14-10-2014

 

Sherlock Holmes 7: Crimes & Punishments

 

Dit is het zevende deel in de Sherlock Holmes-serie van Frogwares "Misdaad en straf (Schuld en boete)": Crimes & Punishments. 

Gebruik je talent om spannende en gevarieerde misdaadzaken op te lossen: moorden, vermiste personen, spectaculaire diefstallen en meer.

Het aan jou om zes verschillende zaken rondom moord, verdwijning en diefstal op te lossen

Volg de juiste pistes, ondervraag de verdachten, benoem de schuldigen... maar denk goed na over hun lot, want elke beslissing kan verrassende gevolgen hebben.

Er zijn tot 10 verschillende scenario's, afhankelijk van je keuzes. Elke beslissing die je neemt (beschuldigden aanwijzen, clues al dan niet vinden) heeft dus gevolgen voor het spel.

De game speelt zich af in Londen en aangrenzende steden tijdens de negentiende eeuw. Het is gebaseerd op de Russische roman 'Crime and Punishment' van Fyodor Dostoyevsky.

 

Als je problemen hebt met het beeld, speel dan het spel in normale of minimale instellingen met alle speciale effecten uit.

De Controls van het toetsenbord kan je zelf aanpassen, naar wat het beste voor je is om het spel te spelen.
R-toets: schakelt naar het eerste/derde person view (dit is handig om alle hoeken in het scherm te zien, vooral als je iets niet kan vinden of geen doorgang ziet).

Wanneer het spel afgesloten wordt en op bepaalde checkpoints in het spel wordt het spel automatisch opgeslagen.

Gebruik later "continue" om verder te gaan waar je gestopt bent. Of selecteer een zaak die je over wil spelen in "Case".

Caps lock - lopen/hardlopen.
Shift - karakter rent

Tab toets/I-toets - open en sluit de casebook

T-Toets - Holmes's talent

F-Toets - Holmes's verbeelding

B-Toets - Open Deduction Space

Q-Toets - switch van karakter

Casebook
De Casebook is de uitrusting voor Holmes. Het bestaat uit de volgende tabbladen: Taken (Tasks), Stadskaart (Map), Bewijsmateriaal (Evidence), Documenten (Documents), Dialogen (Dialogues), Chronicle, Prestatie/trofeeŽn (Souvenirs), Echoes en Karakter Portretten (Character Portraits). Elke keer als er iets nieuws verschijnt in een bepaalde tab, zal er een pictogram verschijnen op het scherm met een uitroepteken naast het tabblad. Het is goed om ze regelmatig te bekijken.

Bewijsmateriaal
Sommige bewijsstukken hebben een speciaal pictogram dat de speler informeert wat ermee kan worden gedaan - iemand erover vragen of analyseren.


Vergrootglas
Wanneer een bepaald object volledig onderzocht is, is het pictogram groen. Wit betekent dat het object verder onderzocht kan worden.

Soms toont het informatie dat het nu of later gebruikt kan worden.

Close-ups
Na onderzoek van een bepaald object in de close-up modus, wordt de normale weergave automatisch ingeschakeld.
Als dat niet gebeurt, betekent dit dat je het niet goed onderzocht hebt of iets over het hoofd gezien hebt.

Het meeste wat beschreven wordt (in close-ups), wordt vanuit uw perspectief gezien, dus als er staat linkse oog is dat de rechtse oog van de persoon.


Besturing en objecten
Toewijzen van sneltoetsen kan worden gedaan door op F1 te drukken. Wanneer een object gebruikt of geplaatst kan worden, zal de actie automatisch op het scherm verschijnen. De toetsen van het toetsenbord en muis die je kan gebruiken worden boven in het scherm getoond.

Puzzels en minigames

In het spel kan je prestaties verdienen bij bepaalde handelingen. Er is een herstelknop (reset) in de puzzels.

Je kan de minigames overslaan (skip), maar je verdient dan geen Prestatie.

Holmes's talent en verbeelding
Nieuwe vaardigheden (skills) maken het Sherlock mogelijk om dingen te zien die een normaal persoon over het hoofd ziet.
Gebruik deze elke keer wanneer het juiste pictogram weergegeven wordt op het scherm.

Reizen
Sherlock kan zich verplaatsen op de stadskaart in de Casebook. Tijdens deze reizen, kan je je Casebook en de Deduction Space bekijken, zodat je verbindingen kan maken tussen aanwijzingen of conclusies kan trekken en de naam van de dader aanwijzen. Bekijk de bewijsstukken en documenten als je wacht in de trein.

Deduction Space (Deductieruimte)
Het is goed om de verbindingen direct te maken. Iedere keer als Sherlock een nieuwe conclusie trekt, wordt het Deduction pictogram weergegeven.

Hierin kan je de mogelijke dader(s) aanwijzen.

Alternatieve eindes
Sommige conclusies verkregen in de Deduction Space kunnen verschillen. Dit kan betekenen dat je het verkeerde pad genomen hebt en de verkeerde naam van de dader geven hebt in het resultaat. Het is belangrijk dat je de juiste dader vindt. Je kan je onderzoek eerst controleren of het succesvol was voordat je de uiteindelijke beslissing maakt. Je kan ook controleren of je alle noodzakelijke bewijzen verzameld hebt. Je kan ook de andere mogelijke einde van de zaak bekijken (Replay Ending).

Keuzes
Elk geval (case) heeft slechts een juiste oplossing, maar om de dader te veroordelen of vrij te spreken wordt overgelaten aan de speler. Bij ondervragingen moet je snel op de "Q" toets drukken , om de ondervraging voor te zetten. De "Q"  pictogram verschijnt, druk er snel op en selecteer het juiste onderwerp.


The Fate of Black Peter

221B Baker Street
Holmes staat geblinddoekt in de woonkamer en schiet op vazen. Watson komt binnen. Kruip naar de bank, dan naar de tafel en dan naar Holmes. Sherlock: Na het gesprek met Lestrade, praat je nog met Watson en Mrs.Hudson. In het derde tabblad van de Casebook is het 'profiel van het slachtoffer' als bewijsmateriaal geplaatst. Ga naar Holmes's kamer (rechts van de open haard). Open de deur van de garderobekast (linkerkant van het venster) en selecteer een kostuum (pijltjes aan de onderkant van het scherm), bijvoorbeeld - Casual Suit. Verlaat de close-up (Esc toets, Exit) en open de Casebook (Tab toets). Open de stadskaart (tweede tabblad) en selecteer Woodman's Lee op de stadskaart.

Woodman's Lee
Loop links naar het huis in de verte. Ga voor het huis naar rechts en praat met Mrs Carey over alle mogelijke onderwerpen. Klik op de karakterpictogram van Judith Carey, om haar te portretteren (afbeelding op haar). Beweeg het scherm met de getoonde toetsen, boven in het scherm - 'A' achteruit en 'D' vooruit. Klik op de hotspots op het karakter, waarvan een blauwe cirkel verschijnt:


Karakterportret: Judith Carey

 • Camee, om de nek - (Cameo)

 • Rozenkrans, om de rechter pols - (Catholic rosary)

 • Vogelhuisje, op de tafel - (Bird house)

 • Tuinhandschoenen (Gardening gloves)

 • Boek omslag met de kuifmees 'Crested tit' afbeelding

Praat verder met Mrs Carey. Wanneer tijdens het gesprek de ondervraging pictogram verschijnt, druk je snel op de getoonde toets ('Q'' op je toetsenbord) voordat de tijd om is. Selecteer Bedevaart (Pilgrimage) - je krijgt dit als bewijsmateriaal in je Casebook. BeŽindig het gesprek, loop terug naar de ingangpoort en ga links naar de tuin. Halverwege het pad in de tuin, in de buurt van de politieagent, verschijnt een pictogram. Activeer dan Holmes's talent (T toets) en onderzoek de voetafdrukken op de grond - bewijsmateriaal "Unidentified (ongeÔdentificeerde) footprints". Loop naar de hut en probeer de deur te openen. Na de woorden van Lestrade, activeer dan Holmes's talent. Onderzoek de krassen op het slot. Ga naar binnen en onderzoek het lichaam van Peter Carey.

Klik op zijn karakterpictogram, om hem te portretteren.


Karakterportret: Peter Carey

 • Peter Carey's gezicht - (Face)

 • Peter Carey's kleding - (clothes)

 • Steken in de borst - (Pierced chest)

 • Harpoen - (Harpoon)

 • Plas bloed (pool of blood)

Pak het mes (Sea knife) op de grond en onderzoek het houten handvat en de lemmet (Blade). Neem ook het notitieboekje (notebook). Onderzoek de inscriptie en het bloed rechtsonder. Open het notieboekje en onderzoek de afkortingen (Abbreviations). Onderzoek links van het lichaam het naamplaatje van een schip , de fles en vuile glazen op tafel. Neem de tabakbuidel (Tobacco pouch). Draai het om en open de tabakbuidel. Onderzoek het tabak erin. Draai het beeld (rechtermuis) 180 graden, zodat de tabakblad aan de rechterkant is en de pijp aan de linkerkant van het schip. Nu moet je de twee delen verbinden met het schip. Beweeg de pijp op en neer, zodat de lijnen aan de onderkant aaneensluiten met de lijnen aan de boeg. De witte lijn op de tabakblad moet je aansluiten aan het uiteinde van de achtersteven.

 

Onderzoek de harpoen rek tegen de wand, boven de houtenkist. Open de houten kist. Onderzoek de navigatie-instrumenten en neem de laarzen van Peter Carey. Onderzoek de schip logs op de plank aan de linkerkant. Onderzoek de potvis tand (sperm whale) op de andere plank. Activeer Holmes talent en zie de Schetsen in het stof (Outline in the dust). Onderzoek de kaart aan de rechterkant van de deur en zoek de locaties Hammerfest en Dundee. Verlaat de hut.
Onderzoek opnieuw de voetafdrukken in de tuin. Probeer de laarzen van Peter Carey erin te passen (sleep de laarzen op de voetafdruk). De laarzen komen niet overeenkomen met de voetstappen (Boots don't match). Praat weer met Mrs Carey over alles.

Deduction Space
Open 'Deduction Space' (B toets). Klik op "Notebook" en klik op "Break-in attempts/inbraakpogingen" om ze met elkaar te verbinden.

Bekijk (klik op) het effect van deze verbinding (een neuron met een uitroepteken) en lees de conclusie = "hinderlaag voorbereiden".

 

 

Ga terug naar de hut en praat met Lestrade. Ga naar de achterkant van de hut (aan de linkerkant). Onderzoek het raam met de open luiken (Schuilplaats "hiding place"). Als de inspecteur de inbreker gevangen heeft, ga naar de voorkant en ga naar binnen. Filmpje. Ga op de stadskaart naar Scotland Yard.

Scotland Yard
Praat met de politieman achter de balie. Ga naar de gang aan de linkerkant en ga naar de eerste kamer aan de rechterkant, de bewijskamer (Evidence Room).
Onderzoek links de bezittingen van Neligan. Je ziet een notitieboekje (met enkele afkortingen erin), een zakmes, zakdoek en een ring. Neem de ring en draai het naar de inscriptie in het binnengedeelte (in drie delen). Lees de naam R. Dawson. Verlaat de bewijskamer en loop verder door de gang. Open de tussendeur en ga naar de verhoorkamer (Interrogation Room) aan de linkerkant. Praat met John Neligan. Klik daarna dus snel op de "Q" toets om hem te ondervragen. Selecteer in de ondervraging: Ring graveren - "Ring's engraving" = bewijsmateriaal in je Casebook.

Karakter portret - John Neligan

 • Pet - (Shabby cap)

 • Dunne nek - (Thin neck)

 • Lap op de linkerschouder (vanuit uw perspectief) - (Patch)

 • Dure stof (linkermouw) - (Expensive fabric)

 • Ingewikkelde knoppen - (Elaborate buttons)

 • Korte mouwen - (Short sleeves)

 • Eelt op de linkerhand - (Callus)

 • Littekens op de rechterhand - (scars)

Praat verder met de jongen en selecteer in de ondervraging: vaders jas - (Father's jacket).

Deduction Space
Verbind "Break-in attempts" met "Neligan's Notebook".
Conclusie van deze verbinding is: "terugvinden van het notitieboekje" - "Retrieving the notebook".
Keer terug naar de aanwijzingen (clues) met een druk op de spatiebalk.
Verbind "Swift actions" met "Pinned to the wall". Conclusie is "Experiment required".
Keer terug naar Baker Street.

Baker Street
Kijk naar de kranten, rechts van de open haard. Zoek naar 'Dawson, 1883'.
Selecteer Dawson en Neligan zijn failliet en lees het artikel (de 2 pagina's komen in documenten).

Verlaat de close-up. Praat met Watson en ga naar Woodman's Lee.

Woodman's Lee
Ga naar de hut. Neem een ​​harpoen uit de hut. Ga op de stadskaart naar de slachter in Whitechapel.

Whitechapel Butcher
Praat met Watson en consenteer na het gesprek op het gooien van de harpoen in het karkas. Werp de harpoen in de rode X.

Druk op de linkermuisknop (Hold breath) en klik wanneer de marker in het midden van de lijn is. De harpoen gaat door het karkas.

Deduction Space
Verbind "Strength requirement" met "Pinned to the Wall" = "Feat of strength" en "Lucky throw".

Scotland Yard
Ga naar de verhoorkamer. Praat met Neligan over zijn vader.

Woodman's Lee
Ga naar de hut. Onderzoek nogmaals op de plank de logboeken van het schip. De belangrijke maand is augustus.
Lees over de Canadian Pacific Railway - C.P.R en over de bemanning van de Sea Unicorn.
Klik op de uitgescheurde pagina en krijg het "Bond certificate" bewijsstuk.

Baker Street
Na het gesprek met Watson loop je naar het raam en roep Wiggins.
 

Scotland Yard
Ga naar de bewijskamer (eerste deur rechts in de gang). Onderzoek links de bezittingen van Hurtley. Neem zijn laarzen en vlekkerige brief (Stained letter). Onderzoek de pen. Onderzoek weer de bezittingen van Neligan. Vergelijk de afkortingen in het notitieboekje met de "Bond certificate". Onderstreep C.P.R =  "Neligan's Story Proven".


Deduction Space
Verbind "Missing papers" met "Missing tin box" = "Stolen valuable papers". Klik erop en krijg de volgende conclusie: "Neligan's motive".

 

Als je "Lucky throw" selecteert, kan je het onderzoek nu beŽindigen. Klik op "Neligan is Guilty". Hij is een mogelijke dader.

Klik op 'ga verder met het onderzoek'- "Continue the Investigation".

 

Vereiste Conclusies:
 1. Stolen valuable papers
 2. Retrieving the notebook
 3. Neligan's motive
 4. Desperate jealousy
 5. Unexplained presence
 6. Hurtley's motive
 7. Feat of strength
 8. Pouch proves visit
 1. Stolen valuable papers
 2. Retrieving the notebook
 3. Neligan's motive
 4. Desperate jealousy
 5. Unexplained presence
 6. Hurtley's motive
 7. Feat of strength
 8. Pouch proves visit

 

Druk op de spatiebalk om terug te gaan naar de aanwijzingen (clues)
Verbind "Missing papers" met "Break-in attempts" = "Looking for papers" en volgende conclusie: "Neligan's innocence".
 

