Eldorado speel je met je keyboard. Met de pijltjes toetsen laat je de figuren (Tulio en Miguel) lopen.

De Control (ctrl)  toets  gebruik je voor alles te pakken, geven, actie en te praten,  de dingen die je kan doen worden verlicht op het scherm dus ook als je met iemand wilt praten.

De Z toets is voor rennen en de X toets om te kruipen.

De enter toets om in de inventaris  te komen.

De linker shift toets om een stapje opzij te maken.

Je kan de toetsen veranderen in het options menu.

Met de escape (esc) pauzeer je en daar kan je saven, loaden en het spel verlaten.

Je moet in sommige situaties van de ene naar de andere persoon verwisselen of aan elkaar wat geven, en dat doe je in de inventaris, kies met de linker of rechter pijltjes toets de item die je wilt uitvoeren. De item licht op en druk dan op de ctrl toets

Voor de actie's die je op het scherm ziet gebruik ik de Engelse woorden.

 

Spain

 

Square

 

Tulio

Pak de "poster". Praat met de verkopers op het plein en koop een pak "corn" met de peseta die je in je inventaris hebt. ( druk dus op enter, met de pijltjes toets de peseta verlichten en druk op ctrl). Ga naar de "guard" die de poort bewaakt. Je kan er niet door. Loop naar onder en praat met de "chicken" verkoper en met de "tax" man die de poort naar de "docks" bewaakt. Rechts van het scherm is de ingang naar de bar waar een "gambler" zit die een spelletje "dice" wilt spelen, maar je hebt nog geen geld.  Ga terug naar de verkopen van de "corn" en je ziet achter hem een kip. Loop daar naar toe en geef de kip de "corn" (kijk naar de kip dat hij verlicht is druk op enter om in de inventaris te komen, verlicht de "corn" en druk op crtl). Je hebt nu een kip gepakt die je aan de "chicken" verkoper verkoopt. Ga weer de bar binnen en laat de 5 peseta's aan de "gambler"zien. Je gaat nu een spelletje "dice" met hem spelen. Het is een spelletje met 2 dobbelstenen en je speelt hoger of lager. Kijk wat hij gooit en verlicht de dobbelsteen "high of low" en druk op de crtl. Dan moet je de aantal peseta's inzetten (crtl). Je zal bijna altijd winnen ( als je het goed speelt) en als hij geen geld meer hebt speelt hij voor een " Eldorado map" die je dan ook wint. Als je de map gewonnen hebt komt er een filmpje dat de "guard"aan de poort wordt weg geroepen en de poort onbewaakt achter laat. Ga snel naar die poort en loop er door heen.  

   

Town

 

Tulio

 Loop recht door (links in het scherm)  en praat met de "great Malezo". De ingang links kan je even door gaan maar daar staat een soldaat die de deur daar bewaakt. Ga terug naar de plaats waar je aan kwam toen je het plein verliet. Ga daar links de trappen op en neem de eerste deur links. Praat met de man die de poort bewaakt ( praat met hem 2x). Ga terug de deur door en ga dan de andere deur binnen. Daar loop je wat naar voren en "Don Mocoso" begint tegen je te praten. Loop daarna naar hem tot en hij begint te schieten met zijn "slingshot". Kijk naar de lege "barrel" aan de linker kant en Tulio krijgt een idee. Nu Miguel in de ton zit kan hij naar dat vervelende ventje lopen. Als het ventje weg loop laat hij zijn "slingshot" liggen die Tulio dan ook opraapt. Loop rechts de doorgang door waar het ventje voor stond  en je ziet weer een filmpje dat de wachter die de deur bewaakt wordt weg geroepen. Loop naar de ander doorgang van de toren en je komt in het scherm waar eerst de wachter stond. Kijk naar de "gate"en Tulio krijgt weer een idee. Praat met  Miguel en ga rechts de doorgang door. Praat met "great Malezo" en volg hem naar de man die de "gate of  el diablo" bewaakt. Als de discussie over is en de wachter weg is gelopen praat je met  "great Malezo". Open de poort ( naar toe lopen dan crtl). Als alles weg is loop je naar het plein met de waterfontein waar je de stier met de  "great Malezo" ziet.  Ga achter de stier staan en schiet met je "slingshot"op de stier. Je rent snel weg en ga de trappen op de tweede deur links de doorgang rechts. Op de toren de andere doorgang door en je komt weer op de plaats met de "gate uit". Pak uit de inventaris de " wanted poster" en plak die op de "gate". De stier komt eraan en hij ramt de poort. Pak de groene "dress".  Er komt een filmpje met het ventje en zijn vader.  Loop dan naar het plein naar de verkoper van de "corn". Je verkleed je eigen in de groene jurk en probeer de vermomming uit op de verkopers. Ga daarna naar de "tax" man die bij de poort staat en flirt met hem. Je krijgt nu controle over Miguel die langzaam achter de "tax" man  moet sluipen om door de poort naar de "docks" te gaan (druk op X om te sluipen en ga de doorgang in).

