Sam and Max seizoen 3: The Devil's Playhouse

07-09-2010

In dit nieuwe derde seizoen zal het draaien om het bestrijden van de grootste tegenstander van de Freelance Police tot nu toe. Het seizoen bestaat uit een vijftal episodes die om de maand verschijnen. In tegenstelling tot de eerste Sam & Max- seizoenen beleeft het politieduo in The Devil's Playhouse ťťn lang, doorlopend avontuur vol plotwendingen en cliffhangers. Max krijgt psychische paranormale krachten die zich gedurende seizoen 3 steeds verder zullen ontwikkelen. Van teleportatie en toekomstvisioenen tot het lezen van gedachten en gedaanteveranderingen. Deze nieuwe krachten zullen gebruikt moeten worden tegen een nieuwe tegenstander die de wereld wil overnemen. Echter wil iedereen deze krachten van Max afpakken en voor hun eigen, kwaadaardige doeleinden gebruiken.

Sam & Max moesten het in The Penal Zone opnemen tegen een nieuw gevaar. Dit nieuwe gevaar is Skunkapa, een ruimtegorilla van een andere planeet, die opzoek was naar een aantal magische voorwerpen die de bezitter speciale krachten geeft. Uiteindelijk wisten Sam & Max Skunkapa te verslaan en de wereld weer een veilige plek te maken, maar hoe zit het nou eigenlijk met deze magische voorwerpen en waar komen ze vandaan?

 

Episode 1: The Panel Zone


Sam en Max zitten in het ruimteschip van Generaal Skun-ka'pe in een cel gevangen. De generaal is druk bezig vernieling te zaaien in de stad. Het duo moet een manier vinden om te ontsnappen en Skunkape stoppen. Hierbij hebben ze enkel de beschikking over Max's absurde paranormale gave om door telefoonlijnen te reizen, een vreemde gelei en een stel hersenen in een potje.

 

Hoofdstuk 1: Ruimteschip
De verteller geeft je aanwijzingen. Max kan het pistool niet bereiken. Stinky zit op de troon met haar mobiele telefoon. Switch over naar Max, door op de pictogram van Max te klikken - rechtsboven in het scherm. Eenmaal in de geest van Max, selecteer je de telefoon. Dit speelgoed heeft teleportatie kracht, en teleporteert Max en Sam naar de locatie van een telefoon waarvan het nummer opgeslagen is in deze telefoon. Selecteer op de draaischijf het gezicht van Stinky door op "Stinky's Cell" te klikken. Sam en Max worden uit de cel geteleporteerd, naar de telefoon van Stinky. Max pakt het pistool en schiet op Skunkape, maar dat heeft geen succes. Sam & Max moeten de juiste hulpmiddelen gebruiken, om hem in de val te lokken. Kijk in de inventaris van Sam, door op de doos pictogram te klikken. Selecteer de 'Homing Beacon' (traceer opsporingsapparaat), en kies de "take out Homing Beacon" optie. Gebruik de 'homing beacon' op Skunkape. Sam kan het niet gebruiken, omdat Skunkape hem ziet. Een Alien hersenen geeft telepathisch hulp, in de vorm van een nieuwe psychische kracht speelgoed.

 

Onderzoek de vitrine, en neem de nieuwe vaardigheid. Een 'Rhinoplasty', (neuscorrectie - in de vorm van een stopverfachtige substantie van een neus). Switch naar Max. Selecteer het 'Rhinoplasty' speelgoed. Max kan de vorm aannemen van levenloze voorwerpen. Gebruik de 'Rhinoplasty' op het "fine art" schilderij tegen de muur. Max heeft dan een bolletje stopverf in zijn hand. Klik op dat bolletje stopverf. Max transformeert zich in de vorm van de potplant. Switch terug naar Sam. Loop dichter naar Skunkape zonder opgemerkt te worden, dankzij de potplant. Gebruik de 'Homing Beacon' uit je inventaris op Skunkape. Gebruik dan de afstandsbediening - open inventaris, selecteer de afstandsbediening en kies dan de "activeer" optie. Dit opent de portaal naar de strafzone, 'Panel Zone', maar Skunkape laat zich niet zo gemakkelijk in de val lokken. Hij houdt zich vast aan de brugrailing.

 

De Alien hersenen adviseert, om met de andere gevangene te praten, Harry Moleman. Hij is bezig aan een plan om te ontsnappen. Loop naar zijn cel en praat met Harry, maar hij kan Sam niet horen door het dikke glas, en het lijkt dat hij onder een zonnelamp ligt te zweten. Loop naar de andere vitrine aan de rechterzijde en neem de 'Mind Reading' vaardigheid - een stapel speelkaarten. Deze kracht geeft de mogelijkheid om belangrijke informatie uit de gedachten van een personage te lezen. Max  - selecteer de speelkaarten en gebruik de gedachten lezen op Harry. Hij denkt aan dingen en krijgt een nieuw telefoonnummer. Selecteer de telefoon en kies voor "Harry's Cell" op de draaischijf. Dit brengt je naar de plaats waar de persoonlijke bezittingen van Harry opgeslagen liggen. Zie een wapen display tegen de muur. Selecteer de 'Rhinoplasty', gebruik deze op de wapen display, en klik dan op het stopverf bolletje, om Max in een bazooka te transformeren. Max pakt de bazooka, schiet op Skunkape en blaast hem door het portaal.

 

Einde Demo

 

Hoofdstuk 2

Sam & Max zijn terug bij het begin. Max vindt een toekomstvisioen speelgoed, de 3D View Master - 'Future Vision', en voorspelt dat Generaal Skunkape over een half uur met zijn ruimteschip op aarde landt, naast het kantoor van Sybil. Sybil is nog op huwelijksreis met het hoofd van het standbeeld van Lincoln Memorial. Max is nog steeds de president van de Verenigde Staten, en geheimagent Superball is ook aanwezig.
 

Straight & Narrow'- Straat
Praat met Superball en Skunkape. Skunkape zegt dat hij naar de aarde gekomen is voor een vreedzame uitwisseling van technologie, en dat hij op zoek is naar een artefact op aarde, maar de 'Future Vision'',  van Max zegt dat hij andere motieven heeft. Gebruik alle gesprekopties en krijg meer informatie over de generaal, waarom Superball er is, wat het artefact is (3DView Master'). Wanneer alle gesprekopties grijs zijn, beŽindig je het gesprek. Ga dan het ruimteschip in.

 

Ruimteschip

Sam & Max lopen naar het bovendek. Hier is de Gordon Alien hersenen. Gordon lijkt dood te zijn. Gebruik de 'Future Vision' op de hersenen. Gebruik dan de 'Future Vision' op Sam. De toekomstvisioen laat zien dat Sam, Stinky's demon bouillon en Momma Bosco's 'power core', (batterij) op de hersenen van Gordon moet gebruiken, om zijn bewustzijn te doen herleven. Exit Max en verken het bovendek. Open de "onheilspellende deur" aan de linkerkant. Een Mole Man opent de deur met een pasje. Ze horen geschreeuw achter de gesloten deur. De persoonlijke bezittingen van de Mole Man worden opgeslagen in de kast naast de deur. Druk op de knop om de lade te openen. Klik in de geopende lade en Sam neemt er een mijnhelm en een vakantie ticket uit. Loop naar de deur aan de andere kant en ga naar het benedendek. Loop naar de uitgang en ga terug naar de straat.

 

Stinky's Diner
Ga rechts van het ruimteschip, Stinky's restaurant in. Praat met het meisje Stinky, Opa Stinky en Flint Paper (privťdetective). Je krijgt de bouillon niet van Opa Stinky. Max - gebruik de 'Future Vision', op de mensen en objecten. Kijk in de toekomst van Opa Stinky. Hij is dolblij dat hij een grote geldprijs gewonnen heeft. Gebruik de 'Future Vision' op de radio. De grote loterijprijs is gewonnen door Harry Moleman. Kijk in de toekomst van Stinky (meisje). Ze heeft een interessant telefoongesprek met een onbekende beller, over een detective. Kijk dan in de toekomst van Flint Paper. Hij heeft een bijl in zijn achterhoofd, en valt met zijn gezicht in de bord met spaghetti. Sam en Max moeten voorkomen dat dit gebeurt.

Sam praat weer met Flint. Geef de mijnhelm aan Flint. Hij zet de helm op. Hij ontdekt dan dat er pinda's in de pasta zitten. Hij is allergisch voor peulvruchten, en klaagt bij Stinky over de maaltijd. Hij staat op, een bijl vliegt voorbij en mist hem. Praat nu met Flint over alles. Hij geeft je een mysterieuze brief met het telefoonnummer van Stinky. Verlaat het restaurant.
 

Straat
Loop naar de linkerkant. Hier staat onze auto, DeSoto. Controleer de auto. De C.O.P.S leden (Computer Obsolescence Prevention Society), hebben zich in de auto geÔnstalleerd. Ga door alle gesprekopties. Ze zijn geen fan van Skunkape's technologie. Vraag over de Crime-Tron programma. Ze kunnen hiermee bewijsstukjes analyseren en nieuwe locaties openen om deze te verkennen, maar ze hebben daarvoor meer leden nodig. Pak de startkabels op de achterbank. Selecteer in de auto de telefoon (Bob). Kies "Stinky's Cell Phone". Stinky telefoneert met de mysterieuze "S" persoon van de brief en wil hem ontmoeten. Kies "Let's Meet". Sam zal haar verzoekje inwilligen en de ontmoeting is op een onbekende locatie. Stinky verlaat het restaurant. Selecteer het stuurwiel, of de kaart in het dashboardkastje, om naar de nieuwe locatie te rijden. Selecteer het lab op de kaart.

