05-05-2008

Simon the Sorcerer 4:  Chaos Happens/Chaos ist das halbe Leben

Simon the Sorcerer 4: Chaos gebeurt?, zal gebruik maken van voorgerendeerde achtergronden waarin 3D-personages worden gerendeerd, een stap terug van de volledige 3D-omgeving van het derde deel, want het derde deel ging juist vanwege de ouderwetse 3D-graphics genadeloos onderuit. Simon heeft geen gemakkelijk leven in de echte wereld. In de verre magische wereld was hij een toegejuichte held, maar in zijn eigen echte leven gaat het nauwelijks op de manier die hij wil. Hij kan zelfs niet winnen van zijn jongere broer over een TV- programma. Een vliegende afstandbieding brengt hem inslaap. 

In zijn droom ontmoet hij een bekende jonge dame. Het is Alix, kleindochter van tovenaar Calypso, die Simon een tijdje geleden voor het eerst naar het magische wereld had geroepen. Alix rapporteert dat de verafgelegen dimensie in groot gevaar is en van hem wordt vereist om de inwoners van kwade krachten te redden. Simon denkt er niet tweemaal over, voorziet zijn magische garderobe van een brandstof energiedrank en begint zijn reis naar de magische wereld.
 

Bij aankomst, merkt Simon geen veranderingen op. Maar toch is het vreemd dat iedereen hem schijnt te kennen en dat de mensen hem eraan herinneren over zijn gunsten die hij een dag van te voren had beloofd. Verwarren zij hem met iemand anders? Simon probeert om de verwarring snel te verklaren. Dan ontmoet hij Alix. Zij kan zich niet herinneren dat zij hem om zijn hulp heeft gevraagd en breekt haar verhouding met Simon. Zij beschouwt hem als een hopeloze zedenprediker en gaat weg. Onze held is een klein beetje verrast, dat hij zich niet kan herinneren dat hij een verhouding met de mooie Alix heeft gehad?


Als Simon een donkere steeg ingaat kan hij zijn ogen niet geloven, hij kijkt naar zich zelf. Hij heeft geen kans om de diefstal van zijn identiteit met zijn dubbelganger te bespreken, aangezien de laatstgenoemde opdracht geeft aan de bewakers om Simon onmiddellijk naar de gevangenis te brengen, voor zijn sommige zogenaamde misdaden. Dit is slechts het begin van het gekke avontuur van Simon met inbegrip van de beruchte moord van een koning, een nieuw recept van moerassoep, verwarde fee verhalen en een depressieve kip.

Dit is een niet gemakkelijke taak voor een held, zelfs als alles in een chaos... gebeurt.

 

Oplossing voor de Duitstalige en Engelstalige versie

 

Open het spelmenu met de escape toets. In het Journaal kan je de gebeurtenissen lezen. Om de inventaris te openen verplaats je de muiscursor onderen in het scherm. Als je dubbel klikt op de plaatsen op de map of als je naar een ander scherm loopt, ga je er direct naar toe. 

 

Hoofdstuk 1

Na de intro sta je in de kamer van Simon en moet je naar de magische wereld. De garderobekast moet voorzien worden van brandstof. Pak het Melkglas - onder de tafel. Gebruik het melkglas, dat gemixt is met een energiedrankje, op de garderobekast. Stap in de kast en Simon belandt in de magische wereld. Alix maakt het uit met Simon en na het gesprek krijg je de Ring. Onderzoek het gebied. Vanaf het kruispunt: links werkplaats timmerman, links/schuin (nw) houthakkershut; noord tolbrug, rechts onbekend pad en zuid gaat naar de rivieroever. Ga je rechts over het onbekende pad komt je terug op het kruispunt.

 

Timmerman

 

Praat met de timmerman.

 

Pak de Oliekan, Keukenmes (links op de grond), Ketel,

Paardebloem, Emmer met Spons en Schop.

 

Praat met roodkapje.

Vraag door tot je met haar op het kruispunt staat. 

 

Onderzoek het konijnenhol. Praat weer met roodkapje. Ga naar de houthakker. Praat met de houthakker. Hij geeft je een Blokhout. Pak het Klimijzer - achter de houthakker, en de Voorhamer +2 - rechts tegen de hut. Praat met de timmerman en hij maakt uit het blokhout een Konijnenval. Plaats de konijnenval op het konijnenhol. Gebruik de paardebloem als lokmiddel maar het konijn lust deze niet. Ga naar de rivieroever. Zie een dood wildzwijn. Gebruik de paardebloem op het wildzwijn - Bloedige Paardebloem. Pak het Touw - op het kapotte bruggetje. Zie links een houtenpodium en een woonwagen. Gebruik de bloedige paardebloem in de konijnenval en het konijn wordt gevangen. Pak uit het konijnenhol een Zwarte Pet. Geef de zwarte pet terug aan roodkapje. Praat met de moeder van roodkapje. Ze geeft je een Mand met Levensmiddelen en vraagt of je die naar grootmoeder wil brengen.  

