Nadat je vrouw ontvoerd is en je het galjoen ziet vertrekken, ga je via het kasteel over de brug en door het portaal te gaan waar de achtervolgende wachters worden gestuit. Ga naar links. Je komt dan in het rebellenkamp. Nadat je gepraat hebt met Duke, praat je met de mensen helemaal rechts; ze zullen je een 'special move' leren. Neem vervolgens de fakkel op bij het vuur.

Zoektocht naar de Telescoop

Ga vanaf het kamp naar beneden en naar rechts zodat je aan de grotten komt. Gebruik de fakkel in je rugzak voordat je de grotten binnengaat. Vecht nu totdat de 'gold imp' je om hulp vraagt. Wanneer je nu z'n leven spaart, zal hij je naar een schat brengen waar je je kan herbevoorraden, De imp zal dan een potion drinken en je zal met hem moeten vechten. Wanneer je het 'Web of Death' op 'm gebruikt en hem daarna blijft bestoken, zal je bonuspunten krijgen. Blijf in elk geval dicht bij hem! Blijf vechten totdat je aan de volgende 'save point' komt. Selecteer vervolgens je 'ice wand' om de levelboss te bestrijden. Wanneer je met de levelboss aan het vechten bent, kan je het best achter de rots lopen die in tweeën gesplitst is. Gebruik de achterwaarts roterende aanval om de mensen achter je te doden. Dood de levelboss door met de ice wand door de rotsen te schieten. Hij kan je hier niet raken.

Missie in Rain

Om deze missie te voltooien, zal je goed moeten kunnen werken met het controleren van meerdere mensen. Blijf in elk geval het level verkennen totdat je een teddybeer vindt van een oud vrouwtje (bij een fontein rechts in het veld).

De eerste Orb

Na je missie in Rain zal je naar het orakel gestuurd worden. Hier zal je voor het eerst vernemen wat Silvers plannen zijn. Je zal een kaart, een hoorn en een potion krijgen wanneer je met de wetenschapper praat. Wanneer je gesaved hebt, druk dan op 'm' om naar de kaart te gaan. Ga vervolgens naar Othias' toren. Hier zal je eerste Orb krijgen, een zwaard, een special move en een zilveren sleutel (die je gebruikt om het ijsland te openen)

De tweede Orb - The lce Orb

Nadat je de eerste Orb voltooid hebt, dien je naar het orakel te gaan en van hieruit naar beneden. Nu ben je in het ijsland. De beste combinatie om dit level mee aan te vangen is Sekune bewapend met een zwaard en David met de fire Orb. Er staan ijsdraken onder elke boog in de brug. David kan ze allemaal met slechts één treffer vernietigen, aangezien vuur extra schade doet op ijs. Na het eerste scherm voltooid te hebben, zal David meer dan waarschijnlijk nog maar weinig mana over hebben. Het is dus beter om over te schakelen naar het zwaard, ook al omdat er nu toch niet zoveel ijsmonsters meer zijn. Voordat je de grot binnengaat kan je best terugwisselen naar de fire Orh. Na de eerste scène in de grot, wissel je weer naar het zwaard, en hou nu het zwaard, totdat je de deur opent die naar de level-boss leidt.

Enkele tips om de levelboss te verslaan

Blijf uit z'n buurt, want de schade die hij van dichtbij kan doen, is enorm. Sekune zal normaal gezien meteen het loodje leggen. Elke keer datje één van z'n wachters doodt, zal je een recharge Orb krijgen. Gebruik ook Davids speciale bewegingen op de wachters en gebruik het vuur op de levelboss. Tijdens je gevecht kan je ook regelmatig herbevoorraden met voedsel.