 

Bosco-Tech labs
Ga het lab in. Sam en Max betreden de spookachtige woning en laboratorium van Momma Bosco, een spookachtige wetenschapper. Hier is Harry Moleman, die zichzelf voorstelt als assistent / medium van Mamma Bosco. Loop naar de lift en we gaan naar de benedenverdieping. Praat met Harry. Selecteer de "Vakantie Ticket", en selecteer vervolgens de "loterij" optie. Sluit de dialoog, neem de vakantie ticket uit Sam's inventaris, en geef deze aan Harry. In ruil voor de ticket, zal Harry het winnende lot geven. Verlaat het gebouw en stap in de auto. Ga naar de straat - Straight & Narrow'.

 

Stinky's Diner
Geef de loterij ticket aan Opa Stinky. Pak nu de bouillon. Loop achter de toonbank en druk op de geheime groene knop onder de kassa. Dit opent een geheime doorgang onder een van de zitjes in het restaurant. Ga op de ingezakte tafel staan, om naar de treintunnel/riool te dalen.

Treintunnel

Onderzoek de puinhoopstapel (O 'Junk). Sam vindt de all-in-een-scanner (Carol) en de 'power core'  van Bosco. Verlaat de tunnel door de geheime passage en ga via het restaurant terug naar de straat. Ga Skun ka'pe's vlaggenschip in.

 

Ruimteschip
Ga naar het bovendek. Gebruik de bouillon en de 'power core' op de hersenen. Gebruik dan de startkabels op Gordon. Zodra hij opnieuw herleeft, zal in het ruimteschip een alarmsignaal afgaan, omdat het een speelgoed gedetecteerd heeft. Gordon is blijkbaar onder de invloed van Skunkape's geest. Gordon ontdekt de teleportatie speelgoed. Praat met Gordon, om meer informatie over de zwakke punten van Skunkape te krijgen.

Hoofdstuk 3

 

Ruimteschip

Ga naar het benedendek. Hier is Superball. Hij vertelt over de motieven van Skunkape. De gorilla ontsnapte uit de 'Penal Zone', en is een voortvluchtige. Ze kunnen hem opsporen met het opsporingsapparaat 'homing beacon', om zijn bewegingen te volgen, via zijn 'Prisoner badge'. Hij zegt ook dat Mamma Bosco bezig is aan een transdimensionale gateway, waarmee ze gevangenen laten terugkeren naar de 'Penal Zone', als deze geopend is. Na het gesprek met Superball, neem je de teleportatie kracht speelgoed uit de vitrine aan de rechterkant van het ruimteschip. Max selecteert de teleportatie kracht in zijn inventaris en gebruikt deze om naar 'Stinky's' Cell te reizen.

 

58th & Broadway

Op de hoek van de straat neem je Stinky's mobile telefoon. Om terug te keren naar Straight Street, selecteert Max op de teleportatie speelgoed, "Sybil's". Sybil's mobiele telefoon ligt in een van de kartonnen dozen voor Bosco's winkel.

 

Ruimteschip
Ga naar het bovendek. Open nu de onheilspellende deur en Gordon zal de deur openen. In de Mole Man ruimte is het zeer heet.

Gebruik Max's Teleportatie kracht, en kies Stinky's Diner.

 

Stinky's Diner
Opa Stinky is terug en heeft een badge op zijn borst. Praat met hem over alles. Zeg 'We Love Skun-ka'pe". Max zal dan Opa aanvallen. Terwijl ze vechten, switch je over naar Max en teleporteer naar Stinky's mobiele telefoon, die opgeborgen is in de kast met de persoonlijke bezittingen.

 

Ruimteschip
Sam, Max, en opa Stinky reizen naar de 'Mole Processing' ruimte, die de 'homing beacon' badge van Opa verwijdert. Sam en Max kunnen nu via de deur terug naar het dek. Druk op de knop van de kast met de persoonlijke bezittingen. Gebruik de lade om alle objecten terug te krijgen in je inventaris, plus een 'Meesta Pizza' borrelglas. Max gebruikt het teleportatie speelgoed en teleporteert ons naar 'Bosco-Tech Labs'

 

Bosco-Tech labs
Bij aankomst, staat een gorilla bewaker voor de deur. Loop naar de linkerkant van het Bosco-Tech gebouw en gebruik de brandtrap. Max blijft onder bij de gorilla staan. Op het dak zit een vogel op een vlaggenmast. Hij heeft iets glimmends in zijn bek. Loop naar de vlaggenmast. Probeer de duif te grijpen. De duif vliegt weg en laat het glimmende ding naar beneden vallen. Terwijl Sam nog op de vlaggenmast staat, switch je over naar Max. Teleporteer naar Stinky's Cell (die Sam in zijn inventaris heeft). Ze vliegen beiden de lucht in naar Sam op de vlaggenmast. Sam grijpt Max en de bewaker valt op de grond. Max teleporteert ons in Bosco-Tech Labs. Pak het doorgescheurde ontvangstbewijs van een onbekende speelgoedwinkel. Exit Bosco-Tech en pak het "glimmende ding" op het trottoir. Het is een verlovingsring. Teleporteer naar de C.O.P.S in de DeSoto.

 

Straat

Kijk in de auto. Open je inventaris en gebruik de scanner op Bob - de telefoon. Sam kan nu voorwerpen analyseren, door combinaties te maken met objecten uit zijn inventaris, met andere objecten. Klik op de Crime-Tron scanner op de achterbank. Neem de mobiele telefoon uit je inventaris en plaats deze in de Crime-Tron scanner. Stinky heeft het telefoonnummer van Skunkape onder de sneldruktoets opgeslagen. Plaats dan het 'Meesta Pizza' borrelglas in de scanner. Dit opent de 'Meesta Pizza' locatie op de kaart. Rij daar naar toe met de auto.

 

Meesta Pizza
Max bevestigt dat Skunkape hier geweest is. Ga rechts van de Pizza restaurant naar het steegje. Een duif zit op de vuilnisbak. Leg Stinky's mobiele telefoon in een lege pizza doos. De duif komt, slikt de telefoon geheel in en vliegt naar het dak. Teleporteer naar Stinky's ingeslikte telefoon en je komt op het dak. Op het dak neem je de wijn postkaart uit het vogelnest. Het is van een verzamelaar van zeldzame speelgoed en familiestukken. Sam neemt ook de mobiele telefoon terug. Teleporteer naar de C.O.P.S. Kijk in de auto. Gebruik de Crime-Tron scanner op de achterbank. Scan de postkaart uit de inventaris in de scanner en dan de verlovingsring. Dit opent een nieuwe locatie op de kaart. Rij naar de lommerdwinkel.

Pawn Shop

Voor de lommerdwinkel staat een andere gorilla bewaker. Ga rechts naar de vuilnisbakken. Onderzoek de vuilnisbakken. Sam weet niet waarnaar hij moet zoeken. Max gebruikt de 'Future Vision', op de vuilnisbakken. De visioen ziet een bananenschil. Pak de bananenschil uit de vuilnisbak. Gebruik de putdeksel in het midden van de straat. Sam legt de putdeksel op straat. Leg de bananenschil op de putdeksel. De bewaker loopt naar de bananenschil en Max duwt hem in het riool. Ga de lommerdwinkel  in. Sam komt naar buiten met een pingpongbal speelgoed, Ga naar de DeSoto. Klik op de scanner op de achterbank van de auto. Scan het pingpongbal speelgoed en het doorgescheurde ontvangstbewijs. Dit opent de speelgoedwinkel locatie op de kaart. Rij naar de speelgoedwinkel.

 

Toy Store
Aangekomen bij "Bob's Toys! S", praten we met Harry Moleman. Hij zegt dat Skunkape, Mole Man zweet verzamelt voor zijn vreemde project. De Generaal moet in de buurt zijn. Gebruik de 'Future Vision' op Sam. Max voorspelt de komst van Skunkape. Ze pakken de toekomstvisioen speelgoed af. Sam en Max worden neergeslagen en meegenomen naar het vlaggenschip.

Hoofdstuk 4

 

Ruimteschip
Sam & Max zitten weer in de cel, in het ruimteschip van Skunkape. Stinky zit in de andere cel. Praat met Stinky. Selecteer "Stinky" en dan "Skunkape's not so bad". Als ze je vraagt om zijn goede karakter, selecteer je de "Spaceship". Ze is het ermee eens, en vraagt aan Skunkape om haar vrij te laten.

