Oplossing Simon The Sorcerer II

De geest van de kwaadaardige magir Sordid is terug levend geworden nadat de vader van Runt een toverboek vernietigt.
Runt is een jongeman die tovenaar wil worden. Sordid wil Runt opleiden op voorwaarde dat Runt helpt in een wraakactie op Simon.
Enkele maanden later is het fort van Sordid terug opgebouwd. Het lichaam van Sordid is een soort van robot.
Sordid stuurt een magische kleerkast naar Simon. Wanneer Simon in de kleerkast stapt, zou hij in het fort van Sordid moeten belanden.
Echter belandt Simon aan het huis van Calypso. Simon dient Sordid en Runt terug uit te schakelen.
Ten slotte dient hij de brandstof "mucusade" te vinden die voldoende stroom kan leveren zodat hij terug naar zijn eigen wereld kan terugkeren ...

Website Simon the Sorcerer 2: 25th Anniversary Edition

Oplossing Simon the Sorcerer 1

 

Deze oplossing is van 1993

DEEL 1 DE STAD

Ga terug naar Calypso's Shop. Pak de honkbalknuppel en de verf. Verlaat de winkel en ga naar het kasteel. Vraag de wachters hoeveel een dollar waard is. Verlaat het kasteel dan ook weer en ga naar het huisje van de drie beren. Open de brievenbus, en pak de brief uit de brievenbus. Ga naar de Street of Traders en spreek de dwerg aan die smid is. Spreek hem aan en wanneer hij is uitgepraat nog een keer. Vraag hem hoe de handel gaat. Biedt hem dan aan om hem te helpen met zijn geldprobleem. Er zitten 15 dollars in een Gold Sovereign, 16 groats in een dollar en 3 Gold Sovereigns in een Royal Crest. Nu geeft de dwerg je een breekijzer. Ga de trap af richting de dierenwinkel. Spreek de eigenaar aan en probeer dan de elektrische schildpad te pakken. Nadat je gezapt bent, verlaat je de dierenwinkel weer en ga je naar links richting de feestwinkel. Pak het boek met grappen en kijk naar het Stinko Kit bord. Praat dan met de grappen verkoper. Nadat hij je heeft natgespoten ga je hier weer weg en verlaat je ook de Street of Traders. Ga naar de Loan 18 Office. Geef hier het boek met grappen aan de nar en hij geeft je een blaas omdat je hem hebt opgevrolijkt. Gebruik nu het breekijzer met het putdeksel. Ga de riolen in en probeer naar links te gaan. Er komt nu een grote spin waar je zo van schrikt dat je uit angst het riool weer verlaat.