 

Trolbrug en Grootmoederhuis

Praat met de Trol - hij gaat niet opzij staan zodat je niet verder kan. Combineer het touw met het klimijzer, gebruik de Kunstmatige Liaan op de tak van de boom en je geeft een demonstratie, Bungee jumping. Ga de brug over en zie dat de deur van de dodentempel gesloten is. Ga rechts dieper het bos in. Praat in grootmoederhuis met oma. Je geeft de mand en ze geeft je een Overzichtsmap. Met deze map kan je je nu naar plaatsen verplaatsen. Klik op de overzichtsmap, links in je inventaris en ga naar het kruispunt. Je volgt je dubbelganger en je komt in de stad. 

 

 

Stad

Na het gesprek met Alix ga je naar de steeg  en praat met de dronken Wolf. Je pakt een Fles Scherp bijtende Reinigingsalcohol. Ga links naar de donkere steeg. De dubbelganger roept de bewakers en je wordt gevangen genomen. Na het verhoor door Abra Cadabra, pak je het Stro. Gebruik de fles met het bijtende reinigingsalcohol in de pispot en gebruik dan de fles met de mix op de celdeur. Je ontmoet een oude bekende  - Goudlokje - Goldlilocks

 

Pak het Rode Vloerkleed, Magische Ontcijferingbril, Perkamentrol en de Glazenfles. Combineer de magische bril met de perkamentrol - Deur Toverformule. Gebruik de toverformule op de celdeur van Goldlilocks en het magische slot is open. Na het gesprek met Goldlilocks en de geest, Walter, pak je de Haarspeld, Rode Halsdoek en het Stro. Verlaat de cel. Gebruik de haarspeld op de deur naar de donker steeg. Voordat je het laboratorium verlaat moet je eerst een Simon pop maken. In de cel van Simon, combineer je de 2 hoopjes stro met elkaar. Combineer dan het stro met het rode vloerkleed. Leg het rode geheel op het houtenbed. Combineer de rode halsdoek met de glazenfles en leg het hoofd op het bed. Ga nu naar de donkere steeg.

 

Marktplein

Probeer, links op het plein, het clubhuis binnen te gaan, maar zonder lidmaatschapsbewijs mag je niet binnen. Praat met de Pizzabakker. Pak rechts van de Pizzabakker een Plastiekbeker.

Praat met Yogi. Lees de 2 berichten op het mededelingenbord  -

Officiële Aankondiging en Verenigingsaankondiging.   

 

Stadhuis

Lees op het prikbord de mededeling. Pak het Rode Magneet - op het prikbord. Van de balie pak je de Inkt en achter de balie, bij de dossier ordners het Ledenkaartenbakje. Praat met de ambtenaar. Ga in de stad naar de winkel van Calypso. 

Praat met Alix en Calypso. Pak de Heliumballon. Lees het toverboek en je pakt er een Folder uit. 

 

 

Tolbrug

Onderzoek de boomhol en praat met draak, Terribilix. Ga naar de timmerman. Praat met roodkapje, Moeder en Timmerman.

roodkapje zal de mand naar Grootmoeder brengen. Ga naar het kruispunt. Praat weer met roodkapje. 

Stad - Steeg

Praat met de Wolf. 

Grootmoeders huis

Praat buiten met de Wolf - je geeft hem in plaats van krijt de heliumballon. Ga naar het kruispunt . Praat met roodkapje. Ga terug naar het huis van Grootmoeder en praat weer met de Wolf, die links tussen de bomen staat. Loop terug naar het kruispunt en praat met roodkapje tot haar peperspray leeg is en naar grootmoeder gaat. Scène. Ga nu naar het huis van Grootmoeder en pak de Skateboard voor het bankje. 

Marktplein

Bestel bij de Pizzabakker een Pizza met Kersen en Ansjovis en geef hem de skateboard. Je volgt de Pizzabakker die de pizza bezorgt aan je dubbelganger. Pak de Pizzadoos uit de afvalemmer. Ga het kleine huisje binnen. Van binnen is het huisje niet zo klein als het van buiten eruit ziet - Je kan niets doen in het huis. Ga weer bij de tolbrug met het draakje, Terribilix, praten. De Magische spiegel heeft hij verkocht aan een rijke man. De rijke man had een blond meisje betrapt die de spiegel wilde stelen!. Je kent een meisje met blonde lokken, juist ... Goldlilocks. 

Stad - Donkere Steeg.

Praat met Goldlilocks - achter de tralies. Als je haar een fles bezorgt, die ze in het bos begraven heeft, zal ze het adres vertellen van de rijke man. Ga terug naar het huis van Grootmoeder. Links van het huis ligt een hoopje mos. Gebruik de schop op het mos en je vindt een Fles met Toverdrank. Ga weer met Goldlilocks praten. Combineer de toverdrank met de plastiekenbeker en geef deze aan Goldlilocks. Pak uit de ton een Geheime Plattegrond. Ga naar de steeg. Ga rechts en pak daar uit een ton een Kurk.

