04-09-2008

Secret Files 2: Puritas Cordis

Secret Files 2: Puritas Cordis

Engelstalige demo

Duitstalige Demo en patch: Geheimakte 2

 

In het vervolg op Secret Files: Tunguska staat de wereld op het punt te vergaan door vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en tsunami's. De heldin uit het vorige deel, Nina, stuit op de waarheid achter de verschijnselen: een geheim genootschap met de naam Puritas Cordis. Terwijl haar ex-vriend Max in IndonesiŰ het werk van de Puritas Cordis voor zijn ogen zien gebeuren, zoekt Nina in Frankrijk een priester op en proberen ze uiteindelijk allemaal om het aankomende einde der tijden te stoppen

Nina Kalenkov en Max Gruber zijn hun eigen weg gegaan. Terwijl Nina relaxt aan boord van een cruiseschip zit, is Max een Indonesische tempel aan het onderzoeken. Hoewel alles rustig lijkt, is dit absoluut niet zo. Max breekt zijn enkel in de Indonesische jungle en Nina mag in Frankrijk kerken bezoeken . Op verschillende plaatsen in de wereld zijn heftige natuurrampen uitgebarsten en Nina's vader Vladimir wordt er bij geroepen om uit te zoeken wat er aan de hand is. Opnieuw moeten ze afreizen naar de uithoeken van de wereld om enkele geheimen bloot te leggen.

Elders in de wereld vindt een priester oude notities waarop de Apocalyps wordt voorspeld. Hij wordt gewelddadig vermoord, maar kan vlak voor zijn moord de notities afgeven aan zijn bevriende bisschop, Parrey. De donkere figuren verantwoordelijk voor de moord op de priester hebben het nu echter ook op de bisschop gemunt. De hoogste tijd dus dat je zelf de macht, in dit geval de notities, in handen neemt.

Bijgewerkt 21-05-2009

 

Intro

Vader Matthew Wakefield, priester van "The Parish Church of St.Mary the Virgin" parochiekerk in Ashford, verlaat zijn ambtswoning, om naar de kerk te gaan. Daar hoort hij lawaai op de begraafplaats. Aangezien hij niets kan zien, loopt hij verder. Plotseling komen twee commandomannen in camouflage-uniform met nachtvisie apparaten achter de grafstenen vandaan en schieten de priester neer.

Volgende scŔneů

De volgende avond zijn we op de "Christ's College" universiteit in Cambridge. Hier probeert bisschop Parrey een perkament te vertalen, die Vader Matthew Wakefield enkele dagen geleden naar hem gezonden heeft. Het perkament werd tijdens de renovatie van de dorpskerk in een crypte gevonden. Sindsdien gebeurden er vreemde dingen. Er werd tweemaal ingebroken en een broeder is verdwenen. Wakefield vreest dat dit perkament gevaarlijk is. Bisschop Parrey wil het perkament de volgende dag aan zijn vriend, William Patterson tonen, die gespecialiseerd is in geheimschriften en codes uit de  middeleeuwen. Nog verdiept in gedachte, rinkelt de telefoon. Inspecteur Falk, belt vanuit Ashford en bericht over de moord op Matthew Wakefield. Matthew had enkele dagen geleden een bericht op het politiebureau achtergelaten,dat nu aangezien hij dood is, een nieuwe betekenis krijgt. Ook Parrey is in gevaar. Plotseling is de lijn dood. Het venster klappert. Parrey kijkt door het venster en ziet 2 commandomannen op het grondgebied van de universiteit. Snel wil hij het perkament verbergen en wel zodanig dat slechts zijn vriend Patterson het kan vinden. Hier kom je in het spel.

 

Engeland: Christ's College Universiteit

 

Parrey is in de leeszaal van de bibliotheek. In de inventaris heb je een sleutelbos. Lees ook in de inventaris het perkament en brief van Matthew Wakefield. Met de spatiebalk worden alle actieve hotspots in het scherm getoond. Bekijk en pak het "cryptografie symboliek" boek, van de schrijftafel. Onderzoek de schrijftafel en lees de boekenlijst. William Patterson en ook Lucie Forrester hebben zich voor dit boek ingeschreven. Leg/combineer het perkament in het boek in je inventaris en plaats het boek in de linkerboekenkast. Parrey verlaat daarna automatisch de bibliotheek en moet ervoor zorgen dat William het boek vˇˇr Lucie te zien krijgt.

 

Hal

Rechts is het kantoor van Lucie en links het secretariaat. Met de sleutelbos kan je het secretariaat openen en ga naar binnen.

Secretariaat

Kijk naar het lezingrooster tegen de wand. William heeft in de ochtend een lezing en Lucie Forrester in de middag. Zet het naamplaatje van Prof. Patterson een plaats naar beneden en daarna het naamplaatje van Dr.Forrester helemaal naar boven. Parrey wil direct de politie waarschuwen, maar het komt niet zover. Hij wordt neergeschoten en valt door het venster op het gazon.

De 2 commandomannen bevestigen de dood van de bisschop, dat niet zo gepland was, omdat zij het perkament moesten vinden.

 

 

Hoofdstuk 1: Noordzee: Cruiseschip 1

 

 

Hamburg: Haven

Een week later... Nina telefoneert met haar vader. Ze heeft net Max verlaten en is toe aan vakantie. Net als ze het cruiseschip wil betreden wordt ze aangesproken door een vreemde man en vraagt of zij met dit schip reist. Ze kan de vraag nauwelijks beantwoorden, want de man loopt door en verongelukt onder een heftruck.

Nina betreedt aarzelend het cruisschip!

 

Cruiseschip Calypso
 

Nina: Hut 3 - Onderdek
In de hut ontdekt Nina dat ze de verkeerde koffer in haar kast gelegd hebben. Deze koffer is van William Patterson. Ze zal bij de receptie naar haar koffer vragen.

Pak onder in de kast de rolschaats. Verlaat de Hut. Op de gang ontmoet je een playboy (althans dat denkt hij). Vraag naar de koffer en over het ongeval.

Ga na het gesprek boven naar de receptie.

Hoofddek - Receptie
De receptie is aan de linkerzijde. Druk op de bel - je drukt de bel stuk. Praat met de receptionist. Hij zal rondkijken of hij je koffer kan vinden.

Na de bespreking word je aangesproken door een andere passagier en vraagt over het ongeval. Nina is moe geworden en gaat naar bed.

Gang - Onderdek
Midden in de nacht klopt iemand op de deur. Wanneer je de deur opent zie je niemand in de gang. Pak van de trapleuning de bikini (die uit je koffer komt) en een bericht. Lees het bericht "Het komt uit het heelalô. Je gaat op onderzoek uit om uit te zoeken wat er met dit bericht bedoeld wordt. Ga naar boven.

Hoofddek
Zie een UFO speelgoed carrousel. Je kan het niet bewegen. Gebruik de rolschaats op de UFO en duw de UFO naar de linkerzijde op het vuile vloerglas. Pak uit de schaal op de receptiebalie enkele marsepeinsnoepjes. Ga onder in het scherm naar de uitgang. Je staat buiten en ziet het volledige schip. Ga links naar het zonnedek.

 

Zonnedek

Hier is de bar en links een zwembad. Pak van de bar de lege koelemmer. Pak links naast de strandstoel de wollen deken.

Vul de koelemmer met water uit het zwembad.Ga terug naar de gang op het onderdek.
 

Gang
Ga naar rechts. Lees de krant. Pak de roeispaan van de wand en zaklamp naast de hutdeur. Ga linksachter naar de wasserijcabine.

 

Wasserijcabine
Combineer in de inventaris de koelemmer/water met de wollen deken. Voeg de roeispaan toe en krijg poetsgereedschap.
Gebruik het poetsgereedschap op de vloeibare zeepautomaat. Ga naar de ganggedeelte voor je hut.

 

Gang

Zie boven in het plafond het vuile vloerglas waarop je het UFO speelgoed geduwd hebt. Gebruik het poetsgereedschap op het vloerglas om de onderkant schoon te poetsen. Gebruik de zaklamp op het schoongemaakte glas om het tweede bericht te lezen, dat onder de UFO geplakt is - "Achter op het schip kan je het laatste bericht vinden!" - Het zal zeker niet dit schip bedoeld worden.

Aan het eind van de gang hangt een afbeelding van de Ark van Noah. Bekijk en pak het schilderij. Achter op het schilderij is een foto.
 

 

 

 

 

Wasserijcabine
Gebruik het schilderij op de stoom uit de boiler en krijg de foto. Het is de foto van je ex-vriend Max, met zijn been in het gips.

Het bericht zegt dat de arme jongen een arts nodig heeft.

Ziekenboeg
Ga naar het einde van de gang. Bekijk de achterste deur aan de rechterzijde met het rode kruis. Gebruik de foto van Max op het glas. Oskar, een kleine jongen herkent je. Hij vond je koffer en wilde slechts een puzzeljacht organiseren. Hij heeft niets gestolen. Nina is gerustgesteld en gelooft hem. Nina gaat naar haar hut. De deur staat op een kier en Nina hoort een mannen stem. Wanneer ze aan de deur luistert, knalt de deur tegen haar hoofd en Nina valt op de grond. Als Nina ontwaakt ligt ze in de ziekenboeg. De arts van het schip zegt dat de deur waarschijnlijk door het schommelen van het schip tegen haar hoofd geknald is. Een mede passagier, Katharina Jordan rapporteert op dit moment het ongeval aan de kapitein en zegt dat Nina tegen de deur gelopen is. Nina is boos en wil weten waarom deze vrouw dergelijke leugens vertelt.

Restaurant

Nina loopt naar het restaurant. Mevr. Jordan praat met de kapitein. Nina onderbreekt de twee en vraagt waarom Katharina Jordan dergelijke leugens vertelt. Ze krijgt geen redelijk antwoord. De kapitein zal het gesprek van de twee vrouwen beŰindigen om later als ze gekalmeerd zijn, hierover verder te praten.
 

Hut 3
Terug in je hut ziet Nina dat nu ook haar handtas verdwenen is. Pak uit je koffer de witte badjas, witte honkbalpetje en de rode sokken. De bikini leg je terug in de koffer.

Hoofddek
Nina praat automatisch met de receptionist over haar gestolen handtas. Daar Nina haar koffer terug heeft vraagt hij waar de koffer van William Patterson. Nina weet hier niets van. Ga links naar het restaurant.

Restaurant
Op televisie is een toespraak van de Puritas Cordis Sekte over het vergaan van de wereld. Nina schakelt de televisie uit. Pak van de tafel de flesopener en uit de vaas de rozen. Tegen de muur naast de deur hangt een lege fotolijst.

