SHERLOCK HOLMES:

THE MYSTERY OF THE MUMMY

 

LEVEL 1

Website

Demo

De Ontvangst Hal

Bekijk de sarcofagen en noteer het laatste jaartal. Ga naar het standbeeld met de leeuw, links van de ingangsdeur. Klik op het beeld en een geheimvakje in de muur gaat open. Klik op dat vakje, zet er rechts de jaartallen in, (bij een nieuwe uitgave van dit spel kunnen de letter anders zijn maar de jaartallen zijn hetzelfde).

AE (of OK) 2200   

ME (MK) 1650

NK (NK) 1069

BE (LD) 0332

 

 

Klik op de knop rechts als je alle jaartallen ingevuld hebt, pak de sleutel KEY uit het geheime vakje aan de zijkant van de trap. Ga naar de deur linksachter, draai je om, klik op de plant en pak een zegel SEAL uit de plantenpot. Open de deur achter je met die sleutel.

De Expositie Kamers

Draai links, vooruit en pak de tweede zegel SEAL links, achter een staande beeld. Klik op de mummie in het midden van de kamer, open de gereedschapkist onder op de grond (draai naar links) en pak de oliekan,hamer en schroevendraaier OIL FLASKHAMMER WITH LEVER, SCREWDRIVER. Bekijk alles in de ruimte. Ga naar de deur waar een grote vaas bij staat.  Draai rechts en pak een gouden dasspeld TIE PIN onder het voetenbankje. Ga de deur door.

Ga links/vooruit, bekijk het heiligmes links, onder op een plank in een vitrinekast ligt en pak rechts van de kast de derde zegel SEAL. Bekijk alles in de ruimte. Ga naar de twee deuren achter in de kamer, bekijk de foto's aan de muur van dichtbij, klik op de rechts middelste foto en pak de foto van Elisabeth PHOTO OF ELISABETH MONTCALFEBekijk de foto in je inventaris en je kunt daar ook al je briefen lezen ( klik op de pen en papier in je menu). Kijk rechtsonder op de grond bij de rechtse deur en pak een stukje verband PIECE OF BANDAGE (heb ik nergens kunnen gebruiken?). Bekijk de linkse deur die je met symbool zegels open kan maken, maar je hebt ze nog niet allemaal. De andere deur is op slot. Ga terug naar de eerste kamer waar je binnen kwam en ga de andere deur achter in de kamer door (links is de deur waar je de aller eerste keer binnen kwam).

Kijk en leer hier ook alles in deze kamer. Ga naar de twee deuren achter in de kamer, ga naar de deur rechts en pak links achter een soort grijze afbeelding de vierde zegel SEAL van de grond. De beide deuren zijn op slot. Ga rechts naar de 4 beelden links tegen de muur, klik op de tweede van links, het beeld schuift opzij, gebruik je schroevendraaier op het slot, open het luikje en pak de sleutel KEY. Ga links weer terug naar de twee deuren en ga voor de rechtse deur staan. Gebruik de oliekan op het slot en gebruik de sleutel om het te ontsluiten. Ga de deur door, vooruit en klik op de spiegel aan de muur (je ziet een filmpje), draai rechts en ga naar de kisten. Gebruik de hamer op de kist, links op de grond, pak er de 3 tandwielen en de vijfde zegel uit, BIG, MIDDLE, LITTLE GEAR WHEELS en SEAL. Klik weer op de kist om het hout van de kist te pakken WOOD. Ga naar de grote kast achter tegen de muur, gebruik de dasspel om het te openen en pak er de fles whisky uit BOTTLE OF WHISKEY. Ga terug naar de deur met de symbolen (derde kamer). Plaats 4 zegels in de deur: 

 

                                 Bovenste -  Sobek (kop kijkt naar rechts)

                                 Tweede - Ibis (vogelkop kijkt naar links)

                                 Derde - Nout - (gebogen figuur)

                                 Vierde - Twins (tweeling)

Ga de deur door en je komt in de studeerkamer van Lord Montcalfe's.

