22-10-2012

 

The Testament of Sherlock Holmes

 

Dit is het zesde deel in de Sherlock Holmes-serie van Frogwares. The Testament of Sherlock Holmes plaatst spelers in het Londen van 1898, waar de speler als Holmes een groot onderzoek moet oplossen.

In een zaak waarin diefstal, fraude en verraad centraal staan, wijzen alle aanwijzingen erop dat de beroemde detective zelf de dader is.

Dit gerucht verspreidt zich snel door de stad en zelfs zijn trouwe vriend Doctor Watson begint aan Holmes te twijfelen.

Holmes volgt het spoor van een dodelijk gif. Maar hoe meer vergiftigde lijken hij onder de loep krijgt, hoe meer Holmes zelf in het verdachtenbankje lijkt te eindigen.

De speurtocht naar de verspreider van het gif voert je door Londen, waar een zwaarbeveiligde gevangenis, een kerkhof en een uitgestorven pretpark tot de plaatsen delict behoren.

Het eerste wat je op een plaats delict doet is het verzamelen van aanwijzingen door voorwerpen te verzamelen, onderzoeken en combineren en het ondervragen van verdachten en getuigen.

Ook ga je weer door de ongure, armoedige achterbuurten van Whitechapel waar Jack the Ripper ooit werkzaam was.

Opzoek naar aanwijzingen, steekt Holmes zijn speurneus tussen dronken zwervers en prostituees.

 

Als je problemen hebt met het beeld, speel dan het spel in normale of minimale instellingen met alle speciale effecten uit.  Je moet een goede en updated videokaart hebben.

De Controls van het toetsenbord kan je zelf aanpassen, naar wat het beste voor je is om het spel te spelen.

Caps lock: lopen en hardlopen.
L shift (of dubbelklik): karakter rent
R-toets: schakelt naar het eerste / derde person view (dit is handig om alle hoeken in het scherm te zien, vooral als je iets niet kan vinden of geen doorgang ziet).

I-toets opent en sluit de inventaris (of rechtermuis klik)
Spatiebalk toont het zesde zintuig (Sixth Sense) en de hotspots in het spel.

In het spel kan je onderscheiddingen (Honours) krijgen bij bepaalde handelingen.

Je ziet dan een medaille in het scherm verschijnen. Je kan ze bekijken in het spelmenu

 

Download patch 1.00.2

 

"Drie kinderen klimmen op een zolder van een huis om daar te spelen. Ze vinden de cilinder van Sherlock Holmes, en marionet poppen van een poppenkast. Een pop is als Sherlock Holmes en de andere als Dr. John Watson. In de Watson-pop vinden ze in de achterkant een boek. Ze lezen uit het boek, "Oh, ik had al hun leugens moeten doorzien..."
 

Herenhuis van markies van Coningham
Op een vroege ochtend in september van 1898, gaan Sherlock Holmes en Dr Watson naar het landgoed van de Markies van Coningham. Sherlock had hier eerder een diefstal opgelost. Inspecteur Lestrade is momenteel niet in dienst, zodat Inspecteur Baynes deze zaak gekregen heeft en Holmes om raad heeft gevraagd. Bij hun aankomst in de kamer van het misdrijf zijn Holmes en Watson alleen in de kamer. Midden in de nacht werd de bediende bel geluid in deze kamer. De bedienden kwamen maar de deur was afgesloten. Alleen de heer des huizes heeft een sleutel. Omdat er brandlucht uit de kamer kwam opende ze de deur. Ze begonnen meteen het vuur te blussen. De waardevolle Samoan halsketting was gestolen uit de vitrine. Holmes lijkt de zaak al opgelost te hebben, maar Watson is nog steeds niet zeker. Je moet nu de gebeurtenissen van de dief reconstrueren om Watson te overtuigen.
 

Kijk naar de vitrine links van de open haard. Zie een kleine opening dat met een diamant erin gesneden is. Ga rechts naar het venster. Onderzoek het raamkozijn - de ramen zijn afgesloten en geen sporen van geweld. Kijk op de ruit. Iemand probeerde een gat erin te snijden maar werd blijkbaar daarbij gestoord. Ga naar de open haard en neem het vergrootglas. Je hebt al een luciferdoosje en zakmes in je inventaris. Ga naar de piano en zie op de vloer een muziekblad liggen. Kijk naar het muziekblad en onderzoek het muziekblad met het vergrootglas. Zie kleine roet handafdrukken. Kijk verder rond.

 

Zie een kaars op de vloer en documenten op de tafel. Zie voor de open haard vele roet voetafdrukken en een omgestoten uitgebrande kruk. Op de schoorsteenmantel liggen omgestoten beelden. Kijk naar de koord van de bel. Onder de belkoord begon de brand. De kast in de hoek is niet geopend. Schuif het scherm opzij - de dief heeft zich achter het scherm kunnen verbergen en als de deur geopend werd kon hij ontsnappen? Je vindt daar geen sporen op de vloer. In het aquarium drijft een dode vis. De kamerdeur is stevig en kan alleen geopend worden met de sleutel, die de markies heeft. Dan komt inspecteur Baynes de kamer binnen. Was de dief een acrobaat of kon hij door muren lopen.

 

"Holmes verklaart het geval. De dief was een getrainde aap die de halsketting uit de vitrine nam. Hij raakte in paniek, stootte alles om, er brak brand uit en hij sprong op de kroonluchter. De halsketting viel daarbij uit zijn hand en viel in het aquarium. Sherlock vist de halsketting uit het aquarium en geeft het aan de Markies. Sherlock en Watson leggen de halsketting in de kast, nemen afscheid van Inspecteur Baynes en gaan ook naar huis".


221b Baker Street
De volgende ochtend, leest Watson een schandalig artikel in de krant. Neem de krant op de tafel en lees het artikel van de Globe Explorer.

De krant komt in de documenten inventaris. Blader verder, door onder of boven op de pijl te klikken:
 

"Toen Sherlock en Watson het huis van markies Coningham verlieten merkte de Markies dan de halsketting in de kast nep was. Nu beschuldigt Osmond Farley, de schrijver van het artikel, dat Sherlock Holmes de halsketting met de valse omgeruild heeft. Ook beweert hij dat Sherlock Holmes, toentertijd ArsŤne Lupin opzettelijk heeft laten ontsnappen. Verder is er nog een tweede artikel over Prins Woodville, wiens stamboom gisteren erkend werd. Daardoor wordt Prins Woodville de troonopvolger van koningin Victoria. Onlangs heeft hij een liefdadigheidactie in de sloppenwijken van Londen opgezet".
 

Dan komt Inspecteur Baynes. Hij vraagt ​​Holmes om naar de halsketting te kijken. Eigenlijk heeft Holmes een afspraak met bisschop van Knightsbridge.

De halsketting ligt op de tafel. Neem het in je hand en je moet de opvallende plaatsen vinden:

 1. De 3 parels aan de rechterkant van de sluiting zijn van slechte kwaliteit.

 2. Rechtsonder is een donkere parel.

 3. Linksonder is een kleine parel tussen de grote parels.

De halsketting is zeker nep. Hoe kwam deze in de kast? De inspecteur vertrekt.

Neem als Watson de stadskaart van Londen op het bureau en ga naar het Bisdom van Knightsbridge.

 

Bisschop van Knightsbridge
Als ze het gebouw ingaan, komt er een dominee uit de studiekamer. Hij heeft iets verschrikkelijkst ontdekt. De bisschop is waarschijnlijk gisteravond vermoord en is verminkt. Een overval is uitgesloten, omdat er niets gestolen is. De dominee wil de politie bellen, maar Holmes overtuigt hem dat ze het zullen onderzoeken. Het notitieboekje wordt automatisch geopend. Klik op de rijkdom aantekening 'wealth' om het te openen en lees over de rijkdom van de bisschop. Sluit de notitieboek.

 

Kijk rond. Neem de gebroken fles met bloed op de flessenhals op de vloer voor het bureau. Het ruikt naar chemische stof. De kachel brandt nog. Onderzoek het lijk. Je kan sommige delen in close-up onderzoeken. Kijk naar het bovenlichaam. De mond is vol bloed en tussen de tanden zit stukjes huid. Zie op de borst snijwonden van een scherp mes. Kijk naar de handen. De vingers zijn omgebogen en sporen van extreem geweld. De buik is vol krassen, maar kunnen niets te maken hebben met de moord. De onderarmen zijn opengesneden of uitgebeten. Kijk naar het onderlichaam. Neem het stukje touw waarmee de bisschop vastgebonden werd. Hij heeft geen schoenen aan. Zie de brandwonden op de been en voeten. Hij heeft schoenmaat 9. Neem op de vloer de afgesneden vinger. Deze is niet van de bisschop. Ga compleet uit de close-up. Holmes zegt dat zijn schoenen ontbreken.


Zie naast het bureau een gebroken fles whisky op de vloer. Zie op het bureau een andere fles whisky met bloedige vingerafdrukken. Ook op de presse-papier is bloed. Ga naar de andere kant van de kamer. Neem de bloedige scalpel op het tafeltje, waarmee de snijwonden in de borst aangebracht zijn. Kijk naar het portret van Peregrine Maitland op de kast. Open onder de kleine kastdeurtjes en zie een zweep en een boetegordel (cilicŽ). Neem de metalen pin uit de boetegordel. Kijk in het middengedeelte van de kast. Hier is een kluisje. Je hebt een paar dingen nodig om het te openen. De dominee weet wat je nodig hebt, maar wil je niet helpen. Naast de kast is de deur naar de slaapkamer. Hierin staat alleen een bed. Kijk nu naar de voetafdrukken op de vloer voor de ingangdeur.

 

Gebruik de meetlint op elke voetafdruk. Twee voetafdrukken zijn maat 9.5, en alle anderen zijn maat 9. Een voetafdruk maat 9,5 stapt de kamer in en de andere stapt uit. Gebruik dan het vergrootglas. De twee grotere voetafdrukken hebben genagelde zolen. De voetafdruk linksboven is van een versleten schoen en heeft een ongewone patroon op de zool. Daarop vind je ook een steentje. De voetafdruk rechtsonder is van een dure schoen. De twee overblijvende voetafdrukken hebben ook genagelde zolen. Ook van deze stapt er een in de kamer en de andere uit. De afdruk van de versleten schoen stapt in en de dure schoen uit. Drie verschillende afdrukken gaan dus de kamer in en drie uit. Klik boven op de vragen. Klik dan op de pijlen om het antwoord in te voeren en klik op het 'V' teken om het te bevestigen.

 1. Vraag: Hoeveel criminelen waren er? - Antwoord: 3

 2. Vraag: Wat onthullen de voetafdrukken? - Antwoord: Een man verliet de kamer met andere schoenen.

Hij heeft waarschijnlijk de schoenen van de bisschop gedragen. Kijk naar de grote glazen deur. De deur naar de veranda werd niet geforceerd en is gesloten.  De dominee geeft niet de sleutels. Open je notitieboek en open de Deductie/conclusies 'deduction' van Knightsbridge. Nu zijn er meer aantekeningen en moeten aangevuld worden.

 • Ontbreken (lack)
  - De schoenen van de bisschop.

 • Schoenen (shoes)
  - Een van de moordenaar verliet de kamer met andere schoenen.
  - Klik op de ? en selecteer: Een van de moordenaars droeg de schoenen van de bisschop.
  - ? en selecteer: De moordenaars zijn arm.

 • Rijkdom (Wealth)
  - De bisschop had geen waardevolle spullen, zelfs niet in zijn kluis.

 • Veranda
  - De veranda werd niet doorzocht.
  - ? De moordenaars zochten iets specifieks.
  - ? De moordenaars van de bisschop zijn door iemand ingehuurd.

Blader naar de volgende pagina.

 • Kluis (Chest)
  - De moordenaars konden de kluis niet openen.

 • Folteren (Torture)
  - Het slachtoffer werd gemarteld.

 • Boete/berouw (Penitence)
  - De bisschop heeft zichzelf gekastijd. Hij trotseerde de pijn.
  - ? De bisschop weerstaat de marteling.
  - ? De moordenaars van de bisschop kregen niet wat ze wilden.

Waar de moordenaars opzoek waren moet dus nog in de kluis liggen. De dominee weigert de kluis te openen. Sherlock stuurt Watson met de dominee weg, om Baynes te zoeken. Holmes is dan alleen. Gebruik de metalen pin op de glazen deur. Je moet het slot kraken. De metalen pin bestaat uit drie beweegbare delen. Je kan de delen omhoog of omlaag buigen:

 

 • Buig het eerste deel 1x omlaag

 • Buig het tweede deel 2x omhoog

 • Buig het derde deel 1x omhoog

 

Klik op bevestigen 'valadate', zodat de pin in het slot ingebracht wordt. Ga naar de leeskamer (veranda). Kijk naar de inktvlek op het tapijt. De bodem daaronder is schoon. Klik op de andere kant van het tapijt om het om te slaan. Hier zie je wel een inktvlek op de vloer - is het tapijt gedraaid! Zie op het tafeltje een omgevallen inktpot. Zie achter het gordijn achter het tafeltje een beeldje. Neem het paardschaakstuk. Lees daaronder een bericht geschreven door een vrouw. Het verwijst naar het paardschaakstuk (knight) en de bijbehorende puzzel. Rol het tapijt helemaal op en zie een soort schaakbord op de tegelvloer. Gebruik je paardschaakstuk op het schaakbord. Alle velden moeten allemaal 1x gebruikt worden. Ze worden groen.

 

Nummer de rij A t/m E en de kolom 1 t/m 5:

 

A1 - C2 - E1 - D3 - E5

C4 - A5 - B3 - C5 - E4

D2 - B1 - A3 - B5 - D4

E2 - C1 - A2 - B4 - D5

E3 - D1 - B2 - A4 - C3

 

Gebruik dan je mes op de groene tegel B2, om de tegel eruit te wippen. Neem de verborgen brief van de dominee. Uit de brief blijkt dat de dominee een vrouw en kinderen heeft. Verlaat de leeskamer. Watson en de dominee komen terug. Ze hebben inspecteur Baynes niet gevonden. Holmes praat met de dominee over de brief. Kies de dialoog optie afpersen, 'blackmail'. De dominee zegt dan dat de sticks van de kluis hier in deze kamer liggen. Op de plank rechts van de kluis neem je 3 sticks. Ga naar de veranda. Op het tafeltje neem je 2 sticks en in de plant links van de stoel neem je 1 stick. Ga naar de slaapkamer. Op bed bij de poot neem je 1 stick. Praat met de dominee. Hij zegt dat de neef van de bisschop de avond ervoor bij de bisschop was en dat ze ruzie hadden. Onderzoek het kluisje/kistje in de kast. Zie een schaakbord met 7x7 vakjes. Je moet de 7 sticks erin plaatsen, en wel zo dat er geen 2 sticks in dezelfde rij, kolom of diagonaal zijn:

 

A1 - B5 - C 2 - D 6 - E3 - F7 - G4

 

Open dan de kluis. De dominee wil de politie bellen en rent weg. Watson volgt hem, maar hij kan hem niet bijhouden.

Sherlock zegt niets gevonden te hebben in de kluis. Ga naar de deur en ga op de kaart terug naar Baker Street.
 

221b Baker Street
Hier gaan we de gevonden bewijzen onderzoeken en analyseren. Gebruik de werk/laboratoriumtafel. De bewijzen liggen rechtsboven in een doos op de werktafel. De benodigde gereedschappen liggen ook al op de werktafel. Klik op het touw om het touw op de ronde glasplaat in het midden van de tafel te leggen. Neem de pincet (pincers) in de hand, klik de pincet op het touw om kleine stukjes steen uit het touw te trekken. Ze zijn te klein om te onderzoeken. Gebruik weer de pincet op het touw, om vochtige zwarte grond uit het touw te nemen. Gebruik het pincet op de grondmonster, om het in de bewijsdoos te leggen. Klik nogmaals op het touw om te ontdekken dat het maar aan een kant versleten is. Leg het stukje steen op de glasplaat. Gebruik het zuur (acid) op de steen, om de steen te reinigen. Het is dezelfde steensoort als in de vezels van het touw. Gebruik dan het borsteltje (brush) op de steen. De steen is gemaakt van graniet en heeft zwarte verf. Leg de scalpel op de glasplaat. Giet er water over en reinig het met het borsteltje. Je ziet dan de initialen WCCH. Ze zijn van een ziekenhuis in Whitechapel, maar welke? Leg de vinger op de glasplaat. Gebruik de pincet op de vinger om de vochtige zwarte grond onder de vingernagel te halen. Onderzoek (klik) de tandafdrukken op de vinger - ze zijn waarschijnlijk van een hond. Onderzoek de randen van de vinger. Neem met het pincet de grondmonster, om het in de bewijsdoos te leggen. Vermoedelijk heeft de bisschop de vinger van de moordenaar afgebeten.