 

Ga op het marktplein, naar de dicht gemetselde Villa - rechts op het plein. Gebruik de toverfles op de villa, maar je neemt geen slok omdat je de richting niet weet. Je hebt een kompas nodig. Pak, in het huis van grootmoeder uit de naaldkussen een Naald. Praat met de Wolf - hij heeft een doktor nodig. Ga naar het huis van de instrumentenmaker - in de steeg. Praat met de instrumentenmaker. Pak de Abacus - telraam. Bekijk de telraam in je inventaris en je hebt alleen de Houtenknikkers. Probeer de kattenschaal met water te pakken. Praat met de instrumentenmaker en je mag de Kattenschaal pakken. Ga terug naar de Villa. Combineer het magneet met de naald. Combineer de magnetische naald met de kruk. Combineer de kruk/naald met de kattenschaal en je hebt een Kompas. Klik het kompas op de Villa en klik daarna het toverdrankje op de Villa. 

 

Villa

Praat met de rijke man. Ruil de pizza voor de magische spiegel. Gebruik de ring en dan de voorhamer op de spiegel - Je hebt dan een Magische Spiegelscherf in je inventaris. Zie links een vloerknop - links van de spiegel tussen de rommel. Stap op de vloerknop en je wordt een poosje uitgeschakeld. Je hebt dan een Lege Verdovingspijl. Als je weer bij gekomen bent, open je de valdeur en via het riool kom je uit in de steeg. Ga naar het huis van je dubbelganger.

 

Huis Dubbelganger

 

 

Pak uit de keuken een Bezemsteel en een Emmer. Uit de badkamer pak je de Shampoo en gebruik de emmer in het bad om de emmer te vullen met Water. Pak uit de mollenkooi de Mol - terras met tuinmeubelen. Combineer de bezemsteel met de mol - Molspade.  Gebruik de molspade, in de modderpoel - in de tuin. Pak uit de kuil een Hondenbot. Toon de bot aan de Poedel en hij zal je volgen. Loop naar de keuken. Gebruik de bot in het geopende raam en de poedel springt er achteraan. Gebruik de emmer met water in de openhaard - in de woonkamer. Pak Houtskool uit de gedoofde haard. Pak de Kachelpook. Gebruik de pook op het sleutelkasje - in de Hal. Pak de afstandsbediening sleutel uit het sleutelkasje. Zie in de hal het geboende vloergedeelte. Gebruik de shampoo op het geboende gedeelte. Open de laboratoriumdeur met de afstandsbediening. Pak uit het laboratorium de Formule voor Zwarte poeder en lees het in je inventaris. Gebruik het zwarte houtskool op de werktafel en zie wat er gebeurt. Nu je dubbelganger naar bed gaat, ga je naar zijn werkkamer.

 

Pak de Papagaai en Penveer en inktpot.

Onderzoek de schrijftafel en je pakt een Papiertje met een raadsel erop geschreven.

Lees deze in je inventaris. Onderzoek de boekenkast en pak er de Liefdesbrief uit.

Lees de brief in je inventaris.

Lees de inventarislijst - je leest dat in de kluis een valse diamand  ligt.

Bekijk en gebruik de kluis. Om de kluis te openen heb je 4 cijfers nodig.

Uit het raadsel kan je de cijfers halen. 

 

 

Vrij vertaald is dat ?

1: Lievelingsbloemen - Alix = 3

2: Ramen in de cel = 4

3: Zuiltjes op het marktplein = 2

4: Vlammen in de magische winkel van Calypso = 1

De kluis opent en je pakt de Valse Diamand

 

Lees de To Do lijst. Gebruik de penveer op de To Do lijst en je schrijft er iets bij. Open het raam, wacht en zie wat er gebeurt. Pak na de scène de Lidmaatschapskaart. Verlaat het huis en ga naar de winkel van Calypso. Praat met Alix over de papagaai - Ze herkent de stem van de papagaai - Calaba. Praat nog even met Calypso maar je bent bang dat als je met hem praat hij je aansteekt om vergeetachtig te worden. Ga naar het clubhuis en je mag nu naar binnen.

 

Clubhuis

Pak uit de garderobekast een Doos met Witte Handschoenen. Pak links van de kast het Dartbord. Praat met de Swampy en hopen maar dat je geen moerassoep moet eten. Maar zoals je uit Simon 3 weet is het traditie dat er eerst moerassoep moet worden gegeten. Je verdraagt de soep niet. Praat met Yogi - hij wil je wel helpen om de soep te kunnen verdragen, als je eerst voor hem een nieuwe type pijn kan toevoegen aan zijn verzameling, maar geen lichamelijke pijn. Ga naar de steeg. Praat met de arme (rijke) man die daar op een doos zit. De belastinginspecteur is langs gekomen en heeft hem een belastingaanslag gegeven. Hij geeft je zijn pijnlijke Belastingaanslagbiljet! Geef het belastingaanslagbiljet aan Yogi en maak hem wijs dat hij deze pijnlijke belasting voor zijn bezit moet betalen. Na uren les kan je moerassoep verdragen. Ga weer met Swampy praten. Je krijgt informatie over je dubbelganger en over Calaba. De dubbelganger wordt vaak gezien met Calaba. Je gaat dit allemaal vertellen tegen Alix en Calypso maar Alix wil meer bewijzen zien. Via de map kan je nu naar het kasteel. 