 

Studeerkamer

Ga vooruit/rechts, pak de papieren PAPERS van de leestafel en lees ook de krantenknipsel. Ga naar het bureau, klik op het document, pak het luciferdoosje MATCHES en gebruik die op de kaars in de kandelaar. Ga naar de deur met het mechanismenkastje, plaats de 3 tandwielen in het kastje, open links het deurtje van de oven, plaats er de papieren, hout, fles whisky in, gebruik de lucifers in de oven, de deur gaat open en je gaat de bibliotheek in.

LEVEL  2

Bibliotheek

Pak rechts achter een witte pilaar een blauw boekje HISTORY BOOK. Ga links via de spiraaltrap een etage hoger, draai links, loop naar de boekenkast met al de blauwe boeken, pak je blauwe boek uit je inventaris zodat je het in je hand hebt, tussen de blauwe boeken zie je een ander gekleurde boek (groene boek, links, tweedeplank van onder, eerste boek), klik met je blauwe boek in je hand op die groene boek, je zet de blauwe boek op zijn plaats en je pakt de groene boek RELIGION BOOK. Aan de overzijde zie je een boekenkast met allemaal groene boeken, doe hetzelfde met de groene boek en je pakt een rode boek GEOGRAPHY BOOK. Ga naar benenden, plaats de rode boek in de boekenkast met rode boeken (links achter in de hoek) en je pakt een witte boek PHILOSOPHY BOOK. Plaats de witte boek in de boekenkast met witte boeken en je pakt een zwart boek LAW BOOK. Ga weer naar boven, plaats de zwarte boek in de kast met zwarte boeken en je pakt een gele boek SCIENCE BOOK. Ga naar benenden en plaats de gelen boek in de kast met gelen boeken en je pakt een witte boek PHILOSOPHY BOOK. Draai rechts naar de witte boeken, plaats de witte boek in de kast, je pakt een ander boek, je opent het en pakt er een sleutel uit KEY. Lees de krant die op de leestafel ligt. Ga naar boven, ga links, gebruik de sleutel op de deur rechts en ga de gang op. Bekijk het oude beeld links (Sherlock zegt dat het niet zo oud is), ga tegenover je, de deur door in naar de salonkamer.

Salonkamer

Draai naar rechts (toch vreemd, als je een deur binnen komt en je staat weer meteen met je gezicht er voor?), vooruit, bekijk links de pijpen in de kast, pak onder in de kast de pijpreiniger PIPE CLEANER, bekijk de foto's boven de kast aan de muur, bekijk rechts aan de muur de foto over de stamboom, ga rechts, de kast links kan je nog niet openen, ga rechts naar de haard, bekijk de leeuwenkop boven de haard, ga rechts naar de bank, pak een brief van Elisabeth links op de grond voor de bank, bekijk rechts de lege sarcofaag en ontdek het zand. Open de gordijnen en je ontdekt een gesloten deur. Klik op de deur. Verlaat de salonkamer, ga links de gang 1x vooruit, pak links op de grond een vork FORK, ga rechts de deur door.

Studeerkamer Boven

Hmm, de kamer is doorzocht. Pak links op de grond een vervalsten inventarislijst FAKE REGISTER , merk het kastje links tegen de muur op en links van de deur het schoolbord. Ga naar het bureau, open een luikje met de twee kalk ringen op getekend, bekijk links de haard, bekijk het schilderij tegen de muur boven de haard, je ziet onder in het schilderij een klein zwart gaatje, plaats de vork in het gaatje, de schilderij schuift opzij, pak er de echte inventarislijst REAL REGISTER (je kunt ze vergelijken in je inventaris) en de wandelstok CANE uit het geheime vakje. Bekijk de telescoop achter het bureau, klik op het raam links van de telescoop en je ziet een filmpje van een man die over het dak loopt. Rechts in de boekenkast is een deurtje, als je die open maakt kom je in de boven bibliotheek uit (niet doen dus want je kan niet meer door die deur terug). Verlaat de kamer.

