08-06-2009

 

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper

 

Dit is het vijfde deel in de Sherlock Holmes-serie van Frogwares. Sherlock zal opnieuw een beroemde tegenstander treffen, een seriemoordenaar die echt bestaan heeft.

In Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper kruip je in de huid van de beroemde detective Sherlock Holmes, en neem je het op tegen de minstens zo beruchte Jack the Ripper. Dwaal rond in de straten van het oude Londen, op zoek naar het bloederige spoor van moorden dat leidt naar een van de meeste beroemde moordenaars ooit. In het Whitechapel-gebied van Londen werden in 1888 een aantal 'dames van lichte zeden' omgebracht. De politie stond voor een raadsel, aangezien het gebied niet al te best bekend stond en redelijk intensief gepatrouilleerd werd om te trachten problemen onder de arme, veelal dronken bevolking te voorkomen. Omdat de dader zijn slachtoffers op gruwelijke wijze verminkte, kreeg hij in de pers al snel de bijnaam 'Jack The Ripper'. De naam komt uit een brief van iemand die beweerde de moordenaar te zijn, verstuurd naar de politie ten tijde van de moorden. De schrijver ervan kende details die alleen de moordenaar kon weten. Hij is nooit gepakt, en tot op heden is niet bekend wie de dader was. Uiteraard zijn er allerlei speculaties en verhalen rond zijn werkwijze ontstaan. Sherlock leert een aantal mensen kennen die aan die omschrijving voldoen... zal het hem lukken om wel een dader aan te wijzen?

 

Sherlock Holmes versus Jack the Ripper biedt de spelers 2 verschillende speel mogelijkheden om het in first person dan wel third person te spelen, en je kan op ieder gewenst moment overschakelen.

Download Demo

Londen, Whitechapel, 31 Augustus 1888

 

Whitechapel is een wijk in het Londense bestuurlijke gebied Tower Hamlets, in de regio Groot-Londen.

Weer slaat Jack the Ripper toe. Een jong meisje wordt vermoord.

Baker Street, 1 September 1888
Watson leest in de krant over de moord. Holmes gaat naar zijn slaapkamer en we beginnen met Watson.
Pak van het bureau de stadskaart van Londen met de wijk Whitechapel. Klop op de slaapkamerdeur van Holmes.

Praat met hem. Open de kaart en we gaan naar het politiebureau in de Whitechapel wijk.

 

Whitechapel

 

Police Station: Holmes neemt het over. Ga het politiebureau binnen. Praat met agent, Humphries.

Hij heeft zijn tas met documenten in de wijk verloren en vraagt of we deze voor hem willen zoeken. We gaan de wijk in.

 

Wijk - Straten en stegen: Loop naar de hoofdstraat - Commercial Street. Ga linksaf. Ga dan links de steeg in en meteen links het zijsteegje in. Praat met conciŽrge, Finley van het pensionhuis. Hij vraagt of we aan de agent willen doorgeven dat de zwerver genaamd Captain, dronken voor zijn pension slaapt en veel problemen geeft. Je krijgt een ander krantenknipsel in je boek en deze locatie komt op de wijkkaart - "Low-class bording house".

Police Station: Praat met de agent over de Captain.

 

Wijk: Loop naar de Commercial Street. Ga linksaf. Loop verder de straat door en kijk voor de rijtuig omhoog naar de open raam aan de linkerzijde. Praat met Lucy, nichtje van de Captain. Ze komt naar beneden. Na het gesprek komt het pension waarin Lucy logeert op de wijkkaart. Praat op de hoek van de straat met de jongen. Het is krantenjongen, Wiggins. Hij zegt dat de Captain op het einde van Batty street ligt. Ga verder de hoofdstraat door. Ga op het einde linksaf. Volg het steegje tot je in de Whitechapel street komt.

Aan de rechterzijde is de Whitechapel kerk - de klok staat niet goed. Aan de linkerzijde achter de grote poort is de kliniek. Holmes heeft geen reden om de kliniek te betreden en komt op de wijkkaart. Ga verder door en eerste straat links - Buck's Row.

De straat is halverwege afgesloten. Er staan agenten en burgers. We gaan terug naar de Commercial Street (Lucy's lodgings).

 

Ga tegenover het pension de Batty Street door. Op het einde van de doodlopende straat ligt aan de linkerzijde de Captain op de grond. Watson onderzoekt de man. De man heeft dringend hulp nodig. Watson blijft bij de man. De doodlopende straat (dead end) komt op de wijkkaart. De kliniek is nu toegankelijk. Holmes gaat via de wijkkaart (of te voet) naar de kliniek (clinic). Vraag aan Doctor, Gibbons een geneesmiddel. Hij geeft je een geneesmiddel. Ga terug naar de doodlopende straat. Geef het geneesmiddel aan Watson. Ga terug naar het pension. Praat met Finley en krijg een tas.

 

Police Station:: Geef de tas aan de agent. Hij zet de tas op zijn bureau en we moeten de tas openen.

Kijk naar de tas. Het heeft een cijfercode slot. Draai de nummers van links naar rechts naar 1-6.

 

Draai 2x aan de schijf rechtsonder

Draai 2x aan de schijf linksonder

Draai 1x aan de schijf rechtsonder

Draai 2x aan de schijf linksonder

Draai 2x aan de bovenste schijf

 

In de tas is een autopsie rapport van de chirurgen over Polly Nichols. De locatie van de moord komt op de wijkkaart.

We verlaten het politiebureau en Watson is weer terug. Ga op de kaart naar de locatie van de moord.

 

Buck's Row, 2 September 1888

 

Locatie van de moord op Polly Nichols

We moeten in de steeg sporen zoeken en de moord reconstrueren. Alle belangrijke aanwijzingen worden genoteerd. Kijk naar de straatlantaarnpaal. Kijk naar de 2 prostituees met hun klant. Kijk op de grond naar het fictieve getekend lijk. Vind sporen om het fictieve lijk - de grond naast het lijk, de muur, linkse hand en het lijk.

 

Onderzoek daarna het fictieve lijk met het vergrootglas en zoek naar sporen op het lijk - 2 vlekken op het gezicht, tong, bloedplas en hals. Heb je ze allemaal gevonden gaan we de moord reconstrueren. We stellenvast dat de moordenaar voor het slachtoffer stond en met beide handen haar keel greep en met de rechtse hand gewurgd werd. Daarna in liggende positie haar keel doorgesneden is, met de mes in de linkerhand.

 

 

Is dat gebeurd, gaan we onze beoordelingen en feiten op een rijtje zetten, om te kijken of we alles goed gereconstrueerd hebben. Plaats de aanwijzingen in de juiste vakjes. Klik daarna op de V teken op de lege vakjes en selecteer de juiste vaststelling. Heb je alles goed geplaatst, zal rechts het eind resultaat vakje, groen omrand worden Klik rechtsonder op het cijfer om het tweede bord te openen. Watson en Holmes overleggen daarna en trekken hun conclusie over de moord.

Conclusie van de moord op Polly Nichols

  

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten

 

Bord 1 van 2

 

A black bonnet near the left hand        
Poorly - lit street   The victim was holding her bonnet in her hand at the time of the murder The victim wasn't afraid. P. Nichols had her bonnet in her hand and was ready to 'exercise'.
The Prostitutes only go down...        
No traces of blood on the walls   The victim didn't have her throat slit while standing.    
  The Victim had her throat slit   The blood didn't flow in strong spurts. P. Nichols was dead before being stretched out and having her throat slit.
A little pool of blood   He could not have relations on the ground.    
Dirty and damp ground        
 

Bord 2 van 2

 

The corpse was still warm.      
No footsteps on the ground.   The Victim wasn't dragged.  
  Murderer cut open Polly's throat.   P. Nichols murder took place on the premises.
The tongue is bloated.     P. Nichols was strangled
The throat was slit from left to right.      
The murderer must have been sitting on victim....      
The victim has a bruise on the right jawbone The bruise was caused by hard pressure with the fingers. The killer strangled the victim with his right hand. Is P. Nichols murderer right - handed or left -  handed?
The murder was standing in front of the victim to strangle her. The killer's left hand prevented the victim from screaming   P. Nichol's killer is a strong man.

 

 

Einde demo

Baker Street, 2 September 1888

Wat kunnen de mogelijke motief (en) van het misdrijf zijn

Yes Revenge Resentment can lead to irreparable acts.
No Love The victim was an "occasional" prostitute, without family or ties.
No Theft The victim lived in misery.
Yes Madness The victim suffered horrible mutilations.
Yes Black Magic Credible motive, even if it's a field that Sherlock doesn't know.

Baker Street, 7 September

Watson leest in de krant het bericht over de "Leather Apron". Inspecteur Abberline bezoekt Holmes en Watson.
Lees de krantenknipsel in de documenten map en het rapport in de rapporten map.

Whitechapel - Watson

Police Station: Praat met Humphries over de brief van Holmes. Humphries moet een beschrijving van de leren schort hebben en over de "Journeyman" die deze schorten gebruikt.

Boarding house: Praat bij het pensiongebouw weer met Finley. Een nieuwe vreemde huurder brak een pot waaruit een vreemde geur komt. Isaac Solomonovitch, de schoenmaker draagt een leren schort. Zijn workshop is dicht bij de kliniek. Pak op de trap de groene glas scherven. Praat opnieuw met Finley en kom meer te weten over Dr Tumblety.

Lucy: Praat boven in het venster met Lucy. Ze brengt je naar Bella Poolmann. Zij kan je meer vertellen over de "Leather Apron".

Brothel: Lucy brengt Watson naar bordeel. Open de poort en ga het bordeel binnen. Praat met Bella. De echte naam van de "Leather Apron" is zoiets als Pither of Pizer. Margie is wegens ziekte weggegaan. Vraag over Dr Tumblety. Bella vraagt een gunst, in ruil voor informatie over Tumblety. De wandelstok van de kunstenaar is gisteren gestolen. Mary was die avond de ontvangstdame en zat achter de desk. Op de bank zit de kunstenaar, Walther Sickert. Walter Richard Sickert is Engelse postimpressionistische kunstschilder. Hij was de stichter van de Camden Town groep, die regelmatig in zijn atelier in Londen bijeenkwam.

Praat met hem. Vraag over de diefstal en wandelstok. De wandelstok is van ebbenhout en 35 centimeter lang. De rondbewerkte knop boven op de stok en bewerkte punt onder aan de stok zijn van zilver en in het midden met een sieraad omringd. Mary is links van de desk de vloer aan het schrobben. Praat met Mary. Ze is de voetafdrukken van de kolenboer aan het reinigen. Ze had even niet opgelet op de kapstok in de garderobe waaraan de wandelstok hing.

