22-11-2009

Runaway 3 - A Twist of Fate

Runaway: A Twist of Fate is het derde, en tevens laatste, avontuur van Brian en Gina. Na het kleurrijke en zomerse avontuur in HawaÔ is het duo opnieuw ontsnapt naar de grauwe stad. A Twist of Fate vertelt het slot van hun wilde avontuur. In het derde en laatste deel kan je voor het eerst ook spelen met Gina.

Brian en Gina ontmoetten elkaar enkele jaren geleden tijdens een bijna aanraking. Gina valt flauw voor Brian's auto en hij neemt ze mee naar huis om haar te verzorgen. Wanneer ze bijkomt, verteld ze hem dat ze getuige was van een maffiamoord. Het duo moet alles doen om uit de handen van de maffia te blijven. Gedurende de eerste game ontwikkeld er zich een unieke relatie tussen de twee. Het verbaast niemand dat ze uiteindelijk samen een romantisch reisje boeken naar HawaÔ. Eens in HawaÔ loopt echter niets zoals het hoort. De exotische avonturen volgen elkaar in snel tempo op. De gebeurtenissen gaan van kwaad naar erger. We pikken de draad op na het wilde avontuur in HawaÔ. Brian en Gina hebben net een wild avontuur achter de rug wanneer ze terug in de stad belanden. Is Brian overleden? Door middel van flashbacks leer je langzaam maar zeker meer over het hoe en waarom rond de dood van onze oude held! De wilde rit is nog niet afgelopen...

De achtergronden gebruiken nu een hogere resolutie en de personages bewegen zich realistischer. Voorwerpen in je inventaris kun je nu vanuit iedere hoek bekijken en de hele interface is opnieuw verbeterd. Daarnaast is er een nieuw en ingenieus aanwijzingensysteem dat je helpt bij je zoektocht. parabiothermal

Runaway: A Twist of Fate - Patch 1.11

http://www.runaway2-thegame.com/forum/viewtopic.php?t=3968

 

Bijgewerkt 12/2009

Inleiding

Gina krijgt een telefoontje van de psychiatrische inrichting, Happy Dale sanatorium. Ze moet onmiddellijk komen, omdat er vanochtend een ernstig ongeval gebeurd is. Ze gaat snel naar het sanatorium, omdat haar vriend Brian daar opgenomen is Een korte tijd later, staat Gina bij het graf van haar geliefde Brian. Op 6/10/2008 is hij gestorven. Wat is er dan toch allemaal gebeurd? Brian zou op 30 April, kolonel Kordsmeier op het eiland Mala koelbloedig vermoord hebben. Maar in de rechtszaal kon hij zich niets meer herinneren. De rechter en officier van justitie geloofde niet in geheugenverlies, maar de twijfel bleef of Brian echt gestoord was. Dus hij werd niet in de gevangenis geplaatst maar in een inrichting... Happy Dale.

Hoofdstuk 1: Brian Basco is dood

... Nadat Brian begraven is en de priester en de koster de begraafplaats verlaten, rinkelt plotseling Gina's mobile telefoon. Brian heeft haar een Sms-bericht gestuurd. Brian? Heeft hij zijn dood geveinsd? Het pas begraven lijk had geen hoofd meer, zodat Gina,  Brian niet kon identificeren. Nu zal ze Brian uit het graf helpen, want daar heeft hij zich verstopt. Ze moet in geen geval de politie bellen en niet de begraafplaats verlaten, want dat is te gevaarlijk.

Brian's graf
Kijk naar de krans op het graf, en neem het paarse lint. In de inventaris heb je al een mobile telefoon , zonnebril en je autosleutels. Onderzoek de grafsteen. Ga de crypte in.

Crypte
Gina ziet een kunststofkabel en gaat kijken waar het naar toe leidt. Ze verlaat de Crypte en gaat naar de achterkant.

Achterkant Crypte

Hier ontmoet ze Agatha, een wetenschapster in de parapsychologie. Ze staat op het dak van de crypte. Ze glijdt de Crypte in, om daar met Gina te praten. Onderzoek eerst alles buiten. Kijk naar de ladder en naar de Atlas standbeeld. De stenen atlasbol is gebroken en wordt vastgehouden door een leren riem. De riem is strak gespannen om de stenen bol, zodat Gina de haak niet kan los maken. Atlas draagt volgens de legende het hemelgewelf op zijn schouders en is de grondlegger van het Atlasgebergte. Achter de standbeeld is het graf van Edward M. Blake, die leefde van 1924-1985. Kijk naar het apparaat en kunststofkabel. Ga links de crypte terug in.

Crypte
Praat uitvoerig met Agatha. Dominee McCormick vroeg haar om de klopgeesten op deze begraafplaats te onderzoeken, omdat ze zeer ontdeugend zijn. De parapsychologie is een discipline die met behulp van wetenschappelijke methodes het bestaan en de oorzaken van psychische vermogens onderzoekt, alsook de mogelijkheid van een leven na de dood. Agatha wil eerst uitzoeken of de klopgeesten haar mogen of niet. Ze gebruikt daarvoor de kunststofkabel, omdat de vezels erg gevoelig voor temperatuur zijn. Als het apparaat in minder dan 5 seconden een temperatuur verandering van meer dan 20 graden waarneemt, betekent dit dat er geesten in de buurt zijn. Als het koud is, zijn ze welgezind, is het warm zijn ze boos. Agatha, moet eerst toestemming krijgen van de twee hoofdgeesten om met de andere geesten in contact te komen.

 

Ze vertelt je een verhaal van twee broers die in de Amerikaanse Burgeroorlog tegen elkaar vochten. Noach Kilgore vocht voor de confederatie (statenbond) en Filemon voor de Yankees. De crypte was eens een Yankee gevangenis. Noah zat in die gevangenis, in afwachting van zijn vonnis. Philemon was de hoofdman van de gevangenis. Hij hield van zijn broer meer dan van zijn vaderland. Daarom bevrijdde hij Noach. Echter, zijn broer sloeg hem bewusteloos. Hij verwisselde de uniformen, legde Philemon in de gevangenis en verbrandde hem, zodat zijn broer niets kon vertellen over de daad. Later werd Noach gevierd als een oorlogsheld van de Yankees. De geest van zijn broer volgde hem. Tenslotte werd Noach gek, keerde terug naar de crypte, en verbrandde ook op deze locatie. Agatha vereist nu de goedkeuring van deze twee geesten.

Onderzoek de gereedschapskist van Agatha aan de linkerkant van haar. Pak de zaklamp. De batterijen zijn zo goed als nieuw. Kijk door het gat in de achterzijde, en zie beneden de grafkelder. Je ziet een grote engel die met stalen kabels vastgehouden wordt. Ga rechts via de trap naar de grafkelder.

Grafkelder
Gina ontdekt een donkere tunnel van een ondergrondse kamer. Aan de muur hangt een schilderij van een confederatie soldaat. Pak de urn. Kijk naar het schilderij. Het toont Noach Kilgore, die leefde van 1823-1864. Gina is niet zeker of hij de goede of slechte broeder is. Zet het schilderij op de grond. Zie een stenen blok en drie metalen ringen. Trek aan de midden ring, maar dat lukt niet met de blote handen. Ga terug naar de grafkelder.