Ga rechts in de hal en rechts de badkamer in. Pak een stukje zeep SOAP van de wasbak, kijk in de badkuip en je voelt dat het nog warm is. Trek de stop eruit en ontdek het zand in de badkuip. Ga terug naar de deur achter het gordijn in de salonkamer. Schuif de vervalsten inventarislijst onder de deur door, gebruik het zeep in het slot, gebruik de pijpreiniger in het slot, pak de sleutel KEY, gebruik de sleutel op de deur en ga de slaapkamer binnen.

Slaapkamer

Open rechts het rechtse deurtje van de garderobekast en klik op het witte jasje. Ga naar het bed, bekijk de helm op het kastje, bekijk rechts het nachtkastje (links van het bed), probeer de la te openen maar je mist enkele puzzel stukje. Ga naar de salonkamer, gebruik je wandelstok op de leeuwenkop die boven de haard hangt, weer een geheime ruimte, pak er een pakketje uit, klik in je inventaris op het pakketje, er zitten de vier puzzelstukjes WOODEN PIECES en een lint RIBBON van Elisabeth in. Ga terug naar de slaapkamer, plaats de puzzelstukjes boven op het nachtkastje, open de la, pak er een document en ook nog twee brieven uit. Kijk naar de waaier boven in het plafond, je ziet een klein knopje op de waaier, je hebt je wandelstok niet meer om het knopje te bereiken, dus moet je wat anders lang vinden. Op het document zag je 4 tekeningen met een cijfer: oog - 1, vrouw met kruis in haar hand - 2, cheeta - 3, man met staf in de hand - 4. Kijk het schilderij aan de muur boven de helm van dichtbij, klik op het oog, dan op de vouw met het kruis in de hand, op cheeta en op man met staf in de hand, weer een geheim vakje waar je een groene SCEPTER uit pakt. Gebruik de scepter op het knopje van de waaier, de waaier blaast rechts een vaas kapot, pak de gouden kevermedaillon GOLDEN SCARAB die op de grond uit de vaas is gevallen. Ga terug naar de rommelige studeerkamer    

Ga naar het geopende luikje op het bureau (of je moet het nog openen als je dat net niet hebt gedaan), plaats de gouden kevermedaillon in het mechanisme, draai aan de T-hendel en het schuift open. Pak  er de twee brieven uit en het pistool wil je niet hebben. Ga voor de deur staan en klik op het kastje rechts tegen de  muur die je nu wel kan openen. Het is een schuif puzzel, als je de puzzel goed hebt gaat de deur open en pak de sleutel KEY. Ga naar de salonkamer en gebruik de sleutel in de staande kast, links in de hoek. Pak de rode namaak SCEPTER uit de kast. Ga naar het beeld in de gang, plaats de twee scepters in de hand van het beeld en er gaat een geheime doorgang open.

LEVEL  3

De Wijnkelder

Ga links naar de stenendeur, pak op de grond een stok STICK, klik links op het bord dat op tafel staat, pak een veldfles met water WATER FLASK en een, doosje lucifers MATCHES van de tafel, klik op de fakkel aan de muur. Klik links van de tafel op het matras en klik op het luikje. Draai je om, ga vooruit tussen de vaten tot de muur, klik onder op het zand en op de stenendeur, draai links en pak een hamer HAMMER die onder, tussen de vaten ligt.  Draai rechts, 1x vooruit naar de wijnrekken, pak links uit het rek een fles likeur BOTTLE OF LIQUEUR, een verborgen fles gin GIN BOTTLE, klik dan tegen het stenentegeltje, achter in het lege rek. Draai rechts, 2x vooruit, draai je om, pak een fleswijn uit de bovenste rek BOTTLE OF BORDEAUX, iets rechts uit het 2de rek (van boven) een ander fleswijn BOTTLE OF TOURAINE, draai links naar de wijnrek op de grond en pak een lege fles uit het rek EMPTY BOTTLE. Draai links, pak een fleswijn uit het 2de rek BOTTLE OF BOURGOGNE, 1x vooruit, pak een fleswijn uit het eerste rek (vanaf de muur) van onderen BOTTLE OF SPAIN WINE en pak langs die rek een andere stok STICK uit het rek. Ga naar het matras, klik weer op het matras, gebruik je hamer op het luik en pak het beeld van Anubis STATUE. Ga naar de deur waar je binnenkwam, draai naar het wijnrek op de grond, pak tussen de planken van het wijnrek een vodje RAG. Doe hetzelfde aan de andere kant van het wijnrek RAG. Ga naar het lege rek waar je de fles likeur en de fles gin uit pakte. Zet de wijnfles Bordeaux achter in het rek, zet daarlangs de wijnfles Bourgogne, dan Touraine, Spain Wine en als laatste de fles Liqueur. De tegel schuift weg en je moet weer een schuifpuzzel oplossen maar deze moet je op tijd oplossen (5 min), dus verlaat het scherm en save de game. 

