14-05-2014

Shadows on the Vatican

Silvia moest James doden, maar ze doodt een andere huurmoordenaar die haar wilde doden, omdat ze haar werk niet goed uitvoerde.

Website

 

ACT1: Greed

ACT2: Wrath

ACT3: Pride
 

 ACT 2: Wrath (Woede)

ESC-toets = spelmenu.
Spatiebalk toont alle hotspots.
De stadskaart kan je openen met de hoofdletter M.
Inventaris boven in het scherm.

 

James Appartement
Silvia: Onderzoek het lijk (corpse) van de huurmoordenaar en je neemt zijn autosleutels (car keys). Je ziet zijn pistool op de vloer liggen. James neemt het pistool en richt het op Silvia. Reageer door hem uit te dagen, "Provoke" en dan, "I won't talk", "Serial number". Reageer je verkeerd of je maakt verkeerde keuzes in het spel, wordt het scherm wit en je keert dan terug in het spel voordat je een keuze moet maken. Selecteer dan de goede keuze. Silvia sluit James op in de badkamer. Neem de deken van de dummy pop (decoy) op de zitbank. Je hebt je mobiele telefoon al in je inventaris. Praat met James door de badkamerdeur: 'Wat wil je van me' - "Killers" - "Gun". James heeft het over Pietralata: De Raja - Massimino zit achter het contract. Silvia doorzoekt de kamer en vindt haar 'Morgana' pistool onder een kussen. Klik op de groene kromme pijl om gespreken of handelingen te beŽindigen. Gebruik de deken (blanket) op het lijk en krijg het in je inventaris. Verlaat het appartement.

 

Straat
Gebruik de autosleutels - linkermuisknop op de autosleutels in je inventaris. Een geparkeerde auto begint te knipperen en te piepen in de linkerrij. Gebruik het lijk op de auto van de moordenaar (killers's car), om het in de kofferbak te leggen. Gebruik de auto van de moordenaar en je rijdt naar de stad (City).

Raja - Buiten
Silvia parkeert de auto tegenover de Raja club. Zie 3 bewakers (goons) voor het gebouw. Open de kofferbak van de auto - klik op de 'trunk opening' knop. Knipper met de koplampen - klik op de 'headligts' knop. De bewaker voor de ingangdeur loopt naar de auto. Als hij voor de autodeur staat, open dan de autodeur - klik op 'car door'. Doorzoek de bewusteloze bewaker en je neemt zijn mes en kleding. Raap de bewaker op, om hem in je inventaris te krijgen. Leg dan de bewusteloze bewaker (senseless) in de openstaande kofferbak. Trek de bewakerskleren aan (clothes) - linkermuisknop op de kleren in de inventaris. Klik op de bewaker aan de rechterkant van het gebouw. Hij bewaakt de trap. Selecteer de kofferbak, 'point at the trunk'. Als de bewaker bij de kofferbak staat, klik dan op de kofferbak en de tweede bewaker is uitgeschakeld. Silvia legt hem in de auto en je neemt zijn riem en boksbeugel. Zie afval op de stoep liggen voor de afvalcontainer (rubbish). Doorzoek de afval en je neemt er een tourniquet/knevelverband uit. De derde bewaker patrouilleert op het balkon. Zie een paal (pole) en de kabel (cable) naar het balkon. Als de bewaker op het balkon met zijn rug naar de straat staat, gebruik dan de riem (belt) op de kabel. De derde bewaker is uitgeschakeld. Gebruik het mes op de kabel, om het te nemen. Gebruik de kabel op de bewaker, om hem met een stukje van de kabel vast te binden. Ga door de balkondeur het gebouw binnen.

Raja - Binnen
Je staat op de bovendieping. Zie onder een bewaker en de Marchese met een meisje. Hij sluit het gordijn. Neem een ​​biljartkeu (cue) en de spiegel (mirror). Combineer in je inventaris de biljartkeu met de tourniquet. Combineer de biljartkeu/tourniquet met het mes (knife) om een bajonet te krijgen. Gebruik de bajonet op het gordijn (curtain).