Zonnedek
Bar: Pak het affiche van de zuil. Pak van de bar een CD en wat tandenstokers. Pak de reddingsboei, onder tegen de bar. Zie op de bar sleutelkaarten liggen. Praat met de barkeeper. Vraag ook over de sleutelkaarten. Hij kan de gezichten en namen van de gasten niet zo goed onthouden. Praat met Oskar. Vraag over de handtas. Praat met Katharina Jordan. Ze draagt een roze badjas, een hoed en een zonnebril. Vraag over de handtas. Ga naar het zwembad. Praat met de Playboy. Zijn zonnebrandcrŔme tube is leeg en vraagt of je nieuwe voor hem kan halen. Het moet precies dezelfde zijn. Nina pakt de lege tube.

Hoofddek
Hier spreekt de passagier van gisterenavond je opnieuw aan. Het wil vanavond om 20 uur met je dineren. Hij verblijft in hut 5.

Wasserijcabine
Voor de deur staat een passagier. Praat met hem. Zijn naam is Feng Li. Hij wacht op zijn was. De bel klinkt als de was klaar is. Ga de wasserijcabine binnen. Gebruik de flesopener op de bel boven de deur om de bel te pakken. Pak de doek van de wasmand. Praat weer met Feng. Na een lange bespreking overtuig je hem dat zijn was klaar is. Leg dan de witte badjas en rode sokken in de wasmachine. Zet de wasmachine aan en je pakt daarna de natte roze badjas en natte rode sokken eruit. De droger is kapot. Vul de zonnebrandtube met vloeibare zeep uit de zeepautomaat. Ga naar buiten en ga naar het bovendek.

Bovendek
Gebruik de natte badjas op de warme luchtventilatie, om de badjas te drogen. Droog ook de natte sokken.
 

Zonnedek
Geef de Playboy de tube zonnebrandcrŔme gevuld met zeep. Nina verzint snel een smoesje om zijn rug niet te insmeren. Ga terug en pak nu zijn zonnebril, die hij op het tafeltje gelegd heeft. In de inventaris combineer je de reddingboei met de rozen en dan met de doek, om een hoed te maken. Combineer de zonnebril met de hoed, dan de hoed met de roze badjas en je hebt kleding om je te vermommen. Ga naar de bar. Gebruik de vermommingkleding op Nina. Praat dan met de barkeeper. De barkeeper herkent je als Mevr, Jordan, maar hij weet de kamernummer niet. Misschien kan de receptionist je helpen.

Hoofddek
Helaas is hij niet aanwezig en de baliebel heb je stuk gemaakt. Zie rechts van de restaurantdeur een bout in de muur. Hang de bel aan de bout en gebruik dan de flesopener op de bel om het te luiden. De receptionist komt. Vraag over je handtas en hutnummer van Jordan. Hij wil het nummer niet zeggen. Als je Katharina een cadeau geven wil, zal hij het in haar vakje leggen en het dan aan haar geven. Geef hem het affiche. Hij legt het in haar vakje en gaat weer naar achteren. Gebruik de CD op de balie en door de spiegeling zie je het affiche in het vakje van hut 2 liggen.

Zonnedek
Verkleed je weer als Mevr.Jordan. Praat met de barkeeper en je pakt sleutelkaart 2.

Jordan: Hut 2
Met de sleutelkaart open je Hut 2, rechts van de ziekenboeg. Pak het tijdschrift van de vloer en je handtas van het bed. Je hoort iemand komen en verstopt je onder het bed. Je ziet alleen de schoenen van een man. Hij zoekt iets en belt via een mobiele telefoon zijn compagnon. Als de man weg is verlaat je ook de hut.

Zonnedek
Praat met Katharina Jordan. Ze wil eerst een Bloody Mary. Bestel bij de barkeeper een Bloody Mary. Geef de Bloody Mary aan Katharina Jordan. Nu vertelt ze alles wat er die avond gebeurde.

 

Ze zag dat de deur van Nina op een kier stond. Toen ze wilde kijken, werd ze door een gemaskeerde man naar binnen getrokken. Hij bedreigde haar met een pistool. Dan kwam Nina en hij sloeg de deur tegen haar hoofd. Hij instrueerde Katharina om niets te vertellen. Tegen de kapitein moest ze vertellen dat Nina tegen de deur gelopen was, want anders zou ze sterven. Later ging ze terug naar haar hut en vond daar de handtas van Nina.

 

Ze weet niet wie de man is. Tijdens het verhaal krijgt ze een hoestbui en stort tenslotte in. Ze wordt onmiddellijk naar de ziekenboeg gebracht. Voordat Nina naar het diner gaat, wil ze eerst enkele uren uitrusten.

Restaurant
De man waarmee je afgesproken had is niet in het restaurant aanwezig. Je wacht nog een paar minuten. Tijdens het wachten kijk je door de patrijspoort. Je ziet twee personen vechten en ÚÚn valt overboord. Snel loop je naar het bovendek en informeert de kapitein.

Bovendek

De kapitein gelooft Nina niet, maar wanneer zij hem vertelt dat ÚÚn van de personen een paardenstaart had, gaat hij met je naar de ziekenboeg. De arts heeft als enige op het schip een paardenstaart.

 

Ziekenboeg
We kijken door het venster. We zien de arts van de achterkant die Katharina behandelt. De kapitein is tevreden met dit beeld en gaat terug naar de brug. Nina gaat slapen.

Gang

De volgende ochtend staat Nina op de gang en hoort lawaai achter deur Nr. 5. Daarnaast ruikt ze een ontsmettingsmiddel. Je loopt buiten naar het onderdek en kijkt door de linkerpatrijspoort. Je ziet in hut 5 een man op het bed zitten of is het de arts. Naast hem ligt een pruik. Loop naar de ziekenboeg. Kijk door het venster van de ziekenboeg. Katharina ligt daar, maar de arts is niet te zien.

Bovendek
Klop op de deur. Informeer de kapitein over de man met de pruik en over Katharina. Weer wil hij je niet geloven. Een bewijs moet geleverd worden.

Hoofddek
Hier is nu Feng. Het heeft drie fotocamera's om zijn nek hangen. Praat met hem. Hij wil geen camera uitlenen.

Hij is op fotojacht van beroemde personen, maar denkt ze hier op dit schip niet te ontmoeten.

Restaurant
Gebruik het tijdschrift op de lege fotolijst. Loop naar rechts en praat met de Playboy. Hij vertelt eindelijk zijn naam, Fleming Olsen. Hij organiseert een reclamestunt. Iedereen die een beroemd gebouw kan nabouwen krijgt een loterijbal en heeft kans om een reis te winnen. Pak tussen de eettafels de aluminiumfolierol. Combineer de aluminiumfolie met de tandenstokers. Combineer de aluminiumfolie met de ronde marsepeinsnoepje. Combineer nu de beide in aluminiumfolie verpakte objecten met elkaar om het Atomium model na te bouwen. Geef het Atomium model aan Fleming en krijg een loterijbal.

 

Hoofddek
Praat opnieuw met Feng. Nina toont daarop de foto van de beroemde ster, George Rooney in het restaurant.

Ze gaan naar het onderdek, maar de man zit met zijn rug naar de patrijspoort, zodat Feng hem niet goed kan fotograferen.

Zonnedek
Praat met de receptionist achter de bar, die de dienst van de barkeeper overgenomen heeft. Waar zijn collega is, weet hij niet. Oskar maakt een enorme lawaai met zijn Bongo's. Praat met Oskar. Geeft hem de loterijbal als vervanging voor zijn tafeltennisbal, die hij overboord geslagen heeft. Krijg daarop zijn Bongo's en het is weer rustig op het schip. Pak de MP3-Speler van de bar.

Hoofddek
Gebruik de MP3-Speler op de microfoon, rechts op de receptiebalie. De man in hut 5 draait zijn gezicht naar de patrijspoort. Praat met Feng. Hij maakt nu 2 goede foto's van de man, waarvan hij er een aan je geeft.

Bovendek
Toon de foto als bewijs aan de kapitein. Samen dalen ze naar hut 5. De hut is leeg. Ze gaan naar de ziekenboeg en ontdekken dat Katharina gewurgd is. De kapitein vraagt Nina hier te blijven, terwijl hij de politie belt om hen te informeren. Daarna hoort Nina schoten en haast zich naar het bovendek. Het weer is ondertussen vreselijk omgeslagen. De kapitein ligt doodgeschoten op de grond. Het lawaai van een helikopter wordt gehoord. Nina kijkt omhoog en ziet de barkeeper met een pistool. Alvorens hij in de helikopter klimt, schiet hij op Nina. De man waarmee je een diner afspraak had redt Nina. Een enorme vloedgolf komt op het schip af.

Einde Demo

 

Hoofdstuk 2: Ondertussen in IndonesiŰ, Jungle 1
 

Kamp
Max is naar de jungle in IndonesiŰ gereisd. Hij is hier om een fotoreportage over archeoloog Sam Peters te maken.
Sam en Max kennen elkaar vroeger van school en zij ontvangt hem in het kamp.

 

Sam had geruchten gehoord over het bestaan van een eeuwenoude tempel en is daarom afgereisd naar IndonesiŰ. Ze nam twee mannen van de universiteit en 5 inheemse inwoners mee op haar expeditie. Het archeologenteam vond de tempel en toen begonnen de problemen.Objecten verdwenen en steigers stortten in. Tot slot verdwenen ook de twee mannen van de universiteit zonder een spoor na te laten. Een man kwam en zei tegen de inwoners, dat dit heilige grond was. De vulkaan in het westen barstte uit, en slechts de Puritas Cordis Sekte wist de uitweg te vinden. Als dan plotseling een dode Orang-oetang, wat een heilig dier in dit gebied is, in het kamp gevonden werd, namen de inheemse inwoners de benen. Sam is nog niet in de tempel geweest, omdat de achterdeur niet te openen is. Ze heeft een vreemde spreuk gevonden, dat zou kunnen helpen om de deur te openen.

Ze heeft pauwveren opgehangen, als afschrikking voor de wilde dieren. Voordat Max aan de reportage begint of  naar de tempel gaat om de tempeldeur te openen, wil Max eerst uitrusten, omdat het een lange zware reis was. Zijn rust wordt midden in de nacht onderbroken. Hij hoort buiten de tent stemmen en kruipt naar buiten. Max ziet nog net dat Sam door iemand ontvoerd wordt. Een explosie slingert hem in het kreupelhoutů

Tempelplaats
Sam wordt naar een ander kamp gebracht en daar in een kooi van bamboestokken opgesloten. Twee mannen zijn ook in het kamp. Zij praten over hun bedoelingen en over het V.N. assemblee. Sam staat hen in de weg. Een man verlaat het kamp en Sam wordt door een bewaker bewaakt. Ze weet niet of Max nog leeft. In de inventaris heeft Sam een kompas en een signaalpijl. Bekijk eerst de omgeving. Op de kooi pak je de bamboestok en draad. Uit de fruitschaal kan je 3 vruchten pakken. Pak 3 sinasappelen. Praat met de bewaker. Dat wordt eerder een eenzijdig onderhoud, omdat de man altijd de tegenvraag stelt "Wat?". Sam komt nochtans te weten dat de twee mannen tot de Puritas Cordis Sekte behoren. Als je over het stenengezicht vraagt, ervaar je dat hij angst voor het gezicht heeft. Combineer de 3 sinasappelen met de draad. Dan de draad/sinasappelen met de bamboestok, dan met de signaalpijl en krijg een mobile lanceringconstructie. Gebruik deze constructie op de helling, links van Sam. Het rolt in het kampvuur en de signaalraket wordt afgeschoten.