Als je het goed hebt klik op de knop. Ga links naar de stenendeur met het zand er voor. Combineer je vodje (rag) met een stok (stick) in je inventaris en doe dat ook met de andere, dus je hebt twee fakkels TORCH. Giet op beide fakkels de gin en steek EEN fakkel aan met je lucifers. Deze fakkels blijven ongeveer 25 minuten branden en als de ene uitgaat steek je de andere aan. Klik op de stenendeur.

Laboratorium

Draai rechts als je binnenkomt, op de grond staat een potje, gebruik je hamer op het potje en pak een sleutel KEY. Draai links, 1x vooruit, lees rechts op de tafel een bericht en klik op het verband. Klik met het handje onder de tafel (iets rechts) en pak de oliekan OIL FLASK die onder de tafel staat.

Klik op de deur van de glazenkast om onder de tafel uit te komen. Klik op de boeken in die glazenkast. Ga naar het bureau, achter tegen de muur, lees alles wat op het bureau ligt. Pak de stoel voor het bureau, zet de stoel links langs het bureau tegen de muur, klim op de stoel en pak een sleutel KEY. Stap van de stoel, pak een zakje met zand SAND die voor de linkse grote deur op de grond staat (los zand op kapotte tegels en de deur is opslot).  Ga rechts naar de lange tafel tegen de muur, lees alle briefen en boeken, klik op de potjes, draai rechts en lees daar de poster op de tafel. Pak uit een kistje op het einde van de lange tafel een sleutel KEY. Ga naar het bureau achter tegen de muur, links zie je een donkere deur, gebruik de olie op de deur en open de deur met een van je 3 sleutels. Je komt in de opslagkamer maar ga terug naar het bureau. Save de game. Klik op de la van het bureau, plaats de twee sleutels in het slot, de sleutel met een G symbool stop je in het rechtse slot en de andere met een halvemaan symbool dus links. Klik op ieders BUITENSTE gebogen pijl en klik dan op TURN (doe je het niet goed dan, boem boem). De la gaat open en Sherlock pakt er een tweede beeldje uit STATUE. Ga de opslagkamer in.

Opslagkamer

Ga 2x vooruit (iets naar links naar een lichtpuntje op de grond), pak de olielamp OIL FLASK, draai links, 1x vooruit, pak een oliefles BOTTLE OF OIL van de plank en giet de olie in de olielamp in je inventaris. In de opslagplaats zie je 5 urnen (een in het midden met 4 er omheen, in de hoeken van de ruimte). Klik op een urn en Sherlock zegt "ik maak ergens een fout, laat me van het begin beginnen". Op de urnen zie je een symbool. In de urn moet je nu een voorwerp leggen ( je kunt het lezen in je notitieblaadje 169). Leg in de urnen het volgende voorwerp:

Spiraalvormig symbool (staat voor lucht, urn staat voor de deur)  - lege fles (empty bottle)

Triangel symbool (staat voor aarde, rechtse hoek voor) - zak zand (sand)

Vuur symbool - doosje lucifer (matches, rechtse hoek achter)

Water symbool - veldfles met water (water flask, linkse hoek achter)

Als je het goed doet hoor je iets. Ga naar de deur en kijk naar de muur links van de deur. Je ziet 4 ronde letterzegels met een raadsel er boven geschreven ( moet je weer op tijd oplossen)

"vijf vingers in een hand, een is afgesneden maar nog aanwezig, de laatste zullen de eerste zijn".