De derde Orb

Druk op M en ga naar de bibliotheek om te praten en informatie te verzamelen. Gebruik nu de kaart om Davids huis te vinden. Ga nu naar rechts tot je aan Ruebens huis komt. Ga dan terug en weer naar boven, naar de plaats waar je het eerste 'ontvangstcomité' tegenkwam aan Davids huis. Hier zal je nu Vivian ontmoeten. Loop nu over de boomstam naar links. De vrienden van de burgemeester zullen je aanvallen maar vluchten weer, zodat jij de sleutel hebt tot Rain. Bewapen David nu met de ice Orb en ga naar links. Je zal kleine vuurdemonen moeten verslaan, het geen veel makkelijker gaat wanneer je de ice Orb vasthebt. Ze laten trouwens magische Orbs liggen om je te herbevoorraden. Nadat je ze verslaan en weer helemaal opgeladen bent, kan je de levelboss gaan aanpakken. Het allerbelangrijkste om deze levelboss te verslaan is om enkel en alleen aan jezelf te denken. Laat je vrienden voor wat ze zijn, ze krijgen toch terug volledige gezondheid zodra je de levelboss hebt verslaan. Gebruik de rots in het midden als beschutting. Hou de rots te allen tijde tussen de demon en jezelf in. Schiet voortdurend de ice Orb op de levelboss terwijl bij je vrienden bestookt. Wanneer je geen mana meer hebt, dien je met de ice wand z'n kleine wachter te vernietigen. Deze zal dan een resupply Orb laten liggen. Ga nu terug verder met de ice Orb. Nadat je'm verslaan hebt, dien je naar het volgende scherm te gaan. Hier zie je een vuurboom. Deze dient enkel om een plaats op de kaart aan te duiden. Ga nu naar Rain en ga naar boven aan het eerste kruispunt. Hier kom je aan de plaats waar je de sleutel kan gebruiken. In de herberg ontmoet je Jug. Hij is veruit de sterkste ploeggenoot die je zal tegenkomen. Wissel Sekune met Jug. Praat nu met iedereen en koop alles. Druk nu op 'M' en ga naar Othias' toren om wat tijd te besparen. Eens bij de toren, ga je naar rechts, dan naar beneden, links, links, beneden, totdat je de deur met een het bereikt. Gebruik nu de code die de oude man je in de herberg heeft gegeven (3x bellen, pauzeren, 2x bellen, pauzeren, lx bellen), ga naar binnen, linksonder, koop zilver, naar beneden, linksboven. Om de weerwolf te verslaan, dien je een bijl te gebruiken en dien je steeds zijdelingse zwaai bewegingen uit te voeren. Eens voorbij de weerwolf, zal je de veerman zien. Je zal nu alles hebben wat nodig is om naar de Spires te zeilen.

Tips om de levelboss te verslaan

Je zal projectielen moeten gebruiken om de draak te verslaan. Vooral ice Orb is erg nuttig. Het beste is om je ploeggenoten in het kleine dalletje te laten staan. Wanneer je nu met David en de ice Orb naar de draak toe rent, zal de draak onmiddellijk naar de andere kant vliegen. Het beste is dus om, wanneer je aan z'n hoofd komt, onmiddellijk zelf naar de andere kant te lopen. Wanneer je zo recht onder de draak bent, schiet je op z'n buik. Nu zal je het teken van magie damage krijgen, het geen wilt zeggen dat je 'm goed geraakt hebt. Het maakt niet uit of je ploeggenoten sterven of niet, ze zullen toch volledige health krijgen wanneer je de draak verslaat.

De vierde Orb (lightning)

Wanneer je de draak verslaan hebt, ga je naar beneden en naar links. Hier zal je, massa's vijanden tegenkomen, Wanneer je ze allemaal, hebt, zal er een kist verschijnen. Hierin zit het halssnoer om de Fire Tree te openen. Druk dus op M en ga naar de Fire Tree. Zodra je de boom geopend hebt, zal Spirk je vertellen dat de wetenschapper je wilt zien. Dit wil zeggen dat hij nieuwe potions heeft gemaakt. Wanneer je de Fire Tree omgeving betreedt, ga dan naar rechtsonder, NIET naar links (daar zit een voorlopig nog te grote dreiging). Wanneer je uiteindelijk Cagen gevonden hebt, wissel je hem met Vivienne want hij is één van de beste karakters in het spel. Zeer snel en behendig en erg goed met magie. Na het vechten in het klooster zal je op een gegeven moment een monnik tegenkomen. Hij zal je een levensvraag stellen. Druk dan op M en ga naar de ingang van de bibliotheek. Je kan deze vraag krijgen van de wetenschapper. Druk weer op M en ga terug naar het klooster. Je zal nu als beloning een potion krijgen die je naar een huis transporteert. Hier zal je Ruebens sleutel vinden. Druk op M, ga naar Ruebens huis. Hier zal je Chiaro vinden. Je kan hem opnemen in je team, maar het is niet echt aan te bevelen. Stuur hem dus maar gewoon naar het kamp. Boven zal je de Orb vinden.