 

Leg nu de twee grondmonsters op de glasplaat. Giet er water op en meng het zand met de scalpel. Ze komen overeen. De grond was vochtig, hoewel het al lang niet meer geregend heeft. De modder moet uit een kuil komen. Watson moet de lijst van ziekenhuizen brengen. Neem links van de open haard de ziekenhuizenlijst/ boek uit de boekenkast. Leg de lijst op de werktafel. We gaan verder met de analyse. Klik de gebroken flessenhals op de chemie set rechtsboven op de werktafel.

 

Klik op de glasscherf om het in het buisje met het vraagteken te gebruiken. Er drupt dan een vloeistof op de schaal. Als je op een gekleurde testbuisje klikt draait het naar het volgende gekleurde testbuisje. Klik je onder op het kraantje druppelt er een beetje vloeistof op de schaal. Zie dan gekleurde druppels in de schaal. Je moet dan alle dezelfde gekleurde druppels in de tabel invoeren bij de juiste kleur testbuisje en juiste kleur element. Klik op de vakjes om het aantal in te voeren:

 

 

Het flesje bevatte een gevaarlijk gif dat men agressief maakt, tot krankzinnigheid en waanideeŽn. Het heeft ook een dodelijk effect. Het moet het werk van een ervaren chemicus zijn en van criminele. Watson moet nu de aantekeningen over de gifmengers van de laatste 10 jaar brengen. Je vindt deze op het schrijfbureau aan de andere kant van de kamer. Je leest daarin over Hans Schielman a.k.a. 'Rat killer'. Hij zit in de Westgate gevangenis. Praat met Sherlock over Schielman. Open daarna je notitieboek om verder te gaan met het onderzoek van Knightsbridge.

 • Bisschop (Bishop)
  - De bisschop gruwde van zichzelf.

 • Vinger (Finger)
  - De bisschop heeft een van de daders zijn vinger afgebeten.
  - ? De bisschop is gek geworden.
   

 • Flesje (Flask)

 • De gebroken fles had bloedvlekken.
  - ? De moordenaars hebben gedwongen de bisschop de inhoud van het flesje te drinken.
   

 • Gif (Poison)
  -
  De fles bevat gif dat leidt tot waanideeŽn.
  - ? De moordenaars van de bisschop hadden een gif dat leidt tot krankzinnigheid.

De opdrachtgever van de moordenaar is in het bezit van het gif en is slim.
Gebruik weer de werktafel om verder te gaan met de conclusies:

 

Klik op de afbeelding om het te vergroten

 

De scalpel is van een ziekenhuis in Whitechapel en is gelegen nabij een kerkhof. Open de ziekenhuislijst om het juiste ziekenhuis te vinden. Hospital 4661, ligt in de buurt van de begraafplaats van Whitechapel. Sherlock had Wiggins, de straatjongen gevraagd om het adres te vinden van de neef van de Bisschop. Wiggins komt en zegt dat de neef in Kesington woont waar hij bij een oude dame een kamer huurt. Ze gaan dan slapen. Filmpje van de kinderen op de zolder. De volgende ochtend besluiten ze om naar Whitechapel te gaan, en ook zullen ze de neef bezoeken en Hans Schielman in de gevangenis. Gebruik de stadskaart en de drie locaties zijn nu op de stadskaart. Het maakt niet uit in welke volgorde je ze bezoekt.
 

Kensington - Tuin
De neef van de bisschop, Henry Hampford heeft een kamer gehuurd bij een oud vrouwtje. Praat met haar. Sherlock en Watson doen zich voor als vrienden van Henry. Henry had Sherlock gevraagd om naar een zwerver uit te kijken. De dame gelooft dat omdat vanochtend een kledingstuk van de waslijn gestolen is. Je mag in de tuin rondkijken, maar ze laat je niet in de kamer. Ga achter het huis naar de achtertuin. Kijk naar de waslijn. Neem de twee wasknijpers aan de waslijn. Er is een kledingstuk weg. Kijk naar het raam van Henry's kamer. Open de schuurdeur. Neem de schoffel (spade). Zie een silhouet van een schop in het schuurtje en klik erop - de schop ontbreekt (ga zo staan dat je in het schuurtje kijkt om de schop silhouet te kunnen zien - klik op de 'R' toets om de camera van een andere positie te zien). De achterdeur is gesloten. Neem de hark, in het afgezette moestuintje. Ga verder in de tuin. Zie op de grond met elkaar verbonden blikjes liggen - waarschijnlijk een alarmsysteem. Ga naar de tuinschutting achter het moestuintje. Kijk naar het gat in de schutting. Open de schutting met de schop en ga door de opening. Kijk dan van de andere kant door het gat. Je ziet dan de kamer van Henry. Op de vaten liggen etensresten en lees de vier dagen oude krant op het andere vat. Ga naar de boom in de hoek. Zie op de tak een jas. Neem de jas met de hark. Kijk naar de deur van het andere huis - te huur.

 

Kensington - Henry's Kamer

Ga terug naar de voordeur. Klop aan en geef de jas aan de vrouw. Je mag nu in de kamer van Henry. Ga naar  binnen en in de gang naar de kamer van Henry. Zie documenten op het bed. Neem de sjaal op de grond. Loop naar het bureau achter de deur. Kijk naar de kapstok - het is leeg. Neem de papiersnippers uit de prullenbak. Zie een vreemd apparaat op het bureau. Gebruik de wasknijpers op het vreemde apparaat. De kaars op het bureau is nog warm. Steek de kaars aan met je lucifers. Leg dan de papiersnippers links op het bureau. Je moet ze samenvoegen. Je kan de stukjes draaien. Als je dat gedaan hebt krijg je een blanco velpapier. Gebruik het papier op de wasknijpers. Neem de kaars in de hand en beweeg de brandende kaars over het velpapier. Er worden woorden zichtbaar. Klik (inspect) en de woorden worden onder het vel geplaatst. Je moet ze dan in de juiste volgorde zetten. Het toont een adres: Stining Street Wharf 321, Southbank. Dit is het adres van een haven/dok bij de Theems rivier.

Klik op de afbeelding om het te vergroten

 

Kijk naar de viool op het kleine tafeltje naast het raam. De bijbehorende koffer ontbreekt. In de boekenkast zijn veel boeken. Zie onder het raam houtsnippers. Kijk naar de houten wandplaten boven de houtsnippers. Gebruik de schop op de wandplaat om de plaat te verwijderen en zie een kistje. Klik op het kistje en bekijk het in close-up. Je kan het kistje ronddraaien om zo alle kanten te onderzoeken. Zie een ​​aantal kolommen met getallen. Klik op de getallen en Watson zal ze noteren. Heb je de vier getallensets gevonden zie je automatisch de voorkant van het kistje. De getallen worden erbij getoond. Je moet de juiste cijfer op de vier knoppen instellen. In de getallenkolommen ontbreekt een cijfer.

 

Cijfercode:

 1. 1235 = Reeks van Fibonacci = 8

 2. Verticalen getallen reeks: 4+2+3= 9: 1+6+2= 9: 5+3+1= 9

 3. spiraalvormige reeks: 21-3= 18: 18-2= 16: 16-1= 15: 15-3= 12: 12-2= 10: 10-1= 9: 9-3= 6: 6-2= 4

 4. Verschillende reeks: 10-2= 8: 8-2= 6: 3+4 = 7: 7+4= 11: 2+1= 3: 3+1= 4

De cijfercombinatie is: 8 1 4 3. Het kistje opent. Het Colt Paterson pistolenkistje is leeg. Watson zal nu vaststellen welke dingen in de tuin en kamer ontbreken. Klik op de Revolver - Vioolkoffer - Schop.  Sherlock denkt dat Henry gevlucht is. Omdat de kaars nog warm is, kan dat niet lang geleden zijn. Henry zal naar de haven zijn gegaan. Sherlock wil hem volgen, maar ze gaan eerst naar Lambeth, om daar een 'vriend' op te halen.
 

Haven
Onze 'vriend' is de hond, Toby. Terwijl Watson met de boot rondom de haven gaat kijken zal Sherlock, Toby volgen. Je speelt nu Toby, om sporen te vinden. Ga de trap op. Boven zie je de eerste voetafdrukken. Klik erop (neus pictogram), om Toby de geur van Henry op te nemen. Ga iets verder, buig naar links en ga omhoog over de loopplank. Loop verder en ruik aan de pubdeur. Ga tegenover de pubdeur over de kisten naar beneden. Volg links het houtenbrugje en ruik aan de volgende voetafdrukken. Achter de voetafdrukken ga je rechtsaf en ga naar de tweede deur. Ga door deze deur en ga in de gang door de achterdeur naar buiten. In het gras vind je de volgende voetafdrukken. Ga iets verder en zie daar vaten. Op een vat neem je het blikje smeerolie. Ga terug in het huis en in de gang naar links. Ga verder naar een kamer. Gebruik de hendel in deze kamer (Sherlock gebruik automatisch de smeerolie op de hendel). Een klein bruggetje wordt buiten opengeklapt. Ga terug naar buiten door de achterdeur. Links spring je op het kleine bruggetje en via de palen spring je naar de overkant. Aan de overkant moet je een pad voor Sherlock creŽren.

 

Loop een stukje verder en gebruik de hendel om de houtenbrug te verlagen. Nu kan Sherlock je weer volgen. Ga verder en bij de grote dubbele deur vind je voetafdrukken voor de kisten. De kleine deur rechts van de dubbele deur is vergrendeld aan de binnenkant. Ga dichter bij de grote dubbele deur. Daarvoor hangt een houtenliftje aan een touw. Maak het touw los en spring op het liftje. Sherlock trekt Toby omhoog, zodat hij door het raam van de bovenverdieping in het gebouw kan springen. Ga links de trap af en beneden in de grote kamer rechts naar de kleine deur. Open de deur voor Sherlock. Loop naar de andere dubbele deur. De deur is gesloten, maar met geweld kan het geopend worden. Ga terug naar de kleine deur, en neem de grendel die uit de deur gevallen is. Ga terug naar de grote dubbele deur. Klik op de dubbele deur en Sherlock zal de deur met de grendel openen.

 

Ga rechtsaf, volg het pad en zie achter op het einde een poort die afgesloten is met een metalen ketting. Je moet naar de andere kant. Ga links van de poort naar de spoorrail. De spoorrail is in het midden gebroken. Trek aan de hendel tegen de muur om Toby met een liftje aan de overkant van de gebroken spoorrail te brengen. Sherlock moet er ook over. Ga verder naar het volgeladen railwagentje. Verwijder de remblok. Het railwagentje rolt in de afgrond en vormt zo een brug voor Sherlock.

Ga rechts naar een gesloten deur. Toby kan via de kar en zakken op het dakje klimmen en naar het open raam lopen, maar Sherlock vindt het te gevaarlijk voor Toby om door het raam naar beneden te springen. Ga terug naar de kar, en loop naar de linkerkant van de kar en zie daar enkele zakken voor een schachtopening liggen. Verwijder de zakken en ga door de schacht in het gebouw.

 

Sherlock staat boven bij het openraam. Loop in het gebouw rechts naar de achterkant. Trek rechts in de hoek aan het touw. De takelhaak schuift naar het raam en zo kan Sherlock beneden komen. Nu moet je de weg door het doolhof van kamers vinden. Ga door de deur recht voor je. Ga meteen rechts door de volgende deur. Ga dan door de rechtse deur en dan links door de andere deur. Draai naar rechts en klim op de stapel kisten. Ga over de pijpleiding en aan het eind spring je via de kisten naar beneden. Zie hier twee gesloten deuren en een trap. Ga de trap op en volg het gangpad. Toby ziet dan een kat en rent erachter aan. Sherlock neemt het over.

 

Volg de gang rechtdoor naar een deur. Open de deur en ga in een ruimte met vloeiend gloeiend metaal. Ga op de loopbrug rechtdoor en dan eerste afslag naar links. Ga op het einde de trap naar beneden. Volg nu het onderste platform tot je Henry vindt. Henry is zo bang dat hij Sherlock bedreigt met een revolver. Ondertussen is Toby terug, springt op Henry en valt in het gloeiende metaal. Watson is ook terug en is verbaasd waarom Henry zo bang was voor Sherlock. Hij wil de politie bellen, maar Sherlock wil dat weer niet. Samen gaan ze op de stadskaart naar Whitechapel Street om de moordenaars van de bisschop te vinden.
 

Whitechapel Street

Ga de straat door tot je bij het ziekenhuis/polikliniek komt (dispensary). Tegenover de poort staat een man met een gaarkeuken. Praat met hem. Prins Woodville heeft ervoor gezorgd dat er gratis soep uitgedeeld wordt. Na de mis, worden er soepbonnen uitgedeeld met de dagdatum zodat er niemand mee kan zwendelen. Naast de gaarkeuken heeft hij een dobbelspel. Open de ingangpoort van het ziekenhuis ga in het ziekenhuis.
 

Ziekenhuis

Praat met de arts. Watson kent Grant van de faculteit. Holmes toont hem de scalpel. Het komt van dit ziekenhuis en moet gestolen zijn. Het personeel verkoopt het gereedschap om hun loon aan te vullen. Kijk rond. De kachel in het midden van de zaal doet het niet meer. Kijk naar de zieken in hun bed. Probeer de deur achter in de zaal te openen, maar die is gesloten. Verlaat het ziekenhuis. Aan de overkant is de kerk en kerkhof.


Begraafplaats
Ga naar de kerkingang en rechts door de poort naar de begraafplaats. Ga rechtsachter naar de schuur. Zie rechts naast de schuur een schop van de grafgravers. Uit de kruiwagen neem je een soepbon voor de gaarkeuken. Deze is van Kurtz voor de volgende dag. Links van de schuurdeur hangt een stuk touw. Sherlock vergelijkt deze met zijn stuk touw. Klik op de twee touw stukjes, die aan een kant versleten zijn. Ze komen overeen. Ga verder. Ga door de andere poort en dan meteen links naar het open graf. Kijk naar het open graf. Sherlock legt zijn grondmonster op het zand van het graf. Onderzoek met het vergrootglas het zand in de schaal en de grond. De grondmonsters komen overeen. Ga in de hoek naar het andere schuurtje. Kijk naar de grafsteen tegen de muur. Holmes vergelijkt het met zijn kleine steen. Zoek met het vergrootglas naar de zwarte verfsporen aan de linkerkant. Onderzoek met het vergrootglas de kleine steen aan de onderkant. De twee stenen komen overeen. Ga terug naar de gaarkeuken.
 

Whitechapel Street
Praat met de man van de gaarkeuken over zijn dobbelspel (money game). Holmes wedt Watsons zilveren horloge tegen de ring van de man. In dit dobbelspel mag je de dobbelsteen zo vaak gooien als je wil. Elk oog wordt bijgeteld bij de vorige. Indien echter de schedel valt verlies je de al gegooide ogen en is de tegenstander aan de beurt. Je kan na elke worp stoppen en worden de gegooide ogen vastgezet. Dan gooit de tegenstander. Wie als eerste 36 ogen of meer gooit, wint. Het spel is niet moeilijk. Spreek dan de man aan op je overwinning. Hij wil opnieuw spelen, maar Sherlock niet. Dan zegt de man dat hij veel herinneringen heeft aan zijn ring. Sherlock zegt dat hij de ring mag houden maar wil in plaats daarvan informatie over Grape Ape en Kurtz. Grape Ape werkt ook voor de gaarkeuken, maar hij heeft hem al dagen niet gezien. Hij is met een aantal jongens uit het lijkenhuis bevriend. Het lijkenhuis is in het ziekenhuis. Kurtz werkt in het lijkenhuis.