Verlaat de bewijskamer en loop naar het einde van de gang. Praat in de cel met Neligan. Vraag in de verhoorkamer over de inbraak.
Ondervraging: Selecteer "Bond certificate". Verlaat de verhoorkamer en praat in de cel met Liam Hurtley.

Karakter portret - Liam Hurtley

 • Oud litteken aan de rechterkant zijkant van de nek - (Old scar)

 • Handen van een tuinman - (Gardener's hands)

 • Zakdoek met een kuifmees afbeelding (rechter jaszak) - (crested tit)

 • Plantenresten op de rechterknie - (Plant remains)

 • Conclusie = Tuinman (Gardener).

Baker Street
Benader de analyse tafel (linkerkant van het venster). Selecteer: "Recover Hurtley's letter". Lees de instructies/recept voor het maken van een chemische stof.
Meng de chemicaliŽn in een fles in de volgende volgorde: Blauw (blue), Groen (green), Blauw, Oranje (orange), Kleurloos (colorless), Oranje, Kleurloos.
Beweeg de natte doek met het zojuist gemaakte chemische vloeistof over de brief = bewijsstuk "Hurtley's letter".

Woodman's Lee
Ga naar de tuin. Vergelijk Hurtley laarzen in de voetafdrukken en er is een 'match'.

Deduction Space
Verbind "Hurtley's footprints" met "No gardener" = "Unexplained presence".

Scotland Yard
Ga naar de cel en ondervraag in de verhoorkamer nogmaals Liam Hurtley. Selecteer in de ondervraging "Hurtley's boots match" = bewijsmateriaal.
Selecteer in het tweede verhoor "Gardener " en in het derde verhoor "Hurtley's letter" = "Something hidden".

Woodman's Lee
Praat met Mrs Carey over Liam Hurtley en tuingereedschap. Ze geeft je een bos kleine sleutels waarmee je de schuur kan openen. Ga naar de schuur (achter Mrs Carey), open de deur en ga naar binnen. Activeer Holmes's talent en onderzoek de houten vloer (aan de rechterkant). Open de slecht passende plank en neem het kleine houten kistje. Open het kleine houten kistje in een puzzel. Draai de cilinders van het slot zodat de lijnen met elkaar aaneensluiten. Het slot bestaat uit 3 cilinders:

 1. Switch naar cilinder 2 (klik op je muiswieltje). Draai de cilinder (linkermuisknop) zodat de lijnen op 2 aaneensluiten met de lijnen op cilinder 1.

 2. Switch naar cilinder 3. Draai de cilinder zodat de lijnen op 3 aaneensluiten met de lijnen op 1.

 

Neem de stapel briefen uit het geopende kistje. Lees de brief van Judith Carey brief (2 pagina's). Praat met Mrs Carey.
Selecteer in de ondervraging: "Romantic Correspondence" = bewijsmateriaal.

Deduction Space
Verbind "Judith Carey's confession" met "Liam Hurtley's letter" = "Harmless flirting".
Verbind "Judith Carey's confession" met "Judith Carey's letter" = "Desperate jealousy" en "Hurtley's motive".
 

Als je de volgende conclusies  combineert: "Lucky throw" met "Neligan's innocence" en "Hurtley's motive", kan je het onderzoek nu beŽindigen.

Klik op "Hurtley is Guilty". Hij is een mogelijke dader. Klik op 'ga verder met het onderzoek'.

 

Vereiste Conclusies:
 1. Stolen valuable papers
 2. Looking for papers
 3. Neligan's innocence
 4. Desperate jealousy
 5. Unexplained presence
 6. Hurtley's motive
 7. Lucky throw
 8. Pouch proves visit

 

Je kan ook "Hurtley's motive", "Neligan's motive" en "Feat of strength" combineren.

Klik op "Two Murderers". Lees de conclusies. Klik op 'ga verder met het onderzoek'.

 

Twee moordenaars: Vereiste Conclusies:

 1. Stolen valuable papers
 2. Retrieving the notebook
 3. Neligan's motive
 4. Harmless flirting
 5. Unexplained presence
 6. Hurtley's innocence
 7. Lucky throw
 8. Pouch proves visit
 1. Stolen valuable papers
 2. Retrieving the notebook
 3. Neligan's motive
 4. Desperate jealousy
 5. Unexplained presence
 6. Hurtley's motive
 7. Feat of strength
 8. Pouch proves visit

 

Baker Street
Na het gesprek met Wiggins, onderstreep op de lijst de naam van: Patrick Cairns, harpoenier.

Deduction Space
Verbind "Patrick Cairns" met "Peter Carey a non-smoker" = "taak om Patrick Cairns te controleren".
Ga naar Holmes's kamer en neem de zeeman kleding (Sailor outfit) uit de garderobekast.

Ga op de stadskaart naar de "Sea Witch" pub.

Sea Witch Pub
Ga in de pub achter naar de tafel tegenover de open haard. Praat met Patrick Cairns en daag hem uit voor armworsteling. Merk op dat wanneer je tegenhoudt (restrain) je uithoudingsvermogen (stamina) toeneemt en wanneer je drukt (push) het verlaagt. In beide gevallen moet je snel op de juiste muisknop drukken (zie bovenkant scherm). De enige manier om te winnen is om te drukken. Druk snel achter elkaar op de linkermuisknop om te drukken en om tegen te houden met de rechtermuisknop. Verhoog de uithoudingsvermogen door de knoppen los te laten. Wees voorzichtig met je uithoudingsvermogen. Probeer te drukken wanneer de zeeman tegenhoudt als hij met zijn hoofd  fronst. Je moet hem 2x verslaan voordat hij praat. Vraag over alle onderwerpen = bewijsmateriaal: "Verhaal van augustus 1883 en verborgen moordenaar".

Karakter portret - Patrick Cairns

 • Gouden oorbel (rechter oor) - (Gold earring)

 • Goedkope kleren (rechter mouw) - (Cheap clothes)

 • Sterke handen (rechter onderarm) - (Strong hands)

 • Zeeman tatoeage (linker onderarm) - (Sailor's tattoo)

 • Gele nagels (linker handpalm) - (Yellow nails)

Zeg tegen Patrick dat je naar het toilet moet. Ga dan achter zijn stoel staan.

Stop de tabakbuidel in zijn jaszak (sleep het naar beneden in de close-up).
Vraag Patrick voor tabak. Conclusie: "Cairns is een roker".

Deduction Space
Verbind "Patrick Cairns pouch" met "Patrick Cairns" = "Pouch proves visit" en "Pouch proves guilt".
Beschuldig de juiste dader. Klik op de conclusies met de bewijsstukkenen en selecteer de juiste conclusie.
Het juiste resultaat van het onderzoek:

 

Cairns is schuldig

Vereiste juiste eindconclusies:

 1. Stolen valuable papers

 2. Looking for papers

 3. Neligan's innocence

 4. Harmless flirting

 5. Unexplained presence

 6. Hurtley's innocence

 7. Feat of strength

 8. Pouch proves guilt

 

Na het aanwijzen van Patrick Cairns als de dader, kan je hem laten gaan of stuur hem naar de gevangenis. Als Lestrade, Cairns arresteert in Holmes's huis, kan het zijn dat je een vuistgevecht krijgt met hem. Sla hem een paar keer in zijn gezicht - rode cirkel. Om de laatste stoot uit te delen, druk je op de W toets als het pictogram verschijnt op het scherm. Dit gevecht kan worden verloren. Voordat je de definitieve beslissing maakt, selecteer je de ander optie (laten gaan of naar de gevangenis) en kan je het andere einde zien, "Replay Ending".

Riddle on The Rails

Evesham- Treinstation

Na het gesprek met Mycroft verlaat je de kamer door de voordeur. Een week later! Holmes and Dr. Watson gaan op vakantie en wachten op de trein op het mistige station. De trein heeft problemen! Ga rechts van de rijtuig het trapje op, naar het perron. Loop verder en trapje af naar de treinrails. Draai naar links en loop over de treinrails tot het pictogram verschijnt. Activeer Holmes verbeelding (imagination) - "F toets". Onderzoek de 4 hotspots: (1) lege fles op de grond en (2) modder (links), (3) dwarsliggers (sleepers) en (4) rails (rechts). Ga terug naar het station en praat op het perron met de stationschef.


Karakterportret: Everett (stationschef van Evesham)

 • Moddervlek (rechter mouw) - (spots of earth)

 • Trouwring (rechterhand) - (Wedding ring)

 • Ere Badge (linkerzijde van het uniform) - (Honorary badge)

 • Grijs haar (rechts van de pet) - (Fully grey hair)

Vraag de man over de trein en spoorwegkaart. Ga naar de wachtkamer (waiting hall). Neem de spoorwegkaart (Railway map) tegen de muur aan de linkerkant. Verlaat de wachtkamer en ga rechts naar het magazijn (Warehouse). Ga naar binnen en onderzoek de Junk stapel op de tafel: Locomotief bel en onderdelen (spare parts). Zie een groot onderdeel op de vloer, tegenover de tafel. Verlaat het magazijn. Loop naar de stationschef en ga om de hoek naar de Ticket Office (rechterzijde van het gebouw). Ga rechts naar het kantoor. Onderzoek het loketbureau (office table). Neem en lees het telegram in de close-up - 'Boodschap aan alle stations'. Lees dan de treinsamenstelling = bewijsmateriaal in Casebook: "Train composition". Kijk naar het seintoestel (telegraph) op het bureautje tegen de muur. Verlaat het kantoor en praat op het perron weer met de stationschef - de trein had vertraging. Ga op de kaart naar Bridlington.

Bridlington - Treinstation
Ga links naar de wachtkamer. Praat met de staande boze passagier (angry).
 

Karakterportret: Boze passagier

 • Werkkleding (borst) - (Workclothes)

 • Goedkoop kaartje in de rechtse jaszak - (Cheap ticket)

 • Ruw huid (linkerhand) - (Rough skin)

 • Getrouwd (trouwring rechterhand) - (Married)

Vraag hem naar de trein incident. Praat met Mr Robinson op het zitbankje.

Karakterportret: Thomas Robinson

 • Australische hoed - (Australian hat)

 • Duren kleren (borst) - (Expensive clothes)

 • Krokodilhuid (schoenen) - (Crocodile skin)

 • Gouden ring (rechterhand) - (Heavy gold ring)

Praat verder met Robinson - hij stapte uit om iemand te ontmoeten op het station en er waren een aantal Barcazas directeuren in de trein.

Deduction Space
Verbind "Train vanished with the people" met "Chileans stayed on the train" = twee conclusies: "Accident" en "Chileans were left".
 

Ga naar de privťkamer rechts van de ingangdeur. Dit is het kantoor van de stationschef. Kijk naar het seintoestel tegenover de deur.

Activeer Holmes's talent. Sherlock ziet een gat in de vloer. Neem het document = bewijsstuk "Robinson's Prototype verzekeringspolis".

Praat met de stationschef over problemen met passagiers.

Karakterportret: Bertram (stationschef van Bridlington)

 • Jonge leeftijd (gezicht) - (Young age)

 • Schone kleren (borst) - (Clean clothes)

 • Instructies (linkerjaszak) - (Instructions)

 • Inkt vlekken (linkerhand) - (Ink smudges)

Praat verder en ondervraag hem (Q toets). Selecteer "Rookie station master" = bewijsmateriaal. Aan het einde van het gesprek krijg je een telegram van "Chesterfield St" in de documenten en "Chesterfield's report" in bewijs. Verlaat het kantoor en praat weer met Robinson - zijn bagage staat in de bagage ruimte. Ga naar het perron (deur naast de boze passagier) en ga rechts naar de bagageruimte (left luggage). Zie de koffer. Open Robinson's koffer:

 1. Draai cilinder 1, zodat je twee venstertjes ziet.

 2. Switch naar cilinder 2 (1 klik muiswiel). Draai de cilinder, zodat de lijnen aaneensluiten met de lijnen in het linkervenster van cilinder 1.

 3. Switch naar cilinder 3. Draai de cilinder tot er een gat komt in het tweede venster, waardoor je cilinder 4 kan zien.

 4. Draai dan zodat de lijnen overeenkomen met de korte horizontale lijn op de rechterrand van cilinder 3 en met de korte horizontale lijnen op de rechterrand van cilinders 1 en 2.

 

Neem de bedrijfpapieren uit de geopende koffer (Business papers). Beweeg het vergrootglas over het contract en onderstreep de tekst die rood wordt: "exclusive sales contract" en "Mr. Thomas. L. Robinson". Doe hetzelfde met de drie andere contracten.

Deduction Space
Verbind "Special wagon" met "Prototype has insurance" = "Robinson's motive".
Verbind "Special wagon" met "Prototype has many customers" = "Robinson is a victim".
Ga op de kaart naar Chesterfield.

Chesterfield - Treinstation
Ga in het station. Open de deur van de ticket office. Kijk naar het seintoestel en onderzoek het stuk papier met morse alfabet.
Maak de stationschef wakker en vraag hem over de treinpassagiers.

Karakterportret: Stationschef van Chesterfield

 • Rode neus - (Red nose)

 • Schone kleding (linkerschouder) - (Clean clothes)

 • Vislijn in de linkerzak - (Fishing line)

 • Getrouwd (trouwring rechterhand) - (Married)

 • Alcohol fles (onder de rechterhand) - (Alcohol flask)

Praat verder en ondervraag hem. Selecteer "Binge drinking" = bewijsmateriaal.

Deduction Space
Verbind "Chesterfield telegram" met "Chesterfield Master is untrustworthy" = twee Conclusies: "Passed Chesterfield" en "Missed Chesterfield".

Verlaat het kantoor en ga naar het perron (deur naast de ticket office). Ga naar links en probeer de deur van de bagageruimte te openen.

Je gebruikt je slotenopener (lockpick), om de deur van de bagageruimte te openen:

 1. Draai cilinder 1 (linkermuis), zodat een venster in het midden zichtbaar is.

 2. Switch (middenwiel) naar cilinder 2. Draai zodat de lijnen aaneensluiten met de lijnen in het venster op 1.
  - De lijnen in het bovenste scherm zullen ook automatisch uitlijnen.

 3. Draai alle cilinders in een keer (rechtermuis), zodat je het onderste venster kunt zien.

 4. Switch naar cilinder 3. Draai zodat de lijnen aaneensluiten in het venster van 1.

 

Onderzoek in de bagageruimte het gereedschap (instruments) aan de linkerkant - Holmes ziet dat ze vuil zijn. Activeer zijn talent. Sherlock ziet sporen (traces) op de vloer. Onderzoek de sporen. Verplaats een van de zakken en onderzoek de flessen. Ga terug naar de ticket office en praat met de stationschef over het vuile gereedschap en werknemers. Ga naar het magazijn (rechterkant van de linker bagageruimte) en onderzoek de wielbasis van de handwagen.

 

Deduction Space

Verbind "No traces of train" met "Spare parts of a handcar" = "Fake Train experiment".