 

Docks

 

Tulio

Tulio geeft de map aan Miguel. Loop naar voren en naar rechts achter de ezel. Je ziet 2 soldaten en een "barrel" met "carrots".  Kijk naar de lege "barrels" links van je en druk op crtl. Tulio heeft weer een idee en Miguel kruipt in de "barrel". Loop naar de "barrel" met de "carrots". Je ziet  2 soldaten draaien, als ze beide met hun gezicht naar het hek kijken loop jij naar voren, als ze terug draaien stop je en wacht tot ze niet kijken naar jou. Pak wat "carrots" en ga weer de zelfde weg terug naar Tulio. Praat met Tulio om uit de "barrel" te komen. Voor de ezel hangt  een touw ( het houten geval verlicht), plaats daar de "carrot"aan (niet aan de ezel geven).  Ga naar rechts,  ga de ladder op en je hebt een overzicht van de lopende band en je ziet lege "barrels". Ga  naar beneden en naar achteren. Lees de "sign" aan de muur en haal de "lever" over, rechts van je.  De lopende band gaat nu de andere richting op,  naar de boot dus. Ga weer de ladder op en ga om de beurt de "barrel" in en je komt op het schip.

 

Ship

 

Tulio

Je wordt gevangen en je wordt in het onderdek opgesloten. Je hoort een paard hijgen. Pak de appel. Ga  bij de middelste grote paal staan en klim naar boven. Geef het paard "Ältivo" de appel en je krijgt een "boat hook" van hem terug gegooid die je oppakt. Helaas loopt dat slecht af voor Miguel. Gooi de "boat hook" naar de ladder die je rechts boven ziet liggen. Klim naar boven en bekijk de handgrepen die je boven in de balken ziet. Die handgrepen brengt je naar de overkant. Kijk aan de overkant rechts naar de deur. De deur heeft 2 sloten. Ga terug naar de overkant en ga naar de deur tegenover je. Je ziet nu een slapende zeeman een aap en 5 gekleurde sleutels aan de muur hangen. Rechts van je, op de tafel zie je ook wat "biscuits" liggen. De aap luistert alleen naar je als je zijn naam kent. Pak de "biscuits" van de tafel en de zeeman wordt wakker en roept de naam van de aap "Josephine". Nu jij zijn naam weet ga je een spelletje spellen met hem. Geef de aap eerst een "biscuit" en hij geeft je een sleutel. Je kan nu kiezen uit een gekeurde sleutel. Kies een keur en hij geeft het aan je. Je kan twee sleutels tegelijk meenemen (eerst weer een "biscuit" geven). Ga met je twee sleutels naar de overkant en plaats ze in het slot van de deur. Als je een goede kleur hebt zegt hij dat het past, zoniet dan ga je met de sleutel (s) terug Geef de sleutel (s) eerst terug en geeft hem een "biscuit" en kies een andere sleutel (s). Als er bv een sleutel past dan kies maar een sleutel want als je meer dan twee sleutels tegelijk bij je hebt dan maakt hij de zeeman wakker en moet je de sleutel terug geven. De kleuren die in het slot passen is steeds weer anders. In mij spel was het de blauwe en de groene sleutel. Als je de goede sleutels hebt kan je de deur openen. Ga de kanon kamer binnen en je ziet een zeeman, en wat je ook doet je wordt terug in het ruim gegooid. Miguel is bij gekomen en Tulio gaat nu hard denken aan een plan om te ontsnappen. 