Clinic: Zie in de kliniek een grote zwarte voetafdruk voor de kachel. Praat met Dr.Gibbons. Vraag over Margie en de voetafdrukken. Margie had eerder een ontmoeting met de "Leather Apron". Hij werkte voor de schoenmaker en werd gezien toen hij naar de brand van het pakhuis stond te kijken. De broer van een patiŽnt betaalde de prothese met een waardevolle wandelstok. Ga achter naar de muurkast en open de kast.

Wandelstok: Sickert had de wandelstok voor je beschreven: 35 centimeter lang en van ebbenhout. Een ronde bewerkte zilveren knop en zilveren punt met een sieraad in het midden van de wandelstok.

 • Knop - Neem de vierde van links en plaats deze in de balk aan de rechterzijde.
 • Ebbenhout Stok - Derde van links en plaats deze in de balk.
 • Midden Sieraad - Achtste van links en plaats deze in de balk.
 • Punt - Vierde van links en plaats deze in de balk.

Praat met dr. Gibbons. Hij wil de wandelstok alleen teruggeven aan de politie, of in ruil voor een dozijn been protheses. Verlaat de kliniek. Volgens Watson kan de "Leather Apron" de laatste moord niet gepleegd hebben, omdat hij gezien werd bij de brand. Ga bij de poort van de kliniek linksaf. Ga eerste straat rechts en ga op de hoek van de straat aan de linkerzijde de workshop van de schoenmaker binnen..

The Cobbler: Er is niemand. Ga naar de werktafel. Kijk naar de paardentuig. Door het geluid komt schoenmaker Isaac Solomonovitch binnen. Praat met Isaac over de paardentuig en vreemde schoenmaker. Watson zal Isaac overtuigen dat John Pizer naar de politie moet gaan om een verklaring af te leggen dat hij onschuldig is aan de prostituee moord. Praat met Isaac over de verstelbare tuigen. Hij zal van de tuigen een prothese maken.

Police Station: Praat met Humphries ....Ondertussen: Een prostituee vraagt aan een klant of hij mee wil gaan!

Holmes komt het politbureau binnen. Daarna komt agent Craddle binnen en zegt dat de 'Buck Row' moordenaar in Hanbury Street weer een andere moord gepleegd heeft. Ga op de kaart naar 29 Hanbury Street.

Hanbury Street, 8 September

Praat met agent Chandler en ga het huis binnen. Ga naar de achterplaats. Zie op de achterplaats een leren schort op de grond. Onderzoek het fictieve lichaam van Annie Chapman en zoek naar aanwijzingen rondom het lichaam. Kijk naar het bloed op de houtenschutting, bloed onder de deur en de grond naast het lichaam - er zijn geen sleep sporen. Pak de doorgeschuurde envelop. Het stinkt naar alcohol en heeft 3 pillen. Holmes neemt een pil. Kijk naar de 2 kammen en neteldoek aan de voet van het lichaam. Verwijder de deken over het lichaam. Watson onderzoekt het lichaam. De moord vond plaats vůůr 4:30. Onderzoek het lichaam. Klik op de buik - de baarmoeder is verwijderd. Onderzoek de linkerhand met het vergrootglas. Klik op de middenvinger - de ring ontbreekt. Onderzoek het hoofd. Kijk naar de 2 blauwe vlekken, tong en keel. De moordenaar gebruikte het mes in zijn linkerhand op de keel van het slachtoffer. Het slachtoffer werd gewurgd. Moordenaar moet rechtshandig zijn.

Conclusie van de moord op Annie Chapman

Bord 1 van 3

Neither footsteps nor streaks of blood on the ground.   The victim wasn't dragged. A. Chapman's murder took place on the premises.
The blood on the fence.... The Victim had her throat slit while lying down and still alive.   A. Chapman was partially strangled and then had her throat slit.
Some Blood spurted on the wall near the stairs.   The Murderer slit the victim's throat with his right hand A. Chapman's killer must be right handed.
The Victim has bruises under the right jawbone and beneath the left cheek. The Murderer held the victim's chin with his left hand.   A. Chapman was holding an envelope in her hand.
The tongue is bloated.   The victim was strangled.
An envelope is near the victim's head.   An envelope was brought out by the victim.

Bord 2 van 3

The items at the victim's feet are very orderly. These items belong to the victim. The murderer searched  A. Chapman.
The body is cold at the extremities and rigor mortis has barely started. The crime was committed barely two hours ago. A. Chapman's murderer is unfeeling and organised.
The murder of A. Chapman was committed before 4:30 AM.
Recent, large scrape on the first phalanx of the middle finger The victim must have worn one or more rings. The murderer stole A. Chapman's rings.

Bord 3 van 3

There is an incision from the right to the left, going around the neck...   Chapman's killer wanted to decapitate her.
There is an incision on the neck from the right side, stopping in the middle of the throat. The murderer used a very sharp blade. Chapman's killer used a weapon of great size.
The wound around the neck is jerky and not all in one piece.   Chapman's uterus was removed and taken.
Organs are missing........   Chapman's killer has a knowledge of anatomy.

 

Baker Street, 11 September

 

Watson: Kijk naar de groene glas scherf op de werktafel van Holmes. Holmes komt uit zijn kamer.

Hij zegt dat de geur uit de fles naar formaline stinkt - (ontsmettingmiddel).

Whitechapel
 

Cobber: Praat met schoenmaker Isaac. Een menigte zat achter een man aan. Ze dachten dat hij de moordenaar was.
Je hebt een prothese gekregen. Lees de Daily News krant van 11, september.

Clinic: Praat met dr. Gibbons. Geef hem de prothese en krijg de wandelstok. Toon de pil. Het is een pil voor tuberculose.

Brothel: Praat in het bordeel met Bella over Annie Chapman. Zie had 3 verschillende goedkope ringen. Geef de wandelstok aan Bella en vraag dan over Tumblety. Hij is een Canadees of Amerikaan. Hij haat vrouwen. Hij is in de The Wasp's Nest pub.

Wasp's Nest Pub: Ga naar binnen en praat met Sickert de kunstenaar over Tumblety en Bella Poolmann. Tumblety is in de kamer, rechts van de bar. Probeer de deur te openen, maar de barman stopt je want het is een privť kamer. Praat met de barman over Tumblety en de gesloten deur. Vraag over de betalingen. Praat met de dronken journalist, Tom Bulling. Hij verloor zijn rode inkt. Ga naar de rechterkant van de bar en pak de rode inkt fles tussen de vuile glazen. Geef de rode inkt aan de dronken journalist. Praat weer met de barman. Bluto verbergt zich achter die gesloten deur. Als je zegt dat Squibby je stuurt, zal hij de deur wel openen. Klop op de gesloten deur en praat met Bluto. Hij wil met de Gasman praten.

 

Police Station: Praat met Humphries. Een getuige van de moord, Richardson legt net een verklaring af. Het moment van overlijden was vůůr half vier in de ochtend. Twee andere getuigen en Richardson geven tegenstrijdige tijden. Humphries heeft daarom de 2 rapporten doorgescheurd en weggegooid. Ga naar de prullenmand, links van het bureau en pak de stukjes papier. Repareer de 2 rapporten. Je kan met de rechtermuis knop de stukjes draaien. Lees dan de getuigenverklaringen van E. Long en A. Cadosch. Watson heeft ook een oud politie rapport uit de prullenmand gepakt over een arrestatie. Lees deze ook in de documenten.

 

 

Praat met Richardson. Hij arriveerde om kwart voor vijf bij het huis waar Annie vermoord werd. Hij ging op de trap zitten om zijn schoenen schoon te poetsen. 5 minuten later, was het lichaam weg. Praat met Humphries over de moorden, Tumblety en Finley. Hij heeft een beschrijving van Tumblety nodig.
 

Boarding House: Bij aankomst ruik je gas afkomstig uit een pensionkamer.

Praat met Finley over de gas en huurder. Hij geeft een beschrijving van Tumblety.

Police Station: Praat met Humphries over Tumblety. De gaslek was te wijten aan de politie, toen ze opzoek waren naar Bluto.

Baker Street, 12 September

 

Holmes: Holmes vergelijkt de 2 moorden. Beide zijn prostituee. Kijk naar het bord links van de werktafel.

Open onder via de inventarispictogram de inventaris.

In documenten, selecteer je de getuigenis van E. Long. Klik rechtsonder op "Gebruik dit document als bewijs'.

Doe dat ook met de getuigenverklaring van A. Cadosch- "Gebruik dit document als bewijs'.

In dialogen, selecteer je de dialogen van het politiebureau - Richardson's getuigenis. Klik op "Gebruik dit document als bewijs'. Sluit de inventaris om terug naar het bord te gaan - rechtermuis klik.

De tijd van de moord vaststellen:
Zie pictogrammen naast de informatie. Neem het pictogram en plaats deze op de juiste tijd op de tijdsbalk, aan de bovenkant van het scherm. Als ze juiste geplaatst zijn, worden ze groen omrand.

 • Estimate of the time of death according to Drs Watson and Phillips - plaats de stethoscoop op 04:30 AM.

 • Richardson arrives at mother's at 29 Hanbury St - plaats de lichtbruine schoen op 04:45.

 • Richardson leaves mother's place - plaats de donker bruine schoen op 04:50.

 • Cadosch is in his garden... He hears voices - plaats de naar links lopende man op 05:20.

 • Cadosch hears a fall against his garden fence... - plaats de rechtstaande man op 05:24.

 • Miss Long sees a woman speaking to a man near 29 Hanbury St - Plaats Miss Long op 05:30.

 • Cadosch leaves his place to get to work - plaats de naar rechts lopende man op 05:32.

 • Sherlock and Watson arrive at the crime scenes - plaats de pijp op 06:20.

 

Correcties van de verklaringen van Long en Cadosch - gebaseerd op de kerkklok.

 • Verplaats E. Long van 05:30 naar 05:28.

 • Verplaats Cadosch op weg naar zijn werk van 05:32 naar 0 5:31.

 • Verplaats Cadosch hoort een val tegen de omheining van 05:24 naar 05:29.

 • Time of dead - Plaats het bebloede mes van de dubbele moord in de nacht van 7/8 September op 05:30.

Ga naar het bord tegen de muur, rechts van het schrijfbureau.

 

Wat kunnen de mogelijke motief (en) van het misdrijf zijn

 

No

Specimen for the sole purpose of study?

In the medical university environment, students easily have access to a number of specimens.

No

Black Magic?

No indication would suggest any type of ritual.

Yes

Cannibalism?

