Space Quest 0 - Replicated

 

Space Quest 0 - Replicated 1.04 is hier gratis te downloaden. Het is een ouderwetse spacequest game, je speelt het met de toetsenbord, met de pijltjestoetsen verplaats je Roger Wilco en je tikt de tekst (Engels) in. Er zijn weer van die moeilijke situaties in het spel om Roger precies de goede richting te laten lopen bij hindernissen, dus veeeel saven. Met de Escape (ESC) toets kom je in het menu om te laden, saven, inventaris en meer opties. Met F4 kom je ook in je inventaris, daar kan je de voorwerpen bekijken door er op te gaan staan en op enter drukken. Bij moeilijke situaties is het beste het spel even op langzaam te zetten (slow) om Roger beter te kunnen verplaatsen. Bekijk ook de kamers om te kijken waar je bent "look room". Ik geef de richtingen aan als L: links - R: rechts: Z: zuid - N: noord. Dit is een oplossing om alle punten te halen (101) en geef alleen de opdrachten, bij moeilijke situaties vertel ik er iets meer bij. Als je iets pakt, met iemand praat of onderzoekt moet je er dichtbij staan, het spel zal dan ook zeggen ( move closer). De Engelse tekst/opdracht/punten die je in het spel moet tikken staan tussen "". Als je iets intikt en je moet hetzelfde weer opnieuw intikken kan je met F 3 de tekst terug halen.

Na de Intro sta je in de laboratorium op station Los-X  Ga de bezemkast in (deur gaat automatisch open), pak breekijzer "get crowbar 2", pak kaard van de man op de grond "get keycard 1", druk op de knop van de linkse computer met het groene lichtje "press button 2",  gebruik de kaard "use card" linksachter op de liftdeur, druk op knop 3 in de lift "press button three". Ga R en eerste deur in.

Ga onder in het scherm tussen/voor de linkse monitor staan, kijk naar de monitor "look monitor 2", pak een chip van de man op de grond met het witte pak aan "get chip 1", verlaat de kamer en ga R.

Stop de chip "insert chip 1" in de computer tegen de muur, ga 3x L.

"Press button" van het luik en ga het schip in "enter pod".

Zet de machine aan "turn on power 1", pak de disk "get disk 1 " , haal de hendel over "pull throttle 1", "press orange button 1", subtotaal 13 punten.

Labion:

(onderwater)

Pak snel het doosje dat op de bodem val "get kit 1", "open kit 1", "use mask", pak een plant van de bodem "get plant 1", zwem naar R, zwem 2x R en ontwijk de sprieten/tentakels van de vis ( zwem eerst onder tussen de 2 sprieten, in het andere scherm zwem je rechtdoor). Zwem boven het water uit en ga aan land. Ga R, kijk voor in de boomstam "look in log" en je vindt er een oude munt (buckazoid), (als je de eerste keer niets vindt dan probeer het nogmaals, 2 punten). Pak de fruit achter de boomstam "get fruit 1", pak een takje van de boom "get stick 1", ga R, pak de plank bij de ingang "get board 1", ga het huis in, pak de lijm van de tafel "get glue 1", eet soep uit de pot boven de haard "eat stew 2", praat met de man, nu kan je de oude man de stok (stick) geven en je kan uit de doos later een edelsteen pakken of geef de stok terug aan de boom en je vindt bij de boom een edelsteen, het maakt niet uit wat je hier doet. Geef je de stok aan de man "give stick 1" ga dan terug naar de boom, ga terug het huis in en de man is weg. Open de doos "open box" bij de ingang en pak er een edelsteen uit "get orium 1", of geef de stok terug aan de boom "give stick 1" en je vindt een edelsteen (amber) maar geen extra punt. Ga L bij de boom, N, gebruik de lijm op het fruit "put glue on fruit 1", geef het fruit aan het beeld (gezicht) "use fruit 1" en ga de opening in. Sub 28 punten.

Onderaardse grotten.