Miguel:

Tulio slaat iedere keer als hij denkt met zijn hoofd tegen de muur en je ziet de ladder bewegen. Draai je om en kijk naar de ladder die boven ligt.  Miguel heeft een idee en je praat met Tulio dat hij harder moet denken. Laat Tulio hard denken totdat de ladder naar beneden valt. Klim naar boven en ga naar de overkant de deur in. Loop iets naar voren en Miguel zegt dat hij een vermomming nodig hebt. Hou de X toets in en sluip naar voren en naar links. Bij het kanon zie je een rode doek liggen die je dan ook snel pakt (crtl).

 

 

 

 De zeeman denkt nu dat je erbij hoort en zegt dat je hem moet helpen met het poetsen van de kanonnen. Loop wat naar voren en je zegt dat je niets hebt om te poetsen. Hij geeft jou zijn "socks". Ga naar een kanon en gebruik een "sock"om de kanon te poetsen. Als je klaar bent zegt hij dat je een  "biscuit" mag pakken die op de grond liggen wat je dan ook doet. De zeeman zegt ook dat hij bang is van ratten. Probeer de deur te openen en de zeeman zegt dat de enige weg naar buiten is om een gat in het schip te schieten met de kanon.  Ga terug naar het ruim waar Tulio ligt. Open de "grate" op de grond. Het paard gooit je de "boat hook" terug die je in de "grate" plaats om de deksel omhoog te houden. Plaats er een "biscuit" in en wacht tot de rat er in loopt. Als hij erin zit  gebruikt je de "socks" op de "grate" en je hebt de rat te pakken. Ga terug naar de kannonen en geeft de rat die in de sok zit aan de zeeman. Hij valt neer,  gebruik de "socks" op de "can of oil" die op de tafel staat. Dan gebruik de "sock with oil" op de lamp die je daar ziet hangen.  Er komt een knal en Tulio wordt wakker en komt naar je toe Ga via het gat naar buiten en Miguel zegt tegen Tulio dat hij omhoog moet klimmen.

 

Deck

 

Tulio

Loop naar rechts en praat met het paard. Je maakt hem los en je hebt de "rope". Loop onder naar het ander scherm. Gebruik de "rope"op de metalen ring die je daar ziet en Miguel klimt naar boven. Onder de reddingsboot is een wiel waar je aan probeert te draaien om de reddingsboot te laten zakken. Het lukt niet en je vraagt Miguel of hij het kan doen. 

Miguel 

Pak een appel die je in de ton ziet liggen. Geef de appel aan het paard en Tulio krijgt weer een idee. Tulio plaats de appel op de plank en kijk wat er gebeurd.

 

Jungle

 

 

  Miguel 

 Je bent op het strand en Tulio ziet de eerste mark punt van de map de " "bird rock". Pak het :sword" op. Loop naar de "bird rock" aan de rechterkant. Loop daar naar links achter de rots en klim omhoog. Gebruik het zwaard op de "vine" en het valt naar beneden. Dan ga jij van de rots af en Tulio pakt het en zegt dat hij het als een "rope" kan gebruiken. Gebruik nu het zwaard op de bladeren links van je die een doorgang blokkeren. Ga de grot in en  je komt bij een armadillo die door een slang bewaakt wordt. Loop verder door naar links en je komt bij de tweede mark punt de "Raven" en een "shadow" opening in de "cliff" die naar boven gaat. Maar je moet eerst het beestje helpen. Pak de "reed" op die in het hoekje ligt.  Ga naar de slang en gebruik de "reet" op de slang. Het beestje is bevrijd en Tulio geeft het de naam "Bibo" en het volgt jullie overal  waar je naar toe gaat.

Tulio

Gebruik de "vine" op "Bibo". Loop naar de boom links in het ander scherm. Kijk naar de "tree" (crtl) en vraag aan Miguel dat hij je moet helpen. Kijk naar de boom als Miguel en hij houd de tak omlaag. Kijk weer naar de boom als Tulio en ga naar de inventaris en kies Bibo en druk op crtl. Bibo wordt weg geschoten en laat een touw zakken die je dan ook beklimt samen.  