 

Ziekenhuis

Ga terug naar het ziekenhuis. Praat weer met Grant. Grape Ape kent hij niet, maar Kurtz werkt hier. Praat met Grant over het mortuarium. Dan kan je door de deur achter in de zaal. In de gang zien ze een lijst met namen. Neem de lijst van de recente doden van het prikbord. Opvallend is dat Sally Petticoat van 17 en John Hamilton van 19, door vergif in te nemen zelfmoord plegen, terwijl ze op het punt stonden te trouwen. Ga door de deur naar het lijkenhuis.
 

Ziekenhuis - Lijkenhuis
Neem de schaar op de operatietafel. Gebruik de schaar op de jas die over de stoel hangt. De schaar wordt naast de jas gelegd. Neem de schaar in de hand en gebruik de schaar op een ​​aantal naden. Neem dan uit de mouw van de jas een kleine metalen staaf. Uit de jaszak neem je twee sleutels. Gebruik de schaar op de label 'kurtz' en je vindt achter de label een plattegrond van de begraafplaats. Verlaat het ziekenhuis en ga naar de begraafplaats.
 

Begraafplaats
Zie op de plattegrond dat de schuur in het voorste gedeelte aangekruist is. Ga naar het schuurtje. Gebruik de sleutels in het slot. Steek beide sleutels in de twee sloten. Draai aan beide sleutels en de slotstaaf schuift naar buiten. Gebruik de metalen staaf in de opening van de slotstaaf aan de rechterkant en je kan dan de schuur betreden.
 

Begraafplaats - Schuur
Neem de bijl op het vat. Gebruik de bijl op de krat in het midden van de schuur. Verwijder in de krat de zak met spijkers. Daaronder zie je een grote spleet. Gebruik het mes op de sleet om het te openen. In het gat daaronder open je de zak met waardevolle spullen. Je neemt een brief. Daarop staat dat niet alle waardevolle spullen in deze krat liggen. De rest is verborgen in Romeo en Julia. Neem de brief tegen de wand boven het vat: 'De boom van de verliefden moet gekapt worden, om plaats te maken voor een ander graf'.


Begraafplaats
Ga naar het achtergedeelte van de begraafplaats en ga meteen naar rechts. Zie hier een dikke boom met inscripties. Sally en John, het paar dat vergif ingenomen heeft, hebben ook hun namen in de boom gekerfd. Zie een symbool naast hun naam. Dit symbool moet je op een van de graven vinden. Het graf met dit symbool vind je aan de achterkant in het midden tegenover de poort. Onderzoek het graf. Je hebt een schop nodig. Ga naar het schuurtje in het voorgedeelte en neem de schop tegen de zijkant van het schuurtje. Ga terug naar het graf van Sally en John. Gebruik de schop op het graf. Daarin ligt een metalen kist. Het kistje heeft een cijferslot. Zet ze in de juiste volgorde. Zie rechtsonder op het kistje de ingegraveerde cijfers: 78235464. Je kan twee cijfers tegelijk overal naar toe verschuiven. Op het kistje zijn de cijfers: 26344758. Doe het volgende:

 • 75 schuif de 7 en 5 tegelijk omhoog

 • 44 naar rechts

 • 75 terug naar het midden

 • 54 omhoog

 • 26 naar rechts in de opening

 • 64 omhoog

 • 72 naar links

 • 23 naar rechts

 • 38 voor de 2

 • 64 vanaf de bovenkant helemaal naar rechts

 • 82 naar links tussen de 7 en de 3

 • 54 naar het midden

Het slot is open. Kijk in het kistje. In het kistje liggen twee kandelaars en een bebloede hamer. Neem de sleutel. Ga uit de close-up en Watson zegt dat er iemand in het schuurtje is. Ga naar de deur van de schuur in het achtergedeelte. Ga naar binnen. Hierin zijn kinderen. Een van de kinderen is gewond. Watson wil onmiddellijk als arts helpen, maar Sherlock wil eerst vragen stellen. De kinderen hadden ingebroken bij de slager en de slager heeft een kind verwond met zijn slagersmes. Kies de gesprekoptie 'angstig'- 'Afraid', zodat hij antwoord geeft op je vragen over Kurtz. Deze 'Kurtz/Colonel' woont in de Batty Street naast de wijnhandelaar.

Whitechapel Street
Als je naar de straat loopt zie je een scene van prostituee Danny en Prins Woodville. De prins behandelt Danny als een dame.

Ga verder de straat door tot bijna aan het einde. Ga daar rechtsaf naar Batty Street.
 

Batty Street - Huis van Kurtz
Ga naar het einde van deze straat. Het laatste huis aan de rechterkant nr. 8, is het huis van Kurtz. Open de deur met de sleutel en ga naar binnen. Kurtz en zijn honden zijn vermoord en verminkt. Neem achter je op de grond een deel van een ontslagbrief. Kijk naar een badge en brief op de schoorsteenmantel. Daarboven hangt een krantenartikel. Aan de voorzijde van de bank ligt een bloederig stuk papier. Hierin is waarschijnlijk vlees in verpakt voor de honden, maar het heeft ook druiven resten. Klik op alle delen van de krant, zodat Wadson noteert dat de krant van gisteren is en dat de honden gevoed zijn. Aan de muur hangt een foto van Jeremy Kurtz en zijn kameraden. De honden kom naast de bank is leeg. De honden zullen dus inderdaad gevoed zijn. Kijk naar het dienblad op de grond voor de garderobe kast. Daarop staan verkoolde kleine bolletjes, een brander en een opiumpijp. Deze drug moet in een echte laboratorium geproduceerd zijn, want Kurtz kan het niet gemaakt hebben.  Je notitieboek van Kutz's moordonderzoek opent, maar sluit het weer want we onderzoeken eerst de honden en het lichaam.

 

Onderzoek de hond rechts van Kurtz. Zie op de voorste bovenbeen een rotte gedeelte, maar de dood moet onlangs ingetreden zijn. Zie op het achterbeen een wond en op de rug/buik diepe snijwonden. Kijk naar Kurtz. Onderzoek zijn onderlichaam. Zie een diepe wond in zijn been. Hij heeft schoenmaat 9 en heeft genagelde zolen. Onderzoek zijn bovenlichaam. De linker arm heeft diepe wonden van een hondenbeet. De mond is in stukken gescheurd en de huid is in staat van ontbinding. Maar de moord moet onlangs plaatsgevonden hebben. Onderzoek de buik. De honden hadden hondsdolheid? Verwijder met je mes de pleister om de wond van de rechter hand. Sherlock vergelijkt de gevonden vinger met de wond. Ze komen overeen. Onderzoek de hond aan de linkerkant van Kurtz. Kijk naar de wond op zijn rug, voorpoot en buik. Nu heb je alles gezien. Open je notitieboek van Kutz's Deductie moordonderzoek.

 

Klik op de afbeelding om het te vergroten

 

Deze man is een van de moordenaars van de bisschop. Sherlock stelt een autopsie voor. Watson zal aan zijn oude vriend Grant vragen of ze het lijkenhuis mogen gebruiken. Sherlock zal het lijk ernaar toe brengen.


Ziekenhuis - Lijkenhuis
Watson gaat naar het ziekenhuis. Loop naar het lijkenhuis. Je mag het lijkenhuis niet gebruiken van Grant. Watson wordt zeer boos en zegt wat hij echt denkt. Daarna mag je van Grant het lijkenhuis gebruiken voor de autopsie. Sherlock komt dan met het lijk. Samen onderzoeken ze het lijk van Kurtz. Til het laken op en ga in close-up van het lijk. Neem het watje in de hand, en reinig daarmee de buik en borstkas. Sherlock markeert twee gebieden waarin je moet snijden. Gebruik de scalpel op de twee lijnen. Neem de 'Finocchietto' ribspreider, 'rib spreader' in de hand en gebruikt het op de lange snee. Gebruik opnieuw de scalpel om het spierweefsel door te snijden. Neem met de pincet een proppapier uit de maag. Neem de ribspreider terug en gebruik het op de andere snee. Gebruik ook hier de scalpel om het spierweefsel door te snijden. Gebruik de pipet op de long om wat ​​vloeistof uit de long op te zuigen. Ga naar de werktafel achter je. Gebruik de pipet op de chemie set op de werktafel, om het vloeistof te onderzoeken. Klik op de pipet om het vloeistof in de ? testtube te druppelen. Je moet net als je eerder gedaan hebt het vloeistof uit de testtube laten druppelen en de gekleurde stippen noteren. De vloeistof bevat ook een gevaarlijk gif, dat agressief gedrag veroorzaakt tot krankzinnigheid. Alleen dit gif heeft geen dodelijk effect. Heropen je notitieboek van Kutz's moordonderzoek. De long aantekening is nu toegevoegd en iets bij instrument.

 

Klik op de afbeelding om het te vergroten

 

Omdat Kurtz een vinger miste moest hij uit de weg geruimd worden. Hij zou te veel opvallen. Het moet hetzelfde gif als van de bisschop geweest zijn, maar het werd verder ontwikkeld, zodat het slachtoffer niet meer zou sterven. Nu moeten we de andere twee medeplichtigen vinden. Op het papierpropje dat Sherlock in de maag gevonden had stond een adres: Berner Street 13.

 

Whitechapel Street
Ga door de poort van het ziekenhuis en ga linksaf op de Whitechapel street. Volg de straat tot de eerste straat naar rechts (links in het scherm).


Berner Street
Volg de straat tot het einde en ga rechtsaf. Dan loop je rechtdoor naar huisnummer 13. Het is een opium den. Ga naar binnen. Praat in de hal met de Chinees. Kijk op het sleutelbord met Chinese karakters. Ga in de kamer en rechts naar het achtergedeelte van de kamer. Ga naar een deur aan de rechterzijde. Deze deur wordt bewaakt. Ga verder naar achteren naar een andere deur. De deur is gesloten. Zie drie Chinese karakters boven de deur. Noteer deze karakters. De eigenaar moet afgeleid worden zodat we de sleutel van deze deur van het sleutelbord kunnen nemen. Ga weer in het voorste gedeelte. Bij de eerste slapende gast aan de linkerzijde neem je het glas met jasmijn thee op het tafeltje. Op het tafeltje van de man aan de rechterkant neem je de asbak met as. Dichtbij de ingang staat een schaal, waarin de rookwaar gereinigd wordt. Neem daar een glas met vuil water. Combineer het vuile water met de jasmijn thee en dan met het as. Geef deze smerige drank aan de man waar je het as genomen hebt, want hij is de enige die niet slaapt. Hij wordt misselijk en roept de eigenaar.

 

Ga dan naar de ingang en kijk op het sleutelbord. Neem de juiste sleutel met de Chinese karakters als boven de gesloten deur. Het is de sleutel linksboven. Ga naar de gesloten deur en open de deur met deze sleutel. Watson hangt snel de sleutel terug. Ga naar binnen. Zie een groot gordijn hangen aan de rechterzijde. Kijk linksachter het gordijn door het deurraampje. Je hoort een gesprek tussen de andere twee moordenaars. Een van hen heeft de schoenen van de bisschop aan. Ze werken voor iemand en hebben in zijn opdracht Kurtz vermoord. Het is duidelijk dat ze nog niet gevonden hebben wat ze zoeken voor hun opdrachtgever. Sherlock wil zich eerst om de bewaker bij de deur bekommeren. Neem uit de kast naast je een fles barbituurzuur, een kalmerend middel en een spuit. Neem de lepel met opiumbolletjes uit het bord op de grond. Neem rechts van de ingangdeur de sikkelmes (billhook) van de plank. Zie daarboven een ventilatierooster. Neem de stok uit de mand onder het tafeltje. Ga naar de achterkant van de kamer. Kijk op het serveerwagentje. Draai de grill boven de brander. Leg de lepel met opiumbolletje op de grill. Gebruik de lucifers uit de inventaris op de brander. De vloeibare opium komt in je inventaris. Kort daarna, verschijnt de eigenaar en sluit de deur. Combineer in de inventaris de spuit met de barbituurzuur (sedativa) en dan met de vloeibare opium. Je hebt nu een slaapmiddel in de spuit (soporific). Verwijder de doek voor het ventilatierooster. Gebruik dan de sikkelmes op het ventilatierooster en dan de stok om het te openen. Klim door de opening naar de gang.

 

Loop naar de bewaker voor de deur. Watson zwaait naar de bewaker, om zijn aandacht te trekken. De bewaker loopt dan naar Watson. Sherlock staat om de hoek met de spuit in zijn hand. Als de bewaker ongeveer op de hoogte van Sherlock is, moet je snel de spuit op de bewaker gebruiken. De spuitpictogram wordt groen als het de juiste moment is om de spuit te gebruiken. Ben je te vroeg of te laat moet je het opnieuw proberen.

 

 

Als je de bewaker uitgeschakeld hebt ga je naar de deur. Ga rechts van de deur de trap op naar een balkon. Sherlock ziet beneden de moordenaars en wil ze neerschieten. Dan stormt Baynes de kamer binnen en arresteert de twee mannen. Sherlock en Watson gaan terug naar Baker Street. Ga op de stadskaart naar de gevangenis om Hans Schielmann te ondervragen.


Westgate Gevangenis - Inganghal
Praat met de portier, Frank Brighton. Je mag alleen in de beveiligde cellenvleugel als de directeur daar toestemming voor geeft. Omdat de portier zijn post niet mag verlaten, moet je naar het kantoor van de directeur gaan. Ga achter de portier naar de gang. Ga verder door de administratie gangpad, ga op het einde van de gang linksaf, loop naar het einde en ga door de 'secretary' deur aan de rechterzijde. Ga de trap op en ga naar het kantoor.


Bureau van de directeur
Praat met de secretaresse. Ze zal aan de directeur vragen of hij je kan ontvangen. Kijk naar haar naamplaatje op het bureau - Miss Jenny Patterson. Zie ook een bakje voor dringende berichten. Op het dressoir staat hete thee. Kijk naar het bordje op de deur van de directeur - Mr. Paul Patterson. Dezelfde achternaam als de secretaresse. Dan verschijnt de directeur. Sherlock vraagt toestemming om Schielmann te ondervragen en zegt dat het in opdracht van Scotland Yard is. Je krijgt een bezoekerspas, die je aan James in de bewakerskamer moet tonen. Vraag aan Miss Patterson over de familierelatie. Ze is de dochter van de directeur. De directeur praat niet graag over de gezinssituatie om niet beschuldigd te worden van vriendjespolitiek. Verlaat het kantoor.
 

Bewakerskamer
Ga terug naar de portier, buig naar links en je staat voor de open bewakerskamer. Neem je bezoekerspas in de hand en ga dan de bewakerskamer binnen. Zie rechts in het kastje salpeter. Zie een gastenboek. Het informatiebord tegen de muur is leeg. Ga verder in de kamer en praat met Peter James. Er is nog een tweede deur in de gang, maar die wordt niet meer gebruikt vanwege veiligheidsmaatregelen. In de kelderverdieping is bewaker McKenzie. Het informatiebord is leeg omdat Miss Patterson het nieuwe wekelijkse werkschema voor de bewakers nog niet opgehangen heeft. Als er geen nieuwe werkschema is, heeft de bewaker in de kelderverdieping nog een week dienst daar. Alleen de bewaker die onder dienst heeft kent de code voor de beveiligingsdeur, die na een week vervalt. De deuren worden dan automatisch vergrendeld. In de beveiligde cellenvleugel zijn alleen de gebroeders Flint die hun ouders vermoord hebben en Hans Schielmann. Wachter O'Sullivan heeft bewondering voor Sherlock. Hij wil graag naar de politieschool. Kijk op beide bureaus. In het boek op het rechtse bureau worden de namen van de gevangenen  genoteerd. Zie enkele geweren tegen de muur. Kijk naar het alarmsysteem, ga dan door de traliedeur en beneden naar de beveiligde cellenvleugel.