Drink water uit de fontein "drink water 2", ga boven in de hoek staan van de afgrond, plaats je plank over de afgrond "use board 1", loop naar de andere kant (traag) en pak de plank terug "get board 1". Nu moet je boven naar de doorgang, kijk uit want er liggen hier pinnen als je over heen loopt. Loop om de eerste steen heen en loop naar de middelste steen, loop tussen die 2 pinnen en loop tegen de middelste steen aan (iets wat in de schaduw), loop rechtsom tegen die steen naar boven en ga de doorgang door (1 punt). Loop voorzichtig het pad af en ga linksonder de doorgang door. Ga dan L, pak een duiveltje uit de glazenbak "get devil 1", pak een bekertje uit het rek "get beaker 1", pak de kaart die op de grond ligt "get passcard 1", "press button 1" van de computer, ga R de doorgang door. Gebruik je kaart op de eerste rode deur "use passcard 1", pak een handoek en hanger (je pakt de hanger tegelijk met de handdoek) "get towel 2" van de man op de grond, combineer het touw met de hanger om een haak te maken "use rope with hanger 1", ( het touw en een aansteker kreeg je uit het doosje die je open maakte onderwater),  ga op het loopapparaat staan en druk op de knop "press button", na je de melding krijgt dat je genoeg hebt gezwete gebruik je de beker om wat zweet op te vangen "use beaker 1",  stap van het loopapparaat "press button" (of loop er gewoon van af), ga onder de douche staan (rond kamertje links)  en type "use chamber 1", stap eruit als het klaar is, onderzoek de bank "search couch 2", je vindt een papiertje, lees het "read scrap", pak een groen en blauwe opslag disk uit de kast boven tegen de muur "get cartridge 1", "get cartridge 1", (dus 2x intikken en op de goede plaats staan voor de kast). Verlaat de kamer en ga L, gebruik de beker met zweet op de computer rechts tegen de muur "use beaker 1", gebruik de kaart op de deur "use passcard 1".

Pak de batterij uit de generator "get actuator 1", blijf achter de generator staan, van de trap komt een wachter kijken, stopt onderaan de trap en loopt weer terug naar boven. Als hij naar boven loopt en je ziet hem niet meer op het scherm verberg jij je snel achter de pilaar voordat de wachter weer terug komt, ga daarna hij weer naar boven loopt links in de schaduw bij de trap staan, als de wachter dan weer naar beneden komt en stopt onderaan de trap gebruik dan je breekijzer op de wachter "use crowbar 1", pak zijn geweer "take gun 1", pak zijn harnas "take armor 1", plaats de batterij terug in de generator "use actuator 1", trek het harnas aan "wear armor" en ga via de trap naar boven. Sup 54 punten.

Ga naar de ruimteshuttle, trek de witte pijpleiding van de shuttle "unplug line 1", praat met de man "talk to man", ga L, praat met de politieagent "talk to man 1", ga achter de agent de trap op, open de deur "open door 1", ga R, gebruik je duiveltje op de shuttle ( ga bij het apparaat staan met de knipperende lichtjes) "use devil on boot 1", ga via de liftdeur de lift in "press button". Boven ga je achter de verkoopwinkel (sale) in, pak links in de winkel wat onderdelen "get parts 2", ga L de souvenirwinkel in, verkoop het geweer "sell gun 1", verkoop de edelsteen "sell amber of orium 1",  verlaat de souvenirwinkel "leave", ga R de bar in, bestel aan de bar cognac "buy brandy", als hij de fles op de bar staat pak je de fles "get brandy 1", verlaat de bar, loop onder in het scherm naar de bank met 2 figuren, ga wat achter de plantenbak staan en luister die 2 (rebels) af "listen 1", loop weer de bar in en bestel bier aan de bar "buy beer" (nu zal de barman zeggen dat je te dronken bent en hij heeft geen bier meer), ga terug beneden naar de kamer met de douche, neem een douche "use chamber" en ga terug naar de bar. Bestel weer een bier "buy beer" en je krijgt je bier "get beer 1", geef de plant aan een meisje die daar aan een tafeltje zit ( zit ze er niet dan verlaat de bar en kom terug) "give plant to girl 2". Sup 67.

Ga naar de politieagent en geef hem het bier "give beer to man 10" (trek wel je harnas aan als je die uit hebt gedaan), pak een sleutel van de bewusteloze agent "take key  1", ga terug naar de souvenirwinkel en verkoop je harnas "sell armor 1", ga terug naar de shuttle, koop een robot van de man "buy robot 1", open de krat achter de man "open crate 1" en een robot gaat de shuttle in. Ga achter - voor de rechtervleugel van de shuttle staan, ga de shuttle in "enter shuttle", open het rechter luikje tegen de wand "open compartment", plaats de onderdelen in het vakje "store parts 1", en sluit het luikje "close  compartment", ga op de stoel zitten "sit". Sup 82.

Je ziet nu de cockpit, start de machine (engines), klik op cijfer 2 van je toetsenbord ( ook de andere cijfers met het toetsenbord), klik op het navigatiesysteem 1, klik op radar 7, klik op scan 1, de afbeelding in het scherm gaat nu naar de planeten, rechts zie je de navigatie (diagnostics) en links de naam van de planeet (scan result), klik weer op 1 (scan) tot je de naam van de planeet M. Burger ziet, klik dan op 2 om koers te zetten naar die planeet (set course), dan laat de shuttle vertrekken, 3 (takeoff), zet langzame snelheid 5 (light speed),  land op de planeet, 4 (land), als je geland bent klik je op 6 (exit), ga L de shuttle uit.