 

Kasteel

Praat met de bewaker. Je kan het haast niet geloven maar je mag zomaar naar binnen. Bekijk het monster onder de brug en ga het kasteel binnen. Je komt op een bouwterrein. Zie de krijt afbeeldingen tegen de muur. Pak van de woonwagen het Hinkernwinkernstein Bouwplattegrond. Probeer onder in het scherm verder te gaan. Je kan verder hier niets doen, dus vraag aan de bewaker hoe je in het kasteel kan komen. 

 

Marktplein - Stadhuis

Vraag aan de ambtenaar over het kasteel. Hij vertelt dat een kleinzoon de plattegronden heeft en deze mogelijk in de stad verspreidt zijn. Er zijn vier plattegronden en 2 modellen. Pak de perkamentrol van het Eisenscheisen Bouwplattegrond - tussen de perkamenten rollen. Pak de wolf Wanted Poster - onder tegen de balie. Van het tafeltje pak je ook het kartonnen Kasteelmodel.  

 

Calypso winkel

Praat met Alix en vraag of ze een demonstratie en uitleg geeft over de instant-machine. Een demonstratie geeft ze niet. Pak van de toonbank het Blokken Kasteelmodel. Praat met Calypso en je komt op het idee dat Calypso als kasteelgeest het kasteel kan bespioneren. 

 

Bouwterrein - Kasteel

Praat met Calypso en hij gaat het kasteel bespioneren. Na een tijdje komt hij terug en zegt dat hij zijn geestketting vergeten heeft.  

Donkere steeg

Praat met de geest, Walter. Hij zegt dat hij onterecht veroordeeld is van een kunstroof en dat hij in de kerker moet blijven tot zijn onschuld bewezen is. Je hebt wel interesse in zijn ketting, dus help je hem. Als je de geheime plattegrond nog niet uit de ton hebt gevonden, pak je die nu uit de ton.  

Ga weer met de rijke man praten die nog steeds in de steeg zit. Hij vertelt dat zijn schilderij door de kleermaker gestolen is. Ga naar het stadhuis. Praat met de ambtenaar en vraag over de kunstroof. De handschoenen die je hebt helpen je ook niet verder. Ga terug naar het clubhuis.

 

Probeer het Mona Lisa schilderij te pakken.

Praat met Swampy en na het gesprek verlaat hij het clubhuis.

Pak het Mono Lisa Schilderij, maar het is te zwaar om zo mee te nemen.

Gebruik de hamer op de spijkerpunt - achterkant van de balk, uiteinde van de spijker waar het schilderij aanhangt. Het schilderij valt op de grond. Pak het Mona Lisa doek.

Bekijk het Mona Lisa doek in je inventaris en je ontdekt dat er waarschijnlijk een andere afbeelding onder zit. Combineer de emmer met spons op de Mona Lisa.

Je hebt nu een nieuw doek van Moderne kunst

 

Toon het Moderne kunst doek aan de ambtenaar maar het is geen bewijs, omdat het geen schildernaam heeft. De instrumentenmaker had verteld dat hij ook kunsthistoricus is! Ga naar het huis van de instrumentenmaker - in de steeg.  Praat met hem over het muziekverbod. Toon hem het Moderne kunst doek en hij zegt dat je een echte Peekassio uit de groene periode in handen hebt. Ga weer naar het stadhuis. Lees voordat je binnen stapt, op het mededelingsbord de verkondiging over het muziekverbod. Met de nieuwe informatie overtuig je de ambtenaar dat Walter onschuldig is. Hij overhandigt je de Vrijlatingbrief. Geef de vrijlatingbrief aan Walter en pak van de grond zijn Geestketting

 

Bouwterrein - Kasteel

Geef de ketting aan Calypso en nog is hij niet tevreden - Hij weet de juiste koers niet. 

 

Rivieroever

Praat met de Directeur. Hij heeft heel wat te vertellen over toneel maar ons interesseert hoe je als een geest acteren moet.

Hij wil je daarmee helpen als je voor hem wat Rekwisieten bezorgt - Toverkostuum, Hellebaard en een Fluit. 

Een hellebaard is een houw- en stootwapen uit de Middeleeuwen. Een hellebaard bestaat uit een lange houten stok met een ijzeren punt, en daaronder, tegenover elkaar geplaatst, een bijl en een haak.

 

Tolbrug

Na het gesprek met de trol, gebruik je de houtenknikkers op de trol. Pak de Hellebaard

Timmerman

Praat met de timmerman. Praat dan met de moeder van roodkapje - je toont haar de wanted poster. Praat weer met de timmerman. Pak de Houtenstoelpoot. Pak ook de dode depressieve Kip en je pakt ook meteen de Spijker.

Instrumentenmaker

Praat met de muziekinstrumentenmaker - Omdat er een muziekverbod heerst kan hij geen muziekinstrumenten maken. 

Stadhuis

De ambtenaar is bijna klaar met het muziekverbod op te heffen, hij moet het alleen nog afdrukken. 

Vraag aan hem om een B 5 ... formulier en hij gaat het in het archief halen. 

Gebruik snel rechts de letterbak om wat letters te veranderen. 

Ga naar buiten. Lees de nieuwe aankondigen over het opheffen van het muziekverbod en je neemt de Aankondiging mee.

Instrumentenmaker

Vertel hem het goede nieuws en geef hem de stoelpoot. Praat daarna weer met hem en hij geeft je de Fluit (praat met hem als hij bezig is de fluit te maken. 

