  -    rechts  -   boven  -   boven.

Klik met de voetcursor op de trap en ga omhoog naar de 6e verdieping door op het luik te klikken dat twee luiken verder is. (Als de lift in de weg zit kun je even naar de 7e verdieping gaan, om vervolgens gewoon terug te gaan naar de liftkoker om naar de 6e te gaan.)

6e verdieping.

Klik als volgt op de pijlen: onder   -   links  -   boven  -   boven  -    rechts  -   boven  -  boven.

Klik met de voetcursor op de trap en ga naar de 4e verdieping.

4e verdieping.

Klik als volgt op de pijlen: onder  -    links  -   boven  -   boven  -    links  -   links  -   boven  -    boven.

Klik met de voetcursor op de trap en ga naar de 2e verdieping.

2e verdieping.

Klik als volgt op de pijlen: onder  -    onder  -   links  -  onder  -    rechts  -  onder.

Sla je spel op.

Genees de mutanten op de Goliath.

Klik op het paneel dat tegen de linkerwand is. Klik op de schakelaar. Je wordt nu gepakt door de mutanten, maar wordt gered door de robot. Roger loopt met de robot mee naar de transporteerruimte van de Goliath. Hij gaat in een hoek staan. Klik met de gesprekscursor op Cliffy als al de mutanten op het ronde platform staan. Iedereen is weer gezond, maar Quirk is er niet bij. Roger gaat naar de commandoruimte van de Goliath waar hij wordt opgebeld door Flo. Klik op het antwoord: 'call Cliffy and tell him to beam me over to the Eureka' (bel Cliffy en geef hem de opdracht om me te transporteren naar de Eureka).

Weer in de Eureka om Quirk te verslaan.

Ga naar de commandoruimte. Geeft Droole de opdracht 'fire' en daarna de opdracht 'activate RRS'.

Geef Flo de opdracht 'abandon ship'. Ga weer in de commandostoel zitten. Klik op de rode knop bij Rogers rechterhand. Er verschijnt een soort ei. Klik op het linker onderste gedeelte van het ei, zodat het open gaat en er een kip verschijnt. (Dit is het zelfvernietigingsmechanisme van het schip).

Ontsnapping uit de Eureka nadat het zelfvernietigingsmechanisme is aangezet.

Ga naar het lab van het schip. Klik met de handcursor op de vriezer zodat Bea er uit kan. Ga op de transporteur staan en klik met de commandocursor op het groene rooster. Er gaat iets mis.

Ga naar de gang. Klik op de ronde opening rechts van de deur naar de commandoruimte zodat Roger met zijn hoofd tussen de stoppen komt te liggen. Klik op de stop die midden voor in het beeldscherm is. Open de inventaris en klik de stop uit de inventaris (gereedschapskist Cliffy) op de open plek. Klik op 'exit'. Klik met de handcursor op de deur van het lab vanaf redelijk veilige afstand van Quirk. Bea gaat weg met de transporteur. Pak Spike uit de container en ga op de transporteur staan. Klik met de commandocursor op het groene roostertje. Roger wordt naar de Goliath getransporteerd en het spel is afgelopen.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com