Dementia can push men to commit incredibly vile acts

No

Trophy?

For this motive, it would have been easy to quickly remove something from the Buck's Row victim, Polly Nichols.

Yes

Money?

To supply human organ trafficking?


Baker Street, 12 September

 

Watson: Lees in "reports" het verslag over de Hanbury moord. Ga op de kaart van Londen naar het ziekenhuis.

London Hospital: Watson praat in het klaslokaal met Andrew over de orgaanhandel. Een handel van mensenlichamen op de zwarte markt is mogelijk vanwege het ontbreken van de kreng (kadaver) en instrumenten. Ga naar links en open het kistje op de tafel. Pak een chirurgisch instrument. Draai naar rechts en zie en wagentje op wielen. Controleer de wielentjes van het wagentje. Gebruik het chirurgische instrument op het rechtse wiel. Pak het opgerolde papiertje.


Het is een oud recept voor syfilis. Het voorschrift heeft een grafiek van de 4 hartkamers. Onder lees je "De magneet in het hart, gebruik dit bord en wis het daarna". Kijk op het bord naar de hart krijttekening. De delen zijn genummerd. Ga achter het bord naar de ladekastjes en pak naast de schedel de Encyclopedie. In de Anatomie encyclopedie wordt het hart beschreven. Zie de dwarsdoorsnede van het hart en de benaming van de delen. Draai je om en zie in het rek een hart in een pot. Klik op het hart in de pot. Klik op het document pictogram linksonder. Dit opent de grafiek op het recept in de documenten map. Klik rechtsonder op de pagina "Gebruik dit document als bewijs'. Klik op het document pictogram rechtsboven. Dit opent de pagina in de Anatomie Encyclopedie boek. Klik op "Gebruik dit document als bewijs'. Rechtermuis klik, om terug te gaan naar de puzzel.

 

Hart: De ronde plaat heeft nummers met daarnaast een blauwe en rode pijl.
De grafiek toont de zuurstofrijke en zuurstofarme longslagaders van het bloed.
Het zuurstofrijk bloed wordt weergegeven door de rode pijl: ingang via "valva aorta" (5) naar "truncus pulmonalis" (2).

Het zuurstofarme bloed wordt weergegeven door de blauwe pijl: ingang via vena cava superior" (1) naar "atrium sinistrum" (8).

 

 • Draai de blauwe pijl naar 1.
 • Draai de rode pijl naar 5.
 • Pak het papiertje - nummer 6.
 • Draai de blauwe pijl naar 8.
 • Draai de rode pijl naar 2.
 • Pak de magneet uit het hart.

 

 1. Rechter atrium (boezem)
 2. Linker atrium
 3. Bovenste holle ader
 4. Aorta
 5. Longslagader
 6. Longader
 7. Mitralisklep
 8. Aortaklep
 9. Linker ventrikel (kamer)
 10. Rechter ventrikel
 11. Onderste holle ader
 12. Tricuspidaalklep
 13. Pulmonalisklep

 

Magneet: Ga rechts naar de schoolbanken. Open de bovenklep van schoolbank Nr. 6. Gebruik de magneet op de glazen ruit. Je ziet het glas. Linksboven is een magneet in een gat en rechtsonder een magneet met een haak. De bedoeling is dat je de magneet met haak naar het gat schuift. De 2 magneten bewegen tegelijk. Raak geen staven aan. Schuif de 2 magneten over elkaar in het midden. Heb je de magneet met haak in de linkerbovenhoek gat geschoven, klik je erop om het te plaatsen. Pak dan de haak. Klik dan op de achterzijde van de schoolbank. Gebruik de haak op het gat in de schoolbank. Pak het opgerolde gecodeerd bericht. Andrew komt terug en zegt dat er 3 vrouwen lichamen vermist worden in de leeftijd van 40 en 55 en van een jong meisje.

Baker Street, 12 September

Holmes: Ga naar de slaapkamer van Holmes - rechterkant. Klik op de kleding op het bed. Holmes zal nu in zijn vermomming kleding als Gasman naar de Wasp's Nest Pub gaan. Je hebt een zakmes in de inventaris.

Whitechapel

Wasp's Nest Pub: Loop naar de gesloten deur. Holmes ziet een losse plank op de vloer. Pak de tang/pincet van de bar. Gebruik de tang op de losse vloerplank. Zie een schuifpuzzel. Het sieraad moet naar de open ruimte aan de rechterzijde geschoven worden.

 1. Schuif Fles (F1) omhoog.
 2. Sieraad (S) naar links.
 3. Lepel (L1) naar links.
 4. Bord (B1) omhoog.
 5. Spiegel (SP) omhoog.
 6. Houtblok (H) naar rechts.
 7. Plank (P2) omlaag.
 8. Lepel (L2) naar links.
 9. Fles (F2) omlaag.
 10. Sieraad (S) naar rechts.
 11. Lepel (L2) naar rechts.
 12. Fles (F1) omlaag.
 13. Plank (P1) omlaag.
 14. Lepel (L1) naar links.
 15. Kam (K) omhoog.
 16. Lepel (L2) naar rechts.
 17. Plank (P1) omlaag.
 1. Fles (F1) omhoog.
 2. Sieraad (S) naar links.
 3. Lepel (L2) naar links.
 4. Fles (F2) omhoog.
 5. Houtblok (H) naar links.
 6. Spiegel (SP) omlaag.
 7. Lepel (L2) naar rechts.
 8. Sieraad (S) naar rechts.
 9. Plank (P1) omhoog.
 10. Plank (P2) omhoog.
 11. Bord (B2) omhoog.
 12. Houtblok (H) naar links.
 13. Bord (B2) omlaag.
 14. Lepel (L2) naar links.
 15. Kam (K) omlaag.
 16. Sieraad (S) naar de lege ruimte.

Krijg het sieraad met een Hebreeuwse inscriptie. Klop op de gesloten deur en praat met Bluto. Hij wil dat de Gasman een tas uit het verlaten huis tegenover het pension haalt. Bluto zal dan vertellen wat je tegen Squibby moet zeggen, om informatie over Tumblety te krijgen. Verlaat de pub en ga linksaf.

International Working Men's Club: Kijk naar het huis aan de linkerkant.

Kijk naar het bord op de deur - "Club for Socialist Jews - the Cradle of Liberty".

Boarding house: Zie het venster van het verlaten huis. Praat met Finley over Tumblety, gaslek en ladder. Zie rechts van Finley een vat met water. Ga links van Finley. Pak op de grond de ondergedeelte van een parfum verstuiver. Pak van de vaten de elleboog pijp en hamerkop. Ga links van de trap. Pak links op de bank de spijkers en lappen. Pak rechts van de bank de 2 lange stokken en houten paal tegen de muur. Pak onder de trap de kleine stok, 2 loden pijpleidingen, kleine planken, parfum verstuiver en verroest ijzerserviesgoed. Gebruik de lap in het watervat en krijg natte lappen voor bescherming tegen het gas. Controleer boven de deuren. Ze zijn allemaal gesloten. Ga terug naar onderen. We moeten een ladder in de inventaris in elkaar knutselen.

 • Combineer de kleine stok met de hamerkop en krijg een goede hamer.
 • Combineer de 2 lange stokken met elkaar en krijg een houten paal.
 • Combineer de 2 houten palen + kleine planken + spijkers + hamer met elkaar en krijg een ladder.

Verlaten huis: Gebruik de ladder op het venster van het verlaten huis. Klim op de ladder en door het venster het huis in. Achter in de muur is het gaskastje met de gaslek, maar het deurtje voor de pijpleidingen is afgesloten met een hangslot. Zie een dode rat op de tafel en bord met eten. Pak links de gasbrander. Ga rechts naar de openhaard. Pak de ijzeren pinstaaf uit de openhaard. Gebruik de ijzerenstaaf op de hangslot om het deurtje te openen. De schoudertas ligt achter de pijpleidingen. Probeer de tas te pakken, maar we moeten eerst voor een beter gasmasker zorgen. Klim door het venster naar beneden. Praat met Finley over het gasmasker.

Cobbler: Praat met Isaac. Geef het sieraad aan Isaac. Hij zegt dat je voor een gasmasker bij zijn neef van de dierenwinkel moet zijn. Verlaat de schoenmaker en ga linksaf. De dierenwinkel is aan de rechtszijde.

Pet Shop: Praat met Abraham over het gasmasker. Het gasmasker ligt in de slangkooi. Pak rechts de gebroken haak, die aan het rek hangt. Voor de winkelraam pak je de kooi met een strakgespannen vangstrik. De 2 andere kooien met een losgespannen vangstrik kan je ook pakken, maar heb je niet nodig. Ga terug naar de schoenmaker.

Cobbler: Zeg tegen Isaac dat je wat gereedschap zoekt voor zijn neef. Pak de tang op de toonbank. Pak rechts de ijzerdraad op de stoel. Pak naast de ingangsdeur de metalen schacht. Combineer de haak met de schacht, ijzerdraad, tang en krijg een slangstok.

Pet Shop: Gebruik de kooi met strakgespannen vangstrik op de deur van de slangkooi. Gebruik de slangstok op de kooi om het te openen. Gebruik dan de slangstok op de slang om de slang in de andere kooi op te sluiten. Pak dan het gasmasker uit de kooi. Abraham was een slager voordat hij van beroep veranderde. Ga naar het pensiongebouw en klim via de ladder het verlaten huis in.

Verlaten huis: Kijk naar de gasleiding. Zie buizen, drukmeter en 3-wiel kleppen. De druk staat op 50. We moeten de druk omleiden naar 100 zodat we het lek kunnen repareren. Je kan de meter op andere gaatjes in de buis plaatsen. De druk zal dan op nul staan.

 • Plaats de drukmeter terug op de bovenste horizontale buis.
 • Draai/klik aan het wiel (rechtermuis knop - rode pijl) om de druk op nul te zetten.
 • Plaats de drukmeter op het bovenste gat van de grote buis aan de rechterzijde.
 • Draai aan het wiel (linkermuis knop - groene pijl) om de druk op 50 te zetten.
 • Plaats de drukmeter op het onderste gat van de grote buis aan de rechterzijde.
 • Als de druk niet op nul staat draai je het naar nul.
 • Plaats de drukmeter op de gat van de verticale buis.
 • Als het goed is staat het op 100. Zo niet draai je het naar 100.
 • Plaats de pijpstukjes van de inventaris op de lege plekken.
 • Klik de voorstuk van de gasbrander op de uiteinde van de buis met de drukmeter.
 • Las de 3 pijpstukjes aan de buizen vast.
 • Als je dat gedaan hebt zet je de gasbrander terug in de linkerbovenhoek.
 • Klik met de linkermuis knop (groene pijl) op de ventiel klep van de bovenste buis.
 • Klik met de rechtermuis (rode pijl) op de ventiel klep van de bovenste rechtse buis.
 • Het gas gaat nu door de gelaste buizen en het controlelampje brandt.