De bewaker kijkt door het half geopende gordijn. Probeer de spiegel op de leuning (banister) te gebruiken. Combineer in je inventaris de kabel met de riem. Selecteer de knopen: 2 , 3 , 2 en 1. Krijg een kabel met gesp (buckle). Combineer de kabel/gesp met de spiegel. Gebruik de spiegel/kabel op de leuning. Marchese beveelt de bewaker te vertrekken. Gebruik het pistool (gun) op Marchese. Silvia stuur het meisje weg. Marchese is verbaasd dat je nog niet vermoord bent. We schakelen over naar James.

James Appartement
James is nog opgesloten in de badkamer. Hij zegt dat hij zijn bijbel verloren is, of ligt in de auto. Controleer het deurslot (lock) - de sleutel is nog in het slot. Controleer de deurplint (baseboard) - onder de deur is een kleine opening. Open het onderkastje (cabinet) en je neemt er de rubberen handschoenen en spiegel uit. Neem de douche gordijnrail (rod). Neem de antenne van de radio. In je inventaris heb je een mobiele telefoon, notitieboekje, Capena ansichtkaart, pistool, scalpel, Cristoforo's koffertje met documenten, Yallop's boek en portemonnee. Als je in het koffertje met documenten (briefcase with documents) kijkt (rechtermuis klik), krijg je een bankafschrift. Kijk naar het IOR bankafschrift in je inventaris (bank statement). Zie de transacties en het onvolledige rekeningnummer. Alleen de laatste 3 tekens zijn zichtbaar: 'DO-'. Gebruik de scalpel op de radio om een 9Volt batterij te nemen. Controleer de kabel van de radio - de stekker klemt in het stopcontact. Combineer de rubberen handschoenen (gloves) met de scalpel. Gebruik de geÔsoleerde scalpel op de kabel om de radiokabel te nemen. Gebruik de antenne op het deurslot - de sleutel valt aan de andere kant van de deur. Gebruik de gordijnrail op de deurplint - het is de dik. Combineer het pistool met de gordijnrail en krijg een gordijnrail met een afgeplat einde. Gebruik deze gordijnrail (flattened rod) op de deurplint, om de deurplint te verwijderen. Probeer de antenne op de spleet (crack) onder de deur te gebruiken, om de sleutel te pakken. Combineer de radiokabel met de antenne. Combineer de antenne/kabel met de 9Vbatterij en krijg een gemagnetiseerde antenne. Gebruik de gemagnetiseerd antenne op de spleet onder de deur en krijg de badkamersleutel. Gebruik de badkamersleutel op het slot. James verbergt het pistool en vertrekt.

Raja
James gaat naar de Raja. Silvia richt het pistool op Marchese - zijn naam is Bartolomeo. Ze wil weten waar Massimino is.

James zal alles onderzoeken. Je kan nu switchen van karakter, door links in de inventarisbalk op hun afbeelding te klikken.

 

Silvia: Praat met Marchese en vraag naar Massimino en James.

James: Onderzoek het bureau (desk) achter het gordijn. Lees en neem het eigendomscontract van de beautyfarm op naam van Marika (beautyfarm documenten) en je neemt ook de ring. Vraag over de 'Suits' (man in pakken). De 'Suits' zijn enge kerels. De ring wordt gebruikt als entreewachtwoord. Controleer de ring in je inventaris. Je maakt een schets van het symbool op de ring in je notitieboekje. Kijk naar de ring symboolschets in je notitieboekje. Klik op het symbool en je noteert alle losse symboolafbeeldingen op de volgende pagina (Next page). Onderzoek de rode zitbank en neem het haarlotion monster (sample) van een beautyfarm. Op het monster is het adres en telefoonnummer van de beautyfarm. Controleer het midden wandpaneel (panel) en zie een muursafe met een 3-cijferige code

Silvia: Vraag Marchese over de safecode. Sla hem twee keer 'hit him', maar hij weigert de cijfercode te geven.
Gebruik dan de boksbeugels (brass knuckles) uit de inventaris op Marchese. Vraag naar de safecode: 804.