 

Beveiligde gevangenis
Praat met wachter, McKenzie. De cel van Hans Schielmann is aan het einde van de gang aan de linkerkant. Ga naar deze cel en praat met Hans Schielmann. Sherlock is zijn eerste en enkele bezoeker. Sherlock zegt dat iemand zijn positie als meester chemicus probeert te overnemen. Hans is daarvan niet onder de indruk en zegt dat hij zelfs hier in de gevangenis een beetje gif toegediend heeft aan de bewakers, die vervolgens waanideeŽn kregen. Informatie over het gif, waarmee de bisschop gedood is geeft hij alleen als je zijn vulpen uit zijn opbergkluisje brengt. Je moet toestemming vragen om de opbergkamer te betreden.

 

Bureau van de directeur
Praat met Miss Patterson en dan met de directeur. Hij geeft je de sleutel van de opbergkamer, maar hij waarschuwt om voorzichtig te zijn. In het opbergkluisje van Hans is een kistje dat niemand kon openen, zelfs de experts van Scotland Yard niet. Met denkt dat er vergif in ligt. De directeur zegt tegen zijn dochter dat ze onderhand het werkschema moet vervangen. Ze begint te huilen en zegt tegen Sherlock dat ze sleutel van haar kleedkamer verloren heeft, waarin het werkschema ligt.

 

Opbergkamer
Verlaat het kantoor en open in de gang de deur aan de overkant met de sleutel, 'locker room/checkroom). Open het opbergkluisje van Hans. Daarin ligt een briefopener, vloeipapier en een kistje. Onderzoek het kistje. Een gedicht, het vloeipapier en de briefopener liggen onder het kistje. Lees het gedicht. Neem het vloeipapier en leg het vloeipapier op het gedicht. Zoek met het vergrootglas naar 4 kleine gaatjes in het vloeipapier. Als je ze gevonden hebt gebruik je de briefopener op de vier kleine gaatjes. Er worden dan letters zichtbaar die je met het vergrootglas duidelijker kan zien: Ca - Br - H - S. Leg alles weer neer en klik op deze vier chemische elementen in de tabel op het kistje. Het kistje opent. Neem de brief en vulpen.

 

Inganghal

Ga naar de gang achter de portier. Je hoort Brighton mopperen over de stomerij. Ze hebben zijn kostuum tijdens diensttijd gebracht. Als de directeur erachter komt, zal hij zijn loon inhouden. Sherlock zegt dat hij zijn kostuum naar de kleedkamer zal brengen en Brighton geeft dan de sleutel van de kleedkamer, sleutel van zijn opbergkastje en kostuum aan Sherlock. Ga achter in de gang en op het einde links. Open de eerste deur aan de rechterkant 'staff cloakroom', met de kleedkamer sleutel.
 

Personeel Kleedkamer
Het opbergkastje van Brighton is de laatste aan de linkerkant. Open deze met de sleutel en kijk erin. Schuif het potje met zuiveringszout opzij en open het boek. Neem er de sleutel van Jenny Patterson opbergkastje uit. Hang het kostuum aan de kleerhanger. Ga naar de opbergkastjes aan de andere kant. Hier is het opbergkastje van Jenny Patterson, dat je met haar sleutel opent. Kijk in het opbergkastje naar het kistje. De deksel heeft een puzzel. Plaats de zeshoeken met de gekleurde rondjes in de velden zodat de gekleurde rondjes met de naburige velden overeenkomen en een ononderbroken cirkel vormen. Het kistje opent. Kijk in het kistje. Neem het medaillon met de foto van Jenny. Neem en lees de brief van Frank Brighton aan Jenny. Jenny verwacht een kind van Brighton. Neem het werkschema van de bewakers.
 

Bureau van de directeur

Praat met Jenny en zeg dat je het werkschema hebt.
 

Bewakerskamer
James zegt dat de code verstreken is en de deur naar de beveiligde gevangenis vergrendeld is. Sherlock geeft hem het nieuwe werkschema. O'Sullivan is de nieuwe bewaker in de kelder. Hij neemt de code en opent de traliedeur. Hij vraagt nog of je iets in het gastenboek wil schrijven en daarvoor gebruikt Shelock de vulpen van Hans. Het valt Sherlock ook op dat O'Sullivan er vermoeid uitziet. Hij leert veel voor het toelatingsexamen voor de politieschool, en dat is de reden dat hij weinig slaapt. Sherlock geeft hem een aanbevelingsbrief voor Scotland Yard. Hij adresseert de brief aan inspecteur Baynes en sluit de brief, die alleen geopend mag worden door de ontvanger. Ga dan terug naar Hans Schielmann.

 

Beveiligde Gevangenis

Praat met Hans en geef hem de vulpen. Hij vertelt je dan dat het gif nog niet af is. Het moet in een lab afgemaakt worden, want het moet niet dodelijk zijn en bovendien is het niet lang houdbaar. Met dit gif wil hij de macht over de mannen krijgen, die hij met dit gif kan beÔnvloeden. Hij is in staat om de gewenste resultaten te bereiken. Watson vermoedt dat Hans een ontsnappingspoging voorbereidt. Sherlock zal de directeur waarschuwen.

Bureau van de directeur

"In het kantoor hebben Patterson en zijn dochter ruzie. Ze wil niet zeggen wie de vader van haar kind is. Sherlock onderbreekt het gesprek en waarschuwt de directeur voor de mogelijke ontsnappingspoging van Hans. Hij laat dan onmiddellijk de cel van Hans doorzoeken. Maar ze vinden niets verdachts".
 

Bewakerskamer

"Een bewaker komt en zegt tegen Sherlock dat Jenny hem wil spreken. Watson zal hier op hem wachten. Kort daarna, wordt Brighton door de woedende directeur in zijn kantoor geroepen. Een paar seconden later hoor je een schreeuw. De schreeuw is van Flint uit de beveiligde gevangenis. McKenzie en James gaan het onderzoeken. Ze worden opgesloten, omdat de deur achter hun sluit. Er komt ook rook uit de cellenvleugel. Sully (O'Sullivan) is in gevaar".

 

Bezoekersvleugel
Je kruipt in de rol van Watson. Gebruik het alarmsysteem naast de traliedeur. Deze werkt niet. Zeg tegen James dat het alarm niet werkt. Neem de sleutelbos op het bureau. Verlaat de bewakerskamer, ga meteen links en achter in de 'high security level' gang naar de traliedeur. Probeer deze deur te openen met de sleutelbos, maar deze deur is voorzien van een tijdslot. De bewakers beneden vragen om de sleutel, omdat de deur onder geen tijdslot heeft. Praat met hun en geef de sleutels.
 

Bewakerskamer
Sherlock komt terug en wil het alarmsysteem repareren. Klik op het alarm naast de traliedeur. In deze minigame moet je het pijltje door de ringen naar het slot in het midden verplaatsen. Als je geraakt wordt door een goudstaafje, moet je opnieuw beginnen. De metalen blokjes blokkerende de doorgang. Klik op de ringen als het goudstaafje gepasseerd is. Is het pijltje in de middelste ring verplaats het dan snel in de gleufopening. Het makkelijkste is gewoon de muis te gebruiken en op de ringen te klikken.


 

"Het alarm wordt geactiveerd. Sherlock en Watson bevrijden de ingesloten gevangenis bewakers en ga naar beneden. O'Sullivan is nergens te zien.

Watson wil de cellen controleren. Sherlock vindt het maar tijdverspilling en wacht bij de ingang op Watson".

 

Beveiligde Gevangenis
Loop naar de cel van Hans. Kijk naar de celdeur - de celdeur is open. De bewaker denkt dat Hans onder de deken ligt te slapen, maar Watson wil het controleren.

Ga in de cel. Onderzoek de slapende man - het is O'Sullivan. Hans is gevlucht. Ga terug naar de inganghal.

 

Westgate Gevangenis - Inganghal
Sherlock wacht hier op je. Praat met hem over de gevluchte Hans.
 

Westgate Gevangenis - Buiten
"Ze gaan naar buiten en staan bij de gevangenis muur. Loop samen verder de straat in en ze zien Hans op straat staan. Watson wil de bewakers gaan halen, maar Sherlock houdt hem tegen. Hij heeft Hans met de ontsnapping geholpen. De redenen zal hij later uitleggen. Ze moeten Hans naar een veilige plaats brengen. Sherlock geeft Watson zijn aantekeningen. Uit de aantekeningen ontdekt Watson dat de inkt in Schielmann's vulpen vergif is en iedereen die in contact komt met het vergif zal gehoorzamen. Holmes heeft met deze inkt in het gastenboek geschreven en ook de aanbevelingsbrief die hij aan O'Sullivan gegeven heeft. Daardoor gehoorzaamde O'Sullivan en kon hij ontsnappen. Hij gaf opdracht aan O'Sullivan om onder de deken te gaan liggen. Hans trok het uniform van de bewaker aan, vond de brief en las de brief. Zo stond hij onder invloed van Sherlock".

 

221b Baker Street

"We zien weer een scene met de kinderen op zolder. Ze vinden Sherlock Holmes niet leuk meer. Ze weten nu dat ze op de zolder van Holmes zijn en lezen het verhaal verder. In Baker Street hoort Watson dat Hans, Sherlock ontsnapt is. De kranten staan ​​weer vol met slechte berichten over Sherlock. Hoe komt Osmond Farley aan deze informatie. Wie is zijn informant? Sherlock zal de journalist bezoeken om antwoorden op deze vragen te krijgen. Ga op de stadskaart naar het kantoor van Farley".
 

Explorer Globe - Ingang
De jas van Farley hangt aan de staande kapstok. Kijk naar de jas. Klik op de kraag, om de binnenkant te zien. Neem uit de binnenzak de perskaart van Osmond Farley. Neem uit de jaszak zijn sigarettenkoker. Op het tafeltje staat een warm kopje koffie. Naast de ingangdeur hangt een elektriciteitkastje. Probeer de kantoordeur te openen, maar die is gesloten.


"Dan komen Farley en zijn secretaresse uit het kantoor. Ze moet een dringend bericht versturen per telegram. Sherlock spreekt de journalist aan op zijn hetze. Farley vertrekt. Sherlock zag etensresten op Farley's kleren. Sherlock wil uitzoeken waarom hij zo'n haast heeft. Je moet eerst de secretaresse uit het kantoor lokken".

 

Open nogmaals de deur van het kantoor. Je moet de stroom uitschakelen zodat de secretaresse het telegram niet kan verzenden. Neem de kleerhanger aan de kapstok. Gebruik de kleerhanger op de elektriciteitkast, om het te openen. Je moet kortsluiting veroorzaken door de contactpunt van linksboven via de leiding met rechtsboven te verbinden en met de contactpunt onder in het midden. Als je dat gedaan hebt trek je aan de hendel, om kortsluiting te maken. De secretaresse verlaat het kantoor, om het telegram op het postkantoor te gaan versuren. Ga naar binnen.

 

Kantoor van de secretaresse en kantoor van Farley
Onderzoek in het kantoor van de secretaresse de telegraafmachine op het tafeltje rechts van het raam. Ga dan achter het bureau. Kijk in de prullenbak. De secretaresse heeft aan de blauwe vlekken te zien het lint van de schrijfmachine vervangen. Onderzoek het bureau. De lint in de schrijfmachine ontbreekt. Uit het notitieboekje is een bladzijde gescheurd. Je kan nog de titel en datum van het dringende bericht lezen. Het bericht gaat over een onderzoek naar Sherlock Holmes. Kijk op het kladblokje links van het pennenkistje. Op het kladblokje kan je met het vergrootglas doorgedrukte woorden herkennen, maar ze zijn te vaag. Je moet ze leesbaar maken. Neem uit het pennenkistje een make-up borstel. Kijk naar de deur van het kantoor. De sleutel is in het slot. Ga naar het zijkantoor van Farley.

 

Kijk naar het boek op de grond naast de open haard. Klik op de titel, "De avonturen van Sherlock Holmes". Kijk naar de boekenkast waaruit het boek gevallen is. Neem uit de open haard een verbrand papiertje. Iemand zal Farley bellen en vraagt om dit bericht te vernietigen. Kijk naar het raamgordijn. Ze waren dicht. De archiefkast heeft te veel lades, om alle dossier te doorzoeken. Zie tegenover de archiefkast een telefoon op het tafeltje. Neem de sleutelbos naast de telefoon. Je ziet hier ook een stukje papier met een telefoonnummer - 1313. Gebruik de telefoon. Sherlock belt het telefoonnummer: Schotland Yard.

 

Kijk op het prikbord tegen de muur. Neem de foto van Prins Woodville. Neem en lees rechtsboven de krantenartikel over een klooster. In dit klooster hadden 16 nonnen in een vlaag van gekte elkaar aangevallen. Neem en lees ook de notitie van Farley. Hij schrijft over een verdronken binnenschipper, die beschuldigd werd van het vernietigen van grote hoeveelheden graan. Men vond zijn lichaam in de Theems. Zie op het bureau de resten van Farley's sandwich. Onderzoek de asbak. De as daarin is van een sigaret. Neem de as. De sigaar op de asbak is nog heet. Het is van een zeer duur merk: Habano Clarissimo. Kijk ook naar het nog warme einde van de sigaar. Sherlock denkt dat er iemand opbezoek was bij Farley en snel het kantoor moest verlaten. Maar omdat Farley alleen uit het kantoor gekomen is moet er een geheime doorgang zijn. Nu je alles onderzocht hebt zal het notieboek openen voor de Deductie van de journalist. Sluit het notitieboek, omdat we meer aanwijzingen gaan onderzoeken.

 

Ga terug naar het bureau van de secretaresse. Kijk nog eens op het kladblokje. De as en borstel worden er automatisch bijgelegd. Gebruik de as over het papier. Gebruik dan de borstel erop om met ingedrukte muis de as over het papiertje te verspreiden. Het bericht wordt zichtbaar: Onderzoek naar Holmes: dossier / D-F. Ga naar de archiefkast in Farley's kantoor.

 

Open lade DEF met de sleutelbos. Ga door de dossiers tot je er een met een blauwe vingerafdruk vindt en met een vet vlek van het eten van Farley. Lees de index kaart over Prins Woodville. Zodra je deze gelezen hebt stelt Watson vast dat men van hier de straat door het raam kan zien. Zo heeft Farley, Sherlock en Watson zien aankomen. Kijk naar de stoel voor het bureau. De stoel is verschoven. Open nu het notieboek en open 'Deductie Journalist'. Nu worden er afbeeldingen getoond. Klik je op een afbeelding opent er een venster met een vraag en de antwoorden. De antwoorden zijn genummerd, 1 t/m 6. Selecteer het juiste antwoord. Het cijfer van alle antwoorden komt maar 1x voor.

 

 1. Archiefkast = De journalist keek uit het raam en zag Holmes.

 2. Stoel = Journalist stootte tegen de stoel toen hij haast had.

 3. Deur = Journalist sloot de deur en liet de sleutel in het slot.

 4. Asbak = De bezoeker rookte een sigaar en zat tegenover de journalist.

 5. Boek = De journalist liet per ongeluk een boek uit de boekenkast vallen.

 6. Open haard = Journalist gooide het papiertje in het vuur, zonder te kijken of het volledig verbranden.

 

Nu moet je uitzoeken op welke punten de journalist in de loop van de gebeurtenissen stond. Hij ging vanuit zijn bureaustoel naar de archiefkast om het dossier op te bergen, dat de secretaresse hem geven had. Toen zag hij buiten Holmes door het raam, rende snel naar de deur, sloot de deur, vergat de sleutel en ging naar de open haard om het papiertje te verbranden. Opmerkelijk is echter, dat hij in staat was om een ​​boek uit de boekenkast te trekken. Heropen de notieboek en 'Deductie Journalist'. Klik nogmaals op het boek op de grond. In de boekenkast moet een mechanisme voor een geheime doorgang zijn. Klik op de boekenkast en kijk naar het slotmechanisme. Je moet een combinatie invoeren. Het slot bestaat uit 6 draaischijven. De eerste drie schijven kunnen niet veranderd worden en geven een indicatie van de letters en cijfers voor de andere drie schijven: 4 - D - 10

 

De 4 staat voor zichzelf. D is de 4de letter van het alfabet. De volgende is 10.