Zie een boek op het kastje. De graven zijn van de familie Kilgore. Het standbeeld is Filemon. Verlaat de grafkelder en de crypte. Buiten, zie je een overzicht van de begraafplaats. Aan de rechterkant zie je de achterkant van de begraafplaats. Ga links naar de onderhoudplaats in de doodlopende weg/cul-de-sac.

 

Doodlopende Weg
Open de kofferbak van de lijkwagen en je pakt een leren riem. Ga de berging in. De autosleutels zitten nog in het contact. Gina test de lijkenwagen. Goed om te weten als je moet vluchten met Brian. Kijk naar het fonteintje. Kijk onder in het scherm op de deur aan de linkerzijde. Er hangt een briefje op de deur. Het is van Luanne aan de dominee. Ze schrijft dat ze momenteel de heg knipt. De dominee moet de klok luiden, als Luanne moet helpen met de doodskisten te monteren. Kijk door het deurgat, de werkplaats in. Ga aan de overkant de kapel in.

Kapel
Kijk in de hal naar de poster aan de linkerkant. Het is te donker om te lezen wat erop het mededelingsbord staat. Gebruik je zaklamp op het mededelingsbord. Lees ook het boek in de hoek met je zaklamp, want de lamp boven het boek is stuk. In het boek zijn alle namen, datums en locaties van de begraven personen opgenomen. De deur van de kapel is gesloten. Kijk door het sleutelgat en kijk naar het rozet boven de deur. Kijk ook naar het collecte aalmoes busje tegen de muur. Kijk naar het gesloten vensterhekje. Zie boven op de richel een kistje. Kijk onder de deurmat. Open het luik en pak de rubberen handschoen. Pak dan het kistje op de richel (luik moet geopend zijn). Onderzoek het kistje in de inventaris en krijg een sleutel uit het kistje. Gebruik deze sleutel op het vensterhekje. Pak de langwerpige collectezak en trek aan het klokken touw, zodat Luanne teruggaat naar de werkplaats. Verlaat de kapel. Vul de rubberen handschoen met water uit de fontein.

 

Werkplaats
Ga nu de geopende werkplaats binnen. Luanne wil zo snel mogelijk haar werk klaar krijgen, omdat haar vriendje Ernie op haar wacht, want ze willen gaan bowlen. De dominee heeft via het internet doodskisten besteld, die gemonteerd moeten worden. De handleidinginstructies zijn in het Zweeds. Vraag Luanne naar de monteer handleiding en ze zal je er een geven. Achter de kastdeur ligt haar werkgereedschap. Kijk rond in de werkplaats.

 

De koelkast/vriezer is leeg. Kijk naar het aambeeld en de gereedschappen eromheen. Pak de vijl. Het straalkacheltje geeft niet veel warmte. Zet het straalkacheltje uit. Kijk naar de doodskist planken. Kijk naar de handleiding in de inventaris. Gina kan geen Zweeds. Leg de rubberen handschoen met water in de vriezer. Kort daarna is de handschoen bevroren. Combineer in de inventaris de urn met het lege kistje, om de as uit de urn in het kistje te leggen. Gebruik de lege urn op de vriezer. Je gebruikt de urn als thermosfles, om de bevroren ijshandschoen erin te bewaren. Ga naar de overzichtskaart en ga links naar de ingang van de begraafplaats.

 

Begraafplaats ingang
Praat met Ernie, die op zijn motorfiets, wacht op Luanne. Hij is bewaker bij de Happy Dale. Brian was een goede man. Hij kan je iets over de laatste dag vertellen. Brian heeft geprobeerd via de ventilatieschachten te ontsnappen en is daarbij door een ventilatieblad onthoofd. De behandelende arts, Dr Bennett is daarna spoorloos verdwenen. Of het rapport voor de rechter klaar is, weet Ernie niet. Brian vluchtte met andere patiŽnten, Jakob Kurgan en Gabbo Spiegelman.
 

Tijdens het gesprek krijg je een foto waarop Brian, Ernie en een derde man te zien zijn. Kijk op de foto. Brian heeft een papieren zak over zijn hoofd. Kijk achter naar de bouwsteiger tegen de muur en pak een krik. Kijk nogmaals op de foto. Vraag aan Ernie wie de derde man op de foto is. Het is Gabbo.

 

Achterkant Crypte
Gebruik de krik op het Atlas standbeeld en krijg een tweede leren riem.

Crypte
Geef Agatha de handleidinginstructies. Zij kan ook geen Zweeds. Echter, als je een Zweeds graf kan vinden, kan ze het voor je vertalen. Daarvoor moet ze eerst de toestemming van Kilgore krijgen. Kijk naar beneden door het gat. Gebruik een leren riem op de engel.

Grafkelder
Ga naar de ondergrondse kamer. Probeer de leren riem op de stenen blok te gebruiken. Gebruik de vijl op de steen.

... In de tussentijd ...
De twee moordenaars zitten nog steeds in hun auto en krijgen de opdracht om op Gina te wachten.

Na Gina de specie eruit geschraapt heeft, gebruik je de tweede leren riem op de stenen blok. Gina verbindt automatisch de twee leren riemen met elkaar. Gebruik dan de urn met ijs op de kunststofkabel. De meter reageert onmiddellijk. Agatha haast zich naar het apparaat.

Achterkant Crypte
Praat met Agatha. Je moet een Zweeds graf zoeken.

Doodlopende Weg - Kapel
Gebruik de handleidinginstructies op het boek. Gina zoekt naar een Zweed,die hier begraven ligt.

Achterkant Crypte
Praat met Agatha, over het Zweeds graf. Agatha gaat alleen naar het graf. Ze roept de geest van de overlevende.

Ze neemt een woordenboek en vertaalt de handleidinginstructies, die ze dan aan Gina geeft.

Werkplaats
Geef de vertaalde handleidinginstructies aan Luanne. Ernie komt Luanne ophalen en rijden naar de bowlingbaan.

Ga terug naar binnen. Open de grote kastdeur. Pak rechtsonder de zaagmachine.

Crypte
Kijk in het gat. Gebruik de zaagmachine op de stalen kabel, maar je kan er niet bij. Combineer de zaagmachine met de langwerpige collectezak. Gina gebruikt automatisch de paarse lint. Gebruik dan de zaagmachine op de stalenkabel aan de linkerkant, zodat de engel in de goede richting slingert.

Grafkelder
De handen van de engel zijn gebroken en de bloemenvaas ligt kapot voor de ingang. Ga naar de ondergrondse kamer. Een  bakstenen muur scheidt nog de weg naar de kamer erachter. Ga boven naar de crypte en je pakt de omgevallen bolder. Ga terug naar de ondergrondse kamer. Gebruik de bolder op de bakstenen muur.