James: Type de cijfercode in op het toetsenbord, 804. Klik op 'o' ok. Klik op 'R' reset als je een fout maakt. Je neemt een lederen band met cijfers en letters (soort armband) en brieven uit de muursafe. Silvia wil Marchese doden. James probeert haar te stoppen. Maakt niet uit wat je tegen haar zegt want ze doodt Marchese. De bewaker arriveert, gevolgd door de politie. Silvia ontsnapt. James en de bewaker worden gearresteerd. James herinnert zich het verhoor met kardinaal Brehmen. James wordt vrijgelaten en wordt opgewacht door Silvia. Silvia brengt James naar huis. Ze geeft James haar telefoonnummer. Lees de informatie over Maurizio Tarso alias Massimino. James kan zijn Bijbel niet vinden in de auto. Je krijgt de autosleutels terug.

James Appartement
Controleer Mario's bar. Mario is er niet. Ga naar je appartement (flat). Mario heeft je TV gerepareerd en na het gesprek vertrekt hij. Bestudeer nog eens de symbolen in je notitieboekje. De symbolen op de ring: gekroond hoofd, hoekliniaal en passer, wolvin, gladius en Vaticaan. Gebruik de computer. Klik op de web zoekmachine pictogram (web search engine). Klik op de ring symbooltekening, in het notitieboekje aan de linkerzijde. Het woord 'Symbology' komt automatisch in het zoekbalkje. Klik op zoeken, "search". Lees dat het 'House of Santa Brigida' in Rome de 'History of Symbols' boek van Davide Cutolo heeft. Sluit het scherm 'X'. James zegt dat hij de nonnen weer eens zal bezoeken. Filmpje: Je ziet op tv een nieuwsbericht van verslaggever Giorgio. Roberto Evola is vermoord. James bijbel ligt naast het lichaam. James rijdt naar de villa van Roberto Evola.

Evola's Mansion
De politie en journalist zijn op de plek van het misdrijf​​. De bijbel ligt er niet. Praat met de politieagent - de buurman heeft de politie gebeld en niet de verslaggever. Praat met de journalist over alles. Hij ontkent dat er iets naast het lichaam lag. Controleer de vuilnisbak (garbage bin). De journalist start het interview met de politieman. Zodra de twee met elkaar in gesprek zijn gebruik dan de spiegel op de vuilnisbak. Je ziet iets achter de vuilnisbak. Wacht tot de politieman weer met de journalist praat. Klik dan weer op de vuilnisbak. James vindt eindelijk de bijbel en de agenda van Evola (organizer). Verlaat de straat. Ga op de stadskaart naar het Farnese plein.

Farnese Square: Santa Brigida 's House
Zie het gebouw aan de linkerzijde - Farnesina het kantoor van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zie de Santa Brigida kerk. Ga links van de kerk naar het Santa Brigida's house. Praat met zuster, Candida (Bigmouth). Ze heeft de hele fles Grappa leeggedronken die ze van James eerder gekregen had en heeft nu hoofdpijn. (grappa is een Italiaanse gedistilleerde alcoholische drankje). In ruil voor een middeltje tegen de kater krijg je het 'History of Symbols' boek. Ga op de stadskaart naar je woning (Je kan de kaart openen met de M toets).

James Appartement
Ga eerst naar Mario's bar. Praat met Mario. Krijg een kartonnen bekertje en een fles wodka. Alle andere kater ingrediŽnten liggen in je koelkast. Ga naar je appartement. Open de koelkast (fridge). Neem een pak multivitaminen, eieren, energiedrankje en tabasco uit de koelkast. Combineer in deze volgorde de wodka met het kartonnen bekertje (paper clip), dan de eieren en dan de tabasco. Krijg het middeltje tegen de kater. Maak je een fout, ledig dan het bekertje in de gootsteen (sink).

Farnese Square: Santa Brigida 's House
Geef het kater middeltje (remedy) aan zuster Candida. Ze geeft je het 'History of Symbols' boek (Nun's Book).

Open en kijk in het 'History of Symbols' boek in je inventaris.

 

-Klik op gekroonde hoofd 'crowed head' in het notitieboekje - lees dat de 'Italia turrita', het symbool voor ItaliŽ is.
-Klik op hoekliniaal en passer 'square ruler and compass' - lees dat het een maÁonnieke (vrijmetselarij) symbool is.
-Klik op wolvin 'She-wolf'. De Capitoline wolvin is een symbool van Rome.
-Klik op Gladius. Een gladius is een tweezijdig snijdend zwaard, het symbool van een geheime paramilitaire Italiaanse organisatie, opgericht om de communistische vooruitgang in Europa te stoppen.
-Klik op Vatican. James weet alles over het Vaticaan.
-Klik op 'symbol on the ring' tekst boven in het notitieboekje. James kan geen informatie vinden over het complete symbool op de ring.
 