Kijk in je brief, pagina 11, daar lees je en ontcijfer het als

B rahman

K satriya

V aisya

S udra

De laatste zullen de eerste zijn, dus klik op zegel S en plaats die in het eerste ronde vakje, dan de V en dan de K. Voordat je de B pakt zie je een urn verschuiven en je hebt zegel B BRAHMAN SEAL in je inventaris (vergeet het niet te pakken). Draai rechts, ga naar de urn linksachter in de hoek (water) en pak een beeldje STATUE voor de urn van de grond. Verlaat de opslagplaats en ga naar de deur recht tegenover je die op slot is. Open de deur waar je nu wel door kan.

De Draaiende Kamer

Je merkt als je hier in loopt dat de kamer draait, je moet nu de 4 standbeelden zien te benaderen. Ga naar het midden van de kamer, draai dan links naar de 2 de beelden, klik op de 2 beelden, ga weer naar het midden (je ziet kettingen aan de linkse muur) en draai naar de andere beelden en klik ook op die beelden. Je ziet een tegel verschuiven. Ga naar de deur en pak een beeldje STATUE dat onder die tegel ligt. Aan de overkant zie je andere, klik nu met je hand cursor in het midden van de kamer, en doe dat nog 3 keer ( wel ongeveer in het midden klikken), bij de vierde keer sta je met je gezicht naar in de ingang deur en achter je de andere deur. Klik nu weer in het midden, draai wat naar links en je ziet de twee beelden (de andere deur achter je), klik tussen de twee beelden en je komt nu bij de schatkamerdeur te staan. Draai je om en lees het raadsel. Vertaald is het ongeveer als de waarheid, de zegel die je hebt is het symbool voor de waarheid Brahman. Verlaat de kamer. Ga terug naar de opslagkamer, plaats zegel B in de middelste urn. Ga terug naar de draaiende kamer, ga op dezelfde weg als voorheen naar de deur van de schatkamer en ga de kamer in.

De Hal, van de Schatkamer

Draai links, ga naar de teil met water en 2 emmers, een van 3 liter en een van 5 liter. Je moet nu 4 liter op de zwarte steen zetten. Links van de teil zie je een zwarte steen en een schaal, klik op de zwarte steen en het is een soort balans steen. Pak de kleine emmer, vul het met water en giet het in de grote emmer en doe dat nogmaals, zet de kleine emmer neer (klik op de meetbuisjes). De meetbuisjes langs in het scherm geeft nu aan, 5l in de grote en 1l in de kleine emmer. Giet de grote emmer leeg (klik de grote emmer op de schaal) en zet het neer. Klik de kleine emmer op de grote emmer om de 1l in de grote emmer te gieten, pak met de kleine emmer weer 3 l water en giet die weer in de grote emmer die nu 4l water heeft. Zet de grote emmer op de zwarte steen. Een schaakbord komt uit de vloer in het midden van de kamer. Plaats de 4 beeldjes (statue) uit je inventaris op het schaakbord en wel op iedere hoek een. Je ziet nu een filmpje.

LEVEL  4

De Verwoeste Hal, van de Schatkamer

Save de game.

