Soldier of Fortune

 

 Dutch version 2.0     Gemaakt door:  Dirk Jones (master@rainbowsixlinks.myweb.nl) 

Dit is mijn eerste verslag na het uitspelen van Soldier of Fortune. Ik heb deze verslag gemaakt voor mensen die Soldier of Fortune voor de eerste keer spelen of gewoon niet zoveel afweten van wapens en vijandelijke tactieken.

Dit verslag kan enkele fouten bevatten, maar dit zijn mijn conclusies na het uitspelen van het spel.

 

-Soldier of Fortune is gebaseerd op een persoon die echt bestaat. Ik heb het hier over John Mullins. Ik weet niet of de levels in het spel ook op het waargebeurde zijn gebaseerd, maar ik weet wel dat de vijandelijke tactieken en vaardigheden wel op het echte zijn gebaseerd.  

In Soldier of Fortune vecht je verschillende landen. Elke land heeft soldaten met verschillende vaardigheden. Je zult in deze verslag gedetailleerde informatie over aanval, verdedigings en wapen tactieken van de vijand vinden.

 

Amerika, het begin van het verhaal.

Je wapen arsenaal:

=Dit is de eerste missie van het spel, je kunt niet je eigen arsenaal samenstellen.

Vijandelijke tactieken:

=Je gaat een gevecht aan met een bende in de metro. Jou voordeel is dat de bende je niet verwacht. Net als jij hebben de bendeleden dezelfde wapen arsenaal behalve de kogelvrije vesten dan.

De bendeleden gebruiken voornamelijk één tactiek soort. Aanvallen en terugtrekken. Ze zullen van achter een hoek tevoorschijn komen, een paar keer schieten en weer terugtrekken om zich voor te bereiden op een nieuwe aanval. Als ze zich terugtrekken om zich voor te bereiden op een nieuwe aanval is het jouw beurt om toe te slaan. Ren gelijk naar ze toe voor een direct gevecht (Close Quater Battle). Je zult merken dat soms de bendeleden verrast worden en ook zijn ze dan een beetje verward zijn.

=Het is een ander verhaal als er gijzelaars bij zijn betrokken. Je zult bendeleden tegenkomen die op het punt staan hun gijzelaar te doden. Meestal zul je de gijzelaar horen smeken voor zijn leven terwijl de bendelid terug schreeuwt dat de gijzelaar zijn bek dicht moeten houden. Als je zo'n scenario hoort dan moet je meteen ingrijpen want je hebt dan maar enkele seconden voordat de gijzelaar wordt vermoord. Selecteer de 9mm black panther en niet de shotgun. Als je probeert gijzelaars te redden door de bendelid met een shotgun te doden dan heb je 40% kans dat je de gijzelaar ook doodschiet. Voor een nette schot en om munitie te bezuinigen richt dan op het hoofd. Schiet steeds triple shots af. Drie schoten direct achter elkaar en kijk dan of de vijand dood is of niet. 

 

Afrika, de tweede missie.

Je wapen arsenaal:

=Ook hier kun je niet je eigen arsenaal samenstellen. Je krijgt hetzelfde arsenaal als in de eerste missie.

Vijandelijke tactieken:

Je moet een gestolen NUKE terugvinden op de trein. Op en in de trein zul je Afrikaanse soldaten tegenkomen. Wordt niet bang van hun gezichten, het lijken net veteranen die aan alle oorlogen hebben meegedaan. Maar deze jongens zijn niets. Gewoon een stelletje bijeengeraapte huurlingen. Je grote voordeel is dat de soldaten niet veel ruimte op de trein hebben om te bewegen en dat ze geen kogelvrije vesten hebben. Als je eenmaal weet waar een vijand zit, dan kun je gewoon een handgranaat, C4 of een flashbang gebruiken. Gebruik eerst de flashbang. Want naarmate je steeds verder komt op de trein dan kom je steeds meer soldaten tegelijk tegen. Deze kun je dan met een enkel handgranaat of C4 doden.

=De helikopter. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat het een AH-1 Cobra is. Het kan zijn dat het is verbeterd of dat het een ontwerpt is dat gebaseerd is op de Cobra. Als je op een bepaalde treinwagon komt te staan dan zul je een helikopter zien overvliegen die ook op jou schiet. Ren niet weg. Waarom? Omdat de helikopter heeft een machinegeweer zonder turret. Dus de helikopter moet zich volledig richten om op jou te schieten. Dat doet hij ook. Hij zal zijwaarts langs de helikopter vliegen. De helikopter mikt op jou benen. Dus als hij langsvliegt dan spring je gewoon omhoog. Vuur tegelijkertijd zoveel mogelijk op de propellers van de helikopter. Dat zijn de zwakste delen van een helikopter. Het lichaam van de helikopter is bedekt met pantser en de cockpitraam is van niet doordringend materiaal. Dus zul je alleen maar meer kogels verspillen als je daar op schiet.

 

Kosovo, de jacht begint.

