04-06-2007

Scratches

Michael Arthate is schrijver. Van het geld dat hij verdiend heeft met zijn eerste succesvolle thriller heeft hij een oud landhuis op het Engelse platteland gekocht. Hij hoopt er inspiratie en rust te vinden voor het schrijven van nieuwe boeken. Het spel begint als hij voor het eerst aankomt bij zijn nieuwe optrekje.

Al snel blijkt dat de elektriciteit het niet doet. Hij belt de makelaar, Jerry, die hem vertelt dat er een elektricien onderweg is. Ook waarschuwt Jerry hem dat de schoonmaaksters die hij ingehuurd had beweerden dat ze iets hoorden krabbelen onder het huis; vermoedelijk ratten.

Wachtend op de elektricien besluit Michael het huis een beetje te verkennen. De vorige bewoners hebben het huis blijkbaar overhaast verlaten want er staat nog meubilair, de keukenkastjes zijn gevuld en de boekenkasten staan nog vol boeken. Jerry weet hem te vertellen dat er een moord gepleegd is in het huis.

Een arts die er in de jaren zestig woonde werd krankzinnig en vermoordde zijn vrouw. Sindsdien heeft er niemand het huis bewoond. De elektricien komt niet opdagen en er zijn geen kaarsen in het huis. Dan blijkt de accu van zijn auto leeg te zijn zodat hij gedwongen wordt in het huis te overnachten. Gedurende de eerste twee dagen heeft Michael geen contact met andere personen, behalve dan via de telefoon. Dit verhoogt het gevoel van eenzaamheid en het idee dat er ieder moment iets kan gebeuren. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd doordat je steeds meer informatie verkrijgt.

Je nieuwsgierigheid wordt hierdoor gewekt en je wil alles doen om maar meer te weten te komen.

 

De Scratches Director's Cut is ook uitgebracht.

Download hier een Patch als je problemen met de voordeur hebt.

 

Dag 1

 

Aangekomen, bij Villa Blackwood,stap je de auto uit en ga je de villa in. Je kan ook eerst alles buiten onderzoeken - Garage, Serre, Crypte maar die zijn gesloten. De brievenbus bij de ingangspoort is leeg. Open de voordeur met de Blackwood Sleutel uit je inventaris - rechtermuis opent inventaris, Escape toets ( ESC) Menu.Met de Vergrootglas in je inventaris kan je de objecten in je inventaris onderzoeken.

 

Als je binnenstapt, rinkelt de telefoon in het halletje, die je opneemt. Het is Jerry. Onderzoek de villa en bekijk alles met je vergrootglas cursor. Ga eerst naar de eerste verdieping. De eerste deur rechts is je slaapkamer. Probeer het licht aan te doen maar er is geen stroom. Zet je Koffer op het bijzet tafeltje, links van het bureau. Open de koffer. Lees de brief en boek, visitekaartje met de telefoonnummers van Jerry: (1665) 67534 - Londen (0207) 73764. Pak de Pen en het Luciferdoosje. Lees het kladblokje  met het telefoonnummer van Barbara: (0207) 72547. In de bovenste la van het bureau liggen vellen papier met vreemde anatomische schetsen. Zet je andere koffer op het bureau, open het en zet de Typemachine op het bureau. Lees in de prullenbak het propje papier. Langs de openhaard staat een dokterskoffertje waar je de Stethoscoop uit pakt. Ga terug naar beneden. Klik op de telefoon in het halletje. Bel Jerry om te zeggen dat er geen stroom is en Jerry zegt dat er een elektricien zou komen. Bel je secretaresse - Barbara. Ga naar buiten om te kijken of de elektricien nog langs zal komen. Open de brievenbus bij de poort, pak en lees de brief van de elektricien. Je hebt de elektricien gemist. Bel opnieuw naar Jerry en hij geeft een hint om de stroomkast te onderzoeken. Ga de linkse deur door van de eetkamer. Ga de deur tegenover in naar de gang. De volgende deur is naar de keuken. 
 