Kamp
Max wordt op de juiste tijd wakker en ziet het signaal. Hij kan niet weten of dat van Sam afkomt, maar heeft wel een aanknopingspunt naar een verblijfplaats. Nu verzamelen we wat spullen. Je hebt de foto van Nina in je inventaris. Pak de vlag, pauwveren en 2 documenten: een planetenlijst en een vertaling. Pak de gele helm, uit de rugzak een verpakte donut, ballon, bierblikje en lichtvuurpijlen. Onderzoek de verpakte donut in de inventaris. Je pakt het uit en krijgt de donut en aluminiumfolie in de inventaris. Pak van de ingestorte tent de tentstokken. Pak bij het kampvuur de theeketel. Pluk van de hibiscusstruik een rode bloem. Vul de theeketel met water uit het riviertje. Combineer de theeketel/water met de rode bloem. Plaats de theeketel/water/bloem op het kampvuur en krijg een rode brij. Pak rechts van het kamp het raster en dan de bamboestok. Zie hier links een klein tuintje. Plaats het bierblikje in het kleine tuintje. Hierdoor worden er slakken aangetrokken. Trap tegen de papajaboom en krijg een papaja.

Zie op de achtergrond een waterval. De vissen springen over de cascade (kleine, trapsgewijs neerstromende waterval). Combineer de tentstokken met het raster om een soort visnet te bouwen. Plaats het visnet midden in de rivier - de vissen springen over het visnet. Hang dan de vlag op de tak en op deze wijze vang je een vis. Zie aan de rand van de rivier een platte steen en een kikker op een blad in de rivier. De kikker kan je niet vangen. Zie een aap in de boom. Als je de jungle inloopt, volgt de aap en loopt vooruit. Hij loopt te snel zodat je hem niet kan volgen. Dompel de papaja in de rode brij en Max krijgt hierdoor rode handen. Geef de rode papaja aan de aap en de aap heeft nu ook rode handen. Ga de jungle weer door en volg de rode handsporen van de aap.

Tempelplaats
Max vindt zo de achteringang van de tempel en gaat verder door naar het gevangenis kamp, voor de tempel. Sam ontdekt Max. Pak een paar witte bessen. Al het andere is te ver van Max. Ga terug naar de achteringang van de tempel.

Achteringang tempel
Zie aan de linkerkant een zeldzame rafflesia plant. Deze planten stinken naar rottend vlees, die vliegen aantrekken. Pak een rafflesia. Zie rechts van de vuurvliegjes een spinnenweb. Verwijder de spinnenweb en hang de vlag dan aan de rank. Zie rechts van de tempeldeur een bijennest en rechts van het bijennest een gat in de muur. Leg de donut in het gat en de bijen vliegen onmiddellijk het gat binnen. Nu kan je de bijenhoningraat nemen. De tempeldeur is gesloten. Lees de inscriptie op de stenenplaat voor de deur. We komen hier later op terug. Ga terug naar het kamp.

Kamp
Plaats de rafflesia op de platte steen aan de rand van de rivier. De plant trekt de vliegen aan. De kikker hopt naar de lekkere vliegen en Max neemt zijn kans om de kikker te pakken. Pak de naaktslak uit het bierblikje.
 

Achteringang tempel

De spin heeft een nieuwe web gesponnen en de vuurvliegjes daarin gevangen. Pak de vuurvliegjes uit de spinnenweb en pak ook de vlag terug. 

Ga terug naar de gevangenis kamp.

Tempelplaats
Klik de rafflesia plant op de bewaker. Max zet de plant op de grond omdat de bewaker te ver weg zit. Gebruik de tentstokken op de rafflesia en Max schuift de plant achter de bewaker. Het stinkt en de bewaker verplaatst zich. Pak de rafflesia terug en pak nu ook de Venusvliegenvanger plant.

Achteringang Tempel
Bestudeer de vertaling in de inventaris. Sam vertaalde de inscriptie van de tempeldeur als volgt:

 

"Heb eerbied voor alle getroonde godinnen. Met hun verlichte wezens en hun eeuwig geopende ogen controleleren zij hun onderdanen: De stommen en de dakloze. Doch aan hun erbarmelijke toestand zijn ze zelf schuldig: Als zij niet zo op zichzelf gefixeerd waren, konden zij de rijkdom aan hun voeten zien: Het goud van de koningin"Bekijk nu de inscriptie. Rondom de stenentegel zijn 6 niches, die gevuld moeten worden. Lees de inscriptie en plaats het correcte object in de juiste niche.

 

 

 1. Heb eerbied voor alle getroonde godinnen => Max zei dat Venus de oppergodin is. Plaats de Venusvliegenvanger in de bovenste middelste niche.

 2. Met hun verlichte wezens => Vuurvliegjes. Plaats deze linksboven in de niche.

 3. Met hun eeuwig geopende ogen controleleren zij hun onderdanen => Pauwveren. Heeft grote ogen op de veren. Plaats deze rechtsboven in de niche.

 4. De stommen => Vis is stom. Plaats deze linksonder in de niche.

 5. De daklozen => Slak draagt normaal zijn huis, maar deze is naakt. Plaatst deze rechtsonder in de niche.

 6. Doch aan hun erbarmelijke toestand zijn ze zelf schuldig: Als zij niet zo op zichzelf gefixeerd waren, konden zij de rijkdom aan hun voeten zien: Het goud van de koningin => Bijenkoningin en honing is goud. Plaats de honingraat in de onderste middelste niche.

De achterdeur naar de tempel opent. Max gaat naar binnen om Sam te zoeken...

 

 

Hoofdstuk 3: Noordzee: Cruiseschip 2

 

 

Commandobrug

Nina overleefde de ramp. Het schip is door de vloedgolf volledig onderste boven in de zee geraakt. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het zal zinken. Nina moet zo spoedig mogelijk een manier vinden om uit het schip te komen. Onderzoek alles. Pak de buste van de grond. De archiefkast heeft een cijferslot. Bekijk het schilderij met de afbeelding van het schip. Het schip is gedoopt op 7. april .'75. Gebruik het cijferslot van de archiefkast. Gebruik de datum van de doop: 7475. De bovenste 2 laden klemmen, maar de onderste kan je eruit trekken. Zie boven de archiefkast in het plafond aan de rechterzijde een luik. Je kan de uitgeschoven lade als trap gebruiken om bij het luik te komen en te openen, maar we moeten eerst zeker weten of daar geen water is. Achter de twee deuren is namelijk veel water. Links naast een van de deuren is een buis. De buis heeft aan de bovenkant een groot gat en aan de onderkant is een verbindingsstuk afgebroken. In de buis ziet Nina olie. Links naast de buis is een hendel. De hendel staat op "Stop". Gebruik de hendel, trek de hendel naar rechts, zodat het schip met volle kracht achteruit vaart, maar het doet niets. Duw dan de hendel naar links om het schip met volle vaart vooruit te laten bewegen. Je hoort boven een geluid uit een Hut. Gebruik nu de buste op het luik boven de archiefkast, om tegen het luik te kloppen. Het klinkt hol. Achter het luik zal geen water zijn! Praat nu met Nina's levensredder, die onder een stalenstutbalk ligt. Hij is niet zonder reden aan boord. Nina moest van de man in de haven een brief gekregen hebben. Zonder de brief verlaten ze het schip niet. Klim nu door het luik.

Lobby
In de verwoeste lobby aangekomen pak je de metalen staaf. Doorzoek de documenten op de grond voor de receptie. Nina vindt haar ticket en de brief. De brief heeft cryptische aanwijzingen en een schets. Gebruik een bongotrommel in de waterstraal om het te vullen met water. Pak de ketting in de hand en werp het uiteinde door het luik. Kijk door het bovenluik en Nina zegt dat daar de machinekamer is. Klim via de ketting terug naar de brug.

 

Commandobrug
Zet de lege bongo onder de buis. Giet dan een beetje water uit de volle bongo in de buis. Dit geeft je olie. Gebruik de olie op de bodemluik en open het luik. De vluchtweg is open. Nu moeten we onze redder onder de stalenstutbalk bevrijden. Bevestig de ketting aan de stalenbalk. Met de metalen staaf verstevig je de ketting om de balk. Trek de hendel weer naar rechts. De stalenstutbalk wordt opzij getrokken. Praat met je redder. Hij slaagt erin met Nina via het luik naar de oppervlakte te zwemmen.

 

Kust van Frankrijk


Strand - linkerkant
We zijn op de kust van Frankrijk aangekomen. Nina's redder lijdt aan suikerziekte en heeft dringend een wat suiker nodig, anders kan hij sterven. Verzamel alles wat je kan vinden. Open Nina's koffer. Nina pakt er droge kleding uit en trekt ze aan. Pak wat kleine kiezelsteentjes, wiel, handtas, kapstok en hark. Zie op de linkerzijde, boven op de rots een verbanddoos. Combineer de kiezelsteentjes met de handtas en gooi de handtas tegen de verbandoos. Je pakt de verbanddoos en twee emmers. Open de verbanddoos en krijg een verbandrol. Pak rechts de aktekoffer. Open de koffer en krijg een chocoladereep en wat onbelangrijke aktepapieren. Helaas kan Nina's redder in zijn huidige staat niet op de reep kauwen, dus moeten we het vloeibaar maken. Combineer de verbandrol met een emmer en schep zo met deze emmer wat zuiverwater uit de zee. Hang/combineer in de inventaris de andere lege emmer aan de kapstok. Giet het zuiverwater in de emmer aan de kapstok. Pak een reddingsvest, blikplaat, harpoen, autoaccu en de brandslang. Pak ook de afgesloten gereedschapskist.