 

Stinky zit weer op haar troon. Gebruik het teleportatie speelgoed en selecteer "Stinky's Cell". Skunkape bezit alle speelgoed apparaten (afgezien van de teleportatie), en gebruikt de toekomstvisioen om te zien wat Sam en Max van plan zijn om hem te verslaan. Sam heeft nog steeds de 'homing beacon'. Skunkape opent de 'Penal Zone', en het duo komt in een andere dimensie. Skunkape heeft een antimaterie bom vastgebonden aan Max, maar Max kon het van zich af schudden. Gebruik het teleportatie speelgoed en het maakt niet uit waarvoor je kiest, want we worden toch opgepikt door Mamma Bosco en keren terug naar haar lab.

 

Bosco-Tech labs

Superball is er ook. Praat met hen over alles. Mamma Bosco heeft gewerkt aan een 'Rift Generator', die in feite een nieuwe dimensie creŽert.

Neem na het gesprek de 'Rift Generator' van de tafel in het midden van het lab. Teleporteer dan terug naar 'Stinky's Cell'.

 

Ruimteschip
Sam en Max sluipen naar de bovenverdieping en praat met Gordon's hersenen. Dan sluipen ze terug naar de benedenverdieping. Gebruik de 'Homing Beacon' op Skunkape, en met de hulp van Gordon lukt het Sam om de badge op de rug van de Generaal te bevestigen. Teleporeer terug naar Sybil's.

 

Straat
Loop naar rechts. Skunkape ziet je uit zijn ruimteschip, en begint op je te schieten. Ga naast de stapel dozen voor Sybil's staan, en wacht tot de Generaal schiet. De dozen vallen in het gat, dat leidt naar het treinstation onder de straat. Gebruik het teleportatie speelgoed, en selecteer Sybil's telefoon, om naar de treintunnel te gaan.

 

Treintunnel
Ga links door de mysterieuze tunnel. In een grot ontmoeten we vreemde Mole Man werkers. Ze vertellen over een mysterieuze speelgoedkist. Praat met de Mole Man werkers. Pak daarna de kabel, aan de linkerzijde van de kist, en steek de stekker in de mysterieuze speelgoedkist. Gebruik daarna de 'Rift generator' op het stopcontact naast de stoomketel, en zet dan de generator aan door erop te klikken. Skunkape wordt meegezogen door de nieuwe dimensionale portaal, maar kan zich vasthouden aan een stuk metaal. Gebruik de draaiknop op de stoomketel om de warmte te verhogen, waardoor de Mole Man werkers gaan zweten en een zweetplas creŽren, dichtbij de generaal. Gebruik het pingpongbal speelgoed op Skunkape. Hij probeert het te pakken, en wordt meegezogen door de portaal. Dit is het einde van de eerste episode.

 

Episode 2: The Tomb of Sammun-Mak

The Tomb of Sammun-Mak begint waar de Penal Zone ophield. Skunkapa is verslagen en de wereld hoeft niet meer bang te zijn voor kwaadaardige ruimtegorilla`s. Sam & Max stuiten echter op een stel oude fossielen. De fossielen bestaan uit een grote staande hond die een klein konijn probeert te wurgen. Toevallig staat er ook een filmprojector vlakbij, met 4 verschillende filmspoelen om het verleden van deze twee fossielen te tonen.

De twee fossielen blijken Sameth en Maximus te zijn, de overgrootvaders van Sam & Max. Sameth en Maximus lijken erg op Sam & Max (op Sameth zijn gigantische snor na) en zijn daarom dan ook erg geÔnteresseerd in mysteries en schatten. Op de eerste filmspoel blijkt dat er een man is verschenen die hulp nodig heeft om het mysterie van Sammun-Mak op te lossen. Het mysterie bestaat uit een speciale traliepoort waarvoor een aantal puzzels opgelost moet worden om door deze heen te kunnen komen. De personen die het mysterie kunnen oplossen, krijgen 2 kaartje naar het warme Egypte. Sameth en Maximus besluiten om de uitdaging aan te nemen en het mysterie van Sammun-Mak op te lossen. Dit mysterie zal ze in verdere filmspoelen naar meer informatie leiden over het speelgoed van de duivel en hoe deze zich in het verleden heeft verplaatst van bezitter naar bezitter. Ze gebruiken de Disorient Express om naar Egypte af te reizen.

 

Filmspoel 1: The Sphunx Challenge

 

Klik rechtsboven op Max's pictogram. Max heeft de volgende paranormale vaardigheden: Astral Projection, Can o' Nuts en Psychic Ventriloquism (buikspreken). Activeer de Psychic Ventriloquism en gebruik de dummy Charlie Ho-tep op de enorme pijlinktvis (Squid) standbeeld aan de linkerkant. Selecteer 'The Sphunx Challenge' filmspoel, en druk op de rode knop van de filmprojector, om de film te starten.


Bioscoop - New York City 1901

Na het filmpje zitten Sameth en Maximus in de bioscooptheater. Praat met impresario Papierwaite. Ze nemen de uitdaging aan, en kunnen twee kaartjes winnen voor een treinreis naar Egypte. Loop naar links en gebruik de 'Can o' Nuts' speelgoed uit de speelgoedkist van de duivel. Een elfje neemt het blikje en vervangt het blikje voor een nep blikje. Gebruik de hiŽrogliefen op het hoofd van het standbeeld. Ga de trap af. Gebruik de koekjes van Nicholas St. Kringle en krijg de koekjes. Praat met Kringle. Als je over de 'Sphunx Challenge' vraagt, verlaat hij zijn plaats. Gebruik de tas op de vloer. Loop rechts naar de hoofdingang, en pak de krant op de vloer. Ga naar de uitgang aan de linkerkant en je komt in de kleine noordpoolcirkel.

 

Little Artic Circle: Loop naar links en ga het gebouw met het bord 'room for rent' binnen. Praat met de Mole Woman. Vraag haar over de hiŽrogliefen en over de Sphunx inscriptie. Verlaat de kamer. Praat met de elfen. Ga terug naar de bioscoop.

 

Bioscoop

Ga op de tong van het standbeeld staan. Gebruik de koekjes in de neusgaten. Selecteer 'Fut Snek Squigl...' in het dialoogvenster. Gebruik de Astral Projection kracht en selecteer de 'The Standoff' filmspoel. Selecteer dan de 'Fut Snek Sqwigl Sqwigl Burd' in het dialoogvenster en ga door de geopende traliepoort.

 

Filmspoel 3: The Standoff

 

Blue car: Open in de Disorient Express trein de deur aan de linkerzijde. Neem in de gang het glas van het dienblad op de vloer.

Open de deur op het einde van de gang en ga naar de groene wagon.

 

Green Car: Ga naar de Mollen cabine. Klop op de deur en ga de cabine in. Praat met Mole Girl, Nefertiti en Mole Man. Verlaat de cabine. Klop op de deur van Jurgen en praat met hem. Ga terug naar de blauwe wagon. Ga na het filmpje terug naar de groene wagon. Ga de cabine van Jurgen in. De cabine is vol vampier voorwerpen. Open de garderobe kast en zie een afgod. Klik op de stomer hutkoffer en Jurgen gooit je naar buiten. Ga naar de bagage aan de rechterzijde. Klik op de bagage, om te onderzoeken of het speelgoedkistje van de duivel hier ligt. Klik op de slang, Spot.

Blue car: Loop naar de rechterkant en controleer de bagage. Open de sarcofaag. Ga rechts naar de gele wagon.

Yellow Car: Klop op de deur van de elven cabine en praat met de elf over het geheime project. Praat met Slushie over het geheime project. Hij is een vampier. Het geheim project is een nieuw stuk speelgoed dat eerst getest moet worden op kinderen, voordat hij er over praat. Loop verder naar rechts en klop op de cabine deur van Baby Amelia. Baby Amelia slaapt. Zie een muziekdoos op het dressoir. Gebruik de muziekdoos en praat dan met Baby Amelia. Ze wil het speelgoed van de elfen niet testen. Ze valt inslaap van de muziek van 'Ride of the Valkyries'. Controleer de garderobe kast en ook weer de muziekdoos.

Green Car: Zie Nefertiti een brief aan Jurgen geven. Ga naar de cabine van Jurgen en praat met hem. Ga naar de blauwe wagon en daarna terug naar de cabine van Jurgen in de groene wagon. Hij verlaat zijn cabine. Ga de cabine van Jurgen in. Lees en neem de liefdesbrief van Nefertiti op het dressoir. Verlaat de cabine en ga naar de Mollen cabine.

Geef de liefdesbrief aan de Mole Man. Jurgen komt binnen en de Mole Man vervloekt Jurgen met de 'Sexo Rejexo' betovering. De boze Nefertiti gebruikt de 'Holstein' betovering op Sameth en Maximus. Maximus verandert in een koe. Gebruik het glas op Maximus en krijg een glas melk. Praat met de Mole Man over de 'Sexo Rejexo' betovering. Mole Man gebruikt de betovering op alle mannen die op Nefertiti verliefd worden. Praat met hem over zijn dochter en zeg dat Nefertiti op ons verliefd is. Hij vervloekt Sameth en Maximus met de 'Sexo Rejexo' betovering. Zie gebroken harten en vrouwelijke tekens rondom de betoverde aura. De 'Sexo Rejexo' betovering zal alle vrouwen afstoten waar een betoverde persoon mee praat.