 

Pak de tas van Bluto achter de buizen. Plaats het verroeste ijzerserviesgoed in de tas van Bluto en krijg de gestolen juwelen en tas met serviesgoed. Loop naar het venster. Pak de zieke kat op de vensterbank.

Wasp's Nest Pub: Gebruik de tas met serviesgoed op de gesloten deur en praat dan met Bluto.

Hij zegt dat Squibby achtervolgd werd en de politie hem opgepakt heeft.

Pet Shop: De straatjongetjes herkennen Holmes, maar zullen niets door vertellen. Pounce zegt tegen Holmes dat zijn kat weggelopen is, omdat Big Danny die allergisch is voor katten, de kat bang gemaakt heeft. Holmes geeft de kat, Bertie aan Pounce terug. Ga de dierenwinkel in. Praat met Abraham. We geven het gasmasker terug. Vertel over de zieke kat. Vraag over Big Danny. Hij zal de kat onderzoeken, maar moet meer over katten weten. Pak uit het rechtse rek een boek over dieren van de onderste plank. Lees de pagina in de documenten om te lezen dat valeriaan of Kapoen staartveren, katten aantrekken. Praat met Abraham om het boek aan hem te geven.

Police Station: Probeer het politiebureau binnen te gaan. Holmes zegt dat hij eerst iets moet vinden om de agent af te leiden. Loop naar Commercial Street en praat met Big Danny die op de hoek van de straat staat. Geef haar geld voor informatie over Squibby, maar ze vertelt niets over hem.

Brothel: Praat in het bordeel met Lucy. Vraag of hier weleens politieagenten komen voor de dames. Ze mag daarover niets zeggen. Praat met Bella. Een klant heeft betaald met een kistje parfumflessen. Holmes zal de parfum voor haar onderzoeken of het echte parfum is. Pak het kistje met parfums van de desk. Ga naar de boekenwinkel in Londen.

London - Barnes' Bookstore: Praat met Barnes. De boeken zijn geordend op jaartallen. Lees de notitie van de oude eigenaar in de documenten. Alle cijfers in dezelfde kolom moeten op verschillende cijfers eindigen. BV 1886 en 1866 kan niet. Pak de jaargetallen pijlbordjes van de desk. Draai naar de boekenkasten. Zie de jaarbordjes tegen de boekenkasten.

 • Kolom vooraan - 1868 wijst naar links, 1876 naar links, leeg en 1864 naar rechts. Plak het 1870 bordje op de lege ruimte.
 • Kolom achter rechts - 1886 wijst naar links, 1874 naar rechts, 1878 naar rechts en leeg. Plak 1882 op de lege ruimte.
 • Kolom achter links - 1872 wijst naar links, leeg, leeg, 1884 rechts en 1880 naar rechts. Plak 1866 en 1888 op de ruimten.
Voor Rechts links

 

Barnes zegt dat het parfumboek uitgegeven is in 1882. Ga naar de boekenplanken in de rechtse hoek.

Pak het boek op de middelste plank. Lees over parfum in de Spartaca encyclopedie.

Baker Street: Zet het kistje met de parfumflesje op de werktafel.

Zie de 3 parfumflesje in de linkerbovenhoek, schaaltje en testpapiertjes.

 

Test de 3 parfums:
 

Mornings of Sleepless Nights:

 

Gebruik een testpapiertje op de linkse parfumfles. Zie een puzzelstukje van het parfum op het schaaltje.

Vorm die vorm met behulp van de puzzelstukjes op de onderkant en linkerzijde.

 • Selecteer onder het 'Lavender' puzzelstukje. Het gaat naar het midden vakje.

 • Selecteer links het 'Foot oil' puzzelstukje en plaats deze op het lavendel puzzelstukje.

 • Selecteer links nog een 'Foot oil' stukje en plaats deze ook op het lavendel puzzelstukje.

 • Resultaat: Goed.

Swamp Water:

 • Gebruik een testpapiertje op de middelste parfumfles.

 • Selecteer onder het 'Dog musk' puzzelstukje.

 • Selecteer links het 'Coriander oil' puzzelstukje.

 • Selecteer links het 'Anise oil' puzzelstukje.

 • Resultaat: Middel.

 

Bitumen No. 55:

 • Gebruik een testpapiertje op de rechtse parfumfles.

 • Selecteer onder het 'Resin oil' puzzelstukje.

 • Selecteer links het 'Rose nectar' puzzelstukje.

 • Selecteer links het 'Resin oil' puzzelstukje.

 • Resultaat: Slecht.

Whitechapel
 

Brothel: Praat in het bordeel met Bella. Ze geeft je 'Valerian' parfum. Ze zegt dat Squibby zich heeft laten opsluiten in de gevangenis. Big Danny, haat katten en houdt van parfum. Ga naar het politiebureau en loop naar de Commercial Street.

Commercial Street: Op de hoek van de straat praat je met Big Danny. Geef de 'Valerian' parfum aan haar. Ze wil de parfum in een mooie verstuiffles. Combineer in de inventaris de 2 verstuifonderdelen met elkaar. Combineer dan de verstuiver met de 'Valerian' parfumfles en geef het aan Danny. Kom nu te weten hoeveel agenten er op dit moment in het politiebureau zijn.

Pet Shop: Praat met Abraham. Bert de kat heeft voedsel nodig. Hardiman verkoopt kattenvoer. Je vindt hem op de hoek van de straat en roept " Beep,beep!". Verlaat de winkel en ga links naar de Whitechapel Street.

Tegenover de slagerij/slachterij staat Hardiman met zijn vleeskarretje. Praat met hem. Holmes koopt alle kebabs. Hij vraagt aan de straatjongens om alle katten te vangen en ze naar het politiebureau te lokken. De katten vallen Big Danny aan en de agent komt zijn bureau uit. Holmes gaat dan het politiebureau in.
 

Police Station: Ga naar de celdeur aan de linkerzijde. Kijk naar het slot met spijker als sleutel. Zie de kromming van de spijker. Verplaats de spijker in dezelfde richting als die van de kromming. De cursor beweegt in tegengestelde richting van de spijker. Klik en houd de knop ingedrukt. Draai de spijker half naar links, laat los, draai het volledig naar rechts, laat los en dan half naar rechts. De celdeur opent. Praat met Squibby. Hij zit hier voor zijn eigen bescherming. De journalist, Tom Bulling vertelde het gerucht dat hij de moordenaar zou zijn. Holmes zal met de journalist praten. Zet de zak met de gestolen juwelen op het bureau.

 


Wasp's Nest Pub: Ga naar binnen. Holmes gaat zich eerst omkleden. Praat met de barmeid. Ze vertelt over een boek van Tom. Zie een papiertje op het tafeltje. Praat met de barman. Ga naar de kachel en pak links van de kachel het boek "Sping Heelded Jack".


Baker Street, 13 September

Watson en Holmes praten over de organen. Leg de gecodeerde brief uit het ziekenhuis op de werktafel. Codeer de brief. Klik op de 2-document pictogrammen en selecteer de documenten die je helpen met het coderen van de brief. Klik op 'Gebruik dit document als bewijs' van  "Animals - Spartaca Encyclopedie" en van "Plants and Spices - Spartaca Encyclopedie". De Romeinse cijfers van de puzzel komen overeen met de letters. Klik op een letter op de rode balk en klik dan op het lege vakje boven de bijbehorende Romeinse cijfer in de puzzel.

 

New

Command

Subject

Woman

Delivery

17. Wharfdale


De gecodeerde bericht bevestigt dat er sprake is van handel van mensenlichamen op de zwarte markt.

17 Wharfdale Road: Ga op de kaart van Londen naar Wharfdale Road. Probeer via de deur het verlaten huis in te gaan. Kijk naar beneden op de grond. Het is stoffig. Deze deur wordt zelden geopend. Ga om de hoek van het huis, aan de rechterkant. Ga de trap af en controleer de kelderdeur. Kijk naar beneden op de grond en zie voetafdrukken. Deze deur wordt vaak gebruikt. Ga terug en controleer de wagen met zakken, tegenover het verlaten huis. Het wiel is nog goed. Ga rechts naar de waslijn. Gebruik het zakmes op de waslijn om het te krijgen. Ga naar rechts en naar de achterplaats, links van het huis. Kijk omhoog naar het verlichte venster. Het venster is dichtgespijkerd. Kijk naar het karretjes, dat een wiel mist. Zie links van het karretje tegen de muur een stukje geteerd dekzeil (tarpaulin). Gebruik het mes op het dekzeil om er een stukje uit te snijden. Ga terug naar de voordeur. Gebruik het stukje dekzeil op de deur om het te openen en ga naar binnen.

Verlaten huis: Onderzoek de kamer. Open op het dressoir het kistje en pak er een metalen stick uit. Zie make-up materiaal. Zie in de krat flessen met chemische stoffen. Boven is een gesloten deur. Dit is de kamer van het verlichte venster van buitenaf gezien. Ga naar beneden. Duw het kleine tafeltje van het tapijt. Verwijder het tapijt en open de trapdeur. Gebruik de waslijn op de onderkant van de trapleuning en klim via het touw naar beneden.
 

Kelder: Pak op de werkbank de buigtang en hamer. De bankschroef op de werkbank kan je gebruiken. Pak de pook bij de kachel. Zie kleren naast de kachel en een doodskist. Controleer de gesloten kelderdeur. Kijk naar beneden en zie voetsporen. Kijk naar de lift en zie een brancard aan de rechterzijde. Klik op de brancard om het op de lift te schuiven. Probeer aan de hendel van de liftmotor te draaien. Gebruik de pook op het roostertje in de liftmotor, om het te verwijderen. Kijk in de liftmotor. De zekeringbox is kapot. De draden moeten aangesloten worden. De bedoeling is om de draden te verbinding van een contactpunt naar een ander contactpunt. De draden kunnen alleen aangesloten worden in dezelfde lijn en/of diagonaal. Klik op een contactpunt, in een vierkant, klik dan op een ander contactpunt en de draad wordt verbonden naar die contactpunt. Er zijn blauwe, rode en gele draden, die aangesloten moeten worden. Als je dat goed gedaan hebt gaan de knoppen aan de linkerkant branden.