Open en kijk in het Yallop boek in je inventaris. Lees over Licio Gelli die als spion werkte en rijk werd door het stelen van Joegoslavische nationale schatten verborgen in de Italiaanse stad Cattaro. Gelli was een dubbelagent van ItaliŽ en Duitsland. Hij richtte de vrijmetselaarsloge op, de P2. Deze leden waren machtige mannen in ItaliŽ. Kijk in de agenda van Evola (organizer). Krijg een houten pen. Sluit de agenda. James zegt iets over ene zekere 'Monsignor'. James tekent het 'DreamRes' logo in het notitieboekje. Kijk naar de leren armband (leather bracelet) in je inventaris. Het lijkt op een scytale - een scytale is een cryptografisch gereedschap dat wordt gebruikt om transpositionele versleuteling mee toe te passen. Een cilindrisch voorwerp met daaromheen gewikkeld een strook papier. Combineer de pen met de leren armband met cijfers en letters. Noteer de code, 'G3D5M1D0-'. Combineer de code met de IOR bankafschrift (bank statement). De code komt overeen met de laatste 3 tekens van het onvolledige rekeningnummer. Nieuwe locatie op de kaart. Geef het 'Nun's Book' terug aan de zuster. Ga op de stadskaart naar de nieuwe locatie.
 

Porta Sant' Anna
De Porta Sant ' Anna is de enige toegang naar het Vaticaan. Kijk naar het symbool boven de poort, de IOR toren, de Zwitserse Garde en het Palazzo Sisto gebouw. Klik op de middelste bewaker - het is Gerard. Praat met Gerard. Toon hem de IOR bankafschrift. Gerard brengt je naar de IOR bank. James wordt gefouilleerd door de bewakers. Gebruik de ATM geldautomaat. Toets op je eigen toetsenbord het rekeningnummer in (code): "G3D5M1D0-" ;('0'=nul en vergeet het minstreepje '-' na de nul niet).

Druk op enter. Klik op 2. 'Print a bank statement' en krijg een ​​uitgeprint geŁpdatet rekeningoverzicht. Kijk in het geŁpdate rekeningoverzicht (updated bank statement) en controleer de transacties. Klik op de transactie van 9 juni 2010 (06/09/2010) met het bedrag van 650500 - waar heb je dit bedrag eerder gezien! Combineer de geŁpdate rekeningoverzicht met de beautyfarm document (eigendomcontract). Klik op de Ä650.500 (sum) op het contract en dan op het 650500 bedrag (sum) op de geŁpdate rekeningoverzicht. Het was de volgende dag verkocht voor hetzelfde bedrag. Massimino heeft dus toegang op Evola's rekeningnummer. James zal contact opnemen met Silvia. Je schakelt automatisch over naar Silvia.

Beautyfarm
Silvia is in de beautyfarm. Het gordijn wordt gesloten. Praat met Marika over alles. Ze praat over Maury - Mauricio/Massimino. Silvia wil onder de zonnebank, maar dat heeft een lange wachttijd. Controleer het prikbord achter Marika (notice board). Ze heeft 2 medewerkers. De medewerker achter het gordijn is Claudio. Controleer het gordijn en je luistert Claudio af - hij wil beroemd worden. Combineer je mobiele telefoon met het monster (sample), om de beautyfarm te bellen (op het monster is het telefoonnummer). Selecteer 'Claudio'. Selecteer dan in het gesprek met Claudio dat hij met een castingbureau spreekt 'Casting', voor een auditie. De klant vertrekt en Claudio vertrekt ook. Praat met Marika nu ze alleen is. Marika legt uit aan Silvia hoe de zonnebank werkt. Marika loopt heen en weer van de computer en monitor op de receptiebalie. Zie onder de zonnebank (tanning bed) een flessen vakje (bottle compartment). Zie een kruiden fles op de plank, een archiefkast (filing cabinet) en een touch screen computer tegen de wand. Gebruik de touch screen computer tegen de wand, als Marika niet in de zonnebankruimte is. Selecteer het 'nieuws uit Rome' en lees over de 'Raja' moord. Ga uit het computerscherm. Als Marika het nieuws leest, belt ze Massimino. Massimino zal haar een sms-bericht sturen waar hij zich bevindt. Er wordt gebeld. Marika loopt naar de voordeur. Neem dan de kruiden fles (herbal op de plank. Neem de fles uit het vakje onder de zonnebank. Combineer de fles van de zonnebank met het mes, om het te openen. Combineer in je inventaris de 2 flessen met elkaar. Plaats dan de zeer sterke kruiden fles terug in het vakje onder de zonnebank. Praat met Marika. Ze gaat op de zonnebank liggen, om het te controleren. Door de sterke kruiden geur valt ze in slaap. Klik op Marika om haar mobiele telefoon te nemen. Controleer de mobiele telefoon in je inventaris. Silvia weet nu waar Massimino is. Je schakelt automatisch over naar Silvia.