Blue car: Ga naar de cabine van Kringle. Plaats de koekjes en glas melk op het dienblad. Klop op de deur en zeg: 'room service'. Klik onmiddellijk op de pictogram van Max, en gebruik de 'Can o' Nuts'. Kringle wordt knock-out geslagen en we zijn in zijn cabine. Controleer de hutkoffer en zie dat het leeg is. Kringle ontwaakt. In de hutkoffer is een papier van de Broederschap van Yog Soggoth. We worden de cabine uitgegooid. De koekjes krijgen we terug.

 

Yellow Car: Klop op de deur van de elfen cabine. Praat met de elf en vraag om Slushie. Zeg tegen Slushie dat je een kind voor de test kan krijgen. Slushie wacht op de gang. Klop op deur van Baby Amelia. Nu Sameth en Maximus betoverd zijn met de ' Sexo Rejexo', praat Sameth met Amelia en wordt ze afgestoten door de betovering. Ze landt in de armen van Slushie en ze gaan de cabine in. Later komt ze uit de elfen cabine en heeft het speelgoed goedgekeurd. Ze vertelt Sameth dat het een tweedekker model is. Als je alles gedaan hebt, activeert Max de 'Astral Projection'. Selecteer filmspoel 1 en druk op de rode knop, om terug te gaan.

 

Filmspoel 1: The Sphunx Challenge
 

Little Artic Circle: Verlaat de bioscoop. Praat met de elfen over het speelgoed. Zeg dat het een tweedekker speelgoed is (Toy Biplane).

Sameth en Maximus nemen de 'Can o' Nuts' van Snowcone en het blikje is weer terug als vaardigheid voor Max. Ga terug naar de bioscoop.

 

Bioscoop: Ga naar het podium. Stap op de tong van de Sphunx. Max activeert de 'Can o' Nuts'. De tong wordt naar binnen getrokken door de traliepoort. Het duo springt uit het blikje aan de andere kant van de traliepoort. Papierwaite geeft de treinkaartjes naar Egypte. Papierwaite zegt dat we naar het graf van Sammun-Mak moeten gaan. Filmspoel 1 is voltooid. Ga terug naar filmspoel 3.

 

Filmspoel 3:The Journey Home
 

Yellow Car: Klop op de deur van de elfen cabine en inspecteer de cabine. Geen speelgoedkist te vinden.

Green Car: Ga naar de Mollen cabine. Gebruik Maximus 'Ventriloquism' op de hutkoffer. Open de hutkoffer en controleer het perkament op de open deksel van de hutkoffer. Het perkament heeft een vleermuis en 3 handen. De Mole Man legt uit dat het alleen te gebruiken is voor de gene die angstig zijn voor een vampier betovering. Verlaat de Mol cabine. Je hoort dat Nefertiti de cabine zal verlaten. Activeer onmiddellijk de 'Can o' Nuts', om het duo te verbergen. Nefertiti controleert de gang en ziet niemand. Ze klopt op de deur van Jurgen en spreekt met hem. Activeer de 'Ventriloquism' buikspreken vaardigheid en gebruik het op Nefertiti. Selecteer 'the vampire reverse curse?' dialoog en selecteer vervolgens "it's in the sarcophagus'. Jurgen gaat de sarcofaag controleren in de andere wagon.

Yellow Car: Zie onderweg naar de gele wagon, dat Jurgen de sarcofaag in de blauwe wagon controleert. Klop op de deur van de elfen cabine en vraag naar Slushie. Zeg tegen vampier Slushie dat Kringle hem wil. Hij loopt naar de blauwe wagon. Je hoort Jurgen kreunen en vampier Slushie komt terug. Ga naar de blauwe wagon en praat met Jurgen. Jurgen is nu een vampier.

Green Car:  Ga de cabine van Jurgen in. Controleer de stomer hutkoffer. Jurgen komt terug naar zijn cabine, maar nu hij een vampier is kan hij zijn cabine niet in, omdat de vampier voorwerpen in zijn cabine liggen. De hutkoffer is leeg. Baby Amelia staat op de speelgoedkist. Ze zegt dat ze nu een vrouw is. Sameth en Maximus zijn nog steeds onder de 'Sexo Rejexo' betovering. Beantwoord de vraag en zie het afstoten van de 'vrouw'. Sameth neemt de Duivel speelgoedkist. Klik op Max's pictogram en activeer de 'Astral Projection. Selecteer filmspoel 2, en druk op de rode knop.

Filmspoel 2: The Train to Egypt
 

Sameth en Maximus cabine: Het duo is in de Disorient Express, op weg naar Egypte na het winnen van de Sphunx uitdaging. Baby Amelia Earhart de vermiste baby is ook in de trein. De conducteur komt de treinkaartjes controleren. In een handgemeen, vliegen de treinkaartjes uit het raam. Baby Amelia is in de hutkoffer en is erg boos. We moeten haar stil krijgen. Klik op de hutkoffer en selecteer 'the Ride of the Valkyries'. Sameth en Maximus zingen deze song en Baby Amelia valt in slaap. Gebruik daarna onmiddellijk de 'Can o' Nuts', om je te verbergen voor de conducteur. Daarna gebruiken ze weer de 'Can o' Nuts', en belanden in de tombe.

 

Tombe van Sammun-Mak: Loop naar de speelgoedkist van de duivel op de top van de centrale piramide. Een buikspreker dummy springt uit de kist. Opa mol, bewaakt het graf tegen graf rovers. Hij gebruikt de bescherming spreuk op de speelgoedkist. De bescherming spreuk zijn hiŽrogliefen op een lichtbord boven tegen de muur. Ga naar beneden en probeer de dummy buikspreker te pakken. Een grote Aspisadder slikt de dummy in. Loop naar de rechterkant van de centrale piramide en ga achter de trap op. Onderzoek en praat met de bas-reliŽf op de top van de trap. Trek rechts van Jurgen aan de slangenkop. Ga de trap op, naar het platform met de buste van Sammun-Mak.

Gebruik de buste. De grote bewakers verplaatsen zich. Jurgen is bevrijd, maar Sameth en Maximus zijn nu omgevormd tot een bas-reliŽf. Jurgen helpt niet en vertrekt. Praat met de grote bewakers. Ze kunnen ons bevrijden indien je het raadsel van de Sphunx kan beantwoorden. Vraag om het raadsel te horen - 'What the gods deride': Selecteer 'Cucumber cut lengthwise'. Het duo is bevrijd. Ze hebben nog steeds de buste van Sammun-Mak.

Ga door de deur aan de linkerkant. Zie twee deuropeningen. Ga door een van de deuropeningen. De Mole Man is hier. Een van de deuropeningen is een val. Ga veilig door een deuropening. Kijk naar de panelen aan de muur. Ga naar de kamer links van de panelen. Hier is het Mol meisje - Nefertiti. Zie Charlie Ho-Tep en Spot, de Aspisadder. Praat met Nefertiti. Haar betovering is de 'Holstein'. Loop iets terug en praat met Mole Man, Bennie. Krijg meer informatie over de 'Sexo Rejexo', 'Holstein' en 'Bad luck Whammy' betoveringen. Natasha in 'Little Arctic Circle' is zijn vrouw. Ga nu naar de kamer van Nefertiti. Ze wordt boos en stuurt Spot op het duo. Activeer onmiddellijk, de 'Can o' Nuts'. Spot slikt het blikje in met het duo, en spuugt het blikje op de tafel. Maximus neemt Charlie en rent naar boven.

Na een tijdje verdwijnt de 'Holstein' betovering, en Maximus is terug naar normaal. Maximus heeft nu de buikspreken vaardigheid terug. Ga door een van de deuropeningen en ga door de deur aan de linkerkant. Loop op het platform naar de rechterzijde en ga aan het einde de deuropening door.

Grafkamer van Sammun-Mak: Hier in de grafkamer is Opa Mol en Baby Amelia Earhart. Ga niet beneden naar de kamer, want anders laat Opa de pinnen uit het plafond vallen. Controleer de sarcofaag en de 3 hiŽrogliefen blokken. Praat met Opa Mol. Hij roept naar Baby Amelia, om bij hem te komen. Hij betovert alleen de mensen die hij haat.

Tombe: Ga door de zijdeur aan de rechterzijde en loop terug naar Nefertiti en Bennie, de Mole Man aan de linkerkant van het platform. Praat met de Mole Man over zijn dochter. Nefertiti ontkent dat zij verliefd is op de 2 jongens. Gebruik de buikspreken 'ventriloquist', vaardigheid op Nefertiti. Selecteer 'I love Sameth and Maximus!' dialoog. Mole Man betovert het duo met de 'Sexo Rejexo' betovering, dat de vrouw afstoot als ze de stem hoort. Ga naar de andere kant van het platform en terug naar de grafkamer.

Grafkamer van Sammun-Mak: Praat met Baby Amelia, en ze wordt tegen de sarcofaag geworpen. Terwijl ze voor de sarcofaag staat, gebruik je de buikspreken vaardigheid op de sarcofaag. Baby Amelia wordt in de armen van de vieze oude Opa geworpen. Ga naar beneden en pak de 3 hiŽrogliefen blokken. Baby Amelia loopt weg. Controleer de vakantie brochures op de tafel. Antwoord 'Stuttgart'. Opa heeft een hekel aan mensen uit Stuttgart. Opa betovert het duo met de 'Bad Luck' betovering.