Ńchter de muur is niet Brian, maar Gabbo. Hij stuurde de SMS. Hij wil mee met Gina naar Brian. Maar Gina weet niet waar Brian is. Ligt hij dan toch in het graf? Dan vluchten de twee. Gabbo kent iemand die hen kan helpen. Terwijl Gabbo met de lijkwagen de begraafplaats verlaat, gaat Gina te voet naar haar auto. Zodra ze ingestapt is, komt Gabbo terug met de lijkwagen, ramt de auto van de twee moordenaars, en stapt over in de auto van Gina. Ze zijn ontsnapt van de twee moordenaars.

Hoofdstuk 2


Gina en Gabbo rijden door de nacht. Gabbo vertelt Gina over Brian.

De scŤne verschuift naar Brian in de Happy Dale Sanatorium, waar je nu de rol overneemt.

Happy Dale Sanatorium

Brian heeft regelmatig hypnose sessies met Dr Bennett. Twee dagen voor zijn vlucht, komt Gabbo. Hij heeft een telefoongesprek afgeluisterd tussen Dr Bennett en rechter Whitley, waarin de arts een patiŽnt terug naar de gevangenis wil plaatsen. Brian is van mening dat Dr Bennett hem bedoelt. Brian wil vluchten. Gabbo vertelt hem dat hij een kans heeft om via de ventilatieschachten te ontsnappen. Maar voordat Brian kan ontsnappen, heeft Kurgan het gesprek af geluisterd en steelt de casino sleutel.

Gabbo's Kamer (303)
Praat met Gabbo. Brian moet naar het casino, waarvan Kurgan de sleutel gestolen heeft, omdat alleen daar het rooster naar de ventilatieschacht toegankelijk is. Je moet er dan in klimmen, daar dan op de plattegrond kaart kijken en de weg naar de centrale ventilatie volgen. Daar via een ladder omhoog klimmen, de tralies verwijderen en een touw gebruiken, om van het dak naar beneden te glijden.

Brian vertelt Gabbo ook waarom hij zo opgewonden is. Op zijn laatste hypnose sessie werd Brian wakker. Dr Bennett belde de rechter. Hij vertelde de rechter dat alles heeft gewerkt. De patiŽnt is niet krankzinnig, maar een koelbloedige moordenaar, die achter de tralies hoort. Na het gesprek verlaat Brian de kamer. In de inventaris heb je fiches en een trechter. Je staat in de gang.

Gang

Aan de linkerzijde hangt een radiator aan de muur. Ga naar de kamer van Brian.

Brian's kamer (304)
Brain deelt de kamer met Marcelo, een mimespeler en slangenmens. Hij geeft je een denkbeeldige bloem,die in je inventaris komt. Kijk onder Brian's bedkussen en pak de doos pepermunt snoepjes en mes. Brian heeft het mes niet onder zijn kussen gelegd. Wie heeft dat gedaan? Kijk in het voorste deel van de kamer. Kijk boven Brian's kast naar de ventilatierooster in het plafond. Hijzelf kan er niet bij, want de ruimte tussen de kast en rooster is te krap. Praat met Marcelo, en vraag ook of hij erbij kan komen. Marcelo is wel een slangenmens, maar zal zoiets niet doen. Zuster Palmer heeft gisteren zijn bretels afgepakt en verbrand. Zonder bretels kan Marcelo niet optreden.

Gang
Kijk naar de foto's van alle medewerkers en patiŽnten. Kijk door het glas van de casino deur (300). Dit was vroeger een isoleercel. Kijk naar de andere kamer deuren. Praat met Ernie. Ernie mag Dr Bennett, omdat hij de isoleercel gesloten heeft en de medicatie vermindert heeft. Miss Palmer is nieuw. De sanatorium ontvangt een maandelijkse donatie van $ 1000 dollar, met de eis dat Gabbo goed behandeld wordt. Als gevolg daarvan heeft hij alle vrijheid.


Recreatieruimte
Brian krijgt een medicijn capsule van Miss Palmer. Brian moet het meteen doorslikken. Hij verlaat de kamer en neemt de capsule uit zijn mond. Ga terug naar de recreatieruimte. Kijk naar de kast met boeken, spelletjes en kleurpotloden. Het bovenste kastje is afgesloten. Pak onder het gesloten kastje een schrijfplank. Pak onder de tekeningen de blauwe vilstift en een doosje met plastic haakjes. Onderzoek de prullenbak en pak de kaarsen van Hollister's 102de verjaardag.
Ga naar het toilet. Ga achter het scherm naar het bureau van ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een tv-hoek. Gebruik de afstandsbediening. Praat met Miss Palmer. De capsule werd voorgeschreven door Dr Bennett. Ga onder naar de andere gedeelte van de recreatieruimte.

 

Hier is Hollister, die tussen de pingpongtafel zit. Hij is degene met keelpijl en hoest veel. Brain wil niet ziek worden en zal niet met hem praten. Probeer de pingpongtafel te verplaatsen. De pingpongtafel is zijn auto. Aan zijn linkerzijde is Mr Nice met een koffer en een schrijfplank in zijn hand. Hij staat te liften naar Atlanta. Als je de koffer probeert te pakken, zal hij de koffer meteen oppakken.

Geef Hollister, een pepermunt snoepje. Hij pakt het stuur en start zijn auto. Kijk naar Hollister. Hij gaat op reis naar Rancho Cucamonga. Combineer de viltstift met de schrijfplank en schrijf de reis bestemming op - Rancho Cucamonga. Probeer dan weer de koffer van Mr Nice te pakken, of loop naar hem toe. Hij pakt zijn koffer en legt zijn schrijfplankje op de grond. Verwissel de schrijfplankjes. Mr Nice zal dus niet langer naar Atlanta liften, maar naar Rancho Cucamonga, hetzelfde doel als Hollister. In een tussenscŤne zie je Hollister de lifter meenemen in zijn auto.

Ze zitten samen in de auto (tussen de pingpongtafel). De koffer staat op de achterbak. Gebruik het mes op de koffer, om de riemen ervan af te snijden. Combineer deze elastieken riemen met de haakjes in de inventaris en krijg bretels.

Brian's kamer (304)
Als Marcelo treurig is, zeg je eerst tegen hem dat je terug neemt wat je eerder gezegd hebt, zodat hij weer vrolijk wordt. 

Geef de bretels aan Marcelo, maar hij vindt deze te gevaarlijk. Vraag nog eens over zijn optreden met de denkbeeldige doos en laat de doos beschrijven. Krijg dan in de inventaris een denkbeeldige doos. Geef de denkbeeldige doos aan Marcelo. Zie zijn optreden. Hij perst zich in de denkbeeldige doos. Brian pakt de opgevouwen Marcelo, en zet hem in de ventilatieschacht. Brain geeft hem bevelen. Marcelo opent de casino deur, want Kurgan heeft de sleutel aan de binnenkant erin laten zitten. Marcelo geeft de casino sleutel aan Brian.


Casino
Pak de rubberen slang van de barmeubel. Pak een gewicht van de weegschaal.

Klim naar de ventilatieschacht, in het plafond.

Ventilatieschacht
Kurgan heeft de plattegrondkaart van het ventilatiesysteem meegenomen. Je moet iets anders verzinnen.