Hier zijn 3 deuren. Deur tegenover gaat naar buiten. Twee deuren rechts - Links is van de slaapkamer van het personeel en rechtse kelderdeur is gesloten. Personeelskamer:  Open de bovenste la van het bureau, pak het Potlood en bekijk de foto van de keuken - klik op de foto voor commentaar (ook altijd bij andere objecten). Op de foto zie je een sleutel aan het rekje hangen met daaronder een vaas. Pak van het bureau een Brief. Gebruik de potlood op de brief om te lezen wat er in de brief geschreven staat. Je kan het niet lezen omdat het in het Italiaans geschreven is. Ga terug naar de keuken. Zie dat de vaas, onder het sleutelrekje, is verdwenen. Ga terug naar de gang. Zie links bij de trap vazen staan. Trek het gordijn open, zoem in op de vaas en pak de Roestige Goudkleurige Sleutel

 

 

 

Bel opnieuw naar Barbara. Ga daarna dan naar de woonkamer en via de deur naar de studeerkamer. Onderzoek en lees alles op het bureau. Uit de tweede la van boven pak je een lege Envelop. Uit de Derde la pak je een Boor.

Stop de Italiaanse brief in de envelop en schrijf met je pen het adres erop. Ga buiten naar de brievenbus. Leg de envelop/brief in de brievenbus en ga terug naar de keuken.  

 

Open de kelderdeur met de gouden sleutel en stap de kelder in. Tegen de muur, open je het zekeringkastje. Onderzoek beide zekeringen. Niets mee aan de hand. Wanneer je een ijskoude wind in de kelder hoort verlaat je de kelder. Bel Jerry. 

Ga terug naar de keuken. Onderzoek alles in de keuken, ook in de ijskast. Pak uit de bestek la, van het kastje naast de gootsteen, een Mes. Onderzoek de andere kamers voor een kaars, die je niet zal vinden. In de eetkamer zeker de la met servetten onderzoeken. Ga naar de Eerste verdieping en onderzoek daar ook alle kamers voor een kaars. Ook niet dus.Ga daar met de trap naar de Tweede verdieping. Als je hier ook alles onderzocht hebt ga je met de houtentrap naar de zolder van de Villa. Open zeker de kist om de inhoud te bekijken. Nu hier is ook geen kaars te vinden. Ga terug naar beneden en onderzoek de klok en de vazen in de voorhal. Bel nu Jerry om te zeggen dat je geen kaarsen kan vinden. 

Drie plaatsen die je absoluut bezocht moet hebben. Het bestekkastje in de keuken, la met servetten in de eetkamer en kist op zolder. Heb je deze plaatsen niet onderzocht dan zal Jerry zeggen dat je verder moet zoeken. Heb je deze plaatsen onderzocht dan zal Jerry zeggen dat je de kaarsen in de stad moet kopen en kan je verder. 

 

Bestek la Servetten Kist op zolder

 


Stap in je auto die bij de poort staat. Pak uit het dashboard kastje je Autosleutels en gebruik ze in het contact. Start de auto maar je hebt de lichten aan laten staan en de accu is leeg. Bel Jerry. Lees daarna het dagboek bij de openhaard - Je vraagt je af, van wie deze Villa is geweest. Bel Jerry. Hij geeft je een naam en datum en verteld dat er een moord in de Villa heeft plaats gevonden. Ga terug de zolder op. Bekijk de oude kranten en klik op de dialoogregel, onder in je scherm om naar de krant van Mei 1963 te zoeken. Lees de krant. Ga naar je slaapkamer en ga naar bed. Je wordt wakker van een hamerkloppend geluid. Verlaat je kamer, ga op de gang, rechts de dubbeldeuren van de Afrikaanse kunst kamer in en het geklop stopt. Voor de dichtgenagelde deur ligt een hamer die je pakt. Het was maar een droom en je wordt nu werkelijk wakker door een krassent lawaai dat waarschijnlijk uit de openhaard komt. Draai naar de openhaard, klik de stethoscoop tegen de  muur bij de openhaard maar je hoort daar niets bijzonders. Ga beneden in de woonkamer naar de openhaard en luister daar met je stethoscoop in de openhaard of hier het geluid vandaan komt.

Ook niet, waarschijnlijk komt het uit de kelder. Het is nu te donker dus ga terug naar bed
Einde dag 1 

 

Dag 2

 

Dag 2 begint met slecht weer. Ga naar beneden en neem de telefoon op - het is Jerry. Ga terug naar boven en eerste deur links in van de Hoofdslaapkamer met een groot hemelbed. Onderzoek weer alles.

 

 

Zoem in op het schilderij van de vrouw met de rode jurk. 