 

Calypso Winkel

Op de plank, achter de toonbank ligt een toverkostuum. Je mag deze niet pakken van Alix. 

Combineer de liefdesbrief met de inktremover. Verlaat de winkel. 

Leg de gemanipuleerde liefdesbrief, onder de deurmat van de winkel. 

Je klopt op de deur, Alix leest de brief en verlaat de winkel.

Pak nu het Toverkostuum uit de winkel.  

Rivieroever

Geef de 3 Rekwisieten aan de Directeur. Hij leert Calypso hoe hij kan acteren als geest.

Na de les zie je een jager in de uitkijktoren klimmen. Praat met de jager. 

We hebben 3 Bouwontwerpen en 2 kasteelmodellen, we missen dus nog een Bouwontwerp. 

Ga naar de steeg. Ga via de rioolput, de Villa binnen. 

Tussen het puin vind je het vierde Bouwontwerp van Mullergurkin

Kasteel - Bouwterrein

Calypso komt meteen naar je toe. Toon (praat) hem de 4 bouwontwerpen en de 2 kasteelmodellen.

Door zijn vergeetachtigheid kan hij je niet veel vertellen waar de ingang van het kasteel is.

Verlaat het bouwterrein. Loop naar de stadskaart en Simon vindt zelf de geheime ingang naar het kasteel.

Bekijk alles en ga naar de binnenplaats. Ga het kamerheren gebouw binnen. 

Je ontmoet eindelijk Calaba. Hij ziet je aan als je dubbelganger. 

Hij wacht op zijn diamant, die je hem zou bezorgen om de koning weg te werken en hij de nieuwe koning wordt. 

Ga terug naar de binnenplaats en onderzoek daar alles. Ga terug in de stad naar het huis van je dubbelganger.

 

Huis Dubbelganger

Ga naar de werkkamer. Pak op de schrijftafel uit het papierenbakje, de Diamantenbestelling.  
Tolbrug

Praat met Terribilix - Hij heeft nog een echte diamant op voorraad. Op de vraag of hij ook valse diamanten bezorgt als hij geen echte meer heeft reageert hij daar positief op. Ga naar grootmoeder. Oh,ja grootmoeder was opgegeten door de Wolf. Pak de Sok, voor het bed. Onderzoek de sok in je inventaris en je vindt een Brief. Lees de brief. Ga naar de rivieroever. Vertel de Jager over de Wolf. Ga terug naar het huis van grootmoeder en de Jager wacht voor de deur op je. Na een kort gesprek met de Jager betreedt hij het huis en doet zijn werk. Hij zal roodkapje en Grootmoeder uit de buik van de Wolf bevrijden, maar helaas heeft hij niet het juiste instrument bij zich. Wij hebben alleen een bot mes in de inventaris! Ga naar de steeg. Ga via de rioolput, de Villa binnen. Gebruik het dartbord op de voetpedaal - Je stapt op de vloerpedaal en het dartbord beschermt je tegen de verdoving dart pijl. Je trekt de dart pijl uit het bord en je hebt nu een Gevulde Verdoving Dart pijl. Praat op het Marktplein met Yogi en hij kan je helpen om het mes te slijpen, inruil voor een spijker, die we toevallig in de inventaris hebben - Hij slijpt het mes en je hebt een Scalp. Geef de scalp en verdoving dart pijl aan de Jager en na een tijdje komen ze vrolijk naar buiten gelopen. Ga na de scène het huis binnen. Praat met oma. Overtuig haar dat het een goede deal is om haar geld in een diamant te investeren. Ga weer met het draakje Terribilix praten om te horen dat hij de diamant aan Oma verkocht heeft.Nu moet je er voor zorgen dat je dubbelganger zijn diamanten bestelt. De papgaai kan je daarbij helpen maar heeft niet de goede tekst in zijn hoofdje opgeslagen.    

 

Calypso Winkel

Gebruik de papagaai in de instant-machine en je krijgt er een Zak met Soepletters voor terug. Onderzoek de zak in je inventaris en je haalt er de Letters uit. Nu moet je de tekst van de papagaai omprogrammeren met de letters.Selecteer :

  • "Simon, you slowpoke! Where's my diamond?"

  • "Just bring me the rock instead of sorting your index cards, you good-for-nothing!". 

Gebruik nu de gesorteerde soepletters in de emmer met Magische Water van Arakh - links van de machine. Alix zet je buiten en je hebt nu een om geprogrammeerde gemodificeerde Blauwe Papagaai in je inventaris. Plaats de papagaai terug op de vogelstang, in de werkkamer van je dubbelganger. Ga aan Terribilix vragen of er een diamanten bestelling binnen gekomen is. Omdat hij geen diamanten meer heeft, geef je hem de valse diamant. Ga naar de stad. Zie dat je dubbelganger de valse diamant uit zijn brievenbus pakt en deze naar Calaba brengt. Ga naar Calpyso's winkel en overtuig Alix om mee te gaan naar het kasteel om zelf te zien dat je dubbelganger een vals spel speelt. Scène. Het gaat allemaal anders dan Simon bedoeld heeft. Het was geen goed idee om de echte diamant met de valse te verwisselen. 