Boven aan gekomen pak je de "stick" die op de boom achter je staat. Ga de door de  opening rechts van je. Daar zie je berg stenen liggen waar je de "stick" op gebruikt. Klik nog een keer op de stenen (crtl) Tulio vraagt of Miguel het kan doen. Hij doet zijn best en als het begint te rommelen rennen ze samen terug naar het begin scherm. Loop terug naar het scherm met de rotsen en al de rotsen zijn in het water gevallen en heeft een pad gemaakt. Als Tulio spring je op de eerste rots ( ga voor de rots staan en druk op crtl). Spring door naar de volgende scherm. Hier spring je ook verder door op de ruggen van de schildpadden te springen,  maar kijk uit voor de vissen.  Als je aan de overkant bent doe je hetzelfde met Miguel. In het scherm met de 2 schildpadden langs elkaar spring jij daar overheen. Oeps je kunt niet verder. Praat met Tulio. Kijk als Tulio naar de rots voor je en druk op crtl en hij gooit de steen in het water en Miguel.kan verder naar de overkant, Bibo komt er ook aan. Je komt bij de "skull" en Miguel maakt een opening. Ga er door heen.

 

Skull Maze   

 

Miguel en Bibo staan op een brug en vraagt aan Tulio wat de "lever" zal doen als je hem gebruikt.

Tulio

Gebruik de "lever" en Miguel en Bibo vallen in de rivier. Ga de deur in en je komt in een ruimte met een "lever" en tekeningen aan de muur. 

Gebruik de "lever" bij de tekeningen van de vis en de slang en ga de slangen deur binnen. In die ruimte gebruik je de "lever" van de slang en de uil en ga de deur in van de uil. Daar de " lever"met de uil en de vogel en ga de vogel deur in. Je komt terug in het begin scherm en haal nog een keer de "lever" met de slang en de vis over en ga de slangen deur in. Ga daar door de deur door die open staat. Stap in de mond van de skull en druk op crtl.

Miguel 

Terug als Miguel die nu de weg moet vinden naar Tulio via de deuren. Druk op de "lever" en ga de vis deur in. Daar de "lever" die de slangen deur opent. In de volgende ruimte open je de uil deur met de "lever" maar je gaat terug de slangen deur in. Daar druk op de "lever"en ga de uilen deur in. Daar de vogel deur door en stap in de mond van de skull en druk op crtl. Zo weer samen.

 

Skull Maze Platform

Tulio en Miguel 

Ieder kan deze actie's doen, maakt niet uit met wie je begint. Laat een van hun rechts naar de skull lopen en blijf er op staan. In de inventaris schakel je over naar de andere die dan de "lever" overhaalt.  

 

 

Ga dan op de andere "skull" staan en schakel over en haal daar de "lever"over. Schakel terug en ga op de skull"staan. Schakel over en haal de "lever""over. Schakel over en ga op de andere "skull" staan. Schakel over en haal de "lever" over en je bent weer samen. Neem de trap naar beneden. Kijk naar het symbool achter tegen de muur en haal de "lever" over en je vindt Bibo. Ga links in het scherm bij het symbool de opening door. .  

 

The woman Puzzle 

 

Loop naar links in het scherm van de oog die huilt en de boom en daar naar achteren. Ga op de tegels staan rechts en een klein deurtje sluit. Ga van de tegels af (ook Miguel )  en als de deur open is praat dan tegen Bibo. Bibo gaat de deur binnen. Als Bibo ga je achter het beeldje bij de stapel rotsen staan en laat Bibo de rotsen omgooien. Plaats Bibo achter het beeldje en laat hem het beeldje naar buiten duwen (crtl). Als je buiten de deur bent druk nog een keer op het pijltjes toets naar voren om het scherm  te krijgen met de Hero's. Pak het beeldje. Ga terug naar de ruimte met de symbool aan de muur en plaats het beeldje daar in de "mould". De skull sluit zijn mond en stopt met huilen. Ga terug naar links en het water is weg en je klimtvia het oog omhoog. Daar zie je Altivo je paard die je naar Eldorado brengt. 

 

Eldorado   

 

Je wordt gescheiden doordat de stenen brug breekt en je bent bij de  stone jaguar. Je ziet vier totems de ear, eye, nose en de mounth totem.