 

Onderzoek weer de handwagen in het magazijn en activeer het experiment op de wielbasis.
Om het experiment uit te voeren, moet je de handwagen in elkaar knutselen:

 

 1. Neem een wiel (wheel) en plaats het op de as (wheel axle)

 2. Plaats een houten plank (wooden board) op de basis (wooden base)

 3. Plaats het handmechanisme op de top van de handwagen (hand mechanism joint)

 4. Plaats de kleine tandwiel (small gear) in het midden van de handmachine (small gear housing)

 5. Draai de handwagen (rechtermuis) zodat je de andere kant ziet

 6. Plaats een wiel op de as

 7. Plaats de rem (brakes) tussen de wielen (breaks joint)

 

Kijk naar de handwagen (Fake trein) op de rails. Holmes zegt dat er een koplamp en stoomfluit ontbreekt. Ga terug naar het magazijn. Kijk links naar de treinonderdelen. Neem de treinstoomfluit (steam whistle) en koplamp met dynamo (headligt). Neem ook de lange paal rechts bij de zakken (long pole) en rechts op de tafel de brandblusser (fire extinguisher). Verlaat het magazijn en kijk weer naar de fake trein op de rails. Plaats de lange stok, koplamp en de stoomfluit op de handwagen. Zet de brandblusser op de handwagen en pomp de lucht uit de brandblusser (pump pressure). Gebruik rechts de hendel (lever) en de stoomfluit. Activeer Holmes verbeelding (F) en klik op de stoomfluit.

Deduction Space
Verbind "Spare parts of a handcar" met "Fake Train" = "Vanished" earlier.

Ga naar de rijtuig. Kijk naar de grote koffer aan de achterkant van de rijtuig en selecteer: Zoek "oude kaart". Nu moet je de kleine kaart op de grote kaart leggen, zodat de afbeeldingen overeenkomen. Beweeg de kleine kaart over de grote. De lijnen van de grote kaart zijn zichtbaar door de kleine. Zo kan je de juiste uitlijning van de kaarten zien. Heb je dat goed gedaan hebt je een gedetailleerde spoorwegkaart. Ga op de kaart naar de spoorwegschakelaar.
 

 

Railway Switch
Onderzoek de rode pijl van de railwissel aan de rechterkant. Lees de inscriptie op de wegwijzer aan de linkerkant.

Activeer Holmes verbeelding. Ga op de kaart naar de mijnen.

Mines
Loop een beetje naar voren en kijk links naar het omgevallen bordje (Fallen sign). Pak de plank op de grond en plaats het tussen de twee andere planken.
Veeg het vuil weg van de planken. Lees dan het informatiebordje: WEA Coal Company. Onderzoek de voertuigsporen (vehicle traces) op de grond. In de close-up, meet (measurement) de afstand tussen de sporen en onderzoek ze (klik op de rolmeter en beweeg het naar beneden). Onderzoek ook de houten balk aan de rechterkant. Loop naar de mijn tot Holmes talent pictogram verschijnt. Activeert het en kijk naar de schroeven (screws) op de grond. Ga links naar de 2 houten hutten op de verhoging. Ga in de linkse hut van de mijnbewakers (mine guards). Onderzoek het metalen kistje op de grond, in de linkerhoek. Het is een klein kluisje. Je gebruikt je slotenopener om het te openen.

 1. Draai cilinder 1, zodat de twee vensters iets naar boven staan (de linker is iets groter dan de rechter).

 2. Switch naar cilinder 2. Draai zodat de lijnen in het rechtse venster aaneensluiten met die op 1.

 3. Switch naar cilinder 3. Draai zodat de lijnen in het rechtse venster aaneensluiten met die op 1.

 4. Draai alle cilinders naar beneden zodat je twee vensters ziet (linker is kleiner dan de rechter).

 5. Switch naar cilinder 4. Draai zodat de lijnen in het linker venster aaneensluiten met die op 1.

 6. Switch naar cilinder 5. Draai de korte horizontale lijn zodat ze aaneensluiten met 1, 2, 3 en 4.

 

Na het openen van het kluisje, neem de nieuwe instructies voor het beveiligingspersoneel. Verlaat de hut en ga beneden links naar de ingestorte ingang van de mijn. Activeer Sherlock's talent. Kijk naar de stapel stenen (pile of stones). Klik op het vreemde pakje (strange package) tussen de stapel stenen. Neem het papieren pakje (box) en onderzoek het. Trek de omslag weg (paper cover). Onderzoek het zaagsel (sawdust). Als Watson, schiet op het pakje.

Deduction Space
Verbind "Mines were blasted" met "Mines are collapsed" = twee conclusies "Concealment" en "Sabotage".
Ga op de kaart naar Evesham.

Evesham
Ga naar de Ticket Office en ga naar het kantoor. Gebruik het seintoestel (telegraph) en selecteer: "Contact Mycroft".
Je krijgt een antwoord over 'WEA Coal Company'.

Deduction Space
Verbind "WEA Coal and Chileans" met "Mexicans vs Chileans" = "No grudge".

Verlaat het kantoor en ga naar rechts, langs de rails. Steek op het einde over en open de houten poort.
Onderzoek achter de overblijfselen van het gebouw (remains). Het is een afgebroken magazijn.
Loop rechts naar de twee diepe sporen in de grond. Activeer Holmes's talent.
Onderzoek de zware voertuigsporen en meet de afstand tussen de 2 sporen.
Keer terug naar het station en praat met de stationschef over het afgebroken magazijn.

Deduction Space
Verbind "Stolen rail track" met "Rails to mines are missing" = "Road into the mines".
Ga op de kaart naar het station tussen Chesterfield en Evesham.

Doncaster Treinstation
Ga naar de wachtkamer. Onderzoek de sigarenpeuk op de vloer.

Pak de sigarenpeuk en ruik eraan (sniff). Het herkennen van de soort sigaar:

 • Draai het 180 graden, zodat de rook aan de linker kant is en de muntblaadjes aan de onderkant.

 • Til het een beetje zodat de lijnen aan de sombrero aaneensluiten.

 • Sleep de muntblaadjes (mint leaves) naar rechts, zodat de lijnen de lege ruimte in de sombrero opvullen:
  - (klik op de muntblaadjes en verplaats ze met de linkermuis).

 • Sleep de rook naar beneden naar de lijnen. Als de sombrero volledig is ga je uit de close-up.

Activeer Sherlock's talent en onderzoek de asbak naast de zitbank. Neem het stukje verbrand papier en lees de tekst. Onderzoek de sigarenpeuk en de rest van de asbak. Ga naar de ticket office en naar het kantoor. Onderzoek de paardenrennen tijdschriften en paardenrennen gokkaartjes op het loketbureau. Bekijk de gokkaartjes aan beide kanten in de close-up. Verlaat de de ticket office via de deur naar het perron. Watson ziet het overstroomde gebied achter het spoor = nieuw bewijs. Ga rechts en ga naar de linker bagageruimte. Onderzoek de opgehangen tas van de stationschef tegen de muur. Pak en lees de brief aan de advocaat en de brief aan de vrouw (2 pagina's). Ga naar het perron en praat met de stationschef van Doncaster.


Karakterportret: Duff (Stationschef van Doncaster)

 • Weemoedig (gezicht) - (Melancholy)

 • Geen horloge (borstzakje) - (No watch)

 • Mist een knoop - (Missing button)

 • Ring afdruk (rechterhand) - (Ring mark)

Praat met hem over alles. Selecteer in de ondervraging "Horse racing tickets". Vraag ten slotte over de Mexicaan.
Ga naar de rechterkant van het station en loop over de rails tot je bij een spoorwegschakelaar komt (aan de linkerhand). Onderzoek het. Loop nu over het rechter spoor richting het meer. Wanneer een pictogram verschijnt, onderzoek je de rails. Loop naar het einde van de rails en onderzoek het einde.

Deduction Space

Verbind "Doncaster telegram" met "Doncaster Master received money" = twee conclusies "Passed Doncaster" en "Missed Doncaster.

Verbind "Stolen rail track" met "Old railway to the quarry" = "Railway to quarry".
Verbind "Old railway to the quarry" met "Flooded quarry" = twee conclusies "Could be sunk" en "Cannot be sunk".
We kunnen de volgende (onjuiste) conclusies trekken:

 

Vereiste Conclusies:
 1. No grudge

 2. Robinson is a victim

 3. Chileans were left

 4. Missed Chesterfield

 5. Road into the mines

 6. Inside mines

 7. Cannot be sunk

 8. Missed Doncaster

 9. "Vanished" earlier
  - Onjuiste conclusie. Ga verder met het onderzoek.

 

Vereiste Conclusies:
 1. No grudge

 2. Robinson's motive

 3. Accident

 4. Missed Chesterfield

 5. Road into the mines

 6. Inside mines

 7. Cannot be sunk

 8. Missed Doncaster

 9. "Vanished" earlier
  - Onjuiste conclusie. Ga verder met het spel.

 

Beach

Ga op de kaart naar het strand. Onderzoek de zware voertuigsporen op het pad naar het meer. Meet in de close-up de afstand tussen de sporen en onderzoek de steen (bug ? kan je de sporen niet meten met de rolmeter, sla je het over "skip"en het bewijs wordt genoteerd). Onderzoek rechts van het pad 2x de advertentie bord over een boottocht. Loop richting het water tot de pictogram verschijnt. Activeer Sherlock's talent. Onderzoek de afval (Refuse) links op het zand. Neem de metalen label uit het zand en onderzoek de inscriptie: Las Zarpas. Loop terug naar de rijtuig. Zoek in de koffer achterop de rijtuig in de archieven naar "Las Zarpas". Zoek in de encyclopedie (blader met het zwarte pijltjes naar encyclopedias) en blader met het witte pijltje naar de 'Technology' tabblad. Selecteer: Las Zarpas - Barge transportation (binnenschip).

Doncaster
Ga naar de wachtkamer. Praat met de Mexicaan

Karakterportret: Mexicaan

 • Rimpels (linker ooghoek) - (wrinkles)

 • Juiste kleren (vlinderdas) - (Smart clothes)

 • Stevig gebouwd (borst) - (Strong build)

 • Vechtkunst (linkerhand) - (Martial arts)

 • Duren sigaar (linkerhand) - (Expensive cigar)

Deze man spreekt niet de waarheid. Vraag hem over zijn nationaliteit.

Selecteer in de ondervraging: "Mexican cigars". Ga verder met het gesprek.

Deduction Space
Verbind "WEA Coal and Chileans" met "Suspicious Mexican at Doncaster" = "Mexicans are angry".
Verbind "Mexican Caracal have barges" met "Special transport" = "Barges".
We kunnen de volgende conclusie trekken en de juiste dader aanwijzen:
 

:
Vereiste Conclusies
 1. Robinson is a victim

 2. Mexicans are angry

 3. Chileans were left

 4. Missed Chesterfield

 5. Road into the mines

 6. Inside mines

 7. Cannot be sunk

 8. Missed Doncaster

 9. "Vanished" earlier
  - Onjuiste conclusie.
  - Ga verder met het onderzoek.

 

Mexicaan is schuldig

Vereiste juiste eindconclusies:

 1. Robinson is a victim

 2. Mexicans are angry

 3. Chileans were left

 4. Passed Chesterfield

 5. Railway to quarry

 6. Barges

 7. Could be sunk

 8. Sabotage

 9. Missed Doncaster

 10. "Vanished" earlier

 

Na het aanwijzen van de Mexicaan als dader, moet je beslissen of je hem overlaat aan de rechtbank of aan de politici.
Aan het einde, schiet Watson op de Mexicaan. Richt op zijn schouder. Je kan te laat zijn, schiet dan in het hoofd.

Voordat je de definitieve beslissing maakt, kan je ook weer het andere einde zien, "Replay Ending".


Blood Bath

Baker Street

Watson vindt Sherlock bewusteloos. Onderzoek zijn linkse pupil. Controleer de temperatuur op zijn voorhoofd en meet zijn hartslag op zijn pols. Bij het meten van de hartslag komt er een stopwatch in het scherm. Zet het aan en klik iedere keer met de linkermuisknop als er een verticale impuls komt op het cardiogram . Je moet 8 hartslagen tellen in 10 sec. Sherlock wordt wakker. Na het bezoek van de inspecteur, ga je op de kaart naar het badhuis.

Strand Lane Bath
Praat met Lestrade over alles. Praat dan met Mr Phillips, die achter het bureau zit.
Karakterportret: Alan Phillips

 • Lichte rimpels (bij de neus) - (Light wrinkles)

 • Leeft alleen (wond rechter oor) (Lives alone)

 • Kieskeurig (kraag) - (Fastidious)

 • Glinster knopen - (Shiny buttons)

 • Manchester city badge (borst)

 • Telegram vandaag verzonden (rechterzak)

Ga links van het bureau door de deur naar de Apodyterium (kleedkamer). Onderzoek de champagnefles in de koelemmer. Kijk op de kurk en de wijnlabel. Draai de koelemmer en onderzoek het gesmolten ijs in de koelemmer. Open de andere deur en ga naar de Sudatorium (zweetruimte/stoomkamer). Onderzoek het lichaam in de niche: Gezicht, Wond, Bloed aan de linkerkant, Rechterhand, Vuil onder de nagels, Ringvinger en Pols = bewijsmateriaal: 'grondmonster'. Nadat de politie het lichaam meegenomen heeft, onderzoek dan het bloed. Neem een bloedmonster en activeer Holmes's talent. Neem de bloedige sleutel.  Ga rechts en zie een stoomschakelaar in de muur naast de laatste niche. Onderzoek het en kijk naar het naamplaatje van de bouwer. Gebruik de stoomschakelaar om de kamer met stoom te vullen. Activeer Sherlock's talent om de stoomschakelaar in de stomende kamer te vinden en gebruik het opnieuw. Onderzoek de vuurkorf (Brazier) op het voetstuk. Zie onder de kolen een brok smeltende metaal. Onderzoek de bril (glasses) links op de rand van de vuurpot. Controleer de dikke glazen en de scheur in de close-up. Praat met de drie mannen. Garrow, Pitkin en Blinkhorn. Ze zijn allemaal in shock en zeggen steeds dezelfde dingen. Onderzoek het bloed op Mr Garrow's handdoek (2x). Verlaat de stoomkamer en kleedkamer. Praat in de ontvangsthal met de inspecteur. Geef toestemming om de verdachten naar Scotland Yard te brengen. Praat weer met Phillips. Vraag over de sleutels en de champagne - hij heeft het badhuis eerder verlaten. Selecteer in de ondervraging "Morning telegram".

Scotland Yard
Ga naar de bewijskamer. Onderzoek op de tafel de spullen van het slachtoffer en de getuigen. Onderzoek ze een voor een.

Controleer in Pitkin's bezittingen de zakdoek, vulpen en visitekaartje. Draai het visitekaartje in de close-up om en lees de tekst.
Controleer in Garrow's bezittingen de bloedige handdoek. Neem het medicijnflesje (Drug phial) - volgens Watson is het sint-janskruid poeder.
Controleer in Blinkhorn's bezittingen de potlood en neem de brief van Pitkin. Lees de brief.
Controleer Bentcliffe's bezittingen. Neem de ring. Onderzoek de ring van Sir Rodney in close-up. Draai de ring, om een oud-symbool en een zilveren lasvulling te zien - slechte reparatie. Onderzoek de oude Romeinse munt. Neem de hand getekende kaart en notitieboek. Onderzoek het notitieboekje in close-up. Zie een uitgescheurde pagina. Gebruik de potlood over de pagina en dan de zakdoek. Sherlock kan dan Sir Rodney's laatste bericht lezen. Een politieagent brengt het verslag van de lijkschouwer = bewijsmateriaal: Wapen vorm.