 

Klik op de glasbol die ze vasthoudt en je ontdekt een safe achter het schilderij. Klik op de safe maar je weet de combinatie niet. Bel Jerry voor de combinatie. Jerry geeft je de combinatie - 03.2.11. Je probeert die meteen uit op de safe door weer op de safe te klikken. Lees het contract van de Villa en pak de Sleutel (in inventaris zegt het dat het een blauwe is).Verlaat de slaapkamer en ga op het einde de gekleurde glasdeur van de badkamer in. Water heb je ook niet. Pak uit de onderste la een Handdoek. Ga als je alles onderzocht hebt weer naar de zolder. Pak nu de Olielamp uit de kist. Ga op de Tweede Verdiepingnaar naar het achtergedeelte. De deur daar is gesloten maar de sleutel zit in het slot. Pak de Krant, naast de verfpot. Schuif de krant onder de deur door, gebruik de prikboor in het slot, pak de krant met een Zware Gouden Sleutel. Deze sleutel past niet op deze deur. Gebruik de sleutel die je uit de safe hebt gepakt en je kan het Atelier in. Bekijk de schilderden. Bekijk op de schildertafel de plattegrond. Klik op alle plaatsen en je zegt dat er langs de Hoofdslaapkamer nog een kamer moet zijn. Maar waarom is die ontoegankelijk gemaakt?

 

 

Pak een Zilveren Sleutel en een Dekseltje van de tafel. Pak ook de Hamer, die op de kruk ligt. Ga naar de Tweede kamer van de Atelier. Klim op de grote ladder, snij met je mes het dikke touw door en je kan iets hoger de ladder op. Pak het Blikje Olie. Naast dat blikje staat een smerige kan. Gebruik de schone handdoek op die kan. Boor er een gat in met de prikboor en vul de olielamp met olie uit die kan. Pak het Touw van de grond, die je net doorgesneden hebt. Verlaat de kamer door de deur die nu niet meer klemt. Ga, op de gang, naar de deur van de Hoofdslaapkamer. Verwijderen op de linkerzijde van de hoofdslaapkamerdeur met je mes het behang.

 

 

 

Je ontdekt een stenen muurdeur maak je kan die niet met de hamer inslaan. Ga terug naar het achtergedeelte op de Tweede Verdieping en met de stenen wenteltrap verder omhoog.  Je ziet een scheur in de muur. Gebruik de hamer op de scheur om een gat in de muur te staan.  Knoop het touw aan de lantaarn, klik op de grond op het touw en je duwt het door het gat. Open het raam, trek aan het touw dat je rechtsboven ziet hangen.

 

Klim met het touw naar de geheime kamer.

Blijf op het touw klikken tot je in de kamer bent. 

Het is een Kinderkamer. In de la ligt een geboorteakte die je bestudeerd - het kind Robin is op Augustus 1961 geboren. In de poppenwagen en op de vloer liggen blokken met letter en een cijfer. 

 

R = 5, O = 9, B = 0, I = 9, N = 7 59097

 

 

Als je de blokken schikt op naam van ROBIN heb je een cijfer die op de blok staan - 59097. Met de naam van de ouders: James en Lydia Blackwood, de geboortedatum en naam van het  kind weet je al iets meer van hun. 

Ga terug naar de kranten op zolder en zoek nu naar de krant: Augustus 1961. Je leest dat het kind bij de geboorte is overleden. Je gelooft de krantenkop niet. Ga op de Eerste Etage naar de kamer met de Afrikaanse kunstwerken.  Lees, links op het tafeltje, onder een tropische helm, een brief. Bekijk het toonkastje met de slagtanden. De greep onder op het kastje laat zicht niet bewegen. Zoem in onder op de kast. Verwijderen, met behulp van het mes de dekking van de wielen. Gebruik het olieblikje om beide wielen te oliën.

 

 

Nu kan je de toonkast opzij schuiven. Zie de gebarricadeerde deur, die je in je droom hebt gezien! Verwijder, met behulp van de hamer, de planken op de deur en stap de donkere kamer in. Steek de olielamp aan met je lucifers. 

Verwijder de bamboestaven voor het raam om licht te krijgen zodat je de lamp uit kan doen.  Voor je zie je een groot masker. In de linkerzijde liggen in de hoek briefen die je leest. Bel Jerry om te vertellen wat je allemaal ontdekt hebt. 