M. Burger:

In de hamburgerzaak ga je L. Bestel een hamburger "buy meal 1", eet van de hamburger "eat meal 1" en als verrassing zit er een ring in,  bekijk de ring "look ring" en doe de ring om je vinger "wear ring", ga terug de shuttle in (onderweg praat een meisje tegen je). Zet nu koers naar de planeet Ortega. Als je geland bent op Ortega ga je achter in de shuttle in de transporter staan, laat je naar de planeet stralen "beam".

Ortega:

Ga bij de rand van de krater staan en gooi de ring in de krater "throw ring 5", wacht tot je terug wordt gestraald en zet koers naar Andromeda.


Andromeda:

Ga de lift van het huis in "press button", praat met het meisje "talk to girl 1",  probeer daarna het meisje te kussen "kiss girl 1", zet koers naar Mitos 15. Laat je naar de planeet stralen "beam". Sup 91.

Mitos 15: 101

Eet van de paddestoel "take mushroom 1", ga R, ga L, geef het eten aan de vreemde steen die voor in het water ligt "use meal l", ga het water in en duik "dive", zwem R de tunnel in, loop naar de rotsen en pak een steen "take rock 1", klim op de stenen "climb rock", pak de radio die op de grond ligt "take radio 1", ga R, gooi een steen naar een wachter "throw rock 1",  gebruik dan je radio "use radio 1", als de wachters weg zijn ga dan het gebouw onder de rotsen in. Ga R de deur door, pak de opslagdisk van de computer "take cartridge 1", stop dan je blauwe opslagdisk in die  computer "insert blue cartridge 1", ga L terug de deur door, je hoort voetstappen, ga voor in het scherm bij die computer staan, een wachter gaat boven in het scherm een deur door, wacht tot hij weer terug komt en de ruimte weer verlaat. Hij laat die deur openstaan en loop die geopende deur in. Ga naar de computer, kijk naar de monitor "look computer", pak de disk uit drive A "take disk 1", plaats dan je disk met de virus in de computer "use virus disk 1", "exit". Verlaat de kamer, ga rechtsboven in het scherm de doorgang in waar nu de laserstralen weg zijn. Je komt bij een kapotte brug, ga op het einde van de  brug staan, gooi je haak om de rail boven je "use hook", zwaai "swing" naar de overkant en als je boven de brug bent van de overkant spring je op die brug "jump 1".  Ga boven de deur door. Achter in de wand is een schacht met kabels, kijk in die schacht "use cable".

Je moet nu via de dikke en goede kabels naar de kastjes met de groene knop, om de stroom uit te zetten van een open kabel zodat je naar het andere kastje kan gaan. Klim dus eerst helemaal boven naar het kastje met de groene knop via de dikke groene kabel, klik op de knop om een gedeelte van de stroom uit te zetten "use switch" ( je ziet het knopje rood worden als je het uit hebt gezet). Zak iets naar de dikke oranje kabel, ga  links over die oranje kabel naar dat kastje (kijk goed naar de handjes dat hij de goede kabel vast heeft), "use switch", terug naar rechts, via de dikke groene kabel zakken naar de dikke lila kabel, links naar het kastje "use switch", verder links naar het kastje "use switch", iets naar rechts, via de dikke groen kabel omhoog, wacht even in het midden tot je de stroom uit die kabel ziet en als het weg is ga je snel verder omhoog naar het kastje boven "use switch", zak naar de dikke lichtblauwe kabel (kijk weer uit voor de stroom), ga rechts (als de stroom weg is iets omhoog en naar rechts), zak via de lichtblauwe en groene dikke kabel naar het kastje "use switch", nu kun je recht naar boven en je klimt de schacht uit.

Maak eerst een molotov cocktail "use towel with brandy 1", ga L, stop midden op de brug. Onder je zie je takken bewegen door de wind, als je ze ziet bewegen gebruik je snel je aansteker op de molotov cocktail "use lighter on coctail 1", (type eerst use lighter on coctail maar klik nog niet op enter, als de wind begint te waaien klik je op enter). De laserstralen links zijn nu weg, ga L. Je moet nu vechten tegen  Ael. Gebruik de A en Z toets om te slaan, de andere om te verdedigen Z, X hoef je eigelijk niet te gebruiken, boven in het scherm zie je de punten, als Ael op 0 staat heb je het spel gewonnen, je hebt dan 105 punten van de 101 die je volgens het spel kan halen ?

©Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com