 

                                    

 

 

             

 

 

Je moet de totems een item geven die bij hun hoort. Als je op een bepaalde plaats gaat staan zie je een totem oplichten. Kijk op de foto naar de pijl waar je ongeveer moet gaan staan. De totem die verlicht is, is actief om iets te geven  Je moet steeds overschakelen (in je inventaris) van persoon om de acties uit te voeren. Praat eerst met de totems voordat je ze een item kan geven. Plaats Tulio dicht bij de eye totem zodat de ear totem verlicht wordt. Laat  Miguel naar de ear totem lopen, praat met hem en pak de  "reed" fluit uit de inventaris en speel voor hem. Hij is tevreden en er komt een gedeelte van de brug. Verplaats Miguel tussen de nose en de mounth totem zodat de eye totem verlicht wordt. Schakel over en in het midden waar de gedeelte van de brug is ligt een item. Loop daar naar toe en laat Tulio de "shiny plate" pakken.  Ga naar de eye totem en geef hem de "shiny plate". Loop naar de plaats waar de nose totem verlicht wordt en schakel over.  Miguel loopt naar de nose totem en geef hem de "socks". Loop naar de plaats waar de mounth totem verlicht wordt en schakel over. Laat Tulio naar de mounth totem lopen, je springt (crtl) eerst op de rots verhoging. Geef hem de "biscuit". Zo nu de brug gemaakt is lopen jullie samen naar de exit rechts naar de lava rivier Nu moet je naar de overkant naar de deuren van de tempel. Je moet op een rots springen, kijk uit voor de spugende lave, soms als je op een rots springt zal hij verdwijnen dus snel doorspringen dan. Miguel gaat als eerste en je moet aan de rechtse overkant uitkomen. Ga naar de gesloten deur en haal daar de "lever" over en de andere deur gaat open en je gaat automatisch naar Tulio. Tulio springt ook op de rotsen en gaat naar de linker overkant Ga dan de deur binnen en haal daar de "lever"over om de deur van je vriend te openen en je bent weer samen. Ga naar rechts en klim op de ladder, je komt bij de temple of skulls.

 

Temple of skulls

 

 

De bedoeling nu is dat jullie samen aan de top van de tempel komen. Je moet hendels over halen om via een lift naar boven te geraken. Je schakelt nu ook steeds over  van persoon om de hendels over te halen. Kijk uit voor spinnen. Ga dicht bij de "lever" staan en je krijgt een beeld van een spin. Als de spin aan de rechtse kant is haal je de "lever" over zodat de spin in zijn hol kruipt.   

 

 

 

Ga erop staan en laat de ander de "lever" overhalen. Loop dan de trap af en pak een "apple". Haal daar de "lever" over en zodat de spin links in zijn holletje kruipt. De andere gaat op de plateau  staan en de andere haalt de "lever" weer over. Ga ook de trap af en gebruik weer de "lever". Ga erop staan  en wel de persoon die de "apple" in zijn inventaris heeft en de andere haalt weer de "lever" over. Ga de ladder op en daar gebruik je de "lever". Als de spin boven je zowat in de rechtse hoek is ga je naar de opening onder de lift en leg daar de "apple" neer en loop snel weer naar beneden. Als de spin aan het fruit zit te eten haal je de "lever" over zodat de spin verpletterd wordt.  Haal weer de "lever" over zodat de lift omhoog staat. Ga nu naar de "lever" boven aan de trap. Schakel terug naar de andere en haal hem naar boven. 

 

 

Loop naar rechts bij de lift waar de dode spin ligt. Ga de trap af en laat de andere ook naar je toe komen. Kijk uit voor de spin daar, save je spel bij de spinnen want als het verkeerd gaat moet je opnieuw beginnen. Haal de "lever" over en loop een stukje naar achter zodat de spin je niet kan pakken. Als de spin op de lift staat haal je snel de "lever" over zodat hij daar is zijn hol kruipt. Haal de lift weer omhoog en ga de trap op. Ga nog niet op de lift staan,  laat de andere de "lever" gebruiken. Wacht tot de spin op de lift staat en haal dan over en de spin is een etage lager. Stap op de lift en schakel pas over als de spin niet op de lift staat zodat jij alleen naar boven gaat en de spin onder blijft. . 