Pak links en rechts langs de teil de 2 emmers BUCKET, kijk naar beneden en plaats een emmer op de schorpioen, ga naar de deur, klik links vooruit richting verwoeste schaakbord, kijk naar beneden en plaats een emmer op de andere schorpioen (als het niet lukt verander dan de volgorde emmers die je op de schorpioen plaats), pak de houten plank WOODEN PLANK die er langs ligt, ga terug naar de deur, pak het tasje BAG  dat op de grond ligt en verlaat de kamer. Draai rechts in de verwoeste draaikamer, kijk naar beneden en plaats de plank op de grond. Ga de plank over, pak rechts voor het beeld een tandwiel MIDDLE GEAR WHEEL, pak links aan de muur de ketting CHAIN, loop terug de plank over naar de schatkamerdeur, ga naar het midden van de kamer (je staat dan midden op het draaimechanisme), kijk naar het plafond en plaats de ketting in de ring. Klik in de nis, links van de deur aan de overkant en je swingt de wijnkelder in.    

 

De Verwoeste Wijnkelder

Ga 1x vooruit, draai je om, klik op een ton (die schuin staat) en er stroomt kruit uit de ton. Klik op het tasje (bag) in je inventaris en lees de brief. Pak dan je tasje en pak met het tasje wat kruit POWDER die uit de ton is gestroomd. Draai je om, ga links van de tafel en pak een gebroken fles PEACE of BROKEN BOTTLE uit de stapelflessen. Ga naar de tafel, pak een lantaarn LANTERN van de tafel, draai naar de stenendeur, pak rechts van de stenendeur een kwast BRUSH die op de ton ligt. Ga naar de stenendeur, gebruik de kwast op de bovenste middelste steen en je ziet een 3. Nu moet je op de grote stenen klikken, de 3 die je net zichtbaar maakte wil zeggen dat je elke derde steen in moet drukken. Begin met de onderste rechtse steen in te drukken, tel nu 3 stenen omhoog en druk die ook in, ga zo verder en klik dan op elke derde steen (je begint dus rechts en gaat links om). Als het dan goed is kan je door de stenendeur.

 

De Verwoeste Ontvangst Hal

Ga 1x vooruit, gebruik links je lantaarn op de kaars van de gevallen kroonluchter en je lantaarn is nu aan. Ga verder vooruit, ga rechts naar het tafeltje, klik op het boek en het papier dat op de tafel ligt. In de hoek links staat een spiegel, klik op de spiegel. Ga 1x de trap op, pak op de onderste trede die verder naar boven gaat een haarspelt HAIR PIN. Ga terug naar de spiegel en gebruik je haarspeld in de spiegel om een vies papiertje te pakken DIRTY PAPER. Ga naar de kaars en gebruik het vieze papiertje voor de kaars om het te lezen (map). Ga 1x de trap op, je staat voor een schilderij en klik op de kaarsenhouder, rechts langs het schilderij in de muur. Achter het schilderij is een puzzel. Klik op de 3 hendels zodat ze alle 3 naar benenden staan (onder de hendel klikken). Zet dan de middelste naar boven (2x klikken), de 1 en derde in het midden (je ziet de lichtjes boven de hendels groen worden). ga verder naar boven, draai links en ga naar de deur rechts in de muur. Klik op de deur en op de muur. Je komt terug in de gang van de vertrekken boven. 

Draai je om, klik op het schilderij rechts van de brandende kamer op de grond, je draait het schilderij om en je pakt automatisch het haakje HOOKS. Klik er nogmaals op en je pakt een papiertje met een raadsel XLDU OLIC UFFU WIYT INO met symbolen van een kruis er onder. Draai naar de andere deur en klik daar ook op een schilderij dat op de grond staat en je pakt een papiertje met het raadsel EGYPT WILL HELP YOU. Ga verder de gang door, klik rechts op het gevallen plaats, ga verder de gang door en klik op het schilderij rechts op de grond met het raadsel UTLNLH  NHITAI  DEGHCN  ERIEEE  REOPSS. Save de game. De kamers zijn vol rook dus je moet regelmatig de kamer uit om adem te happen.