De vijfde Orb (Earth Magie)

Nu dat je voldoende special moves hebt, kan je terug naar de Fire Tree gaan. Ga nu wel naar links. De aan te bevelen configuratie van je team is: Cagen met de Lightning Orb, Jug en David met het Long Sword. Laat Cagen dus vanop afstand schieten, terwijl de andere twee met hun special moves schade doen. Wanneer je deze boss verstaat, zal je een bronzen sleutel en een Lightning Staff krijgen. Nu gaan we Glass' paleis aanpakken. dus op M en ga naar de turret. Neem de hoogste paden, die leiden je rechtstreeks naar het paleis. Eens in het paleis, kan je kiezen tussen rechts of links. Neem steeds links. Je zal nu een ijsdraak tegenkomen. Je kan je spel gelukkig opslaan net voordat je moet gaan vechten.

Tips om de levelboss te verslaan

Zorg ervoor dat je veel Health potions voorhanden hebt. Deze levelboss is erg taai. Je dient een goede timing te hebben om 'm te verslaan. Schiet dus met de fire Orb wanneer bij aan het opladen is. Er zijn trouwens twee soorten van opladen. Je kan het verschil merken door de gloed die rond 'm hangt. De eerste manier van heropladen is wanneer hij z'n gezondheid heroplaadt. Wanneer je schiet wanneer hij dit doet, zal hij gekwetst zijn en zal hij een resupply Orb laten vallen. De tweede manier van opladen is wanner hij een level 3 ijsbal op je gooit. Z'n buik zal dan blootliggen. Zodra je dus ziet dat hij op z'n achterste poten gaat staan, moet je dus een vuurbal gooien om hem goed te raken. De levelboss zal ook op de grond stampen en ijspegels naar beneden doen komen. Een goeie tip is hier om je achter Jug (die toch bevroren is) te verbergen. Zo ben je veilig voor de ijspegels en kan je toch nog schieten.

Tips in verband met de Throne Room

Aan de uitgang linksboven bevindt zich de carth magic Orb. Je kan hier ook je spel opslaan. Rechtsonder is er nog een uitgang. Je moet hier door gaan terwijl je nog wat voorwerpen meeneemt. Je zal nu een sleutel tot de Barracks hebben en een Diamantsleutel. Ga nu 2 kamers terug en gebruik de diamantsleutel. Hier zal je nu de blauwe sleutel en een 'Amulet of Seeing' vinden. Ga nu terug naar de voorkant van het paleis naar de eerste kamer. Hier vind je de blauwe deur. Binnenin de blauwe deur zal je het 'Summoning of Golem' wapen vinden evenals een Warhammer voor eigen gebruik!

De zesde Orb (Acid Magic)

Ga naar het rebellenkamp en praat met iedereen. Fat Bob zal je een wachtwoord geven dat je moet gebruiken bij de herbergier. Druk dus op M en ga naar de taverne. De herbergier zal je in de riolen laten. Je zal hier ook nog de 'Falcon' special move leren. De beste configuratie voor je team is hier weer Cagen met Earth Magic en de andere twee met hun zwaarden. Earth Magic doet in dit level extra schade aan de meeste wezens. Bovendien gebruikt het niet eens veel mana, dus je kan snel en makkelijk kamers zuiveren. Zorg ervoor dat het water weg is voordat je je spel opslaat, anders moet je dit steeds opnieuw gaan doen. Het rad om het water weg te laten, ligt bij de spiraaltrap. De machine ligt tegenover het hol van de levelboss. Wanneer je de baas verslaat, zal je de Acid Magic Orb krijgen.