 

 

Draai aan de lifthendel. Watson staat boven. De stoppenkast ontploft en de zekeringen zijn doorgebrand. Holmes moet een andere uitgang vinden. Pak de verbogen sleutel onder de lift. Ga naar de werkbank. Draai de schroefbank dicht. Plaats de verbogen sleutel boven op de gesloten schroefbank, zodat het tussen de schroefbank knelt. Gebruik de buigtang op de gebogen sleutel om het recht te buigen en pak dan de sleutel. Gebruik de sleutel op de deur. Ga het huis binnen en pak de 2 brancards uit de lift.

Ga naar het karretje tegenover het huis. Gebruik de metalen stick op het wiel, om het ervan af te krijgen. Ga naar de achterplaats, links van het huis. Gebruik het wiel op het karretje zonder wiel. Verwijder beide stenen, die de voorwielen blokkeren. Duw tegen de handgreep van het karretje. Het karretje rolt naar de muur, onder het dichtgespijkerde venster. Combineer de 2 brancards met elkaar. Gebruik de grote brancard op de muur, boven het karretje. Combineer de pook met de hamer. Gebruik pook en hamer op de brancard om er gaten in te slaan en er een soort ladder van te maken. Klim nu naar het venster. Verwijder de plank voor het raam met de buigtang en klim door het venster het huis in.

Werkkamer: Op de tafel ligt een lichaam van een vrouw. Zie aan haar voet de label van het Londen ziekenhuis. Kijk naast het lichaam naar de fles. Ze is met dit chemisch middel (zink/chloride) geÔnjecteerd. Zie de make-up instrumenten op het wagentje. Kijk naar haar opgemaakte gezicht. Pak links op de kist de foto van Alexis. Pak de poster van Prins Alexander Raskalnikov. Kijk boven het bureau naar de foto van Ethel Broomstreet. Ze stierf 10 jaar geleden. Kijk rechts van het bureau naar de kleren en pak het rode lint van de hoed. De deur is gesloten. Zie aan de kapstok een colbertjasje hangen. Pak het driehoek sieraad. Zie in het rek bij het venster, een pot met glazen ogen en klik daaronder op het kistje.

Dit is een puzzelkistje. Deze puzzel is willekeurig. De bedoeling is om alle cijfers op de gele tegels te verwijderen. Zie een 5x4 set cijfers en een cijfer op de bovenkant. Zie een beweegbaar groot vierkant. In dit vierkant zijn een aantal cijfers en enkele cijfers buiten het vierkant. Verplaats het grote vierkant door op een lege grijze tegel te klikken. De beweegbare vierkant kan in de hoeken geplaatst worden. Zijn de cijfers geselecteerd, klikt je op de 'Accept' knop om die cijfers te verwijderen. Een ander cijfer komt in het grote vierkant. Ga zo verder tot alle cijfers verwijderd zijn.

 

BV, het cijfer boven het grote vierkant is 5. Verplaats het vierkant zodat de cijfers 2,7,6 in het vierkant zitten. De cijfers opgeteld is dat 15. Het laatste cijfer is een 5 en het cijfer boven het vierkant is 5. Het cijfer boven het vierkant moet dus overeenkomen met de cijfer in de som. Klik dan op accept en de cijfer 2,7,6 worden verwijderd. Een nieuw cijfer komt boven het vierkant. Ga zo verder tot alle cijfers verwijderd zijn. De som dat 2 cijfers geeft kunnen ook anders gebruikt worden. BV, 37 = 10. Dan kan het ook 1 of 0 zijn. BV, cijfer boven het vierkant = 0. Cijfers in het vierkant zijn 884 = 20. Cijfer = 6. Cijfers 781= 16. Cijfer = 4. Cijfers 806 = 14. Kom je er niet uit, plaats dan het cijfer op een lege tegel en klik op accept. Zoek zo tot je de juiste combinatie vindt.
 

 

Pak de vierkante metalen halsketting en een brief. Lees de brief en lees hoe ze het lichaam prepareren voor een seance. Het teken van herkenning is een driehoek met een vierkant aan een rood lint. Combineer in de inventaris de metalen vierkant met de driehoek sieraad en vervolgens met het rode lint en krijg het herkenning teken. Klim door het venster en ga naar de voorkant van het huis.


De lijkenhandelaars zijn gearriveerd. Toon het herkenning teken aan de man. Hij vertelt dat er meer met de lichamen worden gedaan dan alleen de verkoop van de organen, maar weet niet wat.

Baker Street, 29/30 September

Holmes: Watson en Holmes bespreken de zaak. Wiggins komt binnen en zegt dat journalist, Tom Bulling op zijn werk is.
Watson gaat naar zijn collega's in het Londen ziekenhuis, om ze te informeren.

 

Central News Agency. Ga op de Londen kaart naar de krant. Praat met de journalist. Geef hem de Prins Raskalnikov poster. Hij zegt dat het bureau van Bulling bij de kachel is. Holmes geeft de primeur van de seance aan de journalist en hij vertrekt. Hij geeft je eerst een 'I Owe You' brief. Ga naar het bureau van Bulling, rechts van de kachel. Pak de 'contact' notities van Bulling, munten en lap. Zie een gebruikte lucifer op het bureau. Pak de verfrommelde brief uit de prullenbak, links van het bureau. Probeer het klepje van de kachel te openen. Het is te warm. Gebruik de lap op het handvat. Je pakt een doorgescheurd stukje papier. Er is iets met rode inkt opgeklad. Zie op het bureau, naast de deur van de directeur een spiegel.

 

Gebruik het stukje papier op de spiegel - 'Informatie over de Whitechapel moordenaar: bel via de telefoon WA...". Pak de brief aan Moore over Bulling uit de schrijfmachine. Gebruik de telefoon bij het raam. Zie munten, de lijst met contacten en een afdruk van een munt. De opdruk van de munt in de linkerbovenhoek is van 1875. Draai het telefoonnummer onder in de cijferbalk - 1875 en trek rechtsboven aan de handgreep. Praat met Walesby.

Antwoord op de vragen:

Selecteer het antwoord en plaats het onder in het lege vakje.

 • Vraag: Do the police have a suspect for the bizarre theft of cigarettes and carrots that took place at the Commercial Street market?

 • Antwoord: Scotland Yard - is searching for a rabbit - that coughs.
  Vraag: With regards to the parliamentary scandal, what did the head of the Whig party respond to the Tories who are treating him as a "great incompetent'?

 • Antwoord: Vote for me; I - will surely be - your best representative.

 • Vraag: According to a government social study, civil servants make the best husbands - why?

 • Antwoord: When he comes home from work, - he is never tired and - has already read the newspaper.

Ga links naar de kast met inkomende berichten en rapporten. Klik op de grote bruine envelop. Lees de notities over 'Spring Heeled Jack'. Klik weer op de bruine envelop op de kast of met de rechtermuis. Lees de 'list in pencil' met verschillende namen die de moordenaar gekregen heeft. Daarna weer rechtermuis klik. Lees 'Abberline's telegram' over de 'getuigenis' van de Whitechapel moordenaar. Rechtermuis klik en lees de brief aan Tom Bulling van CM (Charles Moore).

Whitechapel


Police Station: Praat met Inspecteur Abberline. Lees de met rode inkt geschreven brief van Jack the Ripper aan de krant.
 

Wasp's Nest Pub: Watson staat buiten de Pub te wachten. Ga naar binnen. Praat met Bulling. Holmes bespreekt zijn nep brief en over Squibby. Verlaat de Pub. Holmes ziet Squibby in het steegje. Hij is vrijgelaten door de politie en vertelt Holmes over Tumblety. Later, zien we een man een vrouw slaan, voor de 'Jewish Club'. Een man staat te kijken aan de overkant van de straat en een Joodse man loopt door het steegje. Zij zijn getuigen van het incident.

Boarding House: Praat met Finley. Tumblety is in de haast vertrokken, maar heeft de sleutel nog niet teruggegeven. Ga de trap op en ga rechts. Kijk naar de voetafdrukken. Gebruik het vergrootglas op de voetafdruk: rechtse voet, man rende. Kijk naar de vlek onder de voetafdruk en zie plakkerige formaline. Gebruik het meetlint en meet de voetafdruk - maat 13. Ga de kamer in.

Kamer van Tumblety: Lees de brief op het nachtkastje - 'Vicksburg is de key!'. Ga naar het bureau. Lees de brief van Charles aan Francis. Klik met de rechtermuis knop en lees dan de brief van Henry. Controleer de vlek en glasscherven op de vloer, links van het bureau. Controleer de voetafdruk bij Watson. Klik op het slot van de grote staande koffer.

 

Zie de namen van de Amerikaanse Burgeroorlog veldslagen, vlaggen en uniformen. Aan de onderkant zijn datums.

Zet de juiste datum voor de veldslagnaam. Daarbij selecteer de juiste vlag en de uniform van de winnaar van die veldslag.
Wanneer de juiste datum, vlag en uniform ingevoerd zijn, schuiven de staven aan de rechterkant terug.
De datums zijn in chronologische volgorde en worden onder weergegeven.
De aanwijzing is 'Vicksburg is de key!'  - Victory!!, de dag dat het garnizoen capituleerde was op 4 juli 1863.

 


 

Kijk naar Tumblety's proeven. Zie de politie met Finley praten. Er zijn weer 2 moorden gepleegd.
 
Baker Street, 7 Oktober

Watson: Lees de notities van Holmes, over de moord op Liz Stride in Dutfield's Yard.
Holmes vraagt aan Watson om de slagerij/slachterij te bezoeken om varkenskoppen te vinden.

Whitechapel

Brothel: Praat met Lucy. Haar oom is overleden. Fletcher is een slager.
Fletcher's Butcher Shop: De slagerij is gesloten wegens ziekte.
Clinic: Ga naar de kliniek naast de slagerij en praat met Dr Gibbons. Fletcher zou de sleutel aan Hardiman gegeven kunnen hebben.
Big Danny: Ga naar de overkant van de straat en vraag aan Big Danny over Hardiman.

Hardiman woont in Hanbury Street en verloor onlangs zijn vrouw en kind.

29 Hanbury Street: Ga op de Londen kaart naar Hanbury Street. Loop naar links en praat met Hardiman over de slagerij. Hij brak de sleutel. Hij kan het repareren als je een andere sleutel hebt, dat een goede baard heeft waarmee hij het dan kan combineren.