Verlaat de bewijskamer en ga door de volgende deur aan de rechterkant naar het lijkenhuis (Morgue). Neem de trap naar beneden, naar het lijkenhuis. Onderzoek het lichaam: Wond (gezicht), Borst litteken en Maag litteken. Draai het lichaam (aan rechterkant). Onderzoek de gekneusde rug (aan de onderkant) en gekneusde schouders. Ga terug naar boven en ga rechts naar de cel. In de cel zijn de drie verdachten. Praat met Pitkin, om hem te ondervragen in de verhoorkamer. Vraag de verdachte over alles: Rodney, de moord, drug, champagne en zijn werk. Selecteer in de ondervraging: "Pitkin's letter".

Karakterportret: Gregory Pitkin

 • Aristocratische wortels (zegelring, linkerhand) - (Aristocratic roots)

 • Rijke man (Gouden ketting in zijn vest) - (Man of wealth)

 • Minachting (Mond vorm - gezichtprofiel linkerkant) - (Disdain)

 • Arrogante uitstraling (rechteroog) - (Arrogant look)

Ondervraag daarna Blinkhorn. Vraag hem over alles. Selecteer in de ondervraging: "Pitkin's letter".
Karakterportret: Percival Blinkhorn

 • Attente uitstraling (linker oog) - (Attentive)

 • Niet rijk (Roestige bretels) - (Not wealthy)

 • Recent grondwerk (Verse vuile vlek op de linkermouw) - (Recent earthwork)

 • Eelt (rechterhand) - (Callus)

Tenslotte ondervraag Garrow. Vraag hem over alles.
Karakterportret: Tristram Garrow

 • Transpiratie (voorhoofd) - (Perspiration)

 • Slecht geschoren - (Badly shaven)

 • Oogwallen - (Eye bags)

 • Bijgelovige - (Amulet in de rechtse vestzak) - (Superstitious)

 • Vieze kleren (linkermouw) - (Dirty clothes)

Deduction Space
Verbind "Sir Rodney's lie" met "Stolen notes" = "A mortal secret" en de taak "The last expedition".

Baker Street
Ga naar de analyse tafel (linkerkant van het venster). Selecteer: Analyse het vuil. Onderzoek het monster (dirt smaple) op de plaat. Gebruik de toets dat boven in het scherm getoond wordt om het beeld van de oculair (ooglens) te verscherpen. Identificeer Seleniet (centrum), Pyriet (rechterkant) en witte klei (kaoliniet/white clay) - (linkerkant). Op de geologische kaart, selecteer je het paarse gebied (8) in het midden - de plaats waar witte kleigrond (white London Clay) gevonden wordt. Analyse het bloed. Onderzoek het bloedmonster op de plaat en scherper het beeld van de oculair (Holmes zal zeggen als het zicht goed is). Onderzoek het bloed. Sherlock zegt dat hij Peroxide moet gebruiken. Neem rechts een ​​pipet en vul het met peroxide. Gebruik 3 druppels peroxide op het bloed, onder het oculair.

Deduction Space
Verbind "Strange wound" met "Very liquid blood" = twee conclusies "Steam moisture" en "Unexplained clue".

Strand Lane Bath
Ga naar de Frigidarium "koude (koele) ruimte"- de deur aan de rechterkant van het bureau. Ga meteen rechts naar het kantoor van Sir Rodney Bentcliffe. Onderzoek de planken rek aan de rechterkant. Op de derde plank van onderen staat een kistje. Onderzoek het kistje (box) en lees het etiket in de close-up.
Open het kistje. Onderzoek een van de glasplaatnegatieven en de lege ruimte (ontbrekende plaat). Onderzoek de tafel tegenover de ingang. Neem de twee kranten: Daily Mirror en Times met de badhuis heropening artikel. Neem ook Sir Rodney's ontwerp (draft) document. Onderzoek de tafel aan de linkerkant. Neem het document (Bentcliffe onderzoek) en de geperforeerde plaat - bewijsmateriaal 'Metalen plaat'. Draai het in de close-up en kijk naar de gebeeldhouwde vorm. Bekijk ook de archeologische vondsten aan de rechterkant. Onderzoek de tafel bij de deur. Zie enkele archeologische gereedschappen. Neem de tang aan de linkerkant (tongs). Verlaat de kamer en ga rechts door de gang. Na de instorting, onderzoek 2x de gevallen brokstukken. Ga terug naar de ontvangsthal. Ga naar de kleedkamer en dan naar de stoomkamer (deur links van het bureau). Onderzoek de vuurpot en selecteer: 'Zoek de as'. Grijp met de tang het smeltende metaal uit de hitte.

 

Baker Street
Ga naar de boekenkast met de kranten (rechts van de open haard) en selecteer: 'Zoeken naar Sir Bentcliffe'.
Blader naar de datum 1893 en selecteer: 'Bentcliffe's mummie'.
Ga naar de analyse tafel en onderzoek het metaalmonster op de plaat.
Holmes legt er een zilveren muntstuk naast. Neem de pipet en neem wat zuur (acid) uit de kolf aan de linkerkant.
Druppel het zuur op de zilveren munt en dan op het metaal - het metaal is gesmolten zilver.

Deduction Space
Verbind "Effective arrival" met "Pitkin's fight" = twee conclusies "Blinkhorn's humiliation" en "Blinkhorn's interest".
Verbind "Broken glasses" met "Inside brazier" = "Possible silver weapon".

Kijk naar de kaart tegen de muur, aan de linkerkant van de voordeur. Je moet een plaats op Sir Rodney's handgetekende kaart lokaliseren. Schuif de kleine kaart over de grote kaart naar de plaatsen nabij de rechterbenedenhoek. Zet de kleine kaart op de grote kaart, zodat de wegen op beide kaarten uitgelijnd zijn. Ga dan op de stadskaart naar de nieuwe locatie - Saint Albans.

 

Saint Albans
Onderzoek het bordje tegen het hek. Open rechts het poortje (Wicket) en loop achter naar de archeologische opgraving. Zie rechts een hutje, Domum Hadriano. Klik op de openstaande deur en ga naar binnen. Onderzoek de tafel tegenover de ingang en neem het ​​document 'Hidden temple of Mithras'.
Kijk naar de kaart boven de tafel. Onderzoek rechts de plank tegen de wand. Neem een ​​ander document 'Curses and beliefs'. Onderzoek de tafel naast de deur. Onderzoek en neem de metalen kubussen. Neem het document 'tauroctony knife' en het document 'Mithraic Mysteries'. Verlaat het hutje en ga naar de houten platform tegenover het hutje. Ga linksaf, richting het bordje "Area 1 - Triclinium".


Loop naar beneden en onderzoek de Fresco op de vloer - Cyclops en Vulcan. Verlaat het gebied via de trap aan de linkerkant en ga links naar een aantal vaten en bordje "Area 2 - Pits". Ga achter de vaten en zie de touwen (ropes) op de krat. Onderzoek de diepe put (pit) onder de hijsstellage aan de rechterkant - Holmes trekt het touw omhoog. Onderzoeken dan het archeologisch gereedschap en neem de troffel (Trowel). Ga rechts naar de zuilen met bordje "Area 5 - Tempel". Ga naar het midden en zie een kist met haken. Ga naar het einde van de ruÔnes en onderzoek de standbeelden van Neptunus en Minerva. Voor deze standbeelden is een standbeeld van een stier (bull). Ga van daar links naar een andere hut (links van de rivier). Stap op de kleine platform aan de rechterkant van de hut. Onderzoek de kaart en het schema op het bord. Ga dan in de hut, Arturus Domum. Onderzoek de objecten op de planken tegenover de ingang. Neem van de bovenste plank het ​document 'Bentcliffe's power' en van de onderste plank het 'Gastraphetes' document. Ga rechts naar de tafel met een gedemonteerd apparaat. Onderzoek het schema op de wand en het apparaat zelf.

Deduction Space
Verbind "Effective arrival" met "Pitkin's complaint" = "Pitkin's worries" en "Pitkin's hopes".

Verlaat de hut en volg het spoor aan de rechterkant. Stap op de eerste van de twee houten platforms aan de linkerhand. Volg de loopbrug tot het bordje van "Area 4 - Tablinium". Ga naar de bodem van de bouwput (naar rechts). Loop naar de muur en activeer Holmes's talent. Onderzoek de muur - Sherlock ziet dat het onlangs bedekt is met modder. Gebruik de troffel op de muur om de modder van de muur te schrapen. Klik als alles verwijderd is op 'Frigidarium'.

Strand Lane Bath
Ga naar de Frigidarium ruimte - loop door de gang en open op het einde de deur en ga in de "koude (koele) ruimte". Onderzoek de helm (helmet) aan de onderkant van de eerste linkse zuil. Duw de stenentegel naar achteren en zie eronder een verborgen symbool. Kijk naar het symbool. Ga naar links, hoek om, en kijk naar de zuil met een schip. Duw tegen de tegel - geen symbool. Onderzoek de volgende zuil met een ooggezicht (one eyed face). Duw de tegel en kijk naar het symbool. Ga rondom de volgende zuilen en onderzoek de tegels. Alleen de drietand (trident) zuil heeft een symbool. Duw de tegel en ontdek het derde symbool. De 3 symbolen op de zuilen zijn de mythologische personages die je bij de opgravingen gezien hebt: Minerva, Cyclops en Neptunus (bewijsmateriaal in het Casebook). Activeer Holmes verbeelding. Nu moet je de witte lijnen tussen de symbolen met elkaar verbinden.
 

Draai de twee standbeelden aan de voorkant, om hun symbolen te verplaatsen, zodat de lijnen aaneengesloten zijn.
Als je met een standbeeld klaar bent, moet je die eerst deactiveren (deselect), om een ander standbeeld te activeren.
Selecteer dan het standbeeld in de achtergrond en draai het standbeeld zodat zijn lijn aansluit met de twee anderen.
 

 

Doe je dat goed wijzen de lijnen naar een buste van een jonge vrouw. Activeer Holmes's talent en loop naar de buste.
Draai aan de buste en een geheime doorgang opent. Ga naar de geheime doorgang (rechts van de hoofdingangdeur).
Ga naar binnen en gebruik het touw in de put om naar beneden te gaan.

Ondergrondse
Kijk in de tunnelgang naar de voorwerpen op de grond in de rechterhoek. Neem de lamp, gebroken glasplaat en ijsmaker (Ice-maker). Zie een zak met zout.
Loop verder en ​​onderzoek de fresco aan de rechterkant - beeltenis van Mithras. Kijk naar de fresco van "Seven grades of Mithras initiation" = document. Loop verder, totdat je bij het ingestorte deel van de tunnel komt. Onderzoek de gevallen brokstukken. Draai je om en zie rechts een schop. Ga iets terug en ga tussen de pilaren (pillar) aan de linkerkant. Onderzoek de skelet op de grond. Controleer het gezicht van de dode man en zijn schoenen. Zie links mummies in de muur. Kijk naar de pilaar tegenover het skelet. Gebruik de kreupelhout (Brushwood) in de pilaar. Het vuur vormt een schaduw van een menselijk gezicht (face) op de vloer. Ga naar de pilaar aan de linkerkant en doe hetzelfde. De schaduw vormt een dierenkop (Animal head). Ga naar de pilaar aan de overkant. Ontsteek het vuur in de pilaar. Het vuur vormt een schaduw van een drietand. De vierde pilaar is ingestort (collapsed). Onderzoek deze pilaar en activeer Holmes verbeelding. Klik op de "gereconstrueerde" pilaar, onderzoek het en plaats de geperforeerde plaat in het gat. Je ziet een boogvormige schaduw (Arch) op de vloer. Onderzoek alle schaduwen: "Trident, Animal head, Arch en face"

 

Baker Street
Gebruik de analyse tabel en selecteer: "Combine the cubes"- Combineer de kubussen.

Reconstructie van de mal
Zet de kubussen in elkaar zodat het een mal vormt. De mal bestaat uit 3 lagen kubussen. De rode kubus is het startpunt.
De kubussen kan je verwisselen en draaien. Je kan het geheel ook horizontaal en vertikaal draaien.
Zie de toetsen boven in het scherm. Draai de kubussen, zodat ze in elkaar passen en in elkaar schuiven.
Kijk goed naar de vorm van de kubus. Er zijn kubussen met een gleuf en met een staafje.

Het staafje moet dus in het gleufje passen, zodat ze in elkaar schuiven.

De onderste en middelste laag kubussen hebben allemaal een staafje aan de bovenkant.

De bovenste en middelste laag hebben allemaal een gleuf aan de onderkant.

De bovenste laag kubussen zijn allemaal plat van boven en alle buitenkanten zijn ook plat.

Dus de kubussen van de middelste laag moeten in de bovenste laag en onderste laag schuiven.

Linkermuisknop om ze te selecteren en klik nogmaals om een kubus los te laten.
Rechtermuisknop (klik en ingedrukt), draai de geselecteerde kubus.
Niets selecteren en (klik en ingedrukt) draai het geheel om de zijkanten van de kubussen te zien.

Q toets (klik en ingedrukt) om het geheel verticale te draaien, om de bovenkant of onderkant te zien.
Verplaats de kubussen naar de correcte laag. Selecteer een kubus en klik vervolgens op een ander kubus om ze te verwisselen.
Klik op de W toets om te controleren welke kubussen op de juist laag staan en juiste positie zodat ze in elkaar schuiven.

Zie hieronder de afbeelding van de uiteindelijke posities.
 

 

Onderzoek de smeltkroes (melting pot) en giet er wat water in uit de fles aan de linkerkant.

Meng het met de lepel en giet het gips in de mal (mould).

Neem de mal, open het in de close-up en neem het afgietsel (cast). Onderzoek het mes.

Deduction Space

Verbind "Strange wound" met "The mould form" = "Moulded weapon".
Als je "Silver weapon" met "Mould weapon" verbind is de opdracht: "Create a silver knife".

Selecteer "Silver experiment" op de analyse tafel. Neem het stukje zilver op de tafel en leg het in de steelpan. Draai de gasbrander aan (knop aan de onderkant). Giet het gesmolten zilver in de mal. Neem de mal, open de mal en neem het afgietsel. Onderzoek het mes.
 

Deduction Space
Verbind "Silver knife" met "Inside brazier" = "Silver weapon".
Verbind "Strange wound"met "very liquid blood" = "Steam moisture".
Als je "Steam moisture" met "Silver weapon" verbind = "Method: The silver knife".
 

Selecteer nu: "Photographic development " op de analyse tafel. Verplaats de scherven zodat ze aan elkaar plakken en een complete glasplaat vormen. Veeg dan met de natte doek over de afbeelding, zodat alles zichtbaar wordt. Onderzoek alle hotspots op de afbeelding Piramides, opschrift (Inscription), archeoloog, Rodney Bentcliffe, ijs in de ijsemmer, ijsco en zout.

 

Deduction Space
Verbind "Glass plate negative" met "Salt and ice" = "Ice trial".
Als je "Moulded weapon" met "Ice trial" verbind krijg je de taak "Create an ice knife".

Select: "Ice experiment" op de Analyse tafel. Neem het water (aan de rechterkant) en giet het in de mal. Neem de ijspriem (ice - pick/aan de linkerkant) en plet de brokijs in de ijsemmer. Holmes zal het ijs in de ijsmachine gieten. De temperatuur op de thermometer aan de rechterkant zal zakken. Als de wijzerpijl stopt en een "=" teken verschijnt, giet dan snel wat zout in de ijsmachine. Wanneer het "=" teken weer verschijnt, neem de ijspriem en plet het ijs weer. Je moet dit 4 keer herhalen. Probeer te temperatuur niet te laten stijging. De wijzerpijl moet tot -20 graden dalen. Als je dat gedaan hebt neem je de mal, open de mal en neem het afgietsel. Onderzoek het ijsmes.