Onder op het mechanisme zie je + 6. Tel de volgorde van cijfers en letters 6x vooruit.

De volgorde is een cijfer dan letter,cijfer letter enz.

4 - D (4e letter) - 10 - J (10e letter) - 16 - P (16e letter).
Draai dus de 3 schijven naar: J - 16 - P en schuif de hendel omlaag om de geheime doorgang te openen.

Neem de hoge hoed op de vloer in de geheime doorgang. De bezoeker moet het verloren hebben tijdens zijn vlucht.

Ga terug naar Baker Street om uit te zoeken van wie deze hoge hoed is.


221b Baker Street
Plaats de hoge hoed op de werktafel. Onderzoek de hoed aan de buiten en binnenkant. Kijk naar de rechterkant. Het heeft een nieuwe sierband. Deze zijn in de mode en moet aangebracht zijn door een vrouw met kennis van de nieuwe mode. De man is dus getrouwd. Aan de voorkant op de rand en binnenkant zie je tekens van slijtage veroorzaakt door hitte. De eigenaar rookt sigaren en is dus de bezoeker was de journalist. Aan de linker en rechterkant zie je lichte krassen, wat op wijst dat hij een bril draagt en een geleerd man is. De label aan de binnenkant is van een bekende hoedenmaker, die zijn winkel in de buurt van het gerechtsgebouw heeft 'Old Bailey'. Zie grijze haren in de binnenkant. De man moet ongeveer 50 jaar oud zijn. Uit deze informatie denkt Sherlock dat het om een rechter gaat. Ga naar de grote boekenkast rechts van Sherlock's slaapkamer. Neem het registerboek van bekende rechters. Leg het boek op de werktafel. In het boek worden drie foto's getoond met daaronder de eventuele bewijzen. Zoek met het vergrootglas op de foto's naar een hoge hoed, sigaar, bril, grijs haar en trouwring. Zet dan een check teken bij het bewijs die je op de foto ziet:

 

 • Sir Lawrence Bromsby: Rookt sigaar, draagt een bril, is getrouwd (trouwring).

 • Sir Coutts Beckett: Hoge hoed, sigaar, bril, getrouwd, grijs haar.

 • Barry Amstetton: Hoge hoed, bril, getrouwd, grijs haar.

 

"De rechter die we zoeken is Sir Coutts Beckett. Op dat moment komt Watson binnen, die vanmorgen toevallig iets gelezen heeft over Beckett. In de Globe Express staat een artikel over de vrouw van de rechter. Ze zet zich in voor arme kinderen en heeft zelfs een klaslokaal in haar huis. Momenteel is ze met de kinderen op schoolreis. Meestal gaat de rechter mee, maar is nu thuis gebleven. Sherlock wil de rechter bezoeken. Watson zoekt het adres op en ze gaan naar rechter Couttis Beckett".
 

Huis van rechter Beckett - Straat
Sherlock heeft een doos met gebak in zijn hand. Druk op de deur bel. Niemand reageert. Kijk naar de voordeur. Sherlock wil inbreken in het huis van de rechter. Praat op straat met de bloemist, Miss Lucy. Ga verder de straat in en dan links naar de zijingang van het huis. Open de poort en ga naar de zijkant van het huis. Onderzoek de gesloten keukenraam. Het slot is gemakkelijk te kraken. Sherlock vraagt aan Watson om een soepele pin te vinden. Watson gaat terug naar Miss Lucy. Vraag om een bloemstukje. Lucy geeft je een haarspeld. Ga terug naar Sherlock en geef hem de haarspeld. Sherlock gebruikt de haarspeld op het gesloten raam. De haarspeld bestaat uit vier beweegbare delen. Je kan de delen omhoog of omlaag buigen:

 

 • Buig het eerste deel, 1x omhoog

 • Buig deel 2, 3 en 4, 1x omlaag

 • Buig het eerste deel, 1x omhoog

 • Buig het tweede deel, 2x omlaag

 • Buig het derde deel, 2x omhoog

 • Buig het vierde deel, 1x omlaag

Klik op bevestigen 'valadate', zodat de pin in het slot ingebracht wordt.

 

Huis van Beckett - Keuken
Sherlock en Watson klimmen door het geopende raam in de keuken. Zie naast het fornuis een fles bakolie. Kijk achter naast de kachel naar de kratten.

Verwijder de kussen en neem de roeidol. Ga door de deur naar het klaslokaal.
 

Klaslokaal

Kijk in de bureaulade. Neem en lees de brief van rechter Beckett aan zijn vrouw. Hij mist zijn drie roeidollen. Waarschijnlijk heeft een van de kinderen deze gestolen. De snoepkast is ook beschadigd. Hij vraagt ​​zijn vrouw om met de kinderen erover te spreken. Kijk naar het kistje op het bureau. Op de deksel is een puzzel. Je hebt informatie nodig over de betekenis van de cijfers en de gemarkeerde steden op de wereldkaart. Verlaat de close-up. Kijk en neem de twee foto's van de rechter en zijn vrouw op het bureau. Ga naar de lessenaar. Neem daarop een brief van Lord Benegard aan zijn dochter. De vrouw van de rechter zet zich ook in voor de arme kinderen in India. Daar heeft ze ook haar man ontmoet. Kijk op het schoolbord. De laatste les was over Griekse oudheid. Draai het schoolbord aan de zijkant om, maar de schroefdraad zit vast. Ga terug naar de keuken. Je kan nu de fles bakolie nemen. Ga terug naar het klaslokaal.

 

Gebruik de bakolie op de schroefdraad aan beide kanten van het schoolbord en draai dan het schoolbord om. Aan de achterzijde is het Griekse alfabet die Watson in zijn notitieboek noteert. Ga langs de ramen verder de klas door. Zie op het lage kastje een ander kistje. Vind een logische volgorde van Romeinse cijfers met gebruik van alle staafjes. Geen van de som mag groter zijn dan 10. Elke som moet groter zijn dan de vorige. Je kan de X (10) maar 1x gebruiken. Met de staafjes vorm je de Romeinse cijfers. Je kan de staafjes draaien:

 1. III + III = 6

 2. IV + III = 7

 3. X - II = 8

 4. VI + III = 9

 

Neem de tweede roeidol uit het kistje. Ga verder naar de snoepkast. De deurhandvat is eraf. Kijk door het glas naar het snoepdoosje en open Grieks boek. Ga door naar de jassen van de kinderen. Onder de jas van James liggen snoeppapiertjes. Hij heeft snoep gestolen en de deurhandvat meegenomen. Je moet zijn schoolbank vinden om de deurhandvat te krijgen. Neem rechts het schoolboek op het dressoir. Zie rechts van de jassen een bord tegen de muur. Het is een plattegrond van het klaslokaal van de zitplaatsen. Lees de brief aan het bord. Ga je met de muiscursor onder over de naamplaatjes lees je informatie over het kind. Met behulp van deze informatie over de kinderen, moet je de zitvolgorde bepalen om zo de zitplaats van James te vinden. Klik op de naamplaatjes en plaats ze op de schoolbank. Met de pijlen blader je naar de andere naamplaatjes.

 

Jasper - Mark - Anastasia - Ophelia - Eddy - Charles
 

Orson - Bart - Pierce - Elmer - Alissa - Thalia
 

 

Louisa - Rose - Damian - Fergus - Simon - James
 

Taylor - leeg naamplaatje (James) - Justin - Aaron - Loyd - Lewis


Heb je alle kinderen goed neergezet, open dan het schoolbankje van James bij het raam. Neem de deurhandvat. Ga naar de snoepkast en zet de deurhandvat erin. Neem het Griekse boek. Ga naar het bureau. Kijk naar het kistje. De twee foto's worden aan de bovenkant geplaatst en kunnen onderzocht worden met het vergrootglas. Op een foto is het paar in Bombay. De klok op de achtergrond toont 18 uur. De andere foto is een trouwfoto in Londen. Op de Big Ben is te zien dat het 10 uur is. Je kan de wereldkaart op het kistje naar links en rechts schuiven door aan de zijkanten op de knop te klikken. Door op de steden te klikken verplaats je de middenschijf, om de steden te selecteren. Zoek de stad Bombay en stel boven het cijfer 18 in. Klik op Bombay. Zoek naar London en stel het cijfer 10 in. Klik op Londen. Het kistje opent. Neem er de sleutel uit. Ga achter in de klas door de grote deur.

 

Huis van Beckett - Hal

Neem op het kleine tafeltje het briefje van Lord Beckett. Bij de deur aan de rechterkant hangt een waarschuwingsbriefje van Lady Beckett voor de dief van de snoepjes. Gebruik de sleutel op de dubbele deur en ga naar het kantoor van de rechter.

 

Kantoor van Lord Beckett
Sherlock zet zijn gebakdoos op het bureau van de rechter. Zie op het bureau een sigaar van hetzelfde merk als in de asbak van de journalist. Kijk naar de foto's tegen de muur. Een van de foto's toont hem met studenten van de Universiteit van New York, waar hij gestudeerd heeft. Kijk ook naar de twee roeifoto's. De foto linksboven toont de rechter als erelid van een studentenvereniging. Op de vlag is een symbool in de vorm van een 'V' te zien. Sherlock neemt deze foto met symbool. Op de kast onder de foto's neem je de derde roeidol. Kijk naar het het standbeeld van Vrouwe Justitia. Ga naar de grote goudkleurige kluisdeur. Op het kleine kastje aan de linkerkant van de kluisdeur staan vele trofeeŽn. Klik op het bord tegen de muur tussen de kast en kluisdeur.

 

Steek de drie roeidollen in de drie kleine gaatjes. Klik dan op het driedelige blad. Dan wordt de verzamelde informatie over het bord verspreid. Kijk onder op de notitie. Daarop is geschreven 'word lid van de studentenvereniging , ons succes is constant - 3,14'. Afgerond is dat 3. Kijk naar de lijst van de wapens van  studentenverenigingen in de rechterbovenhoek. Kijk naar het wapen van de New York Universiteit. Deze heeft vier wapens. Noteer het derde rode wapen - hint is 3 op de notitie. Kijk nu linksonder op de lijst van de studentenvereniging symbolen. Noteer de letters achter het rode wapen: N, Z, π. De Griekse letters die Watson opgeschreven heeft heb je eigenlijk niet nodig. Klik op het lege blad en plaats er de letters in: N, Z, π. Klik dan onder op de roeispanen. Sherlock overlegt met Watson. Klik weer op het bord. De 3 roeispanen moeten in een positie gedraaid worden, zodat het de letter 'N' vormt en dan de 'Z' en dan 'π'. Klik op de actieve punten op de roeispaan om ze te verdraaien.

 

De kluisdeur wordt geopend. Ga naar binnen. In de kluis liggen alle documenten van Sherlock Holmes. Zijn hele carriŤre is er gedocumenteerd. Het zijn alleen de documenten met aantijgingen zoals fraude, moord, verdoezeling.... Waarom bewaart zo'n eervolle rechter de vele documenten over Sherlock. Onderzoek de kleine kluis. Om deze te openen moet je alle kogeltjes op kleur sorteren in de 3 gebieden: alle groene naar links of rechts, rode naar rechts of links en blauw in het midden. Begin om de middelste kogeltjes naar links te schuiven. Draai dan de linkerkant omhoog, tot in het midden drie groene en een rode te zien is. Schuif ze naar de rechterkant. Draai de rechterkant omhoog tot er een rode aan de bovenkant is. Schuif deze naar de linkerkant. Doe dit zo tot alle rode kogeltjes aan de linkerkant zijn. Sorteer dan de blauwe kogels samen en schuif ze naar de opening aan de linkerkant tussen de rode kogels. De rode komen dan weer in de rechterkant, maar die kan je dan eenvoudig terugsorteren naar de linkerkant met de blauwe naar het midden. Je kan de puzzel overslaan door rechtsboven op 'skip' te klikken.

 

 

Het kluisje opent. Sherlock neemt er documenten uit die hij niet aan Watson laat zien. Wil hij de beschuldigingen vernietigen? Watson zal de roeispanen weer in hun oorspronkelijke positie zetten, terwijl Sherlock de rest in zijn vroegere staat terugzet. Watson neemt het even over. Kijk in de kluis naar de plattegrond van zijn appartement. Ga dan uit de kluis en klik op het bord om de roeispanen terug te zetten.

 

"Sherlock is klaar en zegt tegen Watson dat hij moet opschieten omdat ze het huis zo snel mogelijk moeten verlaten. Buiten, zien ze rechter Beckett zijn huis binnengaan. Sherlock heeft de gebakdoos niet meer bij zich. Watson wil onmiddellijk met de rechter spreken, maar Sherlock houdt hem weer tegen. Watson luistert niet en loopt in de richting van de voordeur. Op dat moment ontploft er een bom in het huis. Watson is slechts licht gewond. Miss Lucy, is echter ernstig gewond. Watson vraagt ​​Sherlock om hulp, maar die loopt weg...".
 

221b Baker Street
Watson keert alleen terug naar huis. Hij krijgt steeds meer twijfels of de beschuldigingen waar zijn na dit alles. Kijk op de schouw en zie een brief onder het mes die Sherlock achtergelaten heeft. Kijk naar deur van Sherlock's slaapkamer - de deur is afgesloten. Zie op de zitbank het pakpapier waarmee Sherlock de gebaksdoos ingepakt heeft. Voor het raam ligt de opiumpijp van Kurtz. Had Sherlock echt op de twee moordenaars geschoten als Inspecteur Baynes niet gekomen was? Op het schrijfbureau ligt de vulpen van Hans Schielmann. Hoe kon Sherlock de gevaarlijke chemicus laten ontsnappen? Op de tafel ligt de krant van vandaag met nieuwe beschuldigingen. Als je dit alles gezien hebt wil Watson gaan slapen. Ga naar zijn slaapkamer.
 

"John heeft een verschrikkelijke nachtmerrie. Hij is in het ziekenhuis en de patiŽnten beweren dat ze vergiftigd zijn door Sherlock Holmes. Op de stoel zit de bisschop die Sherlock in brand steekt. Dan verschijnt de gewonde Lucy en zegt dat je haar kinderen uit de buurt van Sherlock moet houden. Watson is terug in zijn woning. Hij klopt op de slaapkamerdeur van Sherlock en opent de deur. Homes richt een pistool op Watson. Dan wordt Watson gewekt door de politie. De politie is opzoek naar Holmes en Watson moet meegaan voor verhoor op het politiebureau terwijl de politie grondig het appartement doorzoekt. Baynes beschuldigt Sherlock als de opdrachtgever van de moord op de bisschop... Als Watson na het verhoor thuis komt, is het appartement volledig doorzocht. Watson wordt verdacht van medeplichtigheid en is vastbesloten om Sherlock te vinden".
 

Je moet aanwijzingen vinden. Ga naar de slaapkamer van Sherlock. Kijk in de lade van het linker nachtkastje. Schuif het sigarenkistje opzij. Aan de linkerkant van de lade is dan een gat te zien. Neem de spijker in de lade. Gebruik de spijker op het gat. Onder de dubbele bodem is een foto van Irene Adler. Zie ook zijn Victoria Cross. Neem de envelop geadresseerd aan een eerwaarde, daaronder de envelop aan ene zekere arbeider J. Escott, dan een aan de griffier en de laatste aan de kapitein. Gebruikt Sherlock zelf deze identiteiten? Maar welke identiteit heeft hij op dit moment aangenomen? Hij heeft verschillende vermommingen hier in het appartement.