 

Hoofdstuk 2: In het Rijk der Doden

 

Dodenstad

Tartarus -onderwereld

 

Na de scène sta je buiten met je Dubbelganger en de Koning. Is dit allemaal echt gebeurd en zijn we echt dood? Hades verklaarde dat je echt dood bent. Met de juiste papieren zou je het dodenrijk misschien kunnen verlaten. Na het gesprek met de Koning en Dubbelganger, ga je alleen verder. Ga terug de tempel voor postmortale aangelegenheden in. Praat met Hades die boven achter de stapel dossiers zit - je krijgt een stapel Aanvraagformulieren om het dodenrijk te kunnen verlaten. Als je aan Hades vraagt over zijn lunchpauze zal hij zeggen dat hij geen reden heeft om pauze te nemen. Als hij een sandwich ei krijgt zal hij pauze nemen.

 

Als je alles onderzocht hebt verlaat je de tempel en ga onder aan de trap met Orpheus praten. Zie links van hem een vuurschaal. Ga rechts van de tempel en zie een brandende vuurschaal. Ga verder naar rechts en praat met het draakje - het draakje is een Heler - Fence. Verder naar rechts zie je de rood verlichte partytempel van Eurydice. Klop op de deur. Om de orgieparty te mogen bezoeken heb je een uitnodiging nodig. Vraag ook over Orpheus. Ga terug en praat aan de linkerzijde met Ovid. Ga rechtsboven naar het duisterlandschap.

 

De Koning heeft niet veel te zeggen. Praat met je dubbelganger, probeer er bevriend mee te worden om samen te werken. Praat ook over de aanvraagformulieren, die dan ingevuld worden. Zie de dode-levende kip. Gebruik de dode kip uit je inventaris op de levende dode kip en deze legt een Depressief Ei. Klop op de deur van de grafkelder en praat met Operazangeres Banshee - Ze heeft een uitnodigingskaart om op de party te zingen.

 

Geef het ei aan Hades - Hij wil een hardgekookt ei. Gebruik het ei in het vuur - uit de vuurschaal, voor de tempel. Hij ei blijft koud! Praat met de Heler Draak over het ei en hij zal het voor je koken. Geef het hardgekookte ei aan Hades. Pak de Eiersnijder. Ga terug naar het duisterlandschap en links naar de onbekende tunnel. Hier word je ontvangen door de tweekoppige hond - Cerberus. Achter de Cerberus is een liftschacht. Deze waakhond laat zich niet passeren. Ga terug naar buiten. Ga links van de tunnel iets omhoog de berg op, en zie daar Sisyphus een grote ronde steen tegenhouden. Praat met hem. Hij is te vermoeid om te praten.  

 

Ga terug. Rechts naar de oever van de Styx rivier. Loop naar beneden en je wordt aangesproken door een schedel die je niet verder door laat gaan. Zie de bewakingscamera's. Ga terug naar Hades. Geef Hades de ingevulde aanvraagformulieren. Helaas is het bureau gesloten en de formulieren moeten voorzien worden van een stempel. Ga weer met Orpheus praten. Hij is op een tragische manier zijn Lier verloren en heeft nu geen mogelijkheid meer om aan Hades toestemming te vragen om de stad te mogen verlaten. Geef hem de eiersnijder. Hij gebruikt deze als harp en kan voor Hades zingend om een uitwijs formulier vragen. Hij krijgt toestemming om de dodenstad te mogen verlaten en krijgt de mogelijkheid om Eurydice mee te nemen. Alleen, volgens de legende mag hij Eurydice niet aankijken en aanspreken. Hij zal op de trap wachten op zijn Eurydice. 

 

Ga met Banshee praten. Zeg dat je iemand kent, die beter kan zingen. Pak uit de Tempel van Hades, de Megafoon. Plaats de megafoon op de vuurschaal, voor Orpheus. Ga weer met Banshee praten. Ze is kwaad dat er een betere zanger op de Party optreedt en ze gooit haar Uitnodiging weg. Ga naar Eurydice's Party. Praat onderweg nog even met de Heler. Vraag of hij de aanvraagformulieren kan stempelen, maar hij is zijn stempel verloren. 

 

Party

Klop op de deur en je mag naar binnen. Onderzoek alles. Pak links in de hoek een Wijnbeker. Gebruik de wijnbeker op de vuurpan. De spiegel wordt beslagen en pak snel de Bruidsjurk met Sluier. Ga met je dubbelganger praten - Je vertelt je plan en geef hem een gedeelte van de spiegelscherf. Ga naar Orpheus. Trek de bruidsjurk aan - klik met de linkermuis op de bruidsjurk. Praat met Orpheus. Tik op zijn schouder en je volgt hem naar de Styx rivier.

 

Om de gondel te gebruiken moet je een kaartje kopen. Zie links de kaartjesautomaat. Je hebt een munt nodig. Vraag aan Ovid of hij je kan helpen aan een munt. Hij kan je helpen maar wil er iets voor terug - een interview met Sisyphus. Ga met Hades praten. Vraag hoeveel koffie hij per uur drinkt. Hij zal even zijn plaats verlaten zodat je snel de Deur Wig kan pakken - schedel wig. Ga naar Sisyphus. Plaats de wig onder de ronde steen en de arme man is eindelijk verlost van de steen. Na het gesprek ga je terug naar Ovid en je krijgt de Munt. Gebruik de munt in het kaartjesautomaat.