Deduction Space
Verbind "Ice weapon" met "Champagne" = "Ice weapon".
Als je "Ice weapon" met "Unexplained clue" verbind = "Method: The ice knife".

Scotland Yard
Ondervraag weer een voor een de 3 verdachten in de cel: Pitkin, Blinkhorn en Garrow.
Vraag over: Mithras, Gesmolten zilver en aan Blinkhorn ook over het Gouden mes.

Deduction Space

Verbind "Garrow's behavior" met "Garrow's drug" = "Garrow's illness" en "Garrow's weakness".

Saint Albans
Ga op de afgraving naar gebied 2 (area 2: pits - links bij de eerste hut). Neem achter de vaten de touwen op de krat. Ga dan naar gebied 5 bij de zuilen (area 5: Tempel). Neem wat haken uit de krat. Vanaf hier - met behulp van de aanwijzingen van de Frigidarium (Neptunes, stier en boog zal je de weg wijzen naar Mithras), loop rechtdoor, en het houten platform op bij de rivier. Kijk naar de brugpijler (bridge) aan de overkant. Kijk naar de drie ijzeren ringen en de verborgen plek in het midden. Ga van het platform en ga rechts naar de hut, Arturus Domum. Ga naar de tafel aan de rechterkant en onderzoek het gedemonteerde apparaat.

Montage van de kruisboog:
Neem het mechanisme (mechanism) in de hand en plaats het op de mechanisme behuizing (housing).

Plaats de 'shutter' op de 'shutter groove'. De handgreep (handle) op het handvat gewricht (handle joint).

Draai dan het wapen 180 graden en plaats de boog (bow) op de boogsponning (bow rabbet).
Je hebt dan een kruisboog (Gastraphetes) van de Oude Grieken.

Ga terug naar het platform bij de rivier. Gebruik de kruisboog op de brugpijler aan de overkant, om een touwbrug maken. Houd je adem in (toetsen bovenkant scherm) en richt op een van de ijzeren ringen. Richt een beetje boven de ring en schiet. Je moet drie keer schieten om de brug te maken. Als je dat gedaan hebt steek je de brug over: selecteer: "Cross". Loop als de witte pijl zichtbaar is. Wanneer de rode pijl verschijnt, stop je en druk op de getoonde toets, zodat je je evenwicht bewaart. Ben je veilig aan de overkant loop je door de gang en trap af naar de ondergrondse tunnels.

 


 

Ondergrondse

Je komt in een grotdoolhof. Gebruik de symbolen op de vloer om je een weg door het doolhof te vinden.

Hints in document - "Seven grades of Mithras initiation":

 1. Neem het pad met het symbool van de eerste graad. Volg de gang naar de volgende grot.

 2. Neem het pad met het symbool van de tweede graad. Volg de gang.

 3. - In de derde grot zijn de doorgangen gesloten. Zie een sokkel met stenen en weegschalen.
  - Plaats de juiste stenen op de juiste schalen:
  - Leg de groene en witte steen op de linkse schaal:
  - Leg de roze steen op de middelste schaal:
  - Leg de bruine en grijze op de rechtse schaal.
  - Neem het pad met het symbool van de derde graad. Volg de gang.

 4. Neem het pad met het symbool van de vierde graad. Volg de gang.

 5. Neem het pad met het symbool van de vijfde graad. Volg de gang.
  - Op het einde van de gang is een splitsing. Ga links of rechts, ze gaan allebei naar de dezelfde grot.

 6. Neem het pad met het symbool van de zesde graad. Volg de tunnel.

 7. Neem het pad met het symbool van de zevende graad.
  - In deze gang ga je linksaf en ga lange trap omhoog.

 

Je komt in een grote ronde grot. Loop achter naar de poort, waarachter je het standbeeld van Mithras ziet met het gouden mes. Onderzoek 2x de gebroken lamp voor de poort. Met je rug naar Mithras, ga naar het midden, draai links en ga achter het hek (onder de trap). Activeer de hendel aan de muur. Je kan nu overschakelen naar Watson. Druk op de "Q" toets en als Watson ga naar rechts (onder de trap) en weer rechts, naar een andere hendel. Activeer deze hendel. De doorgang voor Sherlock is nu open. Switch naar Sherlock. Laat de hendel los (Deactivate), en ga naar links, naar de ruimte met drie hendels aan de muur. Activeer de rechtse hendel en switch naar Watson.
Watson: hendel loslaten en ga rechts, naar twee hendels. Activeer de linkse hendel.
Holmes: hendel loslaten, ga rechts en ga naar het midden. Loop naar de poort, waarachter je Mithra's standbeeld ziet.
Watson: hendel loslaten en activeer de rechtse.
Holmes: de poort is nu open. Loop naar Mithra's standbeeld en neem het gouden mes

 

De doorgang naar de tunnelgang zal sluiten. Open nu de poorten, zodat beide heren de ondergrondse verlaten.
Watson: hendel loslaten en activeer de linkse hendel.
Holmes: loop naar de ruimte met de drie hendels. Activeer de rechtse hendel.
Watson: hendel loslaten en ga links naar de ruimte met een hendel.
Holmes: hendel loslaten en activeer de middelste hendel.
Watson: ga de trap op, naar de poort die leidt naar de tunnelgang.
Sherlock: hendel loslaten en activeer de linkse hendel.
Watson: ga door de geopende poort naar de tunnelgang en activeer de hendel aan de rechterkant (met je rug naar de poort).
Sherlock: hendel loslaten, ga rechts en ga de trap op, naar de poort waarachter je Watson ziet.
Watson: hendel loslaten en activeer de andere hendel (tegenover de eerste).
Ga samen door de tunnelgang naar de uitgang en we gaan naar huis.

Baker Street: Deduction Space
Verbind "Stolen notes" + "Golden Knife" = "Valuable secret"
Verbind Garrow's drug" + Garrow's behavior" = "Garrow's illness" en "Garrow's weakness"
Je kan nu de juiste dader aanwijzen en de volgende (foute) conclusies trekken:


Onjuiste vereiste conclusies

Blinkhorn (silver knife) Pitkin (ice knife) Pitkin (silver knife) Garrow (ice knife) Garrow (silver knife)
Silver weapon
Steam moisture
Blinkhorn's humiliation
Valuable secret
Garrow's weakness
Pitkin's hopes
Unexplained clue
Ice weapon
Valuable secret
Pitkin's worries
Garrow's weakness
Blinkhorn's interest
Silver weapon
Steam moisture
Valuable secret
Pitkin's worries
Garrow's weakness
Blinkhorn's interest
Unexplained clue
Ice weapon
Garrow's illnes
Valuable secret
Blinkhorn's interest
Pitkin's hopes
Silver weapon
Steam moisture
Garrow's illnes
Valuable secret
Blinkhorn's interest
Pitkin's hopes

 

Vereiste juiste eindconclusies: Dader

Blinkhorn (ice knife)
 1. Unexplained clue
 2. Ice weapon
 3. Blinkhorn's humiliation
 4. Valuable secret
 5. Garrow's weakness
 6. Pitkin's hopes


Geef de dader aan de politie of laat hem gaan. Je kunt ook een ander wapen kiezen.

Je kan ook weer de andere mogelijke einde van deze zaak bekijken (Replay Ending).
 

The Abbey Grange Affair
 

Baker Street
Onderzoek het bureautje links van de voordeur en neem de brief van de inspecteur. Kijk naar het adres en lakzegel.

Draai de brief om en kijk naar het wapenschild. Ga na het gesprek met Watson op de stadskaart naar Abbey Grange.
 

Abbey Grange

Lestrade vertelt Sherlock over de nieuwe zaak = bewijsmateriaal: "Lestrade's statement".

Open daarna de glazendeur aan de linkerkant en ga naar de zitkamer. Praat met Lady Brackenstall.
Karakterportret: Lady Brackenstall

 • Verse blauwe plekken rondom de rechteroog (vanuit de spel gezien) - (Fresh bruises)

 • Bleke wangen (linker wang) - (Pale cheeks)

 • Gouden broche Australische oorsprong (borst) - (Australian origin)

 • Elegante jurk (romp) - (Elegant dress)

 • Oude kneuzingen (linkerhand) - (Old bruises)

 • Trouwring (rechterhand) - (Wedding ring)

Praat verder en selecteer in de ondervraging: "Old bruises".
Praat met Theresa, het diensmeisje.
Karakterportret: Theresa

 • Rimpels  (neus en ogen) - (Wrinkles)

 • Werkhanden - (Working hands)

 • Bezorgd (zakdoek) - (Caring)

 • Koffie vlek (schort) - (Coffee stain)

Kijk naar het lage tafeltje, links van de deur. Neem de krant, Times. Lees het artikel (inbraak - Randall bende is terug).
 

Deduction Space

Verbind "Randalls are well-known" + "Criminals Identified" = "Randalls Blamed" en "Randall Gang".
 

Ga naar het kleine tafeltje, achter tegen de muur. Activeer Holmes's talent. Zie rechts krassen op de muur onder het schilderij. Verplaats het schilderij en zie een muurkluis (safe). Kijk naar het kleine tafeltje. Neem de foto en kijk naar de twee vrouwen. Draai de foto om. Open de 4 sluitingen (fastener) en verwijder het bord. Kijk naar de tekst achterop de foto. Vraag Lady Brackenstall over de kluis - ze weet de combinatie niet. Gebruik de muurkluis en probeer het te openen. Draai de knop langzaam, en kijk goed naar de rode markeringen. Wanneer een van hen begint te trillen, bevestig (confirm) dan het cijfer (toets bovenaan het scherm). Is het de juiste cijfer zal de handgreep aan de linkerkant een slag draaien. Draai de schijf naar de cijfers: 15, 5 en 17. De rode markeringen vormt dan een verticale lijn. Neem dan het medisch rapport over Sir Eustace: "Poor health". Onderzoek het geld en de munten. Praat met Theresa en vraag over "History of violence". Verlaat de zitkamer en vraag Lestrade over "Sir Eustace's  reputatie".

Deduction Space

Verbind "From Australia" + "No personal life" = "No acquaintance" en "Acquainted with a sailor".
Verbind "Inspector's Tale" + "Violent behaviour" = "Domestic Violence".

Open de glazendeur aan de rechterkant en ga naar de eetkamer. Onderzoek het lichaam voor de open haard.

Onderzoek het hoofd en dan de hoofdwond en de pook. Onderzoek de blote voeten en de wandelstock (stick).

Kijk naar het rooster van de open haard - zie bloedvlekken.

Deduction Space
Verbind "Dead Body" + "Bent Poker" = "Poker Blow".
Verbind "Dead Body" + "Fireplace grate" = "Deadly Accident".

Loop naar de linkerkant van de open haard en activeer Holmes's talent. Onderzoek het stuk touw aan de muur (bovenkant muur, naast de berenkop).
Kijk naar de glazen op de eettafel. Onderzoek de drie wijnglazen en kijk naar de wijnsporen. Onderzoek ook de wijnfles en karaf (decanter).

Deduction Space
Verbind "Two Glasses" + "Glass with beeswing" = "Three People" en "Two People".
 

Onderzoek (2x) de stoel tussen de eettafel en het dressoir. Neem het stuk beltouw ((Sailor's knots).
Onderzoek het dressoir (sideboard) in de linkerhoek. Onderzoek de kandelaar, fles, lege cel en de doos zilverwerk.
Verlaat de eetkamer door de deur achter Watson. Ga naar de zitkamer en praat met Lady Brackenstall. Vraag over de wijnglazen.

Baker Street

Gebruik de analyse tafel en onderzoek het beltouw: "examine rope"

Onderzoek de beltouw en schaar. Neem dan de schaar in de hand en gebruik het op de beltouw.

Beweeg de schaar zodat de messen tussen het touw is en knip dan (klik op de schaar om te knippen).

Neem dan de kniptang (cutters) in de hand en knip een stukje van het touw af.

Neem dan het mes en snij er nog een stukje vanaf.

 

Deduction Space
Verbind "Knotted Rope" + "Sharp knife" = "Sailor background".
Neem de hond Toby mee, die voor het raam ligt. 

 

Abbey Grange
Als Toby, volg het groene spoor - loop langs de linkerkant van de kamer naar de "French window".

Blaf (roep) naar Sherlock, om de deur te openen. Verlaat het huis en volg het groene spoor naar de fontein.

Ga de fontein aan zijn rechterkant voorbij en neem het pad naar het schuurtje (achter de fontein, een beetje naar rechts).
Ruik (sniff) rondom het gebied van de schuurdeur (shed). Toby blaft en Sherlock komt kijken.

Steek het grasveld aan de linkerkant van de schuur over en loop naar de fontein.

Ga rechtsom en meteen rechtse pad naar de waterput. Ruik aan de waterput om Sherlock te roepen.

Ga achter de waterput en ga rechts, richting de muur. Ruik aan de muur (wall).

Als Sherlock, loop naar de schuur en kijk naar binnen. Neem de haak aan de linkerkant. Onderzoek de zakken, gereedschapskist op de plank en koffer erboven. Verlaat de schuur en loop naar de waterput. Open het en kijk in de put. Zie onder een glinsterend object. Zet de emmer boven de put opzij en bevestig de haak aan de ketting. Gebruik de windas, om het object uit de put te hijsen. Open de tas met zilverwerk en neem er de zilveren vork uit. Draai de vork om en onderzoek het wapenschild.

Deduction Space
Verbind "Silverware Found" + "Criminals Identified" = "Robbery is the motive" en "Imitated Robbery".

Verbind:  "Two People" + "Imitated Robbery" + "Randalls Blamed" + "Poker Blow" = "Murderous Visitor".

Verbind: "Murderous Visitor" + "Acquainted with a sailor" = taak: "Look for sailor".

Ga terug naar het huis en praat in de inganghal met Lestrade. Vertel over het zilverwerk.

Praat in de zitkamer met Lady Brackenstall en Theresa en vraag over het zilverwerk.
 

Baker Street

Loop naar de boekenkast met kranten en selecteer: Zoek "Rots van Gibraltar, 1893".

Blader naar 1893 en selecteer: "Rots van Gibraltar aankomst". Lees het artikel.

Een taak voor Wiggin in de bewijsmateriaal tab: "Schip bemanning".
Na het gesprek met Watson, loop naar het raam en roep Wiggins.

Drie uur later komt de jongen terug. Kijk naar het register op het bureautje.
Kijk op de lijsten aan de rechterzijde naar de namen van de "Senior Officiers"

Klik op de rand van de lijst, voor de volgende lijst te lezen.

 

Onderstreep op de "Gaia" lijst de namen van: "Henry Soufhward" en "Ernest J. Woods".

Holmes doorstreept ze uit de lijst aan de linkerkant.

Onderstreep op de "Rock of Gibraltar" lijst de namen van: "Charles W. Chill Captain" en "William Partledge".

Onderstreep op de "Bass Rock" lijst de naam van: "Jack Crocker".

Onderstreep op de "Saint Thomas" lijst de namen van: "Thomas Walker" en "Herbert Whittington".


Praat met Wiggins en je vraagt of hij Captain Crocker naar Baker Street brengt. Praat met Crocker.
Karakterportret: Captain Jack Crocker

 • Eerlijke uitstraling (gezicht) - (Honest)

 • Stevig gebouwd (schouder) - (Strong build)

 • Zeemes (riem) - (Sea knife)

 • Kranten inkt (linker hand) - (Newspaper ink)

 • Schone laarzen - (Clean boots)

Praat verder en selecteer in de ondervraging: "Sailor's knots ".