Terug naar binnen bij de Sunshine Loan Office. Spreek hier de secretaresse aan en kies een van de leningen, het maakt niet uit welke. Nu kun je deur openen van het kantoor van de manager. Als de manager aan het zoeken is naar het juiste formulier, leg je gauw de brief van de drie beren in zijn in-bakje. Verlaat de Loan Office weer en ga terug naar het huisje van de drie beren dat inmiddels platgebombardeerd is. Ga het huisje binnen en, ga naar rechts naar de keuken. Pak de rubberhandschoenen en draai de kraan dicht. Nu komen de drie beren thuis en er volgt een geanimeerde scène. Na deze onderbreking word je geteleporteerd naar de fountain. Ga naar links en verlaat dit plaatje veer. Ga naar de Docks en welke kant je ook gekozen hebt, loop naar rechts. Spreek hier met Urn Bongo. Na een poosje praten vertelt hij dat hij zijn dansers kwijt is. Loop nu naar links en spreek met Goldilocks. Vraag haar waarom ze zich achter de kratten verstopt, en over de krat, vertel haar dan dat je weer terug zult komen. Open het krat met het breekijzer en, nadat zij erin is geklommen, pak je de pruik en de rubberboot. Ga weer naar de drie beren en geef vader beer de pruik om hem te helpen bij zijn onderzoek. Moeder beer geeft je wat porridge als beloning. Verlaat ook dit huisje weer en ga naar de Town Square. Spreek met e accordeonspeler. Een van de Morris-dansers breekt nu zijn stok, maar jij schiet hem te hulp door de accordeonspeler je honkbalknuppel te geven. Hij wordt nu knock-out geslagen door een van de wat minder handige dansers. Verlaat de Down Square en ga naar de tatoeëerder. Verplaats de ladder en klim naar boven naar de deur en open deze. Je gaat nu de Insane Society binnen. Spreek met de Frying Pan man en de Fish man geeft je nu een Opschrijfboekje omdat de Frying Pan man een belofte van doofheid heeft afgelegd. Gebruik het schrijfboekje om de Frying Pan man te vragen hoe je lid kan worden. Hij vertelt je dat er een vacature is voor iemand die porridge draagt. Vertel hem dat je dat wel zult regelen en trek de porridge aan die je van de drie beren hebt gekregen. Je krijgt nu een vuilniszak van de Frying Pan man. Als je de Insane Society weer hebt verlaten open je de vuilniszak en je vindt 100 dollars, een bungee elastiek en een wig. Verlaat nu ook de tatoeëerder weer en ga naar MucSwampling's. Spreek de mascotte aan en je krijgt een ballon en een voordeelcheque. Ga naar het linker deel van het scherm en je vindt een hengel. Ga terug naar de rechterkant van het scherm en ga MucSwampy's binnen. Spreek de tatoeëerder aan en spreek de man met de regenjas aan.

Spreek dan de ober aan en bestel het kindermenu. Open het menu en je vindt een model van een Swampling, een swamp gummetje en een made. Ga hier weer weg en ga terug naar de Street of the Traders. Pak de poster die je hier ziet hangen en ga weer naar beneden de dierenwinkel binnen. Gebruik hier de rubberhandschoenen om de elektrische schildpad op te pakken. Gebruik dan de schild- pad op de kooi die rechts van de machine staat, maar let goed op dat de rode hendel op de kooi naar links wijst. Gebruik nu de machine en de schildpad wordt gesplitst in een normale schildpad en een aantal sidderalen. Pak de schildpad uit de kooi en pak de gloeiwormen van de plank. Doe deze in de lege kooi en zet de hendel om, naar rechts. Gebruik de machine weer en je hebt een stel behoorlijk opgeladen gloeiwormen. De eigenaar bedankt je nu en jij gaat weer weg, terug naar de feestwinkel. Je wordt weliswaar weer in de maling genomen door de verkoper, maar nu blijf je en je spreekt met hem. Vraag hem of hij een swampling kostuum voor je kan maken. Hij zegt dan dat je wel zelf voor de groene stof moet zorgen, dus ga je weg en je loopt naar rechts. Hier praat je met Nefahpayup. Stem toe met zijn voorstel om hem te helpen en hij leidt je naar een grot waar een magische lamp staat. Loop naar rechts en pak alle lampen totdat je uiteindelijk de goede hebt gevonden. Loop weer naar links en spreek met de ingang van de grot zodat iemand een ladder voor je laat zakken. Ga de ladder op om de grot te verlaten. Als beloning geeft Nefahpayup je wat witte stof. Ga naar links en gebruik de ballon op het hek in de buurt van de smid. Verlaat de Street of Traders en ga naar de Fountain. Gebruik de verf op de fontein en daarna de witte stof op de mand. Verlaat de Fountain weer en ga naar MucSwamplings. Spreek weer met de mascotte en vraag hem om een nieuwe ballon. Ga nu weer terug naar de fontein en kijk eens aan, je stof is niet alleen schoon maar ook groen! Pak de stof op en ga weer naar de Street of Traders. Bindt hier ook de tweede ballon aan het hek en ga de feestwinkel weer in. Hier geef je de nu groene stof aan de verkoper en hij maakt een Swampling kostuum voor je. Tijd om weer terug te gaan naar MucSwampling's. Spreek maar weer eens met de mascotte om nog een ballon te krijgen. (Wacht gerust even met het vastbinden van deze ballon aan het hek bij de smid, want dan gaan er dingen mis!) Ga MucSwampy's binnen en trek het Swampling kostuum aan om je te vermommen als medewerker. Loop de trap op langs de ober. Nadat je bent uitgekomen in de keuken ga je verder omhoog. Je komt nu bij het kantoor van de Swampling.