 

 

Schakel over en gebruik de "lever" als de spin links van de lift is. Ga de trap op en ga op de lift staan. Schakel pas over als de spin niet op de lift staat. Samen weer boven ga je naar links de opening door en je komt in de water tempel.

 

 

 

 

Water Temple

 

Je splits weer op en je moet het water door de kanalen laten lopen om El Dorado te redden.

Tulio

Ga naar links en probeer de "lever" uit die aan de muur hangt. In het midden van de kamer gaat er dan een "trapdoor" open en gaat weer dicht. Ga naar de volgende kamer, je ziet een "water gate" en een doorgang achter de "water gate". Ga de volgende hal in en je ziet een deur met de tekst "Only the bearer of the Sun Gem may pass", en op de rechtse deur staat de tekst  " Only the bearer of the Evil Eye may pass".  Ga links de kamer in en daar is een  soort apparaat dat wat tandwielen mist. Links er van is de "Jaguar Pump". Loop terug naar de ingang en ga nu de rechtse kamer in waar Miguel in liep. In deze ruimte zie je links een rood kleed met een tandwiel erop. Pak de "cog". Links van de doorgang naar de volgende kamer staat ook een "water gate".  In de volgende kamer zie je ook een "lever" die de "trap door" opend. Boven in het scherm zie je een "face with a gem eye" aan de muur hangen. Ga de volgende hal boven aan het scherm in. Links pak je een andere "cog"op. Ga naar de volgende kamer en je ziet daar een mozaļek en een "cog" . Pak de "cog"die onder de mozaļek ligt.  Je hebt nu drie tandwielen dus je loopt terug naar de andere kant van de tempel, naar de ruimte waar de "Jaguar Pump" is. Plaats daar de drie "cogs" aan het apparaat. Pak dan de "sun gem stone" die op de grond valt.  Verlaat de ruimte en loop naar de naar de  "sun" deur die nu opengaat.  Je ziet daar een versteende Jaguar op een verhoging. Rechts onder van je zie je een "lever" achter de "bars". Probeer de "bars" te verwijderen en de Jaguar komt tot leven. Je schakelt automatisch over naar Miguel.   

 

Miguel 

Bekijk de "water gate" boven je en gebruik er de "sword"op. Ga rechts de kamer in en kijk naar de mozaļek met de "eye". Gebruik de "sword" op de mozaļek en je hebt de "blue gem". Loop naar de ruimte waar de twee deuren zijn en de rechtse  "evil eye" deur gaat open. Ga door de deur en gebruik de "sword"op de "water gate". Ga de kamer boven je in en Save". Hier is ook een versteende Jaguar. Als je nu de "sword" op de "water gate" gebruikt wordt het ook levend. De bedoeling nu is dat als je hem tot leven maakt en zo snel mogelijk weg loopt en hem naar een kamer lokt waar je een valkuil  "trap door" zag. Eerst krijg je controle over Tulio. De beste valkuil is in de kamer waar de "lever" achter tegen de muur is. 

 

 

 

Dus als je de deur uitloopt met de Jaguar achter je aan loop je naar de kamer rechtsonder, dan recht door. In deze kamer is ook een valkuil maar de Jaguar zal je hier misschien snel te pakken nemen Loop dus door naar de volgende kamer rechts. Daar naar rechts onder en naar de volgende kamer. Daar loop je naar rechts achter waar je de "lever" ziet.  Als de jaguar over de valkuil loopt haal je de "lever" over en hij valt erin. Dit doe je hetzelfde met Miguel.  Ga dan terug  door de eye deur waar je de Jaguar en de "water gate" zag. Gebruik de "sword" op de "water gate" en al de drie poorten zijn nu geopend. Verlaat de kamer de deur door en je ontmoet Tulio die de "sun" deur uitkomt. Ga de "sun" deur in en  laat Miguel de "lever" overhalen die achter de "grate" is. Verlaat de kamer en je ziet dat het water door de kanalen stroomt. Ga naar de uitgang van de tempel naar het meisje dat daar staat. You did it. Je ziet nu de eind film.

 

 

Copyright   Game-Solves
Forum

www.000webhost.com