Mario's bar
James belt ​​Silvia voor een afspraak in de bar. James gaat naar de bar en ontmoet Kardinaal Brehmen in de bar. Hij had James en zijn mentor Dellerio toen naar Afrika gestuurd. De kardinaal is ook de superieur van Vader Cristoforo. De kardinaal waarschuwt James en James verlaat de bar. Hij wacht buiten op Silvia, maar ze komt niet. Ga terug in de bar. Brehmen zit aan het tafeltje te lezen. Zie documenten op het tafeltje. Ga links van Brehmen staan en kijk dan op de documenten op de tafel (rechtermuis). James zegt dat hij de zegel (stamp) op het document eerder gezien heeft. Praat met Mario over alles. Hij zal de kardinaal afleiden. Mario morst wat koffie op Brehmen en hij gaat naar het toilet om zijn soutane (priesterkleed) te reinigen. Lees het document op de tafel. Het is een brief van monseigneur David Lavint de directeur van de IOC. Brehmen weet dus over de activiteit van DreamRes met de bank en onderzoek is gedaan door Cristoforo. James kopieert de Lavint zegel in zijn notitieboekje. Het toont de binding van Isaac. Brehmen komt terug, neemt de documenten en verlaat de bar. Verlaat ook de bar. Krijg een telefoontje. Massimino en zijn bewakers hebben Silvia gevangen. Zo te horen zijn ze in een galerie. James zegt dat zijn telefoon de oproepen opneemt en registreert, zodat hij ze kan terugluisteren. Je krijgt de telefoonopname in je inventaris (phone call recording).

James Appartement
Gebruik de computer. Klik op het luidsprekerpictogram van Nazca Home Premium 4.0. James heeft de telefoonopname al ingevoerd. Zie een audio golfpatroon. Klik onder op het afspeelpijltje/play '>". De rode naald verplaatst zich naar rechts. Klik op de stop- knop 'II' om de opname te stoppen. Als je op een juiste spot stopt zal James zeggen als hij iets belangrijks hoort. Stop op 3 spots, om aanwijzingen te vinden. De spots kunnen willekeurig zijn. Klik op de '<<' toets om terug te spoelen, als dat nodig is.

 

 1. Op de eerste spot hoor je het geluid van een busdeur = bushalte.

 2. Op de tweede spot hoor je de Historia Jonae uitvoering van Giacomo Carissimi.

 3. Op de derde spot hoor je ze over de galerie praten.

Ga uit het audio scherm, 'X'. James print een kaart van Rome. Klik op de kaart van Rome in je inventaris.

Klik op de aanwijzingen aan de rechterkant:

 • Klik op de Giacomo Carissimi aanwijzing. Klik de muzieknootpictogram (geplakt aan de muiscursor) op de kaart.
  - James markeert alle auditoriums (leszaal) op de kaart.

 • Klik op de bushalte aanwijzing (bus stop) en klik de bushaltepictogram op een auditorium. Doe dit op alle zalen.
  - James zal zeggen als een van hen dicht bij een bushalte ligt.
  - Twee zalen liggen dicht bij een bushalte. De andere zalen worden verwijderd.