De zevende Orb (Time Orb)

Ga naar Thaddeus' toren en ga via een gat in de muur rechtsboven naar binnen. Eens binnen, ga naar rechts (oosten) en dan naar binnen op het volgende scherm. Wanneer je Khan ziet, vermoord hem en neem z'n zwaarden schild. Ga nu verder totdat je aan een trap en een erg grote deur komt. Ga de trap op en je zal een paarse Imp tegenkomen. Hij zal onzichtbaar worden en je aanvallen. Sla terug en je zal de Ring of Invisibility krijgen. Terug naar beneden en door de grote deur. Je ontmoet nu Jeremiab in z'n kooi. Hij laat z'n sleutel vallen. Schiet nu met een projectiel of spreuk op de hendel om de brug te laten zakken. Dood de hagedis en je zal een gouden sleutel krijgen. Ga nu naar beneden en je zal Duke in een cel zien. Nadat je alle monsters verslaan hebt, zal Duke met je praten. Na het gesprek ga je naar boven en kom je in een kamer met een reuzenventilator in de vloer. Trek nu aan de hendel linksonder om er een trap van te maken. Wanneer je in een kamer komt met een grote hangkooi in het midden, geef je aan David het beste zwaard en schild, ga je naar beneden en hou je je klaar om met Fuge te vechten!. Drink zoveel mogelijk Strength en Enchanted Armor Potions voordat je met Fuge vecht. Drink Health Potions wanneer je gezondheid laag is, in plaats van het voedsel te eten. Wanneer je hem verslaan hebt, zal je z'n zwaarden en Half-Moon sleutel krijgen. Sla je spel op en ga dan naar de kamer linksboven in het scherm. Dood de monsters en ga de trappen af. Dood de wachter en je krijgt de sleutel die je nodig hebt om Duke te bevrijden. Ga dan terug naar de kamer waar je de wachter gedood hebt, en je zal Moss ontmoeten. Gebruik nu de teddybeer en praat met Moss. Ga terug naar de cel en bevrijd Duke. Nadat je met Glass gepraat hebt, ga je terug naar het rebellenkamp. Praat met de oude vrouw, Edith en ze zal je de Ring of Resist Magic geven. Ga vervolgens naar de haven in Verdante. Zorg ervoor dat je minstens 300 goudstukken hebt om de boot naar Deathgate te nemen. Vecht nu een baan door het kerkhof, totdat je de geest, Ben's broer ontmoet. Praat ermee en ga dan naar rechtsonder. Hier zal je de geest van Professor O'Leary ontmoeten nadat je alle wezens gedoofd hebt. Hij zal je de Scroll of Revelation geven die je nodig hebt om The Dig binnen te gaan! Nadat je de scroll hebt, ga dan uit het scherm en neem het andere pad onder de houten brug. Hier zal je de geest van Canitos ontmoeten. Hij zal je de Stone Key geven. Nu heb je alle items om de zevende Orb te krijgen. Gebruik dus je map en ga naar de luchtsluis in Spires. Gebruik de Stone Key en open de kist om Lycanthrope te krijgen. Hierdoor kan je in een weerwolf veranderen voor een korte periode. Gebruik je map en ga naar de bibliotheek ingang in Gno. Gebruik je Gold Key op de grote bruine deur. Nadat je de Hurricane en de Golem U gekregen hebt, ga je terug naar het rebellenkamp. Ben zal je nu de Berserker leren. Ga dan via het nauwe pad ten noorden van het kamp. Wanneer je aan de fontein komt, zal je via de Scroll of revelation een geheime doorgang ontdekken. Ga dan via het bos en je komt dan voorbij een kist. In deze kist zit de groene sleutel en de time Orb.