De Salonkamer Vol Rook

Ga de salonkamer in (de deur waar je voor staat?), loop snel naar de deur achter en gebruik je kapotte fles op het gordijn en je hebt een stukje lap piece of curtain om je wat te beschermen tegen de rook. Ga de kamer uit om lucht te happen. Ga weer naar binnen, klik op het schild boven de bank (links van de deur met de gordijnen), het schuift weg en daar achter is een woord puzzel. Combineer de woorden met de woorden die je in de gang zag!  De symbolen die je erbij zag zijn de regels. Klik op een letter en zet die in de regel.

eerste regel:    YOU  WILL  FIND

tweede regel:   IF  YOU  CUT

derde regel:   (sla deze regel over)

vierde regel:   UNDER

vijfde regel:   THE  RELIGION

zesde regel:   THE  PLACE  SHINES

 

     

 

Ga uit het scherm, klik op de spiegel (de woord puzzel is nu een spiegel geworden) en je ziet een rode X in de muur langs het schilderij van de stamboom. Ga naar de haard, voor de haard ligt een leeuwenkop en links langs de haard op de grond pak je de speer SPEAR, gebruik de speer op de rode X in de muur langs het schilderij (rechts) van de stamboom. Pak er alles uit (5x klikken), 3 gekleurde gewichten WEIGHTS, KEY en een brief. Verlaat de kamer naar de gang om lucht te happen (en misschien moet je dat tussendoor ook doen). Ga de studeerkamer in (middelste deur rechts). Save de game.

De Smeulige Studeerkamer

Klik op de klok, rechts van de deur, hang de 3 haakjes (hook) onder aan de gewichten, plaats dan het tandwiel in de klok (in het midden), plaats aan het haakje van links naar rechts het gouden, blauwe en het zilveren gewicht. Gebruik je gouden sleutel in het geopende vakje om het op te winden. Je hebt er een tijdbom mee aangezet en alle deuren zijn geblokkeerd. Rechts in de boekenkast is nog dat kleine deurtje dat uitkomt in de Bibliotheek. Probeer het te open en je hoort dat Lord Montcalfe daar vast zit. Zet je tasje (bag) met kruit voor dat deurtje, zet er je lantaarn met vuur voor en je ziet een filmpje.

LEVEL  5

 

De Geëlektriseerde Bibliotheek

Raak vooral de trapleuning niet aan! Ga naar de blauwe boeken, langs die kast (links) zie je een blauwe boek tussen de groene, klik die boek aan en de kast schuift open. Ga naar binnen, pak links een schop SHOVEL, schep met de schop onder het mechanisme de kolen eruit, haal de hendel over rechts op de stoomketeltje en de stroom is uit. Ga naar beneden, pak links de LADDER, zet de ladder tegen de boekenkast met rode boeken (links in de hoek), klim op de ladder, klik op de boeken, pak uit het geheime vakje een boek over dynamiet en een brief. Pak langs het vakje (rechts) een kan met tuit DROPLET PIPETTE. Verlaat de kamer door de dubbeldeur.

De Verwoeste studeerkamer

Pak rechts van het bureau de kaars CANDLE , ga achter naar de dubbele deur, links in de muur is een puzzel (Japanse blokkenpuzzel, als je erop klik zegt hij dat je nog niet genoeg vierkantjes hebt. Verlaat de studeerkamer.