Praat met hem en vraag hem hoe je Swamp Stew moet maken. Hij vertelt je dat hij Swamp Mud nodig heeft voor het recept en hij geeft je een emmer om wat van dat spul te gaan zoeken. Verlaat het restaurant weer en ga terug naar de dokken. Spreek hier weer met Urn Bongo en geef hem de poster die je hebt opgepakt in de Street of Traders. Hij verdwijnt om de Morris dansers te gaan trainen en jij volgt hem naar de Town Square. Spreek weer met hem en hij vertelt je dat hij zijn trommel kapot heeft gemaakt tijdens de reis. Geef hem de blaas die je van de nar hebt gekregen en zijn dansers doen een regendans, die als gelukkig gevolg heeft dat de spin weggespoeld wordt uit het riool. Ga daar dus weer heen, dus naar het Loan Office, en ga het riool weer binnen. Je kunt nu wel naar links lopen. Je stopt automatisch als het donker wordt. Maar geen nood, je kunt nu de gloeiwormen gebruiken om een lamp te maken. Ga verder naar links en je vindt een ladder die je naar het moeras leidt. Loop naar rechts naar de kapotte brug en knoop het bungee elastiek aan de railing. Gebruik dan de emmer op de modder die je onder de brug ziet om de benodigde troep te krijgen voor het recept van de Swampiing. Loop nu naar links, voorbij de ingang van het riool en je komt bij een meer. Gebruik hier je hengel om een vis te vangen. Ga het riool weer in en loop naar links naar het Sunshine Loan Office. Ga hier vandaan naar MucSwampie's en ga naar binnen. Trek je kostuum weer aan en ga weer naar boven naar het kantoor van de Swampling. Geef hem de emmer met modder en hij maakt nu hele stevige Swamp Stew. Hij geeft je daar een pot van als souvenir. Verlaat nu het restaurant en ga weer naar de Street of Traders naar de feestwinkel. Hij Maakt een gratis stinkbom voor je. Ga nu naar de magic Competition toe. Spreek met de bediende die hier zit en ga daarna naar binnen de tent in. Gebruik je stinkbom om je tegenstanders uit de weg te ruimen. Als je weer wat hersteld bent, ga je weer naar binnen en je spreekt de ene tovenaar aan die niet weg is, hij was verkouden... Pak het boek met toverspreuken en gebruik de Swamp Shake op hem. Nu is hij ook volkomen doof. Je wordt naar voren geroepen als de enige deelnemer en je krijgt de baan als Royal Wizard en een identiteitskaart om het te bewijzen.