Gabbo's Kamer (303)
Praat met Gabbo over de plattegrondkaart, maar van hem word je ook niets wijzer.

Gang

Praat door de deur met Quickle - kamer 305. Hij vloekt tegen alles. Zodra Quickle luid begint te praten, gebruik je het gewicht op de radiator. Brian slaat de knop kapot en water spuit uit de radiator. Door het lawaai van Quickle is het lawaai van Brian niet te horen. Brian zegt automatisch tegen Ernie dat de radiator defect is. Miss Palmer roept Chuck. Brian verbergt zich in de Casino. Ernie en Chuck maken ruzie. Terug op de gang, probeer je de gereedschapskist van Chuck te pakken. Kijk weer naar de foto's op het bord. Gebruik de viltstift op Ernie's foto. Brian schrijft dat Chuck de grootste is. Hij rolt met zijn voet de viltstift naar de gereedschapskist. Chuck drukt Ernie op de foto, om de graffiti weer te verwijderen. Pak nu de plattegrondkaart van het ventilatiesysteem en een hoofdlamp uit de gereedschapskist.

 

Brian kruipt de ventilatieschacht in, kijkt op de plattegrond en vindt zijn weg naar de hoofdventilatie. Brian vindt Kurgan zonder hoofd. Brian zoekt het hoofd van Kurgan, en verbrandt het hoofd in de verbrandingsoven. Brian gaat nu terug naar Gabbo, om hem dit te vertellen.

Hoofdstuk 3


Ondertussen zijn Gina en Gabbo aangekomen bij een hut in het bos. Het is de woning van Kolonel Chapman. Gabbo had hier afgesproken met Dr Bennett. Gina is geschokt, als ze hoort wat er werkelijk gebeurd is. Dr Bennett heeft inderdaad na de hypnose van Brian met de rechter telefonisch contact gehad, maar hij heeft niet gesproken over Brian, maar over Kurgan. Brian heeft het gesprek verkeerd geÔnterpreteerd. Blijkbaar heeft Chapman, Kordsmeiers plaatsvervanger, zelfmoord gepleegd. Maar Dr Bennett geloofd dat niet. Een dag voor zijn dood had hij een afspraak met de rechter. We moeten naar aanwijzingen zoeken, en bewijzen vinden dat Chapman geen zelfmoord gepleegd heeft. Gina zal beneden zoeken en hij boven. Hij geef Gina een brief. Gina gaat zich eerst douchen.

Chapman's hut - Beneden verdieping

In de inventaris heeft Gina een afscheidsbrief van Chapman aan de rechter. Hij schrijft dat de rechter, Brian moet veroordelen voor de moord op Kordsmeier. Onderzoek alles in de woonkamer. Chapman overleed aan een schotwond in het hoofd. Pak de bokshandschoenen, op het lage kastje. Doorzoek het lage kastje. Gina doorzoekt dan alle kasten en meubels. Je bent nu in de keuken. Pak van het keukengerei de spatel. Als je hier ook alles onderzocht hebt, ga je terug naar de woonkamer en via de voordeur naar buiten.

Voorkant hut
Rechts staat de auto van Bennett. De schuur is afgesloten met een veiligheidsslot. Ga links naar de brug. Kijk onder de brug. Gina toont haar lenigheid en pakt een kniptang. Ga terug naar binnen en ga via de keukendeur naar de veranda.

 

Veranda
De waterput is ook voorzien van een veiligheidsslot. Aan de veranda hangt een visgeraamte. Gebruik de kniptang op het visgeraamte en krijg de vislijn met vishaakje. Ga via de keukendeur de hut weer binnen.

Beneden verdieping
Als je de trap naar de bovenverdieping wil opgaan, roep je Dr. Bennett. Praat met hem. Praat over Chapman en de zaak. Chapman is op de dag van zijn dood wezen vissen. Hij was in de namiddag thuis, want om 18.15 uur had hij gebeld. Het gesprek werd onderbroken. De telefoonleiding, was daarna voor dagen dood en werd in loop van het onderzoek weer gerepareerd. De zaak werd in eerste instantie onderzocht door de wijk sheriff, en vervolgens door het leger en de FBI.

 

Een vriend bij de FBI stuurde Dr. Bennett de sleutels van de hut. Omdat het volgens hen om een zelfmoord ging, maakten ze slechts een paar foto's. Ze hadden ook maar een paar vingerafdrukken genomen en enkele documenten verzameld. De woning is zo schoon, omdat Chapman de schoonmaakster 6 maanden op voorhand betaald had. Capman is bijna 6 maanden geleden vermoord. Omdat de 6 maanden nog niet helemaal voorbij zijn, komt de schoonmaakster nog langs om te poetsen. Chapman was heel sportief, vriendelijk en rustig. Bennett wil weten welk belangrijk document Chapman aan de rechter wilde geven. Men weet dat hij in het bezit was van een laptop, maar deze is nog niet gevonden. Op de bovenverdieping heeft Dr. Bennett nog niets gevonden.

 

Hij gooit een sleutelos naar Gina,maar deze valt uit haar hand en onder het aanrecht. Kijk onder het aanrecht. Er is gat in de vloer, waarin de sleutelbos gevallen is. Pak met de spatel de lege envelop, waarop geschreven is - "URGENT". Gebruik de vishaak in het gat, om de sleutelbos eruit te vissen.

Veranda
Open de waterput met de sleutelbos. Kijk in de waterput. Het is donker daar beneden.

Voorkant hut
Ga nu de schuur in - je opent de deur met de sleutel. Iemand heeft de schuur al doorzocht. Pak het touw. Gina herinnert zich dat er in de hut geen bloed gevonden werd, wat erg vreemd is. Kijk rechts naar de rubberen laars. Er is slechts een laars? Op de foto rechtsachter is Chapman met de sheriff. Pak rechts aan de wand de duikbril met een dubbele vizier. Een van hen werkt als een vergrootglas.

 

Benedenverdieping
Combineer de duikbril met de bokshandschoenen en je kan de naam erop lezen - 'Hurricane'. Gebruik ook de duikbril op de lege envelop. Gina ontdekt kleine spinhaartjes. Ga op de stoel zitten en praat weer met Dr. Bennett. Vraag hem over het bloed. Er is geen bloed gevonden bij het lijk. Vertel dan over de envelop met de spinhaartjes. Dit is het bewijs, waarna Bennett opzoek was. Chapman heeft geen zelfmoord gepleegd. Hij gaat het bewijs onmiddellijk naar de sheriff brengen. Gina moet verder zoeken. Ga naar boven.

... In het kantoor van de sheriff. Dr Bennett probeert de sheriff ervan te overtuigen, dat hij aan zijn kant staat. De sheriff wilde de FBI ervan te overtuigen dat Chapman geen zelfmoord gepleegd heeft, maar ze geloofden hem niet. Nu is hij boos, omdat ze een Psychiater gestuurd hebben, om de zaak te heropenen...