 

Combineer de blikplaat met de hark en krijg een schop. Combineer de accu met de gereedschapskist en het accuzuur brandt de kist open. Combineer de brandslang met het wiel om de brandslang om het wiel te rollen. Gebruik de harpoenpijlen op de stroompaal. Je schiet 3 pijlen in  de paal om het als ladder te kunnen gebruiken. Gebruik de geopende gereedschapskist op de stroompaal. Nina klimt in de stroompaal om de stroom uit te schakelen in de schakelkast. Gebruik de aktepapieren aan de onderkant van de stroomkabel. Schakel dan de stroom weer aan in de schakelkast. Een klein vuurtje ontstaat. Pak met de schop het vuurtje en leg het vuurtje in het vat, dat half uit de grond steekt. Zet de kapstok waaraan de emmer met water aanhangt boven het grote vuur. Leg de chocoladereep in de emmer om de chocolade met een beetje water te laten smelten. Geef dan de gesmolten chocolade aan je redder. Nu de man enigszins hersteld is kan hij Nina's vragen beantwoorden. Zijn naam is David Korell. Hij is een predikant uit Berlijn en onderzocht namens de kerk sektes. Onlangs is hij op de Cordis Puritas gestoten. De groep houdt zich aan de profetieŰn van Zandona, een profeet uit de 17de Eeuw. Deze profeet had zeer radicale opvattingen en voorspelde in de toekomst rampen, die in een bepaalde volgorde zouden gebeuren, en ten slotte in de Apocalyps (einde van de wereld) zouden eindigen.

 

Helaas zijn er geen dossiers meer over Zandona in de archieven te vinden, omdat ze alle gestolen zijn. Onlangs verscheen er een brief van een Zuster uit Cambridge. Ze schrijft iets over Zandona. Patterson had deze brief bij zich toen hij in de haven van Hamburg verongelukte. Hij moest de brief aan Nina geven. Dat is de reden waarom David aan boord van het schip ging en gaf zich uit voor Patterson. Hij wilde de brief in veiligheid brengen en ervoor zorgen dat er niet meer onschuldige mensen gedood werden. In de brief van Zuster Elise berichtte zij de gebeurtenissen in het jaar 1681 Ashford, Engeland. Uiteindelijk hebben er enkele profetieŰn plaatsgevonden. Elise had niet de moed zich tegen de dreigende rampen op te stellen, maar er is een sleutel die alles kan verklaren. Deze sleutel bevindt zich ergens in de ru´nes van Gatineau. Daar Nina niet aan profetieŰn gelooft, noemt David een aantal van de rampen op: Pest en ziekten in West-Afrika, het bestraffen van de hebzuchtige = brandende olievelden, oorlog = Burgeroorlog in Zuid-Amerika, aardbeving = Japan, het branden van bergen en ten slotte de vloedgolf. Het dorp Gatineau gold al een lange tijd als verloren. Maar dan vonden ze de resten van een kleine stad.

 

David gaat ervan uit dat dit Gatineau is. Nu moeten de twee een manier vinden om daar naar toe te gaan. Nina vraagt aan David om haar over de muur te helpen, zodat ze het strand aan de rechterzijde kan onderzoeken.

Strand - rechterkant
Hier ligt een andere koffer, die je weer met de hulp van de accu opent. Nina vindt een droog kostuum en een digitale camera. Achter bij de rots ligt een rugzak waaruit je de landkaart van Noord-Frankrijk pakt. Gebruik de schop op het aardverschuivinggebied bij het verpakkingsmateriaal. Je graaft een ventilator propeller op. Gebruik de opgerolde brandslang op de motorfiets, waardoor het tweede wiel vrij komt te liggen. Nu kan je de motorfiets naar de boot schuiven. Met het gereedschap in de gereedschapskist kan Nina de motor uit de motorfiets verwijderen en achter op de boot plaatsen. Dan leggen we de reddingsvest onder de boot. Nina haalt automatische meer reddingsvesten, zodat de boot wat hoger komt te liggen. Schroef de propeller op de boot motor. Klik de schop op de boot dat je als roer gebruikt - de boot is gereed om mee te varen als je er klaar voor bent. Ga via de doorgang terug naar de linkerkant van het strand.

Strand - linkerkant
Loop naar de linkerzijde. Zie boven op de heuvel een wegwijzer. Gebruik de digitale camera om een foto van de wegwijzer te maken. Bekijk dan de landkaart in de inventaris, zodat Nina nu weet waar ze zich bevinden en waar Gatineau ligt. Ze moet slechts de Seine volgen. Ga terug via de doorgang naar de andere kant.

Strand - rechterkant
Geef David het droge kostuum, omdat zijn kleren nog nat zijn. Praat dan met David over de boot en landkaart. We stappen in de motorboot en gaan op weg naar Gatineau...
 

 

Hoofdstuk 4: IndonesiŰ, Jungle 2
 

Tempel
Max is in de tempel aangekomen. Het is pikdonker. Zet de helm op Max, want daarin is een lamp. Max ziet nu een beetje meer. Bekijk de deur, het rode licht onder de deur en rechts de niche. Links van de deur is een muurschildering en links daarvan een antieke schakelbord. Gebruik het schakelbord. Je ziet een rij symbolen. Max zegt dat er 3 rijen zijn. Elke rij heeft 8 symbolen waarvan je er 1 moet indrukken. Deze symbolen kan je zien in de planetenlijst. Maar welke moeten worden ingedrukt? Bestudeer de muurschildering. Combineer de groene ballon met de helm. Je hebt nu groen licht en je ziet nu in de muurschildering een symbool. Combineer de plastic verpakkingmateriaal met de rode kleurstof uit de ketel. Gebruik het dan op de helm. Je hebt rood licht en je ziet een ander symbool in de muurschildering. Gebruik dan de vlag op de lamp. Je hebt nu blauw licht en je ziet het laatste symbool in de muurschildering. Druk deze 3 symbolen in op het schakelbord.

 

 • 1ste Serie= 5de symbool van links - Venus

 • 2de Serie = 2de symbool van links - Juno

 • 3de Serie = 2de symbool van rechts - Neptunus

 

Heb je dit correct gedaan, opent een kleine opening onder het gezicht. Max ziet Sam, die aan de andere kant in de kooi staat. Sam neemt het over - Rechtsonder in de inventaris kan je via de karakterafbeelding over switchen.

Sam: De bewaker heeft Max ook gehoord en denkt dat het gezicht praat, hoewel de stem als een mens klonk.

Sam waarschuwt Max, dat ze voorzichtig moeten zijn en de bewaker bang moeten maken. Switch terug naar Max.

 

Max: Schuif de bamboestok en witte bessen door de opening naar Sam.

 

Sam: Praat met de bewaker en vraag ook om een framboos. Hij zal die niet geven. Gebruik de bamboestok op de fruitschaal en je pakt zo een framboos uit de fruitschaal. Combineer de framboos met een witte bes en gooi dan de framboos/witte bes terug in de fruitschaal. Praat met de bewaker en vraag opnieuw een framboos. De man weigert opnieuw en neemt zelf een framboos. De witte bes werkt en zie de gevolgen ervan. De bewaker ziet nu alles helderder. De grond komt op hem af en het gezicht heeft zich duidelijk bewogen.

 

Max: Zet de kikker boven in het gezicht. Het kikkergeluid versterkt de visionen van de bewaker, maar hij is nog niet overtuigd en blijft zitten. 

Leg de lichtpijlen in het gezicht en de show kan beginnen. De bewaker vlucht en Max kan Sam bevrijden.

De twee vinden een object voor het kampvuur dat in de niche in de tempel kan passen. Sam zal naar de kust gaan, om daar de aandacht van een boot te kunnen krijgen. Max gaat terug de tempel in en probeert de andere deur te openen. Sam moet de politie alarmeren en samen met de politie terugkeren naar dit eiland. Max opent de deur in de tempel, met het gevonden object. Daar vindt hij een enorme bom die nog niet opscherp staat. Intussen is de andere bewaker terug in het kamp. Ziet dat Sam verdwenen is en neemt contact op met zijn baas. Deze geeft het bevel om met gebruik van de afstandsbediening het eiland met de bom op te blazen. Max is nog steeds in de tempel en het aftellen start. Hij neemt snel de benen, loopt de tempel uit de jungle in. De bom ontploft en daarmee de hele krater van de vulkaan. Lava stroomt. Max moet over een lavastroom springen, en belandt voor de voeten van twee soldaten...
 

 

Hoofdstuk 5: De ru´nen van Gatineau
 

Ru´ne
Nina en David zijn veilig aangekomen in Gatineau, Frankrijk. Nu is het om de aanwijzingen van de Zuster te volgen. Maar die zijn zeer schaars. David wil de brief nog eens goed nalezen en de brief op vertaalfouten controleren. Nina zal naar de Heilige zoeken met zuster Elise als gids. Je krijgt een tekening van David, die bij de brief meegestuurd was. Bekijk alles. Praat met de landmeetkundige. Eigenlijk ben je op verboden gebied, maar omdat er geen afzettingomheining is, zal hij een oogje dicht knijpen. Hij is hier aan het werk, omdat hier een pretpark gebouw zal worden en de ru´nes zijn dan een deel van de attractie. Hij moet voor de veiligheid van de bezoekers zorgen. Maar als landmeter (geodeet) verdient hij niet zoveel en zoekt tijdens zijn werk ook naar archeologisch artefacten die de archeologen niet gevonden hebben. In zijn auto, heeft hij zwaar apparatuur om de vondsten te kunnen uitgraven. Van een Heilige weet hij niets. Ga onder in het scherm naar de ingang van het bouwterrein.

Ingang Bouwterrein

Gebruik het informatiebord om te weten te komen over het ontstaan, het verval en herontdekking van Gatineau.

 

Het kleine stadje is ooit ontstaan doordat Benedictijner monniken er een abdij bouwden. De stad groeide snel, maar op 5.4.1648 brak een verwoestende brand uit die alles vernietigde. De inwoners vluchtten, en niemand bouwde de stad opnieuw. Onlangs begon firma Lazare constructie met het bouwen van een pretpark, en de ru´nes werden ontdekt.

 

De snackwagen is leeg. Op het bord lees je dat de eigenaar zo terug is. Pak uit de schaal een gelukskoekje. Op de grond pak je het stukje aluminiumfolie en een papierenbeker. Zie de molshoop, haak en bouwwerktuig machine. Ga verder naar links.

Parkeerplaats

Zie de wegwijzer en probeer het te verdraaien - Nina weet niet in welke richting en heeft geen rede om het te verdraaien. Op de tafel voor de bouwkeet pak je het zakmes, waterpas, verleningsnoer/stroomkabel en een zakje van stof. Aan de bouwkeet hangt een spiegel die je ook meeneemt. De bouwkeet is afgesloten met een hangslot. Open het gelukskoekje met je zakmes en lees de boodschap/spreuk van de dag op het papiertje. Gebruik het zakmes op de plastic rots bij de Lazare naamletters. Met het zakmes schroef je het parkeerbord van de paal. Bekijk de auto en de kapotte auto en ga dan verder naar links.