 

Kijk naar het pak van de omgevallen paspop voor het dressoir. Verzamel dan de kledingstukken in de slaapkamer. Voor het dressoir op de grond de schoenen, op het dressoir een hoed, op de stoel naast het dressoir een broek, op het theewagentje rechts van het bed een andere hoed, op het bed een jas, onder de stoel bij het raam andere schoenen. Kijk naar de buste op het rechtse nachtkastje.

Zoek in de woonkamer ook naar kledingstukken. Broek op de zitbank, broek op de grond voor het schrijfbureau, schoenen voor de omgevallen schoenen rek bij de ingangdeur, hoed en jas aan de staande kapstok en jas op de omgevallen stoel van de eettafel. Open dan de garderobe kast naast de ingangdeur. De verzamelde kledingstukken worden in de kast geplaatst. Je moet een envelop met de naam en beroep bij de vermomming leggen die bij de juiste persoon past.  De kleren moet je ook sorteren op beroep. Met het vergrootglas kan je de naam en beroep op de envelop lezen en de kleren onderzoeken.

 

 • Reverend Zahariah: Eerwaarde
  - Hoed met brede rand - jas met vlekken - groen/bruine broek - schoenen zonder veters.

 • Clerk, Usher Joshua Hayward: Griffier
  - Bruine hoed - lange bruine jas, bruine broek - schoenen met veters.

 • Captain Basil
  - Blauwe hoed - jas met gouden versiering - broek met riem - schoenen met gouden neus

 

Sherlock Holmes heeft zich als arbeider (labourer) J. Escott vermomd en is waarschijnlijk naar Buck's Row 6 in Whitechapel gegaan. Kijk op de stadskaart en ga naar Whitechapel, maar Watson zal niet zonder geld daarnaar toegaan. Ga naar je slaapkamer. Kijk in de bureaulade, maar er ligt geen geld in. Heeft Sherlock het geld gestolen? Ga dan op de stadkaart zonder geld naar Whitechapel Street.


Whitechapel Street - Buck's Row
Ga meteen de eerste straat rechts en volg de straat tot huisnummer 6 - 'the rat hole'. Klop op de deur. Danny, de voormalige prostituee opent de deur. Ze is nu eigenaresse van het pension. Ze geeft geen informatie over haar huurders. Ze is trots dat ze kampioen was bij het mannen worstelen. Geef jezelf uit als een biograaf, want je wil over Danny schrijven. Zeg dat je een portret van haar wil maken. Dat vindt ze interessant. Zeg dat hier buiten het licht niet goed is om het portret te tekenen, en stel voor om in een van de kamers het portret te tekenen. Dan brengt ze je naar een kamer. Watson zegt tegen Danny dat ze haar worstel kleren moet aantrekken om haar ware persoonlijkheid vast te leggen. Omdat ze deze kleren aan de pandjesbaas gegeven heeft, zal het enige tijd duren om ze terug te halen. In de tussentijd kan je rond te kijken. Watson merkt op dat het de kamer van Sherlock is.
 

Buck's Row - Sherlock's Kamer
Kijk rond. Op de kast ligt vloeipapier, dossier over strafzaken en tabak. Op de tafel staat een microscoop, flesje met vloeistof en analyse materiaal. Op de plank in de kast staan kristallen glazen. Voor de kast staat een teil met vuil water. Aan de kapsok hangt een jas en hoed. Ga naar het slaapgedeelte. Zie een viool op het kastje en op de stoel partituren van diverse componisten. Zie een plant en naast de plant een lege gieter. Zie op de zitbank een ingepakte koffer. De andere koffer heeft Sherlock met een handboei vastgemaakt aan de zitbank. Kijk naar het slot van de handboei. Je hebt een cijfercode en sleutel nodig. Ga terug naar het woongedeelte.

 

Kijk naar de pijp op de tafel en neem dan de pijp. Neem ook de muziekkrant onder de pijp. Ga naar de kristallen glazen in de kast. Gebruik de pijp op deze glazen. Watson speelt met de pijp de muzieknoten, die getoond worden in de muziekkrant. Watson zegt dat het de melodie van Beethovens 5e symfonie is. Ga naar de stoel in het slaapgedeelte en neem de juiste partituur. Op de partituur is een vlek. Leg de partituur onder de microscoop op de tafel in het woongedeelte. Er is iets onder de vlek geschreven. Neem het flesje met vloeistof. Het ruikt sterk. Gebruik het flesje met vloeistof in de teil met water om de vloeistof te verdunnen. Kijk dan in de lege teil. Op de bodem zie je aarde. Sherlock moet in de aarde gewroet hebben. Neem nu de vloeipapier op de kast bij de ingangdeur. Kijk weer door de microscoop. Giet de vloeistof op de plaat en droog het met de vloeipapier. Een getal wordt zichtbaar: 359. Onderzoek de plant en je vindt er een sleutel in. Ga naar de geboeide koffer en kijk naar het slot. Neem de sleutel in de hand en steek de sleutel in het slot. Voer de cijfers in het slot: 359. Draai aan de sleutel en open de koffer. In de koffer ligt alleen een treinkaartje voor naar de buitenwijk van Londen. Is Sherlock echt op de vlucht? Waarom reist hij dan niet verder weg?

 

"Een man en een oude dame komen de kamer binnen. Watson denkt dat de man Sherlock Holmes is, maar het is Mr. Hooper. De oude dame is Sherlock Holmes.
Watson wil nu eindelijk eens antwoorden. Hij gaat vanavond zeker mee met Sherlock Holmes naar de buitenwijk van Londen".
 

Oude watermolen - Buiten
In de molen zijn drie Russen. Sherlock zal op de bovenverdieping gaan rondkijken en John zal zorgen dat de drie mannen de molen niet verlaten. Je kan nu switchen tussen de twee personages bij het openen van de inventaris. Klik dan onder in het scherm op de afbeelding van Sherlock en Watson en selecteer de personage. We beginnen met Watson. Ga met getrokken pistool de molen binnen.
 

Oude watermolen - Begane grond
Binnen zitten drie Russen. Een van hen is doof, de andere blind en de derde kan niet praten - horen, zien en zwijgen :). Op de tafel ligt een krant uit Londen, The Times. Neem de fles wodka. Praat met de drie Russen. Een van de broers is Aleko. De oren van de dove man zijn zwaar gewond. Nadat je alle drie de mannen gezien hebt, praat Watson met de blinde man. De drie Russische broers zijn rebellen die een opdracht hadden gekregen van iemand om een bom te maken die in het huis van de rechter ontplofte. Zie links een grote zware kist. Het heeft een cijferslot. Kijk bij de ingangdeur naar het grote draaiende tandwiel. Op het grote tandwiel ontbreekt een kleinere tandwiel. De as is gekoppeld aan het waterrad buiten en de molensteen op de bovenverdieping. Neem rechts van de open haard een losse tandwiel. Plaats dit tandwiel op het draaiende tandwiel van het waterrad. Op de houten bank bij de open haard verwijder je de doek over een krat. Neem de borstel. De ladder is voor het luik naar de bovenverdieping. Zie links van de ladder een afgesloten medicijnkastje. Switch naar Sherlock.
 

Oude watermolen - Bovenverdieping
Zie defecte olielampen. Neem rechts van de ingangdeur het touw aan de muur. Zie ook een groene kan met lampenolie. Open de kist onder het raam naast de garderobe kast. Daarin ligt een kostuum van een goochelaar. Klik op het kostuum. Zoek de verborgen voorwerpen in het kostuum: linker kraag een munt, linker zak een handboei, rechter zak een vogelskelet, rechter mouw kaarten en linker mouw doekjes. Draai naar de achterzijde van het kostuum. Daar vind je een brief van Mr Fergusson, de goochelaar. Voorheen had hij een pretpark, die Mr. Tromary wilde kopen. Nadat je deze brief gelezen hebt, neemt Sherlock een sleutelbos. In de garderobe kast hangen uniformen. Zie tegenover de garderobe kast enkele meelzakken. Onder de meelzakken ligt een tandwiel. Gebruik je mes op twee meelzakken. Neem dan uit de rechtse meelzak een diplomaten paspoort zonder een naam. Neem uit de linker meelzak de informatie kaart van Henry Fergusson. Hij is 5 jaar geleden gepensioneerd uit het Koninklijke leger. Neem nu ook het tandwiel. Ga naar de molensteen. Kijk naar het tandwielmechanisme aan de bovenkant. Zie bloed op de as. Het mechanisme mist een tandwiel aan de rechter en linkerkant. Plaats het gevonden tandwiel aan de linkerkant. Ga naar de zakken onder het venster. Loop verder tot Sherlock blijft staan, omdat de vloer kraakt. Kijk naar de vloerplanken. Gebruik je mes in het bovenste gebied, waardoor je mes breekt. Verlaat de close-up. Klop tegen de witte gipsmuur. Het klinkt hol. Rechtsonder is een klein gat. Zie boven in de muur een buis. Ga naar buiten.

Buiten
Zie dat de buitenwand dichtgetimmerd is. Ga iets naar beneden. Kijk door het zijraampje: Watson heeft alles onder controle. Ga naar de schuur tegenover de molen. Open de schuurdeur met de sleutelbos en ga naar binnen. Rechts op de plank neem je de schroevendraaier uit de gereedschapkist. Zie aan de linkerzijde een schopblad op de bovenste plank. Ga naar buiten en loop naar het karretje. Kijk naar de bezem naast het karretje. Gebruik de schroevendraaier op de bezem en krijg de bezemsteel. Ga terug in de schuur. Kijk naar de schopblad. Gebruik de bezemsteel op de schopblad. Gebruik dan de schroevendraaier op de twee schroeven en neem dan de schop. Ga terug naar de bovenverdieping.

 

Bovenverdieping
Gebruik de schop op de gipsmuur. Zie dan een stalen balk. Bind het touw aan de stalen balk. Ga en kijk naar de krakende vloerplanken. Gebruik je schop op de onderkant, om de planken te verwijderen. Daaronder ligt een machinegeweer en pistolen. Neem de ketting, rondom de kisten. Gebruik de ketting op de molensteen en verbind de ketting met het touw. Je hebt een tweede tandwiel nodig. Open het vloerluik, links van de molensteen. Sherlock vraagt aan Watson om beneden een tandwiel te vinden. Switch naar Watson.
 

Begane grond
Het meel uit de zakken die Sherlock boven opengesneden heeft, druppelt op de zware kist. Kijk naar de zware kist. Neem de borstel in de hand, dip de borstel in het meel en gebruik de borstel dan op het cijferslot. De meel blijft op drie knoppen plakken, omdat die vetter zijn dan de anderen. Zie links van het cijferslot een cijfer, < 3> De cijfercombinatie is dan: 2 - 3 - 6. In de kist ligt een tijdbom en lonten.

 

Watson spreekt met de drie broers. De blinde broer wil dat je de wond van zijn dove broer behandelt en hij geeft je de sleutel van het medicijnkastje. Open het medicijnkastje met de sleutel en neem de rolverband en ontsmettingsmiddel. Combineer in je inventaris het verband met de wodka fles en dan met het ontsmettingsmiddel om desinfecterende verband te krijgen. Gebruik dit verband op de dove broer, om zijn oren ermee te verbinden. Watson vraagt ​​naar de naam van de bom opdrachtgever. De naam willen ze niet verraden. Ze zeggen wel dat de opdrachtgever de bom zelf geplaatst heeft. Hij is het hoofd van een organisatie. Beckett was in het bezit van belastend bewijsmateriaal tegen de opdrachtgever. Watson vraagt naar het tandwiel. Het ligt onder het brandhout. Leg het brandhout naast de open haard aan de kant en neem het tandwiel. Ga naar het luik boven de ladder. Kijk naar het luik en geef het tandwiel aan Sherlock. Switch naar Sherlock.

 

Bovenverdieping
Gebruik het tandwiel aan de rechterzijde van de as. De molensteen draait nu waardoor de gips uit de muur getrokken wordt. Fergusson is erin gemetseld.

Neem het briefje uit zijn linkerhand. Wat erop het briefje staat, komen we niet te weten. Sherlock wil de molen vernietigen. Neem nu de lampenolie - groene kan.

 

"De broers ruiken olie. Omdat Watson, de naam van Sherlock Holmes roept, raken de mannen in paniek en vluchten. Dan verschijnt de politie.

Baynes gaat boven naar ​​Sherlock. Kort daarna valt Baynes dood op de grond en de molen staat in brand..".
 

221b Baker Street
Watson keert terug naar huis. Alle beschuldigingen zijn waar. Kijk op het schrijfbureau naar Holmes kapotte pijp.

Kijk ook naar de nieuwe krantenartikel over de dood van Baynes.

 

"Watson zit aan zijn bureau om zijn gedachten over deze zaak op te schrijven. Hij is er nu van overtuigd dat zijn vriend een barbaarse crimineel geworden is. Dan hoort hij een geluid... Ga naar de slaapkamerdeur van Sherlock. De scŤne kennen we uit de droom van Watson. Wanneer hij de deur opent, kijkt hij recht in de loop van Sherlock. Watson trekt ook zijn wapen maar is niet geladen. Dan stormt de politie binnen en Sherlock schiet een kogel in zijn hoofd... Watson gaat naar zijn graf en vraagt zich af hoe dit allemaal gebeuren kon. Toch kan hij het niet laten rusten. Hij wil een laatste aanwijzing onderzoeken en gaat terug naar het gebied waar de neef van de bisschop, Hampford overleden is".

 

Riolering
Draai je om, loop iets naar links en zie een stuk touw in het water drijven. Trek een paar keer aan het touw tot je een lichaam uit het kanaal trekt. Neem dan het touw met anker. Ga terug naar de ladder en rechts verder. Zie een sigarettenpeuk op de grond liggen. De peuk is nog droog en moet hier kort geleden neergegooid zijn! Ga door naar de volgende ladder. De sporten zijn roestig. Breek er een af en krijg de sport. Zie rechts van deze ladder een traliehek. Gebruik de sport op de ijzeren staaf om het te nemen. Ga verder. Op het einde is een metalen deur. Neem links van de deur een draad. Ga iets terug en zie een ijzeren ring in de grond. Zie aan de overkant een roeiboot. Gebruik het touw met anker op de boot om de boot naar je toe te trekken. De roeiboot ligt dan nog te ver om erin te springen. Kijk naar de ijzeren ring. Klik op de beugel in het water en er klapt een onderhoud platform uit het water omhoog. Daarop is ook een ijzeren ring. Als je uit de close-up gaat, klapt het platform weer in. Combineer de ijzeren staaf met de sport, dan met de draad en krijg een lange staaf. Kijk nogmaals naar het platform. Klap het weer omhoog. Gebruik dan de lange staaf op het platform, en je steekt de staaf door de twee ringen, zodat het platform niet meer kan inklappen. Ga uit de close-up en stap dan in de roeiboot.

 

Neem de bloedige oude sjaal in de roeiboot. Neem dan onder de sjaal een stukje metaal. Ga naar de overkant. Zie daar verse voetafdrukken op de grond. Volg het pad naar rechts tot je op de grond voor een rioolputje weer verse voetsporen ziet. Kijk naar het rioolputje. De sjaal en stukje metaal worden erbij gelegd. Reinig de deksel met de sjaal. Zie dan twee scharnieren aan de linkerzijde. Plaats de schanier (stukje metaal) in de rechterbovenhoek. De deksel opent. Daaronder is een mechanisch slot.
In deze puzzel moet je de bal op het verlichte rondje plaatsen. De bal kan je besturen met de pijlen aan de zijkant en word tegengehouden door de barriŤres.

 1. Eerste Ronden
  Rechts, omlaag, rechts, omhoog, links, omhoog, links, omlaag, rechts, omlaag.

 2. Tweede Ronden
  Omhoog, rechts, omlaag, links, omhoog, links, omlaag, links, omhoog, rechts, omhoog, links, omlaag, links, omhoog.

 3. Derde Ronden
  Rechts, omlaag, rechts, omhoog, rechts, omlaag, links, omhoog, links, omlaag, rechts, omlaag, links, omhoog, rechts, omhoog, links, omlaag, rechts.

Kijk naar de geopende riooldeksel en daal onder in het riool.