De achtste Orb (Light Orb)

Ga verder en je zal een blauw wezen moeten bevechten. Je kan dit het beste bevriezen met je level 3 magic. Nadat je het verslaan hebt, zal je een Iron Key krijgen. Gebruik deze Iron Key op de gate bovenaan het scherm. Neem de Bone Key in de kist en ga naar de riolen in Rain via de map. Wanneer je de riolen binnenkomt, ga je rechts, de trap op, naar boven, rechtsonder en gebruik je de groene sleutel op de poort in het midden onderaan. Neem Armageddon in de kist en ga terug naar de boneyard via je map. Open de beschermde poort via de Bone Key en ga binnen. Je zal geteleporteerd worden naar een ruimte met onzichtbare cyclops. Gebruik je amulet of seeing om de cyclops te zien. Nadat je ze gedood hebt, ga je via het pad in het midden onderaan het scherm weg. Ga nu één van de geopende deuren binnen, het maakt niet uit welke. Dood de cyclops, spring in de golf en ga nu naar rechts. De deur zal opengaan wanneer je de Lady of Light hebt verslaan. Achter de deur zal je rechtsboven de light Orb vinden en linksboven het save point om je spel op te slaan. Grijp de Orb en ga terug naar het rebellenkamp. Koop eerst al het nodige van de tovenaar alvorens je teruggaat naar het kamp want je zal niet terug kunnen komen eens je het portaal in het kamp hebt betreden. Kies je team en ga door het portaal. Eens je in Metalon bent, kan je de map niet meer gebruiken.

De Slag bij Metalon

Nadat je het portaal betreden hebt, ga je verder totdat je aan een brug komt en aan een passage aan de rechterkant waar je niet kan komen. Ga de brug op en je zal een kamer betreden waar een rode rookpot boven aan het scherm staat. Klik op de pot en je zal er wat ingooien om van de rook af te geraken. Er zal nu een deur verschijnen. Ga binnen en naar rechts. Ga langs het pad naar beneden en je zal een robot in een buis tegenkomen. Trek je hier niets van aan en ga verder naar beneden. Klik op de pot en er zal bloed uit de muren komen. Ga nu terug naar de robot, dood hem en sla je spel op. Ga nu de passage binnen vanwaar de robot kwam. Ga nu door het huis, gebruik de Half-Moon Key wanneer je een kamer met glitter ziet. Neem de Granite Key in de kist en gebruik het op de deur met glitter. Praat met Oberius en ga naar rechts. Eens je in een kamer bent met een bek in het midden, duw je op één van de twee knoppen aan de linkerkant van het scherm. Druk dan op de andere knop aan de rechterkant en dood de twee monsters. Een kristal verschijnt en een deur gaat open. Nog drie schermen en je zal Silver ontmoeten. Je kan iets verder ook nog je spel opslaan. Wanneer je vecht met Silver, dien je de twee sterkste karakters de robot aan te laten vallen, terwijl degene met de meeste magic points de bal aanvalt die in het midden van het scherm hangt. Val de bal eerst aan met Fire Magie. Nadat hij vernietigd is, gebruik je achtereenvolgens lce, Healing, Lightning, Earth, Acid, Time en Light Magic. Wanneer je Silver verslaan hebt, zal je met Apocalypse maken krijgen. Wanneer je Apocalypse vecht, kan je op de grond het best je schild en zwaard gebruiken. Gebruik ook je Falcon special power wanneer ze opgeladen is. Wanneer hij dan opstijgt, loop je weg om z'n aardbeving te vermijden. Wanneer bij je bombardeert met vuurballen en meer van fraais, mag je nooit stilstaan. Loop en ontwijk. Wanneer hij terug landt, sla je weer toe met je zwaard schild. Eens z'n bloed op nul staat, vliegt hij naar het midden van het scherm. Ga naar en gebruik voor de laatste Falcon special power. Wanneer je Apocalypse verslaan hebt zal je samen met je team het huis uit rennen en naar het schip toelopen. Einde (vertaald van de Engelse versie)


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com