Tombe: Sameth en Maximus hebben nu rode schedels rondom hun aura zweven. Ga naar de Mole Man, aan de andere kant van het platform. Ze kunnen nu niet veilig door een van de deuropeningen. Gooi de buste van Sammun-Mak door een deuropening. Bennie geeft de 2 helften van de buste aan Sameth. Ga terug naar het platform met de 2 grote bewakers.

 

Plaats de 2 busten helften in de nissen, aan weerszijden van de bewakers. Ze buigen en verlagen hun vleugels. Druk op de 'trip plate', waar de buste van Sammun-Mak oorspronkelijk opstond. Sameth en Maximus zijn weer in bas-reliŽf. Gebruik het lichtbord en het bas-reliŽf duo gaan naar het lichtbord van de bescherming spreuk. Nu ze weer normaal zijn, plaats je de 3 hiŽrogliefen blokken in de 3 lege vakken. Sameth valt bijna van de richel. Opa Mol komt. Opa reactiveert de bescherming spreuk. Dit verwijdert de bescherming betovering van de speelgoedkist. De jongens nemen de Duivel speelgoedkist.

Filmspoel 4: The Big Reward

Bioscoop: Sameth plaatst de laatste spoel in de filmprojector. Hij waarschuwt Maximus om niet naar de laatste filmspoel  te kijken zonder hem, terwijl hij naar buiten gaat. Max luistert niet en kijkt naar de laatste filmspoel. Sameth en Maximus komen met de speelgoedkist uit de mond van de Sphunx in de bioscoop. Papierwaite wil de details weten.

 • How was it that you were able to pass through the mouth of the Sphunx?               Magical can o'nuts.

 • How did you manage to beat the odds and secure the Devil's toy box?                  Undid the protection spell.

 • Tell the audience how you manage to thwart the thief and recover the treasure?    Beat a Baby.

 • Hoe kwam het dat u in staat waren om door de monding van de Sphunx?              Magical kan o'nuts.

Maximus wordt verteld dat hij de ster zal worden van 'The Summoning of Yog Soggoth'. Papierwaite laat het speelgoed los uit de speelgoedkist. Hij dreigt het touw van de opgehangen Sameth te verlagen naar de vleesetende mieren, als Maximus hem niet gehoorzaamt. Papierwaite dagvaardt Yog Soggoth. Selecteer " 'Umkay Onninnay' ....the Otterway's Inefay!".

Selecteer dan de 'Stall for Time' dialoog. Sameth kan dan de koekje naar Papierwaite gooien,  zonder resultaat. Neem de krant uit de inventaris en gebruik de krant op de fakkel. Gebruik de brandende krant op de maan contragewicht, rechts van Sameth. De maan verlaagt de buikspreker dummy. Het valt op de tong van de Sphunx. Dat opent de neusgaten van de Sphunx. Gooi de koekje in de neusgaten van de Sphunx. Deze verlicht de hiŽrogliefen op de top van de Sphunx en de mond opent.

Charlie wordt naar Maximus geworpen, en hij heeft nu de buikspreken vaardigheid terug. Klik op Maximus - niet het pictogram maar op hem zelf. Selecteer 'Trick Papierwaite'. Papierwaite loopt naar de voorkant van de speelgoedkist. Gebruik de buikspreken vaardigheid op Papierwaite. De duivel speelgoedkist ontploft en blaast Papierwaite de lucht in. Bennie de Mole Man is met Natasha en Bubbles in Little Arctic Circle. Bubbles gebruikt de bescherming spreuk op de speelgoedkist, om de speelgoedkist veilig te bewaren.
 

Episode 3: They Stole Max's Brain!

De derde episode uit het derde Sam & Max-seizoen. Wanneer Sam tijdens het kijken van een oude film Max enkele minuten alleen laat doet hij bij terugkomst een lugubere ontdekking: iemand heeft de hersenen van zijn kleine vriend gestolen! Op dat moment slaan bij Sam alle stoppen door en gaat hij als 'bad cop' op zoek naar aanwijzingen, waarbij iedereen het moet ontgelden! Wie is de dader? Is het General Skunk Ape, die achter de magische Devil's Toybox aan zit, of heeft iemand anders deze misdaad op zijn geweten?
 

Hoofdstuk 1

 

Sam is boos en verhoort de Mole Man. Ondervraag iedereen volgens de ondervragingregels van Flint Paper. Selecteer de volgende technieken, om te weten komen waar Skunkape is. Selecteer 'Hurry Up' en zeg dat ze liegen, selecteer 'You're lying!'. Skunkape is uit de Penal Zone gekomen en heeft  de Duivel speelgoedkist en Max hersenen gestolen.
 

Ondervraag 'Sign Spinner'
Sam rijdt naar de handlanger van Skunkape, de 'Sign Spinner' (bewegwijzering/menselijk pijlreclamebord), om hem te ondervragen.

Selecteer 2x  'Hurry Up'. Als hij over de rat vertelt selecteer je 'What Rat!'. Sam rijdt naar Frankie de rat, om hem te ondervragen.

Ondervraag Frankie de Rat
Selecteer 'Hurry Up', 1 of 2x 'Tell me more!' en Directions Where?'.Sam rijdt naar de toerist in het donker steegje.

Dark Alley
Ondervraag Hubert Q, de toerist. Selecteer 2x 'Tell me more!'.

Verlaat hem als hij uitgepraat is, en ga op de kaart terug naar de 'Sign Spinner'.

 

Ondervraag 'Sign Spinner'

Selecteer 'You're lying!' en 'Tell me more!'. Luister naar zijn verhaal en klik dan op 'Noir'.

Je krijgt de neuscorrectie 'Rhinoplasty' speelgoed. Ga naar Frankie de Rat.
 

Ondervraag Frankie de Rat

Selecteer 'You're lying!', 'Threaten' en 2x 'Tell me more!'. Verlaat hem en zie een filmpje.

 

Dark Alley

Praat met de toerist in het donkere steegje. Selecteer 2x 'Hurry Up', en You're lying!'.  Hij geeft je een visitekaartje van Doctor Norrington.

Dit opent de locatie van het 'Museum of Mostly Natural History'. Sam rijdt naar het museum.

 

Hoofdstuk  2

 

Museum

Ga op de bovenste verdieping naar het planetarium. Skunkape is in gevecht met Papierwaite. Je hebt nu de controle over Max's hersenen. Kijk naar alles. Switch terug naar Sam - linksonder in het scherm. Praat met de kakkerlakbewaker, Sal - hij gooit het lichaam van Max in de verbrandingsoven, als het niet tot leven komt. Ga naar de informatiebalie, bij de dinosaurus tentoonstelling aan de rechterzijde. Pak de rondleidingkoptelefoon (headset). Praat met de bewaker Minion. Gebruik de koptelefoon op Sal. Ga naar de eerste verdieping - neem de trap aan de linkerkant.

 

Ga naar de Egypte tentoonstelling. Onderzoek de urn en Sam neemt de hersens van de farao - Pharaoh's Brain. Ga terug naar beneden en ga links van Sal naar het lichaam van Max. Gebruik de hersens van de farao op het lichaam van Max. Max zit nu in het lichaam van de farao, met al zijn krachten, zodat Sal hem niet in de verbrandingsoven zal gooien. Nu moet je proberen om Papierwaite en Skunkape weer tegen elkaar te laten vechten. Hiervoor moet je 2 dingen doen. Krijg Sal in de buurt van Minion, zodat beide tegen elkaar gaan vechten en verbrand het Yog-Soggoth wandtapijt.

 

Sal in gevecht met Minion:
Klik in elke zaal op de witte hoftelefoon, om nieuwe telefoonnummers in Max' s teleportatie vaardigheid te krijgen.

 1. Grote zaal: Telefoon, rechts van de informatiebalie.

 2. Eerste verdieping: Egypte tentoonstelling - telefoon bij de uitgang.

 3. Tweede verdieping: Telefoon bij de ingang van het planetarium.

Zie dat het kantoor van Papierwaite bewaakt wordt door tentakels, die uit de grond komen als je naar zijn kantoor wil gaan - links van de rechtse trap. Gebruik dan Max's teleportatie vaardigheid en selecteer het kantoor van Papierwaite. Gebruik de neuscorrectie (Rhinoplasty) speelgoed van Max op de kaart op de tafel, om een afdruk te nemen. Teleporteer terug naar de grote zaal (info desk). Activeer de neuscorrectie vaardigheid. Klik dan op de kaart, om Max te transformeren in een kaart. Praat met Minion. Minion zal op Max gaan schieten. Activeer de gidsafstandsbediening (tour controller) in de inventaris. Druk op 1, om Sal naar de dinosaurus te verplaatsen. Druk vervolgens op de 4, om Sal naar Minion te verplaatsen. Klik dan op 9, zodat Sal in de ogen van Minion prikt. Papierwaite wordt dan boos op Skunkape, maar niet genoeg.

Verbrand het Yog-Suggoth wandtapijt:
Activeer de neuscorrectie. Gebruik het op de Hindenburg Zeppelin foto tegen de kist op de rechtse trap. Plaats Max dan in de zeppelin. Als Max naar het Yog-Soggoth wandtapijt, achter de dinosaurus zweeft, schiet dan met je pistool op de Zeppelin. Het wandtapijt brandt. Het is je gelukt om Papierwaite weer tegen Skunkape te laten vechten, maar tegelijkertijd heeft Sammun-Mak de aarde overgenomen en in een Egyptische stijl veranderd.
 