Heilig standbeeld
Je komt bij een groot standbeeld. David komt aangelopen, en onderzoekt samen met Nina het standbeeld. Het is de heilige, maar de naam is niet meer leesbaar. Terwijl David de inscriptie ontcijfert zal Nina de omgeving verder onderzoeken. Hij heeft de brief opnieuw vertaald en geeft de nieuwe briefvertaling aan Nina. Je kan de brief opnieuw lezen en de scŔne van Zuster Elise zien. Bekijk het standbeeld in close-up. Beide armen, hoofd en beide benen kan je onderzoeken, maar geen enkel deel laat zich bewegen. Zet de waterpas op de linkerarm omdat het een laserpointer heeft. De laserstraal wijst naar de Heilige.

Parkeerplaats
De laserstraal richt precies op de wegwijzer. Nu weet Nina in welke richting de wegwijzer gedraaid moet worden. Draai de wegwijzer 3x naar links, zodat de laserstraal in een lijn met de arm van het standbeeld staat. Helaas staat de wegwijzerpaal in de weg, omdat de laserstraal daarop richt. De paal staat stevig in de grond.

Heilig standbeeld
Omdat je de paal niet uit de grond kan trekken of graven, pak je de waterpas terug.

Parkeerplaats
Zet de waterpas nu bovenop de wegwijzer en volg verder de laserstraal.

Ingang
De laserstraal richt nu op de snackwagen. Gebruik het stofzakje op de molshoop om het te vullen met aarde. De eigenaar van de snackwagen is terug en zit slapend in zijn snackwagen. Praat met hem. Hij heeft een contract getekend, waarin staat dat hij hier elke dag moet staan zolang er een werknemer op het bouwterrein aanwezig is.

De landmeter neemt zijn eten zelf mee, maar desondanks moet hij hier staan.

Ru´ne
Schroef met gebruik van het zakmes het gevaarbord voor vallende stenen van de paal.

Parkeerplaats
Hier plaats je het gevaarbord voor vallende stenen op de paal tussen de twee auto's.

Bovendien leg je de plastic rots op de kapotte auto, zodat het lijkt dat het getroffen is door vallende stenen.

Ru´ne
Attendeer de landmeter op de vallende stenen en dat zijn auto daar gevaarlijk staat. Hij gaat samen met Nina naar zijn voertuig.

Zijn horoscoop voorspelde dat het vandaag een geluksdag is. Daarom denkt hij dat de stenen niet op zijn auto zullen vallen. Hij gaat terug aan zijn werk.

Ingang Bouwterrein

Pak opnieuw een gelukskoekje. Open het koekje met het zakmes en lees de boodschap van de dag.

Doe dit ook zo met ander gelukskoekjes tot de schaal leeg is (4x). Een koekje leest:

 

"If you ignore the warning, and disregard your neighbor's misfortune, disaster will strike you also"

 

Dit is de juiste boodschap voor onze landmeter. Maar op welke manier kunnen we hem deze boodschap overhandigen. Geef de snackeigenaar ons uitgekozen boodschap/spreuk papiertje. Daar hij toch niets te doen heeft wil hij wel nieuwe gelukskoekjes bakken met daarin onze boodschap. Nadat hij het gelukskoekje gebakken heeft geeft hij het aan Nina.

Ru´ne
Geef het versgebakken gelukskoekje aan de landmeter. Zeg dan weer over het gevaar van zijn auto. Nu neemt hij de waarschuwing serieus en zet zijn auto weg.

Ingang bouwterrein
Praat met de snackeigenaar. Zeg dat de landmeter een vrijendag genomen heeft en dat hij met zijn auto vertrokken is. Hij inspecteert de parkeerplaats en is overtuigd dat hij weg is. Nu, er niemand meer op het bouwterrein aanwezig is kan hij ook vertrekken. De laserstraal richt nu voor kort op het informatiebord. De batterij in de waterpas is leeg geraakt. Open de klep rechtsonder op het informatiebord met het zakmes en pak de batterijen.

Parkeerplaats
Pak de waterpas. Stop de nieuwe batterijen in de waterpas en plaats de waterpas terug op de wegwijzer.

Ingang bouwterrein
Combineer de stroomkabel met de spiegel. Hang de spiegel/stroomkabel aan de haak boven het informatiebord. De spiegel moet anders gedraaid worden, zodat de laserstraal erin straalt. Bevestig het zakje met aarde aan de spiegel. De laserstraal richt nu naar beneden op een molshoop onder het informatiebord. Combineer de aluminiumfolie met het papieren bekertje, om wat aluminiumfolie om het bekertje te wikkelen. Leg de rest van de aluminiumfolie op de molshoop waarop de laserstraal gericht is.

Ru´nes
De laserstraal richt precies op de stenenpuinhoop. Maar al snel dooft de straal weer. Deze keer doet het er niet toe, omdat Nina nu weet waar ze zoeken moet. Het puin is te groot om het met de hand te kunnen verwijderen. Zet het ingepakte aluminiumfolie bekertje tussen het puin en praat dan met de landmeter. Omdat hij ook opzoek is naar verborgen schatten, controleert hij de puinhoop. Met zijn zaklamp zoekt hij naar de schat. Hij gaat zijn graafuitrusting halen, verwijdert de stenenpuinhoop voor je en maakt de doorgang vrij. Daar hij het gevonden object aan zijn koper wil tonen verlaat hij het bouwterrein. Trek aan de ijzeren ring en ga naar de ondergrondse kamer.

Ondergrondse kamer
In de kamer is een groot wijnvat. Op het wijnvat is een houtenbord met letterknoppen. In de muur zijn stenenschijven. Bekijk de stenen schijven in close-up. Het doel is om de drie gaten in de schijf in het midden over elkaar heen te leggen. Met de 3 knoppen kan je de schijven draaien. De knop onder de 3 knoppen is om de puzzel terug in de startpositie te zetten.

De linkerknop draait de rode schijf 1 positie met de wijzers van de klok mee.
De middelste knop draait de gele schijf 1 positie met de klok mee en de rode schijf 1 positie tegen de klok in.

De rechterknop draait de rode en grijze schijf 1 positie tegen de klok in en de gele 2 posities met de klok mee.

 

 • Draai 5x aan de rechterknop = Grijze schijf staat correct.

 • Draai 1x aan de middelste knop = Gele schijf staat correct.

 • Draai 4x aan de linkerknop = Rode schijf staat correct.

De drie gaten zijn nu over elkaar heen gedraaid.

Pak uit de opening een gouden ring.

 

Bekijk het houtenbord met de letterknoppen in close-up. De letterknoppen kunnen niet ingedrukt worden. Bekijk de tekening van Elise in de inventaris. Nina legt het automatisch naast de letters. Steek dan de gouden ring in de opening links van de letterknoppen. De letterknoppen zijn nu geactiveerd en kunnen ingedrukt worden. Voordat je deze puzzel kan oplossen komt eerst David binnen. Hij kon uit de inscriptie alleen de naam van de stadsoprichter ontcijferen: aartsbisschop "Austrebert". Meer informatie heeft hij niet voor Nina. Ga terug naar het houtenbord.

 

Je moet letters van de naam van de aartsbisschop in de juiste volgorde indrukken. Daarbij moet je ook op de regels letten die Elise op de tekening getekend heeft, omdat alleen de letters indrukt kunnen worden, die ook met een lijn verbonden zijn. Er staan 2 letters A op het bord. De A - rechtsboven is verbonden met een U (linksboven) en de U is met de S verbonden (linksonder), maar deze S heeft geen verbinding met een T. Daarom is de A hierboven beschreven niet het juiste startpunt. Start dus met de A linksboven. Klik op de ring om de puzzel terug in de startpositie te zetten.

 

 1. A - Uiterst links.

 2. U - Uiterst links.

 3. S - Rechts van de U.

 4. T - Midden/boven.

 5. R - Rechts van de eerder ingedrukte S.

 6. E - Rechts van de R.

 7. B - Hier kan je kiezen voor de B rechtsboven of de B tussen de 2 E's.

 8. E - Terug naar de eerder ingedrukte E.

 9. R - Terug naar de eerder ingedrukte R.

 10. T - Druk weer op de T midden boven.

 

Het wijnvat opent. Nina pakt een brief en een paar lerenlapjes eruit. David leest de brief voor.

Na de volledige verwoesting van Gatineau schreef broeder Bernard, de broer van Zuster Elise, een brief aan kardinaal Coubertin in Parijs.
 

Enige tijd geleden had de monnik de kardinaal enkele gecodeerde perkamenten gestuurd. De kardinaal moest deze perkamenten in een archief opslaan en goed geheim houden, want ze bevatten voldoende bewijsmateriaal om Zandona voor een inquisitie rechtbank te krijgen. Nu wilde Bernard zijn zus Elise met het schaduwmasker en deze brief naar Parijs sturen, omdat daar de perkamenten ontcijferd konden worden. De zogenaamde lerengaten lapjes zijn daarom van groot belang. Daar je deze brief in dit wijnvat vindt, is de schaduwmasker, die de sleutel is waarover Elise gesproken heeft, nooit in Parijs aangekomen. Wat is er met Zandona gebeurd, nu ze waarschijnlijk nooit voor de rechter gebracht kan worden. Hebben de huidige actieve sekteleden de hele tijd hem in het geheim verborgen gehouden, of is de sekte opnieuw verrezen?

 

Nina en David kunnen slechts gissen en willen naar Parijs afreizen. Ze vermoeden dat de perkamenten nog altijd verborgen zijn op het landgoed van kardinaal Coubertin.


Hoe is het eigenlijk met Max? Max zit opgesloten in een landhuis in Frankrijk. Hier is het hoofdkwartier van Puritas Cordis. Een Sektelid en de barman van Nina's cruisschip zijn hem aan het ondervragen. De barman heeft de foto van Nina bij Max gevonden. Daar, hij Nina op het schip persoonlijk heeft leren kennen, willen ze weten wat hun plannen zijn. Sinds Max gescheiden is weet hij natuurlijk niet waar Nina nu is en uitspookt. Zij zullen Max wat bedenktijd geven.

 

Hoofdstuk 6: Frankrijk, Parijs
 

Begraafplaats - Parkeerplaats
Aangekomen bij het kapel, zien we dat er niet veel overgebleven is. Terwijl David op onderzoek gaat om de oude bouwtekeningen tot stand te brengen, zal Nina alles grondig doorzoeken. Bekijk het gat, onder in de verwoeste pilaar. Nina ziet een blauwe steen. Pak de blauwe steen met witte koning uit het gat. Nina trekt hard aan de steen, valt achterover en zakt door de grond in de ondergrondse kelder van het kapel.