Ga naar je slaapkamer en gebruik je typemachine om aan je boek te beginnen. Het is laat dus ga naar bed. Je nachtrust is weer niet van lange duur, omdat er weer iets vreemds gebeurd? Onderzoek weer de kamer met de Afrikaanse kunst. Onderzoek ook de kamer achter de toonkast. Het masker is weg. Ga terug naar je slaapkamer. We verlaten de kamer en, wat was dat? Je hoort weer dat krassent geluid. Ga naar de kelder, steek de olielamp weer aan en ga beneden de kelder in.  Het vreemde lawaai komt waarschijnlijk uit de boiler.

 

Open de klep van de boiler en klim in de boiler.

 

Kruip naar het einde van de buis. Je ziet een deur met een luikje waar je een schaduw langs ziet lopen.  Ga maar terug naar bed want je kan nu toch niets meer doen. 

Einde dag 2

 

Dag 3

 

Het is heerlijk weer, de zon schijnt. Ga beneden naar de openhaard in de woonkamer. Het is wel koud in het huis. Steek de openhaard aan met je lucifers. Bel Jerry en je verteld wat je vannacht gezien hebt. Ga daarna naar buiten. Loop naar de garage - linkse pad als je het huis uit komt. Open het kettingslot met de zilveren sleutel. Op de werkbank pak je uit de gereedschapskist een Schroevendraaier en een Knijptang. Rechts, tegen de werkbank pak je de Koevoet. Heb je alles onderzocht ga terug naar de Hoofdslaapkamer in de Villa. Op het kleine kastje staat een draaispiegeltje. Gebruik de schroevendraaier op het draaispiegeltje om de Spiegel eruit te pakken. Ga naar de kelder. Rechts tegen de muur loopt een waterpijp met een draaiwiel. Gebruik de koevoet op het wiel en dan sla er met de hamer er tegen. Pak de koevoet terug en kijk in de keuken of er water uit de kraan komt. Je hebt water maar er is iets met de leiding. 

 

 

 

Grafkelder.

Ga naar buiten via de keukendeur. Volg het pad die naar een crypte leidt. Het draad om de handvatdeur knip je door met de kniptang. Ga een stap naar voren en lees de 2 naamplaten, onder de doodskisten.

 

Pak de Steen die op de grond ligt.

 

Open de onderste kist en de bovenste kist. De bovenste kist is leeg. Ga naar de grafkelder. Bekijk hier ook de doodskisten. Hier is een kleine doodskist, maar het is te donker om het naamplaatje te lezen. Terug naar boven en zie boven een koepel waar wat licht door komt. Gooi de steen boven door het koepelglas. Je gooit verkeerd. Pak de steen terug, die nu onder in de grafkelder ligt (linkse hoek als je de trap afloopt). Probeer het opnieuw en nu schijnt er zonlicht naar binnen. 

Combineer de draad met de spiegel en knoop de spiegel aan de kaarsenhouder - tegenover de trapingang. 

 

 

Ga terug beneden naar de grafkelder en nu kan je het naamplaatje van de kleine doodskist lezen. De inscriptie is verwijderd, je kan alleen de R nog lezen.  Zal misschien wel Robin betekenen?

Ga terug naar het huis en vandaar naar de Serre - Rechtse pad als je het huis uitkomt. 

 

Serre

De deur is verroest. Gebruik wat olie op de deur en dat doet wonderen. Onder de dode boom zie je in het ronde rooster wat glinsteren. Je kan er niet bij. Ga naar de andere kant van de dode boom en draai aan de kraan. Het glinsterde ding is weggespoeld.  Ga via de trap naar boven. Ga rechtsom naar de tafel. Open de la, pak de Heggenschaar en lees een brief in de andere la. Gebruik de heggenschaar op de zeldzame plant en je knipt er een blad met vruchten af. 

Ga verder door en klik op de tuinslang. Je hangt de slang over de dode boom, naar beneden.

 

Klik op de slang om het andere uiteinde in de plantenbak met de schop te leggen. De schop kan je niet uit het harde zand trekken. Ga beneden naar de omgevallen plant op het rooster. Knip de takken eraf om het water er door te laten stromen. Sluit de slang aan op de waterkraan - onderkant boom. Nu kan je boven uit de plantenbak de Schop pakken. Verlaat de serre, 2 stappen vooruit, draai rechts en ga naar de grote dode boom. Voor de boom ligt in het water het glinsterende ding die je pakt. Het is een Kleine Sleutel. Ga nu maar weer eens Jerry bellen. Hij verteld dat James Blackwood in Juni 1963 is overleden. 