Stap alleen in de gondel en terug naar het land der levenden. 

 

Misschien leuk om te weten :)

 

De Tartarus is een deel van de onderwereld in de Griekse mythologie, het grote, treurige rijk onder de aarde. In dat schimmenrijk zwaaide de god Hades, de broer van de oppergod Zeus, de scepter. Daarmee was Hades ook degene die de leiding had over Tartarus, het ergste deel van de onderwereld. In Tartarus werden de geesten van de gestorvenen, die in het leven uitzonderlijk slechte dingen hadden gedaan of de goden hadden uitgedaagd, gestraft.

 

Orpheus en Eurydice is een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur, teruggaand op een Latijns verhaal van Ovidius over de Metamorphosen (Gedaanteverwisselingen). Hades was ontroerd van het liermuziek van Orpheus en besloot Eurydice weer bij hem te verenigen, op een voorwaarde: Orpheus mocht niet naar zijn geliefde omkijken, voor ze het zonlicht bereikt hadden.

 

Sisyphus werd door de goden gesommeerd te sterven. Aangekomen in de onderwereld klaagde hij bij Hades over de nalatigheid van zijn vrouw, die niets anders kon doen dan hem terugsturen om de noodzakelijke rituelen af te handelen. Sisyphus dacht daar echter niet aan en besloot nog een tijd door te leven. Tenslotte kregen de goden hem toch te pakken, en werd hij veroordeeld in de Tartarus een zwaar rotsblok tegen een steile berg op te wentelen, dat echter telkens van de top weer in de diepte rolde.

 

Een Banshee is een vrouwelijke entiteit die de dood van een mens aankondigt door middel van een ijselijke gil die door merg en been gaat. Volgens de legendes kondigt de Banshee overigens alleen de dood aan bij mensen die liefdesverdriet hebben.

 

Cerberus was de bewaker van de poort naar de onderwereld en zorgde ervoor dat de doden de onderwereld niet konden verlaten en dat de levenden er niet konden binnentreden.

 

De Styx (letterlijk "Haatstroom") is in de Griekse mythologie de rivier die de bovenwereld scheidt van de onderwereld. Charon was de veerman die de schimmen van de overledenen - wilden zij rust vinden in het rijk van Hades - de Styx overzette. Als veergeld gaf men de doden een muntstuk (obool) mee in de mond.

 

Hoofdstuk 3: Terug in het Land Der Levenden

 

Je kan nu de groene dubbelganger, Simon besturen door rechtsonder in het scherm op hem te klikken. 

Je opdracht is nu om je Dubbelganger en de Koning uit de dodenstad te bevrijden.

Ga naar de Dodentempel die nu toegankelijk is - bij de tolbrug.

 

Dodentempel

 

Pak links uit de kist met prulletjes Zwarte Kaarsen. Pak uit een andere kist een Stempel. Onderzoek alles. Praat met de monnik. De lift achter hem gaat rechtstreeks naar het Dodenrijk. Vraag over de Noviciaat baan maar je hebt nog geen ervaring met deze baan.

Noviciaat - proeftijd van kloosterlingen;  plaats, gebouw waar een kloosterling zijn proeftijd doorbrengt.

Zie de Vampierkat en probeer de lift te gebruiken. Een Vampier kan niet tegen licht! Probeer het raam te openen. Gebruik de olie op het raam, open dan het raam en weg is de vampierkat. De kat komt via de liftschacht bij de Cerberus hond in het dodenrijk en gaat achter de kat aan. Switch naar de groene Simon.

 

Ga naar de onbekende tunnel. Praat via de liftschacht met de rode Simon. De monnik is verbaasd dat je met de doden kan praten en benoemt je tot hoofd Noviciaat. Rode Simon praat via de liftschacht met de Groene Simon. Combineer de stempel met de aanvraagformulieren. Leg de Gestempelde aanvraagformulieren in de lift. Trek, links van de lift, aan de hendel, om de lift te laten zakken. De Groene Simon pakt de Gestempelde Aanvraagformulieren, uit de lift. Stap in de lift en samen met de Koning zijn deze ook weer terug op de oppervlakte.

 

De Koning moet terug op zijn troon. Ga naar de tolbrug. De trol verspert weer de doorgang. Zowel de Rode als de Groene Simon kunnen de trol niet overtuigen om hen door te laten. Rode Simon gaat naar Grootmoeder. Pak van de stoel het Bedlaken. Ga terug naar de tolbrug. Maak van het bedlaken een Linnenkoord - linkermuis klik. Praat met de trol en je bindt het koord aan zijn voeten. Volg het linnenkoord tot in de dodentempel. Bind het koordgedeelte, dat je in je inventaris hebt, aan de lift vast. Trek aan de hendel en weg is de trol. 