Begraafplaats - Ondergrondse Kelder
Links is een nauwe spleet in de stenendeur. Bekijk het wapenschild in de muur. Lees de opschrift: Institio finis viae est = Stilstaand is het einde van de pad? Sommige letters kunnen gedraaid worden. De I en S van "Institio" - F, N en S van "finis" - A van "viae en S van "est.". We moeten meer informatie hebben om te weten wat we hier moeten doen. Probeer via het gat naar buiten te klimmen. Nina schreeuwt om hulp. Een man komt je redden.

Parkeerplaats
Praat met de Clochard (zwerver). Hij vertelt wat over de geschiedenis van de kardinaal.

De kardinaal stierf in 1663. Na zijn dood, zorgde zijn beheerder voor de erfenis, maar 10 jaar later stierf de beheerder ook. De beheerder was 40 jaar in dienst van de Kardinaal en stierf in zijn bescheiden woning. Zijn voornaam was Michel en is hier op het kerkhof begraven.

Meer weet hij niet over de beheerder. Alle aantekeningen van de Kardinaal moeten nog in de archieven liggen, want ze zijn nooit gevonden. Hij weet niet waar de kardinaal begraven ligt. Nina zal op de begraafplaats naar het graf van de beheerder zoeken. Doorzoek de composthoop. Nina vindt een houtenpaal en een kaars. Ga rechts naar de begraafplaats.

Begraafplaats - Graven
De graven liggen in een bepaalde volgorde. Nina moet herhaaldelijk een keuze maken uit verschillende wegen. Op de eerste kruising heb je de keuze uit 3 verschillende jaartallen. De zwerver had gezegd dat de kardinaal overleden was in 1663 en zijn beheerder 10 jaar later. Aldus kiezen we het pad 1670. Op de volgende kruising tussen rijk en arm. Hij stierf in een bescheiden woning. Kies voor Arm. Volgende kruising tussen jong en oud. Hij was 40 jaar in dienst van de kardinaal. Kies voor Oud. Op de laatste kruising heb je de keuze tussen man, vrouw of familie. De beheerder was eenzaam gestorven en had misschien geen familie meer. We gaan ervan uit dat het een man was, dus kies voor Man.

Hier kan Nina geen graf met de naam Michel vinden. Zou het dan toch om een vrouw gaan, met de naam Michelle. Begin weer van vooraf aan. Neem dezelfde route maar kies nu op de laatste kruising voor Vrouw ♀. Nina vindt dan het graf van de beheerster. Haar naam is Michelle de Saint-Maillefert. Op het grafsteen zijn een paar letters, erin gemetseld: De S, a, en de f. Noteer de positie van deze letters. Ga terug naar de ondergrondse kelder.

Ondergrondse kelder

Bekijk weer het wapenschild. Draai de letters in de positie als op het grafsteen.

 

 

 • INSTITIO: Klik 3x op de S
 • Finis: Klik 5x op de F en klik 3x op de S
 • VIAE: Klik 2x op de A
 • EST: Klik 3x op de S

Heb je dit goed gedaan schuift de stenendeur aan de linkerzijde open. Ga er door en je komt in een ondergrondse grot. Je staat voor een afgrond. Aan de andere kant is een grote poort. Tegen de muur hangt een landkaart van het oude gebied. Een inscriptie verteld een scŔne van een veldslag uit die tijd. Op de vloer is een moza´ektegel. Het bestaat uit 4 x 4 velden, waarvan sommige gevuld zijn met witte stenen. Bekijk je blauwe steen in de inventaris. De blauwe steen heeft een witte koning. Zet deze blauwe steen ergens in een zwart veld. Nina zegt dan dat ze nog 4 stenen meer nodig heeft voor de moza´ek. Misschien kan de zwerver je helpen?

Parkeerplaats
De Clochard weet niets van de moza´ek en blauwe stenen. Wel weet hij te vertellen, dat na de bomaanslag de goede stenen weer gebruikt werden bij de wederopbouw van de stad. In die periode werden de brug, metrostation, gevangenis en dierentuin herbouwd. Nina gaat opzoek naar de blauwe stenen. De Clochard geeft je de stadskaart van Parijs, waarop hij de belangrijke plaatsen voor je markeert. Je loop naar de brug. De stadskaart kan je gebruiken om je te verplaatsen.

Brug
Doorzoek de afvalhoop. Nina vindt 5 cent en een fopspeen. Bekijk de grote waterplas en praat dan met de straatveger. Hij is al 4 uur bezig, deze kant van de brug te vegen en heeft geen blauwe steen gezien. De andere kant wil hij wel vegen, maar alleen als het daar ophoudt met regenen. Hij wil niet onnodig nat worden. Maar als het hier ook gaat regenen, gaat hij de andere kant wel vegen, omdat hij dan toch al nat is. Ga naar rechts.

Metro - Hoek van de straat
Nina komt bij het metrostation. Op de straat staat een rode Ferrari. De Ferrari heeft dikke krassen op de motorkap. Praat met de voorbijganger. Hij wacht op zijn vrienden die hem met een minibusje komen ophalen. Zijn vrienden kennen de stad niet zo goed en hij zou ze dan door de stad begeleiden met het busje. De man heeft geen blauw steen gezien. De Ferrari heeft hij vanmorgen geleend om indruk op zijn vrienden te maken, maar door een ongelukje zijn de krassen erop gekomen. Ga na het gesprek het verlaten metrostation binnen.

Metrostation
Zie dat een stukje van het verwoeste plafond geschilderd is. Zie het lege fonteintje. Pak achter in het scherm de teddybeer. Zie tegen de kiosk een kauwgomautomaat. Deze werkt nog steeds, maar voor 5 cent kan je helaas geen kauwgom kopen. Pak rechts de paraplu. Bekijk en gebruik de schakelkast rechts van de kiosk. De fontein doet niets, omdat het geen water heeft. Kijk door het venster. Je ziet een stilstaande stationsklok. Ga uit de close-up van de klok. Gebruik het uurwerk. De minutenwijzer beweegt iets, maar staat daarna weer stil. Kijk weer door het venster. Plaats de kaars op de minutenwijzer. Nina zegt dat de Ferrari onder de klok staat. De kaars zal het alarm laten afgaan als de kaars op de auto valt. Nina moet een alibi hebben, wanneer het alarm afgaat. Gebruik weer het uurwerk. Nina rent naar de voorbijganger. De kaars valt op de auto en het alarm gaat af. Het minibusje scheurt voorbij. Ziet niet de voorbijganger en rijdt over de brug verder door. Het busje rijdt door de waterplas. De stratenveger wordt nat en gaat de andere kant van de brug vegen. De man van de Ferrari ziet al deze pech niet meer zitten en loopt naar het park. Nina volgt hem automatisch omdat ze vreest dat hij zichzelf iets aan zou doen.

Park
Onze voorbijganger, Rossi zit radeloos op een parkbankje. Praat met Rossi. Nina zal hem eens wat oppeppen. Pak en lees de krant. In de krant is een artikel over de gezonken Calypso en over Puritas Cordis. Loop naar de linkerzijde. Pak de hoelahoep ring uit het water. Pak de tennisbal van de zandbak. Praat met de Clochard op het parkbankje. Naast hem staan een paar alcohol flessen. Hij stopt met drinken als Nina hem iets te eten bezorgd. Voorheen hebben toeristen geld in het parkfontein gegooid om iets te wensen. De dierentuin zal intussen geopend zijn. Ga via de stadskaart naar de brug.

Brug
De hele straat is nu geveegd. Op de stoep ligt een vastgeplakte blauwe steen. Peuter de steen los met de paraplu en krijg de blauwe steen met een zwarte boer.

Zie achter in de rivier een paar eendjes zwemmen.

Metro
Pak de kaars terug, die nog vˇˇr de Ferrari op de grond ligt.

Gevangenis
Bekijk alles. Zie de 2 ontnuchteringcellen. Praat met de agente - alleen dronken personen mogen in de cel.

Zoo - Dierentuin
Ingang: Pak het lege drankblikje voor de linkerbank. Pak voor het standbeeld de rode nagellak. Links gaat naar het apenverblijf en rechts naar de krokodillen en olifanten verblijven. Zie de melkbussen en de stokbroden. Praat met de dierentuinmedewerker. De stokbroden zijn voor de eenden, die elke dag voor het water bij het krokodilverblijf komen. Zodra de eenden daar zijn, mag Nina een stokbrood nemen. De man heeft een blauwe steen in het krokodilverblijf gezien. Ga rechts.

Krokodil en Olifant
Op het terrein pak je de rode lokeendfluit van de grond (trecht-vormige toeter). Zie de blauwe steen bij de krokodil liggen. Lees het informatie bord over de krokodil. Hij reageert op trillingen in het water op jacht naar zijn prooi. Aan de linkerkant is een motorboot. De motor werkt nog. Ga iets naar rechts. Hier is een olifant. Zie in de boom een vogelnest. Ga terug en links verder naar de apenkooi.

 

Apenkooi
Een kleine aap zit op een tak. Rechts naast hem is een autoband, een bal en een bekertje met pinda's. De pinda's kunnen we goed gebruiken. Midden in het pad is een scheur en gat in de grond. In het gat steek je het houtenpaaltje. Zet het drankblikje op het paaltje. Plaats de hoelahoep in de scheur. Nu kan Nina het blikje met de tennisbal van het paaltje gooien. Maar wat heeft dit voor nut? Misschien kunnen we de aap dresseren, maar de aap komt geen millimeter van zijn plaats. Pak het blikje en tennisbal weer terug.

Ingang
Praat met de medewerker over de apen. Hij gebruikt een lange tak als dressuurstaf. Zodra hij de tak ziet en voelt, zal de aap reageren en zal alles na-apen.

 

Apenkooi

Trek het paaltje uit de grond en gebruik het paaltje op de aap. Hij reageert inderdaad en volgt Nina's bewegingen aandachtig. Daar hij links van de autoband zit moeten we proberen hem naar de rechterzijde te lokken. Laat Nina door de hoelahoep kruipen. De aap kruipt dan door de autoband naar de rechterzijde. Steek dan het paaltje weer in de grond. Zet het blikje weer op het paaltje en gooi met de tennisbal het blikje van het paaltje. De aap pakt de bal en gooit de bal tegen het pinda bekertje. Het bekertje valt buiten de kooi. Pak de pinda's.

 

Krokodil en Olifant
De krokodil moet eerst op prooienjacht, zodat we de steen kunnen pakken. Gooi de teddybeer in het water. Start dan de motor van de boot. De krokodil zwemt dicht naar de boot naar zijn denkbeeldige tegenstander. Nu hij afgeleid is moeten we kijken hoe we op het terrein van de krokodil kunnen komen. Ga naar de olifant. Klik de pinda's op het vogelnest in de boom. Nina geeft de olifant een pinda en legt de resterende pinda's in het nest. De olifant ontwortelt de boom. Klim via de boom over de omheining. Nina pakt automatisch de blauwe steen met een zwarte toren.