 • Klik op de galerie aanwijzing en klik op beide zalen om te zien welke dicht bij een galerie ligt.
  - James weet nu waar Silvia vastgehouden wordt. In de Alberto Sordi Gallery.

 • Ga op de stadskaart naar de galerie.

Alberto Sordi Gallery - Buiten
Kijk naar de oorbel (earring) op de tafel van de waarzegger (Fortune Teller). Het is de oorbel van Silvia. Zie ook een kristallen bol op de tafel (crystal ball). Praat met de waarzegger. Vraag naar de oorbel. De waarzegger zal er iets over vertellen als je raadt onder welke beker de oorbel ligt. De bekers worden geroteerd. Gebruik de gemagnetiseerde antenne op de tafel. De juiste beker beweegt iets omhoog. James selecteert de juiste beker. De oorbel werd gevonden bij het fotohokje. De waarzegger voorspelt James de toekomst. Loop naar het fotohokje (photobooth) en zie links van het fotohokje een poster. Trek de poster van de muur en zie er een intercom achter. Gebruik de intercom. De intercom zegt, "Het begin van LG's route leidde naar succes". Lees in het Yallop boek over Licio Gelli - LG. Gelli werd lid van de vrijmetselaarsloge in november 1963. Gebruik de intercom en type de code in: 1963. De deur gaat open.

Alberto Sordi Gallery - Binnen
Zie Silvia vastgebonden en ondervraagd door de criminelen: Massimino, Marika en de bewaker van Marchese. Je verbergt je achter een pilaar aan de rechterzijde. Zie een kabel aan de muur, links van het podium (stage). Zie rechts van het podium een katrol (pulley) aan de middelste pilaar. De kabels zijn verbonden met de balk aan het plafond en katrol. Switch naar Silvia.

 

Verplaats de stoel naar de kabel tegen de muur - klik op de vloer voor de kabel. Klik op de kabel en Silvia bevrijdt zich van haar touw.

Verplaats dan de stoel naar de rechtszijde, zodat de criminelen dicht bij de balk staan en niet te dicht bij de katrol.
Switch naar James. Gebruik de scalp op de katrol. De balk valt op de criminelen en ze worden vastgebonden.

 

 

Silvia en James overleggen wat ze met Massimino, Marika en Franco zullen doen. Ze willen niet praten. Silvia wil ze doden, maar James probeert een andere oplossing te vinden. Toon de ring aan Massimino. Hij zegt dat hij de ring nog nooit gezien heeft. Silvia zegt dat hij de ring bij speciale ontmoetingen draagt. Marika denkt dat hij vreemd gaat en wordt boos op Massimino. Toon de beautyfarm documenten aan Massimino (eigendomscontract). Marika vraagt ​​Massimino over de kerk en de 'Raja' club. Massimino vertelt nu over een monseigneur 'Monignor' die een man uit deze omgeving zocht. Hij moest van de 'Suits' wat dingen in de crypte verbergen. James en Silvia overleggen. James geeft zijn autosleutels aan Silvia en ze gaan samen naar de kerk.

St Appolinare kerk: Crypte
Silvia: Kijk naar het graf (tomb) van monseigneur Antonio Dellerio. James moet even bijkomen. Kijk naar de plaque op het graf. Probeer de plaque eruit te nemen. James wil niet dat je eraan komt. Dellerio was de mentor van James. Gebruik na het gesprek je mes op de plaque om het te verwijderen. Zie Latijnse inscripties, en een mechanisch slot. Het mechanisme is een rol met cijfers. Zie linksonder Romeinse cijfers: MCMLXXVIII= 1978. Kijk naar de inscripties (linkermuis) en vertaal dan de inscripties (rechtermuis).

James vertaalt de inscripties en zegt dat de inscripties van 3 verschillende evangeliŽn zijn, van Marcus, MattheŁs en Luke. Marcus, MatteŁs en Lucas = M + M + L = 2050. Draai de rol naar 2050. Silvia opent het graf. James leest het perkament. Hij herkent 3 zegels van de ondertekenaars van het P2 verdrag. De bovenste zegel is dezelfde op Massimino's ring. De andere is de zegel van Evola-DreamRes en van Lavinth-IOS. Einde Act II.

Act III: Pride???

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves
Forum

Henk

www.000webhost.com