Deduction Space
Verbind "Crocker's Statement" + "Captain Crocker" = "Crocker's Involvement" en "Crocker's Alibi".

Je kan nu de juiste dader aanwijzen en de volgende (onjuiste) conclusies trekken:

 

Foute vereiste conclusies

The Randalld are guilty Domestic accident

Three People

Randall Gang

Poker Blow

Robbery is the motive

Crocker's Alibi

Two People

Imitated Robbery

Randalls Blamed

Deadly Accident

No acquaintance

Crocker's Alibi

 

Vereiste juiste eindconclusies: Dader

De Captain is de moordenaar
 1. Two People
 2. Imitated Robbery
 3. Randalls Blamed
 4. Poker Blow
 5. Sailor background
 6. Domestic Violence
 7. Acquainted with a sailor
 8. Crocker's Involvement

 

Je kan weer kiezen om de dader te veroordelen of hem laten gaan. Als de kapitein weer opduikt, pak je zodra je kan zijn hand waarin hij het pistool vasthoudt en klik snel achter elkaar op de linkermuisknop. BeŽindig het handgemeen door op de W toets te klikken als het juiste pictogram weergegeven wordt. Je kan ook weer de andere mogelijke einde van deze zaak bekijken (Replay Ending).


The Kew Gardens Drama

 

Kew Gardens
Ga op de stadskaart naar de Kew tuinen. Loop naar de twee mannen bij de bloemperk. Na het gesprek met Martyn Hamish en Albert Dunne staan we in het grote glazenhuis, 'Waterlily greenhouse'. Onderzoek in de linkerhoek de plantenlijst bord. Kijk naar de lijst van de gestolen planten = "stolen plants list". Loop rondom de vijver en kijk in het midden aan de rand van de vijver naar het kapotte bord. Onderzoek ook het bloed op de rand van de vijver. Activeer Holmes's talent. Kijk naar de voetafdrukken op de vloer. Onderzoek de kleine en grote zwarte voetsporen. Kijk naar de scherven op de vloer en onderzoek de gebroken bloempot. Activeer weer Holmes's talent en kijk naar het vuil op de vloer en op de onderste plank. Onderzoek de gebroken bloempot op de bovenste plank. Onderzoek de beschadigde deur, handvat van de deur en de gebroken deurpost (esconson). Loop een stukje terug van de deur en activeer Sherlock's verbeelding. Zie de laatste momenten van Dunne's leven in de deur. Je moet op de juiste volgorde van de gebeurtenissen klikken. Selecteer: 'breekt de deur' (cijfer 1 verschijnt boven deze actie), dan 'slaat tegen de bloempot (2)' en ten slotte 'valt tegen het hek (3)'. Bekijk de gehele sequentie (zie toets bovenaan het scherm).

Ga naar de andere kamer, achter de beschadigde deur. Onderzoek de planten aan de rechterkant en ga naar het linkergedeelte. Activeer Holmes's talent.
Onderzoek het wasmiddel (detergent) op de vloer en de steenslag (stone chip) aan de rechterkant. Neem de steenslag in de close-up en onderzoek het aan beide kanten - Holmes ontdekt dat het een marmer stukje van een standbeeld is. Activeer weer zijn talent en onderzoek het vensterglas (window panes).

Deduction Space
Verbind "Emptied Colonial Collection" + "Dunne was trapped" = taak "Perform autopsy".

Scotland Yard
Ga naar de bewijskamer. Onderzoek de bezittingen van het slachtoffer, 'Dunne's belongings'.
Kijk naar de pen, horloge, clubkaart (draai het in de close-up en lees de tekst) en brief aan Wayne.
Verlaat de bewijskamer en ga naar het lijkenhuis (Morgue).
Onderzoek het lichaam. Kijk naar het gezicht. Onderzoek het voorhoofd, ogen, neus en mond.
Onderzoek de borst en de huid (skin) op beide armen.
Onderzoek dan de organen. Neem ze een voor een uit de geopende borstkas en draai ze om:

 • Kijk naar het hart - (heart vessels en heart tissue).

 • Kijk naar de lever - (consistency en tissue).

 • Kijk naar de maag - (stomach tissue en consistency).

 • Kijk naar de longen (consistency en het beschadigde gebied op de rechter long 'damaged area').

Deduction Space
Verbind "Poisoning" + "Dunne was trapped" = "Dunne was poisoned".

Kew Gardens
Praat met Martyn Hamish en vraag hem over de koloniale collectie, Dunne en dodelijke planten = "Wekelijkse inspectie".
Karakterportret: Martyn Hamish

 • Bijziend (bril) - (Myopic, inexpensive glasses)

 • Vuile kraag - (Dirty collar)

 • Tuinman handen (linkerhand) - (Gardener's hands)

 • Niet getrouwd (rechterhand) - (Unmarried)

Ga rechts naar het grote glazenhuis (Palm House). Praat in de vestibule met Albert Dunne  = bewijs 'over-ranked' .
Karakterportret: Albert Dunne

 • Verdriet (rode ogen) - (Consumed by grief)

 • Glad geschoren - (Shaving cut)

 • Schone handen (rechterhand) - (Clean hands)

Verlaat het 'Palm House'. Ga bij de bloemperk rechts en achter naar het gebouw. Ga door de rechter deur. Dan door de andere deur en je ziet Miss White lopen. Zie links op het bord de plattegrondkaart van de tuin. Ga links en ga naar het 'seed house'. Praat met Margaret White = bewijs 'Cleaning lies'.
Karakterportret: Margaret White

 • Dure parfum (hals)- (Expensive perfume)

 • Arme familie (roze vlek op de rechterhand) - (Poor family)

 • Niet getrouwd (geen ring rechterhand) - (Unmarried)

Doorzoek Albert's werktafel (work desk) in de hoek, achter Margaret. Kijk naar de handschoenen, navigatie boek en studie boek. Open het venster achter de werktafel. Ga achter naar de andere deur en verlaat het 'seed house'. Ga rechts. Zie rook achter in de tuin. Loop naar de rook. Zie een brandstapel. Activeer Holmes talent. Onderzoek de vuurhaard. Neem de gebroken bloempot en draai het in de close-up. Onderzoek het symbool op de onderkant = bewijs ' Symbool op een gebroken pot'. Kijk naar het gasmasker en naar het verschroeide gedeelte (singed mask). Kijk naar de verbrande bezem, deurhandvat, stukje van een plant en schilderijlijst.  Ga links naar het droge tropen glazenhuis, 'Dry Tropcis'.

Onderzoek links de lege bloempotten. Draai de pot en kijk naar het symbool aan de onderkant. Sherlock zegt dat het geen Kew symbool is. Verlaat de kamer door de andere deur en ga naar de 'Waterlily greenhouse'. Hierin is de directeur vermoord. Kijk naar de lege tentoonstelling opstelling bedekt met lakens (Colonial Collection), plantenlijst (gestolen planten lijst) op het bord aan de linkerkant en waarschuwing bordje. Verlaat de kamer door de andere deur, ga door de gang en ga in het 'Palm house'. Loop er doorheen, open de andere deur naar de vestibule. Hier is Albert. Ga naar buiten.

Ga naar de groene deur van het kantoorgebouw (director office) links van de bloemperk. Probeer de deur te openen, maar is gesloten. Praat met Hamish en vraag over de sleutels, Albert en Margaret. Ga naar het 'Palm House'. Vraag aan Albert om de sleutels voor Kew Gardens. Hij geeft je een sleutelbos, maar daartussen is niet de sleutel van de kleedkamer (cloakroom). Ga terug naar de kantoordeur, open de deur met de kantoorsleutel en ga in Dunne's kantoor.

Onderzoek het tafeltje en kijk naar de campagnefles en wijnfles. Onderzoek het bureau. Lees de krant (Kew Garden's succes) en de brief, waarin Montague, Margaret informeert over de 'break-up'. Onderzoek de foto op de plank aan de linkerkant van het bureau. Onderzoek de brandkast van de directeur:

 • Draai de knop 2 velden naar links, draai dan terug naar het pijltje in het midden en draai de knop 2 velden naar rechts.

 • Draai terug naar het pijltje en 5x naar links. Terug naar het pijltje en 5x naar rechts.

 • Draai terug naar het pijltje en 10x naar links. Terug naar het pijltje en 10x naar rechts.

Kijk in de geopende kluis. Neem de brief van de advocaat op de bovenster plank, "Lawyers help'.
Neem de klachtenbrief "letter of complaint" op de middenplank.
Neem de brief op de onderste plank, persoonlijke lening = "The Divine Syndicate".

Deduction Space
Verbind "White and Dunne" + "White's expulsion" = "Disagreement".

Verlaat het kantoor en open met de sleutel de ander deur van het kantoorgebouw. Ga in het laboratorium. Onderzoek de beschermkleding in de kast. Kijk naar het masker, bescherm kleed met handschoenen. Kijk naar de lege plek in het midden. Ga naar het midden van de kamer en activeer Holmes's talent.
 

Onderzoek de laboratorium tafel: vocht spoor van een fles (wet bottle trace), druppels (drops) op de tafel en op de grond en goudstof (dust). Onderzoek de universiteit boek op de schoorsteenmantel van de open haard. Lees de titel, draai het om en lees de naam aan de onderkant. Onderzoek rechts van de open haard de chemiekast en de chemieflessen erin. Onderzoek de fonograaf (phonograph). Neem een van de cilinders, plaats het in de fonograaf, draai aan de hendel en luister naar de opname. Doe hetzelfde met de andere cilinder. Onderzoek de tafel voor experimenten. Probeer de deur naar de kleedkamer (cloakroom) te openen (aan de rechterkant van de kast). Je hebt geen sleutel. Open de deur en gebruik je slotenopener.


 1. Draai alles naar beneden zodat je het grote venster op de korte cilinder aan de linkerkant ziet (1A) en het kleine venster op de rechtse korte cilinder (1B).

 2. Switch (1 klik) naar de rechtse korte cilinder (2B). Verplaats het naar links, schuif het in de linker cilinder.
  - Draai het zodat de lijnen aaneensluiten aan de linker korte cilinder (1A).

 3. Switch naar cilinder 2 (1 klik). Draai het naar boven, zodat de drie vensters open zijn.

 4. Switch naar cilinder 3 (1 klik). Draai het zodat de lijnen in de drie vensters aaneensluiten aan 1A, 1B en cilinder 2.

Ga in de kleedkamer. Onderzoek in Albert's opbergkast (locker) de Naval architectuur boek en lees de weigering brief van de Royal Navy = bewijs "Albert's hopes". Activeer Holmes's talent en onderzoek de foto links tussen de boeken. Onderzoek in Martyn Hamish's opbergkas de scheikunde boeken, brief van Martyn Hamish = "Martyn Hamish ambition", botanische tijdschrift en de foto met vader. Draai de foto en lees de tekst op de achterkant. Onderzoek in Miss White's opbergkast, White's brief = "letter to her family", diploma en juwelenkistje. Open het juwelenkistje en draai zodat je de juwelen van binnen ziet. Neem bief naast het juwelenkistje = "Albert's letter to Miss White". Onderzoek de 'Vanity' portemonnee aan de rechterkant. Draai het om en neem de brief van de familie eruit = " Family's reply).

Deduction Space
Verbind "Miss White's family" + "White and Dunne" = "White's situation".

Verlaat het laboratorium en ga links naar de kwekerij (Nursery - deur aan de linkerkant). Open de deur met de sleutel. Onderzoek rechts de werktafel. Kijk naar het boek van Martyn Hamish en brillenkoker - dit is Hamish's werkplek. Open het venster boven de werktafel. Onderzoek de posters aan de rechterkant en kijk naar de poster en certificaat. Zie links in de kast de diploma's en kijk naar de diploma's aan de zijkant van de kast. Kijk naar de kweekkasten in het midden van de kamer. Verlaat de kamer door de andere deur. Onderzoek de buste in de kist in de hoek van de gang. Neem het uit de kist en kijk naar het naamplaatje aan de onderzijde. Draai het een beetje en kijk naar het kapotte gedeelte. Match het stukje marmer op het kapotte gedeelte, dat je in de Koloniale Collectie ruimte gevonden hebt. Ga naar de volgende kamer. Onderzoek in deze kweekkast de nieuwe zaden. Verlaat de kwekerij door de andere deur, die je met een sleutel moet openen. Ga naar de vestibule van het 'Palm House'. Praat met Albert over de Navy. Selecteer in de ondervraging "Albert's hope'.

Ga naar het bloemenperkje en praat met Hamish over Kew Gardens en buste. Selecteer in de ondervraging 'Photograph with father ' en 'Fragment from a statue' = bewijs "Marmer buste".


Deduction Space
Verbind "Albert's ambition" + "Albert's humiliation" = "Albert's motive".
Verbind "Hamish's anger" + "The new director" = "Hamish's motive".

Baker Street
Loop naar de boekenkast met encyclopedieŽn (achter tegen de wand) en neem het plantenboek. Selecteer: Search "Rare plants, Botany". Blader in het tabblad naar de plantkunde tab 'Botany' en selecteer: 'Exotics plants, Vol. 4, Poisonous' = "Informatie over de dodelijke planten''. Verlaat de close-up (Doorgaan - 'E' toets). Loop naar de 'onderzoek' boekenkast, links van de open haard , 'Research'. Zoek op het symbool dat je hebt gezien op de gebroken bloempot: 'symbol of the broken pot'. Blader in het tabblad naar de 'Marks and Symbols' tab en selecteer: 'The Divine Syndicate'= 'Trewan, the god-king'. Verlaat de close-up - doorgaan "E". Zoek dan naar het symbool dat je hebt gezien op de tentoonstelling pot (in hetzelfde tabblad van 'Marks and Symbols' ). Selecteer: 'London Garden Supplies'. Holmes komt de leverancier te weten die de potten aan Kew Gardens geleverd heeft. Verlaat de close-up . Loop naar de kranten boekenkast (rechts van de open haard). Zoek naar 'the case of June 14, 1889'. Blader naar tabblad 1889. Selecteer, 'Scandal at the Divine Syndicate' .

Deduction Space
"Deadly plants stolen" + "Poisoning" = "Theft and murder".
Pak Toby om hem mee te nemen naar de tuinen.

Kew Gardens
Als Toby, in het laboratorium. Ga achter de tafel in het midden van de kamer en volg het groene spoor. Ga naar buiten en loop langs de zitbanken (aan de linkerkant van de bloemperk). Loop naar het 'Palm House". Loop het voorbij en stap op het grasveld (tussen de muur en de heg). Loop tot in de hoek en ruik op de verborgen plaats. Toby heeft wat gevonden bij de muur. Holmes komt naar de plek bij de muur. Onderzoek de verborgen chemiefles. Kijk in de close-up naar de chemische oplossing met een rups op de bodem. Ga naar het 'Palm House'. Praat met Albert over het Syndicaat. Ga naar Hamish bij de bloemperk en vraag ook over het syndicaat. Ga naar Margaret in het 'seed house' en vraag ook over het syndicaat.