Brug
Gebruik de lokeendfluit op de eenden. Deze reageren op het geluid en komen een beetje dichterbij.

Park
Ga dicht bij de rivier railing staan en klik de lokfluit op Nina. De eenden vliegen nu naar dit gebied.

Zoo - Krokodil en Olifant
Ga links op het steigertje bij de motorboot staan. Klik de lokfluit op Nina. De eenden komen aangevlogen en zijn waar we ze moesten krijgen.

Ingang

Praat met de dierentuinmedewerker en krijg nu een stokbrood. Het brood is kei hard. Sop het stokbrood in de melkbus.


Park
Geef de Clochard het zachte brood. Je pakt automatisch de fles brandy. We moeten Rossi nog uit zijn depressie helpen, zodat hij zijn geluk terug kan vinden.

Metro - Hoek van de straat
Gebruik de rode nagellak op de Ferrari krassen om ze iets weg te werken.

Park
Gooi de 5 cent in de fontein. Als Nina de 5 cent niet in de fontein gooit, praat dan eerst met Rossi en gooi dan de 5 cent in de fontein. Praat dan weer met Rossi. Nina zal dan Rossi overtuigen om ook geld in de fontein te gooien. Hij gaat eerst zijn auto controleren. Dan gaat hij terug en werpt er 10 cent in. Hij zegt dat het niet echt geholpen heeft, maar zal op een wonder wachten. Ga terug naar het park en pak de 5 cent en 10 cent uit de fontein.

Metrostation
Gebruik de 10 cent in de kauwgomautomaat en krijg een oud kauwgom pakje.

Gevangenis
Nu moeten we zorgen dat Nina opgesloten wordt in de rechtercel, omdat ze daarin een blauwe steen heeft gezien. Gebruik de kauwgom in het slot van de linkercel. Neem een flinke slok van de brandy en zeg dan tegen de agente dat je stomdronken bent. Ze zal Nina testen. Na de geurtest neemt ze een bloedproef. Ze neemt via een spuit bloed van je af. Als de telefoon rinkelt verlaat zij het bureau. Nina moet snel actie ondernemen, want de bloedproef zal wel eens niet goed kunnen uitpakken. Klik de brandy fles op de spuit met je bloed, die op het bureau ligt. De agente komt terug en Nina heeft een alcoholpromillage van 3,7 promille. Onmiddellijk wordt ze in de rechtercel opgesloten.

 

Cel
In de andere cel zit een man die je door de muur aanspreekt. Hij speelt op een mondharmonica. De blauwe steen is in de muur gemetseld. Pak de slappe bal en lepel. Probeer met de lepel de blauwe steen uit de muur te krabben. De agente hoort het krasgeluid. Vraag dan aan de man in de andere cel of hij op zijn mondharmonica wil spelen. Hij zal dat voor je doen als je eerst een raadsel oplost. Je moet een 3-cijferig nummer raden.

 1. Een cijfer tussen 1 en 5 - Je zal het cijfer niet in de cel vinden.

 2. Een oneven cijfer. Iets staat Nina in de weg om te vluchten.

 3. Een even cijfer. We staan erop, maar we kunnen niet lopen.
   

 1. Voor het eerste cijfer, kijk je in de cel. Je ziet 1 deur, 2 bedden, 3 klerenhaken en 4 stoelpoten. Voorwerpen die met het cijfer 5 in verbinding gebracht kunnen worden zijn niet in de cel te vinden. Daarom is het eerste cijfer: 5.

 2. Het luikvenster in het plafond is een goede mogelijkheid om te ontsnappen. Het heeft 9 spijlen. Het tweede cijfer is 9.

 3. Lopen en staan kan met de benen. De stoel heeft 4 poten. 4 stoelpoten + 2 benen van Nina = het derde cijfer 6.

De man speelt dan op zijn mondharmonica. Gebruik dan weer de lepel op de steen en krijg de blauwe steen met een zwarte koning. Nu moet Nina nog alleen de cel uit. Klop op de celdeur. Na wat gezeur en justitiŰle bedreigingen laat ze je vrij en geeft je spullen terug.

Park
Vul de slappe bal met water uit de fontein.
 

Metrostation
Giet het water uit de bal in het fonteintje. Schakel het fonteintje aan via de knop in de schakelkast. De waterstraal bereikt netniet het stukje beschilderd plafond. Klik de kaars op het fonteintje, om 2 openingen dicht te stoppen. Klik dan de fopspeen ook op het fonteintje om de derde opening ook dicht te stoppen. Nu zal de staal harder omhoog spuiten. Zet het weer aan en de blauw steen wordt zichtbaar. Pak de steen met de paraplu. Deze blauwe steen heeft een wit paard.

Begraafplaats - Ondergrondse kelder

Ga naar de grot met de moza´ektegel. Lees het verhaal van de veldslag op de oude kaart:

 • De koning had zich in Provence teruggetrokken....

 • ....en vochten tegen een boerenopstand in het noorden....

 • ....versterking kwam uit Navarre en zijn de grens overgetrokken.....

 • ....maar bij de fort in het oosten moesten ze zich splitsen.....

 • ....De tegenstander viel aan vanuit Bretagne.

Deze informatie is voldoende om de moza´ek op de vloer te voltooien. De landkaart bestaat uit 4 x 4 velden als je het vanuit Navarre bekijkt.

Ook de moza´ek bestaat uit 4 x 4 velden. De witte figuren zijn de goede en zwarte de slechte.

 

De koning had slechts een bondgenoot en trok zich terug. Er zijn maar twee witte figuren, dus moet de witte koning rechtsonder in Provence geplaatst worden. Ten noorden van hem, in Dauphine vond een boerenopstand plaats. Zo hoort de zwarte boer op het gebied boven de witte koning. De versterking kwam uit Narvarra en is de grens overgetrokken. Het witte paard bevindt zich dus linksonder in het Gascogne gebied. Hij vocht tegen de forten ten oosten van hem. Torens zijn forten, dus de zwarte toren wordt in Toulouse geplaatst, rechts van het witte paard. Nu ontbreekt alleen de zwarte koning. Hij is de tegenstander, die vanuit Bretagne aanviel en dus in de linkerbovenhoek geplaatst wordt.

Bekijk het moza´ek. Plaats eerst een blauwe steen in een zwart veld (als je dat nog niet eerder gedaan had). Plaats dan nu alle blauwe stenen in de witte velden. Je kan de steen in het zwarte veld er weer uit pakken en dan op de juiste plaats zetten. Zet de blauwe stenen in de volgende velden:

 

 • Zwarte koning: Eerste rij - Eerste veld.

 • Zwarte boer: Derde rij - Vierde veld.

 • Witte paard: Vierde rij - Eerste veld.

 • Zwarte toren: Vierde rij - Tweede veld.

 • Witte koning: Vierde rij - Vierde veld.

Heb je dit goed gedaan, komt er een brug uit het plafond naar beneden en Nina gaat over de brug.

Begraafplaats - Archief van de Kardinaal
Nina heeft de verloren archieven gevonden. David komt erbij, zijn Latijns is beter. Samen vertalen ze de perkamenten van Zandona en de sekte. Ze komen tot de conclusie dat het VN Hoofdkwartier het volgende doel is, want Zandona wil de machtigste man van de wereld vernietigen. Dan komt plotseling een sektelid binnen en bedreigt hen met een wapen. David schreeuwt tegen Nina dat ze moet vluchten, terwijl hij hem bezighoudt. Nina vlucht, maar loopt rechtstreeks in de armen van onze welbekende barman. Ze hoort een schot en een schreeuw. David is dood? Er blijft niets anders over voor Nina, om de barman te volgen.

 

Hoofdstuk 7: Frankrijk, Chateau

 

Gevangenis
Max is in zijn cel, De sekteleden zijn nog niet in het landhuis teruggekeerd. Onderzoek alle hotspots. Pak de appel. Zie tegen het ovenkacheltje een vuilnisgrijper? Gooi de appel tegen de vuilnisgrijper, om de vuilnisgrijper te kunnen pakken. Gebruik de vuilnisgrijper op de ovenklep van het ovenkacheltje. Zodra je de ovenklep gepakt hebt, komen de twee sekteleden terug.
 

Toren - Commando centrum
Max wordt naar sekte leider, Pat Shelton gebracht en is verbaasd dat Nina hier ook is. De sekte leider vertelt over de bedoelingen van Puritas Cordis. De sekte wil de actieve vulkanengroep Cumbre Vieja op La Palma opblazen, die dan in de zee zouden uitbarsten. Het gevolg hiervan zou dan een Tsunami moeten veroorzaken die heel New York zal overspoelen, waar momenteel de VN vergadert. De gehele oostkust zal worden vernietigd. Puritas Cordis wil op deze wijze de macht nemen en de mensen volstoppen met Zandona's visioenen.

Tuin
Een andere scŔne volgt. Shelton gaat met zijn handlangers en gevangenen naar de tuin. Hier is een graf gegraven. Nina wordt ondervraagd. Je moet nu kiezen. Doe je net of je van niets weet, of weiger je iets te vertellen of vertel je alles wat er gebeurd is? Maakt niet uit wat je doet, want Shelton zal toch op Max schieten, want alle antwoorden van Nina bevallen hem niet. Max valt achterover in het graf en Nina wordt vastgebonden en in de cel opgesloten.

Gevangenis
Nina voelt zich schuldig aan de dood van Max en David. Ze denkt dat haar vader de volgende zal zijn!

Tuin
Max leeft nog en klimt uit het graf. De ovenklep heeft hem gered. Pak de plastic vaas van het hondengraf en de schop

Op de grond zijn voetafdrukken van een patrouillerende bewaker te zien. Ga door de linker doorgang.

 

Binnenplaats

Een bewaker staat voor de gevangenisdeur. Aan het gebouw, rechts van de bewaker hangt een thermometer. Momenteel is het 19 ░ C. Links van de bewaker is een houtenbankje, waarop Max krassen kan zien, maar in zijn positie kan hij het niet herkennen. Tegenover het bankje groeit in het perkje een knoflookachtig bolgewas (daslook). Ga terug en dan door de rechtse doorgang.

 

Gangetje

Achter in het gangetje staat een muizenval. Gebruik de vuilnisgrijper op de muizenval en je hebt het stukje kaas. Combineer de kaas met de vaas. Kijk door het eerste venster. Het is het venster van Nina's cel. Nina is verbaasd en blij dat je nog leeft. De twee praten even met elkaar en je kan nu ook switchen van karakter. Switch naar Max. Verder naar achteren kruip je door het andere venster de opslagruimte in.