 

"Hier zie je twee mannen iemand in elkaar slaan. Met een schot in de lucht slaan ze op de vlucht. Dan neemt Watson de zak over het hoofd van het slachtoffer weg en ziet met verbazing dat het Sherlock Holmes is. We zien weer de kinderen die blij zijn dat Sherlock Holmes, de grootvader van een van de meisjes nog in leven is en zijn trots op John Watson, de grootvader van de jongen. Sherlock Holmes is onschuldig. Hij moest zijn onderzoek alleen voortzetten om niemand in gevaar te brengen. Met een paar plannen kon hij de indruk wekken dat hij dood was. Een collega patholoog hielp hem daarbij. Samen gaan ze terug naar hun appartement".
 

221b Baker Street
"Sherlock verontschuldigt zich voor zijn gedrag en vertelt het hele verhaal. Sherlock wilde Watson beschermen tegen professor Moriarty. Want hij was de
opdrachtgever van de moord en gaf zich uit als Sherlock Holmes. De bisschop was in het bezit van een document, dat hij dacht dat belangrijk was. Daarom vroeg hij  Sherlock Holmes om hulp. De bisschop en zijn neef hadden een meningsverschil over het document. De bisschop vroeg Sherlock om te bemiddelen maar de neef wilde dat niet. Dit document bewijst de medeplichtigheid van Prins Woodville, dat leidde tot een hongersnood. Hij deelde daarom soep uit aan de armen en wilde zo

koningin Victoria van de troon stoten. Omdat Sherlock, Moriarty hem in de weg stond, moest hij opgeruimd worden. Dus gaven ze de journalist en de rechter valse documenten over Sherlock die door Baynes vervalst werden, want die was er ook bij betrokken. Maar Farley en Baynes waren slechts kleine mannen. De rechter ontdekte dat de documenten vals waren, zodat hij ook opgeruimd moest worden. Over het gif, weet Sherlock niet precies waarvoor het gebruikt wordt, maar heeft een vermoeden. Het mengsel werd op veel slachtoffers getest, zoals in het nonnenklooster. Schielman moest het gif verder ontwikkelen en afwerken. Helaas verloor Sherlock het spoor, maar het leidde naar Moriarty. Deze is op een niet meer gebruikt pretpark aan de rand van Londen. Daar zal ook de prins te vinden zijn. Sherlock Holmes en John Watson gaan dan onmiddellijk naar het pretpark om de plannen van Professor James Moriarty te dwarsbomen ...
 

Pretpark - Buiten

Aan de overkant van het pretpark is een fabriek en een magazijn. Daar zijn ze druk bezig, maar met wat! Kijk naar de houten schutting. Voor de schutting ligt een krat en achter de schutting brandt een lamp. Dit is een perfect punt om in het pretpark te klimmen. De krat is niet stevig genoeg, om over de schutting te klimmen. Volg het pad verder naar links. Zie aan de linkerkant een brandend vat. Neem de ijzeren staaf. Ga verder naar een kabelbaan. Met deze kabelbaan kan je naar het magazijn aan de overkant. Neem een nijptang uit de gereedschapkist. Kijk naar de motor. Open de benzine tank - er is weinig benzine in. Open de olietank - die is leeg. De motor mist ook een slinger om de motor aan te draaien. Zie op de grond voor de gondel een metalen ladder vastgeklemd onder de gondel. Ga in de gondel. De hendel aan de rechterkant klemt. Kijk op de grond naar het metalen kistje. Gebruik de ijzeren staaf op het slot, open het kistje en neem er de slinger uit. Het touw om de krat aan de andere kant snij je door met je mes. Open de krat en neem de motorolie. Ga terug naar het pad en volg het pad naar links naar de hoofdingang van het pretpark. De hoofdingang wordt bewaakt. Ga iets terug en neem naast het brandend vat midden op het pad de 3 flessen wodka. Zijn de drie Russische broers hier ?

 

Ga terug naar de motor van de kabelbaan. Giet de flessen wodka in de brandstoftank en de motorolie in de olietank. Plaats de slinger in de motor. Draai aan de slinger. De kabelbaan werkt weer. Watson zal naar het magazijn aan de overkant gaan, om erachter te komen wat daar gaande is. Sherlock zal in het pretpark rondkijken. Watson moet zodra hij klaar is in het magazijn naar hem komen. We starten met Watson. Trek aan de hendel om naar het magazijn aan de overkant te gaan.


Magazijn
Je komt op het dak. Links van de kabelbaan is een metalen trap dat naar de begane grond gaat. Loop eerst naar de grote watertank in het midden. Kijk naar de zakken aan de linkerzijde. Neem het touw waarmee de zak dichtgebonden is. Kijk naar het roestige framewerk waarop de watertank staat. Zie rechts van de tank een houten ladder van de steiger. Ga naar rechts. Kijk door het grote gat. Watson ziet een rij wagens van de gaarkeuken. Aan de linkerkant neem je een ander stuk touw van de zakken. Aan de rechterkant liggen ook zakken waarvan je een derde stuk touw neemt. Combineer deze drie stukken touw met elkaar, om een lang touw te krijgen. Ga naar de metalen trap en ga naar beneden.

 

Watson moet voorzichtig zijn, want er zijn overal bewakers. Het venster is zo smerig dat je er niets door kan zien. Iets verder neem je de lege fles op de grond. Verder kan je niet, want om de hoek staat een bewaker. Ga naar de trap en ga terug boven op het dak. Klim nu op de houten ladder naar de watertank. Neem de droge doek over de leuning. Open het venster in de watertank. Combineer de lege fles met het lange touw. Gebruik dan de fles/touw in de watertank om een ​​fles water te krijgen. Combineer de fles water met de droge doek en krijg een natte doek. Ga dan weer via de metalen trap naar de begane grond. Maak het venster schoon met de natte doek. Beweeg de natte doek met ingedrukte knop over het venster.


"Watson ziet nu door het venster een aantal bewakers, en ook Hans Schielmann. Hier in het magazijn worden de gaarkeukens voorzien van soep en het gif wordt toegevoegd in de soep. Je hoort een signaal. Dat is het teken van het vertrek van de gaarkeukens met bestemming Londen. Het spel schakelt automatisch over naar Sherlock wanneer Watson zijn werk gedaan heeft".

 

Pretpark - Buiten

Loop naar de kabelbaan. Nu kan je de metalen ladder nemen, nu Watson met de gondel naar de overkant is gegaan. Ga naar de plek met de lamp en krat.

Plaats de ladder op de krat en klim over de houten schutting. Met de nijptang knip je het prikkeldraad door.
 

Pretpark
Ga vooruit. Achter in de hoek aan de rechterzijde zie je een telefoonlijn naar het grote gebouw aan de andere kant.

Neem links van de houten trap de giraf doelschijf op de grond. Ga nu in de tent.

 

Ballengooien tent
Neem de leeuw doelschijf op het kastje tegenover de ingang. Kijk naar het matras en naar de accountboek naast de kast. Het mes ligt erbij. Sluit het accountboek. Neem het mes in de hand en gebruik het mes linksonder op de kaft. Onder het verborgen plekje liggen geheime afrekeningen en een gedicht over dieren. Ga verder de tent in en zie een kassa. Neem de chimpansee doelschijf uit de kassa. Rechts van de kassa neem je een ander dier gedicht. Kijk dan naar de doelschijven van de ballengooien attractie aan de rechterzijde.

 

Daaronder is een poster die je lost maakt met je mes. Achter de poster is een geheime opbergplaats. Om deze te openen, moet je de dier doelschijven op de juiste plek zetten. Plaats eerst de 3 dier doelschijven in je inventaris op de pinnen tussen de andere doelschijven. Klik dan op de doelschijven, om de puzzel te activeren. Je kan de dieren verplaatsen door ze op te pakken en neer te zetten en de positie van het dier veranderen met de pijltjes. Lees de gedichten voor aanwijzingen over de plaats van de dieren. Van links naar rechts is de volgorde:

 

 1. De chimpansee zit aan de rand van de jungle - kijkt naar links - omdat hij de gier niet gezien heeft is hij gedood. Plaats dus de chimpansee aan de linkerkant (begin), laat hem naar links kijken en lichaam naar beneden, omdat hij dood is.

 2. Omdat de gier met zijn open klauwen de chimpansee gepakt heeft, moet hij naast de chimpansee geplaatst worden en kijkt naar links, want hij houdt zijn prooi scherp in de gaten.

 3. De giraf komt naast de gier, want hij heeft alles gezien, dus kijkt naar links.

 4. Haas en giraf zijn buren, dus komt de haas aan de rechterkant van de giraf. Hij kijkt naar rechts en doet alsof hij dood is, omdat de hyena naar hem loert en beide sterven dan van de honger.

 5. De hyena komt aan de rechterkant van de haas, kijkt naar links en is ook dood.

 6. Dan komt de olifant. Hij staat tussen twee roofdieren en heeft zijn rug naar de leeuw gedraaid. Dus kijkt hij naar links.

 7. Hier staat de leeuw en kijkt rechts naar de gazelle, die hij reeds gedood heeft.

 8. Omdat de gazelle al dood is, en de rug naar de leeuw gedraaid heeft, kijkt het naar rechts.

De geheime bergplaats opent. Neem er 5 stapels bankbiljetten uit. Verlaat de tent aan de zijkant, rechts van de kassa. Buiten om de hoek lopen twee bewakers.

Ga terug naar de zijingang van de ballengooien tent en ga daar tegenover door het nauwe paadje. Ga op het einde de trap op, open de deur en ga naar binnen.

 

Kooiwagen

Zie links een medicijnkastje tegen de wand met een hangslot. Kijk in de linkse kooi. Kijk in de twee middelste kooien - je ziet daarin een bewaker op en neer lopen. Open achter in de gang de laatste deur en ga in de kooi. De tralies zijn dichtgetimmerd zodat de bewaker je niet in deze kooi ziet. Zie op de grond verband rollen en op de tafel een spuit. In deze kooi worden zieke dieren behandeld. Rechts van het vuurvat vind je een sleutel in het hooi. Open met deze sleutel het medicijnkastje en neem de ether. Verlaat de kooiwagen. We gaan de bewaker meelokken met het geld.

 

Pretpark

Loop voorbij de ballengooien tent iets verder naar voren. Niet te ver want om de hoek is de bewaker. Leg een stapel bankbiljetten op de kruising pad. Je ziet de handpictogram waar je de bankbiljetten neer kan leggen. De volgende bankbiljetten leg je voor de zijingang van de ballengooien tent. Een stapel leg je bovenaan de trap voor de deur van de kooiwagen. Ga in de kooiwagen.

 

Kooiwagen

Leg een stapel voor de open deur van de kooi. De laatste bankbiljetten leg je in het hooi in de open kooi. Dit moet de bewaker in de kooi lokken. Sherlock verbergt zich in een andere kooi. Zodra je weer kan handelen open je de deur van de kooi waarin je bent. Loop naar het einde van de gang en sluit de deur waarin de bewaker is. Gooi de fles met ether door het deurraampje. De bewaker wordt bedwelmd en valt in slaap. Je kan nu veilig rondlopen in het voorgedeelte van het pretpark.

 

Pretpark
Volg het pad tot de rode/witte gestreepte tent aan de linkerkant - 'Magic Ball'. Neem daar een touw. Er is nog een tweede bewaker.

Ga een beetje verder tot Sherlock de andere bewaker ziet. Hij staat dan voor de 'Freak Show' attractie. Ga naar binnen.
 

Freak Show tent

Een freakshow is een attractie van rariteiten en zeldzaamheden. Voornamelijk gaat het om mensen met een fysieke handicap, interseksuele kenmerken of andere buitengewone ziektes en aandoeningen of acts waarvan verwacht wordt dat ze het publiek zullen choqueren. Rechts bij de ingang neem je de slinger op een stoel. Kijkuit voor de kratten met flessen dat je ze niet omstoot en lawaai maakt. Kijk daar rechts naar de vrouw met baard poster. Daarnaast is een grote lege aquarium. Rechts daarvan is een poster van een zeemeermin. Ga via de kisten op het kleine podium. Op de tafel ligt het dagboek van Hans Schielmann. Daarin beschrijft hij zijn pogingen om het gif te verbeteren. Hij werd door Moriarty onderdruk gezet. Na een paar dagen had hij het gif klaar. Wie het gif inneemt staat onder controle en zal na 48 uur sterven. Ze gebruiken het gif in de soep in Whitechapel tot Moriarty de complete macht heeft.

 

Kijk naar de chemische stoffen. Open de tafellade en neem de brief van Fergusson. Hij vertelt zijn medewerkers over de sluiting van het pretpark. Hij gaf in deze brief de laatste opdrachten. Hij heeft de sleutel van de freakshow aan de vrouw met de baard gegeven. Ga naar de poster van de vrouw met de baard. Gebruik je mes rechtsonder op de poster. Neem de sleutel van de Freak show. Kijk naar de kleine houten kooi. In de kooi is een wilde man waarop het gif getest is. De kooi is vergrendeld aan de bovenkant met een metalen staaf. Ga naar de paal in het midden van de tent. Kijk naar de houten katrol. Aan de bovenkant is een takelhaak. Plaats de slinger in de katrol en draai aan de slinger om de takelhaak boven de kooi met de man te hangen. Ga naar de kooi. Knoop het touw aan de staaf bovenop de kooi en dan het andere einde van het touw aan de takelhaak boven de kooi. Nu kan Sherlock de kooi vanuit buiten openen door aan het touw te trekken. Om de bewaker naar binnen te lokken gooi je de krat met flessen om. Door het lawaai komt de bewaker kijken. Sherlock rent snel naar buiten. Je staat buiten voor het raam. Ga links naar de deur van de freakshow tent. Gebruik de sleutel op de deur om het op slot te draaien. Ga dan terug naar het raam. Trek aan het touw om de staaf eruit te trekken. De kooi opent en de wilde man valt de bewaker aan. De bewaker springt in het aquarium en schreeuwt om hulp.

 

Pretpark

Volg het pad verder tot de hoofdingang. Voorbij de hoofdingang kijkt Sherlock naar de draaimolen. Watson komt dan en vertelt wat hij gezien heeft. Watson stelt voor om op het dak van het magazijn de metalenframe waarop de watertank staat met explosieve neer te halen, zodat het produceren van soep gestopt wordt. Ga samen verder tot je aan de linkerzijde een woonwagen ziet waaruit rook komt. Je hoort stemmen uit de woonwagen komen. Rechts van deze woonwagen ga je in het hokje.
 

Washokje

Hier is de toilet en wasruimte. Op de tafel ligt een kaartspel en links staat een krat met wodka flessen. Verlaat het washokje.

 

Pretpark- Woonwagens
Ga naar de deur van de woonwagen waaruit je stemmen hoort. Sherlock opent niet de deur. Aan de zijkant van de woonwagen is een metalen ladder. Deze is vastgeschroefd tegen de woonwagen met een bout. Zie naast de ladder een naam op de woonwagen geschreven - Alexander. Ga op de planken staan en kijk dan door het raam. Je ziet de drie broers. In de woonwagen zie je een kolenkachel en dynamiet. De kachelpijp buiten tegen de woonwagen is gebroken. We moeten ze naar buiten lokken. Kijk door het raam van de andere woonwagen, maar je ziet niets interessants. Ook deze woonwagen heeft een ladder en is van Alexei. De deur van deze woonwagen is gesloten. De derde woonwagen is van Aleko. Deze deur is open. Ga naar binnen.

 

Woonwagen van Aleko

Neem op de tafel onder het raam een propaganda pamflet en een metalen bord. Zie achter tegen de wand een wordt gezocht poster.

Op de poster zijn de afbeeldingen van de drie Russische broers. Verlaat de woonwagen.
 

Pretpark
Ga nu iets terug en rechts van het washokje verder naar achteren. Ga het houten trapbruggetje over en rechtdoor naar het theatergebouw met de rode loper.

Aan de linkerkant is de 'Super Giant' attractie en de schommel boot attractie. Ga in het theater.
 