Bovenverdieping - Slaapkamer
Kijk naar de trofee op het dressoir rechts van het venster. Pak uit de trofee een medaillon. Onderzoek het in je inventaris. In het medaillon is een foto van Mevrouw Chapman met de tekst 'voor mijn knuffelbeer, van zijn kleine eekhoorntje'. Op het bureau ligt een laptop netvoeding aansluiting en een draadloze router. Gebruik de telefoon. Druk op de herhaaltoets, 'laatst inkomend telefoonnummer'. Je krijgt Barry aan de telefoon. Praat met hem en hang op. Druk op de herhaaltoets, 'laatst uitgaand telefoonnummer'. Chapman's laatste gesprek was inderdaad naar het kantoor van rechter Whitley. Gina hangt onmiddellijk op. Bel Dr.Bennett en vraag of hij als iets bereikt heeft bij de sheriff. Klik daarna rechtsonder in het scherm op de rode pictogram, om over te schakelen naar het kantoor van de sheriff.

 

Kantoor van de Sheriff: Dr. Bennett
Praat uitvoerig met de sheriff. Vraag over zijn vriendschap met Chapman en zeg dat je ook zijn vriend was. De sheriff vraagt daarvoor een bewijs (het is belangrijk dat je over de vriendschap vraagt en dat hij een bewijs daarvoor wil). Vertel over de envelop en biedt het hem aan. De sheriff denkt dat Bennett alleen maar zijn vingerafdrukken erop wil hebben om hem verdacht te maken. BeŽindig het gesprek. Je switcht automatisch terug naar Gina.

Bovenverdieping
Ga rechtsonder in het scherm naar de gang. Pak de boog van de wand. Kijk door de ramen. Rechts hangt een koker, waaruit je een pijl neemt. Ga terug naar de telefoon en bel Dr Bennett opnieuw. Vertel hem over de bijnaam 'knuffelbeer'. Switch terug naar Bennett.

Kantoor van de Sheriff: Dr. Bennett
Vraag opnieuw over de vriendschap met Chapman en geef hem zijn bijnaam - 'knuffelbeer'. De sheriff is verbaasd dat Bennett de bijnaam weet, maar gelooft hem. Hij toont een foto van de arm van Chapman, met een spinnenbeet. De Sheriff vroeg advies aan een dierendeskundige, maar die kon niet zeggen om welke soort spin het ging. Nu we haartjes van deze spin hebben, zullen we het opnieuw aan de dierendeskundigen vragen. Maar eerst belt Bennett, Gina.

 

Benedenverdieping - Badkamer
Terwijl de twee met elkaar telefoneren, komt Gabbo de hut binnen. Bennett vertelt Gina dat er een geheime bergplaats onder de badkuip is. Omdat Gina de woorden herhaalt, rent Gabbo naar de badkamer. Hij slaat een gat in de planken onder de badkuip en vindt een legerkist. Gina haast zich naar de badkamer. Gabbo gaat naar buiten. Kijk in de legerkist. Er ontbreekt een machinegeweer. Buiten hoor je een luide knal. Gabbo heeft een handgranaat getest en wacht tot de tanden bewapend op de schurken. Pak de lichtstaafjes uit de legerkist.

 

Veranda
Gooi de lichtstaafje in de waterput. Kijk in de waterput. Gina ontdekt nu de tweede laars. Combineer de pijl met het touw en gebruik de pijl met touw in de waterput. Gina schiet de pijl met de boog in de waterput, en trekt de laars uit de waterput. Onderzoek de laars en je vindt de Laptop.

Bovenverdieping
Sluit de laptop aan op de netvoeding. Gina heeft verbinding.

 

... In de tussentijd ...

Bennett en de Sheriff zijn aangekomen bij de dierendeskundige. Het spinnenhaartje is van een gevaarlijke Madagaskar Queen spin. Hoewel deze giftig zijn, zijn ze niet dodelijk. Het gif verlamt de persoon na enkele seconden. De persoon herstelt zich daarna langzaam. Bennett wordt benoemt tot assistent-sheriff en krijgt een sheriff ster. Het is nu duidelijk dat Chapman niet met een pistool gedood is.

 

Bovenverdieping

Gina moet een wachtwoord invoeren in de laptop. Gebruik de naam op de bokshandschoen - "Hurricane". Chapman heeft op het internet het profiel van de ex-agent gevonden, met de codenaam, Tarantula. Hij ontdekte dat Kordsmeier in de afgelopen tijd geld van fondsen verduisterd had. Tarantula's opdracht was om hem uit te schakelen en een andere de schuld te geven. In dit geval werd dat Brian. Het is Chapman duidelijk geworden dat Brian onschuldig is. In een e-mail schreef hij dit naar de rechter, maar deze e-mail is nooit verzonden. Gina stuurt deze e-mail alsnog.

 

Bennett is terug. Hij heeft al gesproken met de rechter en een afspraak geregeld. Maar eerst wil hij de dood van Chapman reconstrueren: Na Chapman achter de identiteit en de opdracht van Tarantula was gekomen, belde zij de garage. Op dat moment was de telefoonlijn van Chapman dood. Chapman legde de laars met de laptop in de waterput. Toen er een brief bezorgd werd, opende hij de brief en werd gebeten door de spin en bleef verlamd staan. Dan kwam Tarantula binnen, plaatste het pistool van Chapman tegen zijn slaap, en haalde de trekker over.

 

De moordenaars schieten op de hut. Gina wordt niet getroffen maar Bennett wel. Gabbo stormt naar binnen om Gina in veiligheid te brengen, want hij is er vast van overtuigd dat Bennett dood is. Samen vluchten ze weer voor de moordenaars. Zodra ze de brug zijn overgereden, explodeert de brug in de lucht. De moordenaars zitten vast in de hut. Nu vertelt Gabbo aan Gina wat Brian gedaan heeft, nadat hij het lijk van Kurgan gevonden had.

 

Hoofdstuk 4


Kamer van Gabbo

Brian is terug naar Gabbo gegaan om hem over zijn ontdekking te vertellen. Hij komt nu met het idee dat Brian zich moet verwisselen met Kurgan. Brian moet de kleren van Kurgan aantrekken. Dan moet je de haren op de schouder en rug van het lijk afscheren, omdat hij daar vele haren op heeft. Dan moet zijn nagels knippen, omdat die vrij lang zijn. Omdat Brian een tatoeage op zijn bil heeft, moet hij die ook op de bil van het lijk tatoeŽren/tekenen. Vraag aan Gabbo of hij daarvoor iets heeft, en hij geeft je een 0,5 mm fineliner. Tenslotte moet je dan nog de medische dossiers verwisselen, omdat de bloedgroepen niet dezelfde zijn. Ook moet Brian iets verzinnen voor het hoofd, omdat hij die in de verbrandingsoven verbrand heeft.


Casino
In de inventaris bestudeer je het lijk (pop) van Kurgan, om te zien wat je moet veranderen. Gebruik het kopieerapparaat. Krijg een fotokopie van de tatoeage op Brian's bil. Klim in de schacht. Brian gebruikt de plattegrondkaart en markeert de locaties. Ga naar het kantoor van Bennett, maar hij kiest onderweg een andere route en komt in een oude lijkenhuis.