Tijd om weer terug te gaan naar het kasteel. Zodra de wachters vragen om hun geld, geef je dat en je kunt doorlopen naar de deur. Je laat hier je kaart zien en je mag naar binnen. Nadat je met het vervelende kleine prinsje hebt gesproken, doe je de deur naar het kasteel open en loop je naar binnen. Ga naar links, langs twee deuren en je komt in de troonzaal. De koning vertelt je nu dat het jouw taak is om de huilende baby stil te krijgen. Ga naar links en gebruik de vis die je hebt gevangen met de Royal Seal. Hij springt nu in je hoed. Verlaat de troonzaal en open de eerste deur rechts. Hier zie je een huilende baby. Gebruik de wig die je hebt gevonden op de wieg om deze te laten stoppen met schudden en pak daarna een tandwiel uit het systeem. De baby huilt nog steeds, maar toch ga je weer weg en verlaat je het kasteel. Ga naar MucSwampling's en herhaal je trucje met het kostuum. Ga nu alleen de eerste trap op en gebruik het tandwiel hier op de klok. Nu kun je naar de tatoeëerder gaan, want die is terug van zijn lunch. Spreek met hem en vraag wat een tatoeage kost. Die blijken veel te duur, dus pak je alleen een foldertje mee en je gaat weer terug naar MucSwampling's. Geef hier het foldertje aan de man in de regenjas en ga dan weer terug naar de tatoeëerder. Eenmaal weer hier aangekomen vertelt de eigenaar dat je een gratis tatoeage hebt gewonnen. Kies de tatoeage met de twee met juwelen ingelegde zwaarden. Ga nu weer terug naar het moeras en loop weer helemaal naar links naar het meer. De Lady of the lake verschijnt nu. Vraag haar of jij ook een lady of the Lake kan worden en, nadat ze de Royal Seal heeft gezien, zal ze toestemmen. Voordat ze weggaat laat ze een wetsuit en duikflessen achter. Pak deze spullen en gebruik de luchtflessen met de rubberboot om hem op te blazen. Gebruik de nu opgeblazen boot om naar het eiland van het zwaard te varen. Nadat je hier bent aangekomen pak je het zwaard uit de rots. (Dat kon alleen maar omdat je een tatoeage hebt en dus man genoeg bent om het zwaard te mogen hebben ). Je hebt nog een boot, dus gebruik die gerust om weer terug te peddelen. Ga via het riool en het Loan Office weer terug naar het kasteel. Ga naar de binnenplaats en geef het zwaard aan de prins. Hij geeft je nu een proppeschieter en een erwt.

Ga het kasteel weer binnen en open de linker deur. Gebruik de erwt op de matras om de prinses wakker te maken. Vraag haar om suggesties om de baby op te laten houden met huilen. Ze geeft je nu een lolly. Helaas heeft die lolly niet het gewenste effect, want als je die aan de baby geeft, dan gooit die hem op zijn beurt weer het raam uit. Dus wat anders gezocht. Ga weer naar MucSwampie's en als je binnen bent trek je je kostuum weer aan. Loop door naar boven naar het kantoor van de Swampling en geef de lolly aan de baby Swamplings. Deze laten nu hun melk vallen en die pak je op. Ga hier weer weg en ga weer naar het kasteel. Ga de babykamer binnen en geef de melk aan de baby. Bingo, die slaapt. Ga weer naar buiten en loop de troonzaal binnen. Ga nu de deur naar de schatkamer binnen. Nadat je de trap op bent geklommen gebruik je de Swamp Shake op het pentagram. Loop naar de deur van de schatkamer en er verschijnen twee demonen die nu gevangen worden door de Swamp Shake. Helaas blokkeren ze zo ook de deur naar de schatkamer om op zoek te gaan naar een alternatieve weg naar binnen. Verlaat het kasteel en ga weer naar de Street of Traders, Gebruik nu je derde ballon op het hek en je vliegt omhoog en uiteindelijk kom je terecht in de schatkamer. Loop richting de sarcofaag. Dat haal je dus niet en je valt door een valluik naar beneden. Pak hier de Mucusade loop dan de buis weer terug omhoog waar je net doorheen bent gevallen. Ga weer terug door het raam naar buiten en vlieg weg met de ballonnen. Nou ja, vliegen is misschien een beetje een groot woord. Eenmaal op de grond aangekomen ga je weer richting Calypso's, of tenminste wat er van over is. Pats, boem, beng. Daar ga je dan in elkaar geslagen en bijna bewusteloos richting het piratenschip...