Ga boven op zolder opzoek naar de oude krant van Juni 1963. Je leest een oud telefoonnummer van Hoofdagent, William Bailey: 01665  65217

Ga naar de telefoon en draai zelf het nummer - 01665  65217. De oude hoofdagent, William Bailey verteld onder andere dat het lichaam van Catherine Blackwood nooit is gevonden. Ga nu naar de brievenbus om te kijken of de postbode de brief heeft bezorgd die Barbara zou vertalen. Lees de Brief.  Ga naar de personeelsslaapkamer. Onder het nachtkastje is een geheime luikje in de vloer. Open het en zie de foto.

Op de foto zie je een persoon die iemand aan het begraven is. Ook zie je de schaduw van het Villa torentje.

 

Ga naar de studeerkamer. Open de gesloten la van het bureau met de kleine sleutel. Lees de brief. Klik op het kistje en open het met de cijfers van de Robin blokken - 59097.

He kistje is leeg maar als je goed kijkt zie je dat het een dubbele bodem heeft.  In het midden en rechtse en linkse kant zijn staven. Klik op de middelste staaf, linkerstaaf, 2x middenstaaf en op de rechtser staaf. Klik op de bodem en pak de KapelsleutelGa naar het kapel - rechtse pad en afslag rechts. 

 

Open de kapeldeur met de kapelsleutel. Ga via de spiraaltrap naar boven.Open het kastje, open de la en lees de bijbel. In de bijbel pak je de SpijkerAchter het altaar zie je een ring in de vloer.Gebruik de koevoet op de ring om de tegel te verschuiven. Bekijk het grote kruis en gebruik de spijker in het gat gat onder bij de voeten.Zie dat het INRI bordje boven aan het kruis is gedraaid. Gebruik dan de koevoet op het INRI bordje. Het kruis valt een beetje naar voren en onder het altaar is een gat. Ga door het gat. Steek de kaars aan. Lees de brieven op tafel. Pak de bijzondere gebogen Tak

 

Ga Jerry bellen over je ontdekkingen. Ga naar buiten en je denkt dat er iemand bij de poort stond.  Pak uit de brievenbus een brief. Het is een huisontruiming bevel. 

 

Pak de Accu uit de auto.

Ga naar de garage. Plaats de Accu op de krat.

Klik op de dynamo van de fiets en je sluit de draden aan op de accu.

Draai aan de pendalen om de accu op te laden. 

 

Plaats de accu terug in de auto en start de motor. Je wilt toch het raadsel van Blackwood oplossen Dus stap uit de auto en ga richting kapel.

 

Zie de schaduw van de toren.

Graaf met de schop in de plaats waar je de schaduw ziet

 Zie de dodelijke resten van Catharine Blackwood.

Trek met de kniptang er een Tand uit,

Graaf het graf weer dicht. 

 

Ga naar de kamer met de Afrikaanse kunstwerken. Knip met de kniptank de Leeuwentand van de halsketting die om een borstbeeld hangt. 

 

 

Ga naar de keuken. Doe het klepje omhoog van de koffiemaler, plaats daar de leeuwentand in, sluit het klepje, draai aan de koffiemolen, open onder het bakje en pak de Gemalen leeuwentand.

Doe dit ook met de mensen tand - Gemalen Tandresten. Combineer deze 2 met elkaar en gebruik dit op het vruchtenblad.

 

 

Ga op de Tweede verdieping naar de badkamer.

Zoem in, op de stenen en pak een Krommestang

 

Ga de andere deur door naar de werkkamer. Op de houtenlatten staat een brander. Plaats de kromme stang in de houder van de brander.

Leg dan het metalendekseltje/plaatje, uit je inventaris op de brander. Leg het vruchtenblad/gemalen tanden op het plaatje. 

Steek de brander aan en pak de Organische Steen nadat de brander gedoofd is. 

 

 

Combineer de steen met de kromme tak die je uit het kapel hebt gevonden om er een Amulet van te maken.

Ga naar het masker in de geheime kamer met de Afrikaanse kunstwerken. 

Gebruik het amulet op het masker. De Villa is van de vloek bevrijdt. Ga naar de woonkamer. Je ziet lichtstralen en hoort weer het geluid. 

Komt toch uit de openhaard. Open, in de openhaard het rooster en klim naar beneden. Open de deur en stap naar binnen.

In deze kelder onderzoek je de teddybeer. Kruip door het grote gat in de muur en zie de Eind Film. Zal er een deel 2 komen?

 

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

©GameSolves
Nederlandse Forum

 

 

www.000webhost.com