Lijkenhuis
Pak de kom, onder het takelinstrument. Pak de handboeiketting van het rechtse elektrische bed. Pak van het wagentje met medische instrumenten, een zuigpomp. Ga verder naar rechts. Klim in het zwembad. De roestige ladder breekt. Pak de brandslang en de verlostang van de grond. Gebruik achter in de muur, de verlostang in het tweede gat van links. Je trekt een ijzeren staaf uit het gat. Gebruik de ijzeren staaf op de omgekeerde ladekast, om het om te draaien. Gebruik dan de brandslang op de ladekast. Brian neemt daarna een aanloop en springt via de gemaakte trampoline uit het zwembad. Klim terug de ventilatieschacht in, en ga naar het kantoor van Bennett.

Bennett's Kantoor
De arts telefoneert met zijn FBI vriend. Op zijn bureau staat een beker met koffie. Combineer in de inventaris de zuigpomp met de rubberen slang. Gebruik dan de zuigpomp met slang op de koffiebeker, om het leeg te zuigen. Bennett neemt dan de lege beker en verlaat het kantoor om het weer te vullen met koffie. Brian verwisselt dan snel zijn medische dossier met die van Kurgan. Ga terug de ventilatieschacht in en ga naar de hoofdventilatie.

 

Hoofdventilatie
Combineer de '102' partykaarsen met de kom. Plaats de kom met kaarsen in de verbrandingsoven. Brian pakt dan het warme kaarsvet (hars) en gebruikt deze op het lijk, om al zijn schouder haren te epileren. Gebruik dan de fineliner op Kurgan. Brain tatoeŽert de tatoeage van de fotokopie op de bil van Kurgan. Gebruik het mes op Kurgan, om zijn nagels te manicuren. Gebruik de ijzeren staaf op het luik in het midden om het te openen. Onder het luik is de machine motor. Kort voor Brian's vlucht, zal hij zijn kleren verwisselen met die van Kurgan en vervolgens het lijk in het open luik hangen, zodat iedereen denkt dat het hoofd werd verpletterd door de machines. Klim rechts op de ladder. Je kan niet naar het dak. Het is afgesloten met een tralieluik, dat een veiligheidsslot heeft. Gebruik de handboeiketting op de tralies. Gebruik dan de ijzeren staaf door de handboeien. Brian buigt de tralies en klimt naar het dak.

 

 

Dak
Kijk naar de kabel, rechts in de hoek aan de zuil. Het leidt direct buiten de sanatorium. Gebruik de verlostang op de kabel, om het te testen. Nu weet Brian hoe hij kan ontsnappen, omdat hij de verlostang als klem aan de kabel gebruikt en op deze manier naar beneden glijdt. Nu alles gepland is, zal Brian wachten in zijn kamer en op het juiste moment ontsnappen. Brian gaat automatisch terug naar de Casino. Zodra Brian in de gang komt, neemt Ernie je beet en Miss Palmer geeft je een spuitje. Brian wordt naar zijn kamer gebracht en komt daar weer bij.

 

Recreatieruimte

Hier zit niet Miss Palmer achter het loket, maar Ernie. Je vraagt welke medicijn je gekregen hebt. Je toont hem de capsule. Hij bevestigt dat het Neuroshockine is. Praat met Ernie. Nu moet je uitzoeken wat de bijwerking van deze medicijn is. Ga achter het scherm naar de ministerie van Buitenlandse Zaken. Mickey zit tv te kijken en wacht op zijn favoriete TV programma. Het maakt niet uit welke naam je gebruikt om je aan Mickey voor te stellen. Vraag hem waarom hij zo nerveus is. Hij vertelt over zijn farmaceutische examen aan de universiteit. Je moet hem zo vragen, dat hij kan bewijzen dat hij alles over medicijnen weet. Vraag over Neuroshockine XR. Mickey vertelt dan de werkstoffen, en de inname mogelijkheden. Het geneesmiddel wordt gebruikt om patiŽnten die reanimeren, die klinisch "dood zijn". Maak zijn zin dus af met 'dood zijn'. Als ze op gewone mensen gebruikt worden, worden ze gewelddadig. Er is daar maar een behandeling tegen: een "elektrische schok" in de nek. Miss Palmer heeft het mes onder je kussen gelegd? Zij heeft ook dit medicijn aan je toegediend, om je gewelddadig te maken. Brian wil dat voorkomen en gaat opzoek naar een tegenmiddel.

Ga naar Ernie, en vraag over het elektroshockwapen (taser) in de tas van Miss Palmer. Ernie durft niet in haar tas te komen. Geef hem de fiches ter waarde van $ 125.000 en hij geeft je het elektroshockwapen. Brian gaat direct naar Gabbo en zegt dat hij je een shock in de nek moet geven. Na wat onhandige handelingen van Gabbo, lukt het Brain uit de sanatorium te ontsnappen.

 

Hoofdstuk 5


Bennett's Appartement - Steeg

Brian gaat rechtstreeks naar de woning van Dr Bennett, waar hij de therapie sessie wil stelen, om erachter te komen wat er werkelijk gebeurd is op Mala. Ga rechts verder het steegje door. Klim op de ladder. Brian wordt neergeslagen en valt bewusteloos op de grond.

 

Bennett's Appartement - Woonkamer
In de tussentijd zijn Gina en Gabbo aangekomen bij het steegje. Ze zien Brian niet liggen. Ze gaan via de hoofdstraat naar het appartement van Bennett. De rechter is ook hier. Samen kijken ze naar de opgenomen hypnose sessie.

 

Nu kom je eindelijk te weten wat er gebeurd is in Mala. We gaan even terug naar Runaway 2. Brian en Gina werden door Otto naar Mala gebracht met een vliegtuig. Otto kreeg een hartinfarct, en het vliegtuig crashte. Gina viel in de zee. Brian was in staat om zichzelf te redden en ging op zoek naar Gina. Hij kwam in een militair kamp en ontmoette kolonel Kordsmeier. Hij wist niets over Gina, maar er was iets vreemds met hem. Hij weigerde Brian de toegang tot het kamp en Brian ontdekte dat Kordsmeier iets vreemds in de zee van Mala gevonden had. Er was maar een wetenschapper in Alaska, die hier meer over wist: Professor Simon. Brian vloog naar Alaska. Het bleek dat er in de zee een ruimteschip lag, de Trantorian. Kordsmeier had de energie stenen van de Trantorians gestolen. Zonder deze stenen zouden ze spoedig sterven. Brian was niet in staat om de stenen terug te brengen, maar hij vond in een oude scheepswrak een andere steen. Hij gaf de Trantonit aan hen, en ze herstelde snel. Ze namen Kordsmeier en de verrader gevangen. Gina had een schotwond opgelopen, omdat Kordsmeier het commando gegeven had om te schieten toen Otto over het eiland vloog. Ze zou gestorven zijn, maar dankzij Alpha werd ze gered. Ze was alleen bewusteloos.

De Trantorians gaven bij afscheid een Trantonite aan Brian en een hersenusurpator. Een usurpator is een persoon die op een illegale wijze bevoegdheden of bezit overneemt. Usurpatie kan door erkenning of door vrijwillige gehoorzaamheid van de mensen een legaal karakter krijgen.