DEEL 2 HET PIRATENSCHIP

Nadat je een verhaal hebt aangehoord van de kapitein gebruik je het toverboek om je boeien te verbreken. Pak het ooglapje van de schedel naast 'Mr T'. Probeer de trap omhoog te gaan en de kapitein houdt je tegen. Uiteindelijk laat hij je zijn hulpje zijn. Je wordt meegenomen naar zijn hut en op een gegeven moment vertrekt bij. Pak de opgezette papegaai. Kijk naar zijn dagboek en je vindt een kaart van Kalimari. Verlaat de hut en geef het ooglapje aan de piraat in het paarse shirt die aan het touw aan het trekken is. Daarvoor in ruil krijg je een zonnebril. Klim nu de ladder op die je rechts ziet en je komt op het achterdek terecht. Ruil de echte papegaai om met de opgezette. Nadat een van de piraten je aangesproken heeft gebruik je de Swamp Gum om hem op zijn plaats te houden. Verlaat het achterdek en je besluit te gaan slapen totdat je weer terug bent. Er volgt nu een animatie waarin je kunt zien wat er gebeurd is met Calypso en zijn dochter Alix. Als je wakker wordt blijk je nog steeds op zee te zijn. Klim weer naar het achterdek en spreek met de stuurman. Hij vertelt je dat de uitkijk je poging om het schip een verkeerde richting uit te sturen heeft ontdekt en dat ze nu weer op hun oude koers zijn. Verlaat het achterdek en ga naar de linkerkant van het schip. Gebruik de touwen om naar het kraaienest te klimmen. Doe de ansichtkaart op de telescoop. Klim weer naar beneden en loop weer naar het achterdek. Draai de papegaai zodat hij weer naar de stuurman kijkt en verlaat het achterdek. Ga weer helemaal naar links en open de deur. Spreek met de zware jongen die je hier ziet en vraag hem om een laspistool. Verlaat de cel en ga achter de piraat staan die de plank aan het repareren is. Duw hem van het schip af. Pak de hamer, de spijkers en de plank. Ga weer naar de rechterkant van het schip en open de deur. Ga naar binnen. Pak nu het mes en gebruik dat om de hangmat los te snijden. Pak de tondeldoos en verlaat de hut, Probeer het laspistool te gebruiken met de ketting en daar is de kapitein weer. Hij zegt je dat je dat niet moet doen. Als hij weg is probeer je weer je gang te gaan, maar daar is hij weer. Nu vraagt hij je waar zijn eerste maat is. Hij gaat nu de slaapkamers binnen en jij gebruikt de plank op die deur om hem op te sluiten. Nu kun je eindelijk je gang gaan met je laspistool. Open de deur en klim naar beneden. Pak de Mucusade. Ga de ladder weer op en je valt weer in slaap. Nadat je wakker wordt merk je dat het schip aangevallen wordt. Na de nodige ellende vind je jezelf terug op een onbewoond eiland zonder spullen.