Hoofdstuk 3

 

Straight & Narrow

Na het filmpje, sta je in de straat. Sam draagt Max's hersenen in een potje op zijn rug. Sam, Flint, opa Stinky en Girl zijn allemaal verblind door Sammun-Mak. Ze knielen en groeten hem. Ga links naar de DeSoto auto. De geheimzinnige stem van Doctor Norrington praat met Max. Ga naar de putdeksel, rechts van Stinky's Diner. Spring in het gat. Praat onder in de mijn met de sekteleden (Mole Man) en selecteer 'Salute'. Nu krijg je een brein schroef, Brain Srew  en Max heeft zijn krachten terug. De Mole Mannen zijn in opstand tegen Sammun-Mak en je missie is om de schroef aan Sammun-Mak te geven. Dit is een moeilijke missie voor Max, omdat Sam een aanbidder van Sammun-Mak is. Je moet Sam dicht bij Sammun-Mak krijgen, door drie ornamenten van Sammun-Mak te krijgen voor je daden. Verlaat de ondergrondse - loop onder in het scherm naar de uitgang.

 

Ornament of Fealty

Gift Vault
Stap in de Desoto en rij naar de Gift Vault. Gebruik Max's neuscorrectie op de krant en transformeer Max in een storm.

Gebruik de Desoto en rij naar de straat.

Straight and Narrow
Praat met opa Stinky voor de Diner, en zeg hem te knielen 'kneel'. Je krijgt de ornament van trouw - Oranment of Fealty.
 

Pendant of Inquisition

 

Straight and Narrow
Deactiveer de neuscorrectie en gebruik dan de neuscorrectie op het bord met de creditkaart teken, naast Stinky's Diner.
Transformeer Max in een creditkaart. Rij naar het museum.

Museum
Bewonder in het museum de Corn Dog piramide. Max verwoest de piramide. Sammun-Mak haat nu creditkaarten. Rij naar Frankie de Rat.

Frankie The Rat
Ga naar de 'Nicky T's Radio Yurt' winkel. Praat voor de winkel met de ratten over het gokken. Om de weddenschap te winnen, switch je over naar Max. Deactiveer de neuscorrectie en activeer de toekomstvisie - Future Vision. Gebruik de toekomstvisie op de ratten. De ratten zeggen:

"That the general used his hands. He did not use any of the Simian moves. He also did not use the Girly Slap".

Switch terug naar Sam. Praat met de rat en plaats een weddenschap 'place a bet'. Zet in op "Space Age Kidney Punch".
Frankie heeft geen geld, omdat zijn creditkaart doorgeknipt is. Hij zet zijn hanger in. Je wint de Pendant of Inquisition.

Medallion of Tithing

 

Frankie The Rat
Nu je hier bent gebruik je de neuscorrectie op de broodrooster poster op de winkelraam. Rij naar het museum.

Museum
Transformeer Max in een broodrooster. Bewonder weer de Corn Dogs piramide en Sammun Mak haat nu broodroosters. Ga naar de blauwe console van de lichtshow aan de rechterkant. Klik op de groene knop, zodat de projector een afbeelding van een broodrooster toont. Het is nu de favoriet van Sammun Mak. Rij naar de Gift Vault.

Gift Vault
Praat met Sal. Praat met de 'Sign Spinner'. Transformeer Max weer om in een broodrooster. Praat met Sal en zeg dat je een cadeau voor Sammun-Mak hebt. Selecteer de broodrooster - Toaster. Sam krijg nu de medaillon - Medallion of Tithing. Rij naar museum.
 

Museum
Ga aan de rechterzijde naar de blauwe console en ga naast Sammun-Mak staan. Geef hem de Brain Screw.

In de strijd met Skunkape vraag eerst Max om hulp en selecteer dan de volgende technieken, om van hem te winnen.

 • Taunt

 • Age Taunt

 • Taunt

 • Mole Man Taunt

 • 3x Taunt

 • 3x Papierwaite Taunt

 • Max

 • Gebruik de 'Future Vision' op Skunkape,Max en Papierwaite.

 • Taunt

 • Getting Dumped Taunt

 • Attack

 • Finish him

Skunkape is verslagen. Sammun-Mak neemt het gevecht over.

Selecteer 'Max', 'Kneel' en daarna 'Salute'.

 

Einde
 

Episode 4: Beyond the Alley of the Dolls

Wanneer de stad wordt overvallen door een horde aan Sam-clones zetten Sam en Max het op een lopen. Ze zoeken dekking in het gebarricadeerde eethuis van Stinky. Vanuit hier moet het duo een manier zien te vinden om deze apocalypse te stoppen en uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor dit naderende onheil.
 

Diner

Opa Stinky wordt door Girl Stinky de Diner uitgegooid. Ze is boos omdat opa, Sal de kakkerlak ontslagen heeft. Sam en Max worden achtervolgd door een horde halfnaakte Sam klonen. Generaal Skunkape volgt het duo. Ze vluchten de Diner in. Praat met Stinky en met Generaal Skunkape. Neem een pindakaasbonbon uit de bonbonschaal op het buffet. Gebruik de draagbare radio, naast de kassa. Skunkape wordt door de Sam klonen meegenomen en Max neemt zijn speelgoed kaarten dat hem de gedachten lezen vaardigheid weer geeft - 'mind-reading'. Ga waar Skunkape zat en pak iets lekkers uit de diepvries. Sam neemt een toffee-ijsje en eet het op. Gebruik Max gedachten lezen op Girl Stinky. Ze is van plan om via de geheime tunnel te ontsnappen. Ga achter het buffet en druk op de groene knop onder de kassa. Praat weer met Stinky en vraag over de geheime tunnel. Gebruik nu weer de gedachten lezen op Stinky, om te weten te komen over de back-up tunnel. Vraag haar over de back-up tunnel. Gebruik weer de gedachten lezen op Stinky, om te weten te komen dat ze de back-up tunnel via het broodrooster opent.

 

Ga achter het buffet naar de witte broodrooster. Probeer het te gebruiken, maar een Sam kloon grijphand 'Samulacrum', komt door het venster. Eet de pindakaasbonbon op en neem dan weer een ijsje ' fudgecicle' uit de diepvriezer. Sam's mond plakt nu van de pindakaas en kan het ijsje nu niet opeten. Geef het ijsje aan de grijphand en gebruik dan de broodrooster. Zie de back-up tunnel onder de jukebox en we gaan door de tunnel.

 

Kloonkamer

Controleer alle apparaten in de kloonkamer. Zie dat de kloon tank gemaakt is door BoscoTech. Zie achter 3 tunnels.

Naast de ingang van de linkse tunnel staat een kartonnen doos met spullen. Ga door deze tunnel.

 

Museum

Je komt in het museum. Onderzoek de prullenbak, naast het kantoor van Papierwaite. Je vindt de ontslagbrief van Sal. Lees de ontslagbrief in Sam's inventaris en krijg een nieuwe locatie in Max teleportatie speelgoedtelefoon. Gebruik Max teleportatie vaardigheid en teleporteer naar Sal's nieuwe baan. Sal was de kok in Stinky's Diner, en is nu bewaker.

 

Pakhuis: Sal
Pak de Charlie Ho-Tep dummypop op de grond. Max heeft nu de buikspreken vaardigheid terug 'Ventriloquism'. Gebruik Max buikspreken vaardigheid achter de deur van het pakhuis, om de 'Samulacra' klonen met de stem af te leiden. Sam praat dan met Sal. Praat daarna met Bluster Blaster, de speelautomaat aan de linkerzijde. Je krijgt een brief van Bosco voor Momma Bosco. Gebruik Max teleportatie, en ga terug naar Girl Stinky.
 

Diner
Praat met Flint Paper en je ondervraagt dan Girl Stinky: Zeg.' Explain, Threaten, Liar'. Gebruik Max gedachten lezen op opa Stinky, om achter zijn favoriete taart te komen - de 'Upside Down Uzbekian Blood Cake Surprise' taart. Ga via de back-up tunnel terug naar de kloonkamer.

 

BoscoTech

Ga nu door de rechtse tunnel, de tunnel met de spoorrail. Je komt in Bosco's lab. Praat met Harry Moleman en met agent Superball. Sla daarna op de gong, om de seance te starten. Gebruik Max gedachten lezen op Harry en praat dan met Harry. Selecteer 'Uncle Morty'. Gebruik vervolgens Max buikspreken vaardigheid op de foto van 'Uncle Morty' op de tafel. Gebruik nu weer de gedachten lezen vaardigheid  op Harry. Gebruik dan weer de buikspreken vaardigheid op de foto van ' Uncle Morty'. Nu zal Momma Bosco verschijnen. Praat met de zwevende Momma. Geef na het gesprek haar de brief van Bosco.