 

Het ruimtevaartuig vloog geruisloos. De overige mensen aan boord werden naar het militaire kampen gestraald. Nu is het aan Brian om Kordsmeier de waarheid te laten onthullen. Met de  hersenusurpator, die maar enkele uren werkt, kan hij de gedachten van Kordsmeier onder controle houden zonder deze te beÔnvloeden. Zijn doel is om Kordsmeier ertoe te brengen om zijn plaatsvervanger, kolonel Chapman te laten bekennen van zijn misdaden.


Militair kamp - Kordsmeier's Tent
Je kruipt nu in de huid van Kordsmeier, die door Brian's gedachten bestuurd wordt. Kijk naar Gina,Tarantula en Brian.
Kijk naar de capsule in de hand van Brian. Je pakt er een Trantonite uit. Je moet deze ergens verbergen. In de inventaris heb je een handgranaat, twee pistolen en twee messen. Probeer de handgranaat in de lege capsule ( in de hand van Brian) te plaatsen, om het te testen. Maar als Brian zegt, alias Kordsmeier, dat je niet aan de pin moet trekken, trekt hij de pin eruit. De granaat explodeert niet, maar er schuift een USB-stick uit. Ga rechts naar het bureau. Gebruik de laptop, maar je vindt niets over de illegale activiteiten. Gebruik de USB handgranaat op de laptop. Hierop is voldoende bewijs opgeslagen: verduistering van geld, het inhuren van Tarantula en de frauduleuze activiteiten. De telefoon kan je gebruiken om Kordsmeier's zoon te bellen, die je doorverbindt met Chapman of het Witte Huis. Verlaat de tent. Je kan je niet te ver weg van Brian verwijderen en je moet de tent in het oog houden.

Vůůr de Tent
Zodra je buiten bent, komt de domme O'Connor, die een belangrijke missie opdracht heeft. Vraag over de missie. O'Connor moest een doos sigaren uit de jungle halen, maar was bang in de jungle. Hij heeft zijn pet op zijn hoofd vastgeplakt, zodat zijn pet niet gestolen kon worden door de apen. Vraag om de lijm. Na het gesprek doorzoek je de Humvee (jeep), en vind het sigarenkistje, waaruit je een Havanna sigaar van 1982 pakt. Achter op de jeep staat een andere kist, waaruit je een kokosnoot pakt. Snij de kokosnoot door met een mes in je inventaris. Combineer de Trantonite met de doorgesneden kokosnoot. Gebruik dan de lijm om de kokosnoot weer aan elkaar vast te plakken. We moeten de Trantonite verstoppen, zodat niemand het kan vinden, met uitzondering van Brian en Gina. Geef de kokosnoot met de Trantonite aan O'Connor, die hij goed zal bewaken.
 

In de Tent
Gebruik de telefoon. Kordsmeier belt automatisch Chapman en beveelt hem naar zijn tent te komen. Als hij wil vertellen waar het belastend bewijs verborgen is, wordt Tarantula wakker. Ze neemt de hersenusurpator en zet het op. Ze controleert nu Brian's gedachten. Tarantula zorgt ervoor dat Brian een pistool op Kordsmeier richt en op hem schiet. Dan  zet ze het apparaat uit en vlucht.

 

Bennett's Appartement
Brian wordt wakker, merkt wat hij gedaan heeft en stort in. Terwijl Bennett op basis van Brian's verhalen de feiten reconstrueert en rechter Whitley, Gina en Gabbo het aanhoren, komt Tarantula de kamer binnen en slaat Gabbo neer. Tarantula is de verpleegkundige, Miss Palmer. Ze boeit Gina en bedreigt de rechter. De rechter moet een 
bericht schrijven dat Tarantula dicteert. Vervolgens wil ze dat Gina de rechter neerschiet en dan zichzelf. Je neemt nu de rol van Gina, die opgesloten wordt in de strijkkamer.

 

Bennett's Appartement - Strijkkamer

Kijk in de wasmand en pak een zijden doek. Je hebt een dasspeld en handboeien in de inventaris. Kijk in de muurkast op de bovenste plank. Pak een sapblikje. Van de onderste plank pak je de emmer en van de tweede plank de strijkijzer. Kijk uit het venster. Gina kan Brian niet van deze hoogte herkennen, en denkt dat het een bedelaar is. Combineer het strijkijzer met de zijden doek. Op deze manier schroeit ze een tekst in het doek - "Bel de politie". Giet het sap in de emmer. Gebruik de gevulde emmer op het venster om de emmer met het noodbericht, naar de bedelaar (Brian) te laten zakken.

 

 

... Maar het lukt Gina niet om het sap op Brian te mikken, want de bewaker komt binnen.

Gelukkig valt de emmer op Brian en hij wordt wakker in de steeg...

 

Hoofdstuk 6: Het einde nadert

 

Bennett's Appartement - Steeg

Ga rechts in het andere deel van het steegje. Doorzoek de afvalcontainer in het zijsteegje. Brian vindt een verfspuitbus. Probeer de putdeksel rechts in het scherm omhoog te tillen. Brian's vingers passen niet in de kleine gaatjes. Ga links naar het einde van het steegje.

Bel aan de deur van het restaurant. De ober komt, kijkt rond en gaat terug naar binnen. Aan de linkerkant van het restaurant is een roldeur. Pak daar de ijzeren haak. Aan de linkerkant is een bouwsteiger. Naast de bouwsteiger kan je het gebouw binnen gaan.

 

Bouwplaats
Pak onder in het scherm een beton puin stukje. Pak links tegen de wegversperring een hamer. Zie aan de hijskraan een magneet hangen. Onder de magneet ligt een metalen plaat op de grond. Open de deur van de hijskraan met de ijzeren haak. Brian stapt in de hijskraan en tilt de metalen plaat omhoog met de magneet. Klim in de bouwput. Brian vindt een koffer. Open de koffer in je inventaris en krijg een lasbrander. Combineer de koffer met de verfspuitbus en krijg een zilver kleurige koffer. Ga terug naar het steegje.

 

Steeg
Bel nogmaals aan de restaurant deur. Nu kan je uitvoerig met de ober praten. Het restaurant is gesloten. De ober wil acteur worden. Hij wacht tot de gast van tafel 23 vertrekt. De man is dronken. De ober hoopt een rol te krijgen, want de gast is een grote man in de filmindustrie. Na het gesprek bel je voor de derde keer en vraag over zijn acteerkunst. Jonah heeft echt talent - Groucho Marx, ťťn van de Marx Brothers :).

Ga terug naar rechts. Til de putdeksel met de ijzeren haak omhoog. Brian vindt een gasmaskerhelm. Ga verder naar rechts - begin van de steeg. Probeer de ladder op te klimmen. Brian praat met de man die hem eerder neergeslagen heeft. Zijn naam is Tom Finnegan, en is scenarioschrijver die momenteel geen nieuwe ideeŽn heeft. Help hem met een nieuw idee. Vertel hem het verhaal van de eenvoudige jongen die een meisje overrijdt, dat door de Sandrettie Maffia achtervolgd werd, (zo begon Runaway 1). Tom vindt het een goed verhaal en nodigt je uit in zijn kantoor.