DEEL 3 HET EILAND

Pak het blad van de schep en loop naar rechts. Nadat je met de strandjutter hebt gesproken, pak je zijn handdoek. Ga de jungle in en geef het jochie de ballon. Hij geeft je daarvoor in ruil een schelp. Pak de houten stok en gebruik die met het blad van de schep om een complete schep te maken. Ga nu weer naar het strand en gebruik de schep. Simon maakt nu een heel groot zandkasteel en als hij klaar is zie je een groot gat waar het zand uit is gekomen. Leg de handdoek over het gat en leg de schelp daarop. Nu spreek je de strandjutter weer aan en hij loopt pardoes in de val. Als bij is gevallen, dan pak je de Mucusade. Ga nu de jungle weer in en neem het bovenste pad naar links richting de bond. Pak de hond. Ga het café binnen en spreek met de serveerster. Bestel een kopje koffie zonder cafeïne en je valt in slaap. Zo, daar heb je weer een animatie verdiend. Als je wakker wordt bestel je nog een kop koffie zonder cafeïne, maar nu drink je het niet op. Verlaat het café en loop naar rechts naar de grot. Probeer de whiskyfles te pakken en er verschijnt een geest. Vraag hem om drie wensen. Als eerste wens vraag je hem om geteleporteerd te worden naar Calypso's winkel. Dat gaat mis, hij teleporteert je naar een buitenaards schip en dan weer terug. Hij legt je dan uit dat zijn probleem is dat hij de effecten van de whisky moet tegengaan. Wat bij nodig heeft is sterke koffie met cafeïne. Verlaat de grot en neem nu het lagere linkerpad. Spreek nu met de dealer. Mmm, even oefenen om Jive te kunnen spreken.. Nou ja als dat gelukt is vraag je hem om zalm. Hij biedt je cafeïne tabletten aan voor 3 Gungas per stuk. Pak het hondenfluitje en neem het bovenste linkerpad naar de man die gemarteld wordt. Ga naar links naar de generator en doe de hond in de generator. Loop naar de rechterkant van de machine en zet de hendel in de aan stand. Loop naar rechts richting de dealer en dan naar links naar de limbo wedstrijd. Spreek met de jury en doe mee aan de wedstrijd. Gebruik nu het hondenfluitje en de jury wordt afgeleid door het geschreeuw van de man die nu gemarteld wordt. Je wint nu de drie Gungas, dus kun je terug naar de dealer en je spreekt hem aan om de cafeïne tabletten te krijgen. Doe de tabletten in de koffie en loop terug naar de geest uit de fles. Probeer de fles weer te pakken om de geest op te roepen en vraag hem weer om je naar Calypso's winkel te teleporteren. Dit keer gaat het goed. Loop de winkel binnen en nu kun je even rustig achterover gaan zitten, want er volgt een hele lange animatie. Maar dat helpt je verder niets, want aan het einde ben je in de Valley of Doorn in een cel in de toren van Sordid.

Valley of Doorn.

Probeer de deur te openen en Alix geeft je een haarspeld om het slot open te breken. Is de deur eenmaal open, dan word je geteleporteerd richting een Goblin kamp. Dat gebeurt via een 'Time Stick' overigens. Ga naar rechts en loop door naar de Dark Woods. Je ontmoet daar een klein jongetje en hij vertelt je dat bij honger heeft. Ga door naar rechts en spreek met de 'Woodworms'. Nadat je een lange discussie met ze hebt gehad, loop je door naar uiterst rechts en je gaat de grot van de heks binnen. Als je de grot binnengaat, stap je op een kat. Maar de heksen spreken je toch aan en ze vertellen je dat ze problemen hebben om een bepaald drankje te maken. Dat komt door hun handicaps. Eentje kan niet zien, de ander niet horen en de laatste kan niet spreken. Help ze, en je krijgt wat van het drankje mee. Verlaat de grot en meteen ook maar de Dark Woods. Ga naar de 'Secluded Hut'. De kat van de heksen. Je hebt het beestje later nodig. 'Open' de deur en je doet hem dicht, ziezo weer een kat opgesloten voor later misbruik... Loop in de richting van de flessen en de kat raakt in paniek. Zo in paniek dat hij zichzelf bewusteloos loopt. Pak drie flessen en je krijgt automatisch ook een rietje. Pak ook een zakdoek en de, nu bewusteloze, kat. Open de deur weer en ga naar de 'Vulcano Rim'. Pak de 'Chemical Sprayer' en de 'Plant Spotters Guide Book'. Gebruik het rietje met een van de flessen en je hebt nu een lege fles. Gebruik de kat met de vleesetende plant en deze begint te kwijlen bij het zien van het beestje. Gebruik de lege fles om het kwijl in op te vangen. Verlaat de vulkaan en ga weer terug naar het kamp van de goblin's. Gebruik het kwijl op de drinkbekers van de goblins en probeer langs ze te lopen. Ze worden wakker, kwaad en dan drinken ze de vergiftigde wijn op. Gelukkig was het niet zo giftig, want ze vallen alleen maar in slaap. Pak de schelp en loop het kamp binnen. Spreek met de elf en zeg dat je hem wilt helpen om aan nieuwe parfum te komen. Hij geeft je een parfumflesje dat je kunt vullen. Gebruik een van je nog volle limonadeflesjes om de parfumfles mee te vullen en loop de grote tent links van de elf binnen. Pak hier het voedsel en de pepers. Ga terug naar de elf en gebruik de peper om hem te laten niezen. Geef hem dan je zakdoek. Geef de elf nu het volle parfumflesje, hij kan toch niets ruiken en hij beloont je door je een stuk hout te geven. Loop naar de linkerkant van het kamp waar een tweetal goblins met dobbelstenen aan het spelen is. Gebruik het laatste limonadeflesje met het vuur om zo verblindende rook te maken. Zodra de goblins verblind zijn, pak je wat van hun spullen en ze gaan onderling ruzie maken. Eentje laat nu zijn geluksdobbelstenen achter. (ze zijn eigenlijk gewoon vals.)