Opslagruimte
Bekijk hier alles en pak de volgende spullen: snel fotocamera, 2 lege zakken, ijsspray, klerenhanger en de Game Girl. De Game Girl (Game Boy) werkt nog. Lees het "11 vrienden" voetbaltijdschrift. Lees in het sprookjesboek het sprookje over sneeuwwitje en de zevendwergen en over de 666 duivel. Zet de TV aan, maar de ontvangst is slecht. Pak de TV. Zet de TV op de lessenaar, voor het venster. Gebruik de klerenhanger op de TV als vervanging van de antenne. Zet de TV aan en zie een voetbalwedstrijd op de TV. 

 

 

 

 

Binnenplaats
Gebruik de ijsspray op de thermometer en de temperatuur zakt naar 8 ░ C. Switch naar Nina.

Gevangenis
Nina: Veel kan je niet doen omdat je vastgeketend bent. Maar als je op de celdeur klikt, roep je de bewaker die op de binnenplaats staat. Als hij de ketting losmaakt, zal Shelton hem zeker doden. Hij is alleen maar ge´nteresseerd in voetballen. Zeg zeker dat je het kou hebt. Hij gaat naar de thermometer, om het te controleren. Omdat het slechts 8 ░ C is hangt hij Nina een habijt om.

Max: Pak met de vuilnisgrijper de habijt van Nina's schouders. Trek de habijt aan.

Binnenplaats
Praat met de bewaker. Hij behoort niet tot de sekte, hij is slechts een Russische bewaker. Zeg tegen hem dat het verstandig is als hij nu zijn patrouille doet. Hij loopt weg. Omdat er voetballen op TV is, zal hij langer wegblijven. Je kan nu alles hier onderzoeken. Pluk een knoflookkruid. Combineer de knoflookkruid met de vaas/kaas. Bekijk het houtenbankje. De ingekerfde tekens kan Max niet ontcijferen. Maak een foto van het bankje. Ga via de kleine rode deur, naar de gevangenis.

Gevangenis
Toon Nina de foto, zodat zij het kan ontcijferen. Het is te donker. Combineer de foto met de Game Girl. De verlichte display biedt voldoende licht om de tekens op de foto te herkennen. Nina ontcijfert de Russische tekens als de woorden: Sneeuwwitje, voetbal en de duivel. Deze komen je ergens bekend voor! Bekijk het cijfertoetsenbord, links van de deur.  Een combinatie moet worden ingevoerd om de celdeur te openen. De bewaker weet de combinatie. Zijn de woorden misschien ezelsbruggetjes? In de opslagruimte heb je boeken en tijdschriften gelezen. Het sprookje van Sneeuwwitje en de 7 dwergen en het getal van de duivel is 666. Het voetbaltijdschrift is getiteld "11 vrienden". Zo kom je achter de cijfers: 7 - 666 - 11. Zoek zo de correcte combinatie met deze cijfers: 7-1-1-6-6-6. De cel deur opent. Max bevrijdt Nina.

Opslagruimte
Nina zou ook een habijt moet aantrekken, maar die hebben we niet. Geef Nina een van de twee zakken, zodat ze zich in de zak kan verbergen.

 

Binnenplaats

Verlaat de opslagruimte. Op de binnenplaats zijn de bewakers weer op hun posten. Een tweede bewaker bewaakt de deur naar het commando centrum. Praat met de bewaker voor de gevangenis deur. De ontsnapping van Nina is al opgemerkt. Het is niet de eerste keer dat bij hem een gevangene ontsnapte. In Rusland is dat ook gebeurd. Die gevangene leek sterk op Nina. Is hij misschien de bewaker van het militair hospitaal, waaruit Nina toen ontsnapte in het Tunguska spel? Die bewaker kijkt graag naar voetbal en houdt van kaassoep. Praat met de bewaker vˇˇr het commando centrum. De man heeft foto's van alle sekteleden. Het luik links van hem is van een kolenschacht die uitkomt in de kelder. Het luik gaat alleen open als er nieuwe kolen geleverd worden. Bij ontsnappingen moet de alarmknop onmiddellijk ingedrukt worden, maar dat is nu niet gebeurd.

Tuin

Sla met de schop de verkoolde hondenhok in elkaar. Pak met de lege zak het verkoolde puin van het hondenhok. Combineer Nina's zak met de zak met verkoolde puin.

Max stopt Nina in de tweede zak met de verkoolde stukken er bovenop, om zo een zak met kolen te krijgen.
 

Binnenplaats

Zeg dat je kolen hebt. Je gaat de zak halen. De bewaker controleert de zak. Hij opent het luik en je gooit de zak met Nina door het luik. Max loopt terug naar de tuin. Max kijkt daar door het kelderraampje en ziet dat Nina in orde is.

Voorraadkelder

Nina: Pak een handvol kolen, helm, wijnfles en wat handdoeken. Kom je te dicht bij de papagaai, zal hij gaan krijsen en alarmeert daardoor een bewaker. We moeten de kooi afdekken. Geef de handdoeken aan Max.

Opslagruimte
Max: Gebruik de handdoeken op de naaimachine, om ze aan elkaar te stikken.

Geef dan de doek, vuilnisgrijper en vaas/kaas/knoflook via het kelderraampje aan Nina.

Voorraadkelder

Nina: Combineer de doek met de vuilnisgrijper en gebruik deze combinatie op de vogelkooi. Giet dan de wijn in de vaas bij de ander ingrediŰnten. Giet de mix in de helm. Leg de kolen in de kachel, om een vuurtje te krijgen in de kacheloven. Zet de helm met de mix op het kacheltje en krijg lekkere warme kaassoep. Vul de vaas met wat kaassoep. Pak achter bij de vogelkooi de gouden medailles. Geef Max de gouden medailles en de vaas met de kaassoep.

Gevangenis
Max: Geef de kaassoep aan de bewaker voor de gevangenisdeur. Samen gaan ze de gevangenis binnen. De bewaker eet zijn soep, maar kan Max zien wat hij doet. Max wil de alarmknop indrukken, zodat de andere bewaker zijn post verlaat. Leg de gouden medailles in het stro in de cel en praat dan met de bewaker over de gouden medailles. Zodra de bewaker op zoek naar zijn schat gaat, druk je snel op de alarmknop. De bewaker voor de torendeur komt kijken wat er aan de hand is. Terwijl de 2 strijden, keert Max terug naar Nina. Samen gaan ze naar de toren.

Toren - Begane Grond
Nina zal boven naar Pat Shelton gaan en Max zal de andere bewakers tegenhouden. Max geeft Nina de schop.

Toren - Commando centrum
Nina: Boven aangekomen, ontdekt Nina een replica van het Vrijheidsbeeld. Beide ramen staan wijd open. Rechts is een  liftschacht en in de voorzijde een gat in het plafond, zodat je naar beneden kan kijken. Nina is op de trap aan de linkerkant binnen gekomen. Pat Shelton staat voor het bedieningspaneel. Nina moet hem afleiden. Loop je naar hem toe of sla je hem neer met de schop, zal hij Nina neerschieten. Gooi de hete soep in zijn gezicht. Hij waggelt achteruit en valt door het gat.

 

Nina loopt naar het bedieningspaneel. Rechts ligt het profetieŰn boek van Zandona. Links is een telefoon, waarvan alle kabels ontbreken. In de slotgleuf is een chipkaart. Zonder deze kaart werkt de console niet. Op het cijfertoetsenbord moeten de codes ingevoerd worden. De drie knoppen zijn voor drie verschillende menu's. Druk op de paars knop. Deze knop is voor het instellen van het alarmsysteem van de hoofdingangdeur. Met cijfer 1 wordt het alarm geactiveerd. Alle andere cijfers schakelen het alarmsysteem uit. Druk op een cijfer, bv op 6, druk dan op de entertoets om het te bevestigen en om het alarm uit te schakelen. De groene knop verandert de frequentie tussen de bom en de controle centrum. We moeten een andere frequentie invoeren. Type het getal in dat je boven in de monitor ziet onder 25%: 3752 en druk dan ook op de entertoets.

De rode knop is voor het zelfvernietigend mechanisme. Dit menu heeft een 7-cijferige code. Er zijn een paar woorden die 7 letters hebben. Shelton zou zijn eigen naam misschien daarvoor gebruikt kunnen hebben. Aan de andere kant het doel is New York. De sekte heet Puritas. En dan is er nog de naam van de profeet Zandona. Maar hoe ontcijfer je letterwoorden naar een numerieke code? Bekijk de telefoon. Het is de welbekende telefoon truc. De letters onder het cijfer. Kies de gewenste letter en gebruik het bijbehorende cijfer. De juiste code is:

 

Z

A

N

D

O

N

A

9

1

5

2

5

5

1


Druk op de rode knop, type de code in, 9152551 en druk op de enterknop. Nina pakt automatisch de chipkaart uit het bedieningspaneel. De zelfvernietiging van de Chateua is geactiveerd. Maar Nina en Max moeten nog snel een uitweg vinden, voordat alles in de lucht vliegt. Shelton achtervolgt je met een pistool. Hij wil de chipkaart, maar Nina geeft die natuurlijk niet. Als Shelton je ziet en op je schiet, spring je snel in het gat een verdieping lager voordat hij je treft, of klim via de liftschacht een verdieping hoger om voor hem weg te vluchten. Pat Shelton gebruikt iedere keer de trap aan de linkerzijde.

Begane grond
Pak de oliekan. Hier staat een weegschaal. De deur is goed vergrendeld. Je kan misschien de deur met de schop ontgrendelen, maar dat kost te veel tijd.

Eerste verdieping
Hier is alleen een wereldkaart, gemarkeerd met rode punten.

Commando centrum
De ramen staan wijd open. Kijk je door het linker raam, zie je beneden bewakers die op je schieten. Kijk je door het rechter raam zie je niemand, maar Nina durft niet  te springen. Het Vrijheidsbeeld zou je misschien omver kunnen gooien en op het trapluik laten vallen, maar ook dit kost te veel tijd, voordat Shelton weer op de trap verschijnt. Houd de oliekan voor het linker raam. De bewakers schieten gaten in de oliekan en er lekt olie uit de kan. Gebruik dan de lekkende oliekan op de trap, om de trap vol te smeren met olie. Nu kan je het Vrijheidsbeeld omver werpen en daarmee het trapluik vergrendelen. Nina trekt vervolgens automatisch de liftkabels omhoog, om ervoor te zorgen dat Shelton deze niet gebruiken kan. Maar hoe moeten we nu onszelf redden voordat alles explodeert. Ga rustig zitten en zie of Nina en Max op tijd kunnen ontsnappen uit  de toren en Chateua. Zouden ze weer verliefd worden als het hen lukt!!!!!

 

End

 

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com