Baker Street
Gebruik de analyse tafel en analyseer het onbekende vloeistof, 'Analyse unknown liquid'.
Klik op de fles op tafel. Neem de pipet en neem wat onbekende vloeistof uit de fles. Druppel het in de reageerbuisjes voor je (test tube).
Kijk naar een van de reageerbuisjes in de close-up: inhaleer het onbekende vloeistof (inhale) en proef het spul (taste).
Holmes plaats het reageerbuisje in de houder boven de gasbrander.
Draai de gasbrander aan. Het vloeistof verdampt. Onderzoek dan het overblijfsel in het reageerbuisje.
Neem de pipet en neem wat Reactant (Reagent) uit de kolf, die Watson aan Sherlock gegeven heeft.
Druppel het in het andere reageerbuisje. Neem het en onderzoek nogmaals de onbekende vloeistof = bewijs ''Deadly experiment en Caterpillars'.
Ga nu op de stadskaart naar het hoofdkantoor van het syndicaat.

The Divine Syndicate
Volg het pad naar het huis en probeer de deur te openen - het is vergrendeld. Ga links naar het einde van het terras, en activeer Holmes's talent. Kijk naar de potscherven op de grond (2 plaatsen) . Kijk en neem de bedekking achter de grote rots (cover). Neem een ​​van de potten, draai de pot en onderzoek het brandmerk aan de onderkant - het is het symbool van Kew Gardens. Ga terug naar het huis, en neem het pad richting de uitgang. Ga eerste pad links, het trapje op en praat met de goeroe ( Guru). Vraag toestemming aan 'The Green Grand Mystic' (Goeroe) om rond te mogen kijken en zeg dat je klaar bent om je kennis over het Syndicaat te testen. Selecteer: "Trewan, the god-king". Hij geeft je de Goddelijke Syndicaat sleutel. Vraag verder en selecteer in de vraag over de Kew garden: "Kew Gardens symbol"= "Divine Syndicate thieves".

Karakterportret: The Green Grand Mystic

 • Tatoeage (nek) - (Tattoo)

 • Chemische gebruik (linkerhand) - (Chemical practice)

 • Eelt vingertop - (rechterhand) - (Fingertip calluses.)

Deduction Space
Verbind "Deadly plants stolen" + "Divine Syndicate thieves" = "Sect stole everything" en "Partial theft".
Als je conclusie "Sect stole everything" selecteert krijg je "The syndicate killed Dunne" (onjuist).

Loop terug naar het huis en open deze met de sleutel. Ga in de grote kamer naar links en onderzoek de drugs tafel. Neemt de lepel met witte poeder. Open de deur, rechts van de drugs tafel. In de kamer met kooien (Cage), onderzoek de kooi tegenover de deur. Open de kooi aan beide zijden en kijk in de kooi met rupsen (Caterpillars). Neem de rupsen. Loop naar het einde van de kooikamer en open de bloemen kooi (Flower Cage). Kijk naar de planten. Het zijn de dodelijke planten die getoond werden op de tentoonstelling. Je neemt ze mee.

Deduction Space
Verbind "Suspicious ingredients" + "Poisoning" = taak "Set up the experiment".

Verlaat de kooikamer. Kijk naar de 'Trewan' godstandbeeld en praat met de deskundige (adept) als je wil.
Ga rechts naar de gesloten deur. Probeer de deur te openen en gebruik je slotenopener.
 

 1. Schuif de linkse korte cilinder (1A) naar links. Switch (2 klikken) naar de rechtse korte cilinder (1C) en schuif deze naar rechts.

 2. Match de lijnen op de rechtse korte cilinder (1C) met die op de middelste korte cilinder (1B) en schuif de rechtse (1C) naar links in de middelste.

 3. Switch (3 klikken) naar de linkse korte cilinder en draai zodat de lijnen in het linker venster matchen met de lijnen op 1A en 1B.

 4. Draai alles, zodat je twee vensters in het midden ziet - een breder aan de linkerkant en een hogere rechts.
  - Switch (3 klikken) naar cilinder 2 en draai zodat de lijnen in het linkervenster matchen met de lijnen op 1A en 1B.

 5. Switch (1 klik) naar cilinder 3 en draai zodat de lijnen in het tweede venster aaneensluiten met die op cilinder 1B.

Ga naar binnen. Kijk naar het dienblad voor opium roken. Ga naar de zijkamer. Onderzoek de chemiekast. Neem de chemiefles in het midden = alkaloÔde.
Controleer ook de andere chemieflessen op de onderste plank. Kijk naar de tafel voor experimenten en naar de opium bollen links van de haard. Ga terug naar de grote kamer. Kijk naar de donateurlijst (benefactors) op de muur.

 

Baker Street

Gebruik de analyse tabel en selecteer: "Deadly plant" experiment. Test eerst de reactie van elke plant met alkaloÔde, rupsen en speld. Neem de fles met alkaloÔde en giet het in elke plant. De reactie van de Carlina inebriare plant en die van Dionea carnivorus is dat ze sluiten. De reactie van de Florem diabolica plant is dat deze opent. Gebruik de speld (pin) op de planten. De Carlina inebriare schiet een stekel als de plant gestoken wordt met de speld. De Dionea carnivorus dekt zich in en sluit zijn bladeren. De Florem diabolica schiet een giftige gaswolk (als de bladeren openstaan). Gebruik de rupsen op de planten. Leg je een rups op de linkse Carlina inebriare en een op de rechtse Florem diabolica, wordt de rups gestolen door de middelste Dionea carnivorus. De Carlina inebriare schiet dan met zijn stekels en de Florem diabolica stoot een gaswolk af (als de bladeren gesloten zijn). Om de sterke reactie van de Florem diabolica te testen, moet je de Carlina inebriare met de Dionea carnivorus verwisselen. Giet dat wat alkaloÔde op de Florem diabolica om de bladeren te openen. Leg dan een rups op de Carlina Inebriare.
De Dionea carnivorus steelt de rups, de Carlina Inebriare schiet de stekels en de Florem diabolica schiet zijn giftige gas.

Deduction Space
Verbind "Missing deadly plants" + "Deadly precision" = "Sect's scheme" en "Sect is not involved".
Selecteer je de eerste "Sect's scheme" = "The Syndicate killed Dunne" de dader (onjuist).
Verbind "Albert's ambition" + "Deadly precision" ="Albert's lack of experience" en "Albert's studies".
Selecteer je: "Sect is not involved"+ "Albert's studies" + "Theft and murder" + "Partial theft"= "Albert killed Dunne" (onjuist).
Verbind "White's studies" + "Deadly precision" = "White's lack of experience" en "White's knowledge".
Selecteer je: "Sect is not involved" + "Albert's lack of experience" + "White's knowledge""+ "Theft and murder"= "White killed Dunn" (onjuist)

Kew Gardens
Praat met Hamish. Vraag wat hij zag en waar hij was in de ochtend voor Dunne overleed. Vraag hetzelfde aan Albert (palm house) en aan Margaret (seed house). Vraag Miss Margaret White ook over haar administratie. Activeer Holmes verbeelding "F" in de "'Waterlily greenhouse". Loop naar Watson voor een beter zicht. Kijk door het raam en je ziet de gebeurtenissen in de vestibule. Klik als het inademen van de sporen "Inhaling the spores" weergegeven wordt en wordt gemarkeerd met cijfer 1. Kijk dan naar de deur en markeer ontsnapping uit de kamer "Escaping the room" met cijfer 2. Kijk naar de volgorde ("Q" Watch Sequence). Je staat in de vestibule van de "'Waterlily greenhouse'. Plaats wat rupsen in de ventilatierooster aan het plafond. Ga naar de motor van het ventilatiesysteem (in de tuin, achter het 'seed house'. Ga door het poortje en kijk naar de motor. Druk op de power knop. Draai de transmissie schakelaar naar uit (off). Druk op de start knop en draai dan de transmissie schakelaar weer naar aan. De ventilatie werkt weer. Activeer Holmes's talent en volg de gloeiende ventilatiepijp. Ga naar het 'seed house'. Loop naar Albert's werktafel en activeer de hendel (control lever) aan de rechterkant. Volg de ventilatiepijp naar de kwekerij (nursery). Activeer de hendel op de muur, boven de werktafel.

Deduction Space

Verbind "Deadly precision" + "Ventilation used" = "Hamish's opportunity".

 • Albert's lack of experience

 • White's lack of experience

 • Sect is not involved

 • Theft and murder

 • Dunne was poisoned

 • Partial theft

 • Hamish's motive.

Als je de conclusies hierboven  met elkaar verbind = de conclusie "Hamish is schuldig" en de taak "arresteer Martyn Hamish".

 

Scotland Yard
Ga naar het kantoor van inspecteur Lestrade (tweede deur links in de gang).
Na het gesprek met Lestrade gaan we terug naar de tuinen.

 

Kew Gardens
Ga naar het "Palm House". Onderzoek in de vestibule het lichaam van Martyn Hamish: nek, spijtbrief van Martyn Hamish en zijn linkse voet.

Deduction Space
Verbind "Hamish's confession" + "Club foot" = "Hamish acted alone?" en taak "Talk to Lestrade".

Ga naar het laboratorium. Open en kijk in het lage kastje rechts van de open haard. Onderzoek de fonograaf cilinders en neem cilinder 320. Ga naar de fonograaf, kijk ernaar en gebruik de cilinder. Draai aan de hendel en luister naar de opname. Het bevestig Margaret's woorden. Ze sprak de waarheid. Ga naar het "palm house" en praat met inspecteur Lestrade. De tijdlijn van de moord. Klik op de kleine afbeelding en plaats het onder de juiste tijd en juiste rij. Klik op de "S" toets om de map en karakters te zien. Als je de map ziet klik op "W" om de gebeurtenis in de tijdlijn af te spelen:

 

 1. Albert ontmoet zijn vader (Montague Dunne) en Hamish in het 'seed house" - 9,30 (groene rij).

 2. Dunne en Hamish gaan naar de achtertuin (backyard) - 9.40 (blauwe rij).

 3. Dunne is in de "dry room" - 9.50 (gele rij).

 4. Hamish keert terug naar het "seed house" - 9.50 (blauwe rij).

 5. Miss White praat met Hamish in het laboratorium - 10.00 (paarse rij).

 6. Hamish keert terug na het gesprek met Miss White - 10.10 (blauwe rij).

 7. Albert zag Hamish terugkomen - 10.10 (groene rij).

 8. Dunne wordt vergiftigd - 10.30 (gele rij).

 9. Miss White sluit zich aan bij Hamish en Albert in de "Waterlily greenhouse" - 10.40 (paarse rij).
  - Wanneer je de juiste chronologische volgorde gezet hebt, selecteer dan: "Play events" (W toets).

Deduction Space
Verbind "Hamish's timeline" + "Albert's timeline" = "Albert is not involved" en "Albert had time".
Verbind "Hamish's timeline" + "White's timeline" = "White had time" en "White is not involved".
 

Onjuiste vereiste conclusies

Albert is an accomplice Hamish did it alone The syndicate killed Dunne Albert killed Dunne White killed Dunne
Hamish acted alone?
Albert's motive
Albert had time
White is not involved
Albert's motive
Albert is not involved
White is not involved
Theft and murder
Sect stole everything
Sect's scheme
Albert's lack of experience
White's lack of experience
Hamish acted alone?
Albert's motive
Albert had time
White is not involved
Albert's motive
Albert's studies
Partial theft
Sect is not involved
White's lack of experience
Albert's lack of experience
Sect is not involved
Partial theft
White's situation
Disagreement
White's knowledge

 

Vereiste juiste eindconclusies: White is een medeplichtige

White is an accomplice
 1. Hamish acted alone
 2. Albert is not involved
 3. White had time
 4. White's situation
 5. Disagreement


Na het aanwijzen van Miss White als medeplichtige, heb je twee opties: veroordelen of haar vrijspreken.

Druk als de mogelijk komt in het syndicaat hoofdkantoor snel op de W toets.

Klik daarna op de blauwe cirkel zodat Watson de kolffles uit de handen van Miss White slaat.

Je kan ook weer de andere mogelijke einde van deze zaak bekijken (Replay Ending).

 

A Half Moon Walk
 

Half Moon Street
Ga na de intro op de stadskaart naar Half Moon Street. Ga rechts van de rijtuig door de smalle doorgang en eerste straat rechts. Praat met politieagent Marrow (Constable). Onderzoek het lichaam van Brian Vercotti op de grond, rechts van de politieagent. Controleer zijn hoofd, linkerhand, wond en tatoeage op zijn rechterhand. Onderzoek het lichaam van Kenneth Butler op de grond, rechts van de politieagent. Controleer de hoofdwond en zijn linker jaszak. Je neemt er een deursleutel uit. Activeer Holmes's talent en neem het stukje hout tussen de kasseien, naast het slachtoffer. Draai het in de close-up, naar het afgebroken deel. Ga verder in de steeg en praat met Ryan Turner. Luister naar zijn getuigenis.


Karakterportret: Ryan Turner

 • Oorlogsveteraan (Medaille op zijn borst) - (War veteran)

 • Kreupel (linker arm, leunend tegen de deurpost) - (limping)

 • Arm leven (Mist vestknopen) - (Poor life)
  = Bewijsmateriaal "Turner's limp".

Deduction Space
Verbind "Turner's view" + "Dark window" = taak "Conflicting statements" en bewijs "Turner's contradiction".
 

Turner's huis
Ga naar het einde van de steeg (links van de deur van Turner) en praat op de hoek van de straat met Polly Powell. Luister naar haar getuigenis. Kijk naar de spiegel op de wagen aan de andere kant van de straat ( linkerkant van Polly). Keer terug naar Ryan Turner en praat weer met hem. Selecteer in de ondervraging "Turner's contradiction". Holmes mag dan het huis van de veteraan onderzoeken. Onderzoek in Turner's huis de open haard. Kijk naar het vuur en activeer Sherlock's talent. Onderzoek het verbrande papier (burnt paper) aan de rechterkant. Onderzoek het aan beide kanten. Loop naar de boekenplank aan de muur (rechts van de slaapkamerdeur). Kijk naar de boeken en wandelstok eronder. Draai de wandelstok, naar het gebroken . Onderzoek het gebroken einde en het stukje hout past in het gebroken deel. Ga links naar de slaapkamer en onderzoek het bed. Verlaat de slaapkamer en ga achter naar de keuken. Hier ziet Turner. Kijk op de keukentafel.
Onderzoek het keukenmes en activeer Holmes's talent. Zie dan papiersnippers op de keukentafel. Open het keukenraam en onderzoek de lichamen vanuit dit perspectief. Activeer Sherlock's verbeelding en markeer de volgorde:

 1. Ga naar Turner's slaapkamer en selecteer: "Got up from bed, Took the stick" = 1.

 2. Loop naar het keukenraam en selecteer: Opened the window, Looked down" = 2.

 3. Kijk uit het raam en selecteer: "Approached the body, Took something, Broke the stick" = 3.

 4. Loop naar de boekenplank en selecteer: "Placed the broken stick, Took something" = 4.

 5. Loop naar de keukentafel en selecteer:"Cut papers with knife" = 5.

 6. Loop naar de open haard en selecteer: "Threw something into fire" = 6.
  - Bekijk de gehele sequentie (Q).

Kijk naar de boekenplank en activeer Holmes's talent. Bestudeer het boek waarop je vettige vingerafdrukken ziet. Open het in de close-up. Je neemt er een antieke armband uit. Onderzoek de ramskop op het armband. Praat met Turner over zijn loop naar het raam. Selecteer: "Turner's limp". Vraag over de waarheid van zijn getuigenis. Selecteer "Antique bracelet".