 

Je overlegt met de andere. De Koning mag niet gezien worden omdat die dood verklaard is! De Koning loopt naar de stadspoort en Rode Simon volgt hem naar de stad. In de stad praat je met de koning. Zeg dat het te gevaarlijk is om hier midden op straat te blijven staan en dat het beter is als hij de winkel van Calypso binnen gaat. In de winkel praat je weer met de koning om uit te leggen hoe de instant-machine werkt. Nieuwsgierig als de koning is neemt hij de machine onder de loep. Je kan het niet weerstaan om de koning in de trechter van de machine te trappen. Rode Simon zal niet de schuld op zich willen nemen en laat dus de Instant Koning poeder maar waar het is. Breng Groene Simon ook naar de winkel. Gebruik de instant-machine en Groene Simon pakt de Koning Instant Poeder.  

 

Rode Simon gaat naar het Marktplein. Hier zijn nu 2 Demons en de ambtenaar. Praat met de demons - Ze houden een wedstrijd en wie er wint krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van Calabas die met Alix gaat trouwen. Praat met de ambtenaar over de wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit 3 disciplines - Hardlopen, Schaken en Gewichtheffen. Zeg dat je aan de wedstrijd mee doet.

 

Hardlopen

De start is op het kruispunt. Zeg tegen de kasteelwachter dat je klaar bent en de strijd kan beginnen. Je merkt snel dat je niet kan winnen van de Demons. De 2 Demons komen tegelijk aan de finish zodat er opnieuw gestart moet worden. Plaats de Groene Simon voor de winkel van Calypso. Rode Simon start de wedstrijd weer. Als de 2 Demons in het scherm komen van de Calypso winkel, zie je dat de Groene Simon, zicht verstopt heeft tegen de huismuur. Zodra de 2 Demons door dat scherm lopen, doe je snel een Dubbelklik richting Marktplein. De Groene Simon gaat als eerst over de streep en wint de eerste wedstrijd.

 

Schaken

Dit zal toch geen probleem moeten geven voor de Groene Intelligente Simon om deze wedstrijd te winnen, als hij niet steeds afgeleid wordt en de 2 niet vals spelen. Vraag aan de ambtenaar voor een plaspauze. Gerald Demon loopt met je mee om te zien dat je niet vals speelt. Je loopt naar de steeg. Zie dat Gerald in een getekend springspel, in de vorm van een Pentagram, stil blijft staat. Ga de Bar in en terug naar het Marktplein om de wedstrijd voort te zetten. Switch naar Rode Simon. Ga naar de steeg. Plaats de zwarte kaarsen in het pentagram/springspel en verstop je in de Bar. Groene Simon vraagt weer om een plaspauze. Het plan is gelukt. Gerald is gevangen in het Pentagram.

Ga na het gesprek de bar binnen. Rode Simon neemt het over en wint de tweede wedstrijd. 

 

Gewichtheffen

Honderd pond moeten we omhoog heffen. Dat zal zo niet lukken. Ga naar het clubhuis. Swampy is terug gekomen om zijn moerassoep te halen. Misschien kan je de soep voor de 2 demons gebruiken als doping, maar Swampy is nog steeds boos op je en van hem zal je geen soep krijgen. Je zal een soep voor hem moeten maken zodat hij weer bevriend met je wordt. Ga naar Calypso. 

 

Gebruik de dode kip in de instant-machine - Instant Kippensoep. Combineer de instant kippensoep met de ketel - in je inventaris. Gebruik de ketel met kippensoep op het Magische Water van Arakh - links van de machine. Terug naar het clubhuis. Geef de Kippensoep aan Swampy. Zeg in het gesprek dat het toversoep is en hij zal het drinken. Simon wacht wat de soep voor uitwerking heeft, maar er gebeurt niets. Groene Simon komt binnen.

Je zegt dat de toversoep werkt omdat hij nu 2 Simon vrienden heeft en hij geeft je een Bord Moerassoep

 

Terug naar het marktplein. Zie op de tafel 2 bekers met mineraalwater. Zodra de 2 Demons gaan trainen met gewichtheffen, gebruik je snel de moerassoep in de bekers. Zeg dan tegen de ambtenaar dat je de Demons verdacht van doping. Hij gaat dit controleren en de Demons worden gediskwalificeerd. Zeg tegen de ambtenaar dat je klaar bent voor de wedstrijd en je wint moeiteloos het gewichtheffen. Je krijgt een officiële uitnodiging voor de bruiloft van Calabas en Alix, in de vorm van een Gouden Medaille.

 

Kasteel

Ga naar de geheime ingang van het kasteel. De doorgang naar het kasteel wordt bewaakt door een kasteelwachter. Praat met hem en toon de gouden medaille. Ga op de binnenplaats naar de troonzaal. Loop niet verder de troonzaal in. Pak links van het krukje een andere Gouden Medaille. Ga terug naar buiten. Verstop je achter de stapelkisten. Groene Simon komt. Hij geeft Rode Simon het Koning Instant Poeder. Groene Simon gaat de troonzaal binnen. Simon en de Koning krijgen een handgemeen met elkaar en rennen de troonzaal uit. Rode Simon betreedt de troonzaal. Praat met Alix.

Gebruik de Koning Instant Poeder in de kelk van Calabas. Je hebt het Koningrijk gered.  

 

 

The End

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

www.000webhost.com