 

Sleutel: Ga links verder de straat door en zie links het huis van Richardson met het bordje kattenvoer op het venster. Ga naar binnen, loop naar boven en rechts naar de kamer. Pak de baard (onderstuk van een sleutel) op de vloer. Kijk op de tafel naar het vlees en slagersmessen. Ga naar beneden en draai onderaan de trap naar links en loop naar de achtertuin, waarin Annie Chapman vermoord werd. Kijk naar het toilethokje. Pak de sleutel/spijker uit het slot. Ga terug naar Hardiman en praat met hem over de sleutel, slagerij boven in het huis en varkenskoppen. De kamers zijn eigendom van zijn moeder. We gaan naar de slagerij/slachthuis en Hardiman opent de deur met de nagemaakte sleutel.

Fletcher's Butcher Shop - Holmes: Ga de slagerij binnen. Probeer achter de deur van de slachterij te openen: Holmes zegt dat de messen achter deze deur liggen. Kijk naar beneden en controleer de linker wiel van de schuifdeur. Het is gebroken. Kijk naar boven. Gebruik het zakmes op de linker wiel om het te krijgen. Zie links haken hangen. Schuif een haak naar rechts, boven de bout waaraan het wiel was bevestigd. Haak het aan de bout. Gebruik het zakmes op de gebroken wiel aan de onderkant van de deur om het te verwijderen. Gebruik het goede wiel als vervanging voor de gebroken wiel. Open de schuifdeur van de slachterij.

Watson: Holmes wil 2 messen: een kleine mes, dat groter is dan een zakmes met een lang scherp lemmet en een groot mes van ten minste 13 centimeter lang met een stevige lemmet. Ga naar de slagerij. Draai naar links en open de lade van de werktafel.

 

Groot mes: Gebruik het meetlint voor het meten van de lange messen.

Pak rechtsonder het mes van 13 centimeter lang.
 

Klein mes: Gebruik het vergrootglas en controleer de kleine messen.

Pak in de linkerbovenhoek het mes voor het kraakbeen.


Praat met Homes, om de messen aan hem te geven. Holmes zal zeggen of het de juiste zijn.

 

Holmes: Kijk naar de varkenskoppen. Holmes zal de snijwonden van de slachtoffers, reproduceren op de varkenskoppen.

 

Identificatie van de wapen van het misdrijf

 • Experiment 1: Klik op Experiment 1. Keel snede. Zie de snijwond van het slachtoffer. Pak een mes en snij een grote diepe wond in de varkenskop. Plaats het mes terug. Holmes zegt er iets over. Doe dit ook zo bij alle andere messen. Selecteer dan de mes of messen, gebaseerd op Holmes commentaar. Van boven naar beneden: selecteer mes 1 en 4. De messen worden groen omrand. Die dit ook zo met de 2 andere experimenten.

 • Experiment 2: Poging tot onthoofding: Selecteer mes: 2, 3 en 4.

 • Experiment 3: Oppervlakkige wond: Selecteer mes: 1, 3 en 4.

 • Selecteer de juiste mes: Plaats mes 4, in het lege vakje.

 

Wasp's Nest Pub: Praat met de barman. Hij vertelt over de locatie van de moord. Kom meer te weten over de Joodse gemeenschap en het slachtoffer. Praat met Tom Bulling. Schwartz was ooggetuige. Om 12:45 AM zag hij een man die probeerde Liz Stride de straat op te trekken. Een andere man liep naar Liz, nadat ze om hulp schreeuwde en de man rende weg.

Watson. Praat met politieagent, PC Smith. Hij beschrijft de man waarmee Liz Stride stond te praten, rond 12:30/12:35.

Dutfield's Yard, 7/8 Oktober

Holmes: Loop rechts van de Pub de straat verder door. Aan de linkerzijde is de Joodse 'International Working Mens Club'. Tussen de Pub en Club is de 'A. Dutfield  Dutfield Van and Cart builder ' poort. Open de poort en ga naar binnen. 

ReŽnactment de Dutfield's Yard moord (uitbeelden van de gebeurtenis):

Pak het pictogram rechts van elke papiertje en plaats deze op de juiste tijd op de tijdsbalk aan de bovenkant.

 • Midnight: Club meeting ends. Plaats de 3 mannen pictogram op 00:00.

 • The American goes out for some air.... Plaats de man lopend naar rechts op 00:20.

 • Smith sees Liz Stride speaking to the man with the packet. Plaats man en vrouw op 00:30-00:35.

 • Mr. Eagle... enters the club by the passage in Dutfield's Yard. Plaats de man lopend naar links op 00:40.

 • Israel Schwartz passes.... and witnesses the attack on Liz Stride. Plaats de stilstaande man op 00:43.

 • Israel Schwartz changes sidewalks... he cries "Lipski". Plaats de man lopend naar rechts op 00:44.

 • Israel Schwartz flees, followed by this man. Plaats de rennende man op 00:45.

 • Mr. Diemschutz wants to enter with his cart and pony. Plaats het paard op 01:00.

 • The murder of Liz Stride. Plaats de moord op 00:45 - 01:00.

Onderzoek het lichaam:

Klik op belangrijke aanwijzingen op en rond het lichaam. Klik op het lichaam. Gebruik het vergrootglas.

 • Klik op de modderige plek, naast het hoofd.

 • Klik op de keel.

 • Klik op de Pastille zak bij de linkerhand.

 • Klik op de bloedige rechterhand.

 • Klik op de onderste gedeelte van de jurk.

Conclusie van de moord op Liz Stride - Dutfield's Yard

Selecteer in de inventaris de 'Deduction' pictogram.

The knees and the bottom of the dress are clean.   The victim was killed upright. Stride and her murderer were standing at the moment of the mortal blow L. Stride's killer is approximately the same height as the victim.
The ground is dirty The victim didn't struggle on the ground There is only one wound... The murderer struck the blow from his height. L. Stride's killer is right- handed
The wound to the neck, is clean, starting from the right and slighly oblique and descending. The blow was given with the  right hand     L. Stride's killer is a strong man.
Bloody right hand and wrist     The murderer is strong  
The carotid wasn't slit.     The victim put her hand on her throat. The knife-blade used in L. Stride's murder was thin.

Watson: Klik op een kleine detail dat vergelijkbaar is met de 2 andere moorden.
Klik op het lichaam en klik het vergrootglas op de zak pastilles - L. Stride hield een zak pastilles vast.

Mitre Square, 7/8 Oktober

Mitre Square - Holmes. Je hebt de kaart van het gebied in de documenten map. In de inventaris heb je een doosje lucifers. Ga links van de vaten en pak de lantaarn op de krat. In de inventaris, gebruik een lucifers op de lantaarn. Draai je om en loop naar de donkere hoek van het plein. Zie op de grond het fictieve lichaam van Katherine Eddowes. We gaan eerst kijken of we meer informatie kunnen verzamelen over het lijk. Draai naar links en loop achter naar het steegje. Loop door het kerk steegje. 

Synagogue: Praat op de hoek van de grote Synagoge met Abraham Solomonovitch. Drie leden van de 'Imperial Club' zagen een man en vrouw op deze hoek met elkaar praten. De 'Imperial' is een joodse club. Zijn vriend Joseph, Harry en de andere Joseph gingen om 1:35 weg. De Aldgate (wijk in Londen) slager, Joseph (niet zijn vriend) zag de man en vrouw. De slager zei dat de man 3 inches groter is dan de vrouw die 5 feet lang is. Zijn vriend Joseph gaf een beschrijving van de man en vrouw. Loop terug naar het plein.

Saint Jame's Passage: Draai op het plein meteen naar rechts en loop achter naar het andere steegje. Loop door het steegje. Halverwege zegt Holmes dat hier niets interessants is. Ga terug naar het plein.

Mitre Square: Ga in de hoek van het plein naar het fictieve lichaam.

Klik op het lichaam en onderzoek het lichaam met het vergrootglas.

Onderzoek het lichaam van Katherine Eddowes:

 • klik op de darmen op de rechtse schouder.
 • Klik op de buik - de nieren en baarmoeder zijn verwijderd.
 • Klik op de binnenkant van de dij.
 • Klik op het uiteinde van de witte schort.
 • Klik op de objecten bij haar rechter been.
 • Klik op de vingerhoed bij de rechterhand.
 • Klik op de ogen (oogleden zijn er vanaf gesneden).
 • Klik op de neus.
 • Klik op de wangen.
 • Klik op de keel.

ReŽnactment de feiten van de Mitre Square Moord:

 • PC Watkins enters in Mitre Square. Plaats de agent pictogram op 01:30.
 • Watson - Loop over het plein tot je Holmes aan de rechterzijde bij het lichaam ziet staan.
 • The murder hadn't yet taken place at 1:30 a.m. Plaats de klok op 01:30.
 • A man and a woman are in discussion ...Plaats de man en vrouw op 01:35.
 • PC Harvey arrives in Mitre Square. Plaats de agent op 01:42.
 • Watson - Loop over het plein tot je Holmes aan de linkerzijde bij het lichaam ziet staan.
 • The body is discovered. Plaats de pictogram op 01:44.
 • The murder of K. Eddowes took place. Plaats de lijk pictogram op 01:35-01:42.
 • Sherlock and Watson took 20 minutes... Plaats Sherlock en Watson op 01:00-01:20.

Conclusie van de moord op Katherine Eddowes

 

Selecteer in de inventaris de 'Deduction' pictogram.
 

Bord 1 van 2:

 

The wound to the neck goes from right and....   The wound is the same kind as that of L. Stride.   K. Eddowes and L. Stride's murderer may be one and the same.
The central incision goes from the sternum downwards towards the groin. The blow was fierce and instantaneous.   K. Eddowes died the same way as Liz Stride.  
A piece of K. Eddowes white apron was cut out.   K. Eddowes' murderer is right- handed.   The murderer opened K. Eddowes' abdomen like that of an animal.
  The items at the victim's feet are very orderly.     K. Eddowes' murderer is unfeeling and organised

Bord 2 van 2:

The items are meant for a woman      
A thimble is found right beside the victim's hand.   These  items belong to the victim. The murderer searched K. Eddowes.
K. Eddowes' liver and lungs underwelt small incisions.     K. Eddowes held a thimble in her hand.
  K. Eddowes' kidney and uterus were removed.    
      K. Eddowes' murderer knew anatomy.
K. Eddowes' nose was cut K. Eddowes' cheeks were slashed to become thinner. K. Eddowes' eyelids were cut.  

Holmes gaat de plaats onderzoeken waar het stukje schort gevonden werd. Ga op de Londen kaart naar Goulston Street.

Goulston Street, 7/8 Oktober

Holmes: Kijk links en rechts naar de borden boven de winkels. We zijn in de Joodse wijk. Ga aan de rechterzijde naar de 108-119 Wentworth ingang. Een lap ligt op de grond. Lees de tekst die Holmes met krijt op de zijkant van de ingang geschreven heeft.