Theater
Ga rechts de trap af. Op het podium repeteert Prins Woodville zijn kroning toespraak. Het publiek zijn poppen. Loop naar de prins. Sherlock en Watson stellen zich voor als de ceremoniemeester van Buckingham Palace en verzorger van de pauwen in de Royal Gardens. Ze zeggen dat Koningin Victoria afgezet is en het volk schreeuwt om prins Woodville. Dan vertelt de prins over de bommen en over de drie broers. Sherlock probeert de prins duidelijk te maken dat het ​​verraders zijn. Ze moeten gestopt worden. Ook de prins wil dat, omdat anders door de bommen heel Londen verwoest wordt. De bommen worden hier gemaakt. Woodville zal het met Moriarty bespreken, en dat moet je verhinderen. Daarom ga je akkoord dat Moriarty gewaarschuwd moet worden 'Let's warn Moriarty'. De werkplaats van de gebroeders is in de houten stal bij hun woonwagens. Sherlock gaat opzoek naar Moriarty terwijl de prins Watson onderschot houdt.

 

Ga terug naar de ingangdeur. Verwijder de koord voor de andere trap en ga naar de achterkant van het podium. Klik op de touwen van het toneeldoek. Ze zitten door elkaar. In deze puzzel moet je ze uit elkaar halen. Ze mogen elkaar niet raken. De touwen zijn rood als ze geknoopt liggen en worden blauw als ze los liggen. Zodra je dat gedaan hebt valt het doek op de prins. Trek dan links aan de hendel, om het valluik op het podium te openen zodat de prins erin valt en uitgeschakeld is. Daarbij verliest hij zijn ring. Ga terug naar de voorkant van het podium. Neem de diamanten ring op het podium. Kijk naar de pop tussen de toeschouwers in dan naar de pop met de rode jas, rechts voor het podium. Neem van deze pop de riem van een goochelaar. Open in de inventaris het slot van de riem met het mes en krijg magisch poeder. Verlaat het theater. We moeten uitzoeken waar de bommen in Londen gelegd zijn. Ga terug naar de woonwagens.

 

Pretpark

Gebruik de magie poeder in de gebroken kachelpijp van Alexander's woonwagen. Gebruik dan het metalen bord op de kachelpijp om het te dichten. De woonwagen wordt gevuld met rook. De broers vluchten de woonwagen uit en lopen naar het washokje. Sluit de deur van het washokje om de broeders erin op te sluiten. Het volgende signaal van de soep keuken klinkt. Neem het metalen bord terug uit de kachelpijp. Nu kan je in de woonwagen.

 

Woonwagen van Alexander
Zie bij de ingang een Russisch/Engels woordenboek. Neem de draad bij het venster. Op de kast staat een galgje met een opgehangen pop die prins Woodville voorstelt. Neem op de kolenemmer de zaag. Neem de brief op het bankje. In de brief staat waar de 4 bommen liggen, maar de tekst is in het Russisch. Kijk weer naar het woordenboek. Open het woordenboek en trek de brief aan de bovenkant naar beneden. Zoek van elk woord de vertaling. Open de alfabet pagina van de beginletter van het woord. Vergelijk dan het woord en klik op het Engelse woord. Het Russische woord wordt doorgestreept als je de juiste vertaling genomen hebt.

 

 

 • House of Commons

 • Scotland Yard

 • Buckingham Palace

 • Bank of England

Pretpark

Nu weet je de plaatsen waar de bommen neergelegd zijn. Sherlock zal naar het grote huis gaan om daarin inspecteur Lestrade telefonisch te informeren. Ga naar buiten. Gebruik de zaag op de ladder tegen de woonwagen, om de ladder te nemen. Doe dit ook zo op de ladder tegen de woonwagen van Alexei. Ga terug naar het gebied waar de draaimolen staat. Ga dan via een houten trap beneden naar de draaimolen. Loop rondom de draaimolen tot Sherlock en Watson een besturingapparaat met een antenne ontdekken. Ga verder om de draaimolen, volg het pad naar links en ga naar de linkerzijkant van het grote huis.

Pretpark - Huis
Kijk naar het raam op de bovenverdieping, die beveiligd is met een traliewerk. Combineer de twee ladders met elkaar en dan met de draad om ze vast te binden. Plaats de lange ladder op de grond onder het raam. Klim dan omhoog. Gebruik de zaag op de vier hoeken van de tralie om het te verwijderen. Gebruik dan de diamanten ring op de ruit. Sla het glas stuk en klik op het haakje om het raam te openen. Watson zal dan naar de werkplaats van de gebroeders gaan, om informatie over de bom te vinden en Sherlock gaat in het huis opzoek naar de telefoon om Lestrade te informeren. We beginnen met Watson.
 

Woonwagen van Alexander

Ga terug in de woonwagen van Alexander. Neem de gieter met water naast het bankje. Neem de droge doek en sleutel die aan de haak bij de oven hangen. Kijk naar de reuzel in het pannetje op de oven. Kijk naar de oven. De oven is te heet om het met blote handen te openen. Open de oven met de doek. Doof het vuur met het water uit de gieter. Verlaat de woonwagen. Kijk op de buitenwand van de woonwagen op de geschreven naam: Alexander. Ga naar de woonwagen van Alexei.

 

Woonwagen van Alexei
Kijk hier ook naar de naam op de woonwagen: Alexei. Open de deur van deze woonwagen met de sleutel die je zojuist gevonden hebt en ga naar binnen. Kijk naar het matroesjka poppetje. Neem alle poppetjes uit elkaar en neem uit het laatste popje een kleine sleutel. Onder het venster staan enkele houtsnijwerken. Open onder het bed de kist met de kleine sleutel. Neem de zak met knikkers, wijzer en een Russische brief met een symbool uit de kist. Verlaat de woonwagen.

 

Bom werkplaats

Achter de woonwagen van Alekos is de werkplaats. De deur is gesloten en heeft een codeslot. Zet de wijzer in het midden van het slot. Het slot heeft 4 schijven met een symbool. Je moet deze vier symbolen veranderen naar het symbool op de brief. Het lijkt op een "A". Klik je op een schijf draait de schijf naar een ander symbool. Klik op de volgende schijven (als je er nog niet aangeweest bent):

 

 • Linkse schijf

 • Bovenste schijf

 • Onderste schijf

 • Rechtse schijf

 

Zodra het slot opent, hoor je weer het signaal. Opnieuw rijden 3 wagens met vergiftigde soep het magazijn uit. Ga naar binnen. Als Watson wil weten hoe de bommen werken, moet hij zelf een bom maken. Kijk naar de werktafel in het midden. Onderzoek het vel papier. Je moet het papier samenvouwen (origami), om de instructies te kunnen lezen. Vouw het naar een vogel:

 

 1. Vouw de buitenste lange platte plooi naar binnen

 2. Vouw de volgende lange platte plooi naar binnen.

 3. Vouw weer de buitenste lange platte plooi naar binnen

 4. Vouw nu de bovenkant naar binnen door op de horizontale vouw in het midden te klikken

 5. Vouw de onderste hoek naar boven

 6. Vouw weer de langste vouw naar binnen

Kijk dan op de papieren vogel hoe je stap voor stap een tijdbom moet bouwen. Op de werktafel liggen al sommige onderdelen. Kijk rond in de werkplaats om enkele andere onderdelen te vinden. Neem uit de kast een breekijzer. Breek de krat naast de kast open met het breekijzer en neem de dynamiet staven uit de krat. Kijk in de open kist aan de rechterzijde. Neem daaruit de radio-ontvanger/set en koperdraad. Zet nu de bom in elkaar op de werktafel, volgens de instructies op de vogel. Begin met de dynamietstaven (1) te verbinden met onderdeel 2 en dan de andere onderdelen. Als je de tijdbom in elkaar geknutseld hebt gebruik je de slinger, om het te deactiveren, maar dat werkt niet. Je moet een andere manier vinden om het onschadelijk te maken. Ga uit de close-up. Neem de tijdbom mee en ga naar de draaimolen.

 

Draaimolen
Ga in de draaimolen en loop naar de apparaten. Het radiografisch besturingapparaat werkt niet. Rechtsboven hangt een telefoonkastje. Als je een telefoon hebt zou je hier met Lestrade kunnen bellen. Kijk naar het radarsysteem. Hiermee kan je de bommen opsporen, zodat je het radiosignaal kan onderbreken en de bom onschadelijk maken. Klik rechtsonder op de knop om de radar te activeren. Zie vier blauwe stippen opflitsen op het radarscherm. Je moet op deze stippen klikken. Heb je op een juiste plek geklikt brand er rechts een blauw lampje. Is het de verkeerde plek, is het lampje rood. Je moet ze alle vier markeren. Als je dat gedaan hebt zegt Watson, dat de 4 bommen in Londen gedeactiveerd kunnen worden door de antenne. Het radiografisch besturingapparaat werkt nu. Watson zal Sherlock informeren.

 

Pretpark
Stap uit de draaimolen, en ga rechts om de draaimolen. Neem dan het pad naar rechts, om naar de rechterzijde van het huis te gaan. Zie de telefoonlijn boven de boom het huis ingaan bij het raam. Gebruik je zak met knikkers op het raam, om de aandacht van Sherlock te trekken, maar die reageert niet.
 

Huis - Slaapkamer
We switchen automatisch naar Sherlock. Hij is in de slaapkamer van het grote huis. Kijk naar de schilderijen naast het bed en naar het boek op het kastje aan de voet van het bed. Het boek is geschreven door Moriarty. Open de linnenkast en neem er 2 lakens uit. Zie naast de kast een gesloten vitrine. Onder het glas ligt een geweer. Combineer de 2 lakens met elkaar om een soort touw te krijgen. Neem links van de slaapkamerdeur op het kleine ronde tafeltje een sleutel. Zie rechts van de slaapkamerdeur een kist met een hangslot. Gebruik de nijptang op het hangslot om het slot door te knippen. Neem uit de kist de brief en zie een nieuwe pop. Neem de naald uit de haarstrik. De brief is een overdracht overeenkomst van het pretpark. Gebruik de naald in het slot van de vitrine. De naald bestaat uit vijf beweegbare delen.

 

 • Buig deel een, 1x omlaag

 • Buig deel twee en drie, 1x omhoog

 • Buig deel een, 1x omlaag

 • Buig deel twee, 2x omhoog

 • Buig deel drie, 2x omlaag

 • Buig deel vier, 1x omhoog

 • Buig deel vijf, 1x omlaag

 

Klik op bevestigen 'valadate', zodat de naald in het slot ingebracht wordt. Het geweer is niet bruikbaar.

Open het kistje en neem de olie fles. Ga door de slaapkamerdeur naar de gang van de bovenverdieping.

 

Huis - Bovenverdieping
Ga naar rechts. Beneden ziet Sherlock twee bewakers en Moriarty. Moriaty praat tegen zichzelf alsof hij iemand anders is! Je moet naar de overkant. Neem 5 planken uit de omgevallen boekenkast. Ga naar de linkerzijde. Kijk naar de boekenkast. Over de balkonreling hangt een laken. Kijk links van het laken over de balkonreling. Zie beneden tussenschotten. Je moet planken over twee tussenschotten leggen om op het balkon aan de overkant te kunnen komen. Daarvoor moet je beneden eerst enkele tussenschotten draaien. Gebruik je touw (2 aan elkaar geknoopte lakens) op een balkon sierpaaltje (links van het laken). Klim dan naar beneden.

 

Ga naar het pad voor je. Hier is links de eerste tussenschot. Zie een mechanisme aan de rechterzijde. Het is roestig en kraakt. Als je deze tussenschot draait kunnen de bewakers je horen. Gebruik daarom je oliefles erop, om het te oliŽn en draai dan deze tussenschot. Ga verder de gang door, links op de splitsing en volg de gang tot het einde. Draai de tussenschot. Ga verder naar links en meteen linksaf. Draai de tussenschot voor je en meteen de andere tussenschot erachter. Ga nu terug naar het touw waar je begon zonder een tussenschot te draaien. Klim in het touw terug naar boven.

 

 

Leg de eerste plank links van het touw op het balkon en de plank ligt zo op het eerste tussenschot. Ga dan over de plank. Leg de tweede plank op de volgende tussenschot en ga over de plank. Draai je om en neem de eerste plank terug. Je hebt 6 planken nodig om aan de overkant te komen, maar je hebt er maar 5. Dus nu kan je de andere planken laten liggen. Leg de planken op de tussenschotten tot je aan de overkant bent. Open daar de deur met de sleutel en ga naar binnen.

 

Huis - Voorraadkamer
Weer hoor je het signaal. Gebruik de telefoon. Sherlock belt Scotland Yard en krijgt Lestrade aan de lijn. Sherlock vertelt van de vier bommen en kan Lestrade overtuigen dat hij er niets mee te maken heeft. Lestrade zal daarom meteen opzoek gaan naar de bommen. Sherlock zal Lestrade meteen terugbellen zodra hij meer informatie heeft om de bommen onschadelijk te maken. Dan hoort hij een geluid tegen de schutters. Open het raam. Het is Watson. Sherlock neemt de telefoon en klimt uit het raam. Watson's bom zal gebruikt worden om het magazijn op te blazen. Maar eerst moet de radiosignaal van de bommen onderbroken worden. Daarnaast moet dan elke bom met de schakelaar op de bom gedeactiveerd worden. Ga terug naar de apparaten in de draaimolen.

 

Draaimolen
Open het telefoonkastje en zet de telefoon erin. Gebruik dan het radiografisch besturingapparaat naast de radar. Je ziet 4 gebieden met gekleurde ballen. Dat zijn de locaties waar de bommen liggen. In de middenring zijn grijzen ballen. Deze kunnen gekleurd worden, door erop te klikken. Je moet ze zo kleuren in combinatie met de ballen in de buitenring. Wanneer een rij van 4 ballen klaar is kan een bom in Londen onschadelijk gemaakt worden. Sherlock belt dan Lestrade en zegt dat hij de schakelaar op de bommen kan deactiveren. Begin met de bal op 12 uur en kleur de ballen met de klok mee als volgt:

 


Geel - rood - rood - groen - blauw - rood - blauw - blauw - groen - groen - rood - geel - blauw - geel - groen -geel
 

Moriarty en de bewakers komen uit het huis. De bommen moesten allang geŽxplodeerd zijn.

De bewakers gaan bij de Russische broers kijken, en Moriarty zal het magazijn controleren.
 

Pretpark
Ga naar de hoofdpoort. De poort wordt niet meer bewaakt. Ga door de poort en loop naar de kabelbaan. Je hoort weer het signaal. Bij het laatste signaal verlaten de wagens het magazijn en vergiftigen de hele bevolking. Ga in de gondel van de kabelbaan. Ze hebben je gezien. Moriarty heeft de gondel gestopt. Watson heeft nog steeds de bom bij zich, die elk moment kan exploderen. Neem de emmer. Combineer in de inventaris de bom met de emmer en dan met de riem. Hang de riem/emmer/bom aan de kabel van de kabelbaan. De emmer glijdt naar het dak van het magazijn. De bom rolt op het dak en kan elk moment exploderen. Probeer de hendel op de gondel te gebruiken, maar die klemt. Aan de andere kant is een klep. Kijk naar de klep en gebruik je mes op de rechtse beugel. Trek aan de noodhendel. Ze gaan veilig terug. De bom explodeert. Ze kunnen geen soep meer leveren. Ga weer terug naar het grote huis in het pretpark.

 

Pretpark - Huis
De voordeur staat nu open. Sherlock en Watson gaan meteen naar binnen. Ga naar de linkerkant en probeer de deur te openen. Moriarty overleefde de explosie, maar is ernstig gewond. Hij richt zijn pistool op Sherlock. Dan is daar ineens Hans Schielmann die ze vergiftigd hebben. Hij valt Moriarty aan en in het gevecht schiet Moriarty op Hans en beide sterven. Met zijn laatste adem zegt Moriarty tegen Sherlock, "zij" laat haar niet alleen en een waardige leraar zijn. Ga weer naar links. Open de deur en zie wat er gebeurt.
 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com