De Verwoeste Expositie Kamers

Recht voor je zie je een gouden sarcofaag tegen de muur, onthouw die plaats. Draai rechts, 1x vooruit, klik op de blauwe urn rechts, pak de BATCHER (soort weegschaal) die onder die urn ligt, ga verder vooruit, pak het heilige mes KNIFE rechts uit de uitstalkast, gebruik het mes links op de la van de kast, pak de witte vierkantjes WHITE SQUARES en ga naar de andere kamer. Klik op de lege mummiekist in het midden, klik op het kastje rechtsonder, gebruik je mes op de la, open de la en pak er witte en zwarte vierkantjes (blokjes) uit BLACK SQUARES. Ga naar de deur links, pak rechts van die deur op de grond  een oliekan OIL TANK, ga rechts naar een kist, pak de bijl van de grond AXE, ga naar de andere kamer links achter. Ga 1x links vooruit, gebruik het mes op de kast links, pak de zwarte vierkantjes en een kom CUP, ga verder vooruit, gebruik je mes op de kast links en pak er 2 schalen CONTAINER uit. Pak achter links voor de uitstalkast op de grond een LAMP. Ga nu terug naar de studeerkamer en klik op de puzzel in de muur. De bedoeling is om een afbeelding met je zwarte en witte vierkantjes te maken. De puzzel moet je in bepaalde tijd oplossen. De witte vierkantjes vormen de achtergrond en de zwarte vormt een portret. De cijfers die er horizontaal en verticaal staan wil zeggen de hoeveelheid vierkantjes (witte of zwarte) er per regel in komen te staan. BV, horizontaal eerste rij staat 5, dan komen er 5 zwarte in die regel. Waar de zwarte komen moet je verticaal naar de cijfers kijken hoeveel er verticaal komen. Het vierkant heeft 28 horizontaal en 31 verticaal vakjes. Je ziet boven dat er 4 vakje met 31 zijn, in die regels komen 31 zwarte blokjes verticaal, dus je zet 5 zwarte in de eerste regel horizontaal onder de nummers 31 verticaal, ppff. Mocht je een blokje verkeerd zetten klik dan met je rechtermuisknop op dat blokje om het te verwijderen. En zo maak je een portret. Het kan zijn dat het portret per spel veranderd ? Bij mij was het Sherlock met zijn pijp in de mond. (klik op de foto om het te vergroten)

 

Kom je er niet uit dan is er een mogelijkheid om de puzzel te laten oplossen. Klik een aantal keer rechtsboven in de hoek van het scherm met je hand cursor, je ziet dat de blokjes op de goede plaats komen, als het portret af is klik je op een blokje (wit of zwart) om het te verwijderen, pak dan een blokje uit de schaal ( de kleur die je net weg haalde) en plaats die in het lege vakje en de puzzel is opgelost.

Ga uit het scherm van de puzzel en pak een hendel LEVER uit de kluis. Ga terug naar de eerste kamer. Loop naar de gouden sarcofaag die tegen de muur ligt. Draai links naar de grond en pak het tapijt, draai je om en open het luik, plaats je hendel in het mechanisme, haal de hendel over en je ziet een zwarte sarcofaag open schuiven. Combineer je oliekan (oil tank) met je lamp, gebruik de lamp op de lamp boven de gouden sarcofaag en je hebt een verlichte lamp. Ga naar die sarcofaag (2 kamers door). Klik op de geopende zwarte sarcofaag en je komt in de verwoeste opslagkamer uit. Draai rechts en ga linksachter in de hoek. Pak een touw ROPE van de plank. Ga rechts de Laboratorium in. 

De Verwoeste Laboratorium

Pak achter op de lange tafel een kistje BOX. Combineer je bijl met het touw in je inventaris. Tegenover de lange tafel zie je een gat in de muur. Save de game en ga het gat in. Hier is de tijdbom die je onschadelijk moet maken.

Ga links naar een grote kist.

Plaats je kistje (box) op de grote kist.

Zet je weegschaal (batcher) op de kleine kist (de schalen (container) hangen er automatisch aan).

Plaats de kom (cup) in de linkerzijde van de weegschaal.

Hang de kan met tuit (droplet pipette) boven de weegschaal aan een haakje.

Plaats de kaars (candle) in de rechterzijde van de weegschaal.

Plaats de bijl met het touw (axe) aan een haak rechtsboven in de muur (boven de boiler).

Steek de kaars aan met je lamp en loop snel de ruimte uit.

Einde

Je ziet hoe je de bom onschadelijk hebt gemaakt. Watson komt binnen en Sherlock verteld het verhaal over de mysterieuze Mummie.

©GameSolves

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd. De oplossingen gemaakt door Henk mogen ALLEEN gepubliceerd worden door GameSolves. "
 

Game-Solves
Forum
 

www.000webhost.com