Watson: Het heeft die avond geregend en Holmes vraagt aan Watson om water te vinden, om het als regenwater te kunnen gebruiken in hun onderzoek. Draai je om. Steek de straat over en zie achter de opklaptafel een vat met water. Draai naar links en loop de straat door. Pak uit de eerste kraam aan de linkerzijde het touw. Beste is om de spatiebalk te gebruiken om de hotspot te tonen in het scherm. Loop verder door en pak uit de kraam aan de rechterzijde de haakstok. Ga verder door. Pak aan de linkerzijde de lange stok op de grond. Ga iets terug en ga links tussen de twee kraampjes door. Op de stoep staat een opklaptafel met kratten. Zie boven een gieter. Je kan er niet bij. Duw de krat aan de rechterzijde naar de ander kratten voor de opklaptafel. Klim op de opklaptafel. Combineer de lange stok met de haakstok en dan met het touw. Gebruik de lange haakstok op de gieter om het te krijgen. Vul de gieter met water uit het vat, tegenover Holmes. Praat met Holmes en geef de gieter met water aan Holmes. 

Holmes: Gebruik de volle gieter op de geschreven tekst op de zijkant van de ingang.

Holmes sproeit het water op de tekst.
 

Watson: Loop naar de straat. Draai je om naar de lantaarnpaal. Loop een paar passen naar Holmes tot hij vraagt of je het stukje schort en de geschreven tekst vanaf daar kan zien.

Baker Street, 9 Oktober

Watson: Holmes wil 3 paspoppen, werkkleding, gedragen kleding, oud pak, 3 pruiken en 3 petten. Ga naar de slaapkamer van Watson. Open de garderobe kast en pak de grijze vermomming werkkleding. Pak het oude kostuum van de paspop en pak dan de paspop. Ga naar de slaapkamer van Holmes. Pak de paspop bij de deur. Pak op het bed de werkkleding. Pak op de opmaaktafel de blonde pruik en pet (deerstalker). Open de koffer op het bed en pak de bruine pruik met snor. Open de lade van het rechtse nachtkastje en pak de rode (ginger) pruik. Ga terug naar de woonkamer. Open links de kast en pak de paspop en grijze pet. Pak achter Holmes de bruine pet aan de kapstok. De 3 paspoppen worden in de woonkamer geplaatst. We moeten de 3 paspoppen aankleden. Hoe ziet 'Jack the ripper' er ongeveer uit. Neem de 3 getuigenverklaringen met de beschrijving van de moordenaar:

 • In dialoog, open Mitre Square, Oktober 7/8, Abraham en klik rechtsonder op 'Gebruik dit document als bewijs'.
 • In dialoog, open Dutfield's Yard, Oktober 7, Constable Smith en klik op 'Gebruik dit document als bewijs'.
 • In documenten, open Testimony of E. Long en klik op 'Gebruik dit document als bewijs'.

Kleed de paspoppen:

Klik op de paspoppen. Gebruik de bewijsdocumenten als hulp voor de lengte, leeftijd en kleding.
Gebaseerd op de 3 getuigenverklaringen, plaats de kostuums, pruiken en petten op de paspoppen.

 1. Beschrijving van Abraham: Grijze (vermomming) werkkleding, blonde pruik, grijze pet, 30 jaar en 5'3 lang.
 2. Dutfield Yard, Constable Smith: Oud kostuum, bruine pruik met snor, bruine pet (deer), 26 jaar en 5'8.
 3. Getuigenis van E. Long: Werkkleding, bruine pruik met snor, bruine pet, 40 jaar en 5 "3.
 • Pas de lengte aan: Klik op de paspoppen en verander de lengte van Constable Smith van 5'8 naar 5'3.
 • Correcte haar: Klik op de paspoppen. Klik links van de deur op de lichtschakelaar en zie de paspoppen in het donker.
  Doe het licht weer aan. Gebaseerd op de zicht in het donker verander alle pruiken naar blond.
 • Leeftijd: Klik op de paspoppen. Bepaal de leeftijdscategorieŽn op basis van de geschatte jaren van Homes.

 • 30: 25-35, 26-34, 27-33
 • 26: 16-36, 17-35, 18-34, 19-33
 • 40: 30-50, 31-49, 32-48, 33-47

Gebaseerd op de geschatte jaren van Holmes, verander alle leeftijden naar 33 jaar.

Wat zal Jack the Ripper doen na het plegen van de eerste moord in Dutfield's Yard... en vůůr het plegen van de tweede in Mitre Square?

 • Return home or to a safe location and...change and go look for another victim.

Waar woont Jack the Ripper?

Ga naar de lades rechts van het venster. Pak het tekenmateriaal - potlood, liniaal, gum en passers.
Ga naar de stadskaart op de muur boven de sofa en klik het tekenmateriaal op de stadskaart.
Zie de stadskaart, foto's, potlood, passers en gum.

Plaats de foto's van de slachtoffers op de locatie waar ze vermoord werden:

 • Annie Chapman - 29 Hanbury Street.
 • Elizabeth Stride - Dutfield's Yard.
 • Mary-Ann Nichols - Buck's Row.
 • Katherine Eddowes - Mitre Square.
 • Graffito - Goulston Street.

Verbindt de 2 slachtoffers die ver van elkaar gepleegd zijn:

 • Gebruik het potlood en trek een lijn van Mary-Ann Nichols in Bucks Row naar Katherine Eddowes in Mitre Square.
 • Gebruik het potlood en trek een lijn van Elizabeth Stride in Dutfield's Yard naar Annie Chapman in 29 Hanbury Street.
 • Dit maakt een groen kruis.

Vind het gebied waar Jack wellicht naar toe ging om zich om te kleden:

 • Met het potlood, trek je een groene lijn van Mitre Square naar Dutfield's Yard.
 • Met de houtenpasser trek je een gele ellips, zodat Mitre Square en Dutfield's Yard geraakt worden.
  Plaats de houtenpasser ongeveer in het midden van de groene lijn van Mitre Square en Dutfield's Yard.
 • Trek met de metalen passer een rode cirkel vanuit Goulston Street over Mitre Square.
 • Klik op het gebied dat wordt omringt door de rode cirkel en de gele ellips - De Aldgate wijk.

Holmes zegt tegen Watson dat hij bij de krant gaat informeren.
Later zal hij aan Abraham vragen of de slager Joseph de man kent, die hij bij de synagoge gezien heeft.

Central News Agency, 9 Oktober

Praat met Tom Bulling. Hij wil niets zeggen. Geef hem de 'I Owe You" brief. We moeten zelf de envelop vinden.
De envelop met de afschriften van de onderzoeken zijn in de Politieonderzoek categorie ingedeeld in de rapportkabinet.
Ga naar de andere kant van het kantoor en kijk in de rapportkabinet. De bakken met enveloppen zijn niet gelabeld.
Label elke bak en vind de Politieonderzoek bak. Kijk in het kantoor voor aanwijzingen om de bakken te kunnen labelen.

Lees alle brieven goed door, want daarin vind je aanwijzingen hoe de bakken gelabeld zijn.

Gebruik de spatiebalk om de aanwijzingen makkelijker te vinden.

 1. Bureau tegenover het kabinet. Lees de brief naast de typemachine -Brief aan Fernand.
 2. Ga links naar het volgende bureau. Lees de brief van een journalist en bericht met potlood geschreven.
 3. Lees het papiertje aan de deur van de directeur.
 4. Bureau rechts van de directeur. Lees de brief in de typemachine en reparatie nota.

Ga naar de bakken en label de bakken, gebaseerd op de aanwijzingen in de brieven.

Heb je dit correct gedaan, pak je de grote verzegelde envelop uit de Politieonderzoek bak - Police and Law.

 

Frontpage World Politics Society Economy News in Brief and Oddities
           
Personalities Police and Law Inventions and Sciences Culture Sports Weather


Open de envelop: Pak de theepot op de ladekast, links van de directeur deur. Pak de volle gieter, voor de deur van de directeur.
Zet de theepot op de kachel. Giet wat water uit de de gieter in de theepot. Open het kachelklepje, steek de kachel aan met de lucifers en sluit het klepje. Gebruik de envelop op de dampende theepot.

Lees de getuigenis in de Smith affaire. Klik met de rechtermuis knop en lees de getuigenis in de Tabram zaak.

Holmes zegt dat de Tabram zaak kan worden toegeschreven aan Jack the Ripper en de Smith affaire niet.

Whitechapel

Pet Shop: De dierenwinkel is gesloten. Holmes gaat dan met Hardiman praten. Vraag waarom de dierenwinkel gesloten is. De politie heeft de dieren in beslag genomen. Hij heeft de straatjongens gratis kattenvoer gegeven. Hij begint te huilen. Zijn kleine meisje is gestorven aan een vreemde ziekte.

Clinic: Praat met Dr Gibbons. Het jonge meisje is gestorven aan syfilis. Oorzaak is wat zij noemen "Pox" - ogen zonder oogleden, aangetaste neus en ingesneden wangen. Een foto van een kind met aangetast gezicht wordt aan Holmes gegeven.

Cobbler: Praat met schoenmaker, Jacob en vraag over Abraham. De politie sloot zijn winkel omdat een andere jood Abraham zag praten met Holmes bij de 'Imperial Club'. Hij zal informatie zoeken over de 'Aldgate' slager.

Baker Street, 15 Oktober

Watson geeft de brief van de Londen ziekenhuis betreffende Tumblety aan Holmes.
Klik op de stadskaart tegen de muur. Plaats de foto van Martha Tabram op de George Yard Buildings.
Holmes legt de verschillen uit tussen de 2 moorden.

Baker Street, 8 November

Holmes vertelt verder. Wiggins komt binnen. Hij heeft Dr Tumblety gevonden.

Hij was aangehouden door de politie en is vrijgelaten.

Whitechapel

 

Boarding house: Praat met Finley. Ga boven naar de kamer van Tumblety. Tumblety vertelt over de organenhandel.

Holmes vraagt aan de straatjongens om Tumblety te volgen als hij de kamer verlaat.

Baker Street, 9 November

Holmes krijgt een adres van de jongens.

Whitechapel

Dorset Street. Praat met de tranende man, Bowyer. Ga via het tunneltje naar de binnenplaats.

Miller Court. Open de deur aan de rechterkant (bij het tunneltje). Holmes ziet iets verschrikkelijks en krijgt tranende ogen van de stank. Holmes loopt terug naar Watson.

Baker Street

Holmes vertelt aan Watson wat hij gezien heeft. Hij maakt een figuurtje van klei van de 'Miller Court' slachtoffer - M J. Kelly.

Klik op het klei figuurtje.

Welk orgaan ontbreekt?