Je wapen arsenaal:

=Dit is de eerste keer dat je je eigen wapen arsenaal kunt samenstellen. De volgende arsenaalset-up is perfect om te overleven of om niet zonder ammunitie komen te zitten.

-Selecteer de Silver Talon voor laatste verdediging.

-Selecteer de Sniper rifle

-Selecteer de 9mm Raptor

Vijandelijke tactieken:

=Groot probleem!!! Je gaat het opnemen tegen Servische troepen ondergronds/deels riool. Mijn moeder is een Russin dus geloof me maar als ik zeg dat Serven en Russen een probleem zijn. Ik weet veel van Russische en Servische troepen. De Serven zijn in het spel goed voorzien van wapens en ook van goede training. Hun tactiek lijkt veel op die van de Franse SNIO-commando's. Vertaald in het Nederlands betekent het Nautische Sectie voor Offensieve Interventie. Deze Franse jongens waren eerst getraind voor Recon operaties op een speciale manier. Ze moesten namelijk achter vijandelijke linies zien te komen via het riool, ondergrondse tunnels, meren en kanalen. Later zijn ze ook getraind om de vijand aan te vallen via het riool, ondergrondse tunnels enz. Natuurlijk zijn de Servische troepen bij lange na niet zo goed als de SNIO maar hun aanvals en verdedigings tactieken zijn daarop gebaseerd. De Servische troepen zullen je proberen te verassen. De ene moment loop je rond en is er niets aan de hand en opeens word je beschoten door Serven die uit ramen, pijpen, deur openingen tevoorschijn komen. Ze zullen het ook niet opgeven zonder een bloedig gevecht, vergeet dat niet. Kijk ook uit voor de jongens met de vlammenwerper. Maar vergeet ook niet hun zwakke punt, namelijk de gasfles op hun rug. Schiet er met de Sniper rifle op mits mogelijk en geniet van het vuurwerk. 

 

Rusland, in de grot van de Russische beer.

Je wapen arsenaal:

 =Je kunt de vijand op gelijke level bestrijden met deze arsenaalset-up.

-Selecteer de 9mm black panther

-Selecteer de 9mm Raptor

-Selecteer de Sniper rifle

Vijandelijke tactieken:

=Iedereen weet dat Russen gevaarlijk kunnen zijn, vooral als ze zijn uitgerust met sub-machineguns, computergestuurde turret-machinegeweren en gepantserde wagens.

De Russische aanvals tactiek is eigenlijk gewoon Russische roulet. Als ze je zien dan zullen sommigen je achtervolgen. Dat is niet zo goed voor hen als jij met de 9mm Raptor hun staat op te wachten. Niet zo goed voor jou als je aan het herladen bent terwijl ze al schietend naar je toe rennen. Je zult ook merken dat het een beetje moeilijk is om de Russen te zien in dat witte pakje van hun. Aarzel niet om de Sniper rifle te gebruiken als verrekijker en ook om ze op lange afstand neer te schieten. Gebruik ook de Sniper rifle om de computergestuurde turret-machinegeweren uit te schakelen. Richt altijd op het midden van de turret of op het infrarode oog ervan. Als je de turret met een andere wapen uit wilt schakelen dan kun je worden beschoten omdat je binnen zijn bereik komt.

=De Russische verdedigings tactieken zijn gevaarlijker dan hun aanvals tactieken. Dat zul je merken wanneer je een kamer of een complex wilt binnenkomen. Ze zitten al in lijn klaar en zodra de deur opengaat beginnen ze op alles te schieten wat beweegt. Of ze zijn opgesteld achter dozen, wagens, apparatuur en andere dingen. Vergeet niet om eerst dekking te zoeken en gooi dan een paar handgranaten, flashbangs of een C4 in de richting waar je denkt dat een Rus zit.

 

Irak, de eerste en de tweede trip.

Je wapen arsenaal:

=Je zult twee keer naar Irak gaan, waarom? Dat zul je wel merken.

De eerste keer dat je naar Irak gaat selecteer de volgende arsenaalset-up.

-Selecteer de Silver Talon

-Selecteer de 9mm Raptor

-Selecteer de Sniper rifle 

=Op de tweede trip zorg dat je dit hebt, als je wilt LEVEN!!!

-Selecteer de Heavy MG

-Selecteer de Sniper rifle

-Selecteer de Silver Talon

Vijandelijke tactieken:

=De eerste keer dat je naar Irak gaat zijn de soldaten niet zo makkelijk te verslaan. Ze zijn niet zo goed maar ook niet zo slecht, begrijp je. Hou altijd je achterste in de gaten als je in Irak bent. De soldaten zullen niet twee keer kijken wie je bent. Als ze een ander soort uniform zien dan maken ze er meteen ronde gaatjes in. Onthoudt dat deuren die je niet kunt openen wel kunnen worden geopend door een vijand die achter de deur staat. Waar je vooral voor moet uitkijken zijn de soldaten met zwaar pantser en een Rocket Launcher. Deze jongens zullen niet eens aarzelen om te schieten als je drie centimeter van hun afstaat. Mijn advies is: "Speel niet met die jongens." Want als ze jou zien zullen steeds door blijven gaan met schieten. De andere soldaten die dan ook meestal ergens in de buurt staan zullen zicht op plekken opstellen die in hun voordeel zijn.  