 

Tom's Kantoor
In het kantoor kan je verder vertellen over de film ideeŽn, en van sommige de scŤnes zien. Vraag over het gebouw aan de overkant en de glazen containerflessen. Tom weet dat Dr Bennett daarin woont. Buiten voor zijn kantoor zijn de glazen flessen, daar op een dag neergezet. Na het gesprek ga je naar buiten. Op de achtergrond staan de glazen flessen. Kijk en open een fles. Het bevat chloroform. Gebruik links de lift, naar het dak.

 

Dak

Kijk aan de overkant naar het dakterras van Dr Bennett appartement. Kijk naar de Gouden Haan. Zijn linkerbeen is in het midden gebroken. Gebruik de lasbrander op het been. Brian kantelt het been en valt tegen het gebouw aan de overkant. Brian glijdt door het been naar het appartement van Bennett en komt in de kamer waar Gina vastgehouden wordt. Hier verwijdert hij de boeien van Gina.

 

.. In de tussentijd ...

Tarantula dreigt de rechter haar dochter te doden. De rechter zal een rapport schrijven.


Door het lawaai dat Brian veroorzaakte, stuurt Tarantula de bewaker naar Gina. Hij kan niets ontdekken, omdat Gina net doet of ze nog vastgebonden is aan de radiator. Brian is in de waskoker gesprongen en door de koker naar beneden gegleden. Op dat moment wordt er gebeld. Gina sluipt naar de kamer, om het gesprek af te luisteren. Kort daarna komt ze terug. Ze wil Brian vertellen waarover het telefoon gesprek ging. Ze wil ook weten of Brian in orde is.

Bennett's Appartement  - Strijkkamer
Gina neemt het over. Pak een leeg sapblikje van de plank. Pak rechts van de kast de lange draad van de grond. Brian verloor zijn trechter, rechts van het venster. Pak de trechter. Combineer de dasspeld met de twee lege sapblikjes. Combineer het draad met een blikje om een soort telefoon te creŽren. Gina gebruikt het draad aan 1 blikje, omdat ze eerst de juiste lengte van het draad moet weten. Gebruik de blikken telefoon op de waskoker klep. Gina roept Brian, via de blikjes. Brian wordt wakker. Plotseling komen alle herinneringen terug. Gina vertelt hem dat er een Maffioso genaamd Furio om 3 uur bij Tarantula komt om de Trantonite te kopen. Ze weten dat Brian nog leeft.

Wasserijruimte

We spelen nu weer als Brian. Brian moet een vrijwilliger vinden, die de Maffioso speelt. Hij moet voor hem de juiste vermommingkleding vinden en iets waarmee hij Tarantula kan uitschakelen. Bovendien moeten ze 10 miljoen Dollar vinden. De deur is gesloten. Ga naar de muur in de voorgrond, om het voorste gedeelte van de wasruimte te onderzoeken.

 

In de inventaris heb je het plan, waarmee je Tarantula in de val kan lokken. Kijk in de open kast, naast de tafel en pak de strooibiljetten. Deze kan je gebruiken als vervanging voor de 10 miljoen dollar. Rechts staan twee wasserij wagentjes. Pak uit de rechtse een schoon verkreukelde pak. Kijk naar het raam, boven de tafel. Klim op de tafel, naar het raam. Pak het doek van Gina met "Bel de politie". Ga terug naar de wascontainer in de andere wasserij gedeelte.

 

Praat in de linkse waskoker. Je klimt in container A. Praat door de blikken telefoon met Gina. Vraag over het strijkijzer. Gina gooit het strijkijzer door de waskoker naar Brian. Brian strijkt het pak en krijg een gestreken pak in de inventaris. Samen met de zilveren koffer is dit een perfect vermomming. Gebruik de lading lift, om boven naar de deur te gaan. De deur kan alleen vanaf de binnenkant geopend worden. Gebruik de doek aan de deur, zodat Brian altijd naar de wasserij terug kan keren. Verlaat dan het gebouw.

Steeg

Ga naar de deur van het restaurant. Bel aan en praat weer met de ober. Vraag of hij een Italiaanse maffia kan acteren.

Hij wil een script. Ga terug en klim op de ladder naar het kantoor van Tom.

Tom's Kantoor
Zeg dat je een koper hebt voor zijn filmscenario. Brian beschrijft dan de situatie. Tom zal het filmscript schrijven, als je
hem zijn tweede Gouden Haan terugbezorgd. Vraag over deze Haan. Hij heeft het script geschreven: "Vijfduizend manieren om te zeggen: I love you". Maar een dronken man, die in slaap valt na het eten en vervolgens niet weet waar hij is, heeft hem het script en de Haan gestolen. Zou dit misschien de dronken man in het restaurant kunnen zijn?

Steeg
Ga naar het zijsteegje, met de afvalcontainer. Kijk door het verlichte raam van het restaurant. Het kan niet geopend worden. Brian denkt dat de dronken man in het restaurant de dief moet zijn. Loop een klein stukje naar links en zie een klein onverlicht venstertje. Klim via dit venster het restaurant in.

 

Restaurant
De dronken man ligt te slapen met de Gouden Haan in zijn handen. Probeer de Haan te pakken, maar hij zou dat merken. Gebruik dan het betonstukje uit de inventaris op de Haan, om het te ruilen. Het betonbouw stukje is zwaarder dan de Haan. Je gebruikt dan de hamer op het betonstukje en je ruilt het dan met de Gouden Haan.

Tom's Kantoor
Brian geeft hem de Gouden Haan en je krijgt het filmscenario.

Restaurant
Klim weer door het venstertje het restaurant in. De dronken man heeft zich gedraaid. Pak de rol dollarbiljetten uit zijn broekzak. Combineer de dollarbiljetten met de strooibiljetten in de inventaris. Brian legt op elke strooibiljet een dollarbiljet. Leg ze dan in de zilveren koffer. Kijk in de koffer en het lijkt of het vol dollarbiljetten is.

Tom's Kantoor
Ga niet het kantoor in, maar gebruik de geldkoffer op de chloroform fles. Brian zet zijn gasmasker op en giet wat chloroform over het geld in de koffer. Het plan is nu perfect. Brian moet nu de ober voorbereiden voor zijn rol.


... Onze Furio ziet er geweldig uit. Jonah ziet de bewaker voor de hoofdingang, en is bang voor hem.

Jonah gaat terug het restaurant in en komt alleen naar buiten als de bewaker verdwenen is...

Hoofdstraat
Praat met de bewaker - 'Matador'. Brian zal niet met hem praten, maar wil hem uitdagen, zodat hij achter je aanloopt en hem in een val lokt. Op de bouwplaats is een open bouwput, met daarboven nog de metalen plaat aan de magneet. Praat dus met hem en selecteer de bouwplaats. Brian rent naar de bouwplaats. De Matador volgt hem en valt in de bouwput. Brian zal automatisch de metalen plaat naar beneden laten zakken.

 

Hoe dit verder afloopt zie je in het einde van deze allerlaatste Runaway.

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com