Scotland Yard
Ga na het gesprek met Lestrade naar de bewijskamer. Onderzoek de bezittingen van Leighton: gerolde sigaretten, zakhorloge en Leighton's pistool.
Onderzoek het pistool in de close-up. Kijk naar de cilinder en draai het pistool zodat je het kunt openen (barrel catch).  Onderzoek de kogels (shells).

Deduction Space
Verbind "Leighton's revolver" + "Different shots" = "Simultaneous shots" en "Firing position".
Verbind "Two victims" + "Leighton's revolver" = "Double murder".
Verbind "Common statement" + "Leighton's revolver" = "Compelling evidence".

Ga naar de cel. Praat met Leighton Chapman en ondervraag hem in de verhoorkamer.
Vraag om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Karakterportret: Leighton Chapman

 • Groeide op in de straat (litteken op de wang) - (Grew up on street)

 • Heethoofd (gevochten, linkerkant mond) - (Hotheaded)

 • Klerk (sjaal) - (Office clerk)

 • Misdadiger (Westgate gevangenis tatoeage, rechterhand) - (Committed a crime)

Vervolg het verhoor. Selecteer in de ondervraging: "Westgate prisoners" = bewijsmateriaal.

Deduction Space
Verbind "Old acquaintance" + "Lootless" = "Personal motive".
Verbind "Leighton's statements" + "Common statement" = "Imaginary man".
Als je denkt dat de "Firing positie" conclusie juist is, kan je het onderzoek nu beŽindigen = "Double Murder" (onjuist).

Baker Street
Loop naar de boekenkast met encyclopedieŽn en selecteer: "Search for bracelet". Selecteer dan in de "Art and Architecture" de "Antique Art of British Museum" = bewijs " Five Rams of Mytilene". Draai naar de kranten boekenkast en selecteer "Use article about antiques". Blader naar tabblad 1885 en selecteer "Hellenistische Treasures stolen" = bewijs "Jailed thief". Ga op de stadskaart naar de pandjeswinkel.

Pawn Shop
Loop rechtdoor en ga rechtsaf. Loop naar het einde van de straat en open aan de rechterkant de deur van de pandjeswinkel, 'Butler's Pawn Shop' met de sleutel. Onderzoek links de planken en zie de klimuitrusting onder op de plank. Open rechts de klep van de toonbank (counter door) en onderzoek de rekken achter de toonbank. Onderzoek de vuurpijlpistool (Flare pistol). Draai je om, kijk naar de toonbank ​​en open de linker lade onder de toonbank. Neem de antieke halsketting en onderzoek de ramskop in de close-up. Neem ook de brief van Brian Vercotti. Open de rechter lade en kijk in de accounting boek.

 

Deduction Space
Verbind "Butler's jewels" + "Two victims"= "Burglary motive".
Verbind "Firing position" + "Burglary motive" = resultaat "Robbery" (onjuist).

Half Moon Street
Ga naar de plaats delict (loop door de smalle doorgang en ga dan rechtsaf). Selecteer in je 'Deduction Space' de "Simultaneous shots". Dan kan je in de straat Holmes verbeelding activeren. Selecteer de man aan de rechterkant van de politieagent, de man die als eerste schiet 'the gunman'. Loop dan naar de muur aan de rechterkant en probeer het kogelgat in de muur te vinden. Je ziet niets want het is te hoog. Neem de lange stok (pole) tegen de muur, naast het vat, links van Vercotti's lichaam. Loop weer naar de muur. Je haakt je lantaarn aan de lange stok en vindt het kogelgat aan de rechterkant (bullet impact).

Deduction Space
Verbind "Two victims" + "Third shot" = "Crossfire".
Verbind "Third shot" + "Leighton's statements" = taak "Disappearing man".

Praat met politieagent Marrow en vraag om hulp. Holmes verstopt zich en Marrow moet hem vinden.
Als je hem vindt, moet je hem aanspreken en hij verstopt zich opnieuw.
Als Marrow, loop rechtdoor tot je Holmes in de nis ziet.
De tweede keer, loop een ​​paar stappen vooruit en vind Sherlock in de hoek, aan de linkerkant.
De derde keer, loop rechtdoor, rechtsaf, op het einde linksaf de hoek om en vind Holmes in de hoek aan de linkerkant.
 

Deduction Space

Verbind "Leighton's statements" + "Corners in sight" = taak "Up the walls".

Ga op de stadskaart naar de pandjeswinkel (Pawn shop). Ga naar binnen en neem links de klimuitrusting (climbing equipment). Neem ook de vuurpijlpistool (flare pistol) uit het rek achter de toonbank. Ga terug naar de 'Half Moon Street'. Loop naar de delict plaats  om een filmpje te activeren. Praat daarna met politieagent Marrow en vraag weer om hulp. Activeer bij de plek waar holmes zich als laatste verstopte zijn verbeelding (F) en selecteer: "Beklim de muur". Tijdens het klimmen, moet je op de toetsen drukken die op het scherm verschijnen. Klik snel achter elkaar op de linkermuisknop en de "A" en "D " toets wanneer het pictogram verschijnt.
Ben je goed naar boven geklommen zie je een filmpje. Marrow brengt je naar het 'Franklin' gebouw. Ga naar binnen en je loopt naar de zolder. Ga achter naar het gebroken raam aan de linkerkant​​. Kijk naar het gebroken raam en onderzoek de jaszak (pocket). Activeer Holmes's talent en neem de zwarte draden (black threads) bij de kraag van de jas. Onderzoek de glasscherven op de grond.

Deduction Space
Verbind "Leighton's statement" + "Wall climber" = "Leighton's innocence".

Baker Street
Gebruik de analyse tafel en onderzoek de zwarte draden, " Examine black threads".
Kijk naar de zwarte draad en door de lens. Scherper het beeld. Onderzoek de draad door de lens.
Onderzoek dan de drie verschillende haarlokken - 'mensen haar, onbekend haar en paardenhaar'.

Deduction Space
Verbind "Exotic animal hair" + "Wall climber" = "Circus acrobat".
Verbind "Circus acrobat" + "Simultaneous shots" + "Crossfire" + "Leighton's innocence" + "Burglary motive" = taak "Vanishing act" (verdwijntruc).

Half Moon Street
Loop naar Wiggins (achter in de straat, om de hoek). Praat met Wiggins om te vragen waar het circus momenteel in Londen staat.

Baker Street
De volgende morgen brengt Wiggins de circusposter. Onderzoek de olifantafbeelding en de tekst aan de bovenkant.
Ga op de stadskaart naar het "Duval Bros Circus". Na het gesprek met de circusbewaker ga je terug naar huis.
Ga naar Holmes's kamer en open de garderobekast. Selecteer de 'Bandit Outfit'.

Gebruik dan de Make-up tafel (B) en selecteer de pet met juiste haar (11 is een juiste vermomming).
Selecteer je gezichtshaar (6). Verlaat de close-up en ga naar het circus.

Duval Bros Circus
Praat opnieuw met de bewaker. In deze outfit laat hij je door. Ga achter naar de circustent met de trap en ga naar binnen. Holmes ziet een paar mannen praten. Ga dan linksachter naar de vaten (barrels). Kijk naar de vaten en onderzoek het vat op de grond. Kijk naar de scheur (crack) in het vat. Onderzoek ook de verf (paint). Activeer Holmes's talent en zie het wapen (Crest) op de deksel. Sla dan tegen scheur en onderzoek de poeder (buskruid). Ga rechts naar de andere kant van de arena en onderzoek de drukpers. Kijk op de poster = "Rebelse poster". Onderzoek de afbeelding van de man en de slogan. Kijk ook naar de lege vellen papier. Dan komt Charles Foley. Praat met hem.


Karakterportret: Charles Foley

 • Heeft een brandkast (sleutel om de nek) - (Protected safe)

 • Recent gevochten (bloedige verband om de linkerarm) - (Recente trauma)

 • Moordenaar (pistool achter de broekriem) - (Cutthroat)

 • Acrobatisch (ingetapete vingers) - (Acrobat )

 • Gestolen antiek (ring met ramskop) - (Stolen antiques)

Deduction Space
Verbind "Antique ring" + "Foley's revolver" = "Man in jacket".
Loop naar de tafel voor de vaten en open het slot op de tafel.

 

 1. Draai alles zodat de horizontale lijn op de rand van cilinder 3 zichtbaar is.

 2. Switch naar cilinder 2 (2 klikken) en draai het zo dat de horizontale lijn op de rand aaneensluit met die op 3.

 3. Switch naar cilinder  1A (3 klikken) en draai zodat de horizontale lijn aaneensluit met die op 2 en 3.

 4. Draai alles zodat je de horizontale lijnen rechts van 2 en 3 ziet.
  - Switch naar cilinder 1B (3 klikken) en draai zodat de horizontale lijn aan de rechterzijde aansluiten met die op 2 en 3.

 5. Draai alles zodat je de verticale lijnen op 1A en 2 ziet.
  - Switch naar cilinder 2 (2 klikken) en schuif deze naar links, zodat de verticale lijnen aaneensluiten met die op 1A.

Praat met Charles Foley. Selecteer in de ondervraging " Jailed thief ". Ga op de stadskaart naar het herenhuis.

Notting Hill Manor
Probeer de deur te openen. Je moet inbreken:

 

 1. Switch naar 1B (1 klik). Schuif het naar rechts en draai zodat de lijnen aaneensluiten met die op 1A.

 2. Schuif 1B naar links in 1A.

 3. Draai alles, zodat je de horizontale lijn aan de rand van cilinder 3 ziet.
  - Switch naar cilinder 2 (1 klik) en draai het zo dat de bovenste horizontale lijn aaneensluit met die op 3.
  - Switch naar 1A (2 klikken) en draai het zo dat de horizontale lijn op de rand aaneensluit met die op 2 en 3.
  - Draai alles, zodat je de verticale lijnen op 1B en 2 ziet in het venster aan de rechterkant.

 4. - Switch naar cilinder 2 (2 klikken) en schuif deze naar rechts, om de lijnen te verbinden met die op 1B.

Ga naar binnen en ga naar de woonkamer, eerste deur aan de rechterkant. Loop naar de boekenkast, rechts van de open haard.
Kijk naar de boekenkast en de boeken op de vloer. Schuif de boekenkast opzij en zie een muurkluis. Open de muurkluis:

 

 1. Draai alles zodat je twee langwerpige vensters ziet.

 2. Switch naar cilinder 2 (2 klikken) en draai het zo dat de lijnen in het linker venster op aaneensluiten met die op A.

 3. Switch naar cilinder 1B (3 klikken) en draai het zo dat de lijnen in op de linker rand aaneensluiten met die op 2.

 4. Draai alles zodat je een klein venstertje aan de linkerkant ziet en een grote aan de rechterkant.
  - Switch naar cilinder 3  (2 klikken) en draai zodat de lijnen aaneensluiten met die op 1A en 1B.
  - Een andere slot verschijnt. Probeer het te openen, maar je hebt dit keer een echte sleutel nodig.

Controleer de mogelijke plekken waardoor de dieven kunnen ontsnappen: de 2 deuren in de keuken en het raam in de gang op de begane grond (achter de trap). Ga naar de eerste verdieping. Controleer het raam in de gang. Onderzoek de bovenste trede van de trap - mooie plek voor een valstrik. Kijk naar het tafeltje en neem de kralen halsketting. Kijk weer naar de bovenste trede van de trap en selecteer: "Drop bead-necklace". Je legt de kralen op de vloer. Ga naar de begane grond. Loop achter naar de afgedekte kast (cupboard). Verplaats de kast om de weg door het raam te blokkeren. Activeer Holmes verbeelding. Ga daarna naar de keuken. Kijk naar de stoel in de hoek en neem de stoel. Onderzoek de keukendeur die leidt naar de woonkamer en selecteer: "Block with chair on the Door handle". Kijk naar de vloerluik (hatch) in de keuken (bij de deur naar de gang) en open het luik. Ga via de gang naar de woonkamer en neem het tapijt (carpet) tegen de muur, naast de boekenkast. Ga naar de keuken en kijk naar de vloerluik. Selecteer: "Cover with carpet on the Hatch". Activeer Holmes verbeelding. Onderzoek daarna de oven (stove) en neem het touw. Ga naar de woonkamer, en kijk naar de kroonluchter. Selecteer "Attach rope on the Chandelier" en bind dan het touw aan de ​​grote hamer naast de kroonluchter. Vervolgens hangt de kroonluchter weer aan het plafond.
Activeer Holmes verbeelding. Filmpje. Na het bezoek van de dieven, open de kluis met de sleutel die je van Foley genomen hebt. Onderzoek alles in de kluis.

Deduction Space
Verbind "Precious safe" + "Long-lost art" = "Hidden art".

Foute vereiste conclusies

Robbery Double Murder
Imaginary man
Firing position
Double murder
Compelling evidence
Burglary motive
Imaginary man
Firing position
Double Murder
Compelling evidence
Personal motive

 

Vereiste juiste eindconclusies: Foley's wraak

Foley's Vengeance
 1. Man in jacket
 2. Circus acrobat
 3. Simultaneous shots
 4. Crossfire
 5. Leighton's innocence
 6. Burglary motive
 7. Hidden art

 

Je kan kiezen om Foley te veroordelen of hem vrij te laten gaan.
Na het oplossen van de laatste zaak, zal Sherlock nog een morele keuze moeten maken.
Je kan de sigaret op de buskruid spoor gooien of in de emmer met water.
Je kan ook weer de andere mogelijke einde van deze zaak bekijken (Replay Ending).


Achievements - Prestaties

Bruiser - Versla Cairns in een gevecht (zaak 1).
Aye Aye, Captain! - Finish Black Peter Case (zaak 1).
I Never Fail - Finish 10 Dialoog ondervragingen zonder een mislukking.
Sharpshooter - Ontwapen Mexicaan door het pistool uit zijn hand te schieten (zaak 2).
Off the Rails! - Finish Trein Case (zaak 2).
Child's Play! - Finish 25 minigames/puzzels zonder een puzzel over te slaan (skip).
Elementary! - Finish 35 minigames zonder een puzzel over te slaan.
My Grey Matters - Finish 45 minigames zonder een puzzel over te slaan.
Raider of the Tombs - Neem het gouden mes van de oude tempel van Mithras.
Blood and Ice - Finish Blood Bath Case (zaak 3).
An Omnivorous Reader - Ontvang 3 berichten van degenen die je veroordeeld of vrijgesproken hebt.
Keen Observer - Finish 15 karakter waarnemingen zonder over te slaan.
Hold your Herrings, Captain! - Red Crocker van het plegen van zelfmoord (zaak 4).
Vox populi, vox Dei - Finish de Abbey Grange Case (zaak 4).
Suicide is Not an Option! - Voorkom Miss White van zelfmoord (zaak 5).
A Deadly Flower - Finish de Kew Gardens Case (zaak 5).
A Methodical Man - Verzamel 26 Karakter Portretten.
Haunted House - Vang de dieven in Notting Hill Manor (zaak 6).
Guilty Brotherhood - Finish de Half Moon Case (zaak 6).
Dog-fancier - Aai Toby in elk zaak.
A Man of Character - Behaal de maximale persoonlijkheid ranking.
I Never Guess - Bereik 6 juiste conclusies voor alle 6 zaken.
A Complex Mind - Bereik alle mogelijke conclusies in het spel.
Perfectionist - Verzamel alle mogelijke prestaties.
Their crimes, Your punishments- Voltooi het spel.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com
(br)