Pak deze dobbelstenen, ga naar rechts en verlaat het kamp weer. Ga weer naar de 'Secluded Hut' en pak nog twee limonadeflesjes. Ga hier weer weg en ga weer naar de Dark Woods. Geef het jongetje het voedsel en een vol flesje limonade. Pak het vergrootglas dat bij laat vallen en ga verder naar rechts. Geef de 'Woodworms' het blok hout en zij maken daar een houten kunstgebit van. Ga weer door naar de grot van de heksen en geef de heks zonder tanden het houten kunstgebit. Geef de dove heks de hoorn, en het vergrootglas aan de blinde heks. Nu maken ze een drankje voor je waarmee je iemand in een bond kunt veranderen. Drink je laatste flesje limonade leeg met behulp van je rietje en gebruik het nu lege flesje om wat van het drankje uit de ketel te scheppen. Verlaat de grot weer en ga terug naar de 'Secluded Hut'. Gebruik hier het drankje op de rollenspel spelers en een van hen verandert in een beagle. (Natuurlijk neem je hem meteen mee, je weet maar nooit wanneer een hond kunt gebruiken. Vraag of je mee mag spelen en, wanneer je goed en wel zit, vraag je of ze het bezwaarlijk vinden dat je je eigen dobbelstenen gebruikt. Je gooit nu twee keer twaalf en je wint een catalogus met behang voor een binnenhuisarchitect. Verlaat de jut weer en ga terug naar het goblin kamp. Loop het kamp binnen en loop helemaal naar links. Je komt nu bij Sordid's Toren en je wordt aangehouden door een stel varkens die de toren bewaken. Zeg ben dat je belangrijke zaken komt doen en laat ze de catalogus zien. Ze laten je nu door en je gaat naar binnen. Pak hier het tapijt en loop het enge gangetje in. Je komt nu de 'horror' wachter tegen die de toren bewaakt. Verlaat hem weer en ga naar de trap aan de linkerkant. Gebruik het tapijt met de plas zweet om de geur van de goblins op te pakken. Gebruik nu het doorweekte tapijt met de 'Chemical Sprayer' en je vult deze met de geur van goblins. Zet de schakelaar op de generator om, om het licht uit te doen. Verlaat de kamer en ga terug naar het gangetje met de wachter. Ben je eenmaal met de horror in een kamer, gebruik dan de plantenspuit om je geur te verdoezelen. Trek de hond aan. De hond verandert nu in een paar harige slippers die ervoor zorgen dat je muisstil langs de wachter kunt lopen. De wachter kan je nu niet zien, niet ruiken en niet horen, dus kun je langs hem glippen. Loop naar de deur aan de andere kant en loop over het lavakanaal naar de andere kant. Je krijgt nu een opwindende rit richting Sordid's kamers. Loop naar de rechterkant van deze kamers en pak de schroevendraaier op. Gebruik de schroevendraaier om Sordid's hand er af te schroeven. Gebruik dan deze hand bij het identificatie apparaat. Pak de 'Time Stick' op en loop naar links alsof je de kamer zou willen verlaten. Runt komt nu naar buiten rennen om je te stoppen.

Einde 

GameSolves NL

NL Forum

www.000webhost.com