=De tweede reis naar Irak. Het enige wat ik kan zeggen is; "Ze hebben geleerd van hun fouten toen je de eerste keer langskwam." Deze jongens zijn erg chagrijnig. Ze willen je dood hebben. Ik bedoeld niet gewoon dood, ik bedoel echt dood. Verwacht een fel vechtende en professionele tegenpartij. Hun vechtstijl laat zien dat het veteranen of elitetroepen zijn. Ik gok op het eerste. Elitetroepen hebben één uniform, deze gozers dragen allemaal een verschillende. Ze zullen je er alle hoeken van alle kamers laten zien waar je binnenkomt. Maar vergeet niet, als je je hersenen gebruikt en niet te vergeten je handgranaten, flashbangs en C4 dan heb je een kans om er levend uit te komen.

 

Afrika, bloed, bloed en een nucleaire raket.

Je wapen arsenaal:

-Selecteer de Silver Talon voor CLOSE QUARTER BATTLES

-Selecteer de Shotgun

-Selecteer de Sniper rifle

Vijandelijke tactieken:

=De Afrikaanse soldaten zijn niet zo goed getraind om aan te vallen, dat zul je wel merken. Ook zul je merken dat je op veel minder verzet zult stuiten. De helft van de manschappen bestaat uit slagers die werken in de slagerij die jij aanvalt. Maar dit betekent niet dat je het rustig aan kunt doen. De Afrikaanse manschappen zijn in het voordeel door het grote terrein rondom en in de slagerij. Ze zullen vaak van twee of zelf drie kanten aanvallen. Wees voorzichtig op open terrein, daar vallen ze vaak aan. Als je wordt aangevallen blijft dan niet staan maar zoek dekking.

 

Japan, vis en problemen.

Je wapen arsenaal:

-Selecteer de 9mm black panther

-Selecteer de 9mm Raptor

-Selecteer de 9mm SlilendSMG

Vijandelijke tactieken:

Zodra je het visrestaurant binnenloopt beginnen de problemen goed. Je zult het te maken krijgen met hooggetrainde Japanse bewakers en Yakuza's. Je zult de Yakuza's makkelijk herkennen omdat zij de enige zijn die helemaal in het zwart zijn gekleed, een masker dragen en een ninja zwaard op hun rug hebben. Wees niet bang, ze gebruiken hun zwaard in geen geval. Maar deze Yakuza's zijn gevaarlijk. Je bent gewend dat de vijanden niet weglopen of bewegen als je op ze schiet, maar deze jongens wel. Ze zijn moeilijk te raken. Ze rennen als idioten rond de ruimte, ze rollen over de grond om te voorkomen dat ze geraakt worden en je hoort ze amper, ze zijn zo stil als de wind.

De bewakers en de Yakuza's hebben een briljante aanvalstactiek. Ze vallen vaak in groepjes aan en rennen direct naar je toe terwijl ze goed gebruikt maken van de ruimte. Ze gebruiken hun wapens ook goed. Ze richten naar je bovenlichaam of op je hoofd.

 

Duitsland, de HQ van De Order.

Je wapen arsenaal:

-Selecteer de Silver Talon

-Selecteer de Heavy MG

-Selecteer de Slug

Vijandelijke tactieken:

Eerlijk gezegd was ik verbaasd over de vaardigheid van de Duitse wachters. Het enige feit waardoor ze moeilijk zijn te doden is namelijk hun kogelvrije vesten. De Duitsers hebben eigenlijk geen aanvals of verdedigings tactieken (in het spel tenminste). Ze zijn gewoon in paniek. Als ze je merken dan zullen de wachters in een dichte formatie op je af komen, deels door de nauwe gangetjes. Vanwege de dichte formatie kun je ze gemakkelijk in één vlaag naar de andere wereld sturen. Kijk uit voor de computergestuurde

turret-machinegeweren. Ze zijn gemonteerd in plaatsen als hallen en

eetkamers/vergaderkamers. Er zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. Je zult ook Dekker tegenkomen aan het eind van de level en je zult hem ook moeten doden, maar je hebt het al eerder gemerkt dat Dekker een hele goede kogelvrije pak draagt. Hij gebruikt een nieuwe soort Rocket Launcher gebaseerd op elektriciteit of plasma. Dat weet ik niet zeker. De enige manier waarop je het gevecht met Dekker overleefd is als je jezelf schuil houdt achter een stapel kratten die in de kamer staan. Ga niet zomaar rondrennen, je zult het geen drie seconden volhouden. 

Dit was mijn verslag over de vijandelijke tactieken die je zult tegenkomen en het type wapens die je nodig hebt om het te overleven. 

Dit verslag is gemaakt door: Dirk Jones. Elk commentaar over dit verslag, positief of negatief is welkom. Stuur jou commentaar naar: master@rainbowsixlinks.myweb.nl

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


www.000webhost.com