 • Gebruik het pincet en plaats de organen in het lichaam.
 • Twee borsten, lever, baarmoeder, 2 nieren, milt, maag en darmen.
 • Het hart ontbreekt. Vink het hart.

Whitechapel

Cobbler: De schoenmaker is gesloten. Praat buiten met Hardiman. Vraag over Abraham. Kom te weten over de eetgewoonten van de joden. Zij controleren het slachtafvalvlees of ze gezond zijn. Ga nu de workshop van de schoenmaker binnen. Praat met Isaac. Vraag over het slachtafval. Joseph Hyam Levy zag de 'Aldgate' slager.

Imperial Club, Mitre Square:
Ga op de Londen kaart naar de Club en ga naar binnen. Praat met de portier. Mr. Levy is niet aanwezig en hij geeft zijn adres niet. De Club is alleen toegankelijk voor leden. Achter het gordijn hoor je stemmen van een meeting. We moeten een andere ingang vinden. Pak van de vloer de gebroken klerenhanger. Lees op het ronde tafeltje de 'Chief Rabbi's Reminder' boodschap. Kijk naar de 'Imperial Club' poster op het prikbord. Verlaat de Club.

Draai naar links en loop naar de openplaats. Zie links een vat voor de kelderraam en kolen onder het vat. Probeer het vat weg te duwen. Pak de steunbalk van de stapelplanken, midden op het trottoir. Steek de straat over, loop naar rechts en pak het stuk hout op het trottoir. Ga terug naar het vat voor de kelderraam. Leg de steunbalk op de kolen onder het vat. Gebruik het stuk hout op de steunbalk om het vat voor het raam weg te rollen. Probeer het raam te openen, maar het is gesloten. Gebruik de gebroken hanger op de kelderraam en kruip naar binnen.

Kelder: Ga naar boven.

Opslagkamer: Pak de administratie sleutel van het bureau. Zie lege blikjes in een krat. De linker deur is gesloten. Verlaat de kamer.

Administratie kantoor: Ga op de gang rechts naar de administratie deur. Open de deur met de administratie sleutel. Pak het  Jiddisch -Hebreeuwse woordenboek van het bureau. Lees over de zaak van Morris Phillips. Moss Woolf en Jacob Levy hadden 14 lb vlees van Hyman Sampson gestolen. Phillips is onschuldig. Woolf en Levy werden schuldig bevonden en kregen 4 en 12 maanden cel. Open het kistje op het bureau. Pak de metalen tegeltje en brief. Lees de slager brief. Ga naar de kluis, rechts van de deur.

Open de kluis: Gebruik de metalen tegeltjes op de voorzijde van de kluis. Leg de tegels in het bord, zodat de letters overeenkomen op alle aangrenzende kanten. Klik daarna op de knop aan de rechterzijde.

 Order de grootboekrekeningen:

 

Gebruik het Jiddisch -Hebreeuwse woordenboek op de grootboeken in de kluis.

 

Het Hebreeuwse alfabet is het alfabet dat gebruikt wordt voor het schrijven van het Hebreeuws. Ook het Jiddisch (een West-Germaanse taal) wordt met het Hebreeuwse alfabet geschreven. Het Hebreeuws wordt geschreven van rechts naar links.
 

De grootboeken zijn geordend op letters. De letters op de kaft komen overeen met een Hebreeuwse cijfer.

Lees de informatie op de deur van de kluis. Elke naam heeft een nummer.

Plaats de alfabet letters op de kaft boven de overeenkomstige Hebreeuwse cijfer.

Plaats je de juiste letter boven de Hebreeuwse cijfer wordt het pijltje groen.

Gebruik het vertaalde alfabet aan de linkerzijde, als aanwijzingen:

 

 

Alef 1, Bet 2, Hei 5, U Murel 6, L Murel 30, Mem 40, Ain 70, Reish 200.

A=1, B=2, H=5, U=6, L=30, M=40, E=70, R=200

 

Klik in de L lijst op Levy, Joseph. In het archief van Joseph Levy is zijn woonadres - 36 Middlesex Street, Aldgate.
Pak de kandelaar bovenop de kluis. Verlaat de kamer en ga via de opslagkamer, terug naar de kelder.

Kelder: Open het kelderraam. Het vat blokkeert de uitgang. Draai naar rechts en pak de haak.

Pak rechts van het rek de lege emmer. Pak bij de lantaarn voor de trap de waslijn van de plank.

 

Opslagkamer: Kijk naar het plafond. Gebruik de haak op de losse draden. Gebruik de waslijn op de haak. Gebruik het uiteinde van de waslijn (in de inventaris) op de post van de kast in de donkere hoek, boven de krat met blikjes. Pak de blikjes uit krat. Combineer de blikjes met de emmer. Hang de emmer met blikjes aan de korte uiteinde van de waslijn aan het plafond. Zet de kaarskandelaar op de kast, onder de vastgebonden waslijn in de donkere hoek. Steek de kaars aan met je lucifers. Verberg je snel in het administratie kantoor. Holmes verlaat de Club.

 

36 Middlesex Street, Aldgate. Ga op de Londen kaart naar de Middlesex street in de wijk Aldgate.

Draai naar links en klop op de deur van huisnummer 36. Praat met Sarah Levy. Dit is niet het huis van Joseph maar het huis van Jacob Levy. Een kind heeft syfilis. Sarah geeft een beschrijving van Jacob Levy aan Holmes. Zie Jacob thuiskomen.

Baker Street

Holmes en Watson overleggen.

Eind conclusies in het onderzoek van de Whitechapel moorden

Bord 1 van 5

P. Nichols murder took place on the premises A. Chapman's murder took place on the premises. A. Chapman's murder is unfeeling and organised. P. Nichol's killer is a strong man. L. Stride's killer is a strong man.
P. Nichols was strangled. A. Chapman was strangled and then had her throat slit. The  Whitechapel killer proceeded in the same way. It's the same man who killed P. Nichols and A. Chapman. Jack the Ripper possesses great physical force.
P. Nichols was dead before being stretched out..   Jack the Ripper diverted the attention of his victims before killing them. It's the same man who killed L. Stride and K. Eddowes. Jack the Ripper definitely killed P Nichols, A Chapman, L Stride, K Eddowes and M J Kelly.
P. Nichols had her bonnet in her hand and 'exercise' A Chapman was holding an envelope in her hand K. Eddowes' murderer is unfeeling and organized. The Whitechapel killer had time to kill L. Stride and K. Eddowes.  
L. Stride was holding a packet of pastilles.. K. Eddowes held a thimble in her hand. K. Eddowes and L. Stride's murderer may be one and the same M. J. Kelly had her throat slit the same way as the other victims.  

Bord 2 van 5

The murderer cut open Polly Nichols' throat.      
A. Chapman's killer used a weapon of great size.   The same butcher's knife was use in the crimes against Nichols, Chapman, Stride, Eddowes and Kelly.  
A. Chapman's killer wanted to decapitate her. The knife blade used in L. Stride's murder was thin.   The Whitechapel killer is or was a butcher
A. Chapman's killer has knowledge of anatomy.   K. Eddowes' murderer knew anatomy.  
  The murderer opened K. Eddowes' abdomen like that of an animal. M. J. Kelly's murderer has knowledge of anatomy.  

Bord 3 van 5

    M. J. Kelly's lungs were subject to incisions    
  Many of M. J. Kelly's organs are detached K. Eddowes liver and lungs underwent small incisions   The killer wanted to verify the health of his victims.
There is no organ trafficking in London        
      M. J. Kelly's heart was removed the same way as the other murders.  
A. Chapman's uterus was removed and taken.   K. Eddowes' kidney and uterus were removed.   Jack the Ripper removed the victim's organs when he could.

Bord 4 van 5

The murderer stole

A Chapman's rings.

  Annie Chapman's rings are worthless.    

The murderer searched

A. Chapman.

The murderer searched

K. Eddowes.

  The murderer was looking for money or objects of value. The Whitechapel killer is poor.
         
Is P. Nichols' murderer right- handed or left- handed? A. Chapman's killer must be right- handed.   The wounds on K. Eddowes neck reveal that the murderer is right- handed Jack the Ripper is right- handed
    L. Stride's killer is right-handed. K. Eddowes' murderer is right- handed.  

Bord 5 van 5

      K. Eddowes piece of apron was found in Goulston Street, near the message accusing the Jews. Jack the Ripper has a score to settle with the Jewish community
A piece of K. Eddowes white apron was cut out.     The Whitechapel killer left a message accusing the Jews in Goulston Street  
K. Eddowes' nose was cut. K. Eddowes' eyelids were cut. K. Eddowes cheeks were slashed to become thinner. Syphilis deforms the patient's face. Jack the Ripper wanted to give his last victims the appearance of syphilis.
      M. J. Kelly was disfigured. Jack the Ripper was confronted with syphilis.

 Definitieve conclusie. Wie kan Jack the Ripper zijn!

Klik op het bord, voor de openhaard. Plaats de conclusies bij de juiste persoon.

Klik linksonder of linksboven op de pijl om verder te schuiven.

 
 
Jack the Ripper is rechtshandig.
Jack the Ripper werd geconfronteerd met syfilis.      
De Whitechapel moordenaar is arm.    
De Whitechapel moordenaar is of was een slager.    
Jack the Ripper had een rekening te vereffenen met de joodse gemeenschap.      
Jack the Ripper bezit grote fysieke kracht.      
De moordenaar heeft werkkleding.      
Jack the Ripper woont in de Aldgate wijk.        
De moordenaar is 5 feet , 3 inches lang.        
De moordenaar heeft licht gekleurd haar en snor.        

Pak de afbeelding van Jack the Ripper en plaats deze op de paspop aan de linkerzijde. Holmes legt alles uit.

Middlesex Street - Aldgate: Loop naar de groep mannen en praat met Isaac. Zie de laatste 3 moorden van Jack the Ripper?

Baker Street

Holmes en Watson hebben hun eigen theorieŽn over Jack the Ripper.

Nog nooit in de geschiedenis van de misdaad was er zoveel paniek geweest door Jack the Ripper. Het was voor het eerst dat de Londense politiekorpsen machteloos waren. De moordenaar vertelde zijn misdaden via kranten en briefkaarten en daagde de politie uit hem te vinden. De pers zocht alle mislukkingen van het onderzoeksteam uit en zo ontstond er grote paniek onder de Londense bevolking. 9 november 1888 was de laatste moord van Jack the Ripper. Daarna werd het stil, the Ripper verdween even onverwacht als hij was verschenen, en opnieuw zonder een spoor achter te laten. De politie sloot de zaak in 1891.

Einde

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com