Klik op de 'Dimensional Destabilizer' machine, om het besturingpaneel te openen. Zie 4 gekleurde draaiknoppen, (je kan ze uitproberen, als je zin hebt). Stap rechts op de lift en je gaat naar de verhoging. Loop naar rechts, klik op de telefoon om deze locatie in Max teleportatie telefoon te krijgen. Gebruik Max gedachten lezen op Momma Bosco. Ga terug naar beneden. Praat met Momma over wie haar ingehuurd heeft. Blijf vragen hoe ze kan helpen en ze geeft je een 99 % DNA-monster van haar lichaam. De andere 1% DNA moeten we van Bosco nemen. Ga naar de kloonkamer en door de linkse tunnel terug naar het museum.

Museum

Klop op de kantoordeur van Papierwaite. Hij opent de deur en sluit de deur weer. Hij staat nu achter de deur. Zie naast de deur een elektronische toetsenbord. Gebruik Max gedachten lezen op Papierwaite (achter de deur) en we weten de code voor het slot van de deur: Klik op het toetsenbord en Max opent de kantoordeur. Praat met Dr Norringhton over alles. Vraag over de tentakels, om erachter te komen hoe je ze kan vernietigen. Vraag dan over de vernietiger, 'Chtonic Destroyer'. Kijk in Papierwaite's dagboek. Je neemt de studie manuscript pagina uit het dagboek. Kijk in het manuscript in Max inventaris. Ga terug naar de kloonkamer en door de Bosco-tech tunnel.
 

BoscoTech
Hier moet je de vernietiger vinden 'Chtonic Destroyer' met gebruik van de 'Dimensional Destabilizer'. Je moet de draaiknoppen afstellen op de 4 hoofdstukken van het manuscript - 'Giggling, Flash of light, Vision of insects en Eaten by a beast'. Druk op de rode knop. Max wordt naar een ander dimensie getrokken. Kijk of alles aanwezig is.

 1. Is er een lichtflits.

 2. Giechelt Sam.

 3. Zegt hij iets over insecten.

 4. Gebruik de gedachte lezen vaardigheid op Sam, om te zien of hij opgegeten wordt door een das (badger).

Dit is een willekeurige puzzel. Indien niet alle vier gezien worden, draai je de knop naar het volgende nummer. Als een van bovenstaande aanwezig is, of Sam plakt er een plakbriefje op, draai dan niet meer aan die knop. Draai aan de volgende knop. Je kan niet meer aan de knop draaien, zodra die juist afgesteld is. Als alles correct is, komt Sam terug en heeft een robotspeelgoed. Max neemt het speelgoed en heeft nu de vernietigingvaardigheid, ''Chtonic Destroyer'. Hij kan nu alles in de duistere dimensie vernietigen. Ga terug naar de kloonkamer.

 

Kloonkamer

Gebruik de vernietigingvaardigheid op de tentakels. Gebruik Momma Bosco's DNA en de brief van Bosco in de 'Clone cooking Controls'. We krijgen nu een 100% kloon van Momma Bosco. Kijk naar de zwevende 'control platform'. Gebruik je pistool op een platform lamp. De onderhoudsman wordt opgeroepen. Gebruik Max teleportatie vaardigheid en ga naar Sal.

 

Pakhuis: Sal

Gebruik de buikspreken vaardigheid, achter de deur van het pakhuis, en praat dan met Sal. Vraag over de taart. Hij tekent de 'Upside Down Uzbekian Blood Cake Surprise' taart op de grond. Gebruik Max neuscorrectie vaardigheid 'Rhinoplasty' op de tekening. Gebruik Max teleportatie en ga naar Stinky's mobile telefoon.

 

Diner

Gebruik de neuscorrectie en transformeer Sam om in een taart. We geven de taart aan opa Stinky. Opa vindt het bloedmes in de taart en gaat naar de keuken. Girl Stinky belt de echte S en kan eindelijk naar de kloonkamer. Gebruik Max teleportatie en ga naar Stinky's mobile telefoon.
 

Kloonkamer
Kijk na het filmpje weer naar het zwevende platform en schiet op een andere lamp. Sal gaat naar het platform, om de lampen te repareren. Schiet dan op de 'evil' koffiemok, die op het bureau in het zwevende platform staat. Sal valt van het platform en Stinky staat op het platform. Gebruik Max teleportatie en ga naar Stinky op het platform. Na het filmpje krijg je de controle over de klonen. Praat met hen via de microfoon en selecteer 'Go to The Toy Box'. Sam en Max gaan naar de speelgoedkist in het pakhuis. Gebruik Max buikspreken vaardigheid op de klonen.

 

 

 

Vrijheidsbeeld

Max staat voor het Vrijheidsbeeld en heeft al zijn krachten verloren. Kijk naar het Vrijheidsbeeld door op de muur te klikken. Kijk naar het gezicht van het standbeeld, kroon en stenetablet. Paperwaite-Dr. Norrington hangt in een kooi. Praat met hem. Schakel over naar Sam (rechtermuis klik om uit de close-ups te gaan). Praat met Charlie Ho-Tep. Selecteer 'Junior'. Rommel wat met de piano. Je kan de pianomuziek veranderen. Door de muziek te veranderen lopen de klonen rijen het Vrijheidsbeeld door een andere ingang naar binnen.

 • Sam: Verander de muziek: "Take 2 Tablets 4 the Mind Plague":
  - De stenentablet transformeert in een vorm van een soort ladder.

 • Sam: Verander de muziek: "Face of Darkness". Dit verandert het gezicht.

 • Max: Loop naar rechts, en ga boven in het scherm tussen de klonen rij staan.
  - Je wordt dan door een kloon op de tablet/ladder geworpen.

 • Sam: Verander de muziek: 'Flaming Crowns'.

 • Max: Grijp een rond slingerende tentakel.
  - Max komt dan op de top van het Vrijheidsbeeld.

Charlie gebruikt de robot op Dr Norrington. De kooi valt op de grond.

Charlie neemt de speelgoedkist en we zweven boven het Vrijheidsbeeld.

Dit is het laatste gevecht met Charlie Ho-Tep.

 • Sam: Verander de muziek: "Take 2 Tablets 4 the Mind Plague":
  - Max: Lees Sam's gedachten. Zie een ingelijste hersenen.
  - Gebruik de neuscorrectie op de ingelijste hersenen, 'Mind Plague'.
  - Charlie verandert in een spuit en steekt de getransformeerde Max.

 • Sam: Verander de muziek: 'Flaming Crowns'.
  - Max: Lees Sam's gedachten. Zie een ingelijste vlammen tong.
  - Gebruik de neuscorrectie op de ingelijste 'Tongues of flame'.
  - Charlie verandert in een spuitwaterfles en spuit water op de vlam Max.

 • Sam: Verander de muziek: 'Face of Darkness'.
  - Max: Lees Sam's gedachten. Zie een ingelijste zwarte vlek.
  - Gebruik de neuscorrectie op de ingelijste 'Eternal Darness'.
  - Charlie verandert in een kaars en verlicht Max.

 • Sam: Verander de muziek: 'Tabula Charlie'.
  - Max: Lees Sam's gedachten. Zie een ingelijste Charlie Ho Tep.
  - Gebruik de neuscorrectie op de ingelijste Charlie Ho Tep.
  - Charlie verandert in de vernietiger robot en schiet op Max.

Gebruik de buikspreken vaardigheid op de zwevende speelgoedkist 'devil 's toybox'. Selecteer de stem van Dr Norrington.
De robot Charlie vernietigt de speelgoedkist en ook zichzelf. Junior krimpt en Max valt naar beneden.
Wat gebeurt er met Sam en Max. Waar zijn Charlie en Sal ??

Einde

Episode 5: The City That Dares Not Sleep - Finale

Een monsterlijke Max heeft de halve stad in puin gelegd en verspreidt allemaal zwevende Max hoofden die de bewoners in slaap brengen om ze vervolgens verschrikkelijke nachtmerries te bezorgen. De stad heeft genoeg van het monsterlijke gerommel in hun stad en daarom hebben het standbeeld van Abraham Lincoln en zijn robots de opdracht gekregen om Max te stoppen, zo nodig met nucleaire wapens. Sam blijft echter geloven dat Max terug veranderd kan worden in de oude Max en begint een zoektocht naar een team om samen Max weer normaal te krijgen.

Het team blijkt echter al snel gevormd te zijn, want Dokter Norrington (met tegen zin van Paperweight) wil helpen om Max weer normaal te krijgen en ook de zeer getalenteerde en tevens zeer zwangere Sybil Pandemik wil graag meehelpen. Momma Bosco (die overigens niet meer kaal is) zal verder het team van informatie voorzien via de radio. Uiteindelijk is het plan om Max het team te laten opeten en hem vervolgens van binnenuit weer Ďínormaalíí te maken. Het blijkt echter moeilijker dan gedacht om een monsterlijk konijn van ruim 20 meter lang iets te laten opeten.
 

Hoofdstuk 1

 

Bosco-Tech Labs

Je moet een team van hoog opgeleide deskundigen vinden. Praat met Momma Bosco. Papierwaite biedt zijn hulp aan als expert op het gebied van duistere dimensie wezens. Sybilla Pandemik komt naar beneden en sluit zich aan met haar psychologische bevoegdheden en alle andere vaardigheden. Gebruik de lift aan de rechterkant en verlaat het Lab.

 

Buiten Bosco-Tech Labs

Loop naar links. Praat na het gesprek met Flint met Opa Stinky. Vraag over de 'Corn Dogs', en krijg het geheime recept. Pak de Corn Dogs doos. Sam heeft al in zijn inventaris een pistool en pot met espresso bonen. Zie in het steegje naast het lab een abnormale grote kuil vol met New York City kraanwater, (Ridiculously-sized pothole). Gebruik de brandtrap in het steegje naast het lab. Praat op het dak met Satan en zeg 'Behind the scenes'. Als hij dan de microfoon op de grond legt, gebruik je de Corn Dogs doos op de microfoon. Satan en Jurgen worden bang van Giant Max en vluchten van het dak. De grote kuil is nu vol water en plantaardige olie. Ga bij de bestelwagen staan, en activeer de Corn Dogs doos in de inventaris. Dit geeft de aandacht van Giant Max. Zwaai met de corn dog en Giant Max grijpt de bestelwagen. Loop dan snel naar de brandtrap en eet daar de corn dog. De corn maaltijden vallen uit het bestelbusje in de kuil. Ga naar het lab.

 

Bosco-Tech Labs

Praat met Mr. Featherly over een, 'egg'. Hij kan geen ei leggen als iedereen naar hem kijkt. Praat met Bosco Momma over de 'Dimensional Destabilizer'. Ze teleporteert Papierwaite weg. Praat met de C.O.P.S leden. Vertel over de virussen, 'Viruses', en ze zullen het netwerk afsluiten. Praat met Agent Superball en zeg hem om te draaien 'Turn Around'. Mr. Featherly zal nu een ei leggen, als niemand kijkt. Sam neemt het ei.
 

Buiten Bosco-Tech Labs

Gebruik het ei in de massa brij in de kuil. Ga bij de DeSoto staan, en activeer de Corn Dogs doos in de inventaris. Dit geeft de aandacht van Giant Max. Zwaai met de corn dog en Giant Max grijpt de DeSoto. Loop dan snel naar de brandtrap en eet daar de corn dog. Giant Max werpt de DeSoto in de kuil. De kleine vlammende Max hoofden verwarmen de massa brij in de kuil en maken een enorme Corn Dog DeSoto. Gebruik de Corn Dog DeSoto en we komen in de maagkamer van Max.

 

Hoofdstuk 2

 

Max's Stomach

Gebruik in Max's maag de espresso bonen uit je inventaris in de food processor, naast de gootsteen.

Gebruik de grote buis (tube) met de hersenen teken erop, om naar de hersenen van Max te gaan.

 

Max's Brain

Gebruik de Tumor en open dan de deur naar de hersenen naast Papierwaite. Iedereen wordt verspreid. Sam wordt terug in de maag geteleporteerd.

 

Max's Legs
Gebruik de hersenenbuis en gebruik dan de buis naar beneden om naar de benen te gaan. Na het gesprek met Sybil, neem je de buis met de open doos teken, om naar Max's hersenschors/inventaris te gaan.

 

Max's Cerebral Cortex

Loop naar het rek aan de linkerzijde. Zie op de bovenste plank een kakkerlakken boerderij 'Roach Farm'. Gebruik de boerderij en zie een ei. Gebruik de reserve kabels op de vloer, om je in een stofzuiger te transformeren. Stoot tegen het rek, tot de boerderij op de grond valt. Sam zuigt de kakkerlak op in de stofzuiger. Gebruik de buis, om je terug te transformeren in Sam en naar de benen te gaan.

 

Max's Legs

Gebruik de kakkerlak op Sybil om haar op de loopband te krijgen. We hebben nu controle over Max's benen.

 

Max's Arms

Ga boven naar de hersenen en neem daar de buis met de arm teken. Gebruik na het gesprek met Papierwaite de Arcade machine aan de linkerzijde en geef instructies om 3 sterren te krijgen. Geef de instructie, die op het scherm aangegeven worden door pictogrammen. Als er een hand met een R getoond wordt en een pistool is de instructie 'rechter hand pistool'. Sam's voice-over geeft een tegenovergestelde instructie door. Papierwaite volgt dus de verkeerde instructies. Voor de volgende instructies, selecteer je de tegenovergestelde instructie dan die op het scherm getoond worden. BV:

 

 • Rechterhand Pistool = Left Foot Flail

 • Linkerhand Boksbeugel = Right Foot Flail

 • Linkervoet Bacon = Right Hand Flail

 • Rechtervoet Bom = LeftHand Bacon

 • Rechterhand Boksbeugel = LeftLeg Bullet

 

Als je de drie sterren hebt, selecteer je een overwinningskreet. De robot crasht en ontbloot een radioactieve straling. Sam keert terug naar de hersenen kamer. Sam kan door de straling niet terug naar de armenkamer. Ga naar de maagkamer.

 

Max's Stomach

Gebruik de kakkerlak op de platte schotel (Platter). Na het filmpje, klik je rechtsboven op de Max pictogram om controle over Max te nemen. Je hebt nu de controle over de armen en het hele lichaam van Giant Max.

 

Giant Max, Manhattan

Loop rechtdoor naar het lab met de 2 zoeklichten tot je een filmpje ziet van Sal en Stinky. Giant Max grijpt Sal en Sybil valt in de armen van Skunkape en neemt haar mee in zijn ruimteschip. Ga terug in Sam door rechtsboven op zijn pictogram te klikken.

 

Max's Stomach

Neem de kakkerlak terug van de platte schaal en praat met Sal. Neem na het gesprek weer controle over Max.

 

Giant Max

Ga rechtdoor naar het park met de 2 batterijen. Max activeert de 2 batterijen.

 

Max's Brain

Na het filmpje open je de deur naast de tumor en ga in het brein van Max. Hier ontmoet je 'Super-Ego'. Praat met hem over het 'Master Plan' (2x). Loop naar de linkerkant en gebruik de installatieautomaat (Circuit Breaker) in de muur. Ga terug naar de hersenenkamer. Na het gesprek met Dr Norringthon neem je weer controle over Max.

 

Giant Max

Klik op de rondvliegende ruimteschip van Skunkape, om het te herinneren. Ga terug in Sam.

 

Max's Brain

Ga in het brein met Super-Ego. Kijk in het memorie boek. Zie twee dia's. Gebruik Skunkape's vlaggenschip dia. Hierin heb je toegang in een van Samulacra's orgaan in Skunkape's ruimteschip.  Selecteer Astral Project.

 

Astral Project, General Skun-ka'pe's Flagschip

Ga in Clone HW-021-S. Hier krijg je een bossleutels. Gebruik de Astral Piramide en ga in Clone SP-42-X. Open de zekeringkast aan de rechterzijde. Drink links van de zekeringkast uit de waterfles. Spuug in de zekeringkast. Gebruik de Astral Piramide en ga in Clone HW-021-S. Gebruik het hamsterrad. Dit plaats je in de originele kloon. Gebruik de achtergrond (backdrop) en gebruik dan de draden. Nu ben je vrij. Ga door de deur aan de rechterzijde om naar het bovendek te gaan.

 

Praat met Sammun-Mak's hersenen (Gordon's alive?!?) en blijf vragen over de 'Mole Men' tot opa Stinky uit de Molmannen deur komt. Praat met Opa Stinky en vraag hem over alles in deze volgorde: 'Mole Processing'- 'Skunkape' - 'Grandpa Stinky' - 'Mole Processing' - 'Grandpa Stinky' - 'Skunkape'. Hij vertelt nu waar Skunkape is. Gebruik de Astral Piramide en ga terug in Sam 'go Back '. Ga in Giant Max.

 

Giant Max, Manhattan
Ga naar het gebouw waarover Opa Stinky vertelde en herinner onderweg ook de andere gebouwen: 'Federated Consolidated Building', 'Bosco-Tech Labs', 'Generico Incorporated Headquaters', 'Hairy Arms Apartments' en 'Cloning Chamber'. Als je als laatste de Klonen Kamer gevonden hebt, schakel je over naar Sam.

 

Max's Brain

Gebruik in de hersenenkamer het memorie boek en gebruik de klonen kamer dia, 'Cloning Chamber slide'.

 

Astral Project, Cloning Chamber

Loop naar de voorkant. Gebruik de rookmachine, zodat je de laserstralen ziet en ga er dan door. Als je voorbij de laserstralen bent gebruik dan de 'Devil's Toybox' foto in je inventaris op de camera op de vloer aan de linkerkant. Skunkape komt naar beneden. Praat met hem en vraag over de speelgoed robot, 'Toy Robot'. Hij zegt dat hij nooit zal opgeven. Zeg dan dat je het wil ruilen voor de bom en hij gooit de speelgoed robot naar je toe. Loop naar de rechterzijde en ga door de Bosco-Tech Labs tunnel. 

 

Max's Brain

Je bent terug in Max. Gebruik de speelgoed robot op de tentakels, rechts van de maagbuis. Gebruik na het filmpje de traanbuis 'tear duct' tussen de maag en armen buis. Ga naar de platenspeler. Kijk links van de platenspeler in de grammofoonplaten kast. Neem grammofoonplaat 'Are you there, Great Bear Spirit?'. Leg deze langspeelplaat op de platenspeler. Ga terug naar de traanbuis en gebruik de traanbuis om te ontsnappen. Geef na het filmpje Max